facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ιδιοκτήτες Αγροτικών Ακινήτων: Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους δασικές χάρτες

«Με την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος μαζί με άλλους 41 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει, ότι θέλει να αγνοεί τα τραγικά σφάλματα της δασικής νομοθεσίας. Και κυρίως, την παραμόρφωση που επήλθε σε αυτήν, μετά από τις πρόσφυγες των Δασολόγων (ΠΕΔΔΥ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τις αποφάσεις του, που εκδόθηκαν υπό το κράτος της παραπληροφόρησης, για τη μικρή επιφάνεια που καλύπτουν τα δάση (24%) στην Ελλάδα και την καταστροφή τους που επέρχεται ραγδαίως», αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Σφάλματα, που οδήγησαν στον χαρακτηρισμό του 72%, τουλάχιστον, της επιφάνειας της Ελλάδας ως Δάσους, η οποία δεν υπάρχει σε κανένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αγνοεί ο πρώην υπουργός αυτή την πραγματικότητα ακόμη και σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την καταμέτρηση της δασοκάλυψης στην οποία προέβη για όλα τα κράτη της, αποδείχτηκε, ότι τα δάση στην Ελλάδα καταλαμβάνουν το 51% και όχι το 72% που θέλουν οι Δασάρχες. Γεγονός που τους παρέχει την αρμοδιότητα να αποτελούν το κλειδί στην αδειοδότηση και της πιο μικρής επένδυσης!

Θέλει ακόμη να αγνοεί, ότι ο ίδιος ο κ. Φάμελλος, κάτω από την πίεση του λαού των Κυκλάδων έβγαλε υπουργική απόφαση, με την οποία επέτρεψε σε επιτροπή από τρεις δασάρχες, να αποχαρακτηρίζει τους φρυγανότοπους των Κυκλάδων, -οι οποίοι δεν είναι και διαφορετικοί από τους βοσκότοπους της άλλης Ελλάδας-, από δασικές εκτάσεις σε Χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Γεγονός, που αυτόματα καταργεί τη Δήμευσή τους, με συνέπεια να μην απαιτείται το Σουλτανικό Συμβόλαιο και η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαιτούνται σε όλες τις αγροτικές εκτάσεις ( χωράφια, αμπέλια, ελαιώνες, καρυδιές, μηλιές και λοιπές δενδροκαλλιέργειες, λιβάδια, παλιούργια κλπ ) οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτό το 72% της Ελλάδας των δασικών χαρτών, που ο ίδιος επικύρωσε. Και έρχεται σήμερα και παρασύρει βουλευτές του κόμματος του, οι οποίοι είναι φυσικό να μην γνωρίζουν σε βάθος το πρόβλημα, εναντίον των δειλών τροποποιήσεων της δασικής νομοθεσίας στις οποίες προέβη το υπουργείο, οι οποίες αποκαθιστούν ένα μέρος της αδικίας, για τον αγροτικό κόσμο της Χώρας.

Προβαίνει σε μία τέτοια ενέργεια, τη στιγμή κατά την οποία η χαρτογράφηση της Δασοκάλυψης στην οποία προέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα κράτη της, αποκάλυψε ότι οι βοσκότοποι στην Ελλάδα καταλαμβάνουν το 18% έναντι του 0% που προσδιόρισαν οι Δασάρχες και οι χάρτες τους. Και συνεχίζει, ενώ ο ίδιος ο κ. Φάμελλος τροποποίησε τον δασικό νόμο ώστε να μην χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις οι χορτολιβαδικές, που έχουν δασωθεί. Μία τροποποίηση, η οποία δημοσιοποιήθηκε με ηχηρή ανακοίνωση, ενώ την ίδια στιγμή οι Δασάρχες δεν την εφαρμόζουν, επειδή από το κείμενο του νόμου έχει απαλειφθεί η λέξη χορτολιβαδικές εκτάσεις !

Τα παραπάνω ολίγα αποδεικνύουν τα λάθη της νομοθεσίας, τα οποία ο ίδιος απέφυγε να διορθώσει, αλλά και από τη θέση του αν. υπουργού Περιβάλλοντος οδήγησε τη χώρα στην αδυναμία για την ανάπτυξη, με τρανταχτό παράδειγμα όλες τις μεγάλες επενδύσεις που στα χρόνια της υπουργίας του σταμάτησαν.

Τρανταχτό παράδειγμα η καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, επειδή ο αρμόδιος Δασάρχης, πολύ σωστά δεν χαρακτήριζε μη δάσος έκταση 37,0 στρεμμάτων και απαγόρευε την οικοπεδοποίησή του, αφού αυτό επιβάλει ο δασικός νόμος.

Για να έρθει η Γερμανία να χορηγήσει άδεια κατασκευής εργοστασίου επιφάνειας 1.000.000 τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή 1.000 στρεμμάτων σε έκταση πραγματικού δάσους 1.000 στρεμμάτων, μέσα σε 15 μέρες !

Φαίνεται να μην τον νοιάζουν οι 300.000 άνεργοι Έλληνες, που με τις οικογένειές τους υπερβαίνουν τις 1.000.000 ψυχές, οι οποίοι την επόμενη της αδειοδοτήσεως των ξενοδοχειακών μονάδων, που ζητάει η τουριστική αγορά, θα έδινε δουλειά στους περισσότερους από αυτούς (μελέτη της Εθνικής Τράπεζας από το 2014).

Από την αλήθεια και το σωστό να προτιμάει την υποστήριξη των υποστήριξη των συνδικαλιστικών απαιτήσεων των Δασαρχών και την εξαθλίωση των Ελλήνων.

Τέλος έπρεπε να έχει κατανοήσει, όλα αυτά τα χρόνια της υπουργίας του, ότι δεν θα δημευτεί η περιουσία μας επειδή αυτός δεν τόλμησε να αντιπαραταχτεί στους Δασάρχες, οι όποιοι κατάφεραν να ονομάσουν Δάση τους βοσκότοπους, τους ελαιώνες, τα αμπέλια, κλπ ΔΑΣΟΣ και οδηγούν στα δικαστήρια όλους τους Έλληνες Αγρότες. Απλώς υποχρεώνει το Κράτος να μας αποζημιώσει, γιατί από το 1836 μέχρι το 1979 όλοι οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους εξαιρούσαν από τον Δασικό Νόμο και από το υπέρ του Δημοσίου τεκμήριο όλες αυτές τις εκτάσεις. Και έτσι η ιδιοκτησία και η χρήση τους εξακολουθεί να καθαρίζεται από το νομικό καθεστώς που προϋπήρχε και όχι από το νομικό καθεστώς που μεταβλήθηκε στη συνέχεια με τον δασικό νόμο του 1979.

Δεν είναι τίποτε διαφορετικό από αυτό που αποφάσισε ο Άρειος Πάγος για τη λίμνη του Βατοπεδίου, που αποδέχθηκε ότι όταν χαρίστηκε στη Μονή Βατοπεδίου η Λίμνη ήταν πράγμα επιδεκτικό ιδιοκτησίας – την πουλούσε το κράτος και την αγόραζαν οι ιδιώτες - και εκ του λόγου αυτού αποτελεί και σήμερα ιδιοκτησία της.

Για να θυμηθούμε και τη γνωστή ρήση: Ονόμασαν το κρέας ψάρι και τήρησαν τη νηστεία. Ήρθε ο κ. Φάμελλος και ονόμασε την αγροτική περιουσία μας Δάσος και μας τις ΔΗΜΕΥΕΙ!

Έρχεται μάλιστα ο κ. πρώην αρμόδιος υπουργός τώρα, που οι Δασάρχες καταγγέλλουν, ότι οι νέες επιτροπές, στις οποίες δεν έχουν πλέον οι Δασάρχες την πλειοψηφία, βάσει της δικιάς του απόφασης, να τους υποστηρίζει και να αγνοεί τη φωνή της αγωνίας των ιδιοκτητών κάθε αγροτικής περιουσίας, η οποία περιλαμβάνεται εντος των δασικών χαρτών!.

Το χειρότερο όμως γι' αυτόν είναι, ότι αντί να αντιπολιτευτεί την Κυβέρνηση με την κατηγορία, ότι εμπαίζει τους πολίτες, να καταγγείλει τις δειλές τροποποιήσεις του κ. Χατζηδάκη και να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει και σε όσες ακόμη απαιτούνται, υποστηρίζει τις συνδικαλιστικές φωνές των Δασαρχών, που κι' ο τελευταίος Έλληνας καταλαβαίνει ότι γίνονται για το imperium της εξουσίας των Δασαρχών.

Τι θα απαντήσει και στον κ. Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα τον ρωτήσει, γιατί δεν εφάρμοσε, από τη θέση του αν. υπουργού την Δασοκάλυψη που προσδιόρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδέχτηκαν όλα τα κράτη της, αλλά αποδέχθηκε τους Ελληνικούς Δασικούς Χάρτες, που φέρνουν την Ελλάδα να έχει την μεγαλύτερη δασοκάλυψη από όλες τις χώρες της Ευρώπης ; Και τι θα του απαντήσει γιατί δεν εφάρμοσε για τους Ελληνικούς Βοσκότοπους αυτά που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επί προεδρίας της Εσθονίας ;

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιοκτήτες Αγροτικών Ακινήτων: Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους δασικές χάρτες"

Καιρός – Ναύπακτος: Κατέρρευσε το αντιπλημμυρικό στον Εύηνο που είχε μόλις παραδοθεί (pics)

Εικόνες σοκ από την κατάρρευση του νέου αντιπλημμυρικού έργου στην θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας

Το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζει εταιρεία του εργολάβου Χρήστου Τσαντόπουλου από την Πάτρα, ολοκληρώθηκε πριν περίπου έναν μήνα, αλλά με τις βροχές τις προηγούμενης εβδομάδας, κατάρρευσε ένα τμήμα περίπου 30 μέτρων.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος, αφού ούτε οι βροχές ήταν ιδιαίτερα έντονες, ούτε οι συνθήκες ακραίες που να δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη ζημιά.Ο κίνδυνος τώρα είναι πολύ μεγάλος σύμφωνα με τους κατοίκους, αφού εάν έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, θα παρασυρθούν οι κολώνες της ΔΕΗ που βρίσκονται εκεί δίπλα με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα, το εργοστάσιο μαρμελάδας και ξενοδοχειακή μονάδα, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Οι κάτοικοι έχουν καλέσει τον δήμο να δει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όμως η απάντηση ήταν αρνητική, λέγοντας πως: «εμείς δεν εμπλεκόμαστε, αυτό είναι έργο που επιβλέπει η περιφέρεια».

Όπως βλέπετε στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του npress, ο τοίχος «ζαρζανέτι» έχει υποχωρήσει, αφήνοντας εκτεθειμένη την γύρω περιοχή.

Δείτε εικόνες:

npress

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Ναύπακτος: Κατέρρευσε το αντιπλημμυρικό στον Εύηνο που είχε μόλις παραδοθεί (pics)"

Θεσσαλία: Πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Νέες «πληγές» άνοιξαν στην περιοχή της Θεσσαλίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. Τόσο στα Τρίκαλα όσο και στην Καρδίτσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετά, με τις Αρχές να σπεύδουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στα Τρίκαλα υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακές οδούς, υπήρξαν πτώσεις βράχων, ενώ τα νερά στον Πηνειό «φούσκωσαν» σε ανησυχητικό σημείο. Στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα καταγράφηκαν νέες καταπτώσεις και ενεργοποιήθηκαν κάποιες παλαιότερες, ενώ οκτώ σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα.

Έκλεισαν επαρχιακοί δρόμοι

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού (νομού Τρικάλων) - Μαραθέας (νομού Καρδίτσας) και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού -για απόσταση περίπου 20 μέτρων- και στη γέφυρα του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται στην είσοδο του Διαλεκτού Τρικάλων αποφάσισαν οι Αρχές.

Η κυκλοφορία στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα διεξάγεται από εναλλακτικές - παρακαμπτήριες διαδρομές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρει η ιστοσελίδα trikalavoice.gr από τη διακοπή της κίνησης των οχημάτων προς Ροπωτό και Πετροχώρι στην περιοχή της Πύλης, ενώ με μεγάλες δυσκολίες γίνεται προς τον Άγιο Προκόπιο.

Στα επίμαχα σημεία επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Πύλης σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Μεγάλη αύξηση των υδάτων στον Πηνειό

Παράλληλα, μεγάλη αύξηση των υδάτων παρατηρείται στην ευρεία κοίτη του Πηνειού ποταμού, στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβιών, με τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν καλλιέργειες.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση ορεινών περιοχών Καλαμπάκας και Πύλης, που είχαν προκληθεί από τις πτώσεις δένδρων στα καλώδια, έχουν αποκατασταθεί, ενώ 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενεργούν σε σημεία που έχουν προκληθεί καταστροφές στο οδικό δίκτυο κυρίως από καταπτώσεις βράχων.

Προβλήματα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Παλαιές και νέες καταπτώσεις, ενεργοποίησαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, εντός και εκτός οικισμών. Σοβαρότερη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Παναγιώτη Νάνο, είναι αυτή έναντι της Αγίας Μαρίνας όπου κατολισθαίνει η πλαγιά του βουνού. Αποτέλεσμα είναι να έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στον επαρχιακό δρόμο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων η οποία διεξάγεται κανονικά.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καθιζήσεις στον οικισμό Αγία Μαρίνα Καρίτσας. Κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών εξέτασε την πληγείσα περιοχή και προέβη σε αξιολόγηση των κτισμάτων. Οκτώ οικίες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κρίθηκαν ακατάλληλες ενώ δύο υπέστησαν κατάρρευση.

Επίσης το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον οικισμό Ράφηνα Καρίτσας, την κοινότητα Πεζούλας και το Λαμπερό για να εκτιμήσουν τις νέες ζημιές. Στον οικισμό Αγία Μαρίνα έγινε ελεγχόμενη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, για λόγους ασφάλειας του δικτύου.

Με το πέρας της αυτοψίας έγινε ενημέρωση των κατοίκων από τον δήμαρχο για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου, καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων.

Σε ό,τι αφορά τις νέες καταπτώσεις επίκεντρο αυτή τη φορά είναι οι κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Νευρόπολης, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις σε δρόμους εντός οικισμών και αγροτικούς δρόμους και ρέματα. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς Πεζούλας, Φυλακτή και Νεοχώρι.

Οι φωτογραφίες από την ιστοσελίδα karditsalive.net είναι χαρακτηριστικές.

 

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: Πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατ. δόσεις εμβολίων – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Για τα εμβόλια, ο πρωθυπουργός τόνισε την επιτυχία της Ευρώπης στην αγορά και προμήθεια εμβολίων. «Η Ελλάδα εχει προαγοράσει ήδη 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα μπορούν να έχουν εμβολιασθεί περί τα 2 εκατ. συμπολίτες μας. Από τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσουμε 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπου θα μπορούν να εμβολιάζονται περι τις 20.000 συμπολίτες μας καθημερινά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει υπερδιπλάσια ποσότητα εμβολίων και πως το εγχείρημα του εμβολιασμού θα εξελιχθεί ομαλά. Επισήμανε, δε, ότι η χώρα δεν θα παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία για τα εμβόλια και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού.

Για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό από την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι καθοριστικό βήμα είναι η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. «Έχουμε υποβάλει σχέδιο εδώ και δύο μήνες. Ήδη δαπάνες από το Ταμείο, όπως το Εξοικονομώ κατ’ οίκον, γίνονται. Έχουμε από τα καλύτερα σχέδια που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε αγοράσει πολλά περισσότερα εμβόλια. Θετικό ότι έκανε αίτηση για έγκριση και η AstraΖeneca, ενδεχομένως να εγκριθεί και άλλο εμβόλιο μιας δόσης που διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Ο εμβολιασμός είναι η πιο σύνθετη επιχείρηση που έχουμε αναλάβει ποτέ ως κράτος, ιδιαίτερα σε υγειονομικό επίπεδο. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ερωτηθείς για την ύφεση ο πρωθυπουργός είπε, ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε μια πρωτοφανή κρίση. Το κράτος είναι δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους, έχουμε ρίξει πολλά χρήματα για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, θα συνεχισθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή όσο χρόνο χρειάζεται. θα εξετάσουμε τι θα γίνει όταν κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή. Ευτυχώς σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν έχουμε λουκέτα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας, Με ενδιαφέρει να επιστρτέψει η αγορά τουλάχιστον εκεί που ήμασταν πριν από τις γιορτές. Ελπίζω ότι οι ειδικοί θα πάρουν την Παρασκευή τις αποφάσεις τους, έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα. Οταν έκανα κάτι εκτός εισήγησης της επιτροπής, έκανα κάτι πιο αυστηρό. Οι πολίτες συμμορφώθηκαν στα μέτρα στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη. Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που είμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε να μην υπονομεύεται η προσπάθεια και οι επιδόσεις της χώρας και σημείωσε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι κατακόκκινη και πως μόνο οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση.

Ο πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι «θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους» λέγοντας πως «θέλουμε να βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει», ενώ μιλώντας για τον τουρισμό, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για φέτος το καλοκαίρι.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός σχολίασε με νόημα τις συγκρίσεις που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς της πανδημίας με τους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι, λέγοντας πως η σύγκριση με τους νεκρούς μιας παγκόσμιας πανδημίας είναι αστοχή. Παράλληλα, ανέφερε πως η πρόταση Τσίπρα για τις πατέντες στερείται σοβαρότητας «Είναι παντελώς ανυπόστατη και ανεφάρμοστη. Δεν είναι αντιπολίτευση στον κορωνοϊό και -ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα- είναι απογοήτευση».

«Σε καμιά περίπτωση δεν αψηφήσαμε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος. Εξ ου και προετοιμαστήκαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Για όλες τις χώρες το δεύτερο κύμα ήταν πιο βίαιο. Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία υποχωρεί και τα επίσημα δεδομένα το δείχνουν αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Επιτροπή μας εισηγήθηκε για τη Θεσσαλονίκη κλείσιμο πριν την 26η Οκτωβρίου. Ήμασταν συνεπείς με βάση τα στοιχεία που γνωρίζαμε αν και υπήρχαν επιμέρους απόψεις που δεν ταυτίζονται πάντα με την τελική απόφαση της Επιτροπής. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη των νοσοκομείων και του δυναμικού τους».

Για τις ανησυχίες του κόσμου του Τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι o Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια εμβόλια οπότε θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2.000.000 συμπολίτες μας.

Από τον Φεβρουάριο θα δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα μπορούν να εξυπηρετούν μαζικούς εμβολιασμούς.

Έστειλα επιστολή στην πρόεδρο της Κομιστίον, κ. Φον Ντερ Λάιεν για την έγκριση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για το ότι «θα είναι εφικτό να μπορούμε να υποδεχθούμε με ασφάλεια εκατομμύρια επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι». Εξήγησε ότι «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, κάνουμε καλύτερη ιχνηλάτιση, ενώ συμβάλλει η βελτίωση του ΕΣΥ και ο εμβολιασμός. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τη φετινή περίοδο και θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή», είπε.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση του δεύτερου κύματος που ήρθε αρχές Νοεμβρίου και δεν ήρθε σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση. Επίσης ότι δεν υπάρχει ένα τείχος ανοσίας. Υπάρχει το πρώτο που είναι ο εμβολιασμός πολιτών που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό γι αυτό και έγινε προτεραιοποίηση κι ύστερα έρχεται ο μαζικός εμβολιασμός. Εκτιμώ ότι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, τόνισε.

Για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών θέτοντας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και αυτό είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ. Για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι καλύτερο να συζητάμε από το να μην συζητάμε.

«Αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε τη σημασία των συμφωνιών με Αίγυπτο και Ιταλία. «Σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις θα έχει συνέπειες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας αναλυτικά το τι έχει γίνει από την κυβέρνησή του σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, με το χτίσιμο συμμαχιών και τη χάραξη ξεκάθαρης στρατηγικής. «Φυλάμε τα σύνορά μας με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Μίλησε επίσης για τις «κόκκινες γραμμές» στο τραπέζι του ελληνοτουρκικού διαλόγου και δήλωσε αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020.

Εξέφρασε ουσιαστικά την αισιοδοξία ότι θα βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης συνεννόησης και επίλυσης της μοναδικής διαφοράς που μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία.

Για την επέκταση της Ελλάδας στα 12 νμ στο Ιόνιο, τόνισε ότι είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ΕΕ θα στηρίζει την Ελλάδα και θα επιβάλλει κυρώσεις σε περίπτωση που συνεχιστεί η τουρκική παραβατικότητα. Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πραξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.. Η Τουρκία θα γνωρίζει πάντα ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια στην «καλή» συμπεριφορά της Τουρκίας. Ελπίζω ότι το ’21 θα είναι καλύτερο από το 2020 που υπήρξαν πολύ μεγάλες εντάσεις.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχα πει πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis. Ό, τι είπα τότε ισχύει και τώρα. Η χώρα θα ζητήσει όσα μπορεί να διεκδικήσει από τη Novartis. υπήρξε σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και συνταγογράφησης. Το πολιτικό σκάνδαλο έγκειται στη στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη στο πολιτικό κέντρο

«Είχα δεσμευθεί για ανανέωση διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις, όταν εξελέγην Πρόεδρος της Νέας Δημκρατίας. Αυτήν την ατζέντα υπηρετώ. Η ΝΔ έχει στελέχη με πολλές διαφορετικές αφετηρίες. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τιμώ και αξιοποιώ όλα τα στελέχη. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη σε αυτό, που ονομάζουμε πολιτικό κέντρο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η πρόθεση μου είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Όχι το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατ. δόσεις εμβολίων – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά"

Καιρός: Δεκάδες κλήσεις για διάσωση κατοίκων του Έβρου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται περιοχές του Έβρου από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό και διάσωση κατοίκων τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά σε ρέματα.

Σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης υδάτων. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο GRtimes.gr ο προϊστάμενος του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας στον Έβρο, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στο χωριό Μεγάλο Δέρειο, καθώς επίσης και στην Ορεστιάδα, ενώ σε διάφορα σημεία βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχουν γίνει 15 κλήσεις για διάσωση στον Έβρο και 7 στη Ροδόπη. Οι κλήσεις αυτές έγιναν από τα χωριά: Άνφια, Αριστινό, Λουτρά, Άβαντα, Προβατώνα, Τυχερό και σε χωριά της περιοχής γύρω από την Ορεστιάδα. Κάποιοι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

Επίσης ο κύριος Χουβαρδάς, ανέφερε ότι εξίσου μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ροδόπη και συγκεκριμένα οι Δήμοι Αρριανών και Μαρώνειας, ενώ προς το παρόν είναι κλειστός ο δρόμος Κομοτηνής – Σαππών στο ύψος του Λοφαρίου λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων που έχουν δημιουργήσει χείμαρρο.

“Όταν βλέπουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, κρατάμε την ψυχραιμία μας και δεν επιχειρούμε να περάσουμε μέσα από τα νερά, καθώς ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος παράσυρσης” προειδοποιεί ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στον Έβρο.   

Φόβοι για υπερχείλιση του Έβρου την Πέμπτη

Επιπλέον ανησυχία προκαλεί στις αρχές το ενδεχόμενο υπερχείλισης των φραγμάτων του Έβρου από την πλευρά της Βουλγαρίας και κυρίως ύδατα τα οποία κατεβαίνουν συνήθως από τους ορεινούς όγκους της περιοχής, είτε λόγω της βροχόπτωσης, είτε από το λιώσιμο των πάγων.

Σύμφωνα με τον κ. Χουβαρδά η ενδεχόμενη αυτή υπερχείλιση στο Σβίλεγκραντ στο Ορμένιο από την ελληνική πλευρά των συνόρων, δεν αποκλείεται να υπερβεί τον πορτοκαλί ή ακόμα και τον κόκκινο συναγερμό, γεγονός που θα διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. Από την Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις και στο ηπειρωτικό τμήμα του Έβρου. 

Πέτροβιτς: Σοβαρά τα προβλήματα σε ολόκληρο τον Έβρο

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από χθες το βράδυ την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και δη του Έβρου περιέγραψε στο GRtimes.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. 

Όπως ανέφερε, οι ασταμάτητες νεροποντές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ολόκληρο τον Έβρο ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η απόφαση για άνοιγμα του φράγματος από τη βουλγαρική πλευρά. 

Για το σχολείο που πλημμύρισε στο χωριό Απαλού, ο κ. Πέτροβιτς διευκρίνισε ότι κανέναν από τα παιδιά δεν κινδύνευσε αλλά εξαιτίας της στάθμης του νερού δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σχολείο κανένα άλλο όχημα και για αυτό χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δασκάλους και μαθητές μία μπουλντόζα.

Ανέφερε ότι στην περιοχή του Δερείου χρειάστηκε η παρέμβαση του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ενώ από την ίδια περιοχή χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν τέσσερις μετανάστες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Δεκάδες κλήσεις για διάσωση κατοίκων του Έβρου"

«Φρένο» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις προθέσεις της Άγκυρας για εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι οι συνομιλίες έχουν τη προοπτική να οδηγήσουν στον περιορισμό των περιφερειακών εντάσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και χαιρετίζουν τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες πάνω σε θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης. Αυτές οι συνομιλίες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στη μείωση των περιφερειακών εντάσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις διερευνητικές επαφές θα πρέπει να γίνει ένας εφ' όλης της ύλης διάλογος της Τουρκίας με την Ελλάδα. Όπως αναφέρει το Anadolu, σε ανάλυσή του εν όψει της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών, στις 25 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη στην ατζέντα της Τουρκίας βρίσκονται θέματα που αφορούν στα χωρικά ύδατα, την υφαλοκρηπίδα, την αποστρατικοποίηση των νησιών, το καθεστώς νησίδων και βραχονησίδων, το εύρος του εναέριου χώρου και τη δικαιοδοσία στις περιοχές έρευνας και διάσωσης διάσωσης!

Πρόκειται για τον 61ο πρώτο γύρο της σχετικής διαδικασίας, η οποία θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021. 

Ο τελευταίος γύρος των επαφών των δύο πλευρών στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2016.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Φρένο» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις προθέσεις της Άγκυρας για εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα"

Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στη Λέσβο

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης, εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Βορείου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Βορείου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 μέχρι Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στη Λέσβο"

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γερμανική Bild, με εκτενές ρεπορτάζ και τίτλο «Το διαβατήριο για την κανονική ζωή», αναφέρεται στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία χαρακτήριζει «από τις πιο δύσκολες που θα πρέπει να λάβει η ΕΕ».

Το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου και του δημοσιογράφου Albert Link αναφέρει:

«Αυτή η απόφαση συγκαταλέγεται στις πιο δύσκολες που θα πρέπει να λάβει η ΕΕ το 2021!  Θα πρέπει όλοι όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν με επιτυχία εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να απαλλαγούν άμεσα από περιορισμούς, όπως σε σχέση με την ελευθερία των ταξιδιών; Θα πρέπει να υπάρχει γι’ αυτό ενιαίο πιστοποιητικό της ΕΕ που να επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα (π.χ. και τις επισκέψεις σε εστιατόρια, συναυλίες, γήπεδα...), το οποίο ως εκ τούτου εδώ και καιρό είναι γνωστό στη λαϊκή γλώσσα ως «διαβατήριο για την φυσιολογική ζωή»;

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφώς υπέρ, και γι’ αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει της ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον κορωνοϊό. Αντίγραφο της επιστολής με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου εστάλη και στους άλλους 26 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η μέσω τηλεδιάσκεψης Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου από τις 6 μ.μ. και μετά.

Στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την «Αγαπητή Ούρσουλα», στην οποία αναφέρθηκε πρώτος ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες Florian Eder στο Newsletter του Politico, αναφέρεται επί λέξει:

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων, και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021.

Στόχος είναι η οικονομική και κοινωνική κανονικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και με τρίτες χώρες, αποτελεί απαραιτήτως βασική προτεραιότητα για όλους μας.

Γι’ αυτό και έχουμε ξεκινήσει γρήγορα διαδικασίες στην Ελλάδα για να διευκολύνουμε την ελεύθερη κυκλοφορία όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. Ένα σημαντικό βήμα από αυτή την άποψη είναι η εισαγωγή ενός τυποποιημένου πιστοποιητικού που θα αποδεικνύει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί επιτυχώς».

Πρώτη πρόταση για «διαβατήριο για τη φυσιολογική ζωή»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στέλνει συνημμένα με την επιστολή του ένα σχέδιο πιστοποιητικού, το οποίο σύντομα θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για το μοντέλο της ΕΕ.

Σημαντική λεπτομέρεια: Εκτός από τα προσωπικά δεδομένα, καταγράφεται η ημερομηνία των δύο εμβολιασμών, το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε και ο αριθμός της παρτίδας, δηλαδή τα στοιχεία που υπάρχουν και σε μια «κανονική» κάρτα εμβολιασμού.

Η ελευθερία των ταξιδιών θα ενισχύσει την προθυμία για εμβολιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει στην επιστολή του ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή «προϋπόθεση για να μπορεί να ταξιδέψει κανείς». Όμως, «όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα είναι και ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, ισχύουν αυστηροί κανόνες Lockdown στην Ελλάδα, ειδικά για επισκέπτες από το εξωτερικό. Οι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ θα πρέπει μετά την άφιξή τους να μπουν σε καραντίνα επτά ημερών, ενώ η χώρα εξαρτάται από τα έσοδα του τουρισμού το καλοκαίρι.

Η στάση της Merkel είναι ακόμα ασαφής

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα του ποια θέση θα λάβει η καγκελάριος Angela Merkel.  Ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως π.χ. αυτό που λαμβάνουν οι Βρετανοί με τον εμβολιασμό τους, αποτέλεσε εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ζήτημα συζήτησης στη Γερμανία περί τα τέλη του έτους. Το Συμβούλιο Δεοντολογίας, από την ψήφο του οποίου αισθάνεται η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ότι δεσμεύεται, είναι διχασμένο. Δώδεκα εμπειρογνώμονες ψήφισαν υπέρ της δυνατότητας απόδειξης της ανοσίας και δώδεκα κατά αυτών των «διαβατηρίων για τη φυσιολογική ζωή».

Το κύριο επιχείρημα είναι ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να παρέχεται πρόσβαση σε όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί όχι μόνο θα προστατεύονται οι ίδιοι από την ασθένεια, αλλά πλέον δεν θα είναι δυνατόν και να τη μεταδώσουν.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas έσπευσε στα τέλη Νοεμβρίου να ανακοινώσει την υποχρέωση εμβολιασμού για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων. Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι διηπειρωτικές πτήσεις θα ξαναγίνουν διαθέσιμες από την 1η Ιουλίου.

Reuters: Η Ελλάδα πρότεινε πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

Αναφορά στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού είχε και το Reuters. Το μεγάλο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο συνδέει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα, που στηρίζει σε μεγάλο ποσοστό την οικονομία της στον τουρισμό, έχει ήδη δημιουργήσει το δικό της πιστοποιητικό εμβολιασμού» και «θέλει να το επεκτείνει στην Ευρώπη των 27», «λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου».

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναπαράγοντας την ίδια λογική και σκεπτικό, τα οποία αποδίδουν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η Ελλάδα πρότεινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να ανακάμψουν τα ταξίδια από χώρα σε χώρα», ανέφεραν ο Guardian και η Telegraph στη Βρετανία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ"

Δένδιας: Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 νμ και στο Αιγαίο

Για εθνική ομοψυχία κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με την Αιγιαλίτιδα Ζώνη στο Ιόνιο.

 Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας το σχέδιο νόμου “Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου”. “Ναι”, επί της αρχής του νομοσχεδίου δηλώνει και η αντιπολίτευση με την εξαίρεση του ΚΚΕ που θα δηλώσει “παρών”.

«Επεδείχθη εθνική ομοψυχία. Δεν υπήρξε το σύνηθες κλίμα των αντεγκλήσεων, της προσπάθειας να αποκομίσει κάποιος μικροκομματικό όφελος αλλά υπήρξε ευρεία συναίνεση στη βασική τοποθέτηση», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημειώνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει και την ψήφο “παρών” του ΚΚΕ.

«Η Ελλάδα ασκεί δικαίωμα κυριαρχίας. Το ασκεί στο Ιόνιο μέχρι το Ταίναρο. Το λέω για να καταγραφεί στα πρακτικά, να ακουστεί εντός της αιθούσης, αλλά κυρίως εκτός της αιθούσης, ότι η Ελλάδα επιφυλάσσεται απολύτως του δικαιώματος της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και να ασκήσει τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας. Δεν διανοείται ότι μπορεί να αποποιηθεί οιοδήποτε εξ αυτών», είπε ο Νίκος Δένδιας και επανέλαβε ότι «η επόμενη φάση θα αφορά την περιοχή νότια της Κρήτης και γίνονται επ΄αυτού οι σχετικές μελέτες». Όπως δε προσέθεσε «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 νμ και στο Αιγαίο πέλαγος».

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σημαντική και την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, που «σαφέστατα ξεκαθάρισε την θέση της χώρας του ως προς το δικαίωμα κυριαρχίας της Ελλάδας».

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι κατά το διάστημα που είναι υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τα κόμματα επί των κινήσεων τακτικής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. «Μιλώ για κινήσεις τακτικής, γιατί θεωρώ ότι οι κινήσεις στρατηγικής ακολουθούν τους βασικούς άξονες που η χώρα έχει συμφωνήσει», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων την ερχόμενη Δευτέρα. «Επ΄αυτού αν υπάρξουν ερωτήσεις όσον αφορά τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, θα είμαι έτοιμος να τις απαντήσω και να τις διευκρινίσω. Δεν αποτελούν κάτι που αξίζει τον κόπο να απασχολήσει τον χρόνο της Βουλής των Ελλήνων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ανέφερε επίσης ότι έχει σημειώσει τις νομοθετικές βελτιώσεις που έχει προτείνει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωσε ότι σήμερα θα κατατεθεί μια νομοτεχνική αλλαγή και στην αναφορά του Προεδρικού Διατάγματος για τους κλειστούς κόλπους θα προστεθεί η φράση “ως εκάστοτε ισχύει”, διότι η χώρα μπορεί για οποιοδήποτε λόγο, κάποτε να θελήσει να το τροποποιήσει.

 «Σήμερα ήταν μια εξαιρετική ημέρα για τη Βουλή των Ελλήνων. Μια ημέρα ομοθυμίας, ομοψυχίας, εθνικής συνεννόησης, εθνικής συναίνεσης. Από τις σπάνιες ευκαιρίες που δίδονται στη ζωή ενός βουλευτή, ενός υπουργού. Είμαι βαθιά συγκινημένος, σας ευχαριστώ θερμότατα για την τοποθέτησή σας που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 νμ και στο Αιγαίο"

Κορωνοϊός: Στα 866 τα νέα κρούσματα - 337 οι διασωληνωμένοι, 27 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3149 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 4
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 38
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 4
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 1
ΑΧΑΪΑΣ 10
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 29
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 52
ΔΡΑΜΑΣ 7
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 49
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 36
ΕΒΡΟΥ 8
ΕΥΒΟΙΑΣ 20
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 4
ΗΛΕΙΑΣ 1
ΗΜΑΘΙΑΣ 10
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 99
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1
ΚΑΒΑΛΑΣ 11
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 6
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 11
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1 0,71 1,99
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 106
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
ΚΙΛΚΙΣ 5
ΚΟΖΑΝΗΣ 53
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 9
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 21
ΛΑΡΙΣΑΣ 31
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 4
ΛΕΣΒΟΥ 23
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 8
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
ΜΥΚΟΝΟΥ 2
ΝΗΣΩΝ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 34
ΞΑΝΘΗΣ 11
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 49
ΠΕΛΛΑΣ 1
ΠΙΕΡΙΑΣ 13
ΡΟΔΟΠΗΣ 6
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 16
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 15
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 9
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 5
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 4
ΧΑΝΙΩΝ 5
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 1

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 866 τα νέα κρούσματα - 337 οι διασωληνωμένοι, 27 θάνατοι"

Καιρός – Αρναούτογλου: Χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός επιδεινώνεται και άλλο αύριο Τετάρτη (13.01.2021) με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (13.01.2021) σε όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ

Καιρός Αθήνα και Αττική 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία απο τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από 01 μέχρι 10 Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ στη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Αρναούτογλου: Χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας"

Σκευωρία Novartis: Στον Αρειο Πάγο κατέθεσαν Πικραμμένος και Γεωργιάδης

Δυο ακόμη πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν σήμερα στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά τη σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μέχρι σήμερα από το γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου έχουν περάσει και έχουν καταθέσει για την σκευωρία της Novartis, πέντε πολιτικά πρόσωπα που είναι του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ακόμη, έχει καταθέσει και θα συνεχίσει την κατάθεσή του την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής. Η κατάθεση του κ. Αγγελή ξεκίνησε 12.1.2021 και διακόπηκε λόγω χρόνου, προκειμένου να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Παναγιώτης Πικραμμένος

Κατά την αποχώρηση του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Πικραμμένος δήλωσε:

«Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο Ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της».

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσερχόμενος για να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, δήλωσε:

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει».

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Ο συνήγορος του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλης Δημητρακόπουλος από την πλευρά του δήλωσε:

«Η ανακρίτρια του συνταγματικού συμβουλίου ερευνά μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της Δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η Νέμεσις».

Ελένη Τουλουπάκη

Παράλληλα, νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση Novartis ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ειδικότερα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού σε βάρος οκτώ στελεχών της εταιρείας Novartis ΕΛΛΑΣ, όπως επίσης, ζήτησε την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος επτά γιατρών.

Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis τη χρονική περίοδο 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία με "όχημα" χιλιάδες ιατρούς.

Όπως έγινε γνωστό, το σκέλος αυτό της προκαταρκτικής έρευνας είχε φτάσει στο στάδιο παροχής εξηγήσεων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019.

Όμως, λόγω των αλλεπάλληλων προσφυγών εκ μέρους των ποινικά ελεγχόμενων προσώπων, αλλά και των σημαντικών δικονομικών ζητημάτων που ανέκυψαν περί κανονισμού αρμοδιότητας, τα οποία επιλύθηκαν αφού προηγουμένως έφτασαν στον Άρειο Πάγο, οι εξηγήσεις των εμπλεκομένων προσώπων δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες και πλέον η έρευνα ολοκληρώθηκε.

Μετά την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται η έρευνα για την υπόθεση Novartis και το μόνο που μένει ανοικτό είναι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην αποτίμηση των στοιχείων για τα δύο εναπομείναντα πολιτικά πρόσωπα, των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα ήταν δέκα.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα για τη παύση των καθηκόντων της κυρίας Τουλουπάκη, μετά την πρόσφατη συνένωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκευωρία Novartis: Στον Αρειο Πάγο κατέθεσαν Πικραμμένος και Γεωργιάδης"

Με απόφαση Γεννηματά παύθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ο Λοβέρδος

Δεν θα είναι πια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς η Φώφη Γεννηματά όρισε νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε σε δήλωσή του: «Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με απόφαση Γεννηματά παύθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ο Λοβέρδος"

ΕΙΝΑΠ: Ευθύνη των γιατρών η διασωλήνωση, ευθύνη της κυβέρνησης η εξασφάλιση ΜΕΘ

Οι γιατροί διασωληνώνουν, όταν πληρούνται τα επιστημονικά κριτήρια, αλλά η ευθύνη εξεύρεσης ΜΕΘ ανήκει στην κυβέρνηση. Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τον σάλο που έχει προκαλέσει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Iatronet.

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από την πρόεδρο Ματίνα Παγώνη και τον γενικό γραμματέα Ηλία Σιώρα, έχει αποσταλεί στον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, στις διοικήσεις της 1ης και 2ης ΥΠΕ, στους διοικητές νοσοκομείων και στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνα και Πειραιά. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στις 08/01/21, που επιρρίπτει ευθύνες για τη θνητότητα ασθενών Covid στους νοσοκομειακούς γιατρούς σχετικά με την εισαγωγή ή όχι των ασθενών σε ΜΕΘ. Οι γιατροί όταν χρειάζεται, διασωληνώνουν τους ασθενείς οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, ασχέτως αν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ ή αν ο ασθενής πάσχει από Covid ή οποιοδήποτε άλλο νόσημα, βασιζόμενοι σε επιστημονικά κριτήρια. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες των ίδιων των κρατικών αρμοδίων, ζητούν διακίνηση του ασθενούς προς ΜΕΘ, η οποία διακίνηση είναι καθαρά ευθύνη των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας.

Οι συνάδελφοί μας δεν θα πρέπει να απολογούνται για την περάτωση ιατρικών πράξεων. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η κυβέρνηση να μεταβιβάσει στους νοσοκομειακούς γιατρούς ευθύνες που είναι καθαρά δικές της και αφορούν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, για τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020 κιόλας, οι οποίες συνέβαλαν στην πολύ άσχημη κατάσταση που βιώσαμε, ιδιαίτερα το δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος του 2020 και ιδιαίτερα στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση, αντί για επικίνδυνα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, να ασχοληθούν άμεσα, επιτέλους, με την ουσία, υλοποιώντας τα αυτονόητα, κάποια από τα οποία μάλιστα αποτελούν δεσμεύσεις της ίδιας της κυβέρνησης, που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί:

  • Επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, σύμφωνα με τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών και λοιπού επικουρικού υγειονομικού προσωπικού.
  • Επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων, των τακτικών ιατρείων, των εξωτερικών ραντεβού για διαγνωστικές εξετάσεις στα νοσοκομεία και γενικά όλων των τακτικών ιατρικών πράξεων.
  • Αύξηση κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, με στελέχωση από το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  • Κατάργηση της απαράδεκτης εγκυκλίου Χουλιαράκη, που καταλογίζει στους γιατρούς τις αστικές αποζημιώσεις των νοσοκομείων, μια κατάργηση για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση ήδη από το τέλος του 2019 και δεν έχει υλοποιήσει την δέσμευσή της.
  • Ένταξη των υγειονομικών της δημόσιας περίθαλψης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να χαρακτηριστεί η Covid 19 επαγγελματική νόσος για τους υγειονομικούς, δεδομένου ότι το ποσοστό μόλυνσής τους είναι πολλαπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού.
  • Έγκαιρη αποπληρωμή σε μόνιμη βάση, όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών, εφαρμογή επιτέλους της απόφασης του ΣτΕ 02/2018 για τις τακτικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία σκανδαλωδώς και παρανόμως ακόμα δεν εφαρμόζεται.
  • Να σταματήσει αμέσως η απαράδεκτη τακτική των αναγκαστικών μετακινήσεων με 'εντέλλεσθε'.
  • Να γίνει πραγματική επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας.

Η ΕΙΝΑΠ και συνολικά οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν, όπως και επί όλων των κυβερνήσεων, τόσο την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο όσο τον αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών λειτουργών».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΝΑΠ: Ευθύνη των γιατρών η διασωλήνωση, ευθύνη της κυβέρνησης η εξασφάλιση ΜΕΘ"

Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα παίρνουν οι πολίτες

Δείτε πως θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα δίνεται μετά την χορήγηση όλων των δόσεων κατά του κορονοϊού σε κάθε πολίτη. Πρόταση Μητσοτάκη στην Κομισιόν να χορηγείται αυτό το πιστοποιητικό σε όλους τους πολίτες της ΕΕ που θα κάνουν το εμβόλιο για να μπορούν να ταξιδεύουν.

Το πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση. Είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κομισιόν έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ταξιδεύουν απρόσκοπτα.

Στο πιστοποιητικό θα αναφέρονται το όνομα και το επίθετο του εμβολιασμένου, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που έγινε η πρώτη δόση, η ημερομηνία που έγινε η δεύτερη δόση, ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το εμβόλιο και ο αριθμός της παρτίδας.

Η ισχύς του εγγράφου έχει ψηφιακή υπογραφή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η γνησιότητά του μπορεί να ελεγχθεί με το QR code που υπάρχει πάνω δεξιά στο έγγραφο.

Δείτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα παίρνουν οι πολίτες"

Κοντοζαμάνης: Παραποιήθηκε η δήλωση μου για τις ευθύνες γιατρών

«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες ιατρών. Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης για τη δήλωση που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς.

Όπως εξήγησε, οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή.

«Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά», υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6»

Μιλώντας για το επιδημικό κύμα στη χώρα μας, τόνισε ότι παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοντοζαμάνης: Παραποιήθηκε η δήλωση μου για τις ευθύνες γιατρών"

Εκκενώθηκε οικισμός λόγω της πλημμύρας στον Έβρο – Σε ποιες περιοχές έκλεισαν τα σχολεία

Προβλήματα σε σημεία του περιφερειακού οδικού δικτύου των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε το τελευταίο 24ωρο στο νομό Έβρου.

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την κατάσταση, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος αναφέρει ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Τοπική Κοινότητα Μικρού Δερείου, ενώ εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, με δυσκολία γίνεται, καθώς υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής. Λόγω της πλημμύρας που προκαλείται στον οικισμό, από την άνοδο της στάθμης του νερού στον Ερυθροπόταμο, ο Δήμος Σουφλίου προχώρησε ήδη με τη συνδρομή της πυροσβεστικής και του στρατού, σε μερική εκκένωση κατοικιών του Μικρού Δερείου, με τους ηλικιωμένους κατοίκους να μεταφέρονται, σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, σε συγγενείς και στην εκκλησία του χωριού. Λόγω των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος Σουφλίου αποφάσισε για σήμερα και αύριο, τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οικισμούς, Ρούσσας, Μεγάλου Δερείου και Σιδηροχωρίου καθώς και στα νηπιαγωγεία Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου.

“Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη”

«Ελεγχόμενη ως προς το να μην κινδυνέψουν κατοικίες» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, χαρακτηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την κατάσταση στο Δήμο Διδυμοτείχου ο αντιδήμαρχος Μεταξάδων και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Πασχάλης Αδαμάκης.

Ωστόσο, σημειώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων και της έντασής τους, σε συνδυασμό με τις ποσότητες νερού που κατεβάζει ο Ερυθροπόταμος από τους οικισμούς των Μεταξάδων και Μικρού Δερείου, αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας, επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης και προς αποφυγήν πλημμυρικών φαινομένων εντός των οικισμών, ο Δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε σπάσιμο αναχώματος, για να απελευθερωθεί ο μεγάλος όγκος νερού στις καλλιέργειες και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες.

Για ελεγχόμενη στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που είχε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, «υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών και μεγάλη ροή υδάτων, εν τούτοις αυτή την ώρα τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν υπερχειλίζουν. Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέσω των ιρλανδικών διαβάσεων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες». Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό της επιχείρησης, με τη συνεργασία και της πυροσβεστικής για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών, κατοίκων του Μεγάλου Δερείου, στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώθηκε οικισμός λόγω της πλημμύρας στον Έβρο – Σε ποιες περιοχές έκλεισαν τα σχολεία"

Πολάκης: Γ@@@σαμε τους μεσαίους και χάσαμε τις εκλογές

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας» με τον Παύλο Πολάκη να λέει πως η αιτία που χάθηκαν οι εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είναι επειδή «γ@@@σαμε τους μεσαίους», η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για κυνική ομολογία του βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης στο βίντεο συμμετέχει σε μία τηλεδιάσκεψη αναφέροντας αρχικά: τις εκλογές τις χάσαμε γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια δεν ανακουφίσαμε τα στρώματα που σήκωσαν το μεγάλο βάρος».

«Εμείς π@@@ξαμε στην φορολογία και στο ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο όμως έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα και από εκεί χάσαμε. Επειδή εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια πήραμε 32%. Επειδή γ@@@σαμε τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%».

Αυτό το βίντεο προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρει: Ο φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης ομολογεί με κυνικό τρόπο, αυτό που υπέστη η μεσαία τάξη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο κι αν προσπαθεί να  την καλοπιάσει τώρα ο κ. Τσίπρας με λόγια του αέρα, οι φόροι και οι εισφορές που της φόρτωσε είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Και να θέλει να ξεχάσει, θα τα θυμίζει ο κ. Πολάκης. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης: Γ@@@σαμε τους μεσαίους και χάσαμε τις εκλογές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news