facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων νοσηλεύεται 11χρονος με κορονοϊό

Σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική, με κορονοϊό νοσηλεύεται 11χρονος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha νόσησε πριν από λίγες ημέρες και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από πόλη της περιφέρειας.

Σημειώνεται πως ο ανήλικος βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

newsbeast
 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων νοσηλεύεται 11χρονος με κορονοϊό"

Κορωνοϊός - SOS εκπέμπει η Ευρώπη: «Μην ταξιδεύετε στην Κίνα»

Κοινή γραμμή ακολουθούν κράτη-μέλη της ΕΕ με στόχο την αναχαίτιση ενός νέου μεγάλου κύματος κορωνοϊού. Η Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο συμβούλευσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην Κίνα, καθώς η χώρα αυτή αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα της Covid-19 το τελευταίο διάστημα.

Ο λόγος που εκδόθηκε αυτή η ταξιδιωτική οδηγία είναι «η κορύφωση των μολύνσεων στην Κίνα και το επιβαρυμένο σύστημα υγείας» της χώρας, ανέφερε μέσω του Twitter το κέντρο ταχείας αντίδρασης του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το Λουξεμβούργο με τη σειρά του «εναρμονίζεται με την απόφαση» της Γερμανίας και προτρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Κίνα, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Μεγάλου Δουκάτου αργά σήμερα το απόγευμα.

Την ίδια συμβουλή δίνει και το Βέλγιο: «Από τον Δεκέμβριο, η Κίνα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα μολύνσεων, λόγω του τερματισμού της πολιτικής της μηδενικής Covid. Λόγω του κινδύνου κορεσμού των νοσοκομείων και, ως εκ τούτου, του κινδύνου να μην μπορείτε να νοσηλευτείτε γρήγορα στην περίπτωση επείγοντος περιστατικού, συμβουλεύουμε προς το παρόν να μην ταξιδεύετε» εάν δεν υπάρχει ανάγκη, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του.

Στα μέσα της εβδομάδας η ΕΕ προέτρεψε τις χώρες μέλη της να ζητούν από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό πριν από την αναχώρησή τους αλλά και να διενεργούν «τυχαιοποιημένα τεστ» κατά την άφιξή των ανθρώπων αυτών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Για προληπτικούς λόγους πολλές χώρες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία και άλλες) έχουν ήδη λάβει παρόμοια μέτρα.

Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων, οι κινεζικές αρχές σκοπεύουν να βάλουν από αύριο τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα των ταξιδιωτών που φτάνουν στην Κίνα και να επιτρέψουν και πάλι στους Κινέζους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το Πεκίνο καταδίκασε την απόφαση ορισμένων χωρών να επιβάλλουν υποχρεωτικά τεστ στους Κινέζους ταξιδιώτες και απείλησε ότι θα λάβει αντίστοιχα αντίμετρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει από την πλευρά του τις αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιεί το Πεκίνο για την καταμέτρηση των θυμάτων της Covid-19. Μολονότι τα κινεζικά νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς και τα κρεματόρια έχουν γεμίσει, οι αρχές επιβεβαιώνουν ελάχιστους θανάτους από το νέο κορωνοϊό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - SOS εκπέμπει η Ευρώπη: «Μην ταξιδεύετε στην Κίνα»"

Κόντρα Συρίγου-ΣΥΡΙΖΑ – «Θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16, όχι τώρα, σε βάθος χρόνου»

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί με αφορμή τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων τόνισε πως συμφέρει την Ελλάδα να αγοράσει η Τουρκία τα αμερικανικά F-16, εξηγώντας ότι στην προοπτική αυτή και εφ’ όσον επιτευχθούν οι όροι που έχει θέσει στην Άγκυρα ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ για την αναβάθμιση των F-16 που έχει σήμερα η Τουρκία στον στόλο της και την απόκτηση θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, διότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία θα προμηθευτεί ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τον Άγγελο Συρίγο «λαγό» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική πιστού και προβλέψιμου συμμάχου των ΗΠΑ.

Η επίμαχη τοποθέτηση του κ. Συρίγου:

«Εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16. Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου. Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Φανταστείτε μια Τουρκία, η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα… δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως έναν βαθμό. Παράλληλα όλο αυτό το εμπάργκο όπλων που υπάρχει, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε το χάσμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, στα αμυντικά μας συστήματα. Και κάτι τελευταίο. Αποκλείεται οι Αμερικανοί να καταλήξουν στο τι θα γίνει με την Τουρκία και τα F-16 πριν τελειώσουν οι τουρκικές εκλογές. Δεν θα του κάνουν αυτό το δώρο του Ερντογάν. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις τουρκικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν οι εκλογές και θα δουν ποια είναι η επόμενη κατάσταση θα προχωρήσουν».

«Λαγός» του Μητσοτάκη ο Αγγελος Συρίγος για πώληση F16 στην Τουρκία

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσα είπε ο κ. Συρίγος τονίζει πως πριν από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ τον Μάιο, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε ζητήσει να θέσει το ζήτημα των F16 στον Τζο Μπάιντεν. Η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν «να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό πρόεδρο».

«Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, ως λαγός του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”. Η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ. Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ Συρίγος, ως λαγός του κ Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι «θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας».

Η επικίνδυνη πολιτική του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της.

Συρίγος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα – λαγός μιλάει για λαγούς

Ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος με δήλωσή του απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ που τον αποκάλεσε λαγό του κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με το θέμα της πώλησης μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. Μάλιστα ο κ. Συρίγος αποκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα – λαγό και απαντάει σε όσα του καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Τι αναφέρει ο Αγγελος Συρίγος

Σχετικώς με τη δήλωσή μου ότι «μας συμφέρει μακροπρόθεσμα η Τουρκία να προμηθευθεί αμερικανικά F-16 ενώ παράλληλα τελεί υπό τον έλεγχο της Δύσεως» καθώς και τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

1. Κάποια στιγμή, σε βάθος χρόνου η Τουρκία θα ξαναπάρει αεροπλάνα. Η πολεμική της αεροπορία είναι η αιχμή των επιθετικών της κινήσεων. Θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να προμηθευτεί η Τουρκία αυτά τα οπλικά συστήματα από την Δύση και ειδικότερα από την Αμερική με τους όρους που έχει αναφέρει επανειλημμένως ο γερουσιαστής Μενέντεζ. Συγκεκριμένα ο Μενέντεζ προτείνει να δοθούν τα F-16 στην Τουρκία υπό τον αυστηρό όρο να μην προβαίνουν σε υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Από όλες τις δυτικές χώρες που δύνανται να πουλήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τουρκία, μόνον η αμερικανική γερουσία μπορεί να επιβάλλει τέτοιους αυστηρούς όρους και να ελέγχει την εφαρμογή τους. Αντιθέτως, εάν οι Τούρκοι επιλέξουν να προμηθευτούν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, είναι βέβαιον ότι δεν θα υπάρχουν τέτοιοι όροι. Επομένως, σε βάθος χρόνου μας συμφέρει να αγοράσουν οι Τούρκοι αμερικανικά F-16 υπό τους όρους που θα ορίσει η αμερικανική γερουσία.

2. Το κόμμα-λαγός μιλάει για λαγούς όταν ως κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αντί όμως να ασχολούνται στον ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρές και υπεύθυνες αναλύσεις, ας διορθώσουν την ιστοσελίδα τους που γράφει ακόμη ότι: «το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην περιφερειακή και διεθνή αποσταθεροποίηση, θεσμοθετεί μια ανισομερή σχέση ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, συμμετέχει σε «ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» που έχουν οδηγήσει στην έκρηξη των σημερινών κρίσεων στην περιοχή μας, προωθεί την στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας και καλλιεργεί ψυχροπολεμικό κλίμα».

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα Συρίγου-ΣΥΡΙΖΑ – «Θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16, όχι τώρα, σε βάθος χρόνου»"

Καιρός αύριο: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις και ομίχλη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή (08.01.2023), με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Χαλκιδική.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις και ομίχλη"

Απάντηση της Αθήνας προς Άγκυρα: Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας

«Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αυτό τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφορικά με τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι «όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας», καθώς και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση της Αθήνας προς Άγκυρα: Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας"

Γλυπτά Παρθενώνα: Σκληρή απάντηση της Λίνας Μενδώνη στον Αλέξη Τσίπρα: «Επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα»

Η Λίνα Μενδώνη μίλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της προσπάθειας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και έστειλε σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε απολύτως τίποτα στα 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Επίσης ανέφερε ότι σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα ανέμενε τη συστράτευση όλων, αλλά κάποιοι προτιμούν τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σήμερα την προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί μια φόρμουλα για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα και είπε ότι: «Δεν μπορεί να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει».

Η απάντηση της Λίνας Μενωδώνη ήταν σε έντονο ύφος.

«Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, σήμερα εμφανίζεται να ανησυχεί. Οφείλει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, ξέρει να διαπραγματεύεται και να κατακτά τους στόχους της. Αυτό κάνει και στην περίπτωση της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών», τόνισε η υπουργός.

«Σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων. Κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς», συμπλήρωσε η Λίνα Μενδώνη. 

«Η Κυβέρνηση κινήθηκε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα»

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής και της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι ενέργειές της είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021 που αναγνωρίζει το θέμα ως διακρατικό, την οριστική επανένωση του θραύσματος Fagan, την ενίσχυση του διεθνούς κλίματος και την πλήρη μεταστροφή της κοινής γνώμης στη Βρετανία υπέρ του ελληνικού αιτήματος», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυπτά Παρθενώνα: Σκληρή απάντηση της Λίνας Μενδώνη στον Αλέξη Τσίπρα: «Επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα»"

Σεισμός - Δυτική Λέσβος: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές από τη σεισμική διεργασία.

Επίσης, και βάσει των πρώτων αυτοψιών στα δημόσια κτίρια -κατά κύριο λόγο στις περιοχές του Μανταμάδου, της Κάπης, της Πελόπης, της Στύψης, του Λεπετύμνου και της Αργένου στη βόρεια Λέσβο- ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που θα φτάσει στη Λέσβο από την Αθήνα τη Δευτέρα, θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Στο μεταξύ πριν από λίγο έγιναν γνωστές ζημιές στο χωριό Λεπέτυμνος το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «πάνω» στο πρωινό σεισμικό επίκεντρο. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού, στα γραφεία της κοινότητας και στο ιατρείο όσο και σε περισσότερα από 10 σπίτια, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Θέμη Καμμένου, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις που χρήζουν έλεγχο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός - Δυτική Λέσβος: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα"

«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ κυκλώματα που «χαμήλωναν» τα κυβικά σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Είναι γνωστό ότι επιτήδειοι «κατεβάζουν» τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα προκειμένου να τα μοσχοπουλήσουν. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όμως, ψάχνει και βρίσκει και εκείνους που «κατεβάζουν» τα κυβικά των αυτοκινήτων τους προκειμένου να τα κυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν φόρους στο κράτος!

Η πολύ υψηλή φορολογία στα αυτοκίνητα έχει αναγκάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε… πατέντες, που τις περισσότερες φορές δεν είναι νόμιμες. Το κόλπο με τους εικονικούς υποκυβισμούς στα αυτοκίνητα είναι μεν γνωστό στην αγορά αυτοκινήτου, βρίσκεται όμως ψηλά στους ελέγχους που διενεργεί σήμερα το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον τρία τέτοια κυκλώματα (σε Αττική, Πελοπόννησο και Μακεδονία), με τη βοήθεια των οποίων εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατάφερναν να γλιτώσουν από τα υψηλά τεκμήρια, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 7.000 περιπτώσεις αυτοκινήτων να κυκλοφορούν και να κινούνται με μεγαλύτερο κινητήρα από εκείνον που έχει δηλωθεί.

Οι έρευνες εστιάζουν στις δηλώσεις περί δήθεν αλλαγής δίλιτρων ή μεγαλύτερων κινητήρων με άλλους μικρότερους, το πολύ έως 1.800 κυβικά εκατοστά. Το ΣΔΟΕ εξετάζει σειρά φακέλων που υποβλήθηκαν σε Διευθύνσεις Μεταφορών της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας για υποκυβισμούς-μαϊμού που έχουν παρατηρηθεί σε περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, όπου τα κυκλώματα έχουν απλώσει πλοκάμια.

Παράλληλα, ένας ακόμη καυτός φάκελος που εξετάζεται είναι και αυτός που αφορά αυτοκίνητα τα οποία αλλάζουν μεν όντως κινητήρα, αλλά βάζουν μεγαλύτερο απ’ ό,τι δηλώνεται στα χαρτιά. Ετσι, οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν τέλη, φόρους κ.λπ., αλλά πολύ χαμηλότερους απ’ όσο θα έπρεπε κανονικά για ένα τέτοιο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Πώς στήνεται η κομπίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αυτές στρέφονται σε συνεργεία, ΚΤΕΟ, αλλά και υπαλλήλους των αρμόδιων Διευθύνσεων Μεταφορών. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, ιδιοκτήτες με πολυτελή οχήματα 2.000-3.000 κυβικών μέτρων επέλεγαν να πληρώσουν 2.000-5.000 ευρώ στα κατάλληλα πρόσωπα, για να αποκτήσουν μια βεβαίωση περί δήθεν μετατροπής του κινητήρα ώστε να μειώσουν τον κυβισμό του οχήματός τους στην άδεια κυκλοφορίας.

Ο ιδιοκτήτης έτσι κάνει εύκολα απόσβεση των χρημάτων του, αφού με το κόλπο του υποκυβισμού ενός αυτοκινήτου 2.000-3.000 κυβικών εκατοστών:
■ Αντί 625-1.150 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, δεν πληρώνει παραπάνω από 300 ευρώ. Κερδίζει έτσι τουλάχιστον 325-850 ευρώ τον χρόνο.

■ «Ξεφουσκώνει» το τεκμήριο από 8.800 ευρώ ή έως και 19.000 ευρώ τον χρόνο σε μόλις 4.000-7.000 ευρώ. Γλιτώνει έτσι καπέλο φόρου τουλάχιστον 100 ή έως και 5.000 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνει και τον φορολογικό συντελεστή στον οποίο ανήκει.

Απαλλάσσεται αυτομάτως από φόρο πολυτελούς διαβίωσης 450-1.900 ευρώ που πληρώνει ετησίως.

Επιπλέον, καθίσταται ξαφνικά και πάλι δικαιούχος μιας σειράς εκτάκτων ή τακτικών επιδομάτων, παροχών και μέτρων στήριξης, από τα οποία συλλήβδην εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Για όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν χρειάζεται να πληρώσει καμία μετατροπή στο όχημά του. Αντιθέτως, με το κόλπο του υποκυβισμού, το αυτοκίνητο αποκτά και υψηλότερη μεταπωλητική αξία σε σχέση με τα αντίστοιχα δίλιτρα μοντέλα.
Στις περιπτώσεις αυτές, τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ανακαλύψει και εκατοντάδες πιστοποιητικά τεχνικών ελέγχων-μαϊμού, τα οποία μετά από διασταύρωση που πραγματοποίησαν στα ΚΤΕΟ που φέρονται ότι τα έχουν εκτυπώσει διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά.

Ωστόσο, επειδή το όχημα πρέπει πράγματι κάποια στιγμή να περάσει από ΚΤΕΟ, φαίνεται ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η διαδικασία ελέγχου ολοκληρώνεται χωρίς τεχνικές παρατηρήσεις. Το ΣΔΟΕ ερευνά, λοιπόν, τη διαδρομή του χρήματος για να διαπιστωθεί αν καταβλήθηκε το σχετικό τίμημα.

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, αποδεικνύεται ότι κυκλώματα που είχαν εντοπιστεί και προ ετών σε παλαιότερους ελέγχους έκαναν υποκυβισμούς. Αλλά η δράση τους πλέον φαίνεται να είναι καλύτερα συγκαλυμμένη και να μετατοπίζεται χωρικά σε άλλες περιοχές.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ο υποτιθέμενος υποκυβισμός γινόταν «εκτός προδιαγραφών», καθώς οι εταιρείες δεν διαθέτουν αντίστοιχους κινητήρες στα συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " «Στη φάκα» του ΣΔΟΕ κυκλώματα που «χαμήλωναν» τα κυβικά σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα "

Λέσβος: Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκαν σήμερα στη Λέσβο.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

Επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Εγκέλαδος».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Στυλιανίδης με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, συμφωνήθηκε τη Δευτέρα – παρακολουθώντας και την εξέλιξη του φαινομένου – «στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) να επισκεφθούν το νησί για αυτοψία στα λιγοστά κτίρια που έχουν μικρές ζημιές σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής».

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.oasp.gr).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα"

Φιλοτουρκικά συνθήματα ανήμερα Θεοφανείων από αγνώστους, στην εκκλησία και άλλα σημεία στη Σαύρα Διδυμοτείχου

Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για το χωριό τους προκλητικό γεγονός, βρέθηκαν το πρωί οι κάτοικοι της Σαύρας Διδυμοτείχου, αφού διαπίστωσαν ότι το βράδυ, ανήμερα της κορυφαίας γιορτής των Θεοφανείων, άγνωστοι έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα πέριξ της εκκλησίας και σε άλλα σημεία του χωριού.

Συγκεκριμένα, γύρω από την εκκλησία, σε κατάστημα που είναι κλειστό επί χρόνια, στην στάση του ΚΤΕΛ και σε άλλα σημεία, κάποιοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι τις λέξεις ERDOGAN και ΤΟΥRΚΑΪ. Επειδή κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην Σαύρα, όπου για όσους δεν γνωρίζουν κατοικούν και αρκετοί μουσουλμάνοι αλλά διαχρονικά ζουν αρμονικά, ήρεμα, αγαπημένα και υποδειγματικά με τους Χριστανούς συγχωριανούς τους, αμέσως ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και η Αστυνομία στο Διδυμότειχο.

Τους ενόχλησε άλλωστε πάρα πολύ να βλέπουν σε τέτοια κατάσταση την εκκλησία τους, μια τόσο σημαντική εορτή για την Χριστιανοσύνη.

Παράλληλα, κάποιοι πήραν μπογιά και έσβησαν όσα συνθήματα υπήρχαν πέριξ της εκκλησίας, για να μην γίνει η σημερινή Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και υπάρχουν γραμμένα όλα αυτά, ενώ το ίδιο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έκαναν και στην στάση των λεοφωρείων του ΚΤΕΛ.

Στο κατάστημα που είναι κλειστό επί χρόνια, θα πρέπει φυσικά να γίνει αλλαζή των τζαμιών και γι αυτό παρέμειναν, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Evros-news.gr. 

Ποιοι ήταν οι άγνωστοι και ποια τα κίνητρα τους, ουδείς φυσικά μπορεί να γνωρίζει. Η Αστυνομία που ενημερώθηκε, επειδή αναστατώθηκαν οι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι, αν και υπάρχουν στο χωριό και κάποιοι νεαρής ηλικίας μουσουλμάνοι, προφανώς και θα  επιληφθεί του θέματος.

Eπειδή όμως εδώ και πολλές δεκαετίες στην Σαύρα ζουν αρμονικά Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, προφανώς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και της προβοκάτσιας φυσικά.

evros-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλοτουρκικά συνθήματα ανήμερα Θεοφανείων από αγνώστους, στην εκκλησία και άλλα σημεία στη Σαύρα Διδυμοτείχου"

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Όσο δεν μπλέκουν οι Έλληνες μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα μπλέκουμε κι εμείς μαζί τους»

Στην Αττάλεια βρέθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, στη διάρκεια ομιλίας του, δεν μπόρεσε να μην εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας τις επενδύσεις της κυβέρνησής του και τις αιχμές που εξαπολύει κατά καιρούς εναντίον του η αντιπολίτευση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν είπε: «Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι' αυτά τώρα. Πού βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ (σσ εννοώντας τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου); Πού περιφέρονται τα ΄κουταβάκια' σας;».

Και συνέχισε: «Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους».

Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμά του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, λέγοντας πως «δεν θα γίνουν σε περισσότερο από πέντε μήνες».

Αναφορικά με τον πύραυλο Ταϊφούν πάντως, για τον οποίο έκανε ξανά λόγο ο Ερντογάν, λέγοντας πως τα ελληνικά μέσα αναπαράγουν ένα πιθανό χτύπημα στην Αθήνα, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ήταν εκείνος που σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει βάλει «στο κάδρο» την ελληνική πρωτεύουσα.  «Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που ξετρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυν την εμβέλεια του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν, καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του» είχε πει σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Όσο δεν μπλέκουν οι Έλληνες μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα μπλέκουμε κι εμείς μαζί τους»"

Φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου αποφάσισε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κατασκευάσει φράκτη σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους 140 χιλιομέτρων, με τα 35 από αυτά άμεσα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πρόκειται για απόφαση του ΚΥΣΕΑ που θα υλοποιήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Το συνολικό μήκος που μπορεί να κατασκευαστεί ο φράχτης είναι 140 χιλιόμετρα» σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον «Σκάι».

«Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο με προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, είμαστε απολύτως έτοιμοι και περιμένουμε την τυπική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου αποφάσισε η κυβέρνηση"

Θεσσαλονίκη: Γεμάτες οι εφημερίες των νοσοκομείων- Προβληματίζουν οι συλλοιμώξεις

Ασφυκτικά γεμάτες είναι καθημερινά οι εφημερίες των νοσοκομείων με πολίτες αλλά και κυρίως παιδιά να προσέρχονται, ζητώντας ιατρική βοήθεια. Συμπτώματα που επιμένουν, πυρετός και έντονη κακουχία, είναι αυτά που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολες, προειδοποιούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι, ειδικά οι μαθητές, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακολουθώντας κανόνες προσωπικής υγιεινής.

O κορονοϊός επιμένει και παραμένει  σε όλη τη χώρα.Οι μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης, δείχνουν αύξηση, ειδικά τον τελευταίο μήνα.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι και οι συλλοιμώξεις. Πολίτες δηλαδή που προσβάλλονται ταυτόχρονα  από γρίπη, κορονοϊό και συγκυτιακό ιό.

Την κατάσταση επιδεινώνουν και οι ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, αναμένεται να εξομαλυνθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Γεμάτες οι εφημερίες των νοσοκομείων- Προβληματίζουν οι συλλοιμώξεις"

ΗΠΑ: Εξάχρονος με όπλο σε σχολείο πυροβόλησε δασκάλα

Σοβαρά τραυματισμένη διακομίστηκε σε νοσοκομείο 30χρονη δασκάλα που πυροβολήθηκε σε σχολείο από εξάχρονο μαθητή, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Παρασκευή στο δημοτικό σχολείο Ρίτσνεκ στην πόλη Νιούπορτ Νιουζ, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς βρέθηκε το όπλο στην κατοχή του εξάχρονου, ο οποίος κρατείται.

Η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως «φιλονικία» σε αίθουσα της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου, κατά την οποία σημειώθηκε ο πυροβολισμός. «Δεν ήταν αθέλητος πυροβολισμός», τόνισε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Στιβ Ντρου. «Θέλω να μάθω από πού προήλθε αυτό το όπλο», συμπλήρωσε

Οι μαθητές του σχολείου μεταφέρθηκαν σε γυμναστήριο και στο πλευρό τους βρίσκονται οι γονείς τους και κοινωνικοί λειτουργοί, είπε ο Ντρου και διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε άλλος τραυματισμός.

Ο δήμαρχος του Νιούπορτ Νιουζ, Φίλιπ Τζόουνς, διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ ξανά στην κοινότητα.

«Σοκαρισμένος» και «απογοητευμένος» δήλωσε ο επιθεωρητής εκπαίδευσης Τζορτζ Πάρκερ. «Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της κοινότητάς μας για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε όπλα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Τα κρούσματα ένοπλης βίας σε σχολεία αποτελούν μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Μάιο, ένας έφηβος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Εξάχρονος με όπλο σε σχολείο πυροβόλησε δασκάλα"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή με τη δίκη που αρχίζει τη Δευτέρα – Τι δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο, τη Δευτέρα (09/01), κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας αλλά, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (07/01), ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας, είναι έτοιμος να ζητήσει αναβολή, διότι γιατί έχει σε εκκρεμότητα εκείνη την ημέρα άλλη σοβαρή υπόθεση, η οποία μάλιστα κινδυνεύει με παραγραφή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Πελοπόννησος», ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι το 18μηνο κράτησης της εντολέως του ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο, επομένως η νομική του εκτίμηση είναι ότι θα δοθεί αναβολή και έτσι η 34χρονη δεν θα καθίσει στο εδώλιο, επί μακρόν, παρά μόνο… για λίγα λεπτά. 

Γιατί εστάλησαν τα εξώδικα

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε πως απέστειλε εξώδικα στον ιδιώτη ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, την καθηγήτρια Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου, τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευτυχιάδη και τους κρατικούς ιατροδικαστές Νικόλαο Καρακούκη, Νικόλαο Καλόγρηα, θεωρώντας τους «δημιουργούς της δικαστικής πλάνης».

Μάλιστα, κατά τον κ. Κούγια, τα προαναφερθέντα πρόσωπα «εκ δόλου και χωρίς καμιά επιστημονική δομή και χωρίς καμιά σοβαρή επιστημονική αιτιολογία και έκτος των κανόνων της ιατροδικαστικής και της παθολογικής ανατομικής καταθέσεις τους, οι οποίες κατέστησαν κατηγορουμένη την Πισπιρίγκου -ενορχηστρωμένα- με παράνομη συνεργασία μεταξύ τους, σειρά ιατρικών και επιστημονικών ερωτημάτων, τα οποία υπαγόρευσαν μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας κα. Τζωρτζάτου και στα οποία ουδέποτε, απήντησαν».

Όπως λέει ο κ. Κούγιας, τα επιστημονικά ερωτήματα, στα οποία έπρεπε υποχρεωτικά να απαντήσουν,και η έλλειψη απαντήσεως «αποδεικνύει την αθωότητα της κατηγορούμενης» γι’ αυτό και κατέθεσε αγωγές αποζημιώσεως αλλά και μηνύσεις για ποινικά αδικήματα εις βάρος της. 

Βέλη του Αλέξη Κούγια κατά του Όθωνα Παπαδόπουλου

Με φόντο την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας σε νέα ανακοίνωσή του αναφέρεται και σε πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και μια σειρά εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από την πλευρά του πρώην συνηγόρου υπεράσπισής της, Όθωνα Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει: «Μελετούμε τις γραπτές δηλώσεις και εμφανίσεις στην τηλεόραση του πρώην ραδιοφωνικού παραγωγού και νυν δικηγόρου Οθωνα Παπαδόπουλου, εκ των οποίων αποδεικνύεται η διάπραξη σειρά εγκλημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, εις βάρος της πρώην εντολέα του , αλλά και της οικογένειάς της (απιστία, κ.λπ.) και εις βάρος του Αλέξη Κούγια. Για τα ως άνω θα στραφούμε τις επόμενες ήμερες, λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας, ενώπιον των ποινικών και αστικών Δικαστηρίων και θα γνωστοποιήσουμε την κατάθεση των σχετικών δικογράφων!». 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή με τη δίκη που αρχίζει τη Δευτέρα – Τι δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας "

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Λέσβο

Ισχυρός σεισμός, που έγινε  έντονα αισθητός στη Λέσβο αλλά και στη Χίο σημειώθηκε στις 03:52 τα ξημερώματα .

Το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Λέσβο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news