facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Λήξη της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Έληξε η αποχή των συμβολαιογράφων και από σήμερα 8 Ιανουαρίου, έπειτα από απόφαση που λήφθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους, δίνεται το «πράσινο φως» για χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτων, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία από την 1 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες και συμβολαιογράφοι χρησιμοποιούν το Φάκελο Μεταβίβασης μέσω του https://akinita.gov.gr θα λαμβάνουν μεταγραφή (ή δικαιολογημένη απόρριψη) εντός μίας εργάσιμης ημέρας αντί των πολύμηνων καθυστερήσεων.

Οι προϋποθέσεις για τη «μεταγραφή σε μία ημέρα» είναι, πρώτον, να μην εκκρεμεί προηγούμενη πράξη στο ίδιο ακίνητο και, δεύτερον, τα τέλη να πληρώνονται με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Τα γραφειοκρατικά βήματα μειώνονται αισθητά με τη χρήση του Φακέλου Μεταβίβασης, αφού καταργούνται 4 δικαιολογητικά:

1. Το πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΤΑΠ

2. Η έκδοση ΑΚΔ (Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος)

3. Η αίτηση προς καταχώριση

4. Η περίληψη συμβολαίου

Καταργείται επίσης και η φυσική παρουσία σε Κτηματολογικά Γραφεία για όσους κάνουν χρήση του Φακέλου Μεταβίβασης.

Τονίζεται, τέλος, ότι «κλειδώνει» ο Κωδικός Αριθμός ακινήτου (ΚΑΕΚ) για όσο διαρκεί η συναλλαγή, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια στις συναλλαγές.

Συνοπτικά, τα βήματα χρήσης της πλατφόρμας για τους συμβολαιογράφους:

  • Σύνδεση ως συμβολαιογράφος και πρόσκληση συμβαλλομένων
  • Διαλειτουργική άντληση δικαιολογητικών
  • Ψηφιακό αντίγραφο συμβολαίου χωρίς χειρόγραφες παραπομπές
  • Υπολογισμός τελών για τον αγοραστή
  • Καταχώριση πράξης στο Κτηματολόγιο
  • Παρακολούθηση πορείας της αίτησης σε πραγματικό χρόνο

Συνοπτικά, τα βήματα χρήσης της πλατφόρμας για τους πολίτες:

  • Σύνδεση ως πολίτης και αποδοχή της πρόσκλησης από τον συμβολαιογράφο
  • Επιλογή του ακινήτου προς πώληση από τον συμβαλλόμενο/πωλητή
  • Πληρωμή τελών από τον αγοραστή και καταχώρηση στο Κτηματολόγιο

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας: «Έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα εργαλείο με το οποίο απλουστεύουμε τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, μειώνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο και την ταλαιπωρία όλων των εμπλεκόμενων μερών». 

ΑΠΕ  /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Λήξη της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι "

Ζεφύρι: Διασωληνωμένη η 45χρονη που την πυρπόλησε ο σύζυγός της – Φέρει εγκαύματα στο 90% του προσώπου και του σώματός της

Στο 90% του προσώπου και του σώματός της φέρει εγκαύματα από το καυστικό υγρό η 45χρονη από το Ζεφύρι η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην νομάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», μετά από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, κατά το οποίο ο σύζυγός της την πυρπόλησε.

Η 45χρονη αρχικά είχε επαφή με το περιβάλλον και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ωστόσο επειδή η κατάστασή της επιδεινώθηκε, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί στο διαμέρισμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι, όταν ο 50χρονος άνδρας μετά από λογομαχία περιέλουσε τη σύζυγό του με εύφλεκτο υγρό μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά, ενώ στην προσπάθειά του να σώσει την αδερφή του τραυματίστηκε ελαφρά με εγκαύματα και ο εικοσάχρονος αδερφός της, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο

Ο 50χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, ενώ κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα άτομο με ιστορικό βιαιότητας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: Διασωληνωμένη η 45χρονη που την πυρπόλησε ο σύζυγός της – Φέρει εγκαύματα στο 90% του προσώπου και του σώματός της"

Αποβάλλεται δια παντός από το σχολείο του ο ένας εκ των θυτών του bullying στον 14χρονο μαθητή

Δια παντός αποβλήθηκε από το σχολείο του ένας εκ των θυτών του bullying σε 14χρονο μαθητή, στην Αγία Παρασκευή.

Το σχολείο σε επιστολή προς τους γονείς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μαθητές που δεν σέβονται τις αρχές δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας». Το θύμα της επίθεσης, επέστρεψε σήμερα στο σχολείο του, μαζί με τον πατέρα του και τον δικηγόρο της οικογένειας.

Το παιδί βρίσκεται ακόμα σε σοκ, όμως η συμβουλή του παιδοψυχολόγου που το παρακολουθεί, ήταν να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

Τον ακινητοποίησαν, τον λήστεψαν, τον λοιδώρησαν

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ανήλικοι ανάγκασαν τον 14χρονο αφού του πήραν τον σκύλο απειλώντας τον πως δεν θα τον δει ξανά, να τους ακολουθήσει ξυπόλητος, να γονατίσει και να μιλήσει σε δύο κοπέλες χυδαία.

Έπειτα, έστειλαν τα βίντεο στα social media του θύματος. Οι τρεις νεαροί φέρονται να τον απείλησαν πως θα τον μαχαιρώσουν αν μιλήσει σε κάποιον γι’ αυτό, ενώ ο ένας του είπε πως έχει όπλο και θα τον σκοτώσει. Τέλος τα τρία αγόρια, σύμφωνα με το φάκελο της υπόθεσης είπαν στον 14χρονο πως την προηγούμενη ημέρα, τη Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς, είχαν λερώσει το αυτοκίνητο του πατέρα του και είχαν πετάξει αβγά στο σπίτι του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποβάλλεται δια παντός από το σχολείο του ο ένας εκ των θυτών του bullying στον 14χρονο μαθητή"

Εξαφάνιση 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε ο σύντροφός της - Ομολόγησε φίλος του

Το πτώμα της 41χρονης εγκύου που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες φίλος του συντρόφου της ομολόγησε πως το έγκλημα έγινε από τον σύντροφο της άτυχης κοπέλας.

Υποστήριξε πως εκείνος του ζήτησε βοήθεια ώστε να εξαφανίσουν το πτώμα της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thessatoday η 41χρονη βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε ένα μπαούλο στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.

Τα ίχνη της 41χρονης γυναίκας είχαν χαθεί την Πρωτοχρονιά. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφός της προσπάθησε να διώξει τις όποιες υποψίες από πάνω του ισχυριζόμενος πως η 41χρονη του είχε αφήσει μήνυμα πριν εξαφανιστεί.

Μάλιστα ο ίδιος ισχυριζόταν πως συνέδραμε στις έρευνες των Αρχών και τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Η 41χρονη ήταν μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο και έγκυος στον τρίτο μήνα.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα από παντού από το σπίτι του συντρόφου της Γεωργίας. Βρήκαν και ταυτοποίησαν τα αποτυπώματα ατόμου με ποινικό παρελθόν.

Ακολούθως, εντόπισαν το άτομο αυτό που ήταν φίλος με το σύντροφο της Γεωργίας. Κατά την ανάκριση αυτός ομολόγησε ότι τη σκότωσε ο σύντροφός της και ότι του ζητήθηκε βοήθεια για τη μεταφορά του πτώματος.

Τι ισχυριζόταν ο ίδιος

«Ακούω πρώτη φορά σε εσάς πως με κατηγορούν στα social για δολοφόνο. Δεν θα δώσω σημασία στην παρούσα φάση. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε που είναι η Γεωργία, κανείς δεν ξέρει αν ζει ή όχι και οποιαδήποτε άλλη υπόνοια... να προσέχουν μη δημιουργήσουν ερωτηματικά και στραφούμε σε αυτούς. Δεν ξέρουμε ακόμη τι γίνεται», ανέφερε νωρίτερα ο σύντροφος της 41χρονης στο STAR.

«Θα κάνω μηνύσεις εκεί που πρέπει και προς πάσα κατεύθυνση. Το σημαντικό είναι πως έχουμε την παρουσία ανθρώπου μετά την έρευνα στο σπίτι. Υπάρχουν μαρτυρίες που ήμουν», πρόσθεσε.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαφάνιση 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε ο σύντροφός της - Ομολόγησε φίλος του "

Νομοσχέδια για τον αιγιαλό: Ψηφιακός εντοπισμός των αυθαιρέτων και φορολόγηση των πολυεθνικών

Δύο νομοσχέδια σχετικά με την διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού θα τεθούν προς συζήτηση, στο πλαίσιο της αυριανής (9.1.2024) συνεδρίασης του συμβουλίου, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο νομοσχέδιο αναφέρεται στον χειρισμό και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών και των θυγατρικών τους.

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό για περιλαμβάνει:
  • πλήρης & ψηφιακή καταγραφή δημόσιων εκτάσεων
  • αυστηρότεροι όροι παραχώρησης παραλίας
  • εξασφάλιση προσβασιμότητας πολιτών
  • τιμές διασφάλισης δημοσίου συμφέροντος
  • ψηφιακά εργαλεία εντοπισμού αυθαιρεσιών
  • νέες εικόνες & βίντεο με drones
  • δημιουργία πλατφόρμας καταγγελιών

Από την καταβολή ελάχιστου φόρου εισοδήματος με συντελεστή 15% εξαιρούνται:

  • Κρατικές οντότητες.
  • Διεθνείς οργανισμοί.
  • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.
  • Συνταξιοδοτικά ταμεία.
  • Το διεθνές ναυτιλιακό εισόδημα.

Ο κατάλογος των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων επεκτείνεται, ενώ οι δια ζώσεις δηλώσεις στην εφορία ελαττώθηκαν κατά περίπου 400.000 το 2023, λόγω της ψηφιακής υποβολής τους.

Για το 2024 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθιστά υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή ακόμη περισσότερων δηλώσεων.

Οι όροι παραχώρησης της παραλίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα γίνουν λιγότερο επιεικείς με εξασφάλιση και της προσβασιμότητας από την πλευρά των πολιτών, αλλά να υπάρχουν και τιμές οι οποίες θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον.

Η παραχώρηση δηλαδή προς εκμετάλλευση για τις παραλίες.

 

Θα μπορούν να γίνουν καταγγελίες για αυθαιρεσίες από την πλευρά των πολιτών. Ακόμα θα μπορούν να γίνουν συγκρίσεις στοιχείων με το 2011 για τυχόν παραβάσεις, μέσω χρήσης GPS, φωτογραφιών και καμερών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδια για τον αιγιαλό: Ψηφιακός εντοπισμός των αυθαιρέτων και φορολόγηση των πολυεθνικών"

«Θετικός στον στρεπτόκοκκο» ο 4χρονος που πέθανε στη Θεσσαλονίκη – Είχε μεταφερθεί από τη Θάσο

«Μου είπαν οι συνάδελφοι ότι ήταν θετικός στον στρεπτόκοκκο» αναφέρει για το τετράχρονο αγόρι που είχε μεταφερθεί με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, από τη Θάσο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στο MEGA και το Live News, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε: «Σε πολλές περιπτώσεις οι παιδίατροι λένε να περιμένουν δύο – τρεις μέρες. Άλλες φορές αυτό είναι επικίνδυνο. Η συμβουλή μας είναι ότι θα πρέπει να επισκέπτονται αμέσως τον γιατρό και να κάνει εκτίμηση ο γιατρός και να μην γίνεται η διάγνωση τηλεφωνικά».

Σε πολλές περιπτώσεις οι παιδίατροι λένε να περιμένουν δύο – τρεις μέρες. Άλλες φορές αυτό είναι επικίνδυνο. Η συμβουλή μας είναι ότι θα πρέπει να επισκέπτονται αμέσως τον γιατρό και να κάνει εκτίμηση ο γιατρός και να μην γίνεται η διάγνωση τηλεφωνικά.

Η «οδύσσεια» του 4χρονου

Το αγόρι είχε μεταφερθεί με εμπύρετη λοίμωξη αρχικά στο κέντρο υγεία του Πρίνου, στη Θάσο. Προηγήθηκε επίσκεψη στον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο κέντρο υγείας και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Η κατάστασή της αναπνευστικής του λειτουργίας όμως επιδεινώθηκε και το παιδί χρειάστηκε να διασωληνωθεί, αν και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από το νοσοκομείο της Καβάλας κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου τα ξημερώματα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η νεκροψία αναμένεται να δώσει τις απαντήσεις σχετικά με το τι έχει συμβεί.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θετικός στον στρεπτόκοκκο» ο 4χρονος που πέθανε στη Θεσσαλονίκη – Είχε μεταφερθεί από τη Θάσο"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και κρύο την Τρίτη

Άστατος θα είναι ο καιρός με πιθανόν έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα στο Νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την ανατολική νησιωτική χώρα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά κυρίως της δυτικής Αττικής.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά πιθανόν να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς (εκτιμώμενο υψόμετρο 800μ.).
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στις Κυκλάδες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στο Νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες πιθανόν να είναι έντονα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (εκτιμώμενο υψόμετρο 600μ.).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και κρύο την Τρίτη"

Ηράκλειο: "Έσβησε" η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ...

Την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το 17χρονο κορίτσι που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ κι ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το κορίτσι, έπειτα από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, είχε διαγνωσθεί εγκεφαλικά νεκρό...

Η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη εξ αρχής με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή όλο αυτό το διάστημα.

Η είδηση θανάτου της έχει σκορπίσει ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς και φίλους που όλες αυτές τις ημέρες  περίμεναν να γίνει το θαύμα...

O διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο, Ανέστης Κιούλπαλης, είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορείς να “καταπιείς” θανάτους νεαρών παιδιών. Είναι τραγικό αλλά δυστυχώς συμβαίνουν κ αυτά. Το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό ήδη και διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της την Πρωτοχρονιά και περιμέναμε να οδηγηθεί και φυσικά στον θάνατο το οποίο έγινε χθες το βράδυ. Δεν συνήλθε ποτέ το παιδί», είπε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 17χρονη μαθήτρια βρισκόταν σε σχολική εκδρομή όταν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου έφαγε βούτυρο, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένιωσε αμέσως δυσφορία και έτρεξε στο δωμάτιό της ώστε να κάνει ένεση αδρεναλίνης, η οποία όμως δεν πρόλαβε να δράσει. Στο δωμάτιό της την βρήκαν χωρίς σφυγμό συμμαθητές και καθηγητές. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφτασε δίχως καθυστέρηση, ενώ η 17χρονη είχε ήδη υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: "Έσβησε" η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ... "

Λογαριασμοί ρεύματος: Ξεχάστε έναντι και εκκαθαριστικούς, έτσι θα γίνονται οι μετρήσεις

Οι αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος έρχονται σχεδόν μαζί και με τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος. Συγκεκριμένα τις αλλαγές αυτές τις είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στην ουσία, μαζί με τα νέα χρωματιστά τιμολόγια, καταργούνται οι εκκαθαριστικοί και οι έναντι λογαριασμοί, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει κάθε μήνα το ρεύμα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να πληρώνουν τις κιλοβατώρες που πραγματικά έχουν καταναλώσει και όχι... «κατά προσέγγιση».

«Δώσαμε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και από τους πρώτους μήνες του 2024, θα δούμε σε ποιο μήνα θα γίνει, ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον κάθε μήνα, έχουμε λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Διαχειριστή ότι διαθέτει το προσωπικό για τις επισκέψεις σε όλα τα ρολόγια ανά την επικράτεια», είχε αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας.

Τονίζεται ότι με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος με κατά προσέγγιση χρεώσεις και θα γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών.

Οι αλλαγές που έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος

Αυτή τη στιγμή η καταμέτρηση γίνεται σε τέσσερις μήνες, με αποτέλεσμα ένας πάροχος ο οποίος εκδίδει τρεις έναντι μηνιαίους λογαριασμούς πριν τον εκκαθαριστικό.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής πληρώνει για τρεις μήνες «κατά προσέγγιση» και τον τέταρτο μήνα πληρώνει την πραγματική κατανάλωση.

Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες της ΔΕΗ που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, ενώ στην περίπτωση των έγχαρτων λογαριασμών της δημόσιας επιχείρησης (που είναι διμηνιαίοι), οι έναντι και οι εκκαθαριστικοί εναλλάσσονται.

Από τους πρώτους μήνες του 2024 η καταμέτρηση θα γίνεται κάθε μήνα έτσι ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να πληρώνουν «φουσκωμένους» εκκαθαριστικούς ή έναντι λογαριασμούς ρεύματος.

Πράσινα, μπλε, κίτρινα, πορτοκαλί - Τι ισχύει με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος
  • Πράσινα τιμολόγια, που θεσπίστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο και στα οποία θα μεταπέσει το σύνολο των καταναλωτών – εκτός αν δηλώσουν διαφορετική επιλογή στον προμηθευτή τους). Οι χρεώσεις του πράσινου τιμολογίου θα ανακοινώνονται από κάθε προμηθευτή την 1η του μήνα και θα είναι και εύκολα και άμεσα συγκρίσιμες μεταξύ τους.
  • Μπλε τιμολόγια, με σταθερή τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας για όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης (π.χ. ένας χρόνος). Το βασικό πλεονέκτημα του μπλε τιμολογίου είναι ότι ο καταναλωτής προστατεύεται από πιθανή άνοδο των τιμών. Από την άλλη, αν οι τιμές υποχωρήσουν, ο καταναλωτής δεν θα επωφεληθεί καθώς η χρέωση του μπλε τιμολογίου θα παραμείνει ίδια. Τις τελευταίες εβδομάδες αναπτύχθηκε ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών στα σταθερά τιμολόγια, με προσφορές που αρχίζουν κάτω και από τα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κίτρινα τιμολόγια, τα οποία είναι κυμαινόμενα και ακολουθούν τη διακύμανση των τιμών στη διεθνή και ελληνική αγορά. Οι χρεώσεις ανακοινώνονται είτε εκ των προτέρων, δηλαδή στην αρχή του μήνα κατανάλωσης, είτε εκ των υστέρων. Οι καταναλωτές που θα τα επιλέξουν, θα έχουν όφελος αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των τιμών ή αντίστροφα θα επιβαρυνθούν αν οι τιμές ανέβουν.
  • Πορτοκαλί τιμολόγια, με διαφορετικές χρεώσεις ανά χρονική ζώνη και τα οποία απευθύνονται σε όσους έχουν έξυπνο μετρητή.

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Λογαριασμοί ρεύματος: Ξεχάστε έναντι και εκκαθαριστικούς, έτσι θα γίνονται οι μετρήσεις "

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως, σαρώνει η υποπαραλλαγή JN.1

Συνεχίζει να αυξάνεται η δραστηριότητα της COVID-19 παγκοσμίως, με την υποπαραλλαγή JN.1 να θεωρείται πως είναι πλέον η πιο ευρέως κυκλοφορούσα παραλλαγή του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη και ο ιατρός Γιάννης Ντάνασης.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η JN.1 προκαλεί σοβαρότερη νόσηση.

Όπως σημειώνουν στο άρθρο τους, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2024, η JN.1 εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει περίπου 62% (εύρος 55-68%) από όλες τις παραλλαγές SARS-COV-2, με αύξηση από τον εκτιμώμενο επιπολασμό 44% (εύρος 39-50 %) πριν από δύο εβδομάδες. Το CDC παρατηρεί επίσης αύξηση του επιπολασμού της JN.1 στους διεθνείς ταξιδιώτες και τα επίπεδα των ιογενών λυμάτων, καθώς και στις περισσότερες περιοχές παγκοσμίως. Οι νέες διαγνώσεις COVID-19, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όμως λοιμώξεις από τον COVID-19 προκαλούν πλέον λιγότερο συχνά σοβαρότερες νοσήσεις από ό,τι νωρίτερα στην πανδημία.

Τα επίπεδα μόλυνσης που μετρήθηκαν με τη χρήση των λυμάτων και της θετικότητας των διαγνωστικών τεστ, τα οποία καταγράφουν τόσο συμπτωματικές όσο και ασυμπτωματικές λοιμώξεις, είναι υψηλότερα από το προηγούμενο έτος (που σήμερα εκτιμάται ότι είναι ~ 27% και ~ 17% υψηλότερα, αντίστοιχα). Τα επίπεδα ιού των λυμάτων, ειδικότερα, έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκριτικά, η ιατρική παρακολούθηση της COVID-19, όπως τα ποσοστά επίσκεψης σε τμήματα επειγόντων περιστατικών, έχουν επίσης αυξηθεί, αλλά σε μικρότερο βαθμό και παραμένουν 21% χαμηλότερα από ό,τι το προηγούμενο έτος, σημειώνεται στο άρθρο. Επιπλέον, ο αριθμός των νοσηλειών COVID-19 είναι 22% χαμηλότερος συγκριτικά με το προηγούμενο έτος και το ποσοστό των συνολικών θανάτων που σχετίζονται με το COVID-19 είναι 38% χαμηλότεροι.

Αυτή η μεταβολή της σχέσης μεταξύ των επιπέδων μόλυνσης και της σοβαρότητας της ασθένειας σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα ανοσολογικής προστασίας που παρέχονται από εμβόλια, προηγούμενη μόλυνση ή και τα δύο. Πάνω από το 97% των ανθρώπων έχουν φυσικά ή επαγόμενα από εμβόλια αντισώματα κατά του ιού που προκαλεί το COVID-19 (SARS-CoV-2). Αυτή η ανοσολογική προστασία μπορεί να εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου, αλλά τείνει να διαρκεί περισσότερο για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών παρά για την πρόληψη λοιμώξεων.

Κατά το CDC, είναι σημαντικό να υπενθυμιστεί ότι το COVID-19 και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του Covid-19, όπως το long Covid, παραμένουν σημαντικές απειλές για τη δημόσια υγεία, ειδικά για τους ανθρώπους που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Μερικά παραπάνω στατιστικά στοιχεία και οδηγίες:

  • Οι νοσηλείες λόγω COVID-19 αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 20,4% την εβδομάδα που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου 2023. Την ίδια περίοδο, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12,5%, με τους θανάτους από COVID-19 να αντιπροσωπεύουν το 3,6% των συνολικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Τα επίπεδα ιικής δραστηριότητας των λυμάτων, ένα σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση αυξήσεων μετάδοσης του COVID-19 στην κοινότητα, είναι επί του παρόντος υψηλά και αυξάνονται σε όλες τις περιοχές. Στις 25 Δεκεμβρίου 2023, το 66% των δειγμάτων λυμάτων είχαν JN.1 ως κυρίαρχη υποπαραλλαγή, από 58% την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Η JN1.1 δεν αυξάνεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή είναι η πιο διαδεδομένη υποπαραλλαγή σε όλο τον κόσμο, αφού είναι η κυρίαρχη υποπαραλλαγή στην Ευρώπη και ανεβαίνει κατακόρυφα στην Ασία.
  • Κατά το CDC, δεν είναι αρκετοί Αμερικανοί εμβολιασμένοι, αφού μόνο το 8% των παιδιών και το 19% των ενηλίκων έχουν λάβει το επικαιροποιημένο εμβόλιο COVID-19. Μόνο το 38% των ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και άνω αναφέρουν ότι έχουν λάβει αυτό το εμβόλιο, κάτι που είναι ανησυχητικό, δεδομένου ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας από τον COVID-19. Τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον COVID-19 αναμένεται να αυξήσουν την προστασία έναντι της JN.1, όπως κάνουν και έναντι άλλων υποπαραλλαγών, βοηθώντας στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.
  • Οι ακόλουθες ενέργειες μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε εσάς και τους αγαπημένους σας έναντι του σοβαρού COVID-19: Ελέγξτε εάν εμφανίζετε αναπνευστικά συμπτώματα ή εάν εκτίθεστε σε κάποιον που έχει COVID-19. Μιλήστε με τον γιατρό σας, σχετικά με τη θεραπεία εάν είστε θετικοί και διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρό COVID-19.Η βελτίωση της ποιότητας του αέρα των εσωτερικών χώρων σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης της εξάπλωσης. Μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλους τρόπους μείωσης της εξάπλωσης, όπως τη χρήση μάσκας, το συχνό πλύσιμο των χεριών και την αύξηση της απόστασης, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως, σαρώνει η υποπαραλλαγή JN.1"

Ρομά κατηγορούμενος για φόνο απήγαγε το 20 μηνών παιδί του υπό την απειλή μαχαιριού

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα εκτυλίχθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας, όπως ένας Ρομά άντρας, κατηγορούμενος για φόνο, απήγαγε το περίπου 20 μηνών παιδί του με την απειλή μαχαιριού.

Τελικά ο άντρας εντοπίστηκε πεζός με το βρέφος στην αγκαλιά του στην πόλη της Καρδίτσας και όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το παιδί και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές.

Το βρέφος έχει επιστρέψει στη μητέρα του και είναι καλά στην υγεία του.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον άντρα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά κατηγορούμενος για φόνο απήγαγε το 20 μηνών παιδί του υπό την απειλή μαχαιριού"

Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στη Θεσπρωτία

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, πορτοκαλιές και λεμονιές στον κάμπο της Σκάλας Φιλιατών στη Θεσπρωτία βρίσκονται κάτω από τα νερά του ποταμού Καλαμά, ο οποίος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπερχείλισε.

Κλειστός τα μεσάνυχτα είναι και ο επαρχιακός δρόμος Νεράιδας-Σαγιάδας, από το 8ο μέχρι το 12ο χλμ, καθώς το οδόστρωμα έχει πλημμυρίσει από τον Καλαμά.

Στον Νομό Ιωαννίνων από το πρωί επιχειρούν σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο 12 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας για την απομάκρυνση βράχων και φερτών υλικών από δρόμους, αλλά και για τη ρίψη αλατιού στις περιοχές του Μετσόβου, του Ζαγορίου, της Κόνιτσας όπου χιόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στη Θεσπρωτία"

Κεραμέως: Με επιστολική ψήφο και όσοι κατοικούν στην Ελλάδα

Τον φάκελο που περιέχει τα ψηφοδέλτια καθώς και οδηγίες για την επιστολική ψήφο παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. Η ρύθμιση εξασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου, ενώ ο φάκελος, σύμφωνα με την υπουργό, πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα Σάββατο 8 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ανοίξει πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να δηλώσουν οι Έλληνες πολίτες ότι επιθυμούν να επιλέξουν την επιστολική ψήφο.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι η ρύθμιση αφορά και τους απόδημους αλλά και τους κατοίκους της Ελλάδας. «Άρουμε όλα τα εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου», είπε η υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας πως διευκολύνονται πολλές κατηγορίες συμπολιτών με την ρύθμιση αυτή, όπως εποχικοί εργαζόμενοι, φοιτητές κ.ά.

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, είπε πως έρχονται 16.521 ενώ ήδη έχει βγει η πρώτη και προχωρά η επόμενη για τους διοικητές νοσοκομείων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Με επιστολική ψήφο και όσοι κατοικούν στην Ελλάδα"

Ρομά περιέλουσε τη σύζυγό του με εύφλεκτο υλικό και της έβαλε φωτιά μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους στο Ζεφύρι

Σοκ στο Ζεφύρι, όπου νωρίς σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 07:50, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 30, μέσα σε οικία οικογένειας Ρομά ο 51χρονος σύζυγος περιέλουσε τη γυναίκα του με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά.

Η 45χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή της αναφέρουν πως επικοινωνεί, έχει εγκαύματα σε όλο το πρόσωπο και στο σώμα, ενώ θα διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών στο τμήμα της πλαστικής χειρουργικής, καθώς ο Ερυθρός Σταυρός δεν διαθέτει.

Εκτιμάται ότι ο άντρας της την περιέλουσε πιθανότατα με πετράλαιο.

Εγκαύματα φέρει και ο αδερφός της, ο οποίος μεταφέρεται επίσης σε νοσοκομείο.

Ο δράστης έχει συλληφθεί και μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα.

Εντός της οικίας υπήρχαν και δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία, όπως αναφέρουν, δεν φέρουν τραύματα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά περιέλουσε τη σύζυγό του με εύφλεκτο υλικό και της έβαλε φωτιά μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους στο Ζεφύρι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news