facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ανατολική Ουκρανία: Ένας στρατιώτης νεκρός και έξι τραυματίες

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε» στην περιοχή του Λουχάνσκ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο Πάβλο Κόβαλτσουκ, χωρίς να διευκρινίσει πού τραυματίστηκαν οι υπόλοιποι.

Έπειτα από τη συνεχή κλιμάκωση των προηγούμενων ημερών, οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο σήμερα για «σχετική ηρεμία» στη γραμμή του μετώπου. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν πάντως να εκτοξεύονται βλήματα σε πολλούς τομείς του Λουχάνσκ.

Από τις αρχές του έτους στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί οκτώ στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ένας πολίτης, σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των αυτονομιστών, κυρίως από πυρά του πυροβολικού. Το 2021, σύμφωνα πάντα με τον ουκρανικό στρατό, σκοτώθηκαν 66 στρατιώτες στις δύο «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως νωρίτερα σήμερα ότι συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με τις δύο περιοχές, τις οποίες αναγνώρισε χθες ως ανεξάρτητα κράτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατολική Ουκρανία: Ένας στρατιώτης νεκρός και έξι τραυματίες"

Ουκρανία: Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε μερική επιστράτευση στην Ουκρανία αναφέροντας πως καλεί εφέδρους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο Ζελένσακι τόνισε πως αποκλείει για την ώρα το ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι στέλνει στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εξακολουθεί να επιδιώκει την έξοδο από την κρίση μέσω της διπλωματικής οδού, χαιρέτισε την πρόθεση της Τουρκίας να συμμετάσχει σε πολυμερείς συνομιλίες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Απευθυνόμενος προς τον ουκρανικό λαό, μετά τη διακομματική συνάντηση στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα «οικονομικού πατριωτισμού» που περιλαμβάνει κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και μείωση του ΦΠΑ στη βενζίνη.

Βομβαρδίστηκε ρωσόφωνο χωριό στο Ντονμπάς

Η Ουκρανία προχώρησε στον βομβαρδισμό χωριού στις ρωσόφωνες περιοχές στον Ντονμπάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ρωσικά μμε το πυροβολικό της Ουκρανίας χτύπησε με τουλάχιστον 8 οβίδες των 122mm οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις Συμφωνίες του Μινσκ.

Οι οβίδες αυτές χτύπησαν το χωρίο στην ανατολική Ουκρανία καταστρέφοντας τουλάχιστον έξι σπίτια και ένα όχημα.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι"

Άγρια επίθεση πίτμπουλ σε γυναίκα στα Γλυκά Νερά – «Τα χέρια μου αχρηστεύτηκαν»

Με σοβαρά τραύματα από δαγκωνιές και στα δύο χέρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μια γυναίκα που δέχθηκε άγρια επίθεση από πίτμπουλ στα Γλυκά Νερά. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε δίπλα σε παιδική χαρά όταν η γυναίκα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στη γειτονιά.

Η ίδια περιγράφει στο Mega, τη σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε καθώς το πίτμπουλ όρμηξε τόσο στο σκυλί της όσο και σε εκείνη, τους έριξε στο έδαφος και άρχισε να τους δαγκώνει.

«Περπατούσαμε και ξαφνικά βλέπουμε ένα σκυλί πίτμπουλ χρώμα γκρι σκούρο χωρίς λουρί ελεύθερο, μας πλησίασε χωρίς να γαυγίσει και να γρυλίσει, επιτέθηκε πρώτα στο σκυλάκι δεν μπορούσα να το αφήσω ανυπεράσπιστο και είχαμε μάχη» ανέφερε η γυναίκα.

Το πίτμπουλ αφού άρχισε να δαγκώνει τον σκύλο της γυναίκας στο πόδι, επιτέθηκε με μανία και στην γυναίκα δαγκώνοντας την και στα δύο της χέρια στέλνοντας την στο νοσοκομείο.

«Πονάνε πάρα πολύ. Τα χέρια μου αχρηστεύτηκαν και ευτυχώς που μένω με τα παιδιά μου. Δεν μπορούσα ούτε νερό να πιω, ούτε στην τουαλέτα να πάω, ούτε να ντυθώ. Δεν έχω κάνει μπάνιο ακόμα… δεν μπορώ» πρόσθεσε η γυναίκα.

«Ήταν σε σοκ με μια λίμνη αίματος κάτω από τα χέρια της»

«Είδα ένα σκύλο μέσα στα αίματα, τη μάνα μου σε κατάσταση σοκ ημιλιπόθυμη με μια λίμνη αίματος κάτω από τα χέρια της» συμπλήρωσε η κόρη του θύματος.

Μέσα στα αίματα η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια, ενώ ένας κύριος έβγαλε την μπλούζα του για να δέσει τα τραύματα της και να της σταματήσει την αιμορραγία. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ, φωνάζοντάς του να σταματήσει. Στη συνέχεια τον πήρε και εξαφανίστηκαν αφήνοντας την γυναίκα και τον σκύλο της αβοήθητους.

«Την ώρα που ο ιδιοκτήτης του σκύλου τον έπαιρνε βίαια από πάνω μας με πολύ δυνατή φωνή του είπε “τι κάνεις εκεί ρε πάλι;” Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά…δεν μπορώ να πιστέψω πώς ένας άνθρωπος αφήνει ένα τέτοιο σκυλί μόνο του στους δρόμους» συμπλήρωσε η γυναίκα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια επίθεση πίτμπουλ σε γυναίκα στα Γλυκά Νερά – «Τα χέρια μου αχρηστεύτηκαν»"

Κρήτη: Του έβγαλε το μάτι γιατί νόμιζε ότι τον… στραβοκοίταξε

Ενα αδιανόητο περιστατικό βίας συνέβη στα Χανιά της Κρήτης, μεταξύ ενός 24χρονου και ενός 47χρονου.

Ο 24χρονος επιτέθηκε 3 φορές στον 47χρονο προσπαθώντας να του βγάλει το αριστερό μάτι.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο άτυχος άνδρας έχασε τελικά το μάτι του απλά επειδή ο δράστης, πίστευε πως τον κοίταξε περίεργα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει το ίδιο το θύμα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο 47χρονος: “Την πρώτη φορά έγινε από πίσω σας είπα η επίθεση…ήρθε και μου κάρφωσε τα δάχτυλα στο μάτι. Τη δεύτερη πλέον προσπαθούσα να τους ηρεμήσω, έγινε μία επίθεση προς το φίλο μου…τον είχα πιάσει προσπαθούσαν να τον βγάλουν τέλος πάντων από τα χέρια μου και έγινε η επίθεση στο μάτι και τη τρίτη φορά με τον σιδερολοστό.”

Ο 47 χρονος υποβλήθηκε σε περισσότερα από 40 ράμματα, ωστόσο έχασε την όρασή του από το αριστερό μάτι.

Το θύμα αναφέρει επίσης: “Μου είπαν εξαρχής ότι το μάτι δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει…εγώ τον κίνδυνο δεν τον έχω ξεπεράσει ακόμα μπορεί αυτό το μάτι να επηρεάσει το άλλο..υπάρχει μία συνέχεια γενικότερα η οποία είναι γολγοθάς για εμένα τώρα αυτή τη στιγμή.”

Ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Μαρακάκης αναφέρει πως η απίστευτη αυτή περίπτωση έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, όπου το υλικό αυτό έχει δοθεί στις αρχές και έχει επεξεργαστεί και αναμένουν από την εισαγγελία να πράξει τα δέοντα.

Στον 24χρονο έχει υποβληθεί μήνυση ενώ σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του νεαρού φερόμενου ως θύτη, “Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Για το τι πραγματικά έγινε, πώς έγινε και ποιος φταίει, θα τα πούμε στο μόνο αρμόδιο τόπο. Τα δικαστήρια.”

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Του έβγαλε το μάτι γιατί νόμιζε ότι τον… στραβοκοίταξε "

Τζο Μπάιντεν: «Ανακοινώνω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας» – Για «ρωσική εισβολή» μίλησε στο νέο διάγγελμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε νέο διάγγελμα και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά την άκρως επιθετική κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία έχει κάνει το ενδεχόμενο ενός πολέμου να είναι πια το πιθανότερο.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε πρώτη φορά στην απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, με την κατάσταση να είναι πια έκρυθμη.

Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες να μιλά επισήμως για ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία, ενώ τα… τύμπανα του πολέμου καλά κρατούν, με τον Πούτιν να ζητά -και να παίρνει φυσικά- το πράσινο φως από το κοινοβούλιο για τη χρήση του ρωσικού στρατού και στο εξωτερικό!

Επιβάλλει κυρώσεις ο Τζο Μπάιντεν

«Χθες ο πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», είπε ο Τζο Μπάιντεν ξεκινώντας το διάγγελμά του για να συμπληρώσει πως θεωρεί ικανό τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει και… περισσότερο με τις προκλήσεις.

Ξεκαθάρισε πως επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες -όπως είπε- θα έρθουν ως ένα πακέτο τεσσάρων δόσεων, με τις αναλύσεις να λένε από νωρίς πως οι ΗΠΑ επρόκειτο να επιβάλλουν κυρώσεις… σταδιακά κι αυτό διότι υπάρχει ο φόβος του πόσο μπορεί να τραβήξει ο Πούτιν το σχοινί.

«Αυτό είναι το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» είπε ο Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας πως οι ΗΠΑ μιλούν επίσημα πια για «εισβολή»

«Αν η Ρωσία προχωρήσει με αυτή την εισβολή, θα προχωρήσουμε κι εμείς με τις κυρώσεις» είπε ακόμη, συμπληρώνοντας πως οι κινήσεις της Ρωσίας αποτελούν μια σαφή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας και πως απαιτείται μια σκληρή, παγκόσμιας κλίμακας απάντηση.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας: Τόνισε ξεκάθαρα πως η Ρωσία κινήθηκε εναντίον της Ουκρανίας τη στιγμή που κήρυξε την ανεξαρτησία του Ντονμπάς (σ.σ. της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκονται Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ).

«Δεν χρειάζεσαι αίμα εκτός αν σχεδιάζεις να ξεκινήσεις πόλεμο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή τις συνεχείς αναφορές των τελευταίων ημερών πως οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν και φιάλες αίματος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Στην συνέχεια, ανακοίνωσε πρώτον πως οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον δύο ρωσικών τραπεζών και δεύτερον πως από την Τετάρτη, 23.02.2022, οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε μέλη της ρωσικής «ελίτ» στις ΗΠΑ, αλλά και στις οικογένειές τους, ενώ ξεκαθάρισε πως θα επιβληθεί αποκλεισμός στις δυτικές τράπεζες για δανεισμό της Ρωσίας προς εξυπηρέτηση του εξωτερικού της χρέους.

Ακόμη ανακοίνωσε:

  • Τέλος ο αγωγός Nord Stream 2
  • Κυρώσεις στην VEB Bank
  • Κυρώσεις στην Russian Military Banki
  • Μποϊκοτάζ στο εμπόριο προϊόντων που σχετίζονται με την προμήθεια της βιομηχανίας τεχνολογίας και όχι μόνο
  • Αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν σε κράτη της Βαλτικής

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για στρατεύματα και εξοπλισμό που βρίσκονται στην Ευρώπη και θα αναπτυχθούν στην Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, αυτές είναι εντελώς αμυντικές κινήσεις από την πλευρά μας», συμπλήρωσε, την ώρα που το πρώτο… πακέτο κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της Ρωσίας είναι ήδη γεγονός.

Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν: «Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε στη Ρωσία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης στο διάγγελμά του πως δεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ρωσία, όμως έστειλε σαφές μήνυμα: «Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ».

Μπάιντεν: Ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά «υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο – Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ανοιχτοί στη διπλωματία»

Μάλιστα, σε μια δήλωση που θύμισε τελεσίγραφο, είπε: «Αν η Ρωσία προχωρήσει, μόνο η Ρωσία θα έχει την ευθύνη».

Ακολούθως, αναγνώρισε πως η υπεράσπιση της ελευθερίας «θα έχει κόστος», όμως τόνισε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι είναι ενωμένοι απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα για να υπερασπιστούν το ΝΑΤΟ.

Δείτε το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν
 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζο Μπάιντεν: «Ανακοινώνω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας» – Για «ρωσική εισβολή» μίλησε στο νέο διάγγελμα"

Κυρώσεις σε λάθος τράπεζα επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση αντί της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας

Η βρετανική κυβέρνηση μπέρδεψε τη διεύθυνση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με εκείνη μιας ιδιωτικής τράπεζας που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος της Μόσχας.

Ο Τζόνσον επέβαλε κρυώσεις σε πέντε ιδιωτικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων είναι και η Bank Rossiya. Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι «ανήκει σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους» που έχουν «απευθείας δεσμούς» με τον Πούτιν. Στον κατάλογο των κυρώσεων όμως δεν περιλαμβάνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Κατά λάθος, η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι κυρώσεις αφορούν την Bank Rossiya που βρίσκεται στην «οδό Νεγκλινάγια 12, στη Μόσχα, 107016, Ρωσία». Μόνο που αυτή είναι η διεύθυνση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αποκαλείται επίσης Bank Rossiya.

Η ιδιωτική Bank Rossiya βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (και της πρώην ΕΣΣΔ) στεγάζεται στην οδό Νεγκλινάγια εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι κυρώσεις αφορούν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Το Φόρεϊν Όφις δεν απάντησε σε ένα αίτημα να σχολιάσει το μπέρδεμα αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρώσεις σε λάθος τράπεζα επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση αντί της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας"

Επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των πολιτών ζητά η ΑΑΔΕ

Σε επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των πολιτών με την ΑΑΔΕ, προσθέτοντας προσωπικό e-mail ή/και e-mail βοηθού, καλεί η Ανεξάρτητη Αρχή. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Πολίτες, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά τους (κινητό και σταθερό τηλέφωνο). 

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία με την ΑΑΔΕ μπορείτε να δηλώσετε:

  • Το «Προσωπικό e-mail», ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχετε πρόσβαση. Αν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μπορείτε να επικαιροποίησετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο myAADE επιλέγοντας «Συγχρονισμός από ΕΜΕπ». Στη διεύθυνση αυτή λαμβάνετε κάθε είδους ενημερωτικά μηνύματα της ΑΑΔΕ και όλες τις ειδοποιήσεις για όλες τις πράξεις και έγγραφα που κοινοποιούνται στον λογαριασμό (θυρίδα) σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας.
  • Το e-mail του Βοηθού σας, δηλαδή του προσώπου που σας βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας (επιλέγοντας τη σχέση σας με τον βοηθό σας από αποκλειστική λίστα ρόλων, όπως λογιστής, σύμβουλος, συγγενής/οικείο πρόσωπο). Στο mail του Βοηθού σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την κοινοποίησή σας στην ψηφιακή πύλη myAADE πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΑΔΕ, εξαιρουμένων αυτών που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη) που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας (π.χ. πρόστιμα ανεμβολίαστων, κοινοποίηση ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής μη φορολογικών υποχρεώσεων, όπως πρόστιμα τροχαίας, υποχρεώσεις υπέρ τρίτων κ.λπ.). Μπορείτε να επιλέξετε να αποστέλλονται στο mail του Βοηθού (check-box) και ειδοποιήσεις που αφορούν ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη), που δεν σχετίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις σας. Εάν δεν γίνει αυτή η επιλογή, οι ειδοποιήσεις για τα θέματα αυτά αποστέλλονται μόνο στο «Προσωπικό e-mail» σας. Εφόσον δεν καταχωρίσετε τέτοιο, η κοινοποίηση για τα θέματα αυτά πραγματοποιείται κατά τις κείμενες διατάξεις (π.χ. συστημένη επιστολή, επίδοση). Ο Βοηθός μπορεί να αφαιρέσει το mail του από τη μερίδα σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε προηγουμένως δηλώσει «Προσωπικό e-mail».

Οι κωδικοί χρήσης taxisnet (username, password) είναι αυστηρά προσωπικοί και παρακαλούμε να εξασφαλίσετε την ορθή χρήση τους, καθώς ενέργειες που εκτελούνται μέσω των κωδικών αυτών σας δεσμεύουν. Αν δεν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, συνιστούμε να το κάνετε.

Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή του ΕΜΕπ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των πολιτών ζητά η ΑΑΔΕ"

Κορωπί: Συνελήφθη ο οδηγός που τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη

Συνελήφθη ο οδηγός που το απόγευμα της Τρίτης (22/2) έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μπλόκο της ΕΛΑΣ στα Μεσόγεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.Νωρίτερα, συναγερμός είχε σημάνει στο Κορωπί στην περιοχή Κίτσι. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε καταυλισμό Ρομά.

Εκείνοι προσπάθησαν να πέσουν πάνω τους με το όχημά τους με αποτέλεσμα, ένας αστυνομικός να ρίξει στον αέρα.

Από τη συμπλοκή είχαμε τρεις τραυματίες αστυνομικούς και έναν πολίτη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο τοπικό κέντρο υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωπί: Συνελήφθη ο οδηγός που τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη"

Euroferry Olympia: Αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας από την οικογένεια του νεκρού Βαγγέλη Μαλεσιάδα

Αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Euroferry Olympia κατέθεσε η οικογένεια του Βαγγέλη Μαλεσιάδα ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντιζι.  Πιο συγκεκριμένα η οικογένεια του νεκρού έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη  να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας.

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες αναλλοίωτες και βαρύνουν μόνο την εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική ήτοι με τη μέθοδο της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών. Να επιλέγουν για την ξεκούραση τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους. Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν. Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία που δυστυχώς δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Νόρμαν Ατλάντικ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαρακάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Euroferry Olympia: Αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας από την οικογένεια του νεκρού Βαγγέλη Μαλεσιάδα"

Σπάρτη: Καταγγελία για κυνοκομεία-κολαστήρια -Συνελήφθη αντιδήμαρχος

Σάλος μετά τις αποκαλύψεις για την ακραία κακομεταχείριση αδέσποτων ζώων στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, έγιναν τρεις συλλήψεις μεταξύ αυτών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία.

«Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου:

“Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αστυνομικός που τελεί σε ειδική άδεια. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σπάρτη: Καταγγελία για κυνοκομεία-κολαστήρια -Συνελήφθη αντιδήμαρχος "

Ουκρανία: Επίσημες οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία – Τι ειπώθηκε στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ ενέκριναν σήμερα ένα «πακέτο κυρώσεων», «ομόφωνα», σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες θα την «πονέσουν πολύ», μετά την απόφασή της να αναγνωρίσει τα αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

«Συμφωνήσαμε σε ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων ομόφωνα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των 27 στο Παρίσι.

Αυτές οι κυρώσεις, που πρέπει επίσης να υιοθετηθούν επισήμως προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, «θα πληγώσουν πολύ τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, επισημαίνοντας πως το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) θα στοχεύσουν κυρίως τους 351 Ρώσους βουλευτές της Δούμας, που υπερψήφισαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστικών εδαφών.

«Οι κυρώσεις θα στοχεύουν, επίσης, 27 πρόσωπα και οντότητες, που συμβάλλουν στην υπονόμευση ή στο να απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η κυριαρχία της και η ανεξαρτησία της», είπε ακόμη ο Μπορέλ, αναφερόμενος σε «παράγοντες του τομέα της άμυνας, που διαδραματίζουν έναν ρόλο στην εισβολή εναντίον της χώρας», «εκείνους που εξαπέλυσαν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της Ουκρανίας» και «τις τράπεζες που χρηματοδοτούν τους Ρώσους αξιωματούχους και άλλες επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη».

Η ΕΕ σκοπεύει, επιπλέον, να στοχοθετήσει «τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και εντέλει «την ικανότητα του ρωσικού κράτους και της κυβέρνησής του να έχουν πρόσβαση στην χρηματοπιστωτική αγορά μας και τις αγορές των ευρωπαϊκών πρωτευουσών για την αναχρηματοδότηση του χρέους του», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Οι κυρώσεις δεν έχουν θαυματουργά αποτελέσματα. Όμως, οι κυρώσεις, αυτό θα κάνει κακό οικονομικά και θα κάνει κακό στους ανθρώπους που αφορούν», επισήμανε ο Μπορέλ, υπογραμμίζοντας πως τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να κρατήσουν στη φαρέτρα τους «άλλα πολεμοφόδια (…) για να απαντήσουν σε νέες ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας», διότι «η ιστορία δεν έχει τελειώσει».

«Αυτή η αποφασιστικότητα αφήνει πάντα ανοικτή την πόρτα της διπλωματίας», διαβεβαίωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, διαπιστώνοντας, ωστόσο, ότι «όλες οι διπλωματικές προσπάθειες (…) έπεσαν πάνω σε τοίχο» τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν τιμά πλέον την υπογραφή της Ρωσίας», δήλωσε, προσθέτοντας πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο Παρίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ακυρώθηκε.

Σε αυτήν την υπόθεση, ο πρόεδρος Μακρόν, που έχει δεχθεί επικρίσεις από την αντιπολίτευση στη Γαλλία για τη μεσολάβησή του που δεν καρποφόρησε, «ανέλαβε τις ευθύνες του», σημείωσε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Έκανε το καθήκον του για να πράξει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει τις μεθόδους, τον χαρακτήρα, τον κυνισμό του Βλαντίμιρ Πούτιν… Δεν είναι αφελής σε αυτές τις συνομιλίες», διαβεβαίωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Επίσημες οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία – Τι ειπώθηκε στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ"

Ουκρανία: Σενάρια τρόμου για τους 120.000 Έλληνες της Μαριούπολης

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές εξελίξεις, μετά από το διπλωματικό τετελεσμένο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είναι γνωστό, ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στην αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων περιοχών στη νοτιοανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητα κράτη.

Για τους Έλληνες της Μαριούπολης η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί μία ακόμα είδηση. Πρόκειται για απειλή στο κατώφλι του σπιτιού τους. Οι εν λόγω περιοχές που κατέχουν οι αποσχιστές στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ βρίσκονται σε «απόσταση αναπνοής» - μόλις 12 χιλιόμετρα - από τη Μαριούπολη, στην οποία είναι συγκεντρωμένη η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινότητας.

Η Μαριούπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας του Ντονέτσκ, δεν είναι μέρος της περιοχής που έχουν καταλάβει από το 2014 οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές. Είναι, όμως, πολύ κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης. Οι αυτονομιστές, άλλωστε, έχουν τον έλεγχο περίπου του μισού εδάφους , τόσο της διοικητικής περιφέρειας του Λουγκάνσκ , όσο και της διοικητικής περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Μαριούπολη με το λιμάνι της μπορεί να "κοσμεί" τους χάρτες των αυτονομιστών, αλλά δεν ανήκει στις περιοχές, τις οποίες ο Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη. Όπως είναι φυσικό, ο κίνδυνος ελλοχεύει, καθώς εάν κλιμακωθούν οι συγκρούσεις, έστω και στη γραμμή αντιπαράθεσης, η Μαριούπολη μπορεί να αποτελέσει στόχο, αφού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μέτωπο.

Η αναγνωρισθείσα από τη Μόσχα "Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ" ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την Ουκρανία να αποσύρει οικειοθελώς τα στρατεύματά της από ολόκληρη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, εννοώντας και από τις περιοχές της περιφέρειας που ελέγχει η κυβέρνηση του Κιέβου. Αυτό δήλωσε ο Ντμίτρι Χοροσίλοφ, αντιπρόεδρος του τοπικού Κοινοβουλίου των αυτονομιστών. Διαφορετικά, απείλησε με επέμβαση.

Σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, ή έστω και σύγκρουσης των ουκρανικών με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισέλθει στις αποσχισθείσες περιοχές, θεωρείται δεδομένο πως οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να ελέγξουν την παραθαλάσσια ζώνη της Αζοφικής προς την τα δυτικά, προς την κατεύθυνση της Κριμαίας. Η Μαριούπολη βρίσκεται σχεδόν στην αρχή αυτής πορείας και ως εκ τούτου θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε εστία συγκρούσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που αμέσως μετά το διάγγελμα Πούτιν σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για την αποτελεσματική προστασία του πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου της Μαριούπολης και των γύρω περιοχών. Θυμίζουμε ότι μεσούσης της ουκρανικής κρίσης, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Μαριούπολη. Εκεί συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ομογενών, αλλά και με Ουκρανούς αξιωματούχους καθώς και με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μέχρι τώρα όλα κυλούν κανονικά στην πόλη των 500.000 κατοίκων, εκ των οποίων τουλάχιστον 120.000 χιλιάδες εξ αυτών είναι ελληνικής καταγωγής. Τα μαγαζιά, τα σχολεία και τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Ακόμα και χθες το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο κόσμο. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι ομογενείς. Δηλώνουν ήρεμοι, αν και φυσικά παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις. Είναι, όμως, μαθημένοι στα δύσκολα. Φωτογραφίες που δίνονται στην δημοσιότητα από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ρωσικά πολεμικά πλοία να έχουν περάσει τα στενά της Κριμαίας και να έχουν εισέλθει στην Αζοφική Θάλασσα, που βρίσκεται η Μαριούπολη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία: Σενάρια τρόμου για τους 120.000 Έλληνες της Μαριούπολης"

Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία στην Ουκρανία

Η Ρωσία αποφάσισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από την πρεσβεία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φροντίζουμε τους Ρώσους διπλωμάτες και υπαλλήλους της πρεσβείας και των γενικών προξενείων. Για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλειά τους, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να εκκενώσει το προσωπικό των ρωσικών ξένων αποστολών στην Ουκρανία. Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί στο πολύ εγγύς μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα πήρε το πράσινο φως από το κοινοβούλιο στη Ρωσία για την χρήση στρατού στο εξωτερικό ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή στο Ντονμπάς. Την ίδια ώρα πάντως ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 ρώσους στρατιώτες στην χώρα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως δεν θα στείλει άμεσα στρατεύματα στο Ντονμπάς. «Δεν είπα ότι ο στρατός θα πάει τώρα όπου να ’ναι» δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «είναι εντελώς αδύνατον γενικά να προβλεφθεί κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο πιθανών ενεργειών στο Ντονμπάς, αυτό εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται επί τόπου, επί του πεδίου, όπως λέγεται».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία στην Ουκρανία"

Κορωνοϊός - ΕΡΓΑΝΗ: Πότε πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες τα rapid test των εργαζόμενων

Από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ την Υπεύθυνη Δήλωση επιχειρήσεων για τους εργαζόμενούς τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου και δη για τις εβδομάδες αναφοράς από 7 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συνέχεια θα υποβάλλεται κάθε εβδομάδα, από Τρίτη έως Παρασκευή για την εβδομάδα αναφοράς που προηγήθηκε.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους εργοδότες για τους οποίους εκκρεμεί η υποβολή της ανωτέρω Υπεύθυνης Δήλωσης για τις εβδομάδες αναφοράς από 15 Νοεμβρίου 2021 έως και 6 Φεβρουαρίου 2022, να προβούν στην υποβολή δηλώσεων ή/και διορθώσεων από Τρίτη 22 Φεβρουαρίου έως και Δευτέρα 07 Μαρτίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - ΕΡΓΑΝΗ: Πότε πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες τα rapid test των εργαζόμενων"

Ρ.Τ.Ερντογάν: Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο στρατόπεδο του Λαυρίου για να χτυπήσουν την Τουρκία - Αντίδραση Θεοδωρικάκου

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει τελικά ο Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθεια του να προσάψει στην Ελλάδα κατηγορίες. Έτσι σήμερα νέες κατηγορίες εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφο κατά την περιοδεία του στην Αφρική όπου "ανακάλυψε" πάλι στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στην χώρα μας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία, ισχυριζόμενος πως «επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες». 

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει πως η Άγκυρα έχει στην κατοχή της και ονόματα.

«Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε ‘‘αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά, και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής’’.

Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού. Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe. Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα.

Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αντίδραση Θεοδωρικάκου: «Πρόκειται για ωμή προπαγάνδα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη ,ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρ.Τ.Ερντογάν: Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο στρατόπεδο του Λαυρίου για να χτυπήσουν την Τουρκία - Αντίδραση Θεοδωρικάκου"

Καιρός αύριο: Βροχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη – «Πέφτει» η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (23.02.2022) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα υποχωρήσει κι άλλο ο υδράργυρος.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική Ελλάδα λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 και στα νησιά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και της Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και από τη νύχτα στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη – «Πέφτει» η θερμοκρασία"

ΕΕ: Πιστοποιητικό νόσησης για τον κορονοϊό και μετά από θετικό rapid test

Εφικτή είναι πλέον η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφόσον το θετικό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα διενέργειας rapid test, προκειμένου οι πολίτες να αποδεικνύουν πως ανάρρωσαν από τον κορονοϊό, κάτι που δεν ίσχυε έως σήμερα, προβλέπει η κατ’ εξουσιοδότηση πράξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για να διασφαλιστεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία του πιστοποιητικού, το rapid test που χρησιμοποιείται πρέπει να περιλαμβάνεται στον κοινό κατάλογο rapid test αντιγόνου της ΕΕ για την COVID-19 και να εκτελείται από επαγγελματίες υγείας ή από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα κράτη μέλη μπορούν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά και αναδρομικά, με βάση τεστ που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2021, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανέφερε ότι «με βάση τον κατάλογο, τα κράτη μέλη θα μπορούν πλέον επίσης να χρησιμοποιούν τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 για την έκδοση πιστοποιητικών ανάρρωσης και την χαλάρωση της πίεσης στη διενέργεια των τεστ λόγω της εμφάνισης του Omicron. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και επιστημονικές συμβουλές».

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς, επίτροπος Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι «το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID εξελίσσεται ανάλογα με την κατάσταση. Προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία, ιδίως των πολιτών που μολύνθηκαν κατά το κύμα Omicron, τα κράτη μέλη έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκδίδουν πιστοποιητικά ανάρρωσης βασισμένα σε rapid test υψηλής ποιότητας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Πιστοποιητικό νόσησης για τον κορονοϊό και μετά από θετικό rapid test"

Δημοσκόπηση σε Ελλάδα – Τουρκία: Πώς βλέπει ο ένας λαός τον άλλον, οι διαφορές, η οικονομία

Κοινή δημοσκόπηση σε Ελλάδα και Τουρκία για τις σχέσεις των δύο χωρών. Κοινή η δυσπιστία για τον μεσολαβητικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο διεθνής παράγοντας στην επίλυση των διμερών διαφορών.

Στην κοινή δημοσκόπηση και στις δύο χώρες, η πλειονότητα των Ελλήνων και των Τούρκων πολιτών «εξακολουθούν να προκρίνουν την επίλυση των διμερών διαφορών με ειρηνικά μέσα».

Η πρώτη έγινε τον Φεβρουάριο του 2021 – με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων πολιτών και διεξήχθη από δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων την ελληνική MRB και την τουρκική KONDA. Η δεύτερη κοινή δημοσκόπηση στην Ελλάδα και την Τουρκία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τα αποτελέσματα της δεύτερης κοινής δημοσκόπησης, το 62,2% των Ελλήνων και το 57,7% των Τούρκων ερωτηθέντων, συγκλίνουν με τη θέση ότι «οι ελληνοτουρκικές διαφορές μπορούν να επιλυθούν με διάλογο και συνεννόηση».

Και στις δύο χώρες «παραμένει αξιοσημείωτη η δυσπιστία ως προς τον μεσολαβητικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο διεθνής παράγοντας για την επίλυση των διμερών διαφορών».

Δημοσκόπηση σε Ελλάδα – Τουρκία: Από την αισιοδοξία στην απαισιοδοξία 

Υποχώρηση παρουσιάζει στην εν λόγω δεύτερη δημοσκόπηση, η αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση που χαρακτήριζαν την τουρκική κοινή γνώμη κατά την δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου 2021.  Ενώ τον Φεβρουάριο, το 78,5% των Τούρκων θεωρούσαν ότι η χώρα τους είναι μια περιφερειακή δύναμη στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο, τον Δεκέμβριο του 2021 το ποσοστό αυτό πήγε στο 63,8%.

Παράλληλα ενισχύεται η απαισιοδοξία για τη γενική πορεία της χώρας, με το 67% των Τούρκων να δηλώνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά έως πολύ άσχημα στη χώρα τους έναντι 62,5% που δήλωσαν το ίδιο τον Φεβρουάριο.

Η κοινή δημοσκόπηση είναι προϊόν της ερευνητικής σύμπραξης της διαΝΕΟσις, του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Istanbul Policy Center (IPC).

Το ερωτηματολόγιο ήταν κοινό σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ μεγάλο μέρος των ερωτήσεων παρέμεινε το ίδιο, ώστε είτε να επιβεβαιωθούν οι τάσεις που αποτυπώθηκαν στην πρώτη δημοσκόπηση, είτε να επισημανθούν οι δυναμικές πιθανών αλλαγών. 

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση από τους επικεφαλής της διαΝΕΟσις και του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητές και ερευνητές ειδικούς για τις σχέσεις των δύο χωρών με σχολιαστές την Πωλίνα Λάμψα (Συντονίστρια, Ελληνική Ομάδα, Ελληνοτουρκικό Φόρουμ), και τον δημοσιογράφο της Καθημερινής Βασίλη Νέδο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση σε Ελλάδα – Τουρκία: Πώς βλέπει ο ένας λαός τον άλλον, οι διαφορές, η οικονομία"

Λαβρόφ: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τη Δύση αρκεί να μη θεωρούμαστε υπεύθυνοι για τα πάντα

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στο διάλογο με την Δύση, αλλά δεν θα τον κάνει, εάν θα προσπαθούν να την μειώνουν και να θεωρούν ότι ευθύνεται για τα πάντα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24». Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Πάντα εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Θέλουμε να καταλάβουμε, για ποιο πράγμα θα γίνει αυτός διάλογος. Εάν αποσκοπεί στο να μειώνει την Ρωσία και να την καθιστά υπεύθυνη για τα πάντα, τότε δεν μπορεί να γίνει λόγος για τέτοιου είδους διάλογο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Εάν οι εταίροι μας έχουν εισακούσει τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας, τις οποίες ανακοινώσαμε από τον Δεκέμβριο ακόμη του 2021, αναφορικά με το πρόβλημα των δεσμευτικών από νομικής απόψεως εγγυήσεων για την ασφάλεια στην Ευρώπη, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο, εντίμως, στην βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της ισορροπίας των αμοιβαίων συμφερόντων», επισήμανε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Λαβρόφ ένας τέτοιος διάλογος πρέπει να οικοδομηθεί με βάση την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων, που έχουν αναλάβει οι χώρες για την διασφάλιση ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας για όλους στην κοινή περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαβρόφ: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τη Δύση αρκεί να μη θεωρούμαστε υπεύθυνοι για τα πάντα"

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Κορωπί - Τρεις αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίες

Καταδίωξη με πυροβολισμούς και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε στην περιοχή Κίτσι του Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτο όχημα, στο οποίο έκαναν σήμα να σταματήσει. Το όχημα δεν σταμάτησε, τουναντίον ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω στις δύο μηχανές, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη.

Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διεξάγει μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή των Σπάτων για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Κορωπί - Τρεις αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίες"

Ποιοι είναι οι τρεις Ρώσοι ολιγάρχες στους οποίους η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις

Η Βρετανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και σε τρεις ολιγάρχες, μεταξύ των οποίων ο Γκενάντι Τίμτσενκο, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι οι πέντε τράπεζες είναι οι Rossiya, IS Bank, GenBank, Promsvyazbank και Black Sea Bank, οι οποίες υπόκεινται σε κυρώσεις, μαζί με τρία άτομα, τον Γκενάντι Τίμτσενκο, τον Ίγκορ Αρκάντιεβιτς Ρότενμπεργκ και τον Μπόρις Ρομάνοβιτς Ρότενμπεργκ.

«Αυτή είναι η πρώτη δόση, το πρώτο μπαράζ όσων είμαστε έτοιμοι να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παγώσουν και θα απαγορευτεί στα εν λόγω άτομα να ταξιδεύουν εδώ», δήλωσε ο Τζόνσον για τα άτομα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις.

Ποιοι είναι οι τρεις ολιγάρχες

Ο Τίμτσενκο, ένας από τους ιδρυτές της εμπορικής εταιρείας Gunvor, ήταν βασικός μέτοχος της Bank Rossiya, η οποία ήταν μέτοχος της National Media Group, που υποστήριξε την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Η Bank Rossiya υποστήριξε την ενοποίηση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία με την ενσωμάτωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ακολούθησε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αναφέρει η Βρετανία.

Ο Τίμτσενκο, η περιουσία του οποίου σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται σε 23,5 δισεκατομμύρια στερλίνες, είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, όπως και οι Ρότενμπεργκ, δήλωσε ο Τζόνσον.

«Ο Μπόρις Ρότενμπεργκ… είναι ένας εξέχων Ρώσος επιχειρηματίας με στενούς προσωπικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο» ενώ «ο Ίγκορ Ρότενμπεργκ είναι ένας επιφανής Ρώσος επιχειρηματίας με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με τον πρόεδρο Πούτιν».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις στους Ρότενμπεργκ, οι οποίοι είναι δισεκατομμυριούχοι και έχουν κάνει περιουσίες κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Πούτιν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι είναι οι τρεις Ρώσοι ολιγάρχες στους οποίους η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις"

Κρίση στην Ουκρανία - Μόσχα: Με τα σύνορα του 2014 η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Η Μόσχα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στα σύνορα που οι ίδιες έχουν ανακηρύξει το 2014 - και δεν περιλαμβάνουν όλη την έκταση των δύο περιφερειών -   δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερχόμενος σε αντίθεση με προηγούμενη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο.

«Σ' εκείνα τα σύνορα, στα οποία υπάρχουν και είχαν ανακηρύξει τον εαυτό τους», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεσκόφ, για να προσθέσει ότι λόγος γίνεται για την στιγμή «που οι δύο αυτές Δημοκρατίες ανακηρύχθηκαν», αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Νωρίτερα είχε ερωτηθεί για το θέμα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί μετά την επικύρωση των συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας στα δύο σώματα της ρωσικής Βουλής.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν στις συνεδριάσεις της ρωσικής Βουλής για το θέμα Αντρέι Ρουντένκο, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα είχε δώσει διαφορετική απάντηση, λέγοντας ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τις δύο Δημοκρατίες σ' εκείνα τα όρια, στα οποία σήμερα «οι ηγεσίες τους ασκούν τις αρμοδιότητές τους».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρίση στην Ουκρανία - Μόσχα: Με τα σύνορα του 2014 η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ"

Κορωνοϊός: 19.623 κρούσματα και 67+1 θάνατοι Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.623, εκ των οποίων 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.336.615, εκ των οποίων 49,6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 307 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.166 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 488.715 τεστ, τα 33,919 μοριακά και τα 454.796 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 4,02% έναντι 14,62% χθες αλλά με μόλις 123 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.112 στην Αττική (5.890 χθες).
  • 1.900 στην Θεσσαλονίκη (1.807 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 875 από την Ανατολική Αττική (705 χθες).
  • 1.255 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (927 χθες).
  • 296 από τη Δυτική Αττική (198 χθες).
  • 954 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (807 χθες).
  • 1.917 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.624 χθες).
  • 810 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (657 χθες).
  • 891 από τον Πειραιά (857 χθες).
  • 114 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (115 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής (με bold ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων):

  • 4 στο Άγιο Όρος.
  • 324 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 14 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 147 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 124 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 64 στην ΠΕ Άρτας.
  • 703 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 191 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 30 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 91 στην ΠΕ Δράμας.
  • 182 στην ΠΕ Έβρου.
  • 329 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 27 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 68 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 251 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 174 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 996 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 14 στην ΠΕ Θάσου.
  • 66 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 37 στην ΠΕ Θήρας.
  • 28 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 12 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 318 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 219 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 64 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 141 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 28 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 81 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 17 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 169 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 63 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 144 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 203 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 247 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 117 στην ΠΕ Κω.
  • 99 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 416 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 162 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 185 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 35 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 23 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 256 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 331 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 10 στην ΠΕ Μήλου.
  • 35 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 38 στην ΠΕ Νάξου.
  • 176 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 49 στην ΠΕ Πάρου.
  • 185 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 135 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 91 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 129 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 158 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 251 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 145 στην ΠΕ Σάμου.
  • 189 στην ΠΕ Σερρών.
  • 9 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 41 στην ΠΕ Σύρου.
  • 10 στην ΠΕ Τήνου.
  • 196 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 223 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 67 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 48 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 149 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 335 στην ΠΕ Χανίων.
  • 107 στην ΠΕ Χίου.
  • 423 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (378 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκε ακόμα μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.485 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 455 (χθες 460). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 332 (72,97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (27,03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.222 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +20,6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 364 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19.623 κρούσματα και 67+1 θάνατοι Covid-19"

Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για αύριο ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδική και πανυγειονομική 24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί για αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και η ΠΟΕΔΗΝ 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και 7ωρη στάση εργασίας, 8:00-15:00, στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι δύο Ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 8:30 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταλογίζουν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι το σύστημα υγείας και ιδίως το ιατρικό προσωπικό του έχει εγκαταλειφθεί με αφορμή και την επέλαση της πανδημίας και απορρίπτουν το νέο ΕΣΥ που όπως λένε σχεδιάζεται εν κρυπτώ εις βάρος εργαζομένων και ασθενών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η επιδημία ανέδειξε και μεγέθυνε τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Πρωτοβάθμια και τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη. Και η ΠΟΕΔΗΝ απορρίπτει τα σχέδια του υπουργείου για το ΕΣΥ.

Περιγράφεται δε το «νέο ΕΣΥ» ως «το σύστημα υγείας των συγχωνεύσεων τμημάτων - κλινικών - νοσοκομείων, του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση κατά τα πρότυπα του νοσοκομείου Σαντορίνης, των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και των Κλειστών Νοσηλίων (DRGs), των αυξημένων πληρωμών των ασθενών, της γιγάντωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων».

Οι δύο Ομοσπονδίες διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για αύριο ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ"

Προκλητικός Μεντβέντεφ: Να δω τώρα τους Ευρωπαίους να πληρώνουν το φυσικό αέριο 2.000 ευρώ το κυβικό

Λίγο μετά την ανακοίνωση από το Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2, ο πρώην πρώην Πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός και νυν αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέχισε την τακτική που ακολουθούν όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι. Της ειρωνείας και της κοροϊδίας. 

«Ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέδωσε διάταγμα με το οποίο σταματά η διαδικασία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. Λοιπόν. Καλώς ήρθατε στο γενναίο νέο κόσμο όπου οι ευρωπαίοι πολύ γρήγορα θα πληρώνουν 2.000 ευρώ το κυβικό το φυσικό αέριο», έγραψε στο twitter.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός Μεντβέντεφ: Να δω τώρα τους Ευρωπαίους να πληρώνουν το φυσικό αέριο 2.000 ευρώ το κυβικό "

«Λάθος ν' αφήσουμε τον Τζόκοβιτς να παίξει ανεμβολίαστος στη Ρώμη», δηλώνει ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής

Κάθετα αντίθετος με την συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rome Open (2-15/5) είναι ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής Τζοβάνι Μαλαγκό.

Πρόσφατα η υφυπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βαλέντίνα Βετσάλι, είναι ανάψει το "πράσινο φως" για την συμμετοχή του ανεμβολίαστου Σέρβου τονίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει «πράσινο πιστοποιητικό» για να αγωνιστεί!

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιταλίας διαφώνησε ανοιχτά με την προοπτική να δει τον ανεμβολίαστο Νόλε να παίζει στην Ρώμη και εξήγησε και τους λόγους.

«Αν είναι σωστό για τον Τζόκοβιτς να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά τένις στη Ρώμη; Απολύτως όχι. Είναι λάθος το μήνυμά του. Λαμβάνω e-mail κάθε μέρα από μητέρες και πατέρες που έχουν τρελαθεί με το γεγονός ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να αθληθούν λόγω των κανόνων με το πράσινο πιστοποιητικό.

Πείτε μου πώς μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι υπάρχει νόμος του κράτους που εμποδίζει τα παιδιά τους να αθλούνται και αντ' αυτού το επιτρέπει σε όσους έρχονται από το εξωτερικό», είπε για το θέμα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Λάθος ν' αφήσουμε τον Τζόκοβιτς να παίξει ανεμβολίαστος στη Ρώμη», δηλώνει ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής"

Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει το «πάγωμα» του Nord Stream 2 από τη Γερμανία – Ανακοινώνει απόψε κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την αναστολή από τη Γερμανία της αδειοδότησης του αγωγού αερίου Nord Stream 2 μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της Ουκρανίας και διαβεβαίωσε πως θα ανακοινώσει σήμερα «τα δικά του μέτρα».

«Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα δράσουμε μαζί με τη Γερμανία ούτως ώστε ο Nord Stream 2 να μην προχωρήσει. Ήμασταν σε στενή διαβούλευση με τη Γερμανία την περασμένη νύκτα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανακοίνωσή της. Θα λάβουμε σήμερα τα δικά μας μέτρα», έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μετά την… διάλεξη του Βλαντιμίρ Πούτιν με την οποία ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει τις Δημοκρατίες του Ντονμπάς, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε γνωστό η Γερμανία “παγώνει” τις διαδικασίες για τον αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Ο Σολτς δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στα απαραίτητα διοικητικά και νομικά βήματα ώστε ο αγωγός να μην μπορεί να λάβει την αναγκαία για τη λειτουργία του πιστοποίηση. «Και χωρίς αυτή την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία», τόνισε.

AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει το «πάγωμα» του Nord Stream 2 από τη Γερμανία – Ανακοινώνει απόψε κυρώσεις στη Ρωσία"

Μέλη της συμμορίας των Ρομά που ξάφριζαν πολυκαταστήματα θέλουν τώρα να πληρώσουν για τα κλοπιμαία

Μέλη της συμμορίας των Ρομά που ξάφριζαν πολυκαταστήματα έστειλαν εξώδικο στα Lidl, ζητώντας από την εταιρία να δεχθεί πίσω ...τα κλοπιμαία !

Τα μέλη της συμμορίας εκφράζουν την μεταμέλεια τους για τις κλοπές κατά καταστημάτων της Lidl και προτίθενται να τους αποζημιώσουν για την οικονομική ζημία που υπέστησαν !

Τα μέλη της συμμορίας των Ρομά που ξάφριζαν σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, παραδέχονται στο εξώδικο τους ότι έχουν εμπλακεί στη διάπραξη τετελεσμένων και σε απόπειρα πράξεων κλοπών κατά καταστημάτων της εταιρείας Lidl κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2021 με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία της εν λόγω εταιρίας για το συνολικό ποσό των 11.804 ευρώ.

Τι γράφουν στο εξώδικο

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Επειδή έχουμε πλήρη μεταμέλεια για τις ανωτέρω πράξεις μου, εκκινήσαμε σοβαρή, και ειλικρινή προσπάθεια πλήρους αποζημίωσης του νομικού προσώπου της εταιρείας μέσω της συνηγόρου μας Ανθούλας Ανάσογλου η οποία ήρθε άμεσα σε επαφή με την εκπρόσωπο της εταιρείας σας, κυρίας Κώστα, ώστε να μπορέσουμε να σας αποζημιώσουμε και να αποκαταστήσουμε όλη τη ζημία που προκάλεσε η συμμετοχή μας στις κλοπές που μας καταφάσκονται.

Έπειτα, από δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με την εκπρόσωπο της εταιρεία σας, στην οποία μέσω της συνηγόρου μας εκθέσαμε με κάθε λεπτομέρεια την ρητή πρόθεση μας για πλήρη αποκατάσταση της ζημίας του νομικού προσώπου της Lidl Ηellas & Σια O.E ζητώντας να μας υποδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να καταβάλουμε το παραπάνω αναφερόμενο ποσό αποζημίωσης. Παρά τα ερωτήματα μας και τις οχλήσεις μας για την πορεία του αιτήματος μας, εξηγώντας πλήρως τις προθέσεις μας για αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε εκ μέρους μας, δεν λάβαμε καμία θετική απάντηση σχετικά την αποδοχή εκ μέρους σας του ποσού της αποζημίωσης ούτε μας υποδείχθηκε κάποιος τρόπος καταβολής των χρημάτων.


Πιο συγκεκριμένα εκ μέρους μας τελέστηκαν οι εξής κλοπές και απόπειρες σε κλοπή με τις οποίες ζημιώθηκε η εταιρεία σας και για τις οποίες σας εκφράζουμε τη ρητή και ξεκάθαρη βούληση μας να αποκαταστήσουμε τη ζημία που σας προκαλέσαμε:

1) Στις 19/05/2021 και ώρα 16:00 στο κατάστημα επί της Ιεράς οδού 159 στο Αιγάλεω πλήθους προϊόντων αξίας 600 ευρώ,

2)Στις 14/06/2021 περί την ώρα 19:40 στο κατάστημα επί της Ιεράς Οδού 319 στο Αιγάλεω την κλοπή πλήθους προϊόντων ( καφέ, τόνο κ.α. ) αξίας 900 €,

3)Στις 13/09/2021 περί την ώρα 20:15 στο κατάστημα επί της Λ. Αθηνών 42 στο Περιστέρι (ΒΙΑΜΑΞ) κλοπή πλήθους προϊόντων αξίας 850€ ,

4)Στις 08/06/2021 περί την ώρα 18:10 στο κατάστημα επί της Λ. Χρυσοστόμου Σμύρνης και Έλλης Αλεξίου στην Ραφήνα απόπειρα κλοπής πλήθους προϊόντων αξίας 850€,

5)Στις 19/06/2021 περί την ώρα 19:30 στο κατάστημα επί της οδού Θηβών 40 στον Πειραιά κλοπή πλήθους προϊόντων αξίας 850€,

6)Στις 22/06/2021 περί την ώρα 20:00 στο κατάστημα επί της οδού Λ. Αθηνών 42 στο Περιστέρι απόπειρα κλοπής πλήθους προϊόντων αξίας 850€,

7) Στις 08/10/2021 περί την ώρα 15:15 στο κατάστημα επί της Ιεράς Οδού 319 στο Αιγάλεω απόπειρα κλοπής πλήθους προϊόντων αξίας 900€.

8) Στις στις 07/03/2019 και ώρα 16:00 στο κατάστημα επί της Ιεράς οδού 119 στο Αιγάλεω κλοπή πλήθους προϊόντων αξίας 500 ευρώ,

9) Στις 07/03/2019 και ώρα 19:00 στο κατάστημα επί της Λ. Δημοκρατίας 216 στις Αχαρνές κλοπή πλήθους προϊόντων αξίας 754 ευρώ.

10) Απόπειρα κλοπής στις 07/03/2019 περί την ώρα 20:15 στο κατάστημα επί της Λ. Πέτρου Ράλλη 21 στον Ταύρο πλήθους προϊόντων αξίας 900 €.

11) Στις 09/06/2021 περί την ώρα 20:45 στο κατάστημα επί της οδού Κρητικού Πελάγους 26 στα Άνω Λιόσια κλοπή πλήθους προϊόντων αξίας 900€ ,

12) Στις 22/03/2021 απογευματινές ώρες στο κατάστημα επί της Λεωφόρου Αλίμου 79 στην Αργυρούπολη κλοπή πλήθους ποσοτήτων καφέ, αξίας 450 ευρώ.

13) Στις 22/04/2021 περί την ώρα 16:30 στο κατάστημα επί της Λ. Χρυσοστόμου Σμύρνης και Έλλης Αλεξίου στη Ραφήνα κλοπή πλήθους ποσοτήτων καφέ παριστάνοντας τους πελάτες, αξίας 450 ευρώ.

14) Κλοπή σε αδιευκρίνιστη ημέρα και ώρα περί τις αρχές Ιουνίου 2021 στο κατάστημα επί της Λ. Αθηνών 42 στο Περιστέρι (ΒΙΑΝΑΞ) κλοπή πλήθους ποσοτήτων καφέ(NESCAFE και ΛΟΥΜΙΔΗΣ), αξίας 450 ευρώ.

15) Στις 11/06/2021 περί την ώρα 20:45 στο κατάστημα επί της οδού Κρητικού Πελάγους 26 στα Άνω Λιόσια την με αριθμό 29 κλοπή πλήθους ποσοτήτων καφέ(NESCAFE και ΛΟΥΜΙΔΗΣ), αξίας 850 ευρώ.

16) Στις 01/10/2021 περί την ώρα 20:40 επί της Λ. Αθηνών 42 στο Περιστέρι (ΒΙΑΜΑΞ) κλοπή πλήθους προϊόντων (καφέ NESCAFE, καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ, τόνος RIO MARE, ελαιόλαδα), αξίας περίπου 700 ευρώ».

Και καταλήγουν στην εξώδικη διαμαρτυρία τους προς τα Lidl, αναφέροντας πως σε περίπτωση μη απάντησης στο αίτημα τους, «η ως άνω αποζημίωση θα καταβληθεί εκ μέρους τους για λογαριασμό σας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέλη της συμμορίας των Ρομά που ξάφριζαν πολυκαταστήματα θέλουν τώρα να πληρώσουν για τα κλοπιμαία"

ΠΝΟ: Καλεί σε κινητοποιήσεις τους ναυτικούς για τις 26 Φεβρουαρίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) απευθύνει κάλεσμα στους Ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να πλαισιώσουν τα πανελλαδικά πανεργατικά συλλαλητήρια στις 26/2/2022,με ανακοίνωση της και τονίζει ότι οι Ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους λόγω της δραστηριότητας τους στην διεθνή σκακιέρα ήταν οι πρώτοι που ένιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πανδημίας αφενός μεν λόγω των εγκλωβισμών τους στα πλοία και αφετέρου λόγω της μη δυνατότητας αλλαγής των πληρωμάτων και της παραμονής τους σε υποχρεωτική ανεργία, εξαιτίας των γνωστών απαγορευτικών περιορισμών.

Επίσης, η ΠΝΟ, επισημαίνει ότι η πανδημία δυστυχώς κατέδειξε και τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας σε υποδομές και σε ελλείψεις προσωπικού, πράγμα απαράδεκτο και προσθέτει:

Η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας υγείας είναι, και πρέπει να είναι το πρώτο και κύριο αίτημα μας. Κανένας δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπεί σε βάρος των εργαζομένων εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τις επιπτώσεις της και ιδιαίτερα για εμάς τους Ναυτεργάτες, εξαιτίας του ευαίσθητου περιβάλλοντος και του εργασιακού μας χώρου, η διασφάλιση της προστασίας της υγείας μας είναι πλέον επιβεβλημένη.

Οι οικονομικές δυσκολίες και οι αυξητικές τάσεις της ακρίβειας σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης, επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν με άμεσα στοχευμένα κυβερνητικά μέτρα.

Οι Ναυτεργάτες δεν μένουν αμέτοχοι. Έχουν αποδείξει με τους πρόσφατες αγώνες τους και με τις δυναμικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ανανέωση τριών διαφορετικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το έτος 2022, ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα, συμβαδίζουν και συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας μας στην κοινή προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται με αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στα σωματεία τους, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΝΟ: Καλεί σε κινητοποιήσεις τους ναυτικούς για τις 26 Φεβρουαρίου"

Η Γερμανία βάζει «πάγο» στον Nord Stream 2 μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο Όλαφ Σολτς δεν περίμενε να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία για να σταματήσει τον αγωγό Nord Stream 2 που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία, μεταφέροντας φυσικό αέριο. 

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας βρέθηκε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα σήμαινε το τέλος του αγωγού Nord Stream 2.

Τότε, ο Όλαφ Σολτς σχεδόν δεν είχε αντιδράσει, είχε αφήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά για ένα έργο που αφορούσε τη Γερμανία και κυρίως την Ευρώπη (για το οποίο επικρίθηκε έντονα η Άνγκελα Μέρκελ) και τα είχε… ακούσει. 

Τώρα, φαίνεται ότι αποφάσισε να δράσει πιο άμεσα. Και μόλις μερικές ώρες αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι Ρωσία αναγνωρίζει τις Δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ) στην ανατολική Ουκρανία, έκανε γνωστό η Γερμανία “παγώνει” τις διαδικασίες για τον αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. 

Ο Σολτς δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στα απαραίτητα διοικητικά και νομικά βήματα ώστε ο αγωγός να μην μπορεί να λάβει την αναγκαία για τη λειτουργία του πιστοποίηση. «Και χωρίς αυτή την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία», τόνισε.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο μέτρο κατά της Ρωσίας που ανακοινώνεται από την Ευρώπη. Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία αναστέλλει την πιστοποίηση του Nord Stream 2 και πως δεν μπορεί το Βερολίνο να δώσει “πράσινο φως” σε ένα τέτοιο έργο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Η ανακοίνωση του Γερμανού καγκελάριου ήρθε λίγο αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ζητήσει από τη Δύση τον άμεσο τερματισμό του Nord Stream 2.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερμανία βάζει «πάγο» στον Nord Stream 2 μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news