facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ύδρευση Λάρισας: Το δίκτυο έχει μείνει ανέπαφο – Το νερό είναι ασφαλές

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας είναι αυτό της δημόσιας υγείας, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μία από τις συστάσεις στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών είναι να μη χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης παρά μόνο για οικιακή χρήση.

Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για τον Δήμο Λαρισσαίων, καθώς με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία ύδρευσης ξεκαθαρίζει ότι το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη είναι ασφαλές καθώς δεν έχει επηρεαστεί από τα πλημμυρικά νερά και προτρέπει τους κατοίκους να μην υιοθετούν και να μην αναπαράγουν παραπλανητικές πληροφορίες.

Η ανακοίνωση

Από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΥΑΛ, ανακοινώνεται για μία ακόμα φορά πως το νερό του δικτύου της Λάρισας είναι απολύτως υγιεινό και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χρήση του. Καθημερινά γίνονται έλεγχοι από το μικροβιολογικό εργαστήριο και το χημείο της ΔΕΥΑΛ τα αποτελέσματα των οποίων κοινοποιούνται καθημερινά στο Υπουργείο Υγείας.

Επιστημονικές απόψεις που ακούγονται στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα του νερού, αφορούν περιοχές όπου το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί ή έχει επηρεαστεί από τα πλημμυρικά νερά. Το δίκτυο της Λάρισας έχει μείνει ανέπαφο.

Παρακαλούμε τους πολίτες της Λάρισας να μην υιοθετούν και κυρίως να μην αναπαράγουν πληροφορίες που δεν αφορούν το ασφαλές δίκτυο υδροδότησης της Λάρισας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν την υπεύθυνη στάση όλων μας.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Ύδρευση Λάρισας: Το δίκτυο έχει μείνει ανέπαφο – Το νερό είναι ασφαλές"

Επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης έως 500 ευρώ - Έκτακτο επίδομα 534 ευρώ στους εργαζόμενους

Τα άμεσα μέτρα για την στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία παρουσίασε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος μιλώντας από τη Λάρισα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, ήδη τα κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν αυτοψίες και καταγραφές, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 2.500 αυτοψίες.

Τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα πρώτης αρωγής στη διεύθυνση arogi.gov.gr μέσω της οποίας θα δοθούν οι πρώτες ενισχύσεις στους πληγέντες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός και προσέθεσε ότι η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής θα φτάνει τα 10.000 ευρώ ενώ η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή για στήριξη των επιχειρήσεων θα φτάνει τα 4.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε 6.000 ευρώ ανέρχεται η οικονομική βοήθεια που θα δίνεται για την αντιμετώπιση των ζημιών σε οικοσκευές καθώς και για τις πρώτες επιδιορθώσεις σε σπίτια, ενώ συνολικά προβλέπεται η στεγαστική συνδρομή να καλύψει το 80% της επισκευής ή της ανακατασκευής των κατοικιών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Παράλληλα, για τους κατοίκους των περιοχών όπου τα σπίτια υπέστησαν ζημιές (δηλαδή αν το σπίτι κριθεί «κίτρινο» ή «κόκκινο») θα δοθεί επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης που θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ για να μπορέσει να μείνει ή να συγκατοικήσει με ένα άλλο φιλικό του ή συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή.

Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται να δοθούν ποσά που θα καλύπτουν περίπου το 70% των ζημιών και στο μέτρο περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες.

Επιπλέον, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει χορήγηση αναστολών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε ορίζοντα εξαμήνου, τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων και τέλος την αναστολή συμβάσεων εργασίας η οποία ενεργοποιείται στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες με αντίστοιχη επιδότηση 534 ευρώ έτσι ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς.

Ταυτόχρονα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα στηριχθούν ακόμα περισσότερα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν να προχωρήσουν στις αποκαταστάσεις που είναι απαραίτητες. Αθροιστικά η έκτακτη χρηματοδότηση φτάνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα δοθεί παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Στεγαστικού Επιδόματος.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης έως 500 ευρώ - Έκτακτο επίδομα 534 ευρώ στους εργαζόμενους "

Προσαγωγή 30 ατόμων από την Αστυνομία στο Σύνταγμα – Επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση για τις νέες ταυτότητες

Στην προσαγωγή 30 ατόμων που επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις νέες ταυτότητες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκέντρωση ενάντια στις νέες ταυτότητες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και κρατούσαν πανό με σχετικά μηνύματα, όπως «όχι στην ηλεκτρονική σκλαβιά», αλλά και εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου.

Δείτε φωτογραφίες από το Newsbeast

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσαγωγή 30 ατόμων από την Αστυνομία στο Σύνταγμα – Επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση για τις νέες ταυτότητες"

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Παράταση για τα δωρεάν διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας με την Ιονία Οδό

Παρατείνεται έως την Τετάρτη στις 6 π.μ., η δωρεάν διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Ιονία Οδό, με νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Η απόφαση για την παράταση πάρθηκε με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρεία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Παράταση για τα δωρεάν διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας με την Ιονία Οδό"

Σύλληψη τριών διακινητών και διάσωση 34 ατόμων στη Λέσβο (βίντεο)

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων καθώς και στη σύλληψη τριών εξ’ αυτών, ηλικίας 27, 29 και 23 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΓΡΙΕΛΙΑ” νότια ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα πλαίσια περιπολίας και επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων, κατόπιν ενημέρωσης από ελικόπτερο της FRONTEX, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του Περιπολικού σκάφους, προέβησαν σε σκίσιμο των αεροθαλάμων της λέμβου.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”, ενώ η εν λόγω λέμβος βυθίστηκε. 

 Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τρείς (03) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 27, 29 και 23 ετών, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο) και του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη τριών διακινητών και διάσωση 34 ατόμων στη Λέσβο (βίντεο)"

Κακοκαιρία – Πήλιο: Έτοιμη μέσα σε 30 ώρες η γέφυρα που έστησε ο στρατός

Μέσα στο εντυπωσιακό διάστημα των 30 ωρών, είναι κιόλας έτοιμη η μεταλλική γέφυρα στα Καλά Νερά του Πηλίου, η οποία στήθηκε από το στρατό.

Η γέφυρα στήθηκε για να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο Βόλου – Πηλίου, το οποίο είχε κοπεί από το χτύπημα της κακοκαιρίας «Daniel».

Η σιδερένια γέφυρα που ονομάζεται Bailey αποτελεί μια προσωρινή λύση, πλην απολύτως αναγκαία, για να μπορεί ο κόσμος να μετακινείται αυτές τις δύσκολες ώρες για τη Θεσσαλία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Πήλιο: Έτοιμη μέσα σε 30 ώρες η γέφυρα που έστησε ο στρατός"

Blue Horizon: Άκουσα τον ύπαρχο να φωνάζει «κάπτεν» και είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα, υποστήριξε ο πλοίαρχος

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του Blue Horizon ενώπιον της Ανακρίτριας Πειραιά για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Αυτή την ώρα η ανακρίτρια μεταβαίνει στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας, όπου νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο ο τέταρτος συλληφθείς, προκειμένου να απολογηθεί και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την απόφαση για την προφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων.

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon κατέθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπομνήμα με το οποίο αφενός δηλώνει συντετριμμένος για τον αδόκητο χαμό του 36χρονου Αντώνη και αφετέρου υποστηρίζει πως προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες μόλις πληροφορήθηκε για το περιστατικό στον καταπέλτη ενημερώνοντας το Λιμενικό Τμήμα και εμπιστευόμενος το πλήρωμά του.

«Δηλώνω συντετριμμένος κι άμα συγκλονισμένος από τον αδόκητο θάνατο του νεαρού συνανθρώπου μας κι αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος...

Στις 21.13 μμ ενημερώθηκα από τους αξιωματικούς πρήμνης και καταπέλτη ότι το πλοίο είχε αποδεθεί. Έπειτα επικοινώνησα εκ νέου με τον ύπαρχο που ευρίσκετο στον καταπέλτη, ο οποίος αφού με διαβεβαίωσε ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε κι όλα έχουν καλώς, έδωσα εντολή μέσω vhf να σηκώσουν καταπέλτη, απαντώντας μου χαρακτηριστικά "βίρα καταπέλτης, κάπτεν φεύγουμε".

Περί τις 21.14 μμ άκουσα τον ευρισκόμενο στην πρήμνη ύπαρχό μου να φωνάζει έντονα μέσω vhf "κάπτεν, κάπτεν", κατάλαβα ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στην πλευρά της πρήμνης του καραβιού, εντελώς ανακλαστικά κοίταξα την οθόνη που απεικονίζει τον καταπέλτη (μόνιτορ 13) και το μόνο πράγμα που ίσα - ίσα, ελάχιστα πρόλαβα να δώ, ήταν ένα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα.

Σας δηλώνω υπεύθυνα ότι εγώ, απασχολούμενος με την διαδικασία απόπλου του πλοίου, η οποία είναι πολυσύνθετη και δαιδαλώδης, αναγκάζομαι να κοιτάω - και μόνο - την πλώρη του πλοίου και να συντονίζω ταυτόχρονα το προσωπικό της γέφυρας, έχοντας εμπιστοσύνη ότι το μεν τα εμπειρότατα στελέχη μου (πρήμνης, καταπέλτη, καταστρώματος) θα πράξουν τα δέοντα, σύμφωνα με τα διεθνώς παραδεδεγμένα στην ναυσιπλοΐα και με βάση την εκπαίδευση και την πείρα τους, το δε η αρμόδια εποπτεύουσα Λιμενική Αρχή θα είχε μεριμνήσει, ως ώφειλε, για την διασφάλιση της διακοπής της κυκλοφορίας και της εν γένει προσέγγισης από και προς το πλοίο και μέχρι την απομάκρυνσή του και κατά τούτο ΔΕΝ υπέπεσε στην αντίληψή μου καμία προγενέστερη διαμάχη μεταξύ του προσωπικού καταπέλτη και του θανόντος», αναφέρει μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα.

Παράλληλα, επισημαίνει πως έδωσε εντολή να μειώσει ταχύτητα το πλοίο και στη συνέχεια ανέμενε οδηγίες από το Λιμενικό ζητώντας, παράλληλα, μέσω ασυρμάτου από τους αξιωματικούς στον καταπέλτη διευκρινίσεις για το θλιβερό συμβάν, για το οποίο δεν γνώριζε.

«Ακαριαία έδωσα εντολή στον ανθυποπλοίαρχό μου κ. Δ. Μ. να μειώσει ταχύτητα και ισχύ μηχανών στην απειροελάχιστη πηδαλιουχική δύναμη (αναλύω παρακάτω τους λόγους) και να ενημερώσει ΆΜΕΣΑ μέσω vhf ch 13 το Piraeus Marine Traffic και ταυτόχρονα να καλέσει και τηλεφωνικά το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πειραιά, ως επιτάσσεται από το πρωτόκολλο ενεργειών, πράγμα το οποίο έγινε, ενώ μίλησα και ο ίδιος τηλεφωνικά με το παραπάνω τμήμα.

Ειλικρινά, Σας διαβεβαιώ ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ΔΕΝ γνώριζα τι ακριβώς είχε συμβεί και μάλιστα φώναζα στο vhf στους ευρισκόμενους στον καταπέλτη αξιωματικούς 'Ρε παιδιά τι γίνεται εκεί…;'

Εν συνεχεία κι αφού είχα πράξει lege artis, ήτοι είχα ειδοποιήσει την εποπτεύουσα και προϊσταμένη αρχή μου, ήτοι το Λιμεναρχείο Πειραιά και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, ανέμενα απλώς οδηγίες κι εντολές για την περαιτέρω συμπεριφορά μου, ως άλλωστε επιτάσσει το πρωτόκολλο - μνημόνιο ενεργειών, σύμφωνα με το οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο εντός του λιμένα τον έχει το κέντρο επιχειρήσεων.

Σημειώνω στο σημείο αυτό (επειδή έχει γίνει πολύς λόγος γιατί δεν έκανα άμεσα κράτει τις μηχανές και γιατί δεν ακινητοποίησα το πλοίο) ότι έδωσα εντολή στους υφισταμένους μου να ορίσουν την ελάχιστη δυνατή πηδαλιουχική ταχύτητα με κατεύθυνση προς την έξοδο του λιμένος, διότι σε διαφορετική περίπτωση το πλοίο θα έμενε ακυβέρνητο ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΗΣ του πολυπληθούς πληρώματος και των εκατοντάδων επιβατών τόσο του πλοίου που κυβερνούσα εγώ όσο και λοιπών σκαφών ευρισκόμενων στο λιμένα του Πειραιώς, ένεκα του σοβαρού ενδεχομένου πρόσκρουσης είτε στον λιμενοβραχίονα, είτε στα ελλιμενισμένα σκάφη, είτε στον ντόκο, με περαιτέρω βάσιμο κι ορατό κίνδυνο συνθλίψεως του ανθρώπου που για άγνωστο σε μένα - μέχρι την στιγμή εκείνη – λόγο είχε βρεθεί στην θάλασσα.

Ειλικρινά, βρέθηκα εντελώς αιφνιδιαστικά σε πρόδηλη κατάσταση ανάγκης και τραγικό ηθικό δίλημμα, καταληφθείς εντωμεταξύ από ταχύτατα αναπτυσσόμενα αισθήματα αγωνίας, άγχους και απογοήτευσης κι έπραξα αυτό που μού υπέδειξε εκείνη την στιγμή το ένστικτο και η εμπειρία μου, προς αποφυγή διακινδυνεύσεως και βλάβης υπέρτερων ποιοτικά και ποσοτικά εννόμων αγαθών.

Περί τις 21.42 μμ, ήτοι περί τα 30’ μετά την αρχική μου επικοινωνία με το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων και με το Α’ Λιμενικό Τμήμα, έλαβα εντολή για διακοπή πλού και αναμονή περαιτέρω οδηγιών, πράγμα που έπραξα άμεσα δίδοντας τις αντίστοιχες εντολές στο προσωπικό της γέφυρας και περί τις 22.01 μμ, ήτοι περί τα 45’ μετά την αρχική μου επικοινωνία έλαβα τηλεφωνική εντολή από τον ίδιο τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά για επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πράγμα το οποίο έπραξα άμεσα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Blue Horizon: Άκουσα τον ύπαρχο να φωνάζει «κάπτεν» και είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα, υποστήριξε ο πλοίαρχος"

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 στο ρεύμα προς Λαμία

Αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από 111,000 χ/θ (Α/Κ Τρικάλων) έως 80,000 χ/θ (Α/Κ Καρδίτσας) του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 και στο ρεύμα προς Λαμία σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η έξοδος του Α/Κ Προαστίου (97,300 χ/θ) εξακολουθεί να παραμείνει κλειστή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 στο ρεύμα προς Λαμία"

Κακοκαιρία Daniel - Μητσοτάκης: Άμεση συμπαράσταση με πλατφόρμα που ανοίγει αύριο

Την Λάρισα επισκέφτηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ανακοίνωσε μέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel.

Η αρωγή προς τους πληγέντες θα έλεθει το ταχύτερο χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε ότι και η Ευρώπη θα πρέπει να συμβάλει.



Το κράτος θα είναι δίπλα και γρήγορα στους πολίτες που πλήγηκαν, τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, λέγοντας ότι αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Θα καλυφθούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσω του ΕΛΓΑ, θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα για τη διαδικασία, χωρίς πολλή γραφειοκρατία, επισήμανε.  Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αγρότες και κτηνοτρόφοι θα καλυφθούν μέσω του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται, είπε.

Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχει συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αρωγή από την Ευρώπη. Η καταστροφή σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα, στη σύσκεψη στη Λάρισα,  το ενδιαφέρον στράφηκε σε θέματα δημόσιας υγείας «για να είναι οι πολίτες ασφαλείς και υγιείς». Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της καύσης των ζώων που χάθηκαν από την κακοκαιρία, είπε ακόμη. 

Τέλος, ανοίγοντας την παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους είναι στο πεδίο με αυταπάρνηση μέσα στο νερό και τις λάσπες για να επανέλθει η περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε κάπως κανονικούς ρυθμούς.

Οι δηλώσεις των υπουργών

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος επισήμανε ότι ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο στήριξης από την πρώτη στιγμή και άμεσα έχουν ξεκινήσει τα κλιμάκια τις αυτοψίες. Ως σήμερα έχουν 2.500 αυτοψίες σε όλη τη Θεσσαλία.

Τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα πρώτης αρωγής στη διεύθυνση arogi.gov.gr μέσω της οποίας θα δοθούν οι πρώτες ενισχύσεις στους πληγέντες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός και προσέθεσε ότι η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής θα φτάνει τα 10.000 ευρώ ενώ η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή για στήριξη των επιχειρήσεων θα φτάνει τα 4.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε 6.000 ευρώ ανέρχεται η οικονομική βοήθεια που θα δίνεται για την αντιμετώπιση των ζημιών σε οικοσκευές καθώς και για τις πρώτες επιδιορθώσεις σε σπίτια, ενώ συνολικά προβλέπεται η στεγαστική συνδρομή να καλύψει το 80% της επισκευής ή της ανακατασκευής των κατοικιών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Παράλληλα, για τους κατοίκους των περιοχών όπου τα σπίτια υπέστησαν ζημιές (δηλαδή αν το σπίτι κριθεί «κίτρινο» ή «κόκκινο») θα δοθεί επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης που θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ για να μπορέσει να μείνει ή να συγκατοικήσει με ένα άλλο φιλικό του ή συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή.

Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται να δοθούν ποσά που θα καλύπτουν περίπου το 70% των ζημιών και στο μέτρο περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες.

Επιπλέον, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει χορήγηση αναστολών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε ορίζοντα εξαμήνου, τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων και τέλος την αναστολή συμβάσεων εργασίας η οποία ενεργοποιείται στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες με αντίστοιχη επιδότηση 534 ευρώ έτσι ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισήμανε από την πλευρά της ότι το σχέδιο του υπουργείου κινείται σε τρεις άξονες.

Πρώτον, τον έλεγχο του νερού με ελέγχους για την ποιότητα και για το πόσο ασφαλές είναι προς κατανάλωση από τους πολίτες. Δεύτερον οι οδηγίες των αρχών γηια τα λιμνάζοντα ύδατα και τους κινδύνους, όπως από τα νεκρά ζώα. Τέλος το υπουργείο προχωρά στην επιδημιολογική επιτήρηση για νοσήματα όπως οι γαστρεντερίτιδες ή ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε καταρχάς ότι έχει αρχίσει η διαδικασία καύσης και οργανωμένης ταφής των νεκρών ζώων εκτός Θεσσαλίας, αλλά σύντομα και στη Λάρισα. Τόνισε προς τους κτηνοτρόφους ότι πρέπει να συγκεντρωθούν τα νεκρά ζώα.

Ο ΕΛΓΑ έχει αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο. 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές από αύριο-μεθαύριο με κινητά συνεργεία όπου και θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για τα αρδεύσιμα νερά-όχι για το πόσιμο νερό- αλλά και κυρίως για το θέμα των εδαφών. «Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε ό,τι απαιτείται», είπε σχετικά.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης για αυτό το θέμα έχουν ακουστεί πολλές ανεδαφικές απόψεις «και σύντομα θα έχουμε μια σχετική πρώτη ανακοίνωση, επίσημα, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τα εδάφη τα οποία έχουν υποστεί ένα σοκ, αλλά ωστόσο δεν ισχύει επ' ουδενί, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που είχα, να παραμείνουν ανενεργά για περίοδο 3-5 ετών όπως έχει ακουστεί από διάφορα χείλη».

Την ίδια στιγμή όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις τόσο σε ζωικό όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι φιλοξενούνται οικογένειες με άτομα με αναπηρία στον Βόλο, ενώ παρατείνεται η καταβολή προνοιακών επιδομάτων.

Ένταση πριν από τη σύσκεψη

Κατά την είσοδό του στο κτίριο της περιφέρειας χαιρέτισε το προσωπικό και τους είπε ότι «θα τα φτιάξουμε όλα, να ξέρετε».

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκε ένταση έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας λόγω της έλευσης του πρωθυπουργού.

Το onlarissa αναφέρει ότι κάποιοι επιχείρησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα λεωφορείου της αστυνομίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Daniel - Μητσοτάκης: Άμεση συμπαράσταση με πλατφόρμα που ανοίγει αύριο"

Καιρός αύριο: Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο – Ηλιοφάνεια στη Θεσσαλία

Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα. Θα διατηρηθούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, έντασης έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά και τα νότια 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα δυτικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο – Ηλιοφάνεια στη Θεσσαλία"

Κακοκαιρία Daniel: Στους 15 έφθασαν οι νεκροί – Στον 42χρονο Σταμάτη Καραμανώλα ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Τρίκερι

Στον 42χρονο Σταμάτη Καραμανώλα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο.

Η σορός περισυνελλέγη από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Καραμανώλας παρασύρθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να σωθεί.

Ο γιος του 42χρονου ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο και μπόρεσε να ξεφύγει σκαρφαλώνοντας στην οροφή του οχήματος. Ο ίδιος περιέγραψε σε συνεντεύξεις του τις δραματικές στιγμές που έζησε:

«Θυμάμαι τα πάντα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας μου πήρε την απόφαση να περάσει ένα ορμητικό ρέμα. Θυμάμαι όλη μας τη συζήτηση. Όσο ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον για να ζητήσουμε βοήθεια και τα καταφέραμε. Εν τέλει ο πατέρας μου κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο πάνω σε ένα δέντρο και να το μπλοκάρει. Όταν έγινε αυτό, έσπασε το πίσω παρμπριζ και γέμισε όλο το αμάξι νερά. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε μέσα και βγήκαμε.

Κατάφερα, χωρίς να ξέρω πως και σκαρφάλωσα στην οροφή αλλά τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που πήραν μαζί τους τον πατέρα μου. Δεν τον ξαναείδα και το μόνο που μου είπε ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο. Το ποτάμι πήρε προς τα κάτω το αυτοκίνητο και μόλις βρήκα την ευκαιρία πήδηξα μέσα σε ένα χωράφι. Κατάφερα να επικοινωνήσω με δικούς μου ανθρώπους που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική. Ήρθε μία μπουλντόζα, γύρισε το αμάξι μήπως ο πατέρας μου ήταν εγκλωβισμένος από κάτω. Από τότε μέχρι και σήμερα ήμαστε μόνοι μας», ανέφερε ο 17χρονος, λίγες ώρες πριν γραφτεί το τραγικό τέλος του πατέρα του.

Η κηδεία του Σταμάτη Καραμανώλα θα γίνει αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην Άλλη Μεριά.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Στους 15 έφθασαν οι νεκροί – Στον 42χρονο Σταμάτη Καραμανώλα ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Τρίκερι"

Αεροσκάφος ξεκίνησε από την Ελβετία και έφτασε στην Ισπανία με 111 επιβάτες και… καμία βαλίτσα

Ένα αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Ζυρίχη για την Ισπανία έφθασε στον προορισμό του χωρίς να μεταφέρει ούτε μια βαλίτσα, μετέδωσαν σήμερα Κυριακή (10/9) μέσα ενημέρωσης, με την αεροπορική εταιρεία να το αποδίδει στις ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους.

Οι επιβάτες των Αερογραμμών της Ελβετίας που είχαν προορισμό την πόλη Μπιλμπάο της βόρειας Ισπανίας έφθασαν χθες το απόγευμα μπροστά από τον ιμάντα μεταφοράς αποσκευών και περίμεναν μάταια για περισσότερες από δύο ώρες να εμφανιστούν οι βαλίτσες τους, έγραψε η εφημερίδα Blick.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κέιβιν Αμπαλάμ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος το οποίο η Swiss χρησιμοποιούσε για λογαριασμό των αερογραμμών Edelweiss είχε αναχωρήσει με 111 επιβάτες, αλλά καμία βαλίτσα.

«Υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους» δήλωσε στο AFP και πρόσθεσε ότι το πλήρωμα περίμενε να διορθωθεί η κατάσταση.

Αλλά έπειτα από «μια ώρα και 16 λεπτά η κατάσταση παρέμενε ίδια και για λειτουργικούς λόγους αποφασίσαμε να πετάξουμε για το Μπιλμπάο χωρίς τις βαλίτσες».

Ο λόγος, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν ότι έπρεπε να παραλάβουν επιβάτες στο Μπιλμπάο και να επιστρέψει το αεροπλάνο στη Ζυρίχη πριν κλείσει το αεροδρόμιο για την νύχτα.

«Κατανοούμε ότι η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για τους εμπλεκόμενους και φυσικά λυπούμαστε για την αναστάτωση» είπε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Η Blick επικαλέστηκε επιβάτες που είπαν ότι ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την καθυστερημένη απογείωση από την Ζυρίχη την οποία απέδωσε "στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού", αλλά επισήμαναν ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απόφαση να φύγει το αεροσκάφος χωρίς αποσκευές.

Οι επιβάτες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν υπήρχε ελβετικό προσωπικό εδάφους στο Μπιλμπάο και ότι περίμεναν για περισσότερες από δύο ώρες για τις βαλίτσες τους προτού μέλη της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia τους πληροφόρησαν ότι το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί χωρίς βαλίτσες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αεροσκάφος ξεκίνησε από την Ελβετία και έφτασε στην Ισπανία με 111 επιβάτες και… καμία βαλίτσα"

Συνελήφθη 35χρονη για fake news όσον αφορά στους νεκρούς της Θεσσαλίας

Συνελήφθη χθες το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια 35χρονη γυναίκα, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατηγορούμενη είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό της που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πλήθος νεκρών σε περιοχή της Θεσσαλίας, συνέπεια της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel , γεγονός μη επιβεβαιωμένο από τις επίσημες Αρχές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 35χρονη για fake news όσον αφορά στους νεκρούς της Θεσσαλίας"

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού στα πλημμυρισμένα

O ΔΕΔΔΗΕ ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel και εντατικοποιώντας τις εργασίες για την αποκατάσταση όλων των παροχών στη Χαμηλή Τάση, εφιστά την προσοχή προς όλους τους καταναλωτές που τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν πλημμυρίσει, να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους.

Για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των κτισμάτων θα πρέπει να διασφαλιστεί η αρτιότητα των εσωτερικών εγκαταστάσεων καθώς και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση).

Ο έλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος προκειμένου τα κτίσματα να επανηλεκτροδοτηθούν, καθώς μια ανέλεγκτη ηλεκτρική εγκατάσταση, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή όπως ηλεκτροπληξία πρόκληση πυρκαγιάς, ή/και καταστροφές συσκευών κλπ.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) την οποία θα πρέπει και να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην Εταιρία.

To κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια Υπουργεία.

Προς διευκόλυνση των πληγέντων για την υποβολή των αιτημάτων και προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επανηλεκτροδότησή τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των ΥΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=1031

Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία ή επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να καλούν δωρεάν στο 800 400 4000 24ώρες το 24ωρο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού στα πλημμυρισμένα"

Κακοκαιρία Daniel: Τα νεκρά ζώα μεταφέρονται σε κλιβάνους σε Ημαθία και Αρκαδία

Σε περιοχές της Ημαθίας και της Αρκαδίας μεταφέρονται τα νεκρά ζώα από την Θεσσαλία όπου και θα αποτεφρωθούν σε ειδικούς κλιβάνους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η μεταφορά τους από τη Θεσσαλία γίνεται με ειδικά φορτηγά-ψυγεία σε πιστοποιημένους χώρους καύσης στις παραπάνω περιοχές, ενώ μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι χώροι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατόπιν υπόδειξης των κτηνιατρικών υπηρεσιών, στις περιπτώσεις που πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, θα χρησιμοποιηθεί και η μέθοδος της υγειονομικής ταφής.

Ο αποτελεσματικός συντονισμός και η αποτελεσματική οργάνωση της εν λόγω επιχείρησης αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΥΠΑΑΤ, από τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Γ.Γ., Γιώργου Στρατάκου, του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Απόστολου Μπίλλη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου της εταιρείας που έχει την ευθύνη της περισυλλογής των ζώων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι την ευθύνη του συντονισμού των αρμοδίων περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και του ΕΛΓΑ θα έχει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Μπίλλης.

Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών αποφασίστηκε να μη γίνει καταγραφή των νεκρών ζώων από τον ΕΛΓΑ με επιτόπιο έλεγχο, αλλά αυτή να στηριχθεί στα επίσημα στοιχεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τα οποία θα διασταυρωθούν αργότερα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ και τις δηλώσεις των κτηνοτρόφων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Τα νεκρά ζώα μεταφέρονται σε κλιβάνους σε Ημαθία και Αρκαδία"

Σεισμός στο Μαρόκο: Επαναπατρίστηκαν σώοι 108 Έλληνες

Επέστρεψαν στην Ελλάδα σώοι 108 Έλληνες από το Μαρόκο, μετά τον φονικό σεισμό. Από το χτύπημα του Εγκέλαδου στη χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.

Οι 108 επιβάτες της ειδικής πτήσης επαναπατρισμού της Aegean, η οποία δρομολογήθηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών επαναπατρίστηκαν από το Μαρακές του Μαρόκου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ασφαλείς μετά τον σεισμό που άφησε πίσω του πάνω από 2.000 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.    

Στο Μαρόκο παρέμεινε μικρός αριθμός Ελλήνων πολιτών που αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ, συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα, προσφέροντας κάθε είδους προξενική συνδρομή.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο (09.09.2023) με εντολή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών κινήθηκαν συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Για τον σκοπό αυτό, το ΥΠΕΞ βρισκόταν σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση αναχώρησε από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Σημειώνεται πως αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, ισχυρός σεισμός συγκλόνισε το Μαρόκο.

Την ώρα που τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια για να βρουν ζωντανούς όσους περισσότερους εγκλωβισμένους μπορούν, οι νεκροί από τον σεισμό στο Μαρόκο έχουν φτάσει τους 2.012 και οι τραυματίες τους 2.059, εκ των οποίων οι 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στο Μαρόκο: Επαναπατρίστηκαν σώοι 108 Έλληνες"

Φωτιά στην Ηλεία – Καίει σε δασική έκταση στο Γούμερο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα σε δασική έκταση στο Γούμερο. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Το έργο των πυροσβεστικων δυνάμεων, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ηλεία – Καίει σε δασική έκταση στο Γούμερο"

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: SOS για τη δημόσια υγεία από τα νεκρά ζώα και τα λιμνάζοντα νερά

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί για τους κινδύνους που διατρέχει η δημόσια υγεία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία. «Όλα τα στάσιμα και λιμνάζοντα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως δυνητικά μολυσμένα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σήμα SOS για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στέλνει το Υπουργείο Υγείας. Οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν δειγματοληψίες και αναλύσεις στα μολυσμένα ύδατα, αλλά και έγκαιρη καύση των νεκρών ζώων, προκειμένου να περιορίσουν τις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, σε έκτακτη ενημέρωση που έκαναν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, έδωσαν σαφείς οδηγίες προς τις υγειονομικές αρχές, να μην εξαπλωθούν λοιμώδεις ασθένειες (γαστρεντερίτιδα, λεπτοσπείρωση κλπ) και πάρει διαστάσεις «υγειονομικής βόμβας» η μόλυνση των λιμναζόντων υδάτων, μετά την καταστροφή των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, αλλά και την αποσύνθεση των πνιγμένων ζώων στον θεσσαλικό κάμπο.

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να μην καταναλώνουν μολυσμένο νερό. Όλα τα στάσιμα και λιμνάζοντα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως δυνητικά μολυσμένα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό για κάθε είδους εργασία. Για την προσωπική μας υγιεινή, για να πιούμε νερό, για να μαγειρέψουμε ενδεχομένως, ακόμα και για εργασίες που πρέπει να κάνουμε μέσα στο σπίτι» τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη.

Την επιχειρησιακή δράση του Κέντρου συντονίζει ο Καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr- αναμένεται να αναλάβει σύντομα την προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Το σχέδιο προστασίας της δημόσιας υγείας

Το πρωί της Κυριακής (10.09.2023) έγινε σύσκεψη και παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση απειλών δημόσιας Υγείας στη Λάρισα.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα:

* Παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον έλεγχο και τη διασφάλιση ποιότητας του νερού στις πληγείσες περιοχές, με λεπτομερές πλάνο δειγματοληψιών, μεθόδων και ανάλυσης, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, ενώ ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα ήδη διενεργούμενων δειγματοληψιών προηγούμενων ημερών.

* Δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για τη συλλογή και την καύση/υγειονομική ταφή των νεκρών ζώων στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και υπαλλήλους της Περιφέρειας, ώστε να προστατευθεί άμεσα ο πληθυσμός.

* Έγινε παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου εντομολογικής επιτήρησης, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα δυνητικές απειλές στις πληγείσες περιοχές και τέλος,

* Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της επιδημιολογικής επιτήρησης μεταδιδόμενων νοσημάτων στις πληγείσες περιοχές (πχ γαστρεντερίτιδα, λεπτοσπείρωση κ.α.) και αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον οδηγίες στις υγειονομικές αρχές για ενδελεχή κλινική αξιολόγηση των κρουσμάτων εμπύρετης γαστρεντερίτιδας.

Σημειώνεται ότι, το Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας συνεδριάζει σε καθημερινή βάση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να γίνεται άμεση εκτίμηση της κατάστασης, ανά πληγείσα περιοχή, και να λαμβάνονται τα απαραίτητα και στοχευμένα μέτρα προστασίας με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της.

Στο Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας, το οποίο στήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων, υπό την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, συμμετείχαν στη σύσκεψη:

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κ.κ. Α. Κοντός, Γ. Ζήγρας και Χ. Μιχαλάκης, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικοί σε σχετικά ζητήματα, Μ. Σπελέτας, Ν. Παπαδόπουλος, η Δ. Περβανίδου από τον ΕΟΔΥ, η Ο. Πινακά από τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), και οι κ.κ. Μ. Κυρίτση, Χ. Μπογογιαννίδου και Β. Νακούλας από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Θεσσαλία: SOS για τη δημόσια υγεία από τα νεκρά ζώα και τα λιμνάζοντα νερά"

Κακοκαιρία Daniel: Πόσιμο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα το νερό στον Δήμο Τρικκαίων

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με το νερό στον Δήμο Τρικκαίων, το οποίο σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων είναι πόσιμο. Παράλληλα, τονίζεται πώς καθημερινά γίνονται μετρήσεις ποιότητας νερού στο πιστοποιημένο εργαστήριο της ΔΕΥΑΤ.

Τόσο στις σημερινές μετρήσεις στο κεντρικό Αντλιοστάσιο όσο και σε όλες τις προηγούμενες, το νερό παραμένει πόσιμο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι καταναλωτές βεβαίως μπορούν να πραγματοποιούν τακτικό καθαρισμό των «τοπικών διατάξεων» που πιθανώς υπάρχουν σε σπίτια (δηλαδή φίλτρα, σίτες σε βρύσες), για ακόμη καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού, καταλήγει η ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Πόσιμο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα το νερό στον Δήμο Τρικκαίων"

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2023: Νικητής ο Ροβανπέρα

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Ράλι Ακρόπολις (και τρίτη εφετινή, μετά τις επιτυχίες του σε Πορτογαλία και Εσθονία) πανηγυρίζει ο Κάλε Ροβάνπερα.

Ο Φινλανδός της Toyota τερμάτισε σήμερα (10/9) πρώτος στον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) και έκανε ακόμη ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου των οδηγών που κατέκτησε πέρυσι. Ο 22χρονος οδηγός, ο οποίος είχε επικρατήσει και στο Ράλι Ακρόπολις του 2021, άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Έλφιν Έβανς (+1:31.7), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με Hyundai (1:35.9). Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Ροβάνπερα αύξησε στους 33 βαθμούς (από 25) το προβάδισμά του έναντι του Έβανς στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, ενώ απομένουν τρεις αγώνες για την «αυλαία» της σεζόν. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι ο Εσθονός Οτ Τάνακ με Ford κατάφερε να τερματίσει τέταρτος, μολονότι «κουβαλούσε» ποινή τριών λεπτών και 40 δευτερολέπτων.

Δεδομένου ότι ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του Ράλι Ακρόπολις με προβάδισμα άνω των δύο λεπτών, μετά τη χθεσινοβραδυνή εγκατάλειψη του Γάλλου Σεμπαστιάν Οζιέ, ο Ροβάνπερα δεν είχε λόγο να πιέσει. Έτσι, ο Φινλανδός τερμάτισε όγδοος στην πρώτη σημερινή ειδική («Ταρζάν»), όντας 31.2 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Έλφιν Έβανς που «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο στη διαδρομή. Από την πλευρά του, ο Ουαλός ήταν κατά εννέα δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρντο και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της γενικής, «ρίχνοντας» στην τρίτη τον Ισπανό, ο οποίος πλέον βρισκόταν τέσσερα δεύτερα πίσω.

Ο Ροβάνπερα ήταν όγδοος και στο πρώτο πέρασμα της ειδικής «Γραμμένη», στην οποία ταχύτερος όλων ήταν ο Σόρντο, με αποτέλεσμα να μειώσει την… απόσταση από τον Έβανς και τη δεύτερη θέση της γενικής στα 2.7 δευτερόλεπτα. Στο μεταξύ, ο Φινλανδός ήταν 10.3 δεύτερα πιο αργός από τον Ισπανό, ωστόσο η διαφορά του έναντι του Ουαλού πριν από την τελευταία ειδική του αγώνα, την Power Stage με τους επιπλέον βαθμούς, ήταν ένα λεπτό και 29.2 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα ο Ροβάνπερα να έχει σχεδόν εξασφαλισμένη τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική «Γραμμένη 1» διεκόπη οριστικά μετά την έξοδο των Νατάνιελ Μπρουν/Κλαούντιο Μπούστος που τούμπαραν στα 5,38 χιλιόμετρα της διαδρομής (σ.σ. το πλήρωμα είναι καλά) και τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στο τελευταίο σέρβις ενόψει της ειδικής «Γραμμένη 2», που ήταν η Power Stage.

Στην τελευταία ειδική ο Έβανς ήταν κατά 1.4 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Σόρντο, με αποτέλεσμα να κρατήσει την δεύτερη θέση στον αγώνα και τον Ισπανό να πανηγυρίσει την παρουσία του στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Από την πλευρά του, ο Ροβάνπερα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη «Γραμμένη 2» και πήρε τους πέντε επιπλέον βαθμούς της Power Stage. Εκτός από τον Φινλανδό, έξτρα βαθμούς στην τελευταία ειδική πήραν οι Έβανς (4), Τάνακ (3), Σόρντο (2) και Εσαπέκα Λάπι (1). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Power Stage διεκόπη, όταν το Skoda των Ισπανών Άλεξ Βιγιανουέβα/Χοσέ Μουράδο τούμπαρε και μπλόκαρε το δρόμο, με αποτέλεεσμα τα αυτοκίνητα να επιστρέψουν στο σέρβις.

Στο μεταξύ, ο Αντρέας Μίκελσεν… προσπέρασε τον Γκας Γκρίνσμιθ στην προτελευταία ειδική και τερμάτισε έβδομος στη γενική, πανηγυρίζοντας, παράλληλα, σημαντική νίκη στην κατηγορία WRC2, ενώ ο Γουίλιαμ Κρέιτον στέφθηκε πρωταθλητής στο Junior WRC και έγινε ο πρώτος Ιρλανδός που κατακτά τον τίτλο στη διοργάνωση μετά τον αείμνηστο Κρέιγκ Μπριν το 2011.

Καλύτερος Έλληνας ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το εργοστασιακό Ford Puma Rally 1 Hybrid, στην τελευταία χρονιά της καριέρας του στο WRC, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο «Ράλι των Θεών» στη 16η θέση της γενικής, όντας 23 λεπτά και 51.2 δεύτερα πίσω από τον νικητή.

Το εφετινό WRC συνεχίζεται το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου με το Ράλι Χιλής, το οποίο είναι ο 11ος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις έχει ως εξής

1. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota) 3 ώρες 00:16.7

2. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota) + 1:31.7

3. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) + 1:35.9

4. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Ford) + 4:28.4

5. Εσαπέκα Λάπι (Φινλανδία/Hyundai) + 6:22.3

6. Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota) + 7:20.9

7. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Skoda) + 9:41.0 –1ος στην κατηγορία WRC2–

8. Γκας Γκρίνσμιθ (Μ. Βρετανία/Skoda) + 9:51.3 –2ος στην κατηγορία WRC2–

9. Γιοάν Ροσέλ (Γαλλία/Citroen) + 11:07.0 –3ος στην κατηγορία WRC2–

10. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) + 11:43.4

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2023: Νικητής ο Ροβανπέρα"

Έβρος: Σύλληψη τριών διακινητών που μετέφεραν 18 μετανάστες

Τρεις διακινητές, οι οποίοι επιχειρούσαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 18 μετανάστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς χθες και σήμερα σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό παράνομα στην ενδοχώρα δέκα μετανάστες.

Όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψη ο οδηγός- διακινητής δεν διέθετε άδεια οδήγησης. Μάλιστα αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης - Μικρού Δερείου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ημεδαπός διακινητής, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος μετέφερε με επιβατικό ΙΧ τρεις μετανάστες.

Και στις τρεις περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα οχήματα και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Σύλληψη τριών διακινητών που μετέφεραν 18 μετανάστες"

Κακοκαιρία – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα και Βόλο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τις περιοχές σε Καρδίτσα και Βόλο, οι οποίες χτυπήθηκαν από τη φονική κακοκαιρία Daniel. Η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με πλημμυροπαθείς και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους δημάρχους Καρδίτσας και Βόλου, κ.κ. Τσιάκο και Μπέο, αντίστοιχα.

Στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου βρέθηκε η Πρόεδρος της  Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου. 

Η κ. Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, επισκέφθηκε αρχικά, παρουσία του μητροπολίτη Τιμοθέου, το Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου, επίσης, φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς.

Δείτε φωτογραφίες από τις επισκέψεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, στο Δημαρχείο Βόλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πλημύρες, καθώς και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες όσων αγνοούνται και στους πληγέντες.

Ανέφερε ότι αυτή την ώρα επείγει η επικέντρωση των δυνάμεων της Πολιτείας, ώστε όλοι να είναι ασφαλείς, και η ταχεία επούλωση των πληγών, προκειμένου η Θεσσαλία, οι κάτοικοί της, οι παραγωγικοί φορείς, οι επιχειρήσεις, να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στους εθελοντές και σε όσους παλεύουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, για τους συνανθρώπους μας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα και Βόλο"

Στους 14 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel – Εντοπίστηκαν δύο σοροί στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, καθώς σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA εντοπίστηκαν δύο σοροί στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Έτσι, τα θύματα που άφησαν στο πέρασμά τους οι σαρωτικές πλημμύρες είναι 14, με τα άτομα που αγνοούνται βάσει των πληροφοριών από την Πολιτική Προστασία είναι τρία.

Συγκεκριμένα:

-Από 5-09-2023, ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

-Από 7-09-2023 δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

Τα τελευταία θύματα είναι μία 85χρονη και ο 65χρονος γιος της που αγνοούνταν από χθες.

Πάνω από 2.000 πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απεγκλωβίσει μέχρι στιγμής 2.029 πολίτες από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), 475 πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), 35 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), 45 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) και 1474 από προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν με κατάλληλο εξοπλισμό στις πληγείσες περιοχές, μέρα νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο σώζοντας ζωές, μεταφέροντας πολίτες σε ασφαλή σημεία, συνδράμοντας με τα μηχανήματά τους, με ασθενοφόρα, λεωφορεία, λέμβους, πολεμικά πλοία, ελικόπτερα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Έχουν μεταφέρει τόνους εφοδίων και υλικών υπέρ των πληγέντων, ενώ παράλληλα στήνουν γέφυρες αποκαθιστώντας την συγκοινωνία και την πρόσβαση για παροχή βοήθειας, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά και στην αποκατάσταση των ζημιών, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η μεταφορά δυο μεγάλων γεννητριών για την υποστήριξη της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που έσωσε και σώζει ζωές ανθρώπων που ήδη βρίσκονται σε κίνδυνο, υπογραμμίζει το ΓΕΕΘΑ.

Στόχος ήταν και είναι να νικηθεί η μάχη με τον χρόνο, καθώς πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε μη προσβάσιμα σημεία, είχαν αποκλειστεί, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της ανεύρεσης και διάσωσής τους, επισημαίνεται.

Το ίδιο κάνουν κάθε φορά που καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσεις, κάτω από αντίξοες συνθήκες με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, σώζοντας ζωές και περιουσίες και είναι πολύ περήφανες γι’ αυτό. Συνεχίζουν απρόσκοπτα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, όπως κάνουν πάντα, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο. Η αναγνώριση της ελληνικής κοινωνίας δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλο το προσωπικό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, έχουν διατεθεί στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) προσωπικό 445 ατόμων, 400 κουβέρτες με όχημα μεταφοράς για Ιτέα Καρδίτσας, 400 κουβέρτες με όχημα μεταφοράς για Σοφάδες Καρδίτσας, 130 ράντζα εκστρατείας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 350 κουβέρτες για Τύρναβο, 640 κουβέρτες και 350 ράντζα εκστρατείας για Τύρναβο, 80 ράντζα εκστρατείας και 400 στρώματα για τον δήμο Καρδίτσας, 400 ράντζα πολιτικού τύπου για τον δήμο Καρδίτσας, 20 τραπέζια για Τύρναβο, 82 καρέκλες για Τύρναβο.

Επίσης, έχουν διατεθεί 2 φορητές γεννήτριες, χώροι φιλοξενίας, 2 ασθενοφόρα, 3 Mini Bus, 4 λεωφορεία, 14 ειδικά οχήματα Hummer, 5 οχήματα STΕΥR, 48 οχήματα γενικής χρήσης, 14 μηχανήματα Μηχανικού, 4 Επικαθήμενα Οχήματα, 12 Αρματοφορείς, 24 ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113, 66 λέμβοι, 6 Οχήματα Μεταφοράς Ζευγμάτων Γεφυρών και 6 λέμβοι τύπου LCB, 2 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη ισχύος 300 και 550 Kva και 2343 μερίδες φαγητό και 6220 φιάλες νερό.

Έχει τοποθετηθεί γέφυρα Bailey στα Καλά Νερά Βόλου ενώ βρίσκεται προς ανάπτυξη γέφυρα Bailey επί της οδού Καλαμπάκας – Καστανιάς Τρικάλων.

Ακόμη, συνδράμουν ένα ελικόπτερο ΑΒ 205 και 2 ελικόπτερα AS 332 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο ΑΒ 212 και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο CH-47D CHINOOK της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, ένα ελικόπτερο CH-47D CHINOOK και 3 ελικόπτερα UH-1H του Στρατού Ξηράς, μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό στον Παγασητικό Κόλπο.

Επιπλέον, βρίσκονται σε ετοιμότητα 932 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» στις περιοχές ευθύνης της ΑΣΔΥΣ και της 1ης Στρατιάς, 60 άτομα «Δευκαλίων» σε ετοιμότητα δυο ωρών, 181 άτομα της Δύναμης Συνδρομής Εκτάκτων Αναγκών (ΔΥΣΕΑ), 15 μικρολεωφορεία, 62 λεωφορεία, 121 Οχήματα Γενικής Χρήσης, 19 μηχανήματα Μηχανικού.

Επιπρόσθετα, σε ετοιμότητα μιας ώρας βρίσκονται ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, 2 ελικόπτερα UH-1H, 2 ελικόπτερα CH-47D CHINOOK ενώ σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών βρίσκεται ένα Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού για φιλοξενία των απεγκλωβισμένων.

Ακόμη, υπάρχουν γέφυρες Bailey προς τοποθέτηση, όπου απαιτηθεί και κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας πλημμυροπαθών πολιτών εντός των στρατοπέδων της ευρύτερης πληγείσας περιοχής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 14 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel – Εντοπίστηκαν δύο σοροί στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας"

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο τέταρτος επιβάτης του αυτοκινήτου στο τροχαίο στην ΠΑΘΕ- Δεκάδες τραυματίες

Κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο τέταρτος επιβάτης του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με λεωφορείο το πρωί της Κυριακής (10/9) στο 521ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στην έξοδο προς Ευζώνους.

Ο 60χρονος είχε μεταφερθεί στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Από τη σφοδρή σύγκρουση νεκροί βρέθηκαν το πρωί οι άλλοι τρεις επιβάτες του ίδιου οχήματος.

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο τέταρτος επιβάτης του αυτοκινήτου στο τροχαίο στην ΠΑΘΕ- Δεκάδες τραυματίες

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες από τη Σερβία. Το δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μια 38χρονη μητέρα με το 6χρονο παιδί της, έπεσε πάνω στο πρώτο, χωρίς όμως να τραυματιστούν, ενώ το λεωφορείο μετά τη σύγκρουση ανατράπηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ στην περιοχή έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τη Γουμένισσα. Αρκετοί από αυτούς πήραν ήδη εξιτήριο, ύστερα από τις προληπτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο τέταρτος επιβάτης του αυτοκινήτου στο τροχαίο στην ΠΑΘΕ- Δεκάδες τραυματίες

Οι επιβάτες του λεωφορείου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, στη Θεσσαλονίκη και κάποιοι ελαφρώς τραυματισμένοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Συγκεκριμένα, από αυτούς οι 17 μεταφέρθηκαν στο “Ιπποκράτειο”, 26 στο νοσοκομείο του Κιλκίς και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο Γουμένισσας, ενώ άλλοι 32 επιβάτες βρίσκονται στο Πολύκαστρο και αναμένουν να επιστρέψουν στη Σερβία.

Για το δυστύχημα έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία της Σερβίας, που αναμένεται να στείλει οχήματα για τη μεταφορά τους πίσω στη χώρα τους.

Πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και τα αυτοκίνητα κινούνται κανονικά και στις δύο κατευθύνσεις της ΠΑΘΕ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο τέταρτος επιβάτης του αυτοκινήτου στο τροχαίο στην ΠΑΘΕ- Δεκάδες τραυματίες"

Θεσσαλία: Στους 12 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ένας ακόμα νεκρός από την κακοκαιρία. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εντοπίστηκε ανάμεσα στα χωριά Πέτρινο και Άγιος Δημήτριος.

Στο σημείο επιχειρεί η ΕΜΑΚ προκειμένου να ανασύρει τον 57χρονο.

Σύμφωνα με συγγενείς του ο άτυχος άνδρας φέρεται να παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Πρόκειται για 12 άνθρωπο που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλία: Στους 12 οι νεκροί από τις πλημμύρες "

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Μέτρα στήριξης των πληγέντων των τελευταίων δύο μηνών – Άμεσα η εξειδίκευσή τους

Τη στήριξή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ειδικότερα σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΤ που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αναφέρεται ότι:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνέχεια και της από 25 Ιουλίου 2023 ανακοινώσεώς της (μετά τις πυρκαγιές), γνωστοποιεί ότι οι τράπεζες – μέλη της θα στηρίξουν και πάλι, με κάθε πρόσφορο τρόπο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν άμεσα από την ΕΕΤ και κάθε μέλος χωριστά.

Πολίτες και επιχειρήσεις, που επιθυμούν να υποβάλουν επείγοντα αιτήματα ιδίως σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζες συνεργασίας τους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Μέτρα στήριξης των πληγέντων των τελευταίων δύο μηνών – Άμεσα η εξειδίκευσή τους"

Πυροβολισμός έξω από κέντρο διασκέδασης στην Πετρούπολη – Τραυματίστηκε ένας 33χρονος

Επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Πετρούπολης. Η συμπλοκή σημειώθηκε γύρω στις 05:00, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 5 το πρωί υπήρξε συμπλοκή ατόμων, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατά την οποία ένα άτομο έβγαλε όπλο και πυροβόλησε έναν 33χρονο.

Ο 33χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι από τον πυροβολισμό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμός έξω από κέντρο διασκέδασης στην Πετρούπολη – Τραυματίστηκε ένας 33χρονος"

Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου – Αγιασμός και από την Τρίτη (12/09) τα μαθήματα

Αύριο, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ανοίγουν τα σχολεία με τον καθιερωμένο αγιασμό. 

Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και το πρωί της Δευτέρας (11.09.2023) θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από την Τρίτη (12.09.2023), θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Αναλυτικότερα, στη Γενική Εκπαίδευση, προσλήφθηκαν 8.746 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια, και 4.898 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 192 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 προσλήφθηκαν σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων ενώ διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 39 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Ειδική Αγωγή, προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ωστόσο, υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000, και για αυτό ζητούν να γίνονται περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στην πρώτη φάση.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της, καθώς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μία εβδομάδα μετά, το άνοιγμα των σχολείων της Θεσσαλίας

Ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας. Η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου – Αγιασμός και από την Τρίτη (12/09) τα μαθήματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news