facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Πάτρα: Σύλληψη 48χρονου για τη φωτιά στο Άνω Καστρίτσι

Στη σύλληψη ενός 48χρόνου μελισσοκόμου προχώρησε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ως υπαίτιου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή στο Άνω Καστρίτσι.

Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφερόμενος στις συλλήψεις των δύο ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας (Δαφνιώτισσα, Ανάληψη και Γεράκι) που έγιναν λίγες ώρες μετά την επιστολή που είχε στείλει στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

"Είχα ζητήσει την άμεση διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν αυτέ τις πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί είχαμε τέσσερα δύσκολα μέτωπα, σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Σε έναν χώρο, που έναν χρόνο πριν, το 2017 είχαν σημειωθεί ανάλογες πυρκαγιές. Μόνο σε σύμπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σύλληψη 48χρονου για τη φωτιά στο Άνω Καστρίτσι"

Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Γεράκι Ηλείας – Κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση

Στη σύλληψη δύο υπόπτων για την πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας προχώρησαν την Τρίτη οι υπάλληλοι της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με τη συνδρομή υπαλλήλων του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού Δυτικής Ελλάδος.

Οι δύο ύποπτοι, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, είναι άνδρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τις δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Γεράκι Ηλείας.

Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώθηκαν, η πρώτη χθες το απόγευμα και η δεύτερη σήμερα το πρωί.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Γεράκι Ηλείας – Κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση"

Βίντεο της ΝΔ: Η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα από το 2015 μέχρι σήμερα

Βίντεο με γραφήματα που αποδεικνύουν την «ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» από το 2015-2018 έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πειραιώς, «τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ κόστισε το αχρείαστο, τρίτο μνημόνιο» τα οποία παρατίθενται αναλυτικά.
Επιπλέον με διάγραμμα από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των μεσοπρόθεσμων αναλύονται ποια θα ήταν η πορεία της χώρας χωρίς την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ποια ήταν τελικά. Κατά την ΝΔ χάθηκαν 34 δισ. ευρώ ανάπτυξης, νούμερο που αντιστοιχεί σε: 10 χρόνια ΕΝΦΙΑ ή με 8.220 ευρώ για κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα ή με 380 νέα νοσοκομείο ή με 4.000 σχολεία.
Την τριετία 2015-2018, χάθηκαν επίσης 200.000 θέσεις εργασίας και επιβαρύνθηκε η χώρα με 17,65 δισ. χρέους.
Δείτε το βίντεο της ΝΔ:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο της ΝΔ: Η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα από το 2015 μέχρι σήμερα"

Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ – Αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα

Ενα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, ανακοίνωσαν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές στην Κεντρική Αφρική και μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Γεωργίας, πάνω στο πλοίο βρίσκονται 17 υπήκοοι της, όλοι ναυτικοί. Το τάνκερ «Παντελένα» μήκους 121 μέτρων «εξαφανίσθηκε από τις οθόνες» στις 14 Αυγούστου, ενώ έπλεε στα ύδατα μεταξύ Γκαμπόν και Σάο Τομέ», σύμφωνα με μία περιφερειακή στρατιωτική πηγή.

Το πλοίο που κατασκευάσθηκε το 2006, χωρητικότητας 7.000 τόννων, ανήκει σε ελληνική εταιρία, η οποία έχει ξεκινήσει μία επιχείρησης έρευνας από κοινού με τις «τοπικές ναυτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και σε συνεργασία με τις αρχές της Γεωργίας». «Κόπηκε ο πομπός που δείχνει τη θέση του, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι πειρατές όταν πλησιαζουν ένα πλοίο είναι να κόβουν τις επικοινωνίες του» επισήμανε η περιφερειακή στρατιωτική πηγή.

Ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει επίκεντρο της πειρατείας, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ – Αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα"

Το σκεπτικό του ΣτΕ για το άσυλο στον τούρκο πιλότο του ελικοπτέρου

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ακύρωση του ασύλου που είχε χορηγηθεί στον Τούρκο πιλότο του ελικοπτέρου, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Με την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, όταν όμως το αποφασίσει η Ελληνική Πολιτεία. Ακόμα κι αν του χορηγηθούν, όμως, για να φύγει από τη χώρα θα πρέπει να γίνει δεκτός από άλλη χώρα. Η απόφαση (1694/18) λύνει πιλοτικά όλα τα νομικά θέματα της υπόθεσης των Τούρκων αξιωματικών ωστόσο δεν σημαίνει πως οδηγεί αυτόματα στη «δικαίωση» και τους υπόλοιπους 7 αφού πρόκειται για εξατομικευμένη κρίση με βάση τα πραγματικά περιστατικά που εξετάστηκαν για το πρόσωπο του Τούρκου πιλότου.

Η Ολομέλεια κινήθηκε στη βάση ότι δεν αποδείχτηκε ότι ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, καθώς επίσης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών.

Γίνεται ακόμη αναφορά στους ισχυρισμούς του ότι διέπεται από τις αρχές του Δυτικού Πολιτισμού και ότι ανήκει στο κόμμα των Κεμαλιστών. Γίνεται δεκτός δηλαδή ο ισχυρισμός του πως δεν ανήκε στο κόμμα του Γκιουλέν «γιατί και αυτό (σ.σ. εκτός από τον Ερντογάν) αποσκοπεί στην ισλαμοποίηση της Τουρκίας».

Η απόφαση επικαλείται τη συνθήκη της Γενεύης, σύμφωνα με την οποία για να υπάρχει δικαιολογημένος φόβος ότι θα διωχθεί ο αιτών άσυλο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις δεν χρειάζεται να της εκδηλώνει εκείνος ρητά αλλά αρκεί να του τις καταλογίζει ρητά ο φορέας της δίωξης: «Η απόφαση της επιτροπής ασύλου (που του χορηγεί άσυλο) είναι επαρκώς αιτιολογημένη καθώς υφίσταται ο απαραίτητος αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ του δικαιολογημένου φόβου διώξεως του παρεμβαίνοντας (σ.σ. τούρκου πιλότου) στη χώρα καταγωγής του και των αποδιδόμενων σε αυτόν από το τουρκικό Κράτος πολιτικών πεποιθήσεων».

«Από κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Τούρκος αξιωματικός υπήρξε μέλος της Φετουλαχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία η Τουρκική κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδιασμό και την διάπραξη του πραξικοπήματος ή εν πάσει περιπτώσει εγνωριζε την οργάνωσή του», αναφέρεται.

Η συνεδρίαση για τη δημοσίευση της απόφασης αφιερώθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ στη μνήμη του καθηγητή Στ. Τσακυράκη, ο οποίος ήταν ένας από τους νομικούς παραστάτες του αξιωματικού στην υπόθεση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκεπτικό του ΣτΕ για το άσυλο στον τούρκο πιλότο του ελικοπτέρου"

Τρεις φωτιές στην Κρήτη σε Σητεία, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Σε ύφεση έχει τεθεί η φωτιά που ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι σε χώρο εργοστασίου με ανακυκλώσιμα υλικά στην περιφερειακή οδό της Σητείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται αποκάθαρση, δηλαδή αναμόχλευση των υλικών με ρίψεις νερού ώστε να ελεγχθεί και να κατασβηστεί πλήρως. Στο εργοστάσιο αρχικά επενέβησαν 8 οχήματα της Π.Υ. ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται επί τόπου 7 Πυροσβεστικά με 25 πυροσβέστες.

Το εργοστάσιο διαθέτει μεγάλες ποσότητες χαρτιού και άλλα εύφλεκτα υλικά και οι πυροσβέστες κατάφερα σε σύντομο χρόνο να ελέγξουν το μέτωπο για να μην επεκταθούν οι φλόγες σε παρακείμενη αποθήκη του εργοστασίου καθώς και σε αλσύλλιο.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε αγροτολιβαδική έκταση στο Σελί Ρεθύμνου η οποία εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα, όπου για την κατάσβεση της αυτή την ώρα επιχειρούν επτά πυροσβεστικά οχήματα με δύναμη 20 πυροσβεστών.

Στο μεταξύ η ΠΥ έσβησε άμεσα φωτιά που ξέσπασε στις τρεις το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου στο Ηράκλειο με την παρέμβαση 2 οχημάτων και 5 πυροσβεστών. Η φωτιά έκαψε δύο στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις φωτιές στην Κρήτη σε Σητεία, Ηράκλειο και Ρέθυμνο"

Νέες τουρκικές προκλήσεις με NAVTEX στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο μέσα από τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης επαναφέρουν οι Τούρκοι. Η Άγκυρα έξέδωσε σήμερα νέα NAVTEX για επιχείρηση έρευνας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσσών.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για την ίδια περιοχή μέσα σε λίγες ημέρες. Η προηγούμενη είχε βγει ενώ ήταν σε εξέλιξη το Σάββατο η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 22χρονου που αγνοείτο μετά την ανατροπή του σκάφους του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικόυ σταθμού ANT1 η Αθήνα απάντησε στην τουρκική πρόκληση χαρακτηρίζοντας παράνομη την τουρκική αναγγελία

Δείτε το βίντεο:



Έβγαλαν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX ενώ ο Μητροπολίτης Χίου λειτουργούσε στη νήσο Παναγιά


Oι τουρκικές προκλήσεις στο ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται παρά την κυβερνητική προσπάθεια να δώσει ένα στίγμα αλλαγής σελίδας στις διμερείς σχέσεις μετά και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας.

Συγκεκριμένα, ΝΟΤΑΜ και NAVTEX στην περιοχή έβγαλαν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ενώ ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος λειτουργούσε στις 18 Αυγούστου στο νησάκι Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες!

Επρόκειτο για την καθιερωθείσα Ιερά Πανήγυρη του Προσκυνήματος της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγιά Οινουσσών.

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μάρκος, ενώ παρέστη ακόμη ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Π. Κιμουρτζής, ο Δήμαρχος Οινουσσών καπ. Στέφανος Βογιατζής, οι επικεφαλής και τα συμβούλια των οινουσσιακών φορέων και Ιδρυμάτων και πλήθος πιστών, που ταξίδευσαν με το ειδικά ναυλωμένο από τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» πλοίο, για να εκπληρώσουν και φέτος το τάμα τους στην Παναγιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες τουρκικές προκλήσεις με NAVTEX στα ελληνικά χωρικά ύδατα"

Ο Ζάεφ ξέχασε ξανά το «Βόρεια» μπροστά από το «Μακεδονία»

Δύο και πλέον μήνες από τη συμφωνία των Πρεσπών και ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος για την ονομασία της γειτονικής χώρας, ο Ζόραν Ζάεφ ξέχασε εντελώς τη λέξη βόρεια και στις σχετικές αναφορές επιλέγει ήδη τον όρο «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου το «Βόρεια Μακεδονία».

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις του στο twitter, στις οποίες ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε σήμερα πως «ως μέλος του ΝΑΤΟ η «Μακεδονική» ασφάλεια είναι βέβαιη, η εδαφική ακεραιότητα είναι εγγυημένη, και τα σύνορα ενισχύονται».

Παράλληλα, τη Δευτέρα το βράδυ ο Σκοπιανός πρόεδρος σημείωσε ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα «Μακεδονικά» ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».

Δείτε την ανάρτησή του:



Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ όπωςε έγινε γνωστό σήμερα, ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ απέστειλε στην ΠΓΔΜ τις οδηγίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να ικανοποιήσουν τα Σκόπια προκειμένου να ενταχθούν .

Σύμφωνα με αυτές τα υπουργεία σε συνεννόηση με την κυβέρνηση χρειάζεται να ικανοποιήσουν σειρά οικονομικών, πολιτικών και νομικών απαιτήσεων, αλλά και να υλοποιήσουν ζητήματα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων τα Σκόπια θα πρέπει να υιοθετήσουν ορισμένες προϋποθέσεις στον τομέα της άμυνας και του στρατού.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους 18 μήνες προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα ένταξης. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020 και στη συνέχεια να κυρωθεί από τα μέλη του ΝΑΤΟ και την ΠΓΔΜ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ζάεφ ξέχασε ξανά το «Βόρεια» μπροστά από το «Μακεδονία»"

Επιστολή του ΙΣΑ στο υπ.Υγείας για τις ελλείψεις αντιοφικού ορού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τις ανησυχίες του, σχετικά αφενός με τις ελλείψεις αντιοφικού ορού που παρουσιάζονται στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στα νησιά και την επαρχία και αφετέρου ζητά να πληροφορηθεί τον αιτιολογικό λόγο της τροποποίησης της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού από τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2 (υποχρεωτικά αντίδοτα για όλα τα Νοσοκομεία), στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3 (αντίδοτα για τα Νοσοκομεία Αναφοράς).

Ειδικά φέτος, όπως ενημερώθηκε ο ΙΣΑ καταγράφεται αύξηση στα περιστατικά από δαγκώματα φιδιών, κυρίως στα διάφορα νησιά της χώρας μας.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα επεσήμανε τα εξής:

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας και η Δημόσια Υγεία προέχει των πάντων. Αυτό σίγουρα θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλους τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας επίσημη ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των αντιοφικών ορών στα Νοσοκομεία της χώρας.»

Επιστολή

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή του ΙΣΑ στο υπ.Υγείας για τις ελλείψεις αντιοφικού ορού"

Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης: Με φορολογία, εισφορές έως 65% δεν έχει σημασία εάν έχουμε μνημόνιο

Την εκτίμηση ότι η 21η Αυγούστου, που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια για την Ελλάδα, δεν αλλάζει κάτι για την πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, διατυπώνουν με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ και ΕΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης και Μιχάλης Ζορπίδης.

Αναλυτικότερα, ως ημέρα απολογισμού και όχι πανηγυρισμού χαρακτηρίζει τη σημερινή ο κ.Καπνοπώλης, σύμφωνα με τον οποίο «δυστυχώς η 21η Αυγούστου δεν αλλάζει το παραμικρό στην πραγματική οικονομία. Τα στοιχεία είναι αδυσώπητα και καταδεικνύουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Η μεταμνημονιακή εποχή βρίσκει τη χώρα με το ΑΕΠ συρρικνωμένο κατά 25%, το χρέος σε ιστορικό υψηλό αγγίζοντας τα 345 δισ. ευρώ και το εσωτερικό χρέος στα 227 δισ. ευρώ, ενώ περί τις 250.000 επιχειρήσεις έβαλαν πανελλαδικά λουκέτο».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το διάστημα των μνημονίων και δη του τελευταίου προγράμματος στήριξης έγιναν πολλά λάθη και πραγματοποιήθηκαν χειρισμοί που οδηγούν τη χώρα σε σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060. «Το επόμενο διάστημα είναι το κρισιμότερο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φανούμε όλοι και προπάντων οι κυβερνώντες αντάξιοι των περιστάσεων. Αυτό που προέχει είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, και προπάντων να εκπονήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Ζορπίδης, επισημαίνει: «Σήμερα 21 Αυγούστου, όπως και στις 21 Ιουλίου ή στις 21 Σεπτεμβρίου η αγορά στενάζει, στέναζε και θα στενάζει από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα. Αύριο, όπως και χτες ο κόσμος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα εξακολουθεί να μάχεται για να επιβιώσει, αφού, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, αποδίδει το 60%-65% του εισοδήματος του στο κράτος, για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η κατάσταση αυτή δεν αφήνει αρκετό χρήμα στην αγορά ώστε να κινηθεί. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν εξωραΐζεται από επικοινωνιακά τρικ. Είναι λοιπόν άνευ σημασίας εάν ζούμε αυτήν την πικρή αλήθεια κάτω από Μνημόνια ή χωρίς αυτά. Η κυβέρνηση, αν θέλει να αλλάξει κάτι θα πρέπει να σταματήσει την προκλητική εύνοια προς τον δημόσιο τομέα, τα κονδύλια για τη λειτουργία του οποίου κάθε χρόνο αυξάνονται και να μειώσει τους φόρους των ΜΜΕ και των πολιτών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης: Με φορολογία, εισφορές έως 65% δεν έχει σημασία εάν έχουμε μνημόνιο"

Ανακαλούνται από τον ΕΟΦ κινέζικα φάρμακα για την καρδιά

Η εταιρεία Zhejiang Tianyu δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να παράγει τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη για φάρμακα της ΕΕ μετά την αναστολή του πιστοποιητικού που βεβαιώνει ότι η ποιότητα της βαλσαρτάνης της ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Η αναστολή του πιστοποιητικού από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση για την Ποιότητα των Φαρμάκων και της Υγειονομικής περίθαλψης (EDQM) ακολούθησε την ανίχνευση Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνης (NDMA) σε χαμηλά επίπεδα, στην βαλσαρτάνη που παράγεται από την κινεζική εταιρεία.

Το NDMA ταξινομείται ως πιθανό ανθρώπινο καρκινογόνο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) βάσει των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων.

Τα επίπεδα NDMA που βρέθηκαν μέχρι στιγμής σε παρτίδες βαλσαρτάνης από την Zhejiang Tianyu είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα που βρέθηκαν στη δραστική ουσία από την Zhejiang Huahai, η οποία προκάλεσε την ανάκληση αρκετών φαρμάκων της βαλσαρτάνης τον Ιούλιο του 2018 από την ΕΕ.

Το πιστοποιητικό για την Zhejiang Huahai είχε ήδη ανασταλεί και η εταιρεία δεν επιτρέπεται επίσης να παρέχει δραστική ουσία βαλσαρτάνης στην ΕΕ. Οι εθνικές αρχές φαρμάκων λαμβάνουν επί του παρόντος τις κατάλληλες ενέργειες στις χώρες τους. Στην Ελλάδα, έχει υλοποιηθεί προληπτική ανάκληση των παρτίδων των φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη από τη Zhejiang Tianyu. Επίσης, χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προχώρησε σε επιπλέον ανακλήσεις παρτίδων φαρμακευτικών προιόντων που περιέχουν βαλσαρτάνη από τον παραγωγό Zheijiang Tianyu Pharmaceutical Co Ltd (Κίνα).

Ειδικότερα ανακαλούνται, τα φαρμακευτικά προϊόντα:

VALSART/HEREMCO F.C.TAB 80MG/TAB με αρ. παρτίδας, 180622. 180623

VALSART/HEREMCO F.C.TAB 160MG/TAB, με αρ. παρτίδας, 180626, 180625, 180053, 180052 ,170465, 160803, 150699

VALSART/HEREMCO F.C.TAB 320MG/TAB, με αρ. παρτίδας, 180628, 180629, 150700

CO-VALSART/HEREMCO F.C.TAB (80+12,5)MG/TAB , με αρ. παρτίδας, 180789, 180790

CO-VALSART/HEREMCO F.C.TAB (160+12,5)MG/TAB , με αρ. παρτίδας, 180738, 180796, 180797, 180262 ,180263 ,170826 ,170092, 160220

CO-VALSART/HEREMCO F.C.TAB (320+12,5)MG/TAB, με αρ. παρτίδας, 180465, 180516, 180740, 180799, 180006, 180005, 160207

Η επανεξέταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων της βαλσαρτάνης σε σχέση με το NDMA συνεχίζεται και ο Οργανισμός συνεργάζεται στενά με την EDQM, τους διεθνείς εταίρους και τις εθνικές αρχές στην ΕΕ.

Η βαλσαρτάνη είναι ένας ανταγωνιστής υποδοχέα αγγειοτενσίνης ΙΙ που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της πρόσφατης καρδιακής προσβολής και της καρδιακής ανεπάρκειας. Διατίθεται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες. Τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη ως τη μόνη δραστική ουσία έχουν εγκριθεί στην ΕΕ μέσω των εθνικών αρχών. Εννέα προϊόντα που περιέχουν βαλσαρτάνη σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες έχουν εγκριθεί κεντρικά.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλούνται από τον ΕΟΦ κινέζικα φάρμακα για την καρδιά"

Μητσοτάκης: Η νέα παράσταση Τσίπρα από την Ιθάκη προκαλεί θλίψη και οργή

Επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέα παράσταση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι όπως και τη νύχτα με τις φωτιές στην Αττική έτσι και στην οικονομία συνεχίζει να λέει ψέματα αλλά και να διχάζει τους Ελληνες.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η νέα σημερινή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες.

Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ακούγαμε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες συνάνθρωποί μας καίγονταν στο Μάτι.

Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία, έστω από ντροπή ή φιλότιμο. Ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία.

Γι αυτό, σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι ψεύτικος: Δεν φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας.

Έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Αντ’ αυτού, υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που μας στοίχισε πάνω από 100 δισ. Και τώρα αρχίζει το τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Με λιτότητα διαρκείας. Νέες μειώσεις συντάξεων. Αυξήσεις φόρων και εισφορών. Εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Και πολύ αυστηρή επιτήρηση.

Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η ανακούφιση κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνον δικό μας και όχι δικό τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, όσο υπάρχει η σημερινή Κυβέρνηση που επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα φόρων και εισφορών υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών.

Και δεν θα γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων αν δεν αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους.

Ποιος πιστεύει ότι αυτά μπορεί να τα κάνει η σημερινή παρέα του Μαξίμου;

Κανείς. Εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Γι αυτό, η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

Αξίζουμε καλύτερα. Ενωμένοι, με αλληλεγγύη, με τη δύναμη της αλήθειας και αφήνοντας πίσω τα ψέματα, μπορούμε να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά».



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η νέα παράσταση Τσίπρα από την Ιθάκη προκαλεί θλίψη και οργή "

Γεννηματά: Ο Τσίπρας δεν είναι Οδυσσέας, είναι αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας

Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, συμπλήρωνοντας ότι απεδείχθη ένας αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Σε δήλωσή της μετά το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε:

Μίλησε σήμερα για «ημέρα λύτρωσης», αλλά είναι ο Ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα.

Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό.

Οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δις ευρώ, οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά.

Ακόμη και σήμερα δεν δίστασε να επιδοθεί σε κήρυγμα μίσους και διχασμού.

Ως εδώ. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια και τις αχρείαστες θυσίες και όχι να πανηγυρίζουν.

Το πρόγραμμά τους τελείωσε μαζί τελειώνει και η καταστροφική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να κάνει μια νέα αρχή.

Το «Ελληνικό Δαιμόνιο», οι ζωντανές δυνάμεις στην παραγωγή και στην Κοινωνία, έχουν την δύναμη σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών να προλάβουν το τραίνο της ανάπτυξης, των νέων θέσεων εργασίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Συνοχής.

Χρειάζεται όμως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και Αλλαγή Πολιτικής.

Όχι με όρους του παρελθόντος.

Όχι με όρους μιας «δανεικής ευημερίας».

Όχι με νέες διχαστικές λογικές του τύπου «φύγετε εσείς για να έρθουν οι άλλοι».

Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΡΑ.

Να υπάρξει επιτέλους Προοδευτική Διακυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Κράτος που να υπηρετεί και όχι να δυναστεύει. Πολιτική που σέβεται και δεν εκμεταλλεύεται τον πολίτη, που νοιάζεται για τον άνθρωπο και την Αξιοπρέπειά του. Διακυβέρνηση που να εμπνέει και να ενώνει το λαό και όχι να τον διχάζει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ο Τσίπρας δεν είναι Οδυσσέας, είναι αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας "

ΓΣΕΕ: Η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται

Φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, αφού η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού σήμερα από την Ιθάκη. Για τη ΓΣΕΕ όπως επισημαίνεται, δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης.

«Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, υψηλή ανεργία και γενικότερα με τις βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια, είναι το λιγότερο άτοπο να υποστηρίζει κανείς ότι αφήσαμε πίσω τις συμπληγάδες και δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες για το λαό» τονίζει η ΓΣΕΕ και κάνει κάνει λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης που πρέπει να σταματήσει και την καλεί να περάσει από την παροχή προσδοκιών, στην παροχή απτών μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος,σημειώνεται ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, τότε οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια θα υπηρετούν, όχι το γενικό καλό, αλλά φθηνές προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές φανφάρες.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται"

Την ώρα που ο Τσίπρας έγραφε το διάγγελμα, χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Ιθάκη [βίντεο]

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στο νησί της Ιθάκης την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βιντεοσκοπούσε το διάγγελμά του. 
Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο νησί του Οδυσσέα, με ό,τι συμβολισμό μπορεί να κουβαλά αυτό, για να απευθυνθεί με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό για το τέλος των Μνημονίων. 
Οπως γράφει όμως το e-kefalonia.gr, την ώρα που ο κ. Τσίπρας βιντεοσκοπούσε σε αλώνι στο κάστρο της Ιθάκης το διάγγελμά του, σε Γαρδελάκι και Άγιο Νικόλαο Ιθάκης οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα.
Μάλιστα, μια κάτοικος του νησιού σε κάποια στιγμή, στον περίπατο του Τσίπρα στο νησί, του φώναξε «ανεπιθύμητος». 
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Την ώρα που ο Τσίπρας έγραφε το διάγγελμα, χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Ιθάκη [βίντεο] "

ΠΟΕΔΗΝ: Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη... σταμάτα να δεις τα χάλια των πολιτικών σου στο Κέντρο Υγείας

«Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη... σταμάτα να δεις τα χάλια των πολιτικών σου στο Κέντρο Υγείας», σχολιάζει με καυστικό τρόπο η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, το «πανηγυρικό» της ημέρας, έπειτα από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στην Ιθάκη.

«Η Οδύσσεια των Ελλήνων συνεχίζεται παρά το πανηγυρικό της ημέρας», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «από "την Σκύλλα" του τρίτου Μνημονίου "στη Χάρυβδη" του τέταρτου συγκεκαλυμμένου Μνημονίου των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και της αυστηρής δημοσιονομικής επιτήρησης που εκτείνεται έως το 2060».

Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

Δεν συμμεριζόμαστε το πανηγύρι με διαλυμένα τα πάντα γύρω μας. Κρατικό μηχανισμό. Κοινωνικό Κράτος. Την ώρα μάλιστα που στα Νοσοκομεία βρίσκονται δεκάδες σοβαρά τραυματίες από τη φωτιά στο Μάτι και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες πολίτες. Πληρώνουν με μισθούς και συντάξεις, με υπερβολικούς φόρους, με πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, με υποθήκη της Δημόσιας Περιουσίας. Πληρώνουν με τη διάλυση της μεγαλύτερης κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης που είναι αναμφίβολα το ΕΣΥ. 
Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας κατρακύλησαν στο 4,8% του ΑΕΠ (αν και συρρικνώθηκε κατά 25%) από 7,5% που είναι ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Το μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων μειώθηκε 25.000 από την αρχή των Μνημονίων και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 7.500. Η κρατική χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία από 1,5δις ευρώ το έτος 2015 εφέτος είναι 786 εκ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ το έτος 2014 έλαβε 774 εκατ. ευρώ κρατική χρηματοδότηση και εφέτος η χρηματοδότηση κατρακύλησε στα 100 εκατ. ευρώ. Το 50% του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υπερέβη το όριο ζωής. Εάν δεν υπήρχαν οι δωρεές η κατάσταση θα ήταν εφιαλτική.

Την Δωρεάν Περίθαλψη των ανασφάλιστων την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από την αύξηση κατά 2% της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη (800 εκατ. ευρώ) χωρίς τα χρήματα να καταλήγουν στα Νοσοκομεία.

Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης ημέρα με την ημέρα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών παρά την υπερπροσπάθεια του προσωπικού. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

Τα Μνημόνια αφήνουν παράπλευρες απώλειες. 

250 – 450 σοβαρά περιστατικά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων (τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης), μεγάλες λίστες αναμονής για ΜΕΘ, αποκλεισμένοι από ακτινοθεραπείες, ελλείψεις σε χημειοθεραπευτικά φάρμακα, αναβολές σε θεραπείες και επεμβάσεις λόγω ελλείψεων, καθυστερήσεις στις διακομιδές κ.α.

Παρά τα λόγια της κυβέρνησης δεν πρόκειται να καταφέρει να φθάσει στην Ιθάκη το ΕΣΥ με τις πολιτικές των υπερπλεονασμάτων. 

Το κακοπληρωμένο λιγοστό προσωπικό κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει όρθιο το σύστημα, παρά την κυβερνητική αναλγησία. 

Μιας και πανηγυρίζεται στην Ιθάκη από την κυβέρνηση η είσοδος σε μακροχρόνια εποπτεία υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, καλό είναι να υπενθυμίσουμε τη κατάσταση του Κέντρου Υγείας Ιθάκης που έφεραν οι πολιτικές των Μνημονίων. 

Τραγική, απάνθρωπη, εξουθενωτική και άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Κέντρου Υγείας στο νησί της Ιθάκης με σοβαρές ελλείψεις στα πάντα, γιατρούς, νοσηλευτές, αναλώσιμα υλικά, οδηγούς ασθενοφόρων, ιατρικά μηχανήματα. Εξυπηρετεί 3,5 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και 8.000 το καλοκαίρι.

Εφημερεύει 24ωρο χωρίς νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Υπηρετούν (3) νοσηλεύτριες εκ των οποίων η (1) είναι με άδεια κύησης. Μία Μαία. Ένας θυρωρός και ένας τραυματιοφορέας που κάνουν αλλότρια καθήκοντα. Δεν λειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Η παρασκευάστρια του μικροβιολογικού συνταξιοδοτήθηκε πριν 5 χρόνια και η λύση που δόθηκε ήταν η κατάργηση της θέσης. Ο ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός του είναι σε αχρηστία. Σαπίζουν πανάκριβα μηχανήματα. Πολλές φορές δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Υπηρετεί μία μόνο χειρίστρια για το ακτινολογικό. 

Οι γιατροί που έχουν απομείνει είναι (1) παθολόγος (επικουρικός) αποχωρεί τέλος του 2018. Ένας Γενικός Ιατρός που συνταξιοδοτείται τέλους του 2018, ο Διευθυντής καρδιολόγος, ένας οδοντίατρος ένας παιδίατρος και ένας αγροτικός επί θητεία (στρατιωτική θητεία) που τελειώνει τέλος 2018. Σε λίγους μήνες θα ξεμείνει τελείως από γιατρούς. Μεγάλο πρόβλημα το κτηριακό. Καταρρέει το κτήριο. Υπάρχουν προβλήματα στις σωληνώσεις και τα ηλεκτρολογικά. Συντηρείται από τις φιλότιμες προσπάθειες του διευθυντή και του προσωπικού μέσω δωρεών. 

Επανειλημμένα έγγραφα από τον διευθυντή του Κ.Υ. προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας δεν βρήκαν ανταπόκριση. Οι εφημερίες από την ερχόμενη εβδομάδα δεν βγαίνουν. Το Κέντρο Υγείας θα είναι ακάλυπτο από γιατρούς. 

Ο ένας και μοναδικός οδηγός του ΕΚΑΒ έχει να πάρει άδεια 5 χρόνια. Το ασθενοφόρο όχημα είναι του 2003! Πόσες βάρδιες πρέπει να κάνει για να μπορέσει να καλύψει τους κατοίκους και τους τουρίστες; 

Σε περίπτωση που πάθει βλάβη ή υπάρχει διακομιδή σε εξέλιξη (στο νησί ή στην Κεφαλονιά) δεν υπάρχει ούτε άλλο πλήρωμα ασθενοφόρου ούτε άλλο ασθενοφόρο όχημα για να εξυπηρετήσει κάποιο επείγον περιστατικό. Οι κάτοικοι της Ιθάκης έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον άλλα 3 πληρώματα ασθενοφόρου και άλλο ένα ασθενοφόρο όχημα για να υπάρχει η στοιχειώδη προνοσοκομειακή φροντίδα.

Πόσες φορές ο κος Τσίπρας εξήγγελλε και εγκαινίασε την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη... σταμάτα να δεις τα χάλια των πολιτικών σου στο Κέντρο Υγείας"

Τι μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία για το διάγγελμα Τσίπρα

Με έμφαση σε φράσεις όπως «σήμερα μία καινούργια ημέρα ξημερώνει για την χώρα μας, μία ιστορική ημέρα» για το Reuters ή «Η Ελλάδα ξαναπαίρνει σήμερα την τύχη της στα χέρια της» για το Γαλλικό Πρακτορείο κάλυψαν τα διεθνή πρακτορεία το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα έχει καλούς λόγους να περιμένει καλύτερες ημέρες μετά την επίσημη έξοδό της από το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης, κάνοντας έναν επίλογο σε μία δραματική εννεαετή κρίση χρέους, μεταδίδει το Reuters.

«Σήμερα μία καινούργια μέρα ξημερώνει στην χώρα μας, μία ιστορική μέρα. Τα προγράμματα της ύφεσης, της λιτότητας και της κοινωνικής ερημοποίησης επιτέλους τελείωσαν...η χώρας μας κερδίζει και πάλι το δικαίωμα να διαμορφώσει το μέλλον της», δήλωσε ο Τσίπρας από έναν λόφο με θέα έναν κόλπο στο νησί όπου ο Οδυσσέας επέστρεψε μετά από 10ετές ταξίδι, όπως περιγράφεται από τον Όμηρο, αναφέρει το Reuters.

Θέλοντας να σημαδέψει την πρώτη ημέρα της «νέας εποχής» της χώρας του απαλλαγμένης από τα προγράμματα της διεθνούς βοήθειας και από την εδώ και οκτώ χρόνια επιτροπεία των πιστωτών, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Ιθάκη, στο Ιόνιο Πέλαγος, σημείο εκκίνησης και επιστροφής του Οδυσσέα στην Οδύσσεια του Ομήρου για να ανακοινώσει «ότι μία καινούργια μέρα ξημέρωσε» για την Ελλάδα, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Γαλλικό. «Μία ιστορική μέρα...η μέρα του τέλους των πολιτικών λιτότητας και ύφεσης» αναφέρει το AFP.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία για το διάγγελμα Τσίπρα"

To Ποτάμι: Με υπογραφή Τσίπρα η χώρα είναι δεσμευμένη για πολλές δεκαετίες

Οι Ελληνες ξέρουν ότι κυρίως η τυχοδιωτική διακυβέρνηση του '15 φόρτωσε στη χώρα άλλο ένα μνημόνιο και ζημιά πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων στη χώρα τονίζει το Ποτάμι σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Οι μέρες αυτές θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν πράγματι μια νέα αρχή, αλλά αυτό θα προϋπόθετε ειλικρίνεια και σοβαρότητα, στοιχεία ασύμβατα με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, προσθέτει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Έλληνες όντως δεν είναι λωτοφάγοι. Θυμούνται πώς πολιτεύθηκε ο κ. Τσίπρας από την αρχή της κρίσης. Θυμούνται τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του για τις αιτίες. Θυμούνται τους ατελείωτους καταλόγους με τις ψεύτικες υποσχέσεις του.

Θυμούνται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαδήλωναν μαζί στις πλατείες, πλάι πλάι με φασίστες και μπαχαλάκηδες. Και ξέρουν κυρίως ότι η τυχοδιωκτική διακυβέρνηση του '15 φόρτωσε στη χώρα άλλο ένα μνημόνιο και ζημιά πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Ξέρουν ότι είμαστε δεσμευμένοι για πολλές δεκαετίες να παράγουμε πρωτοφανή πλεονάσματα χωρίς να έχουμε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μας για τα επόμενα 99 χρόνια. Όλα αυτά έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και των υπουργών του.

Το κομματικό κράτος, η διαφθορά, οι ανισότητες που καλλιέργησαν κατ' εποχές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά, δεν μειώνουν στο ελάχιστο τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αντίθετα τις πολλαπλασιάζουν γιατί τα λάθη ήταν γνωστά και αυτοί, αντί να τα αποφύγουν, τα αντέγραψαν. Οι μέρες αυτές θα μπορούσαν να σηματοδοτούν πράγματι μια νέα αρχή.

Αλλά αυτό θα προϋπέθετε ειλικρίνεια, σοβαρότητα, εργατικότητα, σχέδιο, όραμα, και ανοιχτό μυαλό. Στοιχεία που δυστυχώς για την χώρα είναι ασύμβατα με την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "To Ποτάμι: Με υπογραφή Τσίπρα η χώρα είναι δεσμευμένη για πολλές δεκαετίες "

ΒΕΘ: Βγαίνουμε από το μνημόνιο, όχι από τη λιτότητα

Ημέρα απολογισμού και όχι πανηγυρισμού χαρακτηρίζει τη σημερινή, που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια για τη χώρα μας, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

«Δυστυχώς η 21η Αυγούστου δεν αλλάζει το παραμικρό στην πραγματική οικονομία. Τα στοιχεία είναι αδυσώπητα και καταδεικνύουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Η μεταμνημονιακή εποχή βρίσκει τη χώρα με το ΑΕΠ συρρικνωμένο κατά 25%, το χρέος σε ιστορικό υψηλό αγγίζοντας τα 345 δισ. ευρώ, το εσωτερικό χρέος στα 227 δις ευρώ, ενώ περί τις 250.000 επιχειρήσεις έβαλαν πανελλαδικά λουκέτο. Στο διάστημα των μνημονίων και δη του τελευταίου, αχρείαστου προγράμματος στήριξης έγιναν πολλά λάθη, χειρισμοί που μας οδηγούν σε σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060. Κατά συνέπεια είναι αδιανόητο να εφησυχάζουμε και να ατενίζουμε χαμογελαστοί το μέλλον» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως ακόμη και αν το μνημόνιο φεύγει τυπικά έρχονται νέα μέτρα λιτότητας, μεταμνημονιακοί φόροι και σκληρή επιτήρηση.

«Το επόμενο διάστημα είναι το κρισιμότερο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φανούμε όλοι και προπάντων οι κυβερνώντες αντάξιοι των περιστάσεων. Αυτό που προέχει είναι να μην χάσουμε άλλο πολύτιμό χρόνο, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, και προπάντων να εκπονήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογραμμίζει ο κ. Καπνοπώλης επισημαίνοντας πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μην απολέσουμε το τρένο της ανάπτυξης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΒΕΘ: Βγαίνουμε από το μνημόνιο, όχι από τη λιτότητα"

Ολο το πόρισμα-βόμβα για τα εγκληματικά λάθη στο Μάτι -Φωτογραφίες-ντοκουμέντα [εικόνες]

Το πρώτο πόρισμα τεχνικού συμβούλου για την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα.
Πρόκειται για το πόρισμα του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Ανδριανού Γκουρμπάτση, ο οποίος ορίστηκε από δύο οικογένειες θυμάτων, προκειμένου να ρίξει φως στο τι έγινε ή δεν έγινε, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε 96 νεκρούς στο Μάτι. 
Το πόρισμα κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας, μέσω του δικηγόρου Αντώνη Φούσσα, προκειμένου να συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η ογκώδης δικογραφία για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική δεν θα περιλαμβάνει μόνο αυτό το πόρισμα, καθώς οι εισαγγελείς, Η. Ζαγοραίος και Β. Γνεσούλη έχουν ορίσει και δικό τους πραγματογνώμονα, πυραγό της Πυροσβεστικής, ο οποίος με την σειρά του έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις για το «τις πταίει». 
Τι περιλαμβάνει το πόρισμα
Ο Ανδριανός Γκούρμπασης έχει υπογραμμίσει πλήθος σημείων, τα οποία συνέβαλαν στην τραγική εξέλιξη της πυρκαγιάς, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 96 ανθρώπων, βρίσκοντας ευθύνες σε διάφορους αρμόδιους φορείς, που δεν έπραξαν τα δέοντα για να αποτραπεί η τραγωδία: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια, δήμους, Πυροσβεστική, Αστυνομία.
Ο κ. Γκουρμπάτσης διαπιστώνει στο πολυσέλιδο πόρισμά του μία σειρά από παραλείψεις που οδήγησαν στο φονικό αποτέλεσμα, ενώ παραθέτει και το νομικό πλαίσιο των αρμοδιότητων των υπευθύνων, πάνω στο οποίο όφειλαν να κινηθούν, πριν και μετά από την φονική πυρκαγιά. Ειδικότερα, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία αναφέρεται:
  • Στις παραλείψεις για την συλλογή των ξερόχορτων
  • Στο γεγονός ότι στην Ανατολική Αττική είχαν απομείνει λίγα πυροσβεστικά οχήματα
  • Στον μη συντονισμό του κυκλοφοριακού κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς
  • Στην μη εφαρμογή έκτακτου σχεδίου λόγω κατάστασης ανάγκης
Ως προς το πώς μπήκε η φωτιά, ο κ. Γκουρμπάτσης καταλήγει ότι υπήρχε αμελή ανθρώπινη συπεριφορά. Συγκεκριμένα, κάτοικος της περιοχής επιχείρησε να κάψει χόρτα και κλαδιά αλλά «το πιθανότερο δεν έσβησε αποτελεσματικά, δηλαδή με επάρκεια ποσότητας νερού καθώς και κάλυψη με ικανή ποσότητα χώματος, τα υπολείμματα της καύσης και με την ενίσχυση των ανέμων τις μεσημβρινές-μεταμεσημβρινές ώρες… ανέφλεξαν (πυροδότησαν) την παρακείμενη καύσιμη ύλη χαμηλού κυρίως ύψους (κυρίως ξερά χόρτα, αλλά και μικρό διάσπαρτο αριθμό πεύκων)». Την ίδια ώρα ο πραγματογνώμονας απορρίπτει το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από καλώδιο της ΔΕΗ. 
Η έναρξη της φωτιάς εντοπίζεται ανάμεσα σε δύο ξέφωτο ανάμεσα σε δύο οικοδομές, όπως φαίνεται άλλωστε και από το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα σήμερα η Καθημερινή και καταγράφει την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς από κάμερα ασφαλείας, ένα βίντεο το οποίο βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. 
Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς επί της οδού ΑνδρούτσουΤο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς επί της οδού Ανδρούτσου
Άποψη από το σημείο έναρξης επί της οδού ΑνδρούτσουΆποψη από το σημείο έναρξης επί της οδού Ανδρούτσου
Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάςΤο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς
Στη συνέχεια η πυρκαγιά χωρίστηκε σε δύο μέτωπα, το πρώτο κινήθηκε προς την Καλλιτεχνούπολη και το δεύτερο προς τον Νέο Βουτζά και το Μάτι.
Σχηματική αποτύπωση του σημείου έναρξης, ανάπτυξης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς Σχηματική αποτύπωση του σημείου έναρξης, ανάπτυξης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς
Άποψη των περιοχών εξάπλωσης της πυρκαγιάςΆποψη των περιοχών εξάπλωσης της πυρκαγιάς
Το τελικό συμπεράσμα που αναγράφεται στο πόρισμα του εμπειρογνώμονα έχει ως εξής:
«Μια σειρά από σοβαρά εγκληματικά λάθη, ενέργειες, παραλείψεις, ολιγωρίες, πλημμέλειες, αρρυθμίες και δυσλειτουργίες των αρμοδίων θεσμικά και νομοθετικά οργάνων, υπηρεσιών, αρχών και φορέων του ισχύοντος σήμερα μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Χώρας, όπως αυτά καταγράφονται αναλυτικά παραπάνω, σε συνδυασμό και με τις όποιες στρεβλώσεις εντοπίστηκαν κατά την οργανωτική δομή και λειτουργία του και καταγράφηκαν παραπάνω στο σύστημα πολιτικής προστασίας, είχαν σαν αποτέλεσμα από κοινού και συνδυαστικά να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό και επίπεδο την επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα γενικά του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και ειδικά του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού και συνακόλουθα όλων των άλλων επιχειρησιακά εμπλεκομένων δυνάμεων πολιτικής προστασίας που συνέδραμαν το μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, που είναι θεσμικά και νομικά υπεύθυνος για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και σωματικής ακεραιότητας καθώς και της περιουσίας των πολιτών, και ως εκ τούτου να οδηγήσουν κατ΄ άμεσο ή έμμεσο τρόπο ή να επηρεάσουν σημαντικά και ουσιωδώς καθώς και σε αιτιώδη συνάφεια και σχέση αυτών με τις απώλειες και επιπτώσεις του καταστροφικού αυτού φαινομένου, ήτοι την μέχρι σήμερα απώλεια των 96 ανθρώπων, το σοβαρό τραυματισμό άλλων 31 καθώς πολύ σοβαρές ζημιές σε υποδομές, δομές και γενικά περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον (καμένη δασική έκταση περίπου 13.620 στρέμματα εκ των οποίων τα 6.934 αφορούν οικιστικές περιοχές και τα λοιπά 5.825 δάση και δασικές εκτάσεις), από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 23η Ιουλίου 2018 και ώρα Ω/16:49 μμ στην περιοχή Νταού Πεντέλης, η οποία εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Καλλιτεχνούπολης – Νέου Βουτζά – Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Χώρας γενικά δεν λειτούργησε κατά τα προβλεπόμενα από το σχετικό νόμο και σύμφωνα με τις σχετικές Εγκυκλίους σε όλες τις φάσεις της αντιμετώπισης της ως άνω πυρκαγιάς και γενικά της διαχείρισης του εν λόγω καταστροφικού φαινομένου και κρίσης, αφού δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά και με επάρκεια στην εκ του νόμου αποστολή του και τις προβλεπόμενες από αυτόν αρμοδιότητές του.
Ειδικότερα τα ως άνω σοβαρά εγκληματικά λάθη, ενέργειες, παραλείψεις, ολιγωρίες, αρρυθμίες και δυσλειτουργίες εντοπίζονται κυρίως στη ΓΓΠΠ, στο ΠΣ, στην Ελληνική Αστυνομία, και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμους), - όχι βέβαια ότι οι λοιπές δυνάμεις πολιτικής προστασίας λειτούργησαν αποτελεσματικά και στο βαθμό των δυνατοτήτων τους - όπως αυτές προσδιορίστηκαν και εξειδικεύτηκαν αναλυτικά ανωτέρω, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και σε άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές, φορείς και υπηρεσίες, αφού δεν έχουν περιέλθει σε γνώση μου όλα τα αιτούμενα απαραίτητα έγγραφα στοιχεία και πληροφορίες.
Τα φαινόμενα δυσλειτουργίας, και το διαπιστούμενο επιχειρησιακό, υπό την ευρεία έννοια του όρου, έλλειμμα, εντοπίζεται κυρίως σε δράσεις συντονισμού, επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκομένων δυνάμεων πολιτικής προστασίας καθώς και σε λάθη, ενέργειες και παραλείψεις κατά τις δράσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης και αντιμετώπισης και γενικά της διαχείρισης της κρίσης εκ του καταστροφικού αυτού φαινομένου.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, αποδείχθηκε εν τέλει και εκ του αποτελέσματος, ότι κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη λήξη της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου μέχρι και την έναρξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, δεν κατόρθωσε, όπως επιβάλλονταν εκ του νόμου και της αποστολής του αλλά και των σχετικών Εγκυκλίων της ΓΓΠΠ, να είναι στην πράξη – και όχι επί ασκήσεως - κατάλληλα και έγκαιρα προετοιμασμένος και επαρκώς επιχειρησιακά οργανωμένος και να βρίσκεται πάντοτε ετοιμοπόλεμος και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, όπως πχ όταν ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς σε μια περιοχή, όπως για παράδειγμα στην Αττική την 23η Ιουλίου 2018, είναι υψηλός (Κατηγορία Κινδύνου 4), προκειμένου να αντιμετωπίσει και γενικά να διαχειριστεί ταυτόχρονα και μάλιστα στην ίδια ή έστω και σε άλλη Περιφέρεια ταυτόχρονα δύο μεγάλες καταστροφές, λόγω δασικών πυρκαγιών και με την έκταση και ένταση σαν αυτές που εκδηλώθηκαν στην Κινέτα και στο Νταού Πεντέλης – Καλλιτεχνούπολη - Ν. Βουτζά – Μάτι – Κόκκινο Λιμανάκι. Και αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν απλά μόνο εμφανέστατο στις καταστροφικές πυρκαγιές της 23 Ιουλίου 2018, ότι δηλαδή ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, ως αρμόδιος μηχανισμός του Κράτους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών λόγω δασικών πυρκαγιών, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος αυτών που ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δεν ήταν προετοιμασμένος για τη λήψη κατάλληλων μέτρων και ανάληψη αποτελεσματικών δράσεων, αλλά πρωτίστως και το σημαντικότερο είχε άμεσες επιπτώσεις στις απώλειες εκ της συγκεκριμένης καταστροφής, που απολογιστικά μέχρι σήμερα αριθμούν 96 ανθρώπινα θύματα, 31 άλλους σοβαρά τραυματίες καθώς και μεγάλης έκτασης ζημιές σε δομές, υποδομές και περιουσίες πολιτών και το φυσικό περιβάλλον».
Ολόκληρο το πόρισμα 

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολο το πόρισμα-βόμβα για τα εγκληματικά λάθη στο Μάτι -Φωτογραφίες-ντοκουμέντα [εικόνες] "

«Αύριο θα είναι εδώ οι περίπου 700 μνημονιακοί νόμοι»

«Όση κοροϊδία κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι δήθεν η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Και αύριο θα είναι εδώ οι περίπου 700 μνημονιακοί νόμοι που τον τσακίζουν, η αυξημένη εποπτεία της ΕΕ, για τη θωράκιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα, που έχουν συμφωνηθεί. Θα είναι εδώ η στρατηγική της ΕΕ, οι στόχοι του κεφαλαίου, οι απαιτήσεις των "αγορών"», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αυτό που επίσης δεν αλλάζει, με την τυπική έξοδο από τα προγράμματα, είναι ότι αυτή η στρατηγική είναι κοινή τόσο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και για τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Γι' αυτό ανασύρουν από τα συρτάρια του παλιού δικομματισμού τα ψεύτικα διλήμματα περί αντιδεξιών ή αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπων, για να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση» προσθέτει ο κ. Πρωτούλης.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγει στην δήλωσή του τονίζοντας ότι «το μόνο αναγκαίο μέτωπο, σήμερα, είναι αυτό της μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα διλήμματα, για κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών. Αυτό αποτελεί τη μόνη εγγύηση για μια "επόμενη ημέρα" υπέρ του λαού».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αύριο θα είναι εδώ οι περίπου 700 μνημονιακοί νόμοι»"

Ο διευθυντής των Financial Times «αδειάζει» τον Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό χρέους

Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της, ενώ η έξοδος είναι ένα ακόμη προσωρινό αντίδοτο, σχολίασε ο διευθυντής των Financial Times Λάιονελ Μπάρμπερ, απαντώντας στο πανηγυρικό tweet του Ντόναντλ Τουσκ για το τέλος του προγράμματος διάσωσης.

Ο διευθυντής της Βρετανικής εφημερίδας, απαντώντας στα συγχαρητήρια Τουσκ προς τον ελληνικό λαό, για τον τερματισμό του προγράμματος, το οποίο έκανε μάλιστα και στα ελληνικά, υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. (Η έξοδος) είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής».

Η ανάρτηση του Λάινελ Μπάρμπερ



Τα συγχαρητήρια Τουσκ



iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο διευθυντής των Financial Times «αδειάζει» τον Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό χρέους "

ΝΔ: Το βίντεο της «Καθημερινής» επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού

Για ασύστολα ψέματα ακόμη για τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, με αφορμή το αποκλειστικό βίντεο της «Κ» που δείχνει τις πρώτες στιγμές της φωτιάς στο Μάτι.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση «Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η “Καθημερινή” αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία.

Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης.

Το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε. Γι αυτό και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι αμείλικτα:

* Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;

* Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;

* Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας;

Η κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, οφείλει να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπισθούν και κυρίως να αποδοθούν.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Το βίντεο της «Καθημερινής» επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού"

Στις 4.156 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα

Συνεχίστηκε και χθες, κανονικά, η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά και την εικοστή ημέρα της σχετικής διαδικασίας, κατατέθηκαν συνολικά τέσσερις χιλιάδες εκατόν πενήντα έξι (4.156) αιτήσεις. Από αυτές, οι 1.420 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.673 στον δήμο Μαραθώνα, οι 616 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 445 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα, χθες, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1.550 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ που χορηγείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προς ενημέρωση των πολιτών, το ωράριο λειτουργίας των τεσσάρων κέντρων αιτήσεων στους τρεις προαναφερθέντες δήμους και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το εξής: Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ. και Σάββατο από τις 9:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 4.156 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα"

Λαφαζάνης στο ΘΕΜΑ 104,6: Αποφράδα ημέρα η σημερινή, μπαίνουμε στο 4ο Μνημόνιο

Αποφράδα μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς, όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6, «δεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Απλώς τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο για να μπουμε σε ένα 4ο που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπούμε σε μια κηδεμονία για δεκαετίες και δεσμευμένη τη δημόσια υπηρεσία».

«Και όλα αυτά ενώ θα έχουμε κα δηλητηριώδη επιτόκια από τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης προβλέποντας ότι «πάμε σε μια πιο καταστροφική περίοδο με το ψευδεπίγραφο μήνυμα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια»

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας «δεν είναι λύση τα μνημόνια επειδή έχουν χαμηλά επιτόκια ούτε και οι αγορές επειδή έχουν πολύ υψηλά επιτόκια. Επόμενως θα χρησιμοποιήσουμε το αποθεμα που έχει συγκεντρωθεί και αυτό θα εξαντληθεί γρήγορα και η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στον ESM ή και το ΔΝΤ με τον λαό στη λαιμητόμο».

Αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «λειτουργεί ως άθυρμα στα χέρια των δανειστών. Είναι τελειωμένος πρωθυπουργός μιας τελειωμένης κυβέρνησης που είναι πολιτικά νεκρή. Διατηρείται στην εξουσία γιατί η καρέκλα έχει γίνει αυτοσκοπός».

«Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες οι εκλογές» είπε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι «δεν θα έχουν καμία τύχη αν προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία» γιατί «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει οργή και δυσαρέσκεια παντού».

Σχολιάζοντας, τέλος, την επιλογή της Ιθάκης για το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι «είναι κωμωδία αυτό που θα γίνει γιατί αντί για φιέστα θα κάνει ένα διάγγελμα που θα θυμίζει μνημόσυνο».

«Δεν χρειάζεται να προσβάλει και τον Οδυσσέα, την Οδύσσεια και την Ιθάκη» κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης στο ΘΕΜΑ 104,6: Αποφράδα ημέρα η σημερινή, μπαίνουμε στο 4ο Μνημόνιο"

Κρήτη: Στο νοσοκομείο υπάλληλοι μετά από έκρηξη σε κάδο ανακύκλωσης!

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Σητεία όταν εξερράγη μηχανισμός με αέριο άγνωστης προέλευσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Σητείας.

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μέσω της ανακοίνωσης του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Νίκου Κοζυράκη. Οι δύο εργάτες τραυματίστηκαν όταν κατά την διάρκεια της εργασίας τους και την περισυλλογή των απορριμάτων, εξεράγη άγνωστος μηχανισμός που περιείχε αέριο αγνώστης προέλευσης με αποτέλεσμα να εμφανίστουν αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας να οδηγηθεί, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κοζυράκη

«Δυστυχώς εκτός από εκείνους τους συμπολίτες μας που αδιαφορούν για την καθαρότητα του Δήμου, που αφήνουν όπου τους βολεύει τα απορρίμματα τους, που δημιουργούν μικρές χωματερές, που αφήνουν σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους αλλά και που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για σωστή ανακύκλωση, έχουμε και εκείνους τους ασυνείδητους και επικινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία ακόμα και για την ζωή των εργαζομένων και των πολιτών».

«Μέσα σε κάδο ανακύκλωσης τοποθέτησαν φιάλη με αγνώστου ταυτότητας αέριο επιμελώς καλυμμένη με ανακυκλώσιμα με αποτέλεσμα κατά την αποκομιδή να γίνει μικρή έκρηξη συνοδευομένη από αέρια τα οποία εισέπνευσαν οι δυο εργαζόμενοι με συνέπεια να παρουσιάσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Ο ένας νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο και ο άλλος με λιγότερα προβλήματα στο σπίτι του».

«Το θέμα της απαράδεκτης και ύποπτα επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής. Είναι υπόθεση όλων μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Καμία πλέον δικαιολογία, καμία πλέον ανοχή».

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Στο νοσοκομείο υπάλληλοι μετά από έκρηξη σε κάδο ανακύκλωσης!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news