facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Συνελήφθη 25χρονος μετά από έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο – Είχε πιστόλι και γεμιστήρα 7 φυσιγγίων πάνω του

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (9-4-2023) κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε ελέγχους σε θαμώνες και λοιπούς παρευρισκόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 14 καταστήματα, 20 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν τέσσερα.

Στο πλαίσιο της δράσης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, 25χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, κατά την είσοδο ανωτέρω αστυνομικών σε κατάστημα στην Αθήνα με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων σε θαμώνες που κρίνουν ύποπτους, ο 25χρονος αλλοδαπός προσπάθησε να διαφύγει, επιχειρώντας παράλληλα να εξάγει πιστόλι που είχε τοποθετημένο στη ζώνη του στην περιοχή της μέσης.

Άμεσα οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επικείμενη κίνηση του και τον ακινητοποίησαν παρά την αντίσταση που προέβαλε.
Από τη σωματική έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα (7) φυσιγγίων και ζευγάρι γάντια με κοκάλινη επένδυση.

Από περαιτέρω έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• κυνηγετικό όπλο,
• αεροβόλο πιστόλι,
• ρόπαλο,
• -29- φυσίγγια και
• -4- αμπούλες προωθητικού αερίου
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 25χρονος μετά από έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο – Είχε πιστόλι και γεμιστήρα 7 φυσιγγίων πάνω του"

Κόμμα Κασιδιάρη: Συνταγματολόγοι αντιδρούν στην παρέμβαση Τζανερίκου – «Να απέχει από τις αρμοδιότητές του»

Συνταγματολόγοι αντιδρούν στη δήλωση – «βόμβα» του Χρήστου Τζανερίκου για την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ώστε να μπλοκάρει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, καθώς λένε ότι αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση και εξαιτίας της θα πρέπει να απέχει από τις αρμοδιότητές του.

«Μένω έκπληκτος με το μάλλον επιθετικό ύφος και πάντως απροσδόκητο. Ένα ύφος λόγου απροσδόκητο για ανώτατο δικαστή», δηλώνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Ε.Α.Π., Χαράλαμπος Ανθόπουλος, για τη δήλωση ότι «η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη είναι παρέμβαση της Κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο».

«Το δε επιχείρημα ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει δεν είναι εύλογο διότι ούτε είχε ξαναγίνει μία τέτοια υπόθεση και μία τέτοιου είδους κρίση μέχρι τώρα το Α1 κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων λειτουργούσε με εντελώς επικό κατά κανόνα τρόπο. Άρα λοιπόν Η ρύθμιση αυτή είναι δικαιολογημένη λόγω της κρισιμότητας του θέματος ενώ μου φαίνεται αδικαιολόγητη η παρέμβαση του κ. Τζανερίκου», προσθέτει ο κ. Ανθόπουλος.

Από τη μεριά του, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πάνος Λαζαράτος, είπε: «Θεωρώ θεσμικά απαράδεκτο να διεξάγονται τέτοιες συζητήσεις ιδίως την πρωτοβουλία του ανώτατου δικαστή σε μία τέτοια στιγμή που αν θέλετε τον οδηγεί σε αυτοεξαίρεση, θεωρώ πως θα κάνει δήλωση αποχής από τη διαδικασία που έρχεται σε λίγες ημέρες. Μιλάει για φωτογραφική αντιμετώπιση ως προς το πρόσωπό του. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει δεν πρόκειται για φωτογραφική ρύθμιση σε καμία περίπτωση πρόκειται και πάλι για γενική και αφηρημένη ρύθμιση η οποία εξοπλίζει με πολύ περισσότερες εγγυήσεις αυτή την απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει νωρίτερα: «Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία. Είναι η πρώτα φορά που ένας εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός παίρνει τέτοια θέση, κάνει δημόσια τη δικαστική του κρίση, πριν δικάσει και πριν αποφανθεί.

Ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Επικεφαλής Επιτροπής Επιστημονικού Συμβουλίου Νομικής Λευκωσίας τόνισε: «Δεν βλέπω εκ πρώτης όψεως ανεπίτρεπτη συνταγματικά παρέμβαση ούτε στο έργο ούτε στην οργάνωση ούτε στην λειτουργία του δικαστηρίου. Η αύξηση αυτή που αποφασίζεται πιστεύω ότι παρέχει μεγαλύτερα εχέγγυα και αντικειμενικότητας και απρόσωπης και ορθής κρίσης. Αφού θα αποφασίζει ένας διπλάσιο αριθμό δικαστών. Η ρύθμιση έχει στόχο την διασφάλιση της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου, έναντι πιθανών ενστάσεων».

Ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος δήλωσε: «Το ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει δε σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι παράνομο πάντως πράγματι, και το είπα και λέγοντας πριν ότι δεν ήταν αναγκαία, αυτό ήταν ένα ζήτημα που αποτελεί interna corporis. Δηλαδή και εσωτερική λειτουργία του δικαστηρίου. Όμως ξαναλέω κατά τη γνώμη μου από μόνη της η νομοθετική αυτή ρύθμιση όσο και αν έχει τα προβλήματα που είπαμε δηλαδή δεν είναι αναγκαία και συνιστά κακή νομοθετήση δε νομίζω ότι είναι παράνομη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόμμα Κασιδιάρη: Συνταγματολόγοι αντιδρούν στην παρέμβαση Τζανερίκου – «Να απέχει από τις αρμοδιότητές του»"

Σκληρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το σπίτι Μητσοτάκη στο Λυκαβητό

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρεται στον τρόπο απόκτησης του σπιτιού του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα φέρνει στο φως το συμβόλαιο του σπιτιού που απέκτησε το πρωθυπουργικό ζεύγος κάνοντας υποστηρίζοντας ότι το απέκτησαν κοψοχρονιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε χάσει το μέτρημα

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως απάντηση στα “fake news”, όπως υποστηρίζει, που στοχοποιούν τον Γιάννη Ραγκούση ρωτά: «Αλήθεια τώρα, η ΝΔ επιμένει να συγκρουστούμε σε αυτή την ατζέντα ή μήπως να μιλήσουμε για πολιτικά προγράμματα;».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Εδώ και δέκα μέρες ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ αναπαράγει διαρκώς fake news και στοχοποιεί τον Γιάννη Ραγκούση με στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Τελικά όσο και να προσπαθούν είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουν. Ο κος Μητσοτάκης αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του.

Το βεβαιώνει εκ νέου το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αποδεικνύει ότι αγόρασε την υπερπολυτελή κατοικία 240 τ.μ. στον πιο ακριβό δρόμο της Αθήνας στον Λυκαβηττό, σε τιμή μικρότερη από την αντικειμενική της αξία και υποπολλαπλάσια της εμπορικής της αξίας. Η βίλα μεσοτοιχία με του Χριστοφοράκου στην Τήνο, το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι που είχε κρυφτεί για σειρά ετών σε offshore, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, το σπίτι στον Λυκαβηττό… Έχουμε χάσει το μέτρημα».

Απάντηση ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 7 χρόνια ρίχνει διαρκώς δηλητήριο εναντίον του πρωθυπουργού και της συζύγου του. Το ίδιο κάνει και σήμερα, προκειμένου να καλύψει τον κ. Ραγκούση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνεται: «Τώρα θυμήθηκαν την αγορά του σπιτιού του το 1997 με δραχμές! Θυμίζουμε ότι το “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά επί ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη και την Ανεξάρτητη Φορολογική Διοίκηση, όσο κανενός άλλου πολιτικού αρχηγού!

Και την ίδια στιγμή της χυδαίας επίθεσης και της πλήρους κάλυψης του κ. Ραγκούση, ο οποίος μαζί με τον κ. Πολάκη και τον αμετάκλητα καταδικασμένο κ. Παππά, ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να καταγγέλλει την τοξικότητα, την οποία παράγει καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες. Πόση υποκρισία πια!», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκληρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το σπίτι Μητσοτάκη στο Λυκαβητό "

Καιρός αύριο: Μεγάλη Δευτέρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Μεγάλη Δευτέρα (10.04.2023). Τα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα νότια καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές, κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τμήματα τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο όπου πιθανώς τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μεγάλη Δευτέρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία"

Μέτσοβο: Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές- Εξήλθαν όλοι ασφαλείς

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο το οποίο ήταν γεμάτο με μαθητές Λυκείου που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή.

Το λεωφορείο είχε βγει στον κόμβο της Εγνατίας στο Μέτσοβο με σκοπό ολιγόωρη στάση στην ορεινή κωμόπολη.

Την ώρα που κινούνταν στην παλιά εθνική ξέσπασε φωτιά στο πίσω μέρος του οχήματος. Όλοι οι μαθητές εξήλθαν με ασφάλεια όπως και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Κλιμάκιο Μετσόβου και η φωτιά κατασβέστηκε πριν πάρει έκταση.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • leoforio t1

Οι μαθητές επέστρεφαν από την Κέρκυρα όπου βρισκόταν σε εκδρομή και προορισμός τους ήταν η Θεσσαλονίκη.

Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για να φτάσουν στο προορισμό τους με άλλο λεωφορείο.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέτσοβο: Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές- Εξήλθαν όλοι ασφαλείς"

Μασσαλία: Κατέρρευσε και δεύτερο κτήριο – Έως και 10 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια είναι από τέσσερα έως δέκα άτομα, μετά την κατάρρευση δύο κτηρίων στη Μασσαλία, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, που έσπευσε στο σημείο.

Το συμβάν έγινε στην οδό Τιβολί. Αρχικά, τα μεσάνυχτα κατέρρευσε μία τετραώροφη πολυκατοικία. Κάποιες ώρες αργότερα, κατέρρευσαν τμήματα και του διπλανού κτηρίου, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι το πρόβλημα θα επεκταθεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος για ένα ακόμη, τρίτο κτήριο.



Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, έχουν εκκενωθεί 32 κτήρια, ενώ βοήθεια χρειάστηκαν 80 άνθρωποι.

Ωστόσο, οι δυσκολίες των σωστικών συνεργείων παραμένουν, καθώς μία φωτιά εμποδίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων. «Δεν μπορούμε να επέμβουμε με τον παραδοσιακό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αρκετοί κάτοικοι παρακείμενων κτηρίων μεταφέρθηκαν σε δύο σχολεία και ένα γυμναστήριο όπου θα φιλοξενηθούν. Στους γύρω δρόμους έχει διαμορφωθεί περίμετρος ασφαλείας, ενώ έχουν κλείσει δρόμοι για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας δήλωσε ότι οι αρχές χρειάστηκε να φροντίσουν 160 άτομα μετά την κατάρρευση. Ο δήμος έθεσε σε λειτουργία επίσης μία μονάδα ψυχολογικής βοήθειας και μία τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, ενώ δημιουργήθηκε κέντρο υποδοχής για άτομα που αναζητούν κάποιο μέλος της οικογένειάς του που είναι αγνοούμενο. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, δεν ήταν γνωστό ότι τα κτήρια που κατέρρευσαν είχαν δομικά προβλήματα.

«Η σκέψη μας είναι στη Μασσαλία έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο twitter. «Σκέφτομαι αυτούς που επηρεάστηκαν και τους αγαπημένους τους. Η έρευνα συνεχίζεται με αξιοποίηση σημαντικών πόρων. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες και τους διασώστες που κινητοποιήθηκαν» πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα, έρευνες διεξάγονται για τα αίτια του περιστατικού. Η εισαγγελία της Μασσαλίας, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε επισημαίνει ότι τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν έκρηξη. Ακολούθησε κατάρρευση του κτηρίου, που προκάλεσε την πτώση μέρους των παρακείμενων κτηρίων.

«Να είμαστε προετοιμασμένοι για θύματα»

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν είχε παραδεχθεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί. 

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι υπάρχουν θύματα σε αυτήν την τρομερή τραγωδία» είχε πει. Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.



Η κατάρρευση του κτηρίου στην οδό Τιβόλ 17 έγινε στις 00:40, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων, ενώ εκκενώθηκαν τα γειτονικά κτήρια. Οι 33 ένοικοι βρίσκονται σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος που επισκέφθηκε την περιοχή.

Ο νομάρχης της περιοχής Κριστόφ Μιρμάντ ανέφερε ότι «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι μία έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα αίτια σε αυτό το στάδιο» και πρόσθεσε ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να είναι μία πιθανή επιλογή. Πάντως, ο ίδιος αλλά και ο δήμαρχος αποκλείουν αίτια που συνδέονται με ανθυγιεινή στέγαση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μασσαλία: Κατέρρευσε και δεύτερο κτήριο – Έως και 10 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια"

Τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις

Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα Κυριακή (9.4.2023) το μεσημέρι από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν στο Twitter.

Η χιονοστιβάδα έπεσε στον παγετώνα Αρμανσέτ στις γαλλικές Άλπεις, είχε μήκος ενός χιλιομέτρου και πλάτος 100 μέτρων, και παρέσυρε δεκάδες ανθρώπους, εκ των οποίων οι 4 είναι νεκροί. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο και δεύτερης χιονοστιβάδας στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Εννέα ακόμη άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο που έπληξε η χιονοστιβάδα στην κωμόπολη Κονταμίν-Μονζουά, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές της Οτ-Σαβουά.

Χωροφύλακες, πυροσβέστες και ιατρική ομάδα συμμετέχουν στις έρευνες μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά, συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις"

Ευ. Βενιζέλος: Αδιανόητος θεσμικά ο δημόσιος διάλογος του Αντιπροέδρου ΑΠ με τον Υπ. Εσωτερικών

Με δήλωσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτείνει να νομοθετηθεί η αρμοδιότητα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί για το κόμμα Κασιδιάρη, στον απόηχο του διαλόγου μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιεί πώς δεν πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καλώντας τον να απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε συγκεκριμένα: «Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη (άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ).

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευ. Βενιζέλος: Αδιανόητος θεσμικά ο δημόσιος διάλογος του Αντιπροέδρου ΑΠ με τον Υπ. Εσωτερικών"

Αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό!

Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας Αστυφύλακας, αλλά και ένας ειδικός φρουρός οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι κατά περίπτωση για παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, ο Αστυφύλακας τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, τις οποίες προμηθευόταν από έτερο συλληφθέντα. Από την άλλη, ο Ειδικός φρουρός φαίνεται πως προμηθευόταν ναρκωτικά μόνο για ίδια χρήση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η αστυνομία, ο Αστυφύλακας χρησιμοποιούσε περιπολικό για να διακινεί ναρκωτικά και όπως αναφέρεται «η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον ίδιο γινόταν με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας»

Η ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου 6 άτομα, μεταξύ των οποίων Αστυφύλακας και Ειδικός Φρουρός, υπηρετούντες σε υπηρεσίες της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 5 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών και στο πλαίσιο αυτών προέκυψε ότι ο συλληφθείς Αστυφύλακας, τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, τις οποίες προμηθευόταν από έτερο συλληφθέντα, ενώ χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως χώρους αποθήκευσης, με την υποβοήθηση των συντρόφων τους, οι οποίες ομοίως συνελήφθησαν. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του Ειδικού Φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμπλεκόμενος Αστυφύλακας χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης, όπως κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον ίδιο, με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, ο εν λόγω Αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη εποχούμενη υπηρεσία, προφασίστηκε στον συνοδό του την αναγκαιότητα προσωπικής εξυπηρέτησης και μετάβασης σε σημείο για να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Εκεί αποβιβάστηκε και απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και αφού ήρθε σε επαφή με έτερο εκ των συλληφθέντων, τον προμήθευσε με ναρκωτική ουσία (κάνναβη), βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 κιλά και 536,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
3 τρίφτες κάνναβης,
3 ζυγαριές ακριβείας,
46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες,
2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών,
πλήθος νάιλον συσκευασιών και
265 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό!"

«Οι γιατροί είπαν ψέματα»: Νέα «καρφιά» Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εξήγησε γιατί έκανε την ερώτηση σχετικά με την ψύξη του εγκεφάλου, λέγοντας πως, όπως είχε ενημερωθεί, εάν ένας άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα πεθάνει, ψύχεται ο εγκέφαλος, για να μείνουν ατόφια τα όργανα. Επιπλέον, τόνισε πως την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή, συνέβησαν διάφορα ανεξήγητα πράγματα.

«Είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη με την ερώτησή μου. Ο κ. Ηλιάδης είναι εντατικολόγος γιατρός στην Πάτρα. Ήταν οι γιατρός της Τζωρτζίνας όταν έγινε η ανακοπή και τότε συνέβησαν ανεξήγητα γεγονότα. O αναισθησιολόγος έλειπε από το νοσοκομείο, ενώ εφημέρευε. Και όπως μου είπαν, εάν στα πρώτα 10 λεπτά δεν αναληφθεί ένα παιδί, οι βλάβες που γίνονται στον εγκέφαλο είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε στο Mega.

«Όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, ο γιατρός ήρθε μετά από εκείνον. Μέσα σε 10 λεπτά το παιδί έγινε τετραπληγικό. Ο γιατρός είπε πως η προσπάθεια ανάληψης διήρκησε 55 λεπτά. Οι γιατροί γνώριζαν πως το παιδί έγινε τετραπληγικό αλλά το απέκρυψαν από τους γονείς. Εκείνοι αγκαλιάστηκαν και έκλαιγαν από τη χαρά τους, σύμφωνα με μάρτυρες», ανέφερε.

«Το παιδί το έβαλαν σε ασθενοφόρο και ο αναισθησιολόγος το συνόδεψε ο ίδιος. Εκεί το ανέμενε ο Ηλιάδης, στον οποίο έκανα μία μόνο ερώτηση, βασισμένη στην κατάθεσή του, εάν έψυξε τον εγκέφαλο. Εκπλήσσομαι που ξαφνικά επικράτησε πανικός με την ερώτηση. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει εκείνη τη στιγμή. Εγώ είχα μαζί μου τη βιβλιογραφία που μου είχαν δώσει η τεχνική μου σύμβουλος, κ. Δημακοπούλου, και δύο εντατικολόγοι γιατροί, πως δηλαδή ο εγκέφαλος ψύχεται σε περίπτωση μεταμόσχευσης. Εάν ένας άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα πεθάνει, ψύχεται ο εγκέφαλος, για να μείνουν ατόφια τα όργανα. Και ακολουθεί η διαδικασία της μεταμόσχευσης, εφόσον συμφωνήσουν οι γονείς», συμπλήρωσε.
«Οι γιατροί είπαν ψέματα πως πήραν παιδοκαρδιολόγο»

Ο Αλέξης Κούγιας είπε επιπλέον πως σε αυτήν την υπόθεση, υποπτεύεται όλους τους γιατρούς γιατί έχει μείνει η εντύπωση πως η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν από την κ. Πισπιρίγκου. Όπως ανέφερε, «κανείς δεν λέει πως η Μαρία – Ελένη είχε κύρωση του ήπατος και λευχαιμία και πως η Ίριδα είχε καρδιακά νοσήματα και έφυγε στον ύπνο».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " «Οι γιατροί είπαν ψέματα»: Νέα «καρφιά» Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου "

Ιράν: Κάμερες σε δημόσιους χώρους για να ελέγχεται αν οι γυναίκες φορούν μαντίλα

Κάμερες σε δημόσιους χώρους εγκαθιστούν οι αρχές του Ιράν, προκειμένου να εντοπίζονται και να τιμωρούνται οι γυναίκες που δεν φορούν μαντίλα, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, η αστυνομία.

Μετά τον εντοπισμό τους, οι γυναίκες που παραβιάζουν τον ενδυματολογικό κώδικα θα λαμβάνουν «προειδοποιήσεις με γραπτά μηνύματα για τις συνέπειες», σημειώνει η αστυνομία στην σχετική ανακοίνωσή της.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην «πρόληψη της αντίστασης κατά του νόμου για το χιτζάμπ», προσθέτει η αστυνομία στην ανακοίνωση αυτή, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Mizan που συνδέεται με το δικαστικό σώμα κι άλλα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, σημειώνοντας ότι η αντίσταση αυτού του είδους αμαυρώνει την πνευματική εικόνα του Ιράν και προκαλεί ανασφάλεια.

Ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών στο Ιράν αρνείται να φορέσει μαντίλα ύστερα από τον θάνατο τον Σεπτέμβριο της 22χρονης κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών για παραβίαση του κανονισμού για το χιτζάμπ. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις διαμαρτυρίες μετά τον θάνατό της.

Ωστόσο, μολονότι κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή αψηφούν τον υποχρεωτικό ενδυματολογικό κώδικα, γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ευρέως χωρίς μαντίλα σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα και δρόμους στη χώρα και βίντεο με γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς χιτζάμπ αντιστεκόμενες στην αστυνομία ηθών έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Κάμερες σε δημόσιους χώρους για να ελέγχεται αν οι γυναίκες φορούν μαντίλα"

Τροπολογία Βορίδη: Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καταγγέλλει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του δικαστηρίου

«Εισάγεται πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου»
, υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος Χρήστος Τζανερίκος την «τροπολογία Βορίδη» που αλλάζει την διαδικασία στο Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο για τον τρόπο ελέγχου της νομιμότητας των κομμάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου και για την ανακήρυξη τους θα αποφασίσει η Ολομέλεια του Α1 Τμήμτος και όχι η 5μελής σύνθεσης όπως γινόταν έως τώρα.

Ακόμη, προσθέτει ο κ. Τζανερίκος ότι η επίμαχη τροπολογία «αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης».

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Τζανερίκου έχει ως εξής:

«Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…» και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του Προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την ολομέλεια αυτού. Ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε «ολομέλεια» τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του Προέδρου του.

Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της «θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου» για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναφορικά με την άσκηση της διακριτικής μου ευχέρειας να ορίζω την (πενταμελή) σύνθεση του τμήματος του οποίου είμαι Πρόεδρος. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν με τις πενταμελείς τους συνθέσεις και όχι από τις ολομέλειές τους δεν είναι θωρακισμένες και μπορεί να αμφισβητούνται; Η δεύτερη προσθήκη, κατά την οποία το Α1 τμήμα του ΑΠ, μπορεί να ζητεί στοιχεία για την τεκμηρίωση της σχετικής του κρίσης, από τις κατά περίπτωση αρμόδιες ή άλλες αρχές ήταν εντελώς περιττή, αφού με την ήδη ισχύουσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ρύθμιση το τμήμα ελέγχει και αυτεπαγγέλτως τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης, Στο πλαίσιο, επομένως, της αυτεπάγγελτης έρευνάς του, από που θα αντλούσε τα στοιχεία, για την τεκμηρίωση της κρίσης του; από τον μπακάλη της γειτονιάς;

Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο ΥΠΕΣ, προαναγγέλλοντας την τροπολογία σε εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη 06-04-2023, παρενέβη, ανεπίτρεπτα, ευθέως στην κρίση του Α1 τμήματος του ΑΠ, αφού δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της δικαιοσύνης (σημ: ξέχασε να πει κατωτέρου του ΑΠ Δικαστηρίου) να τον καταδικάζει (τον Κασιδιάρη) ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός». Δηλαδή, ο ΥΠΕΣ, εμμέσως, πλην σαφώς υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα».

Παράλληλα, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Καναλλόπουλος, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη, σε δήλωση του, αναφέρει:

«H ρύθμιση Βορίδη, όχι μόνον δεν μας πτοεί, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο, για να συνεχίσουμε τον αγώνα»!

Διαβάστε Περισσότερα » " Τροπολογία Βορίδη: Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καταγγέλλει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του δικαστηρίου"

Λέκκας για Ναυάγιο Ζακύνθου: Θεωρώ ότι θα βρεθεί μια πολύ καλή λύση για όλους

Κλειστή για τους επισκέπτες θα παραμείνει μία από τις πιο γνωστές παραλίες του κόσμου, το ναυάγιο της Ζακύνθου για λόγους ασφαλείας των τουριστών, καθώς υπάρχουν φόβοι για κατολισθήσεις. Μάλιστα, η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Προβλέπονται και αυστηρές κυρώσεις για όσους αψηφήσουν τα μέτρα απαγόρευσης.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι προφανής ο κίνδυνος. “Έχουμε αλλεπάλληλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις αυτές είναι μέσα στις φυσικές διεργασίες που εξελίσσονται στο ναυάγιο και με το υλικό των κατολισθήσεων τροφοδοτείται η πιο όμορφη παραλία σχεδόν της Ελλάδας, που ουσιαστικά επεξεργάζεται και το κύμα και δίνει όλο αυτό το βότσαλο και τα νερά τα πολύ διάφανα. Είχαμε κάνει μια προσπάθεια να οριοθετήσουμε ζώνες στο ναυάγιο το οποίο και το κάναμε. Δεν απέδωσαν γιατί δεν υπήρχε φύλαξη αλλά και ήταν σε εξέλιξη μεγάλες νέες κατολισθήσεις” σημείωσε.

Είμαστε σε μια διαδικασία έτσι ώστε να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το ναυάγιο από τους επαγγελματίες και τους τουρίστες. Είμαστε σε μια γόνιμη συζήτηση και με τους κατοίκους της Ζακύνθου αλλά και με τους βουλευτές και την Περιφερειάρχη και τα αρμόδια υπουργεία. Θεωρώ ότι θα βρεθεί μια πολύ καλή λύση για όλους, έτσι ώστε από τη μια πλευρά να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και αντίκτυπο στους κατοίκους της Ζακύνθου και από την άλλη μεριά να υπάρχει και η απαιτούμενη ασφάλεια των τουριστών. Γιατί καταλαβαίνετε ότι αν συμβεί κανένα ατύχημα αυτό θα είναι ολέθριο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για όλη την περιοχή” κατέληξε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέκκας για Ναυάγιο Ζακύνθου: Θεωρώ ότι θα βρεθεί μια πολύ καλή λύση για όλους"

ΑΑΔΕ: Τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπιστούν αδήλωτες πισίνες

Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο εντοπίζει τις πισίνες στον δορυφορικό χάρτη της χώρας, δίνοντας γεωγραφικές συντεταγμένες που θα επιτρέπουν στην ΑΑΔΕ, μέσω διασταυρώσεων με το κτηματολόγιο, να εντοπίζει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να ελέγξει εάν οι πισίνες έχουν δηλωθεί όπως προβλέπει ο νόμος ετοιμάζει η ΑΑΔΕ.

Όπως δηλώνει ο Γ. Πιτσιλής σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, «δουλεύουμε εντατικά στην ψηφιοποίηση συναλλαγών που μπορούν να αυτοματοποιηθούν πλήρως. Να μη χρειάζονται δηλαδή επαφή και διαχείριση από υπάλληλό μας. Να αναφέρω, ενδεικτικά, την ψηφιοποίηση της έκδοσης ενημερότητας με παρακράτηση φόρου, που απαιτείται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και την πληρωμή από φορείς, τους αυτοματοποιημένους συμψηφισμούς φόρου με φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, την έκδοση ΑΦΜ σε ανήλικα τέκνα, με τη βοήθεια και της ΓΓΠΣΔΔ, και την αντικατάσταση 20 βεβαιώσεων μητρώου από ένα πιστοποιητικό, που θα εκδίδεται αυτόματα χωρίς αίτηση, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE. Στον τομέα των ελέγχων, αυτή την περίοδο δίνουμε έμφαση στον σχεδιασμό του ψηφιακού δελτίου αποστολής και την ολοκλήρωση του ΕΛΕΓΧΟΣlive, της πλατφόρμας δηλαδή που θα έχουν οι ελεγκτές μας στα τάμπλετ τους όταν διενεργούν ελέγχους στο πεδίο».

Αναφορικά με τα σχέδια της ΑΑΔΕ για το επόμενο διάστημα υποστηρίζει ότι «στόχος μας είναι, κάνοντας χρήση των ψηφιακών εργαλείων που έχουμε αναπτύξει, να εντοπίζουμε επιχειρήσεις σε περιοχές που ενώ παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα, δεν εμφανίζουν τα αντίστοιχα έσοδα. Στις επιχειρήσεις αυτές θα γίνονται έλεγχοι πεδίου από εξειδικευμένα συνεργεία ελέγχου, τα οποία θα παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές τους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Αντίστοιχες αναλύσεις κινδύνου και στοχεύσεις γίνονται και για τους τελωνειακούς και τους χημικούς ελέγχους. Γενικότερα, επιδίωξή μας είναι να εντείνουμε την αξιοποίηση πληροφοριών από τις δικές μας πηγές, όπως το myDATA, και τρίτες πηγές, όπως το τραπεζικό σύστημα, την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη, τις ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων και παραγγελιών, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπιστούν αδήλωτες πισίνες"

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου επιστρέφονται από τη Μ. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:
– Του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση & στάθμευση ) και
– Της παρ. 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ. (πινακίδα Ρ40 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 3 του άρθρου 31 του ν.4530/2018.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν:
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών.
  • Οδήγηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).
  • Παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με
    αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης
    ατόμων με αναπηρία.
  • Επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό,
    ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών,
    μοτοποδηλάτων).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι, η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα"

Εξάρχεια: Επεισόδια με μολότοφ σε τριπλή επίθεση – Τραυματίας ένας αστυνομικός

Επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ και ρίψη αντικειμένων πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι σε τρία διαφορετικά περιστατικά στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα επιτέθηκε με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ επί της οδού Θεμιστοκλέους.

Λίγο αργότερα, περίπου 10 κουκουλοφόροι έριξαν πέντε μολότοφ στη διμοιρία επί της Χαριλάου Τρικούπη. Την ίδια ώρα, ομάδα αγνώστων στη Σόλωνος πέταξε αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξάρχεια: Επεισόδια με μολότοφ σε τριπλή επίθεση – Τραυματίας ένας αστυνομικός"

Σταϊκούρας: Απόδειξη της προόδου της οικονομίας ο μηδενισμός του ελλείμματος

«Απόσταση» περί τα 3,4 δισ. ευρώ «κάλυψε» η ελληνική οικονομία πέρυσι, καθώς το πρωτογενές έλλειμμα για το 2022 από την πρόβλεψη για 1,6% του ΑΕΠ (στον προϋπολογισμό) μηδενίστηκε, όπως αναφέρει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Και η οποία «απόσταση» μπορεί να μεγεθυνθεί περαιτέρω, εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για οριακό πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2022.

Η εν λόγω εξέλιξη καθιστά ευκολότερο τον στόχο για πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 0,7% του ΑΕΠ εφέτος (οι ανακοινώσεις από τη Eurostat θα γίνουν 24 Απριλίου), ενώ δίνει «σήμα» στις αγορές για την ανάκτηση εφέτος της επενδυτικής βαθμίδας. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποφέρει ετήσιο δημοσιονομικό όφελος 900 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ, καθώς θα οδηγήσει σε χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού για το Δημόσιο.

Για την ανατροπή στο πρωτογενές αποτέλεσμα του 2022, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «το καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις έως πρότινος εκτιμήσεις οφείλεται, κυρίως, στην υψηλότερη ανάπτυξη». Και προσθέτει πως «αυτό βοηθά την οικονομία και την κοινωνία».

Όντως, υπήρξε καλύτερη επίδοση της ελληνικής οικονομίας σε όρους ΑΕΠ πέρυσι και οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 5,9% (από 5,6% που ήταν ο τελευταίος στόχος). Η εξέλιξη αυτή έφερε την ουσιαστική υπέρβαση των στόχων για τα έσοδα, ενώ ταυτόχρονα το ΑΕΠ είχε εκτιμηθεί για το 2022 στα 187,278 δισ. ευρώ, αλλά οι πρώτες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ "δείχνουν" 208 δισ. ευρώ, επηρεάζοντας και τον λόγο του ελλείμματος προς το ΑΕΠ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ένας από τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της, ήταν η εφαρμογή μιας συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής. Πολιτική που, εξαιτίας των αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων, χρειάστηκε να συνδυαστεί με τη γενναία και αποτελεσματική στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας έναντι των επιπτώσεων των κρίσεων. Έχοντας πετύχει να προσφέρουμε τη στήριξη αυτή, δώσαμε έμφαση στη σταθεροποίηση και τη σταδιακή βελτίωση των δημοσίων οικονομικών. Και τα καταφέραμε. Η Ελλάδα κατέγραψε το 2022 τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκά δημοσιονομική βελτίωση, μηδενίζοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη. Πρόκειται για ακόμη μία απτή απόδειξη της υψηλής ανθεκτικότητας, της σημαντικής προόδου και της ισχυρής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, που κατακτήθηκαν χάρη στη σκληρή, μεθοδική προσπάθεια όλων μας-πολιτών και πολιτείας».

Μια δεύτερη παράμετρος για τον (τουλάχιστον) μηδενισμό του ελλείμματος είναι το γεγονός ότι η Eurostat "έγραψε" δημοσιονομικά την τελευταία δόση μέτρων ελάφρυνσης του χρέους το 2022, τότε που ελήφθη η απόφαση από το Eurogroup και τον ESM. Υπάρχει δε και η συμμετοχή του ΤΧΣ στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Στις 22 Δεκεμβρίου πέρυσι, ποσό 329 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκε από το Δημόσιο σε έναν λογαριασμό της τράπεζας, επηρεάζοντας μεν το ταμειακό αλλά όχι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσό αυτό θα μετρηθεί στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2023.

Το "στοίχημα" τώρα είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου να εκφράζει την πεποίθηση ότι η επενδυτική βαθμίδα για την ελληνική οικονομία θα έρθει σύντομα. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ενδέχεται, σύμφωνα με αναλυτές, να δώσει την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, όταν θα δημοσιοποιήσει την αναφορά του για το ελληνικό αξιόχρεο. Αν και, άλλοι αναλυτές εκτιμούν πως η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πιστεύει ότι είναι απολύτως εφικτή η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ επισημαίνει πως «η ελληνική οικονομία μεγεθύνεται, πλέον, με έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη. Έρχεται δε, να προστεθεί στη δραστική υποχώρηση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ κατά 45 ποσοστιαίες μονάδες την τριετία. Επίδοση που, επίσης, οφείλεται, κυρίως, στην ανάπτυξη και αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ευρωζώνης.

Τα παραπάνω, μαζί με το χτίσιμο ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας- με σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών- καθώς και την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη εξόφληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας, καθιστούν απολύτως εφικτή την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Απόδειξη της προόδου της οικονομίας ο μηδενισμός του ελλείμματος"

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες που θέλουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 έως 120 δόσεων – Αναλυτικά παραδείγματα

Σε λειτουργία είναι από την Παρασκευή 7 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όλοι εκείνοι που είτε έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις χρεών των 72 έως 120 δόσεις μέσα στην περίοδο της κρίσης, είτε να δημιούργησαν μέσα στην ίδια περίοδο νέες οφειλές, αλλά ωστόσο ήταν συνεπείς στις παλαιές τους υποχρεώσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, για την επιβράβευση εκείνων που κράτησαν ζωντανές τις ρυθμίσεις μέσα στην ενεργειακή κρίση ή για την παροχή μίας δεύτερης ευκαιρίας προκειμένου να βάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε ρότα για εκείνους που τις έχασαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Έτσι οι οφειλέτες σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν στο εξής και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αναβιώσουν τις παλαιές τους ρυθμίσεις ή να ρυθμίσουν νέα χρέη. Βασική προϋπόθεση προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι παλαιές ρυθμίσεις ή να τακτοποιηθούν οφειλές της ενεργειακής κρίσης, αποτελεί η μη ύπαρξη ανοιχτών λογαριασμών του παρελθόντος.

Με βάση την όλη διαδικασία και προκειμένου οι φορολογούμενοι να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις είναι να καταβάλλουν δύο δόσεις μαζί. 

Ας δούμε τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης για τις νέες ρυθμίσεις οφειλών:

1. Ποιοι οφειλέτες μπορούν να κάνουν χρήση της πρόβλεψης για αναβίωση των ρυθμίσεων με τις 72 ή 120 δόσεις ; 

Όλοι εκείνοι οι οφειλέτες που έχουν χάσει τις ρυθμίσεις οφειλών σε 72 ή 120 δόσεις ή αυτές έγιναν μη εξυπηρετούμενες έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

2. Ποια είναι η βασική προϋπόθεση επανένταξης;

Να καταβάλλουν δύο μηνιαίες δόσεις έως 31 Ιουλίου 2023 την τρέχουσα και μία επιπλέον που αποσβένει παλιές υποχρεώσεις με σειρά παλαιότητας. Ποσά που είναι υπερείσπραξη αποσβένουν παλαιότερες δόσεις με σειρά παλαιότητας.

3. Τι γίνεται με τις δόσεις που έχουν απωλεσθεί;

Οι δόσεις που χάθηκα μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης.

4. Τι άλλο όφελος έχει ο οφειλέτης από την αναβίωση;

Μαζί με την αναβίωση που πραγματοποιείται, ο οφειλέτης να μπορεί να απολαμβάνει και όλα όσα ευεργετήματα την συνοδεύουν π.χ. ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

5. Τι άλλες υποχρεώσεις έχει όποιος κάνει αίτηση και προχωρήσει στην αναβίωση χαμένης ρύθμισης;

Όσοι έχουν άλλες αρρύθμιστες οφειλές πέραν αυτών που έχουν εντάξει στις 72 η 120 δόσεις θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της αναβίωσης να εντάξουν αυτές τις οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Ρύθμιση με 36 ή 72 δόσεις

6. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση με τις 36 ή 72 δόσεις;

Μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν οι οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

7. Ποιο θα είναι το επιτόκιο;

Για τις 36 δόσεις το επιτόκιο θα είναι 4,37%, ενώ για τις 72 δόσεις 5,87%, για όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους η είχαν ρυθμισμένες οφειλές την 1η Νοεμβρίου του 2021 και συνέχισαν να τις εξυπηρετούν.

8. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό της δόσης;

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ και με την ένταξη των σοφειλών στην νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων, θα ισχύσουν ευεργετήματα που είχε και η ρύθμιση των 120 δόσεων όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

9. Υπάρχει κάποια άλλη ευεργετική πρόβλεψη;

Ναι. Όσοι δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου του 2021 έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2023 και τις έχουν ήδη εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, έχουν τη δυνατότητα να τις μεταφέρουν στην νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Επίσης οι οφειλέτες που την 1η Νοεμβρίου του 2021 έχουν ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία απώλεσαν και τους βεβαιώθηκαν οφειλές μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021, τις νέες αυτές οφειλές μπορούν να τις εντάξουν στις 36 ή 72 δόσεις

Ενδεικτικά παραδείγματα
  • Αν κάποιος είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Νοέμβριο του 2021 και μετά που ήταν ενταγμένες στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, αυτές μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων.
  • Ρυθμισμένη οφειλή την 1η Νοεμβρίου 2021 με βάση την πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, η οποία χάθηκε τον Μάρτιο του 2022 και Παράλληλα βεβαιώθηκαν νέα χρέη τον Απρίλιο του 2022. Τα νέα χρέη εντάσσονται στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων, ενώ οι οφειλές της πάγιας ρύθμισης που χάθηκε επανεντάσσονται σε νέα πάγια ρύθμιση 24 δόσεων.
  • Κάποιος που απέκτησε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2023, μπορεί να εντάξει στη ρύθμιση των 72 δόσεων και αυτό διότι την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχε ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές.
  • Στην περίπτωση που φορολογούμενος δημιούργησε ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Νοέμβριο του 2021 και μετά, τις οποίες και ενέταξε στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, μπορεί πλέον να τις εντάξει στη ρύθμιση των 72 δόσεων.
  • Αν κάποιος την 1η Νοεμβρίου του 2021 είχε οφειλές που είχαν ενταχθεί πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων και εν συνεχεία η ρύθμιση χάθηκε τον Μάρτιο του 2022 και εν συνεχεία βεβαιώθηκαν νέα χρέη τον Απρίλιο του 2022, μπορεί πλέον να τα εντάξει στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Ο εν λόγω οφειλέτης έχει την υποχρέωση να εντάξει τις οφειλές της πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων που χάθηκε σε νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, μέσα σε ένα μήνα από την στιγμή ένταξης στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες που θέλουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 έως 120 δόσεων – Αναλυτικά παραδείγματα"

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία - «Πρέπει να προετοιμαστούμε για θύματα» λέει ο δήμαρχος

Μετ’ εμποδίων γίνονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη Μασσαλία, στο σημείο που κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται λόγω πυρκαγιάς στα ερείπια, γεγονός που εμποδίζει την αποστολή συνεργείων και σκύλων για την αναζήτηση πιθανών θυμάτων.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι υπάρχουν θύματα σε αυτήν την τρομερή τραγωδία» πρόσθεσε. Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.



Η κατάρρευση του κτηρίου στην οδό Τιβόλ 17 έγινε στις 00:40, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων, ενώ εκκενώθηκαν τα γειτονικά κτήρια. Οι 33 ένοικοι βρίσκονται σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος που επισκέφθηκε την περιοχή.

Ο νομάρχης της περιοχής Κριστόφ Μιρμάντ ανέφερε ότι «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι μία έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα αίτια σε αυτό το στάδιο» και πρόσθεσε ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να είναι μία πιθανή επιλογή. Πάντως, ο ίδιος αλλά και ο δήμαρχος αποκλείουν αίτια που συνδέονται με ανθυγιεινή στέγαση.




Κίνδυνος κατάρρευσης για διπλανό κτήριο

Στο σημείο επιχειρούν 100 άνδρες σωστικών συνεργείων, με προτεραιότητα να σβήσουν τη φωτιά και να καθαρίσουν τα ερείπια, για να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πρόβλημα υπάρχει και με το ένα διπλανό κτήριο, που σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, επίσης κινδυνεύει με κατάρρευση.

Στο σημείο βρίσκονται εισαγγελικές αρχές αλλά και αξιωματικοί της δικαστικής αστυνομίας, που ήδη έχουν αρχίσει έρευνα για το περιστατικό.  

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία - «Πρέπει να προετοιμαστούμε για θύματα» λέει ο δήμαρχος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news