facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Λουτρό αίματος στον Λίβανο: Από ασυρμάτους και αυτοκίνητα μέχρι ηλιακά πάνελ εξερράγησαν στη νέα υβριδική επίθεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ που απειλεί να βυθίσει όλη τη Μέση Ανατολή στη δίνη ενός πολέμου χωρίς αύριο. Οι ταυτόχρονες εκρήξεις που σημειώθηκαν σε χιλιάδες βομβητές που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ αλλά και σε πολίτες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, αρκετοί από τους οποίους χαροπαλεύουν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το απόγευμα σημειώθηκαν και πάλι εκρήξεις σε στρατιωτικούς ασυρμάτους που οδήγησαν σε ένα νέο λουτρό αίματος.


Χάος και πανικός προκλήθηκε έπειτα από το νέο μπαράζ εκρήξεων στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές του νότιου Λιβάνου. Μάλιστα, σημειώθηκαν εκρήξεις και κοντά σε κηδεία για τα θύματα της χθεσινής επίθεσης στην περιοχή Μπεκάα. Αυτή τη φορά δεν εξερράγησαν βομβητές, αλλά στρατιωτικοί ασύρματοι. Το Ιran Observer αναφέρει ότι ταυτόχρονα εξερράγησαν κινητά, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλιακά πάνελ και αυτοκίνητα.

Οι αναλυτές λένε ότι ήταν λιγότερες μεν οι εκρήξεις από εκείνες που σημειώθηκαν χθες, όμως ήταν πολύ πιο σφοδρές. Και όλα αυτά έγιναν με σκοπό να αποτραπούν αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Για την έναρξη μιας νέας φάσης του πολέμου στο βόρειο μέτωπο κάνει λόγο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, καθώς ο στρατός, όπως είπε, στρέφει την προσοχή του στο βόρειο μέτωπο του Λιβάνου.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης ωστόσο από τα λεγόμενα του Γκάλαντ διαφαίνεται ότι το Ισραήλ είναι πίσω από αυτή την επίθεση καθώς όπως ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ ο πόλεμος πλέον εστιάζεται στο βόρειο μέτωπο. Μιλάει για μια νέα φάση και λέει ότι οι πόροι και οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εκτρέπονται πλέον και εκεί.

Παράλληλα, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει ενεργοποιήσει το εύρος των δυνατοτήτων του και ότι σε κάθε στάδιο που αναμένεται από εδώ και στο εξής το τίμημα θα είναι βαρύ για τη Χεζμπολάχ, ενώ από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να επιστρέψουν με ασφάλεια οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου δήλωσε ότι τα χτυπήματα αποτελούν οιωνό διευρυμένου πολέμου, το Ιράν έχει καταδικάσει τις φονικές επιθέσεις ενώ αύριο το απόγευμα αναμένεται το διάγγελμα του Νασράλα.

20 νεκροί και περισσότεροι από 450 τραυματίες από τις εκρήξεις φορητών ασυρμάτων της Χεζμπολάχ

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο απολογισμό των σημερινών εκρήξεων στον Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από τις χθεσινές εκρήξεις βομβητών έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ενώ σχεδόν 3.000 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον η μία από τις σημερινές εκρήξεις έγινε κοντά σε μια κηδεία που είχε οργανώσει η Χεζμπολάχ για τα θύματα της χθεσινής ημέρας, όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε η οργάνωση εξερράγησαν σε όλη τη χώρα και τραυμάτισαν πολλούς μαχητές της.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στα νότια προάστια της Βηρυτού είδε μέλη της Χεζμπολάχ να βγάζουν βιαστικά τις μπαταρίες από τους φορητούς ασυρμάτους που είχαν μαζί τους και δεν είχαν εκραγεί και να τις πετούν σε μεταλλικά βαρέλια.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι ανταποκρίθηκε με 30 ασθενοφόρα σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές, όπως στον νότιο Λίβανο και την Κοιλάδα Μπεκάα.

Οι ασύρματοι είχαν αγοραστεί από τη Χεζμπολάχ πριν από πέντε μήνες, περίπου την ίδια περίοδο που η οργάνωση αγόρασε και τους βομβητές, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

 
Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ και υπόσχεται εκδίκηση

Ταυτόχρονες εκρήξεις κατά μήκος του νοτίου Λιβάνου προκάλεσαν χθες Τρίτη χάος. Ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες παντού, οι περισσότεροι μαχητές της Χεζμπολάχ, που χωρίς να το γνωρίζουν μετέφεραν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τοποθετημένους στους βομβητές τους.

Μεταξύ των νεκρών ένα 10χρονο κορίτσι και ακόμη ένα παιδί, ενώ στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ο Πρέσβης του Ιράν στον Λίβανο. Τραυματισμοί έχουν καταγραφεί και στη Συρία.

«Περίπου το 10%, ή 300 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί από αυτούς, καθώς επισκεφθήκαμε τα νοσοκομεία, βρίσκονται στην εντατική» δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ και η κυβέρνηση του Λιβάνου κατηγορούν ευθέως το Ισραήλ που τηρεί σιγή ιχθύος. Τα μέλη της σιιτικής οργάνωσης ορκίζονται εκδίκηση ενώ το Ιράν αναφέρει πως η Δύση θα πρέπει να ντρέπεται για τις ενέργειες του Ισραήλ.

Οι βομβητές των μελών της Χεζμπολάχ που εξερράγησαν κατά εκατοντάδες την Τρίτη στον Λίβανο ήταν παγιδευμένοι και προγραμματισμένοι να εκραγούν, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Λιβανέζος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές του Λιβάνου έδειξαν ότι οι συσκευές «ήταν προγραμματισμένες εκ των προτέρων να εκραγούν και περιείχαν εκρηκτικές ύλες δίπλα στην μπαταρία» ανέφερε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του «ευαίσθητου» χαρακτήρα της υπόθεσης.

Το Ισραήλ βλέπουν πίσω από την επίθεση και αμερικανικά μέσα και μιλούν για κοινή επιχείρηση της Μοσάντ με τον ισραηλινό στρατό ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

AXIOS: «Η Μοσάντ επιτέθηκε νωρίτερα γιατί η Χεζμπολάχ είχε αντιληφθεί τα σχέδιά της

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο AXIOS η Μοσάντ προχώρησε νωρίτερα από ότι υπολόγιζε στην επίθεση καθώς είχε πληροφορίες ότι μέλη της Χεζμπολάχ είχαν αντιληφθεί τα σχέδιά της.

Όπως μετέδωσε η επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων του ΕΡΤΝews, Άννα Παπασωτηρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχων τοποθετήθηκαν 20 γραμμάρια εκρηκτικών δίπλα στις μπαταρίες λιθίου των βομβητών. Πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα με την αποστολή μηνύματος που υποτίθεται ότι ήταν από την ηγεσία της Χεζμπολάχ. Πριν εκραγούν εξέπεμψαν για αρκετά δευτερόλεπτα ηχητικό σήμα.

Οι έρευνες βρίσκονται στα πρώτα στάδια. Βομβητές που δεν καταστράφηκαν αυτή τη στιγμή ερευνώνται εξονυχιστικά από τις αρχές του Λιβάνου, καθώς και η προέλευσή τους.

Είχαν αγοραστεί πρόσφατα από την Χεζμπολάχ, που αποφάσισε να αποφύγει τη χρήση κινητών για να μην εντοπίζονται μέσω του GPS οι κινήσεις της. Φέρουν το λογότυπο εταιρείας της Ταϊβάν που όμως αρνείται ότι κατασκευάστηκαν εκεί.

Στο μεταξύ η ουγγρική εταιρεία BAC, που εμφανίζεται ως η κατασκευάστρια των βομβητών που εξερράγησαν στον Λίβανο, είναι «εμπορικός μεσάζων» και δεν διαθέτει κατασκευαστική μονάδα στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση σήμερα. «Οι εν λόγω συσκευές δεν βρέθηκαν ποτέ στο ουγγρικό έδαφος», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβακς. «Αυτή η υπόθεση δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Μπλίνκεν: Nα μην κλιμακωθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο

Από την Αίγυπτο όπου βρίσκεται ο Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα κλιμακώσουν το ήδη τεταμένο κλίμα. Ανάλογη η τοποθέτηση και του Αιγύπτιου ομολόγου του.

Το Κρεμλίνο εκτιμά πως μετά αυτό το συμβάν, το οποίο χαρακτηρίζει πράξη υβριδικού πολέμου, η κλιμάκωση δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Ισραήλ: Σε «νέα φάση» ο πόλεμος – «Εκτρέπουμε δυνάμεις στο βόρειο μέτωπο με τον Λίβανο»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας κήρυξε την έναρξη «νέας φάσης» του πολέμου, καθώς ο στρατός στρέφει την προσοχή του στο βόρειο μέτωπο με τον Λίβανο.

«Το κέντρο βάρους μετακινείται προς τα βόρεια. Εκτρέπουμε δυνάμεις, πόρους και ενέργεια προς το βορρά», τόνισε ο Γιόαβ Γκάλαντ στο προσωπικό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ.

Νωρίτερα σήμερα, η 98η Μεραρχία των IDF αναπτύχθηκε στο βόρειο Ισραήλ, μετά από μάχες που έδωσε επί μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης σε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να προσαρμοστούμε», σημείωσε ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ. «Θα χρειαστούμε συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο πόλεμος απαιτεί μεγάλο θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ στο βορρά είναι «σαφείς και απλοί: να επιστρέψουν οι κάτοικοι των πόλεων στο βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια».

«Δεν έχουμε ξεχάσει τους ομήρους και δεν έχουμε ξεχάσει τα καθήκοντά μας στο νότο. Αυτό είναι το καθήκον μας και το εκτελούμε ταυτόχρονα», προσθέτει ο Γκαλάντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP/ΕΡΤΝews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουτρό αίματος στον Λίβανο: Από ασυρμάτους και αυτοκίνητα μέχρι ηλιακά πάνελ εξερράγησαν στη νέα υβριδική επίθεση"

Παγκόσμια επίθεση χάκερ στο X: Στα «θύματα» και ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής

Ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής στο X (πρώην Twitter) δέχτηκε επίθεση από χάκερ.

Το βράδυ της Τετάρτης στον λογαριασμό που διατηρεί το Πυροσβεστικό Σώμα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκε ανάρτηση που έλεγε ότι ο λογαριασμός έχει χακαριστεί.

«Σε κάθε λογαριασμό που δημοσιεύουμε τη διεύθυνση του κωδικού, ώστε να το αντλήσουμε και να βγάλουμε κέρδη μαζί», γράφει η ανάρτηση (στα αγγλικά).

Ωστόσο, η κυβερνοεπίθεση δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, καθώς λογαριασμοί από όλο τον κόσμο στο X, έχουν αναρτήσεις με το ίδιο μήνυμα, που αφορά το κρυπτονόμισμα Solana.

Λογαριασμοί διασήμων, μέσων ενημέρωσης, εταιρειών, αθλητών και δημόσιων υπηρεσιών βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής στο X (πρώην Twitter) δέχτηκε επίθεση από χάκερ. Το βράδυ της Τετάρτης στον λογαριασμό που διατηρεί το Πυροσβεστικό Σώμα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκε ανάρτηση που έλεγε ότι ο λογαριασμός έχει χακαριστεί. «Σε κάθε λογαριασμό που δημοσιεύουμε τη διεύθυνση του κωδικού, ώστε να το αντλήσουμε και να βγάλουμε κέρδη μαζί», γράφει η ανάρτηση (στα αγγλικά). Ωστόσο, η κυβερνοεπίθεση δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, καθώς λογαριασμοί από όλο τον κόσμο στο X, έχουν αναρτήσεις με το ίδιο μήνυμα, που αφορά το κρυπτονόμισμα Solana. Λογαριασμοί διασήμων, μέσων ενημέρωσης, εταιρειών, αθλητών και δημόσιων υπηρεσιών βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια επίθεση χάκερ στο X: Στα «θύματα» και ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής"

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 268 νεκροί και 88 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Γιάγκι

Ασύλληπτες είναι οι διαστάσεις που έχει προκαλέσει το πέρασμα του τυφώνα Γιάκια στην Μιανμάρ με τους νεκρούς να είναι εκατοντάδες.

Σε 268 έφτασε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ, ενώ η τύχη 88 ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα (18.09.2024) στη δημοσιότητα.

Δρόμοι, γέφυρες, σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια έχουν καταστραφεί, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη Μιανμάρ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Το περασμένο Σάββατο ο επικεφαλής της χούντας, ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Λάινγκ, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό ώστε να αντιμετωπιστεί η τεράστια καταστροφή.

Στη Μιανμάρ το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι επιδείνωσε την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος μετά το πραξικόπημα του 2021.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μιανμάρ: Τουλάχιστον 268 νεκροί και 88 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Γιάγκι"

Τραγωδία στο Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Τι έγινε με τους υπόλοιπους πεζοπόρους

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα (18/09) στο φαράγγι της Σαμαριάς με μία γυναίκα πεζοπόρος, να χάνει τη ζωή της, έπειτα από πτώση βράχου!

Το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά και ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι.

Η αλλοδαπή γυναίκα, η οποία βρέθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς μαζί με άλλους πεζοπόρους, σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από αιμορραγία, ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο για τη διακομιδή της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες οι άλλοι πεζοπόροι προωθούνται στην Αγία Ρουμέλη.

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ανακοίνωση ΟΦΥΠΕΚΑ για το περιστατικό στο φαράγγι της Σαμαριάς: Δεν καταγράφηκαν άλλοι τραυματισμοί

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), 1.074 επισκέπτες βρίσκονταν σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ μέχρι και τις 16:55, εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Η σχετική ενημέρωση: «Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Τι έγινε με τους υπόλοιπους πεζοπόρους"

Δημοσκόπηση Pulse: Ντέρμπι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, δεν άρεσε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά και η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται έναντι του Χάρη Δούκα και της Άννας Διαμαντοπούλου που ακολουθούν, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες δεν συμφωνούν με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ παραμένει πρώτη ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη. Δυναμική αναπτύσσουν επίσης το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση μ η Φωνή Λογικής.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5%.

Στο 4,5% είναι η Νίκη και η Φωνή Λογικής ενώ ακολουθούν το ΜεΡΑ25 με 3% και η Νέα Αριστερά με 2%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 24%, το ΠΑΣΟΚ 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νίκη και η Φωνή Λογικής με 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Νέα Αριστερά με 1,5%.

Στα του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά βλέπουν οι πολίτες την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με ποσοστό 51% έναντι 29% που το βλέπουν θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν θετικά αυτή την κίνηση, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

«Μάχη» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει το προβάδισμα σε όλους του πίνακες ενώ μάχη για την δεύτερη θέση φαίνεται πως θα δώσουν ο Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά το πόσο ενδιαφέρουν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ το 44% λέει λίγο ή ελάχιστα ενώ το 29% πολύ ή αρκετά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 9 μονάδες του Χάρη Δούκα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023 και με 11 μονάδες από την Άννα Διαμαντοπούλου στους ψηφοφόρους του κόμματος στις ευρωεκλογές.

 

«Ντέρμπι» μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα σε αυτούς που δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ εκείνων που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 5 μονάδες, με τους Δούκα και Διαμαντοπούλου να έχουν το ίδιο ποσοστό στο 22%.

Αναφορικά με τα μέτρα της ΔΕΘ το 45% βλέπει πως είναι πως τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλα ενώ το 43% προς τη λάθος.

Η ακρίβεια και τα οικονομικά παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, όπως καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Pulse.

Τέλος το 54% ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για τις εκλογές στις ΗΠΑ έναντι του 20% που ενδιαφέρεται λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Ντέρμπι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, δεν άρεσε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη"

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από τους κατηγορούμενος, με το ψευδώνυμο Μισέλ, ελεύθεροι οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ένας εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα για εμπλοκή στο κύκλωμα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Μισελ», ο οποίος κατά τη δικογραφία ήταν ο μεσάζων και διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ακόμη, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, και με το να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και να παρουσιάζεται, κατά περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθύνεται.

Επιπλέον, προέκυψε και το ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως ένας εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορουμενες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.

Η κατηγορουμενη γιατρός που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδυκνείουν νόμιμες συνταγογραφησεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέος για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, οι δύο απο αυτούς αφέθηκαν ελέυθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και ο τρίτος ελεύθερος με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και εμφάνιση σε ΑΤ.

Να σημειωθεί ότι αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι της υπόθεσης, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από τους κατηγορούμενος, με το ψευδώνυμο Μισέλ, ελεύθεροι οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Ο καιρός θα δώσει νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη όπου κατά περιόδους θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 με 26 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην Εύβοια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στις Σποράδες και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες"

Λαμία: Ληστής μπούκαρε από το παράθυρο και γρονθοκόπησε τον ιδιοκτήτη που κοιμόταν

Τον τρόμο έζησε 65χρονος στη Λαμία, όταν ληστής εισέβαλε στο σπίτι του από ανασφάλιστο παράθυρο -  μπαλκονόπορτα.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην οδό Στουρνάρα λίγα μέτρα από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 65χρονος Βαγγέλης Παλιάτσος κοιμόταν στο σπίτι του και δίπλα το σκυλάκι του η Μπιάνκα.

Έξαφνα ένας άνδρας κλωτσάει τη σίτα της ανοιχτής μπαλκονόπορτας και εισβάλει στο δωμάτιο που κοιμόταν ο 65χρονος. Κλωτσάει με δύναμη το σκυλάκι και αρχίζει να γρονθοκοπεί τον αιφνιδιασμένο άνδρα.

Μάλιστα όπως περιγράφει στο LamiaReport ο κ. Βαγγέλης, ο ληστής στο διάβα του έσπασε τον ανεμιστήρα που είχε, αλλά και μια μεταλλική καρέκλα το μπράτσο της οποίας το μετέτρεψε σε όπλο!

«Πραγματικά φοβήθηκα για τη ζωή μου, αλλά και για τη ζωή του σκυλιού μου. Θυμάμαι που του έλεγα πάρε ότι θέλεις μόνο μην κάνεις κακό στο σκυλάκι μου», περιγράφει στο LamiaReport ο άτυχος άνδρας κι ακόμη φαίνεται στο πρόσωπό του το σοκ που υπέστη κι ας έχουν περάσει 12 μέρες!

Μάλιστα ο δράστης φώναζε να του δώσει τα λεφτά του, με τον κ. Βαγγέλη να του λέει ότι δεν κρατά ποτέ επάνω του χρήματα κι ότι χρησιμοποιεί μόνο την κάρτα του. Τότε είναι που φέρεται να αναγνώρισε στο πρόσωπο του δράστη έναν παλιό του γείτονά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ληστής να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να αφαιρέσει τίποτα από το σπίτι. Μάλιστα στη βιασύνη του, του έπεσε και το ακουστικό Bluetooth που φορούσε!

Ο κ. Βαγγέλης ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Την επομένη εξετάστηκε και από τον Ιατροδικαστή Λαμίας, που επιβεβαίωσε τον άγριο ξυλοδαρμό του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ο 65χρονος αναγνώρισε το δράστη από φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν.

Δείτε πως περιγράφει την περιπέτειά του ο κ. Βαγγέλης στην κάμερα του LamiaReport:

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Ληστής μπούκαρε από το παράθυρο και γρονθοκόπησε τον ιδιοκτήτη που κοιμόταν "

Νορβηγία: Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας από φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ

Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας οφείλονται σε δασική πυρκαγιά κοντά στο Τσέρνομπιλ, είπε η Νορβηγία την Τετάρτη (18.09.2024).

Όπως ανακοίνωσε η Νορβηγία, τα αυξημένα επίπεδα ραδιενεργού καισίου (Cs-137) εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ρωσία στην Αρκτική και οφείλονται πιθανότατα σε φωτιά που σημειώθηκε κοντά στο Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία, όπου είχε σημειωθεί το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο.

Η Νορβηγική Αρχή για τη Ραδιενέργεια και την Πυρηνική Ασφάλεια (DSA) ανέφερε σε χθεσινή (σ.σ. 17.09.2024) της ανακοίνωση ότι μετρήσεις που είχε κάνει έδειξαν «πολύ χαμηλά» επίπεδα ραδιενεργού καισίου στα Σβάνχοβντ και Βικσγιοεφγιέλ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην Αρκτική.

Η αρχή, προσθέτει στην ανακοίνωσή της, ανίχνευσε αυξημένα επίπεδα ραδιενεργού καισίου (Cs-137) στο Σβάνχβοντ την περίοδο 9 – 16 Σεπτεμβρίου και στο Βικσγιοεφγιέλ στο διάστημα 5 – 12 Σεπτεμβρίου, αλλά τα επίπεδα δεν εξέθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπους ή το περιβάλλον.

«Η DSA βρίσκει πάντα καίσιο σε όλους τους σταθμούς φίλτρων αέρα στη Νορβηγία, και αυτό συχνά προέρχεται από ανάδευση σκόνης από παλιές καταπτώσεις από το ατύχημα του Τσέρνομπιλ», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση.

«Αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται η δασική πυρκαγιά γύρω από το Τσέρνομπιλ».

Υψηλά επίπεδα καισίου και στη Φινλανδία

Η αρχή ραδιενέργειας και πυρηνικής ενέργειας της Φινλανδίας αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή της ότι ανιχνεύθηκαν ελαφρώς πιο υψηλά επίπεδα καισίου και στους έξι σταθμούς της συλλογής.

«Οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν είναι πολύ μικρές»,

Το υψηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε τώρα είναι τα 11 μικρομπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο, ενώ οι κανονικές μετρήσεις στους σταθμούς είναι μικρότερες του ενός μιρκομπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο, αναφέρει, προσθέτοντας ότι μετρήσεις αυτές είναι πολύ μικρές.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει, επίσης, ότι ο μέσος όρος συγκέντρωσης ραδονίου στα φινλανδικά σπίτια είναι 90 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο, δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές υψηλότερο.

«Συνεπώς πρόκειται πράγματι για μικροσκοπικές ποσότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο εφιάλτης της 26ης Απριλίου 1986 

Στις 26 Απριλίου 1986, ο 4ος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ της τότε Σοβιετικής Ένωσης τέθηκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά που κατέστρεψε το κτίριο του αντιδραστήρα και απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να διασπαρούν ποσότητες ιωδίου-131, καισίου-134 και καισίου-137, σε τμήματα της βόρειας Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Ρωσίας, της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας (DSNS) δήλωσε ότι 399 πυροσβέστες συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Κιέβου.

Η εν λόγω δήλωση ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν αξιολόγηση και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν εντός του φυσιολογικού ορίου. Η δήλωση δεν διευκρίνιζε πού σημειώθηκε η πυρκαγιά, αλλά ένας εκπρόσωπος της DSNS επιβεβαίωσε αργότερα στην εφημερίδα «Ukrainska Pravda», ένα ουκρανικό μέσο ενημέρωσης, ότι η πυρκαγιά βρισκόταν στη ζώνη αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ.

«Υποθέσαμε ότι οι εκπομπές θα μπορούσαν ενδεχομένως να προέρχονται από δασικές πυρκαγιές στην περιοχή της Ουκρανίας, οι οποίες μπορεί να σήκωσαν ραδιενέργεια στον αέρα», δήλωσε η πυρηνική αρχή της Φινλανδίας, προσθέτοντας ότι τα ρεύματα αέρα προέρχονταν από την κατεύθυνση του Τσέρνομπιλ.

Ερωτηθείς σχετικά με την εν λόγω ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις από τις δικές μας αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με αυξημένα επίπεδα ισοτόπων στην ατμόσφαιρα, δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις σχετικά με απειλές για την ανθρώπινη υγεία, ως εκ τούτου δεν έχω τίποτα να πω στην περίπτωση αυτή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας από φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ"

Δολιοφθορά και βανδαλισμός στις γραμμές τρένων του ΟΣΕ - Κλέβουν ακόμη και ράγες

Άγνωστοι, σε κοινή θέα, λεηλατούν τις ράγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Όλα αυτά «μέρα- μεσημέρι» ενώ δίπλα τους περνούν οι συρμοί.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους αγνοούν το drone που τους καταγράφει να σπάνε τσιμεντένια περιβλήματα για να τραβήξουν τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης.

Με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσύμανσης.

«Αυτό σημαίνει κατευθείαν ότι οι πίνακες όλοι κοκκινίζουν, δεν έχει εικόνα που είναι το τραίνο, οπότε όλα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα για να μην έχουμε προβλήματα με κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα», περιγράφει ο Νίκος Τσικαλάκης, Πρόεδρος Εργαζομένων του ΟΣΕ.

Ανάμεσα στις γραμμές στον σιδηροδρομικό σταθμό του Θριασίου, οι ίδιοι σκάβουν και θάβονται μέσα σε αγωγούς της τηλεδιοίκησης για να κόψουν καλώδια. Μόλις αντιλαμβάνονται το drone, εξαφανίζονται.

Η κάμερα καταγράφει τη διαδρομή που ακολουθούν για να ενημερώσει την αστυνομία.

«Σκοπός τους είναι ο χαλκός, στο μυαλό μας μπαίνει και η δολιοφθορά, προσπαθούμε να την παρακολουθήσουμε» αναφέρει ο Γιάννης Φεστερίδης προιστάμενος ασφαλείας των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ προσθέτοντας πως το χειρότερο που είδε είναι να έχουν ρίξει τσιμεντόλιθο πάνω από γέφυρα.

«Φανταστείτε να περνάει το τρένο και να δει μπροστά του τσιμεντόλιθο», τονίζει.

Πρόκειται για ολιγομελείς ομάδες που δρουν τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.

Συνήθως μεταφέρουν και καίνε τα καλώδια δίπλα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και πωλούν τον καθαρό χαλκό σε παράνομα χυτήρια. Το ενδιαφέρον των κυκλωμάτων έχει μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση, γιατί έχει μια από τις καλύτερες ποιότητες σκληρού ηλεκτρολυτικού χαλκού.

«Την τελευταία βδομάδα, πρέπει να επισκέφτηκα προσωπικά γύρω στα 5 με 6 αστυνομικά τμήματα. Καθημερινά το τμήμα αντιμετωπίζει 10 με 20 τέτοια συμβάντα. Κατευθείαν βλέπουμε ότι στο ΣΚΑ, στο κέντρο διαχείρισης, είχαμε σβήσιμο όλων των οθονών» περιέγραψε ο κ. Φεστερίδης.

Ειρωνικό ότι τα συγκεκριμένα καλώδια πάνω στις κολώνες του ΟΣΕ δεν έχουν καν χαλκό. Σύμφωνα με στελέχη του σιδηροδρομικού οργανισμού, αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως βανδαλισμός.

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις άγνωστοι πετούν πέτρες στα βαγόνια των συρμών. Θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια προσωπικού και επιβατών.

«Εδώ υπάρχουν κάποιες φθορές, που μας προβληματίζουν έντονα. Το καλοκαίρι που μας πέρασαν, άνοιξαν φρεάτιο και του έριξαν μέσα εύφλεκτο υλικό. Δεν πήγαν να κλέψουν, αλλά να κάψουν», περιγράφει ο κ. Τσικαλάκης.

Σε συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο «πετροπόλεμος» σε συρμό ακόμη και παιδιά, τα οποία σκαρφαλώνουν στη συνέχεια στις κολώνες.

Η πρόσβαση τους στο σημείο που περνά ο σιδηρόδρομος είναι αρκετά εύκολη και κανείς δε φροντίζει να τα απομακρύνει.

Σε άλλες περιπτώσεις, κοντά στις γραμμές έχουν δημιουργηθεί απέραντοι σκουπιδότοποι. Οι άγνωστοι βάζουν σε πολλές περιπτώσεις φωτιά στα καλώδια δίπλα στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πυρκαγιές όπως αυτή πρόσφατα στο Θριάσιο.

Κλέβουν ακόμη και τις ράγες

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτοκίνητο που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ώρες στον Ταύρο, από αστυνομικούς του οικείου τμήματος, μετέφερε μισό τόνο σιδηροδρομικού υλικού από εργασίες αλλαγής γραμμών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τρεις σιδηροτροχοί ζύγιζαν μισό τόνο.

Το αυτοκίνητο λόγω του υπερβολικού βάρους παρουσίασε βλάβη ενώ κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, με αποτέλεσμα ο δράστης να το εγκαταλείψει ενώ η αστυνομία το μετέφερε στο ΑΤ Μοσχάτου.

Οι εκατοντάδες κλοπές μεταλλικών εξαρτημάτων και τροχαίου υλικού έχει ανησυχήσει τη διοίκηση του ΟΣΕ.

Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούνται drone για την επιτήρηση των δύσκολων περιοχών, όμως αν και υπάρχουν κάμερες σε 267 σημεία, οι επιτήδειοι δε δυσκολεύονται να τις αποφύγουν.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολιοφθορά και βανδαλισμός στις γραμμές τρένων του ΟΣΕ - Κλέβουν ακόμη και ράγες"

Θρίλερ στο Χαλάνδρι: 23χρονος εντοπίστηκε τραυματισμένος στη μέση του δρόμου – Τον ξυλοκόπησαν και τον πυροβόλησαν με αεροβόλο

Θρίλερ στο Χαλάνδρι με 23χρονο που εντοπίστηκε τραυματισμένος στη μέση του δρόμου. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης με τον άνδρα να εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Νυμφών και Δάσους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν και τον πυροβόλησαν με αεροβόλο. Ο 23χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια.

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η έρευνα των Αρχών για το περιστατικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στο Χαλάνδρι: 23χρονος εντοπίστηκε τραυματισμένος στη μέση του δρόμου – Τον ξυλοκόπησαν και τον πυροβόλησαν με αεροβόλο"

Πορτογαλία: Πάνω από 40 πυρκαγιές κατακαίνε τη χώρα – Έφτασαν τους επτά οι νεκροί

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία από τις φονικές πυρκαγιές. Επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 42 εστίες παραμένουν ενεργές.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Πορτογαλίας βρίσκονται στα όρια τους από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να σβήσουν τις πυρκαγιές ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσουν ενισχύσεις από την Ισπανία και το Μαρόκο.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές στις περιφέρειες Αβέιρο και Βισέου, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών και θαμνωδών εκτάσεων έχουν καεί. Για την κατάσβεσή τους έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 5.000 πυροσβέστες.

Ο Ντουάρτε Κόστα, ο πρόεδρος της εθνικής αρχής πολιτικής προστασίας, δήλωσε στο CNN Portugal χθες Τρίτη (17.09.2024) το βράδυ ότι ειδική ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που απαρτίζεται από 230 μέλη προσωπικού του ισπανικού στρατού, θα αναπτυχθεί στην περιοχή Βισέου, στην κεντρική Πορτογαλία, όπου τεράστιες πυρκαγιές προκαλούν «μεγάλη ανησυχία αυτήν την στιγμή».

Το Μαρόκο αποστέλλει έως και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία θα φτάσουν επίσης σήμερα στην Πορτογαλία, πρόσθεσε.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την αποστολή δύο επιπλέον πυροσβεστικών αεροπλάνων μετά τα δύο που είχε ήδη αποστείλει στην Πορτογαλία, όπως έκαναν και η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα μετά το αίτημα για βοήθεια που διατύπωσε η πορτογαλική κυβέρνηση μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

«Βρισκόμαστε σε μια αγχωτική κατάσταση, στα όρια των δυνατοτήτων μας, και γι’αυτό ζητάμε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, την Ισπανία και το Μαρόκο», σημείωσε ο Κόστα, προσθέτοντας ότι οι ενισχύσεις θα επιτρέψουν κάποια εναλλαγή των εξαντλημένων Πορτογάλων πυροσβεστών και τη συντήρηση των αεροσκαφών.

Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση αντιμετώπισης καταστροφών σε όλους τους δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές, η οποία επιτρέπει στα μέλη της πολιτικής προστασίας να έχουν πρόσβαση σε ατομικές ιδιοκτησίες.

Ο πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο δήλωσε ότι κυβερνητική ομάδα θα συντονίσει την παροχή «της πιο άμεσης και επείγουσας υποστήριξης» σε αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους και τα μέσα διαβίωσής τους.

Πολλές φωτιές μπήκαν από εμπρηστές

Τουλάχιστον ορισμένες από τις δεκάδες πυρκαγιές σε όλη την Πορτογαλία προκλήθηκαν από εμπρηστές λόγω πιθανού εμπορικού συμφέροντος, μοχθηρίας ή εγκληματικής αμέλειας, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια εναντίον των εγκληματικών ενεργειών αυτού του είδους.

Η Εθνοφρουρά της Πορτογαλίας, ή GNR, ανέφερε παράλληλα σε ανακοίνωσή της ότι από το Σάββατο έχει συλλάβει 7 υπόπτους για εμπρησμό στις περιοχές Λεϊρία, Καστέλο Μπράνκο, Πόρτο και Μπράγκα.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας υπολόγιζε σήμερα (18.09.2024) στο σάιτ της ότι υπάρχουν 42 ενεργές εστίες στη χώρα.

Σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε νέες εκκενώσεις περιοχών στην κοινότητα Γκοντόμαρ, στην περιοχή του Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία, ενώ η πυροσβεστική χαρακτήριζε «ανεξέλεγκτη» την κατάσταση στην Αρούκα, στην καρδιά της περιοχής Αβέιρο, η οποία είναι η χειρότερα πληγείσα από τις καταστροφές.

Μόνον σε αυτήν, περίπου 200.000 στρέμματα βλάστησης είχαν καεί ως τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (Effis). Αυτό έχει καταχωρίσει άλλες 15 πυρκαγιές που έκαψαν εκτάσεις πάνω από 10.000 στρεμμάτων αυτήν την εβδομάδα στην υπόλοιπη χώρα.

Τρεις πυροσβέστες έχασαν χθες τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες κοντά στην Τάμπουα, στην Κοΐμπρα, στην κεντρική Πορτογαλία, ανεβάζοντας σε επτά τους νεκρούς από τις φωτιές, στις οποίες έχουν τραυματιστεί επίσης γύρω στους 50 ανθρώπους.

Τα υπόλοιπα θύματα είναι ένας 28χρονος Βραζιλιάνος που εργαζόταν σε δασική εταιρεία, δύο άνθρωποι που υπέστησαν καρδιακή προσβολή και ένας εθελοντής πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του την Κυριακή ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία: Πάνω από 40 πυρκαγιές κατακαίνε τη χώρα – Έφτασαν τους επτά οι νεκροί"

Πυροβολισμοί στον Κεραμεικό - Στο νοσοκομείο 36χρονος

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 10:20, στον Κεραμεικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τρία άτομα πυροβόλησαν για άγνωστο λόγο έναν 36χρονο στο πόδι και έγιναν καπνός. 

Ο άνδρας, ο οποίος είναι Αλβανός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Στο σημείο βρέθηκαν έξι κάλυκες ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροβολισμοί στον Κεραμεικό - Στο νοσοκομείο 36χρονος"

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Σίκινος και Ανάφη: Εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Ναυτιλίας

Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αισθάνονται οι κάτοικοι της Σίκινου και της Ανάφης καθώς είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο με την ακτοπλοϊκή σύνδεση να έχει διακοπεί. Την ίδια ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας περί άλλων τυρβάζει.

Οι κάτοικοι και των δυο νησιών εν μέσω τουριστικής σεζόν έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση καθώς τα δρομολόγια του πλοίου Saonisos διακόπηκαν βυθίζοντας στην απόγνωση τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των νησιών. Μάλιστα όπως αναφέρουν με επιστολή τους στο υπουργείο Ναυτιλίας την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης, «η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στις οικονομίες των νησιών μας καθώς οι διακοπές ή ο μη έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων μας καθιστά μη επιλέξιμους τουριστικούς προορισμούς».

Λόγω της απίστευτης αυτής αδιαφορίας από το υπουργείο Ναυτιλίας και την ηγεσία του η  ζωή των νησιωτών μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι κάτοικοι εκτός του ότι δεν μπορούν όχι μόνο να φτάσουν στον Πειραιά αλλά και σε άλλα γειτονικά νησιά και κέντρα υγείας σε λίγο δεν θα έχουν τα απαραίτητα αγαθά και φάρμακα καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα έχει διαταραχθεί.

Τόσο ο δήμος Σικίνου όσο και της Ανάφης ρωτούν το υπουργείο Ναυτιλίας πότε θα «πιάνουν» και πάλι τα πλοία στα νησιά τους ενώ θα στείλουν και επιστολή στην εταιρεία Sea Jet για να ενημερωθούν πότε θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια. Και απ’ ότι φαίνεται ίσως η εταιρεία να απαντήσει νωρίτερα από τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Σίκινος και Ανάφη: Εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Ναυτιλίας"

Άρχισαν οι «καμπάνες» για τα κινητά- Σοβαρή καταγγελία για καταχρηστική συμπεριφορά διευθυντή σχολείου της Πάτρας σε βάρος μαθητή

Άρχισαν να «ηχούν» οι πρώτες «καμπάνες» παρά τη «σιγή» που επέβαλε από φέτος το Υπουργείο Παιδείας για τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ήδη στην Πάτρα κατεγράφη η πρώτη μονοήμερη αποβολή σε μαθητή λόγω του κινητού, ωστόσο οι γονείς του προχώρησαν σε σοβαρή καταγγελία για καταχρηστική συμπεριφορά του διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Την ίδια ώρα, μεταξύ των «δογματικών» κανόνων που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας και της έκρυθμης κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί στη σχολική κοινότητα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κάλεσε χθες Τρίτη τους σχολικούς συμβούλους και σήμερα κάλεσε τους διευθυντές σχολείων- προκειμένου να τους «υπομνήσει» τις υποχρεώσεις τους για το θέμα της χρήσης των κινητών εντός του σχολείου αλλά και της ορθής εφαρμογής διατάξεων που, σε άλλη περίπτωση, θα οδηγήσουν εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές – γονείς σε ακραίες συμπεριφορές.

Η Διεύθυνση είναι σαφής, σκοπός είναι να μην «ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου» και η χρήση του κινητού να «κοπεί» από την τάξη με βάση την παιδαγωγική διαδικασία και της σωστή εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου. Ένα πλαίσιο που προβλέπει συγκεκριμένα βήματα, αρχικά επίπληξη, νουθεσία και ενημέρωση των γονέων και μετά, σε περίπτωση που αγνοείται η υποχρέωση τήρησης των κανόνων, η τιμωρία  φτάνει έως και την αποβολή του μαθητή.

Όπως αναφέρει στη «Γ» η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή: «Η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμοστεί κλιμακωτά με βάση τα βήματα που αναφέρονται προκειμένου η εφαρμογή του νόμου να μην καταστεί επιζήμια για την σχολική κοινότητα».

«Βασικά παιδαγωγικά μέτρα είναι ο διάλογος και η επικοινωνία με τους μαθητές ώστε να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη και να μην χρειαστεί να γίνει εφαρμογή του νόμου, ούτε επίπληξη ούτε οτιδήποτε άλλο. Σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε την αποβολή και θα την αποτρέψουμε όταν έχουμε δουλέψει και επικοινωνήσει με τους μαθητές μας και τους έχουμε βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα αυτού του θέματος» καταλήγει με αφορμή τις διαδοχικές συναντήσεις του διημέρου.

Τι καταγγέλθηκε από γονείς

Η «Γ» έχει στη διάθεσή της επώνυμη καταγγελία εκ μέρους των γονέων για σχολικό συγκρότημα στη Μαγούλα (Καστρίτσι Δ.Ε. Ρίου) σύμφωνα με την οποία η διευθύντρια του σχολείου εξάντλησε την αυστηρότητά της χωρίς να έχει φροντίσει να ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Για προφανείς λόγους, προστασίας του ανηλίκου, η «Γ» δεν δημοσιεύει τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

«Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχείς τους χειρισμούς της διεύθυνσης του σχολείου και ανεπαρκής τη διαχείριση του περιστατικού από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του… Θέτουμε τα εξής ερωτήματα και ζητούμε απάντηση:

  1. Στη διάρκεια ποιου μαθήματος “συνελήφθη” τη Δευτέρα 16-9-2024 ο μαθητής να χρησιμοποιεί το κινητό του μέσα στην τάξη;
  2. Ο καθηγητής που είχε εκείνη την ώρα το μάθημα έχει προσωπική άποψη; Ποιος μετέφερε το συμβάν στη διεύθυνση και τον σύλλογο των καθηγητών;
  3. Κλήθηκαν οι γονείς από τη διεύθυνση του σχολείου και ποιες συστάσεις έγιναν στον μαθητή και τους γονείς;
  4. Τι είδους χρήση έγινε στο κινητό την ώρα του μαθήματος; Τηλεφώνημα, βιντεοσκόπηση, κάποιο βίντεο και ηχητικό μήπως ή τίποτε απ’ όλα αυτά;
  5. Τι είδους συστάσεις έγιναν από την αρχή του έτους και αν έχουν ενημερωθεί στη σχολική κοινότητα ότι θα δίδονται απευθείας αποβολές χωρίς συστάσεις, νουθεσίες και προηγούμενη ενημέρωση των γονέων;
  6. Τήρησε η διεύθυνση του σχολείου έστω και μία από τις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσει τόσο στη βάση νόμων και εγκυκλίων όσο και στη βάση των καθηκόντων της για το συγκεκριμένο περιστατικό;»

 gnomip

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν οι «καμπάνες» για τα κινητά- Σοβαρή καταγγελία για καταχρηστική συμπεριφορά διευθυντή σχολείου της Πάτρας σε βάρος μαθητή"

Tupperware: Κήρυξε τελικά πτώχευση η θρυλική εταιρεία τάπερ

Ξεκίνησε τελικά η διαδικασία πτώχευσης της αμερικάνικης εταιρείας κατασκευής δοχείων τροφίμων (τάπερ), Tupperware, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18.9.2024) η εταιρεία, μετά από δυσκολίες που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια.

«Εδώ και μερικά χρόνια, η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί σημαντικά από ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», δήλωσε η Λόρι Αν Γκόλντμαν, η διευθύνουσα σύμβουλος της επιχείρησης, η οποία κατέθεσε αίτημα προστασίας βάσει του κεφαλαίου 11 της αμερικανικής νομοθεσίας περί πτωχεύσεων.

«Συνεπώς εξετάσαμε πολλές επιλογές στρατηγικής και κρίναμε» ότι το να τεθούμε υπό τον νόμο προστασίας για τις πτωχεύσεις ήταν «η καλύτερη λύση», καθώς θα μας προσφέρει «την απαραίτητη ευελιξία» για τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό της εταιρείας μας, εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος στα έγγραφα της διαδικασίας χρεοκοπίας.

Η εταιρεία, η οποία έχει έδρα στο Ορλάντο της Φλόριντα, θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στη διάρκεια της διαδικασίας και σχεδιάζει να συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της και τους προμηθευτές της, διευκρίνισε επίσης η Γκόλντμαν.

Χθες, (17.9.2024) είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Tupperware στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στα μέσα Αυγούστου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εξακολουθούσε «να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας» και ότι «είχε αμφιβολίες όσον αφορά την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της».

Η Tupperware βαρύνεται εδώ και αρκετά χρόνια από χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και είχε ήδη χρειαστεί να αναδιαρθρώσει μια πρώτη φορά τις χρηματοπιστωτικές της δεσμεύσεις το 2020.

Ο όμιλος δεν έχει δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του στοιχεία από το 2022, τη χρονιά κατά την οποία ο κύκλος εργασιών του έπεσε στα 1,3 δισ. δολάρια, ήτοι 42% κάτω από αυτόν πέντε χρόνια νωρίτερα.

Η Tupperware, που ξεκίνησε το 1946, είχε γίνει ένα κοινωνικό φαινόμενο, καθώς τα προϊόντα της μπήκαν σε εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά και όχι μόνον χάρη στην αποτελεσματικότητα του δικτύου αντιπροσώπων της.

Τα «τάπερ», τα αεροστεγή πλαστικά σκεύη της εταιρείας για τη διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των τροφίμων, κυκλοφόρησαν αρχικά στα καταστήματα, χωρίς ωστόσο να έχουν αρκετή ζήτηση.

Η επιχείρηση επινόησε τότε την αρχή των «συναντήσεων Tupperware», επιδείξεις που γίνονταν στο σπίτι ενός ή μιας αντιπροσώπου για ομάδα πιθανών αγοραστών.

Το 2017 η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Αμερικανός εφευρέτης Ερλ Τάπερ είχε ακόμη πάνω από τρία εκατομμύρια αντιπροσώπους στον κόσμο.

Η Tupperware αποδυναμώθηκε από την εμφάνιση του διαδικτυακού εμπορίου, την διανομή γευμάτων και τα πλαστικά μιας χρήσης, που έθεσαν σε αμφισβήτηση το μοντέλο της.

Η επιχείρηση προσπάθησε να προσαρμοστεί αναπτύσσοντας τις πωλήσεις της στο ίντερνετ και συνάπτοντας συμφωνίες διανομής με αλυσίδες καταστημάτων, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την πτώση της.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Tupperware: Κήρυξε τελικά πτώχευση η θρυλική εταιρεία τάπερ"

Δικαστήριο της ΕΕ: Ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν στην Google

Στην ακύρωση του προστίμου ύψους 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ, που είχε επιβάλλει η Κομισιόν στην Google το 2019 για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην online διαφήμιση αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο, που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν στο σύνολό της, με την αιτιολογία ότι το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ «διέπραξε σφάλματα» στην αξιολόγησή του. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Δικαστήριο «επιβεβαιώνει την πλειονότητα των αξιολογήσεων της Κομισιόν», αλλά ακυρώνει το πρόστιμο «με το αιτιολογικό ότι παρέλειψε να λάβει υπ' όψιν το σύνολο των συντρεχουσών συνθηκών στην εκτίμηση της διάρκειας των συμβατικών ρητρών τις οποίες χαρακτήρισε καταχρηστικές».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Γιατί είχε επιβληθεί το πρόστιμο

Η Κομισιόν είχε υποβάλλει το πρόστιμο για υπόθεση που αφορούσε το διαφημιστικό τμήμα της Google, AdSense. Η παράβαση διαπιστώθηκε για χρονική περίοδο 10 ετών, δηλαδή μεταξύ 2006 και 2016, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε την έρευνά της μετά την πρώτη προσφυγή πελάτη το 2010. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google είχε επιβάλλει σειρά περιοριστικών όρων στα συμβόλαιά της με τρίτους διαδικτυακούς ιστοτόπους, (όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες), εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις στους ιστοτόπους αυτούς. 

Η τότε Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε κάνει λόγο για «παράνομες πρακτικές» που παραβιάζουν τους κανόνες της Κομισιόν στον ανταγωνισμό. «Λόγω της συμπεριφοράς αυτής, που διήρκεσε δέκα και πλέον χρόνια, οι άλλες εταιρίες έχασαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης του ανταγωνισμού στη βάση της αξίας τους (...) και οι καταναλωτές στερήθηκαν τα οφέλη του ανταγωνισμού», είχε πει η Ευρωπαία Επίτροπος.

Από τον Σεπτέμβριο 2016, η Google κατήργησε εκατοντάδες ρήτρες στα συμβόλαιά της ώστε να συμμορφωθεί προς τους κανόνες περί ανταγωνισμού.

Πρόστιμα 8 δισ. ευρώ στην Google για παραβιάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού


Η σημερινή πρωτόδικη απόφαση ανακοινώνεται μόλις οκτώ ημέρες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επικυρώνει τελεσιδίκως άλλο πρόστιμο κατά της Google, ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, για πρακτικές που αντιβαίνουν στους κανόνες του ανταγωνισμού στην αγορά των εργαλείων σύγκρισης τιμών, έπειτα από επτά χρόνια δικαστικής μάχης.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Google κατέστησε επί χρόνια πρακτικά αόρατους του ανταγωνιστές της υπηρεσίας της Google Shopping.

Συνολικά, πρόστιμα ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν επιβληθεί στην Google για παραβιάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού.

Εκτός του εργαλείου σύγκρισης τιμών και της διαφημιστικής εταιρείας, η Google παραβίασε τους ευρωπαϊκούς κανόνες ως προς το Android σύστημα εκμετάλλευσης για κινητά τηλέφωνα. Το πρόστιμο ρεκόρ που επιβλήθηκε από τις Βρυξέλλες τον Ιούλιο 2018 ανέρχεται σε 4,34 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν και μειώθηκε στα 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ τον Σεπτέμβριο 2022, παραμένει το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τοποτηρητή των κανόνων του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Google έχει εφεσιβάλει και αυτήν την απόφαση.

Ο καλιφορνέζικος κολοσσός βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ. Από την Δευτέρα αντιμετωπίζει την δεύτερη μεγάλη δίκη του, με την αμερικανική κυβέρνηση που κατηγορεί την Google ότι πνίγει τον ανταγωνισμό στην online διαφήμιση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δικαστήριο της ΕΕ: Ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν στην Google"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιλοτική τοποθέτηση locker για κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Την τοποθέτηση locker για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης (18.9.24).

«Όπως θυμάστε πέρυσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα που είχε σημαντική ανταπόκριση. Με διακριτικότητα χειριστήκαμε πολλά περιστατικά. Θεωρώ σημαντική την απαγόρευση της χρήσης κινητών στην διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την μαθητική διαδικασία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επισήμανση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σοβαρότητα του φαινομένου του μπούλινγκ στα σχολεία.

«Θέλουμε τους Συλλόγους Γονέων συμμάχους και να πάμε βήματα παραπέρα. Έχω συζητήσει αν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε πιλοτικά, σχολεία με locker για να κλειδώσουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους. Είναι στοίχημα όλων να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε.

«Η αυτοδέσμευση είναι πολύ σημαντικότερη από την κύρωση είναι αλήθεια. Και μακάρι όλοι να το κατανοήσουν ότι είναι για το καλό της εκπαίδευσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και τελικά και των ίδιων των παιδιών», πρόσθεσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλουμε να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους στο Σπίτι μου 2»

«Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλό φθινόπωρο και τόνισε ότι έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο οι εξαγγελίες που έκανε από τη ΔΕΘ.

Για το πρόγραμμα Σπίτι μου 2 είπε ότι «καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. για να αποκτήσουν 20.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους με κόστος στεγαστικού χαμηλότερο από ότι θα νοίκιαζαν ένα σπίτι. Θέλουμε να διπλασιάσουμε του δικαιούχους, θα διαθέσουμε 400 εκατομμύρια ευρώ με άτοκα δάνεια για να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών είτε σε σπίτια που μένουν είτε είναι κλειστά».

Και συνέχισε: «Η δεύτερη δράση είναι τα χρηματοδοτούμενα από το ΤΑΑ απογευματινά χειρουργεία. Όσοι δεν έχουν την οικονομική να κάνουν την επέμβαση και το κόστος να εκταμιευθεί. Το Νοέμβριο θα έχουμε την τελική επιβεβαίωση. Το τρίτο έχει να κάνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα σχολεία χθες ήμουν στο υπουργείο παιδείας για να παρουσιάσω το πρώτο ψηφιακό φροντιστήριο για την Α΄ Λυκείου που είναι δωρεάν. Όλες είναι δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και οι πόροι του ΤΑΑ δεν πηγαίνουν μόνο σε έργα υποδομής».

«Χθες ανακοινώθηκαν τα χαρτοφυλάκια της Κομισιόν και η Ελλάδα πήρε το χαρτοφυλάκιο για τις βιώσιμες Μεταφορές και τουρισμό. Είναι ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με την Ελλάδα να φιλοδοξεί να παίξει ρόλο ως πύλη εισόδου στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στηρίζει απόλυτα την έκθεση Ντράγκι μια έκθεση πολύ φιλόδοξη καθώς θέτει την Ευρώπη αντιμέτωπη με τις επιθυμίες της. «Υπάρχει ένας καμβάς όπου τα συμφέροντα της Ελλάδας τέμνονται με προτεραιότητες που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη», υπογράμμισε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιλοτική τοποθέτηση locker για κινητά τηλέφωνα στα σχολεία"

Εγκύκλιο για την λειψυδρία εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Αλόγιστη η χρήση των υδάτων»

Εγκύκλιο για τη λειψυδρία και την ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτων εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της μείωσης των υδατικών πόρων είναι έντονες και πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται ή αναμένεται να βρεθούν σε ανησυχητική κατάσταση.

Παράλληλα, η Εισαγγελία κάνει λόγο για αλόγιστη χρήση των υδάτων, στην οποία συμβάλλουν ουσιωδώς τόσο οι παράνομες γεωτρήσεις, όσο και η ανέλεγκτη λήψη ύδατος από τις νόμιμες γεωτρήσεις, χωρίς την τήρηση οιουδήποτε ανωτάτου ορίου (πλαφόν) για την ποσότητα που δικαιούνται οι κατά νόμο δικαιούχοι αυτών.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής κρίσης σε παγκόσμια κλίμακα, είναι αυτό της μείωσης των υδατικών πόρων, σε αντίθεση με την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές της επικράτειας, λόγω κυρίως, αλλά όχι και αποκλειστικά, του τουρισμού.

Ήδη οι επιπτώσεις της μείωσης των υδατικών πόρων είναι έντονες και πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται ή αναμένεται να βρεθούν σε ανησυχητική κατάσταση, εξετάζεται δε η λήψη μέτρων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπισθούν στο άμεσο μέλλον φαινόμενα λειψυδρίας, ειδικά εάν οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις εξακολουθήσουν να βαίνουν μειούμενες.

Το ως άνω πρόβλημα επιδεινώνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, από τη μη ορθολογική διαχείριση των υδάτων, η οποία μάλιστα πολλές φορές λαμβάνει τη μορφή της αλόγιστης χρήσης του ύδατος, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση.

Σ’ αυτή την παρατηρούμενη αλόγιστη χρήση των υδάτων συμβάλλουν ουσιωδώς τόσο οι παράνομες γεωτρήσεις, όσο και η ανέλεγκτη λήψη ύδατος από τις νόμιμες γεωτρήσεις, χωρίς την τήρηση οιουδήποτε ανωτάτου ορίου (πλαφόν) για την ποσότητα που δικαιούνται οι κατά νόμο δικαιούχοι αυτών, ενώ ο αριθμός των παράνομων γεωτρήσεων είναι πολλαπλάσιος των νομίμων.

Είναι αμφίβολο εξάλλου αν και πως διασφαλίζεται στις νόμιμες γεωτρήσεις ότι και ο καθορισμός της ποσότητας που λαμβάνει κάθε δικαιούχος καλύπτει σε κάθε περίπτωση τις πραγματικές του ανάγκες για το χώρο στον οποίο υπάρχει γεώτρηση και όχι αυτές που ο ίδιος δημιουργεί με ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία, εικονικές π.χ μισθώσεις γειτονικών ακινήτων ή στο πλαίσιο επαγγελματικής καλλιέργειας, πέραν του χώρου αυτού, στον οποίο υπάρχει η γεώτρηση. Την ίδια στιγμή ο υδροφόρος ορίζοντας γλυκού νερού πολλών περιοχών συνεχώς μειώνεται και ουσιαστικά κατστρέφεται, αφού κατακλύζεται από την εισροή σε αυτόν αλμυρού νερού.

Για να μην μπορεί συνεπώς, έστω και καθ’ υπερβολή, να πει κανείς ότι “στη χώρα μας το νερό το πετάμε”, απαιτείται, εκτός από την αυτονόητη επαγρύπνηση των αρμοδίων αρχών με επίταση των ελέγχων σε κάθε κατεύθυνση, ήτοι των γεωτρήσεων βιομηχανιών, αγροτών, ξενοδοχείων και κάθε είδους άλλων επιχειρήσεων και η συνδρομή των Εισαγγελιών όλης της χώρας για τη διασφάλιση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, της ορθολογικότερης, κατά το δυνατόν, διαχείρισης των υδατικών πόρων όλης της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, οι παράνομες γεωτρήσεις, όσο και η ανέλεγκτη λήψη ύδατος από τις νόμιμες γεωτρήσεις, χωρίς την τήρηση οιουδήποτε ανωτάτου ορίου (πλαφόν) για την ποσότητα που δικαιούνται οι κατά νόμο δικαιούχοι αυτών, συνιστούν, εκτός των άλλων και αξιόποινες πράξεις, αφού εμπίπτουν στο πεδίο του άρθρου 28 του ν. 1650/1986, για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το ν. 4014/2011 «περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων κλπ» και την ΚΥΑ 146896/2014 (ΦΕΚ 2878/ Β’ /27.10.2014 «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους και άλλες συναφείς διατάξεις»), όπως διορθώθηκε (Β’ 3142/21.11.2014), τροποποιήθηκε (Β’ 1435 / 10.7.2015, Β’ 69 / 22.1.2016, Β’ 814 /14.3.2017, Β7 1562/ 24.4.2020) και ισχύει.

Εν όψει των ανωτέρω, θα πρέπει να παρέμβετε δυναμικά εφαρμόζοντας τον Νόμο με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών ελέγχου των παράνομων γεωτρήσεων (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και της ΕΛΑΣ-βλ. και σχετική εγκύκλιο ΑΠ οικ 102135/10.12.2015 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας- Ειδική Γραμματεία Υδάτων- με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων των όρων των αδειών χρήσης ύδατος και των παραβάσεων των διατάξεων της ΚΥΑ 146896/2014»), από τις οποίες επιβάλλεται να ζητήσετε να σας αποστέλλουν, όταν διαπιστώνουν τις πιο πάνω παραβάσεις, τις εκθέσεις διαπίστωσης αυτών (βλ. άρθρο 12 της πιο πάνω ΚΥΑ), για την εκ μέρους σας αξιολόγησή τους και την άσκηση της ενδεδειγμένης κατά περίπτωση ποινικής δίωξης.

Περαιτέρω, όπως είναι αυτονόητο, πρέπει να διώκεται και η αυθαίρετη επέμβαση στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης των ΟΤΑ από ιδιώτες και συγκεκριμένα η κλοπή του νερού, η οποία έχει ως συνέπεια να το στερούνται οι νόμιμοι χρήστες του για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών τους, όπως ύδρευση και καθαριότητα, αλλά ενδεχομένως και τη βλάβη των δικτύων αυτών και εν γένει την παρεμπόδιση ή διατάραξη της παροχής στο κοινό νερού (άρθρα 372 παρ.1, 378 παρ.2, 293 ΠΚ κλπ ).

Η κατά τα ως άνω εφαρμογή του Νόμου με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών εκτιμάται ως απολύτως αναγκαία στην κατεύθυνση της διασφάλισης, κατά το δυνατόν, της ορθολογικότερης διαχείρισης των υδάτων στην Ελληνική Επικράτεια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιο για την λειψυδρία εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Αλόγιστη η χρήση των υδάτων»"

Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου θα καθίσει σήμερα ένας 51χρονος με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει αλύπητα την 90χρονη μητέρα του την ώρα που εκείνη κοιμόταν, επειδή δεν έγραφε στο όνομά του το σπίτι της.

Ο δεύτερος γιος της ηλικιωμένης την έσωσε από τα χέρια του αδελφού του που την είχε χτυπήσει στο κεφάλι τραυματίζοντάς την και ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας πέρασαν χειροπέδες στον 51χρονο που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Την Δευτέρα, ο 51χρονος οδηγήθηκε στο δικαστήριο παρουσία της μητέρας του που έκλαιγε με λυγμούς και αποκάλυψε ότι ο γιος της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν είχε χρήματα για να του εξασφαλίσει ψυχιατρική φροντίδα. Όμως, ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο και η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα, ενώ για την ασφάλεια της ηλικιωμένης γυναίκας παρέμεινε στα κρατητήρια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι"

Μυστήριο με «28.000 ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα σε ρούχα στη βίλα» του Απόστολου Λύτρα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον εντοπισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ «ανάμεσα σε ρούχα στο σπίτι του» Απόστολου Λύτρα, λίγο αφότου ήρθε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία με τον άγριο ξυλοδαρμό της τότε συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Χρήματα που πλέον είναι στα αζήτητα του Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Υπάρχει μια ερώτηση και μια ασάφεια την οποία σαφώς θα πρέπει να καλύψει ο κ. Λύτρας, αλλά και η σύζυγός του. Διότι όταν έγινε το θέμα με τα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τα ακριβά αυτοκίνητα, με τα χρήματα και με τον τρόπο ζωής πριν προφυλακιστεί και αφού προφυλακίστηκε, από την Οικονομική Αστυνομία ψάχτηκε η βίλα του εξονυχιστικά και διπλωμένα στα ρούχα του βρέθηκαν 28.000 ευρώ. Αυτά τα 28.000 ευρώ, σε επανειλημμένες κρούσεις της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της εισαγγελίας να απαντηθεί από πού βρέθηκαν… δεν απαντήθηκαν ούτε από την πρώην σύζυγό του ούτε από τον κ. Λύτρα», δήλωσε στον Alpha ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως εξήγησε, «έχουν μπει στη δικογραφία αυτά τα λεφτά και με ειδικό πρωτόκολλο τα έχει καταθέσει στο Παρακαταθηκών και Δανείων η Ελληνική Αστυνομία. Εκεί υπάρχουν αυτά τα λεφτά μέχρι να ζητηθούν ή να βρεθεί από πού υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Δεν έχει ανοίξει το στόμα του ο κ. Λύτρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «αυτό θα πάει στη δικογραφία και ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωτήθηκαν όταν έδωσαν καταθέσεις και δεν έχουν δικαιολογήσει αυτά τα λεφτά. Αν δεν τα αναφέρουν ποτέ, ίσως να υπάρξει μια επιμέρους δίωξη για το πώς βρέθηκε αυτό το ποσό».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο με «28.000 ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα σε ρούχα στη βίλα» του Απόστολου Λύτρα"

Αθήνα: Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο

Στην καταγγελία πως έπεσε θύμα βιασμού από έναν Τούρκο μέσα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα προχώρησε μία γυναίκα 24 ετών από το Μπαγκλαντές.

Ειδικότερα, η γυναίκα, η οποία διαμένει στο Λονδίνο, κατήγγειλε στις Αρχές ότι ενώ βρισκόταν σε ταράτσα ξενοδοχείου στην Αθήνα, εμφανίστηκε ο δράστης και κάθισε δίπλα της.

Στη συνέχεια άρχισε να της μιλά ζητώντας της να συνευρεθούν με εκείνη να το αρνείται. Τότε ο άνδρας φέρεται να την έπιασε από το χέρι και να την οδήγησε με τη βία στα κοινόχρηστα ντους του 2ου ορόφου του κτιρίου.

Η τουρίστρια προσπαθούσε να διαφύγει αλλά εις μάτην. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο δράστης την ακινητοποίησε με τη βία στο πάτωμα και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της.

Στο σημείο κατέφτασαν Αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως, οι οποίοι καθ’ υπόδειξη της 24χρονης συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος βρισκόταν εντός του χώρου. Παράλληλα από το Τ.Α. Ομόνοιας κατασχέθηκαν προς εργαστηριακές εξετάσεις τα ρούχα που φορούσε το θύμα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αθήνα: Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο"

Νέα απόπειρα απάτης: Της έστειλαν e-mail ... η Interpol, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αστυνομία Κύπρου!

Ένα άκρως ... ψαρωτικό μήνυμα στο προσωπικό της email έλαβε μια νεαρή γυναίκα από το Ηράκλειο, η οποία πάντως πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη!

Η κοπέλα έλαβε ένα έγγραφο, δήθεν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την Interpol και την Αστυνομία Κύπρου, με σφραγίδες-μαϊμού και υπογραφές, μέσω του οποίου ενημερωνόταν από τον "Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Κύπρου" ότι κατηγορείται για "κυβερνοπορνό", "πορνό ιστοσελίδες", "παιδική πορνό", "νόμιμο βιασμό". "Κερασάκι στην τούρτα" η υπογραφή  ... Η Κατεύθυνση (αντί για "διεύθυνση").

Στο έγγραφο ζητείται μάλιστα από τον παραλήπτη του μηνύματος να επικοινωνήσει μέσω email και να απαντήσει στις εν λόγω ... κατηγορίες που του αποδίδονται!

Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν το ευφάνταστο σενάριο απατεώνων που στέλνουν email... κι ό,τι πιάσουν!

Η κοπέλα που έλαβε το email ευτυχώς δεν πείστηκε! Ελπίζουμε να μην πείστηκε και κανένας άλλος παραλήπτης...

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απόπειρα απάτης: Της έστειλαν e-mail ... η Interpol, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αστυνομία Κύπρου!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news