facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο Κουκάκι – Ζημιές σε ΕΛΤΑ, ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ – 9 προσαγωγές

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων στο Κουκάκι το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα και ΑΤΜ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 11:30 το βράδυ της Πέμπτης όταν oι δράστες κρατώντας ρόπαλα και άλλα αντικείμενα προκάλεσαν καταστροφές στις τζαμαρίες ενός υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, ενός σούπερ μάρκετ και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας ενώ προκάλεσαν φθορές και σε δύο ΑΤΜ.

Σύμφωνα με το MEGA η καταδρομική επίθεση έγινε με αφορμή την απεργία πείνας που πραγματοποιεί φυλακισμένος αντεξουσιαστής με το προσωνύμιο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Μετά την επίθεση ομάδες αστυνομικών που πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο Κουκάκι – Ζημιές σε ΕΛΤΑ, ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ – 9 προσαγωγές "

Υπουργοί Εσωτερικών ΕΕ: Συμφωνία σε δύο πυλώνες για την διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης

Σε μια γενική προσέγγιση για τον κανονισμό διαχείρισης του ασύλου και της μεγτανάστευσης συμφώνησαν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο.

Αναλυτικά, η σουηδική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε: «Οι υπουργοί μόλις συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση σχετικά με τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης και τον κανονισμό για τη διαδικασία ασύλου. Αυτοί οι φάκελοι αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης του συστήματος ασύλου της ΕΕ και είναι το κλειδί για μια καλή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης. Η σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια πολλών προεδριών συνέβαλε στο αποτέλεσμα που επιτύχαμε σήμερα».

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη, για πρώτη φορά δημιουργείται ένας υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, κάτι που παραδοσιακά ζητούσαν τα κράτη-μέλη της πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Ίλβα Γιόχανσον: Εξαιρετικά σημαντικό βήμα

Ως ένα «εξαιρετικά σημαντικό βήμα» στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, χαρακτηρίζει τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας στο Συμβούλιο, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, με ανάρτησή της στο Twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς κάνει λόγο για μια «ιστορική ημέρα».

«Ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για τη μεταναστευτική πολιτική στην ΕΕ επετεύχθη σήμερα στο Συμβούλιο. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τους τριλόγους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε μαζί», έγραψε στο twitter η Επίτροπος Γιόχανσον.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργοί Εσωτερικών ΕΕ: Συμφωνία σε δύο πυλώνες για την διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης"

Πράσινο φως στην Εύα Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Εύα Καϊλή, καθώς αποφασίστηκε ότι θα μπορεί πλέον να συμμετέχει στις εργασίες του στο Στρασβούργο.

Το αίτημα της Εύας Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μετέφερε στις βελγικές αρχές ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Παρών ήταν και ο συνεργάτης του κ. Σβεν Μαρί. Ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε να πηγαίνει η ελληνίδα ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο για τις εργασίες του ΕΚ και το αίτημα έγινε δεκτό. Επίσης το Συμβούλιο δέχθηκε ρητά ότι η κ. Καϊλή μπορεί να δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο αλλά να μην έχει επαφή με τους εμπλεκόμενους μέσω των δηλώσεων στον Τύπο.

Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η Εύα Καϊλή θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως στην Εύα Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω αθλητικής εκδήλωσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή 11 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής της εκδήλωσης με την επωνυμία «Run - Bike - Care».

Συγκεκριμένα από τις 07:30 έως τις 10: 30΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στις ακόλουθες οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως την Λ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος.

• Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την Λ. Αμαλίας έως την οδό Ιπποκράτους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την Λ. Βασ. Αμαλίας έως την Λ. Βασ. Κων/νου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αρδηττού (κατερχόμενο) και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου έως την Λ. Βασ. Κων/νου.

• Αραβαντινού, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου έως την Λ. Βασ. Κων/νου.

• Κλεάνθους, στο τμήμα της από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ έως την Λ. Βασ. Κων/νου.

Κατά τις ώρες που θα ισχύσει η ανωτέρω απαγόρευση της κυκλοφορίας θα απαγορεύεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

• Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης

• Λ. Βασ. Κων/νου - Βασ. Γεωργίου Β΄(ΤΡΟΥΜΑΝ)

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω αθλητικής εκδήλωσης"

Δημοσκόπηση MRB: Αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική βουλή «δείχνουν» οι πολίτες

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και επτακομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB οι πολίτες φαίνεται πως δεν επιθυμούν να πάει η χώρα και σε τρίτες εκλογές και ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός βγαίνει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου αξιολογούνται θετικά από το 50% των ερωτηθέντων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,6%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 6,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η Ελληνική Λύση 3,9%, το κόμμα Νίκη 4,2%, και το ΜέΡΑ25 2,1%. Στο 11,9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα νούμερα είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 39,2% έως 43,2%
ΣΥΡΙΖΑ 18% εως 22%
ΠΑΣΟΚ 10% έως 13%
ΚΚΕ 6% έως 8%
ΛΥΣΗ 3,4% έως 5,4%
ΝΙΚΗ 3,1% έως 5,1%
ΠΛΕΥΣΗ 3,8% έως 5,8%
ΜΕΡΑ25 1,4% έως 3,4%

Στις έδρες αν προκύψει επτακομματική βουλή τα νούμερα είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 161
ΣΥΡΙΖΑ 54
ΠΑΣΟΚ 30
ΚΚΕ 19
ΠΛΕΥΣΗ 13
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 12
ΝΙΚΗ 11

Για καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 44,7% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13,1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 6,5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 4,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 4,3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 3,6%

Στην αξιολόγηση των εκλογών της 21ης Μαΐου το 50,3% το βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά και το 42% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στο ερώτημα αν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει αυτοδυναμία το 75,2% λένε ναι και μάλλον ναι και όχι ή μάλλον όχι λέει το 18,7%.

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου το 52,1% λέει κυβέρνηση συνεργασίας δυο ή και περισσότερων κομμάτων και το 38,7% λέει να γίνουν νέες εκλογές.

Τι λένε για τα ποσοστά των κομμάτων

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες επιθυμούν αύξηση η μείωση ποσοστού ΝΔ, να αυξηθεί λέει το 43,3%, να παραμείνει ίδιο λέει το 8,3% και 44,7% να μειωθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το 35% λέει να αυξηθεί, να μείνει ίδιο το 10,8% και να μειωθεί λέει το 49,5%.

Για το ΠΑΣΟΚ το 35,3% λέει να αυξηθεί, ένα 15,1% να παραμείνει στο ίδιο ποσοστό και να μειωθούν λέει το 43,5%.

Για το ΚΚΕ το 30,7% λέει να αυξηθεί, το 25,8% να μείνει ίδιο και να μειωθεί λέει το 37%.

Για την Ελληνική Λύση το 19,1% λέει να αυξηθεί, το 18% να μείνει στο ίδιο ποσοστό και το 56,6% να μειωθεί το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να εκλεγεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή το 47,8% λέει ναι και το 38,7% λέει όχι.

Για το κόμμα ΝΙΚΗ το 24% λέει πως θέλει να μπει στη Βουλή ενώ το 56,4% λέει να μην εκλεγεί στη Βουλή.

Για το ΜέΡΑ25 το 23,8% λέει πως θέλει να μπει στη Βουλή ενώ το 61,7% να μπει στη Βουλή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική βουλή «δείχνουν» οι πολίτες"

Εκλογές 2023: Κόπηκε ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο - Πέρασαν 32 κόμματα

Εκτός της βουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου 2023 μένει ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και ο συνδυασμός των ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση-ανακήρυξη του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, νομιμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές 32 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και εκτίει την ποινή του συμμετείχε στον συνδυασμό «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» και είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. 

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων  και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44).

Αναλυτικότερα, τα 12 κόμματα που «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο είναι:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Κόπηκε ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο - Πέρασαν 32 κόμματα"

Μητσοτάκης σε πολύτεκνους: Νέο υπουργείο για το Δημογραφικό και νέο ειδικό Τιμολόγιο Ηλεκτρικής Ενέργειας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες

Η δημιουργία νέου, ξεχωριστού Υπουργείου για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Οικογένεια, το Δημογραφικό Ζήτημα και τη Στέγαση τέθηκε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το νέο Υπουργείο, το οποίο έχει ήδη προαναγγελθεί από τον κ. Μητσοτάκη ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες για την επομένη των εκλογών, συζητήθηκε και η από κοινού χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την Οικογένεια και το δημογραφικό ζήτημα της χώρας.

Τα μέλη της Συνομοσπονδίας παρέδωσαν τις προτάσεις τους στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στην έναρξη της συνάντησης ανέφερε: «Ξέρετε ότι έχουμε ενσωματώσει αρκετές από τις προτάσεις σας ήδη στο σκεπτικό μας για την επόμενη μέρα, όπως φυσικά και για τα μέτρα τα οποία ήδη έχουμε πάρει.

Μερικές φορές τα ξεχνάει ο κόσμος και καλό είναι να το θυμίζουμε, ότι και τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα ήταν μια δική μας πολιτική πρωτοβουλία, όπως και η συνολική πολιτική, θα έλεγα, για τη στήριξη της οικογένειας. Αλλά προφανώς η πολυτεκνία είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση, η οποία απαιτεί να σκεφτούμε λίγο «έξω από το κουτί».

Εμείς θα εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή αυτά τα οποία θα μας καταθέσετε. Νομίζω ότι έχουμε μία πειστικότητα όταν συνομιλούμε, ξέρετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας πούμε πράγματα τα οποία γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη, αλλά καταφέρνουμε και βρίσκουμε πάντα κοινούς τόπους και νομίζω ότι και την επόμενη τετραετία, με το καλό, μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τα μέλη της ΑΣΠΕ και για τη δημιουργία νέου ειδικού Τιμολογίου Ηλεκτρικής Ενέργειας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες, η οποία είχε ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο συμμόρφωσης της Πολιτείας στην απόφαση 430/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας και απομένει η υλοποίησή της από την επόμενη κυβέρνηση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα, τρίτη κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ), για τις πολύτεκνες οικογένειες, ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό τους κόστος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Νέα Δημοκρατία ο Εκπρόσωπος Τύπου Άκης Σκέρτσος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος και από την πλευρά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ο Πρόεδρος Βασίλειος Θεοτοκάτος, οι Αντιπρόεδροι Θωμάς Γιαννιώτης και Δημήτρης Σταμούλης, η Γενική Γραμματέας Δήμητρα-Ινές Αγγελή, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Σολδάτος και Ιωάννα Φωτοπούλου, ο Διευθυντής Χαράλαμπος Παύλος και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Γαβριήλ Αμίτσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε πολύτεκνους: Νέο υπουργείο για το Δημογραφικό και νέο ειδικό Τιμολόγιο Ηλεκτρικής Ενέργειας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες"

Καιρός αύριο: Καλός με υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (09.06.2023) σε όλη την Ελλάδα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά τους 26 με 28 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 και στα ηπειρωτικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καλός με υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση"

38 θάνατοι ασθενών με CoVid, 37 διασωληνωμένοι - Κυριαρχούν Κράκεν και Αρκτούρος

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ εξακολουθούν να καταγράφονται αρκετά κρούσματα και θάνατοι από CoViD, παρά το γεγονός ότι συγκριτικά με την προηγούμενη καταγραφή παρατηρείται μικρή μείωση. Οι σημερινοί δείκτες παραπέμπουν σε μείωση και της θετικότητας.

Την εβδομάδα 29 Μαΐου - 4 Ιουνίου 35 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 86,5 έτη), 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 486 είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ανέρχεται στις 15.

O συνολικός αριθμός θανάτων ανέρχεται με την σημερινή προσθήκη στους 37.052.

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει μείωση.

Το συνολικό ποσοστό για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος, ανέρχονται σε 14%.

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 4% σε σύνολο 219.261 εργαστηριακών ελέγχων. 

Παραλλαγές

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 την τελευταία εβδομάδα μέτρησης ήταν η XBB.1.5 - γνωστή και ως "Κράκεν" (83% των κρουσμάτων).

Γρίπη

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα δείγματα από την ΠΦΥ (sentinel). Και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » " 38 θάνατοι ασθενών με CoVid, 37 διασωληνωμένοι - Κυριαρχούν Κράκεν και Αρκτούρος "

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Ρομά «ξάφρισαν» τα χρυσαφικά από σπίτι - Τα έκρυψαν στο δάσος, για να τα βρουν... σε πρώτη ευκαιρία

Μέλη συμμορίας Ρομά, που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στα βόρεια προάστια της Αττικής, αποδείχτηκαν... σκληρά καρύδια, καθώς αρνήθηκαν να ομολογήσουν, μετά τη σύλληψή τους, το σημείο όπου έκρυψαν τα κλεμμένα χρυσαφικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της συμμορίας -τρεις ημεδαποί, 56, 21 και 20 ετών- συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την κλοπή που διέπραξαν σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αφίδνες, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

spiti-_1_

spiti-_2_

spiti-_3_

spiti-_4_

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφού έκριναν ύποπτο το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι στην Κηφισιά, τους κάλεσαν σε έλεγχο. Οι κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις και ανέπτυξαν ταχύτητα, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν και να τους ακινητοποιούν λίγο αργότερα στη γέφυρα Καλυφτάκη. Εντός του αυτοκινήτου και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, οκτώ ρολόγια χειρός, δύο κάμερες κι άλλα αντικείμενα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αυτά που δεν βρέθηκαν πάνω τους ήταν αντικείμενα μεγάλης αξίας, κυρίως χρυσαφικά, τα οποία οι δράστες πέταξαν κάπου μέσα στο δάσος, φοβούμενοι το ενδεχόμενο σύλληψής τους -όπως και συνέβη λίγη ώρα μετά.

Μάλιστα, αρνήθηκαν πεισματικά να αποκαλύψουν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν σε ποιο σημείο τα είχαν πετάξει. Αξιωματικός της Ασφάλειας Ωρωπού εκτιμά ότι οι δράστες αποχωρίστηκαν τα κλοπιμαία σε σημείο που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, για να είναι σε θέση να τα πάρουν με την πρώτη ευκαιρία.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 10 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Ωρωπό, Καπανδρίτι και Νέα Μάκρη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιπποκράτειος Πολιτεία: Ρομά «ξάφρισαν» τα χρυσαφικά από σπίτι - Τα έκρυψαν στο δάσος, για να τα βρουν... σε πρώτη ευκαιρία"

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης ενώ το εστιακό βάθος ήταν 6 χιλιόμετρα. 

Με το ρήγμα της Λοκρίδας νότια της Αταλάντης συνδέεται ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 15.33 στην περιοχή της Αταλάντης, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

«Ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης που είχε δώσει μεγάλο σεισμό τον 19ο αιώνα, αλλά προέρχεται από ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης. Το παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα δούμε την εξέλιξη του φαινόμενου», σημειώνει ο κ. Λέκκας και τονίζει ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές. Όπως επισήμανε, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην Αττική. Στην περιοχή μετέβη ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΠ, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας δεν σχεδιάζεται μέχρι στιγμής να συγκληθεί η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αθήνα"

Εκλογές 2023: Έξι θεματικές στο debate των πολιτικών αρχηγών - Η απόφαση της Διακομματικής για την «ελεύθερη ερώτηση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού με αντικείμενο τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate, όπως αυτές κατατέθηκαν από τον κ. Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

Στο πλαίσιο εξασφάλισης της ισότιμης κατανομής του χρόνου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθεί η δυνατότητα στον εκάστοτε δημοσιογράφο:

Να υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση θα διατυπώνεται στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας και η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

Να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Η διευκρινιστική ερώτηση θα προηγείται χρονικά της ερώτησης ελεύθερης θεματολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Έξι θεματικές στο debate των πολιτικών αρχηγών - Η απόφαση της Διακομματικής για την «ελεύθερη ερώτηση»"

Ιερέας έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια σε εκκλησία στην Πλάκα και τέθηκε σε αργία – Αντιδράσεις και κύμα στήριξης

Αντιδράσεις αλλά και κύμα στήριξης προκάλεσε η απόφαση της αρχιεπισκοπής Αθηνών να θέσει σε αργία τον ιερέα του ναού του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα επειδή κατά τη διάρκεια λειτουργίας έντυσε δύο κορίτσια «παπαδάκια».

Ποιος είναι ο ιερέας που τέθηκε σε αργία

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καριώτογλου, τρέφει ιδιαίτερης εκτίμησης στο ποίμνιό του. Ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος πριν από μερικά χρόνια. Νωρίτερα είχε διδάξει στη μέση εκπαίδευση ως θεολόγος, αλλά και ως διδάκτωρ θεολογίας και θρησκειολογίας, δίδαξε στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στο Παιδαγωγικό Τμή­μα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Έχει, επίσης, συγγράψει αρκετά βιβλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline.gr, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε την Κυριακή θα λειτουργήσει άλλος παπάς στον ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Αντιδράσεις
 

Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υπόθεση. Κάποιοι μιλούν για «μεσαιωνικές» μεθόδους, ενώ άλλοι σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση των ιερών κανόνων υπενθυμίζοντας τόσο τα γυναικεία μοναστήρια όσο και τις διακόνισσες που ήταν θεσμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Άλλοι πάλι κατηγορούν την αρχιεπισκοπή πως υπέκυψε στις «ανθρωποβόρες ορέξεις των φονταμενταλιστών».

Επίσης ήδη κυκλοφορεί ευρέως και γραπτή έκκληση ενοριτών στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ποιες είναι οι κατηγορίες; Ότι «παπαδάκια» μπορούν να είναι μόνο τα (αχειροτόνητα και αχειροθέτητα) αγόρια, όχι τα (αχειροτόνητα και αχειροθέτητα) κορίτσια, τα οποία απαγορεύεται να λάβουν ευλογία για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις επιθέσεις. Όσο κι αν ψάξαμε, αποτύχαμε να εντοπίσουμε οποιαδήποτε βάση για μια τέτοια «απαγόρευση» γυναικών «παπαδακίων» στο σολέα στη θεολογία, στη λειτουργική και στο κανονικό δίκαιο».

Στην ομάδα που υπάρχει στο Facebook για την ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά παρατίθεται επίσης ένα κείμενο διαμαρτυρίας, μαζί με άλλες φωτογραφίες από άλλες λειτουργίες με κορίτσια ντυμένα «παπαδάκια».

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Η συμμετοχή και διακονία των κοριτσιών στη Θεία Λειτουργία φαίνεται σε κάποιους ως ασυγχώρητος νεωτερισμός, μέχρι και προδοσία! Και εντάξει, ο λαός του Θεού είναι τραγικά ακατήχητος, με ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη της ποιμαίνουσας Εκκλησίας (παρακαλώ ας μην ανοίξουμε τη συζήτηση “τι κάνετε γι΄αυτό εσείς οι θεολόγοι” και τα τοιαύτα γιατί θα πάει αλλού η κουβέντα). Η αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τι νου (για να μην πω, με τι καρδιά) έρχονται να ικανοποιήσουν τις ανθρωποβόρες ορέξεις των φονταμενταλιστών που παρασιτούν στο εκκλησιαστικό σώμα, δεκαετίες τώρα; Πώς η ογκώδης άγνοια, το ολοφάνερο μίσος (η φρασεολογία που χρησιμοποιούν εναντίον του π. Αλεξάνδρου, πιστοποιούν το χαρακτηρισμό που δίνω), η πέρα από κάθε εκκλησιατική λογική και ευαγγελική βάση θέση τους, γίνεται αποδεκτή – έστω και προσωρινά – από τον πατέρα και επίσκοπο της κοινότητας, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους συνεργάτες του; Ως πότε κύκλοι και πρόσωπα που λυμαίνονται τον εκκλησιαστικό χώρο θα δίνουν τον ρυθμό και την έξωθεν μαρτυρία του σώματος του Χριστού;

Η δική μου πενιχρή συμβολή στη συζήτηση και προς αποφυγήν μακροσκελούς κειμένου, είναι κάποιες φωτογραφίες οι οποίες ελήφθησαν τις παραμονές των προηγούμενων Χριστουγέννων (2022). Το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, με την ευλογία του επισκόπου μας, μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνού και του ιερατικώς προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Χανίων, πρωτοπρεσβύτερου Ευτυχίου Πετράκη, τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία χρησιμοποιώντας ως βοηθούς αγόρια και κορίτσια. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, όλο το σχολείο μας, ανά δύο τμήματα κάθε μέρα, συμμετείχε στη Θ. Λειτουργία, ψάλλοντας και διακονώντας χωρίς όρους φύλου.

Κανένας νεωτερισμός. Άλλωστε σε πολλές ενορίες, ειδικά στις Σαββατιάτικες Λειτουργίες, γυναίκες διακονούν συχνά στο ιερό. Για όσους ακόμα οι γνώσεις, η εμπειρία ή ο νους δεν τους βοηθά, ας σκεφτούν τα γυναικεία μοναστήρια. Εκεί οι μοναχές, ψάλλουν και διακονούν στο ιερό και έξω από αυτό, χωρίς να κάνουν “εισαγωγή” ανδρών για τα διακονήματα αυτά. Θυμίζω ότι οι μοναχοί/ές δεν έχουν ιερωσύνη, ούτε θεωρούνται ανώτεροι/ες από τους λαϊκούς.

Αυτά και με τις θερμές και εγκάρδιες ευχές μου προς τον π. Αλέξανδρο και την κοινότητα του Αγ. Νικολάου Ρακαβά».

 
Αντιδράσεις από εκκλησιαστικές προσωπικότητες

Από την πλευρά του ο γνωστός και από την συγγραφή αρκετών βιβλίων πατήρ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ή π. Λίβυος στηρίζει τον ιερέα λέγοντας μεταξύ άλλων πως όταν ένας ιερέας άμισθος, που έχει αφιερώσει ολάκερη την ζωή του στην εκκλησία και την θεολογία απειλείται με αργία και βάναυσα λοιδορείται από αγέλες θρησκευτικών φονταμεταλιστών επειδή έδωσε σε δυο κοριτσάκια να κρατήσουν την λαμπάδα στην Θεία Λειτουργία, τότε κάτι σίγουρα δεν πάει καλά στην Εκκλησία.

Επίσης ο θεολόγος Παντελής Καλαϊτζίδης κατακεραυνώνει τους επικριτές του πατέρα Αλέξανδρου σημειώνοντας: «Γιατί δεν το λένε ξεκάθαρα ότι θεωρούν τις γυναίκες (και τα κορίτσια) “ακάθαρτες” και μιαρές, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλο τον αγώνα που έδωσε ο αρχέγονος Χριστιανισμός για την υπέρβαση της διάκρισης καθαρού-ακαθάρτου; Αλίμονο αν υποχωρήσει στις φωνασκίες και τις πιέσεις και αν ο Αρχιεπίσκοπος, όπως ακούγεται, θέσει σε αργία τον π. Αλέξανδρο προκειμένου να ικανοποιήσει ή να καθησυχάσει τους “αγανακτισμένους” πιστούς και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της “Νίκης”».

Στην ανάρτησή του και αυτός παραθέτει φωτογραφίες από Ορθόδοξη εκκλησία στη Βηρυτό με κορίτσια ως «παπαδάκια», αλλά και από τον πατριαρχικό ναό της Δαμασκού.

 
«Δεν ξέρουν για ποια πράγματα μιλούν»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατήρ Βασίλειος Θερμός, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Δρ. της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Σε άρθρο του με τίτλο «Δεν ξέρουν για ποια πράγματα μιλούν» στηλιτεύει τις επικρίσεις. Δίνει την δική του εξήγηση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το φύλο των παιδιών που μεταφέρουν λαμπάδες και θυμιατό βοηθώντας κατά την Λατρεία δεν έχει καμία σημασία. Αυτό το διαπιστώνουμε στα γυναικεία μοναστήρια, στις ακολουθίες που γίνονται σε γυναικείες κατασκηνώσεις και ιδρύματα κτλ. Όσοι πιστοί είναι βαπτισμένοι και χρισμένοι διακονούν στη Λατρεία, αφού άλλωστε απαντούν στον λειτουργό, ψάλλουν, απαγγέλλουν κτλ, δηλαδή είναι οργανικοί παράγοντες της Λατρείας – εκτός αν κάποια σοβαρή αμαρτία τούς εμποδίζει, κάτι που ισχύει εξίσου για άνδρες και γυναίκες, όμως»

Σημειώνει ακόμη πως θα ήταν παράλογο οι γυναίκες να λένε το «Αμήν» του καθαγιασμού – προσοχή: δια του οποίου και μόνο η Λειτουργία είναι ολοκληρωμένη! – και να απαγορεύεται να μεταφέρουν λαμπάδες. Αναφέρει ακόμη πως το πλήρωμα της Εκκλησίας αποξενώθηκε από την ιερωσύνη των λαϊκών, με αποτέλεσμα να εισαχθούν παράλογες αντιλήψεις.

«Όσο για την ένσταση ότι απαγορεύεται να εισέρχονται στο ιερό βήμα γυναίκες, είναι απολύτως μετέωρη και κούφια, για τον εξής απλό λόγο. Ιερό βήμα στην ουσία δεν υφίσταται! Όσο λειτουργούσε υγιώς η εκκλησιολογία, δηλαδή κατά τους πρώτους 5-6 αιώνες, η καίρια διαχωριστική γραμμή βρισκόταν στην είσοδο του ναού προκειμένου να υποδηλώνει την διαφορά μεταξύ βαπτισμένων και αβαπτίστων. Όταν ολόκληρη η κοινωνία έγινε (κατ’ όνομα) χριστιανική, υψώθηκε τέμπλο και εισήχθη ο κληρικαλισμός, δηλαδή η διαχωριστική γραμμή κατάντησε να είναι μεταξύ κληρικών και λαϊκών! Τότε βαθμιαία ξεχάστηκε η ιερωσύνη των λαϊκών, έπαψαν η συμψαλμωδία τους και συναπαγγελία τους, και επεκράτησε η τραγική και αθεολόγητη συνήθεια να λέει το «Αμήν» του καθαγιασμού ο λειτουργός! Αν έμπαινε κάποιος από τους μεγάλους Πατέρες στους ναούς μας τώρα θα έφριττε, δηλαδή θα δυσκολευόταν να αναγνωρίσει ως Λειτουργία αυτό που κάνουμε» αναφέρει με δεικτικό ύφος.

Καταλήγει τονίζοντας πως πρέπει να εφαρμόζεται ενιαία τακτική για αμφότερα τα φύλα: ή κανένας λαϊκός δεν μπαίνει στο ιερό, ή εισέρχονται ευλαβείς και επιλεγμένοι λαϊκοί αμφοτέρων των φύλων. «Επιμένοντας να διαχωρίζουμε τα κορίτσια από τα αγόρια στην διακονία της Λατρείας μας δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να διαιωνίζουμε τις αντιλήψεις, στα μεν πρώτα πως είναι κατώτερα, στα δε δεύτερα πως είναι ανώτερα. Δηλαδή συντηρούμε μια κοινωνία ανισότητας. Και αποδεικνύουμε πανηγυρικά ότι, σε εποχές κατά τις οποίες επέρχεται κοσμογονία στις ανθρώπινες σχέσεις, στις νοοτροπίες, στην τεχνολογία κτλ, εμείς εξακολουθούμε να παραμένουμε κλεισμένοι αυτιστικά στον κόσμο μας. Ε, λοιπόν, όχι! Δεν θα δεχθούμε να επικρατήσουν οι αστοιχείωτοι! Όχι μόνο διότι αγνοούν τον κόσμο ο οποίος μάς περιβάλλει. Αλλά, πρωτίστως, διότι αγνοούν την Θεολογία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερέας έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια σε εκκλησία στην Πλάκα και τέθηκε σε αργία – Αντιδράσεις και κύμα στήριξης"

Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Φίλη περί υποψηφίου που θα μιλά για «τουρκική μειονότητα»

Εντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κ. Νίκου Φίλη για το ζήτημα των υποψηφίου του κόμματος στη Θράκη που κάνει λόγο για “τουρκική μειονότητα”.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι “βεβαίως μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αν μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη” σε ερώτηση που δέχτηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι στη Θράκη υπάρχει “μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, πομάκοι και τσιγγάνοι”.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του δικηγόρου και ενεργού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άγη Τάτση που ζήτησε μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Φίλη.

Σε ανάρτησή του ο κ. Τάτσης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για “5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ που στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους”.
Αναλυτικά η ανάρτηση:

Μην τσιμπάτε!

Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.

Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια !

Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Φίλη περί υποψηφίου που θα μιλά για «τουρκική μειονότητα» "

Ξεψύχησε 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική – Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μια ώρα για να φτάσει

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, η οποία έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης, με τον θάνατό της να αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε μια ώρα και ένα τέταρτο ώστε να φτάσει στο σημείο. 

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξεψύχησε 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική – Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μια ώρα για να φτάσει"

Κάτω Πατήσια: Βίντεο με τον σκύλο της ΕΛΑΣ να ξετρυπώνει τα ναρκωτικά της 66χρονης

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια γυναίκα, 66 ετών από την Αλβανία, συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια την Τετάρτη με την κατηγορία ότι διακινούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψή της μετά από πληροφορίες για τη δράση της. Αστυνομικοί με τη συνοδεία ειδικού σκύλου βρέθηκαν στο διαμέρισμα της 66χρονης στα Κάτω Πατήσια, όπου εντόπισαν τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα πλήθος συσκευασιών ακατέργαστης κάνναβης έτοιμες προς πώληση.

Σύμφωνα με την αστυνομία εντοπίστηκαν 57 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.088 γραμμαρίων.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 227 νάιλον συσκευασίες, κατάλληλες για την τυποποίηση των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 3.830 ευρώ και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Η 66χρονη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω Πατήσια: Βίντεο με τον σκύλο της ΕΛΑΣ να ξετρυπώνει τα ναρκωτικά της 66χρονης"

Νάρκες παρασύρθηκαν μετά την καταστροφή στο φράγμα Καχόβκα και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για χρόνια

Νάρκες παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα και έπληξαν τμήματα της νότιας Ουκρανίας και μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τους αμάχους για τις επόμενες δεκαετίες, όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

Το σοβιετικής εποχής φράγμα Καχόβκα, που τελούσε υπό ρωσικό έλεγχο, υπέστη ρήγμα νωρίς την Τρίτη, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού να πλημμυρίσουν ένα μεγάλο μέρος της ζώνης των πολεμικών επιχειρήσεων και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές και την ευημερία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ανατίναξε το φράγμα. Η Ρωσία υποστήριξε ότι η Ουκρανία έκανε σαμποτάζ στο φράγμα κατ’ εντολή της Δύσης για να περιορίσει τις προμήθειες νερού προς την Κριμαία και να αποσπάσει την προσοχή από μια αποτυχημένη αντεπίθεση. Κάποιοι διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το φράγμα ίσως απλά να κατέρρευσε.

Τα νερά έχουν επίσης παρασύρει αμέτρητες νάρκες που είχαν τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια των 15 μηνών του πολέμου και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται: μπορεί ακόμα να βρίσκονται στα ναρκοπέδια ή να έχουν κολλήσει στη λάσπη του ποταμού, ή σε χωράφια, κήπους και δρόμους σε μια πολύ μεγάλη περιοχή.

«Στο παρελθόν γνωρίζαμε πού βρίσκονταν οι κίνδυνοι. Τώρα δεν ξέρουμε. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τις έχει παρασύρει το ρεύμα», δήλωσε ο Έρικ Τόλεφσεν, επικεφαλής της Μονάδας κατά της Μόλυνσης από Όπλα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

«Βλέπουμε τις ειδήσεις που βγαίνουν με κάποιο τρόμο», δήλωσε ο Τόλεφσεν σε ηχητικό μήνυμα, προσθέτοντας ότι νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν κάτω από το νερό στη Δανία το 2015, ήταν ακόμα ενεργές.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει αφήσει σε τμήματα της χώρας μεγάλο αριθμό ναρκών και πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί –ένας κίνδυνος για τον οποίο ακτιβιστές προειδοποιούν από τότε που η Ρωσία έστειλε στρατεύματα πέρυσι τον Φεβρουάριο. Εκτός από τις νάρκες κατά προσωπικού, και οι δύο πλευρές έχουν χρησιμοποιήσει πολλές οβίδες πυροβολικού και νάρκες κατά τεθωρακισμένων. Ο ακριβής αριθμός των ναρκών στην Ουκρανία είναι ασαφής, δήλωσε ο Τόλεφσεν. «Απλά ξέρουμε ότι οι αριθμοί είναι τεράστιοι», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τόλεφσεν είπε ότι το θέμα με τις νάρκες δεν είναι απαραίτητα ο αριθμός τους, αλλά το πού βρίσκονται –ειδικά με μια χώρα όπως η Ουκρανία που βασίζεται πολύ στη γεωργία.

Οι διορισμένες από τη Μόσχα Aρχές, που ελέγχουν μέρος της ουκρανικής περιοχής της Χερσώνας, προειδοποίησαν σήμερα τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. «Είναι πιθανή η μεταφορά ναρκών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων», δήλωσε το στηριζόμενο από τη Ρωσία κέντρο ελέγχου εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή της Χερσώνας, μίας από τις πέντε στην Ουκρανία που η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει προσαρτήσει. «Μόλις υποχωρήσουν τα νερά, θα αρχίσουμε άμεσα να οργανώνουμε τις έρευνες στα εδάφη. Αλλά προς το παρόν, να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νάρκες παρασύρθηκαν μετά την καταστροφή στο φράγμα Καχόβκα και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για χρόνια"

Διδυμότειχο: Τούρκοι πυροβόλησαν Μαροκινό – Συνοριοφύλακες τον πήγαν στο νοσοκομείο, έκλαιγε και ζητούσε να τον σώσουν!

Νεαρός υπήκοος Μαρόκου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο στο Διδυμότειχο, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται ώστε να εντοπισθεί και να αντιμετωπισθεί η ενδοκοιλιακη αιμορραγία λόγω του τραύματος.

Τον περίπου 20 ετών Μαροκινό, μετέφερε στο νοσοκομείο ασθενοφόρο, με συνοδεία συνοριοφυλάκων. Όπως είπε ο ίδιος στα αγγλικά στους γιατρούς, τον πυροβόλησαν Τούρκοι. Κλαίγοντας το θύμα, παρακαλούσε τους γιατρούς να τον σώσουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διδυμότειχο: Τούρκοι πυροβόλησαν Μαροκινό – Συνοριοφύλακες τον πήγαν στο νοσοκομείο, έκλαιγε και ζητούσε να τον σώσουν!"

Ο Κώστας Βαξεβάνης ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφημερίδας Documento

Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας Documento, με επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καθιστά την ίδια προσωπικά αλλά και τη διοίκηση του Σωματείου, υπεύθυνους για το μέλλον της εφημερίδας, το «τέλος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πηγές που μίλησαν στο Newsbeast επιβεβαίωσαν πως ο Κώστας Βαξεβάνης έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους για το κλείσιμο της εφημερίδας Documento, ενώ ο ίδιος και η δημοσιογραφική ομάδα που τον πλαισιώνει θα συνεχίσουν την παρουσία τους μέσα από την ιστοσελίδα documentonews.gr.

Σε ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης, αναδημοσιεύοντας σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρει με νόημα: «Είχα έναν σοφό πατέρα ο οποίος ελεγε: “καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί”».

Ο εκδότης, μιλώντας στο e-tetRadio, αποδίδει στην Μαρία Αντωνιάδου και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, υπόγειες μεθοδεύσεις για το κλείσιμο του Documento. Όπως αναφέρει «κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο». Η επίμαχη απόλυση είναι της Αφροδίτης Ερμίδη, συντάκτριας από το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Όπως υπογραμμίζει, χωρίς καν να τον ρωτήσουν, τον κατηγορούν για μη αποδεκτή απόλυση. «Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ», αναφέρει.

Στην επιστολή του επισημαίνει πως «έκανα χρήση του Διευθυντικού δικαιώματος (όπως το αποκαλεί επί δεκαετίες η ΕΣΗΕΑ) αλλά και του νόμου για να προβώ στη καταγγελία σύμβασης μιας συναδέρφου, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της εταιρείας και των στελεχών της, δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις. Στη θέση της προσλαμβάνεται άλλο άτομα που κατά την άποψή μας πληροί τα επαγγελματικά κριτήρια. Άρα δεν υπάρχει καμία δυσμενής μεταβολή για την εφημερίδα ούτε προκύπτουν απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους (περικοπές κτλ)».

«Στο επάγγελμα αυτό και σε όλες τις εργασίες όλοι έχουμε προσληφθεί ή απολυθεί κατά καιρούς. Ισόβιοι είναι μόνο οι Μητροπολίτες. Επειδή στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ αφήνετε να εννοηθεί, χωρίς να ισχύει ότι διαταράσσεται η εργασιακή νομιμότητα και οι συνθήκες εργασίας, θα ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι η επαγγελματική και δημοσιογραφική επένδυση που έχω κάνει, είναι μια προσωπική επιλογή και φτάνει σε καλά αποτελέσματα με τη συμμετοχή των συναδέλφων».

«Η Διοίκηση της Εφημερίδας όπως είναι αυτονόητο ανήκει σε μένα και από τη στιγμή που δεν διαταράσσεται το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, φέρεις αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρήση και εκμετάλλευση μιας ψευδούς εικόνας που θέτει σε κίνδυνο την εργασία και το μέλλον άνω των 50 εργαζομένων. Το συνδικαλιστικό Σωματείο έχει δικαίωμα να με καλέσει να τηρήσω τα νόμιμα αν έχουν παραβιαστεί. Από τη στιγμή που δεν έχουν παραβιαστεί η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και εσύ προσωπικά φέρετε την ευθύνη για το τέλος».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κώστας Βαξεβάνης ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφημερίδας Documento"

Τέμπη: Επιχείρηση απομάκρυνσης δύο ναρκών στο Καστρί – Λουτρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από βατραχανθρώπους του Λιμενικού η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης δύο ναρκών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, που εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση στην παραλία Καστρί – Λουτρό στα Μεσάγγαλα του δήμου Τεμπών.

Οι δύο νάρκες που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων από την παραλία και σε βάθος 10 και 11 μέτρων αντίστοιχα, εντοπίστηκαν από ψαρά της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου. Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο βατραχανθρώπων του Λιμενικού για να τις απομακρύνει από την περιοχή και στη συνέχεια να τις εξουδετερώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ακόμη νάρκη απόν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο είχε εξουδετερωθεί στα Μεσάγγαλα Λάρισας από βατραχανθρώπους του Λιμενικού και τον Ιούνιο του 2018. Οι ψαράδες στην συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουν ότι έχει νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι θαμμένες στην άμμο, αφού την εποχή εκείνη είχε γίνει αποβατική ενέργεια από τους Γερμανούς.

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό.

Ο δύτης εντόπισε τις νάρκες πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο,το οποίο προχώρησε άμεσα με τη βοήθεια ιδιωτών στη σήμανση της περιοχής, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος για αλιείς και λουόμενους .

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν νάρκες, οι οποίες χρονολογούνται από το Β παγκόσμιο πόλεμο και την απόβαση των Γερμανών.

Ακολούθησαν επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης της περιοχής, όμως “κάτι έμενε πάντοτε” όπως αναφέρει ο Λιμενάρχης Αγιοκάμπου, ο οποίος ωστόσο διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια επαγγελματιών και παραθεριστών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Επιχείρηση απομάκρυνσης δύο ναρκών στο Καστρί – Λουτρό"

Πάτρα: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Πάνω από 1.2 εκ. ευρώ «κέρδη» από παράνομη πώληση υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Συνελήφθησαν  τρεις άνδρες, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί τους. Τα μέλη της οργάνωσης διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά το 1.233.000 ευρώ.

Σε βάρος των επτά κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο (1.370) ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των (1.233.000 ευρώ), προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους (6.576.000 ευρώ).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στα οχήματα τους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

• 40.966 ευρώ,

• 6 αποκωδικοποιητές, 2 υπολογιστές και ένα tablet

• 3 κινητά τηλέφωνα,

• ένα πάνελ διαχείρισης πελατών,

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος συνομιλιών σε διαδικτυακές εφαρμογές σχετικές με την προαναφερόμενη δράση, τόσο μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και μεταξύ των μελών με τους πελάτες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Πάνω από 1.2 εκ. ευρώ «κέρδη» από παράνομη πώληση υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης"

Συναγερμός για το «αόρατο» καρκινογόνο δηλητήριο στα τρόφιμα και τα φάρμακα

Μια χημική ουσία που εντοπίζεται σε πλήθος προϊόντων διατροφής αλλά και σε φάρμακα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ευρωπαϊκών ελεγκτικών αρχών. Πρόκειται για τις νιτροζαμίνες, τις χημικές ουσίες που προκύπτουν από τη χημική αντίδραση νιτρικών και νιτρωδών αλάτων (που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά ή υπάρχουν φυσικά στα τρόφιμα) και από ορισμένες αμίνες (λόγω αλκαλικής διάβρωσης). Οι νιτροζαμίνες θεωρούνται καρκικογόνες και γονιδιοτοξικές, δηλαδή μπορούν να βλάψουν το DNA.

«Για όλες τις ηλικιακές ομάδες στον πληθυσμό της ΕΕ, το επίπεδο έκθεσης σε νιτροζαμίνες στα τρόφιμα εγείρει ανησυχία για την υγεία», έχει προειδοποιήσει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Προειδοποίηση είχε εκδώσει και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) τονίζοντας τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των πολιτών λόγω των νιτροζαμινών που μπορεί να παραχθούν στα τρόφιμα κατά την προετοιμασία και την επεξεργασία τους.

Σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), τουλάχιστον δέκα νιτροζαμίνες που βρίσκονται στα τρόφιμα είναι καρκινογόνες και γονιδιοτοξικές. «Η αξιολόγησή μας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για όλες τις ηλικιακές ομάδες στον πληθυσμό της Ε.Ε., το επίπεδο έκθεσης σε νιτροζαμίνες στα τρόφιμα εγείρει ανησυχία για την υγεία» επεσήμανε ο Δρ. Dieter Schrenk, πρόεδρος της Επιτροπής για τους Επιμολυντές στην Τροφική Αλυσίδα, και συμπλήρωσε: «Με βάση τις μελέτες σε ζώα, θεωρήσαμε τη συχνότητα των ηπατικών όγκων στα τρωκτικά ως την πιο κρίσιμη επίδραση στην υγεία».

Οι νιτροζαμίνες έχουν βρεθεί σε διάφορους τύπους τροφίμων. Μια από τις πιο σημαντικές ομάδες τροφίμων στις οποίες έχουν εντοπιστεί είναι το κρέας και τα προϊόντα κρέατος. Εντοπίζονται επίσης και σε πολλά άλλα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων λαχανικών, των δημητριακών, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, των ψαριών και των θαλασσινών ή των τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση. Έχουν εντοπιστεί ακόμα στο τουρσί, στο κακάο και στα καρυκεύματα, στις μπύρες και σε άλλα αλκοολούχα ποτά, ακόμη και σε φάρμακα.

Σημειώνεται πως τα νιτρικά και τα νιτρώδη άλατα, από την αντίδραση των οποίων προκύπτουν οι νιτροζαμίνες, αποτελούν νόμιμα πρόσθετα στα τρόφιμα, καθώς καταστέλλουν τον πολλαπλασιασμό επιβλαβών βακτηρίων (όπως για παράδειγμα αυτών που προκαλούν αλλαντίαση) και επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής των τροφίμων. Επίσης στο κρέας και τα αλλαντικά χρησιμοποιούνται για να διατηρηθεί το έντονο κόκκινο/ροζ χρώμα και βελτιώνοντας την γεύση. Ασκούν επίσης, αντιοξειδωτική δράση, ενώ στα λαχανικά εμφανίζονται από το έδαφος στο οποίο φύονται/καλλιεργούνται. Η περιεκτικότητα του εδάφους σε νιτρικά και σε νιτρώδη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τα λιπάσματα, η ποιότητα του εδάφους και του νερού και οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα.

Φαίνεται ωστόσο να υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο τα νιτρικά και τα νιτρώδη συσκευάζονται στο κρέας σε σχέση με την φυσική ύπαρξή τους στα λαχανικά και αυτή η διαφορά ενδεχομένως να επηρεάζει και την καρκινογόνο δράση τους. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, η EFSA παραδέχεται πως υπάρχουν αρκετά γνωστικά κενά σχετικά με τη παρουσία νιτροζαμινών σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων.

«Για να διασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών, δημιουργήσαμε το χειρότερο σενάριο για την αξιολόγηση επικινδυνότητας. Υποθέσαμε ότι όλες οι νετροζαμίνες που βρίσκονται στα τρόφιμα είχαν την ίδια δυνατότητα να προκαλέσουν καρκίνο στους ανθρώπους με την πιο επιβλαβή νιτροζαμίνη, αν και αυτό είναι απίθανο», δήλωσε ο Dieter Schrenk.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή εκτιμά πως η εξισορρόπηση της διατροφής με την κατανάλωση μεγαλύτερης ποικιλίας τροφών θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν την πρόσληψη νιτροζαμινών.

Έρευνες αποκαλύπτουν πως οι νιτροζαμίνες θα μπορούσαν να «μολύνουν» και ορισμένα φάρμακα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει μια επανεκτίμηση της άδειας κυκλοφορίας τους, ιδιαίτερα εάν τα επίπεδα των επικίνδυνων ουσιών υπερβούν ένα αποδεκτό όριο.

Σύμφωνα με άρθρο στη Pharmaceutical Journal, όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά η είδηση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είχε βρει περίπου 20 φαρμακευτικά προϊόντα που μπορεί να περιέχουν υπερβολικά επίπεδα νιτροζαμινών. Εκπρόσωπος του EMA δήλωσε ότι οι αρχές «εξετάζουν προσεκτικά» την ανάγκη λήψης ρυθμιστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα κρίσιμα φάρμακα θα παραμείνουν διαθέσιμα στους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 η ρανιτιδίνη – ένα μη συνταγογραφούμενο αντιόξινο φάρμακο που πωλούταν με την εμπορική ονομασία Zantac – αποσύρθηκε από τις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ λόγω της παρουσίας νιτροζαμίνης. Σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν εναλλακτικές θεραπείες, οπότε οι ασθενείς είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο άλλο φάρμακο. Επίσης το 2018 οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν σαρτάνες, μια συγκεκριμένη κατηγορία ρυθμιστών αρτηριακής πίεσης, αναγκάστηκαν να αναδιαμορφώσουν την παραγωγή τους μετά από μαζικές ανακλήσεις λόγω της παρουσίας νιτροζαμικών.  

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για το «αόρατο» καρκινογόνο δηλητήριο στα τρόφιμα και τα φάρμακα"

Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project νέο ΕΣΥ

Είμαι μια χαρά. Ολίγον κουρασμένος μετά από απανωτές προεκλογικές ομιλίες. Ούτε ο covid άντεξε τους ρυθμούς μου. Είναι μια λοίμωξη. Είναι ακόμα εδώ, δεν έχει εξαφανιστεί. Σήμερα έχουμε τα φάρμακα. Πιστεύω ότι όπως και για την γρίπη θα εμβολιαζόμαστε μια φορά το χρόνο», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε επίσης ότι η κάλπη είναι άδεια αφού πρέπει οι πολίτες να ξαναψηφίσουν: «Σίγουρα δεν είναι λευκή εντολή να θεωρήσουμε ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί», συνέχισε ενώ για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών ανέφερε:

«Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Αν ο εκλογικός νόμος ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές θα είχαμε ήδη κυβέρνηση. Πρέπει να ξαναψηφίσουμε και χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια σταθερή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Είναι το λογικό συμπέρασμα όταν το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν θα συγκυβερνήσει».

Σχετικά με το ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είχε πει πως είναι προτεραιότητα πολύ πριν συμβούν τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά. Επ’ αυτού αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ για την υγεία και την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Οίκοθεν» για το οποίο ενημερώθηκε το πρωί στο νοσοκομείο «‘Αγιο Σάββας».

«Είναι ένα μικρό παράδειγμα των πολλών καλών που γίνονται. Για ένα πράγμα θέλω να διαβεβαιώσω. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project νέο ΕΣΥ», σημείωσε τονίζοντας πως η πρόκληση είναι μεγάλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο να γίνει «ντιμπέιτ των δύο», ανέφερε ότι γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. «Εμένα και τον κ. Τσίπρα μας γνωρίζουν. Σε ένα βαθμό έχουν κουραστεί κάπου οι πολίτες με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν νομίζω να μάθουν κάτι καινούργιο βλέποντας ένα ντιμπέιτ των δύο», πρόσθεσε.

Το ντιμπέιτ ήταν ένα καλό πρώτο βήμα, παρά τους περιορισμούς της διαδικασίας. «Θεωρώ ότι βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Θα ξαναγίνει. Θα προσθέσουμε και ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων. Πρέπει να μπορούν και να θέλουν να μας στριμώχνουν και πιστεύω ότι το έκαναν. Θα μιλήσουμε για το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι προδικασμένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλά πρέπει να επαναβεβαιωθεί. Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα, η παραλία, ο εφησυχασμός. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά γιατί ψηφίζουν και μας ζητούν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα».

Για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών σε ψυχαγωγικές εκπομπές είπε ότι εκείνος το είχε κάνει από τις εκλογές του 2019. «Πιστεύω ότι η εντός εισαγωγικών ψυχαγωγικές εκπομπές είναι βαθιά πολιτικές εκπομπές», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι αναδεικνύονται θέματα βαθιά πολιτικά που δύσκολα αναδεικνύονται στις πιο κλασικές πολιτικές εκπομπές.

«Πιστεύω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες να καταλάβουν και πως είμαστε έξω από την πολιτική. Να βγούμε πιο χαλαροί», πρόσθεσε.

Για το Τικ Τοκ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Δεν είναι η νέα μου εικόνα. Το Τικ Τοκ έδειξε ποιος είμαι πραγματικά, έτσι είμαι. Στην τηλεόραση με βλέπετε με γραβάτα. Το Τικ Τοκ αφορά πρωτίστως τη νεολαία αλλά δεν είναι μόνο θέμα εικόνας. Οι νέοι δεν μας ψήφισαν μόνο λόγω Τικ Τοκ αλλά γιατί μιλήσαμε για τα θέματα που τους αφορούν. Το χαίρομαι πολύ το Τικ Τοκ και μου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω λίγες πλάκες, να παίρνω με αυτόν τον τρόπο ένα κομμάτι της έντασης της δουλειάς».

Ερωτηθείς για το πώς ήταν στο σχολείο είπε πως ήταν πολύ καλός μαθητής και πρόσθεσε ότι έχει κρατήσει «καλές φιλίες».

Για το γεγονός ότι ως έφηβος είχε μπαμπά πρωθυπουργό ανέφερε ότι «έχεις μια αίσθηση της ευθύνης και πάντα προσπαθούσα να ισορροπήσω».

Και συμπλήρωσε: «Ήμουν στη Μύκονο την εποχή που ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός. Ένα βράδυ μπορεί να είχαμε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ. Μια κυρία που είπε ‘υπογράφετε να μη γίνει καινούργιο λιμάνι’, και εγώ υπέγραψα και μετά με ρώτησε «υπέγραψες να μη γίνει καινούργιο λιμάνι;». «Τι να πω εγώ..»… Το ζω αυτό και με τα παιδιά μου. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι δεν πρέπει ποτέ να πατήσουν στο προνόμιο και να είναι δυο φορές πιο ταπεινοί ακριβώς γιατί είναι τα παιδιά του πρωθυπουργού. Έχει τελειώσει πια το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Δεν θα το επέτρεπα ποτέ στα παιδιά μου και χαίρομαι που απολύτως το έχουν ενστερνιστεί».

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως με την σύζυγό του έχουν εξαιρετική σχέση με τα παιδιά τους.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, να είναι καλόπιστη και τεκμηριωμένη και γι’ αυτό δεν απαντά στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Την καλοπροαίρετη κριτική προφανώς και τη δέχομαι. Και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου μπορεί να είναι πολύ αυστηροί ειδικά στα θέματα της συμπεριφοράς. Αυτή η δουλειά είναι δύσκολη, έχει πολύ ισχύ, έχει το κομμάτι της δόξας και της προβολής αλλά όταν κλείνουν τα φώτα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολη, διαχειριζόμαστε κρίσεις, πρέπει να βγαίνω μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τη σύζυγό του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες. Για χρόνια δεν ήμαστε μαζί. Τις ξεπεράσαμε με το να μη χρεώσουμε αποκλειστικά ο ένας στον άλλο την ευθύνη. Πρέπει να είσαι ταυτόχρονα απόλυτα ταγμένος στα παιδιά. Εμείς δώσαμε χρόνο στο χρόνο, δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες ο ένας για τον άλλο και όταν ξαναβρεθήκαμε, μπορέσαμε και επανατοποθετήσαμε τη σχέση μας σε διαφορετική βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Μερικές φορές πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις πρέπει να δίνει λίγο παραπάνω χρόνο, τα πράγματα δεν είναι πάντα καλύτερα αναζητώντας άλλη εναλλακτική. Δουλέψαμε και με ειδικούς. Να απενεχοποιήσουμε και την ψυχολογική υποστήριξη».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει παρατσούκλι μίλησε για την αναφορά «Κούλης»: «Χρησιμοποιήθηκε σε ένα βαθμό υποτιμητικά. Υπήρξε στοχοποίηση. Όλα αυτά είναι στην πολιτική. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην τοξικότητα. Η κοινωνία δεν θέλει τοξικότητα και θέλει να βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Μόνο βουβή δεν ήταν η κάλπη, έστειλε μήνυμα κανονικότητας και αποδραματοποίησης. Δεν θέλει ο κόσμος άλλο καυγάδες και τσακωμούς στην τηλεόραση».

«Δεν ξεκίνησα ποτέ με το όνειρο να γίνω πολιτικός και σίγουρα όχι με την προσδοκία να γίνω πρωθυπουργός. Με την εμπειρία του πατέρα μου, είχα πικραθεί και είχα πει ως απόφαση ζωής ότι η πολιτική δεν είναι για μένα και γι’ αυτό δούλεψα δέκα χρόνια πριν επαναξιολογήσω. Έχω εργαστεί και έμαθα πως δουλεύει η οικονομία και κάτι πιο σημαντικό, να έχω προϊστάμενο και να είμαι συνεπής. Στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική τους λέω καλά κάνετε αλλά να έχετε δουλέψει πριν», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Όταν μπαίνεις στην πολιτική με το όνομα «Μητσοτάκης» έχει πλεονέκτημα αλλά αποκτάς και εχθρούς. Η πρώτη εκλογή του 2004 ήταν σχετικά εύκολη για εμένα αλλά μετά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Κάποια στιγμή υπήρχε και λογική αντίδραση της κοινωνίας σε αυτό που λέμε πολιτικές οικογένειες. Νομίζω ότι μετά από 20 χρόνια στην πολιτική και 4 χρόνια στην πρωθυπουργία έχω πετύχει ο κόσμος να με βλέπει ως Κυριάκο και το γεγονός ότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια να μην είναι ουσιαστικό κριτήριο», ανέφερε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project νέο ΕΣΥ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news