facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Σοβαρός τραυματισμός 9χρονης σε Παιδική Χαρά στην Αμφιλοχία

Σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου το απόγευμα σε κλειστή παιδική χαρά στην Αμφιλοχία, όταν ένα 9χρονο κορίτσι μπήκε στον χώρο που έπαιζαν κι άλλα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν κλειδωμένος από τον Δήμο Αμφιλοχίας λόγω ακαταλληλότητας. Το παιδί τραυματίστηκε από ελαττωματικό μηχάνημα, κόβοντας το δεξί του αυτί, και άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού, οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπου εφημέρευε και χρειάστηκαν 20 ράμματα για την επανασύνδεση του αυτιού του κοριτσιού. Ο τραυματισμός αυτός έχει προκαλέσει ανησυχία και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.


Η Ανάγκη για Άμεση Ανακαίνιση και Ανάληψη Ευθύνης

Οι παιδικές χαρές στον Δήμο Αμφιλοχίας, παρά τη μεγάλη πόθηση των παιδιών και των οικογενειών της περιοχής, βρίσκονται σε κατάσταση ανησυχητική. Η κακή ποιότητα κατασκευής από τον ανάδοχο έχει αφήσει τις παιδικές χαρές σε απαράδεκτη κατάσταση ακαταλληλότητας, η οποία προξενεί σοβαρή ανησυχία στους κατοίκους.

Η εικόνα των παιδικών χαρών απέχει πολύ από αυτό που ονομάζεται πραγματική παιδική χαρά, όπως έδειξε και η πρόσφατη αντίδραση των κατοίκων στην πλατεία του Λουτρού, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, η εμφάνιση υποτυπώδους παιδικής χαράς δεν μόνο υπονομεύει τις προσδοκίες των κατοίκων, αλλά αποτελεί και απειλή για την ασφάλεια των παιδιών.

Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Δημοτική Αρχή καλώς δεν ανέλαβαν την ευθύνη για τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας των παιδιών, εφόσον δεν γίνει η αποκατάσταση που απαιτείται για την εξασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων ψυχαγωγίας και ασφάλειας των παιδιών.

Η ανάγκη για άμεση δράση είναι πρωταρχική. Οι παιδικές χαρές πρέπει να υποστούν ανακαίνιση και αναβάθμιση ώστε να πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που απαιτούνται για την ασφαλή και ευχάριστη διασκέδαση των παιδιών. Οι παιδικές χαρές είναι ουσιαστικής σημασίας για την ψυχαγωγία και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Οι χώροι θα πρέπει να είναι ασφαλείς, ποιοτικοί και προσβάσιμοι για όλους τους νέους πολίτες μας.

e-maistros

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρός τραυματισμός 9χρονης σε Παιδική Χαρά στην Αμφιλοχία"

Έσπασε η τουαλέτα του ΟΣΕ Βόλου και η συμπολίτισσα αντί να ταξιδέψει στη Λάρισα, κατέληξε στο Νοσοκομείο (εικόνες)

Στο Νοσοκομείο Βόλου με τραύματα από πτώση στη λεκάνη τουαλέτας που έσπασε κατά την χρήση της, κατέληξε σήμερα το απόγευμα συμπολίτισσα η οποία είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με λεωφορείο του ΟΣΕ από τον σταθμό Βόλου στη Λάρισα.

Λίγο πριν την αναχώρηση του λεωφορείου, η επιβάτης επισκέφθηκε την τουαλέτα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου όπου τραυματίστηκε καθώς η λεκάνη της τουαλέτας έσπασε.

Τραυματισμένη από τα κομμάτια της λεκάνης, ζήτησε βοήθεια ενώ στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή της στο Νοσοκομείο Βόλου.

myvolos

Διαβάστε Περισσότερα » "Έσπασε η τουαλέτα του ΟΣΕ Βόλου και η συμπολίτισσα αντί να ταξιδέψει στη Λάρισα, κατέληξε στο Νοσοκομείο (εικόνες)"

Δημοσκόπηση Ispos για τις Ευρωεκλογές 2024: Άνοδος Ακροδεξιάς και Ευρωσκεπτικιστών - Σε πτώση οι Πράσινοι

Άνοδο των Ακροδεξιών και των Ευρωσκεπτικιστών καταγράφει δημοσκόπηση που έγινε από την Ipsos για το Euronews για τις Ευρωεκλογές 2024.

Αν και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα εξακολουθήσουν να κατέχουν το 63% των εδρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για το Euronews, καταγράφεται αύξηση της δυναμικής της ακροδεξιάς, παράλληλα με δημοσκοπική κατάρρευση των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα που αγγίζει τα 26.000 άτομα, σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 96% του πληθυσμού της ΕΕ. Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024.

Το Euronews επισημαίνει ότι παρά τα πέντε ταραγμένα χρόνια που πέρασαν, κατά τα οποία η Ευρώπη αντιμετώπισε την πανδημία, την εκτίναξη των τιμών και τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ipsos προβλέπει εντυπωσιακά μικρή αλλαγή στην τύχη των δύο κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων της ΕΕ.

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται ότι οι κεντρώοι θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν την πλειοψηφία που απαιτείται για την επιβεβαίωση των αξιωματούχων και την ψήφιση των νομοθετημάτων. Την ίδια ώρα, τα κόμματα της ριζοσπαστικής και ευρωσκεπτικιστικής Δεξιάς φαίνεται ότι έχουν δυναμική για να σημειώσουν σημαντικά κέρδη: Βρίσκονται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων σε τέσσερα από τα έξι ιδρυτικά κράτη - μέλη της ΕΕ.

ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Renew Europe

dimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a1_a1eba.jpg

Ο αριθμός των ευρωβουλευτών που ανήκουν στο κεντροδεξιό ΕΛΚ και στους Σοσιαλιστές αναμένεται να μεταβληθεί κατ' ελάχιστο ποσοστό από τη σημερινή τους θέση, σύμφωνα με την έρευνα.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται το αποδυναμωμένο Renew Europe και ο φιλελεύθερος συνασπισμός του Εμανουέλ Μακρόν. Η ανερχόμενη ριζοσπαστική δεξιά ID και οι ευρωσκεπτικιστικές ομάδες του ECR αναμένεται να βυθίσουν το κόμμα των Πρασίνων στην 6η θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

dimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a3_9cb26.jpg

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Ipsos, η νυν πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, φαίνεται να συγκεντρώνει τις ψήφους για την επανεκλογή της. Η ομάδα του ΕΛΚ βρίσκεται στην κορυφή, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 177 από τους 720 ευρωβουλευτές.

Η Φον Ντερ Λάιεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται με την υποστήριξη δύο άλλων μεγάλων φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών και είτε των Πρασίνων είτε των Φιλελευθέρων, σύμφωνα με ένα σενάρια και με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Σε άνοδο η ριζοσπαστική Δεξιά

dimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a2_ae8ca.jpg

Με 30 επιπλέον έδρες που προβλέπονται μεταξύ ID και ECR, η Ακροδεξιά καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη. Μάλιστα, φαίνεται να υποστηρίζεται σε χώρες που συχνά θεωρούνται ως οι πιο ένθερμες φιλοευρωπαϊκές.

Ο Εθνικός Συναγερμός, το γαλλικό κόμμα του οποίου ηγείται η Μαρίν Λεπέν, προβλέπεται να κερδίσει 10 επιπλέον έδρες και να γίνει το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με το CDU/CSU της Γερμανίας.

Ο Geert Wilders, ο νικητής - έκπληξη των εθνικών εκλογών του Νοεμβρίου 2023 στην Ολλανδία, εμφανίζεται να καταλαμβάνει εννέα έδρες.

Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι προβλέπεται να καταλάβει 24 από τις 76 έδρες της Ιταλίας. Στο Βέλγιο, δύο δεξιά κόμματα, το Vlaams Belang (Φλαμανδικό Συμφέρον) και το NVA, πάνε για τρεις έδρες το καθένα. Το κόμμα AfD της Γερμανίας προβλέπεται να έχει 15 ευρωβουλευτές, καταλαμβάνοντας την κοινή τρίτη θέση σε εθνικό επίπεδο.

dimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a4_ff7eb.jpgdimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a5_3bc57.jpg

dimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a6_b5296.jpgdimoskopisi_ispsos_euroekloges_2024_a7_28909.jpg

Σε πτώση οι Πράσινοι

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Κόμμα των Πρασίνων εμφανίζεται να χάνει 17 ευρωβουλευτές, κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία. Σημειώνεται ότι η θέση του ΕΛΚ έχει πρόσφατα σκληρύνει κατά των πράσινων πολιτικών της ΕΕ.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

Η Ipsos διεξήγαγε τηλεφωνική και διαδικτυακή έρευνα σε 25.916 άτομα σε 18 χώρες, μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα αυτά σταθμίστηκαν εκ νέου για να διασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα και συμπληρώθηκαν με έρευνα για τα υπόλοιπα, μικρότερα εννέα μέλη της ΕΕ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση Ispos για τις Ευρωεκλογές 2024: Άνοδος Ακροδεξιάς και Ευρωσκεπτικιστών - Σε πτώση οι Πράσινοι "

Με αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου απαντούν δεκάδες απόδημοι στα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Ηθική και οικονομική ικανοποίηση στα δικαστήρια διεκδικούν πλέον δεκάδες απόδημοι, τα στοιχεία των οποίων διέρρευσαν στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως αποκαλύφθηκε μετά την αποστολή email στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Την πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατέθεσε Ελληνίδα κάτοικος Ολλανδίας, ακολούθησε κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο King’s College, που κατέθεσε αγωγή κατά της ευρωβουλευτού, την οποία κατηγόρησε για πολιτική χειραγώγηση, αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών έχουν καταθέσει περίπου 30 απόδημοι, ζητώντας αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώο καθένας, διότι δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές. Ταυτόχρονα, έχουν αποσταλεί εξώδικα και προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, προκειμένου να δώσει απαντήσεις, για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων. Η ίδια προς το παρόν δεν παίρνει θέση στις νέες εξελίξεις.

Από την κυβέρνηση τονίζουν, ότι η έρευνα για την υπόθεση της διαρροής των email συνεχίζεται και επιχειρούν να αποσυνδέσουν πλήρως το θέμα από την επιστολική ψήφο. Υποστηρίζουν δε, ότι η διαρροή δεν έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε για την υπόθεση ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου και στέλεχος της ΝΔ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκάνδαλο, καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στη Νίκη Κεραμέως και ζητά την αποπομπή της.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του MEGA και της Χριστίνας Κοραή, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πήρε τα email των απόδημων Ελλήνων στα μέσα Ιανουαρίου του 2024 μετά από αίτημά της στη ΝΔ και συγκεκριμένα προς τον γραμματέα αποδήμων του κόμματος, Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε, ανατρέποντας έτσι τον αρχικό ισχυρισμό της κυβέρνησης, ότι η διαρροή έγινε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023. Όπως είπε η δημοσιογράφος, ο υπολογιστής της κ. Ασημακοπούλου θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει.

Στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον οι κινήσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος πήρε εν γνώσει του τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος, ο υπολογιστής του θα δείξει, εάν έχει στείλει τα στοιχεία των απόδημων και σε άλλους, πέρα από την κ. Ασημακοπούλου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Με αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου απαντούν δεκάδες απόδημοι στα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου"

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες - Δείτε βίντεο

Σάλος στη γειτονική Αλβανία από την ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίοςε όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου αλλά την έσπρωξε και στο πρόσωπο προκειμένου να αποχωρήσει.

Αποδέκτης της πρωτοφανούς ενέργειας ήταν η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα η οποία ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. Μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα μιλούν για  για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών από τον πρωθυπουργό ενάντια σε κάθε ελεύθερη φωνή.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού στηλιτεύθηκε και από διεθνείς οργανώσεις με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με την χειρονομία του.

Δείτε το βίντεο

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Ο Έντι Ράμα έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες - Δείτε βίντεο"

Συνελήφθη 43χρονος για ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στις Αχαρνές – Κρυβόταν σε ταράτσα

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Κυριακής (17/3) από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην περιοχή των Αχαρνών, 43χρονος για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής ο 43χρονος αφού εισήλθε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την υπάλληλο χρηματικό ποσό και διέφυγε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο.

Άμεσα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την ληστεία, προέβησαν σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη.

Αρχικά εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, σταθμευμένο κοντά σε πολυκατοικία στην περιοχή των Αχαρνών. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους της πολυκατοικίας και εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 43χρονο, ο οποίος κρυβόταν στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε από τον υπάλληλο κατά την διάρκεια της ληστείας.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του, καθώς και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι,
  • 10 κάλυκες,
  • 6 φυσίγγια,
  • 3 κενές αμπούλες,
  • πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων αεροβόλου όπλου εντός μεταλλικού κυτίου,
  • 4 μαχαίρια και
  • ρουχισμός.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου βρέθηκε επιπλέον αεροβόλο πιστόλι, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον 2 ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και 1 σε περίπτερο στην περιοχή των Αχαρνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 43χρονος για ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στις Αχαρνές – Κρυβόταν σε ταράτσα"

Η Λευκωσία καταδικάζει τις «απαράδεκτες και προκλητικές» δηλώσεις Ερντογάν

«Απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει η Λευκωσία τις δηλώσεις που έκανε χθες Δευτέρα (18.03.2024) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως εάν η Τουρκία είχε πιέσει περισσότερο το 1974 θα είχε πάρει όλη την Κύπρο.

Κάνοντας λόγο για «καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε πως «εδώ και 50 χρόνια η Κύπρος, πλήρες μέλος της ΕΕ, βρίσκεται υπό παράνομη κατοχή μετά την βάρβαρη εισβολή του ’74».

«Το απαράδεκτο των λεγόμενων και η χρονική συγκυρία που επιλέγηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, προς τα ψηφίσματα του Συμβουλείου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και προς τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, η προσωπική απεσταλμένη του οποίου βρισκόταν πριν λίγα 24ωρα στην χώρα μας, με αποστολή τη δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών εντός του συμφωνημένου πλαισίου», υπογράμμισε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ενώ επισήμανε πως ο Τούρκος πρόεδρος επιλέγει να στέλνει μήνυμα διχασμού έμπρακτα παραβιάζοντας και αγνοώντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το αυτονόητο: δεν χωρούν αναχρονιστικές εγγυήσεις σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Δεν νοείται κανένα κράτος να είναι έρμαιο των ορέξεων και των επεκτατικών διαθέσεων ξένων κρατών. Αυτό επιβάλλει το διεθνές δίκαιο. Αυτό επιτάσσει η δικαιοσύνη και η λογική», σχολίασε.

«Ως Κυπριακή Δημοκρατία», πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε το σύνολο των δυνάμεών μας στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί με στόχο την οριστική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, πλήρως ευθυγραμμισμένοι και συνεπείς με τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη και αυτή είναι η ύψιστη εθνική μας προτεραιότητα», σημείωσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε αποπροσανατολισμούς»

Ερωτηθείς εάν μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο για επιτυχία στην προσπάθεια της κ. Ολγκίν, ο εκπρόσωπος είπε ότι η προσπάθεια της προσωπική απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ, ανοίγει «για εμάς μια νέα περίοδο στις προσπάθειές μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Ο διορισμός της, είπε, καταδεικνύει την προσήλωση του ΓΓ στις προσπαθείς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αποπροσανατολίσει από αυτή την αποστολή, επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, εντός του συμφωνημένου πλαισίου». Δεν θα λυθεί το Κυπριακό μέσα από δημόσιες δηλώσεις», σχολίασε, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τέτοιου είδους δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας.

«Εκείνο που επιθυμούμε και το κάλεσμα που για ακόμη μια φορά απευθύνουμε», συνέχισε, «είναι να υπάρξει ειλικρινής πρόθεση και διάθεση για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου, από το σημείο που έχουν διακοπεί, ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη, οριστική λύση που όφελος θα έχει για ολόκληρη την Κύπρο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ, η προσωπική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ πρόκειται εντός Απριλίου να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, καθώς η Γερμανία θεωρείται μια χώρα με καλές σχέσεις με την Τουρκία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Λευκωσία καταδικάζει τις «απαράδεκτες και προκλητικές» δηλώσεις Ερντογάν"

Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Έξι συλλήψεις – «Εγκέφαλος» 25χρονη, ξεσκεπάστηκε από καταγγελία αδελφής θύματος

Συνολικά έξι είναι οι κατηγορούμενοι για την προώθηση σε πορνεία επτά ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας από 15 έως 17 ετών, καθώς νωρίτερα σήμερα (19/3) συνελήφθησαν άλλοι δύο για την υπόθεση. Μια 25χρονη φέρεται να είχε κεντρικό λόγο στο κύκλωμα μαστροπείας.

Από την μεγαλύτερη αδελφή μίας από τις επτά ανήλικες, που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα, για να φτάσουν οι Αρχές στα ίχνη των κατηγορούμενων και της 25χρονης Μαρίας, της «εγκεφάλου» του κυκλώματος.

Τον περασμένο Οκτώβριο η 22χρονη καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές, ότι κατόπιν ελέγχου που διενήργησε στο κινητό τηλέφωνο της 16χρονης -τότε- αδερφής της, εξαιτίας συχνών εξόδων της από το σπίτι τους και μάλιστα βραδινές ώρες, διαπίστωσε συνομιλίες της, στα social media, με έναν άντρα ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, στην οποία, όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως πήγε, συνοδευόμενη από φίλη της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ιδίως από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15-17 ετών τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας τα κορίτσια στην πορνεία και μέσω του κυκλώματος ενός οδηγού ταξί και άλλων μελών του κυκλώματος, τις οδηγούσαν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής όπου γίνοταν τα ραντεβού. Οι ανήλικες εισέπραταν 200-400 ευρώ για τα ερωτικά ραντεβού και η 25χρονη απαιτούσε από αυτές 50-100 ευρώ ως αμοιβή.

Επίσης, κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, σε συνεννόηση με την 25χρονη, παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη, προς χρήση, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της αδελφής του ενός από τα θύματα η 25χρονη είχε εθίσει στα ναρκωτικά τα κορίτσια. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ σήμερα το απόγευμα συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα με εντάλματα που ίσχυαν σε βάρος τους και θα οδηγηθούν και εκείνοι αρμοδίως στον εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Έξι συλλήψεις – «Εγκέφαλος» 25χρονη, ξεσκεπάστηκε από καταγγελία αδελφής θύματος"

Καιρός αύριο: Δυνατές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ αγριεύει και άλλο την Τετάρτη 20/03/2024 καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ενώ πέφτει η θερμοκρασία.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στη δυτική χώρα επιφυλάσσει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία καθώς και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στην Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στην Εύβοια. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα οι βροχές θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Δυνατές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη"

Σεπόλια: Ξεσπά η αδερφή της 12χρονης για την πρόταση της εισαγγελέως – «Την κατέβαζε στο υπόγειο και ασελγούσε»

Η 19χρονη αδερφή της 12χρονης από τα Σεπόλια ξεσπάει κατά της εισαγγελέως για την πρότασή της, την ενοχή της μητέρας τους και την αθώωση του Μίχου.

Η κοπέλα νιώθει οργή για όσα ακούστηκαν και ζητά συγγνώμη από την αδερφή της που δεν μπόρεσε να την προστατεύσει και πίστευε ότι θα την προστάτευε η δικαιοσύνη όμως δεν το έκανε.

«Η εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί για τον βιασμό ενώ η αδελφή μου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον βιασμό της. Ότι την απείλησε. Ότι της έδειξε τα όπλα που είχε. Αλλά όχι δεν είναι βιαστής… είναι “ερωτευμένος”! Μιλάμε για έρωτα! Με 43 χρόνια διαφορά ηλικίας! Μήπως ο κ. εισαγγελέας είναι ο καλός Σαμαρείτης της πορνείας που την βοηθούσε να βρει καλούς πελάτες στη γειτονιά;», είπε με οργή η αδερφή της 12χρονης από τα Σεπόλια.

«Μιλάμε για συναίνεση όταν την κατέβαζε στο υπόγειο και ασελγούσε στο κορμάκι της παρά τις φωνές και την προσπάθειά της να ξεφύγει;

Έχω μέσα μου στεναχώρια οργή και θυμό. Η μαμά μου παραμένει στη φυλακή με θεωρίες συνωμοσίας.

Η μητέρα μας είναι αθώα. Θέλω να ζητήσω τεράστιο συγγνώμη στη μικρή μου που άνοιξες την ψυχή σου για να πουν ότι από αφέλεια βγήκες στην πορνεία».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεπόλια: Ξεσπά η αδερφή της 12χρονης για την πρόταση της εισαγγελέως – «Την κατέβαζε στο υπόγειο και ασελγούσε»"

Αίτημα από γονείς θυμάτων των Τεμπών στον πρόεδρο της Βουλής για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Αίτημα προς τη Βουλή απέστειλαν σε 12σελιδη επιστολή γονείς θυμάτων στα Τέμπη με την οποία ζητούν να ακολουθήσει το Ενωσιακό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρακαμφθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά τη δίωξη μελών της κυβέρνησης.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ζητούν από την ελληνική Βουλή να σεβαστούν το δίκαιο της Ένωσης, καθώς όπως υποστηρίζουν το άρθρο 86 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι μόνο η Βουλή έχει δικαίωμα να ασκήσει δίωξη κατά των προσώπων που έχει διατελέσει σε θέση ευθύνης, παρεμποδίζει την εφαρμογή διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την διεξαγωγή έρευνας, στην οποία η Ευρωπαία εισαγγελέας καταλογίζει ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τόσο στον Κώστα Καραμανλή όσο και στον Χρήστο Σπίρτζη για τη μη εφαρμογή της σύμβασης 717/2014.

Τι ορίζει το άρθρο 86

Άρθρο 86: (Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο)

1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.

2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3.

Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.

****3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.

4. Αρμόδιο για την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων σε πρώτο και τελευταίο βαθμό είναι, ως ανώτατο δικαστήριο, Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από έξι μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και επτά μέλη του Αρείου Πάγου. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώνονται, μετά την άσκηση δίωξης, από τον Πρόεδρο της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής, μεταξύ των μελών των δύο ανώτατων αυτών δικαστηρίων, που έχουν διορισθεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν πριν από την υποβολή πρότασης για άσκηση δίωξης. Του Ειδικού Δικαστηρίου προεδρεύει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου που κληρώθηκαν και μεταξύ ομοιόβαθμων ο αρχαιότερος.

Στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου της παραγράφου αυτής λειτουργεί Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από δύο μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρία μέλη του Αρείου Πάγου. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι και μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στον Άρειο Πάγο ως ανακριτής. Η προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος.
Καθήκοντα εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο και στο Δικαστικό Συμβούλιο της παραγράφου αυτής ασκεί μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται μαζί με τον αναπληρωτή του. Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου ενώ το δεύτερο εδάφιο και για τον εισαγγελέα.
Σε περίπτωση παραπομπής προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι, όπως νόμος ορίζει.

5. Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αίτημα από γονείς θυμάτων των Τεμπών στον πρόεδρο της Βουλής για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη"

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε η 52χρονη για τα 94 σκυλιά που φιλοξενούσε στο σπίτι της

Αθώα κρίθηκε η 52χρονη που είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα, μετά από καταγγελία ότι φιλοξενούσε 94 σκυλιά στο σπίτι της, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, κάτω από ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

Η ίδια στην απολογία της ανέφερε ότι λειτουργεί «νόμιμο καταφύγιο ζώων» και προσκόμισε σχετική σύμβαση με την αρμόδια δημοτική Αρχή. Παραδέχθηκε ότι την ημέρα που έγινε ο έλεγχος ο χώρος ήταν «βρόμικος», επειδή δεν είχε προλάβει, όπως είπε, να καθαρίσει.

«Δυστυχώς έχω μείνει μόνη μου και υπάρχουν προτεραιότητες- να πάρουν τα άρρωστα ζώα τα χάπια τους, να ταΐσω τα νεογέννητα», τόνισε μεταξύ άλλων η 52χρονη.

Οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δέχθηκαν τους ισχυρισμούς της και την αθώωσαν για τις πράξεις της μη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς και της παραβίασης υγειονομικών κανονισμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε η 52χρονη για τα 94 σκυλιά που φιλοξενούσε στο σπίτι της"

Μπελέρης σε Λοβέρδο: Μου ζητούν να παραιτηθώ από δήμαρχος Χειμάρρας για να με αφήσουν ελεύθερο

Στις φυλακές του Φιέρι μετέβη σήμερα ο προέδρος του κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος όπου και συνάντησε τον Φρέντη Μπελέρη.

Ο Φρέντης Μπελέρης εξήγησε στον Ανδρέα Λοβέρδο πως του ζητείται να παραιτηθεί από τη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας ώστε να αφεθεί ελεύθερος. «Δεν συμβιβάζομαι. Δεν συναινώ σε καμία τέτοια συμφωνία» ήταν τα ακριβή λόγια του προς τον πρόεδρο των Δημοκρατών.
dule
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον ομογενή βουλευτή στο αλβανικό κοινοβούλιο, Βαγγέλη Ντούλε

Ο κ. Λοβέρδος εξερχόμενος των φυλακών επισήμανε για άλλη μία φορά οτι «η καταδίκη του Μπελέρη σε διετή φυλάκιση δεν είναι μόνο άδικη, αλλά είναι και απτή απόδειξη ότι κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν υπάρχει».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο Φρέντης Μπελέρη αδίκως κρατείται, αδίκως καταδικάστηκε, δεν υπάρχει υπόθεση εδώ, γι’ αυτό ακριβώς επιβάλλεται να ανασταλεί η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μπελέρης σε Λοβέρδο: Μου ζητούν να παραιτηθώ από δήμαρχος Χειμάρρας για να με αφήσουν ελεύθερο"

Κέντρα Υγείας στα νησιά: Σοβαρές ελλείψεις και ούτε λόγος για απογευματινά χειρουργεία

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και υπολειτουργία τμημάτων παρατηρούνται στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος προειδοποιεί πως - εάν δεν δοθούν κίνητρα- οι προκηρύξεις θα βγαίνουν άγονες.

"Με 1.850 ευρώ μισθό στους γιατρούς και 800 ευρώ μισθό στους νοσηλευτές, δεν καλύπτονται τα κενά στα νησιά. Προτιμούν τη Κύπρο με πολλαπλάσιους μισθούς και κίνητρα", σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι εργαζόμενοι στα νησιά προτάσσουν τη λειτουργία των πρωινών χειρουργείων (αντί των απογευματινών), τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Παραθέτει, δε, την εικόνα πέντε νησιωτικών δομών του ΕΣΥ, στις οποίες επικρατεί η εξής εικόνα:

  • Τήνος: Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί 10.000 μόνιμους κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι πολύ περισσότερους. Έχουν απομείνει τρεις γιατροί, εκ των οποίων μία είναι κλινική (παιδίατρος), ενώ οι άλλοι δύο είναι οδοντίατρος και μικροβιολόγος. Ασθενοφόρο υπάρχει ένα ανά βάρδια.
  • Νάξος: Υπηρετεί ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός. Δεν λειτουργεί ουσιαστικά ο χειρουργικός τομέας. Υπηρετεί, επίσης, ένας ακτινολόγος, ο οποίος στο τέλος Μαρτίου αποχωρεί.
  • Σαντορίνη: Δεν υπάρχει διαθέσιμος παθολόγος, γενικός γιατρός και μικροβιολόγος.
  • Σύρος: Αν και είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες, χρειάζεται άμεσα 2 νεφρολόγους, 2 καρδιολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς τα επείγοντα. Στις 4 οργανικές θέσεις υπηρετεί ένας. Διαθέτει 4 χειρουργούς, αλλά μόλις 2 αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής.
  • Λήμνος: Υπηρετούν 2 αναισθησιολόγοι και 1 χειρουργός, ενώ αναμένεται 1 ακόμη χειρουργός με "μπλοκάκι".

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέντρα Υγείας στα νησιά: Σοβαρές ελλείψεις και ούτε λόγος για απογευματινά χειρουργεία"

Κρήτη: Διευθυντής Γυμνασίου βγάζει εκτός τα κινητά τηλέφωνα – Η επιστολή σε γονείς και κηδεμόνες

Μέτρα για τη χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στο σχολείο, παίρνει ο  Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, καλώντας γονείς και κηδεμόνες να συνεργαστούν.

Ο Διευθυντής, αφού σημειώνει ότι σε αρκετούς μαθητές παρατηρείται "μεγάλη εξάρτηση από τα κινητά, η οποία εκδηλώνεται με αδυναμία συγκέντρωσης στο μάθημα και προσμονή του διαλείμματος ώστε να ελέγξουν το κινητό τους, προσπάθεια χρήσης του κινητού ακόμα και μέσα στην τάξη, άρνηση να παραδώσουν τη συσκευή όταν πιαστούν από τον καθηγητή να τη χρησιμοποιούν, υπερβολικό θυμό όταν η συσκευή παραδοθεί στη διεύθυνση, άμεση ειδοποίηση του γονέα από τον οποίο επιτακτικά ζητούν να έρθει να παραλάβει τη συσκευή από τη διεύθυνση, χρήση της συσκευής για κοροϊδία ή και άσκηση ψυχολογικής βίας σε συμμαθητή τους μέσα από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, καταγραφή και ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αστείων ή βίαιων συμπεριφορών για την διασκέδασή τους", καλεί γονείς και κηδεμόνες να συνεργαστούν με τη Διεύθυνση "βάζοντας το όριο που χρειάζονται τα παιδιά κι εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που προβλέπει ρητά την απαγόρευση της χρήσης των έξυπνων κινητών συσκευών κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκονται στο σχολείο".

screen

Επίσης, ζητά τη χρήση απλών κινητών τηλεφώνων χαμηλού κόστους που επιτρέπουν μόνο τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα SMS, χωρίς δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και τονίζει ότι αυτά θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και μέσα στην τσάντα τους.

Καλεί δε τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην αφήνουν τα παιδιά τους να μεταφέρουν στο σχολείο συσκευές μεγάλης αξίας, οι οποίες μπορεί να χαθούν ή να αποτελέσουν στόχο για την κλοπή τους ακόμα και έξω από το σχολείο...

Ο Διευθυντής, σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι, από σήμερα "αν σε κάποιον μαθητή ή μαθήτρια βρεθεί έξυπνο κινητό τηλέφωνο σε εμφανές σημείο, η συσκευή θα παραμένει στη διεύθυνση του σχολείου, θα ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες του, και θα λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται από τη νομοθεσία"

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Διευθυντής Γυμνασίου βγάζει εκτός τα κινητά τηλέφωνα – Η επιστολή σε γονείς και κηδεμόνες"

Συλλήψεις 16χρονων για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στη Γλυφάδα

Δύο 16χρονοι, Έλληνες, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες του Σαββάτου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.).

Κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανηλίκων που βρίσκονταν σε στάση τραμ. Έπειτα, με την απειλή μαχαιριού, τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και στοχευμένων αναζητήσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκε επιπλέον μία περίπτωση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 9ης Μαρτίου στη Γλυφάδα, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από άλλον ανήλικο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλήψεις 16χρονων για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στη Γλυφάδα"

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 55χρονος που ασελγούσε στην ανιψιά του και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του

Την άγουσα για τις φυλακές πήρε ένας 55χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ασέλγεια σε βάρος της 16χρονη ανηψιάς του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ασέλγεια ανηλίκου και παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 10 ετών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επίδικες πράξεις τελέστηκαν το Φεβρουάριο του 2018 σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, την ώρα που η 16χρονη (τότε) κοιμόταν σε κουκέτα, ενώ στο ίδιο δωμάτιο βρισκόταν και η 12χρονη κόρη του κατηγορούμενου. Η δικογραφία αναφέρεται σε τρία βίντεο που τράβηξε ο 55χρονος (σήμερα) καταδικασθείς.

Η ανήλικη απευθύνθηκε άμεσα με καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ακολούθησε αστυνομική έρευνα. Ο 55χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 55χρονος που ασελγούσε στην ανιψιά του και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του"

Η 25χρονη Μαρία, η «αρχηγός» του κυκλώματος μαστροπείας στην Αθήνα – Τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα για κάθε κορίτσι

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα μαστροπείας που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μια γυναίκα 25 ετών φέρεται να είναι η «εγκέφαλος». Τα επτά κορίτσια ήταν ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών, ενώ κάποιοι από τους πελάτες του κυκλώματος έδιναν στις μαθήτριες για τα ερωτικά ραντεβού, αντί για χρήματα, ποσότητες κοκαΐνης.

Η 25χρονη Μαρία, η οποία «ψάρεψε» τα επτά ανήλικα κορίτσια -που γνωρίζονταν μεταξύ τους- στο κέντρο της Αθήνας, και τα έπεισε να εκδίδονται σε πελάτες που θα έβρισκε η ίδια, είναι σεσημασμένη για ναρκωτικά και αρπαγή.

Τα ερωτικά ραντεβού γίνονταν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στις οικίες των πελατών.

Για κάθε ερωτική συνεύρεση οι ανήλικες ελάμβαναν από 200 έως 400 ευρώ. Πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα, σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η 25χρονη μαστροπός έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ από κάθε κοπέλα και πολλές φορές τη συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών στις ερωτικές συνευρέσεις γινόταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

Επίσης από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μια κοπέλα 21 ετών εξέδιδε μια 17χρονη μαθήτρια, λαμβάνοντας 20 ευρώ από κάθε ερωτικό της ραντεβού.

Η 25χρονη προαγωγός είχε προσεγγίσει τις επτά φίλες και τις εξωθούσε στην πορνεία, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2023.

Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, την Κυριακή και τη Δευτέρα, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στην πλατεία Αττικής, την Ομόνοια, τον Βύρωνα και το Αιγάλεω, συνέλαβε την 25χρονη αρχηγό, την 21 ετών συνεργό της, και τους δύο οδηγούς που μετέφεραν τις ανήλικες στα ραντεβού.

Έξι άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση, ανάμεσά τους και τέσσερις πελάτες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η 25χρονη Μαρία, η «αρχηγός» του κυκλώματος μαστροπείας στην Αθήνα – Τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα για κάθε κορίτσι"

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν θα δεχθούμε την κερδοσκοπία - Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

Μήνυμα ότι η μάχη της ακρίβειας θα συνεχιστεί καθώς «δεν θα γίνεται ανεκτή η κερδοσκοπία» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι παράνομες πράξεις σε πανεπιστήμια δεν θα γίνουν ανεκτές τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει το αυτονόητο, η διαγραφή των φοιτητών που παρανομούν στα ΑΕΙ. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τις πρυτανικές Aρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους επισημαίνοντας ότι «σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».



Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι «ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων» ο πρωθυπουργός επισήμανε αρχικά ότι «η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας. Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια».

Όπως τόνισε «οι παρεμβάσεις μας έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προιόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%» στέλοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφαλείας και στα ελληνικά πανεπιστήμια λέγοντας «όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός ή εκτός πανεπιστημίων που θέλουν να τα μετατρέψουν σε εστίες βίας και χώρους στείρων συγκρούσεων».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ επισήμανε ότι «θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ' επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε εκ νέου με αγρότες και θεσμικών φορέων του πρωτογενούς τομέα επισημαίνοντας ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως είπε πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ' επάγγελμα αγρότες».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαικό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που γίνονται στο ΕΣΥ «αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Βρίσκομαι συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που απολαμβάνουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να πούμε ότι χτίζουμε το νέο ΕΣΥ και αυτή είναι μια συνεχής προσπάθεια».

«Στέκομαι και πάλι στον ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς θα έχουμε σε λίγους μήνες ευρωεκλογές και είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαικισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού τη θετική πλευρά της ευρώπης και το πόσο ευνοημένη είναι η χώρα μας από τους ευρωπαικούς πόρους καθώς λαμβάνουμε το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Υγείας λέγοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων «και πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ισότιμοι σε αυτό το θέμα», εκτιμώντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, η κυρία Σακελλαρόπουλου είπε πως «τo μεγάλο στοίχημα της Δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση δικαιωμάτων», σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να παραβιάσουν τα δικαιωμάτων άλλων. Τέλος, αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι στο πρόσφατο ταξίδι της στη Σλοβακία συζήτησαν για την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη ενώ κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκε να επικρατήσουν οι δυνάμεις που οφείλουν το κοινωνικό σύνολο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν θα δεχθούμε την κερδοσκοπία - Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ"

ΑΑΔΕ: Ιδρύονται Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης – Ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η μεγάλη οργανωτική αναδιάρθρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις ΔΟΥ και η μετάβασή της στο νέο μοντέλο λειτουργίας της, που παρουσίασε στις αρχές του έτους ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής. Βασικά στοιχεία του νέου μοντέλου αποτελούν:

– Η σύσταση κεντρικοποιημένων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη (Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης, Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου, Κέντρα Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης), στις οποίες μεταφέρεται το σύνολο των λειτουργιών που σήμερα εκτελούν οι ΔΟΥ.

– Η μετεξέλιξη των σημερινών ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης σε υπηρεσίες νέου τύπου, χωρίς ειδική τοπική αρμοδιότητα, που θα λειτουργούν ως Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης. Στελεχωμένες με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, σε χώρους με σύγχρονο και εργονομικό σχεδιασμό, που θα προσφέρουν λειτουργική επάρκεια και χωρική ευελιξία, με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι νέες υπηρεσίες θα εστιάζουν στην υποδοχή, ενημέρωση και άμεση εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, τους οποίους θα καθοδηγούν στη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών και θα διευκολύνουν στην ορθή εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ενοποιούνται οι παρακάτω ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης με όμορη χωρική αρμοδιότητα, ως εξής:

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Δημάρχους των Δήμων Ζωγράφου, Αιγάλεω, Ψυχικού και Κορωπίας, για τη διερεύνηση της δυνατότητας να συσταθούν Γραφεία Φορολογικής Εξυπηρέτησης στις εγκαταστάσεις των Δήμων αυτών.

Περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τις ημερήσιες συναλλαγές ταμείου στις ΔΟΥ της Αττικής, μετά τη σύσταση του Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής, με Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, από τις 26 Μαρτίου 2024, θα παρέχονται υπηρεσίες ταμείου για την έκδοση διπλοτύπου παραστατικού είσπραξης τύπου Α’ αποκλειστικά από τις παρακάτω υπηρεσίες: 

Με την ολοκλήρωση της μετάβασης στο νέο λειτουργικό και οργανωτικό μοντέλο, οι ΔΟΥ που μετεξελίσσονται σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι οι ακόλουθες:

Στην Περιφέρεια Αττικής:
 
Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης

Διατηρείται η ειδική αρμοδιότητα της:

  1. ΔΟΥ Πλοίων, η οποία θα μετονομαστεί σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Πλοίων.
  2. ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Κατοίκων Ημεδαπής, η οποία θα μετονομαστεί σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης. 
Στον Νομό Θεσσαλονίκης
 
 Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ δήλωσε: «Συνεπείς στη δέσμευση μας να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι προς όφελος πολιτών κι επιχειρήσεων, προχωράμε γοργά στην οργανωτική μετεξέλιξη της ΑΑΔΕ. Ταυτόχρονα με την κεντρικοποίηση των υπηρεσιών μας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αναβαθμίζουμε τις ΔΟΥ σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης, καταργώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, που μειώνει τη γραφειοκρατία και παράλληλα προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες  στους φορολογούμενους.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Ιδρύονται Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης – Ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη"

Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Απρίλιο

Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου.

Ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Απριλίου

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

– Τρίτη 26 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 22/3

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

– Πέμπτη 28 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 27/3

Επικουρικές συντάξεις

Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

* Τρίτη 26 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

* Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 22/3

Μισθωτοί (Δημοσίου τομέα)

– Πέμπτη 28 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

* Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 27/3

Επιδόματα

Την ίδια στιγμή, κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Από τις 19 έως 22 Μαρτίου θα καταβληθούν 19.800.000 ευρώ σε 950 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Στις 20 Μαρτίου θα καταβληθούν 12.723.745 ευρώ σε 29.666 δικαιούχους για την πληρωμή επιδομάτων Μητρότητας, Κυοφορίας,

Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

Αντίστοιχα, από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

-25 εκατ. ευρώ σε 46.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
-18 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
-14 εκατ. ευρώ σε 170 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
-700.000 ευρώ σε 1000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Απρίλιο"

Ασπρόπυργος: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά σε καταυλισμό Ρομά – Δύο προσαγωγές

Σε δύο προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές για τον θάνατο 40χρονου Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρει τραύμα από αντικείμενο στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχε εμπλακεί σε καυγά με άλλο άτομο.

Την ακριβή αιτία θανάτου αναμένεται να δείξει η νεκροψία – νεκροτομή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά σε καταυλισμό Ρομά – Δύο προσαγωγές"

Πιερρακάκης: Επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή για bullying στα σχολεία – Τι είπε για το «πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ

Για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και για τo bullying στα σχολεία μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια έχει παρέλθει», τόνισε στο MEGA.

Σχολιάζοντας την απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής είπε ότι «είναι ένα περιστατικό που έγινε προ μηνών, δεν έγινε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει ένας αντιδραστήρας για πειράματα σε κρίσιμη κατάσταση, μην φανταστείτε ότι είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ή διαρροή ραδιενέργειας. Έγινε παραβίαση ενός λουκέτου από κάποιους πριν από λίγους μήνες, αλλά ο χώρος είναι πολύ καλά φυλασσόμενος με συναγερμούς». Και τόνισε «η Πολιτεία και η Αστυνομία παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί. Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει».

Για τις καταλήψεις που έγιναν στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και τη συνέπεια που είχαν στην εξεταστική περίοδο διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας ότι στο «95% των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστήμιων η εξεταστική έγινε είτε με ψηφιακά μέσα είτε κανονικά».

Όσον αφορά την παρέμβαση των αστυνομικών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε: «Το κρίσιμο δεν είναι αν παρεμβαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία ή η Αστυνομία, αλλά το ότι βλέπουμε κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, γιατί ήταν ταμπού. Και νομίζω αυτό ακριβώς είναι και που η κοινωνία ζητά κι αυτό εντέλει θα διαφυλάξει και το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους αυτούς που επί τοις πράγμασι το επιβουλεύονται».

«Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία»

Αναφορικά με τα όλο και αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων ανέφερε ο υπουργός: «Σε ό,τι αφορά το bullying βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά –θα έλεγα εγώ– το φαινόμενο εντείνεται. Για αυτόβ τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές».

Για τον κ. Πιερρακάκη μία πλατφόρμα δεν αποτελεί πολιτική και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά τον θύτη θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Ερωτώμενος για διορισμό δασκάλων στα σχολεία απάντησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης: «Τα τελευταία χρόνια –την προηγούμενη 4ετια να το πω χοντρικά– έχουν υπάρξει περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί κι αυτό ήρθε να αντιστρέψει μία κατάσταση που υπήρχε την εποχή των μνημονίων. Δεύτερον ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναπληρωτών αφορά την ειδική αγωγή και το θεωρώ μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία. Η στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουμε πολλούς αναπληρωτές σε μόνιμους διορισμούς».

«Το 60% των ελλήνων ακαδημαϊκών είναι στο εξωτερικό και εκκινούν οι ίδιοι τα πανεπιστήμιά τους για εδώ»

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε και για την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και συγκεκριμένα ερωτήθηκε ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Σε αυτό θα ήθελα να κρατήσουμε και ένα άλλο κομμάτι: να μην υποτιμούμε τους Έλληνες της διασποράς. Το όποιο ενδιαφέρον έχει προκύψει, που είναι μεγάλο, είναι όλο από έλληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού. Το 60% των ελλήνων ακαδημαϊκών είναι στο εξωτερικό, όπου εκκινούν οι ίδιοι τα πανεπιστήμιά τους».

Και συμπλήρωσε ο υπουργός: «Ο στόχος είναι να μπορούμε να πούμε δέκα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού δημιούργησαν κοινά μεταπτυχιακά με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια αφενός, και αφετέρου έχουμε παραρτήματα δέκα μεγάλων πανεπιστημίων που με πολύ αυστηρές προδιαγραφές εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας».

Αναφορικά με τον τόπο δημιουργίας των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων και ειδικότερα την περίπτωση όπου τα περισσότερα θα επιλέγουν την Αθήνα κι ίσως όχι την περιφέρεια ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε:

«Τα πρώτα άρθρα του νόμου που φέραμε στη Βουλή, μεγεθύνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, καθιστώντας το ουσιαστικά το 3ο πανεπιστήμιο της χώρας. Το δεύτερο είναι ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος στέγης ειδικά για τα πανεπιστήμια της περιφέρειας και τρίτον μέσα στον νόμο που αφορά την εγκατάσταση παραρτημάτων βάλαμε και ένα περιφερειακό κίνητρο».

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε και μία αναφορά σχετικά με την υπόθεση των emails σε αποδήμους και την κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου λέγοντας «υπήρξε ανάληψη πολιτικών ευθυνών σε αυτό το θέμα κι έγινε έρευνα κεντρικά».

«Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές γενικά στο σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο θα δουν οι μαθητές μας αλλαγές σε πολλά μαθήματα. Μάλιστα σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερρακάκης: Επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή για bullying στα σχολεία – Τι είπε για το «πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ"

Έβγαλε μαχαίρι σε ανήλικες και τους έκλεψε 10 ευρώ στο Θησείο

Αντιμέτωπη με έναν άγνωστο άνδρα που της απείλησε με μαχαίρι, βρέθηκε μια 14χρονη κοπέλα μαζί με την φίλη της στην Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Ο άνδρας προσέγγισε τα κορίτσια στις 17:10 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ βρίσκονταν στο Θησείο και με την απειλή μαχαιριού, τους αφαίρεσε 10 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ανήλικη κατήγγειλε το γεγονός στο τμήμα ασφαλείας Ακροπόλεως με τους αστυνομικούς να αναζητούν τον δράστη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβγαλε μαχαίρι σε ανήλικες και τους έκλεψε 10 ευρώ στο Θησείο"

Η απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο απάντησαν σήμερα διπλωματικές πηγές. Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, τονίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

«Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδίκασε τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου για το Κυπριακό και κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα τουρκική πρόκληση. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε για την τουρκική εισβολή ότι “ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας”».

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν υπονομεύουν σαφώς το “θετικό κλίμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο οποίο επιμένει να επαναπαύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τρεις μόλις μήνες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, η Τουρκία, για άλλη μια φορά παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα της». Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στον βωμό της αδιαφανούς, Ι.Χ. εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση τηρεί πάγια στάση υποβάθμισης του Κυπριακού, αλλά και αφωνίας στις τουρκικές προκλήσεις. Δυστυχώς, η απομάκρυνση της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών όχι μόνο δεν ωφελεί την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρόσφατο αποτέλεσμα, άλλωστε, της εθνικά επιζήμιας αυτής πολιτικής, είναι η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών F-16 χωρίς όρους όσον αφορά την χρήση τους για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κλείνοντας καλεί την κυβέρνηση, «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση και να καταστήσει σαφές στην γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, να τονίσει τη σημασία που έχει για αυτές τις σχέσεις η επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση, από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

«Οι νέες απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, για την Τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, αποκαλύπτουν πως η εμπλοκή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και το “καλό κλίμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που προβάλλει η κυβέρνηση και σιγοντάρουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τελικά λειτουργούν ευνοϊκά για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, αλλά και για τη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής και αναβάθμισης του “ψευδοκράτους” στη Βόρεια Κύπρο», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει στο πλάι του Κυπριακού λαού για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα των Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων"

Κύκλωμα εξέδιδε ανήλικες σε ξενοδοχεία της Αττικής – Ο ρόλος «κλειδί» 25χρονης, πώς τις στρατολογούσε

Κύκλωμα που στρατολογούσε ανήλικες και τις εξέδιδε αποκάλυψαν οι αρχές, προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις.

Η σύλληψη των τεσσάρων δραστών πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Πώς η 25χρονη στρατολόγησε τις ανήλικες

Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικοποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα εξέδιδε ανήλικες σε ξενοδοχεία της Αττικής – Ο ρόλος «κλειδί» 25χρονης, πώς τις στρατολογούσε"

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για κακουργηματικές πράξεις

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ξεκινάει σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της πρώην εισαγγελέως Πρωτοδικών και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρίας Τατάκη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 και σχετίζεται με την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η κατηγορούμενη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας. Να θυμίσουμε ότι 1.000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες έτοιμες, καθ΄ ομολογίαν της, για κάψιμο, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στο χωριό Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια. Μέχρι σήμερα, αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Μαζί με την πρώην εισαγγελέα, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας και επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο, οι παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για κακουργηματικές πράξεις"

Θεσσαλονίκη: «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ – Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Απόπειρα επίθεσης, με αλυσοπρίονο, από κουκουλοφόρους, στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής – όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας – για να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή.

Απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας, φαίνεται να σημειώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα – όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» – από κουκουλοφόρους καταληψίες του ΑΠΘ. Με κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πρόκειται για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για τους 49 συλληφθέντες αναβλήθηκε η δίκη και μάλιστα, μετά την αναβολή της δίκης, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, η δίκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δεύτερα 18 Μαρτίου, στο Αυτόφωρο, αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 30 άνδρες και 19 γυναίκες).

«Να δούμε αν είναι φοιτητές»

«Οι συλλήψεις έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. Υπήρχε καταγγελία ότι κάποιοι κόβουν τις λαμαρίνες για να μπουν μέσα να διαλύσουν τη βιβλιοθήκη. Όταν πήγε η Αστυνομία βρήκε 49 άτομα να κόβουν τις λαμαρίνες για να μπουν στη βιβλιοθήκη, κάποιοι ήρθαν και είπαν ότι είναι φοιτητές, να το δούμε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ – Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα "

Ο Αργεντίνος ζογκλέρ, η τουρίστρια από την Σουηδία και η δωρεάν διαμονή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Η φοιτητική εστία στου Ζωγράφου είχε μετατραπεί σε… ξενοδοχείο.

Ο 35χρονος Αργεντίνος, η 30χρονη Σουηδέζα και ο 38χρονος Έλληνας που συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου, μετά από μήνυση του αντιπρύτανη, ανέφεραν ότι τους «φιλοξενούσαν» άτομα από την Ελλάδα, στον συγκεκριμένο χώρο.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στο πλαίσιο των ερευνών και των πληροφοριών, προέκυψε ότι άγνωστα άτομα φιλοξενούν αγνώστους στη φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου χωρίς να λαμβάνουν άδεια και έγκριση από κανέναν, δημιουργώντας παράλληλα ένα ιδιότυπο «άβατο» προσέγγισης στον χώρο.

Ο ζογκλέρ και η Σουηδέζα

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 35χρονος από την Αργεντινή είναι ζογκλέρ στην Ιταλία, ο οποίος όταν απευθύνθηκε σε μια παρέα λέγοντας τους ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα, εκείνοι του είπαν ότι μπορεί να μείνει στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου, δωρεάν. Με παρόμοιο τρόπο ήρθε στην Ελλάδα και η 30χρονη από τη Σουηδία, εξασφαλίζοντας την δωρεάν διαμονή της στη φοιτητική εστία. Στον χώρο που συνελήφθησαν, υπήρχαν καναπέδες, πολυθρόνες-κρεβάτια, καρέκλες και τραπέζια.

Οι διαμένοντες εκεί μπορεί και να μην γνωρίζονταν μεταξύ τους, ωστόσο είχαν πάρει έγκριση διαμονής από άτομα που ήταν δικαιωματικοί «ιδιοκτήτες» δωματίων, αλλά δεν έμεναν σε αυτά και τα παραχωρούσαν. Οι τρεις συλληφθέντες φαίνεται να υποστήριξαν πως έμεναν εκεί γιατί δεν είχαν χρήματα για την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία ή άλλους χώρους.

Ένα από τους συλληφθέντες είπε χαρακτηριστικά πως σε κάποια συγκέντρωση, συμμετέχοντες σε αυτή τους πρότειναν να μείνουν στην φοιτητική εστία. Πήγαν εκεί και κανείς δεν τους σταμάτησε ή τους ρώτησε τι κάνουν στη φοιτητική εστία, ενώ υπήρχαν και άλλα άτομα που έμεναν εκεί και δεν τους γνώριζαν, θεωρώντας ότι οι ίδιοι αλλά και οι άγνωστοι ήταν «φιλοξενούμενοι».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 κενά μπουκάλια μπύρας, 11 ρόπαλα, 4 χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης, 2 χρησιμοποιημένες χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου, 5 κράνη, μάσκα, 2 κουκούλες τύπου full face, laptop, μικροκάμερα, καμένη ελληνική σημαία, ζεύγος γάντια, 3 πανό και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αργεντίνος ζογκλέρ, η τουρίστρια από την Σουηδία και η δωρεάν διαμονή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news