facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Κορωνοϊός: Βεβαιώσεις νόσησης και αρνητικού PCR - rapid test από φαρμακοποιούς - Η διαδικασία

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε σχετική απόφαση για  χορήγηση ψηφιακών πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου ή νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 από φαρμακοποιούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ

«Κάθε φαρμακοποιός, ο οποίος διενεργεί στο κατάστημά του δοκιμασία ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test), δύναται να χορηγεί, κατά περίπτωση, στον ενδιαφερόμενο που το επιθυμεί:

α) Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital COVID Certificate – EUDCC) του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021 (L 211/1) και του άρθρου πρώτου της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 87), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α΄ 95), με το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή τη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της παρ. 3 του άρθρου πρώτου της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

ή

ββεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 της παρ. 5 του άρθρου 5 της υπ’ αρίθμ. 2650/10.4.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας (Β΄ 1298) ή βεβαίωση νόσησηςπου επιβεβαιώνεται με θετικό διαγνωστικό έλεγχο της παρ. 1 του άρθρου 5 της ανωτέρω απόφασης, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ιδίου άρθρου.

2. Ο φαρμακοποιός-διαπιστευμένος χρήστης εισέρχεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ή την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της παρ. 1, κατά περίπτωση, κατόπιν προηγούμενης αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των μοναδικών κωδικών πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.), που διαθέτει, αφού έχει καταχωρίσει το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) του ενδιαφερομένου στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 του άρθρου εικοστού ένατου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 75), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86).

3. Κάθε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο που διενεργεί δοκιμασία ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test), δύναται να χορηγεί, κατά περίπτωση, στον ενδιαφερόμενο που το επιθυμεί, τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά COVID-19 ή τις βεβαιώσεις της περ. β΄ της παρ. 1, μέσω της αντίστοιχης ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

4. Ο διαπιστευμένος χρήστης του ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου εισέρχεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ή την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της παρ. 1, κατά περίπτωση, κατόπιν προηγούμενης αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των μοναδικών κωδικών πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.), που διαθέτει, αφού έχει καταχωρίσει το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ελέγχου του ενδιαφερομένου στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 του άρθρου εικοστού ένατου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Βεβαιώσεις νόσησης και αρνητικού PCR - rapid test από φαρμακοποιούς - Η διαδικασία"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 46 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

Το πρώτο χτύπημα του ρωσικού στρατού, στις 7 το πρωί, άφησε «έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων δύο σοβαρά» και ακολούθησε άλλο ένα στο οποίο «εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 41 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, εκτιμώντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

«Επομένως, συνολικά, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς αυτούς και 46 τραυματίστηκαν», συμπλήρωσε ο δήμαρχος του Μικολάγιφ, υποστηρίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε πυρομαχικά διασποράς.

Χθες Κυριακή, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις του ρωσικού στρατού στο Μικολάγιφ και στο Οτσάκιφ, μια μικρότερη πόλη 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, σύμφωνα με την ουκρανική Εισαγγελία, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ

Το Μικολάγιφ, που αριθμούσε περίπου 475.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, είναι μια από τις πόλεις που σφυροκοπήθηκαν σκληρά από τα ρωσικά στρατεύματα κατά την προσπάθειά τους να καταλάβουν την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας. Ο ρωσικός κλοιός φάνηκε να χαλαρώνει τις τελευταίες ημέρες.

Το Οτσάκιφ, μια πόλη 15.000 κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ήταν ένας από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλο το απολογητικό της υπόμνημα - Ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς για την κεταμίνη

Άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη χαρακτηρίζει την κατηγορία εναντιον της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάροςτης 9χρονης Τζωρτζίνας, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα του παιδιού, η οποία σήμερα απολογήθηκε στη 18η τακτική ανακρίτρια και αμέσως μετά πήρε αμίλητη το δρόμο για τη φυλακή.

Μάλιστα, αφήνοντας αιχμές για τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", η 33χρονη κατηγορουμένη επιφυλάσσεται, όπως δηλώνει, να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαιώμά της εναντίον όσων την κατέστησαν "κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας", προφανώς "για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες" για την απώλεια της ζωής της κόρης της.

"Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου" αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 33χρονη και προσθέτει: "Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί".

Αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα, για την οποία κατηγορείται ότι την δολοφόνησε με μεγάλη δοση κεταμίνης, η κατηγορουμένη σημειώνει πως η 9χρονη ήταν το πρώτο της παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη της αδυναμία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά".

Τυχαία στοιχεία

Αναφερόμενη στο σε βάρος της κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως λέει- βασίζεται η κατηγορία.

Υποστηρίζει, δε, ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της στο νοσοκομείο και αντικρούοντας τις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου, που ήθελαν τη μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ και με την ίδια να είναι μαζί της, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη, επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με τον χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Προς ενίσχυση του ισχυρισμού της, η κατηγορουμένη εκθέτει δύο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμη, όπως λέει, η κατηγορία, σύμφωνα με την οποία εκείνη εδωσε κεταμίνη στο παιδί της.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα, είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Μάλιστα, η κατηγορουμένη φέρεται να έχει υποβάλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον, εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας -και, σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Η κατηγορουμένη επισημαίνει στο υπόμνημά της: «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο τριών λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά τον θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα, το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές» αναφέρει.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

«Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου»

Αιτούμενη να μην προφυλακιστεί, η 33χρονη αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να "χάσω" την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλο το απολογητικό της υπόμνημα - Ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς για την κεταμίνη"

Ρωσία: Η «μη φιλική» απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Γερμανία θα «επιδεινώσει» τις σχέσεις Βερολίνου – Μόσχας

Η Ρωσία εκτίμησε σήμερα ότι οι σχέσεις της με τη Γερμανία θα “επιδεινωθούν” περαιτέρω μετά τη “μη φιλική” απόφαση του Βερολίνου να απελάσει σχεδόν 40 Ρώσους διπλωμάτες σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

“Η αβάσιμη μείωση του διπλωματικού προσωπικού των ρωσικών αποστολών στη Γερμανία θα περιορίσει τον χώρο που επέτρεπε να διατηρηθεί ο διάλογος μεταξύ των χωρών μας, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των ρωσογερμανικών σχέσεων”, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Telegram.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποσχέθηκε μια απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε “κακόβουλη ενέργεια της γερμανικής πολιτικής μηχανής”, σε σχόλια στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Η «μη φιλική» απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Γερμανία θα «επιδεινώσει» τις σχέσεις Βερολίνου – Μόσχας"

Πυροβολισμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια – Βγήκε στο μπαλκόνι και άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της άμεσης δράσης για περιστατικό με πυροβολισμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά την κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και εντόπισαν το άτομο το οποίο προκάλεσε την αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Ρομά, ο οποίος σε κατάσταση μέθης βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του πυροβολούσε στον αέρα με κυνηγετικό όπλο.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην οδό Νεαπόλεως, εντόπισαν το σπίτι του συγκεκριμένου άνδρα και προχώρησαν στην προσαγωγή του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια – Βγήκε στο μπαλκόνι και άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο"

Λαβρόφ: Οι χαρακτηρισμοί Μπάιντεν για τον Πούτιν δείχνουν ότι κάποιοι έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνουν ότι κάποιοι στη Δύση «έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους».

Νωρίτερα ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου» για τα οποία «θα πρέπει να λογοδοτήσει» ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι δηλώσεις Μπάιντεν ήρθαν στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής για τις δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα, καθώς περισσότερες σκληρές εικόνες από την ουκρανική πόλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Λαβρόφ προανήγγειλε επίσης μια συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, προκειμένου η Μόσχα να αντικρούσει τις καταγγελίες αναφορικά με τις φρικαλεότητες στην Μπούτσα που αποδίδονται στα ρωσικά στρατεύματα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαβρόφ: Οι χαρακτηρισμοί Μπάιντεν για τον Πούτιν δείχνουν ότι κάποιοι έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους"

Η Eλλάδα αποπλήρωσε όλες τις οφειλές της στο ΔΝΤ- Πολύ θετική εξέλιξη, δηλώνει ο Χρ. Σταϊκούρας

Η Ελλάδα έκλεισε σήμερα το κεφάλαιο που είχε ανοίξει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Μάιο του 2010, καθώς εξόφλησε και τα τελευταία 1,8 δισ. ευρώ που όφειλε. Με την τελευταία πράξη αποπληρωμής κλείνει μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει:

«Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Αποπληρωμή που – υπενθυμίζεται ότι – ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας”.

Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Eλλάδα αποπλήρωσε όλες τις οφειλές της στο ΔΝΤ- Πολύ θετική εξέλιξη, δηλώνει ο Χρ. Σταϊκούρας"

Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου -Δεν έπεισε την ανακρίτρια

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στη VIP πτέρυγα, για λόγους ασφαλείας.

Η 18η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε την προσωρινή κράτηση της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.

Κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και στις ερωτήσεις της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε ότι ο θάνατος της κόρης της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων δεν προκλήθηκε από δική της υπαιτιότητα, αλλά οφείλεται σε ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή η ουσία, η οποία χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε παιδιά, δόθηκε εξ αμελείας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετά το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας κατά την προσπάθεια να σωθεί η ζωή του παιδιού.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκιση της 33χρονης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Η 33χρονη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές εις βάρος του.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου -Δεν έπεισε την ανακρίτρια "

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά τη βαρβαρότητα στην Μπούκα, η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες και η Γαλλία 30

Σε νέα τιμωρητικά μέτρα κατά της Μόσχας προχωρά το Βερολίνο ύστερα από τις φρικιαστικές εικόνες νεκρών στην Μπούκα.  Η Γερμανία απελαύνει, ειδικότερα, 40 Ρώσους διπλωμάτες.

Τριάντα Ρώσους διπλωμάτες θα απελάσει, από την πλευρά της, η Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών θα απελαθούν 30 Ρώσοι που έχουν διπλωματικό καθεστώς.

Η Λιθουανία, την ίδια στιγμή, απελαύνει τον Ρώσο πρεσβευτή της, αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούκα, ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λιθουανία «θα πρέπει να φύγει από τη χώρα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Λιθουανία στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που είναι θύματα της χωρίς προηγούμενο επιθετικότητας της Ρωσίας», ανέφερε σε δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

Μπάιντεν κατά Πούτιν 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε, νωρίτερα, ότι επιθυμεί μια «δίκη για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου» μετά την ανακάλυψη πολυάριθμων σορών ανθρώπων που φορούσαν πολιτικά ρούχα στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Προανήγγειλε επίσης την επιβολή «πρόσθετων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μετά από ένα Σαββατοκύριακο που πέρασε στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ντέλαγουερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θεωρεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν έναν «εγκληματία πολέμου» και τον αποκάλεσε «στυγνό». 

Την ύπαρξη μαζικού τάφου στην πόλη Μπούκα δείχνουν δορυφορικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar Technologies.

bucha_mass_graves

Ένας μαζικός τάφος μήκους περίπου 14 μέτρων, σύμφωνα με την εταιρεία, φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά σε Εκκλησία. Οι δορυφορικές εικόνες έρχονται σε αντίθεση με τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί προβοκάτσιας και στημένων εικόνων.

Οι φρικαλεότητες στην πόλη Μπούκα έχουν συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα, με πολλούς να ζητούν να δικαστεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν ως εγκληματίας πολέμου.

«Όποιον έβλεπαν μπροστά τους, τον πυροβολούσαν»

Ο Βλαντισλάβ Κοζλόβσκι, ο οποίος βίωσε στο πετσί του την πρωτοφανή αγριότητα των Ρώσων στρατιωτών και κατάφερε να γλιτώσει, μίλησε στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο «Belsat TV».

Ο Ουκρανός αφηγείται το δράμα του λαού του και τις θηριωδίες των Ρώσων μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Μπούκα, την πόλη που βάφτηκε με το αίμα τουλάχιστον 400 πολιτών.

«Με κράτησαν όμηρο όπως και πολλούς άνδρες σ΄ ένα καταφύγιο», αναφέρει ο Κοζλόφσκι που επέζησε της σφαγής στην ουκρανική πόλη. Δεν ήταν ήταν ένας από τους 340 ανθρώπους που εκτελέστηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα στο προάστιο του Κιέβου. Όμως, ο Ουκρανός άνδρας έπεσε θύμα βασανισμού και ξυλοδαρμού ενώ είδε πολλούς συμπατριώτες του να να σωριάζονται μπροστά του αφού χτυπήθηκαν από σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά τη βαρβαρότητα στην Μπούκα, η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες και η Γαλλία 30"

Απόπειρα βιασμού στον Βόλο – 35χρονος άρπαξε 16χρονη κοπέλα, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τοπική κοινωνία του Βόλου από την είδηση για την απόπειρα βιασμού μίας 16χρονης μαθήτριας, σε συνοικία της πόλης. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, η 16χρονη πήγαινε με τα πόδια στο σχολείο της, στις 07.50 το πρωί σήμερα, όταν στο πάρκο της Καλλιθέας, δέχθηκε επίθεση από έναν 35χρονο άνδρα, ο οποίος την παρέσυρε σε πυλωτή πολυκατοικίας και άρχισε να τη θωπεύει και να τη φιλάει στο πρόσωπο και στον λαιμό.

Η μαθήτρια έβαλε τις φωνές και ασκώντας βία στον επίδοξο βιαστή της, τού ξέφυγε και άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί. Τότε, συνάντησε έναν 33χρονο άνδρα, ο οποίος περπατούσε στην περιοχή με τον σκύλο του και τού ζήτησε βοήθεια, δείχνοντας μάλιστα τον άνδρα που παραλίγο να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 35χρονο άνδρα, ο οποίος εξετάζεται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αφού προηγήθηκε μήνυση από τους γονείς της ανήλικης.

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » " Απόπειρα βιασμού στον Βόλο – 35χρονος άρπαξε 16χρονη κοπέλα, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο"

Απεργία Τετάρτη 6 Απριλίου: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

 Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Ενίσχυση των Δημόσιων Συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος «Χατζηδάκη»», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και καλούν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η απόφαση συμμετοχής ελήφθη στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ).

Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο Σύλλογος ζητά, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς και την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά καθώς και «όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία Τετάρτη 6 Απριλίου: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ"

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι είπε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου και για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Λεπτό προς λεπτό παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση με τον θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα από την ίδια οικογέννεια. Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα έδωσε, κατά τη διάρκεια της απολογίας της μαραθώνιας απολογίας της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνούμενη κατηγορηματικά ότι δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή» φέρεται να είπε απευθυνόμενη στην ανακρίτρια η οποία την κάλεσε να απαντήσει στο βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Η κατηγορούμενη εμφανίζεται να εξήγησε την ψυχραιμία που υπέδειξε τις κρίσιμες στιγμές του θανάτου της Τζωρτζίνας στην απώλεια των δυο παιδιών που είχε ήδη χάσει. Μάλιστα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για τον χαμό των άλλων δυο παιδιών της αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τους θανάτους. Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε και το γεγονός ότι για το θάνατο της Μαλένας είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη . «Αν είχα σχέση με τους θανάτους θα ήθελα την ανάμειξη της δικαιοσύνης;» φέρεται να αναρωτήθηκε .

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου της 9χρονης και συγκεκριμένα στην αναφορά της στους γιατρούς ότι το «μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη» που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία του μοιραίου τέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη είπε πως η αναφορά της, την παραμονή του θανάτου , ήταν στο πλαίσιο της προσπάθειας της να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς. Στόχος ήταν, φέρεται να είπε , οι γιατροί να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια η ίδια γνώριζε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Αναφερόμενη δε στις ερωτήσεις της για την ύπαρξη καμερών στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε το παιδί εξήγησε πως έγιναν με αφορμή κλοπές που είχαν σημειωθεί, ενώ για το μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε φέρεται να απάντησε πως ήταν σε κάθε περίπτωση δεδομένο λόγω της τετραπληγίας του παιδιού.

Η κεταμίνη και η σχέση της με τους γιατρούς

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα της η κατηγορούμενη κατέγραψε τους βασικούς άξονες της υπερασπιστική της γραμμής ενώ στη συνέχεια δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων που αφορούσαν στις συνθήκες θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας αλλά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν .

Η κατηγορούμενη φέρεται να εστίασε στο χρόνο χορήγησης της κεταμίνης βάζοντας στο «κάδρο» γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο βασικός ισχυρισμός της , σύμφωνα με πληροφορίες , είναι ότι υπάρχει πιθανότητα λάθους των γιατρών κατά τη διάρκεια προσπάθειας ανάνηψης του παιδιού .

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να επιχείρησε να αναδείξει το γεγονός ότι το ιατρικό επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί εξακολουθούσε να έχει παλμούς μέχρι και τις 15.10. Έτσι, φέρεται να έκανε την εκτίμηση ότι εφόσον το παιδί έπρεπε , σύμφωνα με τους ειδικούς σχετικά με τη δράση της κεταμίνης ,να έχει καταλήξει το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό. Και αυτό γιατί , όπως εμφανίζεται να τονίζει, το παιδί έφυγε από τη ζωή μετά από 40 λεπτά.

Σχετικά με τις αναφορές για ανυπαρξία κεταμίνης στο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αμφισβητεί τον ισχυρισμό απαντώντας πως είναι αδύνατο να μην υπάρχει η συγκεκριμένη ουσία στο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Επιπλέον, η κατηγορούμενη μίλησε για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αφήσει καμία αιχμή σε βάρος του.

Η 33χρονη ολοκλήρωσε την απολογία της λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος μαζί με την ανακρίτρια αποφασίζουν για την προφυλάκιση της ή όχι.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι είπε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου και για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη (05/04)

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 24 και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 και στα βόρεια έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και στα βόρεια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη (05/04)"

Ηράκλειο: Ελεύθερος με 3.000 ευρώ εγγύηση ο 61χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκε ο 61χρονος ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη επί εννέα έτη.

Σήμερα και μετά την απολογία του στον Ανακριτή επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι στον κατηγορούμενο: ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ, να δηλώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για σεξουαλική παρενόχληση στην ανήλικη.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η καταγγελία που έγινε σε βάρος του στις αστυνομικές αρχές αναφέρει πως ο ηλικιωμένος παρενοχλούσε μία 16χρονη για 9 χρόνια!

Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν φίλος με την οικογένεια της ανήλικης και από το 2013 φαίνεται ότι προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, με τους γονείς να μην έχουν αντιληφθεί το παραμικρό.

Η 16χρονη κοπέλα μην αντέχοντας άλλο τα όσα βίωνε μίλησε στους γονείς της οι οποίοι κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές που κάνουν λόγο ότι θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του 61χρονου είχε πέσει και η 9χρονη κόρη τους.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Ελεύθερος με 3.000 ευρώ εγγύηση ο 61χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση"

Ο Ρώσος πρεσβευτής απελαύνεται από τη Λιθουανία λόγω της σφαγής στην Μπούτσα

Η Λιθουανία απελαύνει τον Ρώσο πρεσβευτή σε αυτήν τη χώρα της Βαλτικής, αφού η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούτσα, ανέφερε σήμερα το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λιθουανία “θα πρέπει να φύγει από τη χώρα”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η Λιθουανία στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που είναι θύματα της χωρίς προηγούμενο επιθετικότητας της Ρωσίας”, ανέφερε σε μια δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

“Τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα ξεχαστούν”, πρόσθεσε.

Η Λιθουανία δήλωσε επίσης ότι θα κλείσει το προξενείο της Ρωσίας στην πόλη λιμάνι Κλαϊπέντα και είπε πως ο απεσταλμένος της στη Μόσχα “θα επιστρέψει στο εγγύς μέλλον”.

Εν τω μεταξύ, η γειτονική Λετονία δήλωσε ότι θα κάνει βήματα σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, η Λετονία θα σκληρύνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρ Ρινκέβικς. “Ειδικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες”, ανέφερε ακόμη.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι βρήκαν τα πτώματα 421 αμάχων κοντά στο Κίεβο μέχρι την Κυριακή και ότι ερευνούν ενδεχόμενα “εγκλήματα πολέμου” στην Μπούτσα, χαρακτηρισμό τον οποίο χρησιμοποίησαν επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και, αναφερόμενη ευρύτερα στην επίθεση της Ρωσίας, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρώσος πρεσβευτής απελαύνεται από τη Λιθουανία λόγω της σφαγής στην Μπούτσα"

Νέα χρονικά όρια για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Στο εννεάμηνο θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο εξάμηνο το πιστοποιητικό νόσησης, όπως ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας.

Τις εξαγγελίες του Θάνου Πλεύρη περιλαμβάνει το νέο ΦΕΚ για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού αυξάνει στους εννέα μήνες, όπως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του πιστοποιητικού νόσησης εξάμηνο".

"Η χώρα μας, λόγω του ότι ήθελε να ενισχύσει τον εμβολιασμό, είχε συντμήσει τους χρόνους, δηλαδή το πιστοποιητικό νόσησης ήταν τρίμηνης διάρκειας και του εμβολιασμού επτάμηνης.

Τώρα εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ COVID-19  

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα χρονικά όρια για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης"

Εξοικονομώ 2021: Ανοιχτή ξανά η πλατφόρμα για όσους έχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου, θα είναι ξανά ανοιχτή η ψηφιακή πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021», μόνο για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες/μεμονωμένα διαμερίσματα.

Τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοικονομώ 2021: Ανοιχτή ξανά η πλατφόρμα για όσους έχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα"

Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου - Τι αποκαλύπτει έγγραφο του νοσοκομείου Ρίου

Σε θρίλερ εξελίσσεται και ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρα, της ιδιοκτήτριας της μονοκατοικίας όπου διέμεναν ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου «Παναγία Η Βοήθεια» που αποκαλύπτει το protothema.gr, τη σύντομη νοσηλεία της 69χρονης το 2020, που είχε τελικά μοιραία έκβαση, σκεπάζει σκοτεινό πέπλο.

53453453

koytra2

Η εισαγωγή της άτυχης γυναίκας στη Β πτέρυγα της Παθολογικής κλινικής έγινε λόγω «εμπύρετης κατάστασης».

Ωστόσο, από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 που εισήχθη στο νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 που κατέληξε, ουδέν ιατρικό συμπέρασμα καταγράφηκε σχετικά με τι προκαλούσε τον υψηλό πυρετό. Μάλιστα, η επιδημία κορωνοϊού παρότι βρισκόταν σε ύφεση, περιέπλεκε την εικόνα της ασθενούς, η οποία είχε υποβληθεί σε έλεγχο για λοίμωξη covid-19 με αρνητικό αποτέλεσμα.

Έπειτα από τρεις ημέρες νοσηλείας με «πυρετό άλλης και άγνωστης αιτιολογίας» όπως αναφέρεται στο ιατρικό έγγραφο του νοσοκομείου, η Ευγενία Κούτρα κατέληξε.

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται κάποιο άλλο στοιχείο για την κατάσταση της υγείας της, για την οποία αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου - Τι αποκαλύπτει έγγραφο του νοσοκομείου Ρίου"

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τζο Μπάιντεν για Μπούτσα: «Δικαιώνομαι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου»

«Είδατε τι συνέβη στη Μπούτσα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, είναι κτηνώδης», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφορικά με τη σφαγή της ουκρανικής πόλης με πάνω από 400 νεκρούς άμαχους.

«Μπορεί να θυμάστε ότι με επέκριναν επειδή αποκάλεσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, είδατε τι συνέβη στη Μπούτσα. Επιβεβαιώνεται πως είναι εγκληματίας πολέμου, είναι κτηνώδης», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε ότι «αυτό που συνέβη στη Μπούτσα είναι εξωφρενικό και το έχουν δει όλοι».

«Θα πρέπει να λογοδοτήσει», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος και επισήμανε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον αγώνα και πρέπει να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσει να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου».

Στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη σφαγή της Μπούτσα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ναι, θα ζητήσω περισσότερες κυρώσεις».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία – Τζο Μπάιντεν για Μπούτσα: «Δικαιώνομαι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου»"

Ε. Παπασάββας, Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων: Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη από τους γιατρούς στη Τζωρτζίνα

Ουδέποτε οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββας, σε μια νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Το πρωί της Δευτέρας, με απολογητικό υπόμνημα έφτασε στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα, η φερόμενη ως δράστιδα της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ θα παραθέσει κι έναν βασικό ισχυρισμό προκειμένου να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει περί πιθανότητας λάθους των γιατρών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ε. Παπασάββας, Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων: Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη από τους γιατρούς στη Τζωρτζίνα"

4 συλλήψεις για ναρκωτικά – Θα πλημμύριζαν την Αττική με πάνω από 10 κιλά κοκαΐνη

4 άτομα συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Αθήνα, Ζωγράφου και Βουλιαγμένη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις Αλβανούς, ηλικίας 36, 46 και 48 ετών και έναν 45χρονο Έλληνα, που κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 10 κιλά κοκαΐνης και 2 πιστόλια.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 48χρονος αλλοδαπός και ο Έλληνας συνελήφθησαν να κατέχουν και για λογαριασμό των υπολοίπων, μέσα σε ταξί, πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 5.870 γραμμαρίων με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Την συγκεκριμένη ποσότητα την προμηθεύτηκαν από τον 36χρονο στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 900 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 85 γραμμάρια κοκαΐνη και ένα πιστόλι.

Σε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου εντοπίστηκαν τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες, με κοκαΐνη βάρους 2.275 γραμμαρίων. Τέλος μετά από έλεγχο και σε άλλο σπίτι, αυτή τη φορά στη Βουλιαγμένη ο 46χρονος κατείχε κοκαΐνη βάρους 2.168 γραμμαρίων και τρεις συσκευασίες με υγρή μορφή κοκαΐνης βάρους 62 γραμμαρίων. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με 7 φυσίγγια.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "4 συλλήψεις για ναρκωτικά – Θα πλημμύριζαν την Αττική με πάνω από 10 κιλά κοκαΐνη"

Διχασμένη ξανά η ΕΕ για πιθανές κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας – Διαφωνεί η Γερμανία, σύμφωνη η Ιταλία

Η πιθανότητα οι νέες  κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, μετά και τις αποκαλύψεις για θηριωδίες στη βόρεια Ουκρανία κατά αμάχων, να στοχεύουν και στον ενεργειακό τομέα, επανέρχεται στο διάλογο, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι να δηλώνει πως «τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

«Νομίζω ότι αυτό ισχύ σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Τζεντιλόνι πριν τη συνάντηση του Eurogroup, στο οποίο θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων.

«Η χώρα μου δεν κάνει πίσω, ούτε σε ό,τι αφορά της κυρώσεις στο φυσικό αέριο της Ρωσίας, ιδίως μετά τις θηριωδίες της Μπούτσα», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Αλλά και ο  πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε σήμερα υπέρμαχος της απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου από τους “27”.

Ωστόσο, διστακτική σε μια τέτοια κίνηση εμφανίστηκε ξανά η Γερμανία, η εξάρτηση της οποίας από την Μόσχα παραμένει υψηλή.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ξεκαθάρισε πως το Βερολίνο διαφωνεί στη διακοπή κάθε εισαγωγής πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, επικαλούμενο το τεράστιο κόστος που θα είχε κάτι τέτοιο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ, η άμεση διακοπή εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου από τη Ρωσία «θα έπληττε οικονομικά περισσότερο την ΕΕ και λιγότερο τη Μόσχα».

Πάντως όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος όσο και η γερμανική κυβέρνηση στηρίζουν τη διακοπή όλων των οικονομικών δεσμών ΕΕ – Ρωσίας. Ωστόσο, οι κλάδοι του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του άνθρακα θα έπρεπε να εξαιρεθούν, τόνισε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διχασμένη ξανά η ΕΕ για πιθανές κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας – Διαφωνεί η Γερμανία, σύμφωνη η Ιταλία"

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικό γιατρό και απογευματινά χειρουργεία

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του Θάνου Πλεύρη για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού και τα απογευματινά χειρουργεία. Διαβάστε τι προβλέπεται.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον θεσμό του προσωπικού γιατρού. Παράλληλα, εμπεριέχει και τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή και αλλαγές στις συμβάσεις των παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ.

«Οικοδομείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενισχύεται το ΕΣΥ και αναδιοργανώνεται ο ΕΟΠΥΥ σε νέα ασθενοκεντρική βάση. Όλες οι υγειονομικές δυνάμεις της χώρας θα είναι στην υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας και των πολιτών», αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου είναι τα εξής:

1. Αναβαθμίζεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και αναδιοργανώνεται ο ΕΟΠΥΥ θέτοντας στο επίκεντρο τον πολίτη.
2. Η διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε γιατρό και σε υγειονομικές υπηρεσίες ξεπερνώντας τα εμπόδια που συντηρεί το σημερινό σύστημα.
3. Καθιερώνεται ο Προσωπικός γιατρός για όλους που θα μπορεί να είναι και ειδικός πέραν της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας.
4. Ο Προσωπικός γιατρός θα αναλαμβάνει τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και θα επιμελείται της πρόληψης και της ενημέρωσης του προσωπικού ιατρικού φακέλλου των ασθενών.
5. Καθιερώνεται η ελεύθερη επιλογή Προσωπικού γιατρού και έτσι διευρύνεται σημαντικά ο κύκλος των ιατρών προς όφελος των πολιτών.
6. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Προσωπικοί γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες στο ιατρείο τους ή κατ’ οίκον και θα μπορούν να συμμετέχουν στις εφημερίες των μονάδων ΠΦΥ στην περιοχή τους.
7. Καθιερώνονται κίνητρα για την ενθάρρυνση εγγραφής των πολιτών σε Προσωπικό γιατρό.
8. Ο Προσωπικός γιατρός δεν αποτελεί εμπόδιο για την κίνηση των ασθενών στο Σύστημα αντίθετα συμβάλλει στην υποστήριξη, στον προσανατολισμό και στην υπεύθυνη καθοδήγηση των ασθενών μέσα στο Σύστημα Υγείας.
9. Νομοθετείται η υποχρέωση όλων των ιατρών που απασχολούνται σε ιδιωτικούς φορείς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και όλων των γιατρών που εγγράφονται στην ΗΔΙΚΑ και αποκτούν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδικότητες και σε περιοχές που έχουν σοβαρές ελλείψεις με part time εργασία που θα αμείβεται από συμφωνημένο τιμολόγιο αποζημίωσης.
10. Ενεργοποιείται και αναβαθμίζεται το ισχύον καθεστώς των απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων. Προσφέρονται στους πολίτες ιατρικές επιλογές εντός του Δημοσίου Συστήματος με καθορισμένο τιμολόγιο. Έτσι οι γιατροί του ΕΣΥ και οι νοσηλευτές βελτιώνουν το εισόδημα τους, οι πολίτες θα έχουν επιλογές με λογική αποζημίωση και τα νοσοκομεία θα έχουν έσοδα.
11. Δημιουργείται πλαίσιο συνεργασίας με Ιδιώτες για την κάλυψη των κενών του ΕΣΥ. Ειδικά στην Περιφέρεια υπάρχουν τμήματα ιατρικής τεχνολογίας που δεν λειτουργούν ή δεν έχουν αναπτυχθεί με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η λειτουργία των Δημόσιων Δομών. Με την νέα ρύθμιση με διαφανείς και συμφέρουσες συμβάσεις οι δημόσιες δομές θα εξασφαλίσουν εξοπλισμό και υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ.
12. Εισάγονται ποιοτικά κριτήρια ως προς την αποζημίωση των ιδιωτών παρόχων του ΕΟΠΥΥ με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους.
13. Εισάγεται ποιοτικό rebate που θα αποτελεί κίνητρο για τους παρόχους να ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους και να βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
14. Εισάγεται κλινικός έλεγχος των παρόχων Υγείας του ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο (real time). Στο έργο αυτό θα συνδράμουν και πιστοποιημένες ελεγκτικές εταιρείες με στόχο την εξάλειψη της παραβατικότητας.

ιatropedia

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικό γιατρό και απογευματινά χειρουργεία"

ΣτΕ: Πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά των συντάξεων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεξήχθη πιλοτική δίκη με 14.600 διαδίκους συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά διαφορές από επικουρικές συντάξεις και δώρα-επιδόματα (13η και 14η σύνταξη) μιας τετραετίας (2012 έως 2016), όπως και αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω της μη καταβολής των ποσών αυτών.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου , καθώς και ότι τα τρία δώρα-επιδόματα δεν έχουν καταργηθεί και παράνομα έγιναν οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων.

Συνολικά 14.600 συνταξιούχοι, διεκδικούν:

  • να τους καταβληθούν αναδρομικά από 1.1.2012 έως 31.10.2016 οι διαφορές από τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των τριών επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας, αλλά και τα ποσά που αναλογούν από την κατάργηση των εν λόγω επιδομάτων από 1.1.2013.
  • να τους καταβληθεί αναδρομικά η παρακράτηση από τις συντάξεις της ειδικής εισφοράς συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης (νόμος 4254/2014) και η επιβολή κράτησης ΕΤΕΑ ποσοστού 5,2% (συντελεστής βιωσιμότητας), που έγιναν με σειρά νόμων από το 2012 έως το 2016.
  • να τους καταβληθεί από το Δημόσιο αποζημίωση, για τη ζημία που υπέστησαν από παράνομες πράξεις οργάνων του Δημοσίου, , μεταξύ των οποίων, όπως υποστηρίζουν, οι επίμαχες περικοπές.

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στα Διοικητικά Πρωτοδικεία από συνταξιούχους είναι χιλιάδες και για το λόγο αυτό το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έθεσε στο ΣτΕ το προδικαστικό ερώτημα (νόμος 3900/2010), εάν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα αδείας των συνταξιούχων θεωρούνται μη καταργημένα υπό το κράτος του ασφαλιστικού συστήματος («νόμος Κατρούγκαλου» - νόμος 4387/2016, κ.λπ.).

Στην υπόθεση, 14.600 συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ άσκησαν παρεμβάσεις υπέρ των προσφευγόντων στα Διοικητικά Δικαστήρια, ενώ παρέμβαση έχει ασκήσει και το Σωματείο Σιδηροδρομικών Μακεδονίας-Θράκης.

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι οι περικοπές κ.λπ. είναι αντίθετες σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στο άρθρο 1 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Ακόμη, υποστηρίζουν ότι τα τρία δώρα-επιδόματα δεν έχουν καταργηθεί και παράνομα έγιναν οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Και όλα αυτά, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι είναι συνταγματικά ανεκτές και νόμιμες οι περικοπές των κυρίων συντάξεων και των επιδομάτων.

Στην αυξημένη (επταμελή) σύνθεση του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Νικόλαο Σκαρβέλη, συζητήθηκε το επίμαχο θέμα (διαδικασία πιλοτικής δίκης) και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά των συντάξεων"

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν αναστολή για τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε σήμερα τον αποτροπιασμό της από τις εικόνες με πτώματα στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, που ανακαλύφθηκαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.

«Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της ημέρας από αυτή τη ζώνη και αλλού εγείρουν σοβαρά και ανησυχητικά ερωτήματα για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση η Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία κάλεσε επίσης «να διατηρηθούν όλες οι αποδείξεις».

Εκτός από την ταυτοποίηση των σορών προκειμένου να ειδοποιηθούν οι οικογένειές τους, η Μπατσελέ ζήτησε επίσης να γίνουν τα πάντα προκειμένου να προσδιοριστούν οι αιτίες των θανάτων.

Πτώματα αμάχων στην Μπούτσα, διασκορπισμένα στους δρόμους της πόλης, μερικές φορές με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και πεταγμένα σε ομαδικούς τάφους, προκάλεσαν σχεδόν ομόφωνη καταδίκη. Οι ουκρανικές αρχές και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν τους Ρώσους στρατιώτες ότι διέπραξαν αυτές τις βαναυσότητες, ενώ η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή τη θέση και κάνει λόγο για σκηνοθεσία του Κιέβου.

«Είναι ζωτικής σημασίας να διεξαχθεί ανεξάρτητη και αποτελεσματική έρευνα» για το τι συνέβη στην Μπούτσα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα και αποζημίωση στην οικογένειά τους, υπογράμμισε ακόμη η πρώην πρόεδρος της Χιλής.

Εν τω μεταξύ, η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού η Ουκρανία κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι σκότωσαν δεκάδες αμάχους στην πόλη Μπούτσα.

Η Ρωσία εκτίει τον δεύτερο χρόνο της τριετούς θητείας της στο Συμβούλιο, που εδρεύει στη Γενεύη.

Μια πλειοψηφία δύο τρίτων από τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη μπορεί να αναστείλει τη συμμετοχή μιας χώρας από το συμβούλιο λόγω συνεχούς διάπραξης σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν αναστολή για τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κύπρος ετοιμάζεται να στείλει οπλισμό ρωσικής κατασκευής

Η Κυπριακή Δημοκρατία, προτίθεται να αποστείλει οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, αν αυτά αντικατασταθούν με άλλα που θα επιτρέπουν την διατήρηση της επαρκούς άμυνας του νησιού. Το υπουργείο άμυνας της Κύπρου σε ανακοίνωση του, δεν τοποθετείται ευθέως, αλλά αφήνει να νοηθεί ότι η Λευκωσία διάκειται θετικά στην αποστολή οπλισμού για στήριξη της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να μειώσει καθ` οιονδήποτε τρόπο τις αποτρεπτικές αμυντικές δυνατότητες μιας υπό κατοχή χώρας.

Ωστόσο πιο καθαρή είναι η δήλωση του αναπληρωτή Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος ανέφερε πως το κόμμα τάσσεται υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας με όλα τα μέσα, περιλαμβανομένης της αποστολής εξοπλισμού από όσα κράτη έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν. Κράτη που περιλαμβάνουν την Ελλάδα και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την αναφορά στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης, αφήνει να νοηθεί πως θα μπορούσαν να διατεθούν οι S300 και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 που έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Κατά τον κ. Γεωργιάδη «είναι αυτή η βοήθεια που επιτρέπει στην Ουκρανία να συνεχίσει την αντίστασή της απέναντι στη ρωσική επιδρομή. Κατανοούμε βέβαια, ότι η αποστολή εξοπλισμού εκ μέρους της Κύπρου δεν είναι εφικτή χωρίς την αντικατάστασή του. Εάν υπάρχουν όμως επιλογές για αντικατάσταση μέρους έστω του εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς, με τρόπο που δεν θα υπονομεύει τις αποτρεπτικές μας δυνατότητες, δεν θα προκαλεί δυσβάστακτο οικονομικό κόστος και θα συμβαδίζει με τον πολιτικό προσανατολισμό της χώρας μας, αυτές θα πρέπει υπεύθυνα να διερευνηθούν».

Εν τω μεταξύ μετά από αίτημα της Ουκρανικής πρεσβείας στη Κύπρο, ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι θα προσφωνήσει και την Κυπριακή Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης. Δεν υπήρξε αντίρρηση από κανένα κόμμα της Κύπρου. Η ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κύπρος ετοιμάζεται να στείλει οπλισμό ρωσικής κατασκευής"

Κορωνοϊός: 18.425 κρούσματα και 62 θάνατοι Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες
είναι 18.425, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.096.135, εκ των οποίων 49,1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.537 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 99.351 τεστ, τα 8.742 μοριακά και τα 90.609 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα ανέβηκε στο 18,55% έναντι 5,79% χθες αλλά με 179 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 6.786 στην Αττική (3.949 χθες).
  • 1.652 στη Θεσσαλονίκη (941 χθες)

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 889 από την Ανατολική Αττική (512 χθες).
  • 1.298 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (723 χθες).
  • 216 από τη Δυτική Αττική (130 χθες).
  • 791 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (455 χθες).
  • 1.883 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.163 χθες).
  • 786 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (449 χθες).
  • 794 από τον Πειραιά (436 χθες).
  • 129 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (81 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 415 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 18 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 188 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 144 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 77 στην ΠΕ Άρτας.
  • 380 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 176 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 35 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 139 στην ΠΕ Δράμας.
  • 155 στην ΠΕ Έβρου.
  • 384 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 16 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 49 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 290 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 205 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 747 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 9 την ΠΕ Θάσου.
  • 65 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 80 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ ΙΘάκης.
  • 18 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 277 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 217 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 39 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 180 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 9 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 57 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 171 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 44 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 91 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 231 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 264 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 40 στην ΠΕ Κω.
  • 203 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 447 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 163 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 146 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 51 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 16 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 361 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 190 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 37 στην ΠΕ Μήλου.
  • 14 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 53 στην ΠΕ Νάξου.
  • 104 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 32 στην ΠΕ Πάρου.
  • 202 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 149 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 74 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 95 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 94 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 154 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 47 στην ΠΕ Σάμου.
  • 304 στην ΠΕ Σερρών.
  • 9 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 63 στην ΠΕ Σύρου.
  • 11 στην ΠΕ Τήνου.
  • 218 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 268 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 79 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 69 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 147 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 320 στην ΠΕ Χανίων.
  • 112 στην ΠΕ Χίου.
  • 442 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (196 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.746 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 365 (χθες 356). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 213 (58,36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 152 (41,64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.477 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 348 (ημερήσια μεταβολή -16.35%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 439 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 18.425 κρούσματα και 62 θάνατοι Covid-19"

Ουκρανία: Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί τη Ρωσία η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας

Η Ουκρανή γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα δήλωσε σήμερα ότι πολλές ενέργειες ρωσικών δυνάμεων κατηγοριοποιούνται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ότι η Ουκρανία σε αυτό το πλαίσιο ερευνά τις ενέργειές τους σε περιοχές στην περιφέρεια του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μπούτσα.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η Βενεντίκτοβα δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη Μποροντιάνκα είναι η χειρότερη στην περιφέρεια του Κιέβου σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων. Η ίδια δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Ουκρανικές αρχές δήλωσαν χθες ότι ερευνούν πιθανά εγκλήματα από ρωσικές δυνάμεις αφού βρήκαν εκατοντάδες πτώματα διασκορπισμένα σε πόλεις, όπως η Μπούτσα, έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί τη Ρωσία η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας"

Βίκτορ Ορμπάν: Τέταρτη θητεία για τον εθνικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Ο εθνικιστής ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κέρδισε χθες Κυριακή τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία της χώρας, πιο εύκολα από όσο αναμενόταν.

Σε ηλικία 58 ετών ο Ορμπάν ήταν για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια ενωμένη αντιπολίτευση, αποφασισμένη να καταπολεμήσει «τον αυταρχισμό» και «τη διαφθορά» των 12 προηγούμενων ετών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μια δύσκολη μάχη, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν εύκολη νίκη για τον απερχόμενο πρωθυπουργό: το κόμμα του Ορμπάν, το Fidesz, συγκέντρωνε το 53,35% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 93% των ψηφοδελτίων, έναντι 34,75% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Γραφείο.

Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι το Fidesz θα διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

«Σημειώσαμε μια εκπληκτική νίκη, μια νίκη τόσο μεγάλη που αναμφίβολα μπορούν να τη δουν από το φεγγάρι και σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρα από τις Βρυξέλλες», δήλωσε ένας χαμογελαστός Ορμπάν, ο οποίος συχνά έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ.


«Υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία και την ελευθερία της Ουγγαρίας», πρόσθεσε.

Άλλη έκπληξη των εκλογών, το νέο ακροδεξιό κόμμα Mi Hazank ξεπέρασε το όριο του 5% και κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

«Λύπη» του Μάρκι- Ζάι

Ο επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης, ο Πέτερ Μάρκι- Ζάι, απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του αργά χθες Κυριακή το βράδυ.

«Δεν θα κρύψω τη λύπη και την απογοήτευσή μου», δήλωσε. Ωστόσο επεσήμανε ότι «η μάχη ήταν άνιση» μπροστά «στην προπαγάνδα» και «μια εκστρατεία μίσους και ψευδών».


Νωρίτερα χθες όταν πήγε να ψηφίσει, ο 49χρονος δήμαρχος είχε καταγγείλει «τις άδικες και αδύνατες συνθήκες» υπό τις οποίες διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία, που έχουν στόχο να επιτρέψουν στον Ορμπάν «να παραμένει στην εξουσία για πάντα».

«Παραδεχόμαστε ότι το Fidesz κέρδισε τη μεγάλη πλειονότητα των ψήφων, αλλά αμφιβάλουμε αν αυτές οι εκλογές ήταν δημοκρατικές και ελεύθερες», σχολίασε ο Μάρκι- Ζάι.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Jobbik Μάρτο Γκιονγκιόσι έκανε λόγο για «παρατυπίες».

Στη διάρκεια των 12 ετών που βρίσκεται στην εξουσία ο Ορμπάν έχει επιβάλει περιορισμούς στα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη –ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την ΕΕ--, ενώ παράλληλα προωθεί την υπερσυντηρική του κοινωνική ατζέντα.

Τις βουλευτικές εκλογές παρακολούθησαν για πρώτη φορά περισσότεροι από 200 διεθνείς παρατηρητές, ενώ κάθε κόμμα είχε επιστρατεύσει και δικούς του εθελοντές.

«Ο πόλεμος τα άλλαξε όλα»

Ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία ξέσπασε εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και ανέτρεψε εντελώς τα δεδομένα.

Ο Ορμπάν εμφανίστηκε ως «προστάτης» της Ουγγαρίας, αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, αρνούμενος να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες θα στερούσαν από τους Ούγγρους το πολύτιμο φυσικό αέριο και πετρέλαιο της χώρας.

Παράλληλα στις προεκλογικές αφίσες και στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ο Μάρκι- Ζάι εμφανιζόταν ως «επικίνδυνος» και κατηγορούνταν ότι ήθελε να σπρώξει τη χώρα στον πόλεμο εκφράζοντας την ενεργή στήριξή του στην Ουκρανία.


Παρά το γεγονός ότι ο Μάρκι- Ζάι υπογράμμιζε τις στενές σχέσεις του Ορμπάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον «Ούγγρο Πούτιν», δεν φάνηκε να πείθει τους ψηφοφόρους.

Ο Ορμπάν παρουσίασε την απρόσμενη νίκη του ως εκδίκηση ενάντια σε πολλούς «αντιπάλους», κάνοντας λόγο για «τους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ή ακόμη και τον Ουκρανό πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ευθέως επειδή μένει έξω από τη σύγκρουση.

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Λέγκα στην Ιταλία, και η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, η Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν έσπευσαν να «συγχαρούν» τον Ορμπάν.

Εκτός από τις βουλευτικές εκλογές οι Ούγγροι κλήθηκαν χθες να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για «την προστασία των παιδιών», σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που απαγορεύει να αναφέρονται «η αλλαγή φύλου και η ομοφυλοφιλία» σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, δεν έχουν συγκεντρωθεί αρκετές έγκυρες ψήφοι. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίκτορ Ορμπάν: Τέταρτη θητεία για τον εθνικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας"

Κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει εξηγήσεις ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η δικαιοσύνη βάζει στο «μικροσκόπιό» της τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Δύο εισαγγελείς μελετούν τους σχετικούς φακέλους, προκειμένου να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τόσο η 3,5 ετών Μαλένα όσο και η 7 μηνών Ίριδα, μέσα σε διάστημα 20 μηνών. Η νέα έρευνα θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν εντολή να ολοκληρώσουν άμεσα την έρευνά τους καθώς η διπλή προκαταρκτική εξέταση έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια για τους θανάτους των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εστιάσουν στους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών αλλά και τις μαρτυρίες των γιατρών και των νοσηλευτών που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις. Επιπλέον, θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις σε όργανα των παιδιών, που πιθανολογείται ότι θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news