facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Γαύδος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 37 μετανάστες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 μεταναστών από θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, το Λιμενικό ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ενός σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη, 29 Αυγούστου.

Οι μετανάστες, οι οποίοι ήταν όλοι τους άνδρες, περισυνελλέγησαν από το παραπλέον φορτηγό πλοίο «STELIOS B» σημαίας Μάλτας που έπλεε στην περιοχή.

Στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Ακολούθησε η μεταφορά τους σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανιων.

Έπειτα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 22 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός του σκάφους αντίστοιχα, για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση» και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαύδος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 37 μετανάστες"

Νεκρά ψάρια στο Βόλο: «Τοπική περιβαλλοντική καταστροφή, καλύτερα να αποτεφρωθούν» λέει καθηγητής του ΑΠΘ

«Τοπική περιβαλλοντική καταστροφή» χαρακτηρίζει ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος, για το φαινόμενο των νεκρών ψαριών στον Βόλο.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το φαινόμενο των νεκρών ψαριών στον Βόλο, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Θα το χαρακτήριζα σαν μια τοπική περιβαλλοντική καταστροφή. Υπάρχουν συνέπειες και περιβαλλοντικές και κοινωνικές. Έχουν πληγεί άτομα που ασχολούνται με τον τουρισμό και με την εστίαση. Τα ψόφια ψάρια αρχίζουν και αποσυντίθενται στο νερό, λίγο αργότερα από ότι στη στεριά», τόνισε ο κ. Φυτιάνος, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Από τη στιγμή που αποσυντίθενται αρχίζουν και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί», όπως ανέφερε και πρόσθεσε αναφορικά με το αν μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε αυτά τα νερά, καθώς και αν συνίσταται η ταφή αυτών των ψαριών», υπογράμμισε.

«Με τίποτα…Εκτός από το κολύμπι και για την αλιεία πρέπει να υπάρχουν σαφείς αποφάσεις, κατόπιν ελέγχων, αν θα μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι η αλιεία. Παράλληλα η ταφή των ψαριών αποτελεί μια υγειονομική βόμβα, αυτά αποσυντίθενται και με τα νερά των βροχών καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Συνιστάται η καύση, τέτοιος καυστήρας υπάρχει στη Λάρισα. Ταφή σε καμία περίπτωση. Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι ότι είπαν δε δούλευε το αντλιοστάσιο της Πέτρας, για αυτό και δεν μπορούσαν να κλείσουν το θυρόφραγμα. Μέσα σε ένα βράδυ βρέθηκαν όμως και τα χρήματα και είπαν ότι θα το κλείσουν. Δρούμε κάπως στη χώρα μας, πυροσβεστικά», όπως επισήμανε ο κ.Φυτιάνος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρά ψάρια στο Βόλο: «Τοπική περιβαλλοντική καταστροφή, καλύτερα να αποτεφρωθούν» λέει καθηγητής του ΑΠΘ"

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας από την Τράπεζα της Ελλάδας

Εγκρίθηκε και τυπικά η διαδικασία για τη συγχώνευση της AtticaBank με την Παγκρήτια από την Επιτροπή Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν στις στις 3 Σεπτεμβρίου στις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών.

Οι μέτοχοι θα πρέπει να εγκρίνουν τη συγχώνευση των δύο τραπεζών με απορρόφηση της Παγκρήτιας από την Attica.

Eν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στον Οκτώβριο.

Τα κεφάλαια της αύξησης αναμένεται να κινηθούν σε 735 εκατ. ευρώ όπου τα 475,1 εκατ. ευρώ θα εισφέρει το ΤΧΣ τα 200 εκατ. ευρώ κατ’ ανώτατο όριο από την Thrivest και παράλληλα θα εκδοθούν τίτλοι κτήσης μετοχών.

Ετσι δημιουργείται η προϋπόθεση για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου με ενεργητικό 10,2 δισ. ευρώ.

Στόχος της διοίκησης της τράπεζας είναι να στραφεί προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρηματοδοτώντας τον κορμό της εθνικής οικονομίας.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται και αυτή να δώσει την έγκρισή της δεδομένου πως το ποσοστό της νέας τράπεζας έναντι των συστημικών δεν θα δυσκολέψει τη σχετική διαδικασία από πλευρά της Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της Attica Bank

Σε συνέχεια των από 24.07.2024 και 26.07.2024 Ανακοινώσεών της, η «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» («Attica Bank») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι εγκρίθηκε σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος η Συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. («Παγκρήτια») δι’ απορροφήσεως της Παγκρήτιας από την Attica Bank.

Βάσει του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος η Συγχώνευση προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, εφόσον ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών και των Γενικών Συνελεύσεων των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση το χρονοδιάγραμμα της Συγχώνευσης εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και υπόκειται σε αλλαγές.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας της Συγχώνευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλεπόμενων στην από 18.07.2024 Συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding Ltd., όπως αυτή κυρώθηκε με το α. 1 ν. 5127/2024.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Εγκρίθηκε η συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας από την Τράπεζα της Ελλάδας"

Στις 53 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας από Ω/18:00/28-07-2024 έως Ω/18:00/29-07-2024 εκδηλώθηκαν 53 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 20 (είκοσι).

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν ή και επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές όπως σε: Θεσπρωτία, Κοζάνη, Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ζάκυνθο, Αχαΐα και Αττική.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 53 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Συνελήφθη ανήλικος για εμπρησμό από πρόθεση στους Αγίους Αναργύρους Αττικής

Στη σύλληψη ενός ανήλικου για πυρκαγιά από πρόθεση σε ξηρά χόρτα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, συνελήφθη χθες από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ανήλικος ημεδαπός, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, από πρόθεση στις 22 Αυγούστου 2024, στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων Αττικής.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του κάθε 1η και 16η ημέρα εκάστου μηνός στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ανήλικος για εμπρησμό από πρόθεση στους Αγίους Αναργύρους Αττικής"

Χαλκιδική: Απορρίφθηκε από την εισαγγελία ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος της οικογένειας στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος

Αποκλειστικά στο Live News μίλησε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Καμπαϊλής, είχε ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη από δικούς του τεχνικούς συμβούλους στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ωστόσο απορρίφθηκε από την εισαγγελία.

«Παρόλο που με το αίτημά μας για έκτακτο τεχνικό έλεγχο με τους συνηγόρους μου, η οποία εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, σήμερα (σ.σ. 29.08.2024), πριν από λίγη ώρα απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος ”βαφτίστηκε” ως πραγματογνωμοσύνη», είπε στο Live News.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ουδέποτε η πλευρά του ζήτησε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σταματά αυτή η διαδικασία ξαφνικά».

«Το παιχνίδι πήγαινε εκτός ορίων», είπε, μεταξύ άλλων, στο Live News, ο αδελφός του 19χρονου Γιάννη που είδε μπροστά στα μάτια του τον αδερφό του να πεθαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι σε 5 συμπεράσματα φαίνεται πως έχει καταλήξει ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο πραγματογνώμονας, η τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν οι έλεγχοι για το λούνα παρκ από τους αρμόδιους είχαν γίνει με σωστό τρόπο και υπεύθυνα.

Συγκεκριμένα, ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας, διαπίστωσε:

1) Η αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος

2) Η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων και η γήρανσή τους

3) Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με την ταχύτητα

4) Ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων

5) Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να έχει διαπιστωθεί.

Απαρηγόρητη η οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, προσπαθεί να δικαιώσει τη μνήμη του, κάνοντας δική της έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, που μπορεί να οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Απορρίφθηκε από την εισαγγελία ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος της οικογένειας στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος"

Θεσσαλονίκη: Προς κατασκευή νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο 425 κλινών

Εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η κατασκευή νέου σύγχρονου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η υλοποίηση νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ, με αναθέτουσα αρχή το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρηση του νέου νοσοκομείου, με τη συνολική διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης να ανέρχεται σε 30 έτη, ενώ η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 350,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νοσοκομείου δυναμικότητας 425 κλινών, το οποίο θα αποτελείται ενδεικτικά από:

  • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 10 κλινών
  • Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών
  • Μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για χειρουργικά περιστατικά και χημειοθεραπείες
  • Μονάδα εξυπηρέτησης ασθενών με ψυχολογική υποστήριξη και μονάδα πόνου
  • Τμήμα εξωτερικών ιατρείων και περιορισμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών
  • Εργαστηριακό-Διαγνωστικό Τομέα σε «in vitro» και «in vivo» υπηρεσίες όπως ακτινοδιαγνωστικό, πυρηνική ιατρική, ενδοσκοπήσεις και «in vitro» εργαστήρια με μοριακό τομέα
  • Ακτινοθεραπευτικό τμήμα και τμήμα θεραπειών ραδιοϊσοτόπων
  • Χώροι πλυντηρίων για τον καθαρισμό των ιματισμών, μαγειρείο και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ΣΔΙΤ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις πρόληψης, διάγνωσης, νοσηλείας και θεραπείας των ασθενών και θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Παράλληλα, θα βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των περιστατικών υγείας των ασθενών στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ευρύτερα. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει σύγχρονες συνθήκες εργασίας στους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ θα επιλύσει προβλήματα που εντοπίζονται στο υφιστάμενο νοσοκομείο «Θεαγένειο».

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σχετικά: «Η κατασκευή του νέου σύγχρονου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη μέσω ΣΔΙΤ ήταν μια δέσμευσή μας που γίνεται πράξη. Η υλοποίησή του σηματοδοτεί ένα έργο εμβληματικής σημασίας για τη συμπρωτεύουσα, καθώς θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις πρόληψης, διάγνωσης, νοσηλείας και θεραπείας των ασθενών της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Με σχέδιο και εντατική δουλειά χτίζουμε βήμα-βήμα το νέο ΕΣΥ, το οποίο έχουμε οραματιστεί και το οποίο αξίζουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Η σημερινή έγκριση αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Υγεία, στη βελτίωση των υποδομών, αλλά και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Συνεχίζουμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη».

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ως πρόεδρος, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, και o υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. Μετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ο επικεφαλής της Μονάδας ΣΔΙΤ, Νίκος Σέργης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προς κατασκευή νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο 425 κλινών"

Καιρός αύριο: Μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα – Έως 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Έντονα καιρικά φαινόμενα με πολλές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή (30.08.2024). Η θερμοκρασία θα πέσει με μέγιστη ένδειξη τους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαλαζοπτώσεις και βροχές θα είναι εντονότερες στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και την ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που από τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και στην ανατολική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Πρόσκαιρη βελτίωση από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και από τις μεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη εξασθένηση προβλέπεται αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4, τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.
Πρόσκαιρη βελτίωση προβλέπεται τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αρχικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες .
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες. Πρόσκαιρη βελτίωση προβλέπεται αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς και στις Σποράδες έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Βελτίωση προβλέπεται αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση προβλέπεται αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα – Έως 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία"

Κλείνει προληπτικά η παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών ενόψει κακοκαιρίας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμη, αποφασίστηκε η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει της κακοκαιρίας και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το έκτακτο Δελτίο καιρού, στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από την διασταύρωση με την Κοινότητα Ελαιώνα έως την 2η διασταύρωση της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων (πλησίον διοδίων Ελαιώνα).

Ως εναλλακτική διαδρομή των οχημάτων, προτείνετε από τον παράδρομο της Ολύμπιας Οδού στον Ελαιώνα και στην συνέχεια διέλευση οχημάτων εντός Κοινότητας Ζαχλωριτίκων.

Παράλληλα, η Π.Ε. Αχαΐας έχει θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου για περίπτωση τυχόν κατολισθητικών ή πλημμυρικών φαινομένων.

“Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των οδηγών και των διερχόμενων οχημάτων κατοίκων και εκδρομέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει προληπτικά η παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών ενόψει κακοκαιρίας"

Αγρότες: Σε διαβούλευση το σχέδιο για προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι με εναέρια μέσα

Σε δημόσια ανοιχτή διαβούλευση τίθεται από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) το σχέδιο διακήρυξης ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την προστασία των καλλιεργειών των αγροτών από το χαλάζι με εναέρια μέσα.

Ο διαγωνισμός με γνώμονα την προστασία των αγροτών από φυσικά φαινόμενα όπως είναι το χαλάζι, θα ισχύσει από 26 Αυγούστου και για 22 ημέρες από την ανάρτησή της διακήρυξης για την επιλογή αναδόχου/ων, για την:

  1. Τη Μίσθωση ενός Συστήματος Χαλαζικής Προστασίας με Εναέρια Μέσα-Πτητικού εξοπλισμού με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.
  2. Τη Μίσθωση Μετεωρολογικών ραντάρ με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής
  3. Την προμήθεια Ιωδιούχου Αργύρου σε συσκευασία, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής
  4. Την Προμήθεια Υλικών Ραδιοβόλισης, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Το σχέδιο της διακήρυξης έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στη διαδικτυακή Πύλη του ΕΣΗΔΗΣ και στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Σε διαβούλευση το σχέδιο για προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι με εναέρια μέσα"

«Είχαμε σχέση παλιότερα, δεν θυμάμαι τίποτα από το βράδυ του βιασμού» – Τι λέει ο 20χρονος που κατήγγειλε τη 18χρονη πρώην του

«Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από εκείνη τη στιγμή», λέει ο 20χρονος που κατήγγειλε ότι τον βίασε η 18χρονη πρώην του στη Θεσσαλονίκη.

«Μιλάω με φίλους, για να αποτραβήξει λίγο την προσοχή μου… Είχαμε σχέση παλαιότερα. Είχαμε μιλήσει, για να τα ξαναβρούμε και μου έθεσε κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν με ευχαριστούσαν, και της είπα ότι δεν θέλω και να βγούμε μια τελευταία φορά και μετά από τότε δεν θέλω να την ξαναδώ. Και βρεθήκαμε και κατά τη διάρκεια… έγινε αυτό που… Εγώ δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από εκείνη τη στιγμή», είπε στο «Live News» ο νεαρός.

Ο 20χρονος ανέφερε πως η πρώην σύντροφός του εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και τον βίασε.

Κατά τον καταγγέλλοντα, όλα έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Πανοράματος. Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του 19χρονου, η 18χρονη, η οποία αρνείται την πράξη, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

«Η επαφή μας ήταν συναινετική», ισχυρίζεται η 18χρονη

Η εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη άσκησε εναντίον της γυναίκας ποινική δίωξη για βιασμό, πράξη που έγινε χωρίς τη συναίνεση του 20χρονου, και στη συνέχεια την παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτική ανακρίτρια.

Από την πλευρά της, η γυναίκα υποστηρίζει πως η επαφή τους ήταν συναινετική, ενώ εκείνο το βράδυ ισχυρίστηκε πως ο άνδρας είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι γνωρίστηκαν μέσω Instagram, είχαν 10 μήνες σχέση και, όταν εκείνη του είπε να χωρίσουν, ο 20χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η νεαρή γυναίκα απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Είχαμε σχέση παλιότερα, δεν θυμάμαι τίποτα από το βράδυ του βιασμού» – Τι λέει ο 20χρονος που κατήγγειλε τη 18χρονη πρώην του"

Κοκκινίζουν οι σκληροί δείκτες της CoViD: 39 θάνατοι, 38 διασωληνωμένοι, 815 εισαγωγές

Οι επιδημιολογικοί δείκτες CoViD παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, παρουσίασαν την τελευταία εβδομάδα αύξηση, όπως φαίνεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 19-25 Αυγούστου:

Συγκεκριμένα:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 815 έναντι 771 την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Οι θάνατοι ασθενών με CoViD είναι 39 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 29.
  • Οι νέες διασωληνώσεις έφτασαν τις 16 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς τους 38.
  • Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το επικρατούν στέλεχος κατά τις τελευταίες εβδομάδες είναι το ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

               Δείκτες CoViD

19-25 Αυγούστου

12-18 Αυγούστου
Νέοι θάνατοι 39 29
Διασωληνωμένοι 38  27
Νέες εισαγωγές 815 771
 
Λύματα

Παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δύο από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Οι κυριότερες και μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Αττική (+67%), στην Πάτρα (133%) και στην Ξάνθη (135%).

Από την επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα διαφαίνεται έναρξη της θερινής αυξητικής τάσης νωρίτερα, με τα επίπεδα να κινούνται μέχρι του παρόντος συνολικά χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό θερινό κύμα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοκκινίζουν οι σκληροί δείκτες της CoViD: 39 θάνατοι, 38 διασωληνωμένοι, 815 εισαγωγές"

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο θέμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη στο θέμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό. Με έγγραφό της σήμερα, προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, η κ. Αδειλίνη  ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί στο σύνολό της η υπόθεση της αποστράγγισης των πλημμυρισμένων εκτάσεων της Κάρλας και να εξεταστούν όλες οι ενέργειες και αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα (άνοιγμα θυροφράγματος, λειτουργία σήραγγας, διαχείριση της κατάστασης με τα νεκρά ψάρια κλπ)  σε συνάρτηση με τον κίνδυνο για τον Παγασητικό Κόλπο

Αναλυτικά, το έγγραφο της κ. Αδειλίνη προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου:

“Ενόψει της εφιαλτικής εικόνας με τόνους νεκρών ψαριών της λίμνης Κάρλας στον Παγασητικό, και με προφανείς τις δυσμενέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην οικονομική ζωή του νομού, παρακαλούμε να διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί, εκτός των άλλων, αν έπρεπε και για ποιο λόγο ήταν ανοικτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τα νερά όλης της πεδιάδας της Λάρισας-Κάρλας στον Παγασητικό, και γενικά πώς ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της σήραγγας αυτής. 

Να διερευνηθεί περαιτέρω ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της ως άνω πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε, και εάν στάθμισαν ή όχι τον κίνδυνο για τον Παγασητικό από τη συνεχή ροή της Κάρλας σ’ αυτόν. 

Να ελεγχθεί επίσης αν το θυρόφραγμα έπρεπε να κλείσει σε προγενέστερο χρόνο, μόλις δηλ. εμφανίστηκαν νεκρά ψάρια στον Παγασητικό ή ακόμη και προγενέστερα, ενόψει της χαμηλής στάθμης του νερού στην Κάρλα.

Να διερευνηθεί επί πλέον  αν υπάρχει και ποιο είναι το εγκεκριμένο σχέδιο αποστράγγισης νερού από τη λίμνη Κάρλα, καθώς επίσης ποιος έδωσε την εντολή ταφής νεκρών ψαριών στο χείμαρρο Ξηριά (δείτε και την αναφορά στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου την 27-8-2024, συνημμένο σχετικό δημοσίευμα του thessaliatv, σε εργολαβία για τη συλλογή των ψαριών από τη γέφυρα Διμηνίου και πάνω και σε δίχτυ του Λιμεναρχείου στον Ξηριά).

Να ενημερωθούμε σχετικά”

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο θέμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό"

Σχολεία: Τέλος τα κινητά στην τάξη, επιστρέφει η πενθήμερη αποβολή, αλλαγές στις απουσίες, τις ζημιές θα πληρώνουν οι γονείς

Τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου και μαζί με το πρώτο κουδούνι θα έρθουν μεγάλες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο περιορισμός της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, το ψηφιακό φροντιστήριο, η εφαρμογή e-parents που θα ενημερώνει για τις απουσίες των μαθητών, ενώ επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή. 

Ειδικά όσον αφορά στο νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων θα ισχύουν τα εξής: Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου στα σχολεία. Στη χώρα μας, με την εξαίρεση για λόγους υγείας, θα απαγορευτεί η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενώ η μη συμμόρφωση των μαθητών και μαθητριών θα επιφέρει την επιβολή του μέτρου της μονοήμερης αποβολής.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής ή μία μαθήτρια βιντεοσκοπεί /φωτογραφίζει/ μαγνητοφωνεί καθηγητές ή συμμαθητές του, χωρίς συναίνεση ή συγκατάθεση, η ποινή του θα είναι τριήμερη αποβολή ενώ με συγκατάθεση / συναίνεση θα αποβάλλεται για 1 έως 3 ημέρες. Αν η φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση αφορά προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, τότε ο Σύλλογος Διδασκόντων υποχρεούται να εφαρμόσει το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

Αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων

Ενδεικτικά, ο διευθυντής του σχολείου μπορεί να αποφασίσει έως και τριήμερη αποβολή, από μία ημέρα που ίσχυε έως σήμερα. Επίσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί να αποφασίσει έως πενθήμερη αποβολή από τρεις ημέρες που είχε έως τώρα τη δυνατότητα, ενώ στην  ευχέρειά του είναι και η αλλαγή τμήματος ή σχολικού περιβάλλοντος καθώς και ο αποκλεισμός από δράσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και μετακινήσεις. 

Τι αλλάζει με τις απουσίες

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση όταν οι απουσίες, κατά τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς, δεν ξεπερνούν τις 50 ή όταν δεν ξεπερνούν τις 114 από τις οποίες, οι άνω των 50 είναι δικαιολογημένες. Η καθυστερημένη προσέλευση στην αίθουσα θεωρείται απουσία.

Τις ζημιές θα πληρώνουν οι γονείς

Σε περιπτώσεις φθοράς/καταστροφής, μερικής ή ολικής, σχολικών κτιρίων, χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής που αποδίδονται σε συγκεκριμένο μαθητή/μαθήτρια, η δαπάνη αποκατάστασης βαραίνει τον ίδιο (αν είναι ενήλικος) ή τους γονείς και κηδεμόνες του. Αφού πρώτα καθοριστεί το ποσό της δαπάνης αποκατάστασης οι γονείς / κηδεμόνες οφείλουν  να καλύψουν το κόστος. Αν δεν συναινέσουν, η δαπάνη βεβαιώνεται και ακολουθεί η διαδικασία είσπραξής της.

Τι άλλο αλλάζει: 

Ψηφιακό φροντιστήριο

Η μεγάλη καινοτομία της φετινής σχολικής χρονιάς θα κάνει πρεμιέρα, πιλοτικά, στις 16 Σεπτεμβρίου και θα αφορά χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Κάθε υποψήφιος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωντανά απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων, όπως γραμμικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο, γερμανικά και γαλλικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής και εξατομικευμένης υποστήριξης από τους 98 εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει την ενισχυτική διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά τον Ιούνιο στα γενικά και στα επαγγελματικά λύκεια. Επίσης, η διδασκαλία θα αφορά και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Ακόμη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να παρακολουθούν το σύνολο της διδακτέας ύλης σε ηλεκτρονική μορφή. Ήδη, είναι διαθέσιμο το υλικό από τα μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αναρτηθεί 2.500 εύληπτα και ψηφιοποιημένα βίντεο για 49 συνολικά μαθήματα από την Ε’ Δημοτικού έως και την Γ’ Λυκείου.

Αυτόνομες τάξεις 

Η Γαύδος (2024) και οι Αρκιοί (2025) γίνονται οι δυο πρώτες απομακρυσμένες περιοχές που αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία τριών εκπαιδευτικών, βασικών ειδικοτήτων, σε συνδυασμό με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές, παραμένοντας στον τόπο διαμονής τους,  αποκτούν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, μέσω του ψηφιακού φροντιστηρίου, μπορούν να υποστηριχθούν και με ενισχυτική διδασκαλία.

Διαδραστικοί πίνακες

Από τους 36.264 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 σε όλες τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως και την Γ’ Λυκείου, οι 28.504 βρίσκονται ήδη στις σχολικές αίθουσες. Το ποσοστό ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι 78.6%. Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν νέα, διαδραστικά, συστήματα μάθησης . Οι μαθητές διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από ντοκιμαντέρ, βίντεο  και προσομοιώσεις ενώ στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας θα είναι πλέον και το αρχειακό υλικό άλλων φορέων, αναμεσά τους η ΕΡΤ,  κορυφαία ιδρύματα και μουσεία.

Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια εξοπλίζονται με 177.112 νέα ρομποτικά συστήματα (Κιτ Ρομποτικής). Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 100.281, με ποσοστό ολοκλήρωσης 56,62%.

Έλεγχος βαθμολογιών μέσω του E-PARENTS

To νέο ψηφιακό εργαλείο για γονείς και κηδεμόνες, τους ενημερώνει ήδη για τις βαθμολογίες των μαθητών και των μαθητριών όπως και για ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις της σχολικής μονάδας. Μέσα στη χρονιά, η εφαρμογή θα διευρύνει τις δυνατότητές της με ενημέρωση για τις απουσίες των μαθητών, για την πρόοδο της διδαχθείσας ύλης αλλά και για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Πλατφόρμα STOP-BULLYING.GOV.GR

H πλατφόρμα ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό που έκανε πρεμιέρα στα τέλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς έχει αποδείξει ήδη τη χρησιμότητα της. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει προφίλ χρήστη 1.243 γονείς/κηδεμόνες και 185 μαθητές, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί 285 και 43 αναφορές, αντίστοιχα. Τα ίδια τα σχολεία διαχειρίστηκαν την πλειονότητα των περιστατικών ενώ η τετραμελής ομάδα δράσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης παρενέβη σε 17 περιπτώσεις. Οι εκπαιδευτικοί από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουν πλέον όλα τα εργαλεία στα χέρια τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου ενώ οι επιμορφώσεις δασκάλων, καθηγητών και των στελεχών εκπαίδευσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Οι μαθητές θα μπαίνουν  με ένα προσωπικό κωδικό σε ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου θα επιλέγουν εταιρία επαγγελματικού προσανατολισμού από μητρώο πιστοποιημένων εταιριών από τον ΕΟΠΠΕΠ. Η υπηρεσία περιλαμβάνει τη συμπλήρωση τυποποιημένου ερωτηματολογίου επαγγελματικού προσανατολισμού σε ψηφιακή μορφή και ατομική συνεδρία με εξιδεικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Πιστοποιητικό πληροφορικής

Αναμορφώνεται το μάθημα της πληροφορικής στο γυμνάσιο, με επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων και με τον σχεδιασμό νέου πιστοποιητικού που βασίζεται σε τέσσερις άξονες: Βασικές αρχές computing, χειρισμό και ανάλυση δεδομένων, διαδίκτυο και δίκτυα, ηθικές/ κοινωνικές πτυχές. Τα νέα βιβλία πληροφορικής και για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου θα είναι διαθέσιμα από φέτος σε ψηφιακή μορφή και σε έγχαρτη από το 2025-2026.

Πολλαπλό βιβλίο

Το νέο, ανοιχτό, σχολείο περιλαμβάνει σειρά αλλαγών που στοχεύουν στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, στην κατανόηση των κειμένων και στην απομάκρυνση από την αποστήθιση, μέσω της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας.

Από τη φετινή διδακτική χρονιά εισάγεται η ανάγνωση ολόκληρων λογοτεχνικών έργων, αντί αποσπασματικών κειμένων όπως συνέβαινε έως σήμερα. Σε όλες τις τάξεις, από το νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ λυκείου, θα διανεμηθούν από ένα έως τρία βιβλία (ανάλογα την τάξη), πάνω στα οποία οι μαθητές θα κάνουν εργασίες και συγκεκριμένες δραστηριότητες. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι συγγραφείς θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. Οι εκπαιδευτικοί θα μυηθούν, μέσω ειδικής επιμόρφωσης, για τον τρόπο λειτουργίας της τάξης ενώ οι μαθητές θα λάβουν τα βιβλία τους μέσω της αποστολής σχολικών βιβλίων.

Στην ίδια κατεύθυνση, θα λειτουργήσει και το πολλαπλό βιβλίο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή από τον Απρίλιο του 2025 ενώ σε έντυπη από τον Σεπτέμβριο του 2026. Μέσω αυτού, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους πολλαπλές πηγές μάθησης. Για το πολλαπλό βιβλίο εργάζονται 60 συγγραφικές ομάδες για 187 διδακτικά πακέτα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τις 636 προτάσεις αξιολόγησαν 2.593 εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μέλη ΔΕΠ και άλλοι επιστήμονες, οι οποίοι ενέκριναν 590 από αυτές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Τέλος τα κινητά στην τάξη, επιστρέφει η πενθήμερη αποβολή, αλλαγές στις απουσίες, τις ζημιές θα πληρώνουν οι γονείς"

Μεσσηνία: Καταστροφικό το πέρασμα της «Ψυχρής Λίμνης» - Ξηλώθηκαν ομπρέλες και ναυαγοσωστικοί πύργοι

Καταστροφές προκάλεσε στη Μεσσηνία το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) το μπουρίνι που έπληξε αρκετές περιοχές του νομού. Η απότομη έναρξη ισχυρής βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων βρήκε απροετοίμαστους αρκετούς κατοίκους και επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές.

Στο Πεταλίδι το πέρασμα της «Ψυχρής Λίμνης» άφησε πίσω του αρκετές πληγές, ενώ στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BEST, η σφοδρότητά ήταν τέτοια που «ξηλώθηκαν» ακόμα και ναυαγοσωστικοί πύργοι στη Δυτική Παραλία.

Πλημμύρισε σπίτι στην Καλαμάτα

Λίγο μέτρα μακριά από το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού, σπίτι ηλικιωμένων πλημμύρισε μετά από έντονη βροχή με το νερό να μπαίνει σε όλα τα δωμάτια.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν πως ο δήμος παρά τις εκκλήσεις τους εδώ και χρόνια δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για τη διαχείριση του νερού.

Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από την περιοχή του Πεταλιδίου. Οι κάτοικοι μετρούν πληγές και κάνουν λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα.

Οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν δένδρα, ξεκόλλησαν λαμαρίνες από σπίτια και δημόσιες τουαλέτες ΑμεΑ, ακόμα και κατασκευές από τα παραλιακά καταστήματα με ομπρέλες να παρασύρονται από την αμμουδιά μέχρι την πλατεία του χωριού.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία Δήμου Καλαμάτας

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων λόγω της επιδείνωσης του καιρού, απηύθυνε ο Παντελής Δρούγας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσηνία: Καταστροφικό το πέρασμα της «Ψυχρής Λίμνης» - Ξηλώθηκαν ομπρέλες και ναυαγοσωστικοί πύργοι "

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις μέχρι το Σάββατο – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από σήμερα (29.08.2024) η χώρα με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Η κακοκαιρία θα κρατήσει τρεις ημέρες και θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα κύρια χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, τα μπουρίνια και οι χαλαζοπτώσεις

Σε πολλές περιοχές θα υπάρχει και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα με τους πολίτες να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστεί και η Αττική, μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής (30.08.2024) και του Σαββάτου (31.08.2024).  

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα βρεθούν πάνω από τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο και θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (29-08-24) μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Α. Σήμερα Πέμπτη (29-08-24)

1. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, κυρίως η Ήπειρος, η Στερεά (κυρίως στα δυτικά τμήματα), η Πελοπόννησος (δυτικά και κεντρικά τμήματα), η κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική).

Β. Αύριο Παρασκευή (30-08-24)

1. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

2. Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και την ανατολική Μακεδονία.

Γ. Μεθαύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.

2. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Πελοπόννησο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις μέχρι το Σάββατο – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ"

Η ΕΛ.ΑΣ. τον είχε συλλάβει 15 φορές, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος! Ο δράστης της Σαλαμίνας είχε συλληφθεί και πέρσι για απόπειρα βιασμού

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την εγκληματική δράση του επίδοξου βιαστή της Σαλαμίνας έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.

Ο άνθρωπος που πριν λίγες ώρες επιχείρησε να βιάσει μια νεαρή κοπέλα και δέχθηκε άγρια επίθεση από έναν 39χρονο άνδρα είναι γνώριμος των Αρχών.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2023 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση σε δύο ανήλικες κοπέλες στη Σαλαμίνα, ενώ συνολικά είχε συλληφθεί 15 φορές και έχει φυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.

«Ο άνθρωπος είναι ανώμαλος γιατί τον έχει ξαναπιάσει η Αστυνομία πριν έναν χρόνο στη Σαλαμίνα. Είχε ξανασυλληφθεί γιατί μέσα σε ένα λεωφορείο παρενόχλησε σεξουαλικά κάποιες ανήλικες. Είχε γίνει η ποινική διαδικασία τότε και είχε και άλλες υποθέσεις για ναρκωτικά και κλοπές» τόνισε μιλώντας στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Δεν είχε μαχαίρι, αλλά πήγε να κάνει πράξη. Δεν είναι απλά ο ανώμαλος που κάθεται και βλέπει. Αυτός ο άνθρωπος πήγε εκεί για να βιάσει γι’ αυτό και η κοπέλα όταν μπήκε μέσα στη θάλασσα για να γλιτώσει, μπήκε και αυτός», πρόσθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, υπογραμμίζοντας ότι «η επιθετικότητα έχει περάσει στο στάδιο των σεξουαλικών εγκλημάτων».

Στην Ελλάδα, λοιπόν, αντί να υπάρχει αντιπαράθεση για τον τρόπο δράσης του 39χρονου, θα έπρεπε να υπάρχει σύμπνοια και συμπόρευση για την αυστηροποίηση των ποινών.

«Καλούσα την αστυνομία και δεν ερχόταν»

Από την παραλία ο 39χρονος Αχιλλέας καλούσε συνεχώς την Ελληνική Αστυνομία να έρθει να συλλάβει τον άντρα που απειλούσε να βιάσει την κοπέλα στην παραλία, ωστόσο όπως καταγγέλει, όχι μόνο άργησε να έρθει το ένα και μοναδικό διαθέσιμο περιπολικό, αλλά τον ειρωνεύτηκαν.

«Η σύλληψη έγινε αφού τους πήρα 6-7 φορές τηλέφωνο. Έκαναν 1 ώρα και 10 λεπτά να έρθουν. Μάλιστα ένας αστυνομικός μου είπε με ειρωνεία «τι θέλεις ρε φίλε να πετάξω;» Εμένα μου είπαν ότι δεν υπήρχε άλλο περιπολικό, γιατί είχε πάει για καύσιμα και ήταν ένα περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας» υποστήριξε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. τον είχε συλλάβει 15 φορές, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος! Ο δράστης της Σαλαμίνας είχε συλληφθεί και πέρσι για απόπειρα βιασμού"

Αλλαγές στον υπολογισμό συντάξεων – Υψηλότερες ανταποδοτικές αποδοχές από το 2025 με βάση τους μισθούς

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από την αρχή του έτους στον τρόπο υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, κάτι που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τους συνταξιούχους. Ο νέος δείκτης αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών θα συνδέεται άμεσα με την ετήσια μεταβολή των μισθών, αντί του πληθωρισμού που ίσχυε μέχρι τώρα.

Αναμένεται ότι αυτό το νέο σύστημα θα αποφέρει αυξήσεις στις συντάξεις που θα υπερβαίνουν τον ρυθμό του πληθωρισμού, προσφέροντας μεγαλύτερες ανταποδοτικές συντάξεις. Αναλυτές και ειδικοί εκτιμούν ότι οι διαφορές θα είναι μικρές αρχικά, αλλά με την πάροδο των χρόνων, οι συντάξεις θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 5%-10%.

Παράλληλα το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι αυξήσεις που θα δίνονται θα αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματική αύξηση του κόστους ζωής, ειδικά σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

Με το ισχύον σύστημα, οι ασφαλισμένοι ευνοούνται όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός, κάτι που συνέβη μόνο το 2022 με ποσοστό 9,9%. Ωστόσο, από το 2025 και μετά, όσοι συνταξιοδοτηθούν θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται με βάση τις μεταβολές των μισθών, οι οποίες προβλέπεται να αυξάνονται κατά περίπου 5% ετησίως. Συνεπώς, οι νέοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη σε σύγκριση με το σημερινό σύστημα.

Ο νέος δείκτης υπολογισμού συντάξεων θα αντικαταστήσει τον δείκτη πληθωρισμού και θα ευνοήσει το ύψος των συντάξεων, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παρουσιάζει θετικές προοπτικές, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας, η ανάπτυξη θα φτάσει το 2,4% το 2024 και το 2,6% το 2025, με τον πληθωρισμό να μειώνεται στο 2,3%.

Το 2023, ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε στα 1.251 ευρώ, με εκτιμώμενη αύξηση κατά 4,9%, φτάνοντας τα 1.439 ευρώ σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Για το 2024, οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση των μέσων μισθών από 3,25% έως 4,5%, με αποτέλεσμα να φτάσουν τα 1.295-1.307 ευρώ μεικτά.

Νέες ρυθμίσεις για τον υπολογισμό των συντάξεων

Οι συντάξιμες αποδοχές για τους ασφαλισμένους που θα αποχωρήσουν από το 2025 και μετά θα αυξάνονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την περίοδο:

  • Για τα έτη 2002-2024, οι αποδοχές θα αυξάνονται με βάση τον πληθωρισμό.
  • Για το διάστημα από το 2025 και έπειτα, οι αυξήσεις θα βασίζονται στο ποσοστό μεταβολής του Δείκτη Τιμών Μισθών, ο οποίος είναι νέος και βρίσκεται υπό εξέταση από ειδική ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το νέο σύστημα αναμένεται να προσφέρει υψηλότερες συντάξεις, καθώς η αύξηση των μισθών γενικά υπερβαίνει τον πληθωρισμό, κάτι που θα οδηγήσει σε πιο δίκαιη αναπροσαρμογή των συντάξεων. Το πόρισμα της ειδικής ομάδας αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Περίοδοι αναπροσαρμογής

Όσοι συνταξιοδοτηθούν από το 2025 και μετά, θα έχουν δύο τρόπους υπολογισμού:

  • Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης από το 2002 έως το 2024 θα αυξάνεται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός).
  • Από το 2025 και μετά, το ανταποδοτικό μέρος θα προσαρμόζεται με τον Δείκτη Μισθών.

Η αλλαγή αυτή ενδέχεται να επιφέρει αυξήσεις που θα ήταν μεγαλύτερες από αυτές που θα προέκυπταν αν συνέχιζε να εφαρμόζεται ο δείκτης πληθωρισμού. Για παράδειγμα, αν λάβουμε υπόψη τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού τα τελευταία τρία χρόνια, ο ρυθμός αύξησης των μισθών ήταν 23%, ενώ ο πληθωρισμός ήταν 16,1%. Το 2022, ο μισθός αυξήθηκε κατά 7,2% έναντι πληθωρισμού 9,6%, το 2023 αυξήθηκε κατά 9,4% με πληθωρισμό 3,5%, και το 2024 αυξήθηκε κατά 6,4% με προβλεπόμενο πληθωρισμό 3%.

Με αυτές τις αλλαγές, οι συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων θα υπολογίζονται πλέον με γνώμονα την πραγματική ανάπτυξη των μισθών, δημιουργώντας έτσι πιο δίκαιες συνθήκες για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στον υπολογισμό συντάξεων – Υψηλότερες ανταποδοτικές αποδοχές από το 2025 με βάση τους μισθούς"

Κηφισός: Η επιχείρηση καθαρισμού έφερε στην επιφάνεια τόνους σκουπίδια – Πετούσαν μέχρι και έπιπλα (βίντεο)

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στον Κηφισό με την Περιφέρεια Αττικής να καθαρίζει έπειτα από πάρα πολλά χρόνια τα υπόγεια τμήματα, τα οποία είναι γεμάτα σκουπίδια.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι οδηγοί έχουν παρατηρήσει μία έντονη δυσοσμία τις τελευταίες ημέρες στο ποτάμι, η οποία οφείλεται σε αυτή τη μεγάλη επιχείρηση που έχει φέρει στην επιφάνεια τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, ενώ τα νερά που έχουν βαλτώσει κάνουν τις συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες.

Πότε θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του Κηφισού

Σύμφωνα με το OPEN, οι Αρχές έχουν εντοπίσει στα υπόγεια τμήματα του Κηφισού που εκτείνονται σε μήκος 8,6 χιλιομέτρων φοβερά ευρήματα, δηλαδή από φερτά υλικά μέχρι… έπιπλα.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η επιχείρηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις πρώτες βροχές δηλαδή έως 3 Οκτωβρίου καθώς η έκταση που καθαρίζεται είναι πολύ μεγάλη. Τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό από τον φαληρικό όρμο και κατευθύνονται προς τα πίσω.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισός: Η επιχείρηση καθαρισμού έφερε στην επιφάνεια τόνους σκουπίδια – Πετούσαν μέχρι και έπιπλα (βίντεο)"

Πατρινός το ...φυσά και δεν κρυώνει - Πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για κάλπικες λίρες!

Ακόμη το "φυσά και δεν κρυώνει" πατρινός που έπεσε θύμα απατεώνα πείθοντάς τον να αγοράσει χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το θύμα είχε επικοινωνία με άλλον πατρινό που θα του εξασφάλιζε 100 χρυσές λίρες, προκειμένου να κάνει σίγουρη επένδυση.

Το ραντεβού κλείστηκε ώστε να γίνει η ανταλλαγή έναντι ποσού 45.000 ευρώ.

Ο δράστης πήρε τα χρήματα και έδωσε στον άνδρα ένα πουγκί με τις ...λίρες, λέγοντας του να φύγει γρήγορα μην δει κανείς την δοσοληψία.

Το θύμα έφυγε τρέχοντας χωρίς να δει το περιεχόμενο του πουγκιού. Φθάνοντας σπίτι του το άνοιξε και μόνο εγκεφαλικό δεν υπέστη διαπιστώνοντας πως οι 100 λίρες ήταν αγιοβασιλιάτικες!

Τον ...έσωσε η τράπεζα

Ομως είχαμε και άλλες δύο περιπτώσεις με απατεώνες που "χτύπησαν".

Στην πρώτη περίπτωση η τηλεφωνική επικοινωνία με υποτίθεται υπεύθυνο δημοτικής υπηρεσίας για χρέος έπεισε πατρινό να δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών.

Αποτέλεσμα ήταν να του αφαιρεθούν 3.000 ευρώ. Ωστόσο ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί στο τραπεζικό υποκατάστημα υποψιάστηκαν τι γινόταν και τερμάτισαν την συναλλαγή, σώζοντας τα υπόλοιπα 8.000 ευρώ που υπήρχαν στον λογαριασμό.

Σε άλλη περίπτωση απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει 9.000 ευρώ από πατρινό. 

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατρινός το ...φυσά και δεν κρυώνει - Πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για κάλπικες λίρες!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news