facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Κάηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» με έτοιμα γεύματα που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης στη Λαμία

Στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/5) το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική στη μεγάλη επιχείρηση.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Η φωτογραφία του LamiaReport από drone είναι χαρακτηριστική της καταστροφής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος. Σημειώθηκαν μάλιστα και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Δείτε βίντεο:

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία "Γιαννίτσης" είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για την υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, καθώς καταγγέλθηκε από γονείς μαθητών για μαζική τροφική δηλητηρίαση.

Δείτε φωτογραφίες

 lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» με έτοιμα γεύματα που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης στη Λαμία"

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οι επιβάτες δύο οχημάτων.

Μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών, άτομο, που επέβαινε σε ένα από τα δύο οχήματα, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Άγγελου Σικελιανού.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε «βροχή» τηλεφωνημάτων για το περιστατικό από περίοικους.

Σε λίγα λεπτά ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν κάλυκα.

Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στο επεισόδιο. Ένας πολίτης κατέγραψε τις στιγμές τρόμου με το κινητό του τηλέφωνο. Το βίντεο εξετάζεται από τις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις αναζητήσεις. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη"

Κέρκυρα: Ανήλικος ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο έναν 16χρονο

Αδιανόητο περιστατικό στην Κέρκυρα με έναν 16χρονο να καταλήγει στο νοσοκομείο με πολύ βαριά κατάγματα μετά από ανελέητο ξυλοδαρμό από έναν 15χρονο.

«Υπήρχε μένος, υπήρχε τρομερή μανία, ήθελε να ξεκάνει τον άνθρωπο, όπως γίνεται στους αγώνες, όπως κάνουν τα θηρία, τα κτήνη στη ζούγκλα», λέει ο πατέρας του 16χρονου, ο οποίος δέχθηκε ανελέητο ξυλοδαρμό από έναν έφηβο, μόλις έναν χρόνο μικρότερο, στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

«Έχει σπασμένη μύτη, σπασμένο ζυγωματικό, έχει σπασμένη γνάθο, η οποία θα χρειαστεί γναθοχειρουργό που δεν υπάρχει εδώ στην Κέρκυρα και θα πρέπει να πάμε στα Γιάννενα, να διακομιστεί το παιδί υπηρεσιακώς στα Γιάννενα. Και εξάρθωση γονάτου».

Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του εφήβου στο MEGA, όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

«Το παιδί το φωνάξανε μέσα, τάχα μου να του πούνε κάτι.. Όταν λοιπόν ο γιος μου μπήκε μέσα, εκεί ξυλοκοπήθηκε άγρια. Μιλάμε για άγριο ξυλοδαρμό. Το παιδί ενώ όσο ήταν κάτω λιπόθυμος, ο δράστης συνέχισε να τον χτυπάει».

Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού παρότι άφησε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του στο έδαφος, άρχισε να τον απειλεί κιόλας, για να τον αποτρέψει από το να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του.

«Πρόσεξε καλά αν κάνεις καταγγελία θα φας περισσότερο ξύλο την επόμενη φορά. Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει ουσία στους λόγους. Είμαι λιπόθυμος κάτω και συνεχίζεις να με χτυπάς από πάνω;».

Ο 16χρονος παραμένει σε σοκ, δεν μπορεί να εξηγήσει τι ήταν αυτό που ώθησε τους συνομήλικούς του να του επιτεθούν με τέτοια μανία, με τον πατέρα του να δηλώνει πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό για να αποδοθούν οι ευθύνες για τον ξυλοδαρμό του γιου του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Ανήλικος ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο έναν 16χρονο"

Ιρανική τηλεόραση: Το ελικόπτερο του Ραΐσι συνετρίβη λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραΐσι οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, μετέδωσε την Κυριακή η ιρανική κρατική τηλεόραση, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης.

Εξάλλου, η κακοκαιρία περιπλέκει και τις επιχειρήσεις διάσωσης που διεξάγονται σε εξαιρετικά δύσβατο έδαφος.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα (19/5) καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος που είπε ότι οι διασώστες προσπαθούσαν να φθάσουν στο σημείο του συμβάντος.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού διέταξε όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή... ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα», μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι ομάδες διάσωσης αναμένεται να φθάσουν στο πιθανό σημείο της συντριβής αργότερα, σήμερα το βράδυ.

Ο Ραϊσί είχε μεταβεί σήμερα στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει το φράγμα Κιζ-Καλεσί, το μεγαλύτερo κοινό έργο ύδρευσης μεταξύ του Iράν και του Αζερμπαϊτζάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ιρανική τηλεόραση: Το ελικόπτερο του Ραΐσι συνετρίβη λόγω κακών καιρικών συνθηκών"

Καιρός αύριο: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές τη Δευτέρα

Παραμένει η αφρικανική σκόνη και την Δευτέρα (19/05) ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές βροχές σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Η αφρικανική σκόνη θα παρουσιάσει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα δυτικά και νότια ενώ όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Δευτέρα (20/05) θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική χώρα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 τοπικά στα δυτικά τους 33 βαθμούς ενώ στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 με 27 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά ανατολικοί βορειονατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στην Κρήτη έως 30 με 31 στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές τη Δευτέρα"

ΠΑΟΚ: Συνελήφθη οπαδός που ήταν με… σπαθί στην πορεία

Στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", όπου έχει καταλύσει η αποστολή του ΠΑΟΚ και στο γήπεδο της Τούμπας "έσπασε" η πορεία των οπαδών του Δικέφαλου λίγες ώρες πριν το ντέρμπι τίτλου με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης".

Νωρίτερα, η πορεία είχε κατευθυνθεί προς τον Λευκό Πύργο, ενώ μπροστά στο μνημείο είχε σχηματιστεί μπλόκο από άνδρες των ΜΑΤ, καθώς η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις.

Παρά τα μπλόκα και τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, μεγάλη μερίδα οπαδών του Δικεφάλου, κατάφερε να προχωρήσει και να φτάσει στο "Μακεδονία Παλλάς".

paok-leukospirgos.jpg

paok-leukospirgos1.jpg

paok-leukospirgos2.jpg

paok-leukospirgos3.jpg

Μέσω της οδού Νικολάου Γερμανού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φωνάζοντας συνθήματα συνέχισαν να προχωρούν προς την Τούμπα αφού νωρίτερα δεν τους επετράπη η διέλευση από την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν από νωρίς πολύ ισχυρή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν βρεθεί στην Καμάρα, όπου η πρόσβαση για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν αδύνατη.

Από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή για όποιον φοράει μπλούζα με διακριτικά του Δικέφαλου, ενώ έγιναν και προσαγωγές νεαρών που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

kamara-paok2.jpg

kamara-paok1.jpg

kamara-paok4.jpg

Μάλιστα, στο ύψος της ΕΥΑΘ συνελήφθη και ένα άτομο που έφερε... σπαθί. Την ίδια ώρα, από την Εγνατία περνούσαν αυτοκίνητα με οπαδούς του ΠΑΟΚ, που φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Άρη και της Αστυνομίας.

Ένας μικρός όγκος οπαδών του ΠΑΟΚ παρέμεινε στη Ναυαρίνου, στο ύψος της Εγνατίας, φωνάζοντας συνθήματα.

makthes

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΟΚ: Συνελήφθη οπαδός που ήταν με… σπαθί στην πορεία"

Καιρός – meteo: Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς στην Κρήτη

Ο καύσωνας έχει έρθει στην Κρήτη καθώς σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία στο νησί ξεπέρασε τους 38 βαθμούς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη η θερμοκρασία έφτασε την Κυριακή (19/05) τους 38,6 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Νεάπολη Λασιθίου τους 37,9 βαθμούς!

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C είχαμε επίσης και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων, ενώ οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι στο νησί της Κρήτης.

Η πρόγνωση του meteo για την Δευτέρα (20/05)

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μειωμένες συγκεντρώσεις σε σχέση με την Κυριακή.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27-28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 30-32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 12 έως 29-30 βαθμούς στην Ήπειρο), από 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 15 έως 27 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Δυτική και Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς), από 15 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα (τοπικά στη Ρόδο έως 32-33 βαθμούς).
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά είναι πιθανό οι μέγιστες θερμοκρασίες να φτάσουν τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένοται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – meteo: Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς στην Κρήτη"

Εικόνες ντροπής με ασθενείς στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Εικόνες ντροπής από το νοσοκομείο Γεννηματάς με ασθενείς να βρίσκονται στοιβαγμένοι ο ένας στον άλλον, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το MEGA, η μία φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 11 Μαΐου και η δεύτερη στις 15 Μαΐου. Μιλώντας για το ζήτημα αυτό η παθολόγος και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Γεωργία Φίλιππα, είπε: «Το 2023 καταγράφηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 70.000 περίπου προσελεύσεις ασθενών, 19.500 εισαγωγές και 320 διασωληνώσεις σε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με περίπου το 60% του προσωπικού, που είναι απαραίτητο. Ξεκινάει μία εφημερία με 60 κενά κρεβάτια, όταν οι αναμενόμενες εισαγωγές είναι 150-200. Να σχολιάσω και τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου, οι οποίοι είπαν, πως λέμε ψέματα και πρόκειται για στιγμιότυπα και ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να πει, πως "έτσι είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τι θέλετε να κάνουμε;". Είναι προκλητικότατες και θα πρέπει να παρθούν πίσω».

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θυμίζει πια στρατόπεδα συγκέντρωσης και ταυτόχρονα πλουτίζει ο ιδιωτικός τομέας. Έχουν απορρίψει τα αιτήματά μας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα ένα κείμενο, που το υπογράφουν τουλάχιστον 90 εργαζόμενοι και στο οποίο διαψεύδουμε αυτές τις δηλώσεις».

Ωστόσο, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. «Η μία εικόνα είναι από της 11/05/2024, από το παθολογικό ιατρείο στα έκτακτα περιστατικά, όπου οδηγούνται τα περισσότερα περιστατικά ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για εξέταση. Σε εκείνη την εφημερία "προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του παθολογικού ιατρείου, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί". Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές και πρέπει να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία. Από τις 983 προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", έγιναν 180 εισαγωγές ασθενών και διακινήθηκαν περισσότεροι από 190 ασθενείς.

Όσον αφορά τη δεύτερη εικόνα που τραβήχτηκε στις 15/5, όταν έγιναν 156 εισαγωγές. Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, λόγω φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεσημβρινές ώρες της 16/5. Με άλλα λόγια, αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ακριβώς συμβαίνει σε ένα νοσοκομείο σε εφημερία, όταν τα φορεία φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είχαν σκοπό να προκαλέσουν(τεχνητά) δυσμενή εντύπωση για το νοσοκομείο το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εικόνες ντροπής με ασθενείς στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»"

Εμπραχίμ Ραϊσί: Άγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο μετά την «ανώμαλη προσγείωση» του ελικοπτέρου που επέβαινε – Βίντεο από το σημείο

Βίντεο από το σημείο όπου το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στη βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ήταν θύμα «ατυχήματος», όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και επίσημα ΜΜΕ.

Οι έρευνες καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών» μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

«Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή», πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ

Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε αν ο πρόεδρος Ραϊσί βρισκόταν στο αεροσκάφος, που αποτελούσε μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων που μετέφερε την προεδρική αντιπροσωπεία.

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Το πρακτορείο πρόσθεσε πως «τουλάχιστον 20 συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης» «έχουν σταλεί στο σημείο».

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε προσευχές για την ασφάλεια του προέδρου Ραϊσί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπραχίμ Ραϊσί: Άγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο μετά την «ανώμαλη προσγείωση» του ελικοπτέρου που επέβαινε – Βίντεο από το σημείο "

Επεισοδιακή σύλληψη στη Νέα Ιωνία: Χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές αστυνομικούς φεύγοντας από κατάστημα που έκλεψε

Επεισοδιακή σύλληψη ενός 45χρονου σημειώθηκε στη Νέα Ιωνία, με τον άνδρα να χτυπάει με κλωτσιές και γροθιές τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τού περάσουν χειροπέδες, καθώς εκείνη τη στιγμή έφευγε από κατάστημα που έκλεψε.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που εντόπισαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, τον 45χρονο αμέσως μετά τη διαφυγή του από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, από το οποίο είχε αποσπάσει κινητό τηλέφωνο, κόβοντας με κόφτη το καλώδιο ασφαλείας.

Άμεσα οι αστυνομικοί προέβησαν στην ακινητοποίηση και δέσμευση του, με τον 45χρονο να αντιστέκεται σθεναρά, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές.

Στην κατοχή του βρέθηκε κόφτης και το κινητό τηλέφωνο που αποδόθηκε στο κατάστημα από το οποίο το αφαίρεσε.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φορούσε σκόπιμα και προσχηματικά μπουφάν με λογότυπο εταιρείας διανομής προϊόντων, προκειμένου να τον περνάνε για εργαζόμενο και να μην κινεί τις υποψίες.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, τα μέλη της οποία διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας από τις αρχές καλοκαιριού του 2023 οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με μεθοδολογία και διακριτούς ρόλους.

Εκτός του βασικού συλληφθέντος μέλους, ταυτοποιήθηκε και δεύτερο μέλος που είχε το ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για ομοειδή αδικήματα. Ακόμη, αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι της συμμορίας.

Η δράση της συμμορίας πιστοποιήθηκε σε 28 περιπτώσεις κλοπών, με ορισμένες να έχουν τελεστεί και την ίδια μέρα.

Η δράση της συμμορίας

Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με δίκυκλα και εισέρχονταν στα καταστήματα είτε χωριστά, είτε από κοινού προσποιούμενοι τους πελάτες σε ώρες που υπήρχε πολυκοσμία.

Αφού προσέγγιζαν τους πάγκους που ήταν τοποθετημένες οι ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσουν στην κλοπή.

Με τη χρήση κόφτη έκοβαν τα αντικλεπτικά καλώδια, αφαιρούσαν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων ή έξυπνων ρολογιών και διέφευγαν.

Αμέσως μετά, συναντούσαν τους κλεπταποδόχους, όπου τους διοχέτευαν τα κλοπιμαία, εξασφαλίζοντας τόσο συνεχή ροή χρημάτων στην εγκληματική ομάδα, όσο και αποφυγή εντοπισμού των κλοπιμαίων στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

Στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων και ρουχισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την διάπραξη των κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή σύλληψη στη Νέα Ιωνία: Χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές αστυνομικούς φεύγοντας από κατάστημα που έκλεψε"

Νίκος Μάνεσης: «Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο»

Ο Νίκος Μάνεσης, αποκάλυψε την Κυριακή (19/05) ότι η ΕΣΗΕΑ τον έχει διαγράψει από τα μητρώα των δημοσιογράφων επειδή, όπως υποστήριξε, «είπε το αυτονόητο». Αφορμή γι' αυτό το σχόλιο στάθηκε η ανάμειξη των δημοσιογράφων με την πολιτική ενόψει και των ευρωεκλογών 2024.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ALPHA, ο Νίκος Μάνεσης είπε: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ γιατί κατά την άποψή μου οι δημοσιογράφοι επιλέγουν να εμπλακούν στην πολιτική. Καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να μη με ενοχλεί. Η δική μου θέση είναι και απαιτώ να τη σεβαστούν ότι ένας δημοσιογράφος – με όποιον τρόπο, με χιούμορ ή δηκτικότητα – να ασκεί κριτική στην εξουσία με επιχειρήματα, ακόμα και να είναι πρωθυπουργός η μάνα και ο πατέρας του».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν ο δημοσιογράφος γίνει εξουσία, τα πράγματα αλλάζουν και απεκδύομαι του ρόλου μου. Εγώ επέλεξα να λύσω τα οικονομικά μου προβλήματα εργαζόμενος και ενδεχομένως μέχρι τα βαθιά γερατειά. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να προσφέρουν στην κοινωνία. Τους δίνουμε συγχαρητήρια, μακάρι να εκλεγούν, να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και να τους καμαρώνουμε. Είμαι τόσο αναλυτικός, γιατί τα οργανωμένα τρολάκια είναι έτοιμα να γράψουν ότι ο Μάνεσης επιτίθεται, κάνει, ράνει».

Εν συνεχεία, ο Νίκος Μάνεσης τόνισε: «Το ξέρεις ότι με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ εδώ και καιρό, επειδή είπα το αυτονόητο. Δεν το ξέρει αυτό ο κόσμος. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι σαφώς υπάρχουν και τα τρολ και σε κάποιες ομάδες υπάρχει και υψηλόβαθμος δημοσιογράφος που τους οργανώνει. Και επειδή προσέβαλα τη δημοσιογραφία – γιατί είμαστε και οι τιμιότεροι άνθρωποι – έφαγα και τη διαγραφή. Μου είπαν να περάσω κατ’ επανάληψη από το πειθαρχικό. Αυτό είναι το σωματείο που μας προστατεύει. Άρα τώρα μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Θα βρω την ευκαιρία λίγο πριν λήξει η ποινή και ξανά τα ίδια. Έχει προκύψει και παρωδία αυτό το πράγμα. Μου έχει έρθει και ένα μήνυμα ότι έχει προκύψει δικογραφία εις βάρος μου… δικογραφία από το συνδικαλιστικό σωματείο. Για όνομα της Παναγίας!».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νίκος Μάνεσης: «Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο» "

Οι εύζωνες φόρεσαν ποντιακά και τίμησαν την Γενοκτονία των Ποντίων

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων πριν από 105 χρόνια είναι η σημερινή και στην πλατεία Συντάγματος εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές το πρωί της Κυριακής (19.05.2024).

Εύζωνες ντύθηκαν με την ποντιακή στολή και πραγματοποίησαν αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος για να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στο σημείο βρέθηκαν και ποντιακοί σύλλογοι που χόρεψαν υπό τους ήχους της λύρας, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνου.

Αν και το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Σύνταγμα να τιμήσει τα 353.000 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη Γενοκτονία.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο και δοξολογία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, με το σύνθημα φέτος «Αν ξεχάσουμε, θα χαθούμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εύζωνες φόρεσαν ποντιακά και τίμησαν την Γενοκτονία των Ποντίων"

Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο – «Γύρω στα 10 αυτοκίνητα έχουν ζημιές»

Αναστάτωση υπήρξε στους κατοίκους γειτονιάς της Αγίας Βαρβάρας τα ξημερώματα της Κυριακής (19/05), λόγω έκρηξης χειροβομβίδας που σημειώθηκε.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε περίπου δέκα παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με μαρτυρία κάτοικου.

Αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε πως η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα, ενώ η ασφάλεια της Αγίας Βαρβάρας έχει ήδη λάβει βιντεοληπτικό υλικό από τις διαθέσιμες κάμερες κοντά στο σημείο για την έρευνα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

6224625

6224683

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο – «Γύρω στα 10 αυτοκίνητα έχουν ζημιές»"

Ερντογάν ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Η Τουρκία ξεσηκώθηκε ενάντια στην εχθρική κατοχή»

Για ξεσηκωμό «ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας», έκανε λόγο με μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η 19η Μαΐου 1919 ήταν η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε «το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας», ενώ συμπλήρωσε πως «αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος, που ξέσπασε από κάθε γωνιά της χώρας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

«Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία το έθνος μας ξεκίνησε έναν συνολικό αγώνα για την ύπαρξη, επέδειξε την αντίστασή του ενάντια στην αιχμαλωσία, άρχισε ο αγώνας για την ύπαρξη και τον αφανισμό, ο οποίος ενσωματώθηκε με τις κραυγές είτε ανεξαρτησία είτε θάνατος», ανέφερε ακόμη.

«Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ερντογάν: «να συνεχίσουμε τον αγώνα της χώρας με τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου»

Στο μήνυμά του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «το νόημα του να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες και να αγωνίζεσαι μαζί με αποφασιστικότητα και πίστη κρύβεται σε αυτό το πνεύμα. Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα της χώρας μας για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει, μόνο αν ενστερνιστούμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου».

«Με μια τέτοια συνείδηση και αυτοπεποίθηση, εσείς, που είστε οι ήρωες του νέου τουρκικού αιώνα, θα πρέπει να αγκαλιάσετε την ιστορία σας, το παρόν σας, να μείνετε ενωμένοι μεταξύ σας και να αναπτύξετε τον αδελφικό σας νόμο μεταξύ σας.

Συγχαίρω τον εορτασμό της 19ης Μαΐου για τον Ατατούρκ, την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού, εσάς, τους νέους μας και το αγαπημένο μας έθνος, και τιμώ για άλλη μια φορά με σεβασμό όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, ιδιαίτερα τον Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Η Τουρκία ξεσηκώθηκε ενάντια στην εχθρική κατοχή» "

Πάτρα: Ή μου δίνετε λεφτά ή θα σας καταγγείλω για βιασμό-Συνελήφθη 43χρονη για εκβίαση

Μία 43χρονη Ελληνίδα συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ύστερα από καταγγελία δύο ανδρών για εβίαση σε βάρος τους.

Η γυναίκα η οποία εργάζεται σε μπάρ στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι δύο Έλληνες, απαίτησε από αυτούς το ποσό των 1.500 ευρώ προκειμένου να μην τους καταγγείλει για βιασμό στην Αστυνομία.

Οι πιέσεις οδήγησαν τους δύο άνδρες στην απόφαση να προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται αφού συγκεντρώθηκε το ποσό που απαιτούσε η 43χρονη, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμφωνία των δύο με τη γυναίκα προκειμένου να της τα παραδώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news το ραντεβού τους κλείστηκε σε περιοχή της Ακράτας, όπου η 43χρονη πήγε, χωρίς φυσικά να γνωρίζει πως στο σημείο της συνάντησης θα βρίσκονται και αστυνομικοί. Μόλις παρέλαβε από τους καταγγέλλοντες το χρηματικό ποσό συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών όπου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ή μου δίνετε λεφτά ή θα σας καταγγείλω για βιασμό-Συνελήφθη 43χρονη για εκβίαση "

Επίδομα γάμου: Δεν το λαμβάνουν, ενώ το δικαιούνται, πάνω από 300.000 εργαζόμενοι

Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν λαμβάνει το επίδομα γάμου, ενώ σχεδόν οι μισοί εξ αυτών το αγνοούν από το 2012 και μετά. Το θέμα επαναφέρεται στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο, η οποία αναλαμβάνει να προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την επίλυση αυτής της αδικίας που υφίστανται ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Αρκετοί εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι το κενό στη νομοθεσία ή τις προβλέψεις εξαιρέσεων, αρνούνται να καταβάλουν το επίδομα, θεωρώντας ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν. Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν πολλοί είναι η μη συμμετοχή τους στις εργοδοτικές οργανώσεις που συνυπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ισχυριζόμενοι ότι δεν δεσμεύονται ή δεν υποχρεούνται να καταβάλουν το επίδομα.

Ο αριθμός των εργαζομένων που δεν λαμβάνουν το επίδομα γάμου, το οποίο ανέρχεται στο 10% του μισθού τους, εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 300.000, ενώ όλοι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Περίπου 130.000 από αυτούς δεν έχουν λάβει το επίδομα από το 2012 και μετά. Ως αποτέλεσμα, υφίστανται μεγάλη αδικία σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους που λαμβάνουν το επίδομα, είτε εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων, μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, σουπερμάρκετ και εταιρειών παροχής υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων, καθώς εκείνες που συμμορφώνονται πλήρως με τη νομοθεσία έχουν υψηλότερο μισθολογικό κόστος σε σύγκριση με αυτές που δεν το πράττουν.

Σύμφωνα με δεδομένα της Eurostat, οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερες ώρες από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μέσο όρο εργασίας τις 41 ώρες την εβδομάδα, έναντι των 37,5 ωρών που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Παρά το γεγονός αυτό, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν στοιχειωδών όρων αμοιβής και εργασίας, όπως το επίδομα γάμου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων στο Εμπόριο ζητά από το Υπουργείο Εργασίας να νομοθετήσει την υποχρέωση όλων των εργοδοτών της χώρας να καταβάλλουν τόσο το επίδομα γάμου όσο και τα επιδόματα τριετιών. Η νομοθετική παρέμβαση είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της δίκαιης μεταχείρισης των εργαζομένων και την κατάργηση των μισθολογικών ανισοτήτων που επηρεάζουν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία, το επίδομα γάμου θεσπίστηκε αρχικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) το 1988, ενώ η νέα ΕΓΣΣΕ του 1989 ορίζει ότι το επίδομα γάμου ανέρχεται στο 10% του βασικού μισθού ή ημερομισθίου. Επιπλέον, ο νόμος 1849/1989 επέκτεινε το επίδομα και σε άγαμους, χήρους και διαζευγμένους εργαζόμενους.

Το 2012, ο νόμος 4093 μετέφερε την αρμοδιότητα καθορισμού του κατώτατου μισθού στο Υπουργικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να καθορίζουν μόνο τους ελάχιστους μη μισθολογικούς όρους εργασίας. Ωστόσο, αυτοί οι όροι δεν είναι υποχρεωτικοί για όλους τους εργοδότες και εργοδοτικές οργανώσεις που δεν υπογράφουν την αντίστοιχη Σύμβαση.
Από το 2013, η νομική υπηρεσία ΓΣΕΕ με εγκύκλιο, είχε δώσει την ερμηνεία ότι το επίδομα γάμου έχει διπλή νομική φύση: αφενός αποτελεί όρο ΕΓΣΣΕ, αφετέρου έχει ισχύ τυπικού νόμου, από τη στιγμή που κυρώθηκε με τον νόμο 1766/1988). Έτσι, ακόμη και αν το επίδομα γάμου θεωρούνταν αμιγής μισθολογικός όρος της ΕΓΣΣΕ και ίσχυε ως προς αυτόν ο κανόνας της δέσμευσης μόνο των μελών των συμβαλλόμενων οργανώσεων θα παρέμενε ανέπαφη η νομική του φύση ως κανόνα δικαίου, με βάση τον κυρωτικό νόμο 1766/1988. Συνεπώς και στην περίπτωση αυτή το επίδομα γάμου θα δέσμευε, ως περιεχόμενο κανόνα δικαίου, το σύνολο των εργοδοτών της χώρας, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη των συμβαλλόμενων στην ΕΓΣΣΕ οργανώσεων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα γάμου: Δεν το λαμβάνουν, ενώ το δικαιούνται, πάνω από 300.000 εργαζόμενοι"

Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα τα ξημερώματα – Στο πόδι οι κάτοικοι!

Υλικές ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα προκλήθηκαν μετά από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6 τα ξημερώματα και σήκωσε στο «πόδι» τη γειτονιά.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν υπολείμματα από τη χειροβομβίδα η οποία ήταν αμυντικού τύπου, μία περόνη καθώς και δύο κάλυκες.

Στελέχη της Ασφάλειας πραγματοποιούν έρευνα ώστε να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό και αν εκτός από τη χειροβομβίδα έπεσαν και πυροβολισμοί.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα τα ξημερώματα – Στο πόδι οι κάτοικοι!"

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Παράλληλα, αποτελεί την κορύφωση των δράσεων υπέρ των επιδιώξεών μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Απώτερος σκοπός του αγώνα μας για Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, τίθεται η πρόληψη και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία, δυστυχώς, εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα», υπογραμμίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στην Πλατεία Συντάγματος υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε., όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου και η τραγική τους κατάληξη.

Το Σάββατο 18 Μαΐου ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, διοργάνωσαν ένα μουσικό – αφηγηματικό Δρώμενο Τιμής και Μνήμης στους αδικοχαμένους Έλληνες του Πόντου, στους Γενοκτονηθέντες προγόνους μας, σε κείμενα, καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία του Ηλία Υφαντίδη.

Η Κεντρική εκδήλωση Μνήμης πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Συντάγματος και περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Μητρόπολη Αθηνών και επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ευζώνους ενδεδυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε., Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, τον περιφερειάρχη Αττικής Νικόλαο Χαρδαλιά και εκπροσώπους φορέων και ομιλία από τον Δρ. Κλέαρχο Κυριακίδη, επισκέπτη καθηγητή, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Στην συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πορεία προς την Τούρκικη Πρεσβεία και επίδοση Ψηφίσματος.

Στην Θεσσαλονίκη ενημερωτικά περίπτερα της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου υπάρχουν στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η κεντρική εκδήλωση Μνήμης θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας με Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς και ομιλία από τον Δρ. Χρίστο Κληρίδη, καθηγητή – πρόεδρος Τμ. Νομικής Πανεπιστημίου Frederick. Θ ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Τούρκικο Προξενείο και επίδοση Ψηφίσματος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Το Λιμενικό διέσωσε 50 μετανάστες σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις

Πενήντα μετανάστες σε διαφορετικές επιχειρήσεις στη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη διέσωσε το Λιμενικό.

Ειδικότερα το πρωί του Σαββάτου (18/5) ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές της Ρόδου και της Σύμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛΑΚΤ για την ύπαρξη σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου εντόπισαν ένα φουσκωτό με 36 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (21 άνδρες, 9 γυναίκες και 6 ανήλικοι). Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 23χρονος διακινητής.

Σε άλλο περιστατικό στην Κω περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Αγία Ειρήνη εντόπισε ταχύπλοο σκάφος που μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών στην ακτή.

Συνελήφθη, έπειτα από καταδίωξη ο 26χρονος χειριστής του ταχυπλόου ως διακινητής. Εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν οκτώ αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν, όλοι καλά στην υγεία τους, στο λιμάνι της Κω.

Αργότερα, τις μεσημβρινές ώρες περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛΑΚΤ εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός χειριστής του, ηλικίας 36 ετών και περισυνελέγησαν πέντε επιβαίνοντες.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Λιμενικό διέσωσε 50 μετανάστες σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news