facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Οργισμένη αντίδραση της Αθήνας στις συστάσεις Ερντογάν προς τον ελληνικό λαό (video)

Για «ωμή παρέμβαση» στα ελληνικά πράγματα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις υποδείξεις Ερντογάν προς τους Έλληνες πολίτες να αποδοκιμάσουν στις εκλογές την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν θα παρασυρθούμε στη ρητορική οξύτητα, αλλά και δεν θα αφήσουμε αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση» είπε ο Γιάννης Οικονόμου. Προκλήσεις Ερντογάν και προς την Κύπρο. Πρότεινε στον Νίκο Αναστασιάδη να συναντηθούν στα κατεχόμενα για να εισπράξει ένα κατηγορηματικό «όχι».

Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιστρέφει στη ρότα των εμπρηστικών δηλώσεων, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

Μηνύματα ψυχραιμίας, αποφασιστικότητας και μηδενικής ανοχής εκπέμπει η Αθήνα απέναντι στις οβιδιακές μεταμορφώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που προσαρμόζει τη ρητορική του ανάλογα με το κοινό, στο οποίο απευθύνεται.

Μετά τη σιγή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη διάρκεια της οποίας δεν επανέλαβε ενώπιον των ηγετών τους γνωστούς αναθεωρητικούς βερμπαλισμούς του, ο κ. Ερντογάν βαδίζει και πάλι στα χνάρια των γνωστών επιθετικών δηλώσεων. Και σε μία πρωτοφανή κίνηση, δε δίστασε να πραγματοποιήσει ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, προκαλώντας την ηχηρή απάντηση της ελληνικής πρωτεύουσας.

«Δε θα παρασυρθούμε, αλλά ούτε και θα αφήσουμε αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

«Από τη ρητορική οξύτητα του προηγούμενου διαστήματος, τώρα άλλαξε πίστα. Τώρα επιχείρησε μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την Πατρίδα (…) Είναι πολύ φυσικό ο κ. Ερντογάν να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ. Με έναν πρωθυπουργό που τον χειροκροτούσε όλο το Κογκρέσο, που τον υποδέχθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον Λευκό Οίκο. Με ένα πρωθυπουργό που υπογράφει μεγάλες διεθνείς συμφωνίες και συμμαχίες με τη Γαλλία και εμβαθύνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στους κυβερνώντες του, οι οποίοι επιδιώκουν περιπέτειες και που θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς, με δημοκρατικά μέσα» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Είναι νομίζω η πιο χαρακτηριστική απόδειξη ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της (…) Η Ελλάδα έχει ενισχυθεί, το δήλωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, εμμέσως πλην σαφώς χθες (…) Και θα συνεχίσουμε έτσι, με μία ήρεμη αποφασιστικότητα, ενισχύοντας τις συμμαχίες μας, ενισχύοντας την άμυνά μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Τα επιχειρήματά μας γίνονται αποδεκτά, όπως φάνηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις παραινέσεις συμμάχων προς την τουρκική πλευρά, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

«Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας είναι νομικά παντελώς ανυπόστατες και ουσιαστικά αποτελούν μία ακόμα ψηφίδα στο γενικότερο αναθεωρητικό αφήγημα που προβάλλει η γειτονική χώρα. Αντίθετα, οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες, στον Καταστατικό Χάρτη των Η.Ε., στο θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των κρατών» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα για τις δημοκρατικές του επιλογές, ανέφερε ο Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η ΝΔ, στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει μικροκομματικά προς όφελος της τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, καταντά να τον καθιστά παράγοντα της εσωτερικής πολιτικής της χώρας. Για μια ακόμη φορά επικίνδυνη!» έγραψε στο Twitter o κ. Κατρούγκαλος.

Αποκαλυπτικός για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Αποκλείεται», ήταν η απάντησή του στην πρόταση του Τούρκου προέδρου για συνάντηση στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, πρόταση τεσσάρων σημείων κατέθεσαν στα Ηνωμένα Έθνη οι Τουρκοκύπριοι, μέσω του ηγέτη τους, Ερσίν Τατάρ. Βασικότερο σημείο είναι η συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. «Αναλόγως του περιεχομένου, θα είναι και η απάντησή μας», τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένη αντίδραση της Αθήνας στις συστάσεις Ερντογάν προς τον ελληνικό λαό (video)"

Δύο οι νεκροί από το αιματηρό επεισόδιο στην Αθήνα - Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες, μία σύλληψη

Ασύλληπτο σκηνικό εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα, με έναν άνδρα να βγάζει ξαφνικά όπλο και να πυροβολεί έναν άλλον τον οποίο και τελικά σκότωσε. Στη συνέχεια, ο δράστης της επίθεσης βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπαθώντας να διαφύγει έκλεψε ένα όχημα μάρκας Yaris και κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους.

Φτάνοντας εκεί, κατευθύνθηκε πεζός σε ένα βενζινάδικο και έπεσε πάνω σε αστυνομικούς τους οποίους πυροβόλησε. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τελικά ο άνδρας έπεσε νεκρός.

Το ρολόι έδειχνε 21:30 όταν ξεκίνησε το θρίλερ με τους πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια. Συγκεκριμένα μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν - πιθανότατα -  αλβανικής καταγωγής άνδρες, όξυνε δραματικά το κλίμα.

Λόγω του ατυχήματος, ο συνοδηγός του οχήματος μάρκας Mercedes άρπαξε το πιστόλι και πυροβόλησε τους άλλους δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου με το οποίο σημειώθηκε η πρόσκρουση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οδηγός και συνοδηγός.  

Οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», με τον οδηγό τελικά να υποκύπτει στα σοβαρά τραύματά του. 




Μετά το μοιραίο περιστατικό στην οδό Κουρτίδου, συνελήφθη η οδηγός της Mercedes και ο συνοδηγός, που πυροβόλησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και έκλεψε ένα ΙΧ μάρκας Yaris, με το οποίο κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί, κινήθηκε πεζός σε βενζινάδικο και τελικά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. 

Όταν τον είδαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που βρίσκονταν στο σημείο αφότου ενημερώθηκαν για το συμβάν, ο δράστης άρχισε να τους πυροβολεί, τραυματίζοντας τους δύο αστυνομικούς, τον έναν στο πόδι και τον άλλον στον θώρακα.



Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τελικά ο αλβανικής καταγωγής άνδρας έπεσε νεκρός. 

shootings-03

shootings-02

shootings-00

shootings-06

shootings-04

shootings-05

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο αρχηγός της αστυνομίας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος στην ανάρτησή του μετά τη λήξη των συμβάντων συνεχάρη τους αστυνομικούς για την αυτοθυσία τους, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί έφυγε από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, και μετέβη στο νοσοκομείο για να δει τους τραυματίες αστυνομικούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δύο οι νεκροί από το αιματηρό επεισόδιο στην Αθήνα - Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες, μία σύλληψη"

Θρίλερ στα Κάτω Πατήσια με πυροβολισμούς – Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Θρίλερ απόψε με πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια και τουλάχιστον έναν τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγη ώρα αργότερα, αιματηρό ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους που ενδέχεται να συνδέεται με το συμβάν στα Κάτω Πατήσια.Υπήρξε συμπλοκή με δύο αστυνομικούς τραυματίες μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

 Νωρίτερα, στα Κάτω Πατήσια, ένοπλος βγήκε από αυτοκίνητο, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το εάν υπάρχει ένας ή δύο τραυματίες. Στο σημείο του εγκλήματος υπήρχε ένας τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν και δεύτερο τραυματία, ο οποίος ενδέχεται να επιβιβάστηκε στο όχημα με το οποίο διέφυγε ο δράστης.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στα Κάτω Πατήσια με πυροβολισμούς – Τουλάχιστον ένας τραυματίας"

Ο Λουκασένκο ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Λευκορωσίας

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστήριξε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να πλήξει στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός του εδάφους της χώρας του πριν από τρεις ημέρες, όμως όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Belta.

Ο Λουκασένκο, που δεν έδωσε κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό του, είπε ότι το Μινσκ δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία.

«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το Belta.

«Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», συνέχισε.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.

Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Ρωσία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λουκασένκο ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Λευκορωσίας"

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο και να ευνοήσουν την εκδήλωση και την επέκταση των πυρκαγιών, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται αύριο σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και σε νησιά του Αιγαίου.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση. Η κ. Τζίμα είπε ότι αύριο θα είναι η πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου και προσέθεσε ότι βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. «Είμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και είναι απαραίτητο όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αν αντιληφθούμε καπνό ή φλόγα καλούμε αμέσως το 199 ή το 112. Αποφεύγουμε τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο και σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά», σημείωσε.
Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Συστάσεις της ΓΓΠΠ και της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

* Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

* Περιφέρεια Πελοποννήσου

* Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει ότι για τις περιφερειακές Ενότητες: Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και τις νήσους Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Ψαρών, Μυτιλήνης και Κυθήρων τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των συγκεκριμένων περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και το Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή σε Αττική και Στερεά Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Λιακάδα η Αττική, συννεφιά η Θεσσαλονίκη – 38άρια και θυελλώδεις άνεμοι

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή (03.07.2022) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ δυναμώνουν οι άνεμοι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές και βραδινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ κατά διαστήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θεσσαλία και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στις δυτικές Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λιακάδα η Αττική, συννεφιά η Θεσσαλονίκη – 38άρια και θυελλώδεις άνεμοι"

Κατάσταση χάους σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων εν μέσω θέρους

Σε κατάσταση αλαλούμ βρίσκονται ευρωπαϊκά αεροδρόμια ενώ οι μετακινήσεις έχουν αυξηθεί λόγω της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, σε Γαλλία και Ισπανία πολλές είναι οι πτήσεις που ακυρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δημιουργώντας προβλήματα σε πλήθος κόσμου.

Την ίδια στιγμή, τα συνδικάτα προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποίησεων και μέσα στον Ιούλιο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για την τουριστική περίοδο. 

Η κατάσταση στην Ισπανία

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair που έχουν ως βάση τους την Ισπανία προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA.

Η ανακοίνωση αυτή, καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης συνθηκών χάους στα αεροδρόμια, καθώς η φετινή τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επίσης, η ανακοίνωση έγινε κατά την τελευταία ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων, που άρχισε την Πέμπτη, οδηγώντας την Ryanair στην ακύρωση δέκα πτήσεων σήμερα στην Ισπανία.

Η κατάσταση στη Γαλλία

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση πτήσης στις 05:00, το πρωί του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκωλ του Παρισιού λόγω της συνέχισης απεργίας, ενώ νέα ειδοποίηση κατατέθηκε για το Σαββατοκύριακο της 9ης και 10ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT).

«Λόγω απουσίας λύσης στη σύγκρουση, ζητείται από τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους» μεταξύ 7.00 και 14.00 τοπική ώρα σε ποσοστό 20% στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις στο πρώτο αεροδρόμιο της Γαλλίας, το CDG, βορειοανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Οι προληπτικές ακυρώσεις, που αποφασίστηκαν από τη διοίκηση λόγω μιας απεργίας των πυροσβεστών του αεροδρομίου με μισθολογικά αιτήματα, η οποία υποχρεώνει να κλείσει ένα μέρος των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης και επομένως μειώνει τις δυνατότητες, αντικατοπτρίζουν μια επιδείνωση σε σύγκριση με τις δύο πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν μια πτήση στις έξι είχε ματαιωθεί το πρωί στο Σαρλ-ντε-Γκολ.

«Η κινητοποίηση συνεχίζεται στους πυροσβέστες», οι οποίοι «δεν είναι ικανοποιημένοι με τις προτάσεις της διεύθυνσης», δήλωσε ο Ντανιέλ Μπερτόν, ο γενικός γραμματέας της CGT του Ομίλου ADP, διαχειριστή των αεροδρομίων του Παρισιού.

Όπως δήλωσε, η απεργία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την τρέχουσα ειδοποίηση, ενώ νέες ειδοποιήσεις κατατέθηκαν για το προσεχές Σαββατοκύριακο, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των σχολικών διακοπών και κατά παράδοση καταγράφει κορύφωση της κίνησης στα αεροδρόμια, εκτός από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις εθνικές οδούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάσταση χάους σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων εν μέσω θέρους"

Θεσσαλονίκη: Ξανά χωρίς αστικά λεωφορεία η πόλη – Στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Πέμπτη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει ξανά η Θεσσαλονίκη για έξι ώρες την Τρίτη και την Πέμπτη, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, το διοικητικό συμβούλιο των εργαζόμενων έκανε εκτάκτως το μεσημέρι νέα συνεδρίαση, η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες και αποφασίστηκε από το συνδικάτο να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Πέμπτη από τις 10:00 το πρωί έως και τις 16:00, ενώ σύντομα θα γίνει γνωστό εάν θα κλιμακωθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ταλανίζουν εδώ και μήνες τους ίδιους καθώς, όπως δήλωσε στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, «τίποτα από ό,τι έχουμε αιτηθεί δεν έχει γίνει. Ζητάμε κυρίως την επαναφορά των δύο επιδομάτων, αυτό της θέσης ευθύνης και του ανθυγιεινού, τα οποία είχαν περικοπεί από τον περασμένο Μάρτιο και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία εδώ και έξι μήνες αποφεύγει το υπουργείο Οικονομικών».

«Επιτέλους κάποιοι πρέπει να σκύψουν και να δουν σοβαρά τα προβλήματα των εργαζομένων» είπε στο ThessToday.gr o κύριος Δήμκας, προσθέτοντας ότι πρέπει «να σταματήσουν να υπόσχονται απλά πως θα λυθούν όλα αυτά σε μελλοντικό χρόνο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ξανά χωρίς αστικά λεωφορεία η πόλη – Στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Πέμπτη"

Οικονόμου σε Τσίπρα: Πρωτοφανές να παραπέμπεται πρώην υπουργός κι εκείνος να πανηγυρίζει

«Πρωτοφανές να παραπέμπεται ένας πρώην υπουργός του και εκείνος να πανηγυρίζει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

Προσθέτει δε: «Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους “αρμούς του συστήματος” και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «τρία χρόνια τώρα επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη» και «να συγκαλύψει το σκάνδαλο».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν. Αφού αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής».

«Τρία χρόνια τώρα ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια. Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης. Και ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορουμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη. Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις. Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;», ανέφερε.

«Ό,τι και να κάνετε, οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει. Σε αυτόν τον τόπο η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου σε Τσίπρα: Πρωτοφανές να παραπέμπεται πρώην υπουργός κι εκείνος να πανηγυρίζει"

15.839 νέα κρούσματα, 3.128 επαναλοιμώξεις, 22 + 4 θάνατοι

Στην ανακοίνωση 15.839 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και 22 + 4 ακόμη θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν το Σάββατο οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ανακοίνωσαν, επίσης, 3.128 επαναλοιμώξεις, με τις οποίες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 18.967.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 15.839    15.869 
Κρούσματα σε παιδιά 2.914 2.881
Σύνολο κρουσμάτων  3.708.210  3.692.371    
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  3.128 3.127
Νέοι θάνατοι  22 + 4* 14 + 1*
Σύνολο θανάτων  30.276     30.250    
Διασωληνωμένοι 95 95 
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι  37  36
Έξοδοι από τις ΜΕΘ  0 5
Εισαγωγές σε νοσοκομεία   302 326
Σύνολο τεστ PCR 11.673.592  11.660.566   
Σύνολο rapid tests  73.970.980  73.852.415 
Τεστ ημέρας 131.591   139.637    
Θετικότητα τεστ 12%     11,36%      

* Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 8.768 στην Αττική (9.200 χθες).
  • 1.417 στη Θεσσαλονίκη (1.335 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.060 από την Ανατολική Αττική (1.089 χθες).
  • 1.377 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.610 χθες).
  • 286 από τη Δυτική Αττική (309 χθες).
  • 1.143 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.158 χθες).
  • 2.493 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.602 χθες).
  • 1.191 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.211 χθες).
  • 1.113 από τον Πειραιά (1.081 χθες).
  • 105 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (140 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε 66 επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 1 στο 'Αγιο Όρος.
  • 177 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 11 στην ΠΕ Άνδρου
  • 170 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 103 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 49 στην ΠΕ Άρτας.
  • 551 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 160 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 22 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 56 στην ΠΕ Δράμας.
  • 150 στην ΠΕ Έβρου.
  • 296 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 10 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 111 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 178 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 86 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 785 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 15 στην ΠΕ Θάσου.
  • 69 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 85 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 13 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 189 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 145 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 34 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 113 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 10 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 23 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 3 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 368 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 71 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 44 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 70 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 187 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 99 στην ΠΕ Κω.
  • 91 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 545 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 156 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 83 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 36 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 21 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 197 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 156 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 40 στην ΠΕ Μήλου.
  • 68 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 42 στην ΠΕ Νάξου.
  • 70 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 56 στην ΠΕ Πάρου.
  • 68 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 117 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 48 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 206 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 81 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 252 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 22 στην ΠΕ Σάμου.
  • 153 στην ΠΕ Σερρών.
  • 22 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 65 στην ΠΕ Σύρου.
  • 14 στην ΠΕ Τήνου.
  • 135 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 147 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 27 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 47 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 126 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 396 στην ΠΕ Χανίων.
  • 71 στην ΠΕ Χίου.

765 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (587 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "15.839 νέα κρούσματα, 3.128 επαναλοιμώξεις, 22 + 4 θάνατοι"

Θρίλερ στο Χονγκ Κονγκ: Τεράστιο πλοίο έσπασε στη μέση και βυθίστηκε - Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Είκονες που θυμίζουν θρίλερ κινηματογραφικής ταινίας επικράτησαν σε ένα τρομακτικό συμβάν στη θάλασσα του Χονγκ Κονγκ όταν τεράστιο πλοίο έπσασε στη μέση και βυθίστηκε λόγω τροπικής καταιγίδας.

Μέχρι στιγμής, οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, με το τιτάνιο έργο των διασωστών να συνεχίζεται. 

Οι αρμόδιες αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να συμβάλλουν στο έργο στη διάσωσης, με τουλάχιστον τρία από τα 30 μέλη του πληρώματος να μεταφέρονται με ασφάλεια στη στεριά.

 

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την υπηρεσία πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να απομακρύνεται, από το σημείο, με ελικόπτερο ενώ τα ισχυρά κύματα έπλητταν το πλοίο.

Το σκάφος Doomed Fujing βυθίστηκε περίπου 186 μίλια νότια από τις ακτές του Χονγκ Κονγκ, ενώ τα πλάνα από τη διάσωση είναι πραγματικά δραματικά.

Σημειώνεται ότι ο τυφώνας Τσάμπα είναι ο πρώτος που πλήττει την Κίνα αυτή τη χρονιά, με σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θρίλερ στο Χονγκ Κονγκ: Τεράστιο πλοίο έσπασε στη μέση και βυθίστηκε - Δεκάδες οι αγνοούμενοι"

Ν. Αναστασιάδης: Απέκλεισα συνάντηση με Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Στο περιεχόμενο της συζήτησης του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο του δείπνου ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου για τον Γλαύκο Κληρίδη και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχαν ασκηθεί πολλές πιέσεις από τον Πρόεδρο της Τουρκίας στους οικοδεσπότες του δείπνου ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, ώστε να μη συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε «γιατί πρέπει εγώ να συζητώ ή να αναφέρομαι στις αποτυχίες των άλλων;».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Ερντογάν προσπαθώντας να υποβαθμίσει την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, παρέπεμψε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «δεν υπήρχε οτιδήποτε για να υποβαθμίσει. Ήταν μια εθιμοτυπική, φιλική συνάντηση. Τον γνωρίζω από το 2005, ο Εμανουέλ Μακρόν διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο και συνεπώς συναντηθήκαμε, μάλιστα δύο φορές, μια κατά τη διάρκεια της δεξίωσης και μια άλλη μετά το πέρας του δείπνου, αλλά και πάλι οι συζητήσεις ήταν φιλικού χαρακτήρα με μόνη την παρέμβαση ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή, και καλό είναι εφόσον μεσολαβεί και ο φίλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αν ήθελε, εγώ είμαι έτοιμος να συναντηθούμε στο Παρίσι».

Ερωτηθείς αν αυτό το πρότεινε στον κ. Ερντογάν, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά, ενώ κληθείς να πει τι απάντησε σε αυτό ο Τούρκος Πρόεδρος, ανέφερε ότι «(ο Ερντογάν) είπε ότι μπορεί να συναντηθούμε στο βόρειο τμήμα και του είπα αποκλείεται».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Αναστασιάδης: Απέκλεισα συνάντηση με Ερντογάν στα Κατεχόμενα"

Θέμης Αδαμαντίδης: Ποινική δίωξη εις βάρος του τραγουδιστή

Κατηγορούμενος για τρία αδικήματα είναι ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης μετά τη σε βάρος του μήνυση από τη σύντροφό του.

Το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και της απλής εξύβρισης, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο τραγουδιστής, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Δικαστήριο, από το οποίο ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και θα δικαστεί τη Δευτέρα.

Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάσει την πρώην σύντροφό του κάτω των 100 μέτρων και να μην έχει καμία επικοινωνία μαζί της με κανένα τρόπο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμης Αδαμαντίδης: Ποινική δίωξη εις βάρος του τραγουδιστή"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο – Έκτακτη συνεδρίαση της Πυροσβεστικής με Περιφερειάρχες

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές, υπό τον κίνδυνο πυρκαγιών μέσα στις επόμενες ώρες. Για το λόγο αυτό, στις 14:00 θα συνεδριάσει η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με τους Περιφεριάρχες των περιοχών που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) βρίσκονται Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κεντρική και νότια Εύβοια, καθώς και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ στην κατηγορία 3 (υψηλός κίνδυνος) είναι Θράκη, Χαλκιδική, Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Εύβοια, Κεντρική Πελοπόννησος, νησιά του Αιγαίου και Κρήτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο – Έκτακτη συνεδρίαση της Πυροσβεστικής με Περιφερειάρχες"

Από 6 Ιουλίου υποχρεωτικό το σύστημα αναγνώρισης ορίου ταχύτητας στα καινούργια αυτοκίνητα

Μετά τις 6 Ιουλίου όλα τα καινούργια αυτοκίνητα θα πρέπει να διαθέτουν την τεχνολογία Intelligent Speed Assistance (ISA).

Πρόκειται για το σύστημα αναγνώρισης ορίου ταχύτητας, το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες από τη χαρτογράφηση GPS και την αναγνώριση οδικών πινακίδων. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, το ISA θα είναι ενεργό από προεπιλογή, αν και οι οδηγοί θα μπορούν, προς το παρόν, να απενεργοποιούν τα συστήματα στην αρχή κάθε ταξιδιού.

Αναφορικά με τον νέο Γενικό Κανόνα Ασφάλειας της ΕΕ, οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα προειδοποιούν τον οδηγό, ηχητικά ή με προειδοποιήσεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων ή με δονήσεις στο τιμόνι.

Πρόσφατα μηχανικοί της Ford στην Κολωνία, πήγαν το σύστημα ένα βήμα πιο πέρα. Το συγκεκριμένο σύστημα θα εμποδίζει τους οδηγούς να υπερβαίνουν την ταχύτητα σε προκαθορισμένες γεωγραφικές περιοχές με επέμβαση στον κινητήρα, ενώ παράλληλα θα αποτελεί και ένα βήμα πιο μπροστά προς την αυτόνομη οδήγηση.

Προς το παρόν, η τεχνολογία ISA θα ισχύει μόνο για τα ολοκαίνουργια μοντέλα που θα λανσαριστούν μετά τις 6 Ιουλίου. Τα νέα αυτοκίνητα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και βρίσκονται στις εκθέσεις θα πρέπει μέχρι τον Ιούλιο του 2024 να εξοπλιστούν με ISA.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού θα μειώσει τα ατυχήματα κατά 30% και τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 20%. Από την άλλη, η ΕΕ έχει στόχο μηδενικούς θανάτους από τροχαία ατυχήματα έως το 2050.

Το ISA, μαζί με άλλα μέτρα που έρχονται ταυτόχρονα, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ) θα μπορούσε να αποτρέψει 140.000 σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία μέχρι το 2038 στην Ευρώπη.

Ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δοκιμών EuroNCAP αναφέρει ότι η καλύτερη τήρηση των ορίων ταχύτητας θα αποτρέψει τα ατυχήματα και θα μετριάσει τις επιπτώσεις αυτών που συμβαίνουν στους δρόμους.

Ηδη σήμερα πολλά μοντέλα είναι εφοδιασμένα με το συγκεκριμένο σύστημα. Τα επόμενα βήματα είναι η σύνδεση με κάμερες αναγνώρισης σημάτων ταχύτητας, δορυφορικής πλοήγησης και έξυπνου λογισμικού, ώστε το αυτοκίνητο να αφήνει το στίγμα του για το που ακριβώς είναι, την ταχύτητα που έχει και το όριο ταχύτητας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το σύστημα θα μπορεί να περιορίσει την ισχύ του κινητήρα, ώστε να μην μπορεί να υπερβεί το όριο ταχύτητας. Δηλαδή θα είναι μια μορφή έξυπνου προσαρμοζόμενου cruise control που θα είναι πάντα ενεργοποιημένο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Από 6 Ιουλίου υποχρεωτικό το σύστημα αναγνώρισης ορίου ταχύτητας στα καινούργια αυτοκίνητα"

Ενεργειακή κρίση: Κλειστός για 2 εβδομάδες λόγω συντήρησης ο Nord Stream - Έρχονται αυξήσεις τιμών

«Ο αγωγός Nord Stream, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, θα μείνει κλειστός για δυο εβδομάδες, για συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη λιγότερο φυσικό αέριο και οι τιμές θα αυξηθούν», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

«Η αγορά του αερίου είναι κερδοσκοπική και θα γίνει μια νέα προσπάθεια, όσο γίνεται μεγαλύτερης αποθήκευσης», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, τέλος, τόνισε ότι «η Ιταλία έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, αποτελεί έναν ρεαλιστικό στόχο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ενεργειακή κρίση: Κλειστός για 2 εβδομάδες λόγω συντήρησης ο Nord Stream - Έρχονται αυξήσεις τιμών"

Λιβύη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και το λεηλάτησαν

Καζάνι που βράζει είναι η Λιβύη καθώς χθες Παρασκευή (1.7.2022) εισέβαλαν διαδηλωτές στην έδρα του κοινοβουλίου στο Τομπρούκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής και το πολιτικό αδιέξοδο, μία ημέρα μετά την αποτυχία ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντίπαλων πλευρών.

Σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου και το λεηλάτησαν. Εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης έδειχναν πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να βγαίνουν από τον χώρο του κτιρίου αφού οργισμένοι νεαροί διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα.

Άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μέρος του κτιρίου φλέγεται. Το κοινοβούλιο ήταν άδειο όταν εισέβαλαν σε αυτό οι διαδηλωτές, καθώς χθες ήταν αργία στη χώρα.

Μια μπουλντόζα την οποία οδηγούσε ένας διαδηλωτής έριξε μέρος της περίφραξης του κτιρίου, διευκολύνοντας την είσοδο των διαδηλωτών σε αυτό. Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν. Λίγο αργότερα άλλα μηχανήματα έργου έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να ξηλώνουν ορισμένα τμήματα των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου.

Άλλοι διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν τις πράσινες σημαίες του παλαιού καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, πετούσαν στον αέρα έγγραφα τα οποία είχαν αρπάξει από τα γραφεία.

Αναγνωρίζοντας «το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά», το κοινοβούλιο καταδίκασε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο «τις πράξεις βανδαλισμού και τις πυρπολήσεις».

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ο Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, έγραψε στο Twitter ότι «ενώνει τη φωνή» του με αυτή των διαδηλωτών, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή εκλογών.

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν την ώρα που η Λιβύη, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του Καντάφι το 2011, είναι αντιμέτωπη με πολύωρες διακοπές ρεύματος, με τις βλάβες του δικτύου να έχει επιδεινώσει και ο αποκλεισμός πολλών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων λόγω των πολιτικών διαφωνιών αντίπαλων ομάδων.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε την αποτυχία μας και να αποσυρθούμε αμέσως από την πολιτική σκηνή»

«Θέλουμε να έχουμε φως», φώναζαν οι διαδηλωτές. Από τη μεριά του, ο βουλευτής Μπαλχέιρ Αλσάαμπ δήλωσε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε την αποτυχία μας και να αποσυρθούμε αμέσως από την πολιτική σκηνή», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Libya al Ahrar.

«Καλώ τους συναδέλφους μου όπως και τα μέλη του Συμβουλίου του Κράτους (σ.σ. άνω βουλή) να παραιτηθούν ομάδικά για να σεβαστούμε την επιθυμία του λιβυκού λαού και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα της Λιβύης», σχολίασε ο Ζίαντ Ντγκχέιμ άλλος βουλευτής.

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν από τον Μάρτιο την εξουσία: η μία εδρεύει στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά και η άλλη, υπό τον Φάτι Μπασάγα, στηρίζεται από το κοινοβούλιο του Τομπρούκ και τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης. Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες αρχικά για τον Δεκέμβριο του 2021, αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη, χωρίς να επιτευχθεί κάποια συμφωνία για το συνταγματικό πλαίσιο που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή εκλογών. Στις διαπραγματεύσεις μετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τομπρούκ Αγκίλα Σάλεχ και ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους, που εδρεύει στην Τρίπολη, Χάλεντ αλ Μάσρι.

Αγανάκτηση

Και άλλες αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Τρίπολη και άλλες πόλεις της Λιβύης. Στην πρωτεύουσα διαδηλωτές κρατούσαν πορτρέτα του Ντμπεϊμπά και του Μπασάγα με τα πρόσωπά τους σβησμένα με ένα Χ, ένδειξη της απόρριψής τους.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε την Πέμπτη απώλειες μεγαλύτερες των 3,5 δισεκ. δολαρίων λόγω της αναγκαστική αναστολής της λειτουργίας μεγάλων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από τα μέσα Απριλίου και κήρυξε κατάσταση “ανωτέρας βίας” σε κάποιες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τη NOC, η παραγωγή “μειώθηκε ραγδαία” και οι εξαγωγές σχεδόν κατά το ήμισυ. Σε αυτό προστίθενται απώλειες 220 εκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου καθημερινά, απαραίτητου για τον ανεφοδιασμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Η μείωση της παραγωγής φυσικού αερίου επιδεινώνει τις διακοπές της ηλεκτροδότησης που σημειώνονται στη Λιβύη και οι οποίες διαρκούν περίπου 12 ώρες ημερησίως.

«Λαϊκές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλη τη Λιβύη, ένδειξη της αγανάκτησης λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής και της πολιτικής κρίσης, αλλά και απέναντι σε όσους ευθύνονται για αυτές, καθώς και του ΟΗΕ που παίζει το παιχνίδι τους», έγραψε στο Twitter ο αναλυτής Τάρεκ Μεγκρίσι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και το λεηλάτησαν"

Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Lana

Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών το ρωσικό τάνκερ «Lana» με σημαία Ιράν, που παρέμεινε με μηχανική βλάβη από τα μέσα Απριλίου στα ανοιχτά της Καρύστου.

Στο πλοίο που έχει δοθεί ελευθεροπλοΐα αλλά δεν μπορούσε να αναχωρήσει λόγω των καιρικών συνθηκών αναμένεται να επιστραφεί ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευθεί μετά από αίτημα των αμερικανικών δικαστικών αρχών.

Δικαστήριο της Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «Saman Costar Samirom Servises Construction Executive Company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν.

Πρόκειται για ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του. Έως σήμερα παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετάγγισης του φορτίου πετρελαίου στο «Lana» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άλλο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Πειραιά.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Lana"

Ζωγράφου: Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, γύρω στις 1.30 το βράδυ, μια ομάδα ατόμων βγήκε από την πανεπιστημιούπολη και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό τμήμα.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Από την επίθεση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δημιουργήθηκε μια εστία φωτιάς που εκτονώθηκε μόνη της, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί και υλικές ζημιές.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωγράφου: Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα"

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου – Πάνω από 44.000 οι αναχωρήσεις το τριήμερο

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού για τον μήνα Ιούλιο από τα τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας, του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τα πλοία να έχουν πληρότητα που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει από 70% μέχρι και 90%.

Οι εκδρομείς του καλοκαιριού φαίνεται πως προτιμούν προορισμούς όπως οι Κυκλάδες και η Κρήτη όπου η πληρότητα φθάνει στο 70% ενώ για κάποιους προορισμούς όπως η Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, η πληρότητα αγγίζει στο 90%, βάσει των στοιχείων από χθες (1.7.2022).

Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα (2.7.2022) 22 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και 22 δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 9 δρομολόγια για Κυκλάδες και 5 για Μαρμάρι ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια.

Εχθές, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 21.547 επιβάτες 3.530 ΙΧ 732 φορτηγά και 587 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 17 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 8.505 επιβάτες 1769 ΙΧ οχήματα 93 φορτηγά και 207 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 11 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 3.986 επιβάτες 1043 ΙΧ 39 φορτηγά και 80 δίκυκλα.

Τουλάχιστον 44.350 επιβάτες αναχωρούν το τριήμερο

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών και τα στοιχεία που ήταν γνωστά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έως το μεσημέρι της Πέμπτης, από χθες Παρασκευή έως αύριο Κυριακή τουλάχιστον 44.350 επιβάτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού ή του Αιγαίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ταξιδιωτικών γραφείων, επειδή πολλοί από τους ταξιδιώτες κλείνουν τα εισιτήρια τους λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου, το σύνολο των επιβατών του τριημέρου θα αγγίξει τους 45.000.

Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων στα τρία λιμάνια της Αττικής ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Τα στοιχεία από το 2019 μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, τον Ιούνιο του 2022 είχαν αναχωρήσει συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά 322.877 επιβάτες ενώ το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκε (αναχώρηση-άφιξη) άγγιξε συνολικά τους 575.373 επιβάτες.

Τον ίδια μήνα το 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 227.970 επιβάτες ενώ το σύνολο των επιβατών που είχε διακινηθεί την ίδια περίοδο (αφίξεις αναχωρήσεις ήταν 402.625 επιβάτες.

Το Ιούνιο του 2019 έτος που δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία οι επιβάτες που είχαν αναχωρήσει για κάποιο νησί του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά ήταν στους 370.143 επιβάτες ενώ το σύνολο των επιβατών (αφίξεις αναχωρήσεις) έφθανε στις 675.576.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου – Πάνω από 44.000 οι αναχωρήσεις το τριήμερο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news