facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Έρχεται lockdown από την προσεχή Δευτέρα για όσους δεν εμβολιαστούν με την 3η δόση – Ποιους αφορά

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γι' αυτό από την προσεχή Δευτέρα (13 Δεκεμβρίου) θα ισχύσει lockdown στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης  για χιλιάδες εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που έχασαν την προθεσμία για εμβολιασμό με την τρίτη δόση στους επτά μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  οι εξηντάρηδες και πάνω που έχουν κάνει την δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες και περισσότερο, αλλά δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου, μπλέκουν από τη Δευτέρα σε περιπέτειες. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν λήγει αυτομάτως και δε θα πάρουν ούτε ώρα παράταση. Μάλιστα, θα αντιμετωπίζονται όπως και οι πλήρως ανεμβολίαστοι!

Πού θα εφαρμόζεται το απαγορευτικό στους άνω των 60 ετών

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που είχαν ήδη δε θα περνά καν από το σκανάρισμα της εφαρμογής Covid Free App. Τι σημαίνει αυτό;

• Για να πάνε στην δουλειά τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα.

• Αποκλείονται και δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά και στους εσωτερικούς χώρους άθλησης.

• Θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο η τρένο.

Το μέτρο επηρεάζει τουλάχιστόν 150.000 πολίτες άνω των 60 που έχουν υπερβεί το επτάμηνο από την δεύτερη δόση κι όσο περνούν οι μέρες

Η κυβέρνηση υιοθετεί και την εισήγηση των ειδικών να λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης στους 3 μήνες αντί για τους 6 και να εκδίδονται μόνο με μοριακό test. Τα πρώτα πιστοποιητικά νόσησης θα λήξουν στα τέλη Ιανουαρίου.

Μάλιστα, έγινε πρόταση να ισχύσει το ίδιο και στην Ευρώπη, όπου έχει παρθεί απόφαση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να ισχύουν για 9 μήνες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Έρχεται lockdown από την προσεχή Δευτέρα για όσους δεν εμβολιαστούν με την 3η δόση – Ποιους αφορά"

Κορονοϊός – Βρετανία: Ανακοίνωσε νέα μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον - Κλειστά σχολεία και μπαρ και στην Δανία

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στη Βρετανία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώνει νέα μέτρα για να αποφευχθεί το lockdown.

Συγκεκριμένα ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επαναφορά της τηλεργασίας, χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους και είσοδο στα νάιτκλαμπ με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Από τη Δευτέρα, θα πρέπει να εργάζεστε από το σπίτι, εάν μπορείτε», ανέφερε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύεται από όλους όσοι θέλουν να μπουν σε νάιτκλαμπ και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα.

«Καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η Όμικρον διαδίδεται πολύ γρηγορότερα από την προηγούμενη παραλλαγή, τη Δέλτα» αφού μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία 568 κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται ότι διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες και «αυτή η εκθετική αύξηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και, δυστυχώς, σε αύξηση των θανάτων», σημείωσε.

«Για αυτό η εφαρμογή του Σχεδίου Β» στην Αγγλία είναι «η λογική επιλογή» ώστε να δοθεί χρόνος για να επιταχυνθεί η εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει επ’ αόριστον να επιβάλει περιορισμούς στην καθημερινότητα των πολιτών απλώς και μόνο επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται.

«Πιστεύω πραγματικά ότι θα έχουμε μια συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε την πανδημία. Επειδή θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστον με τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις –εννοώ τους περιορισμούς στον τρόπο ζωής των ανθρώπων– απλώς και μόνο επειδή ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού ακόμη, δυστυχώς, δεν έχει εμβολιαστεί», τόνισε.

Εκτός από την προτροπή για τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των θεάτρων και των κινηματογράφων. Ήδη η μάσκα ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα. Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως όταν οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν, τραγουδούν ή ασκούνται.

Για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα της Όμικρον, θα προτιμηθεί να κάνουν καθημερινά τεστ αντί να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ο Τζόνσον είπε ότι επιτρέπονται τα χριστουγεννιάτικα πάρτι αλλά «προφανώς όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός, το τακτικό πλύσιμο των χεριών και οι εξετάσεις είναι τα εύλογα πράγματα που πρέπει να γίνονται.

Πάνω από 45.500 νέα κρούσματα και 181 νεκροί την Τρίτη

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 45.691 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 180 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 145.826 ανθρώπους επί συνόλου 10.560.341 μολύνσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Εξάλλου, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 100 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον –ή B.1.1.529–, με το σύνολό τους να φθάνει τα 437.

Σχεδόν το 89% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και πάνω από το 81% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων· ξεπέρασε το 36% του πληθυσμού-στόχου.

Κλειστά σχολεία και μπαρ από τα μεσάνυχτα και στην Δανία

Η Δανία θα επιβάλει ξανά νέα μέτρα, που θα στοχεύουν στον περιορισμό της ταχείας διασποράς του κορονοϊού αλλά και της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από τη 15η Δεκεμβρίου και των εστιατορίων και μπαρ από τα μεσάνυχτα την Παρασκευή.

Επιπλέον, ενθαρρύνονται οι Δανοί να εργάζονται από το σπίτι και να ακυρώσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι. «Συνεχίζουμε να εκτιμάμε ότι είναι δυνατό να κρατήσουμε μεγάλα τμήματα της δανέζικης κοινωνίας ανοικτά, χάρη στη μεγάλη στήριξη προς τα εμβόλια», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η πρωθυπουργός της Δανίας έχει επανειλημμένως επαναλάβει ότι η κυβέρνηση θα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το ενδεχόμενο να επανεπιβάλει περιορισμούς, όμως η χώρα καταγράφει μια δραματική αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, σε επίπεδα ρεκόρ, τις τελευταίες εβδομάδες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Βρετανία: Ανακοίνωσε νέα μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον - Κλειστά σχολεία και μπαρ και στην Δανία"

Κορονοϊός: Λαμία: Γέμισαν οι τάφοι από θύματα της πανδημίας - Ανοίγουν νέους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε έναν πραγματικό πόλεμο βρίσκεται η ανθρωπότητα εδώ και δύο σχεδόν χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 3,5 εκατ. ανθρώπων.

Και στην Ελλάδα οι αριθμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος του δράματος, με κάθε περιοχή να έχει πληρώσει το δικό της φόρο σε ανθρώπινες ζωές στον ύπουλο και αόρατο εχθρό.

Δεν αποτελεί εξαίρεση η Φθιώτιδα και ειδικότερα η Λαμία όπου είχαμε και τα περισσότερα θύματα, γεγονός που δυστυχώς αποτυπώνεται και στην αύξηση των τάφων στο κεντρικό νεκροταφείο της Ξηριώτισσας.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου του Δήμου Λαμιέων Κώστα Κερπινιώτη, άνοιξε νέος χώρος στο Κοιμητήριο ειδικά για θύματα covid χωρητικότητας 44 θέσεων.

Όμως μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί 51, με αποτέλεσμα να γίνει νέα επέκταση.

Μιλώντας στο LamiaReport ο κ. Κερπινιώτης, ξεκαθαρίζει ότι οι συγκεκριμένες επεκτάσεις δεν έγιναν για να απομονωθούν οι άνθρωποι που πέθαναν από covid, αλλά γιατί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι εκταφές τους δεν μπορεί να γίνουν πριν τα 12 χρόνια, όταν ο μέγιστος χρόνος ταφής για τον υπόλοιπο κόσμο είναι τα 5+2 χρόνια.

Δυστυχώς από τα μέσα Νοεμβρίου και τον Δεκέμβρη, τα θύματα από κορωνοϊό αυξήθηκαν, όπως μαρτυρούν και οι πολλοί άφτιαχτοι τάφοι.

«Μακάρι αυτή να είναι η τελευταία επέκταση που χρειάζεται να κάνουμε εξαιτίας της πανδημίας…», εύχεται μπροστά στην κάμερα ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κερπινιώτης.

Δείτε το βίντεο από το κοιμητήριο της Ξηριώτισσας:

Δείτε και φωτογραφίες .....

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Λαμία: Γέμισαν οι τάφοι από θύματα της πανδημίας - Ανοίγουν νέους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)"

Αίγιο: Καταγγελίες στο Live News για ληγμένα εμβόλια – Κανένα θέμα λένε οι ειδικοί

Οι καταγγελίες στο LIVE NEWS για χορήγηση ληγμένων εμβολίων από το νοσοκομείο στο Αίγιο προκαλούν αίσθηση και τροφοδοτούν συζητήσεις.

Πολίτες στο Αίγιο που έτυχε να δουν την ημερομηνία λήξης στα σκευάσματα της Pfizer, παρατήρησαν πως αυτά είχαν λήξει πριν από λίγες μέρες και έφυγαν χωρίς να εμβολιαστούν

«Το μπουκαλάκι έγραφε ημερομηνία 30/11 και ο μήνας είχε 1-2 Δεκεμβρίου», λέει ο Χάρης Σπηλιωτόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Αιγίου.

Όλα άρχισαν στις αρχές του μήνα. Πολίτες που πήγαν να εμβολιαστούν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, παρατήρησαν ότι τα σκευάσματα είχαν ημερομηνία λήξης 30/11.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα περίπου 50 ραντεβού της ημέρας, μόνο 5 με 6 άτομα αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο και έφυγαν, παρά τις διαβεβαιώσεις για τη ασφάλεια των εμβολίων.

«Το λέμε από στόμα σε στόμα και από το Facebook και όταν ερχόντουσαν την επόμενη μέρα αυτοί που είχαν προγραμματίσει να κάνουν τα εμβόλια, ζητούσαν να δούνε το μπουκαλάκι τι ημερομηνία γράφει, άλλοι το δέχονταν άλλοι ακύρωναν το ραντεβού», συμπληρώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, σύμφωνα με την καταγγελία, εξηγούσαν εκείνο το διήμερο ότι τα εμβόλια μπορούσαν να χορηγηθούν κανονικά ακόμα και έναν μήνα μετά την ημερομηνία λήξης.

Μέχρι τα τέλη του μήνα που διανύουμε δηλαδή. Κάποιοι όμως δε δέχτηκαν να εμβολιαστούν.

«Προφανώς, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, υπήρχαν κάποια φιαλίδια που ξέμειναν, αλλά όντως πήρε την έγκριση το φάρμακο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Εντύπωση προκαλεί η στάση του διοικητή του νοσοκομείου. Σε επικοινωνία του LIVE NEWS μαζί του δήλωσε άγνοια για το θέμα και παρέπεμψε στην Πολιτική Προστασία.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ίδιου νοσοκομείου ωστόσο, ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρος.

«Το αναφέραμε και στη διοίκηση και εμείς θέλουμε και θέλαμε γενικότερα να μη δίνεται λαβή στον κόσμο, ειδικά για τα εμβόλια που υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις».

Από στόμα σε στόμα στο Αίγιο το θέμα πήρε διαστάσεις και πολύ γρήγορα ενημερώθηκε και η ΠΟΕΔΗΝ για αυτά που είχαν συμβεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ανάλογες καταγγελίες δεν έχουν γίνει για άλλα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Το θέμα στο Αίγιο έπαψε να υφίσταται στις 3 Δεκεμβρίου, όταν το νοσοκομείο παρέλαβε τη νέα παρτίδα των εμβολίων.

Το ερώτημα είναι αν οι άνθρωποι που έκαναν τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι θωρακισμένοι το ίδιο σωστά, όπως και οι υπόλοιποι που εμβολιάστηκαν.

Επίσημη παράταση στην ημερομηνία λήξης των εμβολίων

Η ίδια η Pfizer αλλά και οι επίσημες Αρχές, όπως ο ECDC, διαβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, με την εταιρεία μάλιστα να δίνει παράταση ενός μήνα στις ημερομηνίες λήξης των υπάρχοντων σκευασμάτων.

Στα καινούργια σκευάσματα, οι ημερομηνίες λήξης έχουν παραταθεί από τους 6 μήνες που ήταν αρχικά, στους 9.

Διευκρίνιση έκανε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και δεν υπάρχει θέμα με την ημερομηνία λήξης τους.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα»

«Είναι πάγια τακτική, το ξέρουμε έτσι και αλλιώς, πάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μερικές μέρες μετά. Είναι ένα όριο ασφαλείας πολύ αυστηρό και ενδεικτικό. Δε σημαίνει ότι μετά θα είναι επικίνδυνο το εμβόλιο», δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Έγινε ένα θέμα που δεν υπήρχε» είπε ο καθηγητής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Καταγγελίες στο Live News για ληγμένα εμβόλια – Κανένα θέμα λένε οι ειδικοί"

Εκτροχιάστηκε τρένο με 75 επιβάτες στου Ρέντη

Εκτροχιάστηκε πριν από λίγο στο ύψος του Αγίου Ιωάννη Ρέντη η αμαξοστοιχία 1323 τρένου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο εκτροχιάστηκε κατά την αλλαγή κλειδιών στο σημείο και  ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από το ατύχημα με τον συρμό. Ωστόσο, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στην γραμμή.

Οι 75 επιβάτες του τρένου έχουν ήδη αποβιβαστεί και η γραμμή Πειραιάς - Ρέντη παραμένει προσωρινά κλειστή.

Επίσης, αναχώρηση του συρμού 58 με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη θα καθυστερήσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκτροχιάστηκε τρένο με 75 επιβάτες στου Ρέντη"

Πιστοποιητικό νόσησης: Μειώνεται η διάρκειά του στους 3 μήνες – Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Αλλάζουν όλα με το πιστοποιητικό νόσησης του κορονοϊού, καθώς όπως αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Υγείας θα λήγει πλέον στους τρεις μήνες από έξι που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας  έρχεται μετά την αποδοχή της σχετικής εισήγησης από την επιτροπή των εμπειρογνομώνων. Μάλιστα, τα επόμενα 24ωρα θα εκδοθεί και η ΚΥΑ που θα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το πιστοποιητικό νόσησης

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Αλλαγές

Το ότι υιοθετείται τελικά η πρόταση της επιτροπής, αποτελεί ακόμα ένα μέτρο για να αυξηθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά της Covid 19.

Μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν εμβολιαστούν δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να μπουν σε:

  • εστίαση (κλειστοί χώροι)
  • κέντρα διασκέδασης
  • γυμναστήρια
  • θέατρα
  • κινηματογράφοι
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γήπεδα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιστοποιητικό νόσησης: Μειώνεται η διάρκειά του στους 3 μήνες – Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας"

Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά δύο 28χρονων που παρενόχλησαν δύο ανήλικες στην Ερμού

Ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ'εξακολούθηση και κατά συναυτουργία άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο 28χρονων ανδρών που συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας για παρενόχληση δύο ανήλικων κοριτσιών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, φέρονται να προσέγγισαν χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της Ερμού, δύο κορίτσια 12 και 14 ετών.

Αν και τα κορίτσια προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να επέμεναν προσπαθώντας να τις θωπεύσουν.

Τα δύο κορίτσια άρχισαν να φωνάζουν και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ που βρίσκονταν στο σημείο οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά δύο 28χρονων που παρενόχλησαν δύο ανήλικες στην Ερμού"

Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η τροπολογία για τις ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία που αυστηροποιεί τις κυρώσεις στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρότι εκείνα βρίσκονται ακόμα σε ηλικία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ψήφισε η Βουλή.

Η ρύθμιση των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης στοχεύει στην αντιμετώπιση των αρνητών γονιών και κηδεμόνων που κρατούν τα παιδια τους μακριά από το σχολείο  διαφωνώντας με τη χρηση μασκας και self test.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Στην επίμαχη ψηφοφορία, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ της ρύθμισης ψήφισε και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν διαφωνώντας με τον οριζόντιο χαρακτηρα της διάταξης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανεφερε μεταξυ αλλων «Ήταν μια διάταξη που υπήρχε ως πταίσμα! Προφανώς θα ελεγχθούν οι ιδιαιτερότητες ορισμένων οικογενειών, ωστόσο το να το κάνει κανείς συνειδητά ή για λόγους ιδεοληψίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μη το αντιμετωπίσουμε! Είναι ζήτημα ηθικής».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η τροπολογία για τις ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο"

Έρχονται 598 προσλήψεις εκπαιδευτικών-Από αύριο οι αιτήσεις

Την πρόσληψη 406 εκπαιδευτικών, ως προσωρινών αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στη Γενική Εκπαίδευση για το διδακτικό έτος 2021-2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης προχωρούν 192 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ κλάδων/ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας σε κενές οργανικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, διορίζονται 104 εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 88 εκπαιδευτικοί στα Μουσικά Σχολεία.

Με τους παραπάνω διορισμούς ο συνολικός αριθμός μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 11.699, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ορίζεται από την Πέμπτη 9 έως και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχονται 598 προσλήψεις εκπαιδευτικών-Από αύριο οι αιτήσεις "

Καιρός αύριο: 8 μποφόρ στο Αιγαίο – Που θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές επιφυλάσσει αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα ενταθούν.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νότιους 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: 8 μποφόρ στο Αιγαίο – Που θα βρέξει"

Κορονοϊός: Αυξήθηκε το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών – Έφτασε το 25%

Το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου, είναι 10.320, αποτελώντας το 25% (+4% για τα παιδιά από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,60% σε σύνολο 2.572.206 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,51% σε σύνολο 2.182.055 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,87%, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.039, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.401. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,27.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Αυξήθηκε το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών – Έφτασε το 25%"

Προσχέδιο της ΕΕ με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τα Βαρώσια

Στην ατζέντα της συνάντησης των 27 μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COREPER) στις Βρυξέλλες βρίσκεται το προσχέδιο του εγγράφου επιλογών της ΕΕ για τρόπους αντίδρασης στις ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Το προσχέδιο θα συζητηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας από τους πρέσβεις της επόμενης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το τρίτο προσχέδιο το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στις αντιπροσωπείες, καταγράφει ως επιλογές τα στοχευμένα νομικά μέτρα κατά ατόμων που ευθύνονται για τις ενέργειες στα Βαρώσια, περικοπές κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Τουρκία, περικοπές προενταξιακών κονδυλίων και πάγωμα των επαφών υψηλού επιπέδου ΕΕ - Τουρκίας.

Στα προσχέδια που κυκλοφόρησαν τις περασμένες ημέρες περιλαμβάνονται επίσης εκκλήσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό καθώς και για διάλογο στο νησί για θέματα φυσικού αερίου και συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία επί του προσχεδίου σε επίπεδο COREPER, η ολοκλήρωσή του εναπόκειται στους Υπουργούς Εξωτερικών. Το έγγραφο επιλογών μπορεί στη συνέχεια να αποτελέσει οδηγό για αποφάσεις σε επίπεδο Συμβουλίου, αναφορικά με τα επόμενα βήματα απέναντι στην Τουρκία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσχέδιο της ΕΕ με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τα Βαρώσια"

Κορωνοϊός: 81+5 θάνατοι με 5.899 κρούσματα και 709 διασωληνωμένους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.899, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 984.301, εκ των οποίων 50,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.536 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,07 (95% ΔΕ: 0.99 - 1.21)

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 350.129 τεστ, τα 25.496 μοριακά και τα 324.633 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα είναι 1,68% έναντι 1,18% χθες με σχεδόν διπλάσια τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 1.783 στην Αττική (2.156 χθες).
  • 935 στη Θεσσαλονίκη (1.048 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 247 από την Ανατολική Αττική (273 χθες).
  • 234 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (262 χθες).
  • 135 από τη Δυτική Αττική (165 χθες).
  • 239 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (260 χθες).
  • 476 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (642 χθες).
  • 194 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (241 χθες).
  • 232 από τον Πειραιά (256 χθες).
  • 26 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (57 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 62 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 1 στο Άγιο όρος 
  • 106 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 63 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 27 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 40 στην ΠΕ Άρτας.
  • 179 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 92 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 28 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 43 στην ΠΕ Δράμας.
  • 121 στην ΠΕ Έβρου.
  • 87 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 29 στην ΠΕ Ευρυτανίας. 
  • 6 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 50 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 82 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 179 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 3 στην ΠΕ Θάσου.
  • 19 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 8 από την ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 101 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 54 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 2 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 70 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 48 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας Κύθνου
  • 93 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 7 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 49 στην ΠΕ  Κιλκίς.
  • 130 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 74 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 5 στην ΠΕ Κω.
  • 36 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 121 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 35 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 63  στην ΠΕ Λέσβου.
  • 13 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 2 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 144 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 64 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 5 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 3 στην ΠΕ Νάξου.
  • 62 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 3 στην ΠΕ Πάρου.
  • 49 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 87 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 22 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 37 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 58 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 35 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 9 στην ΠΕ Σάμου.
  • 109 στην ΠΕ Σερρών.
  • 3 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 2 στην ΠΕ Σύρου
  • 3 στην ΠΕ Τήνου.
  • 39 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 75 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 58 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 7 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 50 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 53 στην ΠΕ Χανίων.
  • 1 στην ΠΕ Χίου.
  • 124 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (173 χθες)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν ακόμα πέντε απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.901 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 709 (χθες 697). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 576 (81.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 133 (18,76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.579 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 449 (ημερήσια μεταβολή +10.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 427 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 81+5 θάνατοι με 5.899 κρούσματα και 709 διασωληνωμένους"

«Οι γιατροί θέλουν να σε πεθάνουν» έλεγε ο «ψευτογιατρός» σε καρκινοπαθή και πήρε 135.500 ευρώ για... μαντζούνια

«Δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην ακούς τους γιατρούς θα σε πεθάνουν», έλεγε σε ασθενή με καρκίνο των όρχεων ο «ψευτογιατρός» προκειμένου να τον αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, «πουλώντας» του ελπίδα ότι ο όγκος του θα μικρύνει και θα εξαφανιστεί, αν ακολουθήσει τη διατροφή που του έδινε και πιεί τα ακριβά έλαια κάνναβης, που του χορηγούσε! Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη του 48χρονου…Dr Kontou στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η σύζυγος του άτυχου άνδρα, ο οποίος σε ηλικία μόλις 46 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, αν και ο τύπος καρκίνου από τον οποίο έπασχε, θεραπεύονταν, σύμφωνα με τους γιατρούς του, σε ποσοστό 95%.

«Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε» κατέθεσε η γυναίκα του άτυχου άνδρα, στο ακροατήριο για να επισημάνει στη συνέχεια πως αν ο σύζυγος της ακολουθούσε τη θεραπεία, την οποία του είχαν συστήσει οι γιατροί του – πρώτα αφαίρεση του όγκου, μετά βιοψία και χημειοθεραπείες – όχι μόνο θα είχαν αποκτήσει οικογένεια αλλά σήμερα θα βρίσκονταν στη ζωή.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι συνολικά ο «ψευτογιατρός» τους απέσπασε το ποσό των 135. 500 ευρώ για να τους χορηγεί ελαία και ειδικά δήθεν διατροφικά προγράμματα που εν τέλει κλόνισαν και άλλο την υγεία του συζύγου της. Στα χρήματα αυτά, συγκαταλέγεται σύμφωνα με τη μάρτυρα, και το ποσό των 3.500 ευρώ που της ζήτησε ο 48χρονος κατηγορούμενος ως «ανεξόφλητο υπόλοιπο» από τις δήθεν θεραπείες του, μετά το θάνατο του άνδρα της!

«Τί να έκανα του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας, η οποία, τότε, δεν γνώριζε το αληθινό πρόσωπο του 48χρονου, όπως και τα περισσότερα θύματά του! Το πλέον, συγκλονιστικό είναι ότι ο ασθενής πείσθηκε από τον …Dr Konto «τον διακεκριμένο ογκολόγο από την Ελβετία» να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, αλλά και να μεταβεί μαζί του στη στο εξωτερικό, προκειμένου να χειρουργηθεί λαπαροσκοπικά! Ένα ταξίδι που ποτέ δεν έγινε, καθώς τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά, σύμφωνα με τη σύζυγό του και τα γεγονότα που εκείνη παρέθεσε στο ακροατήριο.

Μάλιστα, όση ώρα η μάρτυρας κατέθεσε, είχε πίσω της τον κατηγορούμενο, ο οποίος σημείωνε συνεχώς ότι εκείνη έλεγε, ενώ κάποια στιγμή όταν της έπεσαν από τα χέρια τα έγγραφα που κρατούσε, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από το εδώλιο για να τα μαζέψει….

«Ο σύζυγός μου διαγνώσθηκε με συμπαγή καρκινικό όγκο. Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος - νευρολόγος στην Ελβετία» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο η γυναίκα και προσέθεσε: «Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Κόντος τον εξέτασε και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!».

Όπως ανέφερε η γυναίκα, η ίδια διαφωνούσε με τον άντρα της επειδή ακολουθούσε όσα του έλεγε ο «ψευτογιατρός», καθώς έβλεπε ότι όγκος ο όγκος του μεγάλωνε. «Ο σύζυγός μου, μου απαντούσε «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα»», είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Τον Οκτώβριο του 2007, ο άντρας μου έλαβε τραπεζικό δάνειο 10. 000 για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία του Κόντου. Όμως η υγεία του χειροτέρευε και όταν τηλεφώνησε ο ίδιος στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε «γιατί συμβαίνει αυτό», εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία»».

«Νομίζαμε ότι είχαμε νικήσει τον καρκίνο»

«Ο Κόντος ζήτησε από τον ασθενή «800 ευρώ για να του κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000 για να κλείσει την κλίνη», ανέφερε η μάρτυρας για να επισημάνει πως τα ποσά αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο. Και ενώ ο σύζυγός της ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για να χειρουργηθεί, του τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη! Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του …Dr Kontou, σύμφωνα με τη μάρτυρα,– «είδα την τομή» κατέθεσε η γυναίκα.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο άνδρας της πίστευε ότι νίκησε τον καρκίνο, χωρίς να έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπείες όπως ο 48χρονος του είχε ζητήσει, και πλήρωνε περίπου 1000 ευρώ για τις δήθεν θεραπείες του «ψευτογιατρού». Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Και αυτό, διότι όπως κατέθεσε η γυναίκα του.

«Με τη θεραπεία που του έδινε ο Κόντος ο σύζυγος μου αδυνάτιζε… Έβαλα κατά λάθος στο φαγητό κάτι από τα βότανα που μας έδινε και μου προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Αμέσως μετά του «ζήτησε 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία», όμως πριν του είπε: «Πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοιχίζει 20.000 ευρώ».

Ο άτυχος άνδρας κατέληξε σε ηλικία μόλις 46 ετών και, όπως κατέθεσε η σύζυγός του, η ίδια έμαθε για το θάνατο του ενώ επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι.

«Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει, μας το είχαν πει οι γιατροί. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ» είπε η γυναίκα για να επισημάνει πως ακόμη και σήμερα βρίσκονται, υπό έρευνα κάποια πράγματα. Η μάρτυρας ανέφερε: «Την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του με όλα του τα πράγματα του και κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα. Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από τον «γιατρό» που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο, διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η ταυτότητα του συζύγου μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια»! Η δική θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Οι γιατροί θέλουν να σε πεθάνουν» έλεγε ο «ψευτογιατρός» σε καρκινοπαθή και πήρε 135.500 ευρώ για... μαντζούνια"

Ηλεκτρονικοί εκβιασμοί από «ελεγκτές της Europol», προειδοποιεί η ΕΛΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντοπιστεί, σε άλλα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόπειρες εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων της Εκτελεστικής Διευθύντριας και του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή της Europol καθώς και διάφορων αξιωματούχων Αρχών επιβολής του νόμου σε διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από την Europol και τους πείθουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό και αποσκοπώντας στην άμεση ενημέρωση των πολιτών της Ένωσης η Europol αιτήθηκε από τις ευρωπαϊκές αστυνομίες τη δημοσίευση του κειμένου που ακολουθεί:

“Europol has been made aware of scams using the names of their Executive Director and Deputy Executive Director as well as various international Law Enforcement officials. Emails or messages on social media, written in different languages, use the Europol logo, the name of Catherine De Bolle and/or Jean-Philippe Lecouffe to make it sound serious and legitimate. Don’t be misled – this correspondence is fake. Neither Europol’s Executive Director nor the Deputy Executive Director would directly contact members of the public requesting an immediate action or threatening individuals with opening a criminal investigation.

If you receive a suspicious email or correspondence using the name of Europol’s Executive Director or Deputy Executive Director, please report the matter to your local Law Enforcement Authority for further investigation.”

Μετάφραση

«Η Europol πληροφορήθηκε για απάτες στις οποίες χρησιμοποιούνται τα ονόματα του Εκτελεστικού Διευθυντή και του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή καθώς και διάφορων αξιωματούχων Επιβολής του Νόμου σε διεθνές επίπεδο. E mail ή μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γραμμένα σε διάφορες γλώσσες, χρησιμοποιούν το λογότυπο της Europol , το όνομα της Catherine De Bolle και/ή του Jean-Philippe Lecouffe για να φαίνονται σοβαρά και νόμιμα. Μην παραπλανηθείτε – αυτή η αλληλογραφία είναι ψεύτικη. Ούτε ο Εκτελεστικός Διευθυντής ούτε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της Europol θα επικοινωνούσαν ποτέ με πολίτες για να ζητήσουν κάποια άμεση ενέργεια ή να απειλήσουν κάποιο άτομο με ποινική έρευνα.

Αν λάβετε κάποιο ύποπτο email ή αλληλογραφία με το όνομα του Εκτελεστικού Διευθυντή ή του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή της Europol , παρακαλώ να το αναφέρετε στην τοπική Αρχή Επιβολής Νόμου για να γίνει περαιτέρω έρευνα.»

Κατόπιν των ανωτέρω η Ελληνική Αστυνομία προτείνει στους παραλήπτες απατηλών μηνυμάτων εκβιαστικού περιεχομένου να:

  • μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  • μην επικοινωνούν ποτέ και για κανένα λόγο με τους εκβιαστές,
  • αγνοούν το μήνυμα και μην καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς που παρατίθενται,
  • μην ανοίγουν τυχόν συνημμένα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς,
  • αλλάξουν άμεσα κάθε κωδικό ασφαλείας (password) λογαριασμών που θεωρούν ότι διακυβεύονται και
  • αξιολογήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
  • Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή της εξαπάτησής τους στον «Οδηγό του Πολίτη», που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.g r ).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικοί εκβιασμοί από «ελεγκτές της Europol», προειδοποιεί η ΕΛΑΣ"

Πούτιν για ΝΑΤΟ: Θεωρούν την Ρωσία εχθρό τους – Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση είναι ο μόνος δρόμος

Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στο ΝΑΤΟ για την υπόθεση της Ουκρανίας, αλλά και αποκαλυπτικός για τα όσα συζήτησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ήταν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το Σότσι. 

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και στο πολιτικό-οικονομικό μπλοκ που είναι η ΕΕ. Δεν είχαμε ποτέ τίποτε εναντίον αυτού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Από μια άποψη είναι και θετικό, λαμβάνοντας υπόψη τις «θετικές ρίζες» που ενώνουν την Ελλάδα και τη Ρωσία. Επισήμανε πως επί σειρά δεκαετιών η Ελλάδα ήταν πάντα, στο μέτρο του εφικτού, υπέρ μιας ισορροπημένης, λογικής σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ΕΕ – Ρωσίας.

«Δυστυχώς το ΝΑΤΟ ακολουθεί συγκρουσιακή πολιτική έναντι της Ρωσίας. Απελάσεις Ρώσων διπλωματών οδήγησαν στο να κλείσουμε κι εμείς την εκπροσώπηση του ΝΑΤΟ στη Μόσχα. Αυτή είναι μη φιλική συμπεριφορά προς εμάς. Δηλώνουν τη Ρωσία εχθρό τους, ανταγωνιστή τους. Η Ρωσία δεν επιδιώκει σύγκρουση», προσέθεσε.

Ανέφερε πως πιστεύει πως η στάση της Ελλάδος θα διέπεται από εγκράτεια, σημείωσε και τόνισε πως ποτέ η συμμετοχή της Ελλάδας ούτε στο ένα ούτε στο άλλο μπλοκ δεν εμπόδιζε την ανάπτυξη των σχέσεων μας, εκφράζοντας την ελπίδα πως «στο μέλλον θα αξιοποιήσουμε τη στήριξη των Ελλήνων φίλων μας με στόχο, έτσι ώστε να παίξουν ένα θετικό ρόλο στις σχέσεις μας με αυτά τα δύο μπλοκ».

Η επικοινωνία με Μπάιντεν

Ερωτηθείς για την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τη συνομιλία μου με τον κ. Μπάιντεν. Ειδικότερα, αναφερθείς στη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, είπε: «Συζητήσαμε περιφερειακά ζητήματα, τη σύγκρουση στη Νοτιοανατολική Ουκρανία και άλλο ένα ευαίσθητο θέμα για μας, την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα Ανατολάς, περιλαμβάνοντας την Ουκρανία. Αυτό για μας είναι σημαντικό. Για εμάς αυτό είναι απαράδεκτο. Βεβαίως, η κάθε χώρα δικαιούται να επιλέξει το βέλτιστο τρόπο διασφάλισης της ασφάλειας της, χωρίς όμως να υπονομεύει την ασφάλεια των άλλων και εν προκειμένω της Ρωσίας».

Γνωστοποίησε πως συμφώνησε με τον Τζο Μπάιντεν να συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση και θα ανταλλάξουν τις ιδέες τους. Ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα έχει ετοιμάσει τις ιδέες της εντός μιας εβδομάδας και θα τις διαβιβάσει στην αμερικανική πλευρά προς εξέταση.

Επίσης, έκανε γνωστό πως θα συσταθεί μία επιτροπή που θα ασχοληθεί με αυτό, θα δει λεπτομερειακά το θέμα, θα κάνει τις προτάσεις. Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε πως ήταν μια ιδέα του Αμερικανού Προέδρου και ότι συμφώνησε και ο ίδιος.

Επιπλέον, ανέφερε πως συζήτησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο για την κυβερνοασφάλεια και πως διαπίστωσαν μετά τη συνάντησή του στη Γενεύη ότι υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών, λειτουργεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ανέφερε ακόμα πως συζήτησαν τα θέματα του Ιράν και είπε πως ευελπιστεί η πρόσκλησή του θα γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Ιράν και στις αρχές του επόμενου χρόνου θα επισκεφτεί τη Ρωσία.

Συμπερασματικά για τη συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ήταν μια αναλυτική, μακροσκελής, πάνω από δύο ώρες συζήτηση και τόνισε πως ήταν ανοικτή και εποικοδομητική.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού είπε πως είναι μια προκλητική ερώτηση, υπογράμμισε πως η Ρωσία ακολουθεί μία φιλειρηνική πολιτική, αλλά δικαιούται να περιφρουρεί την ασφάλεια της. «Δεν μπορεί να μην μας ανησυχεί η προοπτική προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, γιατί ύστερα από αυτό θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των βάσεων εκεί», προσέθεσε και σημείωσε: Βασιζόμαστε στο ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν αυτή τη φορά, αν και τις προηγούμενες δεκαετίες εμείς πάντα και μόνιμα μιλούσαμε για τις ανησυχίες μας, παρόλα αυτά οι υποδομές του ΝΑΤΟ πλησίαζαν τα σύνορα μας και τώρα βλέπουμε τα (ΝΑΤΟϊκά) αντιπυραυλικά συστήματα στη Ρουμανία. Έχουμε σοβαρές υποψίες να περιμένουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία. Πώς μπορούμε να μην σκεφτούμε γι’ αυτό. Αυτό θα ήταν εγκληματική αδράνεια να παρακολουθούμε τι γίνεται.

Μητσοτάκης: Μηνύματα στην Τουρκία και ευχαριστίες σε Πούτιν για την στάση στα ενεργειακά

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο, μίλησε για μια  ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω -ακόμα μια φορά- για τη φιλοξενία και να σας βεβαιώσω πως αντιμετωπίζω αυτήν την εξέλιξη ως μία ακόμα γέφυρα ενδυνάμωσης της σχέσης μεταξύ των λαών μας. Αλλά, και ως μία ευκαιρία να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και του κοινού συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, υιοθετήθηκε το κοινό πρόγραμμα δράσεων 2022-2024 που θα προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της μεταξύ τους συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια. «Είναι ένα σημαντικό κείμενο με πολλά πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Συμφωνήσαμε, ωστόσο, πως υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συγκλίνουμε. Για παράδειγμα -αναφέρθηκε σε αυτό ο κύριος Πρόεδρος- οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, το καλοκαίρι έφεραν δραματικά στο προσκήνιο την ανάγκη συντονισμού σε υπερεθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Πρόεδρο διότι παρότι την ίδια εποχή και η Ρωσία δοκιμαζόταν από καταστροφικές πυρκαγιές στη Σιβηρία, έσπευσε να ανταποκριθεί στο αίτημά μας και να μας αποστείλει πολύ σημαντικές εναέριες ενισχύσεις. Προσβλέπουμε στη συνέχιση -και γιατί όχι- στην επέκταση αυτής της συνεργασίας μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας, ξεκινώντας από το καλοκαίρι το οποίο μας έρχεται, με επαναλαμβανόμενες ενοικιάσεις αεροσκαφών τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αξιόπιστα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα τα οποία αφορούν την αγορά της ενέργειας.

«Η Ρωσία έχει διαχρονικά τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια αποδειχθεί ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα είναι με τη σειρά της ένας αξιόπιστος εταίρος. Και ο Πρόεδρος Πούτιν το γνωρίζει καλά αυτό, καθώς αφορά μία διάσταση της συνεργασίας με τρίτες χώρες στην οποία ο ίδιος αποδίδει προσωπικά μεγάλη σημασία και είναι σημαντικό, παρά το ευμετάβλητο των όρων της αγοράς, οι όποιες προσαρμογές στην προμήθεια φυσικού αερίου να μην αποκλίνουν σημαντικά από την υφιστάμενη συμφωνία».

Τόνισε ακόμα ότι συζητήθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων, ελληνικών επενδύσεων στη Ρωσία, ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα και θέματα τα οποία αφορούν τον τουρισμό.

Η Τουρκία λειτουργεί εμπρηστικά στην Μεσόγειο

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι υπήρξε πολύ σαφής με τον συνομιλητή του. «Επισήμανα ότι, δυστυχώς, η Τουρκία όχι μόνο προβαίνει σε εμπρηστική ρητορική διαστρεβλώνοντας την ιστορία και τη γεωγραφία αλλά δυστυχώς και σε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και πολλές φορές ναρκοθετούν τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι ανοιχτή πάντα στον διάλογο. Στο πλαίσιο όμως της διεθνούς νομιμότητας και ασφαλώς του Δικαίου της Θάλασσας το οποίο πάντα στήριζε και στηρίζει η Ρωσία ως το θεμέλιο, το ουσιαστικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο πρέπει να λύνονται διακρατικές διαφορές.

Αναφορικά με το Κυπριακό εξέφρασα την εκτίμησή μου στην συνεπή και εποικοδομητική στάση της Ρωσίας. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την Ελλάδα. Επανέλαβα τη θέση μας για το στόχο μίας βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με αυτά τα οποία είπε ο Πρόεδρος. Μία λύση η οποία θα στηρίζεται στη λογική της μιας, διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια νομική προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δυο κρατών θα πρέπει να απορρίπτεται επί της αρχής. Και ως προς το ζήτημα των Βαρωσίων μάλιστα επισήμανα πως αν η Τουρκία προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της για εποικισμό της περίκλειστης πόλης, δυστυχώς, θα κλείσει τα περιθώρια προόδου σε αυτό το ζήτημα».

Το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, η Ρωσία και η Ουκρανία

Με την φράση «η έλλειψη επικοινωνίας είναι, τελικά, χειρότερη από τη διαφωνία καθώς αφήνει πάντα χώρο στην καχυποψία που με τη σειρά της προκαλεί εντάσεις», ο πρωθυπουργός έδωσε το περίγραμμα της στάσης της Ελλάδας στην διένεξη της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Συνεπώς μια λειτουργική σχέση τελικά συμφέρει όλες τις πλευρές. Και η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προσεγγίζει με πολλή προσοχή αυτές τις σχέσεις και για αυτό και δεν έκρυψα την ανησυχία μου για την αναζωπύρωση των εντάσεων στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι μια σύγκρουση εκεί δεν θα έχει νικητή, θα έχει μόνο χαμένους. Για αυτό και θεωρώ ότι οι συμφωνίες του Μινσκ αλλά και η επαναδραστηριοποίηση του σχήματος της Νορμανδίας μας δείχνουν τον δρόμο. Και ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή του Ντονμπάς λόγω της ισχυρής παρουσίας ομογενών μας στην περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν για ΝΑΤΟ: Θεωρούν την Ρωσία εχθρό τους – Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση είναι ο μόνος δρόμος"

ΑΦΜ για πολυκατοικίες με απόφαση της ΑΑΔΕ

Λύση σε μια σειρά θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες στην έκδοση ΑΦΜ, είτε για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», είτε για να εκτελούν συναλλαγές φορολογικού ενδιαφέροντος (όπως εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων), δίνει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με αυτή:

  • Προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης απόκτησης ΑΦΜ από τον διαχειριστή, του οποίου η ιδιότητα προκύπτει από το πρακτικό της γενικής συνέλευσης εκλογής του.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαχειριστής, αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει εξουσιοδοτηθεί με απόφαση της απαιτούμενης πλειοψηφίας επί της νόμιμης απαρτίας των συνιδιοκτητών του κτηρίου, όπως την ορίζει ο κανονισμός.
  • Αν δεν υπάρχει κανονισμός κτηρίου, ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί παμψηφίας.
  • Οι πολυκατοικίες δεν έχουν υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ με συγκεκριμένη προθεσμία. Μπορούν να αποκτήσουν ΑΦΜ όποτε το αποφασίσουν και να καταθέσουν τη σχετική δήλωση χωρίς πρόστιμο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΦΜ για πολυκατοικίες με απόφαση της ΑΑΔΕ "

ΠΟΕΔΗΝ: «Κρατούν ΜΕΘ για VIP ασθενείς» - Yπ. Υγείας: Ψευδέστατες αναφορές

«Oσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», απαντά με γραπτή ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι κρατούνται κλίνες σε ΜΕΘ για VIP ασθενείς.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επεσήμανε ότι υπάρχουν συνολικά 47 κενές κλίνες στην επικράτεια, ενώ 114 ασθενείς είναι σε λίστες αναμονής.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, που το πήρα και πριν από λίγο, λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, μάλιστα πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και είδαμε τι έγινε στον Μητροπολίτη. Οι κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για κορωνοϊό συνολικά είναι 647 και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;

Παράδειγμα χθες το βράδυ είχαμε δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ και υπήρχε ένα ανδρόγυνο 58 και 59 ετών στη Νίκαια διασωληνωμένοι από την προηγούμενη ημέρα και δεν μεταφέρονταν. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι, ούτε μητροπολίτης είναι, ούτε επώνυμος».

 Όταν ρωτήθηκε αν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κενές κλίνες, τις οποίες κρατούν για VIP, ο κ. Γιαννάκος απάντησε: «Ναι», προσθέτοντας ότι «στη λίστα αναμονής στους 114 ασθενείς δεν είναι κανείς από την εκκλησία, κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: «Κρατούν ΜΕΘ για VIP ασθενείς» - Yπ. Υγείας: Ψευδέστατες αναφορές"

Δήμαρχος Πύργου: Να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αύξησης κρουσμάτων – Κάθε μέρα τουλάχιστον 25 περιστατικά (video)

Για το τι οδήγησε στο αίτημά του Δήμου του να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, μίλησε ο Δήμαρχος του Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ξεκίνησε μια αιφνιδιαστική και ταχεία μεταβαλλόμενη κατάσταση στα σχολεία, η οποία έχει δημιουργήσει εκατοντάδες περιστατικά. Αυτή την ώρα είναι πάνω από 300 τα ενεργά περιστατικά της τελευταίας εβδομάδας με χώρο εντοπισμού τους κυρίως τα σχολεία. Έχουμε κάθε μέρα τουλάχιστον 25 περιστατικά στα σχολεία», τόνισε.

«Είμαστε δυστυχώς πίσω στους εμβολιασμούς. Είχαμε χαμηλούς δείκτες στην πανδημία αλλά έχουμε και πολύ χαμηλούς δείκτες εμβολιασμού. Η δαιμονοποίηση των πραγμάτων αποδίδει μερικές φορές. Σκοταδιστές ιερείς έχουν πείσει τον κόσμο να μην εμβολιαστεί», σημείωσε ο δήμαρχος.

«Έχουμε καταλήψεις σε Λύκεια από μαθητές που επιχειρούν να δώσουν τη λύση μόνοι τους», είπε ακόμα ο κ. Αντωνακόπουλος. «Εάν τα σχολεία πάνε στο 50% οι συνέπειες θα είναι πιο δραματικές από ότι να εξεταστούν ξανά τα πράγματα για το τι θα γίνει σε αυτά», πρόσθεσε.

«Να επανεξετάσει η κυβέρνηση αυτό το θεσμικό πλαίσιο με τα σχολεία» είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. «Όποιος δεν παίρνει το “όπλο” αυτό, το εμβόλιο, είναι λιποτάκτης σε αυτόν τον αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Πύργου: Να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αύξησης κρουσμάτων – Κάθε μέρα τουλάχιστον 25 περιστατικά (video)"

Τουρκία: Αμετανόητος ο Ερντογάν – «Όχι» στις Ευρωπαϊκές αποφάσεις για Καβαλά και Ντεμιρτάς

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως δεν αναγνωρίζει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις κατά της Τουρκίας, που ζητούν την απελευθέρωση του φιλανθρώπου Οσμάν Καβάλα και του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς .

Ο Ερντογάν διαμήνυσε πως θα συμμορφωθεί μόνο προς τις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από την Ντόχα, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές αποφάσεις τόσο για τον Καβάλα όσο και για τον Ντεμιρτάς είναι «άκυρες» για την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης γνωστοποίησε στην Τουρκία ότι ετοιμάζει σε βάρος της διαδικασίες επί παραβάσει επειδή δεν αποφυλάκισε τον Καβάλα, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στον εν λόγω οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάλεσε επίσης έντονα την Τουρκία να απελευθερώσει τον Ντεμιρτάς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Αμετανόητος ο Ερντογάν – «Όχι» στις Ευρωπαϊκές αποφάσεις για Καβαλά και Ντεμιρτάς"

Ορεστιάδα: Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη της υπόθεσης των πλαστών τεστ κορονοϊού

Για τις 22 Φεβρουαρίου 2022 αναβλήθηκε, για τρίτη φορά, η εκδίκαση της υπόθεσης με τα «πλαστά» διαγνωστικά tests, τα οποία, σύμφωνα με τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καταχωρούσε στο σύστημα το φαρμακείο Πρωτοκκλησίου του δήμου Σουφλίου.

Όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, θα γίνει κάθε προσπάθεια την ίδια ημέρα να εξεταστεί συνολικά η υπόθεση, τόσο για τους 10 που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία στις 24 Νοεμβρίου όσο και για τους υπόλοιπους 11 που συμπεριλήφθηκαν στη συνέχεια στη δικογραφία.

Σε δηλώσεις της μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την τρίτη αναβολή, η συνήγορος υπεράσπισης των 8 εκ των δέκα κατηγορουμένων που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, Δέσποινα Μπουρουτζίδου, ανέφερε πως «αναγνωρίστηκε ως θεμιτό και δίκαιο το αίτημα που και οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν, να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την καλύτερη μελέτη των στοιχείων και την αντίκρουση των κατηγοριών», ενώ χαρακτήρισε «καλύτερο, δικονομικά και για το ενιαίο της κρίσης», η υπόθεση να εξεταστεί συνολικά, για όλους τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δέκα κατηγορούμενοι, που είχαν συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και εμφανίστηκαν πρώτη φορά στις 25 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, είχαν ζητήσει και πήραν την ίδια ημέρα την πρώτη αναβολή, την επόμενη ημέρα (26/11), στο πλαίσιο του αυτοφώρου και πάλι, ζητήθηκε και δόθηκε από την έδρα και η δεύτερη αναβολή, και σήμερα (08/12) δόθηκε η τρίτη, με τη σύσταση της έδρας να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορεστιάδα: Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη της υπόθεσης των πλαστών τεστ κορονοϊού"

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων στην Ερμού: Εξοργισμένη η μητέρα της 12χρονης περιγράφει στο newsit.gr τον εφιάλτη

Καρέ – καρέ τον εφιάλτη αλλά και τις στιγμές τρόμου που βίωσαν τα δυο ανήλικα κορίτσια στην οδό Ερμού, όταν παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από δύο άνδρες, περιγράφει αποκλειστικά στο newsit.gr, η μητέρα του μικρότερου κοριτσιού.  

Οι δύο μαθήτριες ηλικίας 12 και 14 ετών ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν στο σοκ, αλλά και να σβήσουν από τη μνήμη τους το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, όταν δυο 28χρονοι τις παρενόχλησαν σεξουαλικά στην Ερμού.

Όπως αναφέρει η μητέρα της 12χρονης, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη ενώ στην οδού Ερμού βρίσκονταν πολύς κόσμος αλλά και αστυνομικοί, οι οποίοι επενέβησαν άμεσα με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

«Είχα κατεβεί με την κόρη μου και την φίλη της στο Σύνταγμα χθες (07.12.2021) το απόγευμα για ψώνια. Κάποια στιγμή, άφησα τα κορίτσια να κάνουν βόλτα στις βιτρίνες και εγώ ήμουν πολύ πιο πίσω. Είχε πάρα πολύ κόσμο και αστυνομικούς. Ούτε καν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τέτοιο πράγμα. Κάποια στιγμή με κάλεσε η κόρη μου στο τηλέφωνο και μου λέει: «Μαμά, δύο άντρες μας παρενόχλησαν σεξουαλικά». Της λέω: «Τι εννοείς παιδί μου με τόσο κόσμο;» Και μου απαντάει: «Ήρθαν και μας έλεγαν “τι ωραίες είμαστε, μας  ζητούσαν τον αριθμό των κινητών και μας ρωτούσαν που μένουμε”». 

Μάλιστα, οι δύο 28χρονοι, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες οι ειδικοί φρουροί της ομάδας, Δράσης δεν σταμάτησαν μόνο στη λεκτική παρενόχληση. «Στην κόρη μου, της έπιασαν τον πωπό και την αγκάλιασαν. Στην άλλη κοπέλα της έπιασαν το στήθος και την αγκάλιασαν κι εκείνη. Η δική μου μπόρεσε και τους ξεγλίστρησε και πήγε στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία εκείνη την ώρα και τους λέει ότι “είμαι με την φίλη μου και δυο άντρες μας έκαναν αυτό”. Και μπόρεσαν και τους πιάσανε» αναφέρει στο newsit.gr η μητέρα της 12χρονης και συνεχίζει: «Αυτοί οι δύο δεν υποψιαστήκανε ότι η μικρή θα ενεργούσε τόσο γρήγορα. Μετά το περιστατικό, εγώ δεν έκατσα να ρωτήσω το κορίτσι μου γιατί θέλω να το ξεχάσει αυτό το περιστατικό. Η μητέρα του άλλου κοριτσιού τρελάθηκε, όπως κι εγώ γιατί είχα την 14χρονη υπ’ ευθύνη μου. Ποτέ δεν την άφηνα μόνη της την κόρη μου μέχρι τώρα που είναι 12, αλλά είπα εντάξει τόσος κόσμος και άλλα παιδάκια ήταν μόνα τους σε αυτή την ηλικία χάζευαν στις βιτρίνες. Είχε πάρα πολύ κόσμο, δεν πίστευα ότι μέσα σε τόσο κόσμο αυτά τα ζώα θα κάνουν αυτό το πράγμα». 

Το περιστατικό, όπως αναφέρει η μητέρα του κοριτσιού, έγινε σε σημείο της Ερμού που βρίσκεται πολύ κοντά στο Σύνταγμα. Τα δύο κορίτσια αφού μπήκαν σε ένα κατάστημα, αποφάσισαν να πάρουν κάτι για να φάνε. Ωστόσο δεν πρόλαβαν, καθώς έπεσαν πάνω στους δύο 28χρονους. «Τις είχα αφήσει κανά μισάωρο, άντε τρία τέταρτα, δεν ήταν πολύ και μετά όταν επικοινώνησα με την κόρη μου μέχρι να φτάσω στους αστυνομικούς έκανα 20 λεπτά. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν εάν θέλω να κάνω μήνυση. Εννοείται ότι θέλω να κάνω μήνυση, τους απάντησα. Τα παιδιά ήταν τυχερά, εγώ ήμουν κοντά και κοντά και η αστυνομία, την επόμενη φορά όμως μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδάκι μόνο του και σε πιο μεγάλη ηλικία και αυτά τα ζώα να επιτεθούν και να το βιάσουν κιόλας», λέει στο newsit.gr η μητέρα της 12χρονης.  

Στη συνέχεια η μητέρα της ανήλικης περιγράφει τι έγινε στο αστυνομικό τμήμα. «Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης για να καταθέσουν τα κορίτσια. Εγώ ζήτησα να τους δω για να τους φτύσω, αλλά δεν με άφησαν. Μόνο έδωσαν την κατάθεση τα παιδιά, τα πήρα και φύγαμε. Απ’ ό,τι έμαθα είναι Έλληνες και οι δύο και είναι πάνω από 25 χρόνων. Δεν μου έδωσαν σαφείς ηλικίες, ούτε ονόματα. Δεν με άφησαν να τους δω στο αστυνομικό τμήμα. Αλλά εγώ θα τους δω στο δικαστήριο και θα τους κάνω, κι εγώ δεν ξέρω τι μπορεί να τους κάνω εκείνη την ώρα» λέει η μητέρα της 12χρονης και συμπληρώνει: «Τα κορίτσια δεν τους ξέρουν. Ο ένας από τους δύο σαν κάτι να τους θύμιζε, σαν κάπου να τον είχαν ξαναδεί. Ίσως έτυχε να είναι Σύνταγμα γιατί εγώ με την κόρη μου κατεβαίνουμε Σύνταγμα πολλές φορές για ψώνια και βόλτα. Αυτοί οι δύο κρατήθηκαν χθες το βράδυ στο τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου και θα πάνε στην Εισαγγελία. Θα πάω να πάρω ένα αντίγραφο της κατάθεσης της κόρης μου και όταν γίνει το δικαστήριο θα παρευρεθώ χωρίς δικηγόρο γιατί δεν έχω λεφτά για να πληρώνω για τα ζώα».  

Ο γονιός του παιδιού που γλίτωσε χάρη στην άμεση παρέμβαση των ειδικών φρουρών της ομάδας Δέλτα, αναφέρει ότι ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το περιστατικό που συνέβη. «Έχω πάθει σοκ. Με ποιο δικαίωμα ακούμπησαν το παιδί μου. Ένα παιδί δεν μπορεί να βγει ελεύθερο έστω 10 λεπτά εδώ στην Αθήνα χωρίς εμείς οι γονείς να έχουμε το άγχος και γιατί η πολιτεία δεν κάνει κάτι, αυτά τα ζώα να τα δικάζει και να τα καταδικάζει; Όχι να τους πηγαίνουν μέσα και μετά να τους αφήνουν πάλι έξω. Γιατί σήμερα είναι το δικό μου το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου το παιδί και να πάθει κάτι πολύ χειρότερο. Πρέπει όλοι να δείξουμε την ανθρώπινή μας πλευρά απέναντι στα παιδιά. Γιατί τα παιδιά εδώ στην Αθήνα είναι ζώα σε κλουβιά. Δεν τολμάμε να τα αφήσουμε ούτε δέκα λεπτά μόνα τους γιατί έξω κυκλοφορούν ανώμαλοι και κανείς δεν κάνει τίποτα. Την είχα πολύ υποψιασμένη και πολύ πονηρεμένη από μικρή την κόρη μου. Της έλεγα όταν κάποιος σε πλησιάσει ή σε ακουμπήσει στα μαλλιά σου, στο σώμα σου που δεν τον ξέρεις ή και που τον ξέρεις ακόμα, μπορεί να είναι ο παππούς σου, ο θείος σου, ο φίλος σου θα έρθεις να μου το πεις».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων στην Ερμού: Εξοργισμένη η μητέρα της 12χρονης περιγράφει στο newsit.gr τον εφιάλτη"

Μειωμένη προστασία από το Pfizer έναντι της μετάλλαξης Ομικρον

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Όμικρον σε σχέση με άλλα στελέχη του κορωνοϊού. Παρ' όλα αυτά παρέχει ένα βαθμό προστασίας, σύμφωνα με μια νέα εργαστηριακή νοτιοαφρικανική επιστημονική έρευνα, που προσφέρει μια πρώιμη αν και ατελή ανάλυση για το πώς τα εμβόλια αντιμετωπίζουν το νέο στέλεχος.

Οι ερευνητές ανέφεραν «εκτεταμένη αλλά όχι πλήρη» μείωση των αντισωμάτων στην περίπτωση δύο δόσεων του εμβολίου, αλλά η προοπτική προστασίας φαίνεται καλύτερη μετά την τρίτη δόση. Επίσης, τα νέα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν όχι ότι το εμβόλιο δεν είναι ικανό να προστατεύσει από βαριά νόσο και θάνατο, απλώς ότι οι διπλά εμβολιασμένοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από την Όμικρον από ό,τι με τη Δέλτα. Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν τα ευρήματα κάπως ανησυχητικά, αλλά όχι αιτία πανικού.

Οι επιστήμονες του Αφρικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το πρακτορείο Ρόιτερς, πήραν δείγματα πλάσματος αίματος από 12 άτομα που είχαν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech και στη συνέχεια δοκίμασαν εργαστηριακά την ικανότητα του πλάσματος να εξουδετερώνει την Όμικρον. Το εργαστηριακό πείραμα (που ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό) βρήκε ότι η λοίμωξη με Όμικρον οδηγεί σε μεγάλη μείωση κατά 41 φορές των αντισωμάτων που μπλοκάρουν τον ιό σε σχέση με το αρχικό κινεζικό στέλεχος της Γουχάν.

Επίσης η Όμικρον βρέθηκε να διαφεύγει των αντισωμάτων «πολύ περισσότερο» από ό,τι η παραλλαγή Βήτα, που προηγουμένως ήταν κυρίαρχη στη Νότια Αφρική. Πάντως ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής ιολογίας Αλεξ Σίγκαλ ανέφερε ότι, παρά την «πολύ σημαντική μείωση» των αντισωμάτων, η Όμικρον δεν διαφεύγει τελείως από το εμβόλιο. «Μολονότι νομίζω πως θα υπάρξουν πολλές λοιμώξεις, δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό πρόκειται να μεταφραστεί σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Εκτιμώ ότι η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο», όπως είπε.

Πιο θετική ήταν η διαπίστωση ότι όσοι άνθρωποι είχαν προηγουμένως μολυνθεί από Covid-19, πέραν του να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, διατηρούσαν «σχετικά υψηλά επίπεδα» προστατευτικών αντισωμάτων. Αυτό, κατά τους ερευνητές, «πιθανώς παρέχει προστασία από σοβαρή νόσηση μετά από λοίμωξη με Όμικρον». Όπως είπε ο Σίγκαλ, «τα ευρήματα αυτά είναι καλύτερα του αναμενομένου. Όσα περισσότερα αντισώματα έχεις τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι προστατεύεσαι από την Όμικρον». Διευκρίνισε ότι το εργαστήριό του δεν έκανε το ίδιο πείραμα με πλάσμα αίματος από ανθρώπους τριπλά εμβολιασμένους, επειδή στη Νότια Αφρική οι ενισχυτικές δόσεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Ο επικεφαλής της γερμανικής BioNΤech Ουγκούρ Σαχίν, σχολιάζοντας τη νοτιοαφρικανική μελέτη, δήλωσε «θα ήμουν πιο αισιόδοξος» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα δικά της ευρήματα μέσα στην εβδομάδα.

Ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps Έρικ Τόπολ εκτίμησε ότι τα νιοτιοαφρικανικά ευρήματα σημαίνουν ότι πιθανώς οι κατασκευαστές εμβολίων θα πρέπει να αναπτύξουν μια νέα σειρά εμβολίων ειδικά κατά της Όμικρον. Ο καθηγητής Ανοσολογίας Ντάνι Όλτμαν του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου ανέφερε ότι η νοτιοαφρικανική μελέτη εγείρει ελπίδες πως «οι άνθρωποι που κάνουν ενισχυτική δόση τυπικά θα είναι ασφαλείς». Όπως είπε, εφόσον βρίσκονταν «σε ασφαλή ζώνη» όσοι είχαν τόσο εμβολιαστεί με δύο δόσεις όσο και αρρωστήσει από κορωνοϊό, αυτό είναι ανάλογο με το να έχει κάνει κάποιος τρεις δόσεις.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ανοσολόγο Τζέικομπ Γκλάνβιλ της αμερικανικής εταιρείας Centivax, η νοτιοαφρικανική μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι διπλά εμβολιασμένοι θα είναι λίγο-πολύ ευάλωτοι σε λοίμωξη Όμικρον, αν και η κυτταρική ανοσία θα επιτρέψει σε αυτούς «να διατηρήσουν την προστασία τους έναντι βαριάς νόσου Covid-19».

Μια ξεχωριστή μελέτη του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης δείχνει μεγάλες αποκλίσεις στην απώλεια ανοσιακής προστασίας έναντι της Όμικρον, με μερικά δείγματα ορισμένων εμβολιασμένων ανθρώπων να μην εμφανίζουν σχεδόν καμία απώλεια έναντι της νέας παραλλαγής και άλλα να δείχνουν πολύ μεγαλύτερη απώλεια. Πάντως η μέση απώλεια όσον αφορά την ικανότητα εξουδετέρωσης του ιού κρίθηκε «χαμηλότερη από αυτή που φοβόμασταν», πράγμα που φαίνεται να καθιστά την Όμικρον χειρότερη από τη Δέλτα, «αλλά όχι τόσο ακραία όσο αναμενόταν», σύμφωνα με τον ερευνητή Μπεν Μάρελ.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένη προστασία από το Pfizer έναντι της μετάλλαξης Ομικρον"

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς εκλέχθηκε νέος καγκελάριος της χώρας

Τέλος εποχής στην Γερμανία καθώς το πρωί της Τετάρτης (8.12.2021) ο Όλαφ Σολτς εκλέχθηκε νέος καγκελάριος της χώρας, με την Άνγκελα Μέρκελ να αποχωρεί από τη θέση έπειτα από 16 χρόνια. 

Ο 63χρονος πολιτικός, ο οποίος είχε διατελέσει αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών επί εποχής Μέρκελ, έλαβε την πλειονότητα των ψήφων της γερμανικής Bundestag. Συγκεκριμένα, έλαβε 395 ψήφους, ενώ χρειαζόταν 369 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός που ηγείται ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος κατέχει συνολικά 416 έδρες στη Γερμανική Βουλή. Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι,FDP).

Αργότερα ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έλαβε την εντολή ανάθεσης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως ορίζει το γερμανικό Σύνταγμα.

Ορκωμοσία με πολιτικό όρκο

Ο Σολτς θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο όπου και θα ορκιστεί, με πολιτικό όρκο, καθώς δεν είναι μέλος Εκκλησίας, ενώ θα μεταβεί εκ νέου στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue συνοδευόμενος από τα μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να λάβουν και αυτά την εντολή ανάθεσης των κυβερνητικών καθηκόντων τους. Κατόπιν οι νέοι υπουργοί θα επιστρέψουν στη Βουλή για να ορκιστούν.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ο Σολτς θα μεταβεί στην Καγκελαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής από την προκάτοχό του Άνγκελα Μέρκελ.

Ήδη απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Οι Γερμανοί δεν πιστεύουν ότι θα κάνει δεύτερη θητεία

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στη Γερμανία αναμένουν ότι ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα παραμείνει μόνο για μια θητεία στην καγκελαρία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του Γερμανικού Πρακτορείου.

Το 20% των ερωτηθέντων αναμένει ότι ο συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με επικεφαλής έναν πολιτικό του SPD θα καταρρεύσει πριν από τις επόμενς ομοσπονδιακές εκλογές.

Ένα άλλο 44% εκτιμά ότι ο Σολτς θα παραμείνει στη θέση του για μια τετραετία, αλλά δεν θα επανεκλεγεί. Μόνο το 16% αναμένει μια δεύτερη θητεία για τον Σολτς.

Και μόλις το 1,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Σολτς θα παραμείνει για όσο διάστημα παρέμεινε και η προκάτοχός του στην καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ.

Συνολικά το 51% εκτιμά ότι ο συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» δεν θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στη χώρα με το 16% να μην αναμένει καμία αλλαγή. Το 11% δεν απάντησε στη δημοσκόπηση.

Μια καθαρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη Γερμανία (55%) είναι ικανοποιημένη με την θητεία της Μέρκελ. Μόνο το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο και το 7% δεν έδωσε καμία πληροφορία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς εκλέχθηκε νέος καγκελάριος της χώρας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news