facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ρομά 10 και 11 ετών λήστεψαν γυναίκα στην Πάτρα!

Δεν φαντάστηκε τι θα ακολουθούσε μια γυναίκα η οποία περπατούσε αμέριμνη στην πλατεία Βουδ της Πάτρας, όταν είδε να την πλησιάζουν δυο ανήλικα αγοράκια που ήταν μόλις 10 και 11 χρόνων.

Ξαφνικά, όμως, εκείνα της επιτέθηκαν και άρπαξαν με τη βία την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της!

Οι ανήλικοι ληστές το έβαλαν αμέσως στα πόδια και κατάφεραν να εξαφανιστούν τρέχοντας, ενώ η ταραγμένη γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως αναζητήσεις βάσει της περιγραφής που τους έδωσε. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα δυο παιδιά, που σύμφωνα με το θύμα είναι Ρομά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά 10 και 11 ετών λήστεψαν γυναίκα στην Πάτρα!"

Αρκαδία: Οδηγός του ΚΤΕΛ έχασε τις αισθήσεις και το λεωφορείο είναι στο χείλος του γκρεμού

Ένα απίστευτο συμβάν βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρά Ηραίας - Τρίπολης να κρέμεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δρομολόγιο ήταν επιβάτες δύο άτομα. Ο οδηγός ένιωσε αδιαθεσία, έκανε στην άκρη του δρόμου το λεωφορείο και κατέβηκε για λίγα λεπτά. Ανεβαίνοντας ξανά στην θέση του και βάζοντας μπροστά το όχημα ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του με το λεωφορείο να κυλά προς τον γκρεμό.

Αυτή την στιγμή το λεωφορείο είναι στην άκρη του γκρεμού ακινητοποιημένο και στήνεται ολόκληρη επιχείρηση ώστε να μην κυλήσει και παρασυρθεί προς το βάθος του γκρεμού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Να σημειωθεί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας πως οι δύο επιβάτες έχουν κατέβει από το λεωφορείο στο οποίο βρίσκεται μόνο ο οδηγός που παραμένει χωρίς τις αισθήσεις του.

arcadiaportal

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκαδία: Οδηγός του ΚΤΕΛ έχασε τις αισθήσεις και το λεωφορείο είναι στο χείλος του γκρεμού"

Τούρκος υπουργός Υγείας: Ασθενείς και τραυματίες από τη Γάζα θα μεταφερθούν στην Τουρκία

Όσοι ασθενείς και τραυματίες από τη Γάζα χρήζουν ιατρικής περίθαλψης πρόκειται να μεταφερθούν στην Τουρκία, έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά. Είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στήσει νοσοκομεία εκστρατείας για την περίθαλψη των τραυματιών.

Ο Τούρκος υπουργός συνομίλησε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Χαλέντ Αμπντέλ Γκαφάρ, από τον οποίο εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού σε αιγυπτιακά λιμάνια δύο τουρκικών πλοίων που αναμένουν στα τουρκικά ύδατα για να μεταφέρουν νοσοκομεία εκστρατείας και ασθενοφόρα.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να μεταφέρουμε σχεδόν 1.000 ασθενείς και τραυματίες που χρειάζονται επείγουσα θεραπεία, ιδίως καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο “Νοσοκομείο Φιλίας Τουρκίας-Παλαιστίνης” στη Γάζα, στην Αίγυπτο μέσω της συνοριακής πύλης της Ράφα.

Στη συνέχεια, σχεδιάζεται η μεταφορά καρκινοπαθών και ασθενών σε επείγουσα κατάσταση στη χώρα μας με ιπτάμενα ασθενοφόρα και πλωτό νοσοκομειακό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος υπουργός Υγείας: Ασθενείς και τραυματίες από τη Γάζα θα μεταφερθούν στην Τουρκία"

Καιρός αύριο: «Καλοκαίρι» ξανά με ήλιο και ζέστη – Πού θα έχει ομίχλη

Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου. Για λίγο θα βρέξει στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα ανέβει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα νότια τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα νότια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Καλοκαίρι» ξανά με ήλιο και ζέστη – Πού θα έχει ομίχλη"

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του νοσοκομείου “Ο Άγιος Δημήτριος” για την πτώση τμήματος οροφής

Η γραμματεία της διοίκησης του νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος» με ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό της πτώσης τμήματος οροφής του κτηρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικευόμενου γιατρού.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει “Το Νοσοκομείο επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας για κακοτεχνία και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με τα αναφερόμενα στα χθεσινά δημοσιεύματα που αφορούν πτώση τμήματος πρόσφατα ανακαινισμένης οροφής των κοιτώνων του Νοσοκομείου, ισχύουν τα εξής:

Το Νοσοκομείο «O AΓIOΣ ΔHMHTPIOΣ» αποτελεί νεοκλασικό κτίριο που κατασκευάστηκε το 1912 και ως εκ τούτου οι κτιριακές του υποδομές χρήζουν συνεχών παρεμβάσεων και αναβαθμίσεων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και του προσωπικού του. Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 25/9/2023 ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της στεγανότητας της κεραμοσκεπής και την αντικατάσταση της ψευδοροφής στους κοιτώνες των ιατρών στο δεύτερο όροφο του νεοκλασικού κτηρίου του ΓΝΘ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Οι εργασίες διήρκεσαν έως τις 14/10/2023. Χθες 4/11/2023 μέρος της ψευδοροφής αποκολλήθηκε και πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά ειδικευόμενο ιατρό στο πόδι. Το συμβάν έχει καταγραφεί και θα ακολουθήσει η αναγγελία του εργατικού ατυχήματος στην πλατφόρμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Το Νοσοκομείο επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας για κακοτεχνία και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες. Όσον αφορά την αποκατάσταση των λοιπών φθορών και την αναβάθμιση του χώρου των κοιτώνων, ήδη από τις 2/11/2023 έχει αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την αναδιαμόρφωση των χώρων στους κοιτώνες των ιατρών και στο κλιμακοστάσιο του Νοσοκομείου.

Αντιλαμβανόμενη η Διοίκηση του Νοσοκομείου την αναγκαιότητα άμεσων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές και σε άμεση συνεργασία με τη Διοίκηση της 3ης ΥΠε και το Υπουργείο Υγείας, έχει υπερδιπλασιάσει τις δαπάνες σε τεχνικά έργα από ίδιους πόρους σε σχέση με το 2019 και παράλληλα όλες οι διαδικασίες εξωτερικής χρηματοδότησης προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την ένταξη της ανακαίνισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Ταμείο Ανάκαμψης, την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ 2021-2027, την εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα, την υλοποίηση της μελέτης Πυρασφάλειας καθώς και την απομάκρυνση και αντικατάσταση στέγης αμιάντου σε βοηθητικά κτίρια του νοσοκομείου με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. H Διοίκηση του νοσοκομείου”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του νοσοκομείου “Ο Άγιος Δημήτριος” για την πτώση τμήματος οροφής"

Ηράκλειο: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα στην Εθνική – Κατατέθηκαν μηνύσεις από τους οδηγούς

Νέα αλλεπάλληλα κρούσματα του νοσηρού φαινομένου άγνωστοι να πετούν πέτρες από μεγάλο ύψος κατά διερχόμενων οχημάτων, στην Εθνική, επαναλήφθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή τη φορά στόχος των δραστών έγιναν τέσσερα οχήματα, δύο τουριστικά λεωφορεία, ένα αγροτικό φορτηγάκι και ένα ταξί στο οποίο υπήρχαν και επιβάτες.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν, με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους, στο ίδιο περίπου σημείο και πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό λίγο πριν από τον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Ο οδηγός ενός από τα οχήματα, μιλώντας στο Cretalive, κατήγγειλε ότι οι πέτρες εκσφενδονίστηκαν εναντίον του οχήματός του εν κινήσει από ένα σημείο κοντά στον καταυλισμό των Ρομά. Μάλιστα, η μία από τις πέτρες χτύπησε στο παρμπρίζ σπάζοντας τον υαλοπίνακα.

Οι οδηγοί των δύο πούλμαν και του ταξί κατέθεσαν μηνύσεις κατά αγνώστων για τα αλλεπάλληλα περιστατικά και όπως ανέφεραν οι ίδιοι στις καταγγελίες τους στις αρχές εικάζουν ότι οι δράστες είναι ανήλικοι Ρομά.

Το εξαιρετικά επικίνδυνο και νοσηρό αυτό φαινόμενο επαναλαμβάνεται τακτικά τρομοκρατώντας του ανυποψίαστους οδηγούς και τους επιβαίνοντες στα οχήματα που δέχονται ξαφνικά το πετροβόλημα.

Από το χθεσινό περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Όσον αφορά στις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, ο οδηγός του ενός τουριστικού λεωφορείου προσδιόρισε ότι η ζημιά φτάνει τις 3.000 ευρώ και αντίστοιχα ο οδηγός του ταξί ανέφερε ότι η ζημιά ανέρχεται σε 2.500 ευρώ. Ο οδηγός του δεύτερου πούλμαν δεν έκανε εκτίμηση των φθορών που προκάλεσαν οι πέτρες.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα στην Εθνική – Κατατέθηκαν μηνύσεις από τους οδηγούς"

Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας απειλεί τις ΗΠΑ: «Θα πληγούν σκληρά» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα «πληγούν σκληρά» αν η Ουάσινγκτον δεν εφαρμόσει εκεχειρία στη Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας που μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Η συμβουλή μας προς τους Αμερικανούς είναι να σταματήσουν άμεσα τον πόλεμο στη Γάζα και να εφαρμόσουν εκεχειρία, διαφορετικά θα πληγούν σκληρά», είπε ο Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί.

Μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που δέχτηκε από την Χαμάς το Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, οι Ισραηλινοί επιδιώκουν να εξοντώσουν την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση.

Το Ιράν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ «εμπλέκονται στρατιωτικά» στη σύγκρουση.
Συνάντηση του Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς, Χανίγια, στην Τεχεράνη

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε με τον ηγέτη της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τον Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα αφότου αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι οι δυό τους συναντήθηκαν πρόσφατα.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Χανίγια, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, "ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη".

Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι υποστηρίζει την Χαμάς αλλά δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Χωρίς λεπτομερείς αναφορές για το πότε έγινε η συνάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε ότι ο Χαμενεΐ "τόνισε την σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών".

Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ, το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει για "σοβαρές συνέπειες" αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας απειλεί τις ΗΠΑ: «Θα πληγούν σκληρά» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα"

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ: Δεν θα αφήσουμε να σφαγιάζονται αθώοι στη Γάζα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση σήμερα Κυριακή (05/11) στο Ισραήλ σε ομιλία του στη Ριζούντα στην βορειοανατολική Τουρκία.

Όπως τόνισε ο Ερντογάν «είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που γίνονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου».

«Δεν θα αφήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα μόνους εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόδρος.

«Εάν η ειρήνη επικρατήσει στην περιοχή, θα επικρατήσει χάρη σε εμάς. Για την ασφάλεια της περιοχής εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και θα το καταφέρουμε αυτό. Στα Βαλκάνια, στον Καύκασο για να επικρατήσουν η ειρήνη και η σταθερότητα, εμείς θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο. Από την Αφρική μέχρι την Ασία, εμείς θα είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας και θα υποστηρίζουμε αυτό που είναι δίκαιο.

Οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφοί μας υποφέρουν από την ισραηλινή καταπίεση και γι’ αυτούς να σωθούν από αυτή την καταπίεση και για τις σφαγές που πρέπει να τελειώσουν, ξανά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, παιδιά, μητέρες και αθώοι άνθρωποι σφαγιάζονται και εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό.

Είναι ένα ανθρωπιστικό βάρος στις πλάτες μας, είναι μια διαβολική σφαγή. Αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις δολοφονίες τους θα τους κατηγορούμε και τους το λέμε κατάμουτρα. Είναι ιστορική μας ευθύνη να κρατήσουμε σκληρή στάση», ανέφερε.

Ο Ερντογάν είχε εξαπολύσει επίθεση και στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας πως «δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο, τον διαγράψαμε». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ: Δεν θα αφήσουμε να σφαγιάζονται αθώοι στη Γάζα"

Νετανιάχου: Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός αν δεν επιστραφούν όλοι οι όμηροι

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφτηκε σήμερα μια αεροπορική βάση στο Νότιο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με τους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και τόνισε με έμφαση ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός αν δεν επιστραφούν οι όμηροι».

«Αυτό το λέμε τόσο στους εχθρούς μας όσο και στους φίλους μας. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους νικήσουμε» σημείωσε ο Νετανιάχου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νετανιάχου: Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός αν δεν επιστραφούν όλοι οι όμηροι"

Πιερία: Γυναίκα πέταξε από το μπαλκόνι 25.000 ευρώ σε απατεώνα που την έπεισε ότι είχε τραυματιστεί ο γιος της

Για την τηλεφωνική απάτη σε βάρος της γυναίκας στην Πιερία συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας αλλοδαπός άνδρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, κατάφεραν να εξαπατήσουν το θύμα τους με το πρόσχημα πως ο γιος της νοσηλεύεται εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού και δήθεν χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση. Το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε τηλεφωνικώς ήταν 50.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης για το γιo της, η γυναίκα «πέταξε» από το μπαλκόνι της του σπιτιού της το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, παρέλαβε ο συλληφθείς αλλοδαπός.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών του όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερία: Γυναίκα πέταξε από το μπαλκόνι 25.000 ευρώ σε απατεώνα που την έπεισε ότι είχε τραυματιστεί ο γιος της"

Αστυνομικά τμήματα «κουφάρια» στην Αττική: Ελλείψεις έως 70% – Στα λόγια οι μετακινήσεις από τα Vip

Αποδεκατισμένα σε ποσοστό 50% έως 60% τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Έως και 70% τα τμήματα ασφαλείας, κάποια  εκ των οποίων βάζουν «λουκέτο» το βράδυ, ενώ κάποια και το απόγευμα!

Από την… πολυδιαφημιζόμενη αποδέσμευση αστυνομικών από τα VIP, τα τμήματα Ασφαλείας θα ενισχυθούν με μόλις 90 αστυνομικούς. Για τα τμήματα ασφαλείας της Βορειονατολικής Αττικής πήραν φύλλο πορείας 65 αστυνομικοί, ωστόσο σχεδόν όλοι έχουν πάρει… 45 μέρες άδεια.

Τα τμήματα ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής με 6 αστυνομικούς, ενώ στα στη Δυτική Αττική  επρόκειτο  να μετακινηθούν 8 αστυνομικοί από τα επίσημα και έφυγαν 7, ενώ σε αστυνομικά τμήματα 8 και έφυγαν 3. Ενδεικτικά, δύο αστυνομικοί που είχαν πάρει 6μηνη απόσπαση στα γραφεία πολιτικού κόμματος και ήταν να επιστρέψουν στο πλαίσιο της αποδέσμευσης, ανανεώθηκε η απόσπασή τους για την φρούρηση υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος.

Στη Δυτική Αττική, οι ομάδες ΟΠΚΕ από 10μελής έχουν γίνει 5μελής, ενώ μία είχε διατεθεί στη φύλαξη… δείπνου πολιτικού προσώπου.

Τα αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών έχουν οργανική δύναμη 2.172 αστυνομικών αλλά παρούσα δύναμη μόλις 548, αυτά της Βορειοανατολικής Αττικής έχουν οργανική 1.546 και παρούσα 882, της Νοτιοανατολική Αττικής οργανική 749 και παρούσα 438, ενώ τα αστυνομικά τμήματα της πολύπαθης Δυτικής Αττικής έχουν οργανική δύναμη 1.100 αστυνομικούς αλλά πραγματική μόλις 430. Σημειώνεται ότι και οι αριθμοί της παρούσας δύναμης είναι ακόμη πιο μειωμένοι, από αστυνομικούς που βρίσκονται σε άδεια, ρεπό, ασθένεια ή με κώλυμα.

Η «μικρή» Αθήνα

Ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών είναι η μεγαλύτερη αριθμητικά ενίσχυση ειδικών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα της ΔΙ.ΑΣ.. Στα 19 αστυνομικά τμήματα της η οργανική δύναμη είναι 2.172, η παρούσα όμως 968 αλλά η παρατακτή μόλις 548.

Το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος έχει οργανική δύναμη 287 αστυνομικούς, παρούσα 123 αλλά παρατακτή μόλις 77, καθώς οι περισσότεροι είναι αποσπασμένοι ή φυλούν κτίρια. Το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας έχει οργανική δύναμη 187, παρούσα 69, παρατακτή 49, αυτό των Εξαρχείων οργανική 134, παρούσα 52, παρατακτή 28, της Ακρόπολης οργανική 207, παρούσα 108 και παρατακτή 60.

Δεν φαίνεται κάτι διαφορετικό και σε άλλα λίγο πιο αποκεντρωμένα αστυνομικά τμήματα της ίδια διεύθυνσης. Για παράδειγμα το Α.Τ. Καλλιθέας έχει οργανική δύναμη 141, παρούσα 57 και παρατακτή 32, των Αμπελοκήπων οργανική 193, παρούσα 90 αλλά παρατακτή μόλις 44, της Κυψέλης οργανική 144, παρούσα 75 και 41 παρατακτή.
 
Μεγάλες ελλείψεις στη Βορειοανατολικές Αττική

Η αστυνομική δύναμη των 22 αστυνομικών τμημάτων της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό περίπου 45%. Περίπου 500 αστυνομικοί αυτής της διεύθυνσης είναι αποσπασμένοι στη Διεύθυνση Επισήμων, ενώ περίπου 200 αστυνομικοί φυλούν καθημερινά πολιτικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, πρεσβείες, στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος, υπουργεία ακόμη και πρυτάνεις.

Όλο το 24ωρο στην συγκεκριμένη διεύθυνση έβγαιναν 12 περιπολίες και τώρα 5 με το… ζόρι, όπως επισημαίνουν αστυνομικοί.

Στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής η οργανική δύναμη είναι 61 και η παρούσα 19, Μαρούσι 90 και παρούσα 27, Αυλώνα 46 παρούσα 31, Βριλήσσια 41 και παρούσα 22, Διόνυσος 53 παρούσα 26, Ηρακλείου 50-23, Κηφισιάς 128-53, Μαραθώνος 55-26, Μεταμόρφωσης 43-22, Ν. Ιωνίας 63-32, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας 60-33, Ο.Α.Κ.Α. 29-16, Παιανίας 50-23, Παλλήνης 61-35, Παπάγου-Χολαργού 61-23, Πεντέλης 55-21, Πεύκης-Λυκόβρυσης 48-25, Ραφήνας 56-31, Σπάτων-Αρτέμιδας 52-38, Φιλοθέης-Ψυχικού 173 οργανική δύναμη και η παρούσα 124, Χαλανδρίου 109-51, Ωρωπού 63 οργανική και 27 η παρούσα.

Η οργανική δύναμη των 20 τμημάτων ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής είναι 20 τμήματα Ασφαλείας είναι 668 και η παρούσα 413. Σημειώνεται πως από αυτά τα 20 τμήματα ασφαλείας, την νύχτα βάζουν «λουκέτο» τα 15.

Ελλειμματικό και το «παραλιακό τόξο»

Δεν υπάρχει καμία αριθμητική διαφοροποίηση των ελλείψεων και στα 12 αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Χαρακτηριστικά το Α.Τ. Γλυφάδας έχει 121 άτομα οργανική δύναμη αλλά παρούσα 64, αυτό της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 109 και 51 αντίστοιχα, το Α.Τ. Ελληνικού-Αργυρούπολης οργανική 86 και παρούσα 45, του Αλίμου 56 οργανική αλλά παρούσα 43.

Η οργανική δύναμη των 10 Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιονατολικής Αττικής είναι 384 αλλά η παρούσα 139. . Όλα τα Τμήματα Ασφαλείας το βράδυ κλείνουν εκτός της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης. Τα τμήματα τάξης έβγαζαν 16 περιπολίες το 24ωρο, και τώρα μόλις 5 για το παραλιακό τόξο από Άλιμο έως και Σούνιο!

Τεράστιες ελλείψεις στη Δυτική Αττική

Τα 16 αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, έχουν οργανική δύναμη 1.100 αστυνομικών αλλά η πραγματική τους είναι 430.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικά τμήματα «κουφάρια» στην Αττική: Ελλείψεις έως 70% – Στα λόγια οι μετακινήσεις από τα Vip"

Ο Σάκης Τανιμανίδης «πιάστηκε» από την Eφορία για φοροδιαφυγή σε έλεγχο των «ράμπο» της ΑΑΔΕ!

Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σάκης Τανιμανίδης εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει συστηματικά εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια!

Ο Σάκης Τανιμανίδης είχε μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, που έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα ανελέητο κυνήγι εντοπισμού μαύρου χρήματος στις συναλλαγές της showbiz.

Οταν προχθές ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έκανε λόγο για προβεβλημένο τηλεαστέρα με εκατοντάδες χιλιάδες followers που φοροδιαφεύγει συστηματικά, όλοι αναρωτιόνταν ποιος μπορεί να είναι. Ετσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», πρόκειται για τον «Mr World Party» που, όπως του καταλογίζουν οι επικριτές του στα social media, «διαφημίζει» συχνά πυκνά την προσωπική ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σάκης Τανιμανίδης, λοιπόν, φέρεται ότι δεν δήλωνε τα χρηματικά ποσά που λάμβανε από εταιρίες για την πώληση ή την προώθηση προϊόντων. Και μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς πως πληροφορίες που είχαν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας θέλουν τον πρώην παρουσιαστή του «Survivor», του «World Party» και άλλων επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους influencers, οι οποίοι «καθαρίζουν» χιλιάδες ευρώ για ένα και μόνο post ή ένα story που θα ανεβάσουν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media.

Τανιμανίδης: Οι χρεώσεις για αναρτήσεις

Ειδικότερα, λέγεται ότι ο πασίγνωστος παρουσιαστής, ο οποίος αρέσκεται στο να ανεβάζει φωτογραφίες από τις χλιδάτες διακοπές με τη σύζυγό τους -επίσης γνωστή influencer- Χριστίνα Μπόμπα και με τις δίδυμες κόρες του, μέχρι βίντεο με ό,τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του (σ.σ.: πρόσφατα ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο που τον δείχνει να σκουπίζεται με μια παιδική πετσέτα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ!), χρεώνει από 5.000 ως 8.000 ευρώ (!) για κάθε ανάρτησή του, την οποία θα μοιραστεί με τους 961.000 followers του.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, που κάνει επίσης «καριέρα» influencer, φέρεται ότι ζητά για κάθε story το ποσό των 1.000 ευρώ, για μια απλή ανάρτηση 5.000 ευρώ, για ένα post με βίντεο 6.000 ευρώ και για έναν διαγωνισμό 7.000 ευρώ, προκειμένου να διαφημίσει κάποιον στον λογαριασμό της. Με λίγα λόγια, την ώρα που το προβεβλημένο μιντιακό ζευγάρι έκανε «χρυσές» δουλειές, διαφημίζοντας από επώνυμα brands περιποίησης και ομορφιάς μέχρι… πιτζάμες, και αβγάτιζε τους λογαριασμούς του, ο Σάκης Τανιμανίδης δεν απέδιδε ούτε ένα ευρώ στον κρατικό κορβανά.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «Espresso», σε μία προσπάθεια να γλιτώσει τα χειρότερα (σ.σ.: ήδη από τα προηγούμενα 24ωρα ο Τανιμανίδης «φωτογραφιζόταν» στα διαδικτυακά μέσα ως ο «μπαταχτσής» παρουσιαστής που «φέσωσε» την Εφορία), o… πολύφερνος -στον διαδικτυακό κόσμο- παρουσιαστής με τα εκατοντάδες… χιλιόμετρα σε ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές πολύ υψηλής θέασης έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με δικηγόρους και προέβη σε ρύθμιση των οφειλών του προς την Εφορία. Ωστόσο, ο δρόμος που έχει να διανύσει ακόμη είναι μακρύς και ανηφορικός, καθώς οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα κάνουν ελέγχους και για τα ποσά που έβγαζε πριν από το 2020.

Στο μεταξύ, μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε αποκαλυφθεί πως γνωστό μοντέλο, το οποίο διαφήμιζε ρούχα και αξεσουάρ στα social media και τα πουλούσε διαδικτυακά, «ξέχασε» να δηλώσει σχεδόν 350.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 270.000 ευρώ! Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και από εταιρίες μεταφορών, διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη από τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία η ελεγχόμενη επιχείρηση της «εκρηκτικής» ξανθιάς με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Instagram υπέβαλε οικειοθελώς δηλώσεις, τόσο στη φορολογία εισοδήματος όσο και στον ΦΠΑ.

Τμήμα «κυνηγών» από το κράτος

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αρχίσει ειδικούς ελέγχους και «χτενίζει» τα εισοδήματα «διάσημων» Ελλήνων, προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτά προέρχονται από δραστηριότητες στα κοινωνικά τους δίκτυα και αν εμπίπτουν στις περιπτώσεις της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες γνωρίζουν τους σχετικούς τιμοκαταλόγους των influencers και αναμένεται να αρχίσουν τους ελέγχους από τους macro – influencers, οι οποίοι έχουν από 500.000 έως 2.000.000 ακολούθους, και να περάσουν στους micro – influencers, με 100.000 έως 500.000 ακολούθους. Η ΑΑΔΕ προσπαθεί να «ακτινογραφήσει» μια δεξαμενή ψηφιακού μάρκετινγκ με μεγάλη επιρροή στο αγοραστικό κοινό και με τεράστια κέρδη.

Ενδεικτικά, ένας macro – influencer μπορεί να κερδίσει έως 10.000 ευρώ για κάθε ανάρτηση, ενώ ένας micro – influencer έως 500 ευρώ! «Οπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες, θα ελέγξουμε και αυτή. Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Δεν είναι λίγοι οι influencers. Φαίνεται ότι η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας. Αυτό για εμάς είναι μια πληροφορία η οποία μάς βοηθάει να κάνουμε αυτό που λέμε έμμεση τεχνική ελέγχου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Το έναυσμα για την ίδρυση ειδικού τμήματος που ερευνά τους influencers δόθηκε από τις υποθέσεις που προκύπτουν από τους συνήθεις ελέγχους υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Διαπιστώθηκε ότι μέσω των social media δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις-φαντάσματα, οι οποίες πωλούν διάφορα προϊόντα από το διαδίκτυο, χωρίς να έχουν κάνει έναρξη εργασιών και χωρίς να δηλώνουν και να αποδίδουν ΦΠΑ ή να πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις στήνονται εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν φυσική παρουσία, αλλά πωλούν προϊόντα μέσω ιστοσελίδων που είναι ενταγμένες στο facebook και όχι μόνον. Βεβαίως, από τη λίστα των ελεγκτών δεν λείπουν τα «λαμπερά» πρόσωπα, που καταφέρνουν να «κλείνουν» πλουσιοπάροχες αμοιβές για διαφήμιση προϊόντων στους χιλιάδες ακολούθους τους, χωρίς βεβαίως να έχει… ενημερωθεί σχετικά η Εφορία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σάκης Τανιμανίδης «πιάστηκε» από την Eφορία για φοροδιαφυγή σε έλεγχο των «ράμπο» της ΑΑΔΕ!"

Στην Κύπρο εκτάκτως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν – Συνάντηση με Ν. Χριστοδουλίδη

Στη Λάρνακα προσγειώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Μπλίνκεν πραγματοποιεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη αυτή την ώρα. Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του σε εγκαίνια σε χωριό της Λευκωσίας ο κ. Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί στη Λάρνακα για μια έκτακτη επίσκεψη, «μέσα στο πλαίσιο και των προσπαθειών που η χώρα μας έχει αναλάβει σε σχέση με την κρίση στην περιοχή μας». Στην ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με έμφαση στην πρόταση της Κύπρου για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου βοήθειας προς τη Γάζα.

 
Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Άγκυρα – Γάζα και Σουηδία στις «αποσκευές» του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Στη συνέχεια ο Άντονι Μπλίνκεν  θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μία επίσκεψη που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννη Μανδαλίδη, η Άγκυρα δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμτεντ που έγινε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος περιοδείας του Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Ωστόσο, τουρκικές διπλωματικές πηγές ανακοίνωσαν ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Η πρακτική αυτή, η οποία δεν συνάδει με τις διπλωματικές παραδόσεις, προκάλεσε ενόχληση στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Θεωρήθηκε αντανάκλαση των αυξανόμενων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και την σκληρή κριτική που άσκησε στη δήλωση Μπλίνκεν ότι έρχεται στην περιοχή ως Εβραίος.

Τελικά, εκδόθηκε χθες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναθεωρημένο πρόγραμμα επισκέψεων του Μπλίνκεν που περιελάμβανε και την Άγκυρα. Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν αύριο. Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν κυρίως τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Συνάντηση Μπλίνκεν-Αμπάς στη Ραμάλα

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου είπε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στον Αμερικανό υπουργό ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η η παροχή ανθρωπιστική βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατήγγειλε τη «γενοκτονία» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη γενοκτονία και την καταστροφή που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός μας στη Γάζα από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αρχές του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Αμπάς στον Μπλίνκεν στη Ραμάλα, σε δηλώσεις που μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν «επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών» στη Γάζα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια». Επίσης, Μπλίνκεν και Αμπάς συζήτησαν τις προσπάθειες για την «αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας» στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης «να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Ο Μπλίνκεν υποστήριξε ότι μια «αποτελεσματική και εκσυγχρονισμένη Παλαιστινιακή Αρχή» θα ήταν πιο λογικό να κυβερνήσει τελικά τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά παραδέχτηκε ότι άλλες χώρες και διεθνείς θεσμοί πιθανόν να έχουν έναν ρόλο στην εγγύηση της ασφάλειας και στη διακυβέρνηση στο μεταξύ.

AFP,ΑΠΕ-ΜΠΕ,BBC,ΚΥΠΕ,Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Κύπρο εκτάκτως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν – Συνάντηση με Ν. Χριστοδουλίδη"

Σάλος στο Ισραήλ με υπερεθνικιστή υπουργό που είπε ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εναλλακτική επιλογή»

Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή».

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε στο πλαίσιο των δηλώσεών του αυτών εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Νετανιάχου ανέστειλε επ’ αόριστον τον υπουργό Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις κυβερνητικές συνεδριάσεις, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σάλος στο Ισραήλ με υπερεθνικιστή υπουργό που είπε ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εναλλακτική επιλογή»"

Αμβούργο: Πάνω από 12 ώρες κρατά όμηρο την κόρη του στο αεροδρόμιο ο 35χρονος ένοπλος

Έχουν περάσει περισσότερες από 12 ώρες από τη στιγμή που ο 35χρονος ένοπλος μπούκαρε με το αυτοκίνητό του στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και κρατάει όμηρο το 4χρονο παιδί του, ζητώντας να φύγει με αεροπλάνο για την Τουρκία.

Το θρίλερ συνεχίζεται το μεσημέρι της Κυριακής (5.11.2023) στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, με τις Αρχές να δηλώνουν επίσημα ότι το 4χρονο παιδί αποτελεί την «πρώτη προτεραιότητα» αλλά και ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θεωρούν ότι ο 35χρονος διαθέτει και άλλα πυρομαχικά.

Το Reuters δημοσίευσε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου φαίνεται η ισχυρή αστυνομική που έχει περικυκλώσει τους χώρους αλλά και το αυτοκίνητο του 35χρονου που κρατάει όμηρο την κόρη του. Η Bild επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20:12, όταν ο 35χρονος τουρκικής καταγωγής από την Κάτω Σαξονία έσπασε την μπάρα στην πύλη και μπούκαρε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, πυροβολώντας στον αέρα και πετώντας δύο βόμβες μολότοφ στον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, σκοπός του είναι να πάρει το αεροπλάνο και να φύγει από τη Γερμανία για την Τουρκία, επειδή είχε μια διαμάχη με τη μητέρα του 4χρονου παιδιού του για την επιμέλειά της. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η καταγγελία της μητέρας στις Αρχές για απαγωγή.

«Οι διαπραγματευτές μας παραμένουν σε επαφή με τον ύποπτο. Αυτήν τη στιγμή, υποθέτουμε ότι έχει στην κατοχή του ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς αγνώστου τύπου. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία του παιδιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το παιδί είναι καλά σωματικά. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν», αναφέρει η αστυνομία του Αμβούργου.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου έχει «παραλύσει» από χθες. Το βράδυ του Σαββάτου, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR και συμπλήρωσε ότι είναι «πολύ καλή ένδειξη» πως ο 35χρονος παραμένει σε επικοινωνία με τις Αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμβούργο: Πάνω από 12 ώρες κρατά όμηρο την κόρη του στο αεροδρόμιο ο 35χρονος ένοπλος"

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση στο Ίλιον για τη αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε χθες (4/11) το βράδυ στην περιοχή του Ιλίου από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε στον περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου της περιοχής, ελέχθησαν 43 άτομα, ενώ απετράπη επικείμενη συμπλοκή μεταξύ πολυπληθών ομάδων ανηλίκων.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Επιχείρηση στο Ίλιον για τη αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων"

Δυτική Όχθη – Μπλίνκεν: «Γενοκτονία» του Ισραήλ στη Γάζα καταγγέλλει ο Αμπάς – ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου είπε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στον Αμερικανό υπουργό ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η η παροχή ανθρωπιστική βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατήγγειλε τη «γενοκτονία» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη γενοκτονία και την καταστροφή που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός μας στη Γάζα από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αρχές του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Αμπάς στον Μπλίνκεν στη Ραμάλα, σε δηλώσεις που μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν «επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών» στη Γάζα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια». Επίσης, Μπλίνκεν και Αμπάς συζήτησαν τις προσπάθειες για την «αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας» στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης «να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Ο κύριος Μπλίνκεν αναμένεται να πάει αμέσως μετά στην Άγκυρα με έναν κυρίως βασικό στόχο να κρατήσει τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία ανοιχτούς και κυρίως τους διαύλους επικοινωνίας της Τουρκίας με την Δύση. Να υπάρχει δηλαδή πάντα μια τροχιά συνεννόησης και συνεργασίας. Σημειώνεται ότι η Τουρκία δεν είχε προσκληθεί χθες (4/11) στην συνάντηση του κυρίου Μπλίνκεν με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ενώ δεν είχε συμπεριληφθεί ούτε στα δύο προηγούμενα ταξίδια του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννη Μανδαλίδη, η Άγκυρα δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμτεντ που έγινε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος περιοδείας του Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Ωστόσο, τουρκικές διπλωματικές πηγές ανακοίνωσαν ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Η πρακτική αυτή, η οποία δεν συνάδει με τις διπλωματικές παραδόσεις, προκάλεσε ενόχληση στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Θεωρήθηκε αντανάκλαση των αυξανόμενων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και την σκληρή κριτική που άσκησε στη δήλωση Μπλίνκεν ότι έρχεται στην περιοχή ως Εβραίος.

Τελικά, εκδόθηκε χθες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναθεωρημένο πρόγραμμα επισκέψεων του Μπλίνκεν που περιελάμβανε και την Άγκυρα. Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν αύριο. Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν κυρίως τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Ερντογάν.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτική Όχθη – Μπλίνκεν: «Γενοκτονία» του Ισραήλ στη Γάζα καταγγέλλει ο Αμπάς – ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια"

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνει τις περικοπές των Μνημονίων – Όλες οι συντάξεις στα επίπεδα προ του 2012

Μία ακόμη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει τον δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό όλων των συντάξεων στα επίπεδα, που ήταν το 2012!

Η νέα απόφαση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που αποκαλύπτει σήμερα το θέμα, πατάει στα χνάρια της προηγούμενης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου, η οποία είχε δικαιώσει τρεις ανώτατους δικαστικούς, κρίνοντας ότι οι συντάξεις τους οφείλουν να επανέλθουν στα επίπεδα προ μνημονίων, καθώς οι μεταγενέστερες περικοπές τους δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την υπ' αριθμόν 176/2023 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή 17 πανεπιστημιακών καθηγητών ΑΕΙ, οι οποίοι άσκησαν έφεση στην απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και ζήτησαν αναπροσαρμογή των συντάξεων τους, στα προ του 2012 επίπεδα.

H απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είναι η δεύτερη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που αναπροσαρμόζει συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, ανοίγει δρόμο για την επαναφορά όλων των συντάξεων στα επίπεδα προ του 2012.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει εφαρμογή μόνο για εκείνους που προσέφυγαν, δηλαδή μόνο για εκείνους τους συνταξιούχους δικαστικούς που ζήτησαν την αναπροσαρμογή και τη διόρθωση των συντάξεών τους, ενώ για όλους τους άλλους που δεν προσέφυγαν, η απόφαση του δικαστηρίου δεν προκαλεί άμεση συνέπεια.

Ερμηνεύοντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανώτατοι δικαστικοί και νομικοί τόνισαν ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της την απόφαση και να προχωρήσει σε αναπροσαρμογές και σε αύξηση όλων των συντάξεων, καθώς δεν νοείται να υπάρχουν δύο διαφορετικές συντάξεις για συνταξιούχους της ίδιας επαγγελματικής κατηγορίας, αφού αυτό προσκρούει σε συνταγματικούς κανόνες.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους τρεις ανώτατους δικαστές ήταν πιλοτική και αφορά ακόμα 450 συνταξιούχους δικαστές, που έχουν προσφύγει στο ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο.

Όσο για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους 17 πανεπιστημιακούς, αφορά την προσφυγή τους, που υπεβλήθη το 2016, ενώ θα επιφέρει αυξήσεις στις συντάξεις τους των 700 με 800 ευρώ!

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνει τις περικοπές των Μνημονίων – Όλες οι συντάξεις στα επίπεδα προ του 2012 "

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εκπέμπει μέσω του εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη παρέμβαση, η οποία «δεν αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση», και διαμηνύει ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων η ανεργία υποχώρησε στο 10% τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Η Ελλάδα γίνεται σταδιακά μια πιο δίκαιη χώρα, με λιγότερες ανισότητες γι’ αυτές τις δύο ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Aκολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Αισθάνομαι πως ο Νοέμβριος ήρθε πολύ γρήγορα φέτος -ίσως επειδή ο Οκτώβριος θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι από ό,τι φθινόπωρο. Πρώτη ανασκόπηση του Νοεμβρίου λοιπόν, και μπορεί να φαίνεται πως ο καιρός περνάει γρήγορα, γρήγορα όμως προχωράει και το κυβερνητικό έργο. Ή έστω, σε αυτό το συμπέρασμα ελπίζω να καταλήξετε όσοι διαβάσετε την ανάρτηση αυτή.

Συνοψίζω τη σημερινή ανασκόπηση, η οποία περιλαμβάνει: την προσπάθειά μας να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή, την αύξηση της αποζημίωσης για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», τα πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία πολυεθνικών εταιριών, την έναρξη κατεδαφίσεων ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις, την ενίσχυση της ακριτικής Θράκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με την αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, το Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, το Σχέδιο Δράσης για την ‘Ανοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, την ψηφιοποίηση έξι υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., την πρόοδο στην αρωγή για τους πλημμυροπαθείς, την ενίσχυση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης.

Όμως θα ξεκινήσω με μία πολύ σύντομη αναφορά στην ανεργία, καθώς την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο η ανεργία έπεσε στο 10%. Για να μπορείτε να συγκρίνετε, τον Σεπτέμβριο του 2022 η ανεργία ήταν 12,1%, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 16,8%.

Επιτρέψτε μου όμως δύο ακόμη σύντομα στατιστικά μεγέθη. Το πρώτο: Η ανεργία στις ηλικίες 15-24 έπεσε στο 19,4% από 34,2% πέρυσι (και 39,6% το 2019). Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που έχει καταγράφει στους νέους έως 24 ετών από το 1998, από τότε δηλαδή που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία. Και το δεύτερο: Η ανεργία στις γυναίκες έπεσε στο 12,4% από 15,5% πέρυσι (και από 21,6% το 2019).

Πρόκειται για πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς δείχνουν πως η ανεργία των νέων και των γυναικών μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα γίνεται σταδιακά μια πιο δίκαιη χώρα με λιγότερες ανισότητες για αυτές τις δύο ομάδες.

Θα περάσω τώρα σε ένα θέμα που έχει ήδη συζητηθεί αρκετά, δηλαδή στην εμβληματική παρέμβαση μας στον τομέα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως είχα δεσμευτεί προεκλογικά, το τέλος επιτηδεύματος σταδιακά καταργείται με ταυτόχρονη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης των ελεύθερων επαγγελματιών. Φέρνουμε μάλιστα νωρίτερα την κατάργησή του έως και κατά 50% ήδη από το 2024 και πλήρως από το 2025. Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Θέλω να είμαι πάντα ειλικρινής και ευθύς μαζί σας. Η δική μας κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι φόροι πρέπει να είναι σταθεροί, λογικοί και δίκαιοι. Το έχουμε αποδείξει μειώνοντας έως σήμερα τουλάχιστον 50 φόρους που έχουν βοηθήσει πολύ και την επιχειρηματικότητα και την εργασία. Ταυτόχρονα είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί στερούν κρίσιμα έσοδα για την αναγκαία αύξηση των κρατικών δαπανών στη δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλεια. Και δεύτερον, διότι αποτελεί κοινωνική πρόκληση περίπου 500 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν ότι το ετήσιο εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από αυτό του υπαλλήλου που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό.

Η παρέμβαση μας είναι απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη χωρίς να αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει όλες τις αναγκαίες εξαιρέσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ΑμεΑ και κατοίκους μικρών κοινοτήτων.

Θέλω να τονίσω ότι δεσμεύομαι προσωπικά, πως τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες.

Και ένα ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της στήριξης της οικογένειας, είναι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς». Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ανακοινώσαμε πως αυξήσαμε τη μηνιαία αποζημίωση για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών από επιμελητή/τρια που θα έχουν επιλέξει οι γονείς από το Μητρώο Επιμελητών: από 250, στα 500 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος. Ανεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με μερική απασχόληση ή όσοι λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα δουν επίσης διπλασιασμό του ποσού, από τα 150 στα 300 ευρώ.

Σημαντικό νέο για τα νέα ζευγάρια είναι και η καλή πρόοδος στις εκταμιεύσεις των φθηνών στεγαστικών δανείων του προγράμματος «Σπίτι Μου» για την απόκτηση στέγης με προσιτό επιτόκιο. Το πρόγραμμα έχει πλέον εξαντληθεί ως προς τις υπαγωγές με 9.548 εγκρίσεις δανείων ύψους 1 δις ευρώ. Από αυτά τα δάνεια έχουν συμβασιοποιηθεί 1.632 ύψους 174 εκ. ευρώ και έχουν γίνει εκταμιεύσεις για 1.110 από αυτά. Δηλαδή ήδη 1.110 νέοι συμπολίτες μας έχουν αποκτήσει το δικό τους σπίτι.

Πάμε τώρα στην ακρίβεια: Είχα προειδοποιήσει τις πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές χωρίς να δικαιολογούν την αύξηση. Την εβδομάδα που μας πέρασε λοιπόν, σε δύο από αυτές διαπιστώθηκε αθέμιτη κερδοφορία, και γι’ αυτό επιβάλλαμε πρόστιμα συνολικού ύψους 2 εκ. ευρώ. Συνολικά, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την αρχή του 2023 έχουν αγγίξει τα 8 εκ. ευρώ. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι μετά την επιβολή προστίμων, έχουν γίνει μειώσεις στις τιμές έως και κατά 25%. Με την ευκαιρία να πω ότι τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μόνιμη Μείωση Τιμής» έχουν πλέον φτάσει σχεδόν τα 600, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχαμε θέσει για 500 προϊόντα. Πάμε τώρα για τα 1000!

Συνεχίζω σε θεματική «νομιμότητας»: Από την Τετάρτη άρχισε να εφαρμόζεται -πιλοτικά και από την Αττική – ένα μεγάλο πρόγραμμα εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης 16 ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις που εκκρεμούσαν από το 1994! Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το πρώτο αυθαίρετο που κατεδαφίστηκε ήταν ένα ακίνητο εντός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στη θέση «Καλαμαρά» του Δήμου Φυλής.

Περνάω σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες μας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η πρώτη είναι ότι ενισχύουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με την ίδρυση δύο νέων τμημάτων και την ενσωμάτωση σε αυτό έξι υφιστάμενων τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Έτσι, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καθίσταται το τρίτο σε μέγεθος ΑΕΙ της χώρας, εξέλιξη που πιστεύω θα συμβάλει στην ανάπτυξη και υποστήριξη της Θράκης μας.

Η δεύτερη έχει να κάνει με την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε κάνει πολλά για να την αναβαθμίσουμε. Τώρα προχωράμε σε μεγαλύτερη στήριξη της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με τη σύνδεση ΙΕΚ-Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Εργαστηρίων, αλλά και με την προσθήκη νέων προγραμμάτων σπουδών και αντικειμένων που προσαρμόζονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας σήμερα.

Την Παρασκευή ψηφίστηκε νόμος για τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου 17 συνολικά Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια. Σας είχα γράψει για αυτό πριν μερικές εβδομάδες. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η θνητότητα θα μειωθεί κατά 5% και η αναπηρία κατά 17%.

Μία επίσης μεγάλη απειλή είναι η ‘Ανοια, της οποίας η πιο κοινή αιτία είναι η εγκεφαλική νόσος, γνωστή ως Αλτσχάιμερ. Για αυτό και την Πέμπτη παρουσιάσαμε το Σχέδιο Δράσης για την ‘Ανοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Πρόκειται για έναν «οδικό χάρτη» που έχει ως στόχο η Ελλάδα να γίνει φιλική προς τους πάσχοντες από άνοια και προς τους φροντιστές τους, επενδύοντας στην έρευνα και στην περίθαλψη. Μεταξύ άλλων, εισαγάγουμε τους θεσμούς «πληρεξούσιο περίθαλψης και φροντίδας» και «προγενέστερες οδηγίες περίθαλψης και φροντίδας» ώστε οι πάσχοντες να έχουν εκπροσώπηση για τα ζητήματα της υγείας τους και για την εκπλήρωση των επιθυμιών τους το διάστημα που δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποφασίζουν. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.

Αλλάζω θέμα, για να πάμε στην ψηφιοποίηση άλλων έξι υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε (ενστάσεις για παραβάσεις, καταγγελίες οικονομικών εγκλημάτων, αντίγραφα των δελτίων οδικού τροχαίου ατυχήματος κ.α). Αυτές είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του gov και οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους χωρίς να επισκεφθούν καμία υπηρεσία.

Περνάω στην πρόοδο της κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Σας τα λέω κάθε βδομάδα τα στοιχεία, και ελπίζω να βλέπετε πως κάθε εβδομάδα κάνουμε πρόοδο σε αυτό το πεδίο. Αθροιστικά λοιπόν, μέχρι την περασμένη Τρίτη που έληξε η πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων και μετά τις διασταυρώσεις που έγιναν, έχουν καταβληθεί 92 εκ. ευρώ προς 24.500 αιτούντες. Υπενθυμίζω: πλημμυροπαθείς των συγκεκριμένων περιοχών, τα στοιχεία των οποίων δεν μπορούν προς το παρόν να εντοπιστούν από την ΑΑΔΕ, μπορούν κι αυτοί να υποβάλουν αίτηση για την αποζημίωση που τους αναλογεί. Η πλατφόρμα arogi θα ξανανοίξει μόλις γίνει εκκαθάριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα.

Θα μείνω στο θέμα των φυσικών καταστροφών για λίγο ακόμα, γιατί υπάρχει άλλη μία είδηση που αξίζει να αναφέρω. Αυτή δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων. Πλέον θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει πρόσθετα προληπτικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας, μερική αναστολή της υποχρέωσης προς εργασία, πρόβλεψη τηλεργασίας, προληπτική αναστολή υπαίθριων εκδηλώσεων, συναυλιών κ.λ.π. Η ενημέρωση για αυτά τα μέτρα θα γίνεται μέσω του γνωστού μας -και σωτήριου όπως έχει αποδειχθεί- 112.

Επίσης, αναβαθμίζουμε τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, εντάσσοντας σε αυτόν τις αεροδιακομιδές βαριά ασθενών, τραυματιών και προσώπων που χρήζουν άμεσης βοήθειας και κατεπείγουσας ιατρικής φροντίδας. Ο Εθνικός Μηχανισμός θα λειτουργεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και θα στελεχώνεται από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

Κλείνω με μια ακόμη πρόταση πολιτισμού. Αξίζει να επισκεφτείτε τη «Στέγη Ελληνικών Ιδεών», τον νέο καινοτόμο χώρο στο Ωδείο Αθηνών, όπου η αρχαία ελληνική φιλοσοφία γίνεται μια μοναδική εμπειρία διάδρασης μέσα από τεχνολογίες αιχμής. Δημιουργοί της «Στέγης» είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών και η πρώτη έκθεση έχει θέμα «Δημοκρατία και Ευδαιμονία».

Και σας αφήνω με μία κινέζικη παροιμία που άκουσα στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Πεκίνο: «Όποιος θέλει να απομακρύνει ένα βουνό πρέπει να ξεκινήσει από τις πέτρες». Ελπίζω να βρήκατε τις «πέτρες» της σημερινής ανασκόπησης ενδιαφέρουσες! Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρ. Μητσοτάκης: Τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία"

Ισραήλ: Διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Νετανιάχου τον καλούν να παραιτηθεί

Εκατοντάδες άνθρωποι ζήτησαν την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την κατοικία του στην Ιερουσαλήμ, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Times of Israel.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διαδήλωσης και συνέλαβε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας γύρω από το σπίτι του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Νετανιάχου να εγκρίνει συμφωνία ανταλλαγής για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες που οδήγησαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τους μαχητές της Χαμάς.

Διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου έγιναν και αλλού. Στο κέντρο του Τελ Αβίβ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Ομήρων, όπως είναι πλέον γνωστό το συγκεκριμένο σημείο, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στις οικογένειες των 240 και πλέον ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Νετανιάχου τον καλούν να παραιτηθεί"

Ρωσία: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο

Για επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) τύπου Bulava από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Λευκή Θάλασσα από τη Ρωσία κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στο πλαίσιο της τελικής φάσης του προγράμματος δοκιμών, το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στρατηγικών πυραύλων Αυτοκράτορας Αλέξανδρος Γ΄ εκτόξευσε επιτυχώς έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava από τη Λευκή Θάλασσα» προς τη χερσόνησο Καμτσάτκα, αναφέρει η σχετική ενημέρωση που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news