facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Πήρε το έβδομο αστέρι ο Παναθηναϊκός

Τεράστιος Παναθηναϊκός, νίκησε 95-80 τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague.

Με συγκλονιστική ανατροπή στο β΄ ημίχρονο, οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν επικράτησαν στον τελικό της Euroleague, στην κατάμεστη Uber Arena του Βερολίνου και έραψαν στη φανέλα τους το 7ο αστέρι, όσα και τα κύπελλα πρωταθλητριών που έχουν κατακτήσει στο μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα (με πρώτη τη Ρεάλ): 36-25, 54-49, 61-64, 80-95

Τους πόντους του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 3 (1), Σλούκας 24 (4), Παπαπέτρου 4 (1), Γκραντ 11 (2), Ναν 21 (2), Λεσόρ 17, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8 (2)

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε το έβδομο αστέρι ο Παναθηναϊκός"

Στον εισαγγελέα αύριο ο Τούρκος που κατηγορείται για εμπρησμό - Δεν είχε λάβει άσυλο

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη την Κυριακή ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Ο 33χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ασπρόπυργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο A.Μ. δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας. Είναι αιτών ασύλου. Ειδικότερα, υπέβαλλε στις 4/4/2024 αίτημα ασύλου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδο του στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και τη σύλληψη του εκεί. Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων που έχει κυρώσει η χώρα μας, κάθε Πολίτης τρίτης Χώρας (ΠτΧ).

Κατά την καταγραφή του, ο παραπάνω δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος. Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος τους. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

Σύμφωνα με πηγές, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων αιτούντων άσυλο δηλώνουν οπαδοί του Γκιουλέν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες χορήγησης διεθνούς προστασίας. Παρομοίως, συχνά δηλώνουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλού μορφωτικού προφίλ, ΛΟΑΤΚΙ κτλ.

Όλοι αυτοί, όμως, οι κατά δήλωση ισχυρισμοί τους ελέγχονται εξονυχιστικά ως προς την αξιοπιστία τους και απορρίπτονται από την Υπηρεσία Ασύλου εφόσον κριθούν ανακριβείς. Οι Τούρκοι απορριφθέντες αιτούντες άσυλο επιστρέφονται στην Τουρκία, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών επιστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι αρμόδιο για την υποδοχή, ταυτοποίηση και εξέταση αιτημάτων ασύλου ΠτΧ. Ο έλεγχος, η εξακρίβωση και η καταδίκη παραβατικών συμπεριφορών άπτονται της αρμοδιότητας των Αρχών Ασφαλείας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες κάνουν το καθήκον τους, όπως αποδείχθηκε και στη σύλληψη του κατηγορούμενου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον εισαγγελέα αύριο ο Τούρκος που κατηγορείται για εμπρησμό - Δεν είχε λάβει άσυλο"

Συνελήφθη σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών: Ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά από σπίτια σε Ηλιούπολη και Δάφνη

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία που διέπραττε κλοπές από οικίες στις περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης. Συνελήφθησαν 4 μέλη της και εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 23-5-2024 από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, 3 Γεωργιανοί ηλικίας 27, 29 και 42, και 46χρονη ομοεθνής τους, ως μέλη συμμορίας κατηγορούμενοι για κλοπές από οικίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στις περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με το επιχειρησιακό του όχημα, αφού επέλεγαν την οικία – στόχο τους, την επιτηρούσαν προκειμένου να είναι βέβαιοι για την απουσία των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών τους και εισέρχονταν σε αυτή αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και τιμαλφή.

Πρωινές ώρες της 23-5-2024, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους 3 άνδρες να επιβαίνουν στο επιχειρησιακό τους όχημα και μετά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.

Μετά από έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ,
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • 2 αλυσίδες,
  • 11 ρολόγια,
  • πλήθος κλειδιών οικιών,
  • κοσμήματα,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και σκληροί δίσκοι,
  • αποδείξεις μεταφορών χρηματικών ποσών,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • 2 σετ μαχαιροπίρουνα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Και για πρώτη φορά με το νέο ποινικό κώδικα πηγαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή και έχουν και χρηματικό πρόστιμο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών: Ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά από σπίτια σε Ηλιούπολη και Δάφνη"

Άγιος Δημήτριος: «Νόμιζαν ότι τους προκάλεσα με ένα βίντεο στο TikTok» - Ανατριχίλα από τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου

Ανατριχίλα προκαλούν οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε 15χρονος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από συνομηλίκους του στον Άγιο Δημήτριο. Στο πρόσωπο του μαθητή της Γ' Γυμνασίου είναι εμφανή τα τραύματα. 

Ο έφηβος μίλησε στο MEGA για τον άγριο ξυλοδαρμό έξω από πολυκατάστημα στον Άγιο Δημήτριο. Ήταν μόνος και περικυκλωμένος από ομάδα έξι μαθητών που τον απειλούσαν και τον χτυπούσαν.

«Ήρθαν από κοντά, μου είπαν να μιλήσουμε και καλά, με χτύπησαν. Με χέρια (με χτύπησαν), τώρα δεν πρόσεξα εάν είχαν και κάτι άλλο, αλλά με χέρια», είπε ο 15χρονος.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες. Οι ανήλικοι θεωρούσαν πως ο 15χρονος είχε εμπλακεί σε καυγά, όταν ανέβασε ένα τραγούδι στο TikTok, θεώρησαν ότι τους προκαλούσε και του έστησαν ενέδρα για να του επιτεθούν.

«Νόμιζαν ότι ήμουν σε ένα περιστατικό που δεν ήμουν και για αυτό έγινε όλο αυτό» λέει ειδικότερα το θύμα της επίθεσης.

Την προηγουμένη της επίθεσης, στένονταν από διάφορους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα απειλών τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένεια του.

Τα απειλητικά μηνύματα 

«-Εγώ αράζω στο εμπορικό, θες να έρθεις σήμερα;
-Δεν ξέρω καν ποιος είσαι και πώς μοιάζεις πώς θα έρθω;
– Πού αράζεις; Πες μου… Θα έρθω εγώ με πέντε δικούς μου!»

Μόλις ο 15χρονος επέστρεψε σπίτι αιμόφυρτος προσπάθησε να κρύψει από τους γονείς του τι είχε συμβεί γιατί φοβόταν. Η μητέρα του περιγράφει πώς ανακάλυψε ότι ο γιος της είχε χτυπηθεί τόσο άγρια.

«Έκρυβε το μάτι του με την μπλούζα, προσπαθούσε να κρυφτεί. Ψυχολογικά φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, με το που μου κατεβάζει την μπλούζα και το βλέπω εννοείται ότι εντάξει, τρελαθήκαμε», είπε η μητέρα του παιδιού.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γονείς αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

«Μας ανέφεραν ότι θα θεωρηθεί και ως αμέλεια ανηλίκου αυτό όταν τους ρωτήσαμε για ποιον λόγο, μας είπαν γιατί το παιδί ήταν χωρίς την επίβλεψή μας έξω και τους είπα ''συγγνώμη, 15 χρονών παιδί, και τι ώρα ήταν να το έχουμε από το χεράκι;''», είπε η μητέρα του μαθητή.

Οι γονείς μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους όπου κατήγγειλαν το περιστατικό. Μαζί τους και το παιδί που έδωσε κατάθεση.

Οι ανήλικοι αναζητούνται από την αστυνομία, ενώ ο 15χρονος αύριο θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιος Δημήτριος: «Νόμιζαν ότι τους προκάλεσα με ένα βίντεο στο TikTok» - Ανατριχίλα από τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου"

Ζ. Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από κάποιες χώρες δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς ούτε αναγνώριση της τρομοκρατίας

Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί «δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας σημείωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ. Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ δεν έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει ή να μην αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος. Πρόκειται για εθνική αρμοδιότητα. Ανήκει στα κράτη μέλη και είναι κυρίαρχη απόφαση. Κάποια το έκαναν ήδη. Η Ισπανία, η Ιρλανδία. Ξέρω ότι και άλλοι το σκέφτονται. Θέλω απλώς να πω ότι αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος δεν είναι δώρο στη Χαμάς, δεν σημαίνει υποστήριξη της τρομοκρατίας. Αυτό είναι τελείως παράλογο» σημείωσε.  Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτος από αυτά τα κράτη δεν μπορεί να θεωρηθεί «αντισημιτική προσέγγιση», δεν μπορεί να θεωρηθεί «δώρο στη Χαμάς».

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζ. Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από κάποιες χώρες δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς ούτε αναγνώριση της τρομοκρατίας"

Προκλητικός Ράμα κατά Ελλάδας: Υποχρέωσαν τους αδερφούς μας να αλλάξουν τα ονόματά τους, κηλίδα ντροπής στην ιστορία

Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες, ο Έντι Ράμα κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα, κατά τη συγκέντρωση με μετανάστες από την Αλβανία, που πραγματοποίησε αυτή τη φορά στο Μιλάνο. Δεν δίστασε, μάλιστα, να κάνει λόγο για «τρομερά βάσανα Αλβανών» στη χώρα μας. 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής ο Αλβανός πρωθυπουργός: «Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά».

«Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης» πρόσθεσε δε. 

Κομμάτια από την ομιλία Ράμα:

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς.

Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική...

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

himara
Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Ράμα κατά Ελλάδας: Υποχρέωσαν τους αδερφούς μας να αλλάξουν τα ονόματά τους, κηλίδα ντροπής στην ιστορία"

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη κατέθεσε εκ νέου μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα: «Θα της συνιστούσα ψυχραιμία»

Μήνυση κατά της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα κατέθεσε στις 14.05.2024 η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε σήμερα (26.05.2024) πως έκανε μήνυση στην Έλενα Ακρίτα, μετά τις αναρτήσεις που έκανε η δημοσιογράφος για την ίδια. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή κατά της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα και την 1η Απριλίου. 

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου.

Άλλωστε θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης», έγραψε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον λογαριασμό της στο X (πρώην Twitter).

Σε ανάρτησή του τον προηγούμενο μήνα στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος δήλωσε, υποστήριξε τη γυναίκα του στην σχετική διαμάχη της με τη δημοσιογράφο και βουλευτή.

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά», τόνισε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη κατέθεσε εκ νέου μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα: «Θα της συνιστούσα ψυχραιμία»"

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που έβαλε φωτιά στο γραφείο του Θεόδωρου Καρυπίδη - Καταστράφηκαν οικονομικά στοιχεία

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που βανδάλισε το γραφείο του Θεόδωρου Καρυπίδη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο δράστης καταγράφθηκε από τις κάμερες ασφαλείας να μπαίνει στο γυμναστήριο του γηπέδου και στη συνέχεια να κατευθύνεται στο γραφείο του Θεόδωρου Καρυπίδη όπου άναψε έναν πυρσό.
 
Η επίθεση των ανθρώπων του Άρη στη Στεφανί Φραπάρ σχολιάστηκε εκτενώς στα γαλλικά ΜΜΕ: «Ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί»
Αθλητισμός
 
Βίντεο ντοκουμέντο από τις άγριες συμπλοκές Ελλήνων χούλιγκαν στο Βερολίνο - Τα νεότερα για την υγεία των τραυματιών

Από τη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκε αρχειακό υλικό, αλλά και οικονομικά στοιχεία, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στη σουίτα.
Ο ιδιοκτήτης του Άρη κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων και αύριο θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Αστυνομικές πηγές εξέφραζαν βεβαιότητα για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τη χωροταξία του Βικελίδης. 

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που έβαλε φωτιά στο γραφείο του Θεόδωρου Καρυπίδη - Καταστράφηκαν οικονομικά στοιχεία"

Καματερό: Ανήλικοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομιλίκους τους – δεκατριάχρονος ο ένας δράστης

Δύο ανήλικα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου (25/5) από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, για απόπειρα ληστείας στην ευρύτερη περιοχή του Καματερού.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας δεκαεπτά και δεκατριών ετών, επιχείρησαν να ληστέψουν δύο συνομηλίκους τους, που εκείνη την ώρα κάθονταν ανυποψίαστοι επάνω σε σταθμευμένη μηχανή. Τότε, οι δύο κατηγορούμενοι προσέγγισαν τους νεαρούς με σκοπό να τους αποσπάσουν προσωπικά τους αντικείμενα αλλά και τα χρήματά τους, χρησιμοποιώντας έντονη σωματική βία.

Τους έπιασαν «επ’ αυτοφόρω»

Μετά το συμβάν και σε άσχημη κατάσταση, οι ανήλικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι -για καλή τους τύχη- τα στελέχη της ΟΠΚΕ, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν για περιπολία στην περιοχή, εντόπισαν τον δεκαεπτάχρονο και τον δεκατριάχρονο και τους συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καματερού, όπου τα δυο θύματα τους αναγνώρισαν ως δράστες της σωματικής επίθεσης σε βάρος τους. Οι δύο ημεδαποί, στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
 
Αποκρουστικά τα στοιχεία για τη βία των ανηλίκων

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024 είναι παραπάνω από ανησυχητικά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, σε αυτό το χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης, 2 για ανθρωποκτονία και 432 για κλοπές. Δεκάδες είναι, ακόμη, οι συλλήψεις ανηλίκων και για διαρρήξεις, ναρκωτικά, ακόμα και βιασμούς.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Καματερό: Ανήλικοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομιλίκους τους – δεκατριάχρονος ο ένας δράστης"

Στο νοσοκομείο 13χρονος που λιποθύμησε σε μπαρ από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο ιδιοκτητών μπάρ καθώς στο κατάστημα τους λιποθύμησε ένας ανήλικος από υπερβολική χρήση αλκοολούχων ποτών επίσης συνελήφθη και ακόμη ένα άτομο που φέρεται να φιλοξενούσε τον 13χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr πρόκειται για έναν 13χρονο ο οποίος φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι στη Ναύπακτο . Ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Σύμφωνα επίσης με νεότερες πληροφορίες ο 13χρονος εντοπίστηκε λιπόθυμος από το ΕΚΑΒ Ναυπάκτου το οποίο είχε καλέσει πολίτης που τον ειχε εντοπίσει λιπόθυμο και πεσμένο στο οδόστρωμα μέσα στη βροχή.

Στο πλευρό του είναι οι γονείς του που στο μεταξύ ειδοποιήθηκαν.

Η αστυνομία κατάσχεσε ποτά από το μπάρ για να γίνουν έλεγχοι ενώ οι συλληφθέντες σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

nafpaktianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο 13χρονος που λιποθύμησε σε μπαρ από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Τέσσερις συλλήψεις"

Ανοιξε η πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων

Αναρτήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων με τον τίτλο Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr), ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών. Πλέον, με επιτόπιους ελέγχους οι Δήμοι θα εντοπίζουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν, εάν οι πολίτες έχουν υποβάλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώσουν για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες.

Επιπλέον, με την πλατφόρμα θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί εάν τηρούνται οι κανόνες ως προς τον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ή κοντά σε αυτούς, οφείλουν να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, με κύριο στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Επιπλέον επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες από τις ισχύουσες διατάξεις η κοπή κλαδιών που εξέχουν στο οδικό ή αγροτικό δίκτυο, δυσχεραίνοντας την διέλευση πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, απορριμματοφόρων και οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία με την επιβολή προστίμων, καθώς και τη χρέωση του κόστος καθαρισμού σε όποιες περιπτώσεις αυτός γίνει από τα συνεργεία εκάστοτε δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοιξε η πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων"

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί – Τους δάγκωσαν επιχειρηματίας και ο γιος του

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκαν έπειτα από άγριο επεισόδιο στην περιοχή του Αγρινίου δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Το συμβάν έγινε το πρωί της Κυριακής (26/5) , σε σημείο της επ. οδού Αγρινίου – Εμπεσού, έξω από την πόλη, όταν μετά από σύσταση των αστυνομικών σε επαγγελματία για αντικείμενο στο οδόστρωμα, ο τελευταίος φέρεται πως επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Το επεισόδιο πήρε μεγάλες διαστάσεις και  ενεπλάκη και ο γιος του επαγγελματία που φέρεται να δάγκωσε  τη γυναίκα αστυνομικό στο πόδι.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και έσπευσαν και ενισχύσεις όπου προχώρησαν σε δύο συλλήψεις, του επαγγελματία και του γιου του.  Οι αστυνομικοί ελαφρά τραυματισμένοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της πόλης.

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί – Τους δάγκωσαν επιχειρηματίας και ο γιος του"

Σειρήνες στο Τελ Αβίβ: Μαζική πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε η Χαμάς – Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, λέει ο ισραηλινός στρατός

Μαζική πυραυλική επίθεση προς το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η Χαμάς, σύμφωνα με αναφορές των ξένων ΜΜΕ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε ότι εξαπέλυσε μια «μεγάλη πυραυλική» επίθεση στο Τελ Αβίβ ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «σιωνιστικές σφαγές εναντίον αμάχων», στο κανάλι της στο Telegram την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή μέσα μαζικής ενημέρωσης από το Ισραήλ επιβεβαιώνουν την επίθεση.

Συγκεκριμένα η Jerusalem Post αναφέρει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. «Δυνατοί κρότοι ακούστηκαν σε όλο το Τελ Αβίβ, την Πέτα Τίκβα, την Χερτσλίγια και τη Ραμάτ Χασαρόν», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει ένα θραύσμα από πύραυλο σε αυλή σπιτιού.

Όπως ενημέρωσε ο ισραλινός στρατός, όλοι οι πυραυλοι που εκτοξέυτηκαν αντιμετωπίστηκαν από το Iron Dome και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, με τα υπολείμματά τους να πέφτουν σε διάφορα σημεία και τους πολίτες να βρίσκουν ασφάλεια στα καταφύγια.

Tουλάχιστον οκτώ ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το κέντρο της χώρας από τη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι δυνάμεις του εμπλέκονται σε σκληρές μάχες με παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες.

Σειρήνες προειδοποίησης για ρουκέτες δεν είχαν ακουστεί στο Τελ Αβίβ τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η ισλαμιστική οργάνωση εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς παρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται εδώ και πάνω από επτά μήνες από αέρος και εδάφους με καταστροφικά αποτελέσματα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σειρήνες στο Τελ Αβίβ: Μαζική πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε η Χαμάς – Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, λέει ο ισραηλινός στρατός"

Κύκλωμα ψευδών γνωματεύσεων ασέλγειας με στόχο την επιμέλεια των παιδιών

Ένα σκοτεινό κύκλωμα σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η επιμέλεια των παιδιών, ήρθε στο φως μετά από προσφυγή 16 πατεράδων στον Άρειο Πάγο με καταγγελίες για ψευδείς βεβαιώσεις ασέλγειας με επίκεντρο ειδικό ψυχικής υγείας που εδρεύει στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στο κύκλωμα, όπως αποκαλύπτεται από περισσότερες 30 καταγγελίες, εμπλέκονται ψυχολόγοι και δικηγόροι και στόχος είναι η επιμέλεια των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίων.

Οι περισσότερες κατηγορίες είναι για ασέλγεια, καθώς είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να αποκόψει κανείς τον έναν γονέα, δεδομένης και της σημασίας που αποδίδουν σε αυτές τις αναφορές τα δικαστήρια.

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχεται για την εμπλοκή της ως ιδιώτης τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Εξαιτίας αυτής της μεθοδολογίας της καταστροφής, παιδιά από τριών έως δεκαέξι ετών βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ομηρίας» δηλώνει στην εφημερίδα η Δρ Αλεξάνδρα Πενταράκη, κλινική ψυχολόγος, νευροψυχολόγος παιδιών και ενηλίκων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα ψευδών γνωματεύσεων ασέλγειας με στόχο την επιμέλεια των παιδιών"

Αίγιο: Ιερόσυλοι "χτύπησαν" τη νύχτα στην Παναγία την Τρυπητή - Χρησιμοποίησαν ιμάντα

Άγνωστοι έκλεψαν τάματα από τον ιερό ναό Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, τη νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 άγνωστοι αφού αφαίρεσαν τα προστατευτικά κάγκελα από παράθυρο της εκκλησίας στην συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν στην εικόνα της Παναγίας, απ' όπου αφαίρεσαν πολλά τάματα που είχαν αφήσει πιστοί.

Στην συνέχεια παρότι χτύπησε ο συναγερμός και ενημερώθηκε η Αστυνομία, περιπολικό της οποίας έφθασε άμεσα, είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ναού η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ, ενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του tempo24 οι δράστες χρησιμοποίησαν ιμάντα!

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Ιερόσυλοι "χτύπησαν" τη νύχτα στην Παναγία την Τρυπητή - Χρησιμοποίησαν ιμάντα"

Hράκλειο: Πιάστηκε χωρίς δίπλωμα, αποκαλύφθηκε πως είχε διαπράξει δολοφονία – Έδωσε ψεύτικο όνομα το οποίο εμπλέκεται σε βιασμό

Τον σταμάτησαν για έλεγχο, δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης και συνελήφθη.

Όμως ο έλεγχος των ανδρών του ΤΑΕ Ηρακλείου πήρε άλλες διαστάσεις όταν αποκαλύφθηκε ότι ο άνδρας από την Αλβανία, είχε και πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ο άνδρας συνελήφθη και αφού οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, προέκυψε πως εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία που είχε σημειωθεί στην Αλβανία το 2014.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του προσώπου το όνομα του οποίου δήλωσε ψευδώς στους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας και το σχετικό πλαστό δελτίο ταυτότητας, κατηγορείται για υπόθεση βιασμού σε βάρος Ελληνίδας, το 2023 στον Άγιο Νικόλαο και για υπόθεση κοκαΐνης την ίδια χρονιά.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο άνδρας από την Αλβανία είναι εκείνος που διέπραξε τα δύο τελευταία αδικήματα.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Συνελήφθη, χθες (25.05.2024), το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου από αστυνομικούς της του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας (1) αλλοδαπός ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία διότι υπέδειξε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας το οποίο ήταν πλαστό, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράβαση Κ.Ο.Κ..

Από την συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου προέκυψε ότι, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία που είχαν λάβει χώρα στην Αλβανία το 2014.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Hράκλειο: Πιάστηκε χωρίς δίπλωμα, αποκαλύφθηκε πως είχε διαπράξει δολοφονία – Έδωσε ψεύτικο όνομα το οποίο εμπλέκεται σε βιασμό"

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι τη Κυριακής σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που συνδράμει από αέρος. Συνδρομή παρέχουν, επίσης και υδροφόρες O.T.A.

Πηγές αναφέρουν πως η φωτά, που κατευθυνόταν προς το βουνό χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό, οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά. 
 
Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος – Η ανάρτηση Β. Κικίλια

Συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα (26/5) σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας τονίζει: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος"

Εμπρησμός στο γήπεδο του ΑΡΗ - Καταστροφές σε γραφείο Καρυπίδη, σουίτες και αρχειακό υλικό!

Εμπρησμός λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, σήμερα,  στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αγνωστοι διέρρηξαν το γυμναστήριο του γηπέδου του ΑΡΗ, ανέβηκαν στις σουίτες και στο γραφείο του Προέδρου, όπου πέταξαν δύο αναμμένους πυρσούς.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε, με τη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στα βίντεο και τις φωτο, που αποκαλύπτουν οι "Δικογραφίες" φαίνονται οι κατεστραμμένες σουίτες και οι ζημιές στο γραφείο του ισχυρού άνδρα του ΑΡΗ, Θόδωρου Καρυπίδη.

Μάλιστα, καταστράφηκε και αρχειακό υλικό, αλλά και οικονομικά στοιχεία, που υπήρχαν στα γραφεία.

Ο κ. Καρυπίδης κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων και αύριο θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, για την καταστροφή του αρχείου.

Εικάζεται ότι, "άγνωστοι" γνώριζαν πολύ καλά τη χωροταξία του γηπέδου.


 









 

dikografies.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρησμός στο γήπεδο του ΑΡΗ - Καταστροφές σε γραφείο Καρυπίδη, σουίτες και αρχειακό υλικό! "

Χανιά: Δεύτερη διάσωση μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες στη Γαύδο

Μετά τον εντοπισμό και τη διάσωση των 17 μεταναστών που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα ανοιχτά της Γαύδου, μια δεύτερη περίπτωση διάσωσης καταγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες, νοτίως του νομού Χανίων.

39 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 39 παραμένουν στη Γαύδο, ενώ κατά δήλωσή τους πρόκειται για 20 υπηκόους Πακιστάν, 17 υπηκόους Αιγύπτου και 2 υπηκόους Μπαγκλαντές.

Τα 17 άτομα που έφτασαν πρώτοι στο λιμάνι της Παλαιόχωρας πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σούδας ενώ αργότερα σήμερα θα μεταφερθούν και οι 39, που επίσης θα παραμείνουν προσωρινά σε υπαίθριο χώρο του Λιμεναρχείου  Σούδας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Δεύτερη διάσωση μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες στη Γαύδο"

Επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι

Αγνωστοι επιτέθηκαν χθες το βράδυ με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα δυο άγνωστοι άνδρας εισέβαλλαν στο εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Πάρνηθος και αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα, έσπασαν τα τζάμια σε δύο σκαπτικά μηχανήματα και πέταξαν στο εσωτερικό τους δύο βόμβες μολότοφ, προκαλώντας τους σημαντικές φθορές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα οχήματα επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι"

Λαμία: Αφέθηκε ελεύθερος για κλοπή και λήστεψε γυναίκα

Του έλειψαν τα... κρατητήρια ενός σεσημασμένου κακοποιού, που είχε αφεθεί ελεύθερος την Πέμπτη μετά την άσκηση δίωξης για κλοπή σε βάρος του και επέστρεψε σε αυτά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς συνελήφθη και πάλι για ληστεία με μαχαίρι σε βάρος μιας γυναίκας στη Λαμία!

Ο δράστης πλησίασε το απόγευμα μια γυναίκα που έκανε ανάληψη από ένα ΑΤΜ στην κεντρική πλατεία Πάρκου, την ακινητοποίησε με την απειλή του μαχαιριού και της άρπαξε τα 50 ευρώ που είχε βγάλει από το μηχάνημα. Η ληστεία έγινε μπροστά σε δεκάδες περαστικούς που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, αλλά ο κακοποιός κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.

Ωστόσο, από τις περιγραφές της τρομοκρατημένης γυναίκας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι πρόκειται για παλιό τους γνώριμο, τον οποίο είχαν συλλάβει την προηγούμενη ημέρα επειδή είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο από ένα κατάστημα και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την άσκηση δίωξης.

Έτσι, λίγες ώρες αργότερα, τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Αφέθηκε ελεύθερος για κλοπή και λήστεψε γυναίκα"

ΚΕΠΑ: Σοβαρές καταγγελίες για μαζικές κακοποιήσεις των ΑμεΑ από γιατρούς

Μαζική κακοποίηση ΑμΕΑ από γιατρούς των Κ.Ε.Π.Α, κατήγγειλε ο Ανδρέας Μπαρδάκης, δημιουργός της δημοφιλούς διαδικτυακής ομάδας “Συνήγορος των ΑμΕΑ”, περιγράφοντας τη φρίκη που ζούσαν αυτή οι άνθρωποι στα χέρια των επιτήδειων.

Ο κ. Μπαρδάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως υπέβαλλε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, παραθέτοντας δεκάδες μαρτυρίες ΑμΕΑ οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, “βγαίνουν από τα ΚΕΠΑ με τραύματα και κλάματα”.

Ο Ανδρέας Μπαρδάκης, δημιουργός μεταξύ άλλων της δημοφιλούς (103.000 μέλη) διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμΕΑ», περιέγραψε τη νοσηρή αυτή κατάσταση στο Newsbomb.gr, ενώ σήμερα υπέβαλλε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, παραθέτοντας και δεκάδες μαρτυρίες των αναπήρων, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «βγαίνουν από τα ΚΕΠΑ με κλάμματα και τραύματα»!

«Οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι αλλά δεν ελέγχονται από πουθενά – και για αυτό φέρονται ασύδοτα, με αδιαφάνεια και ανωνυμία, δεν απαντούν καν στις ερωτήσεις μας ακόμα και γραπτά δεν αναφέρουν τα ονόματά τους. Δεν δίνουν πρακτικά για τη γνωμάτευση, και ή δεν τις δίνουν ή τις δίνουν παραποιημένες.

Εξεταζόμαστε και δεν ξέρουμε αν είναι συναφείς η ειδικότητά τους με τις παθήσεις μας… Εγώ ο ίδιος τραυματίστηκα στο πόδι κατά τη διάρκεια της εξέτασης και ίσως η βλάβη είναι μόνιμη – δεν λέω ότι το έκανε επίτηδες ο γιατρός, αλλά αμφιβάλλω πολύ για την επάρκειά του».

«Πιστεύω ότι πρέπει να ξεσπάσει ευρωπαϊκό σκάνδαλο», καταλήγει.

Ο ίδιος στην επιστολή του μιλά για κατάλυση των βασικών αρχών της ιατρικής δεοντολογίας καθώς περιλαμβάνονται 58 ολόκληρες σελίδες με μαζικές καταγγελίες ΑμΕΑ.

«Οι εξεταζόμενοι κακοποιούνται σωματικά/ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της υγειονομικής τους εξέτασης, η οποία πολλές φορές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, περιλαμβάνει φυσική εξέταση υπό απαράδεκτες συνθήκες και εξευτελιστικές συμπεριφορές κακοποίησης εκ μέρους των ιατρών-μελών που διενεργούν ιατρικές πράξεις σε δομές που δεν εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, ούτε και από τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους», αναφέρει στην επιστολή.

Μαζική κακοποίηση ΑμΕΑ από γιατρούς των Κ.Ε.Π.Α – Η επιστολή

«Επειδή:

1. Οι κακοποιήσεις που έχουν διαπραχθεί εις βάρος μας είναι εξαιρετικά σοβαρές, διαπράττονται κατά σύστημα, μέχρι ακόμα και μόνιμα τραύματα έχουν προκληθεί από την κακομεταχείριση που έχουμε υποστεί, βίαια, με εξευτελισμό και παρά τη θέλησή μας. Επιπλέον αντιμετωπιζόμαστε εμείς και οι θεραπευτές ιατροί μας σαν να είμαστε κοινοί απατεώνες αφού τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών αμφισβητούν από μία εξέταση διάρκειας πέντε λεπτών, το ήθος μας, το ποσοστό αναπηρίας μας, τις ιατρικές εξετάσεις μας, τις γνωματεύσεις των ιατρών-θεραπευτών μας που μας παρακολουθούν εδώ και χρόνια, τις νοσηλείες μας, ακόμα και τα χειρουργεία μας.

Από εκεί μέσα καταλήγουμε συχνά να φεύγουμε με τραύματα, με κλάματα και με απώλεια των ζωτικών μας παροχών, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από τις καταγγελίες μας.

2. Κανείς ποτέ δεν μας απαντάει υπεύθυνα, ο Υπουργός Υγείας δεν απαντάει εδώ και χρόνια, κανένας υπουργός δεν απαντάει, ούτε και οι υπηρεσίες, κι ενώ πέρασαν οι προθεσμίες που είχαν για να μας απαντήσουν (βάσει του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, άρθρο 4).

3. Τα ΚΕΠΑ δεν αποτελούν δομή υγείας για να διενεργούνται με ασφάλεια φυσικές-κλινικές εξετάσεις σε ασθενείς κάθε ηλικίας (ενήλικοι-ανήλικοι, παιδιά, υπέργηροι, κτλ.), δεν διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό ούτε φαρμακευτικό υλικό, ενώ η εξέταση της υπόθεσής μας γίνεται από τους ιατρούς με έντονη βιασύνη, με νεύρα, με φωνές, μέσα σε πέντε λεπτά, το πολύ δέκα.

4. Τα ΚΕΠΑ δεν εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας ενώ οι τοπικοί ιατρικοί σύλλογοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

5. Τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών, κατά τη διάρκεια της εξέτασής μας, μας είναι άγνωστα τα στοιχεία τους, δεν γνωρίζουμε αν είναι ιατροί αυτοί που μας εξετάζουν ή απλοί υπάλληλοι, δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους ούτε τις ειδικότητές τους και αν είναι σχετικές με τις παθήσεις μας, ενώ αρνούνται να μας δώσουν τα υπηρεσιακά τους στοιχεία. Σε αυτό το σημείο οφείλω να υπενθυμίσω στον ΣτΠ την αναφορά μου, υπ’ αρ. 266158, όταν είχα καταγγείλει τα ΚΕΠΑ για καθεστώς ανωνυμίας και έλλειψης διαφάνειας, αφού για τουλάχιστον δέκα χρόνια, είτε αρνούνταν να μας χορηγούν τα τρισέλιδα πρακτικά (γνωματεύσεις) των υγειονομικών επιτροπών με τα στοιχεία των ιατρών (ονόματα, ειδικότητες), είτε αποκρύπτανε τα στοιχεία των ιατρών, πρακτικές που στην ουσία παρέπεμπαν στο ποινικό αδίκημα της Υπεξαγωγής Εγγράφων (ΠΚ 222).

Ο ΣτΠ αρχειοθέτησε την υπόθεσή μου χωρίς ποτέ ο ΕΦΚΑ να του απαντήσει παρά τις συνεχείς υπομνήσεις που του έστελνε ο ΣτΠ. Σχετική και η μήνυση που θεωρήθηκε ότι είχα υποβάλει (ΑΒΜ ΔΕ2021-7785), από απλή κοινοποίηση με το email, αναφοράς μου στους αρμόδιους φορείς, και προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία τελικά απορρίφθηκε καθώς ο ΕΦΚΑ πρόλαβε και μου χορήγησε τα τρισέλιδα πρακτικά δύο μήνες πιο πριν.

Παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα ασθενών, ατόμων με αναπηρίες, ακόμα και μικρών παιδιών με βαριές αναπηρίες και παθήσεις. Οι περισσότερες κακοποιήσεις υφίστανται σε άτομα του γυναικείου φύλου, προφανώς επειδή είναι το αδύναμο φύλο. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω, δηλώνω ότιαισθάνομαι πλέον μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στην αξιοπιστία του ιατρικού σώματος στην Ελλάδα αφού στο ΚΕΠΑ έχει καταλυθεί η βασική αρχή της ιατρικής ως σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, άρθρο 8).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάω την άμεση παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη με την ειδική αρμοδιότητα που έχει ως «Πλαίσιο Προαγωγής» (βάσει ν. 4488/2017), θέτοντάς του ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με περισσότερες από πενήντα δημοσιευμένες καταγγελίες μελών της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ», προκειμένου να μάθουμε επιτέλους αν:

Α) Νομιμοποιούνται, υπό τις παρούσες απαράδεκτες συνθήκες, να διενεργούν πάνω μας, φυσική-κλινική εξέταση (ιατρικές πράξεις) οι γιατροί που είναι μέλη στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Β) Προκειμένου να εφαρμοστεί καθεστώς αυστηρής διαφάνειας, με σεβασμό στα δικαιώματα των ασθενών και των ΑμεΑ, με απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλειά τους, στον σεβασμό της προσωπικότητάς τους και με σεβασμό και προστασία στο ύψιστο αγαθό της υγείας. Γ) Προκειμένου να εφαρμοστούν με απόλυτη προτεραιότητα οι επιταγές της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ.

Με εκτίμηση, Ανδρέας Μπαρδάκης»,

Δείτε όλες τις καταγγελίες ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα » " ΚΕΠΑ: Σοβαρές καταγγελίες για μαζικές κακοποιήσεις των ΑμεΑ από γιατρούς"

Γεραπετρίτης: Επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την τηρήσουμε

«Η εξωτερική πολιτική, η διεθνής διπλωματία είναι ένα σύνθετο αντικείμενο, το οποίο δεν χωρεί απλουστευτικές λύσεις. Η λογική του μανιχαϊσμού, ότι υποστηρίζουμε φανατικά τη μία πλευρά, δεν μπορεί να βρίσκεται στο πεδίο της δικής μας αλληλεπίδρασης», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή την επίσκεψη και τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη.

«Άκουσα με έκπληξη όσα είπε ο κ. Κασσελάκης για τη Χαμάς, ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Η Χαμάς δεν ταυτίζεται με τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει πολιτική λύση για να σταματήσει το αιματοκύλισμα. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επόμενη μέρα της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού. Η επόμενη μέρα της Παλαιστίνης δεν μπορεί να είναι η Χαμάς. Δεν μπορεί επ' ουδενί μέσα στη διακυβέρνηση της επόμενης μέρας να βρίσκονται τρομοκρατικά στοιχεία».

Η Ελλάδα παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο

Αναφερόμενος στα θαλάσσια πάρκα υπογράμμισε ότι «η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στηρίζεται σε αρχές τις οποίες δεν υιοθετούμε. Η Ελλάδα παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, δεν πρόκειται να αποκλείνουμε ποτέ από αυτό. Υποχρέωση της εκάστοτε διπλωματίας να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι με το Διεθνές Δίκαιο».

Με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού για την επιστράτευση, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «το παρακολουθούμε», σημειώνοντας, ωστόσο «δεν αξιολογώ ότι η κίνηση του Τούρκου προέδρου να αναλάβει την ευθύνη για την κήρυξη εθνικής επιστράτευσης είναι κάτι που ασκεί άμεση επίδραση στην Ελλάδα. Υπάρχουν συνταγματικά όρια και στην Τουρκία και οφείλει να τα παρακολουθεί».

«Θα προχωρήσουμε σε μία απόπειρα ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή μας. Η ειρηνική συνύπαρξη δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την ευημερία του λαού μας», πρόσθεσε.

Η ελληνική στρατηγική που αφορά την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα - Η κυριαρχία μας είναι αταλάντευτη, αναπαλλοτρίωτη και δεν τίθεται σε καμία διαπραγμάτευση.

«Η Τουρκία μπορεί να αποφασίσει οτιδήποτε ανήκει μέσα στη δική της κυριαρχία, δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν η άσκηση της κυριαρχίας να επιδρά με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα άλλο κράτος. Η ελληνική στρατηγική που αφορά την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με βάση τον σχεδιασμό μας», δήλωσε ο υπουγός Εξωτερικών, επισημαίνοντας: «Θα κάνουμε εκείνο το οποίο επιβάλλεται με βάση τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και όχι με την άσκηση της κυριαρχίας. Η κυριαρχία μας είναι αταλάντευτη, αναπαλλοτρίωτη και δεν τίθεται σε καμία διαπραγμάτευση. Θέλουμε να έχουμε έναν καλύτερο πλανήτη. Η δική μας περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης».

Επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την τηρήσουμε

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που κρατούν τα μέλη του VMRO, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Η ενέργεια της ΠτΔ της Βόρειας Μακεδονίας ήταν μία κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την άλλη αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία δεν υφίσταται. Μόλις υπάρξει νέα κυβέρνηση, θα προβούμε στα δέοντα».

«Παρακολουθούμε την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία κυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο χωρών και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς. Ακόμη και αν υπάρχει η βούληση από τη Βόρεια Μακεδονία ή την Ελλάδα να τροποποιήσουν τη Συνθήκη μονομερώς, δεν μπορεί να γίνει. Δεν προβλέπεται η δυνατότητα μονομερούς καταγγελίας» διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι προβλήματα τόσο πολιτικά, γεωπολιτικά όσο και τεχνικά. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία συνθήκη η οποία προέβλεψε θέματα τα οποία έχουν κόστος για την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, ήταν μία συμφωνία, η οποία τεχνικά, νομικά είχε σοβαρά προβλήματα τα οποία συν τω χρόνω ανακύπτουν. Για το λόγο αυτό, από την αρχή είχαμε τοποθετηθεί, ότι η Συμφωνία αυτή είναι επιζήμια. Τη Συμφωνία αυτή θα την τηρήσουμε και θα μεριμνήσουμε για την πιστή της τήρηση», πρόσθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Γεραπετρίτης: Επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την τηρήσουμε"

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έκρυβε σε αποθήκη πάνω από 2.200 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Πάνω από 2.400 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού βρέθηκαν σε υπόγεια αποθήκη του σπιτιού ενός 43χρονου τον οποίο συνέλαβαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση της εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων, πρωινές ώρες χθες (24-05-2024), αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 43χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σε υπόγεια αποθήκη της οικίας όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.249 πακέτα τσιγάρα και 200 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν, στο σύνολό τους, την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναζητούνται οι γονείς του

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, εντοπίστηκαν οι γονείς του να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ο οδηγός μάλιστα του οχήματος, που είχε εγκλωβιστεί, απώθησε τους αστυνομικούς και απομακρύνθηκε μ’ αυτό. Το ζευγάρι αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έκρυβε σε αποθήκη πάνω από 2.200 πακέτα λαθραία τσιγάρα "

Επιστολική ψήφος: Έως την Τρίτη 28 Μαΐου η επιστροφή του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

Να σπεύσουν να παραδώσουν τον σφραγισμένο φάκελο θα πρέπει οι εκλογείς που θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η διαδικασία παράδοσης του εκλογικού υλικού σε 202.516 εκλογείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε πάνω από 120 χώρες του εξωτερικού σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έως το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Μαΐου το είχαν παραλάβει πάνω από 194.000, δηλαδή περίπου το 96% των εγγεγραμμένων.

Η ομαλή διεκπεραίωση της δυσκολότερης φάσης του νέου εγχειρήματος γεννά αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την υιοθέτηση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, καθώς μετά τις ευρωκάλπες θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση όπως έχουν προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου, μέσω κούριερ, τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια πάνω από 60.000 εκλογέων, που σημαίνει ότι δεν έχουν παραληφθεί τα ψηφοδέλτια από τους 2 στους 3 ψηφοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00. Για να είναι εντός της προθεσμίας, οι εκλογείς του εξωτερικού θα πρέπει να αποστείλουν τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο το αργότερο μέχρι μεθαύριο Τρίτη 28 Μαΐου, ενώ οι διαμένοντες στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και έως την Τρίτη 4 Ιουνίου στην περίπτωση που καταθέσουν τον φάκελο απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.

Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι την ημέρα των εκλογών, αλλά μετά τις 11.00 το πρωί.

Όπως θα έχουν διαπιστώσει οι ψηφοφόροι της επιστολικής, το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο. Στη μία σελίδα εμφανίζει και τα 31 κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και ο εκλογέας βάζει σταυρό σε αυτό που επιλέγει ή στη διακριτή επιλογή «Δεν επιλέγω κανέναν από τους ανωτέρω – Ψηφίζω λευκό». Στην πίσω σελίδα υπάρχει πίνακας με αριθμούς από το 1 έως το 42, που είναι ο ανώτερος αριθμός υποψηφίων που μπορεί να έχει το κάθε κόμμα. Ο εκλογέας επιλέγει από κανέναν έως τέσσερις υποψηφίους σημειώνοντας τον αριθμό που αντιστοιχεί στον καθένα, όπως αυτός αναγράφεται στον κατάλογο υποψηφίων που περιλαμβάνεται στο εκλογικό υλικό. Στη συνέχεια σε διακριτό πεδίο θα πρέπει να κυκλώσει (ή εναλλακτικά να σημειώσει με «χ» ή με τελεία) τον συνολικό αριθμό των επιλεγμένων υποψηφίων (από 0 έως 4).

Αν ο εκλογέας δεν συμπληρώσει τον συνολικό αριθμό των σταυρών προτίμησης στο οικείο πεδίο, το ψηφοδέλτιο θεωρείται έγκυρο όσον αφορά στον συνδυασμό, ωστόσο δεν λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που επιλέξει πάνω από τέσσερις υποψηφίους.

Αντίθετα, άκυρα θα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια:

α. που έχουν επιλεγεί υποψήφιοι αλλά όχι συνδυασμός,

β. που έχουν επιλεγεί πάνω από ένας συνδυασμός,

γ. που δεν βρίσκονται μέσα σε φακέλους ψηφοφορίας επιστολικής ψήφου,

δ. που φέρουν στίγματα, σημεία ή λέξεις,

ε. που έχουν σχήμα ή διαστάσεις που διαφέρουν φανερά από το κανονικό ψηφοδέλτιο (μέγεθος χαρτιού Α4 ή Letter) και

στ. όσα βρεθούν στον ίδιο φάκελο μαζί με ένα ή περισσότερα άλλα ψηφοδέλτια ή άλλα έγγραφα ή υλικά.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν επιστολικά έχουν κατανεμηθεί σε 237 εκλογικά τμήματα, τα οποία στεγάζονται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, όπου είναι ο τελικός προορισμός των φακέλων με τις επιστολικές ψήφους από όλο τον κόσμο. Για λόγους ασφαλείας οι χώροι φυλάσσονται από την Αστυνομία και παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όλο το 24ώρο.

Τους φακέλους παραλαμβάνει ειδική επιτροπή και αφού τους καταγράψει τους φυλάσσει σε ειδικές κάλπες. Την ημέρα των ευρωεκλογών, οι κάλπες αυτές θα παραδοθούν στις εφορευτικές επιτροπές διαλογής επιστολικής ψήφου, οι οποίες θα ανοίξουν τους φακέλους, θα ελέγξουν τα στοιχεία των εκλογέων και θα διαχωρίσουν τους φακέλους ψηφοφορίας, τους οποίους θα τοποθετήσουν στις κάλπες ψηφοφορίας. Στις 19:00, που ολοκληρώνεται η ψηφοφορία, οι κάλπες θα ανοίξουν και οι επιστολικές ψήφοι θα καταμετρηθούν, ταυτόχρονα με τις ψήφους σε όλη τη χώρα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολική ψήφος: Έως την Τρίτη 28 Μαΐου η επιστροφή του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές"

Άρτα: Αστυνομικοί έψαχναν ναρκωτικά και βρήκαν κλεμμένες μοτοσικλέτες

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβη και ένας πλαστικός τρίφτης.

Επιπλέον στην αποθήκη βρέθηκαν δύο μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, όπου, όπως προέκυψε ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει την μία από αυτές την (12-03-2024) από την πόλη της Άρτας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την νομιμότητα και την ταυτοποίηση των στοιχείων του ιδιοκτήτη της δεύτερης μοτοσυκλέτας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρτα: Αστυνομικοί έψαχναν ναρκωτικά και βρήκαν κλεμμένες μοτοσικλέτες"

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Σέρβοι οι περισσότεροι προσαχθέντες - Βγήκαν από το νοσοκομείο οι τραυματίες

Αισθητή την παρουσία τους... και εκτός της Uber Arena, αλλά για τους λάθους λόγους, έκαναν αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Βερολίνο οι οπαδοί Παναθηναίκού και Ολυμπιακού με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντική παρουσία Σέρβων οπαδών του Ερυθρού Αστέρα.

Δείτε βίντεο στο οποίο φέρεται να έχουν καταγραφεί τα επεισόδια

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, χρειάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων (πάνω από 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες) για την καταστολή των ταραξιών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 ήταν τα άτομα που διαπληκτίστηκαν στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να επιβεβαιώνει το περιστατικό στο γερμανικό t-online. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 22:45, με τη συμπλοκή να λαμβάνει χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn Prenzlauer Allee.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague.

Άλλες πηγές τόνισαν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο της συνοικίας του Βερολίνου και παρακολουθούσαν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ομάδας τους με τον Άρη. 

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η γερμανική αστυνομία είχε ενημερωθεί εγγράφως και για τον αριθμό  των Ελλήνων φιλάθλων που θα έφταναν στο Βερολίνο αλλά και για το ιστορικό - όσων είχαν - στη χώρα μας. Κατά τις ίδιες πηγές η ΕΛΑΣ είχε ρωτήσει αν θα χρειαστεί η παρουσία Ελλήνων αστυνομικών για τη διαχείριση των Ελλήνων οπαδών αλλά η απάντηση που είχε δοθεί από τη γερμανική πλευρά ήταν ότι στην παρούσα φάση δεν κρίνεται απαραίτητη μια τέτοια παρουσία.

89 προσαγωγές μετά από τα επεισόδια - Μπαλακλάβες, μαχαίρια και γκλοπ κατασχέθηκαν την Παρασκευή

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία προσήγαγε 89 άτομα, δήλωσε εκπρόσωπός της με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ήταν Σέρβοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά στη μαζική συμπλοκή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν για ελαφρούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία όλοι όσοι μετέβησαν σε νοσοκομείο είτε για τις πρώτες βοήθειες είτε για σύντομη νοσηλεία, υπέγραψαν και πήραν εξιτήριο με δική τους ευθύνη για να παρακολουθήσουν τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οπαδοί του μπάσκετ είχαν καβγαδίσει στο Βερολίνο και το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας. Δεκάδες οπαδοί χωρίς έγκυρα εισιτήρια φέρονται να εισέβαλαν στην Uber Arena στο Friedrichshain, όπου διεξάγεται το Final Four, ενώ ήδη είχαν ξεσπάσει επεισόδια στον προαύλιο χώρο του γηπέδου. Κατά τη διάρκεια ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερις μπαλακλάβες, δύο μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, καθώς και ένα γκλομπ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Σέρβοι οι περισσότεροι προσαχθέντες - Βγήκαν από το νοσοκομείο οι τραυματίες"

Πάρνηθα – Φυλή: Ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν το δάσος

Άγρια επίθεση δέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευή προς ξημερώματα του Σαββάτου (25.5.2024) εθελοντές στη Πάρνηθα, οι οποίοι βρέθηκαν στο βουνό στο πλαίσιο δράσης καθαρισμού του δάσους.

Όπως περιγράφουν σε story στο Instagram οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση VA Saving his Hood, αφού μάζεψαν αρκετά σκουπίδια από τη Δυτική Πάρνηθα, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο δάσος απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή στη Φυλής.

Ξαφνικά περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα δύο αυτοκίνητα έφτασαν στο σημείο τους και μια ομάδα 7 με 8 ατόμων τους πλησίασαν με φακούς και άρχισαν να τους τραμπουκίζουν, ρωτώντας τους: «Από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι». 

 Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι άγνωστοι έφυγαν. Μετά από 10 λεπτά όμως, επέστρεψαν με αυτοκίνητα και, όπως αναφέρει ένα από τα θύματα της επίθεσης στην Πάρνηθα, ο ένας από αυτούς τους είπε: «Κάναμε Comeback».

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει το θύμα. 

Έναν από τους εθελοντές, τον μαχαίρωσαν 3 φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη. Όπως περιέγραψε ο ένας εθελοντής, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του φίλου τους με τις πολλαπλές μαχαιριές, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Μάλιστα, το story καταλήγει: «Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε».

Το story στο Instagram:

 

  

  

  

 

O εθελοντής σημειώνει πως πλέον τόσο ο ίδιος όσο και ο άνθρωπος που μαχαιρώθηκε έχουν βγει από το νοσοκομείο και αναρρώνουν στα σπίτια τους. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρνηθα – Φυλή: Ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν το δάσος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news