facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για 70 ύποπτα κρούσματα από Ίο

Το Super Express κατέπλευσε σήμερα στις 20.30 στο λιμάνι της Ραφήνας. Το δρομολόγιο αυτό όμως δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Με αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα covid-19.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσαν οι ίδιοι, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Κάποιοι λοιπόν αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν σήμερα στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το πλοίο, και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Επί ποδός το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, γεμάτοι αγωνία για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αμέσως μετά θα γίνει πλήρης απολύμανση του πλοίου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από τις 21.00 έως τις 21.40 σήμερα.

 

 

 

 

rpn

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για 70 ύποπτα κρούσματα από Ίο "

Κύπρος: Νέα αύξηση με 952 κρούσματα, κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Άλλα 952 (ποσοστό θετικότητας: 2,16%) νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό στην Κύπρο παραμένει 380. Εξάλλου 93 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 27 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 44.045 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Με βάση και τα σημερινά αποτελέσματα, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 80.588.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Νέα αύξηση με 952 κρούσματα, κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο"

Συνελήφθη και ομολόγησε εμπρηστής για την πρόσφατη φωτιά στην Κεφαλονιά

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από χτες το βράδυ ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στην Κεφαλλονιά, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε, πως έβαλε τις τελευταίες φωτιές σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Λειβαθούς, του δήμου Κεφαλονιάς, στις περιοχές Σιμωτάτα, Βλαχάτα και Φαγιάς, που έκαψαν πάνω από 6.000 στρέμματα.

Πρόκειται για 34χρονο τον οποίο συνέλαβαν για εμπρησμό από πρόθεση υπάλληλοι του κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), που είχε μεταβεί στο νησί με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου και της αστυνομικής διεύθυνσης Κεφαλληνίας.

Για την πυρκαγιά στην Κεφαλλονιά είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς από την αρχή υπήρχαν ενδείξεις για εμπρησμό, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τον 34χρονο τα τελευταία 2 χρόνια και μάζευαν στοιχεία για τις δραστηριότητες του, ενώ τον παρακολουθούσαν κατά καιρούς, καθώς χαρακτηρίζεται άτομο με παραβατική συμπεριφορά και έχει κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν.

Κύκλοι της Πολιτικής Προστασίας έκαναν λόγο για «σημαντική επιτυχία της ΔΑΕΕ, που τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει αναβαθμισμένη και με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος ομολόγησε ότι έβαλε την τελευταία φωτιά, αλλά είπε επίσης ότι έχει βάλει και άλλη φωτιά στο νησί κατά το παρελθόν, γι' αυτό εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε τι άλλο εμπλέκεται.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε από την πυροσβεστική η αρμόδια εισαγγελική αρχή, που θα αποφανθεί για την συνέχεια, μετά την μελέτη της δικογραφίας που σχηματίζεται σε βάρος του 34χρονου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη και ομολόγησε εμπρηστής για την πρόσφατη φωτιά στην Κεφαλονιά"

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Οκτάι: Έλληνες και Κύπριοι είναι «εισβολείς»

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος κατά την διάρκεια επίσκεψης του στα Κατεχόμενα, δήλωσε ότι υπάρχει πράγματι ζήτημα κατοχής στην Κύπρο από τους «Ελληνοκύπριους» ενώ τους χαρακτήρισε «εισβολείς» όπως και τους Έλληνες, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος είπε πως βρίσκεται στο ψευδοκράτος για να «προετοιμάσει το έδαφος» για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου, η οποία αναμένεται να τραβήξει την προσοχή, καθώς ο τελευταίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε μεγάλες ανακοινώσεις για την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Φουάτ Οκτάι, στις δηλώσεις του, ισχυρίστηκε ότι η 20η Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία «οι Τ/κ ελευθερώθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού. Στη συνέχεια είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ε/κ) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες αλλά δεν θα πετύχουν. Ο Οκτάι ανέφερε ότι η ίδια πλεύση των Τ/κ και της Τουρκίας στο θέμα των δύο κρατών είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα.

Ανέφερε ακόμη ότι εργάζονται για να ενδυναμωθούν οι Τ/κ και μίλησε για τα διάφορα έργα που γίνονται και ισχυρίστηκε ότι όντως υπάρχει θέμα κατοχής στην Κύπρο αλλά αφορά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία από τους Ε/κ. «Η Τουρκία», υποστήριξε, «έφθασε στην Κύπρο το 1974 στη βάση των εγγυήσεων και έφερε την ελευθερία στους Τ/κ» ενώ τέλος, ανέφερε ότι το ψευδοκράτος δυναμώνει με τη στήριξη της Τουρκίας.

Offsite / ΚΥΠΕ/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε κάθε όριο ο Οκτάι: Έλληνες και Κύπριοι είναι «εισβολείς»"

Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με 37,3 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE», ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, οριστικός πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε: «Σήμερα έχουμε κάθε λόγο ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Και προσέθεσε: «Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με γνώμονα το τρίπτυχο της διαφάνειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας. Παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τηρήσαμε στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία προς τους υποψήφιους επενδυτές καταφέραμε να πετύχουμε ένα υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης». «Προσδοκούμε », σημείωσε, «ότι η επιτυχία της διαδικασίας αυτής θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης τα επόμενα χρόνια που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΕΤΑΔ, η οποία με υψηλό επαγγελματισμό συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο έργο μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του πρωθυπουργού, στο Γραφείο του υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του περιφερειάρχη Αττικής και στις αρμόδιες υπηρεσίες και, τέλος, στην εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση.

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Προκοπίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την άκρως επαγγελματική και συνάμα διαφανή διαδικασία του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την πώληση του Σκαραμαγκά».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με 37,3 εκατ. ευρώ"

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ - «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, το διάστημα 27 – 30 Ιουνίου 2021 σε δείγμα 1.306 ατόμων και το διάστημα 5-7 Ιουλίου σε δείγμα 1.305 ατόμων.      

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και η Δημιουργία και οι Έλληνες με 1% αντίστοιχα. «Άλλο» απάντησε το 6%, ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ αγγίζουν το 9%. 

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 30%.

Η πορεία της χώρας το επόμενο εξάμηνο 

Σχετικά με την πορεία της χώρας το επόμενο εξάμηνο σε βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, καταγράφονται διάφορες τάσεις ανάλογα με τον τομέα. 

Στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα έναντι 27% που εκτιμούν ότι θα πάνε καλύτερα και 21% ότι θα παραμείνουν στα ίδια.

Αντίστοιχα, απαισιόδοξη είναι η πλειοψηφία του δείγματος αναφορικά με την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας. Το 42% προβλέπει επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, το 17% βελτίωση και το 32% στασιμότητα.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καθώς το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσει, το 17% ότι θα βελτιωθεί και το 38% ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν.

«Μοιρασμένη» είναι η κοινή γνώμη αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την υγειονομική κρίση με το 31% να προβλέπει ότι θα υπάρξει επιδείνωση έναντι 30% που αναμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και 28% ότι θα είναι τα ίδια. 

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, η πλειοψήφια (42%) εκτιμά ότι δε θα παρατηρηθούν αλλαγές στην υπάρχουσα κατάσταση, το 29% αναμένει επιδείνωση των σχέσεων και το 19% καλυτέρευση. 

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, το 43% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 30% ότι θυα παραμείνουν ίδια και μόλις το 18% εκτιμούν ότι θα εξελιχθούν χειρότερα.

 Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, τάσσονται οι πολίτες

Αναλυτικά, στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». 

Γενικότερα, υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τάσσονται περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ανεξαρτήτως από το πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το ποσοστό που έβλεπε με επιφυλακτικότητα τα εμβόλια μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Αναλυτικά, το 72% του δείγματος απάντησε ότι θα εμβολιαστεί έναντι 37% τον Νοέμβριο του 2020, 40% τον Δεκέμβριο του 2020, 49% τον Ιανουάριο του 2021, 56% τον Φεβρουάριο, 57% τον Μάρτιο, 65% τον Απρίλιο και 69% τον Ιούνιο. 

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το 60% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά σε αντίθεση με το 19% που δηλώνει ότι ανησυχεί από λίγο έως καθόλου. 

Αμιγή και μικτά καταστήματα εστίασης

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς κελιστούς χώρους ψυχαγωγίας, η πλειοψηφία (52%) δηλώνει ότι εφόσον έχει τη δυνατότητα επιλογής θα προτιμήσει έναν κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς περιορισμούς.

Αναλυτικά, στην ερώτηση «από το φθινόπωρο αν θέλετε να επισκφτείτε έναν εσωτερικό χώρο εστιατορίου ή καφέ, θα προτιμούσε έναν χώρο…», το 37% απάντησε «σίγουρα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς μέτρα ή περιορισμούς», το 15% «μάλλον μόνο για εμβολιασμένους χωρίς μέτρα ή περιορισμούς», το 19% «μάλλον μικτό, για όλους, με μέτρα και περιορισμούς», το 21% «σίγουρα μικτό, για όλους, με μέτρα και περιορισμούς» και το 8% είπε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».  

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ - «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό"

Υπ. Εργασίας: Αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ βεβαιώσεις για αποζημιώσεις εργαζομένων

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το τεχνικό πρόβλημα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχέση με την ανάρτηση βεβαιώσεων για φορολογική χρήση εργαζομένων που είχαν τεθεί σε ειδικά καθεστώτα αντιμετωπίστηκε. Μετά την επίλυση του τεχνικού προβλήματος, αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ οι βεβαιώσεις για τις αποζημιώσεις εργαζομένων για το έτος 2020.

Οι βεβαιώσεις αυτές αφορούν –μεταξύ άλλων- σε εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή το περασμένο έτος, εργαζομένους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού μετά από μονομερή υπεύθυνη δήλωση (εργαζόμενοι τουρισμού, αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: Αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ βεβαιώσεις για αποζημιώσεις εργαζομένων"

Καιρός αύριο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και από το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη"

Κορωνοϊός: Σταθερά ψηλά τα κρούσματα: Στα 1.820 τα σημερινά - Τα 1.061 στην Αττική και τα 239 στα νότια προάστια

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.820, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 430.960 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 147 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.636 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.763 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 159 (68.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.713 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +22.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 45 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 7/7/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 1.820 κρούσματα, τα 1.061 εντοπίστηκαν στην Αττική, στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 70, στο Ρέθυμνο 69, ενώ στη Θεσσαλονίκη 51.

Η γεωγραφική κατανομή των 1.820 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, έχει ως εξής:

129 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

153 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

23 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

123 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

262 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

239 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

127 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

5 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

51 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ανδρου

4 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε 'Αρτας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

4 κρούσματα στην Π.Ε Έβρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

70 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

17 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε Καρπάθου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

3 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

69 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Σποράδων

2 κρουστά στην Π.Ε Σύρου

2 κρούσματα στην Π.Ε Τήνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

9 κρούσματα στην Π.Ε Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε Φωκίδας

5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

18 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

4 κρούσματα στην Π.Ε Χίου

113 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Σταθερά ψηλά τα κρούσματα: Στα 1.820 τα σημερινά - Τα 1.061 στην Αττική και τα 239 στα νότια προάστια"

Λιβύη: «Έξω φρενών» η Άγκυρα με τον ατιμασμό της τουρκικής σημαίας

Την εξοργισμένη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν το περιστατικό και οι απίστευτες εικόνες και τα πλάνα που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχθές Δευτέρα, σε κεντρικό δρόμο του Τομπρούκ στην Λιβύη, όπου αμάξια περνούσαν κορνάροντας πάνω από μια τουρκική σημαία, με τους περαστικούς να «πανηγυρίζουν».

Την περασμένη Δευτέρα, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μια τουρκική σημαία στη μέση κεντρικής λεωφόρου έξω από το κοινοβούλιο της Λιβύης, με τα περαστικά αμάξια να περνούν από πάνω της, με αποτέλεσμα να την κάνουν «κουρέλι», ενώ το βίντεο έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία δεν άφησε ασχολίαστο το περιστατικό, με το Υπουργείο Εξωτερικών να βγάζει ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ως «απεχθής δράση κατά της τουρκικής σημαίας» το περιστατικό μπροστά από το κοινοβούλιο της Λιβύης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό.  Επίσης, η Άγκυρα τόνισε ότι δόθηκε εντολή αμέσως στην τουρκική πρεσβεία στην Τρίπολη να διαβιβάσει γραπτά και προφορικά διαβήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, ενώ ακόμα «η τουρκική πρεσβεία ζήτησε επίσης να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επιτρέπονται τέτοιες προκλήσεις και να αποφευχθεί η επανάληψή τους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι: «Είναι σαφές ότι η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την αδελφότητα Τουρκίας και Λιβύης. Αυτή η πράξη εναντίον της της σημαίας μας, που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και τις ιερές μας αξίες, δεν θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση από τον φιλικό και αδελφικό λαό της Λιβύης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανατολική Λιβύη είναι η περιοχή στην οποία τον απόλυτα έλεγχο και επιρροή έχει ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογικό πως στο Τομπρούκ το αντι-τουρκικό αίσθημα κυριαρχεί και εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο.

libyareview/onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: «Έξω φρενών» η Άγκυρα με τον ατιμασμό της τουρκικής σημαίας"

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι - Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του

Μετά από 6,5 χρόνια   έπεσε σήμερα η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του αείμνηστου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννινα ,Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων .Όλα αυτά τα χρόνια  η οικογένεια του παιδιού ακούραστα και με  παραδειγματική αξιοπρέπεια παρά το βαρύ πένθος χρειάστηκε να ταξιδέψει   πολλές φορές στην πόλη όπου βρέθηκε ο Βαγγέλης τους  για να σπουδάσει και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα ,στην πόλη   που  δυστυχώς έμελλε   να σταματήσουν  τα όνειρά του και η ζωή του ....

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση των 8 εφέσεων   ,η μητέρα του ,ο πατέρας του και η αδερφή του λύγισαν μέσα στη δικαστική αίθουσα  αδυνατώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με τον πατέρα του Βαγγέλη να συγκλονίζει το ακροατήριο με τα λόγια του   ...
Σημειώνεται ότι πρωτόδικα [28.06.2019] οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί  σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε   η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν  φυλάκιση 36 μηνών με την  ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα  ενώ είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Σήμερα 7 Ιουλίου 2021  μετά την εκδίκαση των 8 εφέσεων  σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας  όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα :

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι ως πρωτοδίκως ενώ για τους  τρεις  που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν .

Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη  ξέσπασε σε κλάματα  για αρκετή ώρα στην αγκαλιά του συζύγου της .

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή  .

Η Έδρα απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα  περί ελαφρυντικών  που αιτήθηκαν οι δικηγόροι ενώ σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:

-30 μήνες φυλάκιση για τους 5 ενήλικες .
-Η εκτέλεση των ποινών έχει ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών 
-κοινωφελής εργασία 100 ωρών για τους 3 ανήλικες σε αρμόδιο φορέα.

 epirus-tv-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι - Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του "

Εμβολιασμοί: Γι' αυτές τις τρεις ομάδες εργαζομένων γίνονται υποχρεωτικοί άμεσα - Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και όχι το φθινόπωρο όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τρεις ομάδες εργαζομένων έχουν μπει στο «στόχαστρο». 

Η κεντρική κατεύθυνση είναι η αρχή να γίνει από τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας, καθώς εκεί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες.

Φυσικά από τους πρώτους στη λίστα βρίσκεται και το υγειονομικό προσωπικό, για τους οποίους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να ισχύσει και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, αλλά και στο ΕΣΥ δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται ψηλά στη λίστα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε εκπαιδευτικούς τον Αύγουστο; 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι και η υποχρεωτικότητα στους εκπαιδευτικούς.

Kαι αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείνουν τα σχολεία με καραντίνες κτλ.

Το πρώτο βήμα έγινε με τον εμβολιασμό των εφήβων, οι οποίοι θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους από την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι εμβολιασμένοι πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να ισχύσει για το σύνολο του πληθυσμού, καθώς εγείρονται πολλά ζητήματα συνταγματικής φύσης, η κυβέρνηση ποντάρει σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Πρόσφατα, άλλωστε, είδαμε ότι πέρασε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στην ΕΜΑΚ.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβολιασμοί: Γι' αυτές τις τρεις ομάδες εργαζομένων γίνονται υποχρεωτικοί άμεσα - Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι"

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο & Πελοπόννησο την Πέμπτη (χάρτης)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 08 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο & Πελοπόννησο την Πέμπτη (χάρτης)"

Κρήτη – Κορονοϊός: Νόσησαν και οι 9 σερβιτόροι καφετέριας στο Ρέθυμνο – «Τι θα πει φοράνε μάσκα;»

Την είδηση για τα κρούσματα κορονοϊού στην καφετέρια, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, που άφησε αιχμές για τη στρατηγική του ΕΟΔΥ…

Έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο ΕΟΔΥ χειρίζεται έως τώρα την ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού άσκησε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως μέχρι τώρα οι δήμοι δεν έχουν καμία ενημέρωση ούτε για τις περιοχές στις οποίες εντοπίζονται τα κρούσματα αλλά ούτε και για τις ηλικίες των θετικών στον κορονοϊό πολιτών.

«Ο ΕΟΔΥ δεν καταδέχεται να συνεργάζεται με τους δήμους, τουλάχιστον με τον δήμο Ρεθύμνου δεν έχει καμία συνεργασία. Και όταν λέω συνεργασία εννοώ να έχω μια πληροφορία την οποία να μπορώ να αξιοποιήσω, να μπορώ να την κάνω στρατηγική μου και να τους βοηθήσω. Γιατί εδώ το θέμα δεν είναι κάτι που το χειρίζεται κάποιος και όταν ζορίζεται η κατάσταση θυμούνται ότι υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όπου σε μια καφετέρια 9 σερβιτόροι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. «Αυτό είναι αμελητέο σαν πληροφορία αν το ξέρω; Δεν θα την κλείσω με οποιονδήποτε τρόπο αυτήν την καφετέρια για 15 ημέρες, αφού έδειξε τέτοια αναλγησία; Είναι δυνατόν αυτοί που μας φέρνουν τα πιάτα, τα ποτήρια μας να έχουν κορονοϊό; Τι θα πει φοράει μάσκα; Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να είναι ανεμβολίαστα;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση αν τελικά η συγκεκριμένη καφετέρια έκλεισε ή αν προέκυψαν άλλα κρούσματα από την ιχνηλάτηση ο κ. Μαρινάκης δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερα στοιχεία αφού, όπως τόνισε ούτε ο ίδιος έχει ενημερωθεί επίσημα, τονίζοντας για μία ακόμη φορά το κενό που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο στις ιχνηλατήσεις αλλά ταυτόχρονα και την σπουδαιότητα άτομα που εργάζονται σε κλάδους που έχουν επαφή με το κοινό να είναι εμβολιασμένα.

Ο ίδιος στάθηκε και στο γεγονός ότι πολλές φορές οι πληροφορίες δεν δίνονται λόγω των προσωπικών δεδομένων και ξεκαθάρισε πως ο δήμος ζητά να έχει πληροφόρηση για τις ηλικίες των κρουσμάτων, αλλά και την γεωγραφική κατανομή τους, για να μπορεί να καταστρώσει μια στοχευμένη στρατηγική και να προστατέψει τους δημότες του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη – Κορονοϊός: Νόσησαν και οι 9 σερβιτόροι καφετέριας στο Ρέθυμνο – «Τι θα πει φοράνε μάσκα;»"

Χαρδαλιάς: Διάψευση, μήνυση και αγωγή για «συκοφαντικό δημοσίευμα» της Εφημερίδας των Συντακτών

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Με εντολή Χαρδαλιά μπήκαν ασθενείς στη χώρα», χαρακτηρίζοντάς το «συκοφαντικό», καθώς «με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία».

Η δήλωση του κ. Χαρδαλιά:

«Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Με εντολή Χαρδαλιά μπήκαν ασθενείς στη χώρα» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνω τα εξής:

Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία. Ως εκ τούτου, άμεσα καταθέτω αφενός μεν αγωγή για τα όσα ψευδώς αναφέρονται για εμένα σε αυτό, αφετέρου δε μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ομάδα Fenerbahce αφίχθη στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2020 με ειδική πτήση charter και όλα τα μέλη της οδηγήθηκαν στον καθορισμένο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague και της FIBA. Σημειωτέον ότι για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.

Η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα, που υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και της FIBA.

Τέλος, την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαρδαλιάς: Διάψευση, μήνυση και αγωγή για «συκοφαντικό δημοσίευμα» της Εφημερίδας των Συντακτών"

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στους αρνητές των εμβολίων ανάμεσα σε 21 χώρες

Θετικοί απέναντι στο εμβόλιο του κορονοϊού εμφανίζονται 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα των Focus Bari|YouGov, ένα ποσοστό ωστόσο που είναι χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες.

Όπως δείχνει η έρευνα, το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν ή θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Η έρευνα έγινε συνολικά σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, και κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε «μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν».

Περισσότεροι αρνητές στις νέες ηλικίες

Η αναλογία των «αρνητών» στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54% ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες, με το ποσοστό να είναι ίδιο σε άνδρες και γυναίκες.

Στην Αττική, οι «αρνητές» είναι γύρω στο 12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην περιφέρεια 13%.

Τελευταίοι στην διάθεση για εμβολιασμό

Σε σύγκριση, πάντως, με τις άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ατόμων στην Ελλάδα, η χώρα μας εμφανίζεται με τη συγκριτικά μικρότερη αναλογία εμβολιασμένων/θετικών προς το εμβόλιο (68%).

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στην κορυφή, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 93%, ενώ σε Βρετανία και Ισπανία από 91%.

Είναι, όμως, ενθαρρυντικό ότι μετά τον Απρίλιο το ποσοστό των «αμφίβολων» ή «αρνητών» στην Ελλάδα βαίνει μειούμενο, αφού φέτος τον Μάρτιο το 42% απαντούσε «μπορεί να κάνουν το εμβόλιο, μπορεί και όχι», ποσοστό που είχε μειωθεί στο 31% τον Απρίλιο και στο 20% τον Ιούνιο.

Αντίστοιχα, οι «αρνητές» («μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνω»), από 20% στο πρώτο δίμηνο του 2021, έπεσαν στο 15% τον Απρίλιο και στο 12% έως 13% τον Ιούνιο.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στους αρνητές των εμβολίων ανάμεσα σε 21 χώρες"

Κατεψυγμένο κοτόπουλο με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: Παρασκεύασμα από φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κατεψυγμένο σε πλαστικό περιέκτη 1000 gr περίπου, με ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 07/04/2021 και ημερομηνία ανάλωσης 07/10/2022, που παράγεται στην Ολλανδία, (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: N.VRIESEKOOP BV ΟΛΛΑΝΔΙΑ Biestkampweg 2, 5249 JV Rosmalen Netherlands, NL 5582 EG.), με την εμπορική ονομασία «IQF VRIESEKOOP» και διατίθονταν από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ» και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω) να μην το καταναλώσουν.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεψυγμένο κοτόπουλο με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Αναστολή της στάσης εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Δεν θα γίνει τελικά η στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό, την οποία είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι.

Η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών προσέφυγε σήμερα το πρωί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η προγραμματισμένη για τις 21:00 στάση εργασίας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Σωματείων Κίνησης (Σ.Η.Ε.Κ.).

Προ της έκδοσης δικαστικής απόφασης, το σωματείο αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας.

Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό, ότι η Διοίκηση των ΣΤΑ.ΣΥ., έχοντας πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού κόστους, που προκαλούν τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες, ιδίως σε μια περίοδο έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα προασπίζει με κάθε τρόπο την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών» αναφέρει στο δελτίο τύπου της η ΣΤΑΣΥ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή της στάσης εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό"

Ανδρας μαχαίρωσε περαστικούς στου Ζωγράφου

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί στου Ζωγράφου, με τέσσερις τραυματίες.

Ανδρας, κρατώντας ματσέτα, επιτέθηκε σε περαστικούς και τραυμάτισε τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο δράστης ο οποίος έχει ιστορικό με ψυχιατρικά προβλήματα τραυμάτισε τους τέσσερις διερχόμενους και στη συνέχεια κλείστηκε στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Μακρυγιάννη.

Ο δράστης στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και συνελήφθη λίγο αργότερα από την ΕΛΑΣ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδρας μαχαίρωσε περαστικούς στου Ζωγράφου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news