facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Άνδρες της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής συνέλαβαν Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια – Τους χάλασαν το… γλέντι

Την άμεση αντίδραση των ανδρών της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, προκάλεσαν πυροβολισμοί στις 17:30 στα Άνω Λιόσια.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ άμεσα εντόπισαν το σημείο από όπου προήλθαν και κινήθηκαν προς το σημείο.

Στην θέα τους, ο άνδρας έριξε στο δρόμο ένα Glock των 9 χιλιοστών και με επαγγελματικές κινήσεις τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως είπε ο δράστης, ένας άνδρας Ρομά, πυροβόλησε στον αέρα στο πλαίσιο γλεντιού που είχε μια οικογένεια.

Το πιστόλι, θα παραδοθεί στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η αποτελεσματικότητα που παρουσιάζουν τα στελέχη της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, που καθημερινά δίνουν μάχη στα άβατα των Ρομά, για να αντιμετωπίζουν την παραβατικότητα και την ανομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρες της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής συνέλαβαν Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια – Τους χάλασαν το… γλέντι"

Κλείσιμο αεροδρομίων λόγω εκτέλεσης έργων ανακοίνωσε η Fraport

Για 48 ώρες κάθε εβδομάδα, από τις 10 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστό το αεροδρόμιο Ρόδου, προκειμένου να εκτελεστούν από τη Fraport εργασίες αναβάθμισης. Το αεροδρόμιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα κλείνει  από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε ό,τι αφορά στο Νότιο Αιγαίο, θα κλείσουν επίσης το αεροδρόμιο Μυκόνου από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου 2025 και το αεροδρόμιο Σαντορίνης από τις 8 Ιανουαρίου ως τις 23 Ιανουαρίου 2025.

Πάντως κατά τη διάρκεια των περιόδων αναστολής λειτουργίας θα πραγματοποιούνται από ελικόπτερα, πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα (αεροδιακομιδές, πτήσεις έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικές, κρατικές και λοιπές πτήσεις εθνικού χαρακτήρα), εφόσον απαιτηθεί, ενώ όλες οι υπηρεσίες των αεροδρομίων, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Σάμος: Εντείνονται οι πιέσεις από τους φορείς για να μην κλείσει το Αεροδρόμιο για 20 ημέρες

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία που θα κλείσει το Αεροδρόμιο της Σάμου για διάστημα 20 ημερών, τόσο εντείνονται οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό του νησιού τον Νοέμβριο, έναν μήνα ο οποίος βάσει στατιστικών έχει τα περισσότερα ανεκτέλεστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Επιστολές για το θέμα προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών είχαν στείλει τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής, ζητώντας να κλείνει τμηματικά το αεροδρόμιο και όχι για τόσες ημέρες ωστόσο η απάντηση από την πλευρά του κ. Σταϊκούρα ήταν αρνητική, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Παραμένει ωστόσο το αίτημα για διαδρομολόγηση πλοίου σε καθημερινή βάση και αν είναι δυνατόν ταχύπλοου, το οποίο θα προσεγγίζει απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς την Σάμο. Σε μία ύστατη προσπάθεια διαφοροποίησης του αρχικού πλάνου της Fraport για την εκτέλεση εργασιών στον αεροδιάδρομο της Σάμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής φιλοξενήθηκε σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας προκειμένου να μεταφέρει την αγωνία όλων των κατοίκων του νησιού και του επιχειρηματικού κόσμου που προειδοποιεί για κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της η Fraport αναφέρει, ότι η αναστολή λειτουργίας των διαδρόμων αφορά επίσης και άλλα Αεροδρόμια της χώρας, όπως της Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ρόδου Σαντορίνης Καβάλα, Μυκόνου και Ζακύνθου.

Τα έργα περιλαμβάνουν εκτενείς αναδιαμορφώσεις των πλευρικών ζωνών ασφαλείας και περιοχών ασφαλείας πέρατος διαδρόμου, με στόχο την ενίσχυση του επιπέδου ασφαλείας. Μάλιστα, εξηγούν ότι οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της σύμβασης παραχώρησης των 14 Αεροδρομίων. “Πραγματοποιούνται δε με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον κάθε τόπο μιας και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας είναι βασικές αρχές της frapport Greece” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Και η εταιρεία συνεχίζει ότι “η διακοπή λειτουργίας των διαδρόμων κρίνεται απολύτως απαραίτητη λόγου του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των έργων. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία τους ενώ τα έργα είναι μεγάλης κλίμακας που εκτελεί η εταιρεία στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείσιμο αεροδρομίων λόγω εκτέλεσης έργων ανακοίνωσε η Fraport"

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό στον αντιδήμαρχο που κάπνιζε τα μελίσσια του

Δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα, σε βάρος του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Ξυλοκάστρου για την πρόσφατη μεγάλη φωτιά.

Ο αντιδήμαρχος πήρε προθεσμία να απολογηθεί, ενώ ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να λάβουν ανωμοτί κατάθεση.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μαρτυρία κατοίκου και δυο αντικρουόμενες καταθέσεις στο μικροσκόπιο της ΔΑΕΕ

Μία μαρτυρία κατοίκου και δυο αντικρουόμενες καταθέσεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), που ερευνά το ενδεχόμενο η καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία να ξεκίνησε από θερμές εργασίες σε μελίσσια που πραγματοποιούσε αντιδήμαρχος της περιοχής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό στον αντιδήμαρχο που κάπνιζε τα μελίσσια του"

Κέρκυρα: «Με εκδικείται για το ίδρυμα», απαντά η μητέρα της 27χρονης στις καταγγελίες για βιασμούς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση στην Κέρκυρα με μία 27χρονη να καταγγέλλει ότι την εξέδιδε η μητέρα της όταν ήταν στην ηλικία των 12 ετών.

Η μητέρα της 27χρονης από την Κέρκυρα από την πλευρά της, όχι μόνο αρνείται τα πάντα, αλλά αναφέρει ότι η κόρη της έπλασε αυτό το σενάριο για να την εκδικηθεί.

«Λέει ψέματα, δεν έβαζα ποτέ άνδρες στο σπίτι, την φρόντιζα, τη μάζευα. Ένα πιάτο φαγητό της μαγείρευα», δήλωσε η μητέρα καταγγέλλουσας και κατηγορούμενη.

Η μητέρα της 27χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, επιμένει, ότι η κόρη της σκαρφίστηκε αυτές τις ανήκουστες κατηγορίες για να την εκδικηθεί επειδή την έδωσε σε ίδρυμα, ανήμπορη να την μεγαλώσει.

«Η κόρη μου είναι θυμωμένη ακόμα επειδή δεν με συγχώρησε. Επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να τη μεγαλώσω, να δικαστώ. Αλλά είμαι αθώα, δεν έχω κάνει τίποτα», ανέφερε. 

Η 27χρονη θυμώνει όταν μαθαίνει ότι η γυναίκα που την γέννησε και της συμπεριφέρθηκε τόσο φρικτά, όπως ισχυρίζεται, δεν παραδέχεται το κακό που της έκανε. «Αυτά που λέει είναι όλα ψέματα. Αλήθεια είναι αυτά που λέω εγώ! Με έκανε μαύρη στο ξύλο».

Οι περιγραφές της νεαρής γυναίκας και τα όσα εφιαλτικά ισχυρίζεται ότι έζησε, προκαλούν ανατριχίλα: «Οι βιασμοί γίνονταν στο σπίτι. Στο διπλανό δωμάτιο ήταν ο καρκινοπαθής πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν εκεί και τα έβλεπε όλα».

Σε λίγες ημέρες, στην αίθουσα του δικαστηρίου όλα θα κριθούν και η αλήθεια πρόκειται να λάμψει είναι το μόνο στο οποίο και οι δύο πλευρές συμφωνούν. Περιμένουν και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: «Με εκδικείται για το ίδρυμα», απαντά η μητέρα της 27χρονης στις καταγγελίες για βιασμούς"

Κέρκυρα: 15χρονος χάκαρε κατάστημα e-shop και έκανε αγορές σχεδόν τζάμπα

Ένα παιδί 15 ετών στην Κέρκυρα κατάφερε να χακάρει e-shop μεγάλου καταστήματος ηλεκτρονικών και να ψωνίζει πληρώνοντας όχι την πραγματική τιμή, αλλά ένα συμβολικό ποσό.

Ο μαθητής κατάφερε να παρακάμψει το σύστημα ασφαλείας της διατραπεζικής πληρωμής με αποτέλεσμα να αλλάζει τις τιμές των προϊόντων και να καταβάλλει πολύ μικρότερα ποσά για ηλεκτρονικές συσκευές όπως κονσόλα παιχνιδιών, smartwatch και laptop.

«Έχω εκπλαγεί, δεν ξέρω, τώρα είμαι σε μία φάση προσπαθώ να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση γιατί είναι κάτι που εγώ προσωπικά δεν τα γνώριζα. Εγώ δεν ήξερα ότι μπορεί να κάνει όλα αυτά να σου πω την αλήθεια. Απλά ξέρω ότι είναι πολύ καλός στους υπολογιστές» λέει η μητέρα του, μιλώντας στο Live News.

«Από αφέλεια έγινε δικιά του, δεν ήξερε ότι θα μπλέξει και θα κάνει όλα αυτά, δηλαδή είναι ένα παιδί 15 χρονών δεν έχει τη λογική να σκεφτεί κάποια πράγματα. Τώρα, πώς τα έκανε όλα αυτά εγώ πραγματικά δε γνωρίζω, και που μου το έχει εξηγήσει δεν μπορώ να καταλάβω, μιλάμε για προγραμματισμό, για γλώσσα προγραμματισμού εγώ δεν έχω ιδέα απ’ όλα αυτά» προσθέτει η μητέρα του.

Ο 15χρόνος, εδώ και 3 μήνες, κατάφερε να κάνει πολλαπλές αγορές από το ίδιο πολυκατάστημα σχεδόν τζάμπα χωρίς κανείς να υποψιαστεί το παραμικρό, μέχρι που οι υπεύθυνοι του καταστήματος εντόπισαν μια αγορά με αδικαιολόγητα χαμηλή τιμή που δεν υπήρχε στο e-shop και αντιλήφθηκαν την απάτη.

«Ένας hacker δεν χρειάζεται και πάρα πολλές γνώσεις για να κάνει κάτι τέτοιο και θα μπορούσε να προκαλέσει ίσως και μεγαλύτερες ζημιές, αλλά αυτός το χρειάστηκε μόνο και μόνο για να ψωνίσει δικά του προϊόντα. Θα μπορούσε να είχε εισέλθει και στο ηλεκτρονικό κατάστημα, να συλλέξει προσωπικά δεδομένα των πελατών του εν λόγω e-shop, να αρπάξει πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, θα μπορούσε να γίνει και μεγαλύτερη ζημιά, αλλά ο εν λόγω χάκερ το εκμεταλλεύτηκε για δική του χρήση» εξηγεί ο ειδικός συστημάτων ασφαλείας, Θεοφάνης Κασίμης.

Ύστερα από καταγγελία του υπεύθυνου του καταστήματος e shop, οι Αρχές εντόπισαν την IP του ανήλικου στην Κέρκυρα και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 15χρόνου χάκερ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα smart watch, δυο ζευγάρια ακουστικών, μια κονσόλα παιχνιδιών και εξαρτήματα υπολογιστή που φέρεται να είχε αγοράσει παραβιάζοντας το σύστημα πληρωμών, καθώς και 820 ευρώ.

«Εμείς δεν έχουμε κανέναν φοβερό υπολογιστή στο σπίτι, έναν παλιό Η/Υ έχει. Δεν είναι κάτι το οποίο ας πούμε το έχουμε κυνηγήσει για να γίνει genius σε κάτι, έναν απλό υπολογιστή έχει σπίτι του και τίποτα άλλο. Είναι στη φύση του προφανώς, δεν ξέρω τι συμβαίνει, είναι το παιδί τέτοιο» λέει η μητέρα του.

Ιδιοφυΐα από μικρός, επισκεύαζε υπολογιστές για χαρτζιλίκι

Ο 15χρόνος που χαρακτηρίζεται ιδιοφυΐα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την ηλικία των 12 ετών μπορούσε να κάνει προγραμματισμό με περίπλοκους κώδικες, ενώ έβγαζε το χαρτζιλίκι του επισκευάζοντας υπολογιστές μέσω αγγελιών στο Facebook, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του.

«Από μικρός ασχολείται με τους υπολογιστές, απλά το έχει, δεν ξέρω. Δεν μπορώ εγώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι όλο αυτό. Ασχολείται με τους υπολογιστές γενικά, είναι το πάθος του αυτό, είναι το πάθος του αυτό» λέει η μητέρα του

Σε βάρος του ανήλικου χάκερ σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, όπως και στη μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: 15χρονος χάκαρε κατάστημα e-shop και έκανε αγορές σχεδόν τζάμπα"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Έως 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα έχει δύο «πρόσωπα». Στη Δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, μέχρι το απόγευμα στα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά δυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Έως 32 βαθμούς η θερμοκρασία"

Παράνομη η απεργία στα τρένα - Κρίθηκε καταχρηστική μετά από προσφυγή της Hellenic Trains

Προς αναστολή βαίνει η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) στα τρένα για αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η κινητοποίηση κρίθηκε καταχρηστική ύστερα από προσφυγή της Hellenic Trains.

Σημειώνεται πως στα αιτήματα της ΠΕΠΕ, που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, δεν είχε συμπεριληφθεί κανένα οικονομικό, αντιθέτως αφορούσαν αποκλειστικά την επίλυση κρίσιμων θεμάτων ασφαλείας και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου.

«Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη όλων. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών», αναφερόταν στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ.

Αναλυτικά τα κύρια αιτήματα της απεργίας:

  • Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Αμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.
  • Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.
  • Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια, από κορμούς δέντρων, κλπ που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.
  • Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

«Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη όλων. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράνομη η απεργία στα τρένα - Κρίθηκε καταχρηστική μετά από προσφυγή της Hellenic Trains "

Ηράκλειο: Καθηγητής κατηγορείται πως βίαζε για χρόνια τα έξι ανίψια του

Ένας 64χρονος συνταξιούχος καθηγητής στο Ηράκλειο της Κρήτης κατηγορείται για τον βιασμό έξι ανηλίκων, με τα οποία έχει συγγενική σχέση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανίψια του.

Τα παιδιά που είναι ενήλικες σήμερα, πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, προχώρησαν σε καταγγελίες για τον βιασμό του από τον καθηγητή στο Ηράκλειο, με πρώτο το αγόρι για τον οποίο το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο φερόμενο έγκλημα του καθηγητή ήταν το 2010, οπότε είχε βιάσει σε ηλικία μόλις 5 ετών τον 19χρονο σήμερα νεαρό.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ηρακλείου ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την αστυνομία, ενώ στο πλαίσιο αυτής ελήφθη κατάθεση από τον 19χρονο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Καθηγητής κατηγορείται πως βίαζε για χρόνια τα έξι ανίψια του"

Αλλάζουν όλα στις κληρονομιές – Ιδιόχειρες διαθήκες τέλος, πρώτη παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο από το 1946

Μεγάλες αλλαγές φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε κληρονομιές και διαθήκες, ένας τομέας που είχε μείνει χωρίς παρέμβαση από το 1946.

Σύμφωνα με το MEGA και το ρεπορτάζ της Ιώαννας Μάνδρου, οι αλλαγές για τις οποίες το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πάρει την έγκριση του πρωθυπουργού, αφορούν τόσο όσους κληρονομούν όσο και όσους κληροδοτούν.

Τα έξι μέτρα που αναμένεται να πάρει το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Καταργούνται οι ιδιόχειρες διαθήκες: Η διαθήκη θα γίνεται μόνο σε συμβολαιογράφο. Ακόμα και αν κάποιος έχει φτιάξει ιδιόχειρη διαθήκη και την έχει αφήσει στο συρτάρι του, δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Χρονικός περιορισμός για την αποδοχή της διαθήκης: Πλέον ο κληρονόμος δεν θα έχει απεριόριστο χρόνο για να αποδεχθεί ή να αποποιηθεί τη διαθήκη. Θα μπει χρονικό περιθώριο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν χιλιάδες ακίνητα στην επικράτεια που ρημάζουν καθώς κληρονόμοι που δεν ενδιαφέρονται «μπλοκάρουν» και το δικαίωμα των υπολοίπων. Το μερίδιο θα μοιράζεται στους άλλους νόμιμους κληρονόμους.

Κληρονομικό δικαίωμα στους  συντρόφους: Για πρώτη φορά δημιουργείται κληρονομικό δικαίωμα στους συντρόφους ζωής, ακόμα και αν δεν έχουν παντρευτεί ή δεν έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον άνθρωπο που πεθαίνει. Αυτοί οι άνθρωποι μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από το νόμο.

Κληρονομικό δικαίωμα σε τυπικές συζυγικές σχέσεις: Αντίθετα, περιορίζεται το κληρονομικό δικαίωμα, συζύγων με τυπικές σχέσεις, όπως ανθρώπων που βρίσκονταν σε διάσταση και θα έχουν μικρότερο δικαίωμα στην περιουσία του ανθρώπου που «φεύγει».

Καταργείται το δικαίωμα κληρονομιάς για υπερήλικους γονείς: Οι υπερήλικες γονείς θα εξαιρούνται από την κληρονομιά που θα κατευθύνεται σε νεότερους συγγενείς.

Κληρονομικές συμβάσεις:  Για πρώτη φορά θα επιτραπεί και στην Ελλάδα αυτό που επιτρέπεται σε πολλές χώρες, οι κληρονομικές συμβάσεις. Θα γίνεται σύμβαση εν ζωή για να τακτοποιεί κάποιος τα θέματά του και να μην αντιδικούν οι κληρονόμοι στα δικαστήρια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα στις κληρονομιές – Ιδιόχειρες διαθήκες τέλος, πρώτη παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο από το 1946"

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών στους ΟΤΑ σε έως 60 δόσεις

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις».

Με το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, ρυθμίζεται μία σειρά καίριων ζητημάτων που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών, βάζοντας για πρώτη φορά ρητούς κανόνες για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό τους, αλλά και θέματα που διευκολύνουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, σημειώνει το υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία μείζονα νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εσωτερικών που σχετίζεται με τους ΟΤΑ, πριν το εμβληματικό έργο της σύνταξης του Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης που θα ακολουθήσει και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του 2025.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θοδωρής Λιβάνιος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του νομοσχεδίου κάνοντας ειδική μνεία στις ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς της χώρας. «Η τωρινή κατάσταση στους συνοριακούς σταθμούς, δεν αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως η Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο, άμεσα, δεσμεύσαμε και θα διατεθούν 6 εκατομμύρια ευρώ με στόχο, κοντά στο Πάσχα του 2025, να υλοποιηθεί το πρώτο βήμα αναβάθμισης του συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου, ενώ θα ακολουθήσουν οι χερσαίοι συνοριακοί σταθμοί στις Καστανιές και τους Ευζώνους», επεσήμανε ο κ. Λιβάνιος, χαρακτηρίζοντας συνολικά το συγκεκριμένο έργο ως υψίστης σημασίας και προτεραιότητας.

Αναφορικά με τις διατάξεις που προβλέπονται για τη βελτίωση της λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ο Υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαιτέρως στον τριπλασιασμό των προστίμων για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων και την αυστηροποίηση κυρώσεων για τη μη συμμόρφωση των παραβατών στην άρση της παράνομης κατάληψης, τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε και στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, με αποπληρωμή έως 60 δόσεις και ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους οφειλέτες. «Οι οφειλές προς τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ φθάνουν τα 3,6 δισ. ευρώ. Δίνουμε, πλέον, τη δυνατότητα για ρύθμιση έως 60 δόσεις και οι ευάλωτοι οφειλέτες θα μπορούν, με αντικειμενικά κριτήρια, να πετύχουν ακόμα ευνοϊκότερης ρύθμισης», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι το μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Εσωτερικών θα συνεχιστεί, χαρακτηρίζοντας ως «επόμενο μεγάλο βήμα» τη σύνταξη του νέου, ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης, που θα δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους φορείς για τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη δημιουργία -μεταξύ άλλων- μηχανισμών λογοδοσίας και διαφάνειας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών στους ΟΤΑ σε έως 60 δόσεις"

ΣτΕ: Ακυρώθηκε οικοδομική άδεια για προσθήκη ορόφου σε ακίνητο στην Ύδρα

Παράνομη έκρινε το Συμβούλιο της Επικράτειας οικοδομική άδεια που επέτρεψε την προσθήκη ορόφου 33,77 τ.μ. σε ακίνητο 56 τ.μ στον κεντρικό πυρήνα του μνημειακού οικισμού της Ύδρας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφαση του(1462/2024) ακύρωσε την προσβαλλόμενη οικοδομική άδεια, αλλά και την απόφαση της διεύθυνσης Εφορείας Αρχαιοτήτων, μετά από σχετική προσφυγή.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ επισημαίνει ότι ο οικισμός της Ύδρας από το 1962 έχει χαρακτηριστεί μνημειακός κάτι που «υπερισχύει έναντι των λοιπών χαρακτηρισμών του» και «τον υπάγει σε αυστηρότερο καθεστώς προστασίας».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν ότι με αυτό το δεδομένο «η μόνη επιτρεπτή είναι η δόμηση κτισμάτων, όπως αυτά προϋπήρχαν, αφού αυτά είναι που προσέδωσαν στον οικισμό τον μνημειακό του χαρακτήρα».

«Δεν αρκεί, η τήρηση των διατάξεων που ισχύουν εν γένει για τους παραδοσιακούς οικισμούς, εντός των οποίων επιτρέπεται η ανέγερση και νέων κτιρίων, τούτο δε παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ, η οποία παρερμηνεύει τους κανόνες που διέπουν το πολεοδομικό καθεστώς του εν λόγω οικισμού, όπως έχουν διαμορφωθεί από τη νομολογία, σε ό,τι αφορά την ανέγερση κτίσματος επί οικοπεδικής επιφάνειας που είχε δομηθεί κατά το παρελθόν» τονίζει μεταξύ άλλων , το ΣτΕ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Ακυρώθηκε οικοδομική άδεια για προσθήκη ορόφου σε ακίνητο στην Ύδρα"

Γαλάτσι: Ανήλικοι γρονθοκόπησαν συμμαθητή τους στην Γκράβα – Δύο συλλήψεις

Ένα ακόμη άγριο περιστατικό μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί, έξω από το 1ο τεχνικό λύκειο στην Γκράβα.

Τρεις ανήλικοι συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα ένας 17χρονος να δεχτεί άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί του οικείου τμήματος, που προχώρησαν στην σύλληψη των δυο δραστών, ηλικίας 17 και 16 ετών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάτσι: Ανήλικοι γρονθοκόπησαν συμμαθητή τους στην Γκράβα – Δύο συλλήψεις"

Συνελήφθη ο απατεώνας που είχε αρπάξει μετρητά και χρυσές λίρες από ηλικιωμένη στην Πάτρα

Εξαπάτησε ηλικιωμένη στην Πάτρα αποσπώντας της 10.000 ευρώ και 18 χρυσές λίρες. 

Ο αλλοδαπός δράστης συνελήφθη στον Πύργο για άλλη απάτη και ομολόγησε πως ήταν εκείνος που πήρε τα χρήματα και της Πατρινής ηλικιωμένης από την περιοχή Ταραμπούρα.

Η ηλικιωμένη είχε δεχθεί πριν από μερικές ημέρες τηλεφώνημα από γυναίκα η οποία προσποιήθηκε τη γιατρό Νοσοκομείου και την ενημέρωσε πως δήθεν η κόρη της είχε πέσει θύμα τροχαίου και πως έπρεπε να κάνει άμεσα σοβαρή επέμβαση στο πόδι της.

Έτσι έπεισε το θύμα να δώσει όσα χρήματα είχε. Λίγη ώρα αργότερα επισκέφθηκε την περιοχή όπου διέμενε η ηλικιωμένη ο αλλοδαπός και της πήρε τις λίρες και τα μετρητά, με την "ιδιότητα" του συνεργάτη της γιατρού.

Ο άνδρας συνέχισε τις απάτες και στην Ηλεία με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να ομολογήσει.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο απατεώνας που είχε αρπάξει μετρητά και χρυσές λίρες από ηλικιωμένη στην Πάτρα"

Απεργία σε τρένα, προαστιακό και γιατρούς την Πέμπτη (10/10) – Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις

Απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/10 από τους μηχανοδηγούς της Hellenic Train και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ εξήγγειλαν επίσης 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι δύο απεργίες της Πέμπτης

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα τρένα, καθώς το σωματείο των μηχανοδηγών της Hellenic Train, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), εξήγγειλε κινητοποίηση για την Πέμπτη 10/10.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το σωματείο μας, με αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και το κοινό, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024. Η απεργία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα κύρια αιτήματα της απεργίας μας είναι:

  • Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Απαιτούμε την άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.
  • Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.
  • Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια: Διεκδικούμε τον άμεσο καθαρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου από κορμούς δέντρων και άλλα φυσικά εμπόδια, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και την περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.
  • Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό: Ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, είναι ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να γίνουν επενδύσεις σε νέα τρένα για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών.

Ζητάμε  την συμπαράστασή των επιβατών ενημερώνοντας τους, πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά της, 24ωρη απεργία εξήγγειλε και η ΟΕΝΓΕ στα νοσοκομεία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη και στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων μας. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανθρώπινα ωράρια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Ως εδώ! Δεν πρόκειται να δεχτούμε μετά από 10 χρόνια μνημονίων, κρίσης, εμπάργκου στις προσλήψεις στην υγεία, περικοπές στους μισθούς μας και στα δικαιώματά μας, να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και σε περίοδο ανάπτυξης για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας! Δεν ανεχόμαστε να γίνει η απώλεια συνήθεια μας!

Αυξήσεις που εξανεμίζονται από την ακρίβεια και την φοροαφαίμαξη και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων 15 χρόνων. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών που δεν αναπληρώνουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις, πόσο μάλλον τα τραγικά κενά των απαρχαιωμένων οργανισμών.

Απογείωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εργασιακής ομηρίας. Συνεχή «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις για να καλύπτονται όπως όπως τα κενά, υπερεφημέρευση, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, αγροτικοί και ειδικευόμενοι σε burnout πριν καν ξεκινήσουν να εργάζονται.

Tριτοκοσμικές συνθήκες μετά από κάθε γενική εφημερία σε μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, στο Αττικό, στο Γ.Ν. «Γεννηματάς», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και αλλού.

«Ταβάνι» στις αυξήσεις στους μισθούς μας, «ταβάνι» στις προλήψεις μόνιμων γιατρών, «ταβάνι» στην κρατική χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα υγείας, «ταβάνι» στις παροχές του ΕΟΠΥΥ και του κράτους (διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπεία).

«Ταβάνι» όμως δεν υπάρχει για τη στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ που σπέρνουν το θάνατο. Μόνο για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, 2.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, δίνεται μισό εκατομμύριο τη μέρα, 3 δις το χρόνο!

«Ταβάνι» δεν υπάρχει για τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων στην υγεία που τζιράρουν 2 δις ευρώ, στην ενίσχυσή τους ακόμα και με «ζεστό» χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης για «απογευματινά» χειρουργεία. «Ταβάνι» δεν υπάρχει για τις πληρωμές των ασθενών, που πληρώνουν 5,9 δις ευρώ από την τσέπη τους για την υγεία τους, στις αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων έως 480 %.

Ως εδώ με τα ψέματα του υπουργού εμπορίου της υγείας! Επιστρατεύει τα δημιουργικά μαθηματικά όπως έκαναν και όλοι οι προκάτοχοι του, μηδενός εξαιρουμένου. Για τον υπουργό εμπορίου της υγείας αν η πληρότητα ενός νοσοκομείου είναι 50% και το ποσοστό κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων είναι επίσης 50%, τότε η στελέχωση του νοσοκομείου είναι ικανοποιητική!

Για να δικαιολογήσει την τραγική υποστελέχωση, αξιοποιεί το κριτήριο της πληρότητας λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία. Τι και αν δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύπτονται οι εφημερίες, τι και αν ένας γιατρός χρειάζεται να εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα! Τι και αν οι ασθενείς «ταξιδεύουν» σε άλλες πόλεις ακριβώς επειδή το νοσοκομείο της περιοχής τους είναι υποστελεχωμένο.

Απεργιακός ξεσηκωμός! Κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος μας, σε βάρος της υγείας των ασθενών μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας. Η γενικευμένη εφαρμογή των DRGs, της προίκας που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, θα οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό τα δημόσια νοσοκομεία που δε θα εξασφαλίζουν έσοδα από τους ασθενείς πελάτες. Από αυτό θα εξαρτάται το ύψος της χρηματοδότησης και η στελέχωση σε προσωπικό. Νέος γύρος λουκέτων σε τμήματα, κλινικές, νοσοκομεία.

Να σημάνει συναγερμός στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου! Η καθημερινή εφημέρευση των νοσοκομείων, για να κρύψουν κάτω από το χαλί το χάλι με τα ράντζα, θα γονατίσει το προσωπικό, θα αυξηθεί η εντατικοποίηση, οι διπλοβάρδιες, η υπερεφημέρευση.

Η τακτική δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων θα τιναχτεί στον αέρα. Θα μειωθούν δραστικά οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στο πρωινό ωράριο, οι τακτικές ιατρικές πράξεις, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασθενών να οδηγείται αναγκαστικά στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Η γενικευμένη αγανάκτηση και η οργή να σπάσει το φράγμα της σιωπής! Να γίνει συμμετοχή στη συλλογική διεκδίκηση και δράση!

Ότι έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα, η αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών και η αυτοτελής φορολόγησή τους, η αύξηση του επιδόματος για τις άγονες περιοχές, δεν είναι οικειοθελείς παραχωρήσεις της κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Κόντρα στην λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα συνεχίζουμε!

Δεν είναι λύση για τον αγροτικό, τον ειδικευόμενο, τον ειδικευμένο γιατρό, το νόμιμο θεσμικό φακελάκι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και η άσκηση ιδιωτικού έργου. Δεν είναι «ελεύθερη επιλογή», «δικαίωμα» να επιδοθούμε σε κυνήγι πελατείας στην πιάτσα της αγοράς, μέσα και έξω από το δημόσιο σύστημα υγείας, απεμπολώντας οικειοθελώς τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Όλες και όλοι στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτωβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στο στόχαστρο η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της υγείας που ορθώνει εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για τις άγονες και προβληματικές περιοχές.

Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Καμία υπέρβαση του 48ωρου. Καμία μετακίνηση γιατρού. Κανείς αγροτικός, κανείς ειδικευόμενος να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία σε τρένα, προαστιακό και γιατρούς την Πέμπτη (10/10) – Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις"

TÜV AUSTRIA για πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ: Ο ανελκυστήρας λειτουργούσε χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου

Κανένας από τους ελέγχους, στις 3 Μαρτίου 2022 και στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, δεν οδήγησε στην έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και συνεπώς, ο ανελκυστήρας λειτουργούσε για τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς το εν λόγω προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η TÜV AUSTRIA, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων, για την πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

«Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση θα συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση του περιστατικού και θα αναδείξει πλήρως τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωσή του» σημειώνει η TÜV AUSTRIA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως έξης:

«Με αφορμή το ατυχές περιστατικό της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024 με το τεχνικό πρόβλημα ενός εκ των ανελκυστήρων της Γ’ Φοιτητικής Εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η TÜV AUSTRIA, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων με ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους ελέγχους ασφάλειας, επισημαίνει ότι ο εν λόγω ανελκυστήρας είχε υποβληθεί σε έλεγχο από έμπειρο επιθεωρητή της εταιρείας στις 03/03/2022 και στις 12/09/2023.

Ωστόσο, κανένας από τους εν λόγω ελέγχους δεν οδήγησε στην έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και συνεπώς, ο ανελκυστήρας λειτουργούσε για τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς το εν λόγω προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με την ασφάλεια να αποτελεί πυρήνα του DNA των υπηρεσιών μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, η TÜV AUSTRIA αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της διερεύνησης του συμβάντος. Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση θα συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση του περιστατικού και θα αναδείξει πλήρως τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωσή του».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "TÜV AUSTRIA για πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ: Ο ανελκυστήρας λειτουργούσε χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου"

ΣτΠ: Απαλλαγή ασφαλισμένου από τη συμμετοχή στα έξοδα νοσηλειών του παιδιού του στο εξωτερικό

Ασφαλισμένος κατάθεσε αίτημα απαλλαγής του σε υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ από την συμμετοχή με 5% στα έξοδα δύο νοσηλειών του παιδιού του στο εξωτερικό. Το αίτημά του απορρίφθηκε και εν συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην έκδοση εκκαθαρίσεων για τα έξοδα των εν λόγω νοσηλειών, καλώντας τον ασφαλισμένο να επιστρέψει το αναλογούν ποσό της συμμετοχής του στον ΕΟΠΥΥ. Ακολούθως ο ενδιαφερόμενος κατέθεσε ένσταση διεκδικώντας εκ νέου την απαλλαγή του.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε λεπτομερώς την αναφορά του ενδιαφερόμενου και απέστειλε επιστολή διαμεσολάβησης προς την Ειδική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την εξέταση θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ). Λαμβάνοντας υπόψη και έγγραφο της Δ/νσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του ΕΟΠΥΥ ως απότοκο της αρχικής διερεύνησης της υπόθεσης, η Αρχή επισήμανε την ιδιαιτερότητα των περιπτώσεων, όπως αυτή, τονίζοντας ότι η περίθαλψη του παιδιού του στο εξωτερικό κατατάχθηκε «υποχρεωτικά» ως ιδιωτική νοσηλεία, παρόλο που το νοσοκομείο του εξωτερικού ήταν δημόσιο, με συνεπαγόμενη την υποχρεωτική συμμετοχή στο κόστος του ασφαλισμένου με 5% επί των συνολικών εξόδων, επειδή οι ασφαλιστικοί φορείς της συγκεκριμένης χώρας δεν δέχονταν το 2014 να υπαχθεί στο καθεστώς νοσηλείας με βεβαίωση S2 που απαλλάσσει τον ασφαλισμένο από κάθε κόστος. Η άρνηση δε των αρχών της χώρας του εξωτερικού να δεχθούν τη βεβαίωση S2 οφείλεται στις οικονομικές εκκρεμότητες της Ελλάδας προς τους φορείς αυτούς. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι τουλάχιστον από το 2018, οπότε και ομαλοποιήθηκαν οι πληρωμές του Ελληνικού κράτους απέναντι στις υποχρεώσεις του, η εν λόγω χώρα όπως και άλλες χώρες επανάφεραν σε ισχύ την αποδοχή της βεβαίωσης S2 από την Ελλάδα.

Περαιτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε τα εξής:

• η υπό κρίση περίπτωση τοποθετείται στη δύσκολη δημοσιονομική περίοδο πριν το 2018, όπου η μετάβαση για νοσηλεία στην εν λόγω χώρα αντιμετωπιζόταν ως ιδιωτική νοσηλεία,

• ο ασφαλισμένος χρειάστηκε να ακολουθήσει δυσχερείς και αργές διοικητικές διαδικασίες σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονική συγκυρία, καθώς κλήθηκε να καταθέσει

τα αναγκαία δικαιολογητικά αμέσως μετά την απώλεια του παιδιού του, ενώ το αίτημά του κατάφερε να το καταθέσει το 2017 (με πλήρη κατάλογο των δικαιολογητικών το 2018). Η δε ενημέρωσή του για την εκκαθάριση των εν λόγω νοσηλειών έγινε τον Ιούνιο 2022,

• ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης χαρακτηρίζεται από ισχυρό κοινωνικό χαρακτήρα ο οποίος «επιβάλει την αντιμετώπιση του ασφαλισμένου και προφανώς των αιτημάτων αυτού με την με μέγιστη δυνατή επιείκεια. Εν όψει της πολυπλοκότητας των κοινωνικοασφαλιστικών ρυθμίσεων με τις οποίες εκδηλώνεται η ιδιαίτερη μέριμνα του Κράτους υπέρ κατηγοριών προσώπων που έχουν ανάγκη αυξημένης κοινωνικής προστασίας, γεννάται, σύμφωνα με την αρχή της χρηστής διοίκησης, η υποχρέωση

των ασφαλιστικών οργάνων να υιοθετούν τη λιγότερο επαχθή ερμηνεία για τους ασφαλισμένους. Με άλλα λόγια θα πρέπει να τέμνονται με βάση την επιείκεια υπέρ του ασφαλισμένου1».

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ειδική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε την αποδοχή της ένστασης του ενδιαφερόμενου, κάνοντας δεκτές και τις απόψεις της Αρχής, αφού αναγνώρισε ότι το Νοσοκομείο θα μπορούσε να περιθάλψει το τέκνο του ασφαλισμένου με ενωσιακό έντυπο, αν δεν υπήρχαν οικονομικές εκκρεμότητες της χώρας απέναντι στη εν λόγω χώρα, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι η νοσηλεία του τέκνου του ενδιαφερόμενου πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό καθεστώς όχι λόγω υπαιτιότητας του ενδιαφερόμενου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΠ: Απαλλαγή ασφαλισμένου από τη συμμετοχή στα έξοδα νοσηλειών του παιδιού του στο εξωτερικό"

Ιατροδικαστής στη δίκη Πισπιρίγκου: «Ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια και δεν ήταν ασφυκτικός»

«Ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια και δεν ήταν ασφυκτικός», κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που έκανε τη νεκροτομή στο 3,5 ετών κορίτσι μόλις αυτό κατέληξε. Στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για το θάνατο και των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, η Χριστίνα Τσάκωνα που κατέθεσε ως μάρτυρας απέκλεισε τον στιγμιαίο θάνατο και την ανακοπή λόγω της κυάνωσης.

Υποστήριξε δε ότι το σημάδι στο μάγουλο του παιδιού «δεν ήταν κάκωση που προήλθε από την πίεση κάποιου αλλά αποτύπωμα αυτοκόλλητης ταινίας».

Η εξέταση της Χριστίνας Τσάκωνα στη δίκη
  • Μάρτυρας: Είναι ίχνος ιατροφαρμακευτικού χειρισμού στο μάγουλο, δεν είναι κάκωση και το σχήμα προσομοιάζει αυτοκόλλητη ταινία για την τοποθέτηση ρινοπλαστικού σωλήνα στο πλαίσιο της ΚΑΡΠΑ.
  • Πρόεδρος: Γιατί δεν φαίνονται και τα υπόλοιπα εντυπώματα τότε;
  • Μάρτυρας: Μπορεί να μην έκανε αντίδραση, να μην ήταν καλή η κολλητική του ουσία. Δεν γνωρίζω γιατί .. είναι ακριβώς το σχήμα τους, τετραγωνοποιημένο, δεν είναι κάτι άλλο.
  • Πρόεδρος: Εδώ είτε δια ζώσης είτε στη φωτογραφία δεν αποτυπώνεται κάτι άλλο, δεν προκύπτει άλλη ιατρικής ενέργεια γύρω από το στόμα…
  • Μάρτυρας: Eίναι καθαρά το πώς αντιδρά το δέρμα.

Η πρόεδρος ρώτησε επανειλημμένα την μάρτυρα για τη διαφορετική αιτία θανάτου που δίνει σε σχέση με εκείνη των ιατροδικαστών Καρακούση – Καλογρηά, οι οποίοι στην έκθεσή τους που διενεργήθηκε μεταγενέστερα, αποφαίνονται πως ο θάνατος της Μαλένας ήταν ασφυκτικός.

Η Χριστίνα Τσάκωνα επέμενε επικαλούμενη και τον παθολογοανατόμο που επιλήφθηκε τότε του περιστατικού, Εμμ. Αγαπητό, ως εκείνον που της επιβεβαίωσε τα περί ηπατικής ανεπάρκειας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατροδικαστής στη δίκη Πισπιρίγκου: «Ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια και δεν ήταν ασφυκτικός»"

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια

Η σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια Καίτη Γκρέυ, οδηγήθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η Καίτη Γκρέυ, που έκλεισε αισίως πρόσφατα τα 100, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπως έχει εξομολογηθεί και η εγγονή της, Αγγελική Ηλιάδη, αδυνατεί να αναγνωρίσει ακόμα και τα οικεία της πρόσωπα.

Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», ανέφερε ότι η τραγουδίστρια νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια"

Αχαΐα: Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα Ρομά – Τους έβγαλαν από το ΙΧ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Αγρια επίθεση σε βάρος υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ σημειώθηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας 7/10/2024, στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας από ομάδα ρομά.

Μετέβησαν στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», έπειτα από κλήση για βλάβη σε στύλο ηλεκτροφωτισμού, όταν διερχόμενοι από τον δρόμο που γειτνιάζει με τον καταυλισμό πλησίον του οικισμού Αγίου Γεωργίου, ήρθαν αντιμέτωποι με εξαγριωμένους ρομά. Περίπου 10 άτομα ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν -δύο άνδρες και μια γυναίκα- και άρχισαν την «κατά μέτωπο» επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να έβγαλαν τους άνδρες από το αυτοκίνητο και άρχισαν τους χτυπούν με κλοτσιές και μπουνιές, προκαλώντας φθορές και στο αυτοκίνητο. Οι δύο εργαζόμενοι, αιμόφυρτοι, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο υπηρεσιακό ΙΧ και κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Από την προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας που ανέλαβε την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ένα άτομο, το οποίο αναγνωρίστηκε από τα θύματα ως δράστης του ξυλοδαρμού. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και αναζητείτο για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ερευνάται το ενδεχόμενο εάν η κλήση για βλάβη στο συγκεκριμένο σημείο ήταν «ενέδρα».

Η επίθεση, όπως πληροφορείται η «Π», προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των υπευθύνων του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς την τοπική ΕΛΑΣ, καθώς θεωρείται πως οι υπάλληλοι έχουν στοχοποιηθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων αστυνομικών εξορμήσεων στους καταυλισμούς ρομά της περιοχής, παρουσία και κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ για τον έλεγχο καταγγελιών ρευματοκλοπής.

Μετά το σοβαρό επεισόδιο, χθες το πρωί Τρίτη 8/10/2024, σε «έφοδο» που έγινε στον καταυλισμό της Ροδοδάφνης προσήχθησαν 17 άτομα. Η επιχείρηση έγινε με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας και με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας σχηματίστηκε
δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου
έχουν ταυτοποιηθεί, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Αιγιάλειας, ο
κατηγορούμενος με ακόμα δέκα περίπου άγνωστα άτομα, επιτέθηκαν σε δυο
υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου
να αποκαταστήσουν  βλάβη του δικτύου, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν
σωματικές βλάβες.

Οι παθόντες μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και μετά την παροχή
πρώτων βοηθειών, αποχώρησαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας με αστυνομικούς της
ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας
Πατρών, πραγματοποίησαν έρευνες σε επτά οικίες, κατά τις οποίες
εντόπισαν και προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας συνολικά
δεκαεπτά άτομα, ως ύποπτοι τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από
τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας με αποτέλεσμα την
ταυτοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί
στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας (παράλληλη έδρα Αιγίου).

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα Ρομά – Τους έβγαλαν από το ΙΧ και τους άφησαν αιμόφυρτους"

Θεσσαλονίκη: Προσοχή – απάτη με δωρεάν κάρτες του ΟΑΣΘ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνουν τους πολίτες ότι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία – απάτη για δήθεν προσφορά δωρεάν καρτών αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ.

Πρόκειται για παραπλανητική ανάρτηση με στόχο την εξαπάτηση και την υφαρπαγή χρημάτων από το επιβατικό κοινό.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίμαχη ανάρτηση και εφιστούν την προσοχή των πολιτών να μην ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τη συνοδεύει.

Θεσσαλονίκη: Προσοχή – απάτη με δωρεάν κάρτες του ΟΑΣΘ

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προσοχή – απάτη με δωρεάν κάρτες του ΟΑΣΘ"

Κεφαλονιά: Συνελήφθησαν δύο 15χρονοι μετά από επεισοδιακή καταδίωξη – Αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν αστυνομικούς

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ανήλικοι 15χρονοι, οδηγός και συνεπιβάτης σε δίκυκλο στην Κεφαλονιά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, Βία κατά Υπαλλήλων, Απείθεια, Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη και Ν. «Περί όπλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δύο 15χρονοι κινούνταν με μοτοσυκλέτα σε δρόμο του Ληξουρίου, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.

Ο ανήλικος οδηγός αντί να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι ανήλικοι υποχρεώθηκαν να σταματήσουν.

Μάλιστα, οι δύο 15χρονοι αντιστάθηκαν και διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ο ένας είχε πάνω του σιδηρογροθιά. Συνελήφθησαν αμέσως και περιπολικό τους μετέφερε στο Αστυνομικό τμήμα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν και οι γονείς των ανήλικων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε το δίκυκλο και η σιδερογροθιά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλονιά: Συνελήφθησαν δύο 15χρονοι μετά από επεισοδιακή καταδίωξη – Αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν αστυνομικούς"

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια για τις επιχειρήσεις και τα διζωνικά για τα νοικοκυριά

Δύο σημαντικές αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε σήμερα (9.10.2024) ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Action 24.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε πως η μία είναι η εισαγωγή του πορτοκαλί τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις προς το παρόν. Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα περάσουμε από το νυχτερινό ρεύμα σε ένα διζωνικό τιμολόγιο.  

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις τιμές ρεύματος, ο υπουργός ανέφερε πως «τις πρώτες δέκα μέρες του Οκτωβρίου οι τιμές ρεύματος έχουν πέσει, και οι ΑΠΕ πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές. Η εκτίμησή μου είναι ότι έχουμε μια θετική περίοδο μπροστά μας για τις τιμές ρεύματος». 

Παράλληλα, σε σχέση με τα τιμολόγια ο Υπουργός τόνισε: «Πρέπει να περιμένουμε ενάμιση μήνα για να δούμε τι θα γίνει με τα πράσινα τιμολόγια. Θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες πώς θα αντιμετωπίσουμε τη λήξη του πράσινου τιμολογίου στο τέλος του έτους. Έχουμε μπροστά μας δύο αλλαγές. Η μία είναι η εισαγωγή του πορτοκαλί τιμολογίου για τις επιχειρήσεις προς το παρόν. Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα περάσουμε από το νυχτερινό ρεύμα σε ένα διζωνικό τιμολόγιο».

«Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα απομεινάρι του παλιού ηλεκτρικού συστήματος όπου υπήρχε το νυχτερινό τιμολόγιο. Όμως τώρα το βράδυ είναι πιο ακριβή η τιμή του ρεύματος, και το μεσημέρι η πιο φθηνή λόγω των φωτοβολταϊκών. Άρα έχει νόημα να μεταφέρουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η πιο φθηνή τιμή, δηλαδή το μεσημέρι. Αντί να έχουμε νυχτερινό τιμολόγιο, θα πάμε σε δύο ζώνες, τα μεσημέρια και όλο το Σαββατοκύριακο. Η βασική ώρα που έχουμε φθηνές τιμές είναι από τις 10:00 μέχρι τις 15:00. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει χαμηλή ζήτηση», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης. 

Ειδικότερα, σε σχέση με το νυχτερινό τιμολόγιο που υπήρχε μέχρι τώρα, ο Θόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε πως «το παλιό νυχτερινό τιμολόγιο δεν είχε πια οικονομικό υπόβαθρο, δεν εξοικονομούσαμε τίποτα δηλαδή πλέον. Η χονδρική τιμή τα πρωινά και τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ φθηνότερη. Η φθηνή ζώνη θα είναι τα μεσημέρια και πολλές ώρες το Σαββατοκύριακο.». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα πέφτουν, διότι μπαίνουν τεράστιες ποσότητες εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ τα επόμενα τρία χρόνια. Η αύξηση αυτή θα μας επιτρέψει να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα. Η βασικότερη εξάρτηση της χώρας είναι ότι εισάγει από ξένες χώρες ορυκτά καύσιμα που είναι πανάκριβα.»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με τις επιδοτήσεις στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ), ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως «η επιδότηση που δίναμε στο κοινωνικό τιμολόγιο ήταν διπλάσια από αυτή των υπολοίπων. Οι τιμές έπεσαν, και έτσι δεν δώσαμε επιδοτήσεις συνολικά, αλλά δεν έπεσαν τόσο, οπότε δώσαμε επιδότηση στο κοινωνικό τιμολόγιο. Ωφελούμενοι ήταν όλοι οι αποδέκτες του κοινωνικού τιμολογίου και οι πολύτεκνοι. Η διάρκεια επιδότησης του κοινωνικό τιμολογίου εξαρτάται από τις τιμές. Ο πήχης της παρέμβασης σε ένα κανονικό τιμολόγιο είναι στα 15 λεπτά. Αυτή τη στιγμή, μέχρι τώρα, οι τιμές χονδρικής είναι αρκετά πιο κάτω από τον Σεπτέμβρη.»

Ειδική αναφορά έγινε στη διάρκεια της συνέντευξης και στο ζήτημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η χώρα. Ερωτηθείς για αυτό, ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε: «Η χώρα είναι στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης. Πλήττεται από αυτήν με μεγάλες πυρκαγιές, λειψυδρία και πλημμύρες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, συν το φαινόμενο της θερμικής νησίδας στις μεγάλες πόλεις. Τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν τα επόμενα τριάντα χρόνια. Ο μόνος τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε είναι η κλιματική δράση και η καθαρή ενέργεια».

Συνεχίζοντας, δήλωσε: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει λύση στη χώρα μας. Θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις σε αφαλάτωση. Το πρόβλημα είναι οι τιμές της ενέργειας. Η αφαλάτωση είναι ενεργοβόρος λύση, αλλά αν έχεις τιμές ενέργειας σε καλές τιμές, λόγω ΑΠΕ, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενεργοβόρες λύσεις. Αυτή τη στιγμή, δε βλέπω να γίνουν αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού. Η ΕΥΔΑΠ δεν βλέπω λόγο να αυξήσει τα τιμολόγια. Πλέον, όποια εταιρεία ύδρευσης θέλει να αυξήσει τις τιμές, πρέπει να πάρει έγκριση από τη ΡΑΑΕΥ» ενώ πρόσθεσε πως «οι πισίνες θα πρέπει να έχουν στο μέλλον θαλασσινό νερό όπου είναι εφικτό. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι οι απώλειες των δικτύων».

Τέλος, με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων, Τζέφρι Πάιατ, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως «η χώρα, λόγω δυνατότητας εισαγωγών LNG, μπορεί να μην εξαρτάται από κανέναν και μπορεί λόγω FSRU να συνεισφέρει και στις υπόλοιπες χώρες. Προωθούμε τον λεγόμενο Κάθετο Διάδρομο και προωθούμε να υπάρχει και ένας Διάδρομος Υδρογόνου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια για τις επιχειρήσεις και τα διζωνικά για τα νοικοκυριά"

Παρελθόν οι «σακαράκες» από τους δρόμους – Τι ισχύει με την υποχρεωτική απόσυρση αυτοκινήτων

Πολλά παλιά αυτοκίνητα αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από τους ελληνικούς δρόμους. Τι ισχύει με την υποχρεωτική απόσυρση αυτοκινήτων.

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση αυτοκινήτων και οι αντιδράσεις είναι πολλές. Τι ισχυεί με την νομοθεσία.

Με μέσο όρο ηλικίας τα 17,3 έτη έναντι των 12 που είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ΙΧ των Ελλήνων ιδιοκτητών καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στη λίστα με τις χώρες της Ευρώπης που στους δρόμους τους κυκλοφορούν τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν προσέλθει στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) προκειμένου να περάσουν την προβλεπόμενη διαδικασία και φυσικά να αποκτήσουν βεβαίωση βεβαίωση που πιστοποιεί την ικανότητά τους να κυκλοφορούν στους δρόμους με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα όλο και πιο πιθανό είναι το σενάριο της υποχρεωτικής απόσυρσης των αυτοκινήτων.


Απόσυρση αυτοκινήτων: Τι εξετάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την υποχρεωτική απόσυρση, η οποία θα εφαρμόζεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις, κάνοντας ωστόσο απαγορευτική την κυκλοφορία στους ευρωπαϊκούς δρόμους σε αυτοκίνητα που δεν επιδέχονται επισκευής.

Συγκεκριμένα, η αρχική πρόταση προέβλεπε ότι αν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα θεωρείται απόβλητο.

Παράλληλα, στην ανακύκλωση θα οδηγηθούν και τα ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για δύο συνεχή έτη, ή έχουν κοπεί στον τεχνικό έλεγχο και οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να επιδιορθώσουν τις βλάβες που διαπιστώθηκαν.

Επίσης, αν ένα παλιότερο αυτοκίνητο έχει υποστεί σημαντική ζημιά στον κινητήρα ή το κιβώτιο του και η επισκευή αυτής της ζημιάς ξεπερνά σε κόστος την αξία ολόκληρου του αυτοκινήτου, τότε το αυτοκίνητο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πέραν επισκευής» από το επίσημο συνεργείο του κατασκευαστή και να οδηγηθεί υποχρεωτικά στην ανακύκλωση.

Οι αντιδράσεις

Οι παραπάνω προτάσεις έφεραν σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αλλάξει σημαντικά το αρχικό προσχέδιο. Η νέα πρόταση που προέκυψε δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, και όχι στον κατασκευαστή, να αποφασίζει αν θέλει να επισκευάσει το αυτοκίνητό του ή όχι και να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί.

Τέλος, να σημειωθεί πως υπό εξέταση βρίσκεται και η πρόταση που θα «δείχνει» στον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου τον δρόμο της ανακύκλωσης ως μοναδική λύση. Αυτό θα γίνεται σε περίπτωση που ένα όχημα δεν μπορεί να επισκευαστεί λόγω εκτεταμένης ζημιάς, αφαιρώντας παράλληλα το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να το πουλήσει σε μια εταιρεία ή σε άλλο ιδιώτη ως ανταλλακτικά ή εξαρτήματα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρελθόν οι «σακαράκες» από τους δρόμους – Τι ισχύει με την υποχρεωτική απόσυρση αυτοκινήτων"

Θεσσαλονίκη: 16χρονοι προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες σε κτήρια στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Στη σύλληψη δύο αγοριών ηλικίας 16 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης ,αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, οι δύο 16χρονοι εισέβαλαν στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς και με βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές σε εγκαταλειμμένα κτήρια.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, στελέχη της οποίας συνέλαβαν και τους γονείς των δύο παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 16χρονοι προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες σε κτήρια στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα "

Οι φόβοι για ένα «θανατηφόρο τείχος νερού» από τον κυκλώνα Μίλτον – Γιατί η Τάμπα είναι η πιο ευάλωτη πόλη στις ΗΠΑ

Η Τάμπα είναι η πιο ευάλωτη πόλη στις ΗΠΑ, εξαιτίας ενός μείγματος μοιραίων παραγόντων που μπορούν να δημιουργήσουν καταστροφικές συνθήκες σε περίπτωση που δεχτεί άμεσο χτύπημα από μια μεγάλη καταιγίδα, όπως ο επερχόμενος τυφώνας Μίλτον, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

O Μίλτον αναμένεται ότι θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ως επικίνδυνος κυκλώνας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC). Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι.

Περίπου το 50% των περισσότερων από 3 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν γύρω από τον κόλπο της Τάμπα κατοικούν σε υψόμετρο περίπου 3 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, διαπίστωσε μελέτη του 2015 από τους συμβούλους καταστροφών Karen Clark and Co. Κάτι που σημαίνει ότι εκατομμύρια σπίτια θα πλημμυρίσουν σοβαρά, αν το κύμα καταιγίδας του Μίλτον φτάσει τα 4,5 μέτρα.

Ο κόλπος της Τάμπα χτυπήθηκε για τελευταία φορά από μεγάλο τυφώνα το 1921, όταν μόλις μερικές εκατοντάδες άνθρωποι ζούσαν σε αραιά ανεπτυγμένες πόλεις της παραλίας. Τα ωκεάνια κύματα έσκασαν στη μέση του κέντρου της Τάμπα και τμήματα υποδομών παρασύρθηκαν.

«Τα κύματα που εκτοξεύονται από τον ισχυρό άνεμο μπορούν να “συσσωρευτούν” και να δημιουργήσουν ένα θανατηφόρο τείχος νερού», δήλωσε στη New York Post ο καθηγητής μετεωρολογίας του ΜΙΤ, Κέρι Εμάνουελ.

«Τα κύματα καταιγίδας είναι φυσικά το ίδιο πράγμα με ένα τσουνάμι, αλλά δημιουργούνται από τον άνεμο και όχι από έναν πυθμένα της θάλασσας που κουνιέται», εξήγησε.

«Φανταστείτε ένα κύμα που φτάνει σε ένα μέρος όπου το νερό γίνεται όλο και πιο ρηχό και όλο και πιο ρηχό. Πρέπει να επιβραδύνει», πρόσθεσε ο Εμάνουελ.

«Το μπροστινό μέρος του επιβραδύνει πιο γρήγορα από το πίσω μέρος του. Έτσι είναι σαν μποτιλιάρισμα. Ένα αυτοκίνητο αρχίζει να επιβραδύνει και μετά τα άλλα αυτοκίνητα συσσωρεύονται πίσω του. Είναι ένα ισοδύναμο με αυτό».

«Το σχήμα του ίδιου του κόλπου της Τάμπα επιδεινώνει επίσης αυτό το φαινόμενο», εξήγησε ο Εμάνουελ, καθώς το στενό άνοιγμα και το κανάλι του ενισχύει περαιτέρω τη συσσώρευση του κύματος και το εξαπλώνει στη γύρω περιοχή.

«Το νερό συσσωρεύεται δεξιά και αριστερά. Πρέπει να συμπιέσει όλη αυτή την ενέργεια σε όλο και μικρότερα σημεία και κυριολεκτικά απλώς διοχετεύεται», είπε.

Τέλος, αν ο Μίλτον «προσγειωθεί» ακριβώς βόρεια της Τάμπα, η αριστερόστροφη περιστροφή του θα ρίξει τον άνεμο και τα κύματα απευθείας στον κόλπο – ένας ακόμα παράγοντας που οδήγησε τον Εμάνουελ να συμφωνήσει με την εκτίμηση της Karen Clark and Co. ότι η Τάμπα αντιμετωπίζει κινδύνους από κύματα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Η περιοχή έχει γίνει μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Φλόριντα από τότε που χτυπήθηκε για τελευταία φορά από τυφώνα, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς να φοβούνται ότι οι κάτοικοι μπορεί να μην έχουν επίγνωση του τι μπορεί να έρθει και να αγνοήσουν τις εντολές εκκένωσης.

«Δυστυχώς, θα υπάρξει πιθανώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που θα αρνηθούν να φύγουν, όταν τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή», δήλωσε ο Εμάνουελ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι φόβοι για ένα «θανατηφόρο τείχος νερού» από τον κυκλώνα Μίλτον – Γιατί η Τάμπα είναι η πιο ευάλωτη πόλη στις ΗΠΑ"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στην Περαία – Μάνα και κόρη τραυματίες

Επεισόδιο μεταξύ Ρομά σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Περαίας στον οικισμό «Τσαϊρια» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε λόγω διαφορών μεταξύ οικογενειών.

Το επεισόδιο ήταν αρκετά σοβαρό, ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί με αποτέλεσμα μία 25χρονη γυναίκα Ρομά, να τραυματιστεί από τα σκάγια και μία 44χρονη από πέτρα.

Μητέρα και κόρη, μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στην Περαία – Μάνα και κόρη τραυματίες "

Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι «άρπαξαν» κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι… ραδιενεργά

Μια απίστευτη απάτη με κοσμήματα έστησαν επιτήδειοι σε μια γυναίκα στην Πάτρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και της εξήγησε ότι δικαιούται κάποιο επίδομα. Αρχικά απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμούς και της απέσπασε 280 ευρώ.

Παράλληλα, ο υποτιθέμενος λογιστής, μιλώντας με την ηλικιωμένη γυναίκα και με την πρόφαση ότι τα κοσμήματα που έχουν στο σπίτι της έχουν ραδιενέργεια, την έπεισε να τα δώσουν σε δυο συνεργούς, οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι. Η αξία των κοσμημάτων ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να φτάσει στους τρεις δράστες της απάτης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι «άρπαξαν» κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι… ραδιενεργά"

Νέο σοκαριστικό επεισόδιο βίας μεταξύ μαθητών στο Κρανίδι- 13χρονος χτύπησε και αποπειράθηκε να πετάξει από μπαλκόνι συμμαθητή του

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων και μάλιστα εντός σχολικού συγκροτήματος σημειώθηκε σε σχολείο στο Κρανίδι. Για το συμβάν συνελήφθη ένας μαθητής 13 ετών.

Στο επεισόδιο, το οποίο διαδραματίστηκε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου, εμπλέκονται τρεις 13χρονοι.

Οι μαθητές βρίσκονταν σε όροφο του σχολικού συγκροτήματος. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε συμμαθητή του, τον χτύπησε στο πρόσωπο, τον σήκωσε στον αέρα και αποπειράθηκε να τον πετάξει από το μπαλκόνι. Απετράπη από έναν άλλο επίσης 13χρονο συμμαθητή τους.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως δράστης οδήγησε το θύμα στην τάξη και τον χτύπησε εκ νέου, αυτή τη φορά στην πόρτα. Ο μαθητής συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου. Τον βαραίνει η κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης.

Το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων συνέβη στην περιοχή, όπου πριν από μερικές ημέρες, νεαροί προσπάθησαν να ξυρίσουν ένα μαθητή της Α’ Γυμνασίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σοκαριστικό επεισόδιο βίας μεταξύ μαθητών στο Κρανίδι- 13χρονος χτύπησε και αποπειράθηκε να πετάξει από μπαλκόνι συμμαθητή του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news