facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Χαλκιδική: Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου ζευγαριού από υπεύθυνο beach bar – Συγκλονιστική μαρτυρία στο MEGA

Το MEGA φέρνει στο φως μία αποκαλυπτική μαρτυρία ενός ζευγαριού που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, όταν θέλησε να κάτσει με την πετσέτα του στην παραλία.

Όπως καταγγέλει το ζευγάρι, ηλικίας 74 και 70 ετών, ψευτονταήδες υπεύθυνοι beach bar στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην παραλία Κασταμονίτη τους απαγόρεψαν να κάνουν μπάνιο στην παραλία.

«Σάββατο πρωί δέκα η ώρα, λόγω του ότι είμαι χειρουργημένη στον εγκέφαλο, πηγαίναμε πρωί δέκα η ώρα. ‘Ημασταν δύο μέτρα μακρυά από τις ξαπλώστρες τους σε μέρος δημόσιο. Ούτε μπροστά ούτε πάνω πετσέτα να ακουμπήσω ούτε τίποτα. Ερχεται λοιπόν κι αρχινάει να βρίζει», είπε η 70χρονη στο MEGA.

«Θα σας πνίξω»

Ωστόσο, ο υπεύθυνος δεν έμεινε μόνο στις βρισιές, καθώς δεν δίστασε να χτυπήσει την 70χρονη.

«Ο σύζυγος ήταν σκυμμένος κι έβαζε την ομπρέλα. «Θα σας πνίξω», «θα σας πετάξω», πολλές βρισιές… Κι εγώ η αθεόφοβη για να μη σηκωθεί ο άνδρας μου σηκώνομαι και λέω «κύριε, γιατί είμαστε αχάριστοι; Τι μας προσφέρατε και είμαστε αχάριστοι;». Μου δίνει μια μπουνιά στο μέρος που είμαι χειρουργημένη και πέφτω κάτω στην άμμο, σηκώνεται ο σύζυγος λέει “τι κάνεις; Η γυναίκα μου είναι χειρουργημένη”».

«Περιλαμβάνει τον άνδρα μου, του βάζει τρικλοποδιά, 74 χρόνων ο άνθρωπος, τον ρίχνει κάτω, του ξεσκίζει την μπλούζα, με το ένα χέρι τον πατούσε στον λαιμό, κι ένα χέρι, καβάλα δηλαδή σαν το γαϊδούρι, στα πλευρά. Να φωνάζω βοήθεια και να μην έρθει κανένας… Έτρεξε μία κοπέλα, άγνωστη, που δεν την ξέρω να την ευχαριστήσω», συμπλήρωσε.

H κοπέλα ειδοποίησε το 100 και το 166, ενώ ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σπαράζοντας από τους πόνους. Η βιαιότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια, που χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο γόνατο.

«Κάθισε η γυναίκα του (του υπεύθυνου), ήρθε δήθεν για να τον σηκώσει και κάθισε πάνω. Να φωνάζει ο άνδρας μου «πάρε το χέρι σου, δεν μπορώ να αναπνεύσω» και μόλις κάθισε και η γυναίκα του…», είπε η 70χρονη.

Ο γιατρός του νοσοκομείου έμεινε έκπληκτος από την βαρβαρότητα της επίθεσης, ενώ ο 70χρονος ήταν στο σπίτι με Π, χωρίς να πατάει στο πόδι του, ενώ χρειαζόταν τη βοήθεια της συζύγου του για να πάει στην τουαλέτα.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου ζευγαριού από υπεύθυνο beach bar – Συγκλονιστική μαρτυρία στο MEGA "

Αργυρούπολη: Επίθεση από κύκλωμα τουλάχιστον 20 ατόμων σε ανήλικους

Επίθεση σε βάρος ανηλίκων σημειώθηκε στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, περίπου 20-30 άτομα από άλλη περιοχή, έκαναν επίθεση, σε πολυσύχναστο σημείο, σε βάρος δύο ανήλικων 15 και 17 ετών.

Τα θύματα έκαναν ανυποψίαστα τη βόλτα τους, δίπλα σε παιδική χαρά, όταν δέχτηκαν την επίθεση με σκοπό τη ληστεία.

Τα δύο παιδιά είχαν επάνω τους ένα τσαντάκι και ένα κινητό. Mία μητέρα που ήταν στο σημείο κάλεσε την αστυνομία και έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι δράστες όμως είχαν ήδη διαφύγει.

Κάμερες τις περιοχής, κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα με τη βοήθεια του βιντεοληπτικού υλικού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αργυρούπολη: Επίθεση από κύκλωμα τουλάχιστον 20 ατόμων σε ανήλικους"

Κρήτη: Συνελήφθη 57χρονος για φωτιά που έκαψε 2 στρέμματα

Επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στήθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χώρο οικοπέδου στην περιοχή Καταλαγάρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στην Κρήτη.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις υπαλλήλους που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που κατέκαψε δύο στρέμματα με ξερόχορτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ύποπτος για την πυρκαγιά φέρεται να είναι 57χρονος, που μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπαλλήλων του ανακριτικού γραφείου της Π.Υ. συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Συνελήφθη 57χρονος για φωτιά που έκαψε 2 στρέμματα"

Κύπρος: Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό – Η Ελλάδα αποστέλλει δύο αεροσκάφη τύπου Canadair

Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άλασσα της Λεμεσού στην Κύπρο, μαίνεται εκτός ελέγχου και ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής ενώ έγινε και επίσημο αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU.

Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει το πρωί της Δευτέρας στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα.

Όλες οι υπηρεσίες, Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά στη μάχη για περιορισμό της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση που υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος.

Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού #RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο Υπουργος Εξωτερικών Κ. Κόμπος βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Προληπτικά έχει αποφασιστεί η εκκένωση κοινοτήτων. Στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν, να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό – Η Ελλάδα αποστέλλει δύο αεροσκάφη τύπου Canadair"

Φωτιές: Στις 37 το τελευταίο 24ωρο - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν αύριο

Συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τη Δευτέρα 

Πολύ υψηλός κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για 11 περιφέρειες αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

XARTIS-FOTIES

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά για τις εξής περιοχές:

Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε :

📍 #Αττική & #Κύθηρα
📍 #Βοιωτία #Αργολίδα #Κορινθία #Μεσσηνία
📍 περιοχές #Φωκίδας #Αχαΐας #Λακωνίας
📍 #Χανιά & #Ρέθυμνο

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιές: Στις 37 το τελευταίο 24ωρο - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν αύριο"

ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» σε κύκλωμα έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων – Ο ρόλος των τεσσάρων επιχειρήσεων

«Μπλόκο» σε κύκλωμα έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, έβαλε η ΑΑΔΕ. Το κύκλωμα αποτελείται από τέσσερις βασικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο συσκευών κινητής τηλεφωνίας, και οι οποίες φαίνεται να ηγούνται της όλης φοροδιαφυγής.

Συνολικά, οι εταιρείες αυτές, όλες με έδρα την Αθήνα, εξέδωσαν 6.213 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 27,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 6,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Ετερόρρυθμη εταιρεία, εξέδωσε, από το 2019 έως το 2021, 23 εικονικά τιμολόγια 2,7 εκατ. ευρώ.
  • Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, εξέδωσε, από το 2019 έως το 2021, 4.650 εικονικά τιμολόγια 7,24 εκατ. ευρώ.
  • Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, εξέδωσε, από το 2017 έως το 2021, 124 εικονικά τιμολόγια 15,5 εκατ. ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση, εξέδωσε το 2017, 1.416 εικονικά τιμολόγια 2 εκατ. ευρώ.

Οι έρευνες στα βιβλία και στην ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί εάν και πόσες άλλες συνεργαζόμενες με το κύκλωμα επιχειρήσεις υπάρχουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» σε κύκλωμα έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων – Ο ρόλος των τεσσάρων επιχειρήσεων"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πλήγμα για τη Ρωσία – Το Κίεβο κατέστρεψε τη γέφυρα Χόνχαρ στην Κριμαία

Μετά από το πλήγμα που δέχτηκε σε πλοίο της, αλλά και τις απειλές για λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα. Σήμερα (6.8.2023), η οδική γέφυρα Τσόνχαρ που συνδέει την ηπειρωτική Ουκρανία με την Κριμαία καταστράφηκε από ουκρανικό πυραυλικό χτύπημα.

Το πλήγμα επαληθεύεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν, ενώ ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντο δήλωσε ότι ένας αγγλογαλλικός πύραυλος Storm-Shadow έπληξε τη γέφυρα, η οποία αποτελεί μία από τις τρεις οδικές διασυνδέσεις της Κριμαίας με την Ουκρανία. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε και το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της προσαρτηθείσας χερσονήσου Σεργκέι Αξιόνοφ. Και οι δυο αξιωματούχοι είπαν ότι η γέφυρα ήταν κλειστή για επισκευές.

Τον Ιούνιο η Ουκρανία έπληξε την ίδια γέφυρα, η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο που χρησιμοποιούσε ο ρωσικός στρατός για τις μετακινήσεις του από την Κριμαία προς άλλα μέρη της Ουκρανίας τα οποία ελέγχει η Μόσχα.

Βίντεο από το σημερινό πλήγμα στη γέφυρα Χόνχαρ: 

Ο Σάλντο έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι μια άλλη μικρή γέφυρα, στο στενό Τόνκι, που συνδέει την πόλη Χενίτσεσκ με το Αραμπάτ Σπιτ, στη βορειοανατολική ακτή της Κριμαίας, βομβαρδίστηκε και ένας άμαχος οδηγός τραυματίστηκε. Δεν είναι σαφές αν έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτήν τη γέφυρα. Ο Σάλντο πρόσθεσε ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από τη γέφυρα και εφοδίαζε το Χενίτσεσκ υπέστη ζημιές, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φυσικό αέριο περίπου 20.000 άνθρωποι. Το Χενίτσεσκ είναι το προσωρινό διοικητικό κέντρο του τμήματος της Χερσώνας που ελέγχουν οι Ρώσοι.

Οι επιθέσεις αυτές δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις από και προς τη χερσόνησο, την οποία κατέλαβε η Ρωσία το 2014. Στις 17 Ιουλίου μια επίθεση που τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης την απέδωσαν σε ουκρανικά, μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη χερσόνησο με τη νότια Ρωσία. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, άλλο ουκρανικό μη επανδρωμένο σκάφος, φορτωμένο με εκρηκτικά, προκάλεσε ζημιές σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο κοντά στην ίδια γέφυρα.

Το Κίεβο διεμήνυσε χτες ότι σε «μία περιοχή πολεμικού κινδύνου» βρίσκονται και τα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

H προειδοποίηση του Κιέβου ισχύει για τα λιμάνια της Ανάπα, του Νοβοροσίσκ, του Γκελεντζίκ, του Τουάπσε, του Σότσι και του Ταμάν της Ρωσίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πλήγμα για τη Ρωσία – Το Κίεβο κατέστρεψε τη γέφυρα Χόνχαρ στην Κριμαία"

Χρ. Σταϊκούρας: Δρομολογούμε 188 έργα ύψους 27,6 δισ.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας». Αυτό επεσήμανε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε την ενίσχυση των “πράσινων” υποδομών και μεταφορών και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «στον πυρήνα της στρατηγικής μας στόχευσης μέχρι το 2030 βρίσκεται μία δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των συγκοινωνιών μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τις πρόσφατες επισκέψεις του, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε τις πρωτοβουλίες για ανέπαφες πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εξέλιξη των εργασιών της Γραμμής 4 του μετρό, ενώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι αναμένεται να λειτουργήσει το 2024.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για την πρόοδο εργασιών στον ΒΟΑΚ, με τον οποίο αναμένεται να συρρικνωθούν οι αποστάσεις, αλλά κυρίως να βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στο νησί.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Σταϊκούρας: Δρομολογούμε 188 έργα ύψους 27,6 δισ."

Κλέλια Ρένεση: Είχε ατύχημα στη Γαύδο και «ο γιατρός δεν είχε κλειδί να μπει»

Μία μικρή περιπέτεια που είχε η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση στη Γαύδο, που κάνει τις διακοπές της, την έφερε μπροστά στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στα νησιά κάτοικοι και ιατρικό προσωπικό.

Στην ηθοποιό έπεσε μαγειρικό λάδι, στο πόδι της και επειδή κάηκε, πήγε στο ιατρικό κέντρο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως περιέγραψε η ίδια μέσα από τα Instagram Stories της, βρήκε τον γιατρό του νησιού αλλά…  δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στο ιατρείο καθώς δεν είχαν το κλειδί!

«Ακούστε να σας πω τι μου έχει συμβεί. Έχω καεί στο πόδι μου από μαγειρικό λάδι. Έχω έρθει στο περιφερειακό ιατρείο Γαύδου και περιμένω μισή ώρα με τρία τέταρτα. Ο γιατρός είναι εδώ ο καλός μου και δεν μπορεί να με εξετάσει, γιατί δεν έχει κλειδί να μπει.

Γιατί το κλειδί το έχει το ασθενοφόρο που έχει πάει σε άλλο περιστατικό! Δεν υπάρχουν δύο κλειδιά και δεν μπορεί κανένας παράγοντας να τους εξυπηρετήσει σε αυτό το κομμάτι. Οπότε οι ασθενείς περιμένουν έξω από το ιατρείο μέχρι να επανέλθει το ασθενοφόρο που έχει το άλλο κλειδί. Δεν μπορούν να βγάλουν ένα αντικλείδι!

Επίσης μου λέει ο γιατρός, δεν υπάρχει καθαριότητα. Δεν υπάρχει καθαρίστρια. Δε φτάνει που είναι εδώ και τραβάνε αυτά που τραβάνε. Πρέπει να καθαρίζουν μόνοι τους» κατήγγειλε η Κλέλια Ρένεση.

Λίγο αργότερα, η Κλέλια Ρένεση κατάφερε να μπει στο ιατρείο και να της περιποιηθούν το έγκαυμα, τονίζοντας πως «εδώ καταλαβαίνετε οι ελλείψεις είναι φοβερές, όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιβιώσεις δεν υπάρχουν και τα βασικά φάρμακα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλέλια Ρένεση: Είχε ατύχημα στη Γαύδο και «ο γιατρός δεν είχε κλειδί να μπει»"

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Ασπρόπυργο – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Μικροεστίες που δεν εμπνέουν ανησυχία έχουν μείνει από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες (5/8/2023) στο Σοφό στον Ασπρόπυργο, με τις δυνάμεις ωστόσο να μην εφησυχάζουν, υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πάνω από 100 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ κατά διαστήματα γίνονται ρίψεις νερού από αέρος, ώστε να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι μέτριας έντασης ωστόσο είναι ικανοί για να υπάρξει αναζωπύρωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Ασπρόπυργο – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις"

Νοσοκομείο Σπάρτης: «Καμπανάκι» αγροτικών γιατρών για εφημερία και διαμομιδές ασθενών – Καταγγέλλουν υποστελέχωση στα Επείγοντα

Εντολές (“εντέλλεσθε”) μετάβασης στο Νοσοκομείο Σπάρτης προς υποστήριξη της εκεί εφημερίας λαμβάνουν συνεχώς οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Γυθείου, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς, όπως καταγγέλλουν.

Μακροσκελή επιστολή προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους, απέστειλαν οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Γυθείου, στην οποία απαριθμούν τις επισφαλείς -για τους ασθενείς και τους ίδιους- συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας που επικρατούν στο νομό. Οι γιατροί καταγγέλλουν πως λαμβάνουν συνεχώς «παράνομα εντέλλεσθε» για τη συμμετοχή τους στις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, οι οποίες εκτελούνται χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού στα επείγοντα σε πολλές περιπτώσεις, καθώς επίσης και χωρίς την παρουσία βασικών ειδικοτήτων ιατρών όπως καρδιολόγου, παιδίατρου, ακτινολόγου.

«Απουσιάζουν νευραλγικές ειδικότητες από τα Επείγοντα»

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως λένε, οι συνθήκες εφημέρευσης να είναι επισφαλείς.

Οι γιατροί αναφέρουν συγκεκριμένα για την εφημερία του Νοσοκομείου Σπάρτης:

«Δεν υπάρχει διαρκής παρουσία ειδικευμένου επιμελητή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), καθώς επίσης και απουσία νευραλγικών ειδικοτήτων όπως Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Ακτινολόγος. Συνεπώς, οι εφημερίες στο Τ.Ε.Π στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό από αγροτικούς ιατρούς με ελάχιστη έως μηδαμινή προϋπάρχουσα κλινική εμπειρία με αποτέλεσμα την μη εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των ασθενών, παρά τις αντίθετες προφορικές δεσμεύσεις της διοικητρίας του Γ.Ν. Σπάρτης για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κάτω από επισφαλείς συνθήκες γίνονται και οι διακομιδές ασθενών, όπως προσθέτουν επίσης:

«Πραγματοποιούνται διακομιδές ασταθών κλινικά περιστατικών και περιστατικών που δεν συνάδουν με την εκπαίδευσή και κατάρτισή μας. Συγκεκριμένα, οι διακομιδές μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, διασωληνωμένους ασθενείς, καθώς επίσης και νεογνά-παιδιά που απαιτούν την παρουσία ειδικευμένου ιατρού», λένε οι ίδιοι.

«Καλύπτουμε κενά στην παθολογική κλινική»

Μάλιστα, αγροτικοί ιατροί καλούνται ακόμη και να καλύψουν κενά στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης.

«Επιπρόσθετα, καλούμαστε για μετακίνηση και για την κάλυψη αναγκών της παθολογικής κλινικής. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν συγγραφή εξιτηρίων με οδηγίες εξόδου σε ασθενείς που ουδέποτε έχουμε εξετάσει και παρακολουθήσει την πορεία νοσηλείας τους», αναφέρουν συγκεκριμένα οι αγροτικοί γιατροί.

Η επιστολή στον Χρυσοχοϊδη

Την επιστολή τους κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του να παρέμβει για να αποκατασταθεί η ασφαλής εφημέρευση του νοσοκομείου Σπάρτης.

Προς Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Διοικήτρια του Γ.Ν. Σπάρτης, Διευθύντρια Κ.Υ. Γυθείου, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σπάρτης, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας , πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, πρόεδρο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και κάθε πιθανό αρμόδιο φορέα.

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να καταγγείλει και να παραθέσει όσα γεγονότα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και το Κέντρο Υγείας Γυθείου και αφορούν τους αγροτικούς ιατρούς.

Εδώ και αρκετούς πλέον μήνες από την ανάληψη υπηρεσίας υπαίθρου, έχουμε γίνει καθημερινά μάρτυρες και θύματα δυσμενών εργασιακών συνθηκών και υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Λακωνίας.

Αρχικά, η διοίκηση του Γ.Ν. Σπάρτης επιμένει να καταθέτει αιτήματα, που παρουσιάζονται με τη συναίνεση των αγροτικών ιατρών, προς την 6η ΥΠΕ σχετικά με εφημέρευση των αγροτικών ιατρών παρά τη βούλησή τους στο Γ.Ν. Σπάρτης.

Με τη σειρά της η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εκδίδει αποφάσεις για μετακίνηση και εφημέρευση στο Γ.Ν. Σπάρτης χωρίς την έγγραφη εντολή-εντέλλεσθε. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει εγγράφως στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ την άρνηση μας για εφημέρευση στο Γ.Ν. Σπάρτης και δεν έχουμε λάβει ποτέ επίσημη έγγραφη απάντηση. Οι λόγοι που δεν επιθυμούμε να εφημερεύσουμε στο Γ.Ν. Σπάρτης αναφέρονται παρακάτω.

Αναλυτικά, καλούμαστε να διανύουμε πολλές οδηγικές χιλιομετρικές αποστάσεις από τον τόπο διαμονής μας οι οποίες πραγματοποιούνται έπειτα από 24 και παραπάνω ώρες διαρκούς εργασίας θέτοντας την ατομική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο.

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε έχουμε αποζημιωθεί για το κόστος των συγκεκριμένων μετακινήσεων. Επιπλέον, δεν υπάρχει διαρκής παρουσία ειδικευμένου επιμελητή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), καθώς επίσης και απουσία νευραλγικών ειδικοτήτων όπως Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Ακτινολόγος. Συνεπώς, οι εφημερίες στο Τ.Ε.Π στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό από αγροτικούς ιατρούς με ελάχιστη έως μηδαμινή προϋπάρχουσα κλινική εμπειρία με αποτέλεσμα την μη εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των ασθενών, παρά τις αντίθετες προφορικές δεσμεύσεις της διοικητρίας του Γ.Ν. Σπάρτης για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.

Επίσης, πραγματοποιούνται διακομιδές ασταθών κλινικά περιστατικών και περιστατικών που δεν συνάδουν με την εκπαίδευσή και κατάρτισή μας. Συγκεκριμένα, οι διακομιδές μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, διασωληνωμένους ασθενείς, καθώς επίσης και νεογνά-παιδιά που απαιτούν την παρουσία ειδικευμένου ιατρού. Επιπρόσθετα, καλούμαστε για μετακίνηση και για την κάλυψη αναγκών της παθολογικής κλινικής. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν συγγραφή εξιτηρίων με οδηγίες εξόδου σε ασθενείς που ουδέποτε έχουμε εξετάσει και παρακολουθήσει την πορεία νοσηλείας τους.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, έχουμε γίνει παραλήπτες αναφορών από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σπάρτης για παράλειψη καθηκόντων- μη παρουσία μας στο Γ.Ν. Σπάρτης στο πρωινό ωράριο παρά τις αντίθετες οδηγίες και εντολές από τη Διευθύντρια του ΚΥ Γυθείου για παραμονή μας στο ΚΥ στο πρωινό ωράριο λόγω αυξημένων αναγκών, ιδιαίτερα τους τρέχοντες μήνες της τουριστικής περιόδου. Επισημαίνουμε πως δεν μας έχουν κοινοποιηθεί αιτήματα και αποφάσεις από και προς πάσα κατεύθυνση που μας αφορούν σχετικά με το ωράριο, το πρόγραμμα εφημεριών και τα καθήκοντά μας.

Η διαρκής προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών των κλινικών του Γ.Ν. Σπάρτης από αγροτικούς ιατρούς του Κ.Υ. Γυθείου έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση και απουσία αγροτικών ιατρών από το ΚΥ και τα περιφερικά ιατρεία του νομού Λακωνίας για τα οποία έχουμε διοριστεί με βάση τη σύμβασή μας.

Αναφορικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΚΥ Γυθείου σας εκθέτουμε τα ακόλουθα. Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις για έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού από το κέντρο υγείας Γυθείου, η διεύθυνση του κέντρου υγείας αδυνατεί να δώσει οριστική λύση με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες από νοσηλευτικό προσωπικό. Εν προκειμένου, επιβαρύνονται οι λιγοστές νοσηλεύτριες του ΚΥ, οι ειδικοί γενικοί ιατροί και οι αγροτικοί ιατροί για την κάλυψη των συγκεκριμένων ελλείψεων.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται διακομιδές από αγροτικούς ιατρούς και στρατιωτικό προσωπικό που σε καμία περίπτωση δεν έχει λάβει την πρέπουσα εκπαίδευση για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών (π.χ. τροχαία, εμφράγματα, πνιγμοί). Τα άμεσα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κατάστασης είναι η πολύωρη απουσία αγροτικών ιατρών από το ΚΥ καθώς και η ανεπαρκής αντιμετώπιση των διακομισθέντων-παραληφθέντων περιστατικών με κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Παράλληλα, προαναγγέλλεται και ασκείται πίεση από τη διεύθυνση του ΚΥ σχετικά με την εισήγηση εφημεριών ετοιμότητας για τις άνωθεν διακομιδές που θα καλύπτονται από αγροτικούς ιατρούς, οι συνθήκες των οποίων δεν έχουν
αποσαφηνιστεί και δεν προβλέπεται αποζημίωσή τους. Πρόσθετα με τα υπόλοιπα, έχουμε γίνει δέκτες και της απρεπούς συμπεριφοράς και αντιμετώπισης από τη διεύθυνση του ΚΥ Γυθείου, με προσωπικές λεκτικές επιθέσεις και απειλές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το έργο μας, που αφορούν θέματα εξωτερικής εμφάνισης και αυτοδιάθεσης ακόμα και εκτός του ωραρίου μας.

Συνοψίζοντας, κύριο και βασικό μέλημά μας αποτελεί να υπηρετούμε τον ασθενή και την ιατρική επιστήμη με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και δεν επιθυμούμε να γίνουμε μάρτυρες και συμμέτοχοι σε πράξεις επαγγελματικής αμέλειας και ιατρικών λαθών που τυχόν συμβούν και δε συνάδουν με την επαγγελματική μας ιδιότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Κ.Ι.Δ. κάθε ιατρός απολαύει κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, επιστημονικής ελευθερίας και ελευθερίας της συνείδησής του, παρέχει, δε, τις ιατρικές του υπηρεσίες με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 ο ιατρός ενεργεί με βάση την εκπαίδευση που του έχει παρασχεθεί κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, την άσκησή του για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη ιατρική του εκπαίδευση, την πείρα και τις δεξιότητες που αποκτά κατά την άσκηση της ιατρικής και τους κανόνες της τεκμηριωμένης και βασισμένης σε ενδείξεις ιατρικής επιστήμης.
Με βάση όλα τα παραπάνω, δηλώνουμε την πλήρη ψυχική και σωματική εξουθένωση, η οποία επανειλημμένως έχει επισημανθεί και αναφερθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Δηλώνουμε την αδυναμία να εργαστούμε περαιτέρω υπό
αυτές τις συνθήκες οι οποίες θέτουν πάνω από όλα σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών του τοπικού πληθυσμού αλλά και τις δικές μας.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα γεγονότα μας εξωθούν στα πρόθυρα των παραιτήσεων. Είμαστε νέοι ιατροί με όνειρα και όρεξη για προσφορά στον συνάνθρωπο. Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε την υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τις απειλές και την εκκωφαντική σιωπή των υπευθύνων.

Καλούμε όλους του αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, ώστε να μην γίνουμε όλοι μάρτυρες μελλοντικών τραγικών και ατυχών συμβάντων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Σπάρτης: «Καμπανάκι» αγροτικών γιατρών για εφημερία και διαμομιδές ασθενών – Καταγγέλλουν υποστελέχωση στα Επείγοντα"

Αμαλιάδα: Αδίστακτοι Ρομά λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού τους ηλικιωμένους γείτονές τους

Βάσει εντάλματος σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Αμαλιάδας, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας και ο δεύτερος από τους Ρομά που είχαν ληστέψει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων γειτόνων τους, τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου.

Οι ηλικιωμένοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν οι δυο κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους στην Αμαλιάδα και τους απείλησαν με μαχαίρι για να τους ληστέψουν. Το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο γι' αυτούς, όταν αντιλήφθηκαν ότι οι ληστές ήταν... γείτονές τους! Οι δύο Ρομά, που κατοικούν σε κοντινό σπίτι, τους χτύπησαν και τους ακινητοποίησαν με το μαχαίρι κολλημένο στο λαιμό ζητώντας χρήματα και τιμαλφή. Όμως, άρπαξαν μόνο μια χρυσή αλυσίδα και τράπηκαν σε φυγή.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας ξεκίνησαν άμεσα έρευνες σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και εντόπισαν τον έναν από τους δύο δράστες, τον οποίο συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του την κλεμμένη χρυσή αλυσίδα που αποδόθηκε στο ζευγάρι. Ο συνεργός του συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αμαλιάδα: Αδίστακτοι Ρομά λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού τους ηλικιωμένους γείτονές τους"

«Ήθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα» λέει ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 87χρονος ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα που προσπαθούσε να προκαλέσει την πυρκαγιά, ο ηλικιωμένος έγινε αντιληπτός από έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν στην κατοχή του μία νάιλον σακούλα, που περιείχε μπιτόνι με πετρέλαιο και κομμάτια υφάσματος.

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψή του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, χθες το βράδυ, περίπου στις 22:45, ένας 39χρονος διερχόμενος πολίτης από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από τον αριθμό 15, είδε τον 87χρονο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα μία μικρή εστία φωτιάς, και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα. Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον 87χρονο από το σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήματος Διονύσου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καταγγέλλοντα πολίτη ως ο εμπρηστής, γι’ αυτό συνελήφθη και τον παρέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα» λέει ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο"

Κρήτη: Ο Κούγιας αναλαμβάνει τον 29χρονο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι – «Τον πυροβόλησαν για μια προσπέραση»

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου ο 29χρονος που δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι στη Μεσαρά.

Οι γονείς του ζήτησαν από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος «καταζητούμενου κακοποιού» και «τριών συνεργών» του όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Η αστυνομία υπενθυμίζεται ότι αναζητά έναν 22χρονο ως τον δράστη της επίθεσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«O κ. Γιάννης Φανουράκης και η κυρία Ζαχαρένια Σταθωράκη, γονείς του άτυχου τελειόφοιτου φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής Νικόλαου Φανουράκη που νοσηλεύεται σε καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι που τρύπησε το κρανίο του και σφηνώθηκε στον εγκέφαλό του, επικοινώνησαν σήμερα μαζί μου και μου ζήτησαν να αναλάβω το ιδιαίτερα ευαίσθητο και υπεύθυνο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας εις βάρος του ακόμη καταζητούμενου Γ.Κ., σεσημασμένου κακοποιού της περιοχής, όπως πληροφορήθηκα από τις αστυνομικές αρχές, και των τριών συνεργών του, οι οποίοι με διαφορετικό τρόπο συμμετοχικής δράσης ο καθένας (αυτουργοί – συναυτουργοί, συμμέτοχοι), επειδή το άτυχο θύμα τόλμησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα ένα βλήμα από έναν πυροβολισμό να πλήξει το κρανίο του και να σφηνωθεί στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα το νεαρό άτυχο παιδί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε μηχανική καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με εντελώς αβέβαιο αποτέλεσμα για την τελική του επιβίωση.

Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με την πορεία της υγείας του θύματος, θα εμφανιστούμε ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή Ηρακλείου, ο οποίος θα διενεργήσει την τακτική ανάκριση, και μετά την απολογία του κατηγορουμένου, όπως πλέον επιβάλλει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά όλων των δραστών και, αφού λάβουμε αντίγραφα, θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα για το ποιοι εκ των κατηγορουμένων διέπραξαν οτιδήποτε εις βάρος του ακόμη εν ζωή εντολέα μας.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι και οι τέσσερις δράστες καταζητούνται και δεν έχουν συλληφθεί ακόμη στα όρια του αυτοφώρου και αναμένουμε την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως. Εύχομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου το άτυχο θύμα να επιβιώσει και να μη μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Οι πληροφορίες που έχουμε από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος είναι ότι όλοι οι δράστες αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, αφού εξέτισαν πολυετείς ποινές καθείρξεως για διάφορα αδικήματα».

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ο Κούγιας αναλαμβάνει τον 29χρονο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι – «Τον πυροβόλησαν για μια προσπέραση»"

Κικίλιας: Δύσκολη εβδομάδα έρχεται με μελτέμια έως 9 μποφόρ

«Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης, κι αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο «Open», επισήμανε πως «δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι» κι αναφέρθηκε στον 87χρονου που χθες το βράδυ στον Άγιο Στέφανο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία επ’ αυτοφώρω, με εύφλεκτα υλικά. Πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να την σβήσουν» είπε.

Ο υπουργός παρατήρησε πως «από αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια, και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των πολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

«Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στον δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά στους ιδιωτικούς χώρους, σημείωσε πως επίσης πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός, αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερο έλεγχος. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Δύσκολη εβδομάδα έρχεται με μελτέμια έως 9 μποφόρ"

Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες – Το χρονικό

Ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, κατασχέθηκε στην Κω, μετά από καταδίωξη το πρωί της Κυριακής (06.08.23).

Το περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος με μετανάστες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Το σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λιμενικού και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση, ενώ οι δέκα αλλοδαποί που μετέφερε, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της  Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες – Το χρονικό"

Πύλος: Τρεις Αιγύπτιοι οι διακινητές των 46 μεταναστών – Διάσωση και από αέρος (βίντεο)

Τρεις υπήκοοι Αιγύπτου συνελήφθησαν από λιμενικούς ως οι διακινητές των 46 παράτυπων μεταναστών με τους οποίους επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο που εντοπίστηκε προχθές να πλέει 109 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στη Μεσσηνία.

Υπενθυμίζεται ότι υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, παραπλέον φορτηγό πλοίο, σημαίας Μπελίζ, περισυνέλεξε 8 παιδιά, 2 γυναίκες και 39 άντρες. Δύο εκ των διασωθέντων παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθως διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθαν την ίδια μέρα.

Εν συνεχεία, οι υπόλοιποι μετεπιβιβάστηκαν σε παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 (όπως ισχύουν), καθώς και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των τριών συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύλος: Τρεις Αιγύπτιοι οι διακινητές των 46 μεταναστών – Διάσωση και από αέρος (βίντεο)"

Χαμός ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων

Πρόσφατα μάλιστα το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε νέα πρόστιμα σε συγκεκριμένα πρατήρια τα οποία μετά από ελέγχους παρανομούσαν εις βάρος των καταναλωτών

Δύο είναι οι περιπτώσεις που προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο αυτών των παραβάσεων. Πρόκειται για ένα πρατήριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και για ένα άλλο στην καρδιά της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης, η απόφαση για την επιβολή των προστίμων πάρθηκε από τον υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Το ποσό των προστίμων ανέρχεται σε 10.000 €. Οι ελεγκτικές αρχές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπίστωσαν παραβιάσεις της νομοθεσίας, συγκεκριμένα του Νόμου 4818/2021 για την αθέμιτη κερδοφορία.

Σημειώστε πως ελέγχους πραγματοποιεί και το Υπουργείο Ενέργειας με τα κλιμάκια ελέγχου διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) . Αυτά κινούνται με ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο, εντός των οποίων οι ελεγκτές έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν επιτόπιες αναλύσεις της ποιότητας των καυσίμων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαμός ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων"

e-ΕΦΚΑ: Ένσημα και σύνταξη με ένα «κλικ»

Ένσημα και σύνταξη στο κινητό είναι η επόμενη ημέρα για τους υποψήφιους συνταξιούχους με την ολοκλήρωση του πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει την κατάργηση κάθε είδους επίσκεψης από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα μεταβαίνουν κατ’ εξαίρεση στις τοπικές διευθύνσεις μόνον για κάποια εξειδικευμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η πρώτη ψηφιακή υποδομή-πυλώνας, το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα αποτελέσει το κανάλι διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων, τις υφιστάμενες εφαρμογές και τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης. Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να παρέχει στον ασφαλισμένο πληροφόρηση σχετικά με το ύψος της σύνταξης που έχει δομήσει, έπειτα από κάποια έτη ασφαλιστικού βίου, όπως η πρώτη 15ετία ασφάλισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το ποσό των χρημάτων που θα λάβει εκείνη τη δεδομένη στιγμή του εργασιακού βίου του, βάσει ηλικίας, αποδοχών και ενσήμων, καθώς με το νέο ΟΠΣ ενοποιούνται όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες και λειτουργίες προς τα 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει η αναβάθμιση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», που θα συμβάλει στην ψηφιακή αποτύπωση του ασφαλιστικού βίου όλων των ασφαλισμένων. Τη στιγμή αυτή, μηχανογραφικά κάποιος μπορεί να δει τα ασφαλιστικά του στοιχεία από το 2002 και μετά, ενώ, πριν από αυτή την ημερομηνία, τα ένσημα βρίσκονται διάσπαρτα στους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που με τη συνένωσή τους έχτισαν το οικοδόμημα του ΕΦΚΑ. Η αναβάθμιση του συστήματος θα αποτελέσει το πολύτιμο εργαλείο που θα ενώσει σε ένα Μητρώο τα ένσημά του από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, Δημόσιο ή όποιο άλλο ταμείο και θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να βλέπει που, πότε και για πόσο χρονικό διάστημα ασφαλίστηκε, μπαίνοντας σε εφαρμογή και εισάγοντας μόνον τον ΑΜΚΑ του.

Όπως αναφέρει ο φορέας, η «ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του e-ΕΦΚΑ» θα μεταμορφώσει όλο το χαρτώο αρχείο όλων των ταμείων που εντάχθηκαν «βίαια» το 2016 κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΦΚΑ, προστατεύοντας κατά κύριο λόγο όλη αυτήν την πολύτιμη πληροφορία και κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στην ενημέρωση από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του συστήματος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ.

Από τη στιγμή όπου ο εισηγητής θα έχει κάθε πληροφορία στην οθόνη του (ψηφιοποιημένο ασφαλιστικό βίο), η έκδοση της κύριας ή επικουρικής σύνταξης θα είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου.

Ακόμα και σε τομείς συντάξεων που εμφανίζονταν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως στο Δημόσιο, οι πληροφορίες από τον φορέα λένε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΑΥΚ έχει ανεβάσει ρυθμούς στους χρόνους έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων και εκτιμούν ότι κάθε εκκρεμότητα αναμένεται να μηδενιστεί, καθώς προχωρά η ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω της οποίας καταχωρούνται οι μισθοί των υπαλλήλων, βάσει των οποίων υπολογίζονται η κύρια σύνταξη, η επικουρική, το εφάπαξ και το μέρισμα.

Από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους, μέχρι τη σύνταξη και τα ένσημα στο κινητό είναι ένα τεράστιο ψηφιακό άλμα και συνάμα μία τεράστια πρόκληση για τον e-ΕΦΚΑ, που διαχειρίζεται υποθέσεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και εκατομμυρίων ασφαλισμένων πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, για να επιτευχθεί η πλήρης ψηφιοποίηση χρειάζεται χρόνος. Ήδη, όπως επισημαίνει ο φορέας, γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά με βήμα γοργό, ωστόσο, απαιτούνται σύνθετες, πολύπλοκες και απαιτητικές διεργασίες σε πληροφοριακό επίπεδο. Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, οι εξελίξεις θα είναι θετικές τα επόμενα χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Ένσημα και σύνταξη με ένα «κλικ»"

Κικίλιας: Συλλάβαμε εμπρηστή με μπιτόνια βενζίνης στον Αγιο Στέφανο

Σε μια σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Στέφανο, το οποίο κατηγορείται για εμπρησμό, όπως ανακοίνωσε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πιάστηκε επ' αυτοφώρο με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Ηθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 87χρονος, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση χθες το βράδυ στον Άγιο Στέφανο Αττικής. «Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, χθες το βράδυ, Σάββατο 5 Αυγούστου, περίπου στις 22:45, ένας 39χρονος διερχόμενος πολίτης από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από τον αριθμό 15, είδε τον 87χρονο κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα μία μικρή εστία φωτιάς, και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα. Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον 87χρονο από το σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήματος Διονύσου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καταγγέλλοντα πολίτη ως ο εμπρηστής, γι' αυτό συνελήφθη και τον παρέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον σακούλα, που περιείχε μπιτόνι με πετρέλαιο και κομμάτια υφάσματος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Συλλάβαμε εμπρηστή με μπιτόνια βενζίνης στον Αγιο Στέφανο"

Προϋπολογισμός 2024: Φέρνει αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου, συντάξεις και οικογενειακά επιδόματα

Η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων, θα περιέχονται στον νέο προϋπολογισμό για το 2024. Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Θάνου Πετραλιά προς τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς για την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, καθώς σε αυτή προβλέπεται αύξηση των δαπανών του Δημοσίου κατά 4 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Πετραλιά, το 2024 το πλαφόν του κονδυλίου για τη Γενική Κυβέρνηση αναπροσαρμόζεται στα 72,7 δισ. ευρώ από 68,7 δισ. ευρώ που είναι το ανώτατο όριο εφέτος. Παράλληλα, το ανώτατο όριο των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού θα ανέλθει στα 68,78 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο προστίθενται δαπάνες για τόκους 6,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων του 2024, από 5,1 δισ. ευρώ εφέτος.

Τα κονδύλια για τα επενδυτικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) θα ανέλθουν σε 8 δισ. ευρώ, ενώ 4,34 δισ. ευρώ θα δοθούν επιπλέον μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυξημένο κατά 900 εκατ. ευρώ- στα 22,6 δισ. ευρώ το 2024 από 21,7 δισ. ευρώ εφέτος- είναι το κονδύλι του υπουργείου Εργασίας για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις. Αυτό περιλαμβάνει μισθούς, συντάξεις επιδόματα και επιδοτήσεις, ενώ αυξάνεται και η οροφή των πόρων σε Υγεία και Παιδεία κατά 400 εκατ. ευρώ (5,096 δισ. ευρώ) και 180 εκατ. ευρώ (5,935 δισ. ευρώ), αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «δεν περιλαμβάνονται δαπάνες υψηλής αβεβαιότητας, οι οποίες συναρτώνται από διεθνείς εξελίξεις και θα αντιμετωπιστούν μέσω της χρήσης των αποθεματικών του κρατικού προϋπολογισμού». Επίσης υπάρχει ιδιαίτερη επισήμανση στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η εξελισσόμενη ενεργειακή κρίση, και τονίζεται ότι η ενίσχυση των επισκοπήσεων στις δαπάνες είναι αυξημένης σημασίας, με το επίκεντρο να βρίσκεται στην οριζόντια δράση εξοικονομήσεων στον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα, σημειώνεται ότι «συνεχίζεται εντατικά η στόχευση δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου και μέσα από δράσεις ενίσχυσης των εσόδων ή αξιοποίησης της περιουσίας των φορέων». Οι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις για τον νέο προϋπολογισμό έως την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να παραβιάζονται οι οροφές που τίθενται στις δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται και τα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης με επίκεντρο τις ευπαθείς ομάδες, σενάρια που αξιολογούνται με βάση τις προβλέψεις για μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2023. Ο στόχος για το τρέχον έτος είναι 1,1% του ΑΕΠ και αρμόδιες πηγές αφήνουν ανοικτό ενδεχόμενο ακόμη και για πλεόνασμα ύψους 1,4% του ΑΕΠ. Εάν συμβεί αυτό, «απελευθερώνεται» δημοσιονομικός χώρος για παροχές ύψους 400 εκατ. ευρώ, με την αύξηση των κονδυλίων για το επίδομα θέρμανσης και ένα νέο σχήμα επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα, να βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή». Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, τα μέτρα θα είναι οπωσδήποτε στοχευμένα και με μικρό κόστος. Διότι, το επόμενο έτος το κύριο βάρος θα δοθεί στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων μέσω της μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, έως ότου αποσαφηνιστεί το τοπίο στην Ευρώπη με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, η Ελλάδα κινείται με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023- 2026. Σε αυτό προβλέπεται για το επόμενο έτος πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, ενώ η άνοδος του ΑΕΠ θα είναι 3% από 2,3% που εκτιμάται εφέτος. Παράλληλα, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα υποχωρήσει το 2024 στο 150,8% του ΑΕΠ, ενώ θα έχει καθοδική πορεία και ο πληθωρισμός, ο οποίος αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 2,4% από 4% εφέτος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προϋπολογισμός 2024: Φέρνει αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου, συντάξεις και οικογενειακά επιδόματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news