facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Βρεφικό γάλα από «χρυσάφι»: Τιμή έως και 213% πιο ακριβή στην Ελλάδα σε σχέση με τη φθηνότερη στην ΕΕ

Πανάκριβα πληρώνουν οι ελληνικές οικογένειες το βρεφικό γάλα, σύμφωνα με συγκριτική μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας για το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιακά.

Τα στοιχεία από την μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα κοστίζει έως και τρεις φορές περισσότερο από τα άλλα κράτη μέλη.

Με βάση τις τιμές του Νοεμβρίου στην Ελλάδα, κάποιος μπορεί να βρει το βρεφικό γάλα από 32 έως και 213% ακριβότερο σε σύγκριση με την φθηνότερη τιμή που μπορεί να βρει κανείς αν έχει τα στοιχεία από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για παράδειγμα, στη χώρα το βρεφικό γάλα μπορεί να το βρει κάποιος από 2,53 έως και 3,55 ευρώ τα 100 γραμμάρια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρεφικό γάλα από «χρυσάφι»: Τιμή έως και 213% πιο ακριβή στην Ελλάδα σε σχέση με τη φθηνότερη στην ΕΕ"

Καλλιθέα: Καρέ – καρέ η καταδίωξη και η σύλληψη διαρρηκτών

Μια απίστευτη καταδιώξη της αστυνομίας για τη σύλληψη δυο κακοποιών στην Καλλιθέα, κατέγραφεται σε βιντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA.

Είναι η στιγμή που αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακινητοποιούν διαρρήκτη που είχε κρυφτεί σε πυλωτή πολυκατοικίας και του περνούν χειροπέδες.

Προσπαθεί να διαφύγει, αλλά αστυνομικοί και πολίτες έχουν δημιουργήσει γύρω του ασφυκτικό κλοιό.

Του φορούν χειροπέδες και τον οδηγούν στο περιπολικό. Στη 13:30 το μεσημέρι μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που συνελήφθη αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτια και καταστήματα στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Δοϊράνης στην Καλλιθέα.

Οι 2 άντρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των σπιτιών λόγω εορτών, χτύπησαν μέρα μεσημέρι. Μπήκαν από τον ακάλυπτο και προσπάθησαν να ανέβουν στα μπαλκόνια από σημείο που δεν ήταν ορατό από το δρόμο.

Ένοικος σπιτιού του 5ου ορόφου τους κατάλαβε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο του MEGA, 3 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε η καταδίωξη…

Οι δύο δράστες πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγουν. Όλοι έντρομοι βγήκαν έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Το κυνηγητό των αστυνομικών με τους διαρρήκτες κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να τους ακινητοποίησουν και να τους φορέσουν χειροπέδες.

Οι ίδιοι δράστες πριν από λίγες μέρες είχαν ληστέψει κατάστημα ειδών συγκόλλησης.

«Πριν από 5 ημέρες είχα εγώ τους δικούς μου εργολάβους και τους πήραν τα μηχανήματα μέσα από το αμάξι. Περάσανε πήρανε τα μηχανήματα και φύγανε. Οι ίδιοι ακριβώς», ανέφερε καταστηματάρχης.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών και αναζητά τους συνεργούς τους.

Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του ληστή

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε βάρος του ατόμου που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για 13 χρόνια για ληστείες.

Ωστόσο, παρά την καταδικαστική απόφαση δεν είχε συλληφθεί και κυκλοφορούσε ανενόχλητος, συνεχίζοντας τη δράση του.

 megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλλιθέα: Καρέ – καρέ η καταδίωξη και η σύλληψη διαρρηκτών "

ΣτΕ: Αντίθετη στο Σύνταγμα διάταξη νόμου που επιτρέπει την εξαγορά οδών που απεικονίζονται στα κυρωμένα στοιχεία διανομών αγροκτημάτων από τους ιδιώτες που τις κατέχουν

Με την 2340/2023 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως κατά απόφασης Επιτροπής Ελέγχου και Νομιμότητας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με την απόφαση αυτή είχε απορριφθεί τελικώς αίτημα ιδιώτη να εξαγοράσει τμήμα δρόμου του Αγροκτήματος Λευκόπετρας Δήμου Αβδήρων Νομού Ξάνθης που διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας του.

Με την απόφαση της Ολομελείας του Δικαστηρίου κρίθηκαν τα ακόλουθα:

α) Ορθώς η αίτηση εξετάσθηκε με βάση την περίπτωση α΄ της παρ.8 του άρθρου 22 του ν. 4061/2012 και όχι με την περίπτωση γ΄ της ίδιας παραγράφου, όπως είχε ζητηθεί.

β) Αντίκειται στο Σύνταγμα η περ. α΄ της παρ. 8 του  άρθρου 22 του ν. 4061/2012, η οποία παραπέμπει για την εφαρμογή της στις διατάξεις του άρθρου 23 του νόμου αυτού που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Δικαστήριο, και προβλέπει εξαγορά οδών που απεικονίζονται στα κυρωμένα στοιχεία διανομών αγροκτημάτων και συνοικισμών από ιδιώτες που τους κατέχουν, ενόψει του κοινόχρηστου χαρακτήρα των οδών, ο οποίος εμποδίζει την αλλαγή του προορισμού τους με την εξαγορά τους εν όλω ή κατά ένα τμήμα τους από τους ιδιώτες που τις κατέχουν αυθαίρετα.

lawspot

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Αντίθετη στο Σύνταγμα διάταξη νόμου που επιτρέπει την εξαγορά οδών που απεικονίζονται στα κυρωμένα στοιχεία διανομών αγροκτημάτων από τους ιδιώτες που τις κατέχουν"

Σε έξαρση τα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων

Κοκτέιλ λοιμώξεων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και στη Θεσσαλονίκη ειδικά μετά το συγχρωτισμό των γιορτών. Η έξαρση της COVID-19 συνέπεσε με την εμφάνιση και στην Ελλάδα της νέας υποπαραλλαγής JN.1, η οποία με χαρακτηριστική ταχύτητα έχει επικρατήσει έναντι άλλων παραλλαγών, ενώ μεγάλη είναι η διάδοση στον πληθυσμό της γρίπης τύπου Α και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV.

Δεύτερη μέρα του χρόνου και ήδη στα φαρμακεία η κίνηση ήταν αυξημένη. Οι ειδικοί συστήνουν να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προφύλαξης, να απευθυνόμαστε στο γιατρό και να παίρνουμε έγκαιρα την αγωγή που θα συστήσει. Για τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ισχυρή είναι η σύσταση για εμβολιασμό για τον κορονοιό, τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έξαρση τα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων"

Ρεύμα -ΡΑΑΕΥ: Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα για εύκολη σύγκριση τιμολογίων

Σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ όπου βρίσκεται ο πίνακας σύγκρισης των τιμών ρεύματος. Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν εύκολη σύγκριση μεταξύ των πράσινων τιμολογίων ρεύματος των διάφορων προμηθευτών, τόσο στα οικιακά, όσο και στα επαγγελματικά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΡΑΑΕΥ: “Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 138Α του ν.4951/2022 και της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107 (ΦΕΚ Β’ 6600/21.11.2023), η Αρχή δημοσιεύει μηνιαίως στην ιστοσελίδα της, έως την πέμπτη ημέρα του εκάστοτε μήνα, τις τιμές παροχής από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ειδικού «Πράσινου» Τιμολογίου. Σχετικώς, η Αρχή δημοσιεύει πίνακα που περιλαμβάνει: (α) την Πάγια Χρέωση και (β) την Τελική Τιμή Προμήθειας του σχετικού μήνα, η οποία προκύπτει από το άθροισμα της Βασικής Τιμής Προμήθειας και του Μηχανισμού Διακύμανσης, κατόπιν υπολογισμού τυχόν εκπτώσεων. Για τη διαφανή ενημέρωση των καταναλωτών, θα αναγράφεται η προϋπόθεση βάσει της οποίας χορηγείται η εκάστοτε έκπτωση.

Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών στη σύγκριση των τιμών των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η Αρχή θα διατηρεί στην ιστοσελίδα της δυναμικό «Πίνακα Δημοσίευσης των Τιμών Ρεύματος», ο οποίος θα περιλαμβάνει τις τιμές των Ειδικών (Πράσινων) Τιμολογίων, καθώς και τις τιμές των Σταθερών «Μπλε» Τιμολογίων, δηλαδή των τιμολογίων που η τιμή τους παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, χρονικής έκτασης τουλάχιστον ενός (1) έτους, και των Κυμαινόμενων «Κίτρινων» Τιμολογίων.

Κατά τον τρόπο αυτό, οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να συγκρίνουν τις τιμές όλων των προϊόντων όλων των προμηθευτών.

Ο καταναλωτής δύναται να επιλέξει κατηγορία τιμολογίου (Οικιακό, Επαγγελματικό), καθώς και τον μήνα κατανάλωσης. Ως προεπιλογή εμφανίζονται τα Ειδικά Τιμολόγια του τρέχοντος μήνα.

Οι τιμές του εκάστοτε μήνα θα αναρτώνται στον Πίνακα Δημοσίευσης των Τιμών Ρεύματος ως εξής:

  • Οι τιμές των Ειδικών «Πράσινων» Τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα έως την 5η ημέρα κάθε μήνα.
  • Οι τιμές των Σταθερών «Μπλε» Τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα την 1η ημέρα κάθε μήνα. Σε περίπτωση νέου προϊόντος, αυτό θα προστίθεται εντός δύο ημερών από την διάθεσή του από τον Προμηθευτή.
  • Οι τιμές των Κυμαινόμενων «Κίτρινων» Τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα εντός δύο ημερών από την ημέρα που οριστικοποιούνται, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην Απόφαση Ε-160/2023 (ΦΕΚ Β΄ 6001/16.10.2023) της Αρχής.

Αναλυτικότερα, οι τιμές των «Κίτρινων ex-ante[1]» τιμολογίων θα αποτυπώνονται στον Πίνακα την 1η ημέρα κάθε μήνα, ενώ οι τιμές των «Κίτρινων ex-post[2]» τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα κατά μέγιστο δύο μήνες μετά τον μήνα εφαρμογής τους (για παράδειγμα, την 1η Μαρτίου 2024 θα συμπληρωθούν στον Πίνακα που αφορά τον Ιανουάριο 2024 οι τιμές των ex-post κίτρινων τιμολογίων)”.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον Πίνακα Σύγκρισης των Τιμών Ρεύματος στην εξής ιστοσελίδα: https://www.rae.gr/katanalotes/times-kai-xreoseis/

[1] Ως «Κίτρινα ex ante» τιμολόγια νοούνται αυτά, των οποίων όλοι οι όροι τιμολόγησης ανακοινώνονται πριν τον μήνα κατανάλωσης ή το αργότερο την 1η μέρα του μήνα κατανάλωσης. Δηλαδή, οι τιμές παροχής («Τιμή Προμήθειας») των «Κίτρινων ex ante» τιμολογίων του μηνός Ιανουαρίου 2024 γνωστοποιούνται το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2024, του Φεβρουαρίου την 1η Φεβρουαρίου 2024 κοκ.

[2] Ως «Κίτρινα ex post» τιμολόγια νοούνται αυτά, των οποίων όλοι οι όροι τιμολόγησης ανακοινώνονται έως την 1η μέρα του τρίτου μήνα από τον μήνα κατανάλωσης. Δηλαδή, οι όροι τιμολόγησης («Τιμή Προμήθειας») των «Κίτρινων ex ante» τιμολογίων του μηνός Ιανουαρίου 2024 γνωστοποιούνται το αργότερο την 1η Απριλίου 2024, οι όροι των «Κίτρινων ex ante» τιμολογίων του μηνός του Φεβρουαρίου την 1η Μαΐου 2024 κοκ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα -ΡΑΑΕΥ: Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα για εύκολη σύγκριση τιμολογίων"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με ομίχλη και πτώση θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 3 Ιανουαρίου με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές ασθενείς βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς την Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και κυρίως στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και ανοιχτά στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές μετά το μεσημέρι, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με ομίχλη και πτώση θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση"

«F-35 στην Ελλάδα εάν καθυστερήσετε με Σουηδία»: Ασφυκτική πίεση ΗΠΑ σε Ερντογάν – Τελεσίγραφο στον Φιντάν

Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπήρξε αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Πώς ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε το θέμα των F-35 για να πιέσει την Τουρκία.

Με δεδομένη την νέα καθυστέρηση της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας, στην Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα για να αποσυνδέσουν την πώληση των F-16 από τα F-35 και να προχωρήσουν με την πώληση των μαχητικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, ο Άντονι Μπλίνκεν στην περιοδεία που θα κάνει τις επόμενες ημέρες, θα συμπεριλάβει και την Τουρκία, σε μια ακόμη προσπάθεια να πειστεί ο Ερντογάν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας, μόλις ανοίξει η εθνοσυνέλευση στα μέσα Ιανουαρίου.

Αν δεν γίνει αυτό, οι Αμερικανοί προτίθενται να ειδοποιήσουν επισήμως το Κογκρέσο για την πώληση προς την Ελλάδα ακόμη και αν μια τέτοια εξέλιξη προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα. Ο Μπλίνκεν άλλωστε έχει προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, πως αυτό είναι κάτι που θα συμβεί αν συνεχίσει η Τουρκία να αθετεί τις υποσχέσεις της σε σχέση με την Σουηδία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«F-35 στην Ελλάδα εάν καθυστερήσετε με Σουηδία»: Ασφυκτική πίεση ΗΠΑ σε Ερντογάν – Τελεσίγραφο στον Φιντάν"

Τρόμος για οικογένεια στο Μενίδι από «αδέσποτες» σφαίρες που έπεσαν την Πρωτοχρονιά – «Χαμός γινόταν, μου θύμισε πόλεμο»

Μια τρομαχτική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Τρίτης (02/01), όταν μια οικογένεια από το Μενίδι κατήγγειλε πως παραλίγο μέλη της να τραυματιστούν από «αδέσποτες» σφαίρες που έπεφταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ρεπόρτερ Βαγγέλης Γκούμας στο μεσημβρινό δελτίο του Star, το βράδυ της παραμόνης της Πρωτοχρονιάς, κατά την αλλαγή του χρόνου, όλη η οικογένεια βγήκε από το σπίτι για να απολαύσουν τα πυροτεχνήματα. Ο πατέρας, η μητέρα, το 5χρονο παιδί τους και η γιαγιά του ήταν εκτός σπιτιού, όταν σε κάποια στιγμή ακούσανε πυροβολισμούς από πιστόλια και καραμπίνες.

Στη συνέχεια, όντας τρομοκρατημένη, η οικογένεια έσπευσε να μπει στο σπίτι της, προκειμένου να μην τραυματιστεί κανένας τους. Στα πλάνα από το ρεπορτάζ, φαίνεται το αυτοκίνητο της οικογένειας να έχει σημάδια από βολίδα που έπεσε στο σημείο, ενώ η οικογένεια ανέφερε πως βρήκε 2 σφαίρες στην αυλή του σπιτιού της.

«Ακούγαμε όπλα, ο γιος μου μάζεψε το παιδί και μπήκαν μέσα. Αν έβγαινα λίγο νωρίτερα, γιατί έψαχνα τον σκύλο μου, μπορεί να είχε χτυπήσει εμένα, αντί για το αυτοκίνητο», ανέφερε η γιαγιά της οικογένειας. «Χαμός γινόταν, μου θύμισε πόλεμο», κατέληξε η ίδια. Μάλιστα, οι γείτονες ανέφεραν πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται πυροβολισμοί στην γειτονιά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για οικογένεια στο Μενίδι από «αδέσποτες» σφαίρες που έπεσαν την Πρωτοχρονιά – «Χαμός γινόταν, μου θύμισε πόλεμο»"

Βουλγαρία: 8 Έλληνες και 2 Ρουμάνοι τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο

Τροχαίο ατύχημα στη Βουλγαρία ανάμεσα σε ένα τουριστικό λεωφορείο και ένα φορτηγό, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8 Ελλήνων τουριστών και 2 Ρουμάνων.

Το τροχαίο συνέβη όταν το πούλμαν που τους μετέφερε προς τη Σόφια συγκρούστηκε με τουρκικό φορτηγό στον δρόμο από την πόλη Ρούσε προς την πόλη Μπιάλα, στο ύψος του Μπόροβο στη Βουλγαρία.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση των βουλγαρικών αρχών.

Οκτώ Έλληνες που επέβαιναν στο λεωφορείο διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κάνεφ στο Ρούσε και έπειτα από λίγη ώρα οι 7 έλαβαν εξιτήριο. Η μία επιβάτης εξ αυτών παρέμεινε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πούλμαν με τους τουρίστες, με Ρουμάνο οδηγό 36 ετών, βγήκε από τον δρόμο μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό που οδηγούσε 50χρονος Τούρκος. Σύμφωνα με πληροφορίες με το λεωφορείο ταξίδευαν 50 τουρίστες από την Ελλάδα που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά στο Βουκουρέστι.

Facebook/Diana Russinova

Facebook/Diana Russinova

«Επιστρέφαμε στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Τη Δευτέρα είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στη Ρουμανία. Μας άλλαξαν όχημα και οδηγό και μετά είχαμε δεύτερο ατύχημα στη Βουλγαρία», ανέφερε ένας από τους επιβάτες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: 8 Έλληνες και 2 Ρουμάνοι τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο"

«Σχέση καζάν καζάν με την Ελλάδα» – Τι είπε ο Ερντογάν για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την παρουσίαση στην Άγκυρα του οικονομικού απολογισμού του 2023.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «παρά τις παρεμβάσεις των τρίτων προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας με βάση μια προσέγγιση που θα είναι αμοιβαία επωφελής» – μια σχέση «καζάν-καζάν», όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την προσφιλή του έκφραση.

Επίσης, ανέφερε πως η χώρα του ξεπέρασε τις διαφορές απόψεων που προέκυψαν με ορισμένες χώρες της περιοχής και επανέφερε τη συνεργασία της στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι. «Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που απλώθηκε στη χώρα μας. Πήγαμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς εμάς» τόνισε.

Υποστήριξε ότι «ενώ οι σχέσεις μας με τον τουρκικό κόσμο έχουν φθάσει σε ιστορικό υψηλό, προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με την Ευρώπη και την Αμερική με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό» και προσέθεσε:

«Διαμορφώσαμε την εξωτερική μας πολιτική με τουρκοκεντρική αλλά παγκόσμια προοπτική. Δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό των φίλων της».

Αναφερόμενος στις τουρκικές εξαγωγές, επισήμανε ότι το 2023 έφτασαν τα 255,809 δισ. με αύξηση 0,6% σε σχέση με πέρυσι, καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σχέση καζάν καζάν με την Ελλάδα» – Τι είπε ο Ερντογάν για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας"

Εξελίξεις: Δύο αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου συνδέονται με τα επεισόδια στον Ρέντη και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα επεισόδια στον Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «dikisports», δύο αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου συνδέονται με τα επεισόδια στον Ρέντη, αλλά και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου τον Δεκέμβριο του ’18.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ 60 χούλιγκαν για τα επεισόδια στου Ρέντη – Από τον ίδιο σύνδεσμο οι περισσότεροι

Τη «στρατιά» των χούλιγκαν, οι οποίοι προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη αποκαλύπτει βήμα-βήμα η Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το αρμόδιο Τμήμα Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να δώσουν εκ νέου κατάθεση πάνω από 60 άτομα, τα οποία ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες το μοιραίο βράδυ που προκλήθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, την οποία εξαπέλυσε εναντίον του ένας 18χρονος, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος κατά την προανάκρισή του.

Με μεθοδικότητα και με πλήρη αξιοποίηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν άμεσα το μοιραίο βράδυ των επεισοδίων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να έχουν σαφή εικόνα τόσο για τα επεισόδια όσο και για τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτά.

Αλλωστε, καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής Αστέριου Μαντζιώκα να προσαχθούν και να κρατηθούν όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνο τα βράδυ στην επίμαχη θύρα του γηπέδου, όπου μετά τα επεισόδια βρήκαν καταφύγιο οι χούλιγκανς που είχαν προκαλέσει τις αιματηρές ταραχές.

Μέλη συνδέσμου της Δυτικής Αττικής

Οι 60 οπαδοί έχουν ήδη δώσει δεύτερη κατάθεση. Έτσι, η Αστυνομία διαχειρίζεται πλέον νέες πληροφορίες για την ταυτότητα εκείνων που επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ, αλλά και για αυτούς που φαίνεται πως είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών της επίθεσης.

Όπως γράφει η Realnews, οι περισσότεροι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συμμετοχή σε συγκεκριμένη θύρα φανατικών οπαδών, χωρίς ωστόσο να έχουν καταδικαστεί για τη διάπραξη αδικημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», αρκετοί από τους 60 οπαδούς προέρχονται από συγκεκριμένο σύνδεσμο φιλάθλων της δυτικής Αττικής.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος θεωρείται από τους πιο σκληρούς στην Αττική και όχι μόνο. Επιπλέον, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι περισσότεροι από αυτούς συμμετείχαν ενεργά στις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, με ρίψεις αντικειμένων, μολότοφ αλλά και φωτοβολίδων.

Υπενθυμίζεται πως, από τα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, οι Αρχές, εκτός από τις αρχικές καταθέσεις τους, είχαν λάβει δείγματα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα. Πλέον, οι 60 που κλήθηκαν εκ νέου έχουν δώσει λεπτομερή κατάθεση για το βράδυ των επεισοδίων, περιγράφοντας όλα όσα έγιναν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Παράλληλα, έχουν ερωτηθεί και για τον δικό τους ρόλο στις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, χωρίς κανείς να έχει παραδεχθεί ευθέως τη συμμετοχή του σε αυτές, ενώ όλοι τους αρνήθηκαν τη ρίψη φωτοβολίδων. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 άτομα που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις: Δύο αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου συνδέονται με τα επεισόδια στον Ρέντη και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου"

Συνελήφθη και τρίτο άτομο για τη φονική καταδίωξη με θύμα αστυνομικό στον Ασπρόπυργο

Συνελήφθη σε περιοχή της Δυτικής Αττικής ένας 18χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής οχημάτων σε Νίκαια και Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα μετά από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο να τραυματιστεί θανάσιμα ένας μοτοσυκλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ και να τραυματιστεί σοβαρά ο συνεπιβάτης του.

Σε βάρος του 18χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί επίσης ένας 17χρονος και ένας 20χρονος οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σύλληψη ατόμου με ένταλμα σύλληψης – που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής – για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς – συνεπεία αυτού αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την 18-12-2023, προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα, τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού

Από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθη απογευματινές ώρες της 01 Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 18χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη και τρίτο άτομο για τη φονική καταδίωξη με θύμα αστυνομικό στον Ασπρόπυργο"

Έφοδοι και συλλήψεις 33 υπόπτων στην Τουρκία για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 33 πρόσωπα ως ύποπτα για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας πως η αστυνομία καταζητεί άλλους 13 υπόπτους.

Το Anadolu μετέδωσε πως η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα επιδρομές σε 57 τοποθεσίες σε οκτώ επαρχίες στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε από το γραφείο αντιτρομοκρατίας της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης.

Χωρίς να επικαλείται πηγές, το πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είχαν στόχο να εντοπίσουν, να παρακολουθήσουν και να απαγάγουν ξένους υπηκόους που ζουν στην Τουρκία στο πλαίσιο επχιειρήσεων «διεθνούς κατασκοπείας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδοι και συλλήψεις 33 υπόπτων στην Τουρκία για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ"

Σπείρα Αλβανών «άδειαζε» ηλεκτρονικά τραπεζικούς λογαριασμούς – Θύματά τους χιλιάδες Έλληνες

Σπείρα Αλβανών, με «έδρα» την Κορυτσά, εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, αποσπώντας από τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ και εξαρθρώθηκε από το τοπικό παράρτημα της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, εγκέφαλοι της σπείρας ήταν ένας τριαντάχρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε πέντε χιλιάδες!

Κατά την αλβανική αστυνομία, οι δράστες προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές ανύποπτων Ελλήνων, μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων χρηματικά ποσά που κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς.

Το ποσό των χρημάτων που αποσπάστηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων κυμαίνεται, κατά την αστυνομία, από τρεις μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ ανά λογαριασμό.

Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

Η αστυνομία ανακάλυψε στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λπ.

Τις εγκαταστάσεις απάτης αυτές, διαχειρίζονταν εφτά εξειδικευμένα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπείρα Αλβανών «άδειαζε» ηλεκτρονικά τραπεζικούς λογαριασμούς – Θύματά τους χιλιάδες Έλληνες"

Ιαπωνία: Στις φλόγες αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Τόκιο – Σώοι 379 επιβαίνοντες (βίντεο)

Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροπλάνο της Japan Airlines αμέσως μετά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Σε πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK της Ιαπωνίας, καθώς και σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αμέσως μετά την προσγείωση.

Κατά το ίδιο μέσο, απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος (συνολικά 379 άτομα).

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής αμέσως μετά την προσγείωση.

Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν έξι άτομα. Ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος, ωστόσο πέντε άτομα, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, έχασαν τη ζωή τους.

Σε βίντεο διακρίνονται οι επιβάτες να απομακρύνονται από το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα που χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επίσης πυροσβέστες διακρίνονται να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο αεροσκάφος, το οποίο φαίνεται να καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Η πτήση JAL 516 είχε απογειωθεί από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Στις φλόγες αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Τόκιο – Σώοι 379 επιβαίνοντες (βίντεο)"

Πάτρα: Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένο και τον έστειλε στο νοσοκομείο - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του

Άγρια επίθεση σκύλου δέχτηκε ένας ηλικιωμένος στην Πάτρα, την Πρωτοχρονιά.

Ο 76χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα άνω και κάτω άκρα.

Μετά το περιστατικό ο 40χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου εξαφανίστηκε μαζί με το τετράποδο.

Η αστυνομία τον αναζητά στο πλαίσιο του αυτοφώρου, που λήγει απόψε.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένο και τον έστειλε στο νοσοκομείο - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του"

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 48 οι νεκροί- «Πολύ μεγάλες» οι ζημιές

Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Δευτέρα την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμο, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 48, όπως επιβεβαίωσε το αρχηγείο καταστροφών στην νομαρχία Ισικάουα, η οποία ήταν το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού των 7,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στη χερσόνησο Νότι στην επαρχία Ισικάουα, προκαλώντας την πρώτη μεγάλη προειδοποίηση για τσουνάμι στην χώρα μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου 2011 που είχε περίπου 18.500 νεκρούς ή αγνοούμενους στα βορειοανατολικά.

Το επίπεδο κινδύνου τσουνάμι κατόπιν μειώθηκε και όλες οι προειδοποιήσεις ανακοινώθηκε εντέλει από την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA) πως αίρονται στις 10:00 (στις 03:00 ώρα Ελλάδας).

Ο νομός Ισικάουα επλήγη από 155 σεισμικές δονήσεις από χθες στις 16:00 ως σήμερα στις 09:00 (02:00 ώρα Ελλάδας). Οι περισσότερες είχαν μέγεθος μεγαλύτερο από τους 3,0 βαθμούς.

Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες κυρίως στην περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο του σεισμού.

Μιλώντας την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της χώρας Φουμίο Κισίντα είπε ότι έχουν επιβεβαιωθεί «εκτεταμένες ζημιές» με τον σεισμό να γκρεμίζει κτίρια και να πυροδοτεί πυρκαγιές.

Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «μάχη ενάντια στον χρόνο» για τη διάσωση των πληγέντων, δήλωσε, κάνοντας λόγο για «πολλά θύματα».

«Επιβεβαιώθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές» καθώς και «πολυάριθμα θύματα», αφού «κτίρια κατέρρευσαν και (εκδηλώθηκαν) πυρκαγιές», δήλωσε ο Κισίντα. «Θα χρειαστεί να αποδυθούμε σε κούρσα με τον χρόνο» για να σωθούν ζωές, πρόσθεσε. «Πρέπει να τους σώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ειδικά αυτούς που έχουν παγιδευτεί κάτω από κατασκευές που έχουν καταρρεύσει».

Περίπου 1.000 μέλη του στρατού της Ιαπωνίας, πάνω από 2.000 πυροσβέστες και περίπου 630 αστυνομικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κισίντα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 48 οι νεκροί- «Πολύ μεγάλες» οι ζημιές"

Στιγμές τρόμου για 84χρονη στην Ξάνθη: 15χρονος Ρομά εισέβαλε στο σπίτι της και την έπιασε από τον λαιμό

Στιγμές αγωνίας και τρόμου βίωσε χθες Δευτέρα (1/1) μία γυναίκα 84 ετών στην Ξάνθη όταν βρέθηκε μπροστά σε δύο ληστές που θέλησαν να της «αδειάσουν» το σπίτι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν περίπου στις 17.30 το απόγευμα όταν ένας 41χρονος Ρομά εισέβαλε στο σπίτι της γυναίκας από την κεντρική πόρτα που ήταν ανασφάλιστη μαζί με τον 15χρονο γιο του.

Οι ληστές έψαξαν τον χώρο χωρίς όμως να βρουν κάτι πολύτιμο. Τότε ο 15χρονος, απαιτώντας από την 84χρονη χρήματα, την έπιασε από τον λαιμό και την πέταξε στο έδαφος απαιτώντας να τους αποκαλύψει το σημείο που τα κρύβει, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού η γυναίκα δεν είχε τίποτα.

Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Τοπείρου και συνελήφθησαν. Πρόκειται για άτομα γνωστά στον οικισμό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στιγμές τρόμου για 84χρονη στην Ξάνθη: 15χρονος Ρομά εισέβαλε στο σπίτι της και την έπιασε από τον λαιμό"

Σαλαμίνα: Δύο συλλήψεις Πολωνών που μπήκαν σε στρατιωτική περιοχή – Κατασχέθηκε drone

Δύο Πολωνοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία με την κατηγορία ότι κατέγραφαν με ηλεκτρονικές συσκευές στρατιωτική περιοχή στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 18.00 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όταν συνελήφθησαν ένας 24χρονος και ένας 20χρονος, υπήκοοι Πολωνίας. Οι δυο τους έγιναν αντιληπτοί μέσα σε στρατιωτικό χώρο να καταγράφουν τον περιβάλλοντα χώρο έχοντας πάνω τους ένα drone, μία φωτογραφική μηχανή και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλλήψεις έγιναν από το Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος των Πολωνών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας ασφαλών χώρων των οχυρών. Τα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή των Πολωνών μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαλαμίνα: Δύο συλλήψεις Πολωνών που μπήκαν σε στρατιωτική περιοχή – Κατασχέθηκε drone "

Τιμολόγια ρεύματος: Aυτές είναι οι τιμές της «πράσινης» κιλοβατώρας που έδωσαν για τον Ιανουάριο οι πάροχοι

Τη μετάβαση στη μετά τις επιδοτήσεις εποχή με ομαλό τρόπο εξασφαλίζουν τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ενέργειας, ρίχνοντας την τιμή της πράσινης κιλοβατώρας της ΔΕΗ στα 13,6 λεπτά και ακόμη χαμηλότερα στα 12,6 λεπτά για το κυμαινόμενο κίτρινο τιμολόγιο.

Η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει –τουλάχιστον για το Γενάρη- το στοίχημα των τιμών με σύμμαχο τις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου που διαμορφώθηκαν για τον Δεκέμβριο στα 102,2 ευρώ η μεγαβατώρα και έδωσαν χώρο στις εταιρείες να αποκλιμακώσουν τις τιμές της νέας χρονιάς χωρίς οριζόντια μέτρα στήριξης.

Φυσικά, κερδίζεται προς ώρας η πρώτη μάχη των νέων τιμολογίων και όχι ο πόλεμος καθώς η αγορά θα κάνει τον πρώτο απολογισμό της νέας πολύχρωμης τιμολόγησης το πρώτο τρίμηνο του έτους και με μεγαλύτερη ασφάλεια στο εξάμηνο. 

Από χθες πάντως όσοι καταναλωτές δεν ζήτησαν να μετακινηθούν σε άλλο πρόγραμμα έχουν μεταπέσει στο περιβάλλον των πράσινων τιμολογίων με τις τιμές να διαμορφώνονται σε ένα εύρος από 13,6 λεπτά έως 17 λεπτά.

Στο πράσινο τιμολόγιο, με βάση τις επιταγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα μπορούν να παραμείνουν οι καταναλωτές για τουλάχιστον 12 μήνες. Ωστόσο η αγορά προεξοφλεί ότι τα πράσινα τιμολόγια ήρθαν για να μείνουν για πολύ, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τα ποσοστά προτίμησης των νοικοκυριών ακόμη και στο 80%. Το θετικό σημείο τόσο για τα πράσινα όσο και για τα κίτρινα τιμολόγια είναι ότι οι μετακινήσεις γίνονται αζημίως κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ελευθερία για τους καταναλωτές.

Με μία ματιά: Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο

ΔΕΗ: Τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω 0,14595. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%, ενώ η τελική τιμή προμήθειας στη νυχτερινή χρέωση διαμορφώνεται στα 0,11155 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

PROTERGIA: Η τελική τιμή διαμορφώνεται στο 0,1426 η κιλοβατώρα με το πάγιο στα τέσσερα ευρώ το μήνα.

ΗΡΩΝ: Πράσινο τιμολόγιο στα 14,05 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας.

Elpedison: 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ.

Volton: Διαμορφώνεται στα 0,1442 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας.

Φυσικό Αέριο: Πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.

Ζενίθ: Πράσινο τιμολόγιο (Power Home Start) στα 0,16947 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Voltera: Με την έκπτωση βρίσκεται στα 14,39 λεπτά

NRG: 14,1 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας

Αναλυτικά οι τιμές ανά πάροχο

Ας δούμε όμως με ποιες τιμές κάνουν πρεμιέρα στο νέο μοντέλο τιμολόγησης οι πάροχοι ενέργειας με βάση τις ανακοινώσεις των εταιρειών.

Δείτε πίνακα:

reyma-pinakas
Πηγή: revma-online.gr

Το ειδικό τιμολόγιο της ΗΡΩΝ (Basic Home) προσφέρεται στην τιμή των 14 λεπτών ανά kWh, μαζί με την έκπτωση συνέπειας ενώ χωρίς την έκπτωση, η τελική τιμή είναι 18 λεπτά ανά kWh με πάγιο 5 ευρώ.

Στο πράσινο τιμολόγιο «Protergia Οικιακό Value Special», η τιμή ανέρχεται στα 14,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενσωματώνοντας την έκπτωση συνέπειας στη βασική χρέωση. Χωρίς αυτή, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 22,2 λεπτά ανά kWh με πάγιο 4 ευρώ.

Για την Elpedison το Ειδικό Οικιακό Τιμολόγιο που ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς για όλο το 24ωρο είναι στα 17 λεπτά ανά kWh με πάγιο 5 ευρώ. Αντίστοιχα, για τον Γενάρη, η τιμή της Φυσικό Αέριο έκλεισε στα 14,2 λεπτά ανά kWh, με την έκπτωση συνέπειας και χωρίς την έκπτωση με 17,2 λεπτά ανά kWh και 5 ευρώ πάγιο.

Με 14,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα κάνει «ποδαρικό» η NRG με την έκπτωση συνέπειας. Χωρίς την έκπτωση, η τιμή ανεβαίνει στα 21,6 λεπτά ανά kWh. Το πάγιο είναι 5 ευρώ και υποχωρεί στα 3,5 ευρώ με την έκδοση ηλεκτρονικού λογαριασμού και πάγιας εντολής.

Με χρέωση 16,9 λεπτά προσφέρει το «Power Home Start» η ΖενίΘ, με πάγιο επίσης 5 ευρώ ενώ για την Ελίν, το «Power On! Home Green», κάνει πρεμιέρα με 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.

Η Volton για τον Γενάρη κλείδωσε τιμή στα 14,4 λεπτά ανά kWh, με έκπτωση 20% της εταιρείας και αντίστοιχη έκπτωση συνέπειας. Χωρίς αυτή η τιμή καθορίζεται στα 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ακόμη ανταγωνιστικότερα κινούνται τα κίτρινα τιμολόγια καθώς για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες στο myHome 4all της ΔΕΗ, η τιμή υποχωρεί στα 12,6 λεπτά και ανεβαίνει στα 17,1 λεπτά για μεγαλύτερες καταναλώσεις από τα 500 λεπτά. Για τους νυχτερινούς μετρητές η χρέωση πέφτει στα 10,5 λεπτά με 5 ευρώ πάγιο και έκπτωση 20%.

Στο νέο καθεστώς τιμολόγησης υπάρχει και το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον των μπλε σταθερών τιμολογίων που μέχρι στιγμής διαμορφώνει τις τιμές από τα 18 λεπτά που είναι η υψηλότερη, στα 13,9 λεπτά που είναι η χαμηλότερη νυχτερινή χρέωση που παρέχει το τιμολόγιο της Ελίν. Η αγορά δείχνει πάντως να προετοιμάζεται για ακόμη χαμηλότερες χρεώσεις καθώς υπάρχουν πάροχοι που ακόμη δεν έχουν λανσάρει σταθερά τιμολόγια και «προθερμαίνονται» για εξίσου ανταγωνιστικές τιμές τις επόμενες μέρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τιμολόγια ρεύματος: Aυτές είναι οι τιμές της «πράσινης» κιλοβατώρας που έδωσαν για τον Ιανουάριο οι πάροχοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news