facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Απίστευτες εικόνες στην Ξάνθη – Ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για το καρναβάλι

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους και να γιορτάζει το καρναβάλι.

Ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι –καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος– δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ-κοροναϊού εποχές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως “μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κοροναϊός.

Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν. 

xanthinea

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτες εικόνες στην Ξάνθη – Ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για το καρναβάλι"

Παραίτηση Χατζηδάκη θα ζητήσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστα Χατζηδάκη λόγω, όπως αναφέρει, «της αναξιόπιστης και προσβλητικής συμπεριφοράς του έναντι του δικηγορικού σώματος, για το ζήτημα των τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τους χειρισμούς του για το χορήγημα ΟΑΕΔ και την παράλειψη επιστροφής από τον ΕΦΚΑ προπαρακρατηθεισών ασφαλιστικών εισφορών στην πηγή, μέσω των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικών αμοιβών έτους 2020».

Ειδικότερα, το κείμενο της ανακοίνωση της Ολομέλειας έχει ως εξής:

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά στις ουσιώδεις λειτουργίες τους, οι πολίτες δεν τυγχάνουν της δέουσας δικαστικής προστασίας και οι δικηγόροι βρίσκονται σε επαγγελματική και οικονομική απόγνωση, χωρίς να υπάρχει στις γνωστές "ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου" προηγούμενη ad hoc γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής covid 19.

Η Κυβέρνηση παραμένει θεατής στα προβλήματα των δικηγόρων, η στήριξή της σε αυτούς είναι ανεπαρκής και υπολείπεται σημαντικά της στήριξης που έλαβαν λοιποί πληττόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Ακόμη και σήμερα, στην τρίτη φάση της πανδημίας, που οι αρνητικές της συνέπειες επιδρούν πολλαπλασιαστικά, η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των δικηγόρων, όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και η επέκταση του ορίου υπαγωγής σε καθεστώς ΦΠΑ από 10.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ, η αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, παρότι οι δικηγόροι έχουν αναστείλει, εν τοις πράγμασι, την επαγγελματική τους δραστηριότητα με ευθύνη της Κυβέρνησης. Ειδικά για το θέμα του ΦΠΑ, που συνδέεται άμεσα με την πρόσβαση των πολιτών, και δη των οικονομικά ευάλωτων, στη Δικαιοσύνη και που υπάρχει και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για συμμόρφωση, θέτουμε προ των ευθυνών τους έναντι του κλάδου τους Υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας για την μη επίλυσή του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμη και στην καταβολή του χορηγήματος 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ, που έχει σχηματιστεί από τις ετήσιες εισφορές των δικηγόρων και των λοιπών επιστημόνων, οι μεθοδεύσεις του υπουργού Κ. Χατζηδάκη οδήγησαν το χορήγημα να το λάβει τελικά μόνο ένας μικρός αριθμός επιστημόνων (44.248 σε σύνολο 180.000) και το διατιθέμενο ποσό να είναι μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 130 εκατομμυρίων, που είναι το αποθεματικό. H Κυβέρνηση όφειλε να καταβάλει το χορήγημα σε όλους τους δικαιούχους, όπως είχε δεσμευτεί.

Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης είναι εξόχως προσβλητική προς το δικηγορικό σώμα. Τραυμάτισε την αξιοπρέπειά μας, μας απαξίωσε. Και όχι μόνο σε θέματα οικονομικής στήριξης αλλά και σε θεσμικής φύσεως ζητήματα, που προωθούνται χωρίς την προηγούμενη διαβούλευση με το δικηγορικό σώμα και χωρίς συμμετοχή εκπροσώπων του σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Η Κυβέρνηση στα μάτια των δικηγόρων κατέστη αναξιόπιστη.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής.

Η Ολομέλεια διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη. Όσοι επιχειρούν να την πλήξουν, με οποιονδήποτε τρόπο, θα αντιμετωπίσουν την σθεναρή και συντεταγμένη στάση όλου του δικηγορικού σώματος και σε κάθε επίπεδο. Οι μέχρι σήμερα αγώνες και οι παραδόσεις του δικηγορικού σώματος αποτελούν την παρακαταθήκη μας για τους νέους αγώνες.

Στα πλαίσια αυτά, η Ολομέλεια αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τις ακόλουθες ΔΡΑΣΕΙΣ:

1. Να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, λόγω της αναξιόπιστης και προσβλητικής συμπεριφοράς του έναντι του δικηγορικού σώματος, για το ζήτημα των τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τους χειρισμούς του για το χορήγημα ΟΑΕΔ και την παράλειψη επιστροφής από τον ΕΦΚΑ προπαρακρατηθεισών ασφαλιστικών εισφορών στην πηγή, μέσω των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικών αμοιβών έτους 2020.

2. Να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να οργανώσουν «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων», με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στην περιφέρεια στο χώρο των δικαστηρίων και στην Αθήνα στα αρμόδια Υπουργεία, σε ημέρες, που θα καθορίσει η συντονιστική επιτροπή, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

3. Να ζητήσει την ποινική διερεύνηση για τα αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011.

4. Να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας δικηγόρων σε πανελλαδικό επίπεδο.

5. Να ενταθεί η καμπάνια στο διαδίκτυο για την ανάδειξη των κυβερνητικών ανακολουθιών και τη συνολική στάση της έναντι των δικηγόρων».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση Χατζηδάκη θα ζητήσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος"

AstraZeneca: Νοσηλεύονται με θρόμβωση 3 υγειονομικοί στη Νορβηγία

Τρεις υγειονομικοί που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 στη Νορβηγία νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σήμερα.

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας, ενώ στη συνέχεια ανέστειλε τη χορήγηση του σκευάσματος και η Ισλανδία.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Την Πέμπτη ωστόσο ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχίσει η χορήγησή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi

 

Διαβάστε Περισσότερα » "AstraZeneca: Νοσηλεύονται με θρόμβωση 3 υγειονομικοί στη Νορβηγία"

Κορωνοϊός - Κύπρος: 398 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα 398 (ποσοστό θετικότητας: 0,91%) νέα κρούσματα της νόσου COVID-19.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει στους 238.

Νοσηλεύονται 201 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 43.940 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 39.277.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/ protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Κύπρος: 398 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος"

Προφυλακιστεος ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την επίθεση στον αστυνομικό

Στη φυλακή οδηγείται ο 23χρόνος για το αδίκημα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μαζί του απολογήθηκε και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του με τον οποίο είχαν συλληφθεί την Τετάρτη το βράδυ ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Αν και σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος του και αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού. Σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όπως είπε και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με τη συνήγορο, οι συνομιλίες αυτές μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στην δικογραφία.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες ενώπιον της 13ης Ανακρίτριας των επτά κατηγορουμένων που συνελήφθησαν τη νύχτα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη μεταξύ των οποίων και ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που πρότεινε ο 30χρονος.

«Δεν ξέρω αν ο κουνιάδος μου έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι»

Νωρίτερα, κατέθεσε στην ανακρίτρια ο άνθρωπος που κατονόμασε τον 30χρονο κατηγορούμενο ως βασικό πρωταγωνιστή στην άγρια επίθεση σε βάρος του 27χρονου μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος ανέφερε πως «είδα τον κουνιάδο μου να τρέχει στο μπούγιο αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό». 

Το συγγενικό πρόσωπο τού κατηγορούμενου εξετάστηκε χθες από την 13η Τακτική Ανακρίτρια για όσα ισχυρίζεται σε βάρος του 30χρονου κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε πως την ημέρα της διαδήλωσης στη Νέα Σμύρνη είδε τον 30χρονο να εφορμά μαζί με άλλους κατά της ομάδας των αστυνομικών, ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ήταν ο κουνιάδος του εκείνος που έριξε τον 27χρονο ένστολο από την μηχανή.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, συνάντησε τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια και «του είπα "μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς" και μου απαντάει "γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους;" και εγώ του απάντησα "ναι" και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς».

Όπως φαίνεται να κατέθεσε ο μάρτυρας «ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει "έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια" και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό».

Σε ερώτηση αν αναγνωρίζει τον κουνιάδο του ως αυτόν που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε: «Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».

Ο μάρτυρας είπε στη δικαστική λειτουργό πως την επομένη μέρα «πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην Αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση».

Ανέφερε μάλιστα πως πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον 30χρονο γιατί «σέβομαι τον νόμο και την τάξη» ενώ επισήμανε: «Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του. Τέλος, να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστεος ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την επίθεση στον αστυνομικό"

Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» - Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής

Συγκλονιστικοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, την ώρα που στη Νέα Σμύρνη εξελίσσονταν τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε τον διάλογο που φέρεται ότι είχαν οι συλληφθέντες, κι ενώ ο αστυνομικός που δέχθηκε βίαιη επίθεση ήταν ήδη αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και βαριά τραυματίας. Ο διάλογος προέρχεται από το τηλέφωνο του ενός από τους δύο συλληφθέντες, που παρακολουθεί η αντιτρομοκρατική από τον Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Την ώρα που ο αστυνομικός είναι αιμόφυρτος και το πλήθος δείχνει να διαλύεται, ο υπερκοριός καταγράφει τον εξής διάλογο μεταξύ των συλληφθέντων:
  • Έλα ρε, μάλλον τον σκοτώσαμε.
  • Όντως;
  • Ναι, τον σκοτώσαμε σου λέω! Πρέπει να φύγουμε.
  • Ναι, ναι... Πάρε το μηχανάκι και φύγε.
Παράλληλα, έχει ανοίξει το τηλέφωνο του ενός εκ των δύο την ώρα που χτυπούν τον αστυνομικό και έχουν καταγραφεί οι διαλόγοι πάνω από τον αιμόφυρτο αστυνομικό. Μεταξύ άλλων έχουν καταγραφεί συνομιλίες όπως: «Σκοτώστε τον και «Να του τα πάρετε όλα!».

Προφυλακιστέος ο ένας εκ των κατηγορουμένων

Νωρίτερα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος. Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά ενώ δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του 22χρονου, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες δε αυτές, σύμφωνα με την κυρία Παπαρούσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Η διαδικασία των απολογιών των υπολοίπων κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» - Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής"

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 πορείες εν μέσω πανδημίας- Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από χούλιγκαν

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, για το κάλεσμα σε πορείες, εν μέσω πανδημίας.

«Την ώρα που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία και οι υγειονομικοί παλεύουν στα νοσοκομεία να σώσουν ζωες, σύσσωμος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του και τους επικοινωνιακούς του βραχίονες καλεί τον κόσμο σε 31 πορείες σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. 

«Αδιαφορώντας για τη διασπορά του ιού και για τις ολέθριες υγειονομικες συνέπειες καλούν σε αντικυβερνητικό αγώνα. Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να καλούν σε αγώνα ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, προσβάλλοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρεί τα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύβεται πλέον, ούτε πίσω από χούλιγκαν, ούτε πίσω από μπαχαλακηδες. Είναι ο ίδιος που καλεί. Η προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα είναι τεράστια»,  καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 πορείες εν μέσω πανδημίας- Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από χούλιγκαν"

Ερχεται η «Κάρτα του Αγρότη» -Τι ακριβώς είναι, ποια τα προνόμια

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα του Αγρότη όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχαν επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίδια στελέχη κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας «συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα πριν το άνοιγμα της δήλωσης ΟΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να λάβουν τις αναγκαίες πιστώσεις και να αγοράσουν πρώτες ύλες, να προμηθευτούν φυτοφάρμακα και άλλα εργαλεία αναγκαία για τις καλλιέργειες τους».
Τι είναι η Κάρτα του Αγρότη

Η κάρτα αυτή θα διατίθεται στους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) – δικαιούχους Βασικής Ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα, στην οποία και θα δηλώνεται ο τηρούμενος στην τράπεζα αυτή καταθετικός λογαριασμός στον οποίον και θα πιστωθεί η Βασική Ενίσχυση.

Με «εγγύηση» της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θεμελιώνεται με την υποβολή της σχετικής δήλωσης δικαιωμάτων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης), ο αγρότης – κάτοχος και χρήστης της «Κάρτας του Αγρότη» θα μπορεί, πριν ακόμα εισπράξει την Βασική Ενίσχυση:

    Να κάνει αγορές από επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων).
    Να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης.
    Να εξοφλεί τρέχουσες οφειλές του έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.
    Να κάνει ανάληψη μετρητών μέχρι ποσοστού 10% του πιστωτικού ορίου του συνδεδεμένου με την κάρτα λογαριασμού, κατά τη διάρκεια ισχύος του εκάστοτε χορηγηθέντος πιστωτικού ορίου.

Το πιστωτικό όριο κάθε αγρότη θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενίσχυσης που δικαιούται την συγκεκριμένη χρονιά, θα αφορά μόνο στην προεξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και δεν θα μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το προϊόν οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του αγρότη προς την Τράπεζα.

Η διάρκεια του πιστωτικού ορίου θα λήγει με την πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης η οποία και θα εξοφλεί τη χρηματοδότηση. Μετά την εξόφληση της εκάστοτε χρηματοδότησης δίνεται η δυνατότητα χορήγησης νέου πιστωτικού ορίου για τη Βασική Ενίσχυση του επόμενου έτους από την ίδια ή άλλη τράπεζα επιλογής του αγρότη – δικαιούχου.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται η «Κάρτα του Αγρότη» -Τι ακριβώς είναι, ποια τα προνόμια"

Κορωνοϊός: 2.512 κρούσματα - 1.180 στην Αττική και 264 στη Θεσσαλονίκη

Άλλα 2.512 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 1.180 στην Αττική, 264 στη Θεσσαλονίκη και 105 στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, με 332 νέα κρούσματα. Στην ανατολική Αττική διαπιστώθηκαν 141 νέες μολύνσεις, ενώ στον Πειραιά 182. 

Το τελευταίο 24ωρο 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της Covid-19, με το σύνολο των θυμάτων στους 7.038, ενώ 545 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έγιναν επίσης 444 εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.512, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 545 (67.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.910.466 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.927.329 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 43.331 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
 

Η γεωγραφική κατανομή των 2512 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:


141 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

129 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

165 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

67 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

332 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

134 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

182 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

30 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

264 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

20 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

105 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

76 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

4 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

18 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

58 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

23 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

23 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

11 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

38 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

38 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

81 κρούσματα στην Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

27 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

3 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

3 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

14 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

57 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

25 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε.Χίου

55 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 2.512 κρούσματα - 1.180 στην Αττική και 264 στη Θεσσαλονίκη"

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν σχεδόν 2 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Σχεδόν δυο εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής από τις Αρχές σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης δύο ημεδαποί ηλικίας 46 και 44 ετών. Αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ανδρών για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν  οι δύο άνδρες στη Σταυρούπολη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 99.000 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 1.980.000 τεμάχια τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπου στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ που ήταν επιμελώς κρυμμένο κάτω από κάθισμα του συνοδηγού. Επιπλέον κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, 2 τετράδια παραγγελιών και διάφορα είδη συσκευασίας.mΤα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν 2 εκατ. λαθραία τσιγάρα-Στις 400.000 ευρώ οι διαφυγόντες φόροι
Αστυνομία

 

Αστυνομία

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν σχεδόν 2 εκατ. λαθραία τσιγάρα"

Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια ο «Ινδιάνος» για την επίθεση στον αστυνομικό – Τα γυρίζει ο κουνιάδος του

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου (13.03.2021) ο 30χρονος “Ινδιάνος” που φέρεται να επιτέθηκε πρώτος στον 28χρονο αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα διαδηλωτών, κατά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη την επίμαχη μέρα. Ο συνήγορος του 30χρονου, κ. Παύλος Σαράκης, αναφέρει ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι δεν πήγε ποτέ στη Νέα Σμύρνη, κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό του GPS το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά και από μαρτυρίες συναδέλφων του.

Δεύτερη κατάθεση, αυτή τη φορά ενώπιον της ανακρίτριας, έδωσε ο κουνιάδος του 30χρόνου Ελληνοιρακινού, αποκαλούμενου «Ινδιάνου», σχετικά με όσα φέρεται να είδε στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του 28χρόνου αστυνομικού.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι είδε τον 30 χρόνο μαζί με τον φίλο του να τρέχει στο μπούγιο αλλά δεν τον είδε να χτυπάει αστυνομικούς.

Όπως είπε στην ανακρίτρια δεν γνωρίζει εάν ο κουνιάδος του ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό.

Προανακριτικά ωστόσο είχε καταθέσει πως ο 30χρόνος έφτασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει τον αστυνομικό.

Η νέα κατάθεση 

Αναλυτικά στη νέα κατάθεση του στην ανακρίτρια που δόθηκε χθες ο 58χρόνος ελαιοχρωματιστής αναφέρει : «Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς’ και μου απαντάει ‘γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους’; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό.

ΕΡ. Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

ΑΠ. Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του….Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια ο «Ινδιάνος» για την επίθεση στον αστυνομικό – Τα γυρίζει ο κουνιάδος του"

Κέντρο διασκέδασης λειτουργούσε επί 3 μήνες κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ

Εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες λειτουργούσε παράνομα, κλειδώνοντας κυριολεκτικά τους... μερακλήδες θαμώνες του μέσα στον χώρο και ανοίγοντας τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά τις 6, προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στα σπίτια τους «κάτω από τη μύτη» της Αστυνομίας, το «Bella Vita Night Club» στην οδό Λιοσίων.

Τα... αποκαλυπτήρια της έκνομης «κορωνοδιασκέδασης», χωρίς κανένα μέτρο προστασίας έγιναν μόλις χθες, Παρασκευή 12 Μαρτίου, έπειτα από ειδική επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί μεθοδικά και με συγκεκριμένο σχέδιο. Μέλη της ΔΙΜΕΑ ήταν ήδη μέσα στο κατάστημα ως θαμώνες και, την ώρα που άρχισε να «ανάβει» το κέφι, πραγματοποιήθηκε έφοδος από κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ και της ΕΛΑΣ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, μιας και υπήρχαν καταγγελίες ότι λειτουργούσε κανονικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο, δίνοντας ραντεβού σε «γνωστούς» θαμώνες για... κορωνομπουζούκια εν μέσω πανδημίας.

Γνωστά ονόματα του πενταγράμμου, μάλιστα, όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, έχουν περάσει από το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης, κάνοντας «guest» εμφανίσεις το περασμένο καλοκαίρι. Τα σχετικά βίντεο ανέβηκαν στο YouTube στις 7 Φεβρουαρίου 2021 από χρήστη, ο οποίος εμφανίζεται ως μάνατζερ στο εν λόγω κέντρο. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, μάλιστα, γίνονταν και τα... κορωνοκαλέσματα για τις νύχτες ξέφρενης, αλλά παράνομης διασκέδασης στο νυχτερινό κέντρο της οδού Λιοσίων.

Το «ανέβασμα» βίντεο στο YouTube και στα social media από παλαιότερα live, αλλά με τωρινές ημερομηνίες, παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στο κέφι που εξακολουθούσε να γίνεται στο μαγαζί εν μέσω πανδημίας.

Οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος συνελήφθησαν. Εκτός από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα. Επίσης, το κατάστημα σφραγίστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα... πράσα πιάστηκαν 20 θαμώνες, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Δεν ήταν πάρτι, ήταν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου»

«Δεν ήταν πάρτι, ήταν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου με θαμώνες και λουλουδούδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τον Ηλία Σιακαντάρη για τα όσα λάμβαναν χώρα στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο. 

«Όλοι θα ερευνηθούν» σημείωσε, «όλα τα στοιχεία έχουν πάει στον εισαγγελέα». Έθεσε μάλιστα ζήτημα ατομικής ευθύνης, λέγοντας ότι κάποιοι θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ότι με 2.500 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούν να κάνουν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου...

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέντρο διασκέδασης λειτουργούσε επί 3 μήνες κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ"

Κυβέρνηση: «Οι πολίτες απαγορεύεται να έρθουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Επιτρέπονται μόνο οι διαδηλώσεις»

Η κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της Αριστοτελίας Πελώνη, την ώρα που γίνονται σχεδόν καθημερινά ελεύθερα πορείες και συγκεντρώσεις για διάφορα θέματα όπως για τον Κουφοντίνα, απαγόρεψε στους πολίτες να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, λέγοντας πως αν θέλουν να τη δουν από την... τηλεόραση! 

Μιλώντας για το τι θα ισχύσει για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Πελώνη είπε ότι «Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Θα είναι ένα ωραίο θέαμα που θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε συγχρωτισμό. Η παρέλαση θα μεταδοθεί, δε θα είναι κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί εκεί. Αυτό επιβάλλεται από τους περιορισμούς της πανδημίας».

Με λίγα λόγια όποιος πολίτης τολμήσει να παρευρεθεί στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσει την παρέλαση και να απωτίσει φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις και στους ήρωες του Έθνους θα προσαχθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και θα του επιβληθεί πρόστιμο! 

Στη συνέχεια η κ.Πελώνη αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις και είπε πως αυτές επιτρέπονται, αλλά όχι η παρακολούθηση της παρέλασης! 

«Ο συγχρωτισμός και προφανώς και οι διαδηλώσεις διασπείρουν τον κορωνοϊό. Ειδικά στις διαδηλώσεις δεν τηρούν τα μέτρα, δε φορούν μάσκες και φωνάζουν. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Η κυβέρνηση δεν απαγόρευσε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί», πρόσθεσε η ίδια.

Μιλώντας στο Mega για το θέμα του lockdown η κυρία Πελώνη είπε ότι «όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε ακολουθούν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο. Φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 10 μέρες – δύο εβδομάδες δύσκολες. Υπάρχει έξαρση στην κοινότητα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται μία μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, το οποίο είναι προφανώς το αποτύπωμα του εμβολιασμού».

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συμφωνεί σε αυτό και η επιτροπή. Έχουμε δύο δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας και κινούμαστε ανάλογα με τις εξελίξεις. Είναι το πρώτο που θα ανοίξει, θα είναι μία ασφαλής εκτόνωση και για ψυχολογικούς και για οικονομικούς λόγους. Η όποια επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει σταδιακά», είπε η κ. Πελώνη αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Δεν θέλω να πω ημερομηνίες, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να γίνει νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, επειδή είναι ασφαλές και λειτουργεί με κανόνες», πρόσθεσε η ίδια.

Σχετικά με το πότε θα εμβολιαστεί η ηλικιακή ομάδα 65-69 η ίδια σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, προετοιμάζεται ήδη το σχέδιο. Επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι οι ευπαθείς, και θα ακολουθήσουν οι 70-74 και 65-69. Τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτός μας επιτρέπει να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το καλοκαίρι. Στόχος είναι τον Απρίλιο να δεχτούμε πιλοτικά τουρίστες από κάποιες χώρες της ΕΕ και το Ισραήλ, με πιστοποιητικό εμβολιασμού και τεστ για την είσοδο στη χώρα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Κοτανίδου από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, που έφεραν πολλές αντιδράσεις, καθώς έκανε λόγο για λάθος αποφάσεις που έχει πάρει η επιτροπή, η κ. Πελώνη είπε ότι «δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά της επιτροπής. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η κ. Κοτανίδου εξέφρασε την κόπωση που είναι λογικό να αισθάνονται όλοι.

Είμαστε ένα χρόνο σε αυτή τη μάχη και είναι όλοι κουρασμένοι. Καμία απόφαση δεν είναι εύκολη και καμία δεν λαμβάνεται αψήφιστα. Υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία και η ζωή. Θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να δίνουμε παραπάνω σημασία σε αυτό. Σημασία έχουν οι τελικές εισηγήσεις. Όπως εξελίσσεται ο ιός, δυναμικές είναι και οι αποφάσεις και πήγαμε σε πιο οριζόντια μέτρα».

 «Αν κρίνω και από τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη Βουλή, δεν είδα έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήρε 32% στις εκλογές. Είδα έναν πολιτικό αρχηγό που μοιάζει να απευθύνεται στο 3% που είναι ο σκληρός πυρήνας του κόμματός του. Φάνηκε ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, εκμεταλλεύεται την κόπωση και την οργή μέρους της κοινωνίας με τα μέτρα», είπε η κ. Πελώνη σχολιάζοντας τα της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

«Τα καλέσματα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση είναι γνωστά, υπάρχουν στα social media, αλλά και τα καλέσματα των άλλων ομάδων. Θέλω να μείνω στον τόνο που έδωσε ο πρωθυπουργός. Η αστυνομική βία προφανώς δεν είναι ανεκτή και ανακοινώθηκαν και προτάσεις που θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο θεσμικά, όπως απαιτείται», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Μεμονωμένα περιστατικά δεν πρέπει να καταδικάζουν μια επαγγελματική ομάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι προτάσεις που έκανε ο πρωθυπουργός», είπε ακόμα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση: «Οι πολίτες απαγορεύεται να έρθουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Επιτρέπονται μόνο οι διαδηλώσεις»"

Τέλη Κυκλοφορίας ανά μήνα και on line

Ένα πάγιο αίτημα κατόχων αυτοκινήτου που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους 12 μήνες το χρόνο, έρχεται να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση με τα Τέλη Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνονται ανά μήνα και χωρίς κάποια χρηματική «ποινή» όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου.

Ο κος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει από τον Μάϊο, όπου on line -μέσω του myCAR της ΑΕΔΕΕ- θα μπορούν οι κάτοχοι των οχημάτων να ενεργοποιούν σε… κυκλοφορία τις πινακίδες, ή σε ακινησία, μήνα με μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto, το μέτρο εξετάζεται σοβαρά να είναι μόνιμο για όλο το χρόνο, ενώ θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στα Τέλη Κυκλοφορίας, γι’ αυτούς που θα επιλέγουν να κυκλοφορούν όλο το χρόνο (πιο οικονομικά Τέλη), για αυτούς που θα επιλέγουν εξάμηνη χρήση, τρίμηνη ή μήνα-μήνα. Τις πινακίδες θα τις διατηρεί ο κάτοχος του ΙΧ στην κατοχή του και ανάλογα με το τι θα επιλέγει θα τις τοποθετηθεί στο όχημα.

Αν εντοπιστεί όχημα από αστυνόμο – τροχονόμο κλπ με πινακίδες τοποθετημένες, οι οποίες έχουν «on line κατατεθεί», τότε θα επιβάλλονται αυτομάτως στο ΑΦΜ οπου ανήκει το όχημα, οι βαρύτατες ποινές που προβλέπονται και οι οποίες φτάνουν και τα 30.000€

Σημειώστε πως οι αστυνόμοι – τροχονόμοι, ή οι ελεγκτές της ΑΕΔΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους φορητές συσκευές συνδεδεμένες on line με το σύστημα myCAR και θα σκανάρουν με μία κίνηση τις πινακίδες, είτε το όχημα είναι σταθμευμένο, είτε εν κινήσει…

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέλη Κυκλοφορίας ανά μήνα και on line"

SZ: Να δείξουν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα τα όριά της

Δύσκολος εταίρος η Τουρκία κατά την Süddeutsche Zeitung. Τις ηγετικές τουρκικές αξιώσεις στο εξωτερικό με την συνεχώς διογκούμενη τουρκική πολεμική βιομηχανία προβάλλει η FAZ.

Στο μικροσκόπιο της σημερινής Süddeutsche Zeitung του Μονάχου η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σχολιαστής της εφημερίδας Τόμας Αβενάριους κάνοντας αναλυτική περιγραφή των στόχων της χώρας στην εξωτερική πολιτική, καταλήγει στη διαπίστωση ότι θα ήταν ενδεδειγμένο οι ΗΠΑ να δείξουν στον πρόεδρο Ερντογάν τα όρια. Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν εξελίχθηκαν όπως ίσως να τις ήθελε η Άγκυρα. Ο Γερμανός δημοσιογράφος στο άρθρο του με τον τίτλο “Προσοχή, ταραξίας” αποτυπώνει την ψυχρότητα στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας που φαίνεται και από το ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους περισσότερους αρχηγούς κρατών, αλλά έχει αφήσει τον Ερντογάν να περιμένει.

Τουρκία δύσκολος εταίρος

τουρκικό πολεμικό / ανοιχτά της Κύπρου

Όσον καιρό η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν επιτρέπεται να απειλεί νατοϊκούς εταίρους όπως την Ελλάδα.

“Ο Ερντογάν παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε δοκιμασία, αλλά οι στρατηγικοί εταίροι ξεπερνούν πάντα όλες τις δυσκολίες” υπενθυμίζει η εφημερίδα πρόσφατα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου. “Ηχεί σαν να το γύρισε σε ειρηνοποιός, αλλά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του. Ο Ερντογάν θέλει να έχει το λέγειν στην Εγγύς Ανατολή, αναμειγνύεται στον εμφύλιο της Συρίας, της Λιβύης και του Ιράκ, πολεμά τους συμμάχους των ΗΠΑ, τους Κούρδους της Συρίας. Στη διαμάχη για τους φυσικούς πόρους στη Μεσόγειο ο ταραχοποιός της ειρήνης στέλνει τον τουρκικό στόλο. Από τη Μόσχα η νατοϊκή Τουρκία αγοράζει ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S 400. Ούτε ο Τραμπ, αλλά ούτε οι ΗΠΑ και η ΕΕ εναντιώθηκαν αξιόπιστα απέναντι σε αυτήν την πολιτική”. Ο Γερμανός αρθρογράφος υπονοεί ότι τώρα που άλλαξε ο ένοικος στον Λευκό Οίκο, ίσως κληθεί ο Τούρκος πρόεδρος να πληρώσει παλαιούς λογαριασμούς. “Αλλά η Τουρκία χρειάζεται τις ΗΠΑ, και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χρειάζονται εξίσου και την Τουρκία” επισημαίνει.

Στο σχόλιο ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι η Τουρκία δεν ήταν ποτέ ένας εύκολος εταίρος. “Αλλά κατά τον Ψυχρό Πόλεμο έγινε χώρος περίφραξης του ΝΑΤΟ απέναντι στην Σοβιετική Ένωση, αγόρασε αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα, είπε όχι στο πολιτικό Ισλάμ και είχε φιλοδοξίες για ένταξη στην ΕΕ. Το 2021 δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Το συνεχές χάος στην Εγγύς Ανατολή την απειλεί, η Ρωσία ασκεί ανοιχτά επιθετική πολιτική στην περιοχή, ο ισλαμισμός … είναι για την Άγκυρα το ίδιο ελκυστικός όσο και επικίνδυνος και κάθε ελπίδα για ένταξή της στην ΕΕ έχει εξανεμιστεί. Άρα η Τουρκία θα πρέπει να ανασυνταχθεί” υποστηρίζει η εφημερίδα. “Αλλά δεν χρησιμοποιεί τη διπλωματία και δοκιμασμένες συμμαχίες, αναζητεί εναλλασσόμενους συνασπισμούς και στρατιωτική ισχύ. Αυτό είναι ελάχιστα αποδεκτό.Όσο καιρό Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν επιτρέπεται να απειλεί νατοϊκούς εταίρους όπως την Ελλάδα, δεν μπορεί να κάνει πειράματα με ρωσικά όπλα τόσο απλά. Εάν δεν το δέχεται, έχει έρθει ο καιρός για αισθητές αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη” καταλήγει η εφημερίδα.

Η εξοπλιστική βιομηχανία του Ερντογάν

Σε μακροσκελές άρθρο η Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφει την μαζική ανάπτυξη και επέκταση της τουρκικής εξοπλιστικής βιομηχανίας, κυρίως από τότε που κυβερνών κόμμα αναδείχθηκε το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης AKP του Ερντογάν.

Τουρκικά πολεμικά οχήματα έξω από το Ιντλίμπ της Συρίας
Τουρκικά πολεμικά οχήματα έξω από το Ιντλίμπ της Συρίας

“Στις δεκαετίες που η Τουρκία ήταν δεσμευμένη στις αρχές του ιδρυτή της Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ακολουθούσε το σύνθημα ΄Ειρήνη στο εσωτερικό, ειρήνη και στον κόσμο΄” παρατηρεί ο αρθρογράφος. “Η Τουρκία συμμετείχε σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, αλλά δεν έκανε επεμβάσεις σε άλλες χώρες, με εξαίρεση την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Αυτό άλλαξε με το ΑΚΡ του Ερντογάν. Αφυπνίστηκε η αυτοκρατορική μνήμη της Τουρκίας και παρουσιάστηκαν ευκαιρίες, σε αντίθεση με το παρελθόν, για να επιβάλει τις ηγετικές της αξιώσεις. Όσο περισσότερο ο τουρκικός στρατός συμμετέχει σε διενέξεις, τόσο περισσότερα όπλα χρειάζεται, που μπορεί να τα δοκιμάζει πάραυτα και να τα εξελίσσει” σημειώνει ο αρθρογράφος. “Οι δοκιμές με καθημερινές επιθέσεις εναντίον του ΡΚΚ έγιναν αναπόφευκτες. Όσο βελτιώνονται τα όπλα, τόσο περισσότερα εξάγει η Τουρκία. Στο μεταξύ η εξοπλιστική βιομηχανία έχει γίνει σημαντικός εξαγωγικός κλάδος. Μεγάλοι πελάτες της είναι εκτός από τις ΗΠΑ το Αζερμπαϊτζάν, η Ινδονησία και το Πακιστάν. Τουρκικό εξοπλιστικό υλικό πωλείται στο μεταξύ στο Κατάρ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ακριβώς με όπλα δικής της παραγωγής η Τουρκία θέλει να προβάλει ηγετικές αξιώσεις και εκτός συνόρων. “Έτσι την ανατολική Μεσόγειο διασχίζουν υπερσύγχρονες κορβέτες. Μια νέα φρεγάτα της σειράς Istanbul Class (Istanbul-class frigates) καθελκύστηκε τελευταία στη θάλασσα. Τουρκικά μη επανδρωμένα πολεμικά συνέβαλαν αποφασιστικά στο να κριθεί πρόσφατα ο πόλεμος στη Λιβύη και στον Καύκασο. Με ένα ευρύ οπλοστάσιο πυραύλων ο τουρκικός στρατός πολεμά το ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Και για τη διαρκή παρουσία σε μεγάλα τμήματα της Συρίας ο στρατός χρειάζεται ανθεκτικό εξοπλισμό”.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "SZ: Να δείξουν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα τα όριά της"

Μολότοφ τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΚΑΪ

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, στο κτίριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα.

Τρεις άγνωστοι στις 2:22 το πρωί του Σαββάτου (13/3), πλησίασαν το κτίριο του ΣΚΑΪ από την πλευρά του Κηφισού. Οι δράστες, όπως αναφέρει το skai.gr, κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους του κτιρίου και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Οι τρεις πέσαν μέσα  στον περιβολο και δύο έξω απο τον φράχτη. Από τις μολότοφ προκληθηκε μαύρισμα στην περίφραξη του κτιρίου.

Οι φύλακες του σταθμού ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως οι δράστες είχαν διαφύγει.

Πελώνη: Επίθεση στην ελευθερία του λόγου

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό καταδίκασε η κυβέρνηση δια στόματος της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη. Όπως τονίζει στη δήλωσή της,  «η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποια καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές. Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Καταδικάζει απερίφραστα ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία».

Γαϊτάνης: Όσοι διαπράττουν τετοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και είναι απολύτως καταδικαστέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και προσέθεσε: «Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας».

Δένδιας: Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι μία ακόμα επίθεση στην ελευθεροτυπία από τους εχθρούς της

«Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με μολότοφ, είναι μία ακόμα επίθεση στην ελευθεροτυπία από τους εχθρούς της» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Βαρβιτσιώτης: Κανείς δεν μπορεί να εκφοβίσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση

«Η επίθεση με μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση κατά της ενημέρωσης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Περαιτέρω, τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να εκφοβίσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση».

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει «με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο» την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωση της «καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ» και σημειώνει:

«Παρά το ότι ο ΣΚΑΪ ουδέποτε φιλοξενεί στελέχη ή έστω τις απόψεις της Ελληνικής Λύσης, θεωρούμε ότι κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία».

ΚΚΕ: «Η επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα και στρέφεται κατά εργαζομένων»

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, στρέφεται κατά εργαζομένων και διευκολύνει εκείνους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να συνδέσουν τέτοιες ενέργειες με τη δίκαιη διαμαρτυρία του λαού και της νεολαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Χρηστίδης: Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του Τύπου βάλλουν κατά της Δημοκρατίας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και επισημαίνει: «Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του Τύπου βάλλουν κατά της Δημοκρατίας».

ΜέΡΑ25: Ο αγώνας για ποιοτική ενημέρωση μόνο μυαλά χρειάζεται ως πολεμοφόδια, όχι μολότοφ

«Η προπαγάνδα δεν σβήνει με βία, αντίθετα ενδυναμώνεται, αποκτώντας ένα «μαρτυρικό φωτοστέφανο» που δεν το κέρδισε με την αξία της» αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανάρτησή του στο twitter, για την επίθεση στον τ/σ ΣΚΑΪ και επισημαίνει: «Ο αγώνας για ποιοτική ενημέρωση μόνο μυαλά χρειάζεται ως πολεμοφόδια, όχι μολότοφ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μολότοφ τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΚΑΪ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news