facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Νέο βίντεο από τις αποδοκιμασίες κατά Βαρεμένου στην Μελβούρνη

Με δάκρυα στα μάτια και οργή μέσα στην εκκλησία όπου ήταν ο Γ Βαρεμένος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση ένας ομογενής βγάζει την οργή δημοσίως που αισθάνονται όλοι οι Έλληνες για την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Δείτε το βίντεο.


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο βίντεο από τις αποδοκιμασίες κατά Βαρεμένου στην Μελβούρνη"

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μπορεί να πούμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο!

Τζαμί και όχι μουσείο σκέφτονται να ονομάσουν οι Τούρκοι την Αγία Σοφία, όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «όπως στο τζαμί Σουλταναχμέτ (Μπλε Τζαμί) έρχονται τουρίστες και δεν πληρώνουν, όπως και στο Σουλεϊμάνιε. Έτσι μπορούμε να κάνουμε και στην Αγία Σοφία. Να βγει από το καθεστώς μουσείου» κατέληξε ο Ερντογάν.

Η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από την τουρκική τηλεόραση.

Πρόκειται για ολοκληρωτική αλλαγή στη θέση του Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα, καθώς μόλις την περασμένη Τρίτη είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς όπως έλεγε: «Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τί κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγία Σοφία), σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;»

«Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται… Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου», είχε υποστηρίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι «Την "Istanbul" δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν», ενώ είχε εμφανιστεί και μαζί με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφωνώντας: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας.Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους»!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μπορεί να πούμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο!"

Περιορίστηκε το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ιεράπετρα

Περιορίστηκε αρκετά το μέτωπο της φωτιάς από τις 8 το βράδυ, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, έως ότου τεθεί σε πλήρη έλεγχο
Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 3 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος, μαίνονταν ανεξέλεγκτη, μέχρι τις 8 το βράδυ.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Καράμπελα, «το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί, παραμένουν ωστόσο πάρα πολλές μικροεστίες», τις οποίες θα επιχειρούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας να σβήσουν εντελώς.
Στη μάχη για την κατάσβεσή της παραμένουν είκοσι πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το θετικό είναι ότι έχουν πέσει αισθητά οι ισχυροί άνεμοι και αν διατηρηθεί έτσι ο καιρός, όπως επιθυμούν οι πυροσβέστες μέχρι το πρωί θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέκλεισαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα σπίτια και τα θερμοκήπια της περιοχής, ενώ στην προσπάθειά του συνέδραμαν, οι εθελοντές σαμαρείτες, οι υδροφόρας του δήμου και κάτοικοι της περιοχής.Στη μάχη για την κατάσβεσή της παραμένουν είκοσι πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το θετικό είναι ότι έχουν πέσει αισθητά οι ισχυροί άνεμοι και αν διατηρηθεί έτσι ο καιρός, όπως επιθυμούν οι πυροσβέστες μέχρι το πρωί θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδώσης Καλαντζάκης και ο αντιδήμαρος Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού, Μανόλης Βρυγιωνάκης.
Όπως δήλωσε στο neakriti.gr, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Καράμπελας «όλες οι δυνάμεις θα επιχειρούν μέχρι το πρωί για να σβήσουν τα κουτσουράκια, ενώ υπάρχουν φόβοι να αυξηθούν πάλι οι άνεμοι και να προκληθούν αναζωπυρώσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν από Λασίθι και Ηράκλειο. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι άνδρες και δύο τμήματα πεζοπόρων.
Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά υπάρχουν και κατοικίες εξοχικές και κύριες, πράγμα το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Η φωτιά είχε φτάσει πεντακόσια μέτρα βόρεια της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Σητείας, πάνω από σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνης, όπου δόθηκε μάχη από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες και άνθρωποι.


neakriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιορίστηκε το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ιεράπετρα"

Χρ. Σπίρτζης: Μέχρι την Κίσσαμο η χάραξη του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Την απόφασή του για ένταξη του τμήματος Κίσαμος-Χανιά στο έργο της δημιουργίας του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Παράλληλα, προανήγγειλε τη σύσταση, με έδρα τα Χανιά, τομέα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών.

Κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, ο υπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου, καθώς και στους διαγωνισμούς που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η ανταπόκριση της πολιτείας ήταν άμεση, καθώς κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών συνέδραμαν στις καταγραφές και στη σύνταξη των απαιτούμενων τεχνικών δελτίων, σε συνεργασία με κλιμάκια της περιφέρειας και των δήμων. Όπως είπε, έχει κατατεθεί η πλειοψηφία των τεχνικών δελτίων και «την ερχόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες».

Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα τεχνικά δελτία ανά περιοχή, κάνοντας γνωστό ότι ανέρχονται στο ποσό των περίπου 100 εκατομμυρίων. Ήδη, όπως είπε, έχουν δοθεί 10 εκατομμύρια για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δύο εκατ. για υλοποίηση έργων από την περιφέρεια, πέντε εκατ. για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ την Παρασκευή υπογράφηκε από τον ίδιο τεχνικό δελτίο περίπου 15 εκατομμυρίων που θα καλύψει τις ζημιές που έγιναν στον υπάρχοντα Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. «Θα αξιολογηθούν οι προτεραιότητες της κοινωνίας, καθώς και οι δυσκολίες των έργων, ώστε να υπάρχει ένας αξιόπιστος προγραμματισμός και καταμερισμός των εργασιών ανά φορέα» επισήμανε ο υπουργός Υποδομών, σημειώνοντας ότι για τον ήδη υπάρχοντα Βόρειο Οδικό Άξονα έχουν παραδοθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης κάποιες από τις μελέτες και ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να «τρέξουν» οι μελέτες για την έγκαιρη αποκατάσταση.

Ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε ακόμα ότι το υπουργείο Υποδομών ίδρυσε τομέα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών με έδρα τα Χανιά. Όπως είπε, στις 4 Μαρτίου δημοσιεύτηκε η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κι αναμένεται η έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους της αντίστοιχης δαπάνης. Η υπηρεσία θα στελεχωθεί με 60 άτομα, εκ των οποίων οι 40 θα είναι διπλωματούχοι μηχανικοί, 10 τεχνολόγοι μηχανικοί, ενώ θα υπάρχει και η στελέχωση για τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι το υπουργείο θα αναλάβει τα έργα αποκατάστασης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και της γέφυρας Κερίτη. Όπως είπε, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Υποδομών, Πολιτισμού, Περιφέρειας, δήμου Πλατανιά, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης για την αποκατάσταση της γέφυρας. Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι οι αποκαταστάσεις πρέπει να γίνουν με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια και με τεχνικά άρτιο τρόπο, ώστε σε ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων να μην υπάρξουν οι ίδιες καταστροφές. «Θα υπάρξει ενιαίο κέντρο μηχανισμού μεταξύ του υπουργείου, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης της Περιφέρειας και των δήμων» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις κατολισθήσεις στις περιοχές Σταλός και Γαλατά κι ακολουθεί η μελέτη για την περιοχή Μεγάλα Χωράφια όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για τη δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Όπως διευκρίνισε, αφορούν τον διαγωνισμό με τη μέθοδο της παραχώρησης του τμήματος Χανιά-Χερσόνησος και τον διαγωνισμό μέσω ΣΔΙΤ από την Χερσόνησο έως τη Νεάπολη, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι μελέτες από το τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο.

Από τα Χανιά ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των συμμετοχών των πέντε κοινοπρακτικών τμημάτων και θα προχωρήσει άμεσα η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ενώ έκανε γνωστό ότι ο ίδιος υπέγραψε και την απόφαση για την τελική χάραξη του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μετά και την καταγραφή των κυκλοφοριακών φόρτων σε 21 σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε πριν από την υποβολή και έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι μάς επιτρέπουν την ένταξη του τμήματος του ΒΟΑΚ από το Καστέλι Χανίων έως τα Χανιά, στο έργο της παραχώρησης» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς και αυτές της περιφέρειας και των δήμων για τη μάχη που, όπως είπε, έδωσαν με τον χρόνο «για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα»., ενώ είπε πως «στόχος είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες» και πως το επόμενο βήμα θα αφορά και τη δημιουργία των λεγόμενων κάθετων αξόνων στο νησί.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Σπίρτζης: Μέχρι την Κίσσαμο η χάραξη του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης"

Νορβηγία: Αίσιο τέλος για το κρουαζιερόπλοιο - Εφτασε στο λιμάνι του Μόλντε

Στο λιμάνι Μόλντε της Νορβηγίας έφθασε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, του οποίου οι μηχανές υπέστησαν βλάβη κατά τη διάρκεια καταιγίδας.
Το Viking Sky, που είχε αποπλεύσει με σχεδόν 1.400 επιβάτες και μέλη πληρώματος, έστειλε σήμα κινδύνου χθες, Σάββατο, καθώς έπλεε ακυβέρνητο μέσα σε θαλασσοταραχή στη Θάλασσα της Νορβηγίας και σε απόσταση 100 μέτρων από την ξηρά.
Το κρουαζιερόπλοι Viking Sky από ψηλά (Φωτο: CHC helicopters via AP)
Το κρουαζιερόπλοι Viking Sky από ψηλά (Φωτο: CHC helicopters via AP)
Οι υπηρεσίες διάσωσης μετέφεραν στην ξηρά με ελικόπτερα 479 ανθρώπους, πριν ο καιρός βελτιωθεί και καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του κρουαζιερόπλοιου.
Συνολικά 1.373 άνθρωποι είχαν αρχίσει το ταξίδι και περίπου 900 εξακολουθούσαν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Αίσιο τέλος για το κρουαζιερόπλοιο - Εφτασε στο λιμάνι του Μόλντε "

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του Γιώργου Πατούλη έναντι της Ρένας Δούρου στην εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου, ο κ. Πατούλης προηγείται με 15 μονάδες, ενώ σαφής είναι η υπεροχή του σε όλα τα ερωτήματα.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Αττικής, εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή, τα ποσοστά είναι: Πατούλης 31,6%, Δούρου 17,8%, Σγουρός 13,6%, Παναγιώταρος 5,8%, Πρωτούλης 5,8%, αποχή - λευκό 7,9% και «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» 17,5%. 

Τα ποσοστά επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής: Πατούλης 34%, Δούρου 19%, Σγουρός 15%, Παναγιώταρος 6%, Πρωτούλης 6% και «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» 20%.

Υπεροχή του κ. Πατούλη καταγράφεται και στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής;», καθώς οι πολίτες απαντούν: Πατούλης 32%, Δούρου 12% και Σγουρός 9%. 

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε μεταξύ του κ. Πατούλη και της κυρίας Δούρου, η διαφορά είναι στις 21 μονάδες, καθώς το 43% επιλέγει τον κ. Πατούλη, έναντι ποσοστού 22% που συγκεντρώνει η κυρία Δούρου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής"

Αστυνομική επιχείρηση με ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά στο Ζεφύρι

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε οικία τσιγγάνου στο Ζεφύρι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ΟΠΚΕ, της ΔΙ.ΑΣ αλλά και περιπολικά είχαν αποκλείσει το στενό στη συμβολή των οδών Κρητικού πελάγους και Μπουμπουλίνας, προβαίνοντας σε ελέγχους.

Το γεγονός έληξε λίγο μετά τις 7 το βράδυ ενώ δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομική επιχείρηση με ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά στο Ζεφύρι"

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα [βίντεο]

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 3 το μεσημέρι στην Ιεράπετρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως, έως 8 Μποφόρ, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου και το Ηράκλειο, καθώς και εθελοντές της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκήπια, αλλά υπάρχουν και κατοικίες εξοχικές και κύριες, πράγμα το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα [βίντεο]"

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ στον ΘΕΜΑ 104,6: Σε λίγες ώρες έσπασαν λεωφορείο στο Μενίδι και ακυρωτικά στη Στουρνάρη

Μια εικόνα «ξέφραγο αμπέλι» για τις δημόσιες συγκοινωνίες και συγκεκριμένα για τον ΟΑΣΑ περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων στον οργανισμό, Κώστας Σιορίκης.

Όπως αποκάλυψε εκτός από την επίθεση σε λεωφορείο στην Ηλιούπολη το βράδυ του Σαββάτου όταν και άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του οδηγού, υπήρξαν - σχεδόν την ίδια ώρα - και άλλα δύο περιστατικά σε Μενίδι και Πολυτεχνείο.

Στο Μενίδι και συγκεκριμένα στη γραμμή Α10, άγνωστοι λίγο πριν τις 8 το βράδυ έσπασαν τα τζάμια λεωφορείο τρεις στάσεις πριν το τέρμα της συγκεκριμένης γραμμής.

Λίγο νωρίτερα, στις 18:40, άνωστοι μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής Α7 που εκτελεί το δρομολόγιο «Κάνιγγος-Κηφισιά» και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

«Η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια των οδηγών ούτε και των επιβατών» τόνισε ο κ. Σιορίκης.




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ στον ΘΕΜΑ 104,6: Σε λίγες ώρες έσπασαν λεωφορείο στο Μενίδι και ακυρωτικά στη Στουρνάρη"

Αραβαντινός στον ΘΕΜΑ 104,6: Το υπ. Δικαιοσύνης γνώριζε εδώ και ημέρες για τα βίντεο με το «πάρτι» των κρατουμένων

Τρεις λόγους για τους οποίους υπάρχουν βίντεο με κρατούμενους να ζουν σε κελιά-σουίτες με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές ονομάτισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός.

«Ο ένας έχει να κάνει με τους κατά καιρούς επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους εμείς διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες. Ο δεύτερος έχει να κάνει με ένα κλίμα βίας από ισχυρούς κρατουμένους που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ο φόβος και το τελευταίο διάστημα και στο προσωπικό που ξυλοκοπείται, μαστιγώνεται, λοιδωρείται και είναι τρομαγμένο και εγκαταλελειμμένο από την πολιτική ηγεσία. Ο τρίτος έχει να κάνει με την πολιτική που επέλεξε η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών που αφήνει να ευδοκιμούν τέτοιες συνθήκες» είπε ο κ. Αραβαντινός.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «μας είπαν παράκεντρα, μας είπαν ότι προβαίνουμε σε fake news, κοντολογίς μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκφράζει την έκπληξη για τα βίντεο «εμείς θα αποκαλύψουμε το ψέμα γιατί το γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες σε σύσκεψη στις 19 Μαρτίου υπό τον γενικό επιθεωρητή των φυλακών».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αραβαντινός στον ΘΕΜΑ 104,6: Το υπ. Δικαιοσύνης γνώριζε εδώ και ημέρες για τα βίντεο με το «πάρτι» των κρατουμένων"

Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αυτοσχέδιο δρόμο που έκαναν οι κάτοικοι (βίντεο)

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, για τον «αυτοσχέδιο δρόμο» που κατασκεύασαν κάτοικοι του Αλικιανού, μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, στην πρόσφατη θεομηνία.
Ο δρόμος κατασκευάστηκε με έξοδα των κατοίκων της περιοχής, μετά από μπάζωμα του ποταμού, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση, κάτι άκρως επικίνδυνο, σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος υπογραμμίζει την επικινδυνότητα της κατάστασης σε περίπτωση νέας κακοκαιρίας.
Δείτε το βίντεο:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αυτοσχέδιο δρόμο που έκαναν οι κάτοικοι (βίντεο)"

Νορβηγία: Στους 479 σταμάτησε η εκκένωση - Το Viking Sky ρυμουλκείται σε λιμάνι

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, Σάββατο, σε επικίνδυνα νερά στ΄ανοιχτά της Νορβηγίας, φαίνεται πως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μετά την επαναλειτουργία τριών μηχανών του και πλέον ρυμουλκείται προς ένα ασφαλές λιμάνι, ενώ τα συνεργεία διάσωσης διέκοψαν για λίγο τη θεαματική μεταφορά με ελικόπτερο των 1.373 επιβατών.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών για τη ρυμούλκηση του πλοίου, οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν μια παύση των επιχειρήσεων, οι οποίες επέτρεψαν τη μεταφορά 479 ανθρώπων με ελικόπτερα από τη γέφυρα του Viking Sky στη στεριά, σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά μια μηχανική βλάβη, κι ενώ εκείνη την ώρα έπλεε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή με επικίνδυνα νερά και πλήθος υφάλων στ΄ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ (στη δυτική Νορβηγία).

Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την παραλία και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα.

"Τρείς από τις τέσσερις μηχανές του πλοίου λειτουργούν, συνεπώς το πλοίο μπορεί να κινηθεί μόνο του", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης για τη νότια Νορβηγία Περ Φιέλντ.

Εντυπωσιακές εικόνες που ελήφθησαν από το εσωτερικό του Viking Sky δείχνουν ότι το πλοίο έπαιρνε κλίση πολύ γρήγορα: έπιπλα και τα φυτά γλιστρούσαν ελεύθερα από τη μια πλευρά στην άλλη, ενώ φώτα και διακοσμητικά από την οροφή έπεφταν πάνω στους επιβάτες που προσπαθούσαν να μείνουν ψύχραιμοι.

Σε άλλο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διακρίνονται δεκάδες επιβάτες, και εκεί ψύχραιμοι, να κάθονται και να περιμένουν φορώντας σωσίβια γιλέκα. "Περιμένουμε ακόμη το ελικόπτερο για να φύγουμε. Αυτό θέλει πολύ χρόνο", λέει ο Ράιαν Φλιν που τράβηξε τις φωτογραφίες αυτές.

Μετά την επαναλειτουργία τριών από τους τέσσερις κινητήρες του, το πλοίο απομακρύνθηκε από τις ακτές σήμερα το πρωί και ρυμουλκείται από δύο ρυμουλκά, το ένα μπροστά και το άλλο πίσω, για το λιμάνι του Μόλντε, σχεδόν 80 χλμ. από εκεί. Σύμφωνα με τους διασώστες, το κρουαζιερόπλοιο πρέπει να διανύσει σχεδόν 60 χλμ. πριν συναντήσει ήρεμα νερά.

"Τώρα έχουμε διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου", δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης για τη νότια Νορβηγία. "Ο καπετάνιος ζήτησε να μην γίνει καμιά μεταφορά όσο το πλοίο ρυμουλκείται. Μόλις ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση, ο καπετάνιος θα εκτιμήσει την κατάσταση" για τυχόν επανάληψη της επιχείρησης μεταφοράς, πρόσθεσε.

Κάθε ελικόπτερο μετέφερε σχεδόν 15 ανθρώπους. "Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για τη μεταφορά τους", εξήγησε ο συντονιστής των ομάδων διάσωσης Γιαν 'Ορνε Ντίρνες σε συνέντευξη Τύπου. "Το γεγονός ότι είναι ηλικιωμένοι είναι μια τεράστια πρόκληση", είπε.

Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο δύσκολες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με κύματα 6 μέτρων, αλλά και λόγω της προχωρημένης ηλικίας πολλών εκ των επιβατών, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ήρθε το τέλος μας»

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί. 'Οσοι μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα.

"Η καλύτερη λέξη, φαντάζομαι που μπορώ να πω είναι "σουρεαλιστικό", είπε ένας από τους διασωθέντες επιβάτες, ο Ρόντνεϊ Χόργκεν, για να περιγράψει αυτά που έζησε μέσα στο πλοίο. Μιλώντας για την περιπέτεια αυτή που του θύμισε το ναυάγιο του Τιτανικού, περιέγραψε πώς ένα τεράστιο κύμα έσπασε ένα γυάλινο τοίχωμα και έφθασε στο εσωτερικό του πλοίου.

"Αυτό πήρε μαζί του τραπέζια, καρέκλες, σπασμένα τζάμια, όπως και 20 με 30 επιβάτες που ήταν μπροστά μου. Εγώ στεκόμουν όρθιος, η γυναίκα μου καθόταν μπροστά μου και ξαφνικά, ούτε εκείνη δεν ήταν πια εκεί. Σκέφτηκα ότι είχε έρθει το τέλος", δήλωσε αναστατωμένος στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Οι νοσοκομειακές αρχές ανέφεραν ότι χθες βράδυ δέχτηκαν δέκα ανθρώπους: έξι γυναίκες και τέσσερις άντρες. Τρεις από αυτές, μια 90χρονη και δύο 70χρονες φέρουν σοβαρά κατάγματα.

Η Δανία ανακοίνωσε την αποστολή ελικόπτερου για να παράσχει βοήθεια στις νορβηγικές ομάδες διάσωσης στο νότο της χώρας.

Το Viking Sky, το οποίο διαχειρίζεται η νορβηγική εταιρία Viking Ocean Cruises, είναι ένα σύγχρονο πλοίο που άρχισε να ταξιδεύει το 2017 και μπορεί να μεταφέρει 930 επιβάτες. Αναχώρησε από το Τρόμσο (βόρεια) και έπρεπε να πάει στο Σταβάνγκερ (νοτιοδυτικά) όταν υπέστη τη βλάβη.

Η ναυσιπλοΐα είναι δύσκολη σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, γνωστή ως Hustadvika, σε τέτοιο βαθμό που οι νορβηγικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κατασκευής σήραγγας για πλοία μέσα σε βουνό της παραλίας, προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση από την ανοικτή θάλασσα.

Το σχέδιο, για τα μικρότερα σκάφη, βρίσκεται επί του παρόντος σε νεκρό σημείο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Ήδη στην εποχή τους, οι Βίκινγκς, αν και σπουδαίοι θαλασσοπόροι, δίσταζαν να ταξιδέψουν σε αυτά τα νερά και προτιμούσαν να ανεβάσουν και να μεταφέρουν από το ένα φιορδ στο άλλο τα πλοία τους δια ξηράς.

Το Σάββατο, οι ομάδες διάσωσης έσπευσαν να βοηθήσουν ένα άλλο πλοίο, το οποίο επίσης υπέστη μηχανική βλάβη στην ίδια περιοχή.

Τα εννέα μέλη του πληρώματος του Hagland Captain χρειάστηκε να πέσουν στη θάλασσα φορώντας σωσίβια για να διευκολύνουν τη μεταφορά του με ελικόπτερο καθώς το πλοίο τους είχε πάρει μεγάλη κλίση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Στους 479 σταμάτησε η εκκένωση - Το Viking Sky ρυμουλκείται σε λιμάνι"

Δεν ακούστηκε το “Μακεδονία ξακουστή” στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα – Τι απαντά ο Γαβρόγλου – video

Το “Μακεδονία ξακουστή” δεν ακούστηκε τελικά στη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Το γεγονός ότι δεν ακούστηκε το “Μακεδονία ξακουστή” από τις μπάντες ή την φιλαρμονική επεσήμαναν οι δημοσιογράφοι μετά το τέλος της παρέλασης στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Αυτός πάντως πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω του και αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο.

“Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν”, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν ακούστηκε το “Μακεδονία ξακουστή” στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα – Τι απαντά ο Γαβρόγλου – video"

Έξτρα επίδομα με τη μορφή δώρου Πάσχα μελετά η κυβέρνηση! Δικαιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι!

Σχέδιο για χορήγηση εφάπαξ ποσού με τη μορφή επιδόματος σε 3 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Πόσο είναι το ποσό που θα λάβουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έτσι θα αξιοποιηθεί το κονδύλι των 658 εκατ. ευρώ που υπάρχει στον προϋπολογισμό. Ανήσυχοι οι δανειστές ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα.

Σχέδιο για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού ως επίδομα σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα και αν δεν εκδοθούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Τα επιτελεία των δύο υπουργείων έχουν πιάσει χαρτί και μολύβι και υπολογίζουν το κόστος μιας τέτοιας απόφασης η οποία αποτελεί κίνηση υψηλής πολιτικής σημασίας ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει στην Realnews ότι η χορήγηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της χώρας διευκρινίζοντας ότι ακόμη τα αναδρομικά ποσά δεν έχουν αμετάκλητα κριθεί.

«Δεν σχεδιάζουμε την πολιτική μας επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια», λέει χαρακτηριστικά. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ποσού 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το πώς θα κατανεμηθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες με την Κομισιόν να έχει διατυπώσει στην τελευταία της έκθεση υπόνοιες για ενδεχόμενη χρήση τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, Χωρίς να έχουν προσμετρηθεί στους υπολογισμούς των Ευρωπαίων για το εκτιμώμενο ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος. Το θέμα, πάντως προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτόν τον λόγο θα συζητηθεί τόσο στο Euro Working Group της προσεχούς Δευτέρας όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου και το όποιο επίδομα.

Τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, καθώς εκτός από ζήτημα πολιτικής βούλησης αναζητείται και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη χορήγηση του ποσού, χωρίς να προκληθούν κλυδωνισμοί στον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις με τους εταίρους.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί εάν το επίδομα θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα. Άλλωστε, δεν υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα για την επαναφορά ακόμη και των κομμένων επιδομάτων.

Το κόστος της παροχής

Από την επεξεργασία που έχει γίνει, για την επιστροφή όλων των δώρων σε συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στους δημοσίους υπαλλήλους απαιτούνrαι περίπου 2,5-2,8 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, για τα δώρα των συνταξιούχων απαιτούνται:

-Για κύριες συντάξεις €ως 1,5 δισ. ευρώ.

-Για όσους λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη έως 550 εκατ. ευρώ.

-Για τους δημοσίους υπαλλήλους έως 700 εκατ. ευρώ.

Επειδή η ολική επαναφορά συνεπάγεται υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος και με δεδομένο ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει αντισυνταγματική ή μη την κατάργηση της παροχής και όχι το ύψος του ποσού, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να δοθεί η παροχή με τη μορφή επιδόματος που υπολογίζεται από 650 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ. Εάν το επίδομα δεν έχει έκτακτη μορφή, θα πρέπει να εξευρεθεί αντίστοιχο ποσό για την ετήσια καταβολή της, ενώ η επιβάρυνση θα κληρονομηθεί στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, για τον υπολογισμό του μελλοντικού κόστους εάν τελικό έχει μόνιμη μορφή, το κόστος για τους συνταξιούχους θα μπορούσε να «συμψηφιστεί» με το ποσό της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων. Η προσωπική διαφορά έχει παραμείνει ως μέγεθος και, μάλιστα, υπολογισμένη ανά συνταξιούχο, έστω και με λάθη- και θα περιορίζεται κάθε φορά που θα δίνεται αύξηση στους νέους συνταξιούχους μετά το 2022. Για τους δημοσίους υπαλλήλους ο συμψηφισμός θα μπορούσε να γίνει μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ετήσια βάση, δεν θα έχουν καμία αύξηση στις αποδοχές τους.

Ανήσυχοι οι δανειστές από το κόστος των αναδρομικών

Το ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων και των αξιώσεων για την επιστροφή των αναδρομικών παρακολουθούν από κοντά οι δανειστές της χώρας καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για μέγιστο δημοσιονομικό κίνδυνο. Το Διεθνές Νομισματικά Ταμείο, στην πρόσφατη έκθεση του στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας εκτιμά ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα μπορούσαν να επιφέρουν εφάπαξ επιβάρυνση 9,5 δισ. ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό και επιβαρύνσεις ύψους 0,75% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση για πολλά χρόνια. Παράλληλα, εστιάζει στο γεγονός πως οι εν λόγω αποφάσεις ανατρέπουν μεταρρυθμίσεις όπως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και οι προσαρμογές στο μισθολογικό καθεστώς του Δημοσίου. Από την άλλη πλευρά, η Κομισιόν έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να λάβει ισοδύναμα μέτρα, εφόσον οριστικοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις, ενώ αν ανατραπούν μεταρρυθμίσεις κλειδιά, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου, θα πρέπει να θεσπίσει νέες μεταρρυθμίσεις στο ίδιο πεδίο πολιτικής. Επισημαίνεται ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε επιφυλακή για το κονδύλι των 658 εκατομμυρίων ευρώ καθώς εκτιμά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προεκλογικού τύπου παροχές από την κυβέρνηση.

realnews/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξτρα επίδομα με τη μορφή δώρου Πάσχα μελετά η κυβέρνηση! Δικαιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι!"

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές η Κατερίνα Παπακώστα - Με ποιους από τη Νέα Δημοκρατία συμπορεύεται

Δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο τού ΣΥΡΙΖΑ το όνομα τής Κατερίνας Παπακώστα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, που αναφέρουν ότι η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έλενα Κουντουρά.

Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν ότι η Κατερίνα Παπακώστα δεν θα είναι μόνη σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, αλλά με δύο στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία: τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Οι τρεις τους έχουν καταλήξει σε συμφωνία και πολύ γρήγορα θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές η Κατερίνα Παπακώστα - Με ποιους από τη Νέα Δημοκρατία συμπορεύεται"

Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τρεις νέες δημοσκοπήσεις (φωτο)

Τρεις δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τις εφημερίδες "Βήμα της Κυριακής", "Τα Νέα" και "Documento της Κυριακής".

Στη δημοσκόπηση της Metro Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», η ΝΔ συγκεντρώνει το 27,1% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προβάδισμα 9,2 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, συγκεντρώνοντας το 5,8% στην πρόθεση ψήφου.


Δείτε τα ποσοστά:

ΝΔ 27,1%

ΣΥΡΙΖΑ 17,9%

Κίνημα Αλλαγής 5,8%

Χρυσή Αυγή 5,3%

ΚΚΕ 4,8%

Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%

Το Ποτάμι με 1,5%

Λαϊκή Ενότητα 1,2%

ΛΑΟΣ 1,2%

ΑΝΕΛ 1,1%

Ένωση Κεντρώων 1,1%

ΜεΡΑ25 1,1%

Άλλο κόμμα 4,6%

Στην ίδια έρευνα, το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 11,6%, ενώ «δεν θα ψηφίσω» απαντά το 7,6% των ερωτηθέντων και «άκυρο/λευκό» επιλέγει το 3,6%.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα της ΝΔ, της τάξεως του 10,8%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,8% στην εκτίμηση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26%. Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, ΚΚΕ με 6,2%, Ένωση Κεντρώων με 1,8%, Λαϊκη Ενότητα με 1,7%, Το Ποτάμι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,4% και ΜεΡΑ 25 με 1,3%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% των ερωτηθέντων.



Δημοσκόπηση Documento: Στην τελική ευθεία με τη διαφορά στο 2,3%

Η δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, διεξάχθηκε από την περασμένη Δευτέρα 18 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά για την πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 30,5%

ΣΥΡΙΖΑ 28,2%

Χρυσή Αυγή 7,8%

Κίνημα Αλλαγής 5,8%

ΚΚΕ 4,4%

Ποτάμι 0,8%

ΑΝΕΛ 0,4%

Ένωση Κεντρώων 0,7%

Λοιπά κόμματα 10%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,4%



Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται, έστω και οριακά, στην ερώτηση «Ποιος πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;», συγκεντρώνοντας την προτίμηση του 29,5% (29,2% τον Φεβρουάριο) των ερωτηθέντων, με το 29,2% (28,4% τον Φεβρουάριο) να απαντά «ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «Κανένας από τους δύο» απαντά το 38,5% (39,9% τον Φεβρουάριο).

"Η μητέρα των δημοσκοπήσεων"

Εφημερίδα επεξεργάστηκε τις δημοσκοπικές προβλέψεις πέντε εταιρειών (Metron Analysis, Pulse, Rass, Alco και Prorata) και συνέκρινε τις δημοσιευθείσες έρευνές τους το φθινόπωρο του 2018 με τις πιο πρόσφατες που είδαν το φως της δημοσιότητας στους πρώτους μήνες του 2019.

Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μειώθηκε σε σχέση με το φθινόπωρο αλλά αυξήθηκε κατά 0,4%. Επίσης, οι αναποφάσιστοι φαίνεται να μειώνονται όπως και οι απαντήσεις αποχής. Οι πρώην αυτοί αναποφάσιστοι φαίνεται να στρέφονται προς τη ΝΔ παρά στο ΣΥΡΙΖΑ.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τρεις νέες δημοσκοπήσεις (φωτο)"

«Έπεσαν πάνω μου σαν τα κοράκια»: Μιλά στο protothema.gr ο προσαχθείς για διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα

Για όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος πριν την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και οδήγησαν στην προσαγωγή του γιατί διαμαρτυρόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στο protothema.gr το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Μαντάς.

«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από την μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανο μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκινά την αφήγησή του ο κ. Μαντάς. 

«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε αλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».




Ο κ. Μαντάς καταγγέλλει, επίσης, ότι «πριν αρχίσει η παρέλαση και ενώ προσερχόμουν στο χώρο της παρέλασης, πριν τα σχοινιά, προσπάθησαν να μου κάνουν προληπτική συλλήψη ενώ ήμουν μόνος μου μέσα στο πλήθος, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας. Ευτυχώς διαμαρτυρήθηκαν και άλλοι, έγινε επεισόδιο και με άφησαν να συνεχίσω».

Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση "πολιτική προδοσία" για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έπεσαν πάνω μου σαν τα κοράκια»: Μιλά στο protothema.gr ο προσαχθείς για διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα"

Δύο προσαγωγές στο Σύνταγμα λίγο πριν τη μαθητική παρέλαση

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στο Σύνταγμα λίγο πριν τη μαθητική παρέλαση.

Ομάδα 10-12 ατόμων φώναζαν συνθήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να δύο από αυτούς προσαχθούν από την Αστυνομία.


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο προσαγωγές στο Σύνταγμα λίγο πριν τη μαθητική παρέλαση"

«Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τόλμησε να «πατήσει» ο Παππάς Λάρισα - Με πυροβολισμούς υποδέχτηκαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Σοκάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς η αποδοκιμασία της πλειοψηφίας των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να αποτυπώνεται και να "βυθίζει" όλο και περισσότερο την κυβέρνηση. Οι Ελληνες δείχνουν σε κάθε ευκαιρία πως δεν ξεχνούν την Ιστορία τους.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, το 73% των ερωτηθέντων απαντά πως διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ μόλις το 24% τάσσεται θετικά.

Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κυβερνητικά στελέχη εισπράττουν την οργή των πολιτών σε περιοδείες που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. Τελευταίο παράδειγμα ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που όπως αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr, έγινε δέκτης άγριων αποδοκιμασιών στη Μελβούρνη, αμέσως μετά την παρέλαση.

Mάλιστα, ο Νίκος Παππάς αποφάσισε τελικά να μην πάει στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα, έπειτα από τις αποδοκιμασίες στις επισκέψεις του σε Βέροια και Κιλκίς τις τελευταίες ημέρες.

Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την αλλαγή στα πλάνα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε "προσωπικούς" λόγους. Ανέφεραν ότι η κόρη του θα παρελάσει στην Αθήνα και πως ο κ. Παππάς επέλεξε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα. Φυσικά όλοι καταλαβαίνουν τον λόγο της αναβολής της επίσκεψης του.

Πάντως, όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Παππάς θα παραστεί στην παρέλαση στη Λάρισα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, φορείς της πόλης είχαν προαναγγείλει κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του ότι «Η Μακεδονία πριν ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων», η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Πυροβολισμοί στην Καλαμάτα για την "Μακεδονία Ξακουστή"

Στην Καλαμάτα υποδέχτηκαν με πυροβολισμούς το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή" που ακολούθησε της αναπαράστασης της απελευθέρωσης της Πόλης, από την δημοτική φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το πλήθος «υποδέχθηκε» με χειροκροτήματα , ενθουσιασμό και πυροβολισμούς το «εμβατήριο» ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που «τραγούδησαν» μεταξύ των οποίων και αρκετοί αυτοδιοικητικοί της Μεσσηνίας.

Δείτε το βίντεο



Χίος: Οι Ελληνες δείχνουν στον Ερντογάν ποια είναι η "Γαλάζια Πατρίδα" - Μήνυμα με Κολοκοτρώνη από τον Μητροπολίτη Χίου

Υψώθηκε η μεγάλη σημαία στην Χίο για τη 25η Μαρτίου, μια σημαία που οι Τούρκοι μπορούν πλέον να την βλέπουν από την Σμύρνη,

Σαφή πολιτική θέση όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε το καθιερωμένο μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, μετά την έπαρση της μεγάλης σημαίας στο κόκκινο φαναράκι στο Λιμάνι, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των αρχών και αρκετού κόσμου.

Ο Μητροπολίτης θύμισε μια ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καταλήγοντας στο 3ο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος.

«Επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του 1821, είπε, και τον λόγο έχουν εκείνοι που δημιούργησαν το θαύμα του 1821. Θα επαναλάβω τον λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Εμείς θέλουμε να αναστήσουμε μια πατρίδα που στο κεφάλι της θα έχει το Χριστό. Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.»

Θυμίζουμε ότι το Αρθρο 3 του συντάγματος που επιχειρεί να αναθεωρήσει η σημερινή Κυβέρνηση και όχι μόνο αναφέρει τα εξής:

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928».

Δείτε το βίντεο:








pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τόλμησε να «πατήσει» ο Παππάς Λάρισα - Με πυροβολισμούς υποδέχτηκαν το «Μακεδονία Ξακουστή»"

Κάτοικοι στον Αλικιανό έφτιαξαν δρόμο για να διασχίζουν τον Κερίτη (φωτό)

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και τον εφτιαξαν σε μία νύχτα
Μεγάλη ανακούφιση νιώθουν οι κάτοικοι από σήμερα το πρωί στον Αλικιανό Χανίων και τα γύρω χωριά, αφού πλέον υπάρχει δρόμος για να διασχίσουν τον ποταμό Κερίτη και να περάσουν απέναντι.
Από χθες ντόπιοι, με δικά τους μηχανήματα και βέβαια με δικά τους έξοδα, άνοιξαν δρόμο παράλληλα με στο σημείο της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη που κατέρρευσε στον Αλικιάνο, από την κακοκαιρία.
Οι ντόπιοι προχώρησαν σε αυτή την πρωτοβουλία αφού εδώ και ένα μήνα η πολιτεία και το κράτος δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα τους και οι ίδιοι έβλεπαν τις επιχειρήσεις τους να ζημιώνονται ανεπανόρθωτα, καθώς η δυσκολία στην πρόσβαση δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στη δουλειά τους αλλά και στην καθημερινότητα τους.
Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μετά από ολονύκτια επιχείρηση δεκάδων κατοίκων στον Αλικιανό, εδώ και μερικές ώρες έχει ανοίξει δρόμος που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού. 
Δείτε τις φωτογραφίες του Flashnews.gr
flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτοικοι στον Αλικιανό έφτιαξαν δρόμο για να διασχίζουν τον Κερίτη (φωτό)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news