facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

«Επίθεση» από τους Anonymous Greece – «Χτύπησαν» τις ιστοσελίδες της αλβανικής κυβέρνησης και αστυνομίας (φώτο)

Οι Anonymous Greece πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση χτυπώντας τα ξημερώματα της Δευτέρας τις ιστοσελίδες της κυβέρνησης της Αλβανίας αλλά και της αλβανικής αστυνομίας.
Μέσω της επίθεσης στήριξαν την απόφαση του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο σπίτι του, σε χωριό στην Αλβανία. Συγχρόνως, καταδίκασαν την αντίδραση της αλβανικής αστυνομίας.
Αναλυτικά, η ανάρτησή τους για τις επιθέσεις στη σελίδα τους στο Facebook:
«Το άρθρο κάθε αστυνομίας λέει ότι σε περίπτωση που ο δράστης έχει όπλο τον πυροβολείς σε σημείο πού δεν μπορεί να ανταποκριθεί… όπως είναι τα πόδια. Και με τόσους αστυνομικούς μπροστά και πίσω, καταφέρνεις εύκολα να τον φέρεις σε αυτήν την θέση και να τον συλλάβεις. Εδώ όμως δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Ήταν καθαρό ξεκίνημα της Αλβανικής αστυνομίας διότι ο Κωνσταντίνος, την ημέρα γιορτής για την Ελλάδα, ανέβασε την σημαία πάνω από το σπίτι του, στο χωριό. Ότι έπαθαν τα συστήματα της Κυβέρνησης Gabon αυτές τις ημέρες κάτι ανάλογο θα συμβεί και στα συστήματα της Κυβέρνησης της Αλβανίας!».

 pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επίθεση» από τους Anonymous Greece – «Χτύπησαν» τις ιστοσελίδες της αλβανικής κυβέρνησης και αστυνομίας (φώτο)"

Ρήγμα στο VMRO: Ανεξάρτητη ΚΟ σχηματίζουν οι «8» που υπερψήφισαν τις Πρέσπες

Βαθαίνει το ρήγμα στην αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ, έπειτα από τους 8 ψήφους προερχόμενους από το VMRO ψήφους υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης.

Όπως μεταδίδει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων IBNA, οι οκτώ που ψήφισαν υπέρ, σχημάτισαν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπενθυμίζεται πως οι επτά προέρχονται από τις τάξεις του VMRO και ακόμη μία από το μικρό «Σοσιαλιστικό Κόμμα», που συνεργάζεται με την αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονος.

Πληροφορίες που επικαλείται το IBNA, αναφέρουν ότι ορισμένοι ακόμη βουλευτές του VMRO-DPMNE, που φέρονται να διαφωνούν με την αδιάλλακτη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναμένεται να μεταπηδήσουν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που σχημάτισαν οι οχτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ισχυροί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του VMRO-DPMNE, μετά τις διαγραφές βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ και ένα από τα στελέχη με μεγάλη επιρροή στο VMRO-DPMNE, Saso Mijalkov (πρώτος εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Nikola Gruevski), ο οποίος διαγράφηκε την περασμένη εβδομάδα από το κόμμα, με χθεσινή ανοιχτή επιστολή του, κατηγόρησε ευθέως τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski , για ψευδοπατριωτισμό, δίνοντας λαβή, με τον τρόπο αυτό, για νέα «επεισόδια» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση για τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι στα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν, στα επόμενα στάδια, τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρήγμα στο VMRO: Ανεξάρτητη ΚΟ σχηματίζουν οι «8» που υπερψήφισαν τις Πρέσπες"

«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις - Κάτω από το νερό το 75% της πόλης

Ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία. 

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας ακόμη αγνοείται . Ειδικότερα, ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του, όταν από τους δυνατούς ανέμους δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν κοντά στο Φροζινόνε, νότια της Ρώμης. 

Από δέντρο καταπλακώθηκε και ένας νέος είκοσι ενός ετών ενώ περπατούσε σε δρόμο της Νάπολης, ενώ και στην πόλη Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, πεύκο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες. Και σε αυτή την περίπτωση, η κινητοποίηση των πρώτων βοηθειών ήταν μάταιη.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από αντικείμενο  που τη χτύπησε με σφοδρότητα στο πρόσωπο, ενώ ένας ακόμη άντρας πέθανε στη Βενετία.

Ένας τουρκικής καταγωγής διαχειριστής ιστοσελίδας αγνοείται, αφού το -υπό καναδική σημαία- σκάφος του παρασύρθηκε από τα κύματα και προσέκρουσε σε προβλήματα στην Καλαβρία την Κυριακή.«Βυθίστηκε» σχεδόν όλη η Βενετία

Το πρώτο μεγάλο κύμα βροχοπτώσεων για το φετινό φθινόπωρο δέχθηκε η Βενετία, σημαινοντας συνααγερμό στην πόλη, όταν η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 110 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Δείτε live εικόνα από τη Βενετία


Συγκεκριμένα, η στάθμη έφτασε στα 156 εκατοστά και σύμφωνα με αξιωματούχους το 75% του κέντρου της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό. Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία των βαπορέτο, ωστόσο τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς κινούνται κανονικά

Φωτογραφίες που έρχονται από την πόλη των Δόγηδων καταμαρτυρούν τη δύσκολη ζωή των πολιτών μέσα στο νερό, ωστόσο οι πλημμύρες δεν φάνηκε να πτόησαν τους μαραθωνοδρόμους, που -με δυσκολία μεν- συνέχιζαν ακάθεκτοι στον αγώνα.



Οι περιοχές που βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας είναι η Λομβαρδία, το Βένετο, η Βενετία, η Λιγουρία και το Αμπρούτσο, με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις και τα
100 χιλιόμετρα την ώρα.

Με απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.



20252055




Σε πολλές ιταλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ρώμης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ η πολιτική προστασία της ιταλικής πρωτεύουσας συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού και θα πρέπει τα οχήματα διάσωσης να κινούνται με ασφάλεια. 

Οι πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν τραυματίσει άλλους δύο ανθρώπους στο Μιλάνο, κατέστρεψε αυτοκίνητο στη Ρώμη, ενώ διακόπηκε και η κίνηση στη γραμμή Β του μετρό της Ρώμης, καθώς και στη σιδηροδρομική γραμμή προς την παραθαλάσσια περιοχή της Όστια.




Την Κυριακή για λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή στο Brenner Pass, λόγω κατολίσθησης στην περιοχή των ιταλο-αυστριακών συνόρων.

Στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει Μιλάνο και Μπολόνια αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν λόγω της πλημμύρας, ενώ στην πόλη Λεβάντο της Λιγουρίας εκκενώθηκαν ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Στην περιοχή οι άνεμοι έφτασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια. 


20249954


Κατέρρευσε η οροφή σε Πολυτεχνείο στο Μιλάνο

Στιγμές τρόμου έζησαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου στην περιοχή Μποβίζα του Μιλάνου, όταν κατέρρευσε η οροφή κατά τη διάρκεια μαθήματος. 

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους τμήμα της οροφής υποχώρησε και έπεσε, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον από τους μαθητές. 

Στην πόλη Μπέργκαμο από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και 400 άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.


000_1AE8TP





000_1AE978
000_1AF1TE_2




000_1AE8OJ_2
000_1AE9OT_2
000_1AF01I_3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις - Κάτω από το νερό το 75% της πόλης"

Κόντρα ΝΔ - Αχτσιόγλου για την έφεση του Δημοσίου στις αποφάσεις για αναδρομικά

Όπως υποστηρίζει η ΝΔ, με την άσκηση έφεσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου ομολογούν ότι οι περικοπές ήταν αναγκαίες.

Το υπουργείο ωστόσο απαντά ότι το δημόσιο ήταν υποχρεωμένο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην εκδίκαση των επίμαχων υποθέσεων, και μάλιστα χωρίς ανάμειξη της υπουργού

«Χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να ομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μειώσεις των συντάξεων στα δύο πρώτα μνημόνια έγιναν "για το δημόσιο συμφέρον" και για να αποτραπεί η "πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων"» ανακοίνωσε η ΝΔ.

«Αυτά επί λέξει παραδέχεται πια η κ. Αχτσιόγλου στην έφεση που άσκησε κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει.

Και προσθέτει πως «αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ασύστολα ψεύδη οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ας βρουν επιτέλους το θάρρος να ζητήσουν έστω και σήμερα μία συγγνώμη».

Υπουργείο Εργασίας: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της ΝΔ: «Αντί να απολογηθεί στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, η ΝΔ συνεχίζει, χωρίς καμία ντροπή, τις ασκήσεις θράσους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

«Ό,τι και αν υποστηρίζει η ίδια και τα στελέχη της, κανείς δεν ξεχνάει ότι είναι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έως και 50% και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Είναι η ΝΔ που, μετά από όλα αυτά, κατάφερε να παραδώσει το ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ».

»Στον αντίποδα, η παρούσα κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων.

»Παράλληλα, εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέποντας το έλλειμμα σε πλεόνασμα» προσθέτει το υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνει ότι η ΝΔ επικαλείται την έφεση που κατέθεσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποκρύπτει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό το Δημόσιο να εξαντλεί τυπικά τα ένδικα μέσα.

«Αποκρύπτει, επίσης, το γεγονός ότι τα ένδικα μέσα κατατίθενται από τη νομική υπηρεσία, της οποίας προΐσταται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σε καμία περίπτωση οι υπουργοί δεν υπεισέρχονται στη διαδικασία να υπαγορεύουν τα δικόγραφα» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αντί να ψεύδεται και να κουνάει το δάχτυλο, οφείλει μόνο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του στην ελληνική κοινωνία» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα ΝΔ - Αχτσιόγλου για την έφεση του Δημοσίου στις αποφάσεις για αναδρομικά"

Συνήγορος του Πολίτη: Σχεδόν 4,85 εκατ. κατασχέσεις λογαριασμών την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν πραγματοποιηθεί από το 2015 έως και τον Μάιο του 2018 - την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Πολίτη. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν με κατάσχεση των λογαριασμών τους είναι «ανησυχητικά υψηλό», ενώ όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 2018, θα καταγραφεί ρεκόρ κατασχέσεων.

«Οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ιδίως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, αποτελούν την πλέον διαδεδομένη διαδικασία για την εξασφάλιση της είσπραξης των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2015 η ΑΑΔΕ προέβη σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν τα 1,7 εκατομμύρια, ενώ έως τον Μάιο του 2018 οι συντελεσθείσες κατασχέσεις έχουν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια» αναφέρεται στην έκθεση.

«Με δεδομένο, μάλιστα, ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια υπόχρεοι ανήκουν στην ομάδα των οφειλετών, είτε προς τη φορολογική διοίκηση, είτε προς την ασφαλιστική, είτε και προς τις δύο, το ενδεχόμενο ενεργοποίησης διαδικασίας κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού αφορά ανησυχητικά μεγάλη ομάδα του πληθυσμού», προσθέτει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Ακόμα και το επίδομα ανεργίας αλλά και τα επιδόματα ανάπηρων παιδιών αποτελούν αντικείμενο κατάσχεσης έναντι πάσης φύσεως οφειλών, όπως διαπιστώνει η σαρωτική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη , γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση του νομοθέτη . Ειδική μνεία κάνει η έκθεση στην υπόθεση μητέρας που της κατασχέθηκε το επίδομα λοχείας αλλά και στα επιδόματα του ΟΑΕΔ τα οποία έκαναν φτερά καθώς το σύνολο του λογαριασμού υπερέβαινε το ακατάσχετο όριο των 1250 ευρώ.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα διαπιστώνει ότι ακόμα και αν έχει δηλωθεί ακατάσχετος ο λογαριασμός , τα χρήματα κατάσχονται από τράπεζες, εφορία και ΚΕΑΟ, παρά τις νομοθετικές προβλέψεις χωρίς να προηγείται καμία απολύτως ενημέρωση με αποτέλεσμα ο δικαιούχος – οφειλέτης να έρχεται σε πολύ δυσχερή θέση.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση υποβλήθηκαν αναφορές από γονείς/κηδεμόνες/ δικαστικούς συμπαραστάτες ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι προνοιακά βοηθήματα και επιδόματα τα οποία χορηγούντο σε ανηλίκους/αναπήρους/συμπαραστατούμενους κατασχέθηκαν για οφειλές των γονέων/κηδεμόνων/δικαστικών συμπαραστατών. Η περίπτωση αυτή αποτελεί μια υποπερίπτωση της κατάσχεσης των κοινών λογαριασμών. Ωστόσο η Αρχή δέχθηκε και αναφορές από μοναδικούς δικαιούχους λογαριασμού, στον οποίο επιβλήθηκε κατάσχεση, ενώ στον λογαριασμό αυτόν κατατίθετο το προνοιακό επίδομα ή το ασφαλιστικό βοήθημα. Ο λογαριασμός αυτός δεν ήταν προστατευμένος, επειδή ο δικαιούχος είχε δηλώσει ως προστατευόμενο μόνο το λογαριασμό του μισθού ή της σύνταξης.

Αρχικά ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη στις ατομικές περιπτώσεις, με έγγραφά του προς τους φορείς που είχαν ζητήσει την κατάσχεση (Δήμοι/ ΔΟΥ) και ανέπτυξε τη θέση ότι τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί δεν ανήκαν στους οφειλέτες/τις οφειλέτριες, αλλά αντίθετα ανήκαν σε άτομα που έχρηζαν ιδιαίτερης προστασίας, και τους είχαν χορηγηθεί προς το σκοπό αυτό. Σε αρκετές περιπτώσεις πέτυχε την επιστροφή των κατασχεθέντων ποσών. Εν συνεχεία απευθύνθηκε προς τη διοίκηση/πολιτική ηγεσία, ζητώντας να προστατευθούν ρητά από κατασχέσεις παρόμοια βοηθήματα-επιδόματα.

Η διοίκηση ανταποκρίθηκε αρχικά με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 51, ν. 4483/2017, ΦΕΚ Α 107/31.07.2017) του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου προβλέφθηκε ότι τα βοηθήματα που χορηγούνται εκτάκτως από τους δήμους σε οικονομικά αδύναμους και πολύτεκνους «..είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα5». Στη συνέχεια, η ΑΑΔΕ με την ΠΟΛ 1146/2017, επέκτεινε το μέτρο του περιορισμού της κατάσχεσης και στα επιδόματα αυτά, με την ιδιαιτερότητα της αποδέσμευσης του συνόλου του επίμαχου ποσού. Το μέτρο του περιορισμού της κατάσχεσης έχει εισαχθεί με το άρθ. 30 παρ. 4 N.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) που προβλέπει ότι «Η κατάσχεση μπορεί να περιοριστεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσό ή ποσοστό μετά από αιτιολογημένη απόφαση εκείνου που την επέβαλε». Εν συνεχεία, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΠΟΛ 1092/2014 παρασχέθηκε η διακριτική ευχέρεια στον Προϊστάμενο της ΔΟΥ μετά από σχετική αίτηση του οφειλέτη να περιορίσει με αιτιολογημένη απόφασή του το ποσό ή ποσοστό της κατάσχεσης, «χωρίς διακρίσεις με κριτήρια απολύτως αντικειμενικά σχετιζόμενα με ιδιαίτερους λόγους, όπως πραγματική οικονομική αδυναμία, λόγοι υγείας, ύψος οφειλής, παλαιότητα και είδος αυτής και ποτέ επιλεκτικά χωρίς δηλαδή, να σχετίζονται με το πρόσωπο του οφειλέτη». Για τον περιορισμό της κατάσχεσης απαιτείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, η διαπίστωση ότι η κατασχεθείσα απαίτηση, εφάπαξ ή περιοδικώς καταβαλλόμενη, είναι σημαντικό μέσο για τη διαβίωση του υπόχρεου.

Η ΑΑΔΕ με την ΠΟΛ 1146/2017 επεσήμανε ότι επί καταθέσεων προερχομένων από καταβολή προνοιακού ή άλλου «κοινωνικού επιδόματος» ή βοηθήματος, η κατάσχεση περιορίζεται, μετά από αίτηση του οφειλέτη, ενώ το σύνολο του δεσμευθέντος ποσού αποδεσμεύεται, εφόσον κατά την κείμενη νομοθεσία τα ανωτέρω ποσά προβλέπονται ρητά ως ακατάσχετα.

Η αποδέσμευση του συνόλου των καταθέσεων ισχύει και στην περίπτωση που ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος του κατασχεθέντος τραπεζικού λογαριασμού αναγράφεται υποχρεωτικά τρίτο πρόσωπο, όπως ο δικαστικός συμπαραστάτης του δικαστικώς συμπαραστατούμενου τέκνου ή ένας εκ των δύο γονέων στην περίπτωση διατροφής ανηλίκου τέκνου6. Ωστόσο, ο Συνήγορος έχει παρατηρήσει φαινόμενα δυστοκίας από τις ΔΟΥ να προχωρήσουν στον περιορισμό.

Επίσης στο Συνήγορο περιήλθε αναφορά σχετιζόμενη με δύο θέματα: α. Δέσμευση, επί τη βάσει κατασχετηρίου εκδοθέντος από την αρμόδια ΔΟΥ, τμήματος του επιδόματος κύησης που υπερέβαινε το ποσό των 1250 ευρώ, για οφειλές της αναφερόμενης προς το δημόσιο, αφού εν λόγω επίδομα είχε κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό δηλωθέντα στο TAXIS ως μοναδικό ακατάσχετο. Σε διαμαρτυρία της προς την Τράπεζα, η αναφερόμενη έλαβε την απάντηση ότι το πιστωτικό ίδρυμα δεν δύναται να γνωρίζει την αιτιολογία και την προέλευση των χρημάτων, και συνεπώς, εφόσον υπήρχε κατασχετήριο, υποχρεούτο να δεσμεύσει τα χρήματα. Περαιτέρω, ενώ αρχικά μετά την προσκόμιση δικαιολογητικών ως προς την προέλευση των χρημάτων, δέχθηκε να αποδεσμεύσει το ποσό, στη συνέχεια, μετά από επικοινωνία του υποκαταστήματος με τη Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας, ενημέρωσαν την αναφερόμενη ότι το επίδομα αυτό δεν είναι ακατάσχετο, και καλώς κατασχέθηκε, και φυσικά την ίδια τύχη θα έχει και το επίδομα λοχείας.

Όσον αφορά τη συμπληρωματική παροχή προστασίας μητρότητας, η αναφερόμενη ενημερώθηκε από τον ΟΑΕΔ ότι το σχετικό ποσό, κατά παγία τακτική του ΟΑΕΔ, πρόκειται να κατατεθεί σε λογαριασμό που τηρεί η δικαιούχος σε πιστωτικό ίδρυμα άλλο από αυτό όπου κατατίθεται ο λογαριασμός μισθοδοσίας της, και ο οποίος είναι προστατευμένος από κατάσχεση. Η αναφερόμενη διαμαρτυρήθηκε στον ΟΑΕΔ ότι εάν συμβεί αυτό, η παροχή αυτή θα κατασχεθεί εξ ολοκλήρου, μια και δεν δικαιούται να προστατεύει από κατάσχεση περισσότερους του ενός λογαριασμούς, ωστόσο έλαβε από το φορέα την απάντηση ότι δεν είναι δυνατή η κατάθεση του ποσού σε άλλη Τράπεζα.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνήγορος του Πολίτη: Σχεδόν 4,85 εκατ. κατασχέσεις λογαριασμών την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ"

Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης: Αντισυνταγματική η απόλυτη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας

Δεκτή έκανε το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης την προσφυγή έξι υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφασίζοντας την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης για την απόλυτη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιστραφούν στους έξι υπαλλήλους τμήμα του δώρου, 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα και από 250 για το Πάσχα, και η άδεια, ποσά που δίδονταν μετά τις πρώτες μνημονιακές περικοπές. Τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα σταμάτησαν να χορηγούνται στους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους το 2013 .

Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να καταβάλλει στους έξι εργαζομένους του 2.000 ευρώ και επιπλέον 6% για τόκους, που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων του 2016 και 2017 για δώρο Πάσχα των ίδιων χρόνων, 500 ευρώ στον καθένα και το ίδιο για επίδομα άδειας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης: Αντισυνταγματική η απόλυτη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας"

Πάτρα: «Ανάσα» για συνταξιούχο δανειολήπτη – «Κούρεψαν» 82% του χρέους του

Σε μία απόφαση ανάσα προχώρησε το Ειρηνοδικείο Πατρών για συνταξιούχο δανειολήπτρια. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή με πρωτόγνωρο κούρεμα οφειλών (82%) στις 290.000 ευρώ οφειλές υπερχρεωμένης γυναίκας.

Πρώην δημόσια υπάλληλος και νυν συνταξιούχος του δημοσίου, κατέθεσε αίτηση για ρύθμιση συνολικών οφειλών ποσού 292.678,99 ευρώ και παράλληλα προστασία της κύριας και μοναδικής κατοικίας της. Το ως άνω οφειλόμενο ποσό αφορούσε τρία στεγαστικά και ένα καταναλωτικό δάνειο, άπαντα ληφθέντα υπό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η προσωρινή απόφαση που εξεδόθη, πριν την παρούσα, ρύθμιζε προσωρινά τις οφειλές της δια καταβολής ποσού 250 ευρώ μηνιαίως.

Διατακτικό απόφασης: Δέχεται την αίτηση. Ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας με 48 μηνιαίες καταβολές ποσού 250 ευρώ επί 4 έτη, ήτοι εν συνόλω 12.000 ευρώ σε μια τετραετία. Εξαιρεί της εκποίησης την κυρία κατοικία της αιτούσας. Επιβάλλει στην αιτούσα την υποχρέωση να καταβάλλει στη μετέχουσα, για τη διάσωση της ως άνω κύριας κατοικίας της το ποσο των 40.474,60 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε 9 χρόνια και 3 μήνες, με 111 ισόποσες δόσεις των 364,63 έκαστη. Η καταβολή αυτών των δόσεων θα ξεκινήσει τον πρώτο μήνα μετα την πάροδο των καταβολών της ρύθμισης του άρθρου 8 παρ. 2. Υποχρεώνει την αιτούσα να καταβάλλει μέσα σ ένα έτος από τη λήξη του χρόνου των 111 μηνών το ποσο των 3.782,79 ευρώ.

Δηλαδή η αιτούσα τα πρώτα 4 έτη θα καταβάλλει στην πιστώτρια της συνολικά ποσό 12.000 ευρώ (250 ευρώ *48 μήνες). Ύστερα απ´ το πέρας της ρυθμίσεως του άρθρου 8, η αιτούσα προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία της θα καταβάλλει προς την πιστώτρια συνολικά το ποσό των 44.257,39 ευρώ σε ορίζοντα 10ετών και 3 μηνών. Ήτοι εν συνόλω θα καταβληθεί προς την ΕΤΕ το ποσό των 56.257,39€ και θα άμα τη τήρηση του συγκεκριμένου θα απαλλαγεί από ποσό 236.421,6 ευρώ.

Διαγραφή ποσού: 236.421,6 ευρώ σε συνολικές οφειλές 292.678,99 ευρώ.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: «Ανάσα» για συνταξιούχο δανειολήπτη – «Κούρεψαν» 82% του χρέους του"

Μόρια: Αιματολογικές εξετάσεις αστυνομικών μετά από κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας

Διαταγή με την οποία ζητά από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας να υποβληθούν σε αιματολογικές-μικροβιολογικές εξετάσεις έστειλε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Αφορμή υπήρξε η είδηση ότι αστυφύλακας που υπηρετεί στη δομή νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες στο νοσοκομείο του νησιού, με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό. Μεταξύ των ενστόλων προκλήθηκε αναστάτωση καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι ο αστυνομικός έχει προσβληθεί από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια.

Για να εκτονωθεί η κατάσταση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε «σήμα» στις τοπικές αστυνομικές αρχές, με το οποίο προτρέπει το προσωπικό του κέντρου κράτησης να υποβληθεί προληπτικά σε μικροβιολογικές - αιματολογικές εξετάσεις.

Ο ασθενής αστυφύλακας υπεβλήθη σε μια σειρά από εξετάσεις και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες βγήκε θετικός στο τεστ μαντού (mantoux), το οποίο γίνεται για να διαπιστωθεί εάν κάποιο άτομο έχει προσβληθεί από το μικρόβιο της φυματίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυφύλακας προσκόμισε ιατρική βεβαίωση στην υπηρεσία του, σύμφωνα με την οποία η ασθένεια από την οποία έχει προσβληθεί δεν είναι μεταδοτική και αναμένεται να ακολουθήσει εξάμηνη φαρμακευτική αγωγή.

Η είδηση -βρίσκεται σε γνώση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου- έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της Μόριας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόρια: Αιματολογικές εξετάσεις αστυνομικών μετά από κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας"

Πηγές ΕΛΑΣ: Ο Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2008 για ναρκωτικά

Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών είχε συλληφθεί το 2008 στο Χαλάνδρι, ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ στην κατοχή του Κατσίφα είχε βρεθεί μισό κιλό χασίς και είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, ότι η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών της συμπλοκής, που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από σφαίρες Αλβανών αστυνομικών. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών έχει καλέσει την πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει διάβημα για το περιστατικό.

Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία πάντως υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές ΕΛΑΣ: Ο Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2008 για ναρκωτικά"

Ο Τσίπρας κλείδωσε τους «151» για κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας χωρίς τους ΑΝΕΛ

Προετοιμάζεται για την μετά Καμμένου εποχή ο Αλέξης Τσίπρας. Στην ουσία έχει έτοιμο plan b που θα του εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. Καθώς, όμως, οι βουλευτές που θα τον στηρίξουν προέρχονται από διάφορα κόμματα και έχουν εκφράσει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για κρίσιμα ζητήματα, η κυβέρνηση θα αναγκάζεται να καταφεύγει σε περιστασιακές πλειοψηφίες, προκειμένου να περνάει νόμους, γεγονός που θα την καταστήσει ακόμη πιο ευάλωτη.

Μία τέτοια κυβέρνηση θα έχει επίσης τα χαρακτηριστικά μιας κυβέρνησης κοινωνικής μειοψηφίας. Η ΝΔ διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχθεί ένα τέτοιο σενάριο το οποίο έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα αλλά και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα έχει εξεταστεί σε συσκέψεις της Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει μετ´ επιτάσεως εκλογές πριν από τη συμφωνία για το Σκοπιανό για να αποφασίσουν οι πολίτες ποια κυβέρνηση θέλουν να αναλάβει τον χειρισμό του κρίσιμου εθνικού ζητήματος.

Δεν θα είναι ανώδυνη απόφαση για τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση μειοψηφίας. Γι' αυτό και θα συνεχίσει το ταξίδι φθοράς με τον εταίρο του Πάνο Καμμένο «μέχρι ο κόμπος να φτάσει στο χτένι», όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσφατα. Ενας κρίσιμος σταθμός είναι όταν έρθει - εκτός απροόπτου - η συμφωνία για το Σκοπιανό στην ελληνική Βουλή. Στο επόμενο διάστημα θα φανεί εάν η κλιμάκωση της κόντρας Καμμένου - Κοτζιά - Τσίπρα που θα έχει και άλλα επεισόδια, αν, δηλαδή, θα φτάσει στα άκρα επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το επερχόμενο διαζύγιο.

151ος ο Σαρίδης

Έχουν κλειδώσει, πάντως, οι «151» βουλευτές που θα εξασφαλίσουν στην κυβέρνηση την δεδηλωμένη για να συνεχίσει να κυβερνά και χωρίς τους ΑΝΕΛ μέχρι το χρόνο που ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει να κάνει εθνικές εκλογές.

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιώργος Σαρίδης έκανε την πρώτη σχεδόν ανοιχτή δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα. Δήλωσε πως όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη από τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, για την κριτική που του έχει ασκήσει, αλλά θα ψηφίσει «κατά συνείδηση» σε ενδεχόμενη πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Γ. Σαρίδης βρίσκεται σε φάση αναχωρητισμού και πιθανόν στις εβδομάδες που ακολουθούν να πάρει την απόφαση εξόδου από το κόμμα Λεβέντη.

Θεωρείται σχεδόν δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όπως αναφέρουν απολύτως αξιόπιστες πηγές του Newpost.gr. Το φλερτ του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων με το κόμμα του Τσίπρα ήταν γνωστό στη Θεσσαλονίκη. Ένας λόγος που δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί μέχρι τώρα είναι ότι με την αποχώρηση ενός ακόμη βουλευτή ο Βασίλης Λεβέντης θα μείνει με τέσσερις βουλευτές και χάνει σημαντικά κοινοβουλευτικά προνόμια ως προς την άσκηση των καθηκόντων του ως πολιτικού αρχηγού, μειώνονται οι μετακλητοί υπάλληλοι κλπ.
Με άλλη πλειοψηφία ο κ. Λεβέντης θα τον είχε διαγράψει. Ηδη στην Ενωση Κεντρώων στελέχη τον χαρακτηρίζουν «Συμπιλίδη του κέντρου». Γίνονται παρασκηνιακές ζυμώσεις μήπως προστεθεί στους ΑΝΕΛ κάποιος από τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. 

Το φυλλορόισμα τόσο της Ενωσης Κεντρώων όσο και των ΑΝΕΛ, σαφώς και τροφοδοτεί την άσκηση προσωπικών στρατηγικών. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι όλοι αυτοί που θα πάρουν μεταγραφή θα πάρουν και την εκλογική πελατεία τους μαζί.

Ολα τα ονόματα

Οι βουλευτές που θεωρείται ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση του μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ είναι:

  • Οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την προσχωρήσασα από την Ενωση Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. 
  • Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έχει δηλώσει ότι ο Τσίπρας εφαρμόζει «κεντροδεξιές πολιτικές με επιτυχία».
  • Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Έλενα Κουντουρά που βρίσκονται πιο κοντά στο Μαξίμου απ´ ότι στους ΑΝΕΛ. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν θα έχει παραιτηθεί από την έδρα του μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό, όπως δηλώνει τώρα, θα την καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επίσης έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στη συμφωνία και την κυβέρνηση Τσίπρα.
  • Ο Κώστας Ζουράρις αν και δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπως επανέλαβε και τις τελευταίες μέρες γιατί δεν θα ήθελε να διαταράξει την πορεία μιας αριστερής κυβέρνησης.
  • Ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού επίσης ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να μην πέσει μια κυβέρνηση της αριστεράς.
  • Ο 151ος όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Γιώργος Σαρίδης.

Ανοιχτό παραμένει τι θα κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δεν απαντάει ευθέως στο ερώτημα εάν θα έδινε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που σημαίνει ότι το αφήνει ανοιχτό.

Την αριθμητική την έχει ο πρωθυπουργός. Απλώς η γενική πολιτική εκτίμηση είναι ότι η βαλίτσα δεν θα μπορέσει να πάει μακριά. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει να κατηγορείται ότι κυβερνάει με «αποστάτες» κατ´ αρχήν από τον επί τέσσερα χρόνια κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, χάρη στον οποίο είναι πρωθυπουργός.

Μία κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας θα δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Και βέβαια θα υπονομεύσει το χαρτί του προφίλ του σοσιαλδημοκράτη που διεκδικεί ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη μέρα, που θα επιστρέψει από την Ηρώδου Αττικού στην Κουμουνδούρου, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ να προηγείται πάνω από 10-11 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το αφήγημα για το success story της εξόδου από τα προγράμματα στήριξης.

Πολλές φορές στο παρελθόν το Μαξίμου έδειξε ότι ακολουθεί την τακτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Οπότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας κλείδωσε τους «151» για κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας χωρίς τους ΑΝΕΛ"

Δύο αστυνομικοί στη Λέσβο με φυματίωση - Καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες εργασίας

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικών, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr:

Εμείς οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου καθώς επίσης και οι αποσπασμενοι εδώ στο νησί, έχουμε αναστατωθεί στη είδηση πώς δύο συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Μόριας κόλλησαν φυματίωση, αφού η κατάσταση από τις συνθήκες υγιεινής αλλά και ασφαλείας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Ενώ βέβαια οι αξιωματικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυν. Διεύθυνσης Βορειου Αιγαίου καθώς και της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου παρότι γνωρίζουν τα πάντα, δεν αναφέρουν τίποτα σχεδόν ή πολύ λίγα πράγματα για όλα αυτά! Αλήθεια ο Ταξίαρχος Γενικός Βορειού Αιγαίου τα έχει γνωστοποίησει όλα αυτά που συμβαίνουν επακριβώς στην Κυβέρνηση όπως οφείλει και στις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες; Αλλα μήπως λόγω και των κρίσεων που επλερχονται δεν μιλάνε και τα "κρύβουν όλα κάτω από το χαλί";

Πιστεύω αγαπητό Bloko.gr πώς με τη δημοσίευση της επιστολής μας να αναλάβουν δράση αφου θα ενημερωθούν και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αφού και η κ. Υπουργός μας είναι ιατρός στο επάγγελμα), αλλά και η αρμόδια Εισαγγελία καθώς και το ΚΕΛΠΝΟ ως υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Απεγνωσμένοι Αστυνομικοί Λέσβου.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο αστυνομικοί στη Λέσβο με φυματίωση - Καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες εργασίας"

Ποντίκια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και περιστέρια στον Ερυθρό Σταυρό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Νέες μελανές εικόνες δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία – εικόνες που θέτουν σε μείζονα κίνδυνο την ούτως ή άλλως επιβαρυμένη υγεία των νοσηλευομένων και δυσχεραίνουν το έργο των επαγγελματιών υγείας αλλά και μαρτυρούν τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ποντίκια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ. Στην επιστολή της η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. 

Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα του διαλυμένου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και ότι μολύνονται οι χώροι της κλινικής από νεκρά ποντίκια και μύκητες. Ακόμη δίδει έμφαση στην ανεπάρκεια των χώρων υγιεινής δεδομένου ότι υπάρχει μία τουαλέτα κοινή για άνδρες και γυναίκες ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Τον χώρο αυτό επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης στις αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει τίποτα» επισημαίνει η Ομοσπνδία, η οποία είχε αναδείξει την ακαταλληλότητα της κλινικής τον περασμένο Ιούλιο.

nosokomeio2



Περιστέρια στον Ερυθρό Σταυρό

Οι εικόνες που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ και οι οποίες παραπέμπουν στο...ζωικό βασίλειο, συνεχίζονται με τους «φτερωτούς αρουραίους» δηλαδή τα περιστέρια. Τα πτηνά αυξάνουν και πληθύνονται σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά ειδικά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός τα περιστέρια αλωνίζουν στις κλινικές.

«Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα. Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

1
2_2
3_2
nosokomeio3
nosokomeio1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποντίκια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και περιστέρια στον Ερυθρό Σταυρό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ"

Σύζυγος Παπαντωνίου: Ο Γιάννος είναι αξεπέραστη προσωπικότητα -Αδίκως μας κατηγορούν

Πέντε ημέρες μετά την προφυλάκιση τους, η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Ρούλα Κουράκου, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εις βάρος τους είναι αδιανόητες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κουράκου υπογράμμισε το ακέραιο του χαρακτήρα του συζύγου της. «Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ένας άνθρωπος ακέραιος. Έχει ασκήσει διοίκηση αξιοκρατικά. Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες διαδικασίες και πάντα έλεγαν γιια αυτόν "ο εύπορος τι δουλειά έχει στο ΠΑΣΟΚ;" Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες συνδιαλλαγές. Ο σύζυγός μου είναι ένας ακέραιος άνθρωπος. Δεν πρέπει να γελάνε και να καγχάζουν με τέτοια τραγικότητα. Η ζωή δεν ξέρετε πως τα φέρνει. Φτάνει πια! Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι μια προσωπικότητα, που δεν μπορείς κανείς ακόμα και σήμερα να την ξεπεράσει. Είναι αξεπέραστος», είπε.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», τόνισε και πρόσθεσε: «Και μόνο το γεγονός ότι προχωρήσαμε σε μια σχέση με την αλήθεια μας- γιατί εγώ έφτασα επί ένα χρόνο να μην μου μιλάει η μητέρα μου, να μην μου μιλάνε φίλοι, θεωρώντας ότι ο Γιάννος είναι ένας πλούσιος και είμαι ένας ενθουσιασμός του και ότι θα με παρατήσει, γιατί έτσι έχει μάθει να ζει, να κάνει, να δείχνει κλπ. Κι όμως! Ο Γιάννος είναι ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Στάθηκε στα παιδιά μου. Τα παιδιά μου ακόμη και με όλα αυτά που τραβάμε, τον έχουν πολύ ψηλά. Αυτό κάτι σημαίνει. Να βρούμε λίγο τις αξίες μας. Εάν μιλήσετε με τα παιδιά μου από τον πρώτο μου γάμο, παρόλο που έχουν ταλαιπωρηθεί, πίνουν νερό στο όνομά του».

«Παρόλα αυτά που ακούγονται, δεν μπορεί κανείς να τραυματίσει τον Γιάννο. Ο Γιάννος λειτουργούσε αξιοκρατικά και μόνο. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πει το αντίθετο. Εγώ τον θυμάμαι να λέει και στον αρχηγό “τους αξιότερους και ικανότερους”. Ποτέ δεν έχει πει "βάλτε μου τον έναν, τον άλλον". Πάντα με μέτρο λειτουργήσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν προκαλέσαμε. Τι να σας πω...» συνέχισε.

Σχετικά με το κατηγορητήριο υπογράμμισε πως αν τα χρήματα ήταν προϊόν συνδιαλλαγής θα μπορούσε ο κ. Παπαντωνίου να μην τα βάλει σε τράπεζες, ωστόσο αναγνώρισε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα έβγαλαν στο εξωτερικό είναι παράτυπος, για να προσθέσει, αμέσως μετά ότι «αυτό που μας κατηγορούν είναι αδιανόητο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύζυγος Παπαντωνίου: Ο Γιάννος είναι αξεπέραστη προσωπικότητα -Αδίκως μας κατηγορούν "

Μόνο από Δ.Πλακεντίας τα δρομολόγια του Mετρό προς Αεροδρόμιο από 1η Νοεμβρίου

Σε αναδιάρθρωση των δρομολογίων του Μετρό με κατεύθυνση από και προς το αεροδρόμιο, προχωρά από την ερχόμενη Πέμπτη η ΣΤΑΣΥ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται πλέον μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκους όλης της γραμμής 3 (Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο), όπως γινόταν έως σήμερα.

Έτσι, οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό το Αεροδρόμιο, από την 1η Νοεμβρίου, θα κατευθύνονται στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, όπου και θα μεταβιβάζονται σε συρμούς του Μετρό με προορισμό το Αεροδρόμιο στις :25 και :55.

Ομοίως, και οι επιβάτες του Μετρό από το Αεροδρόμιο (αναχώρηση συρμών στις :00 και :30) θα αποβιβάζονται στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, όπου εντός λίγων λεπτών θα ξεκινά συρμός προς Αγία Μαρίνα.

Στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού (απαιτείται μετακίνηση σε διαφορετική αποβάθρα).

Στόχος είναι να εξοικονομηθούν συρμοί προκειμένου να υπάρξουν συχνότερα δρομολόγια στη γραμμή προς Αγία Μαρίνα, καθώς η συχνότητά τους κυμαίνεται στα 3 με 4 λεπτά στις ώρες αιχμής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο από Δ.Πλακεντίας τα δρομολόγια του Mετρό προς Αεροδρόμιο από 1η Νοεμβρίου"

«Κραυγή» 415 πανεπιστημιακών του ΑΠΘ: «Να παρέμβει η πολιτεία πριν θρηνήσουμε θύματα»

Κείμενο διαμαρτυρίας των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στους χώρους του ιδρύματος με τίτλο " ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ." το οποίο έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής από 415 καθηγητές του Ιδρύματος.

Οι καθηγητές περιγράφουν το νέο θλιβερό πανεπιστημιακό τοπίο με συμμορίες που λυμαίνονται τον χώρο. Και τονίζουν οτι”Έχουμε εξαντλήσει κάθε διοικητική, οικονομική και νομική δυνατότητα, και δεν σταματούμε να καλούμε την πολιτεία να αναλάβει επιτέλους την κύρια ευθύνη που της αναλογεί, αμέσως, προτού θρηνήσουμε θύματα”.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής: 'Οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζούμε τη θλιβερή καθημερινότητα της πανεπιστημιούπολης που λυμαίνονται οι οργανωμένοι διακινητές ναρκωτικών. Κανένας άνθρωπος δεν αγνοεί την περιπλοκότητα του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών, αλλά και κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα αρκούνταν σε εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια, όταν το αίσθημα ανασφάλειας είναι δικαιολογημένα διάχυτο μέσα στο σπίτι του.Η έλλογη κραυγή των φοιτητών μας φέτος ακούστηκε ξεκάθαρη και δυνατή όσο ποτέ! Στο κείμενό τους αρνούνται να προσαρμοστούν σε μια «νέα κανονικότητα», στην εγκατάλειψη της πανεπιστημιούπολης στις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών. Ζητούν πίσω τον δημόσιο χώρο τους. Το αίτημά τους είναι ώριμο και επείγον. Σε λίγες μόνο ημέρες υπογράφηκε –χωρίς ανάμειξη των παρατάξεών τους– από 1.100 φοιτητές, έδωσε αφορμή για επερώτηση στη βουλή, ενώ έφερε το Α.Π.Θ. στο επίκεντρο της (αρνητικής) δημοσιότητας.

Εμείς, ως καθηγητές τους, στεκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για τον ίδιο σκοπό: ένα ασφαλές πανεπιστήμιο, χώρο καθημερινής δημιουργίας και εκπαίδευσης. Επί χρόνια και πιεστικά ζητούμε από την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να συνεργαστούν με τις αρχές διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, ώστε να εκπονήσουν και, κυρίως, να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας μέσα στους χώρους του Α.Π.Θ. Έχουμε εξαντλήσει κάθε διοικητική, οικονομική και νομική δυνατότητα, και δεν σταματούμε να καλούμε την πολιτεία να αναλάβει επιτέλους την κύρια ευθύνη που της αναλογεί, αμέσως, προτού θρηνήσουμε θύματα.Η σημερινή κατάσταση δείχνει πως τα όσα μέτρα έχουν ληφθεί για την ασφάλεια του χώρου μας δεν είναι αποτελεσματικά. Η αποτρόπαια πραγματικότητα είναι ότι μέχρι σήμερα η πολιτεία έχει αφήσει ανυπεράσπιστη την πανεπιστημιούπολη και έρμαιο των συμμοριών.

Οι ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και φοίτησης για τους καθηγητές και τους φοιτητές είναι το ελάχιστο που διεκδικούμε! Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας. Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από την τήρηση του νόμου για τα ναρκωτικά στους χώρους εκπαίδευσης, του νόμου που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει. Δεν ζητούμε από την πολιτεία παρά να υπερασπιστεί τα αυτονόητα δικαιώματά μας."

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κραυγή» 415 πανεπιστημιακών του ΑΠΘ: «Να παρέμβει η πολιτεία πριν θρηνήσουμε θύματα»"

Με γαστρεντερίτιδα 39 οπλίτες, στη Θήβα

Συμπτώματα ήπιας μορφής ιογενούς γαστρεντερίτιδας παρουσίασαν 39 οπλίτες θητείας, στις 27 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, αφού εισήλθαν στο στρατόπεδο μετά από έξοδο, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ.

Οι οπλίτες νοσηλεύονται σε ειδικούς χώρους του ΚΕΠΒ για παρακολούθηση και αγωγή.

Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ιδιαίτερη ανησυχία, σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Με γαστρεντερίτιδα 39 οπλίτες, στη Θήβα"

Το τρίτο εξώδικο της Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει ως αποδέκτη τον Νίκο Βούτση

Τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έχει ως αποδέκτη το τρίτο εξώδικο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις που απέστειλε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είχαν προηγηθεί οι εξώδικες διαμαρτυρίες της πρώην Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό ενώ, όπως η ίδια προαναγγέλλει, θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
«Όπως δεσμευθήκαμε, πράττουμε. Kαι συνεχίζουμε. Η Πλεύση Ελευθερίας, με την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους», συνεχίζει τις ενέργειες για την διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους τουλάχιστον 341 δισεκατομμυρίων ευρώ» τονίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου στην ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει «Την Παρασκευή 26/10/2018 επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το τρίτο κατά σειρά εξώδικο για τη μη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνο Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Καθηγητή Στράτο Γεωργούλα και την «Δικαιοσύνη για Όλους».
Σε συνέχεια των εξωδίκων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τον Πρωθυπουργό, και με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο πληρεξούσιο δικηγόρο μας, καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί μέχρι την 30/10/2018 στην εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής της συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές ως ελάχιστη οφειλόμενη κοινοβουλευτική ενέργεια διεκδίκησης, 78 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στο Ναζισμό, την Εισβολή, την Επιβολή. Θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις που υποσκάπτουν τα δικαιώματα των ελλήνων και το μέλλον της χώρας έχουν συνέπειες. Και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».
Το εξώδικο έχει ως εξής:
Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρμόδιας Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1. Της Ένωσης Προσώπων «Δικαιοσύνη για Όλους», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Βατάτζη αρ. 6, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους 2η, 3ο, 4ο των αμέσως κατωτέρω αναφερομένων
2. Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Προέδρου της Βουλής
3. Του Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνου Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας
4. Του Στράτου Γεωργούλα, μελών της Διοίκησης της «Δικαιοσύνης για Όλους» και με την ιδιότητά τους αυτή κατοίκων Αθηνών, επί της οδού Βατάτζη αρ. 6.
ΠΡΟΣ
Νικόλαο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Βουλής, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 1
ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
73 χρόνια είναι πάρα πολλά!
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει απολύτως ενεργές, μη ασκηθείσες μέχρι σήμερα απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε, διότι το σχετικό πόρισμα παρέδωσα η δεύτερη από εμάς επισήμως εις χείρας σας στις 4-10-2015, οι αξιώσεις αυτές έχουν υπολογισθεί από την Ειδική Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε ύψος από 278.736.276.691 έως341.203.213.015 ευρώ τουλάχιστον, υπολογισμένες με τουςμετριοπαθέστερους υπολογισμούς, όπως κατέθεσαν στην Επιτροπή της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Από τις ανωτέρω οφειλές, το ποσό των 332.013.942.178 ευρώ αφορά απαιτήσεις συνδεδεμένες με τα διεθνή εγκλήματα και τις καταστροφές που έγιναν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο υπολογισμός αυτός έχει δημοσιοποιηθεί από τον Μάρτιο 2015 και έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεδριάσεων της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών από τον Απρίλιο 2015, υπό την Προεδρία της 2ης από εμάς: η ανωτέρω Επιτροπή επανασυστήθηκε και αναβαθμίσθηκε δυνάμει της υπ’ αρ. πρωτ. 699/8-3-2015 Προτάσεώς μου ως Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, συνεδρίασε εντατικά και προγραμμάτιζε την έκδοση του πορίσματός της στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, πλην όμως διαλύθηκε με την αντισυνταγματική διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο 2015. Στις 4-10-2015 κατά την επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας της Βουλής, σας παρέδωσα επισήμως και δημοσίως το ανωτέρω πόρισμα, λέγοντάς σας τα εξής:
«Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας στην 16η βουλευτική περίοδο, στην Προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των Μνημονίων. Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους Δανειστές.
Ταυτόχρονα αποτελεί ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι κατά την παράδοση της Προεδρίας σας παραδίδω ταυτόχρονα το έργο Επιτροπών και εργασιών της Βουλής της προηγούμενης περιόδου, Επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.
Σας δίνω, για να μην παραπέσουν, όπως συνήθως γίνεται στο Δημόσιο και στις δημόσιες υπηρεσίες, την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 14 Απριλίου του 2015, και η οποία εξετάστηκε από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Γερμανικές Οφειλές.
Σας δίνω επίσης, τις δύο Εκθέσεις, την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2015, την έχετε και με την προηγούμενη ιδιότητά σας, του Υπ. Εσωτερικών.
Καθώς επίσης, και την πρόσφατη από 25 Σεπτεμβρίου 2015 ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Για να μην σας παραδίδω περισσότερα ογκώδη έγγραφα, έχω αφήσει στο γραφείο σας και την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS, η οποία ανασύρθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην προηγούμενη περίοδο αλλά και την έκθεση της Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που επίσης ανασύρθηκε στην προηγούμενη περίοδο.
Κι επειδή η λεγόμενη συνέχεια του Κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν.
Θα με βρείτε αρωγό σας στην ολοκλήρωση και στην ενίσχυση αυτών των διαδικασιών.
Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης Μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας.
Κύριε Πρόεδρε, σας εύχομαι καλή θητεία και είμαι βέβαιη ότι όλους θα μας κρίνει η Ιστορία.».
Εντεύθεν η Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών επανασυστήθηκε χωρίς αναβαθμισμένη σύνθεση από εσάς, ως επόμενο Πρόεδρο της Βουλής, και εξέδωσε πόρισμα τον Ιούλιο 2016, το οποίο μέχρι σήμερα, 2 χρόνια και 3 μήνες μετά την έκδοσή του και 73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και 78 χρόνια από το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στους κατακτητές, δεν έχει καν συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν έχει κυρωθεί.
73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ανωτέρω ποσό των οφειλών εξακολουθεί να μην έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Κράτους, και να μην έχει αποτελέσει αντικείμενο της παραμικρής ενέργειας διεκδίκησης από ελληνικής πλευράς: ούτε νομικής ούτε διπλωματικής ούτε δικαστικής.
73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανίαεξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα επιδικασθέντα ποσά για την αμετάκλητη από το έτος 2000 δικαστική απόφαση αποζημίωσης των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου και των συγγενών τους και οι Έλληνες Υπουργοί Δικαιοσύνης εξακολουθούν να καλύπτουν την Γερμανία, μη υπογράφοντας για την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης αυτής.
73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βουλή εξακολουθεί να μην έχει συζητήσει και υιοθετήσει στην Ολομέλεια το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, που η τελευταία εξέδωσε με τυμπανοκρουσίες πριν από 2 χρόνια και 2 μήνες (Ιούλιο 2016)! Πρόκειται για εσκεμμένη παράλειψη, προκειμένου να μην γίνει εκτελεστό το συγκεκριμένο πόρισμα.
Μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει εγείρει τις αξιώσεις της έναντι της Γερμανίας με οποιονδήποτε τρόπο, πλην της ρηματικής διακοίνωσης της 14-11-1995 του Έλληνα Πρέσβη στη Βόννη.
Αυτό προκύπτει από κάθε σχετική αναζήτηση εντός των συνόρων όσο και από τη ρητή επίσημη απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης, πως αυτές οι αξιώσεις δεν έχουν εγερθεί ποτέ από την ελληνική πλευρά, απάντηση η οποία δόθηκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο σε σχετική ερώτηση του Γερμανού βουλευτή Andrej Hunko, το καλοκαίρι του 2017.
Η σχετική δήλωση επαναλήφθηκε προ ημερών, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, κατά την οποία και πάλι δεν υπήρξε επίσημη πράξη διεκδίκησης.
Από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Προέδρου της Βουλής την 4/10/2015, μετά την πραξικοπηματική παραβίαση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, δεν έχετε μέχρι σήμερα προβεί σε καμμία ενέργεια διατύπωσης-διακοίνωσης διεκδίκησης, δεν έχετε δηλαδή, διεκδικήσει τις υπαρκτές αυτές αξιώσεις, για τις οποίες έχετε αρμοδιότητα, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, να προβείτε στις δέουσες κοινοβουλευτικές και θεσμικές ενέργειες, κατά παράβαση του Συντάγματος και του καθήκοντός σας να υπηρετείτε την πατρίδα και τη δημοκρατία. Μάλιστα, εδώ και 2 χρόνια και 3 μήνες παραλείπετε δολίως την εισαγωγή προς ψήφιση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως έχετε κατά νόμον αρμοδιότητα και υποχρέωση. Η παράλειψή σας αυτή είναι δόλια και αποσκοπεί στο να μη γίνει εκτελεστό το συγκεκριμένο πόρισμα.
Την ίδια ώρα, επιδίδεστε σε εθιμοτυπικές επισκέψεις σε τόπους μαρτυρίου της περιόδου της Κατοχής, όπου αορίστως υπόσχεσθε ότι ΘΑ διεκδικήσετε τις Γερμανικές Οφειλές και εξίσου αορίστως δηλώνετε ότι Δεν ξεχνάτε. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε διανύσει ήδη 3 έτη θητείας ως Πρόεδρος της Βουλής, σε πλήρη απραξία ως προς την συγκεκριμένη ιστορικής σημασίας διεκδίκηση.
Είναι δε βέβαιο ότι οι δηλώσεις σας πως θα φέρετε το συγκεκριμένο πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής «στο τέλος του έτους», δηλαδή λίγο πριν την διάλυση της Βουλής, αποσκοπούν ακριβώς στην εξαπάτηση του λαού και στην μη διεκδίκηση των οφειλών, υπό το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει χρόνος».
Πλέον συγκεκριμένα και ενδεικτικά:
- Την 12/9/2018 σε τηλεφωνική παρέμβασή σας στην ΕΡΤ, δηλώσατε τα εξής:
«Εγώ την Κυριακή θα είμαι στη Βιάννο, και γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί θα είμαι. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Κάνδανο στην Κρήτη έκανε δηλώσεις δεσμευτικές, ότι μέσα στο ’18, όπως είχα πει κι εγώ, θα έρθει το ψήφισμα το οποίο υπάρχει ήδη, ένα εξαιρετικό πόρισμα της Εθνικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις το οποίο είναι έτοιμο, θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, και θα γίνει απόφαση της Βουλής σε σχέση με τις γερμανικές επανορθώσεις για όλες τους τις πτυχές, και θα υπάρχει διεκδίκηση και σε διακρατικό και σε νομικό επίπεδο. Έχει κάνει σχετικές δηλώσεις πρόσφατα, κι έχει γράψει άρθρο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το δήλωσε κι ο πρωθυπουργός, έχω κάνει κι εγώ δηλώσεις επανειλημμένα, κι είναι σαφές ότι δεν θέλαμε, το ‘χω πει σ’ όλους τους τόνους σε όλη τη διάρκεια που συζητούντο τα ελληνικά μνημόνια, να θεωρηθεί ότι συμψηφίζουμε αυτό το ιερό θέμα για την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού με ενδεχόμενες απαιτήσεις χρηματικές, υλικές δηλαδή, μεσούντων των προγραμμάτων.
Δημοσιογράφος: Άρα, δεν έχετε υποχωρήσει από τις θέσεις σας, κύριε Πρόεδρε…
Απάντηση: Ούτε κατά διάνοια, σας επαναλαμβάνω ότι υπάρχει αναλυτικό πόρισμα εξαιρετικό, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση μέχρι το τέλος του ’18.
Δημοσιογράφος: …οπότε είναι και προτεραιότητα η διεκδίκηση αυτών των επανορθώσεων.
Απάντηση: Απόλυτη και σας επαναλαμβάνω, υπάρχει και δεσμευτική δήλωση προ εβδομάδος στην Κάνδανο στην Κρήτη απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Νομίζω την Κυριακή, σας λέω, θα είμαι κάτω γι’ αυτόν τον λόγο στο Συνέδριο. Πιστεύω πως όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε κάτι το οποίο είναι απαίτηση πράγματι δεκαετιών, και το έχουν παλέψει, όπως λέει ο κος Συγγελάκης , όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί άνθρωποι αυτές τις δεκαετίες.»
- Την 16/9/2018 κατά την επίσκεψή σας στο μαρτυρικό χωριό της Βιάννου στην Κρήτη, δηλώσατε τα εξής:
«Να σας πω ότι τους προσεχείς μήνες, δηλαδή μέσα στο ’18, το εξαιρετικά τεκμηριωμένο πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το σύνολο, για όλες τις εκφάνσεις που οδήγησαν σ’ αυτά τα ολοκαυτώματα των γερμανικών αποζημιώσεων κι επανορθώσεων θα έρθει στη Βουλή, θα γίνει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και θα εισηγηθούμε, και θα ψηφισθεί και η στρατηγική άμεση διεκδίκησης, δημοσιοποίησης και άμεσης διεκδίκησης στη βάση αυτού του πορίσματος. Έχουμε υποχρέωση ηθική, ιστορική από κάθε πλευρά υποχρέωση και προς τους νεκρούς σας, τους νεκρούς μας, τους 461 εν προκειμένω εδώ, αλλά και προς όλη την χώρα, προς όλες τις γενιές και προς την δημοκρατική Ευρώπη, να φέρουμε αυτά τα θέματα άμεσα στην επιφάνεια, να τα διεκδικήσουμε, και να γίνει δυνατό πραγματικά, να μην ξαναμπορέσει ποτέ το αυγό του φιδιού, ο Ναζισμός, ο Φασισμός, η Βία να οδηγηθεί και να οδηγήσει σε τέτοια εγκλήματα.»
- Την 24/9/2018 κατά την επίσκεψή σας στην Κοκκινιά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών του Μπλόκου της Κοκκινιάς, δηλώσατε τα εξής:
«Ζούμε σε μια χώρα η οποία αν δείτε τον χάρτη της, είναι κατάστικτη από σημαδάκια, όπου υπάρχουν πόλεις, μικρότερες πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά που αποτελούν το περίφημο δίκτυο των πόλεων οι οποίες κυριολεκτικά κατεστράφησαν, ισοπεδώθηκαν, δηλαδή οι άνθρωποί τους, διότι οι πόλεις είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί τους, από τα γερμανικά στρατεύματα, από τα SS, από τη Βέρμαχτ σε αρκετές περιπτώσεις, και, βεβαίως, πάντοτε σιγοντάροντας από κοντά οι προδότες μέσα από το λαό μας, οι δωσίλογοι. Πάνω από 100 είναι αυτές οι πόλεις, και θέλω να σας πω ευθέως ότι έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, ως χώρα, διεθνώς, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, να διεκδικήσουμε την αλήθεια κατ’ αρχήν, τη μνήμη, σε σχέση με την αποκατάσταση με τις επανορθώσεις, με τις αποζημιώσεις, ακόμα και με το δάνειο το κατοχικό, ακόμα και με τα αρχαία μας …
Αυτή η καθυστέρηση λήγει, ήταν καθυστέρηση δεκαετιών, μέχρι το τέλος του έτους. Τους δύο ερχόμενους μήνες στην Ολομέλεια της Βουλής θα έρθει προς ψήφιση το έτοιμο πόρισμα, το αναλυτικό πόρισμα, με τη βοήθεια και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το επίσημο πόρισμα, το οποίο είναι έτοιμο για το σύνολο αυτών των απαιτήσεων από πλευράς της Ελλάδας. Και θα χαράξουμε και θα υλοποιήσουμε ακριβώς την πολιτική και τη στρατηγική της διεκδίκησης, σε διεθνές διακοινοβουλευτικό, διακρατικό και νομικό επίπεδο έτσι ώστε να υπάρξει η αποκατάσταση, έστω μετά από τόσα χρόνια.
Η μάχη της μνήμης εναντίον της λήθης είναι πάντοτε οργανικό στοιχείο της προόδου μιας χώρας και του κοινωνικού ιστού της, της συνύπαρξής μας μέσα στην ίδια κοινωνία. Εδώ χρειάστηκαν είκοσι χρόνια κατά τις Γραφές ώστε να τιμήσετε για πρώτη φορά τους ήρωες, τα αθώα θύματα, τους εκατοντάδες αυτού του μπλόκου. Στη Βιάννο, όπου ήμουν την προηγούμενη Κυριακή, χρειάστηκαν τριάντα εννέα χρόνια για τους τετρακόσιους. Στη Θεσσαλονίκη, η απελευθέρωσή της, που έγινε τον Οκτώβριο του 1944, στο τέλος Οκτωβρίου, χρειάστηκαν δεκαετίες για να έρθει στην επιφάνεια αυτό το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.
Δυστυχώς, αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, γνωρίζετε ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου υπήρξε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμφύλιος και η μόνη χώρα στην Ευρώπη που υπήρξε η εφτάχρονη Χούντα μετά ακριβώς κι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές οι ασυνέχειες στη μνήμη είναι σωστό, είναι δίκαιο, είναι ηθικό, είναι ιστορικό μας καθήκον να τις γεφυρώσουμε, να σας παραδώσουμε μια ενιαία ιστορία, αμερόληπτη, αντικειμενική, καταγεγραμμένη με σωστό τρόπο και όχι με την γραφίδα της λήθης. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε σε όλα τα επίπεδα να κάνουμε, σε όλους τους μαρτυρικούς τόπους, και μ’ αυτήν την έννοια αισθάνομαι δέος το ότι βρίσκομαι μπροστά σας και τιμούμε όλοι μαζί τους ήρωες του μπλόκου εδώ πέρα της Κοκκινιάς.
Να είναι καλά όλοι για να γίνεται πάντοτε ένα δυνατό αντιφασιστικό μέτωπο που να αντιμετωπίζει και στην Ελλάδα και την Ευρώπη όσους φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τα αυγά του φιδιού, για να σπάσουν, μέσα στον 21ο αιώνα. Και όσους κι εδώ γύρω, το είπατε και προηγούμενα, σκέφτονται πως είναι οι χαμένοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο ανατριχιαστικά, ότι τους εκπροσωπούσαν οι φασίστες Γερμανοί και οι δωσίλογοι. Αυτοί δεν πρέπει να νικήσουν ποτέ, όπως επίσης, δεν πρέπει να αφήνουμε να επιβιώνει μέσα στην ελληνική κοινωνία το σπέρμα του εκφασισμού, ανεξάρτητα πολιτικής, στην καθημερινότητα, σαν τα εγκλήματα, σαν αυτό που έγινε προχθές μέσα κέντρο της Αθήνας, και αλλού, και αλλού, απέναντι σε μετανάστες, σε πρόσφυγες, σε ο,τιδήποτε “διαφορετικό”.
Αυτό λοιπόν το μέτωπο είναι δικό σας, θα πρέπει να το κάνετε, οι γενιές σας, και σε εμάς μένει το ελάχιστο καθήκον, αυτήν την ιστορία, κομματάκι κομματάκι στο παζλ της ιστορικής της διαδρομής να την ανασυστήνουμε, να τη διασυνδέουμε, να της δίνουμε αυθεντικό περιεχόμενο, διότι η Δημοκρατία για να ζήσει, πρέπει κάθε μέρα να μπορεί να αντιστέκεται, ακριβώς, σ’ αυτήν την φασιστική απειλή.»
Εκ των ανωτέρω είναι προφανές ότι, σε συντονισμό:
α) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, στον οποίο παραπέμπετε και ο οποίος έχει προβεί σε δηλώσεις και παρεμβάσεις που αφ’ ενός συγκροτούν δέσμευση μη διεκδίκησης, αφ’ ετέρου μειώνουν τις διεκδικήσεις στο μισό (σε άρθρο του στο ΑΠΕ προσδιόρισε τις διεκδικήσεις σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ αντί των 278-341 δισεκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον), εκ τρίτου παρασιωπούν εντελώς το Πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου περιέχονται οι επίσημοι υπολογισμοί, και, τέλος, εμφανίζουν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ως εμπορική οφειλή, και
β) με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, που πέρυσι προφασιζόταν άγνοια για τους λόγους μη συζήτησης του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής στη Βουλή, και δήλωνε ότι «το ζήτημα δεν είναι να γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας για να ειπωθούν ξανά τα ίδια», μεθοδεύετε την αποδυνάμωση των δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μας για αξιώσεις οι οποίες συνδέονται με εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, που διαπράχθηκαν από τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο στο εξετασθέν αρχειακό υλικό, από το οποίο να προκύπτει ότι η Ελλάδα απεμπόλησε με οποιονδήποτε τρόπο τις απαιτήσεις της αυτές, γίνεται δε και ευθεία αναφορά στην προηγηθείσα σχετική Απόρρητη Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βάσει της οποίας η χώρα διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα να διεκδικήσει νομικά την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η ανωτέρω Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποδεικνύει σαφείς τρόπους για τη διεκδίκηση, εκ των οποίων ουδείς έχει μέχρι στιγμής ενεργοποιηθεί από εσάς.
Τα ανωτέρω έγγραφα έχουν προ πολλού περιέλθει σε πλήρη γνώση σας, χωρίς να έχετε πράξει το παραμικρό για την συγκεκριμένη διεκδίκηση από τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την οποία κατέχετε επί 3 έτη, παρά το γεγονός ότι η σχετική διεκδίκηση είχε αποτελέσει βασική προεκλογική σας δέσμευση.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ  ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ
Και για το γεγονός ότι επί 3 έτη απέχετε σταθερά και διαρκώς από κάθε ενέργεια διεκδίκησης, κοινοβουλευτική, νομική και διπλωματική, απέχετε δε από την εισαγωγή του σχετικού πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, ως μόνος αρμόδιος για αυτήν την ενέργεια, και βλάπτετε σκόπιμα και δόλια την χώρα, επιδιώκοντας στην πράξη ακύρωση των αξιώσεών μας έναντι της Γερμανίας, τις οποίες λεκτικά μόνον επικαλείστε στο εσωτερικό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως γνωρίζετε, έχουμε υποβάλει ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την από 22-6-2017 Μηνυτήρια Αναφορά μας για τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων των υπευθύνων, με τις οποίες επιδιώκουν την απεμπόληση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τις άνω αιτίες και ενεργούν προς όφελος του Γερμανικού Κράτους και εις βάρος της Ελλάδας.
Σας καλούμε:
- Να προβείτε πάραυτα και δη μέχρι την 30/10/2018 στην εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας Βουλής της συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές ως, ελάχιστη οφειλόμενη κοινοβουλευτική ενέργεια διεκδίκησης, 78 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στο Ναζισμό, την Εισβολή, την Επιβολή 
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, καλούμενο να συμμορφωθεί προς το περιεχόμενο σε αυτή αίτημα, αντιγράφοντας το σύνολο του περιεχομένου της στην Έκθεση Επίδοσης που θα συντάξει.
Αθήνα, 26-10-2018
Οι Εξωδίκως Δηλούντες 
ατομικά και για την ένωση προσώπων «Δικαιοσύνη για Όλους» την οποία εκπροσωπούν 
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης
Στράτος Γεωργούλας 
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Νίκος Κωνσταντόπουλος
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τρίτο εξώδικο της Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει ως αποδέκτη τον Νίκο Βούτση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news