facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σταϊκούρας: Έρχεται μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές

Οι επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου εξαιτίας του κορονοϊου αλλά παραμένουν ανοιχτές μπαίνουν στο ευεργετικό μέτρο των μειωμένων ενοικίων κατά 40% ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Θα έρθει, μάλιστα, άμεσα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το θέμα όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόνοια και για τα ενοίκια των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά παραμένουν ανοικτές και θα εφαρμοστεί και εκεί η μείωση ενοικίου κατά 40%. «Είμαστε κάθε εβδομάδα εδώ για να αντιμετωπίζουμε θέματα και για να ελαφρύνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό», είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε, ακόμα ότι θα υπάρξει επιπλέον πρόνοια για τους ανέργους καθώς ναι μεν έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά.

Μιλώντας για το αυριανό Eurogroup είπε ότι οι ΥΠΟΙΚ των ευρωπαϊκών κρατών πήραν τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά το πρόβλημα που υπάρχει είναι ταμειακό και αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Αναφέρθηκε και για το κορονο-ομόλογο λέγοντας ότι η ιδέα της έκδοσής του δεν είναι νεκρή και βρίσκεται στο τραπέζι. «Υπάρχουν προτάσεις για αμοιβαιοποίηση του χρέους, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα εργαλείο που θα βοηθήσει χώρες που πλήττονται από την κρίση και στην ουσία θα είναι ένα ταμείο αλληλεγγύης».

«Έχουμε πάρει περισσότερα μέτρα στήριξης από άλλες χώρες που πλήττονται», είπε ο κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση κρατάει καύσιμα και για την επόμενη ημέρα, καθώς δεν θέλει από τώρα να χρησιμοποιήσει τα 20 δισ. ευρώ των διαθεσίμων που έχουν ως διαθέσιμα οι φορείς της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και στην κεντρική τράπεζα.

Ο υπουργός προανήγγειλε εκ νέου ρυθμίσεις μετά την έξοδο από την κρίση, για τις οφειλές των φορολογουμένων που σήμερα έχουν ανασταλεί, λέγοντας ότι «δεν θα έχουμε απαίτηση να έρθουν την πρώτη ημέρα και να πληρώσουν με τη μία όλες τις συσσωρευμένες οφειλές ενός τριμήνου». Παράλληλα, «φωτογράφισε» παράταση για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, λέγοντας ότι η κατάλληλη πρωτοβουλία θα ληφθεί στον κατάλληλο χρόνο. Σχετικά με τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τις δόσεις, είπε ότι «αξιολογούμε το ζήτημα, για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν τους πολίτες», ενώ επανέλαβε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τέλος, σχετικά με το πακέτο των μέτρων που παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει πολύ περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα από την Ισπανία, το Βέλγιο, ή τη Γαλλία. Αν προσμετρηθούν τα 12 δισ. ευρώ που είναι το κόστος της αναστολής πληρωμών φόρων και εισφορών, το συνολικό πακέτο ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ, όταν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 20 δισ. ευρώ. Και έκανε λόγο για κίνδυνο, έτσι, επιστροφής σε νέες περιπέτειες.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Έρχεται μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές"

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο -Τι λέει ο δήμαρχος

Ένας 49χρονος άνδρας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr ο 49χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Νάξου και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο 49χρονος είναι Λιμενικός, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες ήταν σε αναρρωτική άδεια.

Στο Λιμεναρχείο Νάξου έχει σημάνει συναγερμός.

Η δήλωση του δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού:

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το Ινστιτούτο Παστέρ το 1ο κρούσμα λοίμωξης από κορονοϊό στο νησί μας. Ο ασθενής, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο οποίος και ιχνηλατεί τις στενές επαφές του συμπολίτη μας. Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση!

Με ψυχραιμία, οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ… Μένουμε σπίτι!

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο -Τι λέει ο δήμαρχος"

Κορωνοϊός - Δανία: Ανοίγουν ξανά σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας στις 15 Απριλίου

Η κυβέρνηση της Δανίας θα ξανανοίξει κέντρα ημερήσιας φροντίδας και σχολεία για τους μαθητές της πρώτης έως της πέμπτης τάξης Δημοτικού στις 15 Απριλίου, αν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό παραμείνουν σταθεροί, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν.

«Πιθανόν θα είναι μια προσπάθεια σαν να περπατούμε σε σκοινί. Αν σταθούμε ακίνητοι κατά μήκος του δρόμου θα πέσουμε και αν περπατήσουμε πολύ γρήγορα, μπορεί να αποτύχουμε. Για αυτό το λόγο, πρέπει να κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα τη φορά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Δανέζα πρωθυπουργός.

Παρότρυνε όλους τους πολίτες της χώρας της να συνεχίζουν να τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης για κοινωνική αποστασιοποίηση και τους κανόνες υγιεινής.

Η σκανδιναβική χώρα, που έχει καταγράφει 187 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που επέβαλαν μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Δανία: Ανοίγουν ξανά σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας στις 15 Απριλίου"

Tράπεζες: Τι αλλάζει για πληρωμές, μισθοδοσίες για δυο ημέρες

Λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται στις Τράπεζες την Παρασκευή 10 Απριλίου και τη Δευτέρα 13 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 14 Απριλίου που θεωρείται ως η «επόμενη εργάσιμη».

Η Τράπεζα Πειραιώς μάλιστα, ενημερώνει για τα εξής:

«Οι μεταφορές εντός Πειραιώς θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη 14 Απριλίου.

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 14 Απριλίου.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 10 Απριλίου και τη Δευτέρα 13 Απρίλιου»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Tράπεζες: Τι αλλάζει για πληρωμές, μισθοδοσίες για δυο ημέρες"

Έβρος: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Άρδα

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η ροή των υδάτων του ποταμού 'Αρδα, καθώς σύμφωνα με σημερινή ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, στο επόμενο 24ωρο θα πραγματοποιούνται αποδεσμεύσεις υδάτων, από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία σε όλο το μήκος του 'Αρδα στο Νομό, «Ήδη υπάρχει αύξηση της στάθμης των νερών στον ποταμό 'Αρδα, ενώ και ο Έβρος έχει αρκετά νερά. Λόγω των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων που είχαμε στη Βουλγαρία, το επόμενο 24ωρο θα έχουμε αποδεσμεύσεις υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ. Δεν έχουμε άλλη εικόνα πέραν της ρηματικής διακοίνωσης του ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας και παρακολουθούμε το φαινόμενο στην εξέλιξή του… Οι βροχοπτώσεις σταμάτησαν αλλά είχε και χιονοπτώσεις. Τώρα είναι ένα συνδυαστικό φαινόμενο, δηλαδή λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο της Βουλγαρίας, έχουμε ταχεία τήξη των πάγων, με συνέπεια ν' ανέβουν οι στάθμες, των ποταμών, των χειμάρρων και του φράγματος στο Ιβαήλοβγκραντ, οπότε έχουμε και αποδέσμευση υδάτων από το φράγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης ενόψει ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, ο κ. Πέτροβιτς σημειώνει πως «Είμαστε σε επαγρύπνηση και καλέσαμε τους τέσσερις Δήμους του Νομού Έβρου να είναι σε επαγρύπνηση, δηλαδή της Ορεστιάδας, κυρίως που είναι και ο ποταμός 'Αρδας, του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα της Δημοτικής Ενότητας Φερών. Αυτό που συνιστούμε είναι να τηρούν όλοι τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας, η οποία ειδοποιεί αλιείς, κτηνοτρόφους και κυνηγούς, ν' απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές, να μην πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο, 'Αρδα και Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα αυτών, έστω και για αγροτική δραστηριότητα, μέχρι να έχουμε νεότερα στοιχεία για τη στάθμη των ποταμών. Το πιο σημαντικό είναι ν' αποφεύγουν τις κινήσεις στις παραποτάμιες περιοχές και τη διέλευση από τις ιρλανδικές διαβάσεις…».

Επίσης οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, θα ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών για την επικείμενη αύξηση των υδάτων, ζητώντας τους να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις εκτροφές τους και να είναι σε επαφή με τις συγκεκριμένες διευθύνσεις, για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς και τους ΓΟΕΒ για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους ( αρδευτικά αντλιοστάσια- αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.).

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, σημειώνει πως αναλόγως της εξέλιξης του φαινομένου, ενδέχεται να προχωρήσει σε σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Άρδα"

Σύψας: Πότε έρχεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα- Τι να περιμένουμε

Για την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος κορωνοιού στη χώρα έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
«Όσο μπορούμε να προβλέψουμε το καλοκαίρι θα έχουμε μια ύφεση της πορείας του ιού, χωρίς αυτός να έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως το φθινόπωρο να δούμε ένα δεύτερο κύμα, περιέγραψε προσθέτοντας όμως πως κατά το δεύτερο κύμα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν αντισώματα, θα υπάρχουν περισσότερες οροεπιδημιολογικές μελέτες και ενδεχομένως ένα πολύ καλό φάρμακο.
«Επομένως θα ξεκινήσουμε από μια πολύ καλύτερη αφετηρία και δεν θα χρειαστούν να ακραία μέτρα που παίρνουμε τώρα», κατέληξε.
Θα δούμε στην πορεία, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα πρέπει να είμαστε απολύτως σαφής, τόνισε ο καθηγητής αναφορικά με το πώς κρίνει τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του κορωνοιού στην χώρα.
«Εγώ πιστεύω ότι είμαστε ακόμη στην ανοδική πορεία. Όχι τόσο απότομα ανοδική, όπως στις αρχές, και πρέπει ακόμα λίγο ακόμη να κάνουμε υπομονή για να ξεμπερδέψουμε οριστικά με το πρόβλημα, τόνισε χαρακτηρίζοντας τον μήνα Απρίλιο δύσκολο.»
Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, αν δείξουμε υπομονή μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τον μήνα Μάιο, όπου και θα ξεμπερδέψουμε από τα μέτρα αλλά σταδιακά.
Όπως εξέφρασε συγκεκριμένα, τα μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά με σύνεση και φειδώ γιατί αυτό που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση είναι να υπάρξει δεύτερο κύμα. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.
Όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των ερευνών για την κατάλληλη θεραπεία, ο κος Σύψας ανέφερε πως εφόσον όλα πάνε καλά, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη.
Σχολίασε πρόκειται για ένα πολύ καλό αντιικό φάρμακο για τους κορωνοιούς. «Ακούω ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα, θα δούμε όμως. Εφόσον, είναι έτσι θα πάρει έγκριση από τον ΕΜΑ και θα αρχίσει να παράγεται μαζικά», είπε συνοψίζοντας πως έτσι μέσα έως τέλος καλοκαιριού θα έχουμε και στη χώρα μας φάρμακο για τους ασθενείς.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύψας: Πότε έρχεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα- Τι να περιμένουμε"

Βρετανία: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει μεταφερθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή νοσηλεύεται σε νοσοκομείου του Λονδίνου, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σε ανακοίνωσή της, η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι τα συμπτώματα του Τζόνσον επιδεινώθηκαν, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαθιστά «όταν αυτό είναι απαραίτητο».

«Από σήμερα το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού έχει επιδεινωθεί και μετά από σχετική καθοδήγηση του ιατρικού του επιτελείου, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», τονίζεται και προστίθεται: «Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του».

Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του.

Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

Το tweet του Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Τζόνσον, εν μέσω δημοσιευμάτων για επιδείνωση της υγείας του, είχε στείλει μήνυμα μέσω Twitter από το νοσοκομείο, σε καθησυχαστικούς τόνους.

«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας, καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορωνοϊού», είχε γράψει σημειώνοντας: «Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε τους πάντες ασφαλείς».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον"

Δραματική η κατάσταση στη Γαλλία: 833 θάνατοι σε 24 ώρες από τον κορονοϊό

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8.911 ανθρώπους από τις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 833 το τελευταία 24ωρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

Εκ των νέων θανάτων, οι 605 ασθενείς κατέληξαν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι σε οίκους ευγηρίας ή κέντρα φροντίδας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή.

Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620 σήμερα από 22.361 χθες.

Το σύνολο των κρουσμάτων (σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας) αυξήθηκε σε 98.010 από 92.839.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθη σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ο μικρότερος από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας, τη 17η Μαρτίου, με 94 επιπλέον ασθενείς, όμως «βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημικής ανόδου», υπογράμμισε ο Βεράν.

Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορονοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος... είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί. Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.


Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική η κατάσταση στη Γαλλία: 833 θάνατοι σε 24 ώρες από τον κορονοϊό"

Kοροναϊός: Εφιάλτης στις ΗΠΑ- Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί

Οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τις 10.000 σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 10.335 άνθρωποι, από τα συνολικά 347.003 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της λίστας με τους περισσότερους καταγεγραμμένους θανάτους, μετά την Ιταλία (15.877) και την Ισπανία (13.055).

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Kοροναϊός: Εφιάλτης στις ΗΠΑ- Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί"

Σπανάκης: Ζητάει την ηλεκτρονική χορήγηση κλειδάριθμου

Την ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. και παράλληλα να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, ζητάει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών.

«Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενου προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Η πρόσβαση στο Μηχανισμό εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet» αναφέρει ο κ. Σπανάκης και επισημαίνει:

«Δυστυχώς, χιλιάδες φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, για διάφορους λόγους, όπως: α)υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά, β)δεν είχαν υποβάλλει ποτέ μέχρι σήμερα οι ίδιοι την οικογενειακή τους δήλωση (μη υπόχρεοι-σύζυγοι) και γ)δηλώνουν απώλεια των κωδικών τους. Για να αποκτήσουν κωδικούς θα πρέπει προηγουμένως να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση μετά από σχετική ηλεκτρονική τους αίτηση τον προσωπικό τους κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. Να σημειωθεί ότι οι Δ.Ο.Υ εξυπηρετούν το κοινό μόνο με ραντεβού, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας τονίζει ότι «συνέπεια των παραπάνω, είναι τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μαζική προσέλευση δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ στις Εφορίες για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο τους και να δημιουργούνται ουρές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων. Επειδή η καθυστέρηση στη χορήγηση κλειδάριθμων μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους» ζητάει από τον κ. Χ.Σταϊκούρα να προχωρήσει «άμεσα στην ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπανάκης: Ζητάει την ηλεκτρονική χορήγηση κλειδάριθμου"

Κικίλιας: Θα αναθεωρηθούν όλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά τον κορονοϊό

Την ανάγκη να αναθεωρηθούν πολλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την κρίση του κορονοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά στον Alpha: «Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα κατά την άποψή μου. Ο τρόπος που είναι δομημένο το σύστημα, το μισθολογικό των γιατρών και των νοσηλευτών, το πώς τους προσλαμβάνουμε και πόσο γρήγορα μπορούμε να τους έχουμε, πόσες και ποιες ΜΕΘ έχουμε και πόσες χρειαζόμαστε».

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι στην αρχή της κρίσης του κορονοϊού υπήρχαν 565 κρεβάτια ΜΕΘ και «με τον προγραμματισμό εισροής υλικών που έχει γίνει, όπως αναπνευστήρες, μόνιτορ, κρεβάτια κλπ., θα έχουμε φτάσει εντός του μηνός Απριλίου τις 1.000 κλίνες ΜΕΘ».

Ο Β.Κικίλιας επισήμανε πως χρειάζεται μια νέα πολιτική για τα Συστήματα Υγείας σε όλη την Ευρώπη, τα οποία, όπως είπε, δεν άντεξαν - κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

«Εμείς θέλουμε μία ισχυρή δημόσια Υγεία. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε πάνω από 4000 εγκρίσεις και προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας πλέον που να αμφιβάλλει, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ένα σκληρό καλοκαίρι προετοιμασίας και δουλειάς, γιατί όπως είπε, του χρόνου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυο ιούς: Τον ιό της γρίπης και τον Covid-19. «Πρέπει να είμαστε διπλά προετοιμασμένοι. Με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά τα μέτρα που παίρνουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να είναι η παρακαταθήκη που θα μείνει στο ΕΣΥ για το αύριο», κατέληξε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Θα αναθεωρηθούν όλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά τον κορονοϊό"

Κορωνοϊός: Ο Ερντογάν απαγόρευσε την πώληση μασκών - Δύο αεροδρόμια μετατρέπονται σε νοσοκομεία

Σε νέο διάγγελμα προς το έθνος, προέβη σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά από υπουργικό συμβούλιο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μιλώντας από την προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στο εξής η πώληση μασκών.

"Έχουμε αρκετό απόθεμα από μάσκες ώστε να διανεμηθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες μέχρι να λήξει η επιδημία. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας"." είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία δωρεάν. "Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet," είπε.

Στο θέμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης είπε ότι "θα θέτουμε σε καραντίνα κτίρια, γειτονιές, χωριά, περιοχές ή ακόμα και επαρχίες που είναι επικίνδυνες για τη διασπορά της νόσου."

Σχετικά με τη φροντίδα των πολιτών άνω των 65, που υποχρεωτικά μένουν στο σπίτι, είπε ότι το κράτος έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες 1.321.000 πολιτών άνω των 65 ή χρόνια ασθενών.

Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης, είπε.

Σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο τούρκος πρόεδρος είπε:

"Πρέπει να μειώσουμε στο μέγιστο το ποσοστό διασποράς του του ιού, διασφαλίζοντας ότι όλοι πολίτες μας, εκτός από όσους εργάζονται, μένουν στο σπίτι."

Επίσης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των διαγωνιστικών εξετάσεων για τον κορoνοϊό ξεπέρασε τις 20.000.

Αναφερόμενος στην περίθαλψη στα νοσοκομεία για ασθενείς με κορoνοϊό είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα στα νοσοκομεία μας. Δεν υπάρχει πρόβlημα διάγνωσης ή θεραπευτικής αντιμετώπισης. Και έως τώρα, με το θέλημα του Θεού, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα σχετικά με την προμήθεια τροφίμων, με το υγειονομικό υλικό και τη δημόσια υγεία."

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μετατραπούν δυο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, σε νοσοκομεία 1000 κλινών το καθένα που θα δέχονται μόνο κρούσματα κορονοϊού. Το ένα θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ατατούρκ στην περιοχή Γεσίλκιοϊ της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης και το δεύτερο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Σαντζάκτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης.

"Σε 45 ημέρες θα έχουν τελειώσει και θα ανοίξουν για το λαό μας", είπε.

"Με τα μέτρα που έχουμε πάρει και με αυτά που θα πάρουμε, θα ξεπεράσουμε την πανδημία, παράλληλα με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο", υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος παρατήρησε ότι:

"Μετά την πανδημία του κορονοϊού τίποτα στον κόσμο θα είναι το ίδιο".

Αναφερόμενος στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης που κήρυξε ο ίδιος πριν λίγες ημέρες για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 1,5 δισεκ. τουρκικών λιρών (περίπου 205 εκ. ευρώ).

ΑΠΕ ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ο Ερντογάν απαγόρευσε την πώληση μασκών - Δύο αεροδρόμια μετατρέπονται σε νοσοκομεία"

«Βόμβα» από λοιμωξιολόγο της Τουρκίας: «Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι τουλάχιστον 600.000, ίσως και 900.000»

Η λοιμωξιολόγος Μελτέμ Οζέν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της σε εκπομπή του κρατικού καναλιού TRT, ανέφερε πως «Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στην Τουρκία δεν είναι 23.000, αλλά τουλάχιστον 600.000, ίσως και 900.000. Τόσα κρούσματα έχουμε στην πραγματικότητα», διαψεύδοντας τα επίσημα στοιχεία που κάνουν λόγο για 23.000 κρούσματα.

Μόλις ο παρουσιαστής συνειδητοποίησε τι είπε η γιατρός τη διέκοψε για να δώσει άρον άρον το λόγο στον επόμενο καλεσμένο, τονίζοντας μόνο ότι «το σημαντικό, που είπατε γιατρέ Οζέν, είναι ότι δεν βγαίνουμε έξω χωρίς μάσκα».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» από λοιμωξιολόγο της Τουρκίας: «Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι τουλάχιστον 600.000, ίσως και 900.000»"

Χρεώσεις τραπεζών εν μέσω κορωνοϊού -Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας, πάρθηκαν από την κυβέρνηση περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών για την ανακοπή της διασποράς του ιού σε μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των καθημερινών υποχρεώσεων και συναλλαγών των πολιτών να περιοριστούν ή να αλλάξουν ως προς τον τρόπο διεκπεραίωσής τους.
Στην κατεύθυνση του περιορισμού της επιδημίας και της προστασίας του πληθυσμού, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις, προτρέποντας το συναλλακτικό κοινό να επιλέξει τον άυλο τρόπο πληρωμής και γενικότερα συνδιαλλαγής του με τις τράπεζες. Ειδικότερα, η Ένωση:
  • Με την από 13/3/2020 ανακοίνωσή της καλεί το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών, επιλέγοντας ένα από τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
  • Με την από 18/3/2020 ανακοίνωσή της ενημερώνει το κοινό για τις συναλλαγές που μπορεί να διενεργεί χωρίς φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα.
  • Με την από 24/3/2020 ανακοίνωσή της ενημερώνει για συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας. Ειδικά δε ότι οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες συστημικές τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν τους πολίτες:
  • Για την επανέκδοση χρεωστικής κάρτας, λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
  • Για την πληρωμή πάγιων οικογενειακών δαπανών που αφορούν λογαριασμούς ενέργειας, ύδρευσης, δημοσίου, συνδρομητικής τηλεόρασης, ασφαλειών και τηλεπικοινωνιών. Σημειωτέον δε ότι υπάρχει χρέωση και όταν η εξόφληση γίνεται μέσω Internet ή mobile banking.
  • Επίσης, όσοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα (ΑΤΜ) άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, διαφορετικό αυτού στο οποίο διατηρούν λογαριασμό, συνεχίζουν να επιβαρύνονται με υπέρμετρες χρεώσεις.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν για τα παραπάνω:
«Όπως γίνεται αντιληπτό, οι τράπεζες δεν έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες και στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις, ειδικά όταν 1,7 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν αντί του μισθού τους ένα έκτακτο μηνιαίο βοήθημα 533 ευρώ, 800 χιλιάδες επιχειρήσεις πλήττονται και 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες».
Και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:
  1. Ποια ακριβώς μέτρα έχετε λάβει ως τώρα για τον περιορισμό των παραπάνω χρεώσεων και ειδικά για την περίοδο κατά την οποία η χώρα λειτουργεί υπό τις έκτακτες συνθήκες αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορωνοϊού; Θεωρείτε ότι επαρκούν αυτά;
  2. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες για τον περιορισμό ή ακόμα και την εξάλειψη των εν λόγω χρεώσεων κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο ;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Παππάς Νικόλαος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αθανασίου Αθανάσιος
Αμανατίδης Ιωάννης
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Δρίτσας Θεόδωρος
​Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη
Κασιμάτη Νίνα
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλειος
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Ιωάννης
Μωραΐτης Θάνος
Νοτοπούλου Κατερίνα
Παπαηλιού Γεώργιος
Πέρκα Θεοπίστη
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σκούφα Μπέττυ
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρεώσεις τραπεζών εν μέσω κορωνοϊού -Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ"

Τουρκία: Ξεπέρασε τα 30.000 κρούσματα, στους 649 οι νεκροί

Το φράγμα των 30.000 κρουσμάτων ξεπέρασε η Τουρκία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.148 νέα κρούσματα Covid-19.

Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας, τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 30.217. Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 649, καθώς ακόμα 75 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

1.415 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ 966 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Αντίθετα, 1.326 έχουν αποθεραπευτεί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ξεπέρασε τα 30.000 κρούσματα, στους 649 οι νεκροί"

Κορωνοϊός: Κεκλεισμένων στων θυρών οι Ακολουθίες του Πάσχα - Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας Θρησκευμάτων και Υγείας λέει ότι οι λειτουργίες από την Κυριακή των Βαϊών θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς.

Η ΚΥΑ αφορά στους χώρους λατρείας όλων των δογμάτων για το διάστημα από 12 Απριλίου έως και 20 Απριλίου. Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Α. Απαγορεύονται παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείαςανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Β. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (π.χ. ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κ.λπ.

Γ. Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

Δ. Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Κεκλεισμένων στων θυρών οι Ακολουθίες του Πάσχα - Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση"

«Εμπλοκή» με αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ -Ποιοι δεν θα πάρουν χρήματα

Αυτές τις ημέρες, χιλιάδες εργαζόμενοι από επιχειρήσεις που πλήττονται ή ανέστειλαν τη λειτουργία τους υποβάλλουν τις αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος 800 ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δικαιούχους, ωστόσο, υπάρχει μια ομάδα που δεν κατάφερε να υποβάλει αίτηση. Πρόκειται για τους εργαζόμενους -μεταξύ αυτών, αρκετοί εργαζόμενοι σε ΜΜΕ που έβαλαν «λουκέτο» τα προηγούμενα χρόνια- που βρίσκονται σε φάση επίσχεσης εργασίας, από προηγούμενο εργοδότη τους.

Οπως εξηγεί o εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, «είναι μια πολύ άδικη συνθήκη γι’ αυτούς τους εργαζόμενους. Πρόκειται για περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνταν σε επιχειρήσεις που πτώχευσαν. Οι εργοδότες τους, ωστόσο, δεν προέβησαν στις απαιτούμενες, νόμιμες ενέργειες με συνέπεια οι εργαζόμενοι να εμφανίζονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ως ενεργοί στην προηγούμενη επιχείρηση.»

Ο Γιάννης Καρούζος επισημαίνει ότι «πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα, ώστε να λάβουν και αυτοί οι εργαζόμενοι το επίδομα των 800 ευρώ». Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έχει πλήρη ενημέρωση το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αναζητά λύση. Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους εργαζόμενους που εμφανίζονται λαθεμένα ότι είναι σε επίσχεση, απασχολούνται σε άλλες επιχειρήσεις που τους έχουν ήδη θέσει σε καθεστώς προσωρινής αναστολής σύμβασης εργασίας.

«Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί λύση, δεν θα λάβουν ούτε τον μισθό τους, από τη νυν επιχείρησή τους, ούτε και το επίδομα των 800 ευρώ. Και αυτό θα είναι απαράδεκτο», λέει καταλήγοντας ο Γιάννης Καρούζος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ – Τύπου για το θέμα έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας πριμοδοτεί με ζεστό χρήμα φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις τα αφεντικά και την ίδια ώρα αντιμετωπίζει με μεγάλη προχειρότητα και μόνο με αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που θέτουν σε αναστολή τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα σε επίσημη αναστολή βρίσκονται και οι όποιοι υποτυπώδεις εποπτικοί μηχανισμοί είχαν απομείνει.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες προέκυψε και ζήτημα με όσους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα του πρώην «Πήγασου» αλλά όχι μόνο, είχαν κάνει και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ταυτόχρονα εργαζόμενοι σε άλλον εργοδότη που τους θέτει σε αναστολή. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι με βάση τις διατάξεις των δημοσιευμένων ΠΝΠ και ερμηνευτικών ΚΥΑ είναι αδύνατον να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και για εκατοντάδες ανέργους εκτός επιδότησης καθώς και για εκατοντάδες άλλους ελαστικά εργαζόμενους (ημερομίσθιους, με μπλοκάκι κλπ.).

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις του κλάδου να παρέμβουν άμεσα στα αρμόδια υπουργεία και να απαιτήσουν λύση για αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία εργαζόμενων, τώρα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, η οποία φροντίζει να διευκολύνει με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους, να επιλύσει άμεσα το ζήτημα που αφορά στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εμπλοκή» με αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ -Ποιοι δεν θα πάρουν χρήματα"

Άγιο Φως : Κανονικά στην Ελλάδα – Πιο λιτή η διαδικασία

Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζήτησαν τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός κ. Βλάσης: «Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε -μεταξύ άλλων- το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιο Φως : Κανονικά στην Ελλάδα – Πιο λιτή η διαδικασία"

Κορωνοϊος: Παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης

Η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της καραντίνας για ακόμη μια εβδομάδα στην κοινότητα Εχίνου της Ξάνθης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και τόνισε πως η απόφαση είναι βασισμένη σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Εχίνος βρισκόταν σε καραντίνα από την Τετάρτη 25 Μαρτίου, καθώς παρουσιάστηκαν τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι έληξε η καραντίνα στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊος: Παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης"

ΥΠΟΙΚ: Οδηγίες για την έκτακτη οικονομική βοήθεια σε εργαζόμενους ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία

Οδηγίες για την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης των εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρέχονται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

– Στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία, στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.), στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΙΦΕΤ ΑΕ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στα κέντρα υγείας, στα κέντρα ψυχικής υγείας και στα αγροτικά ιατρεία, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υπε) και στην κεντρική υπηρεσία των ΥΠε, καθώς επίσης και στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καταβάλλεται άπαξ για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος.

– Στο πάσης φύσεως προσωπικό περιλαμβάνονται όλοι οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, συμβάσεις έργου κλπ), που προσέφεραν υπηρεσίες στους αναφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων με προγράμματα απασχόλησης ή μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), των στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που μετακινήθηκαν, αποσπάσθηκαν ή διατέθηκαν και υπηρετούν στους προαναφερόμενους φορείς, των ιατρών που εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία και υπηρετούν σε δομές υγείας ως αγροτικοί ιατροί, καθώς επίσης και το οιοδήποτε διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης προσελήφθη, αποσπάσθηκε, μετακινήθηκε και κατά συνέπεια διατέθηκε στους εν λόγω φορείς, για την υποβοήθηση της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι στις αναφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται όλα τα δημόσια νοσοκομεία που εποπτεύονται από τα υπουργεία α) Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), β) Εθνικής Άμυνας συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων, και γ) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η παραπάνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 15 Απριλίου 2020 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου 2020. Επίσης δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος ή το προσωπικό που απασχολείται στους συγκεκριμένους φορείς απουσιάζει με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και μέχρι τις 15 Απριλίου 2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού.

Επισημαίνεται ότι, ως ημερομηνία καταβολής της παροχής ορίζεται η 9η Απριλίου 2020.

θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου με την επωνυμία FLEXOPACK PTY LTDΗ έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής, καθώς και υγειονομικής περίθαλψης. Αντιθέτως, υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Οδηγίες για την έκτακτη οικονομική βοήθεια σε εργαζόμενους ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία"

Κακοκαιρία: Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Σάμος» για Χίο και Μυτιλήνη ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το Λαύριο για Κέα.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων"

«Μπαράζ» διακοπών ρεύματος το πρωί της Τετάρτης στην Αττική (περιοχές)

Από την ΔΕΔΔΗΕ έγινε γνωστό ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθεί Γενική Διακοπή Ρεύματος την Τετάρτη 8/4/2020 σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Ήδη πολλές γειτονιές έχουν τοποθετηθεί σημειώματα για να ενημερωθούν οι κάτοικοι.
Στην ανκοίνωση αναφέρεται ότι: «H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας».
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στην ακόλουθη λίστα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης:
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ          
Μονά/Ζυγά οδός:ΗΠΕΙΡΟΥ απο κάθετο: ΑΡΜΑΤΩΛΩΝ έως κάθετο: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΟΥΣ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΣΑΧΤΟΥΡΗ απο κάθετο: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ έως κάθετο: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΟΥΣ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΤΣΩΝΗ απο κάθετο: ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ έως κάθετο: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΟΥΣ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ απο κάθετο: ΗΠΕΙΡΟΥ έως κάθετο: ΛΕΩΝΙΔΟΥ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ απο κάθετο: ΟΔΥΣΣΕΩΣ έως κάθετο: ΚΑΤΣΩΝΗ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΟΔΥΣΣΕΩΣ απο κάθετο: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ έως κάθετο: ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ από: 08:00 πμ έως: 10:00 πμ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Μονά/Ζυγά οδός:ΓΕΡΑΝΤΩΝΗ απο κάθετο: ΣΟΥΛΙΕ έως κάθετο: ΠΡΑΣΝΙΚΑ από: 08:00 πμ έως: 11:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΣΝΕΣΗ απο κάθετο: ΣΟΥΛΙΕ έως κάθετο: ΠΡΑΣΝΙΚΑ από: 08:00 πμ έως: 11:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΛΑΜΑΡΑ απο κάθετο: ΣΟΥΛΙΕ έως κάθετο: ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ από: 08:00 πμ έως: 11:00 πμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΡΑΣΝΙΚΑ απο κάθετο: ΡΟΖΑΡΟΛ έως κάθετο: ΚΑΣΝΕΣΗ από: 08:00 πμ έως: 11:00 πμ
ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.
Μονά οδός:ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ απο κάθετο: ΚΛΕΙΤΙΟΥ έως κάθετο: ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ από: 08:30 πμ έως: 11:00 πμ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΗΛΙΟΥ ΙΛΙΣΙΩΝ ΧΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΛΑΤΑΝΩΝ.
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΩΦ – ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΞΑΝΘΟΥ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΣΚΟΥΦΑ – ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ – ΣΤΡ.ΚΕΦΑΛΑ – ΑΚΑΚΙΑΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΤΕΜΠΩΝ – ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΚΕΚΡΟΠΟΣ – ΑΛΚΙΜΟΥ – ΜΙΛΗΤΟΥ
ΝΙΚΑΙΑΣ
Μονά/Ζυγά οδός:ΙΛΟΣΣΟΥ απο κάθετο: ΣΗΣΤΟΥ έως κάθετο: ΣΜΥΡΝΗΣ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ απο κάθετο: ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΣ έως κάθετο: ΣΜΥΡΝΗΣ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ απο κάθετο: ΣΗΣΤΟΥ έως κάθετο: ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΣΟΛΩΜΟΥ απο κάθετο: ΣΗΣΤΟΥ έως κάθετο: ΣΜΥΡΝΗΣ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:Ζ.ΠΗΓΗΣ απο κάθετο: ΣΟΛΩΜΟΥ έως κάθετο: ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ απο κάθετο: ΣΟΛΩΜΟΥ έως κάθετο: ΙΛΟΣΣΟΥ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΣΗΣΤΟΥ απο κάθετο: ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ έως κάθετο: ΙΛΟΣΣΟΥ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΥΡΓΟΥ απο κάθετο: ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ έως κάθετο: ΝΑΖΙΑΝΖΟΥ από: 08:30 πμ έως: 01:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΣ απο κάθετο: Π
ΠΕΙΡΑΙΩΣ       
Μονά/Ζυγά οδός:ΧΡΙΣΤΟΦΗ απο κάθετο: ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ έως κάθετο: Δ.ΠΙΝΔΟΥ από: 09:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:Δ.ΠΙΝΔΟΥ απο κάθετο: ΧΡΙΣΤΟΦΗ έως κάθετο: ΝΙΡΒΑΝΑ από: 09:30 πμ έως: 12:30 μμ
Μονά/Ζυγά οδός:ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ απο κάθετο: ΧΙΟΥ έως κάθετο: ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ από: 11:30 πμ έως: 03:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΧΙΟΥ απο κάθετο: ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ έως κάθετο: ΛΕΥΚΑΔΟΣ από: 11:30 πμ έως: 03:00 μμ
Μονά/Ζυγά οδός:ΠΑΡΝΗΘΟΣ απο κάθετο: ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έως κάθετο: ΑΛΜΥΡΙΔΟΣ από: 01:30 μμ έως: 05:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΕΡΑΣΜΟΥ απο κάθετο: ΕΧΕΛΙΔΩΝ έως κάθετο: ΑΛΜΥΡΙΔΟΣ από: 01:30 μμ έως: 05:00 μμ
ΑΛΙΜΟΥ
Μονά οδός:ΜΕΓΙΣΤΗΣ απο κάθετο: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ έως κάθετο: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ από: 10:00 πμ έως: 12:00 μμ
ΔΑΦΝΗΣ
Μονά/Ζυγά οδός:ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ απο κάθετο: ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ έως κάθετο: ΑΡΚΑΔΙΟΥ από: 12:00 μμ έως: 03:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΟΘΩΝΟΣ απο κάθετο: ΚΑΒΑΛΑΣ έως κάθετο: ΑΡΚΑΔΙΟΥ από: 12:00 μμ έως: 03:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΡΚΑΔΙΟΥ απο κάθετο: ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ έως κάθετο: ΟΘΩΝΟΣ από: 12:00 μμ έως: 03:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ απο κάθετο: ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ έως κάθετο: ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ από: 12:00 μμ έως: 03:00 μμ
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαράζ» διακοπών ρεύματος το πρωί της Τετάρτης στην Αττική (περιοχές)"

Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 51 ασθενείς που θεραπεύτηκαν βρέθηκαν πάλι θετικοί στον Covid-19

Θετικοί και πάλι στον κορωνοϊό βρέθηκαν 51 άτομα στη Νότια Κορέα, που είχαν νοσήσει και στο παρελθόν, εγείροντας φόβους ότι ο ιός ενδέχεται να ενεργοποιείται εκ νέου. 

Οι ασθενείς προέρχονται από την πόλη που επλήγη πιο πολύ, την Νταεγκούκαι τέθηκαν σε καραντίνα όταν διαγνώστηκαν με τον ιό. Λίγες ημέρες μετά και ενώ σταμάτησε η καραντίνα, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί ξανά. 

Επιστήμονες του κορεατικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών υποστηρίζει ότι ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, ενώ δεν θεωρούν πιθανό να προσβλήθηκαν εκ νέου. Όπως υποστηρίζουν, ο ιός μπορεί να βρίσκεται αδρανής, σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στα ανθρώπινα κύτταρα. Για άγνωστους λόγους, τα σωματίδια του ιού μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν εκ νέου και να αρχίσουν να επιτίθενται στους πνεύμονες για άλλη μια φορά. 

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός δρα με αυτόν τον τρόπο και οι μελέτες σε μαϊμούδες έχουν αποδείξει το αντίθετο. 

Τι υποστηρίζουν ειδικοί

Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν ένα τεστ δείχνει θετικό αποτέλεσμα δύο φορές, είναι πιθανότατα εξαιτίας προβλήματος του τεστ, κάτι που συμβαίνει μία στις πέντε φορές. 

Πάντως, ο οργανισμός της Νότιας Κορέας έστειλε ομάδα ειδικών στην Νταεγκού για να διεξάγουν επιδημιολογική μελέτη. 

Η Νότια Κορέα κατέγραψε σήμερα λιγότερα από 50 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τη μικρότερη ημερήσια αύξηση από τα τέλη Φεβρουαρίου. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 10.284. 

Ειδικοί στην Ιαπωνία είχαν εκφράσει και στο παρελθόν ανησυχία για εκ νέου μόλυνση, μετά από αναφορές για έναν ηλικιωμένο άνδρα και μία γυναίκα. Ωστόσο, μια έρευνα σε μαϊμούδες, έδειξε ότι τα ζώα αναπτύσσουν ανοσία ενάντια στον ιό. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 51 ασθενείς που θεραπεύτηκαν βρέθηκαν πάλι θετικοί στον Covid-19"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news