facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ανατροπή στην πανελλαδική απεργία: «Χειρόφρενο» σε Μετρό και ΗΣΑΠ, τι ισχύει για τα υπόλοιπα ΜΜΜ – Ποιοι συμμετέχουν

Μεγάλο μέρος της χώρας θα παραλύσει την Πέμπτη, ενώ το επιβατικό κοινό θα ταλαιπωρηθεί, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, την Πέμπτη 21/09 δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Κανονικά θα εκτελούνται όλες οι πτήσεις, καθώς παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στην εναέρια κυκλοφορία. Παράνομη κρίθηκε επίσης η απεργία και στα λεωφορεία της Αθήνας, ωστόσο για τα τρόλεϊ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη, άρα, το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊΝόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν:

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν η Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Αθήνας, ωστόσο για τα τρόλεϊ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη, άρα το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο «ως μέλη του Ε.Κ.Α και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

Hellenic Train – 3ωρη στάση: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων Προαστιακού Αθήνας και Πάτρας λόγω στάσης εργασίας

Η Hellenic train σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Λόγω της απεργίας που έχει ανακοινωθεί για αύριο Πέμπτη 21/09/2023, και τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων, με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας».

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

Δάσκαλοι – Καθηγητές

Οι δάσκαλοι και καθηγητές, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία τους, θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.»

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της προκηρύττει 24ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ, για την Πέμπτη, 21η Σεπτεμβρίου 2023, με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη. «Ενός σχεδίου νόμου που «συμπληρώνει» τις διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη, αλλά προσθέτει μια εφιαλτική διάσταση. Την αλλαγή παραδείγματος, όχι μόνο για την εργασία, αλλά για τις ζωές μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Γιατροί και νοσηλευτές

Δύσκολη και για τους ασθενείς στα νοσοκομεία θα είναι η Πέμπτη.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι «θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 21/09/23 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 στο Σύνταγμα, και καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν».

Η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου «προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του. Τα αιτήματα είναι να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που αναφέρει: «Να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν! Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για σημαντική μείωση των ωρών εργασίας. Το αίτημά μας για 30ωρο, 6ωρο, πενθήμερο, 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία, μπορεί να ικανοποιηθεί».

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στην πανελλαδική απεργία: «Χειρόφρενο» σε Μετρό και ΗΣΑΠ, τι ισχύει για τα υπόλοιπα ΜΜΜ – Ποιοι συμμετέχουν"

Μητσοτάκης σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη: Είπα στον Ερντογάν πως η λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθισε το απόγευμα σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στον χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε: «Θέλω να επαναλάβω εδώ τη σταθερή μου δέσμευση για λύση του Κυπριακού που θα σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οποιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων, οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απλά μη αποδεκτή. Αυτό είναι κάτι που είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω και πάλι σήμερα στον Πρόεδρο Erdoğan».

Σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Η χώρα είναι ανθεκτική. Η οικονομία πάει καλά. Θα ανακάμψουμε από αυτή τη φυσική καταστροφή, με κάποια βοήθεια από τους Ευρωπαίους φίλους μας αλλά και από τους Έλληνες, από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό. Δεν θα ξαναχτίσουμε απλώς ό,τι καταστράφηκε από τα νερά, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα το ξαναχτίσουμε καλύτερο, γιατί αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν η πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που μάς επηρεάζει όλους. Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε μια ανθεκτική απάντηση σε φαινόμενα που θα συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό είναι γεγονός και πρέπει να ανταποκριθούμε».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Είχα δεσμευτεί, πριν από την προεκλογική εκστρατεία, ότι θα ανακτούσαμε την επενδυτική βαθμίδα εντός τριών μηνών και τα καταφέραμε. Είναι ίσως το τελευταίο βήμα σε αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία ώστε να αφήσουμε πίσω μας μια πολύ επώδυνη δεκαετία.

Η οικονομία πράγματι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από 2% φέτος. Συνεχίζουμε να προσελκύουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, ενισχύουμε διαρκώς το ελληνικό brand σε διάφορους τομείς και διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τυπικό μέγεθός της, είτε πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή μας».

Για τον πρώτο νόμο που ψηφίστηκε μετά τις εκλογές, που διασφαλίζει τη άρση όλων των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αν είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορείτε να ψηφίζετε από εδώ ή από όπου κι αν βρίσκεστε στις επόμενες εκλογές.

Οι επόμενες εκλογές είναι οι ευρωεκλογές και αυτή νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, είναι μια εθνική επιτυχία, καταφέραμε και αφαιρέσαμε όλα τα εμπόδια τα οποία είχε ο προηγούμενος νόμος. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια πολύ πιο ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, της ομογένειας, της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών, στα κοινά της πατρίδας μας. Μόνο καλό θα κάνει αυτή η πιο μεγάλη, η πιο συστηματική συμμετοχή στα κοινά και χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε και πείσαμε και τα άλλα κόμματα ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη: Είπα στον Ερντογάν πως η λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή"

Έδωσαν τα 6.000 ευρώ του arogi.gov σε άτομα που δεν έκαναν αίτηση και δεν είχαν ζημιές από τις πλημμύρες

Η καταβολή των αποζημιώσεων για την κακοκαιρία Daniel είναι σε εξέλιξη μέσω του arogi.gov και σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να έχουν μπει τα 6.000 ευρώ σε λογαριασμούς ατόμων που δεν τα δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, η Μάρα Ζαχαρέα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι το ποσό της κρατικής ενίσχυσης έχει πιστωθεί σε άτομα που δεν είχαν καμία ζημιά από τα ακραία φαινόμενα και ούτε είχαν κάνει αίτηση.

Αντιθέτως, πλημμυροπαθείς δικαιούχοι φέρεται να περιμένουν να πάρουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου, η ΑΑΔΕ πρόκειται να κάνει διασταυρώσεις και όσοι δεν είναι δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα.

Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα arogi.gov άνοιξε στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 15 του μήνα πιστώθηκε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 4.500 δικαιούχους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έδωσαν τα 6.000 ευρώ του arogi.gov σε άτομα που δεν έκαναν αίτηση και δεν είχαν ζημιές από τις πλημμύρες"

Λακωνία: Δολοφονία 33χρονου σε καταυλισμό Ρομά - Τον πυροβόλησε ο θείος του

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μία οικογενειακή συνάντηση στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Άγιος Σπυρίδωνας στη Λακωνία, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας 45χρονος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα τον ανιψιό του.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο 45χρονος φέρεται να μάλωσε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με τον 33χρονο ανιψιό του, ενώ είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Τα αίματα άναψαν και τότε ο 45χρνος άρπαξε ένα όπλο (καραμπίνα σύμφωνα με αναφορές) και πυροβόλησε τον 33χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως ο δράστης, μετά τη δολοφονία, διέφυγε από το σημείο και αναζητείται.

Όπως μετέδωσε το spartanews.gr, συγγενείς και φίλοι του θύματος συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης. Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας για αποτροπή τυχόν επεισοδίων. 

Δείτε το βίντεο

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λακωνία: Δολοφονία 33χρονου σε καταυλισμό Ρομά - Τον πυροβόλησε ο θείος του"

O Κασιδιάρης κατέθεσε αίτημα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού

Aίτημα για πενθήμερη από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται, κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

H αίτηση κατετέθη προ δεκαημέρου και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Αρμόδιο για την απόφαση είναι το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο μετέχει η εισαγγελέας Λαμίας και ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "O Κασιδιάρης κατέθεσε αίτημα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού"

Στάση εργασίας την Πέμπτη και στον Προαστιακό

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο Πέμπτη 21/09/2023, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Η Hellenic Train θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας την Πέμπτη και στον Προαστιακό"

Ανοίγει αύριο (21/9) στις 06:00 η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης για τα βαρέα οχήματα

Αποδίδεται αύριο Πέμπτη 21/9 στις 06:00 στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα έως 44 τόνους, το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου μεταξύ Α/Κ Συκουρίου και Α/Κ Γυρτώνης, έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους αρτιότητας και δομικής επάρκειας και με σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα θα διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα στο ανωτέρω τμήμα και στις δύο κατευθύνσεις, έως την πλήρη υποχώρηση των υδάτων και τον επανέλεγχο του σώματος και των τεχνικών του αυτοκινητόδρομου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, συνιστάται στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια όλων των οδηγών, να τηρούν απόσταση 100 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα, ενώ για όλους τους οδηγούς ζητείται να τηρούν το όριο ταχύτητας των 80χλμ και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει αύριο (21/9) στις 06:00 η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης για τα βαρέα οχήματα"

Ερντογάν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Μακάρι να είναι επωφελής για τη χώρα μας

Μέσω twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη αναφέρει πως «μακάρι η συνάντησή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι επωφελής για τη χώρα και την περιοχή μας».

Σε δήλωση προχώρησε η Τουρκική Προεδρία: «Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν το σημερινό θετικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και την αποφασιστικότητά τους να το διατηρήσουν.

Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα στις 5 Σεπτεμβρίου, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με τις επαφές μεταξύ των δύο χωρών: συναντήσεις των Υφυπουργών Εξωτερικών που είναι αρμόδιοι για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα στα μέσα Οκτωβρίου.

Θα υλοποιηθούν οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο και το Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, συζήτησαν τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών και κλιματικής κρίσης στην περιοχή της Μεσογείου, τα οποία έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις δύο χώρες στο πρόσφατο παρελθόν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας ως υψηλή προτεραιότητα.

Γνωρίζοντας ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι μια κοινή πρόκληση και για τις δύο χώρες, συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα. Στους Υπουργούς Εξωτερικών ανατέθηκε η συνέχιση της εργασίας και του συντονισμού για την προώθηση του συμφωνηθέντος οδικού χάρτη».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Μακάρι να είναι επωφελής για τη χώρα μας"

Χριστοδουλίδης προς Ερντογάν για το Κυπριακό: Η παρανομία που απορρέει από εισβολή, επίθεση και χρήση βίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί

«Δεν υπάρχει, και δεν θα υπάρξει ποτέ, άλλη βάση για τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος από αυτή που υπαγορεύουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η παρανομία που απορρέει από εισβολή, επίθεση και χρήση βίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε σχετική ανάρτηση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο X.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Πρόεδρο Ερντογάν. Δεν υπάρχει, και δεν θα υπάρξει ποτέ, άλλη βάση για τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος από αυτή που υπαγορεύουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η παρανομία που απορρέει από εισβολή, επίθεση και χρήση βίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χριστοδουλίδης προς Ερντογάν για το Κυπριακό: Η παρανομία που απορρέει από εισβολή, επίθεση και χρήση βίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί"

Μετρό: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του Μετρό.

Οι εργαζόμενου στο Μετρό είχαν κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη όμως το Πρωτοδικείο, όπως και στην περίπτωση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την έκρινε παράνομη.

Πάντως σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά»

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέσα, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν επίσης από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 λόγω της στάσης εργασίας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Τα τραμ δεν θα κινηθούν από τις 13.30 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας λόγω της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων"

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους, αλλά η Χάγη είναι πολύ μακριά

«Πήγαμε ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους, αλλά η Χάγη ειναι ακόμη μακριά». Με αυτή τη λακωνική φράση, ανώτατη κυβερνητική πηγή περιέγραψε τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ωστόσο όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, «για να υπάρχει συνέχεια στο καλό κλίμα δεν πρέπει να έχουμε ρητορικές εξάρσεις και απειλές. Μέχρι τώρα οι δυο χώρες ανταποκρίθηκαν στα όσα ειπώθηκαν στο Βίλνιους».

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα, και ε
πρόκειτο για μία συζήτηση η οποία θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα. Παράλληλα συμφωνήθηκε η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.



Από πλευράς του ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση τόνισε πως «συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να εμβαθύνουμε το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο έχει εγκαθιδρυθεί τους τελευταίους μήνες, και προσδιορίσαμε με σαφήνεια το επίπεδο των επαφών και των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου, Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά και προώθησης της θετικής ατζέντας».

Επεσήμανε δε πως «συζητήσαμε και τα ζητήματα και τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, καθώς Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο μεσογειακές χώρες, οι οποίες και αυτό το καλοκαίρι βρέθηκαν αντιμέτωπες με σημαντικές φυσικές καταστροφές, προϊόν της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι ήδη εδώ μαζί μας».

Η ανάρτηση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Τουρκικό Σπίτι».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Είχαμε μία παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο Erdoğan παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών και των Διπλωματικών μας Συμβούλων. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να εμβαθύνουμε το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο έχει εγκαθιδρυθεί τους τελευταίους μήνες, και προσδιορίσαμε με σαφήνεια το επίπεδο των επαφών και των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου, Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά και προώθησης της θετικής ατζέντας.

Συμφωνήσαμε, επίσης, το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας να διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για μια σειρά από κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες μας. Να σταθώ ενδεικτικά στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όπου πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τουρκίας προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι μεταναστευτικές ροές.

Αλλά, φυσικά, συζητήσαμε και τα ζητήματα και τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, καθώς Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο μεσογειακές χώρες, οι οποίες και αυτό το καλοκαίρι βρέθηκαν αντιμέτωπες με σημαντικές φυσικές καταστροφές, προϊόν της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι ήδη εδώ μαζί μας.

Πιστεύω ότι και αυτό το πεδίο συνεργασίας μπορεί να διερευνηθεί περισσότερο, έτσι ώστε να τύχει αντικείμενο και κάποιων συγκεκριμένων συμφωνιών, οι οποίες θα υπογραφούν στα πλαίσια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.»

Στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται πως «οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή βούλησή τους να διατηρηθεί».

Παράλληλα τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες «συζήτησαν επίσης για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα», ενώ «συμφώνησαν ακόμη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί κοινή πρόκληση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Hakan Fidan.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή βούλησή τους να διατηρηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Recep Tayyip Erdogan συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, όπως αυτός καθορίστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει:

Τις συναντήσεις στα μέσα Οκτωβρίου των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα Υφυπουργών Εξωτερικών, τις συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συζήτησαν επίσης για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα.

Συμφώνησαν ακόμη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί κοινή πρόκληση. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνεχίσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό για να προωθήσουν τον συμφωνημένο οδικό χάρτη».

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη. Σε αυτή συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Άννα  Μαρία Μπούρα, ενώ από την τουρκική πλευρά παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και  ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Δείτε βίντεο από τη συνάντηση:

Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης μπροστά στις κάμερες οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψίες και ήταν χαμογελαστοί μπροστά και, κάποια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τους συνεργάτες του Ερντογάν για τη διαδικασία της διερμηνείας. Η ερώτηση έγινε από τον κ. Κιλίτς (διπλωματικό σύμβουλο Ερντογάν), να ρωτά αν θέλει τη μετάφραση ταυτόχρονα ή εναλλάξ και τον πρωθυπουργό να απαντά να επαναλάβουν όπως την προηγούμενη φορά στο Βίλνιους, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους, αλλά η Χάγη είναι πολύ μακριά"

Καιρός αύριο: Συννεφιασμένη Πέμπτη (21/09) με τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις, που από νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και κατά διαστήματα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί και στα νότια τμήματα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 32 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στις περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικότερα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά της Κρήτης έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις έως 5 τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στα νοτιότερα έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά των νομών Λάρισας και Τρικάλων.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συννεφιασμένη Πέμπτη (21/09) με τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά"

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για την επίθεση σε περιπολικό τον Μάρτιο στην Αθήνα

Στην ταυτοποίηση δύο ατόμων που είχαν επιτεθεί σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια πορείας τον Μάρτιο στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και είχαν προκληθεί εκτεταμένες φθορές στο περιπολικό λόγω εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα (17χρονος και 40χρονος, ημεδαποί), οι οποίοι την 3 Μαρτίου 2023 κατά τη διάρκεια πορείας στο Κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό και βρίσκονταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 17χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος και χειρουργική μάσκα και συμμετέχοντας σε ομάδα ατόμων, πραγματοποίησε διαδοχικές επιθέσεις στους αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό, ενώ στη συνέχεια περιέλουσε το εσωτερικό αυτού με εύφλεκτο υγρό, ενισχύοντας πυρκαγιά που είχε τεθεί από άλλα άτομα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι επίθεση στο περιπολικό πραγματοποίησε και ο 40χρονος, ενώ από το εσωτερικό του οχήματος αφαιρέθηκε προσωπικό τσαντάκι του ενός αστυνομικού.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός των αστυνομικών και η πρόκληση εκτεταμένων φθορών στο περιπολικό.

Περαιτέρω, ο 17χρονος διακριβώθηκε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στις οδούς Φιλελλήνων και Όθωνος, ενώ επιπλέον προκάλεσε φθορές σε ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που φορούσε κατά την επίθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά – κατά περίπτωση – βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη της κοινής ειρήνης, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, απειλή, εξύβριση, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για την επίθεση σε περιπολικό τον Μάρτιο στην Αθήνα"

Απεργία 21/9: Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ - Οι ώρες που δεν έχει λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στην αυριανή απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες. Επιπλέον, κανονικά θα κυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία 21/9: Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ - Οι ώρες που δεν έχει λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη "

Πόσιμο έγινε το νερό στο Βόλο: Για ποιους συστήνεται να απαγορεύεται ακόμη η κατανάλωση

Πόσιμο έγινε τελικά το νερό στο Βόλο, το οποίο ήταν ακατάλληλο λόγω των πλημμύρων που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Ωστόσο, οι αρχές τονίζουν ότι δεν συστήνεται ακόμη η κατανάλωση του από όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, από ελέγχους του δικτύου υδροδότησης επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο ΔΕΥΑΜΒ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, για πόση, για μαγείρεμα και για άλλες οικιακές χρήσεις όπως ατομική υγιεινή.

Σε καταναλωτές όμως με ειδικά προβλήματα υγείας όπως οι υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι συστήνεται να αποφεύγεται η πόση εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις δημοτικές ενότητες Πορταριάς Ιωλκού, Μακρυνίτσας, καθώς και στους οικισμούς των Χανίων και της Δρακείας.

Για τα άλλα δίκτυα ύδρευσης δεν υπάρχουν αλλαγές και ισχύουν όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα σαλμονέλας και γαστρεντερίτιδας

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας το τελευταίο 24ωρο καταμετρήθηκαν 1236 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Οι 45 από αυτές αφορούν λοιμώξεις του γαστρενετερικού συστήματος και οι 101 λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύτηκαν με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης γενετικού υλικού σε 5 δείγματα γαστρεντερικού, εντεροπαθογόνα.

Επιπλέον, μέσω της υποχρεωτικής δήλωσης νοσημάτων, δηλώθηκε 1 κρούσμα σαλμονέλλας που από διερεύνηση προκύπτει ότι συνδέεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν παρατηρείται προς το παρόν συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές.

Η αύξηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων της λοίμωξης του αναπνευστικού πιθανόν να οφείλεται στην αύξηση της θετικότητας SAR-CoV-2 που παρατηρείται στην περιφέρεια της Θεσσαλίας όπως και στις περισσότερες περιφέρειες της επικράτειας.

Συνολικά κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο 5 νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 7 νέες νοσηλείες λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας υπάρχουν 2 πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης που βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά.

Σχετικά με το θάνατο πολίτη στη Λάρισα, ο έλεγχος για λεπτοσπείρωση ήταν αρνητικός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσιμο έγινε το νερό στο Βόλο: Για ποιους συστήνεται να απαγορεύεται ακόμη η κατανάλωση"

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των λεωφορείων της Αθήνας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, αύριο Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Πρωτοδικείου η Ομοσπονδία Συλλόγων ενημέρωσε ότι θα ασκήσει έφεση καθώς θεωρεί απαράδεκτη και λανθασμένη την παραπάνω απόφαση.

Πως θα κινηθούν τα μεσα μαζικής μεταφοράς

Παράνομη κρίθηκε επίσης η απεργία και στα λεωφορεία της Αθήνας, ωστόσο για τα τρόλεΐ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται αύριο, άρα, το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ.

Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας, το δικαστήριο δεν έκρινε παράνομη την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχει αποφασιστεί ότι οι Γραμμές 2και 3 του Μετρό, αλλά και το Τραμ, θα ξεκινήσουν κανονικά την λειτουργία τους μέχρι και τη 1:30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της παροχής της ελάχιστης εγγυημένηςυπηρεσίας, ενώ εκκρεμεί προς το παρόν το ζήτημα της λειτουργίας της Γραμμής 1του Μετρό.

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία καθώς διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν για την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τα συνδικαλιστικά σωματεία καθηγητών γυμνασίων-λυκείων και δασκάλων. 
Στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ συμμετέχουν στην απεργία με το επιχείρημα ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των λεωφορείων της Αθήνας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη"

«Στην επόμενη τριετία ενδέχεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει πεθάνει» – Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση ιατροδικαστή

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η κατάθεση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου η οποία ανεβαίνοντας στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τρίτη μέρα, ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων που προτάθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου επέμεινε στη θέση ότι η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Η μάρτυρας αμφισβήτησε και πάλι τα πορίσματα και τις εκθέσεις που αφορούν στο θάνατο της Τζωρτζίνας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας να οφείλεται σε πιθανή κληρονομική νόσο ενώ προκάλεσε αίσθηση η κίνηση της να προχωρήσει σε πρόβλεψη για το προσδόκιμο ζωής της κατηγορούμενης.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης. Αν στα δύο χρόνια χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς, στην επόμενη τριετία ενδέχεται η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών» ανέφερε η κ. Δημακοπούλου .

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία»

Η ιατροδικαστής, η οποία κατέθεσε πως το Δεκέμβριο του 2022, ενημερώθηκε για το σύνολο της δικογραφίας και έβγαλε τα συμπεράσματά της μετά από 2-3 μέρες, δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από τους νομικούς παραστάτες του Μάνου Δασκαλάκη, σχετικά με τα έγγραφα τα οποία μελέτησε.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Δεν χρησιμοποιήθηκε καμία δόση κεταμίνης κατά τη διασωλήνωση λέει έγγραφο του Παίδων. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Μάρτυρας: Στις 12/4 δόθηκε το έγγραφο, μετά το πόρισμα Ράικου.
Όπως έλεγαν οι γιατροί ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ίδια λογική λένε ότι δεν έχουν δώσει κεταμίνη.

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν η μάρτυρας έκανε λόγο για «ρινγκ» ιατροδικαστών με την πρόεδρο να παρεμβαίνει λέγοντας στη μάρτυρα «Θα μιλάτε πιο ήρεμα» και εκείνη με τη σειρά της να απαντά: «Μου μιλάτε με ειρωνεία».

Πρόεδρος: Χαμηλώστε τους τόνους. Δεν σας ειρωνεύεται κανείς. Αν κάποιες ερωτήσεις μας σας φαίνονται αστείες ιατρικά, δεν είναι ότι θέλω να σας ειρωνευτώ αλλά να καταλάβει το δικαστήριο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Δεν έχουνε τίποτα μαζί σας. Αν έρχεστε φορτισμένη από άλλα θέματα που συμβαίνουν έξω από την αίθουσα πχ συνεντεύξεις εμάς δεν μας απασχολούν.

Μάρτυρας: Είμαι 40 ετών και είμαι πραγματογνώμονας σε πολύ μεγάλες υποθέσεις.Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχω σεβασμό στο δικαστήριο.

Αίτημα για κατ αντιπαράσταση εξέταση

Η μάρτυρας επέμεινε πως «αμφισβητεί ευθέως» το έγγραφο του Παίδων.
«Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Ό,τι έχει γίνει στο παιδί, έχει γίνει εν ζωή. Όλα αυτά δεν είναι ιατρική και ιατροδικαστική επιστήμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28 όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στη άποψη της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη;

Ήταν η στιγμή που η πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλε αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτ. Μπουζιάνη και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Παίδων με την κ. Δημακοπούλου.

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Τον κ. Μπουζιάνη τον γνωρίζετε; Τον θεωρείτε επαρκή;

Μάρτυρας: Επαρκής ιατροδικαστής, είναι χρόνια στην ιατροδικαστική υπηρεσία, δεν έχει πειθαρχικά, είναι επαρκέστατος.
Έχει αφήσει να αιωρείται η ανθρωποκτονία, στο πόρισμα δεν λέει ανθρωποκτονία.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση»

Τη σκυτάλη της διαδικασίας πήρε, στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας ο οποίος κάλεσε τη μάρτυρα να σχολιάσει τα συμπεράσματα της τοξικολογικής έκθεσης του καθηγητή Ν. Ράικου που έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε την έκθεση σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο. Βρήκε ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σαν να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημερομηνία» ανέφερε η κ. Δημακοπούλου η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως δεν έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη.

«Πουθενά δεν έχει καταγραφεί δηλητηρίαση από κεταμίνη παγκοσμίως ειδικά σε παιδιά» είπε. Όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση εάν ο συνάδελφός της Σωτ. Μπουζιάνης «έκανε τη δουλειά του σωστά» απάντησε: «Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να γίνει συμβούλιο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Στην επόμενη τριετία ενδέχεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει πεθάνει» – Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση ιατροδικαστή"

Έρευνες της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη λεωφόρο ΝΑΤΟ: Βρέθηκαν 53 μολότοφ και 4 εμπρηστικοί μηχανισμοί

Aπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αυτοσχέδιων εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί σε ΚΑΠΗ στον Ασπρόπυργο Αττικής και συσχετίστηκαν με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στις οδούς Γενοκτονίας και Λ. ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, από υπάλληλο του ΚΑΠΗ βρέθηκαν στο προαύλιο του εν λόγω χώρου και στη συνέχεια κατασχέθηκαν:

53 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ),
2 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από ένα μεταλλικό φιαλίδιο βουτανίου και μια κροτίδα με φυτίλι,
αυτοσχέδιος εκρηκτικός εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από μεταλλικό φιαλίδιο βουτανίου, πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και κροτίδα με φυτίλι,
αυτοσχέδιος εκρηκτικός εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από φιαλίδιο βουτανίου και 2 πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό,
ζευγάρι διάφανα πλαστικά προστατευτικά γυαλιά,
πέτρα και 2 πλαστικοί κλωβοί.

Η προανάκριση για εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση συγκοινωνιών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα διενεργείται από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

kafasi2

kafasi1 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρευνες της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη λεωφόρο ΝΑΤΟ: Βρέθηκαν 53 μολότοφ και 4 εμπρηστικοί μηχανισμοί"

Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ. για ψευδεπίγραφο μήνυμα – Φέρει στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας και λογότυπο της Interpol

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή, δήθεν, αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες-χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιμοποίησαν το λογότυπο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Interpol, εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου με δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το κείμενο-μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Εθνική Αστυνομία – Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν-παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ. για ψευδεπίγραφο μήνυμα – Φέρει στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας και λογότυπο της Interpol"

110 ράντζα στην εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" - Καμπανάκι για τις λοιμώξεις

Ακόμη δεν μπήκε ο χειμώνας και τα νοσοκομεία βουλιάζουν από παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά. Πολλές είναι οι εισαγωγές ασθενών με λοιμώξεις, που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, συρρέουν στα επείγοντα και τα τμήματα των νοσοκομείων αδυνατούν να τούς απορροφήσουν.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους 110 ράντζα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως πρόκειται κυρίως για πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, αλλά γέμισαν με φορεία οι διάδρομοι ακόμη και στις κλινικές επεμβατικών ειδικοτήτων.

"Οι εργαζόμενοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες", λέει ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει:

"Οι λιγοστές κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαική Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανα 1.000 κατοίκους". 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "110 ράντζα στην εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" - Καμπανάκι για τις λοιμώξεις"

24ωρη απεργία γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία

Γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζει «αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν». Σημειώνει ότι «ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας και αυξάνει την εντατικοποίηση».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση» και ζητάει την απόσυρσή του. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι με «τις συνθήκες που εργάζονται να θυμίζουν μεσαίωνα. Εργολάβοι που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο από την απασχόληση μονίμων ή έστω συμβασιούχων εργαζόμενων». Η Ομοσπονδία ζητάει την εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία"

Αποστολή κατ’ οίκον φαρμάκων υψηλού κόστους - Νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας

Δυνατότητα κατ' οίκον αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα για θεραπεία σοβαρών ασθενειών της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3816/2010 (Α΄ 6), είναι δυνατή η αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον, από τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μέσω ταχυδρομικής επιχείρησης εγγεγραμμένης στο μητρώο ταχυδρομικών επιχειρήσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών". 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστολή κατ’ οίκον φαρμάκων υψηλού κόστους - Νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας"

Τέσσερα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – App για καταγγελίες, ταμπελάκια για προϊόντα με μειωμένες τιμές στα σούπερ μάρκετ

Μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχοκέρδειας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. «Όσοι παρανομήσουν θα το πληρώσουν ακριβά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα κλιμάκια ελέγχου και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά, όπως σημείωσε ο υπουργός, επισπεύδονται οι διαδικασίες για να συνεπικουρούν στους ελέγχους και ιδιώτες ελεγκτές.

«Έχουμε ακριβές τιμές στα σούπερ μάρκετ καθώς δεν έχουν εξαλείφει πλήρως οι παράγοντες αύξησης των τιμών. Έτσι οι αυξήσεις, εν μέρει δικαιολογούνται. Ωστόσο βλέπουμε ότι αρκετοί παράγοντες κόστους αποκλιμακώνονται (κόστος ενέργειας, μεταφορικά κλπ), οπότε τώρα δημιουργούνται οι συνθήκες κάποιος να θελήσει να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να οδηγηθούμε σε πληθωρισμό απληστίας. Με τα τέσσερα μέτρα που προωθούμε, δεν επιτρέπουμε αυτές τις ενέργειες» είπε ο κ. Σκρέκας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός είναι :

  1. Εξασφαλίζεται η υποχρεωτική ταμπέλα στο ράφι για προϊόντα με «μόνιμη» μείωση τιμής, τουλάχιστον 5%, για βασικά προϊόντα για το νοικοκυριό – πέρα από άλλες προωθητικές ενέργειες – και για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών. Η τιμή ραφιού που θα λαμβάνεται ως τιμή «βάσης» για την σύγκριση στους ελέγχους θα είναι η μέση τιμή που ίσχυε μέχρι χθες (19 Σεπτεμβρίου) και σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο θα είναι 20.000 ανά κωδικό προϊόντος. Στόχος είναι, όπως είπε ο υπουργός, να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο, πριν τις εορτές των Χριστουγέννων. Επίσης ο ίδιος δήλωσε ότι από επαφές που είχε με προμηθευτές και λιανέμπορους «έχει εκφραστεί ήδη η πρόθεση, από ορισμένους, να μειώσουν τις τιμές».
  2. Οι υπόχρεοι λιανέμποροι, με τζίρο άνω των 90 εκατ ευρώ, θα κοινοποιούν, στο υπουργείο Ανάπτυξης όλους τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους με τις αλλαγές των καθαρών τιμών αγοράς και να δηλώνουν τις τιμές λιανικής για να γνωρίζει ο καταναλωτής τις επικρατούσες τιμές για να διενεργούνται άμεσοι και εστιασμένοι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ
  3. Για την διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά θα κοινοποιούνται από τα σούπερ μάρκετ οι τιμές σε βασικά φρούτα και λαχανικά θα αναρτώνται οι τιμές στο ekatanalotis και θα δημοσιοποιούνται. Επίσης θα συλλέγονται και στοιχεία για αγορές χονδρικής από ευρωπαϊκές αγορές για την καλύτερη σύγκριση τιμών.
  4. Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με αναβάθμιση υποβολής καταγγελιών στην τηλεφωνική γραμμή του υπουργείου Ανάπτυξης 1520 και θα δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή για καταγγελίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού θα συνεχιστεί ενώ για το καλάθι των μαθητών, προκύπτει ότι είχε μεσοσταθμική μείωση μέχρι και 20% και οι πωλήσεις των ειδών που περιλαμβάνει ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Για τα καύσιμα ο υπουργός σημείωσε ότι συνεχίζεται ο έλεγχος περιθωρίου κέρδους στα πρατήρια ενώ γενικότερα για τους ελέγχους αναφέρθηκε ότι, μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους έχουν γίνει 14.949 έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 5,1 εκατ. ευρώ και ότι οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα έντονοι στη Θεσσαλία κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα 110.000 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – App για καταγγελίες, ταμπελάκια για προϊόντα με μειωμένες τιμές στα σούπερ μάρκετ"

Πάρνηθα – Φυλή: Ελάφια βρίσκουν τροφή στις ειδικές ταίστρες του Δήμου χαρίζοντας ένα όμορφο θέαμα (βίντεο)

Μπροστά σε ένα πανέμορφο θέαμα με ελάφια να κάνουν βόλτα και να τρώνε από τις ειδικές ταΐστρες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Φυλής στο βουνό, βρέθηκαν συνεργεία καθαρισμού και αποκατάστασης στην περιοχή.

Τα όμορφα θηλαστικά, αρσενικά και θηλυκά, είναι επιλεκτικά στην τροφή τους και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους αναζητώντας τροφή, ενώ τρώνε κυρίως φύλλα. Έτσι περνούν πολύ από το χρόνο τους διαλέγοντας τα κλαδιά, τα φύλλα, τα χορτάρια και τα φρούτα που δεν τα δυσκολεύουν στην πέψη.

Μετά την καταστροφή σημαντικού μέρους του βιοτόπου τους από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ο Δήμος Φυλής τοποθέτησε άμεσα  ταΐστρες σε σημεία του βουνού όπου μπορούν να συγκεντρωθούν και να φάνε, χωρίς να παρεμποδίζονται από ανθρώπινη παρουσία και θορύβων, αφού όπως είπε ο δήμαρχος Φυλής “δε μπορούν να μείνουν ούτε μια μέρα χωρίς τροφή”.

Συνεργείο που βρέθηκε στο σημείο για εργασίες τα εντόπισε πολλά μαζί να τρώνε από τις ταΐστρες, χαρίζοντας σε όσους το παρακολουθούσαν όμορφες εικόνες, γεμάτες ζωή και ελπίδα, κόντρα στο γκρίζο τοπίο.

doxthi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρνηθα – Φυλή: Ελάφια βρίσκουν τροφή στις ειδικές ταίστρες του Δήμου χαρίζοντας ένα όμορφο θέαμα (βίντεο)"

Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 24 μεταναστών που επέβαιναν σε ακινητοποιημένο σκάφος

Το Λιμενικό εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου σήμερα (20.9.2023) τις πρώτες πρωινές ώρες ακυβέρνητο σκάφος με 24 μετανάστες και τους διέσωσε.

Το Περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Κοκκαρίου στη Σάμου, ακινητοποιημένη λέμβο, με 24 μετανάστες.

Οι Λιμενικοί διέσωσαν τους 24 μετανάστες (21 άνδρες και 3 αγόρια), οι οποίοι ήταν όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου.

Στη συνέχεια οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 24 μεταναστών που επέβαιναν σε ακινητοποιημένο σκάφος"

Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει φέτος

Αλλαγές εισάγει η κυβέρνηση στο επίδομα θέρμανσης σε σχέση με ότι ίσχυσε πέρυσι. Συγκεκριμένα, για κάθε τέκνο το επίδομα αυξάνεται από 3.000 σε 5.000 ευρώ, ενώ θα δικαιούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο τζίρο έως 80.000 ευρώ.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει το ίδιο για τον άγαμο (16.000 ευρώ) και τον έγγαμο (24.000 ευρώ), αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. 

Για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 χορηγείται επίδομα θέρμανσης στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες.

Επίσης, δεν θα υπάρξει επιδότηση στην αντλία και το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, αλλά θα αφορά μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Το κόστος υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ (έναντι 280 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι, εκ των οποίων 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024).

Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης παραμένει στα 350 ευρώ για όλους τους δικαιούχους, δηλαδή και για όσους πέρυσι έπαψαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους και στράφηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης (υγραέριο κ.λπ., πλην φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος). Σύμφωνα με το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος, το οποίο ισχύει ήδη από την χειμερινή περίοδο 2020-2021, το ποσό της βάσης υπολογισμού θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο «συντελεστή βαθμοημέρας».

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους.

Με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί γύρω στο 1,5 ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει φέτος"

Καιρός: Αιχμηρή απάντηση Κολυδά στις προβλέψεις για νέα κακοκαιρία σαν την «Daniel»

«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο» τονίζει… όλο νόημα ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τις προβλέψεις ότι έρχεται νέα «ισχυρή κακοκαιρία» ανάλογη με την «Daniel» στο τέλος του Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη (19.09.23) ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε σχετικά με το νέο «κύμα» κακοκαιρίας ότι θα θυμίζει το πρόσφατο της «Daniel», το οποίο μάλιστα αναμένεται να «χτυπήσει» και πάλι τη Θεσσαλία. «Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Στο μεταξύ, νωρίτερα ο κ. Μαρουσάκης προέβλεψε ότι ο Σεπτέμβριος θα μας αποχαιρετίσει με νέα κακοκαιρία, σαν την «Daniel», όμως η ένταση δεν θα είναι τόσο μεγάλη. 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι καλός  μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα χαλάσει φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, μέχρι την Κυριακή θα θυμίζει καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να βρίσκεται πάνω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό μετά θα αλλάξει, καθώς έρχονται βροχές και στις καταιγίδες. Και αυτό διότι καταφθάνει στη χώρα μας μια μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, όπως εκτιμά ο κ. Μαρουσάκης.

Η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα έχει κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές και δυστυχώς οι βροχές θα απασχολήσουν και την περιοχή της Θεσσαλίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, «πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας “Daniel” που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του “Daniel”, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές.

Και, δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση, πάντως, με τον “Daniel”, δεν  θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Αιχμηρή απάντηση Κολυδά στις προβλέψεις για νέα κακοκαιρία σαν την «Daniel»"

Κακοκαιρία Daniel: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης στη Μακρινίτσα Πηλίου - 1.235 τόνοι βροχής ανά στρέμμα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Δεκαπέντε μέρες πέρασαν από το ξέσπασμα της θεομηνίας και χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλίας δεν έχουν πρόσβαση ακόμη στα βασικά αγαθά, μετρώντας τις «πληγές» τους.

Το μεγάλο πλήγμα είναι η βίαιη διακοπή της τουριστικής περιόδου στο Πήλιο. Σε ό, τι αφορά όμως τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τα προβλήματα είναι πολλά στα οδικά δίκτυα με κομμένους δρόμους, με κατεστραμμένες γέφυρες.

Σε ότι αφορά το νερό, δεν υπάρχει νεότερο ούτε για τον Βόλο, ούτε για περιοχές στο νότιο Πήλιο που έχουν μείνει για δύο εβδομάδες χωρίς πόσιμο νερό.

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης στη Μακρινίτσα Πηλίου - 1.235 χιλιοστά βροχής

Μετά από αρκετές ημέρες, έχει αποκατασταθεί πλέον η μετάδοση των μετρήσεων σχεδόν όλων των μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ στη Θεσσαλία, δίνοντας  τη δυνατότητα να έχουμε μια πληρέστερη αποτύπωση της κακοκαιρίας DANIEL (04-08/09/2023).

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον μετεωρολογικό σταθμό της Μακρινίτσας Πηλίου, ο οποίος μέχρι τις 20/09/2023 έχει καταγράψει αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης 1.235 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ασκύφου Χανίων από το Φεβρουάριο του 2019, όταν είχε καταγράψει μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης 1225 χιλιοστά.

Επιπροσθέτως, στην κακοκαιρία Daniel καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχόπτωσης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ που κατείχε από το 2009 η Μακρινίτσα, σε 4 μετεωρολογικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων είναι και πάλι αυτός της Μακρινίτσας.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζονται τα 5 μεγαλύτερα μηνιαία ύψη βροχόπτωσης και τα 5 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ.

kairos-PILIO

KAIROS-PILIO-DANIEL <

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Daniel: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης στη Μακρινίτσα Πηλίου - 1.235 τόνοι βροχής ανά στρέμμα"

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν αύριο τα τρόλεϊ

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν αύριο τα τρόλεϊ "

Βίντεο με τα δευτερόλεπτα πριν το θανατηφόρο τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη – Ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει γυναίκα με παιδί

Να αποφύγει μία γυναίκα, η οποία κρατώντας από το χέρι ένα ανήλικο παιδί διασχίζει κάθετα από σημείο που δεν υπάρχει διάβαση πεζών τη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, φαίνεται ότι προσπάθησε ο 50χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που το βράδυ της Τρίτης (19/9) ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, το ΙΧ αυτοκίνητο του 50χρονου που τελικά σκοτώθηκε από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση, παίρνει μια μικρή αλλά απότομη κλίση προς τα αριστερά.

Δευτερόλεπτα αργότερα περνάει το διαχωριστικό διάζωμα, βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούεται μετωπικά με άλλο διερχόμενο όχημα.

Το αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 50χρονου οδηγού, ενώ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκαν ακόμη τρία άτομα ένα εκ των οποίων βαρύτερο τραυματισμένο.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Β’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο με τα δευτερόλεπτα πριν το θανατηφόρο τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη – Ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει γυναίκα με παιδί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news