facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

«Κλείνει» Σχολή του ΑΠΘ λόγω απειλών στους υγειονομικούς εκλεγκτές

Την αναστολή για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό από τα κτίρια της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ανακοίνωσε η Κοσμητεία της Σχολής, αντιδρώντας στο ότι, όπως αναφέρει, «παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών».

Στο μεταξύ το απόγευμα η Κοσμητεία ενημερώθηκε για την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος κορωνοϊού στο Τμήμα Μαθηματικών και το βράδυ για ένα κρούσμα στο Τμήμα Βιολογίας. Από την πλευρά των φοιτητικών παρατάξεων στη ΣΘΕ που αντιδρούν στους ελέγχους των πιστοποιητικών διοργανώνεται αύριο κινητοποίηση στην κοσμητεία της σχολής και στο κτίριο διοίκησης

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείνει» Σχολή του ΑΠΘ λόγω απειλών στους υγειονομικούς εκλεγκτές"

Νορβηγία: Nεκροί και τραυματίες από επίθεση άνδρα με τόξο και βέλη στην Κόνγκσεμπεργκ

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει αριθμό θυμάτων.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος.  Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναζητούνται άλλα άτομα.

Το περιστατικό φέρεται να  ξεκίνησε μέσα σε ένα παντοπωλείο στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης χρησιμοποίησε  τόξο και βέλη για τις επιθέσεις του, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Μια μεγάλη περιοχή στο κέντρο της πόλης παραμένει ακόμα αποκλεισμένη.

Η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει  το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει 28.000 κατοίκους, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει τα στοιχεία του υπόπτου, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν.

«Δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο Ος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Nεκροί και τραυματίες από επίθεση άνδρα με τόξο και βέλη στην Κόνγκσεμπεργκ"

Φώφη Γεννηματά: Παίρνει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» και θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή

Με θεραπευτική αγωγή θα αντιμετωπίσει την περιπέτεια της υγείας της, η Φώφη Γεννηματά, που εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της κυρίας Γεννηματά, είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σε λίγες ημέρες καθώς δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ανάλογα με τα αποτελέσματα οι γιατροί θα κρίνουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να αντιμετωπιστεί η υποτροπή της υγείας της.

«Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Φώφη Γεννηματά: Απέσυρε την υποψηφιότητά της για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Μετά την ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας της, η Φώφη Γεννηματά έκανε γνωστό πως αποσύρει την υποψηφιότητά της για τις εκλογές του κόμματος.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής» έγραψε σε ανάρτησή της στα social media η κυρία Γεννηματά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φώφη Γεννηματά: Παίρνει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» και θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή"

Κομισιόν: Διερευνά αεροψεκασμούς Τούρκων με απαγορευμένα φυτοφάρμακα στον Έβρο

Σε περαιτέρω διερεύνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των επιπτώσεων στον Έβρο από τους αεροψεκασμούς των Τούρκων με φυτοφάρμακα απαγορευμένα από την ΕΕ, αναμένεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «μείζονος σημασίας πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα», ανέδειξε με ερώτησή της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην απάντησή του, ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρχέλι, τονίζει ότι για τους αεροψεκασμούς με επιπτώσεις στον Έβρο δεν υπάρχουν στην (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή λεπτομερή στοιχεία και «ως εκ τούτου, η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα αυτό με τις τουρκικές αρχές».

Η κ. Σπυράκη, στην ερώτησή της, υπογράμμιζε ότι «σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει στον Έβρο, λόγω της διευρυμένης πρακτικής των αεροψεκασμών που εφαρμόζεται στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Τουρκίας» και ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα τα οποία είναι απαγορευμένα από την ΕΕ, καθώς συνδέονται με δυσάρεστες συνέπειες στη δημόσια υγεία μέσω της τροφικής αλυσίδας και μέσω της γενικότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης». Κάτι το οποίο «τεκμηριώνεται από τον τελωνειακό έλεγχο που διενεργεί το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό στα σημεία εισόδου-εξόδου, όπου μεγάλα φορτία προϊόντων φυτικής προέλευσης ελέγχονται δειγματοληπτικά και κρίνονται ακατάλληλα για να περάσουν τα σύνορα της χώρας και της ΕΕ».

Επίσης, σημείωνε ότι «κατά τους αεροψεκασμούς στην Τουρκία, τα ψεκαστικά αεροσκάφη πετούν και πάνω από τις ελληνικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κάνοντας ελιγμούς, προκειμένου να ψεκάσουν τους αγρούς στην τουρκική πλευρά. Ωστόσο, η εγγύτητα και οι άνεμοι συμβάλλουν στο να καταλήγουν τα φυτοφάρμακα σε μεγάλο ποσοστό στην ελληνική πλευρά. Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο των αγροτών και των εργατών γης, αλλά και των καταναλωτών».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, στην απάντησή του, διευκρινίζει ακόμα ότι «η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην Τουρκία υπόκειται σε άδεια, καταχώριση και επιθεώρηση» και ότι «η εναρμόνιση της νομοθεσίας με το κεκτημένο στον τομέα αυτόν έχει προχωρήσει», ενώ «για την αποζημίωση των γεωργών, η Ελλάδα μπορεί να χορηγήσει, για παράδειγμα, ενισχύσεις ήσσονος σημασίας βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1408/2013 της Επιτροπής».

Στο ερώτημα της κ. Σπυράκη εάν «υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των κρατών μελών από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που οφείλονται σε πρακτικές τρίτων χωρών και πώς αυτό εφαρμόζεται», ο κ. Βαρχέλι σημειώνει ότι αυτή η προστασία βασίζεται σε πολυμερείς συμφωνίες, «όπως η σύμβαση της Στοκχόλμης του 2001 για τους έμμονους οργανικούς ρύπους (η ΕΕ, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι συμβαλλόμενα μέρη). Ως εκ τούτου, οι παραβιάσεις μπορούν να καταγγέλλονται στα όργανα της Σύμβασης».

Το «κλειδί» για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, όπως τονίζεται στην ερώτηση της κ. Σπυράκη, είναι εάν «υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από την Επιτροπή επιτόπιοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από παράνομα φυτοφάρμακα». Για το θέμα αυτό, ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, υπογραμμίζει ότι «η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή διενεργεί ελέγχους σε τρίτες χώρες για να επαληθεύσει τη συμμόρφωση της νομοθεσίας και των συστημάτων τους, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι τα εμπορεύματα που εξάγονται στην Ένωση ανταποκρίνονται στις σχετικές απαιτήσεις της ΕΕ. Ωστόσο, η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή δεν διαθέτει νομική βάση για τη διενέργεια ή τη χρηματοδότηση επιτόπιων ελέγχων».

Σχετικά με τους «μηχανισμούς και τα εργαλεία αποζημιώσεων για τους αγρότες», που επλήγησαν από τη συγκεκριμένη τακτική, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ .Βαρχέλι, σημειώνει ότι «το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) μπορεί να παρέχει στήριξη στους γεωργούς για προληπτικές δράσεις και για την αποκατάσταση της γεωργικής γης και του παραγωγικού δυναμικού που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, δυσμενή κλιματικά φαινόμενα και καταστροφικά συμβάντα» και ότι «το ΕΓΤΑΑ μπορεί, επίσης, να παρέχει στήριξη για τη διαχείριση κινδύνου: ασφάλιση της παραγωγής και σταθεροποίηση του εισοδήματος», προσθέτοντας ότι «η τρέχουσα έκδοση του ελληνικού προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) στηρίζει μόνο προληπτικές δράσεις» και ότι «για να λάβουν και άλλες μορφές στήριξης, τα κράτη μέλη πρέπει να τροποποιήσουν το ΠΑΑ που έχουν καταρτίσει».

 ΑΠΕ ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Διερευνά αεροψεκασμούς Τούρκων με απαγορευμένα φυτοφάρμακα στον Έβρο"

Σε εξάμηνη αναστολή επαγγέλματος καταδικάστηκε ο αντιεμβολιαστής γιατρός Φαίδωνας Βόβολης

Την προσωρινή αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για έξι μήνες αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον αρνητή γιατρό Φαίδωνα Βόβολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ, από τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Βόβολη -ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να έχει διοργανώσει συγκεντρώσεις κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και έχει κάνει λόγο για «πειραματικά» εμβόλια- «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε εξάμηνη αναστολή επαγγέλματος καταδικάστηκε ο αντιεμβολιαστής γιατρός Φαίδωνας Βόβολης"

Καιρός αύριο: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει καταιγίδες και χαλάζι

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία τοπικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει καταιγίδες και χαλάζι"

Κύπρος – Προκαλεί ξανά η Τουρκία – Μπήκαν μπουλντόζες στην Αμμόχωστο

Σε νέες εργασίες στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου προβαίνει σήμερα, Τετάρτη, το κατοχικό καθεστώς και, συγκεκριμένα, στο τμήμα της περιφραγμένης πόλης, για το οποίο στις 20 Ιουλίου ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά».

Βίντεο του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του κατοχικού «δημαρχείου» Αμμοχώστου, όπως και στρατιώτες, κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων.

Ο Ερσίν Τατάρ είχε πει στις 20 Ιουλίου ότι η «αποστρατικοποίηση» του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι. Με αυτό το βήμα, είχε προσθέσει, οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», με αίτημα επιστροφής, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την κίνηση αυτή είχε στηρίξει και ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, που βρισκόταν στα Κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Στις 2 Αυγούστου, ο «πρωθυπουργός» του ψευδροκράτους, Ερσάν Σανέρ, είχε δηλώσει πως το «υπουργικό συμβούλιο» πήρε την απόφαση να καταργήσει για το 3,5% του Βαρωσίου, συνολικής έκτασης 5 τ.χλμ, το «καθεστώς της στρατιωτικής περιοχής».

Ο Σανέρ είχε πει, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή και θα μπορούσαν να ζήσουν υπό την «κυριαρχία της τδβκ» (ψευδοκράτος), ενώ είχε κάνει λόγο και για περιουσία του ΕΒΚΑΦ (τουρκικό ίδρυμα διαχείρισης θρησκευτικών περιουσιών) σε αυτή την περιοχή, η οποία θα αξιολογηθεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» δεν δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος – Προκαλεί ξανά η Τουρκία – Μπήκαν μπουλντόζες στην Αμμόχωστο"

Το αδιαχώρητο στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Αθηνών - Καθισμένοι ακόμη και στα παράθυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αδιαχώρητο φαίνεται πως δημιουργήθηκε στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Αθηνών, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στα… παράθυρα!

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, εν μέσω πανδημίας, κατά τη διάρκεια μαθήματος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Στις εικόνες καταδεικνύεται το μέγεθος της επιθυμίας των φοιτητών για την επιστροφή στον φυσικό τους χώρο αλλά παράλληλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα προβλήματα ως προς την εφαρμογή των αποστάσεων και του συγχρωτισμού εν μέσω covid-19.

Στο βίντεο που δημοσιεύουν τα «Φοιτητικά Νέα» οι αποστάσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν πάει περίπατο. Ένας φοιτητής που βρισκόταν στο αμφιθέατρο, είπε χαρακτηριστικά στα «Φοιτητικά Νέα»: «350+ άτομα μέσα σε μια αίθουσα, όντας όρθιοι προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας ακόμη και αν φοράμε μάσκα».

Δείτε το βίντεο με την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στις 9:30 το πρωί, σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς οι φοιτητές δεν χωρούσαν για να παρακολουθήσουν το μάθημα: Δείτε βίντεο



foititikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Το αδιαχώρητο στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Αθηνών - Καθισμένοι ακόμη και στα παράθυρα (ΒΙΝΤΕΟ)"

Κορονοϊός: «Όχι» του FDA στη Moderna για την τρίτη δόση του εμβολίου

Οι επιστήμονες του FDA δήλωσαν ότι η Moderna δεν κάλυψε όλα τα κριτήρια που είχαν θέσει ώστε να εγκρίνουν τη χρήση του εμβολίου της για τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού, πιθανώς γιατί η αποτελεσματικότητα των δυο πρώτων δόσεων παραμένει ισχυρή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Τα στελέχη του FDA δήλωσαν ότι τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν ότι η τρίτη δόση ενισχύει τα προστατευτικά αντισώματα, αλλά η διαφορά στα επίπεδα αντισωμάτων πριν και μετά τη δόση δεν ήταν αρκετά μεγάλα, ειδικά για όσους είχαν σε υψηλά επίπεδα.

Τυπικά ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την άποψη της επιστημονικής επιτροπής, αλλά σπάνια αποκλίνει από αυτή. Θα υπάρξει συνάντηση συμβούλων του CDC την άλλη εβδομάδα για να συζητήσει συγκεκριμένες συστάσεις για το ποιο μπορούν να λάβουν τρίτη δόση, αν ο FDA τις εγκρίνει.

«Υπήρξε σίγουρα τόνωση στα αντισώματα; Ήταν αρκετή; Ποιος ξέρει, δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένο ποσοστό που απαιτείται και δεν ήταν ξεκάθαρο πόση τόνωση προέκυψε από την μελέτη», σχολίασε μέσω email ο καθηγητής John Moore.

Η Moderna αναζητούσε έγκριση για μια τονωτική ένεση 50 μικρογραμμαρίων, μισή από την ισχύ του αρχικού εμβολίου που δόθηκε σε δυο δόσεις. Αφορούσε ηλικίες άνω των 65 ετών και όσους είναι σε υψηλό ρίσκο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: «Όχι» του FDA στη Moderna για την τρίτη δόση του εμβολίου"

Κορωνοϊός: Στα 2.338 τα νέα κρούσματα - 343 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.338, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 684.706 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.029 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.03 (95% ΔΕ: 0.98 - 1.1)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.241 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 297 (86.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 46 (13.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.221 ασθενείς. 

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 222 (ημερήσια μεταβολή +37.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την εβδομάδα 04 Οκτωβρίου 2021 - 10 Οκτωβρίου 2021, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.48%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά εντοπίζονται σε Καβάλα (1,19%), Λάρισα (1,18%), Πιερία (1,17%) και Καστοριά (1,14%).

Τέλος, την εμβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.135, αποτελώντας το 27% (-3.57% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.302, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.000. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.3.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.338 κρουσμάτων covid-19, έει ως εξής:

48 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

84 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

41 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

89 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

144 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

76 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

71 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

382 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

74 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

92 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

34 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

24 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

30 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

157 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

98 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

52 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

45 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

65 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

11 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

36 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

2 κρούσματα στο Άγιο Όρος

45 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.338 τα νέα κρούσματα - 343 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι"

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9 για όσους είδαν «φουσκωμένο» τον ΕΝΦΙΑ

ΑΑΔΕ: Ανοιξε η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2021.

Οι φορολογούμενοι που εντόπισαν λάθη και παραλείψεις στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να εμφανίζεται αυξημένος, θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση στην ΑΑΔΕ.

Εν συνεχεία, θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν. Να σημειωθεί ότι οι δυο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Στην περίπτωση που λόγω των αλλαγών που θα κάνει ο φορολογούμενος, προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Εφορία, προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Όποιος έχει λάθη ή παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση ενός ή περισσοτέρων από τα έντυπα Ε9 που υπέβαλε για τα έτη 2010-2021, έχει το δικαίωμα να εισέλθει στην εφαρμογή «Ε9 Περιουσιολόγιο» και να επιλέξει το έτος για το οποίο θέλει να υποβάλει τη νέα διορθωτική δήλωση. Αν επιλέξει να διορθώσει στοιχεία δηλώσεων Ε9 ενός ή περισσοτέρων ετών της περιόδου μετά το 2010, οι όποιες αλλαγές επιφέρει στην εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης θα μπορούν να μεταφερθούν και στα Ε9 των επόμενων ετών, οπότε θα μεταβληθεί και η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

– Σε κάθε περίπτωση που θα πραγματοποιείται μία μόνο διόρθωση στη δήλωση Ε9 ενός μόνο από τα έτη 2010 και μετά, τότε η διόρθωση αυτή θα μπορεί να μεταφερθεί και στις δηλώσεις των επομένων ετών μέχρι και του έτους 2021.

– Εάν οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται αφορούν περισσότερα του ενός έτη, θα πρέπει ο φορολογούμενος να ξεκινήσει την υποβολή δήλωσης Ε9 από το πρώτο διαθέσιμο στη εφαρμογή έτος που πρέπει η τροποποίηση αυτή να γίνει. Όταν επιλέγεται οριστικοποίηση της υποβληθείσας δήλωσης Ε9 σε ένα έτος, εάν κάποιες από τις διορθώσεις που έγιναν, αφορούν και επόμενο έτος, τότε δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης αυτής στο επόμενο έτος. Εμφανίζεται παράθυρο με σχετικό μήνυμα. Στο επόμενο έτος, η δήλωση μεταφέρεται ως «προσωρινά» υποβαλλόμενη και ο φορολογούμενος, πρέπει να επιλέξει το έτος αυτό και στη συνέχεια την καρτέλα «υποβολή δήλωσης Ε9», ώστε να μπορέσει να την επεξεργαστεί.

– Όταν επιλέγεται μεταφορά δήλωσης στο επόμενο έτος, στο έτος που έγινε η μεταφορά και πριν ξεκινήσει η επεξεργασία της προσωρινής δήλωσης, πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί από την προσωρινή δήλωση, μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης από τις διαθέσιμες ενέργειες.

Τα 10 βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1. Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.

2. Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

3. Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κλπ) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου, είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου, είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

4. Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.

5. Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

6. Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, ΑΦΜ συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

7. Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

8. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

9. Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

10. Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9 για όσους είδαν «φουσκωμένο» τον ΕΝΦΙΑ"

Εφετείο: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εκπαιδευτικών

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Εφετείο Αθηνών την απεργία των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Εφετείο απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή τριών χιλιάδων ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

Δείτε την απόφαση του Εφετείου ΕΔΩ

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εφετείο: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εκπαιδευτικών"

Η Τουρκία εμφανίζει πάλι χάρτες με... μελλοντικές γεωτρήσεις (εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας)

Κλιμακώνει περαιτέρω η Τουρκία τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας ανοιχτά με γεωτρήσεις και έρευνες σε περιοχές δυνητικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι χάρτες που δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αγνοούν παντελώς τη συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, φτάνουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα έως την Κάσο, τη Ρόδο στα έξι μίλια από την Πάφο και περιλαμβάνουν την περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ενδιαφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα όπως ήταν μέχρι τώρα», διαμηνύει η Άγκυρα.

Οι χάρτες και οι παράλληλες απειλές για έρευνες, αποτελούν συνέχεια των προκλητικών ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας. Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε περί μονομερούς ανακήρυξης ΑΟΖ από την Τουρκία ενώ εστάλη και επιστολή στον ΟΗΕ με την οποίοι η Άγκυρα αμφισβητεί ανοιχτά την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία εμφανίζει πάλι χάρτες με... μελλοντικές γεωτρήσεις (εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας)"

O φοιτητής που δέχθηκε επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μιλά στην ΕΡΤ – Απειλείται η ζωή μας (video)

«Αυτό το οποίο είναι πραγματικότητα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι ότι δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. Απειλείται η ζωή των φοιτητών, των καθηγητών και πολλών ακόμα μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας επειδή εκφράζονται ελεύθερα», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, θύμα επίθεσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Όπως δήλωσε τα τρία άτομα του επιτέθηκαν εντός του πανεπιστημίου για το γεγονός ότι εκφράστηκε υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Προφανώς τα άτομα αυτά αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία με τον ξυλοδαρμό και τον εκφοβισμό μας», δήλωσε ο τριτοετής φοιτητής. Ο ίδιος επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία του δήλωσε ότι δεν μπορεί να επέμβει εντός του πανεπιστημίου.

«Βλέπω ότι δεν υπάρχει θεσμική προστασία», τόνισε το θύμα της επίθεσης. «Έχει καταργηθεί το άσυλο αλλά, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί λύση. Τα περιστατικά είναι πολλά και συχνά. Η Πολιτεία και η αστυνομία πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, με εμάς τους φοιτητές να είμαστε τα θύματα ενώ οι δράστες μένουν ατιμώρητοι».

Γραπτή απάντηση για το θέμα εξέδωσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέροντας τα εξής:

«Το πανεπιστήμιο διερευνά όλες τις πτυχές του περιστατικού και θα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές».

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "O φοιτητής που δέχθηκε επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μιλά στην ΕΡΤ – Απειλείται η ζωή μας (video)"

Και φέτος θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Οριστικό τέλος μπήκε στο… θρίλερ με το αν και πότε θα αλλάξει η ώρα σε χειμερινή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, κανονικά -όπως κάθε χρόνο- θα γίνει η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Τα περιοριστικά μέτρα φεύγουν, ο ιός της γρίπης επανέρχεται – SOS από τους επιστήμονες
Οπότε, θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..».

Διαβάστε Περισσότερα » "Και φέτος θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω"

Από αύριο ξεκινά η δωρεάν διάθεση των πέντε self test στους μαθητές

Από αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 23 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

· το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

· ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

· βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

· οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

· η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από αύριο ξεκινά η δωρεάν διάθεση των πέντε self test στους μαθητές"

Ξήλωσε καλώδια μήκους εννέα χιλιομέτρων από φωτοβολταϊκά

Χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό του ένας Έλληνας που τσάκωσαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Λιβαδειάς στη Θήβα, αλλά έβγαλαν... «λαγό» καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ξηλώσει καλώδια μήκους... 9.000 μέτρων και αξίας 14.000 ευρώ από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής!

Η κλοπή είχε γίνει την 1η Οκτωβρίου και μαζί του ήταν άγνωστος αριθμός συνεργών του, για την ταυτοποίηση των οποίων διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Θηβών. Το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του δράστη κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών και ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα!

Στις 15 Ιουλίου, είχε συλληφθεί ξανά μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από ένα αγρόκτημα στην περιοχή Λουκίσια της Εύβοιας και είχε ταυτοποιηθεί για άλλες δύο λεηλασίες φωτοβολταϊκών πάρκων ιδιοκτησίας εταιρειών σε περιοχές της Ελλοπίας και των Θεσπιών, που είχαν γίνει στις 26 και στις Ιουνίου με λεία καλώδια μεγάλου μήκους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξήλωσε καλώδια μήκους εννέα χιλιομέτρων από φωτοβολταϊκά"

Σκρέκας: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος 1,1 δισ. ευρώ από τις διασυνδέσεις των νησιών

Μείωση 1,1 δισεκ. ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος όλων των καταναλωτών θα φέρει την επόμενη 4ετία η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών και η συνεπακόλουθη μείωση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο συνέδριο του energypress για τις ανανεώσιμες πηγές και την αποθήκευση ενέργειας.

Συγκεκριμένα το όφελος θα είναι 138 εκατ. ευρώ το 2022 και κλιμακώνεται σε 238 εκατ. το 2023, 348 εκατ. το 2024 και 385 εκατ. το 2025. Το όφελος προκύπτει (με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου) από την διακοπή λειτουργίας των πετρελαϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά που διασυνδέονται (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) και την ηλεκτροδότησή τους από το διασυνδεδεμένο σύστημα.

Οι επενδύσεις, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι επωφελείς για την οικονομία και την κοινωνία. Παράλληλα, ανέφερε ότι ετοιμάζεται η κατάρτιση κλιματικού νόμου, η αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ενέργειας και Κλίματος ώστε να προσαρμοστεί στους αυξημένους στόχους της ΕΕ ενώ προωθείται το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκρέκας: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος 1,1 δισ. ευρώ από τις διασυνδέσεις των νησιών"

Κρίση στα κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση

Την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» υπέβαλε ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σανέρ επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή», τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψαν εντός της «κυβέρνησης».

Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Σανέρ πρόσθεσε ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα τρία κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου.

Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από το να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Ως τελευταίο, σημείωσε, ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση –όπως είπε– για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη «βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

 ΚΥΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίση στα κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση"

Αυτές είναι οι ανώτατες τιμές στα είδη των κυλικείων στα σχολεία

Τις ανώτατες τιμές για τα είδη που πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων καθορίζει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα η απόφαση του εκδόθηκε σε ΦΕΚ ορίζει τα εξής:

   α. Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,10 ευρώ

β. Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας ελαιολάδου και άλλων) 1,35 ευρώ

γ. Απλό αρτοσκεύασμα – Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό, σε ατομική συσκευασία τουλάχιστον 95 γραμμαρίων. 0,50 ευρώ

δ. Τυρόπιτα – Πίτα λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 140 γρ. 1,20 ευρώ

 ε. Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 0,35 ευρώ

στ. Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία των 250ml , 1 ευρώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτές είναι οι ανώτατες τιμές στα είδη των κυλικείων στα σχολεία"

Μέτρα για την ενεργειακή κρίση ανακοινώνει η Κομισιόν

Ενιαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που έχει δημιουργηθεί λόγω της αύξησης των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα η Κομισιόν.

Πρόκειται για το toolkit που θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, πέρα από εκείνα που έχουν ανακοινώσει τα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με την εργαλειοθήκη της Κομισιόν οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών θα μπορούν:

* να πραγματοποιούν βραχυπρόθεσμες πληρωμές προς ευάλωτες ομάδες μέσω της κάλυψης μέρους του λογαριασμού τους ή μέσω άλλων Εσόδων που διαθέτουν.

* να καθυστερήσουν την αποπληρωμή των οφειλών,

* να μην προβαίνουν σε αποσυνδέσεις για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο θα οριστεί.

Παράλληλα, θα δίνεται η ευελιξία στα κράτη μέλη να μειώνουν τη φορολογία στην ενέργεια για περιορισμένο χρονικόν διάστημα και στοχευμένα σε ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.

Το toolkit θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις και τις βιομηχανίες, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με το αυξημένο κόστος στην ενέργεια. Για να λάβουν τις κρατικές ενισχύσεις θα πρέπει να μέτρα στήριξης να μην βαίνουν ενάντια στις αρχές του ανταγωνισμού και τους σχετικούς κανόνες.

Η Κομισιόν αναμένεται να συστήνει στα κράτη-μέλη να επιταχύνουν τις δημοπρασίες ΑΠΕ, την αδειοδότηση και τις σχετικές επενδύσεις, να αυξήσουν την παραγωγή εξοπλισμού, να αναπτύξουν την αποθήκευση, τις επενδύσεις στην εξοικονόμηση και στα διεθνή δίκτυα.

Επιπλέον, η Κομισιόν πρόκειται να διερευνήσει τα πιθανά οφέλη από μια κοινή εξασφάλιση αποθεμάτων φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα για την ενεργειακή κρίση ανακοινώνει η Κομισιόν"

Αρνείται η Χριστάκης ΑΒΕΕ την κατηγορία για «ελληνοποίηση» βουλγαρικού τυριού

Η εταιρεία «Χριστάκης ΑΒΕΕ» προβαίνει στην παρούσα για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή της απέναντι σε όσους ανεύθυνα και χωρίς να έχουν συνείδηση της πραγματικότητας, θεωρούν ότι μπορούν να συκοφαντούν το όνομά μας προς εξυπηρέτηση συμφερόντων” σχολιάζει η εταιρεία μετά την ανακοίνωση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία γνωστοποίησε ότι η εταιρεία «ελληνοποίησε» 7,7 βουλγαρικού τυριού.

«Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από τρεις γενιές, έχοντας λάβει πολλά βραβεία ποιότητας φέτας με πολλές διακρίσεις και προασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την ελληνική φέτα στις αγορές του εξωτερικού. Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και την ελληνική αγορά και συνεργαζόμαστε σε μόνιμη βάση με ντόπιους παραγωγούς γάλακτος.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε κανέναν έλεγχο εντοπίστηκε η παραμικρή παρανομία εκ μέρους μας είτε αυτή αφορά ελληνοποίηση προϊόντος είτε νόθευση αυτού είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Μάλιστα είμαστε από τους λίγους που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούμε ακόμα με όλες μας τις δυνάμεις να διατηρήσουμε αλώβητη τόσο την ποιότητα της φέτας που παράγουμε όσο και τη τιμή της, σε αντίθεση με τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να πλουτίσουν εις βάρος του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε και διαβάζουμε σε περιορισμένη όμως εμβέλεια, ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΟΕ - ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ ανακαλούν από την αγορά (εσωτερικού και εξωτερικού) προϊόντα και κυρίως φέτα - που κατά εκτιμήσεις μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τόνους - τα οποία αντιβαίνουν στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη νομοθεσία, καθώς είτε είναι νοθευμένη με αγελαδινό γάλα, είτε με σκόνη είτε περιέχει φυτικές ουσίες και όμως την πουλούν ως φέτα.

Οι επιχειρήσεις αυτές - που κατ’ επανάληψη έχουν εντοπιστεί να ελληνοποιούν ή να νοθεύουν - συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι δημόσιες αρχές αποφεύγουν να δημοσιοποιούν τα ονόματα αυτά.

Αντίθετα με αυτές, για την εταιρία «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία ανάκληση προϊόντος και ποτέ δεν βρέθηκε να κυκλοφορεί στην αγορά - γιατί ποτέ δεν κυκλοφόρησε - οποιοδήποτε προϊόν παραγωγής μας που να μην πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνείται η Χριστάκης ΑΒΕΕ την κατηγορία για «ελληνοποίηση» βουλγαρικού τυριού"

Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Χαλαρώστε τις κυρώσεις αλλιώς θα αντιμετωπίσετε κύματα μεταναστών

Η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προειδοποίησε τους απεσταλμένους της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι οι προσπάθειες να τους ασκηθεί πίεση με τη μορφή κυρώσεων ενδέχεται να προκαλέσουν ένα κύμα οικονομικών μεταναστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν Αμίρ Χαν Μουτάκι δήλωσε στους Δυτικούς διπλωμάτες στη διάρκεια των συναντήσεών τους τις τελευταίες ημέρες στη Ντόχα ότι «η αποδυνάμωση της αφγανικής κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, διότι αυτό ενδέχεται να επηρεάσει άμεσα την παγκόσμια ασφάλεια και να προκαλέσει οικονομική μετανάστευση», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Τρίτη.

Οι Ταλιμπάν ανέτρεψαν την Aφγανική κυβέρνηση τον Αύγουστο, έπειτα από 20 χρόνια. Έκτοτε η διεθνής κοινότητα επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στο Αφγανιστάν: οι τράπεζες της χώρας έχουν έλλειψη ρευστότητας και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πληρώνονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μουτάκι δήλωσε στη συνάντηση στη Ντόχα: «Ζητάμε επίμονα από τις χώρες του κόσμου να άρουν τις κυρώσεις και να επιτρέψουν στις τράπεζες να λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου οι οργανώσεις αρωγής και η κυβέρνηση να μπορέσουν να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων τους μέσω των δικών τους πόρων και της διεθνούς βοήθειας».

Φόβοι στην Ε.Ε για κύματα μεταναστών

Οι χώρες της Ευρώπης κυρίως φοβούνται ότι σε περίπτωση κατάρρευσης της αφγανικής οικονομίας πολλοί Αφγανοί θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη, ασκώντας πίεση στις γειτονικές χώρες όπως το Πακιστάν και το Ιράν, και στη συνέχεια στα σύνορα της ΕΕ.

Η Ουάσινγκτον και η ΕΕ έχουν δηλώσει έτοιμες να στηρίξουν ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στο Αφγανιστάν, όμως αποφεύγουν να στηρίξουν άμεσα τους Ταλιμπάν, εφόσον αυτοί δεν δεσμεύονται ότι θα σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως των γυναικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Χαλαρώστε τις κυρώσεις αλλιώς θα αντιμετωπίσετε κύματα μεταναστών"

Ρόδος: Κοριτσάκι 8 ετών νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό

Σε ίδρυμα του νησιού μας, νοσηλεύεται υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου, ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 8 ετών, το οποίο κατάγεται από χωριό της Ρόδου, καθώς έγινε καταγγελία από συμπατριώτη μας ότι είχε πέσει θύμα βιασμού!

Η υπόθεση που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα  «Η Ροδιακή» έχει τεθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και έδωσε εντολή σε κάθε αρμόδια υπηρεσία  να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση ότι έχει τελεστεί βιασμός παρά φύση, γεγονός που ενεργοποιεί άμεσα τη διαδικασία ποινικών διώξεων και την κατεπείγουσα έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το 8χρονο κορίτσι είχε επαφές ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα.
Στο παιδί παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη και στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς κοινωνική λειτουργός ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος.

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Κοριτσάκι 8 ετών νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό "

Νίκη Κεραμέως: «Τρομακτική παραπληροφόρηση» για την αξιολόγηση – Κρούσματα σε σχολεία με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της αξιολόγησης, αλλά και στα σχολεία που είναι κλειστά λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (13/10) στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε επίσης ότι σχετικά με τον ξυλοδαρμό φοιτητή στο ΟΠΑ (σ.σ. πρώην ΑΣΟΕΕ) διεξάγεται αναλυτική έρευνα για το περιστατικό. 

Σχετικά με την αξιολόγηση, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός έκανε λόγο για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε. 

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων». 

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με την πανδημία του κορονοϊού, είπε ότι «Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας». Σημείωσε, δε, ότι σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλότερα. 

«Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα test… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από self test» ανέφερε δε. «Έχουμε και rapid test, εργαστηριακά test» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, κάλεσε τους πολίτες «να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά. 

Αναλυτική έρευνα για την επίθεση σε φοιτητή

Για την επίθεση στο φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (σ.σ. πρώην ΑΣΟΕΕ), η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» δήλωσε.

Όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκη Κεραμέως: «Τρομακτική παραπληροφόρηση» για την αξιολόγηση – Κρούσματα σε σχολεία με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού"

Καιρός: Χιόνια στον Όλυμπο – Εντυπωσιακός ο χιονισμένος Όλυμπος από τη Λάρισα (φωτ.)

Με ένα διαφορετικό σκηνικό ξύπνησαν οι Λαρισαίοι σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021. Ο Όλυμπος το βουνό των Θεών, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, φαίνεται εντυπωσιακός καθώς το χιόνι έχει καλύψει τις κορυφές τους.

Στην κατάσταση βοηθάει πολύ η καθαρή ατμόσφαιρα λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» και λίγες ώρες πριν την έλευση της νέας κακοκαιρίας με την ονομασία «Μπάλος». Όσοι βρεθούν σε κάποιο ανοιχτό σημείο της Λάρισας ή σε κάποιο ψηλό κτίριο μπορούν να το απολαύσουν. Όσοι πάλι δεν τα καταφέρουν έχουν την δυνατότητα να το δούνε μέσα από τις φωτογραφίες του Larissanet.gr:

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Χιόνια στον Όλυμπο – Εντυπωσιακός ο χιονισμένος Όλυμπος από τη Λάρισα (φωτ.)"

ΑΠΘ: Με το «καλημέρα» το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή

Τη μέρα επανέναρξης της δια ζώσης λειτουργίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, από ανακοίνωση του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, βρέθηκε θετικός ανεμβολίαστος φοιτητής, ο οποίος το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας παρακολούθησε δύο μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα (Μ1) της Σχολής:

1. Το μάθημα με θέμα «Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα, με διδάσκουσα την επίκουρη καθηγήτρια Φανή Πεταλίδου, και

2. Την «Κλασική Θεωρία Ελέγχου» που ακολούθησε αμέσως μετά, από τις 5 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, με διδάσκοντα τον καθηγητή Νικόλαο Καραμπετάκη.

Με την ανακοίνωσή του το Τμήμα Μαθηματικών καλεί όλους τους φοιτητές που παραβρέθηκαν σε κάποια από αυτές τις δύο παραδόσεις να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

«Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών. Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθήστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, μέρα επανέναρξης των διά ζώσης μαθημάτων στο ΑΠΘ μετά από 19 μήνες, η Σχολή Θετικών Επιστημών ήταν από αυτές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό φοιτητών. Σε ρεπορτάζ του το euro2day.gr είχε καταγράψει μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων στην είσοδο και στα σκαλοπάτια της Σχολής, αναμένοντας τη σειρά τους για τον έλεγχο πιστοποιητικών και την είσοδό τους στο κεντρικό κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σχολή έχει προμηθευτεί και εγκαταστήσει συνολικά 14 συσκευές απολύμανσης του αέρα σε «τυφλά» αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας χωρίς δυνατότητα φυσικού αερισμού.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΘ: Με το «καλημέρα» το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή "

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Ξυλοδαρμός φοιτητή από αντιεξουσιαστές

Άγνωστοι γρονθοκόπησαν το απόγευμα της Τρίτης φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, ομάδα τριών ατόμων που φέρεται να πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο αναγνώρισαν το στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολό, και του επιτέθηκαν.

Ο 20χρονος φοιτητής, μιλώντας στο kathimerini.gr, τόνισε ότι βρισκόταν στο ΟΠΑ για μάθημα. «Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές», τόνισε. 

Από την πλευρά του, σε συνομιλία με το kathimerini.gr, ο εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ, Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι οι δράστες αναγνώρισαν το θύμα και τον χτύπησαν επειδή έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας. «Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;», του είπαν και τον χτύπησαν.

«Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια μας στο Πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο Πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Η κατάσταση του νεαρού φοιτητή εξετάζεται, ωστόσο ο ίδιος ήταν εύλογα σε κατάσταση σοκ, όταν η «Κ» επικοινώνησε μαζί του.

Οι δράστες φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θύμα και μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει ενημέρωσαν άμεσα τον πρύτανη και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο του ΟΠΑ και για ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Σε αστυνομικές πηγές έφτασε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων, ότι ο φοιτητής κατά λάθος βρέθηκε στο υπόγειο του ΟΠΑ, όπου ομάδα αντιεξουαστιαστών προετοίμαζαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα.

Οι αντιεξουστιαστές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θεώρησαν ύποπτη την παρουσία του στο χώρο και του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά και κατόπιν τον προπηλάκισαν. 

Ο πρύτανης του ΟΠΑ κ. Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε στην «Κ» ότι θα διερευνηθούν άμεσα οι πτυχές του περιστατικού από το ίδρυμα και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Αρχές.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Ξυλοδαρμός φοιτητή από αντιεξουσιαστές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news