facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες – Ποια στοιχεία περιλαμβάνουν

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων, η πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τις οποίες αναμένεται να ανοίξει την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, με τα ραντεβού στα Αστυνομικά Τμήματα να ξεκινούν ακόμη και από την ίδια μέρα.

Αναλυτικά η διαδικασία

Η ειδική πλατφόρμα θα ανεβεί στο gov.gr, ενώ μετά την αίτηση για έκδοση νέας ταυτότητας, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει SMS στο κινητό του τηλέφωνο, όπου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού και 7-10 μέρες μετά θα ενημερώνεται εκ νέου με SMS για την παραλαβή της.

Το κόστος για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, που θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα ανέρχεται στα 10 ευρώ, θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά και η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων θα είναι τα 10 χρόνια.

Θα υπάρχουν περιπτώσεις, όπου θα πληρώνουμε διπλά τη νέα ταυτότητα και αυτό αφορά τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, θα καταβάλλεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου ύψους 9 ευρώ, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει

Στις νέες ψηφιακές ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, εθνικότητα και αριθμός ταυτότητας. Πιο αναλυτικά, στην εμπρόσθια όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, η φωτογραφία του πολίτη, το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN και η υπογραφή κατόχου.

Στην οπίσθια όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

Σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων, τα οποία αφορούν σε κρατούμενους, νοσηλευόμενους, υπερήλικες και ΑμΕΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας.

Έως τον Αύγουστο του 2026 θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες

Πολλοί σπεύδουν το τελευταίο διάστημα για να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, οι παλιές ταυτότητες θα πάψουν να ισχύουν από τον Αύγουστο του 2026 και μετά θα ισχύουν μόνο οι νέου τύπου ταυτότητες και καμία άλλη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες – Ποια στοιχεία περιλαμβάνουν"

Κύπρος: «Βροχή» αντιδράσεων για τον Κασσελάκη που αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος

Το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να κάνει ένα σχόλιο για τις δηλώσεις Ερντογάν για την ανεξαρτησία της της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Απαντώντας, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Και είναι αυτές οι φράσεις, αυτοί οι χαρακτηρισμοί, που έχουν προκαλέσει «βροχή» από σχόλια και αντιδράσεις στην Κύπρο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: «Βροχή» αντιδράσεων για τον Κασσελάκη που αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος"

ΑΔΕΔΥ: «Ουδέποτε συναντηθήκαμε με τον Στέφανο Κασσελάκη»

Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης διέψευσε ότι η εκτελεστική της επιτροπή συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, όπως ανέφερε ο ίδιος νωρίτερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αιγάλεω.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ για δήθεν συνάντησή της με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη.

Τέτοια συνάντηση ουδέποτε έγινε. Η ΑΔΕΔΥ δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά των κομμάτων, αλλά θεσμικά συναντάται με τους εκάστοτε αρχηγούς τους και όχι με υποψήφιους. Καλούμε τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την “είδηση” να αποκαστήσουν την αλήθεια για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς, συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΔΕΔΥ: «Ουδέποτε συναντηθήκαμε με τον Στέφανο Κασσελάκη»"

Κασσελάκης: Χαρακτήρισε τουρκικό «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο Αιγάλεω και μετά την ομιλία που έδωσε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων αποκάλεσε τουρκικό «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, είπε πως «είναι απαράδεκτο το να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Στη συνέχεια συμφώνησε με την φράση «το ψευδοκράτος δηλαδή» που ανέφερε ένας από τους ρεπόρτερ, όπου έκαναν τις ερωτήσεις.

Έπειτα, αναφέρθηκε στο περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώτος είχε πει «για μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης»

«Να απαντάει επιτόπου, όπως ο κύριος Ερντογάν είχε έρθει όταν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και αναγνώρισε την μουσουλμανική μειονότητα. Ένας ηγέτης απαντά ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα».

«Κοινωνική θητεία»

Έπειτα, ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή ως στόχο η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού κατά τη γνώμη μου να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές.

«Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Αυτό θα γίνει με συνεννόηση με την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα κοστολογημένο μέσα σε μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Σας λέω τον σκοπό. Ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κασσελάκης: Χαρακτήρισε τουρκικό «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο"

Η Ρωσία απαγορεύει προσωρινά τις εξαγωγές καυσίμων προς τις περισσότερες χώρες

Η Ρωσία απαγορεύει προσωρινά τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ προς όλες τις χώρες εκτός ενός κύκλου τεσσάρων πρώην σοβιετικών κρατών, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η εγχώρια αγορά, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για τα καύσιμα που παρέχονται βάσει διακυβερνητικών συμφωνιών σε μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης υπό την ηγεσία της Μόσχας, η οποία περιλαμβάνει τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και το Κιργιστάν.

«Οι προσωρινοί περιορισμοί θα βοηθήσουν στον κορεσμό της αγοράς καυσίμων, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Ενέργειας, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με τους περιορισμούς θα αποτρέψουν τις μη εξουσιοδοτημένες «γκρίζες» εξαγωγές καυσίμων κίνησης.

Τους τελευταίους μήνες στην Ρωσία έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις βενζίνης και ντίζελ. Οι τιμές χονδρικής των καυσίμων έχουν αυξηθεί, αν και στις τιμές λιανικής έχει τεθεί ανώτατο όριο σε μια προσπάθεια να συμβαδίσουν με τον επίσημο πληθωρισμό, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι ελλείψεις ήταν ιδιαίτερα επώδυνες σε ορισμένες περιοχές του νότιου σιτοπαραγωγικού κέντρου της Ρωσίας, όπου τα καύσιμα είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογή της σοδειάς. Μια σοβαρή κρίση θα μπορούσε να είναι δυσάρεστη για το Κρεμλίνο, καθώς τον Μάρτιο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Οι έμποροι λένε ότι η αγορά καυσίμων έχει πληγεί από παράγοντες όπως η συντήρηση στα διυλιστήρια πετρελαίου, οι δυσχέρειες στους σιδηροδρόμους και η αδυναμία του ρουβλίου, η οποία αποτελεί κίνητρο για τις εξαγωγές καυσίμων.

Η Ρωσία έχει ήδη μειώσει τις εξαγωγές ντίζελ και πετρελαίου κίνησης μέσω θαλάσσης κατά σχεδόν 30% σε περίπου 1,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τις πρώτες 20 ημέρες του Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους εμπόρους και τα στοιχεία της LSEG.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται: «Προηγουμένως, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, η κυβέρνηση αύξησε τις υποχρεωτικές ποσότητες προμήθειας βενζίνης και ντίζελ κίνησης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων», όπως και ότι «επίσης καθημερινά γίνεται παρακολούθηση των αγορών καυσίμων για τις ανάγκες των αγροτικών παραγωγών με άμεση προσαρμογή των ποσοτήτων».

Η Ρωσία εξήγαγε 4.817 εκατομμύρια τόνους βενζίνης και σχεδόν 35 εκατομμύρια τόνους ντίζελ πέρυσι.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ρωσία απαγορεύει προσωρινά τις εξαγωγές καυσίμων προς τις περισσότερες χώρες"

Βίντεο με παλιά ομιλία του Κασσελάκη ανέβασε ο Άδωνις - «Υποστηρίζει όλα όσα ειρωνεύονταν οι αριστεροί τόσα χρόνια»

«Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος» έγραψε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ανεβάζοντας βίντεο από παλαιότερη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πολύ έξυπνα δεν κάνει καμία πολιτική δήλωση έως ότου καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος. Όμως πραγματικά τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτό το βίντεο; Ότι η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική;» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός στο tweet του για το βίντεο με την ομιλία του κ.Κασσελάκη.

Ολόκληρη η ανάρτηση Γεωργιάδη:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πολύ έξυπνα δεν κάνει καμία πολιτική δήλωση έως ότου καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος. Όμως πραγματικά τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτό το βίντεο; Ότι το να φεύγουν τα παιδιά μας έξω είναι η λύση για την Ελλάδα; Ότι η νοοτροπία που θα πάρουν στις επιχειρήσεις έξω πρέπει να μεταφερθεί στην Ελλάδα; Ότι η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική; Ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους κλπ;Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος….».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο με παλιά ομιλία του Κασσελάκη ανέβασε ο Άδωνις - «Υποστηρίζει όλα όσα ειρωνεύονταν οι αριστεροί τόσα χρόνια»"

Ερντογάν: Άλμα στα ελληνοτουρκικά η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης – Μόνη λύση η αναγνώριση του ψευδοκράτους

“Άλμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης στις 7 Δεκεμβρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, δήλωσε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για το θέμα αυτό. Ομοίως, ο επικεφαλής σύμβουλός μου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, θα συνεργαστεί επίσης με την ομόλογό του. Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο και η προσέγγιση του Μητσοτάκη είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

«Αλλά το πιο σημαντικό βήμα για εμάς αυτή τη στιγμή θα είναι η Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, Θεού θέλοντος» τόνισε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης θα είναι ένα σημαντικό άλμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι Υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν τις προκαταρκτικές προετοιμασίες και θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου. Με αυτή τη σύνοδο κορυφής, ελπίζουμε ότι θα δούμε αμοιβαία ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει». Συνεχίζοντας τις αναφορές του για την Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «πρόσφατα, και οι δύο χώρες δοκιμάστηκαν από καταστροφές. Αυτές οι δυσμενείς καταστάσεις έφεραν τις χώρες μας πιο κοντά η μία στην άλλη όσον αφορά τη βοήθεια. Πρόσφατα, οι αυξανόμενες επαφές υψηλού επιπέδου υποστήριξαν επίσης την τρέχουσα θετική ατμόσφαιρα».

«Την προσεχή περίοδο, ελπίζω ότι οι συμβουλευτικές μας επαφές μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης θα καταστήσουν τη διαδικασία ακόμη πιο θετική. Ως Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε μακριά από βήματα και συζητήσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε από κοινού βήματα σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου η επερχόμενη διαδικασία να προχωρήσει με ασφάλεια» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Μόνη λύση η αναγνώριση του ψευδοκράτους

Σε ότι αφορά το Κυπριακό και στην ερώτηση ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης μετά και την έκκληση του για αναγνώριση των Κατεχομένων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ότι «η προσέγγισή μας για την Κύπρο είναι σαφής εδώ και πολύ καιρό. Είναι πλέον ξεκάθαρα κατανοητό ότι οι φόρμουλες ομοσπονδίας δεν είναι ρεαλιστικές και δεν θα λειτουργήσουν. Η απόρριψη αυτής της πραγματικότητας δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή μη λύσης στο νησί».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «έχουμε προσπαθήσει να βρούμε μια δίκαιη και μόνιμη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Προσκαλέσαμε τους συνομιλητές μας να το διασφαλίσουν αυτό. Κάναμε επίσης άλλη μια πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα».

Τονίζοντας ότι «η αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ως ανεξάρτητου κράτους είναι το μόνο βήμα, το πιο αποτελεσματικό βήμα που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού» πρόσθεσε ότι «δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη επιλογή. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στο πλαίσιο των εγγυητικών δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε να συνεχιστεί η πόρτα που άνοιξε η ένταξη της «ΤΔΒΚ» στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος παρατηρητής. Η αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» ως ανεξάρτητου κράτους από τη μία χώρα μετά την άλλη εξυπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο επόμενος οδικός μας χάρτης είναι τα αποτελεσματικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων της «ΤΔΒΚ» και την ένταξή της στο διεθνές σύστημα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Άλμα στα ελληνοτουρκικά η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης – Μόνη λύση η αναγνώριση του ψευδοκράτους"

Ρομά έκλεψαν θερμοσίφωνα και αγροτικό μηχάνημα από πλημμυρισμένο σπίτι Τρικαλινών!

Ούτε τον πόνο των πλημμυροπαθών δεν σέβονται επιτήδειοι που έχουν βάλει στο …μάτι ότι έχει μείνει από το βιός των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε χθες το απόγευμα στην Φανερωμένη, όπου από σπίτι πλημμυροπαθών έκλεψαν έναν θερμοσίφωνα και ένα αγροτικό μηχάνημα, συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες, μόλις αντιλήφθηκαν πως μετά την πλημμύρα έπεσαν και θύματα κλοπής, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Μετά από τις άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Πρόκειται για δύο Ρομά, ηλικίας 35 ετών.

Οι Αστυνομικές Αρχές από τις πρώτες μέρες της θεομηνίας προχωρούν σε εντατικές περιπολίες και ελέγχους στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πλιάτσικου.

Την ίδια ώρα εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερη προσεκτικοί και εάν αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά έκλεψαν θερμοσίφωνα και αγροτικό μηχάνημα από πλημμυρισμένο σπίτι Τρικαλινών!"

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Αθήνα-Λειανοκλάδι – Με λεωφορείο από εκεί ως τη Θεσσαλονίκη

Η Hellenic Train ανέφερε ότι από την Παρασκευή (22/9) επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.

Επιπλέον επανέρχεται η λεωφορειακή σύνδεση στο τμήμα Λειανοκλάδι-Λάρισα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια 50,52,60,54 και 56 θα πραγματοποιούνται με τρένο στη διαδρομή Αθήνα-Λειανοκλάδι. Ακολούθως, οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία από το Λειανοκλάδι έως την Θεσσαλονίκη και ενδιάμεση στάση στη Λάρισα.

Αντίστοιχα, τα δρομολόγια 51,53,61,55 και 57 θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη μέχρι τον Σ.Σ Λειανοκλαδίου, με ενδιάμεση στάση στην Λάρισα, και στη συνέχεια μετεπιβίβαση σε αμαξοστοιχία με προορισμό την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, το τμήμα Λειανοκλάδι - Λάρισα – Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Λειανοκλάδι εξυπηρετείται με λεωφορεία λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών.

Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι λόγω της δρομολόγησης των λεωφορείων και τις ανταποκρίσεις με τις αμαξοστοιχίες έχουν τροποποιηθεί οι ώρες αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη και άφιξης σε αυτή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Αθήνα-Λειανοκλάδι – Με λεωφορείο από εκεί ως τη Θεσσαλονίκη"

Καιρός αύριο: Έως 35 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές

Ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Σε κάποιες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε στα βορειότερα ορεινά της Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματά του το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα βορειότερα ορεινά της Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στα ανατολικότερα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις έως 5 τοπικά στα Δωδεκάνησα μετά το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως 35 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές"

Παράνομη η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό - Τι ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Την αναστολή της απεργίας σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η στάση εργασίας των εργαζομένων της Hellenic Train που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας.

Όσον αφορά σε ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ τονίζει ειδικότερα: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Capture-50

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από το γραφείο Τύπου της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού (Γραμμές 1,2 και 3) να παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, ενώ το τραμ κινείτο μέχρι και τις 13:30.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράνομη η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό - Τι ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ"

Το Μαξίμου διαψεύδει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν υπήρξε συνεργάτης του
Κυριάκου Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κασσελάκης δεν συνεργάστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως ισχυρίζονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλη σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης υπήρξε συνεργάτης του πρωθυπουργού από το 2012 έως το 2015.

Επίσης, σε άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα την εφημερίδα της ομογένειας ο κ. Κασσελάκης τον Ιούλιο του 2023 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από το 2012 και μετά, είχα αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ήταν βουλευτής, στη συνέχεια υπουργός και, τέλος, επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Μαξίμου διαψεύδει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη"

5 κρούσματα Pirola στην Ελλάδα -39 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD

Πέντε κρούσματα της νέας υπο-παραλλαγής BA.2.86, γνωστή και ως Pirola καταγράφηκαν και στην Ελλάδα στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για παραλλαγή υπό παρακολούθηση, η οποία έχει εντοπιστεί σε 20 χώρες, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου, 39 ακόμη ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους, έγιναν 733 νέες εισαγωγές, ενώ 25 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.521. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας: 

               Δείκτες CoViD 11 - 17 Σεπτεμβρίου

4 - 10 Σεπτεμβρίου

Νέοι θάνατοι 39  32
Διασωληνωμένοι 25  25
Νέες εισαγωγές 733  688

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ σημειώνουν πως για η νέα υπο-παραλλαγή του στελέχους Όμικρον, ΒΑ.2.86, που χαρακτηρίστηκε ως υπο-παραλλαγή υπό παρακολούθηση (Variant Under Monitoring - VUM) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 17 Αυγούστου 2023, τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή έχουν ως εξής:

  • Η υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.
  • Λόγω μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει, είναι υπό παρακολούθηση όσον αφορά στη μεταδοτικότητά της και στη σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί. 
  • Βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτελεί την κυρίαρχη υποπαραλλαγή σε καμία γεωγραφική περιοχή ανά την υφήλιο) στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 5 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου.
Λύματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου υπήρξε μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του Ηρακλείου κατά 364%.

Αύξηση καταγράφηκε και στην Πάτρα (138%), στα Χανιά (104%) και στη Θεσσαλονίκη (64%), ενώ μείωση υπήρξε στα Ιωάννινα (-18%) και στην Αττική (-16%).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » " 5 κρούσματα Pirola στην Ελλάδα -39 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD"

Βόλος: Κατέρρευσε η καγκελόπορτα του 2ου ΕΠΑΛ – Χτύπησε εκπαιδευτικός στο κεφάλι

Τύχη “βουνό” είχαν η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου Νατάσα Οικονόμου και ακόμη ένας εκπαιδευτικός του σχολείου, όταν χθες το βράδυ στην προσπάθειά τους να ασφαλίσουν τον χώρο, η μεγάλη σιδερένια καγκελόπορτα κατέρρευσε και έπεσε πάνω στην κ. Οικονόμου, η οποία έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι, στα χέρια και τα πόδια. Ο συνάδελφός της την μετέφερε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε ανάρτησή της η Νατάσα Οικονόμου επισημαίνει ότι είχε ζητηθεί πριν λίγες ημέρες από τον Δήμο Βόλου να γίνει έλεγχος για την ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η ίδια επισημαίνει ότι εάν είχαν επιστρέψει οι μαθητές στο σχολείο, δεν αποκλείεται να υπήρχαν και θύματα.

Διαβάστε την ανάρτηση της Νατάσας Οικονόμου:

Όταν, πριν από λίγες μέρες, αποστείλαμε από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό (εδραζόμαστε στο Καρτάλειο Διδακτήριο) στον Δήμο Βόλου σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να ελέγξουν και να διασφαλίσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες τη δομική ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συνέτρεχε τόσο ουσιαστικός λόγος για αυτόν τον έλεγχο.

Χτες το βράδυ, γύρω στις 22:15, στην προσπάθειά μου να κλειδώσω την καγκελόπορτα και να ασφαλίσω το σχολείο, βίωσα ένα ισχυρό σοκ. Οι άλλοι συνάδελφοι μόλις είχαν φύγει κι εγώ έμεινα πιο πίσω, να τακτοποιήσω ένα διοικητικό θέμα. Τελειώνοντας, κλείδωσα το γραφείο, έβαλα τα πράγματά μου στο αυτοκίνητο, το οποίο, ευτυχώς, ανέβασα στο πεζοδρόμιο με την όπισθεν προς την είσοδο του σχολείου, και κατέβηκα να κλειδώσω. Η εξωτερική πόρτα, συρόμενη με δύο ρόδες που κυλούν πάνω σε μία ράγα, δεν μετακινούνταν εύκολα και, συνεπώς, δεν μπορούσα να την κλείσω και να την κλειδώσω. 

Έτσι, τηλεφώνησα σε έναν συνάδελφο που μένει κοντά στο σχολείο, να επιστρέψει, για να με βοηθήσει. Στην προσπάθεια να σύρουμε την πόρτα, ώστε να μπορέσουμε να την κλειδώσουμε, η πόρτα βγήκε από το σίδερο που τη συγκρατούσε στο πάνω μέρος της και έπεσε προς τον δρόμο, στο πεζοδρόμιο.

Για καλή μου τύχη, – γιατί είναι σιδερένια, πολύ βαριά πόρτα – η ορμή της ανακόπηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου, αλλά χτυπώντας με στο κεφάλι, με μία δυνατή ώθηση με έριξε κάτω. Ο συνάδελφος με συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χειρουργικό τμήμα και ιατρικές οδηγίες για τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, ο τραυματισμός μου ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα χέρια και τα πόδια.

Τελικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που συνέβη το γεγονός αυτό με αυτές τις συνθήκες σε μένα, γιατί θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα σε βάρος μαθητών/-τριών ή περαστικών και να είναι πιο σοβαρές οι συνέπειες. Γιατί, έτσι όπως στηριζόταν η συγκεκριμένη πόρτα χωρίς ασφάλεια (δείτε στη φωτογραφία το σίδερο στο πάνω μέρος), θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα. Ευχαριστώ θερμά τον νεαρό και την κοπέλα που περνούσαν εκείνη την ώρα και έτρεξαν να μας βοηθήσουν.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες, ζητήστε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, από τον Δήμο να ελέγξει τα σχολειά σας – και δεν είναι προεκλογική πολεμική εναντίον του, ούτε είναι εμμονικοί όσοι λένε ότι είναι καιρός να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της πόλης. Και αναζητήστε και οι ίδιοι/-ες πιθανές αιτίες δυνητικού κινδύνου, για να προστατεύσετε τα παιδιά και τους εαυτούς σας.

Να είμαστε όλοι και όλες καλά και καλή μας αρχή τις επόμενες μέρες, χωρίς σοβαρά προβλήματα.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Κατέρρευσε η καγκελόπορτα του 2ου ΕΠΑΛ – Χτύπησε εκπαιδευτικός στο κεφάλι"

Θύμα …ξυλοδαρμού πρόεδρος σε χωριό των Τρικάλων για τα …νερά!

Μέσα στις λάσπες, τον πόνο και τις δοκιμασίες που περνούν οι Τρικαλινοί μετά τη θεομηνία που «χτύπησε» την περιοχή μας, η κατάσταση σε κάποιες περιπτώσεις δεν αργεί να βγει εκτός ελέγχου.

Όπως συνέβη σε χωριό των Τρικάλων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr δημιουργήθηκε παρεξήγηση μεταξύ του προέδρου και κατοίκων σχετικά με τα εμφιαλωμένα νερά που διατίθενται από δωρεές που καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα και τον σωστό διαμοιρασμό.

Τα …αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Ο πρόεδρος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ έγιναν αλληλομηνύσεις.

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θύμα …ξυλοδαρμού πρόεδρος σε χωριό των Τρικάλων για τα …νερά!"

Βουλή: Ομόφωνα άρση ασυλίας για Δούρου, Καλαματιανό, Κοτρωνιά αποφάσισε η Ολομέλεια

Ομόφωνα έγιναν δεκτές από την Ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας των βουλευτών Διονυσίου Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ), Γεωργίου Κοτρωνιά (ΝΔ) και Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες τέθηκαν σε ψηφοφορία σήμερα Πέμπτη.

Την άρση ασυλίας και των τριών είχε προτείνει ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ενώ και οι τρεις βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας τους.

Αναφορικά με την κ. Δούρου, η αίτηση άρση ασυλίας ζητήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κάτοικοι του Μάτι, την περίοδο που ήταν περιφερειάρχης. Για το θέμα έχει τοποθετηθεί η βουλευτής στην Ολομέλεια, με την έναρξη της βουλευτικής περιόδου.

Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καλαματιανός, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, είπε ότι «πρόκειται για μια προδήλως αβάσιμη υπόθεση», δεδομένου ότι φέρεται να έχει εκδώσει ένα ένταλμα πληρωμής τον Δεκέμβριο του 2017, ως διοικητής του ΕΦΚΑ, όμως η θητεία του είχε λήξει 31.12.2016 ως διοικητού του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. «Συνεπώς, είναι αδύνατο να έχω εκδώσει ένταλμα ένα χρόνο μετά τη λήξη της θητείας μου», είπε ο κ. Καλαματιανός και προσέθεσε ότι παρόλα αυτά ζητεί την άρση της ασυλίας του, προκειμένου η υπόθεση να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη τα περαιτέρω.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, είπε ότι πρόκειται μια υπόθεση που τοποθετείται πριν από μια δεκαετία και αφορά στην περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος. «Αφορά υπεξαίρεση σε νομικό πρόσωπο του Δήμου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, που γινόταν από τον ταμία του και για την οποία υπόθεση, εκτός από τον ταμία και τους ορκωτούς ελεγκτές, ελέγχεται και ο τότε δήμαρχος. Ως δήμαρχος, με πολλαπλές ιδιότητες (μέλος της ΚΕΔΚΕ, μέλος του Κογκρέσου των δημάρχων της Ευρώπης, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ), σε ένα δήμο με 10 νομικά πρόσωπα και τρεις δημοτικές επιχειρήσεις, στηριζόμουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προβλέπονται από το νόμο. Έτσι κάθε χρόνο ελέγχονταν τα οικονομικά του νομικού προσώπου και όλων των νομικών προσώπων, από ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές, τους οποίους μάλιστα δεν διορίζει ο δήμαρχος αλλά το δημοτικό συμβούλιο, και οι οποίοι πιστοποιούσαν κάθε χρόνο συνεχώς ότι όλα είναι καλά και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή υποψία κακοδιαχείρισης», είπε ο βουλευτής. Ενημέρωσε επίσης ότι το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν εμπλέκει τον κ. Κοτρωνιά, ως δήμαρχο, στην υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ομόφωνα άρση ασυλίας για Δούρου, Καλαματιανό, Κοτρωνιά αποφάσισε η Ολομέλεια"

Ελαιόλαδο: Αντικλεπτικά άρχισαν να βάζουν τα ισπανικά σούπερ μάρκετ

Απλησίαστες είναι οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ της χώρας έχουν αρχίσει να τοποθετούν…αντικλεπτικά συστήματα καθώς είναι συχνές οι απόπειρες κλοπής.

Μάλιστα, απόπειρες κλοπής ελαιόλαδου γίνονται και σε μεγάλα ελαιοτριβεία, όπως πριν από ένα μήνα στην Κόρδοβα, σε ένα ελαιοτριβείο, όπου έκλεψαν περίπου 60.000 λίτρα. Η τιμή του αποτιμάται γύρω στα 500.000 ευρώ και αυτό έγινε από δεξαμενές που υπήρχαν εκεί και το μετέφεραν με βυτία.

Αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία είναι ότι ενώ στην αρχή του χρόνου, το λίτρο το λάδι κόστιζε 6,91 ευρώ ενώ η τιμή του Σεπτεμβρίου έχει φτάσει στα 10,34 ευρώ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν σταμάτησε να βρέχει στην Ισπανία, αλλά η νότια Ισπανία υποφέρει ακόμα από ξηρασία, από ανομβρία και αυτή τη στιγμή οι Ισπανοί πληρώνουν τόσο ακριβό λάδι εξαιτίας της τρίμηνης ανομβρίας την περασμένη άνοιξη. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελαιόλαδο: Αντικλεπτικά άρχισαν να βάζουν τα ισπανικά σούπερ μάρκετ "

Eργασιακό νομοσχέδιο: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται από το πρωί στη Βουλή η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου που αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση δηλώνει πως θα το καταψηφίσει, θεωρώντας ότι οι διατάξεις του θίγουν τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων. Από την πλευρά της η κυβέρνηση σημειώνει ότι με το νομοθέτημα θα εκλείψουν παθογένειες και αβελτηρίες. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Το νομοσχέδιο έχει την συναίνεση των εργαζομένων. Η απεργία απέτυχε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να το ψηφίσουν με περηφάνεια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα, με τον βουλευτή Χρήστο Κατσώτη να χαρακτηρίζει με σκληρές εκφράσεις τον κ. Γεωργιάδη. Αντεργατικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο o επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της Αρχής και επί των άρθρων 9,10,22,25,26 και 31.

 
Α. Γεωργιάδης: Το πενθήμερο δεν καταργείται

Η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε πολλές φορές τις αντιδράσεις και τις διακοπές των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά φιλεργατικό». Ζήτησε από τους βουλευτές του ΚΚΕ να του υποδείξουν ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης που δεν δούλεψε. Και οι εργαζόμενοι δούλεψαν και δεν απήργησαν γιατί ξέρουν ότι με την διάταξη που τους αφορά αυξάνει τα εισοδήματά τους». Απέρριψε το επιχείρημα ότι η αποτυχία της απεργιακής κινητοποίησης οφείλεται στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που την απαγόρευσαν, λέγοντας πως η απόφαση που λέτε είναι μία και αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που όμως το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε ένα άρθρο που τους αφορά και δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος.

Eργασιακό νομοσχέδιο: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «φαντασιώσεις» των συνδικαλιστών τα όσα αναφέρουν πως δήθεν θα επιτρέπονται οι απολύσεις σε όσους εργαζόμενους δεν συναινούν σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας τους». Ο υπουργός αναρωτήθηκε πώς «μπορεί να λέγεται ότι οι οδηγοί των λεωφορείων, ότι πλέον θα εργάζονται 13 ώρες, όταν σήμερα υπάρχει ανώτατο όριο εργασίας». Παρατήρησε πως ενώ «το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς συνταγματικά αυτό γίνεται μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα εξήγγειλε απεργία η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και όχι η ΓΣΕΕ» όπως και κανένα σωματείο που αφορά αυτό το σχέδιο νόμου «δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, ούτε ένα tweet δεν έχει γίνει».

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ο υπουργός ανέφερε πως «το νομοσχέδιο έχει την συναίνεση των εργαζομένων. Η απεργία απέτυχε. Γιατί το σχέδιο νόμου είναι υπέρ των εργαζομένων» και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να το ψηφίσουν με περηφάνεια, τονίζοντας: «Και να ξέρετε ότι στην πράξη ωφελεί τον κόσμο της εργασίας και οδηγεί τους εργαζόμενους σε υψηλότερα εισοδήματα».

ΚΚΕ: «Ο κ. Γεωργιάδης είναι πανικόβλητος και προσπαθεί να καλύψει τη γενική λαϊκή κατακραυγή»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αντικρούοντας τις αναφορές του υπουργού Εργασίας σχετικά με την συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή απεργία είπε πως «ο κ. Γεωργιάδης είναι πανικόβλητος και προσπαθεί να καλύψει τη γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και ψέματα που δεν δικαιολογούνται».

Ζήτησε από τον υπουργό να «πάει μια βόλτα στον Πειραιά» για να δει πως οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της COSCO απήργησαν στο 100% και το λιμάνι «νέκρωσε» και τον επέκρινε πως «ως εκπρόσωπος της τάξης που υπηρετείτε δεν πηγαίνετε εκεί».

Επισήμανε στον υπουργό ότι κανένα σωματείο δεν βγήκε να υποστηρίξει το νομοσχέδιο, όπως υποστηρίζει, εκτός από την «πουλημένη ΓΣΕΕ», όπου χάρη στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ αποφασίστηκε να μη γίνει απεργία». Χαρακτήρισε λαθροχειρία ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είχε λόγο να απεργήσει λέγοντας ότι «για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα που δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας ισχύει το εργατικό δίκαιο, άρα είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εργασίας». Καταλόγισε στον κ. Γεωργιάδη ότι με την ομιλία του έδειξε «την εμπάθεια και το μίσος που έχει για το συνδικαλιστικό κίνημα και ό,τι πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες», αλλά «εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι ζει ο εργαζόμενος», όπως είπε.

Θ. Πλεύρης: Εμείς δεν εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ πως «εμείς δεν εκπροσωπούμε επαγγελματίες συνδικαλιστές» και εσείς «δεν έχετε το προνόμιο να εκπροσωπείτε τους εργάτες και να απευθύνεστε εδώ πέρα και μας λέτε ότι εμείς δουλεύουμε στα σαλόνια». Του αντέτεινε ότι «σε όλες τις περιοχές που αναφέρεστε ως εργατικές, λαϊκές ή αγροτικές η ΝΔ έρχεται πρώτη γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση και αυτό σας ενοχλεί».

Ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε πως «εμείς δεν εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Δεν εκπροσωπούμε αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κλείνουν τους δρόμους. Αυτούς δεν τους εκπροσωπούμε, αυτούς τους εκπροσωπείτε εσείς». Παρατήρησε πως «για πρώτη φορά στα χρονικά απεργούν τα άλλα σωματεία σε ένδειξη αλληλεγγύης ενώ δεν απεργεί το βασικό σωματείο».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στη διάταξη για τις απεργίες, ο κ. Πλεύρης είπε πως «αυτό που ενοχλεί το ΠΑΜΕ είναι ότι το άρθρο 22 του Συντάγματος ορίζει ότι η εργασία είναι δικαίωμα και το άρθρο 31 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα γιατί, όπως η απεργία είναι δικαίωμα, είναι και η εργασία δικαίωμα. Επιτέλους θεσμοθετείται ότι πρακτικές στις οποίες συνηθίζετε -να απεργείτε λίγοι και να κλείνετε εισόδους σε εταιρείες και σε εργοστάσια για να μην μπούνε αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και παραβιάζεται το δικαίωμα εργασίας τους- δεν θα τις έχετε πια. Αυτά που είχε μάθει το ΠΑΜΕ, με τσαμπουκά να κλείνει τα εργοστάσια, τελείωσαν. Ο εργάτης που θέλει να δουλέψει δεν θα δώσει λογαριασμό στο ΚΚΕ. Αυτό το νομοσχέδιο τον προστατεύει» είπε ο κ. Πλεύρης.

Eργασιακό νομοσχέδιο: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή

«Μεταρρυθμίζουμε με συνέπεια την αγορά εργασίας»

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλής Κρητικός από τη ΝΔ δήλωσε ότι «το υπό συζήτηση και ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών, αύξηση των θέσεων εργασίας, αύξηση της παραγωγικότητας, μείωση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, αλλά και μείωση της γραφειοκρατίας. Μεταρρυθμίσουμε με συνέπεια την αγορά εργασίας, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στις ιδεολογικές μας αρχές.

Σ. Φάμελλος: Αντεργατικά νομοσχέδια με εντολή του ΣΕΒ και των ολιγοπωλίων

Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων μαζί με τη συντριβή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. Σχολίασε ότι «για το λόγο αυτό η πρώτη κίνηση των τριών υπουργών, Βρούτση, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ήταν αντεργατικά νομοσχέδια με εντολή του ΣΕΒ και των ολιγοπωλίων».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντάς το «το χειρότερο της μεταπολίτευσης για τα εργασιακά δικαιώματα». Υποστήριξε πως με την τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών «υποτιμάτε την νοημοσύνη της κοινωνίας και του εργαζόμενου κόσμου», καθώς αυτό που στην πραγματικότητα «φέρνετε είναι μια ρύθμιση με ισχύ για το 2027, με τρία ναι μεν αλλά, που ουσιαστικά ακυρώνει εξ ολοκλήρου τις ψεύτικες υποσχέσεις σας». Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, «φέρνει το οριστικό τέλος στο όποιο πλαίσιο προστασίας είχε απομείνει για τον κόσμο της εργασίας. Με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/1152, είπε και πρόσθεσε: «Από αύριο θα επιτρέπεται να εργάζεται κάποιος έως και 13 ώρες το 24ωρο, σε παράλληλο εργοδότη. Νομοθετεί την 13 ωρών εργασία, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην πλήρη εκμετάλλευση και εξόντωση των εργαζομένων […] Καταργείται, επίσης, η 5νθημερη εργασία αλλά και η κυριακάτικη αργία […] Εισάγεται η περίοδος της εξάμηνης μαθητείας, χωρίς όμως δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας μετά το τέλος της και χωρίς να δικαιούται ο εργαζόμενος καμία αποζημίωση απόλυσης».

Ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς «η κυβέρνηση καταργεί θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και νομοθετεί την ανασφάλεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων. Υποστήριξε πως αυτό το νομοσχέδιο υπηρετεί την «απόλυτη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων». Δημιουργούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, «συνθήκες εργασιακής γαλέρας και βάναυσης εργοδοτικής εκμετάλλευσης. Η Οδηγία της ΕΕ -στην πραγματικότητα- χρησιμοποιείται για να εισάγετε από την πίσω πόρτα ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασιακή αγορά χωρίς δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και χωρίς νομοθετικό φραγμό για τους εργοδότες».

Ο κ. Πουλάς κάλεσε, «αντί της βιολογικής εξόντωσης των εργαζόμενων από εργοδότη σε εργοδότη, η κυβέρνηση να μεριμνήσει για καλύτερους μισθούς ώστε να μη χρειάζεται να κάνουν δύο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα στην Ελλάδα του 2023». Όπως ανέφερε, υιοθετούνται «συνταγές περασμένων δεκαετιών και παρωχημένης λογικής, που υπονομεύουν την παραγωγικότητα των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα». 

«Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για ένα νομοσχέδιο εργασίας σε μια χώρα που πένεται, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγικό ιστό, παραγωγή πλούτου, βιομηχανία, σε μια χώρα που δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορούμε να μιλάμε για εργαζομένους», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου, ανέφερε πως πως «θεσπίζεται η εργασία δεκατριών ωρών ημερησίως, 78 ωρών την εβδομάδα, καταργούνται τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, απομειώνονται δραματικά μια σειρά επιδομάτων, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές εργασίας, με άμεσο κίνδυνο την επιβολή εργασιακού Μεσαίωνα και την εξάρτηση των εργαζομένων από εκάστοτε τυχόν αδίστακτους εργοδότες. Υπονομεύεται το 8ωρο, το 5ήμερο, ανάγεται σε κανονικότητα η εργασία της Κυριακής

Πώς σχολίασαν το νομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με φόντο τα εργασιακά, ως« κυβέρνηση η οποία δημιουργεί ανομία». Ο Γεώργιος Γαβρήλος, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι είναι «το χειρότερο νομοσχέδιο της μεταπολίτευσης για τα εργασιακά. Μόνη λύση για μας είναι να αποσυρθεί έστω και τώρα αυτό το νομοσχέδιο. Κόλαφος για τους εργαζόμενους της χώρας».

Aπό την πλευρά του ο Δημήτριος Νάτσιος, πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «Νίκη» δήλωσε ότι «σήμερα ίσως πρέπει να μετακινήσουμε τον τόνο από την δουλειά και να τον μεταφέρουμε στο γιώτα, να γίνει “δουλεία»,  γιατί αυτό προοιωνίζεται το νομοσχέδιο που συζητούμε».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Eργασιακό νομοσχέδιο: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή"

Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφισε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του

Σφοδρότατη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που μάλιστα εξαπέλυσε πυρά και για τις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξάγονται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για για «υποκοσμιακού χαρακτήρα» επιθέσεις από λογαριασμούς του διαδικτύου που υποστηρίζουν τον Κασσελάκη.

«Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πώς μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Kontra Channel.



«Υποκοσμιακού χαρακτήρα, θα περίμενα καταδίκη από τον Κασσελάκη»

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη για τις επιθέσεις τους.

«Όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ», είπε.

«Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Έφη (Αχτσιόγλου) κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. Περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί», είπε με νόημα και πρόσθεσε ότι «αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα το οποίο είναι σε βαθιά κρίση».

«Να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη»

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βγει δημόσια και να πάρει θέση για ζητήματα που έχουν μπει στον δημόσιο διάλογο.

«Το κλίμα επιδεινώνεται και από διάφορα δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σαν αυτό που λέει ότι ζήτησαν από τον Τσίπρα να φύγει η Αχτσιόγλου, το διαβόητο SMS και δεν διαψεύδονται αμέσως από τον ίδιο τον Τσίπρα προσωπικά. Τον εμπλέκουν αυτοί οι αλητήριοι ενώ ο Αλέξης είναι απέξω. Εδώ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαψεύσει δημόσια», είπε. Παράλληλα, ζήτησε «να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη».

«Δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται πρόεδρος»

Αιχμές άφησε και για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται υποψήφιος πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές του θέσεις, ανέφερε: «Άκουσα τον Κασσελάκη να λέει όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ότι διαλύθηκε το 41% του Μητσοτάκη. Μπορεί έτσι να τα κάνουν στην Αμερική, αλλά εδώ χρειάζεται δουλειά. (…) Αυτό δεν είναι θέμα ενός Μεσσία για να γίνει όποιος και αν είναι αυτός. Ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής να γίνει αυτοδημιούργητος αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Παράλληλα, ο κ. Φίλης σχολίασε για τον κ. Κασσελάκη ότι «τον έχουμε δει 1,5-2 μήνες, θεωρεί ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και γνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έθεσε και ζήτημα των μελών που πήγαν να ψηφίσουν.

«Ένα μεγάλο μέρος του κόμματος ψήφισε και οι υπόλοιποι πήγαν συγκυριακά. Πήγαν για τον Στέφανο. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που στήθηκε η ιστορία ήταν ένας τρόπος ανοχύρωτου κόμματος. Είναι δυνατόν να έρθει κάποιος ένα μήνα μέλος και να έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος; Είναι δυνατόν στις 10:00 κάποιος να γράφεται και να ψηφίζει δίνοντας 2 ευρώ;» είπε.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφισε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του"

Πρόβατα έφαγαν 100 κιλά κάνναβης στον Αλμυρό Βόλου!

Ένας βοσκός παραξενεύτηκε με τη συμπεριφορά που είχαν τα πρόβατά του, λίγη ώρα αφού τα είχε βγάλει για βοσκή σε περιοχή της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, αμέσως μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας κι ενώ οι χορτολιβαδικές εκτάσεις έχουν υποστεί καταστροφές, ένα κοπάδι με πρόβατα εισέβαλε σε θερμοκήπιο έξω από τον Αλμυρό Βόλου, το οποίο καλλιεργεί… φαρμακευτική κάνναβη και έφαγε μία μεγάλη ποσότητα από το οπιούχο φυτό, που ξεπερνά τα 100 κιλά!

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης, όταν διαπίστωσε ότι η παραγωγή του έχει υποστεί μεγάλη ζημιά τόσο από το έντονο καιρικό φαινόμενο που πλημμύρισε τις εκτάσεις στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια την αποτελείωσαν τα ζώα που βρήκαν φαγητό για να τραφούν!

«Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Έχουμε τον καύσωνα, χάνουμε μεγάλο μέρος της παραγωγής. Έχουμε τις πλημμύρες, χάνουμε το υπόλοιπο. Και το καλύτερο; Μετά από όλα αυτά, μπαίνει στην εγκατάσταση ένα κοπάδι πρόβατα, το οποίο δεν ξέρω πώς γυρνάει, και ξεκίνησε να τρώει ό,τι είχε απομείνει. Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά» λέει ο ιδιοκτήτης της αδειοδοτημένης μονάδας καλλιέργειας κάνναβης.

thenewspaper 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόβατα έφαγαν 100 κιλά κάνναβης στον Αλμυρό Βόλου! "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news