facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις - Η υποστήριξη του PKK το πρόσχημα

Τραβάει κι άλλο το - ήδη τεντωμένο - σκοινί η Άγκυρα, καλώντας τον πρέσβη της Αθήνας στην Τουρκία, Χριστόδουλο Λάζαρη, για εξηγήσεις. «Η υποστήριξη στις διαδηλώσεις του PKK», η επίσημη δικαιολογία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έτσι ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις «ευκαιρίες που παρέχει η χώρα του σε τρομοκρατικές οργανώσεις και για τη διαδήλωση του PKK έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Όπως υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο, στον κ. Λάζαρη αναφέρθηκε ότι «οι προαναφερθείσες τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η ταυτότητα της Ελλάδας ως ασφαλούς καταφυγίου έχει αυξηθεί για τους κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Στον Έλληνα πρέσβη τονίστηκε ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει πόλος έλξης τρομοκρατικών ομάδων, με του Τούρκους να κάνουν σύγκριση με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία.

Στον κ. Λάζαρη εκφράστηκαν παράλληλα οι ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα

Τονίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου - Ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρή κρίση

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ σε ομηρία»

Ο ίδιος κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ την Ελλάδα, ότι στέκεται εμπόδιο στις σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ. «Η συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ σε θέματα ασφάλειας, άμυνας, μετανάστευσης και ενέργειας δεν μπορεί να ενισχυθεί λόγω στις στάσεις των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων ηγετών».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», κατέληξε.

Δεν σταματά να προκαλεί η Άγκυρα - 45 παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα σε νέο «ρεσιτάλ» παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο προχώρησαν και σήμερα Παρασκευή (3/6) οι Τούρκοι, με υπερπτήσεις drones στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν συνολικά 45 παραβιάσεις (39 από drones, 6 από τα μαχητικά) και 7 παραβάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις - Η υποστήριξη του PKK το πρόσχημα"

Μενίδι - Οπαδική βία: Συνελήφθησαν και οι δύο δράστες που άρπαξαν και ξυλοκόπησαν ανήλικο

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του 24χρονου, που κατηγορείται για αρπαγή και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκου με οπαδικά κίνητρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν και τον 23χρονο συνεργό του.

Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δύο συλληφθέντες χθες το βράδυ προσέγγισαν μια παρέα ανηλίκων στην περιοχή των Αχαρνών και με χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν έναν εξ αυτών να επιβιβασθεί σε αυτοκίνητο, ενώ με την απειλή μαχαιριού απομάκρυναν τους άλλους. Στη συνέχεια, οδήγησαν τον ανήλικο σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου του έσκισαν τα ρούχα και τον χτύπησαν.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι - Οπαδική βία: Συνελήφθησαν και οι δύο δράστες που άρπαξαν και ξυλοκόπησαν ανήλικο"

Τούρκος αναπληρωτής ΥΠΕΞ: Δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Ελλάδα

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας συνεχίζεται καθημερινά, με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον ίδιο τον “σουλτάνο” να κατηγορούν τη χώρα μας και να εξαπολύουν απειλές σε βάρος της. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊματσί, έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία». Μάλιστα, ο Καϊματσί απείλησε ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση».

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι, «ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιασδήποτε άλλης χώρας. Γιατί καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της ΕΕ. Κανένα άλλο κράτος – μέλος δεν μπορεί να συμβάλει όσο η Τουρκία στο σεβασμό όλων των χρωμάτων, όλων των διαφορών, της συνύπαρξης και της σταθερότητας στην ΕΕ».
 
Τσελίκ: Να προσέχει η Ελλάδα τα λόγια της για τα δικαιώματα της Τουρκίας 

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις.

Ο Τσελίκ κάλεσε την Ελλάδα “να προσέχει τα λόγια της” όταν αναφέρεται στα δικαιώματα της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» και επανέλαβε ότι η χώρα μας “προτιμά την παράνομη λύση της στρατιωτικοποίησης των νησιών”, αντί να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP: «Οι δηλώσεις της Ελλάδας για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας είναι απαράδεκτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διαμαρτυρόμενη για την Τουρκία σε άλλες χώρες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά τον παράνομο τρόπο, με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος αναπληρωτής ΥΠΕΞ: Δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Ελλάδα"

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πάνω από 30 τραύματα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Περισσότερα από 30 τραύματα είχε στο σώμα του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, που δέχθηκε δολοφονική οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπως προέκυψε από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τα τέσσερα από αυτά τα τραύματα ήταν στο κεφάλι ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πάνω από 30 τραύματα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι του Reuters που κατευθύνονταν στο Σεβεροντονέτσκ

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πορείας προς το Σεβεροντονέτσκ που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, με την μισή πόλη να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση, οι δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά στην ανατολική Ουκρανία ενώ ο οδηγός τους, τον οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σκοτώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν στοχοθετήθηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το Σεβεροντονέτσκ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πηγή αυτήν, οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν «σε ένα όχημα που τους παραχώρησαν οι αυτονομιστές, το οποίο οδηγούσε ένας οδηγός που τους παρείχαν οι αυτονομιστές».

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, τουλάχιστον εννέα δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στο εμπόλεμο πεδίο κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με απολογισμό των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Σημειώνεται, ότι ο πιο πρόσφατος θάνατος δημοσιογράφου στα ουκρανικά πεδία μαχών, ήταν η απώλεια του 32χρονου Γάλλου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι του Reuters που κατευθύνονταν στο Σεβεροντονέτσκ"

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δυο ψαράδες που κατηγορούνται για το θάνατό του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο ψαράδες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη.

Οι δυο ψαράδες που είναι αδέρφια απολογούνταν από τις 11 το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή Χαλκίδας που τους έκρινε προφυλακιστέους.

Ο Σήφης Βαλυηράκης είχε βρεθεί νεκρός από το Λιμενικό στις 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας ενώ το σώμα του 78χρονου άνδρα είχε βρεθεί στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή  «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων».

Φορούσε καταδυτική στολή και είχε βρεθεί περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος του, ενώ από την πρώτη σριγμή υπήρχαν καταθέσεις που υποστήριζαν πως είχε διαπληκτιστεί με κάποιους ψαράδες.

Αθώος δήλωνε ο ένας εκ των δυο ψαράδων

Αθώος είχε δηλώσει ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεσή του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ανοιχτά της Ερέτριας.

Η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ επέμενε ότι τα δύο αδέρφια είναι υπεύθυνα για τον θάνατό του με τους ίδιους να το διαψεύδουν.

Ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με το περαστικό. Υποστηρίζει ότι την ημέρα του θανάτου του δεν είχαν πάει για δουλειά μαζί με τον αδερφό του, ήταν στο σπίτι με συγγενείς τους και κάνει λόγο για ψευδομάρτυρα.

«Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στην θάλασσα… Τώρα πως μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Είχε απαντήσει μάλιστα και για τους ισχυρισμούς ότι το αυτοκίνητό του ήταν στο λιμάνι. «Δεν είχα πάει στο λιμάνι με το αυτοκίνητό μου. Και δεν είναι το αυτοκίνητό μου. Και ένας μάρτυρας πήγε και είπε γιατί έχει το βαρκάκι του δίπλα σε μένα εκείνη την ημέρα, ότι ”μπορεί ναι, μπορεί να είναι δικό μου” δεν ξεχωρίζεται αυτοκίνητο».

Από την άλλη η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη θεωρούσε υπεύθυνους για τον θάνατο του 78χρονου στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τους δύο ψαράδες..

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δυο ψαράδες που κατηγορούνται για το θάνατό του"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πάνω από 100 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής καλούνται ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις

Πάνω από 100 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις για τη μεγάλη φωτιά του περσινού καλοκαιριού στη Βαρυμπόμπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής που φέρεται ότι θα κληθούν θα είναι 107.

Στα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για τη φωτιά, αναφέρεται ότι δεν υπήρχε εναέρια επιτήρηση, η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν καθυστερημένη, ενώ αποδίδονται ευθύνες για τη μεγάλη αναζωπύρωση της επόμενης ημέρας.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πάνω από 100 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής καλούνται ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις"

Λοβέρδος: Τέλος τα παραμύθια, το έγγραφο το έδωσα εγώ στην Προανακριτική με το όνομά μου μέσα

Με ανάρτησή του στα social media, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την παρουσία του ονόματός του σε έγγραφο του FBI.

Όπως γράφει ο ίδιος «τέλος στα παραμύθια: το έγγραφο της 25.5.2017, μεταφρασμένο από την Ελ.Τουλουπάκη με το όνομά μου μέσα, εγώ το έδωσα πρώτος στην Προανακριτική και τον Α.Π. στις 27.2.2020. Το έκρυβαν γιατί αποκαλυπτόταν η παρανομία τους, μάρτυρας στις ΗΠΑ να καταθέτει κουκουλοφόρος στην Ελλάδα».

Δείτε την ανάρτησή του:



Γνωστό και μέρος της δικογραφίας για τη Novartis ήδη από το 2020 το έγγραφο που καταγγέλλει ως «κρυμμένο» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η σκευωρία Novartis και ο παραδικαστικός μηχανισμός Ρασπούτιν με καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα απόκρυψης εγγράφου, το οποίο ωστόσο είναι γνωστό στο πανελλήνιο τουλάχιστον από το 2020.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της νομικής υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, πληροφοριακή έκθεση του FBI, που περιείχε αναφορά προστατευόμενου μάρτυρα για χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου με 20.000 ευρώ, αλλοιώθηκε κατά τη μετάφραση και αφαιρέθηκε το όνομα του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνωστό, δημοσιευμένο και μέρος της δικογραφίας από τον Ιούνιο του 2020.

Τότε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατέθεσε στην Προανακριτική επιτροπή που ερευνούσε τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έγγραφα των αμερικανικών αρχών, τα οποία επιβεβαίωναν πως οι μάρτυρες του FBI και οι «κουκουλοφόροι» της Αθήνας ήταν τα ίδια πρόσωπα -γεγονός παράνομο.

Το πακέτο εγγράφων που προσκόμισε ο κ. Αγγελής περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, πληροφοριακά έγγραφα του FBI με ημερομηνία: 29.12.2016, 18.1.2017, 25.5.2017, 22.6.2017, 1.8.2017, 2.8.2017, 7.11.2017, 13.12.2017, 23.1.2018.

Δύο από τις εκθέσεις (29.12.2016 και 25.5.2017) περιέχουν το απόσπασμα περί χρηματισμού με ποσό 20.000 ευρώ. Η πρώτη ωστόσο δεν περιλαμβάνει όνομα, ενώ η δεύτερη έκθεση προσθέτει το όνομα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Βέβαια, όλα αυτά είναι γνωστά, καθώς έτυχαν ευρείας δημοσιογραφικής κάλυψης, τα διάβασαν τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής και έγιναν μέρος της σχετικής δικογραφίας. Για παράδειγμα, δημοσίευμα της «Αυγής» έγραφε στις 3.6.2020: «Σε δύο από τα έγγραφα του FBI αναφέρεται πληρωμή τοις μετρητοίς και σε είδος προς κυβερνητικούς αξιωματούχους! Ανάμεσα σ’ αυτούς που καταγγέλλονται είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο Γιώργος Πατούλης και ο Νίκος Μανιαδάκης! Μάλιστα, για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρεται ότι πήρε 20.000 ευρώ για συγκεκριμένο φάρμακο της Novartis» (σ.σ. δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της «Αυγής»).

Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργείται ευλόγως η απορία: Γιατί να επιχειρηθεί σήμερα να αποσιωπηθεί-αλλοιωθεί ένα έγγραφο που είναι γνωστό στο πανελλήνιο, δημοσιευμένο σε site και εφημερίδες και κομμάτι δικογραφιών ήδη από το 2020; Η απάντηση πιθανότατα θα δοθεί από την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών.

Άλλωστε, και πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, δίνοντας διευκρινίσεις για τον τρόπο που διεξάγονται πλέον οι επίσημες μεταφράσεις, υπογραμμίζουν: «Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι προφανές επίσης ότι, στον βαθμό που του αναλογεί, το υπουργείο Εξωτερικών θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύεται απόλυτα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σύμφωνα πάντως με ορισμένους νομικούς κύκλους, οι καταγγελίες περί αλλοίωσης εγγράφου αποσκοπούν στην χρονική καθυστέρηση των ερευνών, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ακύρωση της όλης διαδικασίας. Ειδικότερα, κατά το Σύνταγμα, τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να είναι αρεοπαγίτες ή δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν κατατεθεί η πρόταση στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Η πρόταση για Προανακριτική κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Αν λοιπόν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, είναι πιθανό να μην υπάρχουν δικαστές που να πληρούν τα κριτήρια για να στελεχώσουν το Ειδικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος με νεότερη ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Στην υπόθεση αυτή το μείζον είναι πως το έγγραφο της 25ης Μαΐου 2017 η τότε εισαγγελέας διαφθοράς το απέκρυπτε συστηματικά και επίμονα από τη Βουλή, γιατί από αυτό προκύπτει σαφώς πως ο ένας κουκουλοφόρος στην Ελλάδα ήταν κουκουλοφόρος και στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει πως παρανόμως χαρακτηρίστηκε εδώ ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Το συγκεκριμένο έγγραφο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν και το όνομά μου, το κατέθεσε στην Προανακριτική της Βουλής ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Ι. Αγγελής. Έκτοτε συμπεριελήφθη σε τρεις τουλάχιστον δικογραφίες: στο Πόρισμα της Προανακριτικής της Βουλής, στη δικογραφία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και στη δική μου δικογραφία. Στην τελευταία μάλιστα το κατέθεσα εγώ ο ίδιος στην Ανακρίτρια κυρία Μ.Μπόνζου στις 20 Απριλίου 2020. Έχει, λοιπόν, συμπεριληφθεί με τα ονόματα μέσα τουλάχιστον σε όλες τις ανωτέρω δικογραφίες και έχει αξιολογηθεί πολλαπλώς. Τέλος, ως γνωστόν, στο Ειδικό Δικαστήριο δεν κρίνομαι εγώ, αλλά οι κατηγορούμενοι, των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και σήμερα να είναι ο πολιτικός συνήγορος»

Την γνώση του εγγράφου ήδη από το 2020 υπογραμμίζει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι η μόνη αρμόδια να συνεχίσει την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν. Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ανεχόμαστε καμία σκιά. Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση ενός εγγράφου το οποίο, όμως, έχει ήδη από διετίας κατατεθεί και αξιολογηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, στην ακριβή του μορφή, κανονικά μεταφρασμένο, χωρίς να παραλείπεται τίποτα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης σχολίασε στο Twitter: «Ο τρόπος που η σπείρα της σκευωρίας Novartis φτιάχνει θέματα εκ του μή όντως είναι εντυπωσιακή. Το χαρτί από την κατάθεση ενός στο FBI (που είναι ο ιδιος που κατέθεσε εδώ πράγμα παράνομο) με το όνομα του @a_loverdos έχει κατατεθεί στην Βουλή και συμπεριλαμβάνεται στην Δικογραφία!».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

- Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία σε αμερικανικό έγγραφο ή θεωρεί πως είναι και αυτό σκευωρία και δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα;

- Θα πάρει επιτέλους θέση ο κ. Ανδρουλάκης ή θα συνεχίσει να τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας πλήρως τον κ. Λοβέρδο;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λοβέρδος: Τέλος τα παραμύθια, το έγγραφο το έδωσα εγώ στην Προανακριτική με το όνομά μου μέσα"

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Δίκαιες οι ανησυχίες της Τουρκίας για ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τις υποψηφιότητες για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ βασίζονται σε δίκαιους και νόμιμους λόγους, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Ερντογάν την Παρασκευή.

«Και οι δύο χώρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ότι έχουν άρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ότι είναι έτοιμες να δείξουν αλληλεγγύη στη Συμμαχία», είπε ο Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Δίκαιες οι ανησυχίες της Τουρκίας για ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας στο ΝΑΤΟ"

Μενίδι: Άρπαξαν ανήλικο, τον πήγαν σε απομακρυσμένη περιοχή και τον χτύπησαν

Συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 24χρονος, κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αρπαγή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες το βράδυ ο 24χρονος μαζί με ένα 23χρονο συνεργό του, που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, προσέγγισαν στο Μενίδι μια παρέα ανηλίκων και με χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν έναν εξ αυτών να επιβιβασθεί σε αυτοκίνητο, ενώ με την απειλή μαχαιριού απομάκρυναν τους άλλους.

Στη συνέχεια, οδήγησαν τον ανήλικο σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου του έσκισαν τα ρούχα και τον χτύπησαν. Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μενίδι: Άρπαξαν ανήλικο, τον πήγαν σε απομακρυσμένη περιοχή και τον χτύπησαν"

«Γαλάζια Νύχτα» στον Πειραιά από τον εμπορικό σύλλογο – Αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου

Η διοργάνωση της «Γαλάζιας Νύχτας» στον Πειραιά, αποτελεί για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ευκαιρία για ανάκαμψη, αλλά στον αντίποδα της εκτίμησης αυτής το εργατικό κέντρο της πόλης, διατυπώνει την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αναφέρει: «Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Συλλόγου μας στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις “Ημέρες Θάλασσας 2022” και με σκοπό να μεταδώσουμε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες της πόλης μας, αλλά και τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τον σύγχρονο χαρακτήρα του Πειραιά, διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τα εμπορικά καταστήματα την πρώτη “ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ”, την Παρασκευή 3 Ιουνίου όπου τα καταστήματα της πόλης μας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12:00 το βράδυ με ελκυστικές προσφορές και “γαλάζιες” τιμές.

Την ημέρα αυτή από νωρίς το απόγευμα οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου θα πλημμυρίσουν μουσική, χορευτικά δρώμενα, εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους που θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, η Μασκότ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα μοιράζει συμβολικά δώρα και θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά, ενώ στις 9:30 το βράδυ, μια μεγάλη συναυλία θα λάβει χώρα στο Πασαλιμάνι!

Κοινός στόχος μας είναι να τονώσουμε την τοπική μας αγορά, να προβάλλουμε την πόλη μας και όλοι μαζί να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του Πειραιά, προσφέροντας μια μοναδική γιορτινή εμπειρία στους Πειραιώτες και στους επισκέπτες της πόλης μας!».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά μαζί με τον οικείο Δήμο πήραν απόφαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος, να κρατήσουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα έως τις δώδεκα το βράδυ την Παρασκευή 3.6.2022.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είναι αντίθετο με αυτή την ενέργεια.

Δίπλα στα σπαστά ωράρια, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο, στους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας τώρα θέλουν να επιβάλλουν και δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό είναι οι μεγαλοεργοδότες, οι πολυεθνικές, οι αλυσίδες καταστημάτων, που καλοβλέπουν την δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο. Ποιος όμως υπολογίζει τους εργαζόμενους που τους υποχρεώνουν να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες;

Ο μειωμένος τζίρος που επικρατεί, στα μικρομάγαζα που επικρατεί, δεν μπορεί να βρει λύση στην επέκταση του ωραρίου. Ο λαός λέει «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Δεν φταίει το ωράριο που δεν ψωνίζει ο κόσμος, λεφτά δεν έχουν.

Αυτό που φταίει για την κατάσταση σήμερα είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που φορτώνουν διαρκώς στους εργαζόμενους και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενος το βάρος και της ανάπτυξης και της κρίσης του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σήμερα που η εργατική τάξη και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι βιώνουν τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των ανταγωνισμών του κεφαλαίου και με τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, με την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης αλλά και στην ενέργεια, γίνεται ακόμη πιο καθαρό ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε μισή ζωή για να κερδίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές. Δεν θα επιτρέψουμε στις πλάτες μας να κάνουν καμιά νύχτα εφιάλτη μας.

Η λύση είναι στην οργάνωση της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μην φτάνει ο μισθός ούτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας, στην αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Γαλάζια Νύχτα» στον Πειραιά από τον εμπορικό σύλλογο – Αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Βοριάδες στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (04.06.2022). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Βοριάδες στο Αιγαίο"

Στοπ στη μουσική μετά τις 23:00 και σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Άλλος ένας δήμος του παραλιακού μετώπου παίρνει αυστηρά μέτρα κατά της ηχορρύπανσης τις βραδινές ώρες, που προκύπτει κυρίως από καταστήματα εστίασης, ώστε να προστατεύσει τους κατοίκους. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και μετά τη σχετική εισήγηση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας της πόλης για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορρύπανση.

Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 τον χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, ώστε να προστατευτεί η πόλη από τις επιχειρήσεις εκείνες, που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει τον δήμο.

Ακόμη, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο κανονισμός περιορίζει σημαντικά το ωράριο κατά το οποίο επιτρέπεται η χρήση θορυβωδών μηχανημάτων καθαριότητας και κηποτεχνικών εργασιών, όπως τα χορτοκοπτικά μηχανήματα, οι φυσητήρες και τα αλυσοπρίονα. Συγκεκριμένα τα μηχανήματα που παράγουν θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούνται τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, ενώ από τη Δευτέρα έως το Σάββατο η χρήση τους θα επιτρέπεται μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00. Η παράβαση θα τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντέλλος κατά τη συζήτηση του θέματος, ο δήμος καλείται ν' αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης, οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας.

Ανάλογα μέτρα κατά των καταστημάτων που προκαλούν ηχορρύπανση πήρε πρόσφατα και ο δήμος Αλίμου.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοπ στη μουσική μετά τις 23:00 και σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη "

Σκευωρία Novartis: Γνωστό και μέρος της δικογραφίας ήδη από το 2020 το έγγραφο που καταγγέλλει ως «κρυμμένο» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η σκευωρία Novartis και ο παραδικαστικός μηχανισμός Ρασπούτιν με καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα απόκρυψης εγγράφου, το οποίο ωστόσο είναι γνωστό στο πανελλήνιο τουλάχιστον από το 2020.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της νομικής υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, πληροφοριακή έκθεση του FBI, που περιείχε αναφορά προστατευόμενου μάρτυρα για χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου με 20.000 ευρώ, αλλοιώθηκε κατά τη μετάφραση και αφαιρέθηκε το όνομα του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνωστό, δημοσιευμένο και μέρος της δικογραφίας από τον Ιούνιο του 2020.

Τότε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατέθεσε στην Προανακριτική επιτροπή που ερευνούσε τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έγγραφα των αμερικανικών αρχών, τα οποία επιβεβαίωναν πως οι μάρτυρες του FBI και οι «κουκουλοφόροι» της Αθήνας ήταν τα ίδια πρόσωπα -γεγονός παράνομο.

Το πακέτο εγγράφων που προσκόμισε ο κ. Αγγελής περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, πληροφοριακά έγγραφα του FBI με ημερομηνία: 29.12.2016, 18.1.2017, 25.5.2017, 22.6.2017, 1.8.2017, 2.8.2017, 7.11.2017, 13.12.2017, 23.1.2018.

Δύο από τις εκθέσεις (29.12.2016 και 25.5.2017) περιέχουν το απόσπασμα περί χρηματισμού με ποσό 20.000 ευρώ. Η πρώτη ωστόσο δεν περιλαμβάνει όνομα, ενώ η δεύτερη έκθεση προσθέτει το όνομα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Βέβαια, όλα αυτά είναι γνωστά, καθώς έτυχαν ευρείας δημοσιογραφικής κάλυψης, τα διάβασαν τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής και έγιναν μέρος της σχετικής δικογραφίας. Για παράδειγμα, δημοσίευμα της «Αυγής» έγραφε στις 3.6.2020: «Σε δύο από τα έγγραφα του FBI αναφέρεται πληρωμή τοις μετρητοίς και σε είδος προς κυβερνητικούς αξιωματούχους! Ανάμεσα σ’ αυτούς που καταγγέλλονται είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο Γιώργος Πατούλης και ο Νίκος Μανιαδάκης! Μάλιστα, για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρεται ότι πήρε 20.000 ευρώ για συγκεκριμένο φάρμακο της Novartis» (σ.σ. δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της «Αυγής»).

Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργείται ευλόγως η απορία: Γιατί να επιχειρηθεί σήμερα να αποσιωπηθεί-αλλοιωθεί ένα έγγραφο που είναι γνωστό στο πανελλήνιο, δημοσιευμένο σε site και εφημερίδες και κομμάτι δικογραφιών ήδη από το 2020; Η απάντηση πιθανότατα θα δοθεί από την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών.

Άλλωστε, και πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, δίνοντας διευκρινίσεις για τον τρόπο που διεξάγονται πλέον οι επίσημες μεταφράσεις, υπογραμμίζουν: «Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι προφανές επίσης ότι, στον βαθμό που του αναλογεί, το υπουργείο Εξωτερικών θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύεται απόλυτα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σύμφωνα πάντως με ορισμένους νομικούς κύκλους, οι καταγγελίες περί αλλοίωσης εγγράφου αποσκοπούν στην χρονική καθυστέρηση των ερευνών, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ακύρωση της όλης διαδικασίας. Ειδικότερα, κατά το Σύνταγμα, τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να είναι αρεοπαγίτες ή δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν κατατεθεί η πρόταση στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Η πρόταση για Προανακριτική κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Αν λοιπόν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, είναι πιθανό να μην υπάρχουν δικαστές που να πληρούν τα κριτήρια για να στελεχώσουν το Ειδικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος με νεότερη ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Στην υπόθεση αυτή το μείζον είναι πως το έγγραφο της 25ης Μαΐου 2017 η τότε εισαγγελέας διαφθοράς το απέκρυπτε συστηματικά και επίμονα από τη Βουλή, γιατί από αυτό προκύπτει σαφώς πως ο ένας κουκουλοφόρος στην Ελλάδα ήταν κουκουλοφόρος και στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει πως παρανόμως χαρακτηρίστηκε εδώ ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Το συγκεκριμένο έγγραφο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν και το όνομά μου, το κατέθεσε στην Προανακριτική της Βουλής ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Ι. Αγγελής. Έκτοτε συμπεριελήφθη σε τρεις τουλάχιστον δικογραφίες: στο Πόρισμα της Προανακριτικής της Βουλής, στη δικογραφία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και στη δική μου δικογραφία. Στην τελευταία μάλιστα το κατέθεσα εγώ ο ίδιος στην Ανακρίτρια κυρία Μ.Μπόνζου στις 20 Απριλίου 2020. Έχει, λοιπόν, συμπεριληφθεί με τα ονόματα μέσα τουλάχιστον σε όλες τις ανωτέρω δικογραφίες και έχει αξιολογηθεί πολλαπλώς. Τέλος, ως γνωστόν, στο Ειδικό Δικαστήριο δεν κρίνομαι εγώ, αλλά οι κατηγορούμενοι, των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και σήμερα να είναι ο πολιτικός συνήγορος»

Την γνώση του εγγράφου ήδη από το 2020 υπογραμμίζει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι η μόνη αρμόδια να συνεχίσει την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν. Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ανεχόμαστε καμία σκιά. Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση ενός εγγράφου το οποίο, όμως, έχει ήδη από διετίας κατατεθεί και αξιολογηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, στην ακριβή του μορφή, κανονικά μεταφρασμένο, χωρίς να παραλείπεται τίποτα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης σχολίασε στο Twitter: «Ο τρόπος που η σπείρα της σκευωρίας Novartis φτιάχνει θέματα εκ του μή όντως είναι εντυπωσιακή. Το χαρτί από την κατάθεση ενός στο FBI (που είναι ο ιδιος που κατέθεσε εδώ πράγμα παράνομο) με το όνομα του @a_loverdos έχει κατατεθεί στην Βουλή και συμπεριλαμβάνεται στην Δικογραφία!».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

- Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία σε αμερικανικό έγγραφο ή θεωρεί πως είναι και αυτό σκευωρία και δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα;

- Θα πάρει επιτέλους θέση ο κ. Ανδρουλάκης ή θα συνεχίσει να τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας πλήρως τον κ. Λοβέρδο;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκευωρία Novartis: Γνωστό και μέρος της δικογραφίας ήδη από το 2020 το έγγραφο που καταγγέλλει ως «κρυμμένο» ο ΣΥΡΙΖΑ"

Αρνητικός στον ιό ευλογιάς των πιθήκων ο 61χρονος στη Θεσσαλονίκη

Αρνητικός βγήκε στον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων, ο 61χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο ασθενής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" πάσχει από ανεμοβλογιά.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικός στον ιό ευλογιάς των πιθήκων ο 61χρονος στη Θεσσαλονίκη"

3.641 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 16+1 ακόμη θάνατοι, 125 διασωληνωμένοι

Αύξηση των θανάτων με παράλληλη σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων καταγράφει το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο. 

Στην ανακοίνωση 3.641 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και ακόμη 16+1 θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν την Παρασκευή οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 3.641    3.769 
Κρούσματα σε παιδιά 661 712 
Σύνολο κρουσμάτων 3.464.666  3.461.025     
Επαναλοιμώξεις 24ωρου 440     406
Νέοι θάνατοι 16+1*   9+3* 
Σύνολο θανάτων 29.886      29.869      
Διασωληνωμένοι  125 131
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι  60  64 
Έξοδοι από τις ΜΕΘ 0
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  84   94 
Σύνολο τεστ PCR 11.363.436  11.354.266 
Σύνολο rapid tests  71.532.763  71.459.780    
Τεστ ημέρας 82.153   89.116 
Θετικότητα τεστ 4,43%   4,22%   

Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 2.345 στην Αττική (2.434 χθες).
  • 220 στη Θεσσαλονίκη (240 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 315 από την Ανατολική Αττική (337 χθες).
  • 411 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (424 χθες).
  • 86 από τη Δυτική Αττική (76 χθες).
  • 295 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (317 χθες).
  • 626 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (657 χθες).
  • 303 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (307 χθες).
  • 286 από τον Πειραιά (289 χθες).
  • 23 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (27 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 63 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής: 

  • 38 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 6 στην ΠΕ Άνδρου
  • 29 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 11 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 29 στην ΠΕ Άρτας.
  • 103 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 41 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 13 στην ΠΕ Δράμας.
  • 14 στην ΠΕ Έβρου.
  • 38 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 4 στην ΠΕ Ευρυτανίας. 
  • 9 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 16 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 11 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 99 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 3 στην ΠΕ Θάσου. 
  • 8 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 35 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 8 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 55 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 26 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 3 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 9 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 2 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 33 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 15 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 11 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 11 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 32 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 10 στην ΠΕ Κω.
  • 22 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 52 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 17 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 26 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 7 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 5 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 33 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 44 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 8 στην ΠΕ Μήλου.
  • 21 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 15 στην ΠΕ Νάξου.
  • 14 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 14 στην ΠΕ Πάρου.
  • 13 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 13 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 21 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 25 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 14 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 126 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 14 στην ΠΕ Σάμου.
  • 20 στην ΠΕ Σερρών.
  • 1 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 8 στην ΠΕ Σύρου.
  • 5 στην ΠΕ Τήνου.
  • 16 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 27 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 4 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 9 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 11 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 69 στην ΠΕ Χανίων.
  • 7 στην ΠΕ Χίου.

105 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (155 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "3.641 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 16+1 ακόμη θάνατοι, 125 διασωληνωμένοι"

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι δύο φοιτητές – Αναβλήθηκε η δίκη τους στο αυτόφωρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο φοιτητές (22 και 24 ετών) που κατηγορούνται για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ, μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας, κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι δύο φοιτητές – Αναβλήθηκε η δίκη τους στο αυτόφωρο"

Στο αυτόφωρο οι δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι δύο φοιτητές, 22 και 24 ετών, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Προηγουμένως ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, φθορές και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).

Έξω από τα Δικαστήρια βρίσκονται φοιτητές, που πραγματοποιούν συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αυτόφωρο οι δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ"

Κορονοϊός: Το Paxlovid της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 67% μειώνει το νέο αντιικό φάρμακο για τον κορονοϊό Paxlovid της Pfizer, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου λόγω επιπλοκών κατά 81%. 

Η μείωση του κινδύνου αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό τους ανεμβολίαστους από ό,τι τους εμβολιασμένους ηλικιωμένους, δείχνει μια νέα ισραηλινή μελέτη, η οποία αφορά την περίοδο επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον. Από την άλλη όμως, το φάρμακο για τον κορονοϊό της Pfizer δεν βρέθηκε να αποτρέπει τη σοβαρή νόσο στους νεότερους ενήλικες κάτω των 65 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι ερευνητές του οργανισμού υγείας Clalit Health Services, του μεγαλύτερου στη χώρα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στην πλατφόρμα Research Square, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 110.000 άτομα άνω των 40 ετών (από τους οποίους οι 42.819 άνω των 65 ετών) κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022.

Οι ηλικιωμένοι χωρίς προηγούμενη ανοσία – δηλαδή που ούτε είχαν εμβολιαστεί ούτε είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία μετά από νόσηση – είχαν 86% μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας μετά τη χορήγηση του Paxlovid, ενώ όσοι είχαν ανοσία λόγω εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης, εμφάνισαν μείωση κινδύνου νοσηλείας κατά 60%.

Συνολικά, το 0,6% των ατόμων άνω των 65 ετών που είχαν πάρει το αντιικό χάπι (οι 14 στους 2.504) χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ το ποσοστό ήταν περίπου τριπλάσιο (οι 762 στους 40.315) μεταξύ όσων δεν είχαν πάρει Paxlovid. Στις ηλικίες 40-64 ετών όμως, άσχετα με προηγούμενη ανοσία, το χάπι δεν προσέφερε κάποια σημαντική μείωση του κινδύνου νοσηλείας.

Όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου λόγω Covid-19, η θεραπεία εμφάνισε μείωση κινδύνου 81% στους άνω των 65 ετών, αλλά και πάλι όχι κάποιο άξιο λόγο όφελος στους κάτω των 65 ετών, οι οποίοι ούτως ή άλλως κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από τον κορονοϊό.

Το Paxlovid έχει εγκριθεί για χρήση στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης για ανθρώπους που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά. Η κλινική δοκιμή της θεραπείας από τη Pfizer, που είχε γίνει κατά την περίοδο επικράτησης της παραλλαγής Δέλτα και αφορούσε ανεμβολίαστους με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση, είχε βρει ότι η θεραπεία (που αποτελεί συνδυασμό δύο φαρμάκων) μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 90%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Το Paxlovid της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου"

Novartis: Εισαγγελική έρευνα για το εάν υπήρχε αλλοίωση του εγγράφου του FBI

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και η μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη, σχετικά με την ανακοίνωση του συνηγόρου της Ελένης Τουλουπάκη ότι παραποιήθηκε έγγραφο για την υπόθεση της Novartis, στο οποίο έχει απαλειφθεί το όνομα πρώην υπουργού για δωροληψία.

Η έρευνα έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν υπήρξε αλλοίωση ή όχι του επίμαχου εγγράφου από το FBI, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Όπως έχει καταγγείλει ο συνήγορος της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφοράς Ελένης Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, «παραποιήθηκε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που υπογράφεται από εκπρόσωπο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου της πρεσβείας των ΗΠΑ με ημερομηνία 25.05.2017 και είναι συντεταγμένο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο αναφέρει ότι πρώην υπουργός, τον οποίο και κατονομάζει, δωροδοκήθηκε από τη Novartis, και το ποσό που δόθηκε ξεπλύθηκε μέσω συγκεκριμένης εταιρείας».

Συγκεκριμένα, από την επισημη μετάφραση στο υπουργείο Εξωτερικών «είχε απαλειφθεί εντελώς το όνομα πρώην υπουργού σε δύο μάλιστα ονομαστικές αναφορές που υπήρχαν στο πρωτότυπο έγγραφο και ήταν στην ίδια σελίδα! Έτσι η μετάφραση άλλαξε το κείμενο ουσιωδώς και ενώ αναφέρονταν στο πρωτότυπο ότι η Novartis "πλήρωσε" συγκεκριμένο ονομαστικά πρώην υπουργό, στη μετάφραση αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή "πλήρωσε" απλά, αφαιρώντας το όνομα αυτού που πληρώθηκε! Επίσης από την ίδια μετάφραση έχουν απαλειφθεί άλλα δύο γνωστά ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis, σε συναλλαγή αναφερομένης δωροδοκίας».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Εισαγγελική έρευνα για το εάν υπήρχε αλλοίωση του εγγράφου του FBI"

Κρήτη: καταγγελία-βόμβα για κορυφαίο προπονητή πολεμικών τεχνών

Υπόθεση-βόμβα διερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιες Αρχές καθώς στο επίκεντρο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,  βρίσκεται διακεκριμένος προπονητής πολεμικών τεχνών, με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες  και με μεγάλη απήχηση στον τομέα του τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πολύ γνωστός 46χρονος προπονητής φέρεται, με βάση πάντα καταγγελίες και μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, να ζητούσε από κάποια  παιδιά (ανήλικα), τα οποία προπονούσε να του κάνουν μασάζ, ενώ εκείνος φέρεται, όπως καταγγέλλεται,  να παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο.
Οι καταστάσεις αυτές περιγράφονται ότι εκτυλίσσονταν κυρίως στη διάρκεια ολιγοήμερων αποστολών του προπονητή και των αθλητών του στο πλαίσιο αγώνων εκτός Κρήτης.

Ο 46χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του νόμου περί όπλων, ωστόσο ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται  να δώσει εξηγήσεις για τα όσα  του αποδίδονται. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έλαβαν 8 σχετικές καταθέσεις από 7 αγόρια κι ένα κορίτσι, ηλικίας από 13 έως και 20 ετών σήμερα, ενώ τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται, φέρονται να έχουν γίνει το διάστημα 2014 - 2021.

Σε κάθε περίπτωση η φερόμενη εμπλοκή του σε μία τέτοια υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για έναν προπονητή καταξιωμένο, τον οποίο σέβονται συνάδελφοι και συναθλητές και έχουν εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες γονείς.

Η υπόθεση σήμερα πια παίρνει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης αφού ο γνωστός προπονητής βρίσκεται ήδη ενώπιον της δικαιοσύνης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: καταγγελία-βόμβα για κορυφαίο προπονητή πολεμικών τεχνών"

Η Τουρκία αγοράζει από την Ρωσία κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι

Στην καταγγελία αυτή προέβη ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Άγκυρα. Όπως είπε ο Βασίλ Μπόνταρ, η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες που αγοράζουν σιτηρά που η Ρωσία έχει κλέψει από την Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε την συνδρομή των τουρκικών αρχών και της Interpol στην έρευνα σχετικά με το ποιοι ενέχονται στην διέλευση των φορτίων σιτηρών από τα τουρκικά ύδατα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία αγοράζει από την Ρωσία κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ υιοθέτησε το έκτο πακέτο κυρώσεων που στοχεύουν τόσο τη Ρωσία όσο και τη Λευκορωσία.

«Με το σημερινό πακέτο, αυξάνουμε τους περιορισμούς στην ικανότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτεί τον πόλεμο επιβάλλοντας περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις. Απαγορεύουμε την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ και με αυτό περικόπτουμε μια τεράστια πηγή εσόδων για τη Ρωσία. Αφαιρούμε περισσότερες από τις βασικές ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT. Επιβάλλουμε επίσης κυρώσεις στους υπεύθυνους για τις φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα στην Μπούτσα και τη Μαριούπολη και απαγορεύουμε περισσότερους παράγοντες παραπληροφόρησης που συμβάλλουν ενεργά στην πολεμική προπαγάνδα του Προέδρου Πούτιν», αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Ζοζέπ Μπορέλ.

Το πακέτο περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην αποτελεσματική αποτροπή της ρωσικής ικανότητας να συνεχίσει την επιθετικότητα σημειώνει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

- Πετρέλαιο

Η ΕΕ αποφάσισε να απαγορεύσει την αγορά, εισαγωγή ή μεταφορά αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στην ΕΕ. Η σταδιακή κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου θα διαρκέσει από 6 μήνες για το αργό πετρέλαιο έως 8 μήνες για άλλα προϊόντα διύλισης πετρελαίου.

Προβλέπεται προσωρινή εξαίρεση για εισαγωγές αργού πετρελαίου μέσω αγωγών σε εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, πλήττονται από ειδική εξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες και δεν έχουν βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές.

Επιπλέον, η Βουλγαρία και η Κροατία θα επωφεληθούν επίσης από προσωρινές παρεκκλίσεις σχετικά με τις εισαγωγές πετρελαίου.

- Αφαίρεση επιπλέον ρωσικών και λευκορωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT

Η ΕΕ επεκτείνει την υπάρχουσα απαγόρευση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών χρηματοοικονομικών μηνυμάτων (SWIFT) σε τρία επιπλέον ρωσικά πιστωτικά ιδρύματα - τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας Sberbank, Credit Bank of Moscow και Russian Agricultural Bank - και τη Λευκορωσική Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.

- Μέσα Ενημέρωσης

Η ΕΕ αναστέλλει τις δραστηριότητες εκπομπής στην ΕΕ τριών ακόμη ρωσικών κρατικών σταθμών: Rossiya RTR/RTR Planeta, Rossiya 24 / Russia 24 και TV Center International. Αυτά τα μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί από τη ρωσική κυβέρνηση ως όργανα για τη χειραγώγηση πληροφοριών και την προώθηση της παραπληροφόρησης σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της προπαγάνδας, με στόχο την αποσταθεροποίηση των γειτονικών χωρών της Ρωσίας και της ΕΕ και των κρατών μελών της. Σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα μέτρα αυτά δεν θα εμποδίσουν τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης και το προσωπικό τους να ασκούν δραστηριότητες στην ΕΕ εκτός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, π.χ. έρευνα και συνεντεύξεις.

- Περιορισμοί εξαγωγών

Η ΕΕ επεκτείνει τον κατάλογο προσώπων και οντοτήτων που αφορούν τους περιορισμούς στις εξαγωγές όσον αφορά αγαθά και τεχνολογία διπλής χρήσης. Τέτοιες προσθήκες στον κατάλογο περιλαμβάνουν τόσο ρωσικές όσο και λευκορωσικές οντότητες. Επιπλέον, η ΕΕ θα επεκτείνει τον κατάλογο των αγαθών και της τεχνολογίας που ενδέχεται να συμβάλει στην τεχνολογική βελτίωση του τομέα άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας. Αυτό θα περιλαμβάνει 80 χημικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή χημικών όπλων.

- Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Η ΕΕ θα απαγορεύσει την παροχή λογιστικών, δημοσίων σχέσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών cloud στη Ρωσία.

- Μεμονωμένες καταχωρίσεις

Επιπλέον, το Συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε επιπλέον άτομα και οντότητες: τους υπεύθυνους για τις θηριωδίες που διέπραξαν τα ρωσικά στρατεύματα στην Μπούτσα και τη Μαριούπολη, προσωπικότητες που υποστήριζαν τον πόλεμο, κορυφαίους επιχειρηματίες και μέλη οικογενειών ολιγαρχών και αξιωματούχους του Κρεμλίνου, καθώς και εταιρείες στον τομέα της άμυνας και έναν χρηματοοικονομικό οργανισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας"

Ρεύμα: Ενιαίο πρότυπο λογαριασμού επιβάλλει η ΡΑΕ

Οριστικά χρονικά περιθώρια για την υιοθέτηση από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας του ενιαίου εντύπου για την προσφορά προμήθειας ρεύματος και τον κοινό λογαριασμό κατανάλωσης θέτει η ΡΑΕ. Στην εκπνοή αυτών των προθεσμιών η Αρχή προαναγγέλλει ότι θα προβαίνει σε έλεγχο για την τήρηση των προτύπων αυτών και θα δημοσιοποιεί τα ονόματα των προμηθευτών που έχουν συμμορφωθεί.

Αυτά προβλέπονται σε απόφαση του Ρυθμιστή, με την οποία τροποποιήθηκε προηγούμενη απόφαση του 2021, όπου δίνονταν κατευθυντήριες οδηγίες για την εφαρμογή των συγκεκριμένων προτύπων από τους προμηθευτές. Οι διαφορετικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην τελευταία απόφαση της ΡΑΕ έγκεινται:

  • Στην πρόθεσή της να δίνει στη δημοσιότητα τις εταιρείες που θα υιοθετήσουν τα συμβατικά έντυπα, έστω κι αν είναι εκούσια η συμμόρφωσή τους.
  • Την υποχρέωση να περιλαμβάνουν κατά τρόπο σαφή, ο μεν λογαριασμός, την κρατική επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, καθώς και την ανάλυσή του, ώστε να αποφευχθούν απόπειρες «οικειοποίησης» από προμηθευτές, η δε προσφορά προμήθειας, τη συμπερίληψη των όρων της Ρήτρας Πρόωρης Αποχώρησης.

Με αυτά τα δεδομένα, οι προμηθευτές ως τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον το νέο, κοινό για όλους, προτεινόμενο έντυπο προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ως τα τέλη Ιουλίου τον νέο, κοινό επίσης, λογαριασμό. Η ΡΑΕ θα αναρτήσει στις 30 Ιουνίου στην ιστοσελίδα της Θετική Αναφορά, δηλαδή, τους προμηθευτές που θα συμμορφωθούν με την υιοθέτηση του εντύπου προσφοράς, και στις 31 Ιουλίου Θετική Αναφορά για αυτούς που θα εκδίδουν πλέον τους νέους λογαριασμούς και οι οποίοι θα αφορούν στην τιμολόγηση των καταναλώσεων του Ιουνίου.

Ουσιαστικά, η ΡΑΕ, με τις Θετικές Αναφορές που προαναγγέλλει, επιχειρεί να πιέσει τους προμηθευτές να ενσωματώσουν τα προτεινόμενα πρότυπα, τα οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύσουν από φέτος τον Ιανουάριο. Απώτερος στόχος, όπως τονίζεται στην απόφασή της, είναι η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, η ενημέρωσή τους με τρόπο σαφή και κατανοητό για τις χρεώσεις και τους όρους προμήθειας, καθώς και η δυνατότητα πραγματικής συγκρισιμότητας προσφορών και τιμολογίων. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που επιβάλλεται πλέον οι χρεώσεις να γίνονται από όλους με τιμή μονάδας την κιλοβατώρα και όχι τη μεγαβατώρα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα: Ενιαίο πρότυπο λογαριασμού επιβάλλει η ΡΑΕ"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) δημοσιοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά συγκεκριμένες παρτίδες από ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφασίζει «την ανάκληση των παρτίδων 20CU4, 20CX5, 20DM8 και 20DM9 του συμπληρώματος διατροφής NATURACTIVE – ACTIV 4 Renfort (της εταιρείας PIERRE FABRE MEDICAMENT), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (HYPRORIZ MANGANESE) επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία PIERRE FABRE MEDICAMENT στην επιχείρηση PIERRE FABRE FARMAKA SA.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.

Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού"

Εφορία: Κληρονομιές ακινήτων εξπρές μέσω συμβολαιογράφου

Η τελευταία εστία φορολογικής ταλαιπωρίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων «σβήνει» μέσα στο καλοκαίρι, με την ένταξη και των κληρονομιών στην ψηφιακή πλατφόρμα MyProperty της ΑΑΔΕ.

Μέσω της πλατφόρμας και οι κληρονομιές θα διεκπεραιώνονται από το γραφείο του συμβολαιογράφου, χωρίς να είναι απαραίτητη πια η επίσκεψη του φορολογουμένου στις Δ.Ο.Υ, όπως ήδη συμβαίνει για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές.

Από τις αρχές του έτους, οι ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων αγγίζουν τις 84.530, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά σε αγοραπωλησίες (47.036) και να ακολουθούν γονικές παροχές (26.115) και δωρεές (11.379).

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει ολοκλήρωση και αυτής της φάσης ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων έως το τέλος Ιουνίου, χρονοδιάγραμμα το οποίο μπορεί να απαιτήσει λίγες εβδομάδες ακόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση σχεδιάζεται να έχει κλείσει μέσα στο καλοκαίρι.

Μέσω της πλατφόρμας MyProperty, οι πιστοποιημένοι στο myAADE συμβολαιογράφοι δημιουργούν ήδη Δηλώσεις Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, Δωρεών ή Γονικών Παροχών και εκτυπώνουν αντίγραφα των δηλώσεων αυτών.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή είτε ως αγοραστές, είτε ως πωλητές, είτε ως δωρητές/γονείς, είτε ως δωρεοδόχοι/τέκνα, είτε ως νόμιμοι εκπρόσωποί τους (Φυσικών και Νομικών Προσώπων), να ανακτήσουν τη Δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, Δωρεάς ή Γονικής Παροχής που έχει κοινοποιήσει προς αυτούς ένας συμβολαιογράφος, ώστε να την υποβάλουν ή να μη την υποβάλουν (απορρίψουν) οριστικά.

Επιπλέον, ως αγοραστές, ως δωρεοδόχοι/τέκνα στις δηλώσεις δωρεάς και γονικής παροχής είτε ως νόμιμοι εκπρόσωποι μπορούν να εκτυπώσουν αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης, την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου μεταβίβασης ακινήτου, την Ταυτότητα Οφειλής του φόρου, καθώς και να εκδώσουν το Αποδεικτικό Καταβολής του φόρου αυτού. Σύντομα θα μπορούν να κινηθούν αντίστοιχα και για τις κληρονομιές.

Δωρεές και γονικές παροχές έχουν ανεβάσει ταχύτητα από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ. Το αφορολόγητο αυτό δεν ισχύει για τις κληρονομιές, οι οποίες για τους συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν αφορολόγητο 150.000 ευρώ.

Από τις 150.000 ευρώ και πάνω εφαρμόζεται κλίμακα φορολόγησης, με συντελεστή για τις επόμενες 150.000 ευρώ (από 150.001 έως 300.000 ευρώ), 5% για τις επόμενες 300.000 ευρώ (από 300.001 ευρώ και μέχρι τις 600.000 ευρώ), ενώ για τα ποσά που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ προκύπτει φόρος 10%.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ειδικό αφορολόγητο 400.000 ευρώ για τον επιζώντα σύζυγο (μετά από 5 έτη γάμου) και τα ανήλικα τέκνα του ενώ για την πρώτη κατοικία, η κληρονομιά είναι αφορολόγητη μέχρι 200.000 ευρώ αν αποκτάται από άγαμο και 250.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση ανάλογα με τα ανήλικα τέκνα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Κληρονομιές ακινήτων εξπρές μέσω συμβολαιογράφου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news