facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν στις 20 Μαΐου

Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές 2023, όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών. Επισημαίνεται πως οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, εφόσον το επέλεξαν, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα (άρθρο 2 του ν. 4648/2019).

Επίσης, εκφράζεται η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, συνδράμει με τη συνεχή συνέργεια των οικείων ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και τη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων ανά τον κόσμο, σημαντικός δε αριθμός εξ αυτών θα φιλοξενηθεί σε πρεσβείες και γενικότερα χώρους ελληνικών αρχών εξωτερικού.

Περαιτέρω, γνωστοποιείται ότι οι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού 22.855 Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας, των οποίων οι αιτήσεις εγγραφής εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τα κριτήρια εκλογέων που προβλέπει ο νόμος, καθώς και οι Έλληνες ναυτικοί που δεν έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους (άρθρο 6 του ν. 4648/2019), θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες. Για τη συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων (άρθρο 7 ν. 4648/2019).

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία καλεί όλους τους Έλληνες εγγεγραμμένους εκλογείς του εξωτερικού:

-Να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, με διάρκεια ψηφοφορίας από 7.00 έως 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

-Να επιβεβαιώσουν ότι έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και να ενημερωθούν για την ακριβή διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν κάνοντας, προ της ψηφοφορίας, χρήση της εφαρμογής ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ στον ιστότοπο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, https://mpp.ypes.gov.gr/#/ συμπληρώνοντας τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης.

-Να προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα τους έχοντας απαραιτήτως μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο τους (η Εφορευτική Επιτροπή επιβεβαιώνει τα στοιχεία ταυτότητας / διαβατηρίου και επαληθεύει την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού).

Τέλος, ενημερώνει ότι για την περαιτέρω ενημέρωση και τη διευκόλυνση των εκλογέων, οι οικείες ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές θα γνωστοποιήσουν, έως τις 14 Μαΐου 2023, όπως προβλέπεται, με κάθε πρόσφορο μέσο, το Πρόγραμμα Εκλογής με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών επικρατείας που ανακηρύχθηκαν από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για τις γενικές βουλευτικές εκλογές 2023, καθώς και τον αναλυτικό πίνακα των εκλογικών τμημάτων εξωτερικού με τις διευθύνσεις των καταστημάτων ψηφοφορίας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν στις 20 Μαΐου"

Βαρουφάκης: «Είμαι περήφανος για το 2015» «Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν το 2015»

«Είμαι περήφανος για το 2015. Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα. Μαζί και από κοινού με τον κ. Τσίπρα λάβαμε όλες τις αποφάσεις εκείνης της περιόδου. Δεν ήταν δυνατό να λαμβάνω μόνος μου αποφάσεις που αφορούσαν την οικονομία και το μέλλον της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας θρασύδειλος πολιτικός, που απειλούσε με εξεταστική για το 2015 και δεν διανοήθηκε να το πράξει κοροϊδεύοντας τους πάντες. Τον προκάλεσα και το 2019, αλλά δεν το έπραξε» δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία και παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου του κόμματός του.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ακόμη από του βήματος ως «δουλοπαροικία τη διακυβέρνηση της χώρας όπου όλα είναι ψεύτικα και γι' αυτό ο κόσμος ματώνει για να μην περάσει η λεηλασία του», ενώ χαρακτήρισε το χθεσινό debate ότι «ήταν μια ακολουθία μονολόγων και όχι ένα τηλεοπτικό ή πολιτικό προϊόν αξίας».

Επίσης ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι το σύστημα «Δήμητρα» θα γίνει κατανοητό ευρέως και στο μέλλον θα γίνει ένα αποδεκτό σύστημα συναλλαγών και στη συνέχεια ανέπτυξε τις σημαντικές τομές του κυβερνητικού του προγράμματος για τις πρώτες εκατό ημέρες, επισημαίνοντας ότι θα είναι η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 15% και από το 13% στο 7%, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επιβάλλει πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ και θα τα σφραγίζει όταν θα διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν, θα επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα απαγορεύσει τις χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές και θα απαγορεύσει τις ανεμογεννήτριες και τις εξορύξεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι θα ηγηθεί διεθνούς εκστρατείας για τη δημιουργία Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων Χωρών, όπου η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: «Είμαι περήφανος για το 2015» «Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν το 2015»"

ΕΛΑΣ: 82 συλλήψεις από τις αρχές Απριλίου σε Μενίδι και Ζεφύρι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Σε 82 συλλήψεις ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια αστυνομικών δράσεων, που έγιναν από την 1η Απριλίου έως τις 10 Μαΐου, στην περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου, με σκοπό την αποτροπή και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στις δράσεις συμμετείχαν αστυνομικοί από υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Άμεσης Δράσης, ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε, λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα σχέδια αστυνόμευσης και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθησαν 10.903 άτομα, προσήχθησαν 1.975 άτομα ενώ συνελήφθησαν 82 άτομα και βεβαιώθηκαν 939 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν 23 άτομα για κλοπές - διαρρήξεις, 16 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, 14 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις, 2 για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και 27 άτομα για διάφορα άλλα αδικήματα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΛΑΣ: 82 συλλήψεις από τις αρχές Απριλίου σε Μενίδι και Ζεφύρι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας"

Η οικιακή βοηθός είχε «σηκώσει» το μισό σπίτι – Συνελήφθη μαζί με τον 27χρονο συνεργό της

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθησαν η 46χρονη οικιακή βοηθός και ένας 27χρονος για διακεκριμένη κλοπή και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί ερευνούσαν δύο κλοπές από σπίτι στο Μαρούσι, που έγιναν το τελευταίο 2μηνο. Για τις κλοπές, ταυτοποίηθηκε η εμπλοκή της 46χρονης αλλοδαπής, η οποία εργάζονταν ως οικιακή βοηθός στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τα αντικείμενα που είχαν κάνει «φτερά» ήταν τιμαλφή, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και τραπεζικές επιταγές.

Η Αστυνομία εντόπισε χθες την 46χρονη στο σπίτι της, μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο 27χρονος και μετά από έρευνα που βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 2 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία (πιθανόν ινδική κάνναβη) συνολικού βάρους 3,6 γραμμαρίων, αεροβόλο πιστόλι, 4 μαχαίρια, 2 ποδήλατα, πλήθος ρολογιών χειρός, πλήθος γυαλιών ηλίου, κοσμήματα, αναπτήρες, είδη ρουχισμού και τσάντες.

Επίσης βρέθηκε μέρος των κλεμμένων από το σπίτι στο Μαρούσι και αποδόθηκαν στο νόμιμο ιδιοκτήτη.

Επιπλέον εξιχνιάστηκε 1 περίπτωση κλοπής ποδήλατου και χρηματικού ποσού από αποθήκη στο Γαλάτσι. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των ιδιοκτήτων και των υπολοίπων κλεμμένων συνεχίζεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η οικιακή βοηθός είχε «σηκώσει» το μισό σπίτι – Συνελήφθη μαζί με τον 27χρονο συνεργό της"

Εκλογές 2023: Και με την ταυτότητα τους από το wallet του κινητού τους μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς

Και με την ψηφιακή τους ταυτότητα από το wallet του κινητού τους μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας» αναφέρεται ότι «η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 4082/2022 (Β’ 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται «αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η τήρηση της ως άνω διαδικασίας ή η εφαρμογή της προκαλεί καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας, κατά την κρίση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, η ταυτοποίηση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του».

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ψηφιακές ταυτότητες, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο υπουργός έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική αλλαγή, καθώς η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης των πολιτών, για πρώτη φορά, είναι επαληθεύσιμα έγγραφα.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet, η οποία αφορά στη δημιουργία, αποθήκευση και στον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Και με την ταυτότητα τους από το wallet του κινητού τους μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς"

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες

Μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα για αύριο, Παρασκευή, 12 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Νομαρχίας στην Λάρισα, πραγματοποιούν αγρότες μετά από ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Όσσα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρξουν δυο μεγάλες προσυγκεντρώσεις τρακτέρ, αυτοκινήτων και αγροτών στις 7.30 μ.μ. στον Κόμβο Πλατυκάμπου και στην Γιάννουλη με κατάληξη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνουν τα εξής:

· “Τα αμύγδαλα υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά, με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής και μεγάλες αδιάθετες ποσότητες στα χέρια των παραγωγών. Όπως πολύ σωστά θα υπάρχει κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε αμυγδαλοπαραγωγούς 3 χωριών της Μαγνησίας, το ίδιο θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη του εισοδήματος στα αμύγδαλα στον Νομό Λάρισας, την υπόλοιπη Μαγνησία και σε όλες τις περιοχές. Θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση της Κυβέρνησης να διαχωρίζει τους αγρότες σε Α και Β κατηγορία πολίτες και για το ίδιο προϊόν να μην καλύπτει εξίσου την απώλεια εισοδήματος.
Λάρισα: Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών και συγκέντρωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

· Να ενταχθούν τα κεράσια στην κάλυψη χαμένου εισοδήματος όπως είχε δεσμευτεί το Κυβερνητικό Κλιμάκιο υπό τους κ. Γεραπετρίτη και κ. Γεωργαντά πριν 2 μήνες. Στα προϊόντα που στάλθηκαν για έγκριση στην Ε.Ε , δεν υπάρχει το κεράσι παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και απαιτούμε να ενταχθούν εδώ και τώρα.

· Να δοθούν άμεσα τα 50€/στρέμμα για τα πράσινα μήλα της Αγιάς τα οποία χτυπήθηκαν από την καρπόκαψα με συνέπεια μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος και είχε δεσμευτεί για αυτά προσωπικά ο Υπουργός Γεωργαντάς αλλά δεν υπάρχουν στο δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ. Να δοθεί επιπλέον ενίσχυση στα Κάστανα του Νομού Λάρισας όπως υπήρχε υπόσχεση, αλλά και ο ΕΛΓΑ κατέγραψε, τα οποία υπέστησαν ζημιά στην παραγωγή εξαιτίας της φαιά σήψης και τα 150€/στρέμμα δεν καλύπτουν παρά ελάχιστο μέρος της απώλειας εισοδήματος.

· Να σταματήσει η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» από την Κυβέρνηση όπως συμβαίνει παράλογα στα σταφύλια. Τα οινοποιήσιμα σταφύλια Τυρνάβου εντάσσονται στο de minimis αλλά δεν εντάσσονται τα επιτραπέζια σταφύλια τα οποία εντάσσονται όμως σε άλλες περιοχές της χώρας. Επίσης στον Νομό Λάρισας υπάρχουν περιοχές που δεν θα ενισχυθούν ούτε στα οινοποιήσιμα, ούτε στα επιτραπέζια σταφύλια.

· Να υπάρχει κάλυψη χαμένου εισοδήματος στα Καρύδια και τα Ακτινίδια.

· Το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα Μήλα και τους καρπούς με κέλυφος για μας δεν έχει τελειώσει. Χάνονται από τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες των μηλοπαραγωγικών περιοχών πάνω από 200€/στρέμμα ως το 2027 επειδή η Κυβέρνηση άδικα και αυθαίρετα έκοψε την συνδεδεμένη ενίσχυση που είχε υποσχεθεί ένα χρόνο πριν ότι θα ίσχυε για τα μήλα.

· Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ των μόλις 76 εκ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας και στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε η υπόσχεση για ενέργειες και αύξηση του ποσού. πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου Ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Στους δρόμους ξανά οι αγρότες "

Καιρός αύριο: Η θερμοκρασία τραβά την ανηφόρα – Πού θα βρέξει

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο, Παρασκευή, 12 Μαΐου. Μόνο τοπικά θα εκδηλωθούν κάποιες βροχές. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια έως τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία έως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά το μεσημέρι- απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η θερμοκρασία τραβά την ανηφόρα – Πού θα βρέξει"

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις

Αιφνίδιο επιτόπιο έλεγχο σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στον κλάδο της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων, της σφαγής, επεξεργασίας και πώλησης νωπού ή/και κατεψυγμένου κοτόπουλου, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση της επιτροπής ότι «η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας».

Η επιτροπή ελέγχει για συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού, για μονομερείς πρακτικές που συνιστούν πρόσκληση σε απαγορευμένη σύμπραξη και ανακοίνωση μελλοντικών προθέσεων τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών προς ανταγωνιστές ή για καταχρηστική συμπεριφορά επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Η επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις"

Νέα προσφυγή του Δήμου Χαλανδρίου στο ΣτΕ για το καζίνο στο Μαρούσι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε εκ νέου ο Δήμος Χαλανδρίου, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα, προκειμένου να μπει φρένο στη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι.

Την Τρίτη 2.5.2023, ενώπιον του ΣτΕ, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, κατέθεσαν αίτηση  ακύρωσης κατά του υπ’ αριθ. 36/30.3.2023 Π.Δ. που ενέκρινε τη μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα «Δηλαβέρη», απέναντι από το Χαλάνδρι.

Είναι η δεύτερη φορά που που ο Δήμος Χαλανδρίου προσφεύγει στο  ΣτΕ, στη βάση προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, με τις οποίες εκφράζεται ρητή αντίθεση στη μετεγκατάσταση.

Την πρώτη φορά, ο Δήμος Χαλανδρίου, πολίτες και συλλογικότητες από το Μαρούσι, καθώς και το καζίνο Λουτρακίου άσκησαν αιτήσεις ακύρωσης εναντίον της προέγκρισης της μεταφοράς του καζίνο στο Μαρούσι και του νόμου 4499/2017, στη βάση του οποίου αποφασίστηκε αυτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Χαλανδρίου, παρά το γεγονός ότι με τις υπ’ αριθ. 44 και 45 αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ, που δημοσιεύτηκαν στις 15 Ιανουαρίου 2021, η μεταφορά του καζίνο κρίθηκε αντισυνταγματική -διότι κρίθηκε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο (ν. 4499/2017) με βάση το οποίο αποφασίστηκε-, η κυβέρνηση νομοθέτησε εκ νέου «φωτογραφικά», μόλις δύο μήνες μετά τις αποφάσεις της ολομέλειας, υπέρ της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το καζίνο.

«Στο ν. 4512/2018 προσέθεσε το άρθρο 369Α, με το οποίο "νομιμοποιεί", για δεύτερη φορά, τη μεταφορά του καζίνο στις αυλές των σπιτιών στο Μαρούσι. Ουσιαστικά και τυπικά επαναλαμβάνει, ίσως πιο αναλυτικά, τις προβλέψεις και τις πρόνοιες του προηγούμενου νόμου 4499/2017, τον οποίο έκρινε αντισυνταγματικό η ολομέλεια του ΣτΕ» σημειώνει.

«Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 7 Απριλίου 2021, που επαναβεβαιώνει την ομόφωνη απόφαση 43/2020 τού σώματος κατά της μετεγκατάστασης του καζίνο, και εξουσιοδοτεί τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες, ο Δήμος Χαλανδρίου προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ, δηλώνοντας πως θα παλέψει "μέχρι τέλους" για την ακύρωση της μετεγκατάστασης του καζίνο, που είναι καταστροφική για τους πολίτες όχι μόνο του Αμαρουσίου, όχι μόνο των γειτονικών δήμων, όπως το Χαλάνδρι, αλλά και του μητροπολιτικού χώρου στο σύνολό του» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Σίμος Ρούσσος: «Υπερασπιζόμαστε τη θέση μας με κάθε νόμιμο μέσο»

«Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει εκφράσει πλήρως τεκμηριωμένα, από το 2018, την κάθετη αντίθεσή του στη μεταφορά του καζίνο στη γειτονιά μας. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης έχουν αντιταχθεί στην “ανάπτυξη” που επιδιώκουν ορισμένοι μέσω των καζίνο και έχουν δηλώσει ρητά με τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ ότι θέλουμε ένα άλλο μέλλον για την πόλη και τα παιδιά μας. Ως διοίκηση έχουμε εξουσιοδοτηθεί από το σώμα να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες. Και το κάναμε. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους μαζί με τους ενεργούς πολίτες και τους τοπικούς φορείς», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προσφυγή του Δήμου Χαλανδρίου στο ΣτΕ για το καζίνο στο Μαρούσι"

Εκλογές 2023: Η εγκύκλιος για το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες στις 21 Μαΐου

Η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, απέστειλε την εγκύκλιο με πληροφορίες και οδηγίες για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου 2023. 

Στο πρώτο µέρος της εγκυκλίου περιέχονται πληροφορίες για την ηµεροµηνία διενέργειας των εκλογών, τον αριθµό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, την κτήση του δικαιώµατος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών.

Στο δεύτερο µέρος περιγράφονται οι αρµοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αµέσως µετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούµενη ηµέρα της ψηφοφορίας.

Το τρίτο µέρος αναφέρεται στα ζητήµατα που πρέπει να αντιµετωπιστούν κατά την ηµέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσµάτων των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στις προσεχείς εκλογές θα έχουν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά οι πολίτες 17 ετών, καθώς και οι Έλληνες του εξωτερικού. Επίσης για πρώτη φορά διαμορφώνονται εκλογικά κέντρα για εύκολη πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας δεν είναι αποδεκτά.

Σε ό,τι αφορά τους ετεροδημότες, η εγκύκλιος αναφέρει ότι παρέχεται η δυνατότητα στους ετεροδημότες εκλογείς να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στην περίπτωση αυτή, πριν από το όνομα κάθε ετεροδημότη στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, υπάρχει η ένδειξη Ε. Στους εκλογείς αυτούς, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Οι άνδρες της φρουράς των εκλογικών τμημάτων και του λοιπού στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, που διατίθεται για τις ανάγκες των εκλογών ή μετακινείται για άλλους υπηρεσιακούς λόγους, ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα του δήμου, όπου εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.

Οι σταυροί προτίμησης

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σταυτών προτίμησης αυτοί καθορ΄θιζονται ώς εξής:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από 1 μέχρι και 3 βουλευτές, 1 σταυρό.
β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 βουλευτές, μέχρι 2 σταυρούς.
γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από 8 έως και 12 βουλευτές, μέχρι 3 σταυρούς
δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από 13 βουλευτές, μέχρι 4 σταυρούς.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έχουν αναρτήσει πίνακα σε εμφανές σημείο κάθε εκλογικού τμήματος, στπν οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης που τίθενται από τους εκλογείς.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Η εγκύκλιος για το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες στις 21 Μαΐου"

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό δύο 17χρονων έξω από τον ΟΑΕΔ: Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι νεαροί αναβάτες της μηχανής

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (13.50) στο Ασπρόχωμα στο ύψος του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητο που επιχειρούσε να μπει στον κεντρικό δρόμο εξερχόμενο από πάρκινγκ πολυκαταστήματος, παρέσυρε και χτύπησε δύο νεαρούς, ηλικίας 17 ετών, που επέβαιναν σε μηχανάκι μικρού κυβισμού, και κινούνταν στο ρεύμα από Μεσσήνη προς Καλαμάτα

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να εκσφενδονιστούν οι νεαροί στο οδόστρωμα και να τραυματιστούν σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν σοβαρά κατάγματα στα πόδια, ο ένας, και  κάταγμα κρανίου ο άλλος νεαρός. Για τον δεύτερο, εκτιμάται οτι θα διακομισθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

messinialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό δύο 17χρονων έξω από τον ΟΑΕΔ: Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι νεαροί αναβάτες της μηχανής"

Παραμένουν απαγορευμένες οι πωλήσεις χύμα ελαιολάδου

Η γνώμη και η απόφαση όλων των επαγγελματικών Οργανώσεων αλλά και των ελαιοπαραγωγών κρατών – μελών της Ε.Ε, για την εγγύηση ποιότητας και προστασίας από φαινόμενα νοθείας και φοροδιαφυγής που παρέχει το επώνυμο – τυποποιημένο ελαιόλαδο, επικράτησε και στις πρόσφατες τελικές συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση τροποποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου των κανόνων εμπορίας, από τους οποίους επιτρέπεται η διακίνηση ελαιολάδων μόνο σε συσκευασίες μέχρι 5 λίτρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΒΙΤΕΛ, παράλληλα και με όλες τις επαγγελματικές οργανώσεις εντός και εκτός της χώρας μας, κινητοποιήθηκε και πίεσε σε πολλά επίπεδα, επί μήνες προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή νομοθέτηση από πλευράς Commission, της δυνατότητας πώλησης χύμα ελαιολάδου από καταστήματα πώλησης και από διάφορα άλλα δίκτυα διανομής, καθώς θα αποτελούσε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, τόσο για την ασφάλεια του καταναλωτή, όσο και για την ανάπτυξη του συνόλου του ελαιοκομικού τομέα.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αντίληψη των καταναλωτών για την σιγουριά και εγγύηση ποιότητας, που παρέχουν τα τυποποιημένα και επώνυμα ελαιοκομικά προϊόντα, είναι θετική και παράλληλα η αλλαγή της νομοθεσίας προς το αυστηρότερο, μείωσε την διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδα, κάθε πιθανή επιστροφή στην αβεβαιότητα της διακίνησης σε ανώνυμη μορφή ενός τόσο ευαίσθητου τροφίμου θα απέβαινε καταστροφική για το σύνολο του τομέα, προεξάρχοντος του πρωτογενούς τομέα και των ελαιοπαραγωγών που τον απαρτίζουν.

Όπως και στο παρελθόν έχει τονισθεί:

  1. Η πώληση χύμα ελαιολάδου στην λιανική αγορά αποτελεί πρακτική η οποία δεν εγγυάται την ασφάλεια του τροφίμου, σε αντίθεση με την τυποποίηση και συσκευασία σε περιέκτες έως 5 λίτρα, πρακτική η οποία έχει αποδειχθεί ως η μόνη που εγγυάται την προστασία του καταναλωτή και έχει επικυρωθεί και μέσω της πρόσφατης δημοσίευσης του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού 2022/2104 για τις προδιαγραφές εμπορίας ελαιολάδου.
  2. Η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των καταναλωτών και η διασφάλιση της αυθεντικότητας και ποιότητας των προϊόντων του τομέα, επιτυγχάνεται μόνο με τα επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα τα οποία και δημιουργούν αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους.
  3. Οι μικρές και εξασφαλισμένες ποιοτικά επώνυμες τυποποιημένες συσκευασίες έχουν επί δεκαετίες καταξιωθεί και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
  4. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ήδη λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τις επιχειρήσεις του τομέα και οι συσκευασίες του τυποποιημένου ελαιολάδου καθώς τηρούν όλους τους σχετικούς κανονισμούς.
  5. Η τυποποίηση ελαιολάδου, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή διατροφική αξία του προϊόντος, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητά του, την αποφυγή νοθείας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας από την θερμότητα, το φως και την οξείδωση σε όλο το διάστημα αποθήκευσης και διακίνησης, προς όφελος της ασφάλειας του καταναλωτή.
  6. Όλες οι επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας πληρούν σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης, τις απαιτήσεις για διαπίστευση, σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας (HACCP,ISO, BRC, IFS κλπ) και υγιεινής και εξασφαλίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου αλλά και την φήμη της ποιότητάς του μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή.
  7. Οι ποιοτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας είναι πάντα σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με τους αντίστοιχους σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, όπου πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατη η παρακολούθηση της ποιότητας του παραμένοντος ελαιολάδου μετά την αποσφράγιση της «χύμα» μεγάλης συσκευασίας και την σταδιακή του πώληση.
  8. Είναι γνωστό, ότι ήδη μέσα και από την διαρκώς αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταβάλλεται προσπάθεια από τις επιχειρήσεις τυποποίησης για την μείωση των υπολειμμάτων των συσκευασιών και την ανακύκλωση των υλικών τους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε (χρήση μη αποσπώμενων πωμάτων, χρήση ανακυκλωμένου PET, κλπ). Όλα αυτά είναι αμφίβολο ότι θα μπορούν να εφαρμοστούν και να ελεγχθούν στους «περιστασιακούς» περιέκτες που θα προσφέρονταν προς άμεση χρήση από τους καταναλωτές.
Όπως συμπληρώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Κωνσταντίνος Κουτσιούμπης

«Το ελαιόλαδο είναι πηγή υγείας και ζωής. Είναι ένα πλούσιο φυσικό προϊόν με υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία το οποίο όμως απαιτεί κατά τα διάφορα στάδια της παραγωγής, της τυποποίησης και της εμπορίας του, την τήρηση αυξημένων γενικών και ειδικών απαιτήσεων, οι οποίες διασφαλίζονται μόνο με τα τυποποιημένα και επώνυμα προϊόντα, που χιλιάδες επιχειρήσεις του ελαιοκομικού τομέα παράγουν και διακινούν, συμβάλλοντας στην οικονομία και στην προστασία των καταναλωτών».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένουν απαγορευμένες οι πωλήσεις χύμα ελαιολάδου"

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ και τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του σταθμάρχη

Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπυρίδων – Κλέαρχος Πατέρας, ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και νυν μέλος του ΔΣ, κ. Αθανάσιος Κοτταράς και η διευθύντρια προσωπικού του ΟΣΕ, κα Στέλλα Κολιοπούλου, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή, σε ότι αφορά την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας τόσο στον πρώην πρόεδρο όσο και στα άλλα δύο πρόσωπα, μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Αμφότερα τα δύο μέλη της επιτροπής διώκονται για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Πατέρας διώκεται διότι είχε υπογράψει την μετάταξη του σταθμάρχη. Η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Και οι τρεις τους παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον του εφέτη ανακριτή και εφόσον ζήτησαν και πήραν προθεσμία, θα απολογηθούν στις 26 Μαΐου 2023.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ και τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του σταθμάρχη"

Ρόδος: Άγρια καταδίωξη σκάφους με αλλοδαπούς από το Λιμενικό!

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει στην περιοχή «ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ» ν. Ρόδου, αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών.

Σε περαιτέρω έλεγχο στην περιοχή «ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ» ν. Ρόδου, εντοπίστηκαν από στελέχη ΕΛ.ΑΣ., συνολικά επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι αναγνώρισαν τους δύο (2) χειριστές ως διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Άγρια καταδίωξη σκάφους με αλλοδαπούς από το Λιμενικό!"

52 θάνατοι από CoViD, 61 διασωληνωμένοι - 14 κρούσματα της παραλλαγής "Αρκτούρος"

Η πανδημία έπαψε να αποτελεί έκτακτη ανάγκη, αλλά ο κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Την εβδομάδα 1 - 7 Μαΐου, 52 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 86 έτη), όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει μικρή αύξηση και οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 61.

Την τελευταία εβδομάδα, ανιχνεύτηκαν 14 δείγματα θετικά για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος. 

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 5,1% σε σύνολο 248.009 εργαστηριακών ελέγχων.

Οι εισαγωγές ασθενών με CoViD ανήλθαν σε 636 και οι νέες διασωληνώσεις σε 20.

Από την αρχή της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει σε 36.754 (στοιχεία Π.Ο.Υ) και με την προσθήκη των  νέων απωλειών, ανέρχεται πλέον σε 36.806.

*Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ δεν δίνει πλέον στοιχεία για το σύνολο των θανάτων.Τελευταία φορά που είχε ενημερώσει σχετικά ήταν στο επιδημιολογικό δελτίο που αφορούσε την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2022 (34.779 θάνατοι).

                Δείκτες CoViD

1- 7 Μαΐου

24 - 30 Απριλίου

Νέοι θάνατοι 52 57
Διασωληνωμένοι 61  61
Νέες εισαγωγές 636  732
Παραλλαγές

Την εβδομάδα 1- 7 Μαΐου, η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5, γνωστή και ως "Κράκεν" (79%), ακολουθούμενη από την υπο-παραλλαγή BA.2.75 ή "Κένταυρος" (12%).

Γρίπη

Η  θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση στα δείγματα από την ΠΦΥ (sentinel), ενώ δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ την εβδομάδα 1- 7 Μαΐου, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, στην εβδομάδα μέτρησης η θετικότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » " 52 θάνατοι από CoViD, 61 διασωληνωμένοι - 14 κρούσματα της παραλλαγής "Αρκτούρος""

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Πήρα το δρεπάνι ασυναίσθητα» – Τι υποστήριξαν οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για την άγρια οπαδική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της παρέας του. Απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Πέμπτη (11/5), 31η μέρα της πολύκροτης δίκης, ο 10ος και ο 11ος κατηγορούμενος, επιβάτες του τρίτου αυτοκινήτου από το κομβόι που μετέβη στο σημείο του φονικού επεισοδίου, στη Χαριλάου.

Και οι δύο αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον αδικοχαμένο Άλκη, τον οποίο -όπως απολογήθηκαν- δεν είδαν καν, ούτε άκουσαν, ενώ αποδέχθηκαν ότι χτύπησαν τους φίλους του- ο πρώτος με δρεπάνι και ο δεύτερος με ξύλινο στυλιάρι. Δήλωσαν μετανιωμένοι για την εμπλοκή τους στο οπαδικό συμβάν, ενώ ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες του 19χρονου και τους υπόλοιπους παθόντες.

«Πήρα το δρεπάνι για προστασία»

Ο 10ος κατηγορούμενος, 22 ετών, περιγράφοντας την απόφαση να πάρει μέρος στην «τυφλή» οπαδική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, είπε ότι ακολούθησε παρορμητικά τους συγκατηγορούμενούς του, όταν τους είδε να κατεβαίνουν από τον σύνδεσμο της «Θύρας 4». «Άκουσα τις συζητήσεις για ένα προηγούμενο επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο. Κανένα παιδί δεν είχε στο μυαλό του αυτό που συνέβη και για το οποίο βρισκόμαστε ενώπιόν σας», είπε.

Για το πώς βρέθηκε το δρεπάνι πάνω του, ανέφερε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι έψαξε στον σύνδεσμο και βρήκε, σε μια γωνία, μια μαύρη σακούλα. «Νόμιζα πως είχε σίδερα μέσα, όταν το έβγαλα κατάλαβα ότι ήταν το δρεπάνι. Ασυναίσθητα το πήρα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι πήρε το συγκεκριμένο όπλο για προστασία σε περίπτωση που γινόταν συμπλοκή και για να μην τον πλησιάσει κανείς. «Ήταν λάθος μου», είπε, ενώ αναφέρθηκε σε συμβάν που είχε προηγηθεί 13 μήνες νωρίτερα, όταν ο ίδιος έπεσε θύμα οπαδικής επίθεσης και τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι του.

«Ίσως τότε ο Θεός να μου έδειξε ένα σημάδι, αλλά δεν το κατάλαβα. Δεν ήθελα να κάνω το ίδιο που μου έκαναν αυτοί», ανέφερε, όταν ρωτήθηκε για πιθανά προσωπικά κίνητρα σε συνέχεια της συγκεκριμένης επίθεσης που είχε δεχθεί. Η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών και φίλων του Άλκη, που παρεμβαίνοντας στη διαδικασία φώναξαν «κι εσύ το ίδιο έκανες».

«Έτσι χτύπησα τον φίλο του Άλκη»

Όσον αφορά την εμπλοκή του στο φονικό επεισόδιο, ο 22χρονος είπε ότι δεν κάθισε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Όπως απολογήθηκε, επενέβη όταν ήταν σε εξέλιξη η συμπλοκή. «Είδα ένα παιδί να πηγαίνει να πηδήξει προς τα κάγκελα και τότε σήκωσα το δρεπάνι και το χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω. Μου βγήκε ασυναίσθητα, σπάω το κεφάλι μου γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακολούθως δέχθηκε ένα χτύπημα με κράνος, με αποτέλεσμα να νιώσει ζαλάδα και να του πέσει το δρεπάνι.

Ο ίδιος, πάντως, διαφοροποιήθηκε σε πολλά σημεία σε σχέση με όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια για τις κινήσεις κάποιων εκ των συγκατηγορουμένων του, και κυρίως για τον 9ο, και δικαιολογώντας αυτή τη στροφή είπε ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έβαλε τα πράματα σε μια χρονική σειρά, επιμένοντας πως όσα απολογήθηκε στο δικαστήριο είναι αυτά που αντιλήφθηκε.

«Χτύπησα 2-3 φορές με το ξύλο τον κολλητό του Άλκη»

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο 11ος κατηγορούμενος, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι κρατούσε ένα ξύλινο στειλιάρι και φορούσε κράνος για να προστατεύσει το κεφάλι του, όπως απολογήθηκε, σε περίπτωση που γινόταν «συμπλοκή». Ο ίδιος ομολόγησε ότι επενέβη όταν ήταν σε εξέλιξη το συμβάν, χτυπώντας «2-3 φορές στο κεφάλι με το ξύλο» τον κολλητό φίλο του Άλκη. «Ήταν λάθος μου. Δεν έπρεπε να πάμε εκείνη τη μέρα εκεί», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τον Άλκη απάντησε ότι δεν τον είδε πεσμένο, ούτε είδε τα αίματα. «Δεν ήμουν ποτέ στον Άλκη, ούτε τον είδα», απολογήθηκε ο 24χρονος. Κληθείς να περιγράψει τις κινήσεις των συγκατηγορουμένων του, σημείωσε ότι «μπορώ να σας πως μόνο για το τι έκανα εγώ, για το τι έκαναν οι άλλοι δεν ξέρω», ενώ για τον 12ο κατηγορούμενο, οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, τόνισε ότι δεν τον είδε πουθενά.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία του 12ου και τελευταίου κατηγορούμενου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Πήρα το δρεπάνι ασυναίσθητα» – Τι υποστήριξαν οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι"

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για αιτήσεις – Τα 2 ΑΦΜ που ξεκινούν σήμερα

Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Οι πολίτες με δύο συγκεκριμένα ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση πατώντας «Είσοδος στη Ψηφιακή Πλατφόρμα Αιτήσεων», ώστε να αλλάξουν τον παλιό τους θερμοσίφωνα με νέο ηλιακό θερμοσίφωνα.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, και ώρα 15:00, μέσω gov.gr ή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος https://allazothermosifona.gov.gr.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Ειδικότερα:

 Σήμερα Πέμπτη (11/5) για ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2.

  • 12/5 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4
  • 13/5 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6
  • 14/5 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8
  • 15/5 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την έγκριση και ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων, ακολουθεί η έγκριση και ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων και η έκδοση των επιταγών για τις αιτήσεις των οποίων εγκρίνεται η χρηματοδότηση. Τα 120.000 νοικοκυριά που αναμένεται να επωφεληθούν άμεσα, θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες, σύγχρονης τεχνολογίας. Το όφελος για αυτά αλλά και για το περιβάλλον, θα είναι η μείωση κατά τουλάχιστον 200 χιλ. τόνων CO2 ανά έτος. Καθώς επίσης υπολογίζεται, ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού πρόκειται να μειωθεί κατά περίπου 65%.

Για να δοθεί η επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι:

  • Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους.
  • Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.
  • Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.

Για να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα θα πρέπει:

  • Να είναι οικιακοί καταναλωτές που θα έχουν τοποθετημένο στην κατοικία τους (και όχι σε επαγγελματικό χώρο) ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.
  • Οι αιτήσεις να υποβάλλονται από μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
  • Να υποβάλλεται μία μόνο αίτηση από κάθε φυσικό πρόσωπο.
  • Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας των επιλέξιμων ωφελούμενων να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
  • Οι δυνητικοί ωφελούμενοι να μην έχουν υποβάλλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021».

Κριτήρια κατάταξης

Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα προκύψει μέσα από ένα συνδυασμό οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων:

  • Μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας.
  • Οικογένειες με μέλη ΑμεΑ.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο.
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη.
Ύψος ενίσχυσης
  • Η επιδότηση ανέρχεται έως 60%της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.
  • Κάθε ωφελούμενος θα λάβει επιταγή (voucher), την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε προμηθευτή της επιλογής του.
  • Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης.
  • Η τελική αξία της κάθε επιταγής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηλιακού θερμοσίφωνα (χωρητικότητα δεξαμενής ζεστού νερού), την τιμή αγοράς του και καθορίζεται ως εξής:
Επιλέξιμοι ηλιακοί θερμοσίφωνες προς αγορά

Το πρόγραμμα επιχορηγεί την αγορά ηλιακών θερμοσιφώνων με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για αιτήσεις – Τα 2 ΑΦΜ που ξεκινούν σήμερα"

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 12.000 αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Με αφορμή τη 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, η ΠΟΕΔΗΝ δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση του κλάδου στη χώρα μας.

Σε αναλυτική της ανακοίνωση (διαβάστε το πλήρες κείμενο) αναφέρει πως: «Ο νοσηλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας γύρω από αυτή. Επιμορφώνεται και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Ο νοσηλευτής είναι επαγγελματίας με πολυδιάστατη θέση στο χώρο της υγείας.

Οι νοσηλευτές , από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερέβησαν εαυτούς, ηγήθηκαν, καινοτόμησαν επιτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό και όλους τους επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, συνετέλεσαν να πετύχει η χώρα κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.

Σήμερα, η πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι 12.000 και πλέον αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και η επακόλουθη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω ελάχιστων προσλήψεων στα χρόνια της κρίσης, καθώς και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας οδηγούν συχνά σε επαγγελματική εξουθένωση.

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 12.000 αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας


Ενδεικτικά, η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό στη χώρα μας είναι 3,3 νοσηλευτές/ 1.000 κατοίκους ενώ η αντίστοιχη αναλογία στην Ε.Ε. είναι 8,4 νοσηλευτές/ 1.000 κατοίκους. Χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι το Μεξικό (2,9/1.000) και η Τουρκία (1,9/1.000). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 17,7 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ, είναι 9 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους».

Ακολούθως η ομοσπονδία των Υγειονομικών, τονίζει ότι: «Σε έρευνα έχει βρεθεί ότι το ποσοστό δυσαρέσκειας των νοσηλευτών από τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας είναι 56% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Κάτω Χωρών είναι 11%. Επίσης πολλοί, νέοι κυρίως, νοσηλευτές οδηγούνται στη μετανάστευση σε αναζήτηση καλύτερων οικονομικών συνθηκών και όρων διαβίωσης.
Παρ΄ όλα αυτά δεν αναγνωρίστηκε από την πολιτεία η αυτοθυσία που επέδειξε το νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της πανδημία.
Δικαιούμαστε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
• Την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
• Την αύξηση των μισθών που σε πολλές περιπτώσεις είναι ίσος ή και κατώτερος του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.
• Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.
Η παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή αποτελεί επισήμανση αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 12.000 αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας"

Γερμανία: Δύο οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε εργοστάσιο της Mercedes – Εξωτερικός συνεργάτης ο δράστης

Όπως έγινε γνωστό ένας άνδρας εισέβαλε στο εργοστάσιο της Mercedes στην Στουτγκάρδη στις 7:45 το πρωί και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα ένας υπάλληλος να πεθάνει επί τόπου και ένας ακόμα να τραυματιστεί. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με την Bild δράστης της επίθεσης, που συνελήφθη, είναι ένας εξωτερικός συνεργάτης, 53 ετών, του εργοστασίου της Mercedes.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (11.5.2023). Έντρομοι υπάλληλοι έτρεξαν έξω από το εργοστάσιο και άρχισαν να τηλεφωνούν σε συγγενείς ενημερώνοντάς τους πως δεν έχουν τραυματιστεί.

Υπάλληλοι σημείωσαν στην Bild πως στόχος του δράστη ήταν το κτήριο 56 του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα στο κτήριο, ενώ άμεσα έδρασε η ασφάλεια του εργοστασίου εξουδετερώνοντας και συλλαμβάνοντας τον 53χρονο.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει τα κίνητρα του δράστη. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Δύο οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε εργοστάσιο της Mercedes – Εξωτερικός συνεργάτης ο δράστης"

Προσφυγή Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές 2023

Νέες αναταράξεις στη Δικαιοσύνη, μετά την παραίτηση του Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, που κατήγγειλε προσπάθεια επηρεασμού και δωροδοκίας του από την Κυβέρνηση, για να αποκλείσει το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη, αναμένεται να προκαλέσει η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος υποστηρίζει ότι, η απόφαση για τον αποκλεισμό του, ήταν προειλημμένη και μάλιστα είχε διατυπωθεί εγγράφως και προϋπήρχε πριν τη συνεδρίαση του Α1 τμήματος, με περιεχόμενο ίδιο με αυτό της εκδοθείσας.

Όπως αναφέρει η συνήγορος του Βάσω Πανατζή:

    «Σήμερα το μεσημέρι και περί ώρα 15:00 θα κατατεθεί ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, αίτημα από το Εθνικό κόμμα Έλληνες, προκειμένου να απαντηθεί θεσμικά και αρμοδίως το καταγγελλόμενο περιστατικό περί ύπαρξης εντός του φακέλου, εγγράφου, με τίτλο απόφαση, που συντάχθηκε και προϋπήρχε πριν τη συνεδρίαση του δικαστηρίου με περιεχόμενο ίδιο με αυτό της εκδοθείσας».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσφυγή Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές 2023 "

Πώς μεταβιβάζεται στον πατέρα η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη μεταβίβαση της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τη μητέρα στον πατέρα του παιδιού, κατ’ εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του Ν. 4997/2022 (άρθρο 43).

Η ρύθμιση προβλέπει ότι η μητέρα δικαιούται να μεταβιβάσει έως επτά μήνες από την ειδική άδεια προστασίας μητρότητας προς τον πατέρα, αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η μεταβίβαση της ειδικής άδειας και παροχής στον πατέρα προϋποθέτει να είναι η μητέρα του παιδιού δικαιούχος αυτών, χωρίς να απαιτείται να έχει η ίδια κάνει χρήση τμήματος αυτής προηγουμένως. Η μητέρα επιλέγει πώς θα ασκήσει το δικαίωμά της και, ειδικότερα, αν θα κάνει η ίδια χρήση του συνόλου της ειδικής άδειας μητρότητας (9 μήνες) ή αν θα μεταβιβάσει τμήμα του δικαιώματος της ειδικής άδειας και παροχής προστασίας της μητρότητας έως επτά μηνών στον πατέρα του παιδιού.

Η μητέρα μπορεί επίσης να καθορίσει διαστήματα που θα κάνει χρήση της ειδικής άδειας η ίδια εναλλακτικά με τον πατέρα του τέκνου. Δεν ενδιαφέρει η σειρά που οι γονείς θα κάνουν χρήση της άδειας συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια, η μητέρα μπορεί να ασκήσει πρώτη τμήμα του ως άνω δικαιώματος και να μεταβιβάσει το υπόλοιπο στον πατέρα έως του ορίου των επτά μηνών.

Εναλλακτικά, ο πατέρας μπορεί πρώτος να κάνει χρήση τμήματος της ειδικής άδειας και της παροχής που του μεταβιβάστηκε από τη μητέρα, έως και επτά μηνών και, στη συνέχεια, η μητέρα να ασκήσει η ίδια το υπόλοιπο του δικαιώματός της, μέχρι και τη συμπλήρωση των εννέα μηνών της άδειας ή και αντιστρόφως.

Η κατανομή διαστημάτων της άδειας και παροχής, κατόπιν μεταβίβασης, μπορεί να γίνει συνεχόμενα και συμπληρωματικά μεταξύ των γονέων και για περισσότερες από μία εναλλαγές.

Η μητέρα αποφασίζει για το εάν θα μεταβιβάσει η όχι την άδεια μητρότητας.

Η μεταβίβαση γίνεται με υπεύθυνη δήλωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (https://www.gov.gr/), όπου αναφέρονται:

α) το ονοματεπώνυμο, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ του πατέρα,

β) το/τα διάστημα/τα της άδειας που έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει η ίδια,

γ) το/τα διάστημα/τα της άδειας που μεταβιβάζει στον πατέρα, συνολικής διάρκειας έως επτά ημερολογιακών μηνών.

Η υπεύθυνη δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί με νεότερη δήλωση της μητέρας.

Η χορήγηση της άδειας στον πατέρα, έπειτα από μεταβίβαση σε αυτόν, μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας) της μητέρας είτε αμέσως μετά τη λήξη της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας από τη μητέρα ή από τον πατέρα, ως ισχύουν κάθε φορά, είτε ακόμη μετά τη λήξη της ετήσιας κανονικής άδειας του πατέρα ή της μητέρας, εφόσον τα διαστήματα των ανωτέρω αδειών είναι συνεχόμενα.

Η ετήσια άδεια της μητέρας ή του πατέρα χορηγείται υποχρεωτικά, πριν από την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, σε περίπτωση που, με βάση τις ετήσιες προθεσμίες, κινδυνεύει να χαθεί.

Οι μητέρες, οι οποίες ήδη σήμερα και, από 25/11/2022, χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4997/2022, κάνουν χρήση της ειδικής άδειας, μπορούν να μεταβιβάσουν στον πατέρα το δικαίωμα για όσο χρόνο απομένει, μέχρι τη συμπλήρωση των εννέα μηνών.

Η άδεια χορηγείται στον εργαζόμενο, έπειτα από αίτησή του προς τον εργοδότη, τον οποίο οφείλει να προειδοποιήσει εγγράφως έναν μήνα πριν.

Η προθεσμία αυτή δεν ισχύει, εφόσον η μητέρα που μεταβιβάζει το δικαίωμά της στον πατέρα έχει υπόλοιπο ειδικής άδειας μικρότερο των δυο μηνών.

Ο εργαζόμενος μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο, αλλά μπορεί να χορηγηθεί και πάλι στη μητέρα.

Ο χρόνος απουσίας του εργαζομένου από την εργασία του, κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό της ετήσιας κανονικής άδειας, της προϋπηρεσίας για τον καθορισμό της αμοιβής και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, αλλά και κάθε δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ο εργαζόμενος πατέρας που κάνει χρήση της ειδικής άδειας δικαιούται όλες τις παροχές και τις συνέπειες ως προς την ασφαλιστική κάλυψη, όπως και η μητέρα.

Μάλιστα, τονίζεται ότι εφαρμόζονται στον πατέρα όλες οι γενικές και ειδικές διατάξεις που αφορούν στην ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζονται και στην μητέρα εργαζόμενη που ασκεί το ίδιο δικαίωμα, ιδίως όσον αφορά στην προστασία και στη διατήρηση της απασχόλησής του και των όρων εργασίας του, στην επιστροφή του στην ίδια θέση εργασίας ή σε ισοδύναμη θέση εργασίας, με όχι λιγότερο ευνοϊκούς επαγγελματικούς όρους και συνθήκες και να επωφεληθεί από οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την οποία θα εδικαιούτο κατά την απουσία του.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, που μεταβιβάζεται στον πατέρα, καταβάλλει σε αυτόν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, εφόσον ο ίδιος βρίσκεται σε ενεργή εργασιακή σχέση. Το καταβαλλόμενο στον πατέρα εργαζόμενο ποσό επιδότησης είναι αυτό το οποίο θα ελάμβανε η ίδια η μητέρα εργαζόμενη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που προβλέπει ότι, κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας, η ΔΥΠΑ καταβάλλει στην εργαζόμενη μητέρα μηνιαίως ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε φορά καθορίζεται, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, με βάση το προαναφερόμενο ποσό.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πώς μεταβιβάζεται στον πατέρα η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας"

Αντικολλητικό ταψί από τα Jumbo ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

H Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διερεύνηση αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός ταψιού, το οποίο εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους. Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 45,5x30,5x7cm και Lot No: B65AM2140-3, προέλευσης Κίνας, το οποίο διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «JUMBO ΑΕΕ».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντικολλητικό ταψί από τα Jumbo ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Φινλανδία: Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου – Τραυματίστηκαν πολλά παιδιά

Κατέρρευσε πεζογέφυρα σήμερα (11.5.2023) στην πόλη Έσποου της Φινλανδίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά παιδιά που βρίσκονταν εκεί, ανακοίνωσε η νοσοκομειακή αρχή της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Όπως επεσήμανε η υπηρεσία διασώσεων της περιοχής της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, Ελσίνκι, περίπου 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της πεζογέφυρας.

Η πεζογέφυρα στο Έσποου της Φινλανδίας έπεσε ξαφνικά, ενώ στο σημείο υπήρχε αρκετός κόσμος. Στην πλειονότητά τους οι τραυματίες ήταν παιδιά.

Τα παιδιά ανήκαν σε μια ομάδα μαθητών της Β’ γυμνασίου που πήγαιναν εκδρομή, σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία επικαλέστηκε έναν μαθητή που δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι η προσωρινή γέφυρα είχε κατασκευαστεί από κόντρα πλακέ και βρισκόταν δίπλα σε εργοτάξιο.

Οι τραυματίες (αρκετοί είχαν υποστεί κατάγματα) από την πτώση της πεζογέφυρας στην πόλη της Φινλανδίας μεταφέρθηκαν αμέσως σε νοσοκομεία του Ελσίνκι. 

Κανένας από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σημείωσε η νοσοκομειακή αρχή του Ελσίνκι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία: Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου – Τραυματίστηκαν πολλά παιδιά"

Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει τα F-35, ο “δικτάτορας” Ερντογάν όχι

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μάικλ Μακόλ, κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει την υπογραφή του για να πάρει η Ελλάδα τα F-35, καθώς είναι ισχυρός σύμμαχος που τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους, ενώ στην περίπτωση του “δικτάτορα Ερντογάν”, όπως είπε, που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τα πάρει.

Γιατί θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω για όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400; ρωτά την Τουρκία σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή η χώρα θέλει να της πουλήσουν τα F-35.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφέρεται τεχνολογία των F-35. “Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε”. Απάντησα, “στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε”. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει” κατέληξε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει τα F-35, ο “δικτάτορας” Ερντογάν όχι"

Ελάχιστοι γιατροί σε κρίσιμα τμήματα του Κρατικού Νίκαιας - 5 μήνες για μία βιοψία!

Σοβαρή υποστελέχωση σε κρίσιμα τμήματα του Κρατικού Νίκαιας, καταγγέλλει το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σε επιστολή στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιά και Αιγαίου, η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ελλείψεις στο Παθολογοανατομικό, στο Κυτταρολογικό και στο Ακτινολογικό Τμήμα. 

Συγκεκριμένα, στο Παθολογοανατομικό τμήμα, το οποίο αναλαμβάνει πάνω από 15.000 βιοψίες το χρόνο, λειτουργεί μόνο με 3 μόνιμους γιατρούς και 1 επικουρικό σε σύνολο 5 οργανικών θέσεων. Λόγω, δε, του όγκου των περιστατικών, έχει ήδη γίνει αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων στις 7, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των βιοψιών, που μπορεί να φτάσουν τους 5 μήνες!

Όσον αφορά στο Κυτταρολογικό τμήμα, απειλείται με κλείσιμο καθώς ο μοναδικός μόνιμος γιατρός συνταξιοδοτείται σε 2 μήνες...

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο Ακτινολογικό τμήμα, η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα και στην τακτική εφημερία του νοσοκομείου, αλλά και στις εφημερίες, στις οποίες η συμβολή του απεικονιστικού ελέγχου είναι απαραίτητη.

Στο τμήμα υπερήχων υπηρετούν 3 μόνιμοι γιατροί, ενώ υπηρετούσαν 8, στο τμήμα αξονικού τομογράφου 5, ενώ ήταν 12 και στο κλασικό ακτινολογικό μόνο 2 μόνιμοι γιατροί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή της τακτικής λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, στον οποίο πλέον δεν γίνονται εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς (οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα), τις καθυστερήσεις στην εφημερία αλλά και στην πραγματοποίηση εξετάσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά την εξουθένωση του προσωπικού.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί άμεση στελέχωση και των 3 τμημάτων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελάχιστοι γιατροί σε κρίσιμα τμήματα του Κρατικού Νίκαιας - 5 μήνες για μία βιοψία!"

Πυροβόλησαν καθηγήτρια γυμνασίου της Χαλκίδας με αεροβόλο – Το πλαστικό σφαιρίδιο την πέτυχε στην κοιλιά

Επίθεση με αεροβόλο πιστόλι δέχτηκε μία 43χρονη καθηγήτρια γυμνασίου της Χαλκίδας, ενώ κινούνταν πεζή έξω από το σχολείο που διδάσκει.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (10/5), με την 43χρονη εκπαιδευτικό να καταγγέλλει ότι τρεις μαθητές άλλου σχολείου ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στους αστυνομικούς, ένας από τους μαθητές έβγαλε το αεροβόλο πιστόλι και πυροβόλησε προς το μέρος της με το πλαστικό σφαιρίδιο να την πετυχαίνει στην κοιλιακή χώρα, χωρίς να της προκαλεί κάποιον τραυματισμό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ανηλίκων μαθητών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβόλησαν καθηγήτρια γυμνασίου της Χαλκίδας με αεροβόλο – Το πλαστικό σφαιρίδιο την πέτυχε στην κοιλιά"

Νεκρός ο αναβάτης της μοτοσικλέτας που συγκρούστηκε με λεωφορείο στην Αρδηττού - Ήταν στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Δραματική εξέλιξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Αρδηττού στο ύψος του Καλιμμάρμαρου καθώς ο αναβάτης της μοτοσικλέτας που είχε τραυματιστεί όταν συγκρούστηκε με λεωφορείο, έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος αναβάτης ήταν ηλικίας 30 ετών και εργαζόταν στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο άτυχος αναβάτης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου δεν άντεξε και κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες από τα πρώτα λεπτά μετά το τροχαίο

troxaio-3

troxaio-2

troxaio-1

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Πέμπτης στη λεωφόρο Αρδηττού στο ρεύμα προς Καλιρρόης.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ήταν το λεωφορείο που έπεσε πάνω στη μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αναβάτη της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στιγμή της σύγκρουσης στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Μετά την τραγική εξέλιξη στο τροχαίο και τον νεκρό αναβάτη της μοτοσικλέτας, ο οδηγός του λεωφορείου κρατείται.

Μέχρι να απομακρυνθούν τα οχήματα η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην κάθοδο του Βασιλέως Κωνσταντίνου από το ύψος της Βασιλίσσης Όλγας με την κίνηση να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νεκρός ο αναβάτης της μοτοσικλέτας που συγκρούστηκε με λεωφορείο στην Αρδηττού - Ήταν στην πανεπιστημιακή αστυνομία"

Μύκονος: Λουκέτο στο γνωστό beach bar Principote για αυθαιρεσίες - Διαφήμιζε τα εγκαίνιά του

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες για την μαφία της Μυκόνου και τις αυθαίρετες κατασκευές στο νησί, το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας του γνωστού παραλιακού κέντρου Principote, από τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", το έγγραφο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμης Μπακογιάννης, απεστάλη χθες με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον" στον Δήμο Μυκόνου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι δύο φορείς καλούνται "το αργότερο εντός της αύριον, ήτοι 10ης Μαΐου 2023" να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του Principote.

Να σημειωθεί ότι το Principote διαφήμιζε χθες τα εγκαίνιά του την προσεχή Παρασκευή.

thetoc 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Λουκέτο στο γνωστό beach bar Principote για αυθαιρεσίες - Διαφήμιζε τα εγκαίνιά του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news