facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Η Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία, η Αλβανική κυβέρνηση αποφασίζει για τις περιουσίες εναντίον Ελλήνων στη Χιμάρα

Σε μια δύσκολη κατάσταση, η Χιμάρα, όπως και στα χρόνια απομόνωσης του 1945, όταν η Ελλάδα άφησε τη Βόρεια Ήπειρο ελεύθερη στα χέρια των Αλβανών κομμουνιστών, και για 50 χρόνια, δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τους Έλληνες που πυροβολήθηκαν ή κατέληξαν στις φυλακές. Σήμερα μια παρόμοια κατάσταση, που μοιάζει με αδιαφορία για τις πολιτικές της Αθήνας, της Χιμάρας και της Βόρειας Ηπείρου, επειδή υπάρχουν προβλήματα με την Τουρκία, αλλά και με την Αλβανία, αφήνοντας τους αδελφούς στη Χιμάρα στη λάσπη .. 

Η αλβανική κυβέρνηση, ενώ διενήργησε την καταχώριση πλαστών ακινήτων, έχει εκδώσει δύο ακόμη αποφάσεις, τη ΦΕΚ, εις βάρος των Ελλήνων στη Χιμάρα, να κλέψει τις περιουσίες, σε μια στιγμή που η Ελλάδα εμπλέκεται στη μάχη με την Τουρκία . 

Άτομα που έχουν αποκτήσει γη βάσει του νόμου 7501, εκείνα που έχουν χτίσει τουριστικά χωριά στην ακτή (Αλβανοί Μουσουλμάνοι Ολιγάρχες και από το Κοσσυφοπέδιο) ενοικιάζοντάς τους, και τώρα έχουν το δικαίωμα να γίνουν ιδιοκτήτες της γης. Έτσι, στη Χιμάρα που είναι 100% Ορθόδοξη και όπου ζει το 95% των Ελλήνων, οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί γίνονται ιδιοκτήτες ... 

Αποφάσεις της Αλβανικής Κυβέρνησης, FEK

Φαίνεται ότι οι εν λόγω αποφάσεις, δύο από αυτές εγκρίθηκαν εντός μίας ημέρας στις 7 Οκτωβρίου, και οι οποίες έχουν σχέση με την "Έγκριση μοντέλων κτηματολογικών πράξεων και δεδομένων που περιέχονται στον κτηματολογικό χάρτη" ​​και "Προσδιορισμός λεπτομερών διαδικασιών εγγραφής τίτλων ιδιοκτησίας που δεν έχουν καθορισμένη επιφάνεια », λειτουργούν σύμφωνα με τους δύο νόμους που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση, αλλά οι οποίοι είναι εις βάρος των ιδιοκτητών.

Το πρώτο αφορά το νόμο «Στο κτηματολόγιο» και το δεύτερο «Σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταβατικών διαδικασιών ιδιοκτησίας» που εγκρίθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Οι ειδικοί λένε ότι όλοι επωφελούνται από αυτούς τους νόμους (ειδικά εκείνοι που βρίσκονται κοντά στην εξουσία), αλλά όχι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Κάθε άτομο που έχει διαπράξει παρανομία ή έχει επωφεληθεί από έναν άδικο και καταχρηστικό νόμο όπως συνέβη συνήθως αυτά τα χρόνια, υπόκειται σε αυτόν.

Μιλάμε λοιπόν για εκείνες τις οντότητες που έχουν καταλάβει τα εδάφη των Ελλήνων στη Χιμάρα και έχουν κατασκευάσει παράνομα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Άτομα που έχουν αποκτήσει γη βάσει του νόμου 7501, εκείνα που έχουν χτίσει τουριστικά χωριά στην ακτή (Αλβανοί Μουσουλμάνοι Ολιγάρχες και από το Κοσσυφοπέδιο) ενοικιάζοντάς τους, και τώρα έχουν το δικαίωμα να γίνουν ιδιοκτήτες της γης. Έτσι, στη Χιμάρα που είναι 100% Ορθόδοξη και όπου ζει το 95% των Ελλήνων, οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί γίνονται ιδιοκτήτες ...

"Διεγείρονται" Αλβανοί ολιγάρχες που έχουν κατασκευάσει για κερδοσκοπικούς σκοπούς εγκαταστάσεις σε τουριστικές περιοχές ή έχουν νοικιάσει κρατικά κτίρια, αλλά που δεν κατέχουν τη γη, καθώς η γη ανήκει στην ελληνική κοινότητα .. γίνετε ιδιοκτήτες με έγγραφα από το Αλβανικό Αρχείο.

Εν ολίγοις, ολόκληρη η εθνικιστική στρατηγική της Αλβανίας, εναντίον των Ελλήνων της Χιμάρα, γίνεται τώρα Νομική, γίνεται ιδιοκτήτης πάνω από το 50% των μουσουλμάνων εισβολέων στα εδάφη των Ελλήνων της Χιμάρα, που ζουν στη μειονότητα, για να μην αναφέρουμε το κράτος, το οποίο έχει καταλάβει οποιαδήποτε περιοχή που δεν τεκμηριώθηκε από την ελληνική κοινότητα και την Εκκλησία στη Χιμάρα ...

Με αυτό το FEK, το οποίο υποστηρίζει την εγγραφή της γης υπέρ των Αλβανών, η Χιμάρα μπαίνει σε ένα κεφάλαιο ύπαρξης, διαβίωσης, σπάζοντας πραγματικές εθνοτικές και θρησκευτικές ισορροπίες, που μπορεί να έχουν εκρήξεις και εξεγέρσεις που μπορούν να ταρακουνήσουν πολιτική σταθερότητα στην Αλβανία, αν και η ίδια η Αλβανία έχει «ευρωπαϊκή υποστήριξη από την Ελλάδα», οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ...

smarkos

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία, η Αλβανική κυβέρνηση αποφασίζει για τις περιουσίες εναντίον Ελλήνων στη Χιμάρα"

ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας αύριο το Ε9

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η εφαρμογή Ε9.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ, που βρίσκει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα aade.gr, η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 8 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι.

Στο Ε9 συμπληρώνουμε τα ακίνητα που έχουμε στην κατοχή μας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας αύριο το Ε9"

Μελάνια Τραμπ: Θετικός στον κορονοϊό ο γιος μου Μπάρον

Θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε ο 14χρονος γιος του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ, Μπάρον Τραμπ, όπως γνωστοποίησε η ίδια η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου.

«Ήταν πριν από δύο εβδομάδες όταν εγώ και ο σύζυγός μου λάβαμε τα ίδια νέα. Ότι ήμασταν θετικοί στον κορωνοϊό. Φυσιολογικά το μυαλό μου πήγε αμέσως στον μικρότερο γιο μας, Μπάρον. Τότε, το τεστ βγήκε αρνητικό. Αμέσως όμως σκέφτηκα το αύριο. Τώρα δεν κόλλησε. Αύριο όμως; Ή την επόμενη ημέρα;

Οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν όταν το τεστ βγήκε θετικό. Ήμασταν τυχεροί διότι ήταν δυνατός νέος και δεν είχε συμπτώματα», ανέφερε η Μελάνια Τραμπ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μελάνια Τραμπ: Θετικός στον κορονοϊό ο γιος μου Μπάρον"

Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ανακοίνωσε ο Μακρόν

Την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο 135 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση.

Εκτός από το Παρίσι και την περιφέρειά του, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε οκτώ μεγάλες πόλεις: τη Λιλ, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Γκρενόμπλ, το Μονπελιέ, τη Σεντ-Ετιέν, τη Ρουέν και την Τουλούζη.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο εξής εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφοι θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00 (22.00 ώρα Ελλάδας).

«Δεν θα πηγαίνουμε πια στο εστιατόριο μετά τις 9, δεν θα πηγαίνουμε στο σπίτι φίλων να γιορτάσουμε, γιατί ξέρουμε ότι εκεί μολυνόμαστε περισσότερο», είπε ο Μακρόν.

Αναφερόμενος στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είπε ότι στο εξής δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 6 άτομα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Εξαιρούνται ασφαλώς οι οικογένειες με περισσότερα μέλη.

Την ημέρα, η καθημερινότητα των Γάλλων δεν θα αλλάξει. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, το χρειάζεται η οικονομία μας, εμείς το χρειαζόμαστε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», εξήγησε ο πρόεδρος.

Δεν θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί στα ταξίδια μεταξύ διαφορετικών περιφερειών.

«Θα το ξεπεράσουμε μαζί», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στους πολίτες, διαβεβαιώνοντας ότι μολονότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, οι αρχές δεν έχουν χάσει τον έλεγχο.

Την Τετάρτη, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση.

Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037.

Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας.

ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ανακοίνωσε ο Μακρόν"

Επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Άγκυρα επιθυμεί μια οριστική λύση στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του στον Ερντογάν για τη συμμετοχή μαχητών από χώρες της Μέσης Ανατολής στις συγκρούσεις στον θύλακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Πούτιν και Ερντογάν επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημασία της εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, στον πόλεμο και θεωρητικά τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία απηύθυνε νέα έκκληση στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού οι αντιμαχόμενες πλευρές κατηγόρησαν ξανά η μία την άλλη για νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι επιχείρησε να επιτεθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου και προειδοποίησε για μια «σοβαρή» απάντηση.

Η Τουρκία κατηγόρησε την Αρμενία ότι κατέλαβε αζέρικο έδαφος και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει πλήρως το Αζερμπαϊτζάν. Η Άγκυρα έχει καλέσει επανειλημμένα την Ομάδα του Μινσκ, (με επικεφαλής τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ), να παροτρύνει την Αρμενία να αποσυρθεί από την περιοχή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ"

Παναγιωτόπουλος: Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία με τον Κλαρκ Κούπερ στο πλευρό του

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις Κλαρκ Κούπερ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Κούπερ συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Παναγιωτόπουλος

Τα μηνύματα που έστειλε ο Παναγιωτόπουλος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέδειξε τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδος, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία με τον Κλαρκ Κούπερ στο πλευρό του"

Ιωάννινα: Σε 10ημερη καραντίνα γηροκομείο με εντολή Χαρδαλιά

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά μπαίνει σε 10ημερη καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα.

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

- Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

- Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

- Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Σε 10ημερη καραντίνα γηροκομείο με εντολή Χαρδαλιά"

Κύπρος: 51 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Η Κύπρος… σε συναγερμό. Πενήντα ένα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Η Κύπρος και ο κορονοϊός

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 2.291 εργαστηριακών διαγνώσεων. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.181.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 51 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας"

Βρετανία: 137 θάνατοι και 19.724 κρούσματα σε μια ημέρα

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 19.724 νέα ημερήσια κρούσματα της COVID-19, σημειώνοντας αύξηση (2.490 περισσότερα) σε σχέση με τα κρούσματα που ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, καθώς ξεκινούν να εφαρμόζεται το νέο σύστημα της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας, με τοπικά μέτρα σε περιοχές της χώρας.

Άλλοι 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 137 θάνατοι και 19.724 κρούσματα σε μια ημέρα"

Κομισιόν: Τα «χρυσά διαβατήρια» ίσως οδηγήσουν την Κύπρο ενώπιον της δικαιοσύνης

H Κομισιόν έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στην Κύπρο όσων αφορά τα «χρυσά διαβατήρια» αφού δεν αποκλείεται να καταλήξει στο δικαστήριό της.

Η υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» που προκάλεσε σάλο χτες στην Κύπρο, έφερε και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το άρθρο του Euobserver, δημοσιεύει την δήλωση της Κομισιόν που τονίζει πως η Κύπρος δεν αποκλείεται να καταλήξει στο δικαστήριό της, για την πώληση ευρωπαϊκής ιθαγένειας σε πλούσιους ανθρώπους με πιθανό ποινικό υπόβαθρο.

Στο ρεπορτάζ διάρκειας 57 λεπτών της μυστικής ομάδας δημοσιογράφων του Αl Jazeera, εμφανίζονται ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και άλλοι δύο εργαζόμενοι στον Όμιλο Giovani, καθώς και ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης, να συνομιλούν εν αγνοία τους με «εκπροσώπους επενδυτών», οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι δημοσιογράφοι που τους παγίδευσαν με κρυφές κάμερες.

«Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι μας πήγαν στην Κύπρο για να εκπροσωπήσουν έναν φανταστικό πελάτη ο οποίος έφυγε από την Κίνα και ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος χρήματος» αναφέρει το ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Η εν λόγω έρευνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μαγνητοσκοπούσε κρυφά τους Κύπριους πολιτικούς που ήταν πρόθυμοι να παραβιάσουν την νομοθεσία, και να χορηγήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο σε έναν Κινέζο επιχειρηματία με ποινικό μητρώο.

«Παρατηρήσαμε με δυσπιστία πώς υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι ανταλλάσσουν ευρωπαϊκή ιθαγένεια για οικονομικά κέρδη», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποκάλυψη του Al Jazeera, αναφέροντας ότι η επιτροπή εξετάζει επί του παρόντος τη συμμόρφωση του κυπριακού συστήματος με το δίκαιο της ΕΕ, «ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση.

Μετά την προβολή βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, στο οποίο διακρίνεται και ο ίδιος και αφορά τη διαδικασία απόκτησης κυπριακής ιθαγένειας μέσω του κυπριακού προγράμματος πολιτογράφησης, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνει ότι απολογείται που επέτρεψε σε κάποιους, «έστω και μέσα απ' τη δημοσιοποίηση αυτής της σκηνοθετημένης και αποσπασματικής εικόνας», να πλήξουν το πρόσωπό του και κατ' επέκταση τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον κυπριακό λαό -και όχι μόνο- και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει» δηλώνει.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Τα «χρυσά διαβατήρια» ίσως οδηγήσουν την Κύπρο ενώπιον της δικαιοσύνης"

Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος: «Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου»

Αματανόητος και χωρίς ίχνος μεταμέλειας εμφανίζεται στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση των τελικών ποινών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σε δήλωσή του υποστηρίζει πως η Χρυσή Αυγή… δεν είναι εγκληματική οργάνωση και πως ο ίδιος διώκεται για τις ιδέες του!

Αναλυτικά η δήλωση του

«Απεδείχθη περίτρανα αυτό που ισχυριζόμουν από την πρώτη στιγμή των διώξεων του 2013.

Αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη.

Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση.

Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια.

Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος: «Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου»"

Βερολίνο: Η τουρκική πλευρά πρέπει να απέχει από μονομερείς προκλήσεις

Με μία μάλλον χαλαρή δήλωση αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών στις νέες τουρκικές προκλήσεις, καλώντας και πάλι την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς προκλήσεις, χωρίς να αναφέρεται καν στην απειλή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Το Βερολίνο επανέλαβε, ότι εναπόκειται στην Άγκυρα «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα, στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία». Από το Γερμανικό ΥΠΕΞ επισημάνθηκε ακόμη ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Ελλάδα και την Κύπρο «κατέστη σαφής η απογοήτευση των συνομιλητών του για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας, κατέστη όμως σαφές και το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μια επί της αρχής προθυμία για διάλογο με την Τουρκία και ότι το πακέτο, το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή για την δράση όλων των εταίρων στην ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια «θα πρέπει ασφαλώς να συζητήσουμε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή και με την Τουρκία». Παρέπεμψε μάλιστα σε χθεσινή δήλωση του κ. Μάας ότι «εναπόκειται τώρα ιδιαίτερα στην Τουρκία να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην οποία τέτοιες διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπόσχονται επιτυχία. Για αυτό πρέπει η τουρκική πλευρά να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Χάικο Μάας προγραμματίζει να μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, ο κ. Μπούργκερ υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο Διάσκεψης στην Μπρατισλάβα. «Υπό αυτή την έννοια υπάρχει αυτό το νήμα συζητήσεων. Δεν έχω τώρα να ανακοινώσω συγκεκριμένες ημερομηνίες», περιορίστηκε να δηλώσει.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο: Η τουρκική πλευρά πρέπει να απέχει από μονομερείς προκλήσεις"

Aκυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της SKY Express λόγω της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 15/10

Καμία πτήση της SKY Express δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις :

GQ 290 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 8:00

GQ 291 Αλεξανδρούπολη - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη 9:25

GQ 400 Αθήνα - Νάξος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10:50

GQ 401 Νάξος - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Νάξο 11:50

GQ 010 Αθήνα - Αστυπάλαια / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 8:00

GQ 011 Αστυπάλαια - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αστυπάλαια 9:20

GQ 410 Αθήνα - Μήλος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10:45

GQ 411 Μήλος - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Μήλο 11:55

GQ 217 Ηράκλειο - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Ηράκλειο 8:00

GQ 002 Αθήνα - Καστοριά / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 9:30

GQ 002 Καστοριά - Κοζάνη / Νέα ώρα αναχώρησης από Καστοριά 10:55

GQ 002 Κοζάνη - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Κοζάνη 11:45

Η SKY Express έχει ήδη ενημερώσει προσωπικά τους ενδιαφερόμενους επιβάτες σχετικά με τις ακυρώσεις και τις τροποποιήσεις.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Aκυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της SKY Express λόγω της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 15/10"

Χάκερ χτύπησαν την Cosmote

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η Cosmote, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου των συστημάτων της, χωρίς ωστόσο, όπως διευκρινίζουν από την εταιρεία, να υπάρχουν ουσιαστικές επιπτώσεις.

Ειδικότερα, από την εταιρεία ανιχνεύτηκε μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή αρχείου από σύστημά της, ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Το εν λόγω αρχείο περιελάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής το πενθήμερο 1 έως 5/9/2020 και συγκεκριμένα: αριθμό τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης και διάρκειά της. Εμφανίζονταν, επιπλέον, τύπος συσκευής, IMSΙ (Ως κωδικός IMSI International Mobile Subscriber Identity ορίζεται ο μοναδικός 15ψήφιος κωδικός, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μοναδική αναγνώριση του συνδρομητή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας), ηλικία, φύλο, ARPU (Μέσο Εσοδο ανά Χρήση- Average Revenue per User), συντεταγμένες σταθμού βάσης και πρόγραμμα κινητής των συνδρομητών COSMOTE.

Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για τη βελτιστοποίηση του δικτύου και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το αρχείο δεν περιελάμβανε περιεχόμενο κλήσεων (συνομιλίες) ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών. Όπως διευκρινίζεται από την Cosmote, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών.

Η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. «Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου», επισημαίνεται σχετικά.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων (cyberattacks) παγκοσμίως, αποτελεί καθημερινότητα για όλα τα συστήματα τεχνολογίας εταιρειών, οργανισμών και θεσμών.

Τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα πάνω από 500 χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις τρίτων και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS).

Για τους συνδρομητές επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε ουδεμία ενέργεια, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ στο site της εταιρείας θα αναρτηθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάκερ χτύπησαν την Cosmote "

ΚΚΕ: “Το αίσχος του μηνιαίου μισθού των 200 ευρώ θεσπίζεται πλέον κι επίσημα”

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για θέσπιση μισθού 200 ευρώ το μήνα σε εφαρμογή απόφασης της κυβέρνησης. Μάλιστα, γίνεται λόγος για “τζάμπα εργατικό δυναμικό…”!

Σύμφωνα με το ΚΚΕ “το αίσχος του μηνιαίου μισθού των 200 ευρώ θεσπίζεται πλέον κι επίσημα, καθώς τίθεται από αύριο (σ.σ. 15.10.2020) σε εφαρμογή η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, μετατρέποντας τους μακροχρόνια άνεργους σε κυριολεκτικά τζάμπα εργατικό δυναμικό.

Πρόκληση, ακόμα, αποτελεί το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν με 345 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, χωρίς να υποχρεούνται να δώσουν ούτε ένα ευρώ πάνω από αυτά τα 200!”, τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για “την κατάπτυστη διάταξη που θεσπίζει μισθό 200 ευρώ”.

“Οι εργαζόμενοι πρέπει να μη νομιμοποιήσουν αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, να οργανώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους”, καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: “Το αίσχος του μηνιαίου μισθού των 200 ευρώ θεσπίζεται πλέον κι επίσημα”"

Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα, τα 201 στην Αττική - Επτά 7 θάνατοι - 86 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 436 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

- 31 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

- 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 201 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, εν΄8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 38 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

- 17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 29 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Μαγνησίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

- 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3.404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 469 θανάτους συνολικά στη χώρα. 179 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα, τα 201 στην Αττική - Επτά 7 θάνατοι - 86 διασωληνωμένοι"

ΕΚΤ: Φθηνή ρευστότητα 39€ δισ. έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες ως τον Σεπτέμβριο

Τα 39 δισ. ευρώ προσεγγίζει η ρευστότητα που έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από το ευρωσύστημα ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τα έκτακτα μέτρα που εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Μάρτιο, στα οποία περιλαμβάνεται η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης και η χορήγηση ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύματα με αρνητικό επιτόκιο, τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα άντλησαν από την ΕΚΤ περίπου 26,6 δισ. ευρώ.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασε τα 38,9 δισ. ευρώ από 12,3 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο. Στις αρχές του έτους ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ ήταν ακόμη χαμηλότερος προσεγγίζοντας τα 9 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενισχύθηκε περαιτέρω από την αύξηση των καταθέσεων. Από την αρχή του έτους έως και το τέλος Αυγούστου το απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά αυξήθηκε κατά περίπου 5 δισ. ευρώ -ανήλθε στα 119,9 δισ. ευρώ από 114,9 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.

Παρά ταύτα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των χορηγήσεων, οι τράπεζες έχουν διακρατήσει οι ίδιες τη ρευστότητα αυτή χωρίς να την μεταφέρουν στην πραγματική οικονομία μέσω των δανείων.

Είναι ενδεικτικό ότι στις επιχειρήσεις από την αρχή του έτους τα καθαρά δάνεια που έχουν χορηγηθεί αγγίζουν μόλις τα 4,2 δισ. ευρώ. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα στεγαστικά δάνεια καθώς οι αποπληρωμές στις οποίες έχουν προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα οι συνεπείς δανειολήπτες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις όποιες νέες εκταμιεύσεις των τραπεζών.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή του έτους, η καθαρή ροή των στεγαστικών δανείων ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα το συνολικό τους υπόλοιπο να υποχωρήσει στο τέλος Αυγούστου στα 49,6 δισ. ευρώ από 52,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα καταναλωτικά δάνεια καθώς κάθε μήνα τα χρεολύσια που πληρώνουν οι δανειολήπτες ξεπερνούν τις νέες εκταμιεύσεις των τραπεζών. Έτσι στο τέλος Αυγούστου το ανεξόφλητο υπόλοιπο καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών είχε υποχωρήσει στα 15 δισ. ευρώ από 16,1 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.

Όλη αυτή την πρόσθετη ρευστότητα που έχει αποφασίσει να διοχετεύσει η ΕΚΤ έχει ως στόχο να αποφευχθεί μία πιστωτική κρίση στην ευρωζώνη και συνακόλουθα να αποφευχθεί μία μεγαλύτερης κλίμακας ύφεση. Βέβαια και η ίδια η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει παρατηρήσει ότι σε ολόκληρη την ευρωζώνη υπάρχουν κάποια προβλήματα «με την μετάδοση της νομισματικής πολιτικής», περιγράφοντας με εύσχημο τρόπο ανάλογες συμπεριφορές από την πλευρά των τραπεζών οι οποίες στην ουσία κερδίζουν 0,5% διακρατώντας οι ίδιες την ρευστότητα που λαμβάνουν από το ευρωσύστημα.

Σημειώνεται πάντως ότι στην Ελλάδα μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα οι τραπεζίτες έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην χορήγηση νέων δανείων, καθώς δεν επικρέμεται πλέον ο πέλεκυς τη απιστίας, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται μόνον κατ΄ έγκληση.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ: Φθηνή ρευστότητα 39€ δισ. έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες ως τον Σεπτέμβριο"

Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τη Σύνοδο Κορυφής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη με αφορμή την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στο Reuters.

Η Γερμανία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη στάση της έναντι της Τουρκίας μόλις δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από το Βερολίνο επισημάνθηκε νωρίτερα ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Ελλάδα και την Κύπρο «κατέστη σαφής η απογοήτευση των συνομιλητών του για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας, κατέστη όμως σαφές και το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μια επί της αρχής προθυμία για διάλογο με την Τουρκία και ότι το πακέτο, το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή για την δράση όλων των εταίρων στην ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ και πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια «θα πρέπει ασφαλώς να συζητήσουμε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή και με την Τουρκία».

Παρέπεμψε μάλιστα σε χθεσινή δήλωση του κ. Μάας ότι «εναπόκειται τώρα ιδιαίτερα στην Τουρκία να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην οποία τέτοιες διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπόσχονται επιτυχία. Για αυτό πρέπει η τουρκική πλευρά να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Χάικο Μάας προγραμματίζει να μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, ο κ. Μπούργκερ υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο Διάσκεψης στην Μπρατισλάβα«Υπό αυτή την έννοια υπάρχει αυτό το νήμα συζητήσεων. Δεν έχω τώρα να ανακοινώσω συγκεκριμένες ημερομηνίες», περιορίστηκε να δηλώσει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Καγκελαρία ή ο κ. Πέτσας λένε ψέματα για τις κυρώσεις;»


Στο ζήτημα της ατζέντας της αυριανής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ αναφέρεται η Κουμουνδούρου σε σχόλιό της, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει κατατεθεί αίτημα κυρώσεων από ελληνικής πλευράς, επικαλούμενη «επίσημες πηγές της Καγκελαρίας».

«Επίσημες πηγές της Καγκελαρίας διαρρέουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ο κ Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε. Περιμένουμε επισήμως από την Κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος από τους δυο λέει ψέματα» επισημαίνει η Κουμουνδούρου, καταλήγοντας πως «λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τη Σύνοδο Κορυφής"

Ρωσία: Εγκρίθηκε το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ότι εγκρίθηκε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού και σύντομα θα εγκριθεί και το τρίτο.

«Θα ήθελα να αρχίσω με μια ευχάριστη είδηση, ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού , το EpiVacKorona» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Απ’ ό,τι γνωρίζω, πλησιάζει και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων και η διάθεση τους εντός της χώρας.

Η Ρωσία τον Αύγουστο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την ονομασία Sputnik-V, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους κύκλους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Εγκρίθηκε το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19"

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας του για το επεισόδιο στην Αίγινα

Με ευρύτερη πλειοψηφία απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας του κ. Γιάνη Βαρουφάκη για το επεισόδιο με στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα την περίοδο της γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων.

Υπέρ της απόρριψης του σχετικού αιτήματος ψήφισαν 282 βουλευτές ενώ 11 ζήτησαν να παραπεμφθεί στον φυσικό δικαστή. Ο κ. Βαρουφάκης στην ομιλία του υποστήριξε πως ο ίδιος δεν θα διανοείτο ποτέ να κρυφτεί πίσω από την ασυλία για ποινικό ή αστικό ζήτημα ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το αδίκημα πλήττει το Σύνταγμα και την ελευθερία του βουλευτή.

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 μίλησε επίσης για απρεπή συμπεριφορά του οργάνου απέναντί του παρά το γεγονός ότι του επέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα και την επισήμανση ότι με βάση το Σύνταγμα ο βουλευτής δεν περιορίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάνης Βαρουφάκης: Η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας του για το επεισόδιο στην Αίγινα"

Συναγερμός στο Εφετείο Αθηνών: Έστειλαν «ύποπτους» φακέλους σε 3 δικαστές της δίκης της Χρυσής Αυγής – Τι περιείχαν

Συναγερμός σήμανε στο Εφετείο της Αθήνας από την αποστολή πανομοιότυπων φακέλων με παραλήπτες τους 3 δικαστές που δικάζουν τη Χρυσή Αυγή και την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι φάκελοι παραδόθηκαν για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι ήταν «καθαροί» από εκρηκτικές ή άλλες επικίνδυνες ύλες.

Οι φάκελοι εστάλησαν στα γραφεία της εισαγγελέως και των δικαστών στο Εφετείο της Αθήνας και παρέμειναν στις θυρίδες όπου συγκεντρώνεται η αλληλογραφία.. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φάκελοι είχαν χειρόγραφα τις διευθύνσεις των παραληπτών.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Εφετείο Αθηνών: Έστειλαν «ύποπτους» φακέλους σε 3 δικαστές της δίκης της Χρυσής Αυγής – Τι περιείχαν"

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομεία στο κέντρο της Αθήνας - Εντοπίστηκαν κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μια 87χρονη που φιλοξενείται σε αυτό, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε τη Δευτέρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η ηλικιωμένη υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου έδειξε πως έχει προσβληθεί από τον ιό.

Η 87χρονη νοσηλευεται στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου, η κατάσταση της είναι επιβάρυμενη λόγω του κορωνοϊου, αλλά της αφυδάτωσης που είχε.

Στο γηροκομείο απασχολούνται, συνολικά, 20 νοσηλευτές και φιλοξενούνται 50 ηλικιωμένοι.

Νέα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Στο μεταξύ, νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Αττική», στον Άγιο Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα, σε rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σε ένοικους, βρέθηκαν τέσσερις θετικοι και ασυμπτωματικοί.  Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας άνω των 80 χρόνων και δρομολογήθηκε η διακομιδή τους σε νοσοκομείο της Αττικής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομεία στο κέντρο της Αθήνας - Εντοπίστηκαν κρούσματα"

Πάνω από ένα τόνο κάνναβη στον Μεσσηνιακό Κόλπο – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Περισσότερα από 1.000 κιλά κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Ταίναρου στον Μεσσηνιακό Κόλπο το Λιμενικό. Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί.

Η ευρεία επιχείρηση για την κάνναβη έγινε στις 8 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό με τρεις επιβαίνοντες, που έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φανάρια ναυσιπλοΐας.

Στην προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού να το προσεγγίσει, ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα και ενεργοποιήθηκαν κι άλλες λιμενικές Αρχές και τις μεσημεριανές ώρες της 8ης Οκτωβρίου εντόπισαν κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο το ταχύπλοο σχεδόν βυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβάτες.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή, μέσα στον Μεσσηνιακό κόλπο, εντοπίστηκαν τα παρακάτω:

– 20 ταξιδιωτικοί σάκοι και άλλες 8 συσκευασίες που περιείχαν 596 δέματα με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους 810 κιλών και 350 γραμμαρίων.

– 32 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 374 κιλών και 960 γραμμαρίων.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Τόσο το σκάφος όσο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβατών του ταχύπλοου.

Πράγματι, τις μεσημεριανές ώρες της 11ης Οκτωβρίου συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός σε κατάστημα στην περιοχή Μαρμαρίου Ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας από τους τρεις επιβαίνοντες του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών.

Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη ως συνεργός άλλος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Τέλος, χθες, Τρίτη (13.10.2020), και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό, συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού άλλοι δύο αλλοδαποί σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από ένα τόνο κάνναβη στον Μεσσηνιακό Κόλπο – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού"

Οικία Παύλου Μελά: Από την εγκατάλειψη στην λαμπερή ανάδειξη

«Καταρρέει ξεχασμένο το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά» ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης του ΘΕΜΑτος στις 13/10/2015, αποκαλύπτοντας πως η εγγονή και κληρονόμος του ήρωα, Ναταλία Ιωαννίδη, κλήθηκε να καταβάλλει … ΕΝΦΙΑ για το μισορειπωμένο σπίτι, που όπως αναγράφει η μαρμάρινη πλάκα στην αυλόπορτα: «Απ’ εδώ όπου έφυγε ο Παύλος για τη Μακεδονία στα 1904».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1,2

oikia1

 
oikia2

Ακριβώς πέντε χρόνια μετά, τίποτα δεν θυμίζει την εικόνα εγκατάλειψης στην οδό Τατοΐου 50 στην Κηφισιά. Με μία σεμνή τελετή το βράδυ της Τρίτης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ιστορική οικία του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, παραδόθηκε πλήρως αποκατεστημένη, και με την αίγλη του 19ου αιώνα, ως ένα ζωντανό μνημείο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, αλλά και ως ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού.

Προσωπικό στοίχημα για τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Η διάσωση και η αποκατάσταση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, αποτέλεσε «προσωπικό στοίχημα» για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, και επίτιμο Α/ΓΕΣ, κ.Αλκιβιάδη Στεφανή, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε χαρτοφυλάκιο πριν από ένα χρόνο.

Απόφοιτος και ο ίδιος της Στρατιωτικής Σχολής Ευέλπιδων, απ’ όπου αποφοίτησε ο Παύλος Μελάς ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891, δεν θα μπορούσε να μην ήταν ευαισθητοποιημένος μπροστά στη θέα του ετοιμόρροπου οικήματος, που έπνεε τα λοίσθια.

Έχοντας το «ΟΚ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο κ.Στεφανής ξεκίνησε να εργάζεται μεθοδικά, προκειμένου να διασωθεί η ιστορική οικία. Ήταν αυτός που μετά από πολλές επαφές και συνομιλίες με την εγγονή του ήρωα, και κληρονόμο του ακινήτου, κυρία Ναταλία Μελά την έπεισε να προχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο, στη δωρεά της οικίας προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του ακινήτου. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν θα ήταν κατορθωτό, χωρίς τη γενναιοδωρία και το εθνικό αίσθημα της κυρίας Ιωαννίδη, που στο παρελθόν είχε αρνηθεί κρούσεις για δωρεά της οικίας σε άλλους φορείς.

stefanis3

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που μ’ εντολή της υπουργού κυρίας Λίνας Μενδώνη, κινητοποιήθηκαν όλες οι σχετικές υπηρεσίες που ενέκριναν άμεσα τα σχέδια αποκατάστασης, εκδίδοντας και τις αναγκαίες άδειες

linamedoni

Η αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου με χορηγία της ΑΜΚΕ «Κύκλωψ» που έχει έδρα την πόλη της Δράμας και επιτελεί σημαντικό έργο, προάγοντας τον πολιτισμό και τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και όχι μόνο. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ εφοπλιστής κ. Άρης Θεοδωρίδης δεν θα μπορούσε ν’ αρνηθεί την πρόταση του υφυπουργού Άμυνας κ.Στεφανή, ν’ αναλάβει ο «Κύκλωψ» τις προσπάθειες αποκατάστασης της οικίας, διαθέτοντας όχι μόνο χρήμα αλλά και το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό που εργάστηκε εντατικά και με πάθος όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ο κ.Θεοδωρίδης, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που σπάνια εμφανίζεται δημοσίως, αλλά εργατικός και αποτελεσματικός

mela8


Ζωντάνεψαν οι μνήμες…

Με μία σεμνή τελετή το βράδυ της Τρίτης, η οικία του Παύλου Μελά έλαμψε και πάλι, μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης. Στο εντυπωσιακό 3D Projection Mapping στην πρόσοψη του οικήματος, εμφανίστηκε ο ήρωας Παύλος Μελάς να ατενίζει τους νεοέλληνες, ακριβώς 116 χρόνια από τον θάνατό του (13/10/1904) στη Μακεδονία, που κινητοποίησε το Εθνικό Κέντρο -Αθήνα- να ενδιαφερθεί για τους Έλληνες βόρεια της Μελούνας, όπου τότε έφταναν τα σύνορα της χώρας.

Εντός της ιστορικής οικίας, λειτουργεί έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για τις δύο σημαντικές οικογένειες, Μελά και Δραγούμη, που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της χώρας. Με τη χρήση τη νέας τεχνολογίας, ο επισκέπτης μπορεί να δει το διόραμα του Παύλου Μελά καθισμένο στο γραφείο του να συντάσσει τη γνωστή επιστολή προς τους πρωτοετείς ευέλπιδες

mela5

mela6

Αναφερόμενη στην προσωπικότητα και στην ηρωική θυσία του Παύλου Μελά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε λόγο για έναν ευγενή ιδεολόγο, οραματιστή μιας ελεύθερης, ελληνικής Μακεδονίας, ο οποίος αγωνίστηκε, όπως έγραψε η σύζυγός του, Ναταλία Μελά, για να μην καταστραφεί «ο τρόπος του σκέπτεσθαι και του αισθάνεσθαι που λέγεται Ελληνισμός».

Τα λόγια απογοήτευσης του 2015 της εγγονής του Παύλου Μελά, Ναταλίας Ιωαννίδου, έδωσαν τη θέση τους σ’ ευχαριστίες προς όλους όσους εργάστηκαν προκειμένου να διασωθεί το μνημείο και να παραδοθεί ακέραιο στις επόμενες γενιές. Η ίδια μάλιστα χαρακτήρισε το σπίτι «μια κιβωτό της στεριάς, σοφά δομημένη» ώστε να μπορεί να «υπομένει τις θεομηνίες και τις συμφορές και να μην καταρρέει» αναφερόμενη στα όσα προηγήθηκαν.

Η ιστορία της οικίας Μελά

Ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας Μελά στην Κηφισιά, που αποτελούσε δημοφιλές παραθεριστικό κέντρο της μεγαλοαστικής κοινωνίας των Αθηνών, τον 19ο αιώνα. Φιλοξένησε από το 1895 -τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωή του- τον Παύλο Μελά, τη σύζυγό του Ναταλία –το γένος Δραγούμη- και τα δύο παιδιά τους, τον Μιχαήλ και τη Ζωή -μητέρα της κ. Ναταλίας Ιωαννίδη. Φωτογραφίες της εποχής, δείχνουν τον Παύλο Μελά να παίζει με τα παιδιά του, στην πίσω αυλή. Τα σχέδια της εξοχικής κατοικίας είχε κάνει ο ίδιος ο Παύλος Μελάς γράφοντας επάνω τους και ποιος θα έμενε σε κάθε δωμάτιο.

pmelas7

Τον Αύγουστο 1904, με παρέμβασή του πρωθυπουργού Γεώργιου Θεοτόκη, ο Παύλος Μελάς διορίστηκε αρχηγός των σωμάτων που δρούσαν στην περιοχή του Μοναστηρίου και της Καστοριάς. Αναχώρησε από αυτό το σπίτι, με πάσα μυστικότητα, αποχαιρετώντας μόνο τα παιδιά του. Ήταν βέβαιος ότι δεν θα επέστρεφε.

Πρόκειται για μικρής κλίμακας κτήριο με σαφείς αναφορές στο γραφικό στυλ της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής εξοχικών κατοικιών των μέσων του 19ου αι. Το κτήριο με μικτό εμβαδόν 198μ2 είναι μονώροφο, κεραμοσκεπές και ελαφρά υπερυψωμένο από το έδαφος. Αποτελείται από ένα μεγάλο καθιστικό με τζάκι και σε διάταξη -αριστερά και δεξιά- βρίσκονται τέσσερα μεγάλα, ψηλοτάβανα δωμάτια, στα οποία διατηρούνται τα αρχικά χρώματα και οροφοδιακόσμηση. Υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι. Είναι υπερυψωμένη κατά ένα μέτρο από το έδαφος πράγμα που της εξασφάλιζε στεγανότητα. Οι κορμοί -αγιορείτικη καστανιά- πάνω στους οποίους εδράζεται το οικοδόμημα παραμένουν άθικτοι.

Το στυλ αυτό διαδόθηκε μέσω πολλών έντυπων εκδόσεων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο αρχιτεκτόνημα διακρίνουμε τις επιρροές αυτές με βάση τόσο την πολύπλοκη διαμόρφωση της κάτοψης όσο και τις επιμέρους διακοσμητικές μορφές, που βασίζονται κυρίως στην χρήση διάτρητων ξύλινων στοιχείων, τα οποία κοσμούν ως δαντέλλα την κύρια όψη της οικίας. Περιβάλλεται από μεγάλο κήπο.

Η εξοχική οικία εγκαταλείφθηκε στη δεκαετία του ΄80. Το 1982 κηρύχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού μνημείο και αφέθηκε στο χρόνο. Η αποκατάσταση έγινε με απόλυτη ακρίβεια χάρη στα σχέδια που υπήρχαν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και τη ζωντανή μαρτυρία της Ναταλίας Ιωαννίδη, που περνούσε τα καλοκαίρια της σ’ αυτό το σπίτι της γιαγιάς, με τον αδελφό της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικία Παύλου Μελά: Από την εγκατάλειψη στην λαμπερή ανάδειξη"

Κανονικά κυκλοφορούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ την Πέμπτη μετά από εξώδικο της ΣΤΑΣΥ

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό καθώς και στο Τράμ με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα σωματεία των εργαζομένων.

Ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβει και η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ στη γραμμή 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των τριών σωματείων είχαν λάβει νωρίτερα εξώδικο από την ΣΤΑΣΥ με το οποίο απειλούνταν με χρηματικά πρόστιμα ως 1500 ευρώ έκαστος και φυλάκιση 6 μηνών!

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά κυκλοφορούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ την Πέμπτη μετά από εξώδικο της ΣΤΑΣΥ"

Σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της ΒΙΑΛ Χίου

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στη μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφοράς Covid-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο".

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της ΒΙΑΛ Χίου"

Χρυσή Αυγή: Ισόβια στον Ρουπακιά και πάνω από 500 χρόνια στους 57 καταδικασμένους!

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για όλους τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Ο πέλεκυς δεν έπεσε όσο βαρύς αναμενόταν από την δικαιοσύνη στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά κλείνει ένα μαύρο κεφάλαιο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. 13 χρόνια κάθειρξη στους 6 από τους 7 της ηγετικής ομάδας.

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια ποινή έλαβαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο  Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα. 

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών, ενώ οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος και Δημητρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών. 

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχάλης Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια κάθειρξη.

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνέργεια σε ανθρωποκτονία και 6 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.   

Όλες οι ποινές στα μέλη της Χρυσής Αυγής 
Διευθυντήριο 

Νίκος Μιχαλολιάκος

13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματική οργάνωση
1 έτος συν 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Ιωάννης Λαγός

13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματική οργάνωση
1 έτος συν 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή
6 μήνες και 600 ευρώ για παρανομες κροτίδες

Ηλίας Κασιδιάρης

13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματική οργάνωση
1 έτος συν 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Γιώργος Γερμενής

13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματική οργάνωση
1 έτος συν 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Χρήστος Παππάς

13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση
6 μήνες συν 600 ευρώ για οπλοκατοχή

Ηλίας Παναγιώταρος

13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματική οργάνωση

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

10 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Πρώην Βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

7 έτη

Νίκος Κούζηλος

7 έτη

Ελένη Ζαρούλια

6 έτη

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

6 έτη

Αντώνης Γρέγο

6 έτη

Δημήτρης Κουκούτσης

6 έτη

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

6 έτη

Πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

5 έτη κάθειρξη

Μιχάλης Αρβανίτης

5 έτη κάθειρξη

Ευστάθιος Μπούκουρας

5 έτη κάθειρξη
1 έτος συν 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή

Νίκος Μίχος

5 έτη κάθειρξη
2 έτη συν 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή

Ανθρωποκτονία Φύσσα

Γιώργος Ρουπακιάς

Ισόβια για ανθρωποκτονία Φύσσα
10 έτη κάθειρξη
4 έτη για οπλοχρησία
4 έτη και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για οπλοφορία

Ιωάννης Άγγος

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Αναδιώτης Αναστάσιος

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Δήμου Γιώργος

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Καζαντζόγλου Ιωάννης

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 8 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 6 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Καλαρίτης Ελπιδοφόρος

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Κομιανός Ιωάννης

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Κορκοβίλης Κωνσταντίνος

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Μιχάλαρος Αν.

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Πατέλης Γιώργος, Πυρηνάρχης Νίκαιας

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 8 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 6 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Σαντοριναίος Στ. 

Για παράνομη Οπλοφορία 2 χρόνια και χρηματική ποινή 2000 ευρώ

Σκάλκος Γ. 

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Σταμπέλος Γ.

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Τσακανίκας Γ. 

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη

Τσαλίκης Λέων

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Τσόρβας Αθ.

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Τσόρβας Νικ. 

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Χρυσαφίτης Αρ.

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Υπόθεση Αιγύπτιων αλιεργατών

Αγριογιάννης Δημ.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: 3 έτη

Ευγενικός Μάρκος

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματική οργάνωση: 3 έτη

Θωμάς Μαρίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματική οργάνωση: 3 έτη

Κων. Παπαδόπουλος

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματική οργάνωση: 3 έτη

Ανταστ. Πανταζής 

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 8 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματικής οργάνωσης: 6 έτη

Υπόθεση ΠΑΜΕ

Κυριάκος Αντωνακόπουλος

Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 2 χρόνια για κάθε πράξη
Διατάραξη κοινής ειρήνης: 10 μήνες 
Παράνομη οπλοχρησία: 16 μήνες 

Καστρινός Ιω.

Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 2 χρόνια για κάθε πράξη
Διατάραξη κοινής ειρήνης: 10 μήνες 
Παράνομη οπλοχρησία: 16 μήνες 

Αντώνης Χατζηδάκης

Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 2 χρόνια για κάθε πράξη
Διατάραξη κοινής ειρήνης: 10 μήνες 
Παράνομη οπλοχρησία: 16 μήνες 
Ενταξη εγκληματικής οργάνωσης 4 χρόνια

Κατηγορούμενοι μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Νικ. Αποστόλου 7 έτη

Αριστ. Δασκαλάκης 5 χρόνια

Λιακοπουλος Διον. 6 έτη

Μπαρέκας Θ. 6 χρόνια/Παράνομη οπλοκατοχή 6 μήνες και 600 ευρώ

Νικ. Παπαβασιλείου: 6 έτη

Βενετία Πόπορη: 6 χρόνια
3 έτη και 3000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή
Και 1 έτος και 1000 ευρώ για παράνομη κατοχή κροτίδων

Βας. Σκατούνης: 6 ετη

Χρ. Στεργιοπουλος: 6 ετη

Αθ. Στράτος 6 χρόνια

Γ. Τσακανίκας 6 έτη

Μικελάτου Μαργαρίτα 
Ψευδής καταθεση 2 χρόνια

Θεοδ. Στέφας 
Οπλοκατοχή: 14 μήνες και 1000 ευρώ
Κατοχή κροτίδων: 1 έτος και 1000 ευρώ

Αναστ. Χίλιος
Παράνομη οπλοχρησία 2 έτη και 2.000 ευρώ.

Θ. Σκαρπέλη
Απλή οπλοκατοχή 1 έτος και 1000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσή Αυγή: Ισόβια στον Ρουπακιά και πάνω από 500 χρόνια στους 57 καταδικασμένους!"

24ώρη απεργία: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων από την Aegean και την Olympic Air

Την ακύρωση και την τροποποίηση των πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου από τις 08:00 έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στις 08:00 τοπική ώρα ανακοίνωσαν η AEGEAN και η Olympic Air, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ώρα γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Από την ακύρωση και την τροποποίηση των πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις Α3 929 (Τελ Αβίβ-Αθήνα) και Α3 931(Κάιρο – Αθήνα), που θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις, εκτός από τις παραπάνω 2, ενώ την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 08:00 το πρωί, ενώ θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης 15 σκέλη πτήσεων, εντός και εκτός της χώρα, όπως αναγράφεται στον πίνακα που ακολουθεί.  

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020 με τις πτήσεις και τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησής τους:

Εταιρεία Αριθμός Πτήσης Από Προς Αρχική Ώρα Νέα Ώρα
Α3
510
Θεσσαλονίκη
Στουτγκάρδη
07:10-08:35
08:00-09:25
Α3
511
Στουτγκάρδη
Θεσσαλονίκη
09:25-12:40
10:15-13:30
ΟΑ 901 Λάρνακα Αθήνα 05:45-07:30 07:35-09:20
Α3 476 Ρόδος Μόναχο 07:50-09:50 08:00-10:00
Α3 477 Μόναχο Ρόδος 10:35-14:20 10:45-14:30

 

Εταιρεία Αριθμός Πτήσης Από Προς Αρχική Ώρα Νέα Ώρα
ΟΑ 330 Αθήνα Χανιά 04:30-05:20 08:00-08:50
ΟΑ 331 Χανιά Αθήνα 06:20-07:10 11:15-13:30
ΟΑ 101 Θεσσαλονίκη Αθήνα 06:10-07:00 08:00-08:50
ΟΑ 200 Ρόδος Αθήνα 05:10-06:10 08:00-09:00
ΟΑ 201 Αθήνα Ρόδος 06:35-07:35 09:25-10:25
ΟΑ 332 Αθήνα Χανιά 07:55-08:45 08:00-08:50
ΟΑ 333 Χανιά Αθήνα 09:20-10:10 09:25-10:15
ΟΑ 301 Ηράκλειο Αθήνα 06:05-06:55 08:00-08:50
ΟΑ 252 Αθήνα Μυτιλήνη 07:45-08:35 08:00-08:50
ΟΑ 253 Μυτιλήνη Αθήνα 09:10-10:00 09:25-10:15
Διαβάστε Περισσότερα » "24ώρη απεργία: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων από την Aegean και την Olympic Air"

Νέα κλιμάκωση από Ερντογάν: Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα την απάντηση που της αξίζει

Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα «την απάντηση που της αξίζει» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση (…) την απάντηση που τους αξίζει επί του πεδίου» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως θα ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο έναν νέο αριθμό για τα κοιτάσματα αερίου, που η χώρα του ανακάλυψε στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς θα επισκεφθεί το τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων που βρίσκεται εκεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η ομάδα του Μινσκ χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επανέλαβε πως η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία δεν έχει στείλει Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν.

Πρόσθεσε πάντως πως η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως τους Αζέρους συμμάχους της.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κλιμάκωση από Ερντογάν: Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα την απάντηση που της αξίζει"

Εξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στο «Διονύσιος Σολωμός»

Θετικά στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ότι είναι ακόμη έξι άτομα -μέλη του πληρώματος- του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, κενό επιβατών.

Σημειώνεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια του πλου του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για δύο ναύτες και έναν μηχανικό.

Συνολικά, στο συγκεκριμένο πλοίο έχουν εντοπιστεί εννέα κρούσματα από χθες, ενώ την περασμένη εβδομάδα σε ακόμη ένα μέλος του πληρώματος, το οποίο βρισκόταν εκτός πλοίου, διεγνώσθη ο ιός. Ο συγκεκριμένος ναυτικός, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Τα εννέα μέλη του πληρώματος στα οποία εντοπίστηκε ο ιός είναι ασυμπτωματικά και τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα απολύμανση, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος. Επίσης, τα εννέα άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα αντικαταστάθηκαν από άλλα μέλη πληρώματος.

Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, Πειραιά δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα δρομολόγιο.

«Η εξάπλωση των κρουσμάτων της Covid-19 σε μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" της ναυτιλιακής εταιρείας ANMEZ επιβεβαιώνει την καταγγελία μας από τις 8 Οκτώβρη και την ανάδειξη για την άμεση λήψη μέτρων σε ναυτεργάτες και επιβαίνοντες, γεγονός που αποσιωπήθηκε, ενώ το πλοίο συνέχισε να εκτελεί δρομολόγια», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων.

Τα τρία σωματεία ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών του πλοίου και των επιβατών που επιβιβάστηκαν αυτή την περίοδο, ενώ απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση ναυτεργάτη.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στο «Διονύσιος Σολωμός»"

Ελληνοτουρκικά: Με χάρτη που δείχνει τα Ίμια ελληνικά εξέδωσαν το non paper οι Τούρκοι

Χάρτες της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, που παρουσιάζουν όπως είναι φυσικό τις βραχονησίδες Ίμια εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στο προκλητικό non paper, που ανήρτησε αργά ο βράδυ της στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για μία σειρά στρατιωτικών ενεργειών στο Αιγαίο, που «προκάλεσαν» την αντίδρασή της με τη νέα έξοδο του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στην Ελλάδα για το «ναυάγιο» των ελληνο-τουρκικών συνομιλιών.

Ωστόσο στους ελληνικούς χάρτες που χρησιμοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ για να προσδώσει νομιμότητα στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του περί παράνομων ελληνικών Navtex στο Αιγαίο Πέλαγος, οι βραχονησίδες Ίμια παρουσιάζονται ως αναπόσπαστο κομμάτι χώρας μας. 

EkOeA2CXYAIrhK0 

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοτουρκικά: Με χάρτη που δείχνει τα Ίμια ελληνικά εξέδωσαν το non paper οι Τούρκοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news