facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πυροσβεστική: 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/19-06-2024 έως Ω/18:00/20-06-2024 εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά (7).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο"

Επεισόδιο με δύο συλλήψεις πίσω από τα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας - Ένας ελαφρά τραυματίας αστυνομικός

Απρόκλητη επίθεση από δύο άτομα δέχθηκε ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν πίσω από τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δύο άτομα πέταξαν μπουκάλια στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι αστυνομικοί οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και τους συνέλαβαν για τις φθορές που προκάλεσαν στο υπηρεσιακό όχημα.

Ακολούθως προκλήθηκε ένταση όταν άλλα άτομα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ έκαναν χρήση κρότου-λάμψης και απομακρύνθηκαν από την περιοχή μαζί με τους δύο συλληφθέντες.

Κατά πληροφορίες, υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας αστυνομικός.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδιο με δύο συλλήψεις πίσω από τα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας - Ένας ελαφρά τραυματίας αστυνομικός"

Οριστικό «λουκέτο» στο περιβόητο beach bar της Ρόδου με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Τίτλοι τέλους για το γνωστό beach bar Santa Marina στη Ρόδο, που ξεκίνησε να απασχολεί στις αρχές πέρσι το καλοκαίρι με την εικόνα των σερβιτόρων που σχεδόν κολυμπούσαν για να σερβίρουν τους πελάτες στις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Mega, το κατάστημα σφραγίστηκε οριστικά σήμερα, Πέμπτη από την Αστυνομία, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι νόμιμη.

Δεκαπέντε μέρες πριν, είχε σφραγιστεί ο χώρος της παραλίας, λόγω παράνομης κατάληψης αιγιαλού. Αυτό δεν είχε εμποδίσει τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης να διοργανώνουν πάρτι άνευ των πολυτελών κρεβατιών.

Στο γνωστό beach bar είχε δοθεί διορία δύο εβδομάδων από τη Δημοτική Επιτροπή Ρόδου προκειμένου να λύσει πολλά ζητήματα νομιμότητας, καθώς εδώ και χρόνια διαπιστωθεί από τις κρατικές υπηρεσίες, ότι το κατάστημα είχε διάφορες πολεοδομικές παρανομίες.

Η επιχείρηση δεν προσέφυγε ποτέ δικαστικά για να ανακόψει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου, αλλά ούτε και την απόφαση σφράγισης της παραλίας και έτσι σήμερα έκλεισε οριστικά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό «λουκέτο» στο περιβόητο beach bar της Ρόδου με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα"

Επικίνδυνο κύμα ζέστης πλήττει χώρες ανά τον πλανήτη – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC

Πολλά μέρη του κόσμου βιώνουν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, με τους μετεωρολόγους να λένε ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ενώ σε ορισμένες περιοχές επικρατούν ψυχρότερες συνθήκες, σε πολύ περισσότερες περιοχές επικρατούν θερμοκρασίες που περιγράφονται ως αρκετά θερμότερες από τον μέσο όρο. Σύμφωνα με τον Chris Fawkes του BBC Weather, αυτοί οι καύσωνες είναι «το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής»

Η ακραία ζέστη μπορεί να αποβεί θανατηφόρα – 30.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ευρωπαϊκό καύσωνα του 2003 – αλλά τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένη περίοδο μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών, οι οποίες έχουν ήδη ξεσπάσει σε περιοχές της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ.

Εκτάσεις του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της νότιας και ανατολικής Ασίας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, βιώνουν σήμερα ακραίες θερμοκρασίες.

Ελλάδα

Η Ελλάδα ανέφερε έναν αριθμό θανάτων κατά τη διάρκεια του πρωιμότερου καύσωνα που έχει καταγραφεί στη χώρα.
Αρκετοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της ακραίας ζέστης – μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου Michael Mosley.

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο της Ακρόπολης στην Αθήνα, ενώ τα σχολεία έκλεισαν. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν επίσης μια πολλές πυρκαγιές.

Αν και στην Ελλάδα σημειώνονται υψελές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μετεωρολόγοι λένε ότι οι άνεμοι από τη Βόρεια Αφρική ανεβάζουν τη θερμοκρασία.

Βόρεια Αμερική

Περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς – περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι – υπόκεινται σήμερα σε προειδοποιήσεις για υπερβολικές θερμοκρασίες, καθώς η υψηλή πίεση έχει σχηματίσει έναν «θερμικό θόλο» που παγιδεύει ζεστό αέρα από κάτω.

Υπάρχουν επίσης προειδοποιήσεις σε ισχύ σε τέσσερις καναδικές επαρχίες – το New Brunswick, τη Νέα Σκωτία, το Οντάριο και το Κεμπέκ.

Αμερικανοί μετεωρολόγοι λένε ότι οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 38C (100F) κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου παλεύει με τη ζέστη, το Μεξικό και το νότιο Τέξας έχουν πληγεί από την πρώτη καταιγίδα με όνομα της περιόδου τυφώνων στον Βόρειο Ατλαντικό.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις μεξικανικές ακτές, ενώ το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποίησε για «απειλητικές για τη ζωή» πλημμύρες και κατολισθήσεις στο βορειοανατολικό Μεξικό και το νότιο Τέξας.

Ινδία

Η βόρεια Ινδία βιώνει ένα κύμα καύσωνα που διαρκεί εβδομάδες, με θερμοκρασίες 44-45C (113F) να έχουν καταγραφεί.
Η παρατεταμένη ζέστη έχει οδηγήσει σε ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος, καθώς οι Ινδοί ενεργοποιούν τους ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος στο Δελχί τη Δευτέρα. Η παροχή νερού έχει επίσης επηρεαστεί στην πόλη.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη ζέστη από τότε που ξεκίνησε το καλοκαίρι στην Ινδία, τον Μάρτιο, με 50 να πεθαίνουν μέσα σε ένα τριήμερο νωρίτερα αυτόν τον μήνα στα κρατίδια Ούταρ Πραντές και Οντίσα.

Τα καλοκαίρια στην Ινδία είναι συνήθως ζεστά και υγρά, αλλά φέτος η ζέστη ήταν εξαιρετικά σκληρή με μεγαλύτερους, εντονότερους και συχνότερους καύσωνες.

Σαουδική Αραβία

Η ακραία ζέστη στη Σαουδική Αραβία ευθύνεται για το θάνατο πολλών μουσουλμάνων προσκυνητών στη Μέκκα.

Σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει το BBC, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ.

Ενώ έχουν υπάρξει και στο παρελθόν θάνατοι στο Χατζ λόγω συντριβών και πυρκαγιών, το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία στο Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα έφτασε τους 52 βαθμούς Κελσίου (125F), σύμφωνα με το AFP.

BBC

Διαβάστε Περισσότερα » "Επικίνδυνο κύμα ζέστης πλήττει χώρες ανά τον πλανήτη – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC"

Ζευγάρι ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και άνοιγε… σπίτια- 24.000 ευρώ η λεία τους

Ένα νεαρό ζευγάρι ευθύνεται για τις κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν 31χρονο και μία 27χρονη που ήρθαν πριν λίγες ημέρες στο Ηράκλειο, έχοντας νοικιάσει ένα σπίτι airbnb για να κάνουν τις διακοπές τους.

Ωστόσο, δεν δίστασαν να προχωρήσουν να ανοίγουν… σπίτια με στόχο να βγάλουν τα έξοδα των… διακοπών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα των αρχών το νεαρό ζευγάρι κατά το χρονικό διάστημα από 17/06/2024 έως και την 19/06/2024 «μπούκαραν» σε πέντε σπίτια παίρνοντας χρηματικό ποσό  χρυσά κοσμήματα, ρολόγια, χρυσές λίρες και προσωπικά αντικείμενα, η  συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 24.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν χθες το βράδυ σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου και κατά τον έλεγχο αλλά και σε έρευνα στο σπίτι  βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Τα λοιπά κατασχεθέντα κοσμήματα θα παραμείνουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προκειμένου διακριβωθεί η προέλευσή τους ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζευγάρι ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και άνοιγε… σπίτια- 24.000 ευρώ η λεία τους"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης ταβέρνας - Φέρεται να πέταξε αναμμένα κάρβουνα

Ιδιοκτήτης ταβέρνας φέρεται να είναι ο άντρας που συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε στη Θέα Βαρυμπόμπης, ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς, καθώς φέρεται να πέταξε  αναμμένα κάρβουνα.

Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, αξίας 3.300 ευρώ.

Η ανακοίνωση:

Συνελήφθη σήμερα, 20 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, στη Θέα Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.300€.

Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί αύριο το πρωί, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η φωτιά οριοθετήθηκε σε λιγότερο από 30 λεπτά.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης ταβέρνας - Φέρεται να πέταξε αναμμένα κάρβουνα"

Μίτσκοσκι: Προετοιμάζομαι για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Η θέση μου για τη χρήση του ονόματος είναι ξεκάθαρη

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε σήμερα, αναφορικά με τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας, ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη και επ’ αυτής κανείς δεν θα πρέπει να έχει αμφιβολίες.


Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Έλληνα, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στον “RealFM”, ότι «ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, εάν από τη στιγμή που αναλάβει καθήκοντα, εμμένει σε αυτή την ρητορική, θα βρεθεί σε πολύ άβολη θέση, όταν θα συναντηθούμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ», ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι “προετοιμάζεται” και ότι “θα ήθελε να δει αυτή την πρόκληση”.


«Εγώ προετοιμάζομαι. Είμαι άνθρωπος που προετοιμάζεται και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θα ήθελα να δω και αυτή την πρόκληση. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες επ’ αυτού. Εάν υπάρχουν στην Ευρώπη -και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν- Ευρωπαίοι πολιτικοί που παρουσιάζονται ως Ευρωπαίοι πολιτικοί του 21ου αιώνα και έχουν μέσα τους ταλιμπανικά κίνητρα και θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το ανθρώπινο δικαίωμα που έχει κατοχυρωθεί με πολλές διεθνείς συμβάσεις, τότε είμαι έτοιμος με αυτούς τους ανθρώπους να επιχειρηματολογήσω και να συζητήσω και πάνω σε αυτό δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία.

Με ενδιαφέρει να χτίζουμε γέφυρες και όχι να τις γκρεμίζουμε, και να μιλάμε βάσει επιχειρημάτων, βάσει δεδομένων. Είμαι έτοιμος να συζητήσω και με επιχειρήματα και με δεδομένα και αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου κι αν είναι, στην Αθήνα, στα Σκόπια και στις Βρυξέλλες. Είμαι έτοιμος να συζητήσω οπουδήποτε με δεδομένα και με επιχειρήματα», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίτσκοσκι: Προετοιμάζομαι για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Η θέση μου για τη χρήση του ονόματος είναι ξεκάθαρη"

Δημοσκόπηση GPO: Ο Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο «κλειδί» για την Κεντροαριστερά, διπλάσιο ποσοστό από τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19%, δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος  ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9%, συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6%,  ενώ  ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,2%.

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, “ναι και μάλλον ναι” απαντά το 70,9%. Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει “ναι και μάλλον ναι”, ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,3% και η Νέα Αριστερά 1,9%.

Τέλος, η έρευνα αποτυπώνει  τα αίτια της υψηλής αποχής στις ευρωεκλογές,  αλλά και την άποψη των πολιτών για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Το 50,3% δηλώνει ότι απείχε από τις ευρωεκλογές  για πρακτικούς λόγους όπως η υγεία, η εργασία και η απόσταση. Το 58,3% αξιολογεί “αρνητικά και μάλλον αρνητικά” τον ανασχηματισμό,  ενώ το 33,8% τον αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: Ο Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο «κλειδί» για την Κεντροαριστερά, διπλάσιο ποσοστό από τον Στέφανο Κασσελάκη"

Συνελήφθησαν 5 νεαροί για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα – Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι τα θύματα ήταν διακινητές ναρκωτικών!

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση βίαιης επίθεσης σε βάρος δύο εθελοντών που μάζευαν σκουπίδια στην Πάρνηθα.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, 22 και 23 ετών. Σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και όπλα.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι οι εθελοντές ήταν διακινητές ναρκωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι οι κατηγορούμενοι από αστυνομικούς, αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους πράξεις, ισχυριζόμενοι ότι το επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, που έλαβε χώρα κατά την πρώτη προσέγγιση, μεταξύ των θυμάτων και των δραστών.

Συγκεκριμένα, επειδή θεώρησαν ότι το βάρος της ναρκωτικής ουσίας που αγόρασαν, δεν αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό που έδωσαν, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να τους επιτεθούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε υπόθεση βίαιης επίθεσης σε βάρος δύο εθελοντών, σε περιοχή της Φυλής την 25-05-2024.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 24 Μαΐου 2024, ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από -4- άτομα, διανυκτέρευσαν σε υπαίθριο χώρο περιοχής της Φυλής, όπου, στα πλαίσια της δράσης τους, θα προέβαιναν σε δράσεις καθαρισμού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25 Μαΐου, -7- άτομα, επιβαίνοντες σε -2- οχήματα, προσέγγισαν τους εθελοντές και, έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ τους, ενήργησαν οργανωμένη επίθεση σε βάρος -2- εθελοντών, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και με γροθιές, τους οποίους τραυμάτισαν βαριά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Με ειδικές ανακριτικές πράξεις, τεχνικές – ψηφιακές έρευνες και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, -5- εκ των οποίων συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Φυλής, Αιγάλεω και Ιλίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), πλήθος κινητών και τα -2- οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή έτερου ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 5 νεαροί για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα – Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι τα θύματα ήταν διακινητές ναρκωτικών!"

Κομισιόν κατά Χεζμπολάχ για την Κύπρο

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» σε περίπτωση που το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος είναι ένα. Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη – μέλη μας είναι απειλή εναντίον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο. «Υπό αυτό το πρίσμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει πλήρως την Κύπρο και τη δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολάχ ο πρόεδρος της νήσου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη Λευκωσία και να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Κύπρο. Και γι’ αυτό στηρίζουμε τη δήλωση που εκδόθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο», ανέφερε.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν κατά Χεζμπολάχ για την Κύπρο"

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε άλλα τέσσερα καταστήματα της H&M

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προχώρησε σήμερα (20.6.2024) -έπειτα από ελέγχους που έκανε- στο κλείσιμο άλλων τεσσάρων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων Η&Μ, για 48 ώρες.

Ο λόγος για τον οποίο μπήκε λουκέτο σε επιπλέον τέσσερα καταστήματα ρούχων της H&M είναι ότι εξέδιδαν, αλλά δεν διαβίβαζαν αποδείξεις στην ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Αρχής, συνεχίζοντας τον έλεγχο στα υποκαταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, βρήκαν ότι:

  • Στην Γλυφάδα, από τις 24/01 έως τις 24/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 33.800 αποδείξεις, καθαρής αξίας 835.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 201.000 ευρώ. Πλέον του λουκέτου, επιβλήθηκε πρόστιμο 101.500 ευρώ.
  • Στην Καλαμάτα, από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, δεν είχαν διαβιβαστεί 12.600 αποδείξεις, καθαρής αξίας 263.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 63.000 ευρώ. Το πρόστιμο φτάνει τα 32.000 ευρώ.
  • Στον Βόλο, την τελευταία τριετία, δεν είχαν διαβιβαστεί 125.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 562.000 ευρώ. Το πρόστιμο έφτασε τα 281.000 ευρώ.
  • Στην Ρόδο, από τις 30/01 έως τις 15/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 5.300 αποδείξεις, καθαρής αξίας 125.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 30.000 ευρώ. Το πρόστιμο έφτασε τα 15.000 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ, είχε βάλει λουκέτο την Δευτέρα (17.6.2024), και σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ρούχων στο Σύνταγμα, στην οδό Ερμού για τον ίδιο λόγο μη διαβίβασης αποδείξεων στην εφορία.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν αρχίσει έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας, ώστε να καταγράψουν τη συνολική φορολογική συμπεριφορά της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε άλλα τέσσερα καταστήματα της H&M"

Έτσι εκτόνωσαν Λευκωσία και Βηρυτός την κρίση από τις απειλές Νασράλα – Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Αποφασισμένες να μην αφήσουν τίποτα να διαταράξει το καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι η Λευκωσία και η Βηρυτός, ακόμη δε περισσότερο μετά την ένταση που προκάλεσαν οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα εναντίον της Κύπρου. Το 24ωρο παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις απέδωσαν καρπούς.

Το τελευταίο 24ωρο, όπως πληροφορείται το ERTNews εκτυλίχθηκε ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες με επαφές των υπουργών Εξωτερικών Κόμπου και Μπου Χαμπίμπ με αποκλειστικό αντικείμενο τη θωράκιση της στενής σχέσης που ανέκαθεν διατηρούν οι δύο χώρες. Απότοκο των επαφών αυτών ήταν η ανακοίνωση του λιβανικού ΥΠΕΞ στην οποία αναφέρεται ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών και Μεταναστών επαναλαμβάνει ότι οι Λιβανο-Κυπριακές σχέσεις βασίζονται σε μια πλούσια ιστορία διπλωματικής συνεργασίας». Το ΥΠΕΞ στη Βηρυτό τόνισε επίσης «την αδιάκοπη και συνεχή επικοινωνία και διαβουλεύσεις στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών για να συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία αποκάλυψε πριν από λίγο στο ERTNews ότι γίνονται σκέψεις για την άμεση επίσκεψη του ΥΠΕΞ του Λιβάνου στη Λευκωσία, προκειμένου να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι Κύπρος και Λίβανος δεν προτίθενται να αφήσουν οτιδήποτε να διαταράξει τους μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς.

Tην ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου απέστελνε ευχαριστήριο μήνυμα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το χειρισμό του ζητήματος των απειλών Νασράλα. Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής Προεδρίας ο  Ναζίμπ Μικάτι ευχαρίστησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την «εξαιρετική διπλωματική δήλωση» που έκανε σταματώντας, όπως σημείωσε ο κ. Μικάτι, «μία μη σημαντική αντιπαράθεση».

Την προσπάθεια συνέδραμε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Λιβάνου, Ελίας Μπου Σάαμπ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε παρέμβαση δημόσια και διέψευσε ότι η κυπριακή πρεσβεία στον Λίβανο σταμάτησε να χορηγεί βίζες. «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε όσα ειπώθηκαν για την αναστολή της χορήγησης βίζας από την Κυπριακή Πρεσβεία. Αυτό που συνέβη ήταν να σταματήσει να λαμβάνει βίζες για μία μόνο μέρα για διοικητικούς λόγους που σχετίζονται με την αναθεώρηση του τιμολογίου για τη χορήγηση βίζας και η πρεσβεία θα συνεχίσει να λαμβάνει αιτήσεις από αύριο», ανέφερε.

Μήνυμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εκφράζει σε μήνυμά του το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι εκτόνωσαν Λευκωσία και Βηρυτός την κρίση από τις απειλές Νασράλα – Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ"

Πειθαρχική έρευνα εναντίον του Αλέξη Κούγια για τις ομοφοβικές δηλώσεις για τον Κασσελάκη

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Ο Ζήσης Κωνσταντίνου, όρισε ήδη εισηγητή για την υπόθεση και στάλθηκε κλήση στον κ. Κούγια, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα - και στην συνέχεια να εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει παραγγείλει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο και ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πειθαρχική έρευνα εναντίον του Αλέξη Κούγια για τις ομοφοβικές δηλώσεις για τον Κασσελάκη "

Καιρός αύριο: Τους 40 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία την Παρασκευή

Αφόρητη ζέστη και ισχυρούς ανέμους επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Παρασκευή (21/06/2024) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τους 40 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία την Παρασκευή"

CoViD: Νέα αύξηση εισαγωγών, 5 ακόμη θάνατοι, 12 διασωληνωμένοι - Οι πρώτες μεταλλάξεις της Pirola

Αύξηση της θετικότητας και των εισαγωγών λόγω CoViD καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στις 324 έφτασαν οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD  έναντι 235 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι θάνατοι ασθενών με CoViD έφτασαν τους 5, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ εντοπίστηκαν στελέχη της BA.2.86 (Pirola) με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6).

Δεν υπήρξε εντοπισμός θετικού δείγματος της νέας παραλλαγής Flirt του κορωνοϊού, ενώ σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στα στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Αττικής (+42%), της Ξάνθης (+51%) και της Λάρισας (+20%).

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

               Δείκτες CoViD

10 Ιουνίου - 16 Ιουνίου  

  3 Ιουνίου - 9 Ιουνίου
Νέοι θάνατοι  5 8
Διασωληνωμένοι 12 10
Νέες εισαγωγές 324 235

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.033.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "CoViD: Νέα αύξηση εισαγωγών, 5 ακόμη θάνατοι, 12 διασωληνωμένοι - Οι πρώτες μεταλλάξεις της Pirola"

Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά τα πάρκα την Παρασκευή λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή (21/06/2024) τα πάρκα και τα άλση στο λεκανοπέδιο, λόγω του ακραίου κινδύνου για πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση από την Περιφέρεια Αττικής στο facebook «τα πάρκα και τα άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της, θα είναι κλειστά καθώς ακραίος (Κατάσταση Συναγερμού – Κατηγορία 5) θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 20-06-2024 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση υπάρχει «εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά τα πάρκα την Παρασκευή λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς"

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε τρεις γυναίκες που «χτυπούσαν» διαμερίσματα – Πάνω από 24.000 ευρώ η λεία τους

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από διαμερίσματα στα Ιωάννινα.

Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι απουσιάζουν οι ένοικοι και για να μην κινούν υποψίες κατά την διάρκεια της κατόπτευσής τους, προσποιούνταν ότι έψαχναν διαμέρισμα για ενοικίαση.

Από τις αρχές του μήνα ταυτοποιήθηκε ότι οι κατηγορούμενες εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις κλοπών διαμερισμάτων, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1070 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  Ιωαννίνων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Χειροπέδες σε τρεις γυναίκες που «χτυπούσαν» διαμερίσματα – Πάνω από 24.000 ευρώ η λεία τους"

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική"

Απειλές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά Κύπρου: «Μέρος του πολέμου αν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί αεροδρόμια και βάσεις»

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς όρια» σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας ευρύτερος πόλεμος με το Ισραήλ και ότι κανένα σημείο του Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νασράλα είπε ότι αυτό περιλαμβάνει και πιθανούς στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο Νασράλα απείλησε επίσης για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου» αν συνέχιζε να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος δεν επιτρέπει τη χρήση των αεροδρομίων της από το Ισραήλ ή την όποια άλλη χώρα για στρατιωτικές επιθέσεις. Στο παρελθόν υπήρξαν σε αρκετές περιπτώσεις ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές κυρίως Αμερικανικών και Βρετανικών Δυνάμεων αλλά από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι οι οποίες αποτελούν κυρίαρχο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, η Κύπρος, διεξάγει η ίδια ασκήσεις κυρίως αστυνομικές, στρατιωτικές και έρευνας και διάσωσης μαζί με το Ισραήλ. Υπήρξε και μία περίπτωση κατά την οποία επετράπη σε ισραηλινούς κομάντο να πραγματοποιήσουν άσκηση σε ορεινή περιοχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά Κύπρου: «Μέρος του πολέμου αν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί αεροδρόμια και βάσεις»"

Μαγνησία: Συνελήφθη γυναίκα για εμπρησμό στο Δρυμώνα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα θα βρεθεί στο εδώλιο για εμπρησμό εξ αμελείας ο οποίος προκάλεσε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Δρυμώνα, στη Μαγνησία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθη σήμερα, 20 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για ηλικιωμένη ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στο Δρυμώνα Μαγνησίας. Στην 78χρονη θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαγνησία: Συνελήφθη γυναίκα για εμπρησμό στο Δρυμώνα"

Γιώργος Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» ή προσωρινή κράτηση για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας

Πρόσθετες διατάξεις που ενισχύουν το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης το πρωί της Πέμπτης (20.06.24) στη «σκιά» του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα. 

Μεταξύ των μέτρων κατά της ενδοοικογενειακής βίας που εξήγγειλε σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης, είναι και η ηλεκτρονική παρακολούθηση του δράστη, που βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, με το λεγόμενο «βραχιολάκι». 

«Ο κανόνας πλέον θα είναι η επιβολή προσωρινής κράτησης για κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, εκτός εάν κρίνεται απολύτως δικαιολογημένα ότι αρκεί ο κατ΄οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποτροπή του δράστη από ανάλογες αξιόποινες πράξεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Δηλαδή ο κανόνας γίνεται προσωρινή κράτηση για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας», διευκρίνισε ο κ. Φλωρίδης. 

Πιο αναλυτικά, όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης έχουν ως εξής:

-η προφυλάκιση για κακουργηματικές φύσεως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι κανόνας και μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι όπως βραχιολάκι και κατ΄οίκον περιορισμός.

-Οι ποινές για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας εκτίονται, χωρίς να δίνεται αναστολή και χωρίς μπορεί να μετατραπεί η ποινή τους καθ οιονδήποτε τρόπο.

Η παραπομπή τους σε δίκη γίνεται σύντομα μετά την ανάκριση χωρίς να μεσολαβεί κρίση δικαστικού συμβουλίου.

-Προβλέπεται προσωρινή κράτηση έως έξι μήνες για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Για τα αυτόφωρα δε εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας η κράτηση παρατείνεται έως τις πέντε ημέρες.

Προστατεύονται τα θύματα με την πρόβλεψη ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στο δικαστήριο, αρκεί η ανάγνωση της κατάθεσης τους στις αρχές και η καταγγελία τους, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

Προβλέπεται επίσης η επιβολή περιοριστικών όρων πριν ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για να προστατευθούν τα θύματα. Αν οι όροι αυτοί ( για παράδειγμα να μην πλησιάζει το θύμα, να μην το παρενοχλεί, το απειλεί και λοιπά) παραβιαστούν, τότε προβλέπεται ποινή φυλάκισης για τον δράση και ενημέρωση της αστυνομίας.

– Κάθε υποτροπή του δράστη καθιερώνεται ως επιβαρυντική περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας που οδηγεί στο μέγιστο ύψος της ποινής.

– Δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης  στα ιδιαιτέρως σοβαρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα και αν το θύμα. (Δηλαδή να τα βρούν και να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία).

Σε κάθε περίπτωση, θεσπίζεται δυνατότητα του εισαγγελέα να μη δεχθεί συμφωνία των μερών για διαμεσολάβηση ή να την ανακαλέσει, όταν συντρέχουν στοιχεία, που θα μπορούσαν να μειώσουν την ικανότητα του θύματος για συνειδητή επιλογή.

-Σε περιστατικά  ενδοοικογενειακής βίας, ο Εισαγγελέας διερευνά αυτεπάγγελτα αν πρέπει να αλλάξει και το καθεστώς επιμέλειας των παιδιών.

⁃  Επίσης προβλέπεται  η λειτουργία πλατφόρμας καταγγελιών εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας ακόμα και από τρίτους.

⁃  Καθώς και η δημιουργία αρχείου/ιστορικού αναφορών ενδοοικογενειακής βίας από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο επισυνάπτεται ως συνοδευτικό έγγραφο της δικογραφίας.⁃ Τέλος να σημειωθεί ότι πριν μια εβδομάδα τέθηκε σε εφαρμογή και η νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ενώ η ελληνική νομοθεσία που άλλαξε τελευταία έχει περιλάβει πολλές προστατευτικές διατάξεις για τα θύματα τέτοιων αντικοινωνικών και εγκληματικών συμπεριφορών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές δεν αφορούν συγκυριακά φαινόμενα και εντάσσονται στη μόνιμη νομοθετική παραγωγή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ενδοοικογενειακής βίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» ή προσωρινή κράτηση για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας"

Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας – Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής ο γνωστός ποινικολόγος

Τον δρόμο για τη φυλακή, και συγκεκριμένα για τις φυλακές Κορυδαλλού, πήρε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με περιπολικό λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί. Στο πλευρό του συνεργάτες του, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα.

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν όταν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, χθες, προχώρησαν στην άρση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και την αντικατάστασή τους με προσωρινή κράτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, γιατί κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος ποινικολόγος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, αλλά και γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Και αυτό γιατί η Αστυνομία ενημέρωσε ότι, ενώ τον αναζητούσε, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.

Όταν έγινε γνωστή η έκδοση του εντάλματος, ο Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ποινικολόγος οδηγήθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από τον οποίο αφέθηκε τυπικά ελεύθερος ως προς το σκέλος της μήνυσης που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγόπουλου.

Η συγκεκριμένη δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου δικηγόρου, είναι αρμόδια να ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας – Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής ο γνωστός ποινικολόγος"

Αχαΐα: Συνελήφθη 15χρονος που χτυπούσε και εκβίαζε συνομήλικο για να του αποσπά το χαρτζιλίκι

Ο 15χρονος που συνελήφθη στην Αχαΐα παίρνει το δρόμο για τον εισαγγελέα. Ο ανήλικος κατηγορείται ότι χτυπούσε και εκβίαζε παιδί, για να βάζει χέρι στο χαρτζιλίκι του.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα (19-06-2024), σε περιοχή της Αιγιαλείας στην Αχαΐα, ένας 15χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και εκβίαση. Ο 15χρονος, φέρεται να εκβίαζε και να χτυπούσε  συνομήλικό του για να του παίρνει το χαρτζιλίκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο πατέρας ενός 15χρονου πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας και κατήγγειλε, ότι προχθές το βράδυ σε παραλία της Αιγιαλείας, ο κατηγορούμενος ανήλικος επιτέθηκε στον 15χρονο γιο του και του προκάλεσε σωματικές βλάβες, γρονθοκοπώντας τον πρόσωπο και στο σώμα.

Ο ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ανήλικου για την παραμέληση της εποπτείας του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τους τελευταίους δυο μήνες ο κατηγορούμενος ανήλικος με την χρήση απειλών σωματικής βίας εξανάγκασε τον 15χρονο να του παραδίδει χρήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Συνελήφθη 15χρονος που χτυπούσε και εκβίαζε συνομήλικο για να του αποσπά το χαρτζιλίκι"

Μήνυση Κούγια κατά της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζωγοπούλου – Το μήνυμα που προκάλεσε την αντίδρασή του

Μήνυση και αγωγή κατά της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, θα υποβάλει ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό του γραφείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο επικεφαλής του γραφείου μας πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το περιεχόμενο ανταλλαγέντων μηνυμάτων της φερόμενης ως θύματος βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και φερόμενης ως τρομοκρατημένης συζύγου του συναδέλφου μας Αποστόλου Λύτρα.

Σε ένα εκ των μηνυμάτων η φερόμενη ως βαριά τραυματισμένη και φερόμενη ως τρομοκρατημένη κα Πολυζωγοπούλου αποστέλλει ένα μήνυμα στον συνεργάτη του Αποστόλου Λύτρα, με το οποίο όχι μόνο συκοφαντεί τον κύριο Κούγια, αλλά κυρίως αναδεικνύει το ποιας ποιότητος προσωπικότητα είναι και ότι μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι.

Το μήνυμα αυτό έχει το εξής περιεχόμενο: “Πες του να ηρεμήσει, γιατί έμαθα ότι μιλάει με τον Κούγια και λένε παπαριές”.

Το συγκεκριμένο μήνυμα θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Αλεξίου Κούγια τόσο ως ανθρώπου όσο και ως Δικηγόρου, και το περιεχόμενό του είναι παντελώς ψευδές και συκοφαντικό.

Επειδή ο κ. Κούγιας ευρίσκεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εμείς οι συνεργάτες του έχουμε λάβει εντολή να αποστείλουμε σήμερα εξώδικη – διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και ακολούθως να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή εις βάρος της.

Επίσης, έχουμε λάβει εντολή από τον κο Κούγια να λάβουμε αντίγραφα των εκπομπών του παρουσιαστή Γεωργίου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 χθες και σήμερα και να αξιολογήσουμε εάν τα όσα αυτός ανέφερε για την προσωπικότητα του κου Αλεξίου Κούγια συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και από πλευράς αστικού δικαίου προσβολή της προσωπικότητος, ώστε, εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, να προσφύγει ο κ. Κούγιας κατά του Γεωργίου Λιάγκα ενώπιον των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση Κούγια κατά της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζωγοπούλου – Το μήνυμα που προκάλεσε την αντίδρασή του"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περίπου 300 εκατ. από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια - Θα κατευθυνθεί σε ευάλωτους και ειδικά σε συνταξιούχους

Στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι «η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023 και, τώρα που έχουμε μια εικόνα για φέτος, το ΥΠΟΙΚ πήρε αυτή την απόφαση που θεωρώ δίκαιη. Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

Μια πρώτη εκτίμηση, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι είναι τα έσοδα από την συνεισφορά αυτή θα είναι κοντά στα 300 εκατ. ευρώ

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη



Όσον αφορά τη μονιμοποίηση της μείωσης του ΦΠΑ στα ταξί, ο πρωθυπουργός είπε ότι το ταξί πρέπει να είναι ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς, ενώ το ίδιο κάνουμε και για τον καφέ που θα πάρει ο εργαζόμενος που πηγαίνει στη δουλειά του και για το delivery.

Για την ακρίβεια: Θέλω να περάσουμε τη συζήτηση από την ακρίβεια στην αποκλιμάκωση των τιμών. Τα πήγαμε καλύτερα στον πληθωρισμό γι' αυτό τόνισα από το υπουργείο Ανάπτυξης την Τετάρτη ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι και τα σούπερ μάρκετ και οι επιχειρήσεις.

Θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες μειώσεις τιμών. Υπάρχουν δύο ειδών ζητήματα: τι γίνεται στην πατρίδας μας και τι γίνεται στην ΕΕ. Εκεί, στο δεύτερο, θα επιμείνω. Το είχα θέσει ως όρο ενόψει των διαπραγματεύσεων για τα αξιώματα της ΕΕ. Θα ήθελα να εντάξω μια φράση στην ατζέντα της ΕΕ για την επόμενη 5ετια.

Προφανώς πρόκειται για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως τα διυλιστήρια, αλλά αν κρίνουμε ότι πρέπει να επιβάλουμε έκτακτα μέτρα θα το κάνουμε. Είναι μέτρα παρεμβατικά γιατί είμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση, μέχρι να δούμε αποκλιμάκωση τιμών σε προϊόντα.

Δεν θα γυρίσουμε στις τιμές πριν από 3 χρόνια όπως και οι μισθοί δεν είναι ίδιοι πριν από 3 χρόνια αλλά θα έχουμε αποκλιμάκωση τιμών.

Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη: Οποιαδήποτε κρίση στην Ευρωζώνη δεν μας αφήνει αδιάφορους. Είναι ικανοποιητικό όμως ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια της χώρας να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της. Γι' αυτό και προεκλογικά έλεγα να μην υποκύψουμε στις σειρήνες των εύκολων παροχών γιατί αυτό θα ακύρωνε όλη την προσπάθεια που κάναμε. Δεν φαίνεται η κρίση αυτή για την ώρα να έχει επίπτωση στο κόστος δανεισμού της χώρας.

Να θυμίσω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό Οικονομικών στην οποία δεν έχει απαντήσει, να πάει στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής και κατ΄αντιπαράσταση με τον υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριηο του Κράτους να συγκριθεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία στο επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Νομίζω ότι υπάρχει μια κατανόηση πώς πρέπει να κατανεμηθούν οι θέσεις, κάποιες λεπτομέρειες μένουν. Η πολιτική συμφωνία θα γίνει ανάμεσα στο ΕΛΚ τους Σοσιαλιστες και τους Φιλελεύθερους χωρίς να προσφύγουμε σε ακραία κόμματα. Ούτε στη χώρα μας σε απόλυτο αριθμό ψήφων υπήρξε έκρηξη στον αριθμό των ψήφων των κομμάτων που είναι δεξιά της ΝΔ.

Για το αν πρέπει να υπάρξει δεξιά στροφή στη ΝΔ: Θα έλεγα σε αυτούς τους καλοπροαίρετους σχολιαστές ότι θα έβλεπα πολύ θετικά μια επιστροφή στις ρίζες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτός αποϊδεολογικοποίησε την κομματική ταυτότητα της ΝΔ. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παραταξη, αυτή οραματίστηκα, αυτή υπηρέτησα, αυτή η στρατηγική έχει δώσει σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις 40%. Δεν υπάρχει περίπτωση επί δικών μου ημερών η ΝΔ να επιστρέψει σε ιδεολογική περιχαράκωση την οποία πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν η παράταξη.

Για την υπόθεση Λύτρα: Έχουμε κάνει πολλές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για την ενδοοικογενειακή βία. Εδώ δικαιωθήκαμε απόλυτα γιατί κάναμε μια αλλαγή που προβλέπει ότι γιατρός που διαπιστώνει ότι έχει διαπραχθεί ενδοοικογενειακή βία, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στον εισαγγελέα χωρίς την ομολογία του θύματος.

Κάθε μέρα γίνονται συλλήψεις στην πατρίδα μας με στοιχειοθετημένες δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία. Μόνο στο ΑΤ Ομόνοιας από τις αρχές του έτους είχαμε 216 συλλήψεις

Μετά τη γροθιά στο στομάχι από την υπόθεση της Κυριακής Γρίβα αναζητήσαμε τι πρέπει να γίνει και ο κ. Φλωρίδης θα παρουσιάσει πώς θα είμαστε πιο αυστηροί σε περιπτώσεις που απαιτείται προφυλάκιση. Το panic button ήταν μια πολύ σημαντική καινοτομία και έχει σώσει ζωές.

Χρειαζόμαστε τη συμμαχία πρώτα από όλα των θυμάτων στα οποία βγάζω το καπέλο γιατί δεν είναι εύκολο να φύγεις από τον κακοποιητή σου, αλλά και της κοινωνίας που γνωρίζει αλλά δεν μιλάει

Για την ασφάλεια: Είναι μια διαρκής προσπάθεια που συνδέεται με την καλύτερη κατανομή του προσωπικού της ΕΛΑΣ. Τα στοιχεία δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Εκεί που έχουμε έκρηξη είναι στα περιστατικά των καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας, στις περιπτώσεις bullying. Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα και η ΕΛΑΣ πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγησή τους: Δεν θα αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία της πολιτικής απόφασης αυτής. Κανείς ελεύθερος επαγγελματίας δεν προσδοκά για μια ζωή τα έσοδα του να είναι στο ύψος του τεκμαρτού. Ήταν μια παρέμβαση που είχαμε προαναγγείλει προεκλογικά για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είχαμε μια βαθμιαία συμμόρφωση και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να στηρίξουμε υγεία, παιδεία.

Αν υπάρχουν σημειακές βελτιώσεις όπως π.χ. το οικογεναικό εισόδημα, να τα δούμε αλλά δεν θα αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία.

Για τον ανασχηματισμό: Το σκεπτικό είναι πάντα το ίδιο. Κατ' αρχάς αξιολογήσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν έκρυψα ότι δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Υπήρχαν πολίτες που απείχαν συνειδητά και όχι από αδράνεια. Μας είπαν ότι έχουμε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε όπως η ακρίβεια και η υγεία. Μας είπαν σας εμπιστεύομαστε με έναν αστερίσκο, φροντίστε να τρέξετε πιο γρήγορα και οι αλλαγές προσώπων αυτό αποσκοπούν ότι ένας νέος υπουργός μπορεί να κινηθεί ταχύτερα χωρίς να μηδενίζω το έργο των προκατόχων τους.

Για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά: Είναι σημαντικό για κάθε κυβέρνηση να έχει απέναντί της μια σοβαρή αντιπολίτευση που να αντιπροτείνει σχέδιο διακυβέρνησης. Αυτό δεν το έχω δει μέχρι σήμερα. Ειδικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχω δει επιστροφή στον λαικισμό και την τοξικότητα που τιμωρήθηκε στις ευρωεκλογές.

Μου δίνει την εντύπωση ότι η συζήτηση αφορά τα πρόσωπα και όχι τις πολιτικές. Στη ΝΔ διατυπώσαμε μια πρόταση που εγώ μπόρεσα να εκφράσω. Δεν ψήφισαν Μητσοτάκη επειδή είναι ψηλός ή όμορφος. Αυτό που δεν βλέπω σε αυτή τη συζήτηση της αντιπολίτευσης δεν βλέπω την πρόταση αλλά τσιτάτα και περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη.

Εμένα με ενδιαφέρει η αντιπολίτευση να μπορεί να κάνει προτάσεις που θα βρίσκει σωστές η κυβέρνηση.

Για τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και την Τουρκία: Είχαμε μεγάλη αύξηση των ροών Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο του 2023 αλλά είμαστε καλύτερα τώρα. Σήμερα διαχειριζόμαστε τις ροές που φτάνουν στα νησιά χωρίς προβλήματα, εφαρμόζουμε την πολιτική της ισχυρής αποτροπής με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η συνεργασία με την Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. Δεν έχω δηλαδή ένδειξη ότι υπάρχει πρόθεση χαλάρωσης της επιτήρησης από την τουρκική κυβέρνηση.

Δεν είμαι αφελής, δεν αλλάζει ο πυρήνας της τουρκικής πολιτικής από τη μια στην άλλη στιγμή. Ας κρατήσουμε την κινητικότητα για τη θεολογική σχολή της Χάλκης, τη συνεργασία στο μεταναστευτικό, τη βίζα για τα νησιά. Η πολιτική μας είναι με καλή διάθεση συνεργασίας αλλά χωρίς καμία δόση αφέλειας απέναντι στην Τουρκία

Για τη Βόρεια Μακεδονία: Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Θα βρεθεί ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σε άβολη θέση στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Θα θέσω το ζήτημα εκει΄. Θα καταλάβουν τα Σκόπια ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα στο θέμα αυτό. Γιατί αν η χώρα δεχόταν μια διπλή ονομασία το ζήτημα θα είχε κλείσει εδώ και χρόνια. Αν τεθεί σε αμφισβήτηση θα έχει προβλήματα και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ στην οποία προσδοκά να γίνει μέλος

Για τον Φρέντι Μπελέρη: Θα ήθελα να είναι παρών στην ορκωμοσία των ευρωβουλευτών στις 16 Ιουλίου και να ψηφίσει για την επανεκλογή της κυρίας φον ντερ Λάιεν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κυριάκος Μητσοτάκης: Περίπου 300 εκατ. από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια - Θα κατευθυνθεί σε ευάλωτους και ειδικά σε συνταξιούχους"

Συνελήφθη αστυνομικός στη Μύκονο για κλοπή – Παρακολουθούσε σεμινάριο για ενδοοικογενειακή βία

Στον εισαγγελέα Σύρου οδηγείται αυτή την ώρα υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε στο τμήμα της Μυκόνου καθώς συνελήφθη από τους αδιάφθορους της ελληνικής αστυνομίας γιατί έκλεψε την αλυσίδα μιας κρατούμενης.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η αστυνομικός είχε έρθει στην Αθήνα χθες για να παρακολουθήσει σεμινάριο για τη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Όλα αρχίσαν όταν μια αλλοδαπή κρατούμενη στο τμήμα της Μυκόνου κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι έλλειπε η αλυσίδα από το τσαντάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί στο τμήμα έκαναν έρευνα και από βίντεο διαπίστωσαν ότι η υπαρχιφύλακας ήταν αυτή που είχε βάλει το χέρι της στο τσαντάκι της κρατούμενης και της άρπαξε την αλυσίδα.

Η αστυνομικός όμως είχε αναχωρήσει από το τμήμα και βρισκόταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο, στο οποίο συμμετέχουν αστυνομικοί για να εκπαιδεύονται στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Οι αστυνομικοί της Μυκόνου ειδοποίησαν τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων. Συνέλαβαν την αστυνομικό την ώρα του σεμιναρίου και την οδήγησαν στην Μύκονο στο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμπεται στον εισαγγελέα Σύρου.

Με εντολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη αστυνομικός στη Μύκονο για κλοπή – Παρακολουθούσε σεμινάριο για ενδοοικογενειακή βία"

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Για εμένα δεν υπάρχει παραβίαση όρων από τον Λύτρα – Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου είναι αντισυνταγματική

Δικαστικό «εμφύλιο» έχει προκαλέσει η παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, και θύμα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Οι δύο παρεμβάσεις της ηγεσίας του ανωτάτου δικαστηρίου έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των νομικών κύκλων, με πολλούς να χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

«Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου είναι αντισυνταγματική»

«Καταδικάζω απερίφραστα και κατηγορηματικά όταν ένας άντρας, γενικά μιλάω, χρησιμοποιεί τη βία απέναντι σε μία γυναίκα, όπως επίσης καταδικάζω όταν η βία είναι το μέσον επίλυσης των διαφορών. Η εμπειρία μου τόσα χρόνια στα δικαστήρια λέει ότι η βία μόνο προβλήματα δημιουργεί και πολλές φορές είναι και ολέθρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπετε ποια είναι η κατάληξη ενός συναδέλφου, ο οποίος είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία μέχρι την στιγμή που κακοποίησε τη συνάδελφο γυναίκα του», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχετικά με την υπόθεση Λύτρα.

«Για μένα, αυτή η υπόθεση έχει μια διάσταση την οποία δεν μπορεί να την καταλάβει η κοινή γνώμη, αλλά είναι η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη δικαστική ένωση που υπάρχει στη χώρα, όπως και ο δικηγορικός σύλλογος Αθήνας, αντιδρούμε, και μεταξύ αυτών και εγώ, στην πρωτοβουλία που πήρε η ηγεσία του Αρείου Πάγου. Είναι τεράστιο το θέμα όταν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει και μάλιστα με δελτίο Τύπου, και λέει ότι θα πρέπει να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα κατά ενός δικαστή και ενός εισαγγελέα που διέταξαν να αφεθεί ελεύθερος ένας κατηγορούμενος. Είναι δυνατόν όταν δικαιοδοτεί ή όταν εκφράζει την ουσιαστική του κρίση, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου διαφωνεί και αυτό σημαίνει όποτε διαφωνεί ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα πρέπει να διενεργείται πειθαρχική έρευνα; Όταν δεν έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη υπάρχει πλήγμα στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να φοβάται ο δικαστής εάν η απόφασή του αρέσει ή όχι στον εκάστοτε πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Όλοι κρινόμαστε αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν και κάποιοι θεσμοί και κανόνες οι οποίοι δεν μπορούν να παραβιάζονται από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Ο ίδιος σημειώνει πως: «Με το πειθαρχικό μέτρο, εκείνη την στιγμή διασαλεύεται η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία του δικαστή, που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Θέλουμε να έχουμε δικαστές ελεύθερους ή θέλουμε να έχουμε στρατιώτες δικαστές; Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου είναι αντισυνταγματική, είναι μια παρέμβαση που ευθέως παραβιάζει την ελευθερία της δικαστικής κρίσης. Αυτό που έκανε η πρόεδρος, δεν πρέπει να το επαναλάβει. Ο δικαστής δεν είναι μελλοντολόγος, κρίνει με τα στοιχεία που είχε».

«Ουδείς είναι υπεράνω της κριτικής στις Δημοκρατίες. Όταν όμως ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, οι δικαστές αποφασίζουν, οι εισαγγελείς προτείνουν, αστραπιαία και με δελτίο Τύπου λέει ότι αυτή η απόφαση ήταν λάθος, διατάσσω πειθαρχική έρευνα, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Περνάς ένα μήνυμα στη Δικαιοσύνη ανασφάλειας. Τα τραγικά γεγονότα δε νομιμοποιούν μια πρόεδρο του Αρείου Πάγου να παρεμβαίνει έτσι. Υπάρχουν άλλα αρμόδια όργανα. (…) Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό, κανένας δικηγόρος, κανένας δικαστής δεν μπορεί να τα δεχτεί αυτά. Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα», συμπληρώνει.

«Δεν υπάρχει παραβίαση των περιοριστικών όρων»

Σχετικά με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα και αν αυτοί παραβιάστηκαν, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπογραμμίζει: «Αν κάποιος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για κακούργημα που προβλέπεται η δυνατότητα να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, η παραβίαση των όρων σημαίνει ότι ο ανακριτής έχει τη δυνατότητα να τους αντικαταστήσει με προσωρινή κράτηση. Κατά τη δική μου άποψη, δεν υπάρχει παραβίαση των περιοριστικών όρων. Δυστυχώς, όπως βλέπετε, οι επεμβάσεις της προέδρου του Αρείου Πάγου πώς επηρεάζουν τον ανακριτή και ακολουθεί τη βούληση του Αρείου Πάγου και αυτήν την στιγμή διατάσσει προσωρινή κράτηση κατά του συναδέλφου μου που για μένα δεν υπάρχει παραβίαση των όρων. Θα ήταν διαφορετικά αν τον προφυλάκιζε από την αρχή. Τώρα που προσπαθούμε να βρούμε μια δήθεν παραβίαση περιοριστικών όρων, εκτίθεται η Δικαιοσύνη. Σέβομαι και τιμώ την κα Κλάππα, έκανε λάθος, να μην το επαναλάβει. Η υστεροφημία της διακυβεύεται».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Για εμένα δεν υπάρχει παραβίαση όρων από τον Λύτρα – Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου είναι αντισυνταγματική"

Ρομά ξάφρισαν χρήματα από την τσέπη ηλικιωμένου στην Άρτα

Με διάφορα προσχήματα είχαν αποσπάσει την προσοχή ενός ηλικιωμένου δυο επιτήδειοι που είχαν παρκάρει το αυτοκίνητό τους έξω από σπίτι του στην περιοχή Ανέζα της Άρτας και, όσο ο ένας τον κρατούσε απασχολημένο, ο άλλος κατάφερε να του ξαφρίσει όσα χρήματα είχε πάνω του.

Ήταν πρωί της 11ης Μαρτίου, όταν ο άγνωστος τότε δράστης έβαλε το χέρι του με μια ταχυδακτυλουργική κίνηση στην τσέπη του παντελονιού του ανυποψίαστου 75χρονου και, χωρίς εκείνος να τον αντιληφθεί, “βούτηξε” το ποσό των 300 ευρώ και τράπηκε με φυγή μαζί με τον συνεργό του.

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας που κράτησε τρεις μήνες, η κλοπή εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο Ρομά ηλικίας 27 και 32 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Άρπαξε το πορτοφόλι μπροστά στον κάτοχό του

Μπροστά σε ένα νεαρό που φορούσε μάσκα και είχε αναρριχηθεί στο μπαλκόνι του βρέθηκε ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην Πάτρα, αλλά “πάγωσε” και δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν τον είδε να αρπάζει το πορτοφόλι του από το σημείο που το είχε αφήσει και να πηδάει στον δρόμο καταφέρνοντας να εξαφανιστεί.

Πάντως, έδωσε την περιγραφή του δράστη στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι προσπαθούν να τον ταυτοποιήσουν εξετάζοντας πλάνα από κάμερες επιχειρήσεων της περιοχής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά ξάφρισαν χρήματα από την τσέπη ηλικιωμένου στην Άρτα"

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε στον ΗΣΑΠ – Συνελήφθησαν 36 άτομα που εμπλέκονται σε 41 ληστείες

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε βάρος πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 36 άτομα τα οποία κατηγορούνται για εμπλοκή σε 41 ληστείες.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμησή της, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 20 μέλη της, καθώς και 13 άτομα για έτερα αδικήματα, ενώ τρία μέλη είναι ήδη έγκλειστα στη φυλακή.

Σε βάρος τους, και σε βάρος ακόμα 20 ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπλα, ναρκωτικά, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, διέγερση, διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ορμητήρια οι σταθμοί του ΗΣΑΠ

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς και συρμούς του ΗΣΑΠ, ιδίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δρούσαν σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων, τα οποία με χρήση σωματικής βίας ή με βίαιο τράβηγμα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τις αλυσίδες που έφεραν στον λαιμό τους.

Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις αλυσίδες σε δύο άτομα που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι της συμμορίας, οι οποίοι προέβαιναν στην πώλησή τους και στον διαμοιρασμό των κερδών με τα υπόλοιπα μέλη.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10 αλυσίδες, χρυσό περιδέραιο και ρολόι χειρός,
  • 3 ρολόγια smartwatch,
  • 4 λάπτοπ,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • 33 κινητά τηλέφωνα,
  • μαχαίρι, -3- αυτοσχέδιες λάμες και -2- σουγιάδες,
  • 24 ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • 350 ευρώ,
  • πλήθος τσαντών,
  • 9 ζεύγη γυαλιών ηλίου και
  • 2 τραπεζικές κάρτες

Αξιοσημείωτο της θρασύτητάς τους είναι ότι, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, τρεις από τους συλληφθέντες υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εξ΄αυτών.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 41 περιπτώσεις ληστειών, που έχουν διαπραχθεί από τον Φεβρουάριο του 2024. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε στον ΗΣΑΠ – Συνελήφθησαν 36 άτομα που εμπλέκονται σε 41 ληστείες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news