facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Λιμενικό: Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου

Ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ατόμων 43 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών 43 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου. Συγκεκριμένα, γνωρίζεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, περισυλλέγησαν εξήντα (60) αλλοδαποί (40 άνδρες, 11 γυναίκες και 09 ανήλικα ) επιβαίνοντες του Ι/Φ σκάφους από Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κατάκολου.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί εξετάσθηκαν από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού και δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης και πρόκειται να καταλύσουν σε κτηριακές εγκαταστάσεις του οικείου λιμένα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατάκολου.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ) βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ενημερωνόταν διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Λιμενικού Σώματος».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικό: Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου"

Παναγία Σουμελά: Ευχαριστήρια του Πατριαρχείου για την άδεια τέλεσης της Θείας Λειτουργίας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος υπογράφει την άδεια για τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ευχαρίστως ανακοινούται ότι την πρωίαν τής σήμερον, Παρασκευής, 11ης τ.μ. Αυγούστου, ελήφθη εις τα Πατριαρχεία και η γραπτή άδεια (ημερομ. 11 Αυγούστου) διά την τέλεσιν της Θείας Λειτουργίας εις την Παναγίαν Σουμελά, διά την οποίαν και εκφράζονται θερμαί ευχαριστίαι προς τον υπογράφοντα αυτήν Νομάρχην Τραπεζούντος και ευρύτερον προς τας αρμοδίας κυβερνητικάς αρχάς».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγία Σουμελά: Ευχαριστήρια του Πατριαρχείου για την άδεια τέλεσης της Θείας Λειτουργίας"

Δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν και οι 30 που απολογήθηκαν σε πρώτη φάση

Οι πρώτοι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν σήμερα για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, προφυλακίστηκαν άπαντες.

Μεταξύ αυτών είναι 28 Κροάτες. ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Άπαντες δήλωσαν... αθώοι και μάλιστα οι Κροάτες ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έπαιζε με την ΑΕΚ την επόμενη μέρα.

Όσο για τον Έλληνα και τον Αλβανό που ζούνε στη χώρα, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον λάθος τόπο την λάθος... ώρα. Ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Σε κλίμα οδύνης και ανείπωτης θλίψης έγινε σήμερα το απόγευμα η κηδεία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Αύριο και μεθαύριο αναμένται να απολογηθούν και οι υπόλοιποι από τους 106 κατηγορούμενους, ενώ δεν είναι εύκολη υπόθεση η εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου.

Τι λέει ο Κούγιας για τον κατηγορούμενο που υπερασπίζεται

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η υπεράσπιση του Αλέξη Κούγια για τον κατηγορούμενο που έχει αναλάβει και μάλιστα καταγγέλλει παράνομες συμπεριφορές σε βάρος του από δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Ι.Τ. ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ SITE

Ως συνήγορος του κου Ι.Τ. που απολογήθηκε σήμερα ως κατηγορούμενος για δήθεν συμμετοχή του στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλω να καταγγείλω τις εξής τέσσερις περιπτώσεις παρανόμων συμπεριφορών εις βάρος του:
Εντελώς παράνομα και χωρίς να είναι αλήθεια, δημοσιοποιήθηκε ότι δήθεν ο κ. Ι.Τ. έχει κατηγορηθεί για τη διάπραξη ληστειών, εκβιασμών και εμπρησμών, γεγονός το οποίο είναι εντελώς ψευδές και συκοφαντικό, αφού ουδέποτε κατηγορήθηκε γι’ αυτές τις πράξεις, και έχω λάβει την εντολή να μηνύσω και να ενάγω τον οποιονδήποτε έχει προβεί σε αυτές τις συκοφαντικές δημοσιεύσεις, αφού ο κ. Ι.Τ. έχει λευκό ποινικό μητρώο και σε μια υπόθεση του 2020 που προσπάθησαν να τον εμπλέξουν, έμεινε ελεύθερος.
Η δεύτερη παράνομη συμπεριφορά ήταν η δημοσιοποίηση της διευθύνσεως της επιχειρήσεώς του, με αποτέλεσμα εγκληματίες δήθεν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ να την καταστρέψουν, αφού έμεινε χωρίς φύλαξη, παρά το ότι εδρεύει 200 μέτρα από τη ΓΑΔΑ.
Δημοσιοποιήθηκε σε συγκεκριμένο site, του οποίου ο διαχειριστής είχε προσωπικές σχέσεις με Εισαγγελέα στο παρελθόν, η είδηση ότι αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του Ι.Τ., πριν ανακοινωθεί στον εντολέα μου.
Με εντελώς παράνομο τρόπο δημοσιοποιήθηκε όλο το περιεχόμενο του απολογητικού του υπομνήματος με τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις των συγγενών του και των μαρτύρων υπερασπίσεώς του, στα πλαίσια μιας εντελώς παράνομης συμπεριφοράς, αφού όλοι οι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και διαχειριστές site και blog γνωρίζουν ότι αυτό είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.
Κατόπιν των ως άνω καλώ τον οιονδήποτε έχει διαπράξει αυτές τις συμπεριφορές να αποκαταστήσει τον κο Ι.Τ. και κυρίως άμεσα, τώρα, να αποσύρει από τα site και τα blog που διαχειρίζεται, αλλά και να εξαφανίσει από τα δελτία ειδήσεων το απολογητικό του υπόμνημα, άλλως είμαι υποχρεωμένος να μηνύσω και να ενάγω τον οιονδήποτε έχει παραβεί τον νόμο και, εφόσον συνεχίσει να το κάνει, να ζητήσω τη σύλληψή του ενεργοποιώντας την αυτόφωρη διαδικασία.

Αθήνα, 11/08/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν και οι 30 που απολογήθηκαν σε πρώτη φάση"

Gov.gr - Αυτοί οι 200 Δήμοι «τρέχουν αιτήματα με ένα «κλικ»

Τους 200 φτάνουν οι δήμοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα gov.gr. Οι δήμοι που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους μέσα από το περιβάλλον του gov.gr, ανέρχονται πλέον στους διακόσιους, μετά την ένταξη των δήμων Σοφάδων Θεσσαλίας και Νότιας Κέρκυρας.

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αξιοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται προς την κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας και της ταχύτερης εξυπηρέτησης» υπογράμμισε σχετικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η επικοινωνία με τους οικείους δήμους μέσω των ψηφιακών θυρίδων του gov.gr προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη του αιτήματός τους από την αίτηση μέχρι τη διεκπεραίωσή του, ενώ για τη δημόσια διοίκηση μειώνεται ο όγκος της διακίνησης εγγράφων σε έντυπη μορφή και περιορίζεται η γραφειοκρατία, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Gov.gr: Τι αλλάζει

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τις δημόσιες υπηρεσίες των διακοσίων δήμων που έχουν ενταχθεί στο gov.gr, οι συναλλαγές εξελίσσονται προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης και της απλοποίησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλάζουν τα εξής:

– Οι πολίτες μπορούν, πλέον, να αιτούνται ψηφιακά μέσα από το gov.gr, υπηρεσίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν τη φυσική τους παρουσία, όπως η Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας ή η Άδεια Πολιτικού Γάμου.

– Η αίτηση πραγματοποιείται με απλό τρόπο: ο πολίτης συνδέεται με τους κωδικούς Taxisnet και υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στον Δήμο που επιθυμεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το πιστοποιητικό/βεβαίωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr. Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση.

– Υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ο πολίτης μπορούσε να τις αιτηθεί ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠ, όπως για παράδειγμα ληξιαρχικές πράξεις πριν από το 2013, πλέον εξυπηρετούνται απευθείας από τους δήμους με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής για τον πολίτη και την ανάγκη μετάβασής τους σε ΚΕΠ, μειώνοντας ταυτόχρονα τον φόρτο εργασίας του ανθρωπίνου δυναμικού που τα στελεχώνει.

-Τέλος, υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΚΕΠ με φυσική παρουσία οι οποίες απαιτούσαν δύο επισκέψεις (μία για την αίτηση και μία για την παραλαβή του πιστοποιητικού), πλέον εξυπηρετούνται σε μια επίσκεψη δεδομένου ότι το πιστοποιητικό αποστέλλεται ψηφιακά από το δήμο στην προσωπική Θυρίδα του πολίτη (my.gov.gr).

Gov.gr: Τι αλλάζει στη δημόσια διοίκηση

Για τα στελέχη των δήμων, οι Θυρίδες του gov.gr προσφέρουν 4 βασικές λειτουργίες που εξοικονομούν χρόνο και προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα:

  1. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με απάντηση στη Θυρίδα του Πολίτη.
  2. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών ή ηλεκτρονικών υπογραφών και σφραγίδων του δήμου. Τα πιστοποιητικά αυτά έχουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr, είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή και είναι υποχρεωτικά αποδεκτά από τη Δημόσια Διοίκηση και από τους ιδιωτικούς φορείς.
  3. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των δήμων, έτσι ώστε να μην ζητείται η προσκόμιση τους από τους πολίτες.
  4. Υποδοχή αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ της χώρας με απάντηση στη Θυρίδα του Πολίτη.
  5. Μέχρι σήμερα, οι δήμοι έχουν εξυπηρετήσει 226.939 υποθέσεις των δημοτών τους, μέσω των Θυρίδων του gov.gr. Συγκεκριμένα:
  6. 174.362 υποθέσεις, κατόπιν αίτησης του πολίτη από το gov.gr προς το δήμο.
  7. 15.966 υποθέσεις με χρήση των Θυρίδων για online έκδοση πιστοποιητικού κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη σε υπηρεσία του δήμου.
  8. 36.611 υποθέσεις, κατόπιν αίτησης του πολίτη σε ΚΕΠ προς το δήμο, με χρήση των θυρίδων gov.gr.
Δείτε ποιοι Δήμοι είναι στο gov.gr

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους Δήμους που έχουν ενταχθεί στο gov.gr στον σύνδεσμο πατώντας ΕΔΩ.

Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η διαχείριση των υπηρεσιών γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, ενώ στόχος είναι σταδιακά να ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες οι οποίες θα γίνονται διαθέσιμες στους πολίτες.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Gov.gr - Αυτοί οι 200 Δήμοι «τρέχουν αιτήματα με ένα «κλικ» "

ΑΑΔΕ: 14 νέα «λουκέτα» σε όλη την Ελλάδα - Σφραγίζονται για 10 μέρες

Πρόωρα έληξε η τουριστική σεζόν για bar στον Λαγανά της Ζακύνθου, το οποίο "σφράγισε" η ΑΑΔΕ όχι για δύο, ούτε για τέσσερις, αλλά για δέκα ημέρες.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχαν επιβάλει στην επιχείρηση, στα μέσα Ιουλίου, 48ωρο λουκέτο, επειδή βρέθηκε να εκδίδει αποδείξεις, αλλά να μην τις διαβιβάζει στο σύστημα της ΑΑΔΕ.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αποτόλμησε να ανοίξει με το «έτσι θέλω» το κατάστημα, μην υπακούοντας, δηλαδή, στην ποινή, που του επιβλήθηκε.

Τελικά, με τη συμβολή και της Αστυνομίας, η επιχείρηση έκλεισε - ως διπλά υπότροπη - για δέκα ημέρες.

Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε πλήθος νέων 48ωρων λουκέτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σε:

- Ψητοπωλείο στο Κολωνάκι, το οποίο δεν είχε διαβιβάσει στο e-send 108 αποδείξεις.
- Ψητοπωλείο στην Βουλιαγμένη, για μη διαβίβαση άνω των 100 αποδείξεων.
- Καντίνα με ομπρέλες στον Κίσσαμο Χανίων, επειδή δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις.
- Καφετέρια στον Πόρο, για μη διαβίβαση 3.584 αποδείξεων.
- Ταβέρνα στον Πόρο για μη διαβίβαση 352 αποδείξεων.
- Εστιατόριο στην Κω, για μη διαβίβαση 1.041 αποδείξεων.
-Σνακ μπαρ με ομπρέλες στην Κω, επειδή δεν είχε κόψει 17 αποδείξεις.
- Εστιατόριο στην Χερσόνησο Ηρακλείου, για μη έκδοση 10 αποδείξεων.
- Αναψυκτήριο στην Καβάλα, για μη έκδοση 15 αποδείξεων.
- Καφετέρια στην Θάσο, για μη διαβίβαση 685 στοιχείων
- Κομμωτήριο στα νότια προάστια, για μη διαβίβαση 489 αποδείξεων.
- Γνωστή ψαροταβέρνα στην Αίγινα, για μη διαβίβαση 949 αποδείξεων
- Καφετέρια στην Σαλαμίνα, για μη διαβίβαση 866 αποδείξεων
- Καντίνα με ομπρέλες στον Πόρο, για μη έκδοση αποδείξεων

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: 14 νέα «λουκέτα» σε όλη την Ελλάδα - Σφραγίζονται για 10 μέρες"

Πυροσβεστική: Συνολικά 38 φωτιές σε δάση ξέσπασαν μέσα σε ένα 24ωρο

Τον νεότερο απολογισμό ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Τις τελευταίες 24 ώρες εκδηλώθηκαν συνολικά 38 δασικές φωτιές.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αναφέρει ότι από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (10.08.2023) έως και τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (11.08.2023), ξέσπασαν 38 φωτιές σε δάση. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, αναφέρεται στην ενημέρωση.

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Πελεή Κρανιδίου Αργολίδας. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μελισσώνας Καρύστου, επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Λήμνου)

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Ευβοίας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης).

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σε μερική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Συνολικά 38 φωτιές σε δάση ξέσπασαν μέσα σε ένα 24ωρο"

Ξυλοδαρμός γιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου - Στον έναν του έσπασαν τα πλευρά - Διαμαρτυρία των εργαζομένων (βίντεο)

Διαμαρτυρία για πολλοστή φορά πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου για περιστατικό που αφορά των ξυλοδαρμό γιατρών από μία ομάδα 40 - 50 Ρομά.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων χθες Πέμπτη η ομάδα των Ρομά επιτέθηκε σε δυο γιατρούς παθολόγους και τους χτύπησαν σοβαρά, στον έναν μάλιστα του έσπασαν τα πλευρά.

Όπως αναφέρου δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και προσθέτουν πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. 

 

argolikeseidhseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξυλοδαρμός γιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου - Στον έναν του έσπασαν τα πλευρά - Διαμαρτυρία των εργαζομένων (βίντεο) "

Καιρός αύριο: Ισχυρά μελτέμια με θερμοκρασίες μέχρι 34 βαθμούς – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο,12 Αυγούστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Σταδιακά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα κυρίως στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Στα ηπειρωτικά δυτικοί 3 με 4 και στα νησιά από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία και την Στερεά, νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, όπου είναι πιθανόν έως το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός στις Κυκλάδες, ενώ προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στα βόρεια των Κυκλάδων τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια τμήματα. Από το βράδυ πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρά μελτέμια με θερμοκρασίες μέχρι 34 βαθμούς – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν 12 για τον φόνο του Μιχάλη - 10 Κροάτες, ο Έλληνας και ο Αλβανός που δήλωναν «περαστικοί»

Με τον 27χρονο Έλληνα και τον 22χρονο Αλβανό
, που δήλωσαν «περαστικοί» από τον τόπο των επεισοδίων κατά την απολογία τους, ξ
εκίνησαν οι προφυλακίσεις κατηγορουμένων για το φονικό και τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (7/8), που έχουν προσαχθεί στους τρεις ανακριτές από το πρωί. Ακολούθησαν οι προφυλακίσεις άλλων δέκα Κροατών, με το σύνολο να φτάνει στις 12.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν υποστήριξαν ως επί το πλείστον ότι βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οι απολογίες των 30 πρώτων κατηγορουμένων διεξάγονταν παράλληλα ενώπιον τριών ανακριτών. Ολοι αρνούνταν κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και στον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

«Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο «OPAP ARENA Αγία Σοφία», προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των κατηγορουμένων στο υπόμνημά του και δικαιολόγησε το ότι έτρεχαν, επειδή φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα».

Απλοί περαστικοί

Για δουλειά βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, όπως υποστηρίζει, στο υπόμνημά του, ο 22χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου εντόπισαν οι Αρχές έναν αναδιπλούμενο σουγιά.

«Είμαι ηλεκτρολόγος. Στις 7/8/2023, ήμουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά. Τελείωσα αργά τη δουλειά. Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι. Η κοπέλα μου ήρθε για μια εβδομάδα από Άνδρο».

Ο κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί στο βασικό κλοιό των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, υποστηρίζει ότι πήγε στο χώρο των επεισοδίων, μετά από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε να εκσφενδονίζονται έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. «Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται. Δε συμμετείχα στα επεισόδια».

Όσο για το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του, ο 22χρονος υποστηρίζει ότι τον είχε επάνω του για τη δουλειά του. «Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου. Το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος. Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια. Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα dna, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν».

Απλός περαστικός από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής δήλωσε και ο 27χρονος Έλληνας κατηγορούμενος, στο κατάστημα του οποίου στους Αμπελοκήπους έγινε χθες καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ.

«Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με όσα συνέβησαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ των εγκληματιών Κροατών, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, για να σκοτώσουν και να καταστρέψουν περιουσίες, και των κακοποιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν φονικό ραντεβού με τους εγκληματίες Κροάτες και ήταν ομοίως ένοπλοι με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, ξύλινα ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα όπλα, όπως προκύπτει από τα βίντεο, τα οποία κατέσχεσε και εισήγαγε στη δικογραφία η ΕΛΑΣ», αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημά του.

Ο γνώριμος στις αρχές 27χρονος, καθώς έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για οπαδική βία, αλλά και εγκληματική οργάνωση, μιλά για συμπτωματική παρουσία του στο σημείο.

«Την επίμαχη μέρα κατά τις απογευματινές ώρες επισκέφτηκα το κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και τον ενδυνάμει συναίτερο στο νέο επαγγελματικό μας εγχείρημα, με σκοπό να εποπτεύσουν τις εγκαταστάσεις της εν λόγω επιχείρησης και στη συνέχεια συναντήθηκα με ένα γνωστό μου στην οικία του στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, για τον έλεγχο της κατάστασης της μοτοσικλέτας που διέθετε προς πώληση και είχα εκδηλώσει από πλευράς μου ενδιαφέρον αγοράς», υποστηρίζει ο 27χρονος.

Αντίστοιχο ισχυρισμό με αυτό του 22χρονου Αλβανού έχει και ο Έλληνας κατηγορούμενος, αναφορικά με το γιατί βρέθηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία στο χώρο των επεισοδίων. Δεν παραλείπει ο 27χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τους συγκεντρωμένους Κροάτες χούλιγκαν.

«Ενώσω συζητούσαμε, περί ώρα 11 παρά το βράδυ ακούσαμε δυνατούς κράτους λάμψης, κροτίδες, φωτοβολίδες και εκρηκτικές ύλες από την περιοχή το γήπεδο της ΑΕΚ, οπότε εκ περιεργείας έσπευσα στο σημείο επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και δη στο σημείο προέλευσης του εκκωφαντικού θορύβου, το οποίο απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια, προκειμένου να διαπιστώσω τι συνέβη. Όταν έφτασα στο σημείο είδα και άκουσα να εκρήγνυνται κροτίδες και να ακούγονται κραυγές και βρισιές των εμπλεκομένων, οπότε αποχώρησα φοβούμενος για την σωματική μου ακεραιότητα, και κατευθύνθηκα στο σταθμό του Περισσού κινούμενος επί της οδού Παπαναστασίου και εκείνη τη στιγμή συνέπεσε να μετακινούνται προς τα εκεί τα άγνωστα πρόσωπα, των οποίων δεν γνώριζα ούτε καν την εθνικότητα».

Και συμπληρώνει: «Βρέθηκα στην ευρύτερη περιοχή να περπατώ και όχι να τρέχω, χωρίς να φοράω κουκούλα, κράνος, γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή μου κανένα μαχαίρι και κανένας σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο. Το μόνο μεμπτό είναι ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

Κι ενώ για την αστυνομία είναι εκ των 5 βασικών υπόπτων για τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου της ΑΕΚ, δηλώνει αθώος και μόνο οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού: «Η όλη εμπλοκή μου στην εν λόγω υπόθεση και η μετέπειτα σύλληψη μου στηρίζεται, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, στο ότι είμαι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και στην αυθαίρετη και ψεύδη μαρτυρική κατάθεση ενός νεαρού αστυνομικού της ομάδας Δράσης της ΕΛ. ΑΣ., Χ.Φ, ο όποιος με είδε να περπατάω σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια».

Μάλιστα, στηρίζει την αθωότητά του (δεν έπεισε πάντως τους ανακριτές, όπως και ο 22χρονος Αλβανός) στο γεγονός ότι συνελήφθη από τους άνδρες της ομάδας Δράση σε δρόμο που δε θα επέλεγε αν προσπαθούσε να κρυφτεί αλλά και στη σωματική του διάπλαση, καθώς όπως υποστηρίζει λόγω ύψους, θα ήταν ευδιάκριτο στα βίντεο που έχουν συλλεγεί από τις διωκτικές αρχές.

«Απόλυτο επιχείρημα της αθωότητάς μου αποτελεί το ότι, αν πράγματι συμμετείχα στα επεισόδια, με τα οποία αποδεικνύεται εκ των ως άνω ότι ουδεμία σχέση έχω, δεν θα εκινούμην προς την οδό Παπαναστασιου, αλλά προς την οδό Μαγνησίας, δηλαδή στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, όπου εκ του ασφαλούς θα μπορούσα να κρυφτώ με ασφάλεια χωρίς να με ενοχλήσει κανείς.

Ομοίως απόλυτη απόδειξη της αθωότητας μου αποτελεί ο ιδιαίτερος σωματότυπος μου, αφού είμαι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ψηλός και θα ήταν εύκολο να διακριθεί αυτός ο σωματότυπός μου είτε από τους αστυνομικούς που διενήργησαν την μελέτη των εισαχθέντων βίντεο, είτε από αυτόπτες μάρτυρες, είτε παθόντες είτε θαμώνες της περιοχής, που θα περιέγραφα τόσο το σωματότυπό μου όσο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου».

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση και επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ, που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Οι περίπου 100 οπαδοί πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες εναντίον των αστυνομικών που είχαν φράξει την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, ενώ φώναξαν και συνθήματα. Λίγο μετά τις 14.00 αποχώρησαν από το σημείο.

Πάντως, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει βίντεο που δείχνει έναν δράστη και μόνο του το θύμα και ότι δέχεται από πίσω τη μαχαίρια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν 12 για τον φόνο του Μιχάλη - 10 Κροάτες, ο Έλληνας και ο Αλβανός που δήλωναν «περαστικοί»"

Φωτιά στην Κάρυστο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Δυνατοί άνεμοι στο σημείο

Μεγάλη μάχη με τον χρόνο και τους δυνατούς ανέμους δίνουν πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές στην φωτιά στην Κάρυστο στην θέση Ρούγκλια προς την περιοχή Άγιος Δημήτριος.

Η εστία φωτιάς καίει σε δύσβατη βραχώδης περιοχή στην Κάρυστο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο τους ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι, ωστόσο δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με το evoianews στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει και το evima στην περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος ενώ χωρίς σταθερό τηλέφωνο έχουν μείνει τα χωριά της περιοχής.

«Είμαστε χωρίς ρεύμα και χωρίς σταθερό τηλέφωνο» λέει κάτοικος του χωριού Καλλιανοί.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Κάρυστο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Δυνατοί άνεμοι στο σημείο"

Οι χώρες που επανεμφανίστηκε ο κορωνοϊός

Η επιδημία της Covid-19 επανεμφανίζεται σε Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία και Ιαπωνία. Ενώ είχε φύγει από τη σκέψη των περισσοτέρων έπειτα από πάνω από τρία χρόνια και πολλά κύματα πανδημίας, ο ιός SARS-Cov-2 έχει πρόσφατα επιστρέψει στο μυαλό μερικών Γάλλων. Και μερικοί δείκτες επιβεβαιώνουν την επιστροφή αυτή.

Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, οι αφίξεις με υποψίες για Covid αυξήθηκαν κατά 31% την εβδομάδα από τις 31 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου σε σύγκριση με την προηγούμενη και τα κρούσματα έφθασαν τα 920, σύμφωνα με τα δεδομένα της γαλλικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

«Οι αριθμοί παραμένουν μικροί», επισήμανε η εν λόγω υπηρεσία. Τα κύματα του καλοκαιριού ή του χειμώνα του 2022 είχαν συνοδευτεί από περισσότερες από 4.000 επισκέψεις την εβδομάδα στα νοσοκομεία για το λόγο αυτό.

Επίσης «οι ιατρικές πράξεις με υποψίες για Covid-19 έχουν αυξηθεί σε όλες τις ηλικίες» και ανήλθαν σε περισσότερες από 1.500 στην αρχή Αυγούστου, σημειώνοντας άλμα κατά 84% μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Μολονότι από τις αρχές Μαΐου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν θεωρεί πλέον πως η πανδημία αποτελεί παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, «ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες, συνεχίζει να σκοτώνει και να αλλάζει», υπογράμμισε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η παραλλαγή Eris

Η εκδοχή του ιού EG.5, που έχει επονομασθεί Eris από ορισμένους επιστήμονες, είναι τώρα αυτή που παρακολουθείται περισσότερο επειδή θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων. Οι συγκεντρώσεις του καλοκαιριού και η μείωση της ανοσίας μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

Αυτή η υποπαραλλαγή της οικογένειας Όμικρον μοιάζει περισσότερο μεταδοτική από άλλες που κυκλοφορούν -πιθανόν λόγω νέων γενετικών μεταλλάξεων- και ίσως είναι πιο ικανή να διαφεύγει από τις ανοσολογικές άμυνες.

«Την ταυτοποιήσαμε στην Ινδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας, στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, όπου τείνει να υποκαταστήσει τα προηγούμενα κυρίαρχα στελέχη», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντουάν Φλαό, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Στο στάδιο αυτό «οι διαθέσιμες αποδείξεις δεν δείχνουν ότι η EG.5 δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές της Όμικρον που κυκλοφορούν», σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Ωστόσο «παραμένει ο κίνδυνος να αναδυθεί μια παραλλαγή πιο επικίνδυνη και να προκαλέσει ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων», υπενθύμισε ο Τέντρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP/tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι χώρες που επανεμφανίστηκε ο κορωνοϊός"

Ευρώπη: Υψηλές θερμοκρασίες και χιλιάδες εκκενώσεις από καταστροφικές πλημμύρες

Περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Νορβηγία λόγω των ξαφνικών πλημμυρών, που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Χανς. Η Ισπανία διέρχεται το χειρότερο καλοκαιρινό κύμα καύσωνα μέχρι στιγμής, με θερμοκρασίες πάνω από 44ºC. Και ο ποταμός Ντράβα, στην Κροατία, φτάνει στο ιστορικό του μέγιστο.

Οι νορβηγικές αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής θύματα και έχουν κινητοποιήσει πολλά ελικόπτερα για να βοηθήσουν στο έργο εκκένωσης στις πληγείσες περιοχές.

Δεκάδες επαρχιακές οδικές αρτηρίες και αρκετά σιδηροδρομικά τμήματα έχουν κοπεί , όπως αυτό που συνδέει το Όσλο με το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

“Μόλις έλαβα το μήνυμα ότι πρόκειται να μας εκκενώσουν αμέσως και νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλα τα σπίτια και τα κτίρια που βρίσκονται πιο κοντά στο ποτάμι. Είμαστε σε μια μικρή κορυφογραμμή, οπότε φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεις », σχολιάζει ο Marte Jørsted, κάτοικος της Νορβηγίας.

Ο κόκκινος μετεωρολογικός συναγερμός που κηρύχθηκε σε αρκετές νορβηγικές κομητείες διατηρείται επίσης σε κάποια περιοχή της γειτονικής νότιας Σουηδίας, αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με την Τρίτη.

Και στην Κροατία ο ποταμός Ντράβα έφτασε στο ιστορικό μέγιστο των 704 εκατοστών.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη, με την περιοχή να υφίσταται συνεχώς σάκους άμμου . Στην άλλη πλευρά του αναχώματος, περίπου 50 σπίτια κατά μήκος του ποταμού έχουν πλημμυρίσει.

Και η Ισπανία διέρχεται το χειρότερο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής. Στη Βαλένθια καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από 44ºC . Και η Σεβίλλη και η Γρανάδα, στην Ανδαλουσία, ξεπέρασαν αυτό το όριο.

Αυτή η ζέστη, μαζί με την ξηρασία, ευνοεί την εμφάνιση δασικών πυρκαγιών και σχεδόν ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για αυτόν τον κίνδυνο.

Αυτή την Πέμπτη μαθεύτηκε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει το θάνατο 1.320 ανθρώπων από την 1η Ιουνίου στην Ισπανία , ποσοστό 63% λιγότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (3.607), σύμφωνα με το Ισπανικό Ινστιτούτο Υγείας Carlos III.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η αύξηση του αριθμού, της διάρκειας και της έντασης αυτών των κυμάτων καύσωνα είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής .

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρώπη: Υψηλές θερμοκρασίες και χιλιάδες εκκενώσεις από καταστροφικές πλημμύρες"

Νέα Φιλαδέλφεια: Το έγγραφο με τις πινακίδες των Κροατών χούλιγκανς που έδωσε το Μαυροβούνιο

Πληθαίνουν τα ντοκουμέντα ότι η ελληνική αστυνομία είχε ενημερωθεί πλήρως για τον ερχομό των Κροατών χούλιγκανς, τους παρακολουθούσε, αλλά δεν τους σταμάτησε, ούτε επενέβη για να αποτρέψει τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Στο παρακάτω έγγραφο φαίνεται η ενημέρωση που παρείχε το Μαυροβούνιο, με την επισήμανση «υψηλή σπουδαιότητα».

Σε αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει «πιθανή άφιξη 100-200 επικίνδυνων οπαδών, μελών των Bad Blue Boys» και ενημερώνει αναλυτικά για τις πινακίδες των οχημάτων που πέρασαν από τα σύνορα.

Δείτε το έγγραφο:

eggrafo-1-bbb.jpg

eggrafo-2-bbb.jpg

Κλειστά στόματα από τους Κροάτες χούλιγκανς

Στις 12:00 ξεκίνησε η διαδικασία της απολογίας των κατηγορουμένων για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι τρεις πρώτες ομάδες από τους συνολικά 105 συλληφθέντες Κροατών χούλιγκαν και Ελλήνων συνεργών τους κατηγορούνται για την αιματηρή έφοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Την πόρτα των τριών ανακριτών θα περάσουν περίπου 35 κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα καταθέσουν σε ομάδες των 10-12 ατόμων. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαιτέρως βαρύ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

  • εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
  • έκρηξης (κακούργημα)
  • κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
  • παράνομη οπλοφορία
  • οπλοχρησία
  • κατοχή φωτοβολίδων

Οι συλληφθέντες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τηρούν για την ώρα σιγή ιχθύος και εκτιμάται πως η συντριπτική πλειονότητα θα τηρήσει ακριβώς την ίδια στάση και κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι και έχουν βρεθεί αρκετές φορές ενώπιον των αρχών για τη βίαιη δράση τους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Φιλαδέλφεια: Το έγγραφο με τις πινακίδες των Κροατών χούλιγκανς που έδωσε το Μαυροβούνιο "

Kατηγορίας 4 ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο – Στο «κόκκινο» Βόρειο Αιγαίο, Αττική, Στερεά, Πελοπόννησος και Αν. Μακεδονία

Yψηλός παραμένει και για αύριο Σάββατο 12 Αυγούστου ο κίνδυνος εμφάνισης δασικών πυρκαγιών. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr),, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Λήμνου)
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Ευβοίας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)


Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Kατηγορίας 4 ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο – Στο «κόκκινο» Βόρειο Αιγαίο, Αττική, Στερεά, Πελοπόννησος και Αν. Μακεδονία"

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτά είναι τα στοιχεία για τους Κροάτες που στάλθηκαν από την Κακαβιά

Το Epiruspost αποκάλυψε από την Τρίτη ότι βασικός όγκος των Κροατών χούλιγκανς διήλθε από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Το Αστυνομικό Τμήμα ήταν αυτό που ενημέρωσε άμεσα την Αθήνα για την έλευση οχημάτων με νεαρούς κατά κανόνα από την Κροατία και ζήτησε οδηγίες.

Οι οδηγίες δόθηκαν προφορικά. Ζητήθηκε να γίνει έλεγχος και αν δεν προκύψει τίποτα μεμπτό να εισέλθουν κανονικά στη χώρα.

Οι αστυνομικοί της Κακαβιάς έκαναν κι άλλες επικοινωνίες όταν ο αριθμός των οχημάτων με Κροατικές πινακίδες ήταν ασυνήθιστα μεγάλος. Οι εντολές δεν διαφοροποιήθηκαν. Ζητήθηκε ωστόσο αυτή την φορά να γίνει καταγραφή των πινακίδων και του αριθμού ατόμων και να αποσταλεί στην Αθήνα.

Το email που απέστειλε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είναι και το μοναδικό έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο παρουσίασε στο δελτίο της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Βασίλης Σιώμος.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • email

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • email1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • email2

Σε αυτό καταγράφονται αναλυτικά οι πινακίδες και οι αριθμοί των Κροατικών οχημάτων όπως και ο αριθμός των ατόμων που επέβαινε στο καθένα.

Η Κακαβιά δεν ενοχλήθηκε ξανά, ούτε της ζητήθηκε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Ώρες αργότερα σε αρκετές αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας έφτασε ένα γενικό σήμα. Ένα σήμα το οποίο ενημέρωνε για την διέλευση Κροατικών οχημάτων και εφιστούσε την προσοχή των αστυνομικών για τυχόν επεισόδια στην περιοχή τους!!!

Την ώρα που έφτασε το σήμα αυτό εκτιμάται ότι τα οχήματα είχαν ήδη περάσει την Κόρινθο και κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Κακαβιάς έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα οχήματα όπως και στις αποσκευές που έφεραν μαζί τους οι Κροάτες. Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, κάτι που δείχνει ότι τα ρόπαλα, τα μαχαίρια και τα κοντάρια τα προμηθεύτηκαν εντός ελληνικού εδάφους και μάλλον φτάνοντας σε προκαθορισμένα ραντεβού που είχαν στην Αθήνα.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτά είναι τα στοιχεία για τους Κροάτες που στάλθηκαν από την Κακαβιά"

Χαβάη: Ως και 1000 άτομα αγνοούνται – «Οι φλόγες έφτασαν στο Ειρηνικό»

Η «μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία» της Χαβάης: τουλάχιστον 55 άνθρωποι χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές που σχεδόν εξαφάνισαν την τουριστική πόλη Λαχέινα ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σε αυτή την αμερικανική πολιτεία. Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα από τις πυρκαγιές που αιφνιδίασαν το νησ των 160.000 κατοίκων, αν και οι ειδικοί μιλούν για αναμενόμενη τραγωδία, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, τω υψηλών θερμοκρασιών και τω ισχυρών ανέμων.

Οι τοπικές αρχές της κομητείας του Μάουι έκαναν λόγο για 55 νεκρούς στις 21.00 την Πέμπτη (τοπική ώρα, 10.00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή), προσθέτοντας ότι οι πυροσβέστες συνεχίζουν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στην πόλη Λαχέινα.

Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις κατεστραμμένες περιοχές. Ο απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 60 θύματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Τζος Γκριν, που είπε ότι στο νησί Μάουι, η ιστορική πόλη της Λαχέινα, παλαιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης τον 19ο αιώνα, έχει καταστραφεί κατά 80%.

Καθηλωτικές εικόνες φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου που κατάφερε να πετάξει πάνω από τη Λαχέινα χθες, Πέμπτη, δείχνουν χιλιάδες κτίρια να έχουν καεί εντελώς δίπλα στον ωκεανό. Καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν άντεξε ούτε ένας τοίχος, σωροί από στάχτη είναι αυτοί που προδίδουν πού βρίσκονταν τα σπίτια αυτά.

«Είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Πολιτείας της Χαβάης», δήλωσε χθες ο κυβερνήτης σε δημοσιογράφους. «Το 1960, είχαμε 61 θανάτους όταν ένα τεράστιο κύμα σάρωσε το Μεγάλο Νησί», εξήγησε αναφερόμενος σε μια καταστροφή έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε η 50η αμερικανική πολιτεία.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές συνέβησαν στο μέσο ενός καλοκαιριού που έχει σημαδευτεί από σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων, σε όλο τον πλανήτη.

«Μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη εκεί κάτω», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπράντον Γουίλσον, τουρίστας που είχε πάει στο νησί για να γιορτάσει την 25η επέτειο γάμου με τη σύζυγό του, περιμένοντας στην ουρά αναμονής για να φύγει από το Μάουι. «Είναι πραγματικά σαν να ήρθε κάποιος και να βομβάρδισε ολόκληρη την πόλη, τα πάντα έχουν καταστραφεί εντελώς, έχουν απανθρακωθεί τελείως», δήλωσε δακρυσμένος.

Οι πυρκαγιές αυτές που τροφοδοτήθηκαν από ισχυρούς ανέμους, που ενισχύθηκαν από τον από την δύναμη του τυφώνα Ντόρα που τώρα περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό, εξαπλώθηκαν τόσο γρήγορα που οι κάτοικοι αιφνιδιάστηκαν:

Ππερίπου 100 κάτοικοι έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, κάτι που θα επιτρέψει να αποδεσμευθούν σημαντικά ομοσπονδιακά κονδύλια για τη χρηματοδότηση της παροχής βοήθειας, των χώρων φιλοξενίας έκτακτης ανάγκης και των προσπαθειών ανοικοδόμησης.

Αλλά στο νησί, οι κάτοικοι μετρούν τα πτώματα και χάνουν την υπομονή τους.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ζωές και έχω την εντύπωση ότι δεν λαμβάνουμε την βοήθεια που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Κεκόα Λάνσφορντ, κάτοικος της Λαχέινα.

«Βλέπουμε ακόμα πτώματα να επιπλέον στο νερό και πάνω στους κυματοθραύστες», πρόσθεσε.

Περίπου 100 άνθρωποι έπεσαν στο νερό για να γλιτώσουν από τις φλόγες, εξήγησε στο CNN η Έιζα Κίρκσεϊ, αξιωματούχος της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις κατεστραμμένες περιοχές προς κέντρα έκτακτης ανάγκης ή το βασικό αεροδρόμιο του Μάουι.

«Θα χρειαστεί να προσφέρουμε κατάλυμα σε χιλιάδες ανθρώπους», δήλωσε ο κυβερνήτης, εξηγώντας ότι οι αρχές επικοινωνούν τώρα με τα ξενοδοχεία του αρχιπελάγους και κάνουν έκκληση στη γενναιοδωρία των κατοίκων που μπορούν να φιλοξενήσουν τους εκτοπισμένους στα σπίτια τους.

Στους τουρίστες έχει απευθυνθεί έκκληση να εγκαταλείψουν το νησί.

Όπως η Λορέινα Πέτερσον, που βρισκόταν εκεί για τον μήνα του μέλιτος και που πέρασε τρεις ημέρες κλεισμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Χωρίς ηλεκτρικό και ίντερνετ, «ήμασταν εντελώς αβοήθητοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το αεροδρόμιο όπου βρισκόταν αναμένοντας την επιβίβασή της. «Ακόμα και στο ξενοδοχείο, δεν γνώριζαν τις συνέβαινε», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη της «για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαβάη: Ως και 1000 άτομα αγνοούνται – «Οι φλόγες έφτασαν στο Ειρηνικό»"

Ένταση στην Ευελπίδων ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και την αστυνομία - Δείτε βίντεο

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου βρίσκονται οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για την φονική επίθεση από την οποία επήλθε η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές.

Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας. Από τις 12:30 περίπου, οπαδοί της ΑΕΚ έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά από το χθεσινό κάλεσμα των οργανωμένων, πριν την κηδεία του 29χρονου που θα τελεστεί στις 17:00 στην Ελευσίνα.

Πριν λίγο δημιουργήθηκε ένταση με τους οπαδούς της Ένωσης να πετούν μπουκάλια και αντικείμενα προς την αστυνομία, αλλά και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι.

Δείτε βίντεο:

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένταση στην Ευελπίδων ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και την αστυνομία - Δείτε βίντεο"

Οικουμενικός Πατριάρχης: Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφορικά με τις αδικίες που δέχεται το Πατριαρχείο, αλλά και όσων τον μιλούν για παραβίαση της συνθήκης Λωζάννης εξαιτίας της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο.

Κατά την παράκληση που τέλεσε χτες στην Παναγία Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι στην Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει φτάσει στο Φανάρι η γραπτή άδεια για τη λειτουργία στη Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το Φανάρι είχε ενημερωθεί προφορικά ότι δεν θα δοθεί φέτος άδεια για να τελεστεί η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και στη συνέχεια ενημερώθηκε, πάλι προφορικά, ότι τελικά δίνεται η άδεια.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει περιέλθει στα χέρια μας η γραπτή άδεια. Είναι μόνο προφορικά μηνύματα. Κατόπιν της λήψεως των οποίων βγάλαμε ως Πατριαρχείο πάλι μία ανακοίνωση και είπαμε ότι θα γίνει η λειτουργία και φέτος στην Παναγία Σουμελά», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κήρυγμά του, για να στηλιτεύσει στη συνέχεια την αντίδραση Τούρκου βουλευτή του μικρού «Κόμματος «Νέας Ευημερίας», οποίος έκανε λόγο για παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης με τη λειτουργία στη Σουμελά.

«Χθες το βράδυ διάβαζα τα αποκόμματα των εφημερίδων για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την έκδοση της θετικής άδειας. Ένας βουλευτής ενός μικρού καινούριου κόμματος κατέθεσε επερώτηση στη βουλή στην Άγκυρα, αντιδρώντας και διαμαρτυρόμενος για την μετάβασή μου εκεί για τη λειτουργία που θα κάνω συν Θεώ, εάν θα την κάνω τελικά… Και έλεγε ο κ. βουλευτής ότι με τη λειτουργία αυτή, παραβιάζεται η συνθήκη της Λωζάννης. Από πού και ως πού;» αναρωτήθηκε.

Άλλοι δεν εφαρμόζουν τη Λωζάννη, συνέχισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την κλειστή Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και τον αποδεκατισμό του πληθυσμού της Ίμβρου και της Τενέδου με τα γεγονότα του ’64.

«Αν υπάρχει παραβίαση της Λωζάννης, αυτή υπάρχει στην Ίμβρο και την Τένεδο, υπάρχει στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Η οποία Λωζάννη, όπως ξέρετε, πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 100 χρόνια αφότου υπεγράφη στην Ελβετία. 24 Ιουλίου έγιναν 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Η Λωζάννη λέει και άλλα πράγματα. Για την πατρίδα μου την Ίμβρο και ευρύτερα. Για τα καθ’ ημάς και το δικαίωμά μας για τη θεολογική εκπαίδευση. Η Χάλκη παραμένει κλειστή. Η Λωζάννη λέει πράγματα που τα στερούμεθα, δεν μας τα έδωσαν έως τώρα. Και έρχεται να μας πει ο κ. βουλευτής ότι εμείς παραβιάζουμε τη συνθήκη» δήλωσε ο κ.κ. Βαρθολομαίος με νόημα στον γεμάτο αγανάκτηση λόγο που εκφώνησε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην ακύρωση, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε η Τουρκάλα δημοσιογράφος Μελικέ Τσαπάν, της έκθεσης για τα γεγονότα του 1964 στην γενέτειρά του την Ίμβρο.

«Ένα άλλο δυσάρεστο… Αυτές τις μέρες επρόκειτο να γίνει στη γενέτειρά μου, την Ίμβρο, μία έκθεση από μία κοπέλα δημοσιογράφο για τα γεγονότα που έγιναν το 1964 και τα οποία έκαναν να αδειάσει η Ίμβρος και η Τένεδος από το ομογενές στοιχείο. Να πω ενδεικτικά ότι η Ίμβρος είχε 7-8 χιλιάδες χριστιανούς και με τα γεγονότα του ’64 έμειναν 300. Και σήμερα με την αλλαγή προς το καλύτερο των συνθηκών οι 300 έγιναν 600. Αλλά πού οι 7 χιλιάδες και πού οι 600; Απαγόρευσαν στην κοπέλα αυτή λοιπόν να κάνει την έκθεση σε λίγες μέρες που θα γινόταν, διότι -λέει- δεν μπορούμε να μιλάμε για τα όσα συνέβησαν τη δεκαετία του ’60. Ας μη συνέβαιναν! Ας μη συνέβαιναν!» δήλωσε, με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, για να προσθέσει: «Γιατί να ντρεπόμαστε να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα; Πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με την ιστορία μας, με το παρελθόν μας. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», τόνισε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

«Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη χαρά της λειτουργίας στη Σουμελά. Γιατί; Τόσο απλά πράγματα! Για λίγες ώρες θα πάμε να προσευχηθούμε κατά την πίστη μας, κατά τη θρησκεία μας και θα γυρίσουμε στα σπίτια μας. Ούτε μία μέρα. Λίγες ώρες».

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος ζήτησε και πέρυσι και φέτος να κάνει και τον εσπερινό της παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε ένα παλαιό γυναικείο ελληνικό μοναστήρι στα υψόμετρα της Τραπεζούντας, στη Θεοσκέπαστη, και είπαν «όχι, μόνο λειτουργία στην Παναγία Σουμελά». «Κι έτσι τα 2-3 τελευταία χρόνια κάνω τον εσπερινό της Παναγίας στην καθολική εκκλησία της Τραπεζούντας, η οποία μας παραχωρείται λίαν ευχαρίστως από τους καθολικούς αδελφούς».

«Να έχουμε καλύτερες μέρες. Να μην έχουμε αυτές τις μικρο-στενοχώριες, αυτές τις διακρίσεις. Είμαστε πολίτες, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας αυτής, οι οποίοι έχουν άλλο θρήσκευμα και εμείς άλλο θρήσκευμα. Σεβόμαστε, πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να ζούμε ειρηνικά, αρμονικά, όμορφα, όπως θα ήθελε ο Θεός, ο οποίος είναι ο Θεός της ειρήνης και της αγάπης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικουμενικός Πατριάρχης: Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά"

Σέρρες: Καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο οι Ρουμάνοι οπαδοί

Με φυλάκιση ενός χρόνου με τριετή αναστολή και χρηματικό προστιμο 1.000 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν οι επτά Ρουμάνοι οπαδοί που συνελήφθησαν χθες στον Προμαχώνα με κατηγορίες σχετικά με αδικήματα Αθλητικής βίας, παράνομης εισαγωγής και κατοχής όπλων από κοινού.

Οι Ρουμάνοι άσκησαν έφεση, κρίθηκαν όμως επικίνδυνοι, θα γίνει διοικητική απέλαση τους απο την χώρα, μόλις κλειστούν τα αεροπορικά εισιτήρια, ενω δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στην χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Προσωρινά μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι. Κατά την απολογία τους οι Ρουμάνοι οπαδοί ισχυρίστηκαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή το γάμο ενός από αυτούς τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Όσο για το μαχαίρι είπαν ότι ήταν για κόβουν τα τρόφιμα που αγόραζαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.

Παραδέχθηκαν ότι είναι φίλαθλοι της Πετρολούν και ότι πολλοί οπαδοί διατηρούν σχέσεις με οπαδούς άλλων ομάδων στην Ευρώπη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο οι Ρουμάνοι οπαδοί"

Συναγερμός στο Ζεφύρι – Χειροπέδες σε τρία άτομα που πυροβολούσαν στον αέρα με όπλο κλεμμένο από αστυνομικό

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/8) προς Παρασκευή (11/8) στο Ζεφύρι, μετά από καταγγελίες για πυροβολισμούς στον αέρα.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε περί τις 02:40 στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κλάρας με τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να εντοπίζουν έναν 29χρονο και έναν 23χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου CZ99 των 9mm και 33 φυσίγγια. Μάλιστα, στο σημείο ανευρέθησαν και τέσσερις κάλυκες που πιθανότατα είχαν βληθεί πριν από λίγη ώρα και θα εξεταστεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το ένα προέρχονται από το πιστόλι που κατασχέθηκε.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 03:10 στην οδό Διονυσίου Σολωμού, με την ΟΠΚΕ και πάλι να περνάει χειροπέδες σε έναν 22χρονο για τον οποίο υπήρξε κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι πυροβολεί στον αέρα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου USP των 9mm με 7 φυσίγγια στη γεμιστήρα και άλλα 5 πάνω του, με το όπλο σύμφωνα με πληροφορίες να είναι κλεμμένο από οικία αστυνομικού.

Την προανάκριση και για τα δύο περιστατικά ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Ζεφύρι – Χειροπέδες σε τρία άτομα που πυροβολούσαν στον αέρα με όπλο κλεμμένο από αστυνομικό"

Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση μετά από εντοπισμό ιστιοφόρου με δεκάδες μετανάστες

Συναγερμός σήμανε σήμερα (11.8.2023) το πρωί στις λιμενικές αρχές, ύστερα από τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους με περίπου 100 μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. 

Το σκάφος με τους μετανάστες πλέει 43 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου και στο σημείο βρίσκονται ήδη 4 παραπλέοντα πλοία και 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Στο σημείο σπεύδουν και 3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ. 

Σύμφωνα την ΕΡΤ, η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη και δεν κινδυνεύει κάποιος από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο σκάφος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση μετά από εντοπισμό ιστιοφόρου με δεκάδες μετανάστες"

Βίντεο ντοκουμέντο – Άνδρας βάζει φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και φεύγει με το ποδήλατό του

Ένα απίστευτο περιστατικό έχει καταγραφεί σε κάμερα στα ΤΕΙ της Πάτρας. Ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει σταθμευμένα αυτοκίνητα και βάζει φωτιά σε ένα από αυτά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το Open, ο άνδρας μετά τον εμπρησμό αποχωρεί αμέριμνος με το ποδήλατό του, κάνοντας και μια χειρονομία προς το κτίριο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντοκουμέντο – Άνδρας βάζει φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και φεύγει με το ποδήλατό του"

Πέθανε η Λιζέτα Νικολάου

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου, η οποία το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική του Πειραιά διασωληνωμένη έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι πέφτοντας από σκάλες.

H Λιζέτα Νικολάου υπηρέτησε το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι, δόξασε το έντεχνο και τίμησε το ποντιακό. Το κορίτσι από την Καλαμαριά που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ιστορική Columbia, έβγαλε στην πίστα της νυχτερινής Αθήνας ο Στράτος Διονυσίου και «απογείωσε» συναυλιακά ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Γεννήθηκε το 1951.

Την είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου με ανάρτησή της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media. «Πόσο κρίμα Πόσο κρίμα. Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου όπως σου έλεγα πάντα» ανέφερε η τραγουδίστρια στο μηνυμά της.

Μια ζωή γεμάτη τραγούδι

Η Λιζέτα Νικολάου (αληθινό όνομα Ελισάβετ Κατικαρίδου) γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) από Πόντιους, πρόσφυγες γονείς. Ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα μαθητικά της χρόνια. Μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα «Δειλινά», όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα «Δειλινά» παρέμεινε πολλές σεζόν όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.

   Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος («Θεσσαλικός κύκλος» κ.α.), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

   Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν’ Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997. Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.

   Όπως είχε πει μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγα χρόνια, «άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, δεν έχω κανένα απωθημένο. Μετά τον ‘Θεσσαλικό Κύκλο’ και όλη τη συνεργασία με τον Γ. Μαρκόπουλο, άρχισαν να με ζητάνε τα μεγάλα μαγαζιά -ήταν σαν παραμύθι αυτό. Το λέω στα κορίτσια, στα αγόρια και μου λένε ‘μα αυτό είναι παραμύθι που μας λέτε!’. Γιατί πασχίζουν τόσο πολύ, κι εμένα μου ήρθαν τόσο εύκολα!».

   Από το 1978 έως και το 1983 υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η Λιζέτα Νικολάου"

Αρκαδία – Φωτιά στην Κανδήλα: Κάηκε το μοναστήρι

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με τη βοήθεια κατοίκων του χωριού και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά στο μοναστήρι της Παναγιάς στην Κανδήλα.

Από τη φωτιά, υπήρξαν κάποια μικροεγκάυματα στη μία από τις δύο μοναχές, ενώ το μοναστήρι έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. Έχει πέσει η σκεπή του και έχει καεί σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Η Εικόνα της Παναγίας σώθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφρίες.

Επιχείρησαν 33 πυροσβέστες και 9 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ παρόντες ήταν ο ΔήμαρχοςΤρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστάσιας, Γιώργος  

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/366939234_798202735480221_6302759719268368986_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=-bPnEpyeFAMAX91p6qQ&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfCQk8kmqaXlO5P0J42uCnfCPPjChZExiMmYyi1pfuu8dg&oe=64DBC07C 

https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/366745808_798202695480225_1059031822402129670_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=E-r7_JUqkuMAX-MUxws&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=00_AfDsWBbZo5Paqt7Cy-4MuoQNHV1kD-sZbFZz_d-yzGXR3Q&oe=64DAF29A 

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/364795599_798202762146885_1572355852862220902_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=JM3vSzTx-R8AX-uJMlJ&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfCFMp7vXPdeiLzdnRBTXebHu5RcILswTx68zoByA8n7Qw&oe=64DAC816 

kalimera-arkadia

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκαδία – Φωτιά στην Κανδήλα: Κάηκε το μοναστήρι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news