facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

«Χάθηκαν» έξι υπηρεσιακοί ασύρματοι από το ΑΤ Ομονοίας

Νέος εσωτερικός έλεγχος ανέδειξε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, εξι ψηφιακοί φορητοί πομποδέκτες που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας έχουν χαθεί.

Ειδικότερα, η αλλαγή διαχειριστή τον Νοέμβριο του 2020 «αποκάλυψε» ότι κατά την παράδοση οπλισμού, χρημάτων και υλικών, λείπουν έξι ασύρματοι.

Τότε, ενημερώθηκε ο διοικητής του τμήματος, ωστόσο δεν έγινε καμία ενέργεια, όπως συνέβη και όταν έγινε αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. τον Ιανουάριο του 2021.

Η απώλεια των έξι ασυρμάτων δηλώθηκε τον Ιούνιο του 2021, όταν και σημειώθηκε έφοδος των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Πλέον, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ούτε ποιος είναι ο «παραλήπτης» τους, αλλά ούτε σε ποια χρονική στιγμή εξαφανίσθηκαν από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, το οποίο θεωρείται από τις πιο κρίσιμες υπηρεσίες για την αστυνόμευση της Αθήνας.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χάθηκαν» έξι υπηρεσιακοί ασύρματοι από το ΑΤ Ομονοίας"

Ο Μένιος Φουρθιώτης ξεκινά δίωρη καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο Μένιος Φουρθιώτης από τις 2 Μαΐου οπότε και προφυλακίστηκε.

Ο παρουσιαστής, όμως φαίνεται πως αν και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θέλει να παραμείνει δημιουργικός.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού του οποίου ο Μένιος Φουρθιώτης είναι ιδιοκτήτης, από την Δευτέρα 21 Ιουνίου θα ξεκινήσει δίωρη καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ PARTY FM 104 14:15-16:15 ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΑ FM

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΝ PARTY FM 104 14:15-16:15 ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ , ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ , ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ , ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ , ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ , ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ….ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ PARTY FM AE

Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ» αναφέρει το κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του Party Fm στο facebook.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μένιος Φουρθιώτης ξεκινά δίωρη καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή"

Συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν: «Δεν δεχόμαστε τους S-400» λένε οι ΗΠΑ πριν το τετ-α-τετ

Με αγωνία αναμένεται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου.  Ύστερα από τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για αδρανοποίηση των ρωικών οπλικών S-400 και με την Άγκυρα να τραβά το σκοινί των προκλήσεων, οι συνομιλίες διεξάγονται σε μια κρίσιμη περίοδο.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνουν ξεκάθαρα το χάσμα που εξακολουθεί να χωρίζει τις δύο πλευρές για τους S-400 που αποτελούν και το μεγαλύτερο αγκάθι στις σχέσεις τους. 

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ότι δε δέχονται την κατοχή από την Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στις πληροφορίες ότι υπήρξε πρόταση από την κυβέρνηση Μπάιντεν για την ανάπτυξη των S-400 στη βάση του ΝΑΤΟ, στο Ιντσιρλίκ ως προσωρινή λύση. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η δήλωση του κ. Πράις ότι είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ η Τουρκία να αναγνωρίσει την ασυμβατότητα του συστήματος S-400 λόγω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ανυποχώρητη η Άγκυρα

Στο πλαίσιο αυτό, η Ουάσινγκτον δεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμό, ενώ στη συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να τεθούν πέρα από του S-400, το δημοκρατικό πισωγύρισμα στην Τουρκία, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου. 

Από την άλλη, σε διπλωματικό πυρετό βρίσκεται η Άγκυρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προετοιμάζεται για τις συναντήσεις του στο ΝΑΤΟ και κυρίως για αυτήν με τον Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, χθες ακύρωσε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Για το θέμα των S-400 η Τουρκία δεν θέλει να υποχωρήσει, δε συζητά καν το σενάριο να μεταφερθούν κάπου αλλού, ωστόσο όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι Τούρκοι υπουργοί μπορεί να βρεθεί μια τεχνική λύση.  Στη χειρότερη περίπτωση, οι Τούρκοι λένε ότι μπορεί οι S-400 να μείνουν απενεργοποιημένοι και βεβαίως η Άγκυρα να υποσχεθεί αγορά αντιαεροπορικού συστήματος από άλλη χώρα, ενδεχομένως από τη Γαλλία, την Ιταλία ή τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξει μια ισορροπία. 

Στη Λιβύη ο Ακάρ

Στο μεταξύ, με εντολή του Τούρκου προέδρου, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έφτασε στη Λιβύη. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και ο Ακάρ θα στείλει κι ένα μήνυμα προς τη Γαλλία και την Ιταλία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν: «Δεν δεχόμαστε τους S-400» λένε οι ΗΠΑ πριν το τετ-α-τετ"

Κλέφτες είχαν κάνει κρυψώνα τουαλέτα στο Λαϊκό: Βρέθηκαν 18 πορτοφόλια στην ψευδοροφή

Η απίστευτη κρυψώνα που είχαν άγνωστοι για να φυλάνει το κλοπιμαία τους στις τουαλέτες του Λαϊκού Νοσοκομείου ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια εργασιών.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Mega, συνεργείο πήγε να επισκευάσει έναν τοίχο στις τουαλέτες του νοσοκομείου και όταν άρχισαν να κουνάνε την ψευδοροφή, έπεσαν από εκεί… 18 πορτοφόλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα 18 πορτοφόλια ανήκαν σε νοσηλευόμενους ή επισκέπτες του νοσοκομείου, και περιείχαν έγγραφα χωρίς όμως να έχουν μέσα χρήματα. Εικάζεται ότι οι δράστες τα έκρυβαν εκεί, με σκοπό να αποφύγουν τον εντοπισμό τους σε ενδεχόμενο έλεγχο, ειδικά αν υπήρχε αναστάτωση αμέσως μόλις είχε αποκαλυφθεί η κλοπή.

Εξετάζεται, μάλιστα, αν οι δράστες έφευγαν μέσω ενός παραθύρου για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ ετησίως κάθε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας καταγράφει 20-30 κλοπές ενώ υπάρχουν και 2-3 περιπτώσεις συλλήψεων Ελλήνων ή ατόμων βουλγαρικής καταγωγής μετά από έρευνες αστυνομίας ή όταν ακινητοποιούνται από υπαλλήλους.

Για το περιστατικό πάντως των 18 πορτοφολιών γίνεται έρευνα από τις κεντρικές υπηρεσίες της αστυνομίας.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλέφτες είχαν κάνει κρυψώνα τουαλέτα στο Λαϊκό: Βρέθηκαν 18 πορτοφόλια στην ψευδοροφή"

Πρόταση νόμου της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την «Οικονομική εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων»

Πρόταση νόμου για την «οικονομική εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων» κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με το πρώτο άρθρο της προτεινόμενης ρύθμισης, μειώνεται το ποσοστό της συνολικής ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης το οποίο είναι βάσει του νόμου 3023/2002 (Α’ 146), όπως ισχύει, ανεκχώρητο έναντι απαιτήσεων από δανειακές συμβάσεις, από 50% που ήταν έως σήμερα, σε 25%.

Με το δεύτερο άρθρο της προτεινόμενης ρύθμισης προβλέπεται η παρακράτηση ποσοστού 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων για την εξόφληση απαιτήσεων έναντι των οικείων πολιτικών κομμάτων, εφ’ όσον αυτά είναι υπερχρεωμένα. «Για τους σκοπούς της διάταξης αυτής ένα κόμμα λογίζεται ως υπερχρεωμένο όταν το σύνολο των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεών του σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό του υπερβαίνει το δεκαπλάσιο της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε κατά το ίδιο έτος, εξαιρουμένης τυχόν εκλογικής χρηματοδότησης», επισημαίνεται.

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρεται ότι το φαινόμενο του υπέρογκου τραπεζικού δανεισμού που ορισμένα εκ των πολιτικών κομμάτων «έχουν συσσωρεύσει, αποτελεί ένα διαρκές πρόβλημα για τη δημοκρατία και τη λειτουργία της, αφού νοθεύει τον πολιτικό ανταγωνισμό, δημιουργώντας συνθήκες ανισοτιμίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως υπονομεύει την ανεξαρτησία των υπερχρεωμένων κομμάτων». Παράλληλα αναφέρεται ότι «αποτελεί μία μείζονα πρόκληση προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς δημιουργείται στους πολίτες η πεποίθηση ότι τα κόμματα – και ιδίως εκείνα που κυβέρνησαν καθ’ όλη την περίοδο από τη μεταπολίτευση έως και την έναρξη της οικονομικής κρίσης – βρίσκονται υπεράνω νόμου και υποχρεώσεων και μπορούν να λαμβάνουν ‘δανεικά και αγύριστα’, σε αντίθεση με τους ίδιους που αντιμετωπίζουν διαρκώς πλέον τον κίνδυνο της υπερχρέωσης και της πτώχευσης».

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, ότι «μέχρι σήμερα, ο νομοθέτης έκανε την επιλογή να δώσει στα πολιτικά κόμματα το περιθώριο να εξυγιάνουν με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τις τράπεζες τα οικονομικά τους και να διευθετήσουν τα χρέη τους» και πως αυτό το έκαναν «πράγματι αρκετά κόμματα, όχι όμως και εκείνα που είχαν τη μερίδα του λέοντος στον τραπεζικό δανεισμό, τα οποία εξακολουθούν να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις δανειακές τους υποχρεώσεις». Τονίζεται βάσει των παραπάνω, ότι «καθίσταται αναγκαία η νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αυστηροποιηθεί ακόμη περισσότερο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και κυρίως να διασφαλιστεί ότι τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους, θα φροντίσουν σοβαρά και συστηματικά για την απομείωση και τελικά την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών τους».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση νόμου της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την «Οικονομική εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων»"

Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 60 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Έναν θάνατο και 60 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. 38 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 15 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 53.864 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,11%, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73.115, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό είναι 372.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 60 νέα κρούσματα στην Κύπρο"

Αποζημίωση 308 εκατ. για Ελ. Βενιζέλος και 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Αποζημίωση συνολικού ύψους 308 εκατ. ευρώ προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, στην εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η πρόβλεψη αυτή καθίσταται απαραίτητη διότι πρόκειται για καίριες υποδομές της χώρας, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαλή διαβίωση στις περιοχές που εξυπηρετούν, και επειδή οι συγκεκριμένες υποδομές υπέστησαν ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και τους συνακόλουθους, αναγκαίους, περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Fraport

Στη Fraport προβλέπεται αποζημίωση 177,9 εκατ. ευρώ για το έτος 2020, λόγω των ληφθέντων μέτρων του Ελληνικού Δημοσίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά κατά την οποία υπολείπονται τα πραγματοποιηθέντα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του Παραχωρησιούχου για το έτος 2020 σε σχέση με το εφαρμοζόμενο Οικονομικό Μοντέλο σύμφωνα με την από 14.12.2015 Σύμβαση Παραχώρησης.

Συμφωνείται ότι η καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης για το έτος 2020, λαμβάνει χώρα με συμψηφισμό και ειδικότερα ότι, ο Παραχωρησιούχος δεν θα καταβάλλει την Ετήσια Αμοιβή Παραχώρησης για τα έτη 2019, 2020 και 2021. Για το έτος 2021, συμφωνείται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, το ενδεχόμενο μη καταβολής της ανωτέρω Αμοιβής και για το έτος 2022.

Επίσης, για το έτος 2020, συμφωνείται ο συμψηφισμός της αποζημίωσης με τη Μεταβλητή Αμοιβή Παραχώρησης, η οποία θα οφείλεται εκ νέου για το έτος 2022 και μετά. Για το έτος 2021, συμφωνείται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, το ενδεχόμενο της εκ νέου καταβολής της ανωτέρω Αμοιβής για το έτος 2023 και μετά.

Ελ. Βενιζέλος

Για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προβλέπεται:

Χορηγείται οικονομική ενίσχυση, στην εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» για την αποκατάσταση, άμεσα συναρτώμενης με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, ζημίας, που υπέστη κατά το έτος 2020, έως του ποσού των 130 εκατ. ευρώ, ως εξής:

άμεση επιχορήγηση έως του ποσού των 51,6 εκατ. ευρώ περίπου, δια συμψηφισμού υποχρεώσεων καταβολής αμοιβής για τη χορήγηση δικαιωμάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου, συνολικού ύψους έως 78,4 εκατ. ευρώ) περίπου καταβλητέων τα έτη 2020, 2021 και 2022, κατά την ακόλουθη σειρά:

  • έως 48,4 εκατ. ευρώ περίπου καταβλητέα το έτος 2020,
  • έως 15 εκατ. ευρώ καταβλητέα το 2021 και
  • έως 15 εκατ. ευρώ καταβλητέα το 2022.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποζημίωση 308 εκατ. για Ελ. Βενιζέλος και 14 περιφερειακά αεροδρόμια"

Ισόβια και 26 χρόνια στον 46χρονο για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας ο 46χρονος δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι, πέρσι τον Ιούλιο, στη ΔΟΥ Κοζάνης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του, ύστερα από μακρά νοσηλεία, ένας εφοριακός και άλλες δύο συναδέλφισσές του τραυματίστηκαν, η μία εκ των οποίων σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος, που κατά την απολογία του εμφανίστηκε αμετανόητος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του χωρίς να του αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση. Μετά την εκφώνηση της ετυμηγορίας αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα, κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα, επιστρέφοντας στις φυλακές.

«Αν η Εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα Δικαστήρια» είπε, αφήνοντας άφωνους δικαστές και ένορκους, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του έβαλλε κατά του ελληνικού κράτους, των θεσμών του, της αστυνομίας, κ.ά. Συμβουλευόμενος κατά διαστήματα σημειώσεις που κρατούσε στα χέρια του, είπε ότι προέβη στην πράξη, όταν έμαθε για τον θάνατο ενός 26χρονου ακτιβιστή στο Βόλο. «Το σκέφτηκα το βράδυ πριν εκτελέσω το έγκλημα [...]Πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου και τα δολοφονικά εργαλεία. Πήρα κι ένα χαρτί να φανεί ότι κάτι κάνω, έδωσα τα στοιχεία μου και πήγα ακριβώς εκεί που δήλωσα».

Νωρίτερα, κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες και θύματα της επίθεσης. Την ανάσα έκοψε μία εφοριακός που από την επίθεση έχασε το μάτι της, η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε: «Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη μυρωδιά του αίματος». «Είμαι σήμερα εδώ γιατί έβαλα τα δυνατά μου [...] Έσφιξα τα δόντια μου και είδα το βίντεο, ήθελα να δω πού με πρόλαβε, ανέφερε συγκλονισμένη.

Μεταφέροντας στους δικαστές τη φρίκη που βίωσε η δεύτερη εφοριακός κατέθεσε: «Έτρεχε το αίμα. Δεν φεύγει ποτέ η μυρωδιά. Σκέφτηκα όμως τα παιδιά μου και τη λαβή. Πάλεψα πολύ μαζί του». Συμπλήρωσε δε, ότι ο μεγαλύτερός της φόβος είναι να μην τον ξαναδεί. «Φοβάμαι ακόμα. Γυρίζω στον δρόμο να δω αν είναι κανένας πίσω μου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι ήρθε με τσεκούρι για να χτυπήσει όσους περισσότερους μπορεί», επισήμανε, από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης που κατάφερε με τη συνδρομή συναδέλφων του να αφοπλίσει τον δράστη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν κατέθεσαν πως την ώρα που τον κατέβαζαν από την Εφορία εκείνος φώναξε «ένας εφοριακός λιγότερος, έρχεται και η σειρά σας», ενώ συμπλήρωσαν πως ο ίδιος δράστης μία τριετία νωρίτερα είχε σπάσει μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην Κοζάνη.

Κατόπιν πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισόβια και 26 χρόνια στον 46χρονο για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης"

«Μπάχαλο» με τους φαρμακοποιούς: Σταματά η Αττική τη δωρεάν διάθεση self test – Έληξε την κινητοποίηση η Θεσσαλονίκη

Ως ανεξάρτητα "βασίλεια" λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα τις αποφάσεις για τις κρίσιμες διεκδικήσεις του κλάδου, οι κατά τόπους Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. 

Την ώρα που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την παύση των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει με την διακοπή της διάθεση των δωρεάν self test, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των αυτοδιαγνωστικών τεστ, από την 19η Ιουνίου χωρίς παράταση.

Είχε προηγηθεί πρόσκληση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για συνάντηση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη (16/9), με σκοπό τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΦΣΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ απεφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τς φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.
Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμανης.
Η μη τήρηση της υπογραφής της Κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.
Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς την θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας.
Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από την λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου.
Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγηςαν σε διασυρμό του κλάδου.
Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Λουραντος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Γιαννογλου

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπάχαλο» με τους φαρμακοποιούς: Σταματά η Αττική τη δωρεάν διάθεση self test – Έληξε την κινητοποίηση η Θεσσαλονίκη"

Κορωνοϊός - Johnson & Johnson: Παρτίδα της δραστικής ουσίας του εμβολίου μολύνθηκε με άλλα υλικά σε εργοστάσιο των ΗΠΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε γνωστό την Παρασκευή πως μια παρτίδα της δραστικής ουσίας που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid, είχε μολυνθεί με υλικά για άλλο εμβόλιο, στην ιδια εγκατάσταση παραγωγής.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η αναφερόμενη μόλυνση σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο που παράγει τη δραστική ουσία στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το οποίο ανήκει στην Emergent Biosolutions. Η συγκεκριμένη παρτίδα δεν προοριζόταν για την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι παρτίδες του εμβολίου που αποστέλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν επηρεαστεί από τη μόλυνση αυτή, ωστόσο οι εποπτικές αρχές συνέστησαν, ως μέτρο προφύλαξης, να μην γίνεται αποστολή παρτίδων εμβολίων που έχουν παραχθεί την ίδια, περίπου, χρονική περίοδο με αυτή που σημειώθηκε η μόλυνση.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες να εξετάζει τα δεδομένα στο εργοστάσιο της Emergent, φέρεται, σύμφωνα με τους New York Times, να έχει ζητήσει από τη Johnson & Johnson να προχωρήσει στην απόσυρση 60 εκατομμυρίων δόσεων, λόγω «πιθανής μόλυνσης».  

Η εξέλιξη αυτή, έχει προκαλέσει ανησυχία για νέες καθυστερήσεις στην παραλαβή δόσεων εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας και οι αρμοδιες ευρωπαϊκές Αρχές κάνουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν πως θα αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Johnson & Johnson: Παρτίδα της δραστικής ουσίας του εμβολίου μολύνθηκε με άλλα υλικά σε εργοστάσιο των ΗΠΑ"

Καιρός αύριο: «Χειμωνιάτικο» σκηνικό – Πού θα έχουμε καταιγίδες και χαλάζι

Παραμένει χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού αύριο Σάββατο (12.06.2021) με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (12.06.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Χειμωνιάτικο» σκηνικό – Πού θα έχουμε καταιγίδες και χαλάζι"

Κορωνοϊός: Στα 791 τα νέα κρούσματα - 375 οι διασωληνωμένοι, 11 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 791, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.954 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.393 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.381 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.549 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 119 (ημερήσια μεταβολή +16.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 128 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 Από τα 791 κρούσμκατα, τα 400 εντοπίστηκαν στην Αττική. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων covid-19  έχει ως εξής:

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

50 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

26 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

55 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

108 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

54 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

84 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

25 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

10 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

40 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 791 τα νέα κρούσματα - 375 οι διασωληνωμένοι, 11 θάνατοι"

Κορονοϊός: «Ανεμβολίαστο το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα»! Η ενημέρωση Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 11.06.2021, έγινε η ζωντανή ενημέρωση από τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον κορονοϊό και τη νέα χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία πήρε αρχικά τον λόγο, αναφερόμενη στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία στον δείκτη θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (σ.σ. περίπου στο 2,3%).

«Η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά», συμπλήρωσε χτυπώντας όμως καμπανάκι για τα περίπου 9.500 ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην χώρα μας.

Επιπλέον είπε ότι 1.700 είναι οι ασθενείς με κορονοϊό στη χώρα μας, αριθμός που σηματοδοτεί μείωση στον συγκεκριμένο δείκτη.

Επίσης, στην αρχή της ενημέρωσης, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα έχουν διαγνωστεί από τα self test, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένες περιοχές, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Νάξο, την Κω και την Κέρκυρα.

Στοιχεία που… τα λένε όλα για την συμβολή του εμβολίου στη μάχη κατά του ιού

«Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους», είπε και συμπλήρωσε πως την τελευταία εβδομάδα, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό αφορά σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπενθύμισε πως:

  • Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).
  • Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.
  • Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.
  • Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.
  • Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
  • Από 15/06 επαναλειτουργούν οι σχολές χορού και στις λαϊκές αγορές η απόσταση στους πάγκους θα είναι 1 μέτρο.

Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ανεβαίνει επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού η Κως (σ.σ. επίπεδο 3, πορτοκαλί) καθώς παρατηρήθηκε μικρή αύξηση του ιικού φορτίου. Ο υφυπουργός συνέστησε προσοχή για το νησί ενώ είπε πως καταγράφονται σημεία υπαναχώρησης του ιού σε όλη τη χώρα.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση Χαρδαλιά όπως μεταδόθηκε ζωντανά
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: «Ανεμβολίαστο το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα»! Η ενημέρωση Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα"

Υποχρεωτική αργία για τη Θεσσαλονίκη η γιορτή του Αγίου Πνεύματος

Υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα όπως επίσης και για τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με απόφαση νομάρχη Θεσσαλονίκης του 2002, η οποία δεν έχει ανακληθεί.

Όπως διευκρινίζει η Περιφέρεια «ότι δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα των Περιφερειαρχών να ορίσουν ημέρες υποχρεωτικής αργίας».

Η Περιφέρεια στη σχετική της ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεν υπογραμμίζει ότι πάγια θέση της είναι πως η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να οριστεί ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ παραμένει σταθερό το αίτημά της προς τα αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση όλων των ζητημάτων αναφορικά με την θεσμοθέτηση ή μη της αργίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική αργία για τη Θεσσαλονίκη η γιορτή του Αγίου Πνεύματος"

Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και αν τίθεται θέμα απόλυσης εργαζόμενου ρωτήθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα.

«Ήδη έχουμε πει σε ό,τι αφορά διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους πως αυτό θα καταστεί εφικτό, θα γίνει μια άλλη συζήτηση, όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή τι κίνητρα πρέπει να δοθούν», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη διάθεση των self tests, είπε ότι έχει διασφαλιστεί αυτή τη στιγμή για τον Ιούνιο σε όλη την Επικράτεια. «Υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συνδρομή των φαρμακοποιών, ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι», είπε.

Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν διατάξεις του μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις η κ. Πελώνη δήλωσε ότι «με τσιτάτα και συνθήματα προηγούμενων εποχών δεν διασφαλίζονται ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε οι προοπτικές της νέας γενιάς».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προσέθεσε πως το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό και εξίσου σεβαστό είναι το δικαίωμα στην απασχόληση και του κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται.

«Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο αυτό θα αποτελέσει παρελθόν ώστε το κοινωνικό σύνολο να μην είναι όμηρος αυθαιρεσίας και καταχρήσεων από τέτοιου είδους απεργίες σε ΔΕΚΟ και μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς θα διασφαλίζεται ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών 33% για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης», ανέφερε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων"

«Καταραμένη η ώρα που του είπα να κάνει το εμβόλιο» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου στυλίστα

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του στιλίστα Νάσου Κάτρη λίγες ώρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του. Ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τώρα γίνεται η νεκροψία-νεκροτομή και θα ξέρουμε. Έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και την άλλη μέρα βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Είχε κάνει εξετάσεις γιατί ξεκίνησε μια δουλειά. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Θέλω να μάθω ακριβώς τι έχει συμβεί. Έκανε το εμβόλιο και αισθάνονταν μια χαρά.

Μάλιστα μέχρι τις 10 το βράδυ ήταν με μια φίλη του και κάτι γνωστούς. Τα παιδιά μου είπαν πως ήταν μια χαρά. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο, αλλά εμείς τον παροτρύναμε, καταραμένη να είναι η ώρα που το είπα να πάει να το κάνει».

Σε νέες του δηλώσεις ο κ. Μιχάλης Κάτρης λέει: «Είχε κάνει το εμβόλιο την προηγούμενη ημέρα… Τι να σας πω… Είχε κάνει το εμβόλιο της Astra Zeneca. Του τηλεφωνήσαμε για να ρωτήσουμε αν είναι καλά. Μια κοπελίτσα και ένας φίλος του ήταν μαζί στο σπίτι του μέχρι τις 9.30 – 10 το βράδυ. Αυτά ξέρουμε, τίποτα άλλο» . 

«Τον ξαναπαίρναμε την επόμενη ημέρα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Αναγκαστήκαμε και φύγαμε από τη Χαλκίδα και πήγαμε στην Αθήνα. Πήγαν κάτι φίλοι του και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι, μας ειδοποίησαν και πήγαμε αργά το βράδυ. Ήρθε η αστυνομία, πήγε για ιατροδικαστική εξέταση και θα τον κηδεύσουμε το Σάββατο το πρωί».

Σύμφωνα με τον πατέρα του Νάσου Κάτρη, τα αίτια του θανάτου του θα αποκαλυφθούν σε περίπου δύο μήνες, αφού ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση. «Είχε κάνει εξετάσεις και είχε βρεθεί ότι ήταν υγιέστατος για να ξεκινήσει την καινούρια του δουλειά. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, πασίγνωστος στη Χαλκίδα, τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Ήταν ένα αξιολάτρευτο παιδί από όλους».

 

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " «Καταραμένη η ώρα που του είπα να κάνει το εμβόλιο» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου στυλίστα"

Αντικειμενικές αξίες: Πως θα μάθετε πόσο αξίζει το ακίνητό σας

Οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι γεγονός και από το μεσημέρι της Παρασκευής (11.06.2021) έχει «ανέβει» και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι πολίτες μπορούν να δουν τις τιμές ζώνης των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Μόνο που η πλατφόρμα για τις αντικειμενικές αξίες, που ενεργοποίησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανεβο…κατεβαίνει, δηλαδή η σελίδα «πέφτει» και μπορεί τη μια φορά ο πολίτης που θέλει να μάθει σε ποια ζώνη είναι το ακίνητό του να μπει κανονικά στον χάρτη και τη δεύτερη να δει μια… λυπημένη φατσούλα και το μήνυμα πως η πλατφόρμα δεν μπορεί να «φορτωθεί».

Όταν θα μπει (κάποια στιγμή θα σταθεροποιηθεί η σελίδα) ο πολίτης επιλέγει μέσω ψηφιακού χάρτη https://www1.gsis.gr/valuemaps/ τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητό του και εμφανίζεται η τιμή ζώνης που ισχύει σήμερα και μέχρι τέλος του έτους και την νέα τιμή ζώνης που ανακοινώθηκε και θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2022.

Ο ψηφιακός χάρτης για τις νέες αντικειμενικές αξίες ενημερώνεται σταδιακά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στην εφαρμογή:

– Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (Euro/τ.μ.). Η τιμή ζώνης αναφέρεται σε νεόδμητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνήθους θέσης και κατασκευής με πρόσοψη σε ένα δρόμο .

– Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ κουμπιού αριστερά που αναφέρει τη χρονολογία είτε 2018 είτε 2021.

– Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγεται διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.

– Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη.

– Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά. Αφού επιλεγεί στο χάρτη το ακίνητο, η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντικειμενικές αξίες: Πως θα μάθετε πόσο αξίζει το ακίνητό σας"

Σύγκρουση Τσίπρα - Τασούλα: «Φιμώνετε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης» - «Δεν επιτρέπω μονόπρακτα, κάνετε τη Βουλή σκηνικό κομματικού ακτιβισμού»

Σφοδρή σύγκρουση εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς η απόπειρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να λάβει το λόγο εκτός διαδικασίας προσέκρουσε αυτή τη φορά στην άρνηση του Προέδρου του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα.

«Δεν θα επιτρέψω την μετατροπή της Βουλής σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού. Η Ολομέλεια δεν μπορεί να μετατραπεί σε συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν θα επιτρέψω μονολόγους ή μονόπρακτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

«Να μην υποπέσετε στο παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο μόνο ενός κόμματος ενώ έχετε πάρει την ψήφο περισσότερων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπεριφερθείτε ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και όχι της ΝΔ. Μην φιμώσετε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αντέδρασε ο κ. Τσίπρας.

 

 Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να λάβει το λόγο κατά την διαδικασία συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών αν και δεν είχε προγραμματιστεί η συζήτηση δικής του ερώτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη παρέμβαση και πριν από δύο εβδομάδες. Τότε είχε επισημανθεί προς τον κ. Τσίπρα ότι δεν δικαιούται παρέμβασης σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ωστόσο του παραχωρήθηκε ο λόγος για μια ολιγόλεπτη παρέμβαση που μετατράπηκε σε επίθεση εφ’ όλης της ύλης προς την κυβέρνηση χωρίς μάλιστα να υπάρχει εκπρόσωπος της για να απαντήσει. Το ζήτημα μάλιστα είχε συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο δεν θα επαναληφθεί.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή διαδικασία ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να το επαναλάβει.

«Θέλω τον λόγο με βάση τον Κανονισμό της Βουλής όπως δικαιούμαι διότι θέλω να απευθυνθώ στο Σώμα. Θέλω να τοποθετηθώ για την απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η επίκαιρω ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δάνεια της ΝΔ, δεν μπήκε στο κοινοβουλευτικό πινάκιο για συζήτηση.

Απαντώντας ο προεδρεύων της Ολομέλειας και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης είπε: «είναι η 2η φορά που το κάνετε κ. Τσίπρα. Εχει ξαναγίνει και έχει μεσολαβήσει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην Διάσκεψη των Προέδρων γι αυτό και θα παραχωρήσω τη θέση μου στον Πρόεδρο της Βουλής να σας απαντήσει».

Στο μεσοδιάστημα ωστόσο ο κ. Τσίπρας είχε ανέβει ήδη στο βήμα της Ολομέλειας με αποτέλεσμα ο κ. Τασούλας να του εξηγήσει: «Θα με απογοητεύσετε σήμερα κύριε πρόεδρε αλλά γιατί βιάζεστε να το κάνετε. Το θέμα που θέσατε σήμερα δεν ευσταθεί. Το δικαίωμα τον αρχηγών να μιλούν στην βουλή είναι άπλετο. Υπάρχει όμως ημερήσια διάταξη και εσείς επιχειρείτε να θέσετε την δική σας. Μας απασχόλησε αυτό το θέμα στην Διάσκεψη των Προέδρων της 3 Ιουνίου 2021. Πήρα θέση για το θέμα. Είπα ότι δεν είναι δυνατόν να καθιερωθεί νέα πρακτική πέραν αυτής που προβλέπει ο Κανονισμός. Δεν μπορεί να καθιερωθεί πρακτική μονόλογου στην περίπτωση που πολιτικός αρχηγός, αρχηγός αντιπολίτευσης ή άλλος κρίνει ότι μπορεί στην διαδικασία επικαίρων ερωτήσεων να λαμβάνει το λόγο επειδή δεν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη απάντηση πρωθυπουργού ή υπουργού στην δική του ερώτηση. Αυτή η διαδικασία δεν προβλέπεται. Οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν άπλετο δικαίωμα λόγου σε όλες τις διαδικασίες εκτός από τις επίκαιρες των βουλευτών που περιορίζονται αποκλειστικά στον ερωτώντα και στον υπουργό. Επιχειρείτε να καθιερώσετε πρακτική που δεν προβλέπεται. Ή θα το καθιερώσουμε στον ΚτΒ ή δεν θα το κάνουμε καθόλου.

Είχα την πρόνοια να το θέμα στην Διάσκεψη Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο. Υπήρξαν απαντήσεις και από την παράταξή σας ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει καθημερινή πρακτική.

Δεν μπορεί αυτό να γενικευτεί. Σήμερα, κ. πρόεδρε, ζητάτε να καθιερώσετε νέο τρόπο τοποθέτησης στην Ολομέλεια.

Δεν μπορεί η  Βουλή να αλλάζει άρδην τον κανονισμό της με βάση πρωτοβουλίες που δεν προβλέπονται. Φανταστείτε να καθιερωθεί. Θα έχουμε ανατροπή και ακτιβιστική διαδικασία που μετατρέπει την Βουλή σε ένα είδος σκηνικού.

Σας παρακαλώ το θέμα να λήξει εδώ. Μην προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε ντε φακτο διαδικασίες».

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε«Γνωρίζετε ότι αυτός που παραβιάζει τον ΚτΒ δεν είμαι εγώ αλλά ο πρωθυπουργός που γράφει στα υποδήματά του την διαδικασία. Σας καλώ πριν επιχειρήσετε να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ναό της Δημοκρατίας -αφήστε τα σκονάκια- Πριν επιχειρήσετε όπως επιχείρησε η παράταξή σας τα 2 αυτά χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας στον Ναό της Δημοκρατίας.

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως πρόεδρος του συνόλου της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που τοποθετείται με σκονάκια από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πείτε μου ποιο το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω.

Κατά πάγια πρακτική ισχύει ότι οι πρόεδροι ΚΟ, πρώην πρωθυπουργοί έχουν το δικαίωμα να μιλούν όποτε το ζητούν. Λέτε ότι κάνουμε παράσταση, Δεν είναι παράσταση. Να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα. Έχετε ευθύνες ως ΠτΒ που για πρώτη φορά θα φιμώσετε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας ζητώ να μου δώσετε το λόγο για 15 λεπτά. Υπάρχει μείζον ζήτημα ουσίας της ερώτησης που αποτελεί θεμελιακό πρόβλημα για την λειτουργία της Δημοκρατίας, το πρόβλημα υπερχρέωσης κομμάτων».

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Τασούλας ανταπάντησε: «Αυτό κάνω κ. πρόεδρε. Θέλω να σας πω το εξής: με νοιάζει να σταθεί η Βουλή στο ύψος της περισσότερο και από τον εαυτό μου και δεν θέλω να μετατρέψουμε την Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού. Να τι εννοώ. Το άρθρο στο οποίο αναφερθήκατε δίνει δικαίωμα στους αρχηγούς να μιλούν όποτε θέλουν στο νομοθετικό έργο, στις επερωτήσεις, στις μομφές και εξεταστικές. Στις επίκαιρες δεν προβλέπεται παρέμβαση αρχηγών. Συνεπώς επαναλαμβάνετε κάτι που σας απαντήθηκε. Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει ήδη σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις ενώ έχει προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία 5 συζητήσεις. Όλα αυτά αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το μισό της συνταγματικής του θητείας. Στην προηγούμενη περίοδο, απαντήθηκαν συνολικά 8 ερωτήσεις, σε όλη την θητεία.

Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μετατραπεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού και η Ολομέλεια δεν μπορεί να μετατραπεί σε συνεδρίαση καμίας ΚΟ, επειδή στις ερωτήσεις δεν επιτρέπονται μονόλογοι ή μονόπρακτα διακόπτω την συζήτηση και περιμένω την πρότασή σας για αλλαγή του Κανονισμού».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση Τσίπρα - Τασούλα: «Φιμώνετε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης» - «Δεν επιτρέπω μονόπρακτα, κάνετε τη Βουλή σκηνικό κομματικού ακτιβισμού»"

Αμετανόητος και προκλητικός στη δίκη για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης – «Και εσείς τι κάνατε;»

Ζωντανεύουν οι εφιαλτικές μνήμες της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο 46χρονος κατηγορούμενους πήρε το λόγο και τα όσα είπε στα δικαστήρια της Φλώρινας, προκάλεσαν αντιδράσεις…

Τα όσα έζησε και τη μάχη που έδωσε με τον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης περιέγραψε στο Δικαστήριο ο Διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης κ. Γ. Ποδιώτης. «Με ενημέρωσαν ότι κάποιος χτυπάει τον Πέτρο. Κατέβηκα, είδα μια κοπέλα να προσπαθεί να αμυνθεί. Προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω. Τον ακινητοποίησα με τη βοήθεια των συναδέλφων και περίμενα να έρθει η Αστυνομία…

Όσο τον κρατούσα έβριζε κατά του συστήματος. Εκτιμώ ότι πήγε στο γραφείο που είχε τα περισσότερα άτομα με σκοπό να σκοτώσει. Δεν ήταν σε σύγχυση. ”Σας άρεσε αυτό που σας έκανα; Θα έρθει και η σειρά σας”, αυτά φώναζε.

Εγώ πιστεύω ότι ήρθε με σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε. Πιστεύω ότι ήθελε να τους εγκλωβίσει στο γραφείο και να τους σκοτώσει. Είχε τρομερή δύναμη. Όλα αυτά τα απολάμβανε. Μας ρωτούσε επανειλημμένα αν μας άρεσε όλο αυτό. Ακόμα και σήμερα δυσκολευόμαστε να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς.»

Η γραμμή του 46χρονου στη δίκη

Ο 46χρονος κατά τις ερωτήσεις που έθεσε στους μάρτυρες αμφισβητώντας τους, δήλωσε πως έψαχνε το γραφείο του Διευθυντή. Ο ίδιος ρώτησε τον κ. Ποδιώτη: «Με είδατε να χτυπάω το θύμα; Κι εσείς τι κάνατε; Τι κάνατε όταν είδατε να χτυπάω την συνάδελφο σας, καθόσασταν και το βλέπατε;»

Σε άλλο σημείο είπε σε υπάλληλο της εφορίας: «Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…»

Οι μαρτυρίες των υπαλλήλων

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δύο γυναικών που έζησαν τη φρίκη από τα χτυπήματα με το τσεκούρι του 46χρονου, που σκόρπισε τον τρόμο στη ΔΟΥ Κοζάνης τον Ιούλιο του 2020. “Είδα τον συνάδελφό μου στο πάτωμα και άκουσα “είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά”, περιέγραψε η υπάλληλος της ΔΟΥ που έχασε το μάτι της από την άγρια επίθεση.

Εμφανώς ταραγμένη, περιέγραψε κλαίγοντας τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με τον κατηγορούμενο. “Έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι καν από ποια πόρτα βγήκα. Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη μυρωδιά του αίματος”, είπε η μάρτυρας.

Η γυναίκα πρόσθεσε πως δεν είδε το τσεκούρι στην αρχή και νόμιζε πως κρατούσε μαχαίρι. Από εκεί και πέρα είπε πως δεν θυμάται τίποτα άλλο παρά μόνο το αίμα. Περιέγραψε ότι επί μήνες ήταν σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ σημείωσε πως δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε το μάτι της, πάρα μόνο όταν γύρισε στο σπίτι.

“Είμαι σήμερα εδώ γιατί έβαλα τα δυνατά μου. Ήθελα πολύ να περπατήσω ξανά. Έχασα το μάτι μου, έχω ένα βαθούλωμα στο κεφάλι μου και ματώνουν συχνά η μύτη και τα αυτιά μου”, είπε στην κατάθεσή της. “Έσφιξα τα δόντια μου και είδα το βίντεο, ήθελα να δω πού με πρόλαβε”, είπε και ξέσπασε ξανά σε κλάματα, ενώ πρόσθεσε πως στις Αρχές δεν μιλούσε καθώς είχε απελπιστεί.

“Σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και εκεί έγινα θηρίο”, είπε η άλλη υπάλληλος που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη που περιέγραψε τη δική της εμπειρία. Η μάρτυρας είπε ότι άκουσε τις τσιρίδες μιας άλλης υπαλλήλου και μέχρι να καταλάβει τι γίνεται άρχισε να δέχεται τα χτυπήματα.

“Έτρεχε το αίμα. Δεν φεύγει ποτέ η μυρωδιά. Αλλά σκέφτηκα τα παιδιά μου και του άρπαξα τη λαβή. Πάλεψα πολύ μαζί του”, είπε η μάρτυρας με λυγμούς. “Στη μικρή μου είπαμε ότι έπεσα και χτύπησα. Μετά είδε το βίντεο στο διαδίκτυο. Μου είπε μαμά γιατί λες ψέματα, αυτό είναι το παντελόνι σου. Το παιδί μου σταμάτησε να μου μιλάει. Ήταν τόσο θυμωμένη”, σημείωσε.

Η γυναίκα είπε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί το ενδεχόμενο να γυρίσει στη δουλειά της και έχει κάνει αίτηση για να εργαστεί σε άλλη υπηρεσία. “Φοβάμαι ακόμα. Γυρίζω στον δρόμο να δω αν είναι κανένας πίσω μου. Ο μεγαλύτερός μου φόβος αυτή τη στιγμή είναι να μην τον ξαναδώ”, κατέθεσε η μάρτυρας.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος απηύθυνε τον λόγο και στη δεύτερη μάρτυρα, ρωτώντας την αν την ξαναχτύπησε όταν του κρατούσε το τσεκούρι. “Τα βίντεο γελούν στο μάτι. Πάνε να το γυρίσουν στο “τρελός και μανιακός”, είπε ο 45χρονος κατηγορούμενος.

«Της κατεβάζει το τσεκούρι στο πρόσωπο»

Ως μάρτυρας κατέθεσε και η υπάλληλος που τραυματίστηκε τη μοιραία μέρα, όχι από τσεκούρι αλλά πέφτοντας από τη σκάλα στην προσπάθειά της να γλιτώσει.

“Βλέπω ότι η συνάδελφός μου δεν κουνιέται και της κατεβάζει το τσεκούρι στο πρόσωπο”, είπε η μάρτυρας με τρεμάμενη φωνή. Περιέγραψε παράλληλα τις στιγμές τρόμου που έζησαν όλοι οι εργαζόμενοι και τους τρόπους με τους οποίος προσπάθησαν να βγουν από το κτήριο αλλά και το πώς θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετανόητος και προκλητικός στη δίκη για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης – «Και εσείς τι κάνατε;»"

Σούπερ μάρκετ: 07:00-22:30 (προαιρετικά) το νέο ωράριο λειτουργίας - Πρόβλεψη και για τη διάθεση self test - Τι αλλάζει στις αποστάσεις

Αλλαγές έρχονται στην λειτουργία καταστημάτων τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, φούρνους κ.λπ., μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που γνωστοποιεί πως τα νέα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου και ώρα 6:00.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ το νέο ωράριο προβλέπει την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:30. Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Δείτε την ΚΥΑ εδώ

souper

Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σούπερ μάρκετ: 07:00-22:30 (προαιρετικά) το νέο ωράριο λειτουργίας - Πρόβλεψη και για τη διάθεση self test - Τι αλλάζει στις αποστάσεις"

Νέο «χαστούκι» από τη Λιβύη στην Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη χώρα

Νέο διπλωματικό και πολιτικό «χαστούκι» στην Τουρκία από την Λίβυα Υπουργό Εξωτερικών Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς (Najla Al-Mangoush), η οποία ξεκαθάρισε ότι η Λιβύη δεν θα επιτρέψει ξένες δυνάμεις ούτε θα επιτρέψουν να προκύψει νέα κρίση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή, λόγω των μισθοφόρων.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης έχει «παρελθόν» με την Τουρκία, καθώς είχε επισημάνει τις ίδιες θέσεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκαλώντας τότε ισχυρές αντιδράσεις από μαχητές που υποστηρίζονταν από την Άγκυρα, ωστόσο φαίνεται ότι αυτά δεν την έχουν εμποδίσει από το να «εκθέτει» τις τουρκικές ενέργειες στο έδαφος της Λιβύης.

Ειδικότερα, η η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς υπογράμμισε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη Λιβύη», κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνέντευξης Tύπου με τον Βρετανό υπουργό Τζέιμς Κλέβερλι (James Cleverly), αρμόδιο για θέματα Μέσης Ανατολής και Βόρειας. Όπως μεταδίδει η Libya Review, η υπουργός δήλωσε ότι η Λιβύη δεν θα χρησιμεύει πλέον ως βάση για την αποσταθεροποίηση της περιοχής και ότι δε θα φιλοξενεί καμία ξένη δύναμη.

Ο κ. Κλέβερλι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τρίπολη για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της Λιβύης και η ελ-Μανγκούς εξέφρασε την εκτίμησή της για την προθυμία της Βρετανίας να ασκήσει πίεση σε χώρες που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης και για την σταθερή υποστήριξη της κυριαρχίας της Λιβύης, αναφέρει η Libya Review.

H Λίβυα υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει την αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη με τη συνδρομή και της Τουρκίας και κατά τη συνάντησή της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Μάιο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χαστούκι» από τη Λιβύη στην Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη χώρα"

Απίστευτο! Ο ΕΟΤ δεν επιτρέπει την ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό

Οι υπάλληλοι εκτιμούν ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις…

Μπορεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχουν δώσει σαφείς εντολές για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης αλλά και της χρήσης καθαρών οχημάτων ωστόσο όπως αποδεικνύεται κάποιοι είτε έχουν ξεχάσει να αλλάξουν τη νομοθεσία είτε δεν θέλουν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες για να οδηγηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά τη δημοσίευση άρθρου από το Newsauto.gr σχετικά με τα ηλεκτρικά Ταξί το κράτος απέδειξε ότι μπορεί να κινηθεί τάχιστα αλλάζοντας τη παλαιά νομοθεσία που δεν προέβλεπε ηλεκτρικό Ταξί με αποτέλεσμα όλα να αποκατασταθούν άμεσα και η αγορά να εκσυγχρονιστεί και βέβαια να επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για επαγγελματική χρήση.

Τώρα όπως φαίνεται οι νομοθέτες ή κάποιες άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τα ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία των οχημάτων που ενοικιάζονται με οδηγό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το υπουργείο Τουρισμού και ειδικότερα ο ΕΟΤ δεν επιτρέπει την ενοικίαση ηλεκτρικών οχημάτων με οδηγό απαγορεύοντας με αυτό τον τρόπο στους επαγγελματίες του κλάδου να αποκτήσουν κάποιο καθαρό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις των τουριστών.

Μάλιστα σε αιτήματα ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων ο ΕΟΤ απαντά ότι: « Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπεται χορήγηση άδειας Ε.Ι.Χ. με οδηγό σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Μετά από έλεγχο των δικαιολογητικών που έχετε προσκομίσει σας γνωρίζουμε ότι  το όχημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Κ.υ.α. 15732/2012 (ΦΕΚ 3053/Β), σύμφωνα με την οποία απαιτείται το αυτοκίνητο να κινείται από κινητήρα άνω των 1.500 κ.εκ.

Βέβαια σύμφωνα με το νόμο 4254/2014 δεν υπάρχει σχέση της άδειας κυκλοφορίας ΕΙΧ με οδηγό με τα κυβικά του αυτοκινήτου αλλά προφανώς οι υπάλληλοι του ΕΟΤ έχουν παραμείνει σε άλλες παλαιότερες εποχές και μάλλον δεν γνωρίζουν ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και γενικότερα η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και πως σε όλα τα κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα όχι μόνο επιτρέπουν την ενοικίαση ηλεκτρικών van με οδηγό αλλά την επιδοτούν κιόλας ώστε να γίνει ευκολότερη η απόκτηση των καθαρών οχημάτων από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ευελπιστούμε τόσο ο υπουργός Τουρισμού όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία να επέμβουν άμεσα και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της νομοθεσίας αλλά των δημοσίων υπηρεσιών ώστε και οι επαγγελματίες του κλάδου να μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα και να μεταφέρουν τους τουρίστες χωρίς να παράγουν εκπομπές CO2…

 newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο! Ο ΕΟΤ δεν επιτρέπει την ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό"

Υπόμνημα στη Βουλή για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από το Μενίδι

Με ένα σκληρό υπόμνημα στην Βουλή η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών ζητά απαντήσεις για την άδικη δολοφονία του μικρού Μάριου Δημητρίου Σουλούκου που δολοφονήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα πριν τέσσερα χρόνια στην σχολική γιορτή. Επιπρόσθετα η Ένωση Γονέων απαιτεί να παρθούν ακόμη περισσότερα μέτρα ώστε να «νιώθουν ασφαλείς γονείς και παιδιά».

«Στις 8 Ιουνίου 2017, η τοπική κοινωνία των Αχαρνών καθώς και ολόκληρο το Πανελλήνιο συγκλονίζεται από τον άδικο θάνατο του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, Μάριου-Δημήτριου Σουλούκου από “αδέσποτη” σφαίρα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής εορτής του σχολείου του.Απλοί δημότες, φορείς, σύλλογοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής βγαίνουν στο δρόμο και εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, με πορείες και συγκεντρώσεις, για το θάνατο του μικρού μαθητή.Ενός θανάτου που ήρθε να επιβεβαιώσει, με τον χειρότερο τρόπο, την αναλγησία και την αδιαφορία του κράτους για την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή των Αχαρνών δεκαετίες τώρα και για την οποία έχουν γίνει επανειλημμένως αναφορές τόσο στον τύπο και στην τηλεόραση όσο και σε συναντήσεις φορέων-συλλόγων με τους αρμόδιους είτε εγγράφως είτε προφορικώς», τονίζουν στο υπομνημα και συνεχίζουν: «Τέσσερα χρόνια μετά, αν εξαιρέσουμε την αισθητή παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους των Αχαρνών, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν υπήρξε.Καμία σύλληψη για τη δολοφονία του Μάριου - Δημήτριου, καμία σύλληψη για τις επόμενες «ευτυχώς» μη θανατηφόρες σφαίρες.
Οι άσκοποι πυροβολισμοί, η απρόσκοπτη προσέλευση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων στις πηγές των εμπόρων ναρκωτικών, η ηχορύπανση, οι κόντρες και πολλά άλλα αποτελούν καθημερινότητα για τους Δημότες Αχαρνών.Κυρίες-Κύριοι,Η ασφάλεια αποτελεί Συνταγματικό Δικαίωμα γι’ αυτό καιΖΗΤΑΜΕ το αυτονόητο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, στα σχολεία, στις γειτονιές, στις πλατείες, στα σπίτια μας.

ZHTAME την εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές. ΓΙΑΤΙ. Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Πρέπει άμεσα να σκύψετε πάνω στο πρόβλημά μας και να το λύσετε. Οι σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις !!!!
Το οφείλετε στα παιδιά μας και στα παιδιά σας !!!!!!Το οφείλετε στον ΜΑΡΙΟ που δεν πρόλαβε να ΖΗΣΕΙ !!!!».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόμνημα στη Βουλή για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από το Μενίδι"

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν 3 μέρες πριν από το τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι πυρήνας των θέσεων της Άγκυρας θα πρέπει να είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας.

«Τη Δευτέρα θα έχω δυνατότητα να συναντήσω τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… Πρέπει η αποκλιμάκωση να συνεχιστεί και η Τουρκία να συνεχίσει εποικοδομητικά με βάση την αιρεσιμότητα της Ε.Ε. και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην έναρξη των εργασιών της υπουργικής Συνόδου των Μεσογειακών χωρών (MED).

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή σε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία, υπό τους παραπάνω όρους.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε με έμφαση τη θέση Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η λύση θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Απέρριψε κατηγορηματικά τη θέση της Άγκυρας τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για λύση 2 κρατών είναι κάτι που όλοι αποκλείουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε να δούμε ξανά, όπως τον Μάρτιο του 2020 να χρησιμοποιούνται άνθρωποι για γεωπολιτικούς σκοπούς».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν 3 μέρες πριν από το τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες"

Χαλάρωση μέτρων: Γάμοι με 300 άτομα και μουσική αλλά χωρίς χορό - Διευκρινίσεις Παπαθανάση

Για την πορεία χαλάρωσης των μέτρων, δίνοντας διευκρινίσεις για το τι ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο αλλά και από 1ης Ιουλίου, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής, γίνονται σημαντικά βήματα χαλάρωσης, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία», κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους από την στιγμή που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Στην συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης ερωτήθηκε για το πλαίσιο των δεξιώσεων σε γάμους και βαπτίσεις επαναλαμβάνοντας τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν. Όπως είπε το όριο των 300 ατόμων που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου είναι αρκετό λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχει όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, ενώ τον... ρυθμό θα δίνει η μουσική.

Συμπληρώνοντας, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης είπε πως οι κανόνες που θα ισχύουν είναι αυστηροί. Έτσι, οι ροτόντες πρέπει να είναι έως οχτώ άτομα, ενώ στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι καθώς θα απαγορεύεται ο χορός. Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν η μουσική θα είναι με ορχήστρα ή όχι, λέγοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να χορέψουμε». «Μακάρι να τελειώσουμε με την πανδημία και να επανέλθουμε, όμως, αυτοί είναι οι κανόνες τώρα», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως μέχρι πρότινος δεν είχαμε ούτε την μουσική και θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσεκτικά βήματα.

Δείτε βίντεο:

 

Ερωτηθείς σχετικά, έδωσε εξηγήσεις και για τα πανηγύρια ανά την επικράτεια το καλοκαίρι. Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε πως οι ανακοινώσεις που έγιναν δεν αφορούν στα πανηγύρια αλλά στις εμποροπανηγύρεις που αφορούν στις θρησκευτικές εορτές.

Τι αλλάζει από το Σάββατο και από 1η Ιουλίου

Οι ανακοινώσεις που έγιναν την Τετάρτη, πάντως αποτέλεσαν «ανάσα» για πολίτες και επαγγελματίες αφού πλέον η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα επανέρχεται σε πλήρεις ρυθμούς αφήνοντας πίσω τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας. Τα βήματα χαλάρωσης όμως δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του καλοκαιριού.

Από το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν έρχεται η... πολυπόθητη χαλάρωση των μέτρων η οποία κάνει το πρώτο βήμα με την επανείσοδο της μουσικής στην εστίαση και την επέκταση του ωραρίου της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας από τις 12:30 τα μεσάνυχτα στη 01:30.

Όμως ο προγραμματισμός δεν σταματά εκεί. Οι επιστήμονες αποφάσισαν πως το διάστημα 12 έως 30 Ιουνίου θα αποτελέσει το μεταίχμιο πριν την πλήρη κατάργηση των περιοριστικών μέτρων. Έτσι, από την 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, κάτι που θα επιτρέψει όχι μόνο στους πολίτες να κινούνται χωρίς περιορισμούς αλλά και στα καταστήματα της εστίασης να επιστρέψουν στην πλήρη κανονικότητα. Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι στιγμής η εστίαση λειτουργεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους.

Μία ακόμα χαλάρωση που αποφασίστηκε και θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου αφορά στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων για τις οποίες ενδιαφέρονταν χιλιάδες ζευγάρια ανά την επικράτεια με το όριο να φτάνει τα 300 άτομα.

Ποια ακόμα μέτρα αποφασίστηκαν:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλάρωση μέτρων: Γάμοι με 300 άτομα και μουσική αλλά χωρίς χορό - Διευκρινίσεις Παπαθανάση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news