facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Πυροσβεστική: 34 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες – Δύο συλλήψεις σε Εύβοια και Τρίκαλα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, εκδηλώθηκαν 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 28 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνελήφθησαν δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Εύβοια και Τρίκαλα ενώ σε ακόμα τρία άτομα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθη χθες 26 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την απόρριψη απορριμμάτων και υπολειμμάτων καύσης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Μπούρτζι», της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου, του Δήμου Χαλκιδέων, στην Εύβοια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.609 ευρώ.

Συνελήφθη χθες 26 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμπάκας, ημεδαπή, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο και επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική και χορτολιβαδική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ορθοβουνίου, του Δήμου Καλαμπάκας-Τρικάλων, στα Τρίκαλα και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.043,50 ευρώ, σήμερα 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θήρας, σε σωματείο, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Όρμος Φηρών», στη νήσο Σαντορίνη.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250 ευρώ, σήμερα 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Αξός», του Δήμου Γιαννιτσών, στην Πέλλα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ζακύνθου, σε ημεδαπή, η οποία προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αμπελοκήπων, στην νήσο Ζάκυνθο.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 34 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες – Δύο συλλήψεις σε Εύβοια και Τρίκαλα"

Υπογράφηκε σύμβαση για φωτοβολταϊκο σταθμό στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου ΑΒΑΞ υπογράφηκε σύμβαση για την κατασκευή και τη λειτουργία φωτοβολταικού σταθμού, ισχύος 125 MW, στη Μεγαλόπολη.

Η υπογραφή έγινε ανάμεσα στους εκπροσώπους του Ομίλου ΑΒΑΞ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Μ.Α.Ε.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 42,9 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού στις θέσεις ”Καταρραχιά” και ”Τριπόταμο” του δήμου Μεγαλόπολης.

Το έργο περιλαμβάνει σύνδεση σε υφιστάμενο υπαίθριου τύπου υποσταθμό 33 / 150 KV και επέκταση αυτού με μία νέα πύλη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπογράφηκε σύμβαση για φωτοβολταϊκο σταθμό στη Μεγαλόπολη"

Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση Σιλιάνοφσκα – Μίλησε για «Μακεδόνες του Αιγαίου»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παραβιάζοντας τα όσα δεσμευτικά για τη χώρα της προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ενισχύει και τον αλυτρωτισμό από την πλευρά των Σκοπίων.

Σε ανάρτησή της σήμερα Πέμπτη (27.6.24), στον λογαριασμό που διατηρεί στην πλατφόρμα X όπου δηλώνει «πρόεδρος της Μακεδονίας» και όχι της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, η Σιλιάνοφσκα κάνει λόγο και για «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας, η Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των παιδιών προσφύγων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου».

«Η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί», ισχυρίστηκε η Σιλιάνοφσκα, προσθέτοντας ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Ο συγκεκριμένος σύλλογος εκπροσωπεί τον πιο σκληρό αλυτρωτισμό απέναντι στην Ελλάδα, καθώς υπονοεί την ύπαρξη «κατεχόμενης από την Ελλάδα Μακεδονίας», από την οποία «εκδιώχθηκαν οι σλαβόφωνοι “Μακεδόνες” κατά τη διάρκεια του ελληνικού Εμφυλίου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση Σιλιάνοφσκα – Μίλησε για «Μακεδόνες του Αιγαίου»"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω λειψυδρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας, κήρυξε τη Λέρο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η έκτακτη ανάγκη έχει ισχύ για ένα μήνα.

Στην απόφαση, που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω λειψυδρίας"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024"

Δ. Αθηναίων: Τρεις ακόμα απευθείας αναθέσεις σε πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ & θυγατέρα στελέχους

Μετά την αποκάλυψη για την απευθείας ανάθεση ύψους 30.000 ευρώ του Δήμου Αθηναίων στην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, δύο ακόμα πρόσωπα εμφανίζονται με ανάλογες συμβάσεις χιλιάδων ευρώ, για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες, τα οποία επίσης σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα πρόκειται για την Αφροδίτη Παπαθανάση πρώην βουλευτή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της κ. Μπατζελή στην Στερεά Ελλάδα, η οποίας επίσης ανήκει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης δύο απευθείας συμβάσεις του δήμου Αθηναίων αφορούν την Αγγελική Βοσδογάνη, κόρη του Νίκου Βοσδογάνη, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, έχοντας μάλιστα διατελέσει και διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Η σύμβαση με την Αφροδίτη Παπαθανάση

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε απευθείας ανάθεση εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών ύψους 25.644 ευρώ, με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με την Αφροδίτη Παπαθανάση.

H συνολική διάρκεια υλοποίησης του αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της έως τις 30/04/2025.

Το κόστος της σύμβασης, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1134/ΕΥΥΑΠ 1116/24.05.2024 Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. υποβληθείσα οικονομική προσφορά της κας Παπαθανάση, ανέρχεται στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων εξακοσίων σαράντα τεσσάρων ευρώ (25.644,00€), πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., μείον των νόμιμων κρατήσεων.




Οι συμβάσεις με την Αγγελική Βοσδογάνη

Η πρώτη σύμβαση με την Αγγελική Βοσδογάνη είναι με την  Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την

επικοινωνιακή προβολή των δράσεων και των ενεργειών του Δήμου Αθηναίων σχετικά με έργα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Το κείμενο της απόφαση συγκεκριμένα προβλέπει:

1. Tην απευθείας ανάθεση εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών στην κα Βοσδογάνη Αγγελική του Νικολάου, κάτοικο Ανθούσας – Θέση Αγ. Αθανάσιος, οδός Μπαλσά αριθ. 37 (Τ.Κ. 15344), με Α.Δ.Τ.: Α0 032098/24.04.2019, το οποίο εκδόθηκε από το Τ.Α. Παλλήνης και με Α.Φ.Μ.: 176934627, Δ.Ο.Υ.: Παλλήνης.

2. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επικοινωνιακή προβολή των δράσεων και των ενεργειών του Δήμου Αθηναίων σχετικά με έργα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού, και αυτή συνάπτεται στο πλαίσιο υλοποίησης από την Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει δυνάμει της υπ’ αριθ. πρωτ. 348867/13.12.2023 Προγραμματικής Σύμβασης.

3. H συνολική διάρκεια υλοποίησης του αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της έως τις 31.01.2025.

4. Το κόστος της σύμβασης, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 866/ΕΥΥΑΠ 854/22.04.2024 Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. υποβληθείσα οικονομική προσφορά της κας Βοσδογάνη, ανέρχεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00€), πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., μείον των νόμιμων κρατήσεων.

5. Η χρηματοδότηση της σύμβασης θα γίνει από ίδιους πόρους της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε.

6. Για την οριστική ανάθεση της σύμβασης στην κα Βοσδογάνη, αυτή οφείλει να προσκομίσει επί ποινή έκπτωσης και εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται για την υπογραφή της σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

7. Η υπογραφή και εκτέλεση της σύμβασης διέπεται κατά τα λοιπά από τους γενικούς και ειδικούς όρους της σε συνδυασμό με το Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.


Η δεύτερη σύμβαση αφορά και πάλι τη  Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και αφορά τη δαπάνη ποσού 1.500,00€ πλέον ΦΠΑ, στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΟΣΔΟΓΙΑΝΝΗ του Νικολάου, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, με Δ/νση: Θέση Αγ. Αθανάσιος Μπάλσα αρ. 37, Ανθούσα Αττικής τ.κ.153 44, ΑΦΜ 176934627- Δ.Ο.Υ.: Παλλήνης, για κόστος που αφορά παροχή υπηρεσιών προβολής και προώθησης του This is Athens – City Festival.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Αθηναίων: Τρεις ακόμα απευθείας αναθέσεις σε πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ & θυγατέρα στελέχους"

ΑΑΔΕ: Από την Δευτέρα ενσωματώνονται οι ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Χολαργού και Ψυχικού στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής

Ενσωματώνονται την Δευτέρα (1.7.2024) οι ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Χολαργού και Ψυχικού στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα μεταφερθούν από τις ΔΟΥ αρμοδιότητες φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου καθώς και εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων

Συγκεκριμένα από 1.7.2024, για υποθέσεις των παραπάνω αρμοδιοτήτων οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται:

  • ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στην εφαρμογή τα Αιτήματά μου και στην εφαρμογή τα Ραντεβού μου, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp
  • τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.

Ταυτόχρονα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά και η ενοποίηση των συγκεκριμένων ΔΟΥ και η μετεξέλιξή τους σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ). Συγκεκριμένα, από 1/7:

  • η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων μετεξελίσσεται στην 4η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Πριγκιπίσσης Όλγας 3 & Λ. Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι (πρώην ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων).
  • οι ΔΟΥ Αιγάλεω και Περιστερίου ενοποιούνται και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 14η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ 146, Περιστέρι (πρώην ΔΟΥ Περιστερίου)
  • οι ΔΟΥ Χολαργού και Ψυχικού ενοποιούνται και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 8η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 100, Χολαργός (πρώην ΔΟΥ Χολαργού)

Επισημαίνεται ότι οι Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι αρμόδιες για:

  • παραλαβή κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία)
  • εξυπηρέτηση/καθοδήγηση των φορολογουμένων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ
  • θέματα σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών.

Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης θα γίνεται με:

  • ραντεβού, που θα κλείνουν ψηφιακά στην εφαρμογή Τα Ραντεβού μου, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp,
  • απευθείας φυσική παρουσία

Ενόψει των ανωτέρω, η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:

την Παρασκευή 28/6 από τις 14:30 παύουν να είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές «Τα Αιτήματα μου» και «Τα Ραντεβού μου» για τους φορολογούμενους των ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Χολαργού και Ψυχικού,

την Δευτέρα 1/7 από τις 11:00, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» με τις νεοσύστατες 4η, 8η & 14η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Από την Δευτέρα ενσωματώνονται οι ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Χολαργού και Ψυχικού στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής"

Γραμματικό: Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη σε κατασκήνωση παιδιών στο Γραμματικό Αττικής, όπου σημειώθηκαν περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης από τρόφιμα, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαπιστωθεί εάν διαπράχθησαν αδικήματα σωματικών βλαβών από αμέλεια ή της δηλητηρίασης τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια κατά συρροή.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης διαψεύδουν ότι υπήρξε δηλητηρίαση των παιδιών και μιλούν για ιογενή γαστρεντερίτιδα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Γραμματικό: Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση "

Ύδρα: Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό στους 8 από το Καζακστάν - Βρέθηκαν υπολείμματα από κροτίδες και μπουκάλια νερό στην παραλία

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος των 8 ατόμων από το Καζακστάν που επέβαιναν στη θαλαμηγό, όταν ξέσπασε η φωτιά στην Ύδρα.

Τα οκτώ άτομα που έχουν επιστρέψει στο Καζακστάν χωρίς να έχουν κληθεί να καταθέσουν για τη φωτιά στην Ύδρα, είναι ολιγάρχες της χώρας καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Να σημειωθεί πως για την φωτιά στην Ύδρα διώκονται ποινικά τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού ενώ έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, που φέρεται να εμπλέκεται στην εκδηλωθείσα πυρκαγιά πευκοδάσους στην Ύδρα στις 26/06, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.

Επισημαίνεται ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Αρχηγός του ΠΣ διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Τι είπε στην απολογία του το πλήρωμα της θαλαμηγού

Μετά τις απολογίες και των 13 συλληφθέντων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 3 το πρωί ενώπιον του ανακριτή Πειραιά, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του καπετάνιου της θαλαμηγού και του υποπλοιάρχου.

Στο μεταξύ, στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20.000 ευρώ. Επίσης, τους απαγορεύτηκε η έξοδός από τη χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνεται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος επανέλαβε ότι δεν εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, πως ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, προσπαθώντας να βοηθήσει, και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Βρέθηκαν υπολείμματα από κροτίδες και μπουκάλια νερό στην παραλία κοντά στην οποία ξέσπασε η φωτιά

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο γύρω από τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα την περασμένη εβδομάδα και η οποία προκλήθηκε από βεγγαλικά.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, βρέθηκαν ίχνη από κροτίδες και δύο μπουκάλια νερού κοντά στην παραλία στην Ύδρα, όπου ξέσπασε η φωτιά λόγω των βεγγαλικών.

Τα υπολείμματα από κροτίδες βρέθηκαν μετά από αυτοψία στο σημείο, γεγονός που ενισχύει τελικά τις εκτιμήσεις ότι η φωτιά προκλήθηκε από βεγγαλικά, τα οποία όμως δεν εκτοξεύτηκαν από τη θαλαμηγό, αλλά από άτομα που είχαν βγει από αυτή και με τη βοηθητική βάρκα είχαν πάει στην παραλία, από όπου και πυροδοτήθηκαν τα πυροτεχνήματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των απολογιών των συλληφθέντων, ο ανακριτής ζήτησε να γίνει μία νέα πραγματογνωμοσύνη στο σημείο, έτσι και μετέβησαν εκεί αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και εντοπίστηκαν τα παραπάνω ευρήματα.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ μπαίνουν οι χειρισμοί Πυροσβεστικής και Λιμενικού, με την εισαγγελία Πειραιά να διατάσσει έρευνα.

Την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, με τα στελέχη της να καλούνται να διερευνήσουν αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα δύο παραπάνω σώματα ήταν και οι ενδεδειγμένες.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ύδρα: Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό στους 8 από το Καζακστάν - Βρέθηκαν υπολείμματα από κροτίδες και μπουκάλια νερό στην παραλία"

ΕΟΔΥ: 18 θάνατοι από κορονοϊό, 7 διασωληνωμένοι και 487 εισαγωγές

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται στη θετικότητα του κορονοϊού στην κοινότητα, καθώς και στις εισαγωγές οι οποίες, σύμφωνα με την εποιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 17-23 Ιουνίου, έφτασαν τις 487. Επίσης, αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 καταγράφηκε και στις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων.
 
Γριπώδης συνδρομή – ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού – SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 487. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 218 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 211.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν τέσσερις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τρεις και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν έξι.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι επτά.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 18. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν έξι και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 20.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ στελέχη της BA.2.86 με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) εντοπίστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 και στις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν, με την μεγαλύτερη να καταγράφεται στα Χανιά 204% και να ακολουθούν τα Ιωάννινα με 154%.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει χαμηλή, κάτω από 10% (εποχικό όριο έναρξης/λήξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC). Στα δείγματα του δικτύου SARI η θετικότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα τόσο στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ), όσο και στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 18 θάνατοι από κορονοϊό, 7 διασωληνωμένοι και 487 εισαγωγές"

Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στη Μακεδονία

Ζεστός θα παραμείνει ο καιρός αύριο Παρασκευή (28/06/2024) παρά το γεγονός πως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Όπως περιγράφει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Παρασκευή (28/06/2024) θα είναι άστατος στη Μακεδονία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς πλην της νότιας Κρήτης όπου θα φτάσει τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απόγευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στη Μακεδονία άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 με 30 και στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στη Μακεδονία"

«Πόλεμος» με μπαλωθιές σε γλέντι στην Κρήτη – Τα καλάσνικοφ και οι χιλιάδες σφαίρες

"Βροχή" , όπως έπεφταν και οι σφαίρες, συνεχίζουν να φτάνουν στο Cretalive οι καταγγελίες για τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε γλέντι σε χωριό του Μονοφατσίου.

Νέες μαρτυρίες και πληροφορίες έρχονται, μετά τα όσα γράψαμε για το γλέντι με αφορμή την ένωση δύο μεγάλων σογιών. Ένα γλέντι που εξελίχθηκε σε πραγματικό εφιάλτη για πολλούς κατοίκους της περιοχής, με τα μπαλατοταρίσματα με καλάσνικοφ και πιστόλια.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες για αυτοκίνητα, των οποίων τα πορτμπαγκαζ είχαν "πολλά" καλάσνικοφ και ήταν ανοιχτά για "όποιον ήθελε να πάρει ένα και να το χρησιμοποιήσει" παίρνοντας και μερικές από τις "χιλιάδες" σφαίρες που βρίσκονταν εκεί! 

Σύμφωνα με άλλες πηγές ενημέρωσης, στιγμιότυπα από την απίστευτη κατάσταση που δημιουργήθηκε το επίμαχο βράδυ έχουν καταγραφεί σε βίντεο. 
 
Το ζήτημα έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, σάλο και προβληματισμό, καθώς όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που ζητούν από τις Αρχές να παρέμβουν ώστε να τεθεί επιτέλους ένα φρένο σε όλη αυτήν παράνοια...
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν είναι λίγα τα θύματα αυτού του παραλογισμού διαχρονικά στο νησί μας, τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι επισκέπτες!

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» με μπαλωθιές σε γλέντι στην Κρήτη – Τα καλάσνικοφ και οι χιλιάδες σφαίρες"

Φωτιά στην Υδρα: Ερευνα των «αδιάφθορων» για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς στην Υδρα διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά. 

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ζητείται να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπεί στους μισθωτές του σκάφους «Περσεφόνη 1» να φύγουν και να μην εξεταστούν από τις Αρχές, παρότι υπήρχαν ισχυρές υπόνοιες ότι είχαν ενεργό ρόλο στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς. 

Οπως έγραφε σε χθεσινό ρεπορτάζ η «Κ», πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή υφισταμένου του, αφού πρώτα έλεγξαν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα καπνογόνα του σκάφους, με αρνητικό αποτέλεσμα, υπέβαλαν σε ερωτήσεις τους δέκα Καζακστανούς προσπαθώντας να διευκρινίσουν εάν αυτοί εμπλέκονται ή όχι με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Εκείνοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και ζήτησαν να αποχωρήσουν προκειμένου να προλάβουν την προγραμματισμένη πτήση τους. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, με νεότερες πληροφορίες πάντως που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας (Inside Story) να αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί επέστρεψαν στην πατρίδα τους όχι με τακτικό δρομολόγιο αλλά με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Αντ’ αυτών συνελήφθησαν οι 13 Ελληνες μέλη πληρώματος. Μετά τις απολογίες τους, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους. 

Φωτιά στην Υδρα: «Κανείς δεν έκανε χρήση βεγγαλικών στο σκάφος»

Υπενθυμίζεται ότι, όπως επιβεβαίωσαν στην «Κ» αρμόδιοι αξιωματούχοι που είδαν τη λίστα επιβατών, στους δέκα εκμισθωτές της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1» συγκαταλέγονται ισχυροί επιχειρηματίες από το Καζακστάν (και μέλη των οικογενειών τους), του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου της χώρας, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος το 2022 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Καζακστάν μαζί με την οικογένειά του.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες είχαν διατελέσει επικεφαλής πετρελαϊκών εταιρειών του Καζακστάν και είχαν εμπλακεί σε αμφίβολης νομιμότητας συναλλαγές, όπως περιγράφεται σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου (Organize Crime and Corruption Project – OCCRP). Για τον έναν, δε, από τους επιβάτες της θαλαμηγού τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατάφερε να δημιουργήσει περιουσία που υπερβαίνει τα 400 εκατ. δολάρια.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Υδρα: Ερευνα των «αδιάφθορων» για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού"

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της – Τον … φαντάστηκε επάνω στο μεθύσι της

Σε μια απίστευτη περιπέτεια έμπλεξε ένας 66χρονος από τον Βόλο όταν η 68χρονη σύντροφός του τον κατήγγειλε το 2022 για τον βιασμό της. 

Ο ίδιος, οταν ενημερώθηκε για την μήνυση εναντίον του ζήτησε αμέσως να υποβληθεί η γυναίκα σε ιατροδικαστική εξέταση και αποδείχθηκε πως δεν είχαν ισχύ τα καταγγελλόμενα. 

Ολα συνέβησαν μετά από ένα γλέντι όπου διασκέδασε το ζευγάρι στις 25 Μαΐου 2022. 

Η 68χρονη το επόμενο πρωϊ κατήγγειλε τον βιασμό της και διατάχθηκε προκαταρκτική, ενώ ακολούθησε και ιατροδικαστική εξέταση. 

Μετά τα αποτελέσματα ανασκεύασε και υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε, βρέθηκε σε απόλυτη σύγχυση. 

 Η 68χρονη αντιμετώπισε χθες στο δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η μήνυση του πρώην συντρόφου της, κατηγορίες για ψευδή καταμήνυση και καταδικάστηκε σε δύο έτη φυλάκισης με αναστολή και 400 ευρώ χρηματική ποινή. Για την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης κρίθηκε αθώα.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της – Τον … φαντάστηκε επάνω στο μεθύσι της"

Οι ποινές στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σε κάθειρξη 17 ετών καταδίκασε τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της παραποίησης των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας Folli Follie. Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 11 ετών στον γιο του, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, και 11 ετών στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.

Στη συνεργάτιδα της άλλοτε ισχυρής οικογένειας Κουτσολιούτσου επιβλήθηκε ποινή 10 έτων, ενώ στον καταζητούμενο, Ιωάννη Μπεγέτη, κάθειρξη 15 ετών.

Το δικαστήριο, με τη χθεσινή ομόφωνη απόφασή του, έκρινε αθώους 6 από τους κατηγορούμενους και ένοχους τους 5, μεταξύ των οποίων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως για πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι δικαστές, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα, αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δύο συνεργάτες τους.

Επιπλέον, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεών του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους και τους 11 κατηγορούμενους για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στο σπίτι θα εκτίσουν την ποινή τους ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του – Δεκτό το αίτημα λόγω ηλικίας

Στο σπίτι τους και όχι στη φυλακή θα εκτίσουν τελικά την ποινή τους ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεσή τους για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο και της συζύγου του Καίτη Κουτσολιούτσου να εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ποινές στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου"

Δημογλίδου: «Στόχος ήταν ο αστυνομικός, όχι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Επιχείρησαν να τον κάψουν ζωντανό» (βίντεο)

Για την επίθεση εις βάρος του αστυνομικού έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η κυρία Δημογλίδου ανέφερε στο Action 24 ότι φέρεται να πρόκειται για επίθεση εις βάρος του αστυνομικού και όχι του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες φέρεται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό του επιτέθηκαν.

Δημογλίδου: Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως είπε, ο αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο αστυνομικός κατάφερε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά από το σώμα του και να ενημερώσει την αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημογλίδου: «Στόχος ήταν ο αστυνομικός, όχι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Επιχείρησαν να τον κάψουν ζωντανό» (βίντεο)"

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νησί της Ύδρας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024. Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση οι υπόλοιποι.

Συγκεκριμένα στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20. 000 ευρώ. Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδό τους από τη χώρα και η εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πειραιά. Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προσπαθώντας να βοηθήσει και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία που φέρνει ποινή έως και 20 χρόνων φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος. Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε θαλαμηγό που ήταν στον διπλανό όρμο «Νικλειώτη», κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στη πευκόφυτη πλαγιά στην ‘Υδρα άκουσαν 15 με 20 κρότους, και είδαν λάμψεις στον ουρανό. Το EΡΤΝews παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία από τη δικογραφία για τη φωτιά που αφάνισε 300 στρέμματα δάσους.

«Πλησιάσαμε σε απόσταση 15 εως 20 μέτρα από το σκάφος, τους είπαμε αν χρειάζονται βοήθεια, αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν μας απάντησαν. Υπήρχε καπνός και φωτιά σαν δακτυλίδι μήκους 150 μ. πάνω από την θάλασσα. Ήταν σκοτεινά και αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς και δεν μπορούσαμε να έχουμε καθαρή εικόνα», δήλωσε ο καπετάνιος και αυτόπτης μάρτυρας.

Στη συνέχεια όπως είπε ο 40χρονος κυβερνήτης πήρε τη συνοδευτική βάρκα της θαλαμηγού και με έναν ναύτη, έφτασαν κοντά στη θαλαμηγό Περσεφόνη.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δύο μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν το βοηθητικό σκάφος, της θαλαμηγού, να κινείται μεταξύ της παραλίας και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, κάτι που φέρεται να έγινε δύο με τρεις φορές.

Ο κυβερνήτης, επίσης, κατέθεσε πως βγήκε ανοιχτά του όρμου γιατί δεν είχε σήμα το κινητό του τηλέφωνο, και ενημέρωσε τις Αρχές για την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, είδαν στην πρύμνη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, με την προέλευση της να είναι άγνωστη.

«Πλησιάσαμε σε απόσταση 15 εως 20 μέτρα από το σκάφος, τους είπαμε αν χρειάζονται βοήθεια, αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν μας απάντησαν. Υπήρχε καπνός και φωτιά σαν δακτυλίδι μήκους 150 μ. πάνω από την θάλασσα. Ήταν σκοτεινά και αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς και δεν μπορούσαμε να έχουμε καθαρή εικόνα», δήλωσε ο καπετάνιος και αυτόπτης μάρτυρας.

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες του EΡΤΝews πως οι δέκα επιβάτες από το Καζακστάν δεν κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας για τυχόν εμπλοκή των μελών του πληρώματος του σκάφους «PERSEFONI I», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι από την αντικειμενική θεώρηση των μέχρι τώρα στοιχείων που προέκυψαν από την ως άνω έρευνα, διατηρεί απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και ειλικρίνεια των μελών του πληρώματος του σκάφους περί μη ανάμειξης τους στην πρόκληση της πυρκαγιάς.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στις αρχές για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης και την ανεύρεση της πραγματικής αλήθειας, όπως αυτή θα προέλθει από στοιχεία και όχι από αμφισβητήσιμες εκτιμήσεις και επιλεκτικές αξιολογήσεις, ενώ επιφυλάσσεται ταυτόχρονα όλων των νομίμων δικαιωμάτων της.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού"

Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Τραυματίστηκε αστυνομικός, στις φλόγες περιπολικό της ΕΛΑΣ

Βόμβα μολότοφ τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6), έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου.

Άγνωστοι εκτόξευσαν μία βόμβα μολότοφ με στόχο το περιπολικό όχημα και την σκοπιά που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο όχημα και το περιπολικό της ΕΛΑΣ να καταστραφεί ολοσχερώς.

Παράλληλα, τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς όμως να εκφράζεται κίνδυνος για τη ζωή του.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκεκριμένο όχημα, ενώ από τις μέχρι στιγμής αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ούτε έχει εντοπιστεί κάποιο άτομα, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την επίθεση.

Οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την προανάκριση, αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.

Βίντεο με το περιπολικό στις φλόγες μετά την επίθεση με μολότοφ

  

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Τραυματίστηκε αστυνομικός, στις φλόγες περιπολικό της ΕΛΑΣ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news