facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Μπαράζ από τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη - Η λεία των δραστών ξεπερνά τις 35 χιλιάδες ευρώ

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η Αστυνομία, προκειμένου να προλάβει τους δράστες και κυρίως να προειδοποιήσει ιδίως τους ηλικιωμένους κατοίκους της υπαίθρου, προκειμένου να μην αποδειχτούν εύκολη λεία στα χέρια των επιτήδειων, οι οποίοι ήδη έχουν «χτυπήσει» σε αρκετές περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, έχοντας αποσπάσει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, εξαπατώντας τους ηλικιωμένους.

Στην πρώτη από αυτές τις περιπτώσεις, θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία γυναίκα. Ο δράστης κάλεσε την 67χρονη, η οποία διαμένει σε περιοχή του Δήμου Βιάννου και κατάφερε να την πείσει ότι είναι τραπεζικός υπάλληλος, της είπε ότι έπρεπε να καταθέσει 8.600 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για είσπραξη καθυστερημένης επιταγής από την Εφορία - κάτι που η ίδια έπραξε - με συνέπεια να ζημιωθεί πριν καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη.

Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαπίστωσαν πάρα πολύ γρήγορα, ότι ο λογαριασμός ανήκει σε αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κινητοποίηση των Αρχών, αφού το ένα μετά το άλλο αποκαλύφθηκαν και άλλα περιστατικά, τα οποία έχουν εκτυλιχθεί σε περιοχή του Δήμου Μοιρών. Μάλιστα και ο Δήμος θέλησε με ανακοίνωσή του να προειδοποιήσει τους κατοίκους, καθώς μιλάμε ήδη για τρία περιστατικά, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Η μία γυναίκα στις Μοίρες, με δόλωμα την επιστροφή αναδρομικών, φαίνεται ότι ζημιώθηκε με ποσό που ξεπερνά τις 12 χιλιάδες ευρώ. Ο απατεώνας της είπε ότι προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία της επιστροφής αναδρομικών που περίμενε από τη σύνταξή της, θα μπορούσε να καταβάλει αυτό το ποσό έτσι ώστε η διαδικασία να κινηθεί πολύ γρήγορα και βεβαίως όταν θα «απελευθερωνόταν» το ποσό των 26 χιλιάδων ευρώ που περίμενε να πάρει ως αναδρομικά, θα έπαιρνε πίσω και τις 12 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης ένας ακόμη ηλικιωμένος από την περιοχή του Δήμου Φαιστού, πείστηκε να καταβάλλει 15.400 ευρώ, προκειμένου να εισπράξει με διαδικασίες που του παρουσίασαν οι απατεώνες τηλεφωνικά, ποσό 40.000 ευρώ ως επιστροφή. Ο άνθρωπος έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Μιλάμε για επανειλημμένα κρούσματα, τα οποία έχουν σημειωθεί σε περιοχές του νομού Ηρακλείου και βεβαίως οι Αρχές συνεριστούν πολύ μεγάλη προσοχή από τους ανθρώπους σε όλες τις συναλλαγές τους και μάλιστα αστυνομικοί γυρίζουν πόρτα – πόρτα ενημερώνοντας και τα τραπεζικά καταστήματα, για τυχόν ανάλογες μεγάλες αναλήψεις χρημάτων από ηλικιωμένους, να φροντίζουν να ενημερώνουν τους ανθρώπους για να προλάβουν τέτοια περιστατικά. 

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ από τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη - Η λεία των δραστών ξεπερνά τις 35 χιλιάδες ευρώ"

Κύπρος: 4 νεκροί και 158 νέα κρούσματα κορονοϊού

Η Κύπρος ανακοίνωσε 4 θανάτους και 158 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου.

Πλέον η Κύπρος μετρά 197 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού ενώ συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε 30.538.

153 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 51 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13.594 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 4 νεκροί και 158 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Χωρίς ΕΡΤ το Σάββατο -Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη διακοπή σήματος

Το Σάββατο θα διακοπεί το σήμα της ΕΡΤ από την Πάρνηθα. Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου για τεχνικούς λόγους συντήρησης του κέντρου εκπομπής Πάρνηθας, θα πραγματοποιηθεί διακοπή προγραμμάτων της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης μεταξύ των ωρών 8:00 έως 12:00. 

Στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας (Μεταξουργείο, Πλ. Βάθη, Εξάρχεια, Πλ. Βικτωρίας, Αγ. Παντελεήμονας, Γαλάτσι, Κυψέλη, Ψυχικό, Πατήσια). 

Στα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Αλιμος, Βούλα). 

Στα βόρεια προάστια (Αγ. Παρασκευή, Εκάλη, Δροσιά, Ανοιξη, Αγ. Στέφανος, Διόνυσος). 

Στη Νότια και Κεντρική Εύβοια και στη Βοιωτία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ΕΡΤ το Σάββατο -Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη διακοπή σήματος"

Πορτογαλία: Κλείνει τα σύνορα για 15 ημέρες μετά την έξαρση της πανδημίας

Η Πορτογαλία, που πλήττεται από μια έκρηξη των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, θα περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών της προς το εξωτερικό για τις επόμενες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από την Κυριακή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα.

«Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα περιοριστούν οι μετακινήσεις, από αέρος, ξηράς και θάλασσας», ανέφερε στο κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Από την περασμένη εβδομάδα η Λισαβόνα διέκοψε την αεροπορική σύνδεσή της με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από αύριο σταματούν και οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία. Θα επανέλθουν επίσης οι έλεγχοι στα σύνορα, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, με την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Πορτογαλία 16.423 νέα κρούσματα και 303 θάνατοι από την Covid-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία: Κλείνει τα σύνορα για 15 ημέρες μετά την έξαρση της πανδημίας"

Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού – Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι πολίτες για τη μετάλλαξη του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν άμεσα ενώ είναι θετικοί στο κομμάτι της άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να απολαμβάνουν την προτίμηση του κόσμου την ίδια ώρα που τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν σταθερά μεν αλλά χαμηλά.

Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχεί ο κόσμος για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού το 58% λέει πως ναι, ενώ ένα 20% όχι και μάλλον όχι.

Για το αν είναι ώρα να υπάρξει κάποια ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Pulse λέει ναι ενώ το 39% διαφωνεί.

Αύξηση του ποσοστό αυτών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καταγράφεται καθώς το 74% λέει πως ναι ή μάλλον ναι θα το κάνει ενώ μόλις το 21% λέει όχι.

Όσον αφορά το πότε θα το κάνουν το 63% λέει πως θα εμβολιαστεί τους πρώτους μήνες, το 22% αρκετά αργότερα ενώ το 11% ισχυρίζεται πως δεν θα το κάνει ποτέ.

Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία απαισιόδοξια για το αποτέλεσμα εμφανίζει η συντριπτική διαφορά των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα το 76% θεωρεί πως δεν θα έχουν αποτέλεσμα ενώ το 17% πως θα έχει κάποια θετική εξέλιξη.

Σε ερώτηση για το αν η εκλογή Μπάιντεν θα έχει θετική επιρροή για τη χώρα μας όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 59% λέει πως ναι θα έχει ενώ το 33% λέει όχι.

Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ

Στο πολιτικό κομμάτι της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44%, ενώ ακολουθεί ο Τσίπρας με 24%. Ο κανένας βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 16 μονάδες. Συγκεκριμένα τα νούμετα των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 39%

ΣΥΡΙΖΑ 23%

ΚΙΝΑΛ 7,5%

ΚΚΕ 6,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%

ΜεΡΑ25 3%

ΑΛΛΟ 7,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9%

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού – Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ"

Επανέρχονται από τις 8 Φεβρουαρίου οι αεροπορικές συνδέσεις Ρωσίας – Ελλάδας

Η Ρωσία επαναφέρει από τις 8 Φεβρουαρίου τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα, καθώς και με την Σιγκαπούρη, καθώς η εξάπλωση των μολύνσεων του νέου κορονοϊού έχει επιβραδυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική κυβέρνηση.

«Με βάση τα αποτελέσματα των συζητήσεων και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες, αποφασίστηκε η επαναφορά σε αμοιβαία βάση διεθνών πτήσεων με την Ελλάδα και την Σιγκαπούρη από τις 8 Φεβρουαρίου 2021», υπογράμμισε η ανακοίνωση του ρωσικού ομοσπονδιακού κέντρου απάντησης κατά του νέου κορονοϊού, που εκδόθηκε μετά από συνάντηση στην οποία προέδρευσε η αντιπρόεδρος Τατιάνα Γκολίκοβα.

Όπως τονίζεται θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Μόσχα στην Αθήνα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα εκτελούνται πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα με προορισμό την Σιγκαπούρη.

Η κυβέρνηση είπε επίσης ότι εκτός από την Μόσχα, αρκετά αεροδρόμια στη χώρα, όπως στο Αστραχάν, το Γεκατερίνμπουργκ, το Ιρκούτσκ και το Χαμπάροφσκ, θα επαναφέρουν ορισμένες διεθνείς πτήσεις από τις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η πανδημία της Covid-19 στη Ρωσία υποχωρεί σταδιακά, αλλά ότι οι Ρώσοι δεν πρέπει να επαναπαύονται.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 19.138 νέες περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 2.897 στην Μόσχα.

Από την έναρξη της πανδημίας σε 3.793.810 ανέρχονται τα κρούσματα και σε 71.651 οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα των κρατικών αρχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επανέρχονται από τις 8 Φεβρουαρίου οι αεροπορικές συνδέσεις Ρωσίας – Ελλάδας"

Προσωρινή σύνταξη ίση με την Εθνική σε όσους περιμένουν να πάρουν σύνταξη

Στην καταβολή προσωρινής σύνταξης, ίσης με την Εθνική Σύνταξη που δικαιούται ο κάθε ασφαλισμένος, θα προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σε όλους τους υποψήφιους συνταξιούχους.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κ. Χατζηδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού Αντ1, θα δοθεί προσωρινή σύνταξη στο ύψος της Εθνικής σύνταξης σε όσους είναι από 62 ετών και πάνω και θα δοθούν και τα αναδρομικά ποσά από τον μήνα που έχουν υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Σύνταξη είναι 345 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης και 384 για 20ετία και άνω. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος περιμένει σήμερα την σύνταξη του εδώ και 10 μήνες θα πάρει το επόμενο διάστημα αναδρομικά 10Χ384 ευρώ = 3.840 ευρώ και θα παίρνει έναντι της σύνταξης τους τα 384 ευρώ μέχρι να βγει η οριστική.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να πληρούνται στο πρόσωπο του υποψήφιου συνταξιούχου τα δυο βασικά κριτήρια θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος που είναι φυσικά το όριο ηλικίας και ο απαραίτητος χρόνος ασφάλισης. Κι αυτό επειδή πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, της συσσώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων, τα οποία πρέπει να αναζητεί στη συνέχεια το ασφαλιστικά Ταμείο, εφόσον εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ο ασφαλισμένος δεν πληρούσε τα κριτήρια για να λάβει σύνταξη. Τέτοια φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί, για παράδειγμα, το 2008, όταν δόθηκε η δυνατότητα χορήγησης προσωρινής σύνταξης με μια υπεύθυνη δήλωση.

Παράλληλα το σχέδιο για τις απονομές των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που ξεπερνούν τις 300.000 για το αμέσως τρέχον και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνει:

-τη δυνατότητα προσωρινής στελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πρώην υπαλλήλους των Ταμείων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι οποίοι είναι έμπειρα στελέχη στο θέμα της απονομής συντάξεων,

-τη συγκρότηση κλιμακίων εργαζομένων, με παροχή επιπλέον αμοιβών βασισμένων στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων,

-αποσπάσεις από άλλους φορείς του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ για χρονικό διάστημα 6 μηνών,

-την προσωρινή διάθεση προσωπικού από επιστημονικά επιμελητήρια,

-προσλήψεις νέων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ ώστε να απελευθερωθούν στελέχη με εμπειρία στην απονομή συντάξεων που τώρα απασχολούνται σε άλλες δραστηριότητες

-αλλά και αγορά φορητών υπολογιστών ώστε οι απασχολούμενοι μέσω τηλεργασίας υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινή σύνταξη ίση με την Εθνική σε όσους περιμένουν να πάρουν σύνταξη"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία Μητσοτάκη, εμβόλιο κορονοϊού και «μαύρη μαυρίλα» για επιστροφή στην κανονικότητα

Απ’ όλα έχει ο… μπαξές στην δημοσκόπηση της Metron Analysis. Πόσοι λένε ναι στο εμβόλιο και πόσοι… δεν θέλουν; Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Σχεδόν 4/10 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα και σχεδόν 3/10 θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την χώρα να κινείται στους ρυθμούς του κορονοϊού και εσχάτως και του μεταλλαγμένου στελέχους, μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28.01.2021, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και διενεργήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis.

Τα ευρήματά της… πολλά και ενδιαφέροντα. Η ΝΔ εμφανίζεται να κυριαρχεί στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά της τάξης των 16,4 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και συνολικά η κυβέρνηση βαθμολογείται θετικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός με… πράσινο αποτέλεσμα στην δημοτικότητα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε ό, τι αφορά την αξιολόγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στα της πανδημίας, η απαισιοδοξία κυριαρχεί σε ό, τι αφορά αυτό που λέμε «επιστροφή στην κανονικότητα», ενώ αξίζει κανείς να σταθεί και στις απαντήσεις που αφορούν στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ας δούμε αναλυτικά τι «βγάζει» η δημοσκόπηση.

Πάμε… καλά;

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας, η εικόνα είναι μοιρασμένη, με το 48% να απαντά πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και το 41% να… διαφωνεί. Ένα 6% δεν επιλέγει κανένα από τα δύο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 80% των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντούν ότι πάμε καλά, ενώ το ίδιο απαντά κι ένα 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον είναι και το ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που απαντούν «θετικά» είναι περισσότεροι από της ΝΔ (!) και συγκεκριμένα το 88%!

Δείτε την σχετική κάρτα

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» σύμφωνα με την δημοσκόπηση

Στην ερώτηση για το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, η απάντηση «πανδημία του κορονοϊού – ιατρική περίθαλψη» ήταν αυτή που συγκέντρωσε το 42% των απαντήσεων, ενώ ακολουθούν η οικονομία, η ανεργία, η εξωτερική πολιτική, οι πολιτικοί, η Παιδεία και το προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αυθόρμητες αναφορές οι οποίες συγκέντρωσαν ποσοστό άνω του 1%, δηλαδή στην συγκεκριμένη ερώτηση δεν υπήρχαν προκαθορισμένες απαντήσεις προς επιλογή.

Πώς αξιολογείται η απόδοση της κυβέρνησης

Και στην ερώτηση για τις εντυπώσεις αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες, με την «θετική» να υπερτερεί με ποσοστό 49%.

«Αρνητική» απαντά το 42%, ενώ ξανά ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ τάσσονται αναφανδόν υπέρ της κυβέρνησης με θετικά ποσοστά της τάξης του 84% και 73% αντίστοιχα. Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «μαυρίζουν» το κυβερνητικό έργο, με σχεδόν έναν στους τέσσερις όμως (σ.σ. 23%) να απαντά πως το κρίνει θετικά.

Δείτε την κάρτα

Τι… βαθμό παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το 56% των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον πρωθυπουργό, με το 37% να κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρνητικά.

Και πάλι οι ψηφοφόροι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δίνουν τεράστια ποσοστά στον πρωθυπουργό (σ.σ. 88% και 92% αντίστοιχα) ενώ το 67% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον κρίνει αρνητικά, με ένα 27% όμως να τον κρίνει θετικά.

Δείτε την κάρτα

Η αξιολόγηση του Αλέξη Τσίπρα – Το 38% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον κρίνει αρνητικά!

Συνολικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παίρνει «αρνητική ψήφο» από το 69% των ερωτηθέντων, ενώ θετικά κρίνεται «στρογγυλά» από έναν στους πέντε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαυρίζεται» από το 85% των ψηφοφόρων της ΝΔ και από το 76% όσων ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ. Κι αν αυτό μοιάζει σχετικά αναμενόμενο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το εξής:

Πως ο πρώην πρωθυπουργός βαθμολογείται θετικά… οριακά από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (!) συγκεντρώνοντας ποσοστό 52% από θετικές ψήφους

Το 38% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κρίνει αρνητικά

Δείτε την κάρτα

Πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα;

Η ερώτηση αυτή δείχνει πως στην κοινωνία επικρατεί απαισιοδοξία. Το 55% των ερωτηθέντων «βλέπει» πως θα επανέλθουμε σε φυσιολογική καθημερινότητα μετά το 2021 (!) ενώ και το 29% απαντά «μέχρι το τέλος του 2021».

Μόλις το 14% θεωρεί πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ως τα μέσα της χρονιάς.

Δείτε τις απαντήσεις

«Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού;»

Στην ερώτηση αυτή, η πλειοψηφία με 63% απαντά θετικά, ωστόσο το 26% απαντά πως δεν θα το κάνει. Το 1% λέει πως το έχει κάνει ήδη, ενώ ένας στους δέκα εμφανίζεται αναποφάσιστος.

Θετικοί απέναντι στο εμβόλιο εμφανίζονται -τουλάχιστον κατά πλειοψηφία- οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Δείτε και τις απαντήσεις για το εμβόλιο ανάλογα με την ηλικία των ερωτηθέντων

Φάκελος αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Υπέρ της αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων εμφανίζεται το 64%, ενώ κατά τάσσεται το 31% των ερωτηθέντων. Οι ψηφοφόροι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι φανερά υπέρ (σ.σ. 92% και 84% αντίστοιχα), ενώ η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εμφανίζεται αντίθετη (σ.σ. 59% και 69% αντίστοιχα).

Δείτε την σχετική κάρτα

Η μάχη των αρχηγών – Μόνο ο Μητσοτάκης… πράσινος

Η επόμενη κάρτα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που εμφανίζεται με… θετικό πρόσημο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 60% θετικών/μάλλον θετικών «ψήφων» και 39% αρνητικών/μάλλον αρνητικών.

Οι υπόλοιποι είναι… στα κόκκινα.

58% αρνητικές έναντι 39% θετικών για την Φώφη Γεννηματά που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

62% αρνητικές έναντι 36% θετικών για τον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί.

57% αρνητικές έναντι 34% θετικών για τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

73% (!) αρνητικές έναντι 25% θετικών για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Επίσης 73% αρνητικές έναντι μόλις 21% θετικών για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Πρόθεση ψήφου – Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Τέλος, ίσως η σημαντικότερη κάρτα: Η πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει άνετο προβάδισμα καθώς συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 36,1%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 19.7%, μια διαφορά 16,4 μονάδων.

Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και αμέσως μετά το ΚΚΕ με 5,7%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με το… οριακό 3,6% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό… εξόδου από την Βουλή, της τάξης του 2,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος, πάντως, αντανακλά ένα «ηχηρό» 10,2%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με την μέτρηση του Δεκεμβρίου του 2020 από την ίδια εταιρεία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ εμφανίζονται με μεγαλύτερα ποσοστά.

Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ακριβώς στα ίδια, ενώ το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη είναι το μοναδικό που καταγράφει χειρότερο ποσοστό σήμερα από ό, τι τον Δεκέμβρη του περασμένου έτους.

Δείτε αναλυτικά την κάρτα

Mega
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία Μητσοτάκη, εμβόλιο κορονοϊού και «μαύρη μαυρίλα» για επιστροφή στην κανονικότητα"

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για 12 κρούσματα Covid-19 σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης

Κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης που λειτουργεί έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Επτά από αυτά μεταφέρθηκαν χθες στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε, ενώ άλλα πέντε διακομίστηκαν σήμερα στο εφημερεύουν νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα περιστατικά ενημερώθηκε κι έχει επιληφθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για 12 κρούσματα Covid-19 σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης "

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη, ήταν γεννημένη στην Αθήνα, το 1939. Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.
Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.α. 
Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο facebook…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη"

Αστυνομικός έκλεψε 36,5 τόνους βενζίνης από κατασχεμένο βυτίο

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την απώλεια ποσότητας 36,5 τόνων βενζίνης από βυτίο το οποίο είχε δεσμευθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, όταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε σε Tμήμα Aσφαλείας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε -επίσης- ιδιώτης σε 6μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μετά τη δέσμευσή του το βυτίο φυλασσόταν σε ειδικό χώρο. Ο συνταξιούχος -σήμερα- αστυνομικός φέρεται ότι με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένου του αφαίρεσε το γεμάτο βυτίο από τη φύλαξη για να το επιστρέψει άδειο ύστερα από επτά ώρες. Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα. Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στην αγόρευσή της είπε ότι αυτά «διοχετεύθηκαν σε τρίτους, ίσως και στον δεύτερο κατηγορούμενο».

Απολογούμενος ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία αλλά δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αστυνομικός έκλεψε 36,5 τόνους βενζίνης από κατασχεμένο βυτίο"

Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανικό «απαγορευτικό» για χορήγηση στους άνω των 65 – Στο φως το συμβόλαιο της εταιρείας

H φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο παραδόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σκοπεύει αύριο, Παρασκευή, να κάνει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ποια ευαίσθητα τμήματα θα απαλείψει, ανέφερε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγή της ΕΕ σύμφωνα με την οποία, ενώ η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να παραδώσει τα 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο, οι ποσότητες θα υπερβαίνουν σημαντικά τα 31 εκατομμύρια δόσεις που είχαν νωρίτερα αναφερθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στη φαρμακευτική εταιρία και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όταν έγινε γνωστό ότι η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τους υπεσχημένους στόχους για τις παραδόσεις εμβολίων.

Νωρίτερα, ο  εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ανάφερε ότι η η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να έχει συνεργασία με την εταιρεία για να λυθούν τα προβλήματα προμήθειας εμβολίων και επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί.

Η ΕΕ πιέζει την εταιρεία να προμηθεύσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της από εργοστάσια στην Ευρώπη και τη Βρετανία, αφού η AstraZeneca ανακοίνωσε καθυστερήσεις παράδοσης, αυξάνοντας την απογοήτευση για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην ΕΕ.

Την Παρασκευή συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca. Σήμερα, όμως, οι γερμανικές αρχές συνέστησαν και επισήμως ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σε ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολίων του Ινστιτούτου Robert Koch, της κύριας υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γερμανίας, αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός άνω των 65 ετών».

Για το λόγο αυτό, η επιτροπή συνέστησε να χρησιμοποιείται μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα άτομα άνω των 65 ετών, διαψεύδοντας τις αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης και επιμένοντας ότι η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 100%!

Προς υπεράσπιση της εταιρείας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της έσπευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι το εμβόλιο AstraZeneca λειτουργεί σε όλες τις ηλικίες και σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για τα νέα από τη Γερμανία επειδή ο MHRA [ο βρετανικός «ΕΟΦ»] και οι δικές μας αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι πιστεύουν ότι το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca είναι πολύ καλό και αποτελεσματικό και παρέχει υψηλό βαθμό προστασίας μετά από μία και ακόμη περισσότερο μετά από δύο δόσεις».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι ο MHRA έχει καταλήξει ότι το εμβόλιο «παρέχει καλή ανοσολογική απόκριση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες». «Άρα δεν συμφωνώ με αυτά» πρόσθεσε αναφερόμενος στα γερμανικά συμπεράσματα.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της «εφόδου», με εντολή της Κομισιόν, που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι βελγικές αρχές στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στη χώρα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία αναφορικά με τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής, που επικαλείται η βρετανοσουηδική εταιρεία, προκειμένου να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, λέει ότι θα συνεχίσει να συζητά με την εταιρεία...

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανικό «απαγορευτικό» για χορήγηση στους άνω των 65 – Στο φως το συμβόλαιο της εταιρείας"

Λιβύη: Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση τουρκικών και ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων

«Χαστούκι» από τις ΗΠΑ δέχθηκε η Άγκυρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη κατά την διάρκεια τοποθέτησής του ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών αλλά και των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη.

Η Ουάσινγκτον «ζητά από την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την αποχώρηση των δυνάμεών τους» από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός, προσωρινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Ρίτσαρντ Μιλς.

«Χαστούκι» από τις ΗΠΑ

«Ζητάμε από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις», είπε ο Μιλς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

Αυτή η ξεκάθαρη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν έρχεται σε αντίθεση με την αόριστη πολιτική που ακολουθούσε ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο θέμα της Λιβύης τα προηγούμενα χρόνια. Κάποια περίοδο ο Τραμπ φάνηκε να στηρίζει τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, αντί της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.

«Με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας του Οκτωβρίου, ζητάμε από την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την αποχώρηση των δυνάμεών τους από τη χώρα και την αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων (…) που στρατολόγησαν, χρηματοδότησαν, ανέπτυξαν και στήριξαν στη Λιβύη», υπογράμμισε ο Μιλς.

Η κατάπαυση του πυρός

Τον Δεκέμβριο ο ΟΗΕ εκτιμούσε ότι τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχουν αναπτύξει περίπου 20.000 μισθοφόρους και ξένους στρατιώτες στη Λιβύη. Υπολόγιζε επίσης ότι 10 στρατιωτικές βάσεις στη χώρα αυτή έχουν καταληφθεί, πλήρως ή εν μέρει, από ξένες δυνάμεις.

Με βάση τη συμφωνία της 23ης Οκτωβρίου 2020, οι ξένοι στρατιώτες και οι μισθοφόροι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Λιβύη μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία, η 23η Ιανουαρίου, ήρθε και πέρασε χωρίς να υπάρξει καμία ένδειξη για την αποχώρησή τους.

Ο στρατάρχης Χάφταρ στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία, κυρίως με μισθοφόρους της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Wagner. Η GNA στηρίζεται από την Τουρκία και τους Σύρους αντάρτες που έχουν μεταφερθεί στη χώρα.

Στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα περισσότερα μέλη του, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Κίνα και η Βρετανία, ζήτησαν επίσης να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατιώτες και οι μισθοφόροι από τη Λιβύη αλλά και να τηρηθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβληθεί στη χώρα αυτή από το 2011.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση τουρκικών και ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων"

Κορωνοϊός: Στα 716 τα νέα κρούσματα - 268 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3374 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επτά κρούσματα από τη βρετανική μετάλλαξη 

Τέλος έχουμε επτά νέα κρούσματα από τη βρετανική μετάλλαξη. Συγκεκριμένα η έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 δείγματα θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7)  σε:
1 δείγμα από τις Πύλες Εισόδου
2 δείγματα από την Αττική
4 δείγματα από την Κρήτη
Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 66 δείγματα θετικά με τη βρετανική μετάλλαξη.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 7
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 39
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 5
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 1
ΑΧΑΪΑΣ 37
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 8
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 52
ΔΡΑΜΑΣ 3
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 13
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 53
ΕΒΡΟΥ 6
ΕΥΒΟΙΑΣ 24
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
ΗΛΕΙΑΣ 7
ΗΜΑΘΙΑΣ 2
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 9
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 62
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 10
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 71
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
ΚΙΛΚΙΣ 2
ΚΟΖΑΝΗΣ 9
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 12
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 9
ΛΑΡΙΣΑΣ 19
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 14
ΛΕΣΒΟΥ 21
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 7
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
ΜΥΚΟΝΟΥ 5
ΝΑΞΟΥ 1
ΝΗΣΩΝ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 28
ΞΑΝΘΗΣ 11
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 56
ΠΕΛΛΑΣ 5
ΠΙΕΡΙΑΣ 13
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΑΜΟΥ 6
ΣΕΡΡΩΝ 13
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 11
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 12
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 18

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 716 τα νέα κρούσματα - 268 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι"

Ρωσία: Να παραμείνει στη φυλακή ο Ναβάλνι αποφάσισε το δικαστήριο

Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι στην φυλακή, απορρίπτοντας την έφεση που είχε υποβάλει για την αποφυλάκιση του.

Το δικαστήριο θεώρησε νόμιμη την απόφαση του δικαστηρίου που είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Χίμκι της Μόσχας, το οποίο στις 18 Ιανουαρίου επέβαλε στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης 30 ημερών, στέλνοντας τον στις διαβόητες φυλακές «Ματρόσκαγια Τισινά», με την κατηγορία ότι παραβίασε του όρους σε ποινή αναστολής που του είχε επιβληθεί

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι δήλωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση αυτή, όπως και ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οπωσδήποτε θα προσφύγουμε για ακύρωση της απόφασης και θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι θεωρούν ότι η απόφαση που είχε λάβει το δικαστήριο στο αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Χίμκι της Μόσχας δεν ήταν σύννομη, επειδή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας, η οποία είχε ζητήσει την σύλληψη του με το επιχείρημα ότι παραβίασε τους όρους ποινής αναστολής που του είχε επιβληθεί, δεν έλαβε υπόψη της την ενημέρωση που της είχε επιδοθεί στις 23 Νοεμβρίου του 2020 και με την οποία την ενημέρωναν ότι ο Ναβάλνι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Βερολινου Charite. Ως εκ τούτου, λένε οι δικηγόροι του, η εν λόγω υπηρεσία γνώριζε πού βρίσκεται ο Ναβάλνι, αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να ελέγξει έστω αυτά τα στοιχεία. Παράλληλα οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν σύννομη ούτε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ρώσου πολιτικού.

Ο Ναβάλνι, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα δικαστή μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή πριν ληφθεί η απόφαση, απαίτησε να αφεθεί ελεύθερος απορρίπτοντας τις κατηγορίες ως παράλογες. «Όλα αυτά συνιστούν μια μεγάλη παραβίαση του νόμου. Αξιότιμοι, έχετε διαβάσει το πρωτόκολλο της συνεδρίασης; Έπρεπε να γελάτε δυνατά. Είναι το πιο γελοίο έγγραφο. Το έγγραφο αυτό το συνέταξε κάποιος που δεν έχει νομική μόρφωση. Εδώ και καιρό κατεβαίνω μαζί σας την σκάλα ευτελισμού του δικαστικού συστήματος». «Μπορείτε … να μου βάλετε χειροπέδες. (Αλλά) αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα», είπε Ναβάλνι.

Η Δύση έχει καλέσει την Ρωσία να απελευθερώσει τον Ναβάλνι, ενώ το Σάββατο χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας ζητώντας την απελευθέρωση του. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι κάλεσαν τους υποστηρικτές του σε νέες διαμαρτυρίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με αίτημα την απελευθέρωση του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Να παραμείνει στη φυλακή ο Ναβάλνι αποφάσισε το δικαστήριο"

Θωμαΐδης: Αύξηση των κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Προβληματισμό δημιουργεί η ανησχυητική επιδημιολογική εικόνα στην Αττική με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Εδώ και τέσσερις εβδομάδες παρατηρούμε την αύξηση στα κρούσματα που υπάρχουν στην Αττική» σημείωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο Mega, υπάρχει συνεχόμενη διασπορά του ιού στην κοινότητα, με τα στοιχεία να καταγράφουν αύξηση περίπου 10%, κάτι που σημείωσε πως «θα μεταφραστεί σε κρούσματα το επόμενο 10ήμερο».

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μετά την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, τονίζοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η τηλεργασία, προκειμένου να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων.

Μιλώντας για τα σχολεία, υπογράμμισε ότι τα άτομα αυτής της ηλικίας έχουν μια κοινωνική δραστηριότητα που δύσκολα περιορίζεται, οπότε η επιστροφή στο σχολείο δεν θα επηρεάσει αρκετά τον επιδημιολογικό δείκτη.

Οι ανησυχίες των λοιμωξιολόγων

Το άνοιγμα των σχολείων, αν και η απόφαση θεωρείται ειλημμένη για την 1η Φεβρουαρίου, είναι κάτι που θα εξεταστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων σημειώνοντας πως «μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη».

Σχετικά με τα σχολεία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ζήτημα για κλείσιμο των ήδη ανοιχτών δομών εκπαίδευσης, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία συμπληρώνοντας πως οι άξονες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι, από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν», και από την άλλη «η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση».

Δείτε το βίντεο:



Πάει πίσω η εστίαση

Τα δεδομένα αυτά καθυστερούν τη συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης η οποία πάει πίσω. Ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα πριν από το τέλος Φεβρουαρίου. Σε αυτήν την καθυστέρηση συντελεί και επιβράδυνση του εμβολιασμού, η οποία πάει πίσω όλο τον σχεδιασμό για επιστροφή στην κανονικότηα. «Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για την εστίαση. Το φως στην άκρη του τούνελ πάει προς τα πίσω», σημείωσε.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του ιού που έχουν εμφανιστεί, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι ανησυχητικές αφού δεν ξέρουμε πώς εξελίσσεται ένας ιός όταν μεταλλάσσεται. Οι μεταλλάξεις βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των ειδικών, ενώ τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους παραμένουν τα ίδια. Χαρακτηριστικό των μεταλλάξεων είναι η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που έχουν σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος. «Να είμαστε σε εγρήγορση», κατέληξε ο κ. Γώγος ο οποίος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να αποφεύγονται συνθήκες συνωστισμού.

Επιπλέον, η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική φαίνεται πως επαναφέρει στο «τραπέζι» τη συζήτηση για click away λειτουργία του λιανεμπορίου. Σε περίπτωση που η επιτροπή καταλήξει στην επαναφορά αυτής της μεθόδου αγορών, θα είναι ένα μέτρο πο θα εφαρμοστεί οριζόντια.

Ανησυχούν οι επιστήμονες

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι επιστήμονες μετά και την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, που θέλουν την Αττική να είναι στο «κόκκινο», λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και λίγα 24ωρα μετά και την επιστροφή των υπολοίπων μαθητών στα σχολεία.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι ειδικοί σημειώνουν πως η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι δυναμική και ο προγραμματισμός θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, σημείωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα διπλάσιος ή ακόμα και τριπλάσιος εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 30.000-50.000 ενεργά κρούσματα. Εξέφρασε δε τον φόβο μήπως η χώρα επιστρέψει επιδημιολογικά στα δεδομένα του Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γενετικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προέλευση των κρουσμάτων. «Μου φαίνεται περίεργος ο τρόπος που αυξήθηκαν τα γραφήματα του ΕΟΔΥ. Αυτή η αύξηση δεν είναι αυτής της εβδομάδας, αλλά της προηγούμενης. Δε θεωρώ ότι οφείλεται στα σχολεία που είναι τα πρώτα που άνοιξαν, καθώς η μετάδοση μέσω των παιδιών έχει καθυστέρηση δεδομένου ότι μεταδίδουν λιγότερο και δεν έχουν συμπτώματα. Επομένως οι πρώτες μεταδόσεις που θα γίνουν στα σχολεία δε θα φαίνονται», είπε.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες, «ένα τρίτο κύμα είναι αναπόφευκτο», τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο (Φεβρουάριος-Μάρτιος), αναπτύσσονται περισσότεροι οι ιοί. Σε αυτό βοηθού οι καιρικές συνθήκες όπως εξήγησε αλλά και η χαμηλή ανοσία του πληθυσμού και επιπλέον ο χαμηλός ρυθμός εμβολίων.



Βάσει μοντέλου που έχει αναπτυχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το οποίο προβλέπει την πορεία των κρουσμάτων, η παρούσα αύξηση ήταν «προβλεπόμενη», όμως «λίγο πιο ‘τσιμπημένη’ από αυτό που περιμέναμε», όπως είπε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος προέβλεψε ότι, τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι, «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δε θα φτάσουμε τόσο ψηλά».

Το άνοιγμα των σχολείων

Τούτων δοθέντων η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι κάτι που βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1  ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος τόνισε πως η λειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τα κρούσματα.  

Χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση» το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων ταυτόχρονα με την ανοιχτή αγορά», τόνισε όμως ότι «πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση» και υπενθύμισε ότι και από πλευράς Πολιτείας έχει αναδειχθεί αυτή η προτεραιότητα. «Μπορούν να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όσο αφορά στο συνωστισμό έξω από τα καταστήματα, σε μερικές μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες, ακόμα και αυξημένοι έλεγχοι για αυτές τις περιπτώσεις», πρότεινε ο καθηγητής προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θωμαΐδης: Αύξηση των κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα στην Αττική"

Κακοκαιρία Λέανδρος: Διαμαρτυρία αγροτών – Βγαίνουν με τρακτέρ στις Σέρρες

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με τρακτέρ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στις Σέρρες πρόκειται να προχωρήσουν οι αγρότες – πληγέντες της κακοκαιρίας Λέανδρος διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους απ’ τις πλημμύρες και μία σειρά άλλων αιτημάτων. Διαβάστε τι λέει στο GRTimes ο πρόεδρος των αδέσμευτων αγροτών του Νομού Σερρών, Στέργιος Λίτος.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν οι αγρότες του Νομού Σερρών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. Πιο συγκεκριμένα, αγρότες – πληγέντες της κακοκαιρίας Λέανδρος, πρόκειται να  συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στις 11 το πρωί στη διασταύρωση του ΟΣΕ, στην περιμετρική οδό ώστε να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης των Σερρών και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια. Να σημειωθεί, ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής σκοπό να αποκλείσουν κάποιο οδικό δίκτυο.

Εκεί, θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω των μέτρων κατά της covid-19, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες- από τις πρόσφατες πλημμύρες- παραγωγούς, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες και τέλος να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, που «έπεσαν θύματα παραπλάνησης και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα οικονομικό αδιέξοδο».

«Δεν έχει γίνει καν εκτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες. Το νερό στα χωράφια μας είναι στα δύο μέτρα. Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 50.000 στρέμματα. Καλούμε τους 6 βουλευτές του Νομού Σερρών, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να παρευρεθούν την Παρασκευή στην Περιφέρεια και να ακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζει στο GRTimes o Στέργιος Λίτος.

 

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι η παράσταση διαμαρτυρίας της επόμενης Παρασκευής είναι μόνο η αρχή, ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι επόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών πρόκειται να εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι αιρετοί στο κάλεσμά τους και από το κατά πόσο οι αγρότες θα λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

«Αποφασίσαμε η κινητοποίηση να γίνει ημέρα Παρασκευή διότι τότε και οι 6 βουλευτές των Σερρών συνηθίζουν να βρίσκονται στην πόλη. Τους προσκαλούμε να έρθουν να τους δώσουμε τα αιτήματά μας», καταλήγει ο κ. Λίτος.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Λέανδρος: Διαμαρτυρία αγροτών – Βγαίνουν με τρακτέρ στις Σέρρες"

Γεμίζουν ξανά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική

Ανησυχητική εικόνα με την πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία της Αττικής, περιγράφουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, σε ορισμένες ΜΕΘ του Λεκανοπεδίου η κατάσταση είναι ήδη πιεστική. Την πίεση παραδέχτηκε χθες και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας πως η πληρότητα στην Αττική είναι 63%, έναντι 48% στην Επικράτεια και 50% στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως στην κλινική Covid-19 του «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας έγιναν χθες 10 εισαγωγές και 3 ασθενείς χρειάστηκαν διασωλήνωση. Στο «Θριάσιο» -σημειώνει- έχει μείνει κενή μόλις μία κλίνη ΜΕΘ, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Στο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών υπάρχει διασπορά του ιού σε μη αυτοεξυπηρετούμενους ασθενείς, η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από συνοδούς. Από την προνοιακή μονάδα στο Μαρούσι, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς 30 ωφελούμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η πληρότητα -ανά νοσοκομείο- στην Αττική είναι η εξής:

  • «Σισμανόγλειο»: 12 ασθενείς σε 14 κλίνες.
  • «Γ. Γεννηματάς»: 10 ασθενείς σε 11 κλίνες.
  • «Σωτηρία»: 52 ασθενείς σε 84 κλίνες.
  • ΝΙΜΙΤΣ: 1 ασθενής σε 4 κλίνες.
  • «Ελπίς»: 3 ασθενείς σε 6 κλίνες.
  • «Ευαγγελισμός»: 28 ασθενείς σε 32 κλίνες.
  • «Ασκληπιείο» Βούλας: 5 ασθενείς σε 12 κλίνες.
  • «Αττικόν»: 16 ασθενείς σε 23 κλίνες.
  • «Θριάσιο»: 11 ασθενείς σε 12 κλίνες.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως νοσηλεύονται 138 ασθενείς σε 198 κλίνες ΜΕΘ και είναι κενές οι 60. «Είναι ελάχιστες, με δεδομένο ότι η διακίνηση των ασθενών στις ΜΕΘ δεν είναι εύκολη και τα περιστατικά αυξάνουν. Μην ξαναζήσουμε καταστάσεις Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας, με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός καθυστερεί», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

iatronet

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεμίζουν ξανά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική"

Βιασμός 11χρονης: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας.

«Προφυλακίστε με όμως να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια»
φέρεται να υποστήριξε ο πρώην προπονητής, αναφέροντας ακόμη, κατά τις πληροφορίες, στην ανακρίτρια ότι αγαπάει τη νεαρή γυναίκα και πως σκοπός της σχέσης τους ήταν ο γάμος.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, ο 38χρονος είπε στους δημοσιογράφους «ούτε με το πιστόλι στο κεφάλι βιαστής».

Η απολογία του πρώην προπονητή, διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και κατά τη διάρκειά της ο 38χρονος κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει για σειρά κακουργηματικών πράξεων, για τις οποίες διώκεται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια πως είχε σχέση με την ανήλικη αθλήτρια αλλά και επιβεβαίωσε περιστατικά που εκείνη έχει αναφέρει στην κατάθεσή της στις Αρχές.

Φέρεται πάντως ότι ο ίδιος τοποθετεί τα γεγονότα χρονικά ένα χρόνο αργότερα και επιμένει ότι δεν υπήρχε καμία βία αλλά συναίνεση. «Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε ακόμη στην ανακρίτρια ο πρώην προπονητής.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 38χρονος φέρεται να ανέφερε: «Να με στείλετε στη φυλακή, όμως να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια». Νωρίτερα στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι γονείς του πρώην προπονητή.

Την ίδια ώρα από την εισαγγελία έχουν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες για τις καταγγελίες των ομοσπονδιών κωπηλασίας και πάλης, που εστάλησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και έχουν ανατεθεί στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιντζόγλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βιασμός 11χρονης: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, επιμένουν βροχές και χιόνια – Πού θα έχει παγετό

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Παρασκευή (29.01.2021). Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι τοπικές βροχές και οι χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (
ΕΜΥ): Στα δυτικά, από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατα διαστήματα πυκνές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ στη Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον τέσσερα) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 4 με 6 και τη νύχτα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τη νύχτα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, επιμένουν βροχές και χιόνια – Πού θα έχει παγετό"

Ανοιχτή επιστολή των εστιατόρων στον Κ.Μητσοτάκη - «Είμαστε βαριά ασθενείς & η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει το οξυγόνο»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνει έκκληση για χρηματοδότηση του κλάδου της εστίασης.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται, ότι, από τα δεκάδες μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τον Μάρτιο του 2020 η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας και ανακούφισης που λειτούργησε σαν σανίδα σωτηρίας και επιβίωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι: «Χθες όμως τα μηνύματα από το TAXIS γέμισαν απαισιοδοξία, απελπισία, αγανάκτηση και οργή τους επαγγελματίες του κλάδου. Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, το μέσο ποσό επιστρεπτέας είναι 4.900 ευρώ και η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα εισπράξει από 2.000 – 4.000 ευρώ, όταν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της πιο μικρής επιχείρησης του Κλάδου ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ μηνιαίως. Χωρίς μάλιστα σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζουμε τις ανάγκες που έχει κάθε επαγγελματίας για να συντηρήσει την οικογένειά του».

Η ομοσπονδία προσθέτει ότι, καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με τη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50% για τους μήνες λειτουργίας του 2020, «και η σωρευτική δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έχει να λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας ακόμη και για επιχειρήσεις υγιείς και σταθερά κερδοφόρες».

Τα λουκέτα πλέον, σημειώνει η ομοσπονδία , είναι υπαρκτή πραγματικότητα και αυξάνονται καθημερινά.

«Απαιτούμε άμεσα πρόγραμμα χρηματοδότησης του κλάδου. ​Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι βαριά ασθενείς διασωληνωμένοι στην εντατική και ο γιατρός (κυβέρνηση) ανοιγοκλείνει το οξυγόνο και το μοιραίο είναι αναπόφευκτο» όπως καταλήγει η επιστολή.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτή επιστολή των εστιατόρων στον Κ.Μητσοτάκη - «Είμαστε βαριά ασθενείς & η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει το οξυγόνο»"

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν ακόμη 10 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Άλλα δέκα κρούσματα της μετάλλαξης κορονοϊού που εντοπίστηκε πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία ανιχνεύτηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV.

Τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική και την Κρήτη, τα περισσότερα όμως στην Κρήτη, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους ήταν 59.Την Κυριακή αναμένονται τα αποτελέσματα για μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα μεταλλαγμένου στελέχους του ιού είχε εντοπιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στην αρχή της περασμένης εβδομάδας. Επρόκειτο για μια ηλικιωμένη γυναίκα, που δεν ειχε ταξιδέψει πρόσφατα, ενώ είχε απομονωθεί κατευθείαν μόλις έγινε γνωστή η λοίμωξη της.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν ακόμη 10 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα"

Πάτρα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πάτρα πήραν μέρος φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, αναφέρει το tempo24.news.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για να θωρακίσει τις σχολές μας με καθηγητές, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια, αλλά έχουν το θράσος να φέρνουν νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διαγραφές φοιτητών ελάχιστη βάση εισαγωγής και πανεπιστημιακή αστυνομία…

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τους επιστρέφουμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

Διεκδικούμε τα πτυχία μας να μας παρέχουν όλη την απαραίτητη γνώση για την πρόσβαση στο επάγγελμα.

Διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο δημόσιο στο οποίο θα εξασφαλίζεται η συζήτηση, η διεκδίκηση για τη βελτίωση των σπουδών και όχι πανεπιστήμια που θα καταστέλλουν τη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών και θα δίνουν χώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα», καταλήγει η ανακοίνωση των Συλλόγων.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι και ισχυρή αστυνομική παρουσία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news