facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Καβγάδισε με τον φίλο της κόρης του και τον χτύπησε με τον κάβουρα στο κεφάλι!

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 35χρονος για την παροχή πρώτων βοηθειών

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με τραύμα στο κεφάλι μεταφέρθηκε ένας 35χρονος. Ο τραυματισμός προέκυψε στη διάρκεια έντονου καβγά που είχε ο 35χρονος με τον πατέρα της φίλης του στην περιοχή Τρεις Βαγιές στο Ηράκλειο.

Για τον καβγά και τον τραυματισμό του άνδρα κλήθηκε η ΕΛΑΣ και μάλιστα οι αστυνομικοί ήταν που κάλεσαν το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί ο τραυματίας στο νοσοκομείο και να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο καβγάς ανάμεσα στους δύο άνδρες ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με άγνωστη για την ώρα αφορμή. Στη διάρκεια του, ωστόσο, ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας χτύπησε με υδραυλικό εργαλείο (κάβουρα) στο κεφάλι τον 35χρονο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο πατέρας της κοπέλας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προσαχθεί. Στην περίπτωση που το τραύμα του 35χρονου χαρακτηριστεί "επικίνδυνη σωματική βλάβη" τότε ο δράστης θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. Αν ο τραυματισμός είναι επιπόλαιος θα απαιτηθεί έγκληση από τον παθόντα.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι ο 35χρονος είναι γνώριμος των αρχών, καθώς τις έχει απασχολήσει συχνά στο παρελθόν. 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβγάδισε με τον φίλο της κόρης του και τον χτύπησε με τον κάβουρα στο κεφάλι!"

Θερμοπύλες: Σταμάτησε να δει τον Λεωνίδα και του έσπασαν το αυτοκίνητο

Σταμάτησε να θαυμάσει τον μεγάλο Στρατηγό και Βασιλιά Λεωνίδα και βρέθηκε με το αμάξι σπασμένο και με πολλές εκατοντάδες ευρώ ζημιά!

Ο λόγος για έναν 65χρονο Αμερικανό, ο οποίος θαυμάζοντας την ιστορία του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών στις ξακουστές Θερμοπύλες, έκανε στάση το μεσημέρι της Παρασκευής (19/5) μπροστά στο άγαλμα και περιηγήθηκε στο χώρο.

Στα 10 λεπτά της στάσης του, οι γνωστοί - άγνωστοι που λυμαίνονται τον συγκεκριμένο ιστορικό χώρο, όπως και πολλούς ακόμη χώρους στάθμευσης εντός και εκτός αυτοκινητοδρόμου, βρήκαν την ευκαιρία να του παραβιάσουν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του και να του αφαιρέσουν από μέσα, ένα τάμπλετ, καθώς και τσάντες με ρούχα και άλλα χρήσιμα έγγραφα!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, όμως παρά τις έρευνες στη γύρω περιοχή, οι δράστες παρέμειναν άφαντοι με τη λεία τους. Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο και βέβαια δεν θα είναι και το τελευταίο «χτύπημα» των κλεφτών στον ιστορικό αυτό τόπο. Αποτελεί ένα ακόμη μελανό σημείο, για μια περιοχή που θα έπρεπε να αποτελεί το «brand name» όλης της Περιφερειακής Ενότητας και γενικότερα της Περιφέρειας. 

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θερμοπύλες: Σταμάτησε να δει τον Λεωνίδα και του έσπασαν το αυτοκίνητο "

Μύκονος: Συνέλαβαν τον υπεύθυνο του Principote

Συνελήφθη πριν από λίγο με εντολή του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού ο υπεύθυνος λειτουργίας του γνωστού νυχτερινού μαγαζιού Principote, το οποίο είχε σφραγιστεί τις προηγούμενες ημέρες, για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Υπενθυμίζεται πως και το Νammos έκλεισε για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Φαίνεται από τις εξελίξεις ότι σκληραίνει η στάση του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου στη Μύκονο, ο οποίος έχει αναλάβει να βάλει φρένο στο καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας.

Ο υπεύθυνος του Principote συνελήφθη, για παραβίαση σφραγίδων της Αρχής, καθώς παρά τη σφράγιση του βρέθηκε να το έχει ανοίξει, με 70 άτομα προσωπικό και να λειτουργεί και τις κουζίνες.

Αναζητείται παράλληλα και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ ο υπεύθυνος του μαγαζιού φέρεται ότι, δικαιολόγησε την ενέργεια του λέγοντας στον Εισαγγελέα, πως το μαγαζί άνοιξε μόνο, για να στεγάσει τους 70 υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν πού να μείνουν και τι να φάνε.

Η σύλληψη έγινε, μετά από πληροφορίες ότι, υπάρχει ενδεχόμενο το κατάστημα να λειτουργήσει υπό νέα εταιρία.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος κρατείται και θα μεταφερθεί αύριο στη Σύρο, προκειμένου να δικαστεί στο Αυτόφωρο, για παραβίαση σφραγίδων της Αρχής, ενώ δεν θα του επιτραπεί ούτε να ψηφίσει.

Παρόντες στη σύλληψη του υπευθύνου του νυχτερινού μαγαζιού, εκτός από τον εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ήταν και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου Νίκος Μπογατίνης.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος κρατείται και θα μεταφερθεί αύριο στη Σύρο, προκειμένου να δικαστεί στο Αυτόφωρο, για παραβίαση σφραγίδων της Αρχής, ενώ δεν θα του επιτραπεί ούτε να ψηφίσει.

Ο νόμος προβλέπει μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για να επαναλειτουργήσει το γνωστό νυχτερινό μαγαζί, πρέπει να γκρεμιστούν 46.000 τετραγωνικά μέτρα οικοδομικών κατασκευών, που θεωρούνται αυθαίρετα, ενώ πρέπει να λάβει άδεια και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μύκονος: Συνέλαβαν τον υπεύθυνο του Principote "

Απίστευτη καταδίωξη στις ΗΠΑ: Ένστολος ανέβηκε στο καπό αυτοκίνητου για να αναγκάσει ύποπτο να σταματήσει! (βίντεο)

Σε έλεγχο στην Αϊόβα των ΗΠΑ ο ένστολος ανέβηκε στο καπό του αυτοκινήτου για να αναγκάσει τον ύποπτο να σταματήσει όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Ο αστυνομικός Πάτρικ Μακάρτι ελέγχει ένα κόκκινο αυτοκίνητο με δύο επιβάτες στο Κάρολ της Αϊόβα.

Ο οδηγός υπακούει όμως ο συνεπιβάτης αλλάζει θέση και γυρίζει τη μίζα. Ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και του φωνάζει να σταματήσει.

Ο 29χρονος άντρας πατάει γκάζι με τον Μακάρτι ανεβασμένο στο καπό του αυτοκινήτου. Σημαδεύει με το όπλο τον οδηγό και του φωνάζει να σταματήσει.

Όμως ο ύποπτος επιταχύνει και προσπαθεί να πετάξει κάτω τον ένστολο. Αυτός κρατιέται από την οροφή του αυτοκινήτου.

Η καταδίωξη συνεχίζεται για λίγο, ο αστυνομικός πέφτει με δύναμη στο χώμα και τα άλλα περιπολικά συλλαμβάνουν τον 29χρονο.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στην πλάτη αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2021, όμως τα πλάνα δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα καθώς ο οδηγός καταδικάστηκε σε 5ετή κάθειρξη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη καταδίωξη στις ΗΠΑ: Ένστολος ανέβηκε στο καπό αυτοκίνητου για να αναγκάσει ύποπτο να σταματήσει! (βίντεο)"

Mε τι καιρό θα ψηφίσουμε – Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές και καταιγίδες

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή (21.05.2023) των εκλογών σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για τον καιρό που θα κάνει αύριο, Κυριακή των εκλογών, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο Ιόνιο (από Κεφαλονιά και νοτιότερα) και την Πελοπόννησο, αλλά τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο (από Κεφαλονιά και νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Aνατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια αρχικά από δυτικές και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Mε τι καιρό θα ψηφίσουμε – Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές και καταιγίδες"

Εκλογές 2023: Τι θα κάνετε αν δεν συμφωνεί η ταυτότητα με τον εκλογικό κατάλογο

Την ελληνική τους ταυτότητα ή διαβατήριο θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν την Κυριακή 21 Μαΐου, έστω κι αν έχει λήξει ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Ακόμα και «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Σε αυτές τις εκλογές, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών, οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του Ν. 4954/2022.

Κατά την αναγνώριση των εκλογέων είναι ενδεχόμενο να διαπιστωθούν για ορισμένους εκλογείς ασυμφωνίες, εξαιτίας λαθών ή άλλων αιτίων, μεταξύ των στοιχείων τους στον εκλογικό κατάλογο και αυτών της αστυνομικής ή υπηρεσιακής τους ταυτότητας.

Τέτοιες ενδεχόμενες περιπτώσεις είναι οι πιο κάτω:

α) Τα στοιχεία εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους να μη συμπίπτουν απόλυτα με τα στοιχεία της αστυνομικής ή υπηρεσιακής τους ταυτότητας. Στην περίπτωση αυτή πρέπει κανονικά οι εκλογείς να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας, που εκδίδεται από τον οικείο δήμαρχο ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει και να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους.

Πάντως, εναπόκειται στην κρίση της εφορευτικής επιτροπής να λάβει υπόψη της τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ταυτότητα του εκλογέα, προκειμένου να του επιτρέψει να ψηφίσει.

β) Γυναίκες εκλογείς να έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο με το επώνυμο του συζύγου τους, ενώ στο δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας φέρονται με το πατρικό τους επώνυμο ή και αντίστροφα.

γ) Γυναίκες εκλογείς που είχαν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο με το επώνυμο του συζύγου τους και αφού πήραν διαζύγιο, αντικατέστησαν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, αλλάζοντας το επώνυμο του συζύγου με το πατρικό τους επώνυμο, ή και το επώνυμο του γένους τους, χωρίς να έχει γίνει σχετική διόρθωση των στοιχείων τους στον εκλογικό κατάλογο.

Στις πιο πάνω περιπτώσεις β και γ, είναι δυνατή η εξακρίβωση της πραγματικής ταυτότητας των εκλογέων με αντιπαραβολή των στοιχείων του εκλογικού καταλόγου και της αστυνομικής ταυτότητας (όπως π.χ. η μνεία του γένους στην αστυνομική ταυτότητα), ώστε να μην απαιτείται προσκόμιση και άλλων αποδεικτικών εγγράφων, εκτός βέβαια αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, όπου δεν είναι δυνατή η εξακρίβωση της ταυτότητας. Στην ειδική αυτή περίπτωση, οι εκλογείς θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ανάλογο αποδεικτικό έγγραφο (όπως π.χ. ληξιαρχική πράξη γάμου).

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Τι θα κάνετε αν δεν συμφωνεί η ταυτότητα με τον εκλογικό κατάλογο "

Τραγωδία στις Ελβετικές Άλπεις: Συντριβή αεροπλάνου - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της δυτικής Ελβετίας το Σάββατο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η περιφερειακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένα αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στο Ponts-De-Martel στο ελβετικό καντόνι Neuchatel, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο πιλότος και τουλάχιστον δύο επιβάτες έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή, η οποία φέρεται να σημειώθηκε γύρω στις 10:20 π.μ. τοπική ώρα, σε μια απόκρημνη και δασώδη περιοχή στα βουνά Neuchatel.
Advertisement

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει να δώσει πληροφορίες σχετικά με το αεροπλάνο που συνετρίβη, πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό και πόσοι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους ή να τραυματίστηκαν μέχρι να ενημερωθούν οι οικογένειές τους για το δυστύχημα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης και η αστυνομία βρίσκονται στον τόπο της τραγωδίας και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της συντριβής, μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTN.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στις Ελβετικές Άλπεις: Συντριβή αεροπλάνου - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς "

Χανιά: “Έσβησε” το 2,5 ετών κοριτσάκι από την Κίσαμο που παρασύρθηκε από το αγροτικό όχημα του πατέρα του – Απέραντη θλίψη στην οικογένεια

Δυστυχώς το θαύμα δε συνέβη και μετά από 5ήμερη μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το 2,5 κοριτσάκι απεβίωσε, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους γονείς, συγγενείς αλλά και στους οικείους του.

Ένα απίστευτα τραγικό συμβάν που δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι μπορεί να επέλθει το μοιραίο μέσα σε μια στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα συνέβη στην Κίσαμο, όταν ο πατέρας του παιδιού που βρισκόταν στο αγροτικό αυτοκίνητό του, έβαλε όπισθεν και χωρίς να το αντιληφθεί, τραυμάτισε το μικρό παιδί του που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή πίσω από το όχημα. Δυστυχώς, τα τραύματά του αποδείχθηκαν πολύ σοβαρά, αφού είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με συνέπεια να καταλήξει το Σάββατο νωρίς το απόγευμα.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: “Έσβησε” το 2,5 ετών κοριτσάκι από την Κίσαμο που παρασύρθηκε από το αγροτικό όχημα του πατέρα του – Απέραντη θλίψη στην οικογένεια"

Ρωσία: Οι δυτικές χώρες διατρέχουν “κολοσσιαίο κίνδυνο” αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16

Οι δυτικές χώρες διατρέχουν “κολοσσιαίο κίνδυνο” αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Γκρούσκο απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση προμήθειας των F-16, τα οποία η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη αποσπάσει κάποιες δεσμεύσεις για παράδοση των μαχητικών, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε χθες στους ηγέτες της G7 ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τα κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα από μέλη της Συμμαχίας για τους ουκρανούς πιλότους των F-16, ανακοίνωσαν ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι.

“Βλέπουμε ότι δυτικές χώρες παραμένουν προσκολλημένες στο σενάριο της κλιμάκωσης. Αυτό περιλαμβάνει κολοσσιαίους κινδύνους για τις ίδιες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα ληφθεί υπόψη σε όλα τα σχέδιά μας και διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”, είπε ο ίδιος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Οι δυτικές χώρες διατρέχουν “κολοσσιαίο κίνδυνο” αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16"

Μύκονος: Κατεδαφίζουν αυθαίρετα στην παραλία Μερσίνη – Βίντεο με τις μπουλντόζες επί τω έργω

Κατεδάφιση αυθαιρέτου στην παραλία Μερσίνη στη Μύκονο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν μπουλντόζες και ομάδα συνεργείου 30 ατόμων.

Ύστερα από ελέγχους των υπαλλήλων της πολεοδομίας τέθηκε σε εφαρμογή η απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στην Μύκονο. Μπουλντόζες και 30μελές συνεργείο πήραν μέρος στην κατεδάφιση παράνομου κτίσματος 20 τετραγωνικών στην παραλία Μερσίνη του νησιού.

Σύμφωνα με το Mykonoslive.tv, το παράδοξο ήταν ότι, επειδή διαπιστώθηκε ότι οι αρμόδιες αρχές της Μυκόνου δεν διέθεταν τα απαιτούμενα κονδύλια, το γκρέμισμα έγινε με δαπάνη, μηχανήματα, χειριστές και εργάτες εταιρείας στην οποία ανήκει παρακείμενη ιδιοκτησία, όπου βρίσκεται πολυτελές εξοχικό γνωστού εφοπλιστή.Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία είχε προσφύγει στο παρελθόν στη Δικαιοσύνη για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος, ακριβώς μπροστά από το εξοχικό!

Το βίντεο του Mykonoslive.tv από την κατεδάφιση του αυθαιρέτου στην παραλία Μερσίνη της Μυκόνου:

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Κατεδαφίζουν αυθαίρετα στην παραλία Μερσίνη – Βίντεο με τις μπουλντόζες επί τω έργω"

Η Εφορία στο κινητό μας: Οι 13 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έρχονται από την ΑΑΔΕ

Οι φορολογούμενοι μπορούν με λίγα κλικ στον υπολογιστή, στο τάμπλετ ή στο κινητό τους τηλέφωνο και χωρίς καμία επίσκεψη στην Εφορία να υποβάλουν δηλώσεις, να πληρώσουν τους φόρους τους, να καταθέσουν αιτήσεις, να κλείσουν ραντεβού με υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., να  πάρουν ΑΦΜ, κλειδάριθμο ή φορολογική ενημερότητα, να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία των ακινήτων τους ακόμη και να  καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Την ίδια ώρα, η έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης γίνεται ηλεκτρονικά ενώ οι επιστροφές φόρου φθάνουν πιο γρήγορα στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Η ψηφιακή Εφορία έχει κάνει πιο εύκολη τη ζωή εκατομμυρίων φορολογούμενων και όπως δείχνουν τα στοιχεία μόνο το 2022 υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 2.132.225 αιτήματα για φορολογικές συναλλαγές μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Τα αιτήματά μου»,  κλείστηκαν ηλεκτρονικά 281.209 ραντεβού στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία και χορηγήθηκαν 24.412 κλειδάριθμοι και 19.660 ΑΦΜ μέσω της εφαρμογής myAADElive.

Ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ για το 2023 περιλαμβάνει την ενεργοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών οι οποίες θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους. Ειδικότερα στα σκαριά βρίσκονται:

1. Αυτόματες επιστροφές φόρων. Οι επιστροφές φόρων προβλέπεται να ανέλθουν φέτος στα 6,110 δισ. ευρώ. Το 95% των αιτημάτων επιστροφής ΦΠΑ θα διεκπεραιώνεται εντός 90 ημερών ενώ θα αξιοποιηθεί η «Χρυσή   Λίστα» για εξπρές επιστροφές ΦΠΑ.

2. Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για απώλεια ρυθμίσεων. Το σύστημα αυτό θα προειδοποιεί κάθε φορολογούμενο που έχει ενεργή ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλών  για τον κίνδυνο να χάσει τη ρύθμιση όταν  δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.

3. Πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας πίστωσης των υπερεισπράξεων στους λογαριασμούς των φορολογουμένων ή συμψηφισμού με άλλες οφειλές τους χωρίς την παρεμβολή οποιασδήποτε διοικητικής διαδικασίας.

4. Ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας σε περιπτώσεις οφειλής με παρακράτηση. Οι φορολογούμενοι που θέλουν να εισπράξουν χρήματα, να μεταβιβάσουν ακίνητα η να μεταβάλλουν τα εμπράγματα δικαιώματα θα μπορούν από τον υπολογιστή τους να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην εφορία και χωρίς ταλαιπωρία και σε εξπρές χρόνο να λαμβάνουν τη φορολογική ενημερότητα. Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές θα παρακρατούνται κλιμακωτά ποσοστά από τα χρήματα που θα εισπράξει ο φορολογούμενος η από το τίμημα σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου.

5. Αποδοχή καρτών εξωτερικού στις πληρωμές φορολογικών και  τελωνειακών υποχρεώσεων.

6. Ψηφιοποίηση διαδικασίας για τη χορήγηση απαλλαγής τελών κυκλοφορίας σε αναπήρους.

7. Αυτόματη ενημέρωση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) για όσες δηλώσεις υποβάλλονται μέσω του myPROPERTY.

8. Ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ που εκδίδονται με χειρόγραφη διαδικασία (λοιπές περιπτώσεις – πλην του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ μετά από έλεγχο).

9. Ψηφιοποίηση του φορολογικού μητρώου ώστε να μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως χωρίς επίσκεψη σε ΔΟΥ μεγάλος όγκος δηλώσεων και υποχρεώσεων, όπως: διακοπή εργασιών επιχείρησης ή επαγγέλματος, ένταξη ή απένταξη από το ειδικό καθεστώς αγροτών, έγκυρες βεβαιώσεις μητρώου (και με ενσωμάτωση QR Code), επέκταση υπηρεσιών του my AADElive μέσω βιντεοκλήσης κλπ.

10. Ψηφιοποίηση της διαδικασίας οριστικοποίησης της εξαγωγής.

11. Σήμανση εγγράφων της ΑΑΔΕ με QR Code για την επαλήθευση της εγκυρότητάς τους.

12. Ανάπτυξη εφαρμογής (application) κινητών συσκευών για πρόσβαση σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

13. Εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών σε ποσοστό τουλάχιστον 85%, πριν από την κατά νόμο προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εφορία στο κινητό μας: Οι 13 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έρχονται από την ΑΑΔΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news