facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Εκτροχιάστηκε συρμός του ΗΣΑΠ στον σταθμό Ηράκλειο

Συρμός του ΗΣΑΠ εκτροχιάστηκε στο σταθμό του Ηρακλείου λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροχιάστηκε συρμός του ΗΣΑΠ στον σταθμό Ηράκλειο"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλες κλήσεις προς συνδρομητές COSMOTE

Την προσοχή των συνδρομητών της ζητά η COSMOTE, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν προσωπικά στοιχεία από τους πελάτες της εταιρείας, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ομίλου ΟΤΕ:

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Αν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888.»

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλες κλήσεις προς συνδρομητές COSMOTE"

Πεντάγωνο απειλεί Αγκυρα: Θα έχετε σοβαρές συνέπειες αν πάρετε τους S-400

Η Ουάσιγκτον κλιμακώνει τις απειλές της κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τους ρωσικούς S-400.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Τσαρλς Σάμερς, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η Τουρκία κινδυνεύει με «σοβαρές συνέπειες», εάν προχωρήσει, όπως έχει προγραμματίσει, στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400,

«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» απάντησε ο Σάμερς, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

«Δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους (πυραύλους) Πάτριοτ» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 6.3.2019, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε κατακόρυφα το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης μεταξύ Αγκυρας και Ουάσινγκτον, για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ πίσω στη συμφωνία για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία», προειδοποίησε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η Αγκυρα μπορεί να αγοράσει και το πυραυλικό σύστημα S-500. «Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος αψηφά με αυτό τον τρόπο τις απανωτές αμερικανικές προειδοποιήσεις. Η Ουάσινγκτον έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο ότι η αγορά S-400 θα έχει συνέπειες για την Αγκυρα. Μόλις την περασμένη Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνέστησε στη Γερουσία να μην παραδώσει στην Τουρκία τα αμερικανικά μαχητικά F-35, εάν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων.

Ο Ερντογάν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kanal 24 τόνισε οι ΗΠΑ δεν πρέπει να προσπαθούν να κάνουν την Τουρκία να πειθαρχήσει, με εμπορικά μέτρα και πρόσθεσε ότι και η Αγκυρα έχει προετοιμάσει τα δικά της μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ουάσινγκτον τερμάτισε την προνομιακή εμπορική μεταχείριση της Τουρκίας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεντάγωνο απειλεί Αγκυρα: Θα έχετε σοβαρές συνέπειες αν πάρετε τους S-400 "

Σπίρτζης: Το Μάτι εδώ και οκτώ μήνες είναι ένα εργοτάξιο

Για τις πολεοδομικές και χωροταξικές στρεβλώσεις που υπήρχαν στο Μάτι μίλησε ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ.Σπίρτζης αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιούνται εντατικά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ενώ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των πολιτών καθώς, όπως είπε, χάθηκαν ζωές και περιουσίες.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σπίρτζης είπε πως για το αίσθημα θυμού και παραπόνου που κυριαρχεί στο Μάτι «δεν πρέπει να μιλήσει κανείς». Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ, η οποία, όπως τόνισε, επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα. Ως προς τις ευθύνες που επιρρίπτει το σύνολο της αντιπολίτευσης στην Ρένα Δούρου, ο κ. Σπίρτζης είπε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι δίκες για διαπιστωθεί ποιος έχει την ευθύνη, ενώ τόνισε πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ζητηθεί η παραίτηση περιφερειάρχη ή δημάρχου για φονικές πυρκαγιές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Σπίρτζης είπε πως είναι λογική η στάση των κατοίκων του Ματιού και τόνισε πως «πρέπει κανείς να αναλογιστεί τι έχει πάει στραβά όλα αυτά τα χρόνια».

Τι έχει συμβεί με τα επιδόματα

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, η πλειοψηφία των επιδομάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει καταβληθεί. «Από ό,τι γνωρίζω επίσης, οι δήμοι έχουν τρέξει τις διαδικασίες και υπολείπονται ελάχιστες αιτήσεις για να δοθούν για την οικοσκευή, ή ίσως για τις πρώτες αποζημιώσεις των 586 ευρώ. Αυτές των 5.000 ευρώ, για τις οποίες ήταν αρμόδιο το υπουργείο Υποδομών έχουν δοθεί. Και αυτή τη φορά έγιναν με διαδικασίες οι οποίες δεν ήταν διαδικασίες Ηλείας. Δεν ήταν δηλαδή διαδικασίες, που όποιος περνούσε έκανε μία αίτηση και έπαιρνε 5.000 ευρώ ή 8.000 αν ήταν επιχείρηση. Γίνονταν αυτοψίες, υπήρχε δελτίο τεχνικού ελέγχου και υπήρχαν οι δικαιούχοι και μόνο οι δικαιούχοι».

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε επίσης πως ο καθαρισμός και αποκομιδή των καμένων υλικών που είναι αρμοδιότητα των δήμων, έχει ολοκληρωθεί. Με την παρέμβαση του ελληνικού Δημοσίου, απομακρύνθηκαν τα καμένα αυτοκίνητα, επίσης αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα σε λίγες ημέρες. Μόνο από το Μάτι απομακρύνθηκαν 400 αυτοκίνητα και ταυτόχρονα ξεκίνησε η υλοτόμηση που είναι αρμοδιότητα των δήμων στους δημόσιους χώρους και των ιδιοκτητών στις ιδιωτικές εκτάσεις, κάτι που έκανε το υπουργείο Υποδομών, μια διαδικασία που στις περισσότερες περιοχές έχει ολοκληρωθεί.

Όπως τόνισε, το χρονοδιάγραμμα δεν εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση, «διότι η ελληνική κυβέρνηση και η Πολιτεία έχουν προβλέψει επαρκέστατες αποζημιώσεις, προκειμένου να μπορέσουν να βγάλουν τις άδειές τους, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τις επισκευές τους».

Να αποκτήσει η περιοχή οδικό δίκτυο

«Η ελληνική κυβέρνηση έβγαλε μόνη της όλες τις άδειες κατεδάφισης, για να μην υπάρχει γραφειοκρατία. Έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 550 άδειες, συλλέγει τον αμίαντο, που ήταν ευθύνη επίσης των ιδιοκτητών, για να μην υπάρχει πρόβλημα με την δημόσια υγεία, ενώ όποιος ιδιοκτήτης θέλει να κατεδαφίσει το σπίτι του και να προχωρήσει σε επισκευές και ανακατασκευές, απευθύνεται στο ελληνικό Δημόσιο και οι αποζημιώσεις καταβάλλονται από αυτό, ενώ μέχρι στιγμής το υπουργείο έχει δεχτεί περίπου 300 αιτήσεις για νέες άδειες».

Παράλληλα, ο υπουργός επανέφερε το θέμα της άναρχης δόμησης στην περιοχή, με την έλλειψη οδικών προσβάσεων που κατέστησε δύσκολο τον απεγκλωβισμό του κόσμου. Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, «γίνονται όλες οι νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις για να αποκτήσει η περιοχή το οδικό δίκτυο που έπρεπε να έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Για το σύνολο των εργασιών και των έργων που υλοποιούνται στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η περιοχή εδώ και 8 μήνες είναι ένα εργοτάξιο – και η εικόνα σήμερα σε σύγκριση με αυτή των πρώτων ημερών μετά την καταστροφή, είναι εντελώς διαφορετική.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν σοκαριστικό, όχι αυτό καθαυτό το πόρισμα»

Ωστόσο ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι χαρούμενη για τη σημερινή εικόνα, παρά τη δουλειά που έχει γίνει. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το εισαγγελικό πόρισμα, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως «επί της ουσίας, αυτό που ζήσαμε ήταν σοκαριστικό και όχι αυτό καθαυτό το πόρισμα». Η καταστροφή αυτή, σημείωσε ο υπουργός, πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση από την οποία να προκύψουν πολιτικά συμπεράσματα.

«Εμείς λέμε και το έχουμε αποδείξει με τις δράσεις μας εδώ και τέσσερα χρόνια, πως πρέπει να υπάρξει πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός, πρέπει να υπάρξουν τα σχέδια πόλης που δεν υπήρχαν, να μην υπάρχει αυτή η πολιτική γης που υπήρχε, να μην υπάρχουν στρεβλώσεις, που αυτή η περιοχή στην οποία θρηνήσαμε 100 νεκρούς, ήταν το πρότυπο των στρεβλώσεων. Η ΝΔ τι λέει; Λέει ότι θέλει μικρότερο κράτος ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις αρμοδιότητες που της έχουν δοθεί δεν μπορεί να ανταποκριθεί – και σήμερα επικοινωνιακά λέει ότι επειδή θα γίνουν προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι γίνεται για προεκλογικούς λόγους, για τον Οκτώβρη. Πώς λοιπόν θα αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, δίχως προσωπικό, δίχως εξοπλισμό, τι προτείνει η ΝΔ;».

Η ΝΔ ζητά παραιτήσεις υπουργών ανά εβδομάδα

Σε σχέση με τις ευθύνες της Περιφέρειας και το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση της κας Δούρου, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως η αντιπολίτευση έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών ανά εβδομάδα, ενώ στο παρελθόν δεν είχαν ζητήσει παραίτηση περιφερειάρχη που πρόσκειται στη ΝΔ, μετά από πυρκαγιές.

Ως προς την προαναγγελία προκαταρκτικής επιτροπής από την πλευρά της ΝΔ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως πρόκειται για επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ «που για μια σειρά από θέματα, όπως αυτό του κ. Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα».

«Είναι λογικό να κρύβουν μια σειρά από επιτυχίες, μια σειρά από υποδομές που υλοποιούνται, από μεγάλες δράσεις που γίνονται καθημερινά τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Οι πολίτες έχουν κρίση και θυμούνται πολλά πράγματα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Το Μάτι εδώ και οκτώ μήνες είναι ένα εργοτάξιο"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή του Λυκαβηττού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στην περιοχή του Λυκαβηττού, λόγω διεξαγωγής του αγώνα «Lycabettus Run».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, από τις 09:00 έως τη λήξη του αγώνα δρόμου, στις εξής οδούς του Δήμου Αθηναίων:

- Κόνιαρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Μερκούρη και Νικοτσάρα και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Παλιγγενεσίας, Δασκαλογιάννη, Σαρανταπήχου, Ξανθίππου και Ευέλπιδος Ρογκάκου, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Κλεομένους, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Μ. Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αν. Πολέμου και Λάχητος και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή του Λυκαβηττού"

Αρκάς: Τα “τρενάκια” και οι “απορίες” ενός πρωθυπουργού

Συνεχίζει ακατάπαυστος ο Αρκάς και μας παρουσιάζει τις νέες περιπέτειες από τα “παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού”, με την την χαρακτηριστική κίτρινη μπλούζα και το καφέ σορτσάκι.
Στο πρώτο σκίτσο που δημοσίευσε ο Αρκάς τον δείχνει να παίζει με ένα μάλλον ιδιόμορφο τρενάκι που αντί για τα κλάσσικά βαγόνια έχει κλούβες των ΜΑΤ. 
Το δεύτερο σκίτσο έχει τις απορίες από τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού και την ερώτηση προς την μητέρα του “γιατί όλοι με λένε ψεύτη;”. Για να πάρει την απάντηση “γιατί δεν έχει βγει ποτέ τίποτε αληθινό από το στόμα σου! Η πρώτη λέξη που είπες ήταν μαμά και την είπες στονμπαμπά σου!”

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Τα “τρενάκια” και οι “απορίες” ενός πρωθυπουργού"

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο - Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών - Λαμίας

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της φεμινιστικής πορείας στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΛΑΣ, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας στο Ποτάμι όπου το απόγευμα είχε σημειωθεί ατύχημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Μαλακάσα, όπου ένα Ι.Χ. τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματά κυκλοφορίας.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν την πυρκαγιά.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο - Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών - Λαμίας"

Συνδικάτο ΟΤΑ: Στάση εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες στις 14/3

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και τη Περιφέρεια την Πέμπτη 14 του Μάρτη από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και τους καλεί να δώσουν μαζικό μαχητικό παρών στις 12:30 στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανακοίνωση:

«Συνάδελφε, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας μαζί με άλλες 139 συνδικαλιστικές οργανώσεις το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν το παρακάτω αίτημα σε όλα τα κόμματα της βουλής εκτός της ναζιστικής Χ.Α. για άμεση τροποποίηση του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί και τα κόμματα της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ αυτό το αίτημα το απέρριψαν. Ήταν αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα μας χτυπούσαν στη πλάτη και υποτίθεται ότι συμπαραστεκόντουσαν στον αγώνα μας. Δεν έχουν τσίπα.

Συνάδελφοι κλιμάκώνουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων και μέσα από μαζικές διαδικασίες να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία και της στάσης αλλά και της συγκέντρωσης.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί μας.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδικάτο ΟΤΑ: Στάση εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες στις 14/3"

Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον γυναικών που διαδήλωναν

Ενταση στην Κωνσταντινούπολη σε διαδήλωση γυναικών.

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον χιλιάδων γυναικών που συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών, αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών να διαδηλώσουν.

Αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς τον πεζόδρομο Ιστικλάλ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον γυναικών που διαδήλωναν "

Απέπλευσε από τον Πειραιά, το πλοίο «Nήσος Μύκονος»

Aποκαταστάθηκε η μηχανική βλάβη που είχε παρουσιαστεί στο επιβατηγό οχηματωγό πλοίο «Nήσος Μύκονος» στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναχώρησε στις 7:30 το απόγευμα αντί στις 5 που ήταν προγραμματισμένο, για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο Καβάλα. Στο πλοίο επιβαίνουν 1262 επιβάτες, 166 Ι.Χ. οχήματα, 35 φορτηγά και 35 δίκυκλα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απέπλευσε από τον Πειραιά, το πλοίο «Nήσος Μύκονος»"

Φ. Κοσμοπούλου (Π.Ε.Φ.): Δεν είναι ευνοϊκή η ρύθμιση για τα γενόσημα, φέρνει διακριτική μεταχείριση εις βάρους τους

Κατηγορηματική πως η νομοτεχνική βελτίωση μέσω τροπολογίας του υπουργείου Υγείας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ευνοϊκή ρύθμιση για τις φαρμακοβιομηχανίες εμφανίζεται η γενική διευθύντρια της πανελλήνιας ένωσης φαρμακοβιομηχανίας, Φαίη Κοσμοπούλου.

«Με βάση την πρόσφατη τροπολογία για την τιμολόγηση, ενώ οι μέγιστες μειώσεις για τα φάρμακα αναφοράς προβλέπεται να είναι έως 10%, οι μειώσεις σε αρκετά γενόσημα φάρμακα θα ξεπερνούν ακόμη και το 30%! Αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γενοσήμων φαρμάκων», αναφέρει η κα Κοσμοπούλου και συνεχίζει:

«Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το υπέρογκο clawback που πληρώνουν άδικα οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων, αποτελεί ένα καταστροφικό σενάριο. Κατά συνέπεια, με την νομοτεχνική βελτίωση της συγκεκριμένης τροπολογίας δεν τίθεται κανένα θέμα ευνοϊκής ρύθμισης».

Fake news τα περί αύξησης στα γενόσημα λέει ο Ξανθός

Την ίδια ώρα και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χαρακτηρίζει ως «Fake news» δημοσιεύματα περί αύξησης που φέρνει η τροπολογία που κατέθεσε τα γενόσημα φάρμακα.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας την μια ανεύθυνη δημαγωγική και ανυπόληπτη αντιπολίτευση που, όπως τονίζει, παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με ευαίσθητα ζητήματα δημόσια υγείας.

«Από τη χυδαιότητα για “δώρο” στις πολυεθνικές, στο θρασύτατο ψέμα για αυξήσεις στα γενόσημα λόγω νομοτεχνικής βελτίωσης και για νέο “δώρο”’ στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτης του κεφαλαίου και η ΝΔ απηνής διώκτης της φαρμακοβιομηχανίας! Το θέμα θα ήταν φαιδρό αν δεν αφορούσε την πρόσβαση των ασθενών της χώρας μας στα αναγκαία φάρμακα. Μια ανεύθυνη δημαγωγική και ανυπόληπτη αντιπολίτευση που παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με ευαίσθητα ζητήματα δημόσια υγείας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

«Με τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση δεν αυξάνεται η τιμή των γενοσήμων. Αντιθέτως, η παρέμβαση αυτή αφορά στη μείωση των τιμών τους όπως προκύπτει από την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται επιβράδυνση της μείωσης σε όποια γενόσημα η τιμή «πέφτει» σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% σε σχέση με το προηγούμενο δελτίο τιμών», συμπληρώνει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Κοσμοπούλου (Π.Ε.Φ.): Δεν είναι ευνοϊκή η ρύθμιση για τα γενόσημα, φέρνει διακριτική μεταχείριση εις βάρους τους"

Υποψήφια πρόεδρος Σκοπίων: Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιήσω το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία»

Η καθηγήτρια Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, υποψήφια για πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναντήθηκε σήμερα με τους πολίτες του Δήμου Ράντοβις.

Μιλώντας σε μεγάλο αριθμό πολιτών, η Σιλιάνοφσκα τόνισε ότι οι πολίτες έχουν υποχρέωση να διατηρήσουν αυτό που παρέλαβαν από τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν θα χρησιμοποιήσει το νέο όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’.

«Τη χώρα σήμερα την ονομάζουν Βόρεια Μακεδονία, εμείς ποτέ το όνομα αυτό δεν θα το χρησιμοποιήσουμε, εγώ προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιήσω και θα κρατήσω το λόγο μου».

«Έχουμε κληρονομήσει ένα όνομα και έχουμε την υποχρέωση εδώ και αιώνες να το μεταφέρουμε σε αυτούς που έρχονται μετά από εμάς», είπε η Σιλιάνοφσκα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποψήφια πρόεδρος Σκοπίων: Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιήσω το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία»"

Πελοπόννησος: Κατηγορούμενος για δωροληψία-εκβίαση δημοτικός υπάλληλος

Δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση σε περιοχή της Πελοποννήσου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Προηγήθηκε καταγγελία για εκβιαστική απαίτηση χρηματικού ποσού από δημοτικό υπάλληλο, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ενώ κατασχέθηκε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης διερευνήθηκε η εμπλοκή επιπλέον προσώπου, ενώ το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πελοπόννησος: Κατηγορούμενος για δωροληψία-εκβίαση δημοτικός υπάλληλος"

Εικόνες σοκ στην Αθηνών – Λαμίας! «Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο – video, pics

Απίστευτες εικόνες το βράδυ της Παρασκευής, 08.03.2019, στην Αθηνών - Λαμίας. Ένα αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος της Μαλακάσας, με κατεύθυνση προς την Λαμία. Βίντεο ντοκουμέντα του newsit.gr δείχνουν το όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ήταν περίπου 19.45 το βράδυ της Παρασκευής, 08.03.2019, όταν περαστικοί είδαν εμβρόντητοι στην Αθηνών – Λαμίας ένα αυτοκίνητο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες!

Οι εικόνες του newsit.gr από την Αθηνών – Λαμίας είναι συγκλονιστικές



Αθηνών - ΛαμίαςΑθηνών - Λαμίας

Τι συνέβη με το αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μέσα στο όχημα επέβαινε ένα ζευγάρι με τον σκύλο του, το οποίο αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και έκανε στην άκρη, βγαίνοντας από το όχημα.

Απόφαση που αποδείχθηκε σωτήρια, αφού λίγες στιγμές αργότερα το αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός και φυσικά καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ευτυχώς, όπως προαναφέραμε, οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η βλάβη και η φωτιά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες σοκ στην Αθηνών – Λαμίας! «Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο – video, pics"

Διασταυρώσεις στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα ξεκινά η ΑΑΔΕ

Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η ΑΑΔΕ σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι ΔΟΥ και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Στόχος είναι να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα οι κάτοχοι των οποίων θα κληθούν να τα ασφαλίσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διασταυρώσεις στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα ξεκινά η ΑΑΔΕ"

Καταργείται ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου -Τι ισχύει για τους ΟΤΑ

Ανατροπές στις ποινές και στον τρόπο καταστολής και αντιμετώπισης της ποινικής διαδικασίας και έρευνας φέρνουν οι προτάσεις του υπ. Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Μετά από μελέτη περισσότερων από δύο χρόνια η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέληξε στις προτάσεις της.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε σήμερα τις επίμαχες αλλαγές με πρώτη την κατάργηση της επιβαρυντικής περίστασης του νόμου 1608/50 περί καταχραστών, η οποία επέφερε την ποινή των ισοβίων για εκείνους που καταδικάζονταν για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου.
Με τις νέες διατάξεις για τους καταχραστές του δημοσίου στο εξής θα προβλέπονται ποινές καθείρξεως μέχρι και 15 χρόνια.
Ως καταχραστής σε βάρος του δημοσίου θα είναι εκείνος που με τις παράνομες συμπεριφορές του (απιστίες, πλαστογραφίες, ψευδείς βεβαιώσεις και άλλα αδικήματα) θα προκαλεί ζημιά στο δημόσιο.
Τι νοείται ως δημόσιο:
-Το δημόσιο
-Οι ΟΤΑ
– Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όχι όμως άλλοι φορείς ιδιωτικής νομικής φύσεως που μπορεί να διαχειρίζονται δημόσια περιουσία ενώ δεν περιλαμβάνονται οι τράπεζες.
Βασική αλλαγή η εφαρμογή της ποινικής διαπραγμάτευσης για τα εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου. Δηλαδή, αν ο καταχραστής φέρει πίσω τα κλεμμένα και πληρώσει για τη ζημιά που έκανε στα δημόσια ταμεία, θα έχει τη δυνατότητα να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης ή ακόμη – σε εξαιρετικές περιπτώσεις – και να φύγει ατιμώρητος.
Η παραγραφή για τα εγκλήματα του δημοσίου θα είναι 20ετης.
Για το ξέπλυμα χρήματος
Αυστηρές παραμένουν οι διατάξεις για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς προβλέπονται αυστηρές ποινές και δημεύσεις περιουσιών ανάλογα με την προκληθεί σε ζημιά.
Αναδρομικότητα
Σε ότι αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις με κατηγορουμένους με βάση τον νόμο του 1608 του 50 διευκρινίστηκε, ότι αν η δίκη δεν έχει τελειώσει και οι νέες διατάξεις έχουν ήδη ψηφιστεί πριν από την επικείμενη απόφαση,τότε θα εφαρμοστεί όπως προβλέπει το σύνταγμα ο νέος ευνοϊκότερος νόμος. Θα υπάρξει όμως και μεταβατική διάταξη.
ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Καταργούνται όλα τα πταίσματα.
Με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργούνται για πρώτη φορά όλα τα αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πταίσματος. Από τα πταίσματα που ήδη υπάρχουν, όσα δεν είναι σοβαρά στο εξής θα τιμωρούνται ως διοικητικές παραβάσεις με πρόστιμα και όσα κρίνονται ως σοβαρά μετατρέπονται σε πλημμελήματα.
Διαχωρισμός πλημμελημάτων σε ελαφρά και βαριά
-Στα ελαφρά πλημμελήματα που τιμωρούνται με ποινές ως τρία χρόνια φυλάκιση. Οι ποινές για αυτά τα αδικήματα αναστέλλονται πάντα , πλην εξαιρέσεων υποτροπής.
Μπορεί όμως να δοθεί και αναστολή στην εκτέλεση της ποινής με όρους για παράδειγμα αποζημίωση του παθόντος η απαγόρευση εξόδου η υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
-Στα βαριά πλημμελήματα που τιμωρούνται από τρία ως πέντε χρόνια , οι ποινές θα εκτίονται. Οπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης » οι ποινές που προβλέπονται για αυτά τα αδικήματα πρέπει να είναι πραγματικές».
-Η παροχή κοινωφελούς εργασίας προβλέπεται με τον νέο Κώδικα ως κύρια ποινή. Δηλαδή μπορεί να επιβάλλεται αυτοτελώς από το δικαστήριο. Η ποινή της κοινωφελούς εργασίας θα εκτελείται σε δημόσιες υπηρεσίες, και ΟΤΑ.
Αυτό γίνεται όπως είπε ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ποινικολόγος Χριστόφορος Αργυρόπουλος «γίνεται για να περιοριστεί ο εγκλεισμός στις φυλακές που αποκοινωνικοποιεί τον άνθρωπο».
Τα κακουργήματα
Αλλαγές προβλέπονται και στις ποινές που επισύρουν κακουργηματικές πράξεις.
Στο εξής για τα κακουργήματα θα προβλέπονται ποινές από πέντε ως 15 χρόνια κάθειρξης, ενώ στις επιβαρυντικές περιστάσεις προβλέπονται πέραν όσων υπάρχουν και νέες. Αυτές θα συνδέονται με το κίνητρο του κατηγορουμένου αν για παράδειγμα είναι ρατσιστικό η ομοφοβικό η εάν ο δράστης έχει δυσχεράνει με τις πράξεις του το έργο της ερευνάς.
Για την συγκεκριμένη μεταβολή ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι αναγκαίες διότι » Η Ελλάδα ως χώρα μεταναστών έχει ανάγκη να καλλιεργήσει αυτό το πνεύμα».
Ακόμη προβλέπεται ότι όποιος διώκεται για οικονομικά εγκλήματα και αποκαταστήσει αμέσως τη ζημιά δεν θα κρίνεται ούτε καν προσωρινά κρατούμενος .
-Με τον νέο Κώδικα όλες οι χρηματικές ποινές καταργούνται και θα μπει σε εφαρμογή ο θεσμός της παροχής κοινωφελούς εργασίας.
-Επίσης καταργείται η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και το αξιόποινο για απεργίες δημοσίων υπαλλήλων.
Δράστες Νεαρής Ηλικίας
-Σαν τους ανήλικους στο εξής θα δικάζονται, καταδικάζονται και εκτίουν ποινές και όσοι είναι από 18 έως και 25 ετών οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τον νέο Κώδικα ως δράστες νεαρής ηλικίας.
ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Αναβαθμίζεται κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα ο ρόλος του Εισαγγελέα και διευρύνονται οι αρμοδιότητες του και εξουσίες του.
Ειδικότερα αλλάζουν σχεδόν τα πάντα στις έρευνες των ποινικών υποθέσεων.
Ο Εισαγγελέας θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του ανακριτή εκτός από την προφυλάκιση. Δηλαδή θα ερευνά τα πάντα και θα προβαίνει σε κάθε ενέργεια.
Θα είναι επίσης ο πρωταγωνιστής σε μια σειρά νέων θεσμών με στόχο την αποκατάσταση της ζημιάς ( σε οικονομικά εγκλήματα) και τον συμβιβασμό πριν από τις δίκες προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.
Νέοι θεσμοί
-Ποινική διαταγή: Θα αφορά τα αδικήματα με ποινές έως ενός χρόνου.
Ο Εισαγγελέας θα μπορεί να θέτει στο αρχείο τις υποθέσεις, όταν κρίνει ότι δεν είναι σοβαρές και δεν αφορούν το δημόσιο συμφέρον.
-Αποχή από την ποινική δίωξη. Θα αφορά βαρύτερα πλημμελήματα και κακουργήματα.
Στα πλημμελήματα με ποινές ως τρία έτη ο Εισαγγελέας θα μπορεί να μην ασκεί ποινική δίωξη, όταν έχει αποκατασταθεί η παρανομία και η διάταξή του θα επικυρώνεται από δικαστή.
Για παράδειγμα στις περιπτώσεις των διώξεων για καταβολή εισφορών δεν θα ασκείται δίωξη αν ο κατηγορούμενος τακτοποιήσει την οφειλή του.
Το ίδιο θα γίνεται κι αν έχει βγάλει δίπλωμα οδηγήσεως ο κατηγορούμενος για τη συγκεκριμένη παράβαση. Αυτές οι διατάξεις κρίθηκαν αναγκαίες για να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια.
-Στα κακουργήματα ( οικονομικά εγκλήματα και άλλα) αν έχει αποκατασταθεί η ζημιά ολόκληρη και έχει μεταμεληθεί ο δράστης ο εισαγγελέας θα αναστέλλει την έρευνα για τρία χρόνια. Αν μέσα στα τρία χρόνια ο δράστης δεν κάνει άλλο αδίκημα τότε η υπόθεση θα μπαίνει στο αρχείο. Και εδώ η διάταξη του εισαγγελέα θα επικυρώνεται από δικαστή.
-Ποινική συνδιαλλαγή
Ο Εισαγγελέας θα μπορεί να προτείνει ποινή στον κατηγορούμενο πριν την άσκηση ποινικής δίωξης με δεδομένη την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς. Αν ο κατηγορούμενος το δεχθεί η υπόθεση δεν θα φθάνει στο ακροατήριο και η ποινή θα είναι η συμφωνηθείσα.
-Ποινική Διαπραγμάτευση.
Ο Εισαγγελέας, όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με επιτυχία, θα διαπραγματεύεται με τον κατηγορούμενο σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας και θα να έρχεται σε συμφωνία μαζί του για την ολική η μερική αποκατάσταση της ζημιάς και την ποινική του μεταχείριση. Δηλαδή θα του προτείνει μειωμένη ποινή.
Αναγκαία προϋπόθεση η ομολογία ενοχής από τον κατηγορούμενο.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από όλους τους παραπάνω θεσμούς τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ( ληστείες, βιασμοί, ανθρωποκτονίες και άλλα).
Οπως τόνισε ο καθηγητής πανεπιστημίου Θεοχάρης Δαλακούρας, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας » η αναμόρφωσή του συζητείται εδώ και 30 χρόνια, από το 1991 και τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν γίνει 50 τροποποιήσεις. Παρ όλα αυτά ο Κώδικας παραμένει αναποτελεσματικός».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου -Τι ισχύει για τους ΟΤΑ"

Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού: Από μικρός έπιανε πουλιά στον αέρα

Συνέχεια στα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» δίνει ο Αρκάς με ένα νέο σκίτσο που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Στο σκίτσο ο Αρκάς παραθέτει έναν διάλογο του πρωθυπουργού όταν ήταν μικρός με έναν συμμαθητή του τον οποίο και διαβεβαιώνει ότι θα γίνει πρωθυπουργός επειδή πιάνει πουλιά στον αέρα... 

arkas8_3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού: Από μικρός έπιανε πουλιά στον αέρα"

Ντιμιτρόφ: «Υπογράψαμε στη «μακεδονική» γλώσσα την συμφωνία με την Αναγνωστοπούλου»!

Συμφωνία υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 08.03.2019, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών.

Μια συμφωνία η οποία όπως τόνισε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ υπογράφτηκε σε τρεις γλώσσες: «Την ελληνική, την μακεδονική και την αγγλική«…

ΝτιμιτρόφΝτιμιτρόφ

Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ για την υπογραφή της συμφωνίας
Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. «Μετά την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε σήμερα μία ακόμα ιστορική συμφωνία, το άνοιγμα μίας νέας συνοριακής διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, που έχει μεγάλη συμβολική αλλά και πρακτική σημασία γιατί θα βοηθήσει την ανάπτυξη αυτής της περιοχής και από τις δύο πλευρές των συνόρων» ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ.

Η συμφωνία υπογράφηκε σε τρεις γλώσσες. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η γλώσσα της χώρας του που ομιλείται από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και τη διασπορά της χώρας δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες. «Είναι επίσης ιστορική (σ.σ. η συμφωνία για τη νέα συνοριακή δίοδο) γιατί για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή το όνομα και οι ορολογίες που έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που την υπογράψαμε στις τρεις γλώσσες, στην ελληνική, τη μακεδονική και την αγγλική γλώσσα. Η μακεδονική γλώσσα, και είναι σημαντικό για μας, που ομιλείται από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και τη διασπορά μας και, όπως έχει συμφωνηθεί με το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες» ανέφερε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Η Σία Αναγνωστοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Ντιμιτρόφ, για τη συνεργασία και τη συζήτηση που είχαμε, να χαιρετίσω την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για διάνοιξη διόδου, μίας νέας διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, στην περιοχή Λαιμός. Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία βασίζεται στις διατάξεις της ιστορικής συμφωνίας την οποία υπογράψαμε, της μεγάλης, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και της βαλκανικής χερσονήσου» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ο κ. Ντιμιτρόφ υποδέχτηκε και ξενάγησε την Σία Αναγνωστοπούλου στην Βόρεια Μακεδονία. Δείτε τις φωτογραφίες…

Ντιμιτρόφ
Συνάντηση και με Ζάεφ η Αναγνωστοπούλου
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε ακόμη στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, στην επίσκεψή της αυτή στα Σκόπια συνοδεύεται από τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχει, επίσης και ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτης Παυλόπουλος και άλλα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.
Φωτογραφίες: Reuters
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντιμιτρόφ: «Υπογράψαμε στη «μακεδονική» γλώσσα την συμφωνία με την Αναγνωστοπούλου»!"

Επίθεση της ΝΔ για το Μάτι με βίντεο: Η Εισαγγελία καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης

Η ΝΔ δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες σχετικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η Πειραιώς, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι το πόρισμα της Εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής για το πόρισμα:

« 1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μία σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.

2. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.

3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.

4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν

Η ΝΔ, στο βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα, υπενθυμίζει το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, όπως σημειώνει, να συγκαλύψει τις ευθύνες της.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε στις 26 Ιουλίου 2018, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού με «πειστήρια» ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα του Διαστημικού Οργανισμού του Νίκου Παππά.

«Μετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι' αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε, υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΝΔ:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση της ΝΔ για το Μάτι με βίντεο: Η Εισαγγελία καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης"

Μέι: Μπορεί να μη φύγουμε ποτέ από την ΕΕ, αν απορριφθεί η συμφωνία αποχώρησης

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να προχωρήσουν, στηρίζοντας την συμφωνία της για το Brexit, στην κρίσιμη ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη, σε ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα σε εργαζόμενους μίας εταιρείας ενέργειας στο λιμάνι του Γκρίμσμπι.

Η συγκεκριμένη περιοχή (Λίνκολνσαϊρ) ανήκει στις βρετανικές επαρχίες με το μεγαλύτερο ποσοστό ευρωσκεπτικιστών, όπου οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα του 2016 υποστήριξαν την αποχώρηση σε ποσοστό 71,45%.

Η Τ. Μέι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέφυγε να αποδεχτεί οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη για την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ή να προσφέρει ενδείξεις για το τι θα κάνει αν απορριφθεί η συμφωνία της από το κοινοβούλιο, αντίθετα, ζήτησε από την ΕΕ να προβεί σε νέες παραχωρήσεις για τις εγγυήσεις σχετικά με το ιρλανδικό backstop.

Όπως δήλωσε στους εργαζόμενους, σε περίπτωση που καταψηφιστεί το σχέδιο της συμφωνίας της την Τρίτη, το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα και καθυστέρηση και φυσικά το ενδεχόμενο να αποκλειστεί εξολοκλήρου ή να υπάρξει ένα πιο ήπιο Brexit. «Αν επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο ίσως να μην αποχωρήσουμε καθόλου από την ΕΕ» είπε και πρόσθεσε: «Το μήνυμά μου στους βουλευτές που συμφωνούν μαζί μου ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε κάτι τέτοιο είναι απλό: ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το αποφύγουμε είναι να στηρίξουμε την Τρίτη την συμφωνία που εξασφάλισε η κυβέρνηση με την ΕΕ. Ας το κάνουμε».

Οι πρώτες αντιδράσεις στην ομιλία της Μέι ήταν επικριτικές, καθώς μέλη του Εργατικού κόμματος δήλωσαν ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο και ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Βουλευτές του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας είπαν ότι θα πρέπει να αποδεχθεί πως η κρίση γύρω από το Brexit οφείλεται στην δική της αδιαλλαξία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέι: Μπορεί να μη φύγουμε ποτέ από την ΕΕ, αν απορριφθεί η συμφωνία αποχώρησης "

Μηχανική βλάβη στο πλοίο «Nήσος Μύκονος»

Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε στο επιβατηγό οχηματωγό πλοίο «Nήσος Μύκονος» στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα με 1262 επιβάτες για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα.

Στο πλοίο επιβαίνουν επίσης 166 IX οχήματα 35 φορτηγά και 35 δίκυκλα

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηχανική βλάβη στο πλοίο «Nήσος Μύκονος»"

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Δημήτρης Ζάχος: Είχε μείνει άστεγος μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Ο ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών, Δημήτρης Ζάχος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Ο γνωστός ερμηνευτής τον Ιούνιο του 2018 είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό και είχε μείνει άστεγος, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Μάτι.

Ο γιος του, είχε περιγράψει στην εφημερίδα Espresso, τις δύσκολες στιγμές που έζησαν ως οικογένεια. «Δεν απέμεινε τίποτα από το σπίτι της αδερφής μου. Φοβηθήκαμε ότι δεν θα ήμασταν ποτέ ξανά ενωμένοι σαν οικογένεια. Ήταν τέτοια η μανία που τρέχαμε πανικόβλητοι να σωθούμε. Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα. Εγώ μαζί με τη δική μου οικογένεια πήραμε τον πατέρα μου και φύγαμε να σωθούμε. Δεν έχουμε ούτε ρούχα ούτε τίποτα. Αφήσαμε τα πάντα εκεί και κάηκαν».

Ο Δημήτρης Ζάχος διέγραψε μια τεράστια και λαμπρή πορεία στο χώρο του δημοτικού τραγουδιού και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερες ερμηνευτές του. Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι το «Ιτιά ιτιά».



hqdefault-1

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Δημήτρης Ζάχος: Είχε μείνει άστεγος μετά την πυρκαγιά στο Μάτι"

Αριθμοί-σοκ: 263 παραβάσεις μέσα σε 48 ώρες σε σχολικά λεωφορεία στην Αττική

Σε 585 ελέγχους σχολικών λεωφορείων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2019, σε ειδική εξόρμηση στο λεκανοπέδιο για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, βεβαιώθηκαν συνολικά 263 παραβάσεις.

Ειδικότερα, 186 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 11 για μη χρήση - έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 11 για μη αναγραφή ορίου ταχύτητας, 4 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, 3 για φθαρμένα ελαστικά και 48 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.


Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αριθμοί-σοκ: 263 παραβάσεις μέσα σε 48 ώρες σε σχολικά λεωφορεία στην Αττική "

«Έπεσε» η κυβέρνηση της Φινλανδίας - Εκλογές στις 14 Απριλίου

Στη δίνη πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Φινλανδία, καθώς παραιτήθηκε η κυβέρνηση της χώρας, μετά την αποτυχία ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας επί θητείας της.

Ο πρωθπουργός, Γιούχα Σίπιλα υπέβαλε την παραίτησή του, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Άντι Καϊκόνεν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κέντρου του Φινλανδού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο ζήτησε από την κυβέρνηση να παραμείνει ως υπηρεσιακή μέχρι τον σχηματισμό νέας.

Οι Φινλανδοί θα προσέλθουν στις κάλπες στις 14 Απριλίου .

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έπεσε» η κυβέρνηση της Φινλανδίας - Εκλογές στις 14 Απριλίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news