facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις «κλειστές» παραλίες – Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται στην Πάρο

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για δεύτερη φορά προκάλεσε το κίνημα για ελεύθερες παραλίες. Με κατεπείγον έγγραφό της, η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα, ζητά από τους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων όλης της χώρας, αυξημένη προσοχή για τις παράνομες καταλήψεις στον αιγιαλό και τις παραθαλάσσιες, παραλίμνιες και παραποτάμιες εκτάσεις. Μάλιστα, κάνει λόγο για «έντονη κοινωνική αναστάτωση» που έχει προκληθεί «από τους πολίτες, που διεκδικούν το αυτονόητο».

Στην Πάρο την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις σε παραλία, όπου εστιατόρια έχουν δημιουργήσει εξέδρες, πέργκολες και έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα.

Στο νησί βρίσκεται ήδη ο εισαγγελέας που έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Άγνωστο είναι αν θα υπάρξουν άρσεις αδειών όπως προβλέπει ο νόμος καθώς και πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής ή κατεδάφισης, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έχει ήδη διατάξει διπλή έρευνα, για την καταπάτηση τμημάτων του αιγιαλού σε Πάρο και Σέριφο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις «κλειστές» παραλίες – Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται στην Πάρο"

Τατάρ για Κύπρο: «Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας – Πρέπει να προστατεύσω τον λαό μου»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό δίκτυο «Χαμπέρτουρκ», για τις νέες εξελίξεις στην Πύλα, είπε ότι «θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον δρόμο. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα των κατοίκων αυτού του χωριού να ζουν στη δική τους γη».

Ισχυρίστηκε ότι «ο ΟΗΕ πάντα ευνοεί την ελληνοκυπριακή  πλευρά. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Συμπεριφέρεται σαν υπάρχει μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά στο νησί. Παρεμβαίνει στο δρόμο για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε επίσης, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ότι «αυτό είναι ένα κράτος. Αυτό το κράτος έχει μια δύναμη επιβολής του νόμου. Τι θα κάναμε εμείς; Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας. Πρέπει να προστατεύσω τον λαό μου».

Παράλληλα με τη νέα τοποθέτηση του κ. Τατάρ, η «αστυνομία» προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το πρωί της Παρασκευής «όταν το προσωπικό της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης που εκτελούσε υπηρεσία στην περιοχή άρχισε να προχωρεί προς τα εμπρός προκειμένου να απομακρύνει τους στρατιώτες και τα οχήματα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που εμπόδιζαν τη διέλευση από την περιοχή, συνολικά 15 άτομα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Στην ανακοίνωση υποστήριζεται ότι οκτώ «αστυνομικοί» που μεταφέρθηκαν στο «νοσοκομείο» έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού. Οι «αστυνομικοί» πήραν εξιτήριο μετά τη θεραπεία τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τατάρ για Κύπρο: «Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας – Πρέπει να προστατεύσω τον λαό μου»"

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη -“Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο μέτωπο”, λέει ο Περιφερειάρχης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σταματήσουν την πορεία της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και ‘Ανθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη -“Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο μέτωπο”, λέει ο Περιφερειάρχης

Το έργο των ισχυρων επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, συνδράμουν ο στρατός, η Περιφέρεια, η Αστυνομία, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. «Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί και πολύ σωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εδώ, είμαστε όλοι παρόντες και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο κ.Μέτιος.

«Καιγόμαστε περιμετρικά, η φωτιά γλείφει αυλές», τόνισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. «Έχουμε εκκενώσει σε πρώτη φάση Πεύκα, Αετοχώρι, Νίψα και σε δεύτερη φάση Λουτρά, Άνθεια, Αρίστινο, Δωρικό και Αγνάντια. Εμείς ως πολιτική προστασία καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργανωμένη εκκένωση και την ασφάλεια των κατοίκων και ό,τι άλλο σημαίνει αυτό, την φιλοξενία τους, τη διανυκτέρευσή τους κτλ. Τώρα είμαστε στα Λουτρά που έχουν περικυκλωθεί από την βόρεια πλευρά τους. Ακόμη δεν μπορούμε να βρούμε κανένα διαθέσιμο δωμάτιο σε ξενοδοχεία για φιλοξενία καθώς είναι όλα γεμάτα. Χρησιμοποιούμε τα στρατόπεδα για να κοιμίσουμε τους δασοπυροσβέστες που έχουν έρθει για ενίσχυση και τις παιδικές κατασκηνώσεις για τους νέους Τώρα υπάρχουν σκέψεις μήπως μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το Οικοτροφείο», υπογράμμισε ο κ.Ζαμπούκης.

ΑΠΕ/ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη -“Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο μέτωπο”, λέει ο Περιφερειάρχης"

Το άσπρο μαύρο από την Τουρκία για τα επεισόδια στην Κύπρο - «Φταίνε ο ΟΗΕ και οι Ελληνοκύπριοι»

Ευθύνες στον ΟΗΕ και την ελληνοκυπριακή πλευρά επιρρίπτει προκλητικότατα η Τουρκία για τα επεισόδια της Παρασκευής στα κατεχόμενα κατά τα οποία τραυματίστηκαν άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Η Άγκυρα, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επιμένει ότι το έργο κατασκευής του δρόμου έχει «ανθρωπιστικό σκοπό» και ότι γίνεται για τη διευκόλυνση των κατοίκων. Χαρακτηρίζει μάλιστα «απαράδεκτη» την επέμβαση των δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την καταδικάζει.

Φτάνει ακόμη να κατηγορήσει τη δύναμη του ΟΗΕ ότι «έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση της έντασης» ενώ, ταυτόχρονα, «παρουσιάστηκε ως θύμα». Τα Ηνωμένα Έθνη, συνεχίζει η Άγκυρα, «έκλειναν τα μάτια στα τετελεσμένα της "Ελληνοκυπριακής Διοίκησης" στη νεκρή ζώνη» (όπως παγίως αποκαλεί την κυπριακή κυβέρνηση) και ότι δεν τηρούσαν αμερόληπτη στάση.

Η Τουρκία ζητά, τέλος, από τον ΟΗΕ και ΟΥΝΦΙΚΥΠ, «να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες το επόμενο διάστημα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν εντελώς την εμπιστοσύνη των αρχών και του λαού της ΤΔΒΚ [δηλ. του ψευδοκράτους]».
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:

«Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε έντονα τη χθεσινή (18 Αυγούστου) επέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στο κυρίαρχο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) με σκοπό την παρεμπόδιση της κατασκευής του δρόμου Pile-Yiğitler. Υποστηρίζουμε πλήρως τη σχετική ανακοίνωση του “Υπουργείου Εξωτερικών” της “ΤΔΒΚ” και τη δικαιολογημένη αντίδραση των αρχών της “ΤΔΒΚ”.

Η στάση του ΟΗΕ για τον δρόμο Pile-Yiğitler, ο οποίος αποτελεί ένα ανθρωπιστικό έργο που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της άμεσης πρόσβασης των πολιτών της “ΤΔΒΚ” στο χωριό Pile στην πατρίδα τους, καθώς και οι επακόλουθες δηλώσεις του ΟΗΕ, δεν συνάδουν με την αμερόληπτη στάση που οφείλει να επιδεικνύει η Ειρηνευτική Δύναμη στο νησί.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ από τη μια πλευρά έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση της έντασης στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του δρόμου που ξεκίνησε ειρηνικά, από την άλλη παρουσιάστηκε ως θύμα στα γεγονότα επί του εδάφους. Αυτό που πράγματι αναμένεται από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είναι να συμβάλει στην επίλυση των ανθρωπιστικών αναγκών στο νησί. Είναι ανεξήγητο το ότι παρά ταύτα, τα Ηνωμένα Έθνη για χρόνια έκλειναν τα μάτια στα τετελεσμένα της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” στη Πράσινη Ζώνη, ενώ εμπόδιζαν τους Τουρκοκύπριους να ικανοποιήσουν τις δικαιολογημένες ανθρωπιστικές τους ανάγκες. Η κατάσταση αυτή καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο ΟΗΕ δεν εκπληρώνει τα βασικά του καθήκοντα και λειτουργίες, όπως η ισότιμη προσέγγιση των δύο πλευρών στο νησί και η εξεύρεση λύσεων στις διαφορές.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα, τα Ηνωμένα Έθνη και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρέπει να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες το επόμενο διάστημα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν εντελώς την εμπιστοσύνη των αρχών και του λαού της “ΤΔΒΚ”. Ως εγγυήτρια χώρα, καλούμε την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ να απέχει από ενέργειες και ρητορική που θα επισκιάσουν την αποστολή που εκτελεί στην Κύπρο εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, να παρέχει ίση μεταχείριση στις δύο πλευρές στην Κύπρο και να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της "ΤΔΒΚ"».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το άσπρο μαύρο από την Τουρκία για τα επεισόδια στην Κύπρο - «Φταίνε ο ΟΗΕ και οι Ελληνοκύπριοι»"

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Αναφορές για καμένα σπίτια, αποπνικτική η ατμόσφαιρα (βίντεο)

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης. Με μηνύματα από το 112 που εστάλησαν δόθηκε εντολή εκκένωσης οκτώ οικισμών.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και ‘Αμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη νέο μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης αυτή τη φορά, καλώντας τους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με κλειστά παράθυρα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. «Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας tinyurl.com/mtn9nu63»

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Αναφορές για καμένα σπίτια, αποπνικτική η ατμόσφαιρα (βίντεο)"

Αλεξανδρούπολη: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση — 112 σε Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Στην Αλεξανδρούπολη, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 04:40 τα ξημερώματα, εστάλη προειδοποίηση μέσω του 112 λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι σε κατοίκους των περιοχών Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να βρίσκονται σε ετοιμότητα.  

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης και εναέριες δυνάμεις με 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση — 112 σε Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να βρίσκονται σε ετοιμότητα"

Καναδάς: Πύρινη κόλαση – Μαζικές εκκενώσεις, κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Βρετανική Κολομβία

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η δυτική επαρχία Βρετανική Κολομβία στον Καναδά την Παρασκευή, καθώς οι μεγάλες φωτιές συνεχίζουν να καίνε στους λόφους και στα βουνά πάνω από την πόλη Δυτική Κελόουνα, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Δυτική Κελόουνα, μια πόλη 36.000 κατοίκων, βρίσκεται κάπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Βανκούβερ του Καναδά. Απομακρύνσεις κατοίκων λόγω της φωτιάς γίνονται επίσης βόρεια της κοντινής Κελόουνα, μιας πόλης 150.000 κατοίκων, που βρίσκεται επίσης στη λίμνη Οκανάγκαν.

Οι φλόγες είναι ορατές από τη Δυτική Κελόουνα και ο καπνός έχει καλύψει τον ουρανό πάνω από την κοιλάδα που περιβάλλει τη λίμνη. Νωρίτερα ο εναέριος χώρος στην περιοχή είχε κλείσει προκειμένου να επιχειρήσουν βομβαρδιστικά που κάνουν ρίψεις νερού.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη περίοδο πυρκαγιών στην ιστορία της επαρχίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανικής Κολομβίας, Ντέιβιντ Έμπι, στους δημοσιογράφους μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. «Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση έφθασε σε μια κορυφή απόψε. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες η κατάσταση εξελίχθηκε και επιδεινώθηκε ραγδαία».

Από περίπου 4.500 ανθρώπους που είχαν λάβει εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους ο αριθμός έχει φθάσει περίπου τους 15.000 τις τελευταίες 24 ώρες. Άλλοι 20.000 έχουν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι για εκκένωση.

«Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη αυτή τη στιγμή, και οπωσδήποτε μας περιμένουν δύσκολες μέρες», είπε ο Έμπι.

Περισσότερες από 2.400 ιδιοκτησίες είχαν εκκενωθεί νωρίτερα στη Δυτική Κελόουνα, δήλωσαν αξιωματούχοι, και αρκετά κτίρια καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

«Δώσαμε σκληρή μάχη χθες βράδυ για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας». δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο Τζέισον Μπρόλαντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Δυτικής Κελόουνα. «Η νύχτα έγινε μέρα λόγω της φωτιάς».

Η έκταση των πυρκαγιών και η διαταραχή της ζωής και της γης υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της χειρότερης περιόδου πυρκαγιών φέτος στον Καναδά, με περισσότερες από 1.000 ενεργές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Κάπου 1.425 χιλιόμετρα βορειοανατολικά, οι φλόγες που απειλούν το Γέλοουναϊφ, πρωτεύουσα των Βορείων Εδαφών, δεν προχώρησαν πολύ, ανέφερε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, χάρη στις αποτελεσματικές προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ωστόσο, ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να σπρώχνουν την πυρκαγιά προς την πόλη και θα μπορούσε να φθάσει στα περίχωρά της τις επόμενες ώρες.

Η φωτιά βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης. Πυρκαγιές μαίνονται και από τις δύο πλευρές του μοναδικού αυτοκινητόδρομου που οδηγεί έξω από την πόλη, που παρέμεινε ανοικτός.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (πρώτες ώρες του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), 19.000 από τους 20.000 κατοίκους της πόλης είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κοινοτήτων Σέιν Τόμσον.

«Ορισμένοι επιλέγουν να προστατευθούν επί τόπου. Αν είστε ακόμη στο Γέλοουναϊφ και δεν είστε απαραίτητοι για την απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, παρακαλώ εκκενώστε», είπε ο Τόμσον.

«Υπάρχει πραγματική πιθανότητα οι αυτοκινητόδρομοι και το αεροδρόμιο να επηρεαστούν από αυτές τις πυρκαγιές».

Ειδικοί λένε πως η κλιματική αλλαγή έχει επιτείνει το πρόβλημα των πυρκαγιών. Η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν συμβάλει στον αριθμό και στην ένταση των πυρκαγιών φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους. Σε μεγάλο μέρος του Καναδά οι συνθήκες ήταν αφύσικα ξηρές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Πύρινη κόλαση – Μαζικές εκκενώσεις, κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Βρετανική Κολομβία"

Οριοθετημένη η φωτιά στο Ακρωτήρι Ζακύνθου – Κάηκαν αιωνόβιες ελιές, καταγγελίες για εμπρησμό

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Ακρωτήρι Ζακύνθου. Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινήθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και εστάλη μήνυμα από το 112. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών για τον φόβο αναζωπυρώσεων

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές με τις αναζωπυρώσεις, καθώς το σημείο που κάηκε είναι ελαιώνας. Πρόκειται για αιωνόβιες ελιές οι οποίες δυστυχώς και κάηκαν. Οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, καθώς η ελιά είναι ένα ξύλο που κρατάει την φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις γύρω στις 19:30 χθες . Επιχείρησαν αμέσως εναέρια μέσα: δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ και ένα έρικσον προλαβαίνοντας να κάνουν από μία με δύο ρίψεις το καθένα οι οποίες ήταν καθοριστικές για την έκβαση της πυρκαγιάς που ήταν πάρα πολύ κοντά σε σπίτια. Ειδικά στο Κρυονέρι όπου ξεκίνησε, απειλήθηκαν κατοικίες ενώ εστάλη και μήνυμα 112 να είναι άπαντες σε επιφυλακή προκειμένου να γίνει εκκένωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκε και πλοίο στην παραλία του Τσιλιβή στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να εκκενωθεί η περιοχή. Η φωτιά μετά κατηφόρισε προς το Τσιλιβή. Εκεί έπεσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις την νύχτα και κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Ανδρέας Παπαδημητρίου, υπάρχουν καταγγελίες -ανάμεσά τους κι εκείνη της αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Οθωναίου- ότι κάποιοι είδαν έναν άνθρωπο με ένα ποδήλατο και ένα άσπρο μπλουζάκι να βάζει φωτιά σε τρία τουλάχιστον σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριοθετημένη η φωτιά στο Ακρωτήρι Ζακύνθου – Κάηκαν αιωνόβιες ελιές, καταγγελίες για εμπρησμό"

Προσοχή: Απάτη με τα διόδια της Αττικής Οδού

Οι διαδικτυακές απάτες δίνουν και παίρνουν στις μέρες μας, με διάφορους επιτήδειους να σκαρφίζονται διαρκώς νέα κόλπα για να πάρουν χρήματα ή να υποκλέψουν πολύτιμα προσωπικά στοιχεία των ανύποπτων πολιτών.

Αυτή την φορά χρησιμοποιούν ως «όχημα» την Αττική Οδό. Και η κομπίνα που στήθηκε γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω SMS στα κινητά σας τηλέφωνα.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που παραθέτουμε, το SMS που φθάνει στον ανύποπτο χρήστη τον καλεί να πληρώσει κάποιο «εκκρεμές διόδια» (sic) για το E-Pass της Αττικής Οδού.

Ένα άλλο μήνυμα υποστηρίζει ότι ο χρήστης οφείλει 2,80 ευρώ στην Αττική Οδό και ζητά μάλιστα να το πληρώσει ASAP (όσο πιο γρήγορα γίνεται).

Και στις δύο -από τις πολλές περιπτώσεις- το τηλέφωνο που εμφανίζεται είναι ελληνικό. Όμως σίγουρα αυτός που το έχει γράψει φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ελληνικά, και το μήνυμα είναι γραμμένο σε γλώσσα που αμέσως προκαλεί υποψίες.

Μέσα στο SMS υπάρχουν και διάφορα links τα οποία προφανώς οδηγούν σε σελίδες μέσω των οποίων οι εμπνευστές αυτής της απάτης θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο χρήστης που παίρνει ένα τέτοιο μήνυμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξει αυτόν τον σύνδεσμο.

Ενώ αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτή η νέα ιντερνετική απάτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσοχή: Απάτη με τα διόδια της Αττικής Οδού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news