facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Την έσερναν 50 μέτρα με τη μηχανή για να κλέψουν την τσάντα της – «Έπαθα έγκαυμα 15 εκατοστά»

Θύμα ληστείας έπεσε μια γυναίκα στο Μενίδι, όταν δύο άτομα πάνω σε μηχανάκι επιχείρησαν να κλέψουν την τσάντα της και την έσυραν για περίπου 50 μέτρα στο δρόμο.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, το περιστατικό έγινε κοντά στο κεντρικό δρόμο του Μενιδίου.

«Πιάνουν το ένα λουρί και ασυναίσθητα έπιασα το άλλο, έτσι με έσυραν», είπε η γυναίκα.

Έπειτα, είπε πως «ούρλιαζα, ούρλιαζα κι αυτοί τίποτα. Αυτός κανονικά έπιανε την τσάντα. Με άφησε αναγκαστικά όταν φτάσαμε πάνω στον κεντρικό δρόμο».

«Έχω ένα μεγάλο έγκαυμα, περίπου 15 εκατοστά. Στο κεφάλι έχω μώλωπες, αλλά δεν μάτωσα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Την έσερναν 50 μέτρα με τη μηχανή για να κλέψουν την τσάντα της – «Έπαθα έγκαυμα 15 εκατοστά»"

Αποτροπιασμός: «Σφαγή 40 νηπίων σε χωριό» υποστηρίζουν Ισραηλινοί στρατιώτες

Άμαχοι και μωρά παιδιά, είναι τα μεγάλα θύματα της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς- Ισραήλ. Μία είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλεί αποτροπιασμό. Σύμφωνα με όσα ισχυρισμούς στρατιωτών στο CNN, οι τρομοκράτες της Χαμάς σφαγίασαν τουλάχιστον 40 βρέφη και παιδιά κατά την επιδρομή τους  στο Kfar Aza – ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα  το οποίο είχαν καταλάβει για δύο ημέρες.

O Ισραηλινός στρατός, oταν ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού και ήρθε αντιμέτωπος με εικόνες φρίκης.

Πάντως επισήμως,το IDF ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί και δεν θα μπει σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκοτώθηκαν 

Μιλώντας από τον τόπο του λουτρού αίματος, η δημοσιογράφος του i24News Nicole Zedek δήλωσε ότι ένας στρατιώτης της είπε ότι βρήκαν γυναίκες και “μωρά με κομμένα κεφάλια”.

Ολόκληρες οικογένειες κάηκαν ζωντανές στα σπίτια τους και πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με την  Zedek: «κρεβατάκια και τα καροτσάκια εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους καθώς οι τρομοκρατημένες οικογένειες έτρεχαν να ξεφύγουν από τους τρομοκράτες που έκαναν επιδρομή στο χωριό σε “κύματα”, κάθε 20 λεπτά, ζώντας για 48 ώρες αγωνίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ απάντησαν σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου i24 κατά το οποίο ορισμένα από τα στρατεύματα που έφτασαν στο Κφαρ Αζά διαπίστωσαν ότι είχαν διαπραχθεί τρομερές φρικαλεότητες σε βάρος των θυμάτων.

ΟΗΕ: Σαφείς ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου

Υπάρχουν ήδη «σαφείς αποδείξεις» ότι εγκλήματα πολέμου μπορεί να έχουν διαπραχθεί στην τελευταία έκρηξη βίας στο Ισραήλ και τη Γάζα, δήλωσε το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ που κάλεσε όλους όσοι έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και έχουν βάλει στόχο αμάχους να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

Όπως αναφέρεται, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για «εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από όλες τις πλευρές».

«Οι αναφορές ότι ένοπλες ομάδες από τη Γάζα έχουν πυροβολήσει εκατοντάδες άοπλους πολίτες είναι αποτρόπαιες και δεν γίνονται ανεκτές. Η λήψη ομήρων αμάχων και η χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων είναι εγκλήματα πολέμου», τονίζεται.

«Συλλογική τιμωρία»

Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί σοβαρά» με την ανακοίνωση του Ισραήλ για πλήρη πολιορκία στη Γάζα. Η παρακράτηση νερού, τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων «αναμφίβολα θα κοστίσει ζωές αμάχων και συνιστά συλλογική τιμωρία».

Προέτρεψε τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες «να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Επιτροπή τονίζει ότι ο μόνος δρόμος για τον τερματισμό της βίας και την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης είναι η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της παράνομης κατοχής του παλαιστινιακού εδάφους και της αναγνώρισης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτροπιασμός: «Σφαγή 40 νηπίων σε χωριό» υποστηρίζουν Ισραηλινοί στρατιώτες"

Διάγγελμα Μπάιντεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις – Πράξη απόλυτου κακού η επίθεση της Χαμάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν μια “πράξη απόλυτου κακού”.

“Αυτό είμαι μια πράξη απόλυτου κακού”, δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 14 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς. Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ αυτών που κρατούνται από τη Χαμάς μετά την επίθεσή της, πρόσθεσε.

“Τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί και ξέρουμε πλέον ότι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται από τη Χαμάς”.

Οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ είναι το “απόλυτο κακό”, επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνοντας λόγο για ειδήσεις που “συγκλονίζουν”, για “σκοτωμένα βρέφη, ολόκληρες οικογένειες που σφαγιάστηκαν”.

“Αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ”, τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει “πρόσθετους πόρους” για να υποστηρίξει το Ισραήλ μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν επίσης τη στρατιωτική (τους) παρουσία στην περιοχή για να ενισχύσουν την αποτρεπτική προσπάθειά (τους)”.

“Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πρόσθετους πόρους, αν καταστεί αναγκαίο”.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εσωτερική απειλή που μπορεί να προκύψει μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Το FBI ανακοίνωσε νωρίτερα ότι “παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις” αλλά πρόσθεσε ότι “δεν έχει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ”.

Παράλληλα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι 20 ή και περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς. Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς που φέρονται ως αγνοούμενοι, κρατούνται όμηροι.

“Πιστεύουμε ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί, οι οποίοι επί τους παρόντος αγνοούνται, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι. Απλώς αυτός είναι ο αριθμός των αγνοουμένων αυτήν τη στιγμή”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν νωρίτερα συζήτησε για την υποστήριξη στο Ισραήλ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση με τις ομάδες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ “για να κατευθύνει τα επόμενα βήματα”.

“Επικοινωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να συζητήσουμε τον συντονισμό για την υποστήριξη του Ισραήλ, την αποτροπή εχθρικών παραγόντων και την προστασία αθώων ανθρώπων”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάγγελμα Μπάιντεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις – Πράξη απόλυτου κακού η επίθεση της Χαμάς"

Επτάνησα: Μίνι μάρκετ πωλούσε Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις

Στη «δαγκάνα» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στα Επτάνησα έπεσε μίνι μάρκετ που διέθετε σε πελάτες Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις.

Τα φάρμακα που πωλούσε το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ στα Επτάνησα απαιτούν ειδική συνταγή, όπως αποκάλυψε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Από έλεγχο που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου από την ΕΑΔ και μετά από καταγγελίες, αποδείχθηκε ότι το κατάστημα πωλούσε Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax, αλλά και αντιβιώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, μεγάλα αποθέματα από τα σκευάσματα αυτά βρέθηκαν στην αποθήκη του καταστήματος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο έλεγχος της ΕΑΔ βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να συνταχθεί συγκεκριμένη έκθεση.

Ως εκ τούτου, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπήρχε συνεργασία γιατρού για την προμήθεια και τη δημιουργία αποθέματος ή εάν ο επιχειρηματίας αγόραζε τα φάρμακα από διαδικτυακά καταστήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΔ

«Κατόπιν καταγγελίας, κλιμάκιο της Ε.Α.Δ. – με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ – διενήργησε έλεγχο σε περιοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις 27.09.2023, σε κατάστημα το οποίο, βάσει των καταγγελλομένων, πωλούσε φάρμακα ενώ δεν διέθετε σχετική άδεια φαρμακείου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου στο κατάστημα, διαπιστώθηκε η πώληση συνταγογραφούμενου φαρμάκου (αντιβίωση) και βρέθηκαν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων – για τα οποία απαιτείτο συνταγογράφηση – χωρίς ωστόσο το κατάστημα να διαθέτει άδεια φαρμακείου.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν φάρμακα για τα οποία απαιτείτο ειδική συνταγή ναρκωτικών (Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax) και η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε κατάσχεση αυτών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατόπιν των ως άνω διαπιστώσεων του κλιμακίου, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, θα συνταχθεί σχετική έκθεση η οποία θα διαβιβασθεί α) στον αρμόδιο Εισαγγελέα και β) στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες».

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτάνησα: Μίνι μάρκετ πωλούσε Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις"

Μπορέλ: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί στις βάρβαρες επιθέσεις της Χαμάς, με βάση το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κρίση στη Μέση Ανατολή, συμφώνησαν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, με βάση το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά από το Ομάν, λίγο μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Κάποιες αντιδράσεις του Ισραήλ, όπως ο αποκλεισμός της Γάζας από νερό, ηλεκτρισμό και διακοπή πρόσβασης κάθε αγαθού, δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν ήδη επισημάνει και τα Ηνωμένα Έθνη. Τόνισε, επίσης, ότι αυτή είναι μία κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία πρέπει να θυμόμαστε ότι «η απάντηση στη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς» προκαλεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται, βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατά την έκτακτη Σύνοδο, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο Ομάν για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο με τα κράτη του Κόλπου, καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις επιθέσεις κατά πολιτών από τη Χαμάς, ζήτησαν την απελευθέρωση των ομήρων, την προστασία των άμαχων και το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Ζήτησαν επίσης, να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να διευκολυνθεί η διαφυγή ανθρώπων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι στην έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, είχαν προσκληθεί από τον Ζ. Μπορέλ να συμμετάσχουν, οι Υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν και της Παλαιστινιακής Αρχής, Αλ-Μαλικί, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορέλ: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί στις βάρβαρες επιθέσεις της Χαμάς, με βάση το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο"

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ προκαλούν λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή

Ολομέτωπη επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας στην παρουσία της αμερικανικής ναυτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις αμερικανικές βάσεις στη Συρία. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή και τον ρόλο των ΗΠΑ.

Καταδίκασε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, όπου σταμάτησε η παροχή ρεύματος, νερού και καυσίμων, ως κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επανέλαβε τη θέση του ότι ο μόνος τρόπος να επέλθει ειρήνη στην περιοχή είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

«Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν το Ισραήλ χτυπάει νοσοκομεία και χώρους λατρείας; Γιατί δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό; Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε μόνο την Χαμάς».

«Τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ;»

Ο Ερντογάν αντέδρασε έντονα και στην αποστολή της ναυτικής δύναμης των ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Ανατολική Μεσόγειο για να προσφέρει στήριξη στο Ισραήλ.

«Η Αμερική στέλνει το αεροπλανοφόρο της στο Ισραήλ. Τι κάνει το αεροπλανοφόρο της Αμερικής στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει με όλα αυτά τα πλοία και τα αεροσκάφη που στέλνει; Θα αρχίσουν να κάνουν πολύ σοβαρές σφαγές και θα καταστρέψουν τη Γάζα και τα περίχωρά της», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στη συνέχεια, συνέχισε την επίθεση κατά της συμμάχου του, λέγοντας πως υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Συρία.

«Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 αμερικανικές βάσεις στη Συρία.Τι κάνουν οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία; Τι γίνεται με αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Δεν πρέπει να αξιολογηθούν όλα αυτά;».

«Οι ΗΠΑ προκαλούν λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή»

«Αλλά δυστυχώς, οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας. Όσο η Αμερική καταρρίπτει τα drone μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ; Μαζί δεν είναι; Πώς το εξηγούμε αυτό; Πώς θα το αξιολογήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει, είμαστε σύμμαχοι, αλλά όταν μας βολεύει, δεν είμαστε;», είπε ο Ερντογάν.

«Δυστυχώς η Αμερική εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δυστυχώς μετατρέπει αυτά τα μέρη σε λουτρά αίματος, είτε στη Συρία είτε στη Μέση Ανατολή».

Σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν περιμένει να τελειώσει σε μία ή δύο εβδομάδες, αλλά η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί για να μεσολαβήσει μια εκεχειρία.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να ανακουφίσουμε την τραγωδία που βίωσε ο λαός της Γάζας και να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, γεωγραφικά ενσωματωμένο κράτος της Παλαιστίνης με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Αποκάλυψε ότι θα μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για να συζητήσουν το ζήτημα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Οι ΗΠΑ προκαλούν λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή"

Ζάκυνθος: Συνελήφθη στην Πάτρα ο Αφγανός που απήγαγε την κόρη του από το νοσοκομείο – Ελεύθερη η νοσηλεύτρια

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 16χρονης, την οποία ο Αφγανός πατέρας της απήγαγε χθες από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Πάτρας, εντόπισαν τον 44χρονο Αφγανό, μαζί με την κόρη του και τον συνέλαβαν.

Πατέρας και κόρη θα επιστρέψουν στην Ζάκυνθο, όπου ο 44χρονος να πάει στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου.

Η ανήλικη που είναι πολύ καλά στην υγεία της, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου θα διαμείνει υπό προστατευτική φύλαξη, μέχρι να βρεθεί κοινωνική δομή που θα φιλοξενήσει τόσο την ίδια όσο και την 6χρονη αδελφή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 44χρονος Αφγανός, που διαμένει μόνιμα στο νησί με την επίσης 44 ετών, Ζακυνθινή σύζυγό του, έχουν δύο ανήλικα κορίτσια.

Τον Αύγουστο, μετά από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών, στο σπίτι που ζουν με τους γονείς τους, έγινε αυτοψία και με πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η εισαγγελία Ζακύνθου αποφάσισε την αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς και την μεταφορά των κοριτσιών σε κοινωνική δομή. Από τότε, τα δύο κορίτσια, ηλικία 16 και 6 ετών, διέμεναν προσωρινά και μέχρι να βρεθεί δομή να τα φιλοξενήσει, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί η κοινωνική δομή, που θα φιλοξενούσε τα δύο αδελφάκια. Ωστόσο, ο πατέρας τους, πιθανόν και επειδή το πληροφορήθηκε, πήγε στο νοσοκομείο, πήρε την μεγαλύτερη του κόρη και εξαφανίστηκε.

Πλέον ο 44χρονος Αφγανός βαρύνεται με το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκου.

Στον εισαγγελέα είχε προσαχθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε, τον 44χρονο πατέρα να προχωρήσει στην αρπαγή της κόρης του. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Συνελήφθη στην Πάτρα ο Αφγανός που απήγαγε την κόρη του από το νοσοκομείο – Ελεύθερη η νοσηλεύτρια"

Αλβανία: Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Μπελέρη

Το Πρωτοδικείο Δυρραχίου απέρριψε σήμερα το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Ο εισαγγελέας θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, εισήγηση που αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστήριο.

Κατόπιν τούτου ο Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές, αναμένοντας την δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της διαφθοράς, που έχει οριστεί για μεθαύριο Πέμπτη.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Μπελέρη"

Καιρός αύριο: Βουτιά της θερμοκρασίας και μποφόρ – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός αύριο Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ δυναμώνουν οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και οι μέγιστες τιμές της στα βόρεια δεν θα ξεπεράσουν τους 23 με 25 και στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα στα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και κυρίως στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα θαλάσσια ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήματα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νησιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βουτιά της θερμοκρασίας και μποφόρ – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Στον εισαγγελέα οδοντοτεχνίτης που παρίστανε τον οδοντίατρο στην Ηλιούπολη

Το εύρος της δράσης του 51χρονου που συνελήφθη μετά από καταγγελία ασθενούς ότι λειτουργούσε οδοντιατρείο χωρίς πτυχίο, θα διερευνήσει η Εισαγγελία καθώς και άλλοι πολίτες κατέφυγαν στις Αρχές σε βάρος του.

Ο καταγγελλόμενος δήθεν οδοντίατρος, από την Ηλιούπολη, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα μετά την πρώτη καταγγελία, έχοντας δηλώσει στους αστυνομικούς ότι είναι οδοντοτεχνίτης. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της άσκησης επαγγέλματος χωρίς πτυχίο και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου.

Παράλληλα η Εισαγγελία ξεκινά, με αφορμή άλλες καταγγελίες πολιτών που έφθασαν στις αστυνομικές Αρχές, προκαταρκτική εξέταση, ώστε με ερευνηθεί όλη η δραστηριότητα του 51χρονου.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά τα αδικήματα της απάτης και των σωματικών βλαβών και θα την διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού συλλόγου Αττικής

«Οδοντοτεχνίτης διενεργούσε παράνομα οδοντιατρικές πράξεις στην Ηλιούπολη και μάλιστα σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Όπως διαπιστώθηκε από επιτόπιο έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μετά από σχετική καταγγελία, ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής ήταν παρών στη διάρκεια του ελέγχου.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή Αστυνομικής Δύναμης η οποία προσήγαγε τον οδοντοτεχνίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και ήδη παραπέμπεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής τόνισε ότι «αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος με την η πάταξη της παράνομης άσκησης».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο Οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας Οδοντιατρείου ή Πολϋοδοντιατρείου. Ο αγώνας μας είναι και θα είναι διαρκής».

efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα οδοντοτεχνίτης που παρίστανε τον οδοντίατρο στην Ηλιούπολη"

Ιός Δυτικού Νείλου: Πέντε νέα κρούσματα και ένας ακόμη θάνατος

'Ενας ακόμη θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός τους για την τρέχουσα περίοδο ανέρχεται σε 20, με διάμεση ηλικία των θανόντων τα 81 έτη.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 157 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 115 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα 42 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: Πέντε νέα κρούσματα και ένας ακόμη θάνατος"

Ισραήλ: Πράσινο φως στον Νετανιάχου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ολοι οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκριναν σήμερα πρόταση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος ώστε να συμπεριλάβει πολιτικούς της ισραηλινής αντιπολίτευσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος Λικούντ.

Νωρίτερα, μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, ζήτησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Εκτακτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα!», γράφει στην ανάρτησή του.

Μετά την επίθεση σοκ της Χαμάς το σαββατοκύριακο και τις προετοιμασίες στο Ισραήλ για την διαχείριση μίας μακροχρόνιας πολεμικής σύρραξης, ορισμένα κεντροαριστερά κόμματα του Ισραήλ προσφέρθηκαν να ενταχθούν στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Πράσινο φως στον Νετανιάχου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας"

Οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων (πίνακας)

Οσοι καταλάβουν για πρώτη φορά θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τις τελευταίες εκλογές καλό είναι να γνωρίζουν και τις αποδοχές των αιρετών.

Οι αποδοχές των αιρετών των δήμων, όπως αυτές διαμορφώνονται βάσει Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, έχουν παρουσιαστεί από το ΥΠΕΣ, στον «Οδηγό για την καταστατική θέση των αιρετών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης». 

Σύμφωνα με τον «Οδηγό» το ύψος της αντιμισθίας των δημάρχων καθορίζεται με την υπ’ αριθ. 54698/5.10.2018 (Β’ 4704) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 72865/10.12.2018 (Β’ 5726) όμοια απόφαση. Με τις προαναφερθείσες

αποφάσεις, εκτός από το ύψος της αντιμισθίας των δημάρχων, ανάλογα με το πληθυσμό του δήμου, ορίζεται ότι οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το είκοσι ένα τοις εκατό (21%) αυτής. Η αντιμισθία του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης είναι ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό της αντιμισθίας λαμβάνεται υπόψη ο μόνιμος πληθυσμός του δήμου, καθώς και ότι τα αποτελέσματα απογραφής πληθυσμού που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, επέρχονται από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

Η λήψη αντιμισθίας δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, εφόσον οι δήμαρχοι, οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων και οι συμπαραστάτες του δημότη και της επιχείρησης έχουν τη δυνατότητα, με σχετική αίτησή τους προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, να την αρνηθούν ή να την παραχωρήσουν για οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό.

Δείτε τις αντιμισθίες Δημάρχων & Αντιδημάρχων:

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων (πίνακας)"

ΠΟΕΔΗΝ: Τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 11/10 στην Αττική

Την απόφασή της να προχωρήσει σε παναττική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (11/10) ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της κινητοποίησής της, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37), με αφορμή τα οικονομικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, και που έχουν οδηγήσει στη μαζική φυγή υγειονομικών.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, «η Δημόσια Υγεία – Πρόνοια δεν πρόκειται να φτιάξει με δημόσιες δαπάνες υγείας 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι τουλάχιστον δύο μονάδες πιο υψηλός» υπογραμμίζοντας πως με «τέτοιο ύψος δαπανών υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και οι πολίτες βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στη τσέπη. Οι μισθοί των υγειονομικών είναι αντικίνητρο στη κάλυψη των σοβαρών κενών που αντιμετωπίζουν οι Υγειονομικές Μονάδες, το ΕΚΑΒ και η Πρόνοια». Παράλληλα, σημειώνει ότι «με μισθούς κάτω του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, δεν θα έλθουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να δουλέψουν. Προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως το εξωτερικό», ενώ όπως αναφέρει ακόμη και «η ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας είναι κατώτερη των περιστάσεων αφού χορηγούνται πολύ μικρές αυξήσεις σε κάποιες ειδικότητες (πχ νοσηλευτικό), δημιουργούνται όμως τεράστιες αδικίες από τον διαχωρισμό, τον αποκλεισμό χιλιάδων υγειονομικών της πρώτης γραμμής από το επίδομα».

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης όταν χρειάζεται τις υπηρεσίες υγείας.

Τέλος, ζητά την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την αύξηση των μισθών, του ωρομίσθιου και την ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, λέγοντας πως «είναι η μεγαλύτερη αδικία και άνιση μεταχείριση απέναντι στους υγειονομικούς που στη διάρκεια της πανδημίας χόρτασαν εγκωμιαστικά σχόλια».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΠΟΕΔΗΝ: Τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 11/10 στην Αττική "

Τρόμος σε σχολείο των Τρικάλων: 12χρονος έβγαλε μαχαίρι

Πανικός επικράτησε σε Γυμνάσιο των Τρικάλων το πρωί της Τρίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr ένας 12χρονος μαθητής, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τον καθηγητή και τους συμμαθητές του.

Όπως είναι φυσικό, ακολούθησε αναστάτωση.

Το παιδί ωστόσο αφοπλίστηκε, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Από την Διεύθυνση του σχολείου ειδοποιήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν το παιδί, όπου παραπέμφθηκε αρμοδίως.

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρόμος σε σχολείο των Τρικάλων: 12χρονος έβγαλε μαχαίρι"

ΥΠΕΞ: Επιστρέφουν σήμερα 90 Έλληνες από Ισραήλ – Προγραμματίστηκε ειδική πτήση για αύριο

Εξασφαλίστηκε η επιστροφή 90 Ελλήνων από το Ισραήλ, για σήμερα 10 Οκτωβρίου με πτήση της EL ΑL, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο επαναπατρισμός όλων των Ελλήνων επισκεπτών στην περιοχή.

Για αύριο 11 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί ειδική, ναυλωθείσα από το υπουργείο, πτήση για την επιστροφή και Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στη χώρα μας όσοι Έλληνες της περιοχής το επιθυμούν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Επιστρέφουν σήμερα 90 Έλληνες από Ισραήλ – Προγραμματίστηκε ειδική πτήση για αύριο"

Παπαστεργίου: Ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες θα είναι το ΑΦΜ συν τρία ψηφία - Θα τον επιλέγει ο πολίτης

Στην επόμενη μέρα της ψηφιοποίησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open σημειώνοντας πως «η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση τον προσωπικό αριθμό, «ο οποίος θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο, θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο. Ο προσωπικός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο». Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό».

«Αυτά τα "666" προφανώς θα τα κόψουμε» σχολίασε ο υπουργός χαριτολογώντας.

Στο μεταξύ έκανε λόγο για την χρήση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς όπως είπε μπορεί να μας δώσει έγκαιρη πρόγνωση ή στις περιπτώσεις πυρκαγιών «με συστήματα που έχουν αναπτυχθεί με λέιζερ να έχεις ένα γρήγορο σήμα ότι πιθανόν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή να έχεις πυρκαγιά. Ήδη δοκιμάζουμε τέτοια συστήματα ώστε την επόμενη περίοδο να τα έχουμε σε χρήση», ενώ επανέλαβε την πλατφόρμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για ακαθάριστα οικόπεδα. «Από 1η Μαΐου όλα αυτά θα είναι ηλεκτρονικά, ο πολίτης θα ξέρει πως το οικόπεδό του θα πρέπει να είναι καθαρό, θα λάβει ένα μήνυμα και εάν δεν το κάνει θα επιβάλλεται αυτόματα και ηλεκτρονικά από τον δήμο το πρόστιμο».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» ο υπουργός σημείωσε ότι είναι ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στον κάθε δήμο να δει τις ανάγκες που έχει και «μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να υλοποιήσει λύσεις που θα κάνουν την ζωή των πολιτών πιο εύκολη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παπαστεργίου: Ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες θα είναι το ΑΦΜ συν τρία ψηφία - Θα τον επιλέγει ο πολίτης"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η πλήρης πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο

Τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ, προκαλώντας τρόμο στη διεθνή κοινότητα που παρακολουθεί «παγωμένη» τις τελευταίες εξελίξεις στη περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διεμήνυσε προς το Ισραήλ πως η πλήρης πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο καθώς θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων. 

«Η επιβολή αποκλεισμών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων στερώντας τους βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωση ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

Ο ύπατος αρμοστής ανέφερε ότι «κάθε περιορισμός της κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών με στόχο να επιβληθεί πολιορκία πρέπει να αιτιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα, διαφορετικά συνιστά συλλογική τιμωρία».

Ο Τουρκ δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από τις καταγγελίες για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες αμάχων και σε ορισμένες περιπτώσεις τρομερών σφαγών που διαπράχθηκαν από μέλη παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων». Κάλεσε τις οργανώσεις αυτές να «απελευθερώσουν άμεσα και χωρίς όρους τους αμάχους που έχουν αιχμαλωτίσει και συνεχίζουν να κρατούν».

«Η σύλληψη ομήρων απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το γραφείο του, οι βομβαρδισμοί στη Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν προκαλέσει «θύματα μεταξύ των αμάχων».

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις έχουν πλήξει κτίρια με κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων συγκροτημάτων με πύργους, καθώς και σχολεία και κτίρια του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, με αποτέλεσμα να προκληθούν απώλειες μεταξύ αμάχων, δήλωσε ο ίδιος.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο είναι σαφές: η υποχρέωση να λαμβάνεται διαρκώς μέριμνα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και μη στρατιωτικών στοιχείων παραμένει σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των επιθέσεων», δήλωσε ο Τουρκ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ανακοίνωσε χθες την επιβολή «πλήρους πολιορκίας» της Λωρίδας της Γάζας, κατά την τρίτη ημέρα της επίθεσης που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ από το παλαιστινιακό έδαφος η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», δήλωσε ο Γκάλαντ.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Η πλήρης πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο"

Θύμα απάτης με πρόσχημα το market pass έπεσε 45χρονη – Έκαναν «φτερά» από τον λογαριασμό της 11.500 ευρώ

Θύμα απάτης με πρόσχημα την καταβολή του market pass έπεσε 45χρονη, σε χωριό της Πιερίας. Όπως κατήγγειλε η ίδια, άγνωστος την κάλεσε στο τηλέφωνο και την έπεισε να πάει σε μηχάνημα ΑΤΜ για να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη όμως η 45χρονη μετέφερε -εν αγνοία της- το ποσό των 11.500 ευρώ από τον δικό της σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θύμα απάτης με πρόσχημα το market pass έπεσε 45χρονη – Έκαναν «φτερά» από τον λογαριασμό της 11.500 ευρώ"

Χρυσούλα Διαβάτη για Κασσελάκη: Θα γεννήσουνε παιδί; Και ποιος θα είναι η μαμά;

«Χέ…καν οι μητέρες που τα ακούνε αυτά», λέει η Χρυσούλα Διαβάτη.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Πρωινό, η Χρυσούλα Διαβάτη απάντησε για την επιθυμία που έχει εκφράσει ο Στέφανος Κασσελάκης να αποκτήσει δύο αγόρια μέσω παρένθετης μητέρας.

«Η μητέρα γη, η μητέρα Παναγία, η μητέρα Ελλάδα και η μητέρα που κάνει τα παιδιά δεν καταργείται. Δεν τα ξέρω αυτά τα καινούργια, εσείς που ασχολείστε με αυτά, τα ξέρετε.

Θα γεννήσουνε παιδί; Και ποιος θα είναι η μαμά; Κι εγώ που είμαι μητέρα έχω καταργηθεί και όλες οι μητέρες έχουν καταργηθεί. Μόνο που οι μητέρες που ακούνε αυτά τα πράγματα, χέ…καν αν τη λένε μητέρα ή πατέρα ή θείο.

Δεν με αφορούν εμένα αυτά. Δεν τα ξέρω, ούτε επιθυμώ να τα μάθω, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε», είπε αρχικά η Χρυσούλα Διαβάτη.

Η Χρυσούλα Διαβάτη ανέφερε επίσης: «Εγώ τελειώνω εδώ τη ζωή μου και είμαι ευχαριστημένη που δεν θα προλάβω να δω ακόμη χειρότερα, αυτό έχω να πω. Το θηλυκό ας το καταργήσουν, άμα μπορούν ας το καταργήσουν. Εμένα δεν με αφορά το θέμα, καταλάβατε. Τα έχω ξεπεράσει αυτά, ανήκω αλλού, είμαι από άλλο πλανήτη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσούλα Διαβάτη για Κασσελάκη: Θα γεννήσουνε παιδί; Και ποιος θα είναι η μαμά;"

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Πατέρας πήρε το παιδί του και έφυγε - Κρατείται η νοσηλεύτρια!

Προβληματικές καταστάσεις προκαλεί η φιλοξενία στα νοσοκομεία παιδιών με εισαγγελική εντολή, λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Το πλέον πρόσφατο συνέβη στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου πατέρας πήρε το παιδί του και εξαφανίστηκε. Θύμα αυτής της υπόθεσης είναι και μία νοσηλεύτρια της Παιδιατρικής κλινικής, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται, όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, περισσότερα από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή, λόγω προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος. Τα περισσότερα από αυτά, βρίσκονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

"Φιλοξενούνται για μήνες, λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να περιγράψει το περιστατικό στη Ζάκυνθο:

"Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από τις 24 Αυγούστου. Είναι καλά στην υγεία τους. Χθες βράδυ, ο πατέρας αρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα και εξετάζεται εάν θα περάσει αυτόφωρο"...

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες, οι οποίες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως εξηγεί, τον χειμώνα θα αυξηθούν κατα πολύ τα φιλοξενούμενα παιδιά: "Βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους, φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο", αναφέρει.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Ζακύνθου: Πατέρας πήρε το παιδί του και έφυγε - Κρατείται η νοσηλεύτρια!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news