facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Δένδιας: Οι ΗΠΑ είναι ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία για το Δίκαιο της Θάλασσας

Στην εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα ήταν ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία να αποδεχτεί τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο φόρουμ «EU-US Future» που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης Atlantic Council. Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Αθήνα και η Άγκυρα θα μπορούσαν να λύσουν σχετικά εύκολα τα περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στάθηκε στο γεγονός ότι η Αθήνα και η Ουάσιγκτον έχουν κοινή αντίληψη σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κινεζικής Θάλασσας, όπου οι ΗΠΑ αντιτάσσονται στις κινεζικές αξιώσεις εναντίον των Φιλιππίνων.

«Οι ΗΠΑ θα ήταν ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία ότι κάτι τέτοιο (αποδοχή της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας) θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια την Τουρκία, ένα πιο σταθερό μέλλον για την περιοχή, και σε πολύ καλύτερες αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Υπάρχουν άπλετα παραδείγματα. Οι ΗΠΑ διαθέτουν μοχλούς επιρροής στην περιοχή και είναι η μόνη δύναμη που επικοινωνεί με ευκολία με σχεδόν όλα τα μέρη και συνεπώς είναι η δύναμη που μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ όλων των μερών στην περιοχή», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στην αξία της ΕΕ, λέγοντας ότι καλείται να διαδραματίσει έναν ρόλο και ότι πρέπει να κατανοήσει ότι πέρα από το γεγονός ότι είναι μια μεγάλη οικονομική δύναμη, θα πρέπει επίσης να είναι μια μεγάλη γεωπολιτική δύναμη. Συνεχίζοντας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η άνθιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων οφείλεται στο γεγονός ότι είναι οικοδομημένες πάνω στα ισχυρά θεμέλια των κοινών αξίων. Όπως είπε, μπορεί η επίκληση στις αξίες να ακούγεται λίγο κοινότυπη, αλλά είναι απαραίτητη σε μια περιοχή, όπου η κοινή αντίληψη περί παγκόσμιας τάξης, κανόνων δικαίου, δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Ως εκ τούτου, η Αθήνα επιθυμεί να δει ακόμα μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία στην περιοχή, καθώς θεωρεί ότι συμβάλει στην εμπέδωση των διεθνών αξιών και κανόνων που ασπάζεται η ελληνική εξωτερική πολιτική.

«Είχαμε πολύ καλή σχέση με την κυβέρνηση Ομπάμα, με την κυβέρνηση Τραμπ και συνεχίζουμε να έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Υπογράψαμε τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) με την κυβέρνηση Τραμπ και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Μπάιντεν για την περαιτέρω επικαιροποίηση της… Θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία στην περιοχή. Αυτή είναι μια πολύ ταραχώδης περιοχή, και πρέπει να πω ότι όταν οι ΗΠΑ αφήνουν ένα κενό, τότε βλέπουμε άλλες δυνάμεις, οι οποίες δεν μοιράζονται απαραίτητα τη δική μας αντίληψη για τη διεθνή τάξη και τη δημοκρατία, να προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό. Επομένως, η περιοχή χρειάζεται μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία και όχι λιγότερη», εξήγησε ο κ. Δένδιας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την τουρκική πλευρά είναι ότι αργά αλλά σταθερά απομακρύνεται από το κεκτημένο της διεθνούς τάξης. Όπως επισήμανε ο Νίκος Δένδιας, αυτή η διεθνής τάξη αποτελεί ένα παράδειγμα που προωθείται από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. «Αυτό (το αμερικανικό παράδειγμα) αφορά το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία, και επίσης τη συμμετοχή σε μια διεθνή τάξη, η οποία στηρίζεται σε κανόνες. Για παράδειγμα, τα περισσότερα προβλήματα μας με την Τουρκία θα μπορούσαν να λυθούν πολύ εύκολα εάν η Τουρκία αποδεχόταν τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι το Κυπριακό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η Τουρκία αρνείται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της διεθνούς νομιμότητας. Όπως εξήγησε, η τουρκική πλευρά επιθυμεί μια λύση που βρίσκεται καθαρά εκτός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να είσαι αισιόδοξος. Αλλά, πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Και θέλω να ευχαριστήσω τον ΓΓ του ΟΗΕ που ακριβώς δεν σταματάει την προσπάθεια. Εάν η λογική επικρατήσει, η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι η λύση εντός των πλαισίων του ΟΗΕ είναι η καλύτερη επιλογή για τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, αλλά είναι σίγουρα κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Οι ΗΠΑ είναι ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία για το Δίκαιο της Θάλασσας"

Ιταλικά ΜΜΕ: Λιβυκό στρατιωτικό σκάφος άνοιξε πυρ κατά ιταλικού αλιευτικού

Καπετάνιος ιταλικού αλιευτικού τραυματίσθηκε σήμερα από λιβυκά πυρά, στα νότια της Σικελίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικό σκάφος της Τρίπολης άνοιξε πυρ κατά του ιταλικού αλιευτικού Αλιζέο, (το οποίο είχε σαλπάρει από την πόλη Ματζάρα Ντελ Βάλο της Σικελίας) τραυματίζοντας τον καπετάνιο του, Τζουζέπε Τζακαλόνε.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ριπές μυδραλιοβόλου προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα δυο ιταλικά αλιευτικά σκάφη. Το λιβυκό ναυτικό, από την μεριά του, έκανε γνωστό ότι άνδρες του πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά όχι κατά των σκαφών και του πληρώματός τους.

Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο και σχετίζεται με την διαφορετική ερμηνεία των Ιταλών ψαράδων και των αρχών της Τρίπολης, σε σχέση με το πού τελειώνουν τα διεθνή χωρικά ύδατα και που αρχίζουν εκείνα της Λιβύης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή εστάλη πριν λίγο η ιταλική φρεγάτα Λιμπέτσιο και ο Ιταλός υπουργός άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλικά ΜΜΕ: Λιβυκό στρατιωτικό σκάφος άνοιξε πυρ κατά ιταλικού αλιευτικού"

Νέα Σμύρνη: «Έχω ένα βίτσιο» είπε ο νεαρός που συνελήφθη – Αναγνωρίστηκε κι από άλλα θύματα

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στην Νέα Σμύρνη, με πρωταγωνιστή έναν 22χρονο και μια νεαρή σοπράνο που έζησε τον εφιάλτη λίγα μέτρα από την ασφάλεια του σπιτιού της.

Η γυναίκα στο βίντεο που ανήρτησε φαίνεται να μπαίνει στην πολυκατοικία και λίγα δευτερόλεπτα μετά εμφανίστηκε πίσω της ο άνδρας, έχοντας το μόριό του έξω από το παντελόνι (!) και προσπαθώντας να μπει στην πολυκατοικία, πριν συνειδητοποιήσει ότι η πόρτα είχε κλείσει και τελικά αποχωρήσει με απόλυτη ψυχραιμία.
Τον αναγνώρισαν και άλλες τρεις γυναίκες – Τι είπε προφορικά ο 22χρονος

Όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, ο 22χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, 06.05.2021, από αστυνομικούς της Ασφάλειας και μάλιστα πολύ σύντομα, μέσα σε σχεδόν 3,5 ώρες, δείχνοντας την ευαισθησία που υπάρχει σε τέτοια περιστατικά που αφορούν στην έμφυλη βία, μπήκε μετά την επίθεση αυτό στο «μικροσκόπιο» και για ακόμη τρεις επιθέσεις. Εκτός από τη χθεσινή, όπου πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω» από την κάμερα ασφαλείας, ελέγχθηκε και επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον γυναικών σε Ακρόπολη, Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη και με βάση το ρεπορτάζ, ταυτοποιήθηκε και για τις τρεις, με τις γυναίκες τελικά να τον αναγνωρίζουν.

Την Παρασκευή, 07.05.2021, ο νεαρός άνδρας θα οδηγηθεί -μετά την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του- στην Ευελπίδων αφού η υπόθεση έχει πάρει πια την Δικαστική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει πει σχεδόν τίποτα και θα απολογηθεί στην Δικαιοσύνη. Το μόνο που είπε κάποια στιγμή, είναι πως «έχω ένα βίτσιο. Όταν βλέπω ωραία γυναίκα θέλω να την πλησιάσω».

Στην συνέχεια, πάντως, φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και πλέον όλα θα κριθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ποιος είναι ο συλληφθείς για την σεξουαλική επίθεση στην Νέα Σμύρνη

Ο νεαρός που είναι φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, είναι γνωστός στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, καθώς εργάζεται σαν σερβιτόρος σε γνωστό καφέ – μπαρ της περιοχής. Οι αστυνομικοί που κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν μετά τα στοιχεία που συνέλεξαν έκαναν έρευνα στο σπίτι του, και μάλιστα εντόπισαν τα ρούχα που φορούσε το βράδυ που ακολούθησε τη νεαρή γυναίκα.

Νέα Σμύρνη

Οι εξελίξεις με το που «ανέβασε» η γυναίκα στο προφίλ της στο Facebook το βίντεο αλλά και την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, ήταν ραγδαίες. Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. κινήθηκαν τάχιστα και κατάφεραν να αξιοποιήσουν σε χρόνο ρεκόρ κάθε πληροφορία που έφτασε στην κατοχή τους.

Έτσι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, 06.05.2021, προχώρησαν στην προσαγωγή του 22χρονου ο οποίος αναγνωρίστηκε από την σοπράνο. Αφού κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Στο πλευρό του έχει συνεχώς τον πατέρα του, ενώ στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει μια σεξουαλική παρενόχληση που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό εναντίον δύο ανήλικων κοριτσιών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: «Έχω ένα βίτσιο» είπε ο νεαρός που συνελήφθη – Αναγνωρίστηκε κι από άλλα θύματα"

Βρετανία: Μόνο έξι στους έξι εκατ. που έκαναν τη δεύτερη δόση της AstraZeneca εμφάνισαν θρομβώσεις

Καθησυχαστικά είναι τα δεδομένα που παρουσίασαν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές πάνω στη συσχέτιση του σκευάσματος της AstraZeneca και τις θρομβώσεις.

Μόνο ένας ανά ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους με τη δεύτερη δόση υπέφερε από θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Ακόμη, σύμφωνα με τον αρμόδιο βρετανικό ρυθμιστικό φορέα μόνο έξι από τους 5,9 εκατομμύρια ανθρώπους που έλαβαν τη δεύτερη δόση της AstraZeneca ανέπτυξαν θρομβώσεις.

Ο αριθμός είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με την εμφάνιση θρόμβων μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν 242 περιπτώσεις σε 22,6 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση, δηλαδή ένας ανά 100.000.

Οι ειδικοί αντιμετωπίζουν την εμφανιση συμπτωμάτων από θρομβοεμβολή ως υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στο εμβόλιο.

Οι κορυφαίοι φορείς της υγείας, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν αποφανθεί ότι τα οφέλη είναι σαφώς περισσότερα από τους κινδύνους, υπογραμμίζοντας την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχθεί ότι έξι στις 10.000 γυναίκες που κυοφορούν υποφέρουν από σοβαρά θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Στις 49 ανήλθαν οι Βρετανίδες που πέθαναν ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης της AstraZeneca.

Ακόμη δεν είναι σαφές έαν έχουν καταγραφεί θάνατοι μετά τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσίευσαν, πάντως, οι βρετανικές αρχές η πιθανότητα να πεθάνει κανείς εάν δεν λάβει το εμβόλιο είναι τρεις φορές υψηλότερη απ'ό,τι εάν το λάβει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βρετανία: Μόνο έξι στους έξι εκατ. που έκαναν τη δεύτερη δόση της AstraZeneca εμφάνισαν θρομβώσεις"

Εμβόλια - Η μάχη της πατέντας: Οι μεν και οι...«δεν» της άρσης

«Διχάζει» η πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά του Covid-19,,προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή και η παγκόσμια διανομή τους, πρόταση που ασμένως υιοθέτησαν οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσία δια στόματος Μπάιντεν και Πούτιν αντίστοιχα. Η  Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι «έτοιμη να συζητήσει» την άρση της πατέντας. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την ανακοίνωση της εκπροσώπου των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου Κάθριν Τάι επιμένοντας ότι η βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα είναι να αποφευχθούν παύσεις στις εξαγωγές και στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε πως  «Η πρόταση των ΗΠΑ για άρση των πατεντών για τα εμβόλια της Covid-19 θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή», σημειώνοντας ότι οι κύριοι παράγοντες είναι η ικανότητα παραγωγής και οι ποιοτικές προδιαγραφές, παρά τα πνευματικά δικαιώματα.

«Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πηγή καινοτομίας και έτσι πρέπει να παραμείνει στο μέλλον», ανέφερε η εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή της.

Ωστόσο νωρίτερα  ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε δηλώσει: «Είναι μία συζήτηση στην οποία είμαστε ανοικτοί» προσθέτοντας πως «πρόκειται για ένα ερώτημα που οφείλουμε να θέσουμε στον εαυτό μας γιατί έχει σχέση με το τέλος αυτής της πανδημίας».

Πιο ξεκάθαρος είναι  ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν που όπως τόνισε  τάσσεται «εντελώς υπέρ της άρσης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας».

Η κυβέρνηση της Ελβετίας εκτιμά πως η απόφαση της Ουάσινγκτον ότι στηρίζει την άρση των πατεντών για τα εμβόλια κατά της Covid-19 ήταν μια «σημαντική ανακοίνωση» η οποία όμως αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

«Πρόκειται για μια σημαντική ανακοίνωση εκ μέρους των ΗΠΑ, όμως πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα όσον αφορά τις συγκεκριμένες λύσεις που μελετώνται σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η SECO, η κρατική γραμματεία οικονομικών υποθέσεων.

Η SECO, που είναι αρμόδια για την οικονομική πολιτική και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ότι η Ελβετία παραμένει πεπεισμένη ότι η άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της πανδημίας δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί τη δίκαιη, προσιτή και γρήγορη πρόσβαση σε εμβόλια, φάρμακα και διαγνωστικά προϊόντα για την Covid-19.

Πρόσθεσε όμως ότι η Ελβετία θα εξετάσει αυτό το νέο αίτημα των ΗΠΑ και τις συνέπειές του τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Η Ινδία και η Νότια Αφρική ήταν ανάμεσα στις χώρες που ηγήθηκαν του αιτήματος της άρσης της πατέντας των εμβολίων, με πολλές άλλες χώρες χαμηλού εισοδήματος να έχουν επίσης εγγραφεί, υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί «δίκαιη και προσιτή πρόσβαση» σε προϊόντα για τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων και των φαρμάκων.

 Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών (IFPMA) χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ «απογοητευτική» εξηγώντας πως «μια προσωρινή άρση είναι η κοινή αλλά λάθος απάντηση σε ένα σύνθετο πρόβλημα». 

Μία από τις ανησυχίες που απασχολεί τη φαρμακευτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμακοβιομηχανιών που έχουν προειδοποιήσει τους αξιωματούχους της διοίκησης Μπάιντεν είναι ότι μια τέτοια κίνηση  θα μπορούσε να παραδώσει νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνολογία messenger RNA , στην Κίνα και τη Ρωσία.

Ωστόσο, το κύριο επιχείρημα των φαρμακευτικών είναι ότι η παραίτηση από την πνευματική ιδιοκτησία δεν είναι η λύση. Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν ήδη κάνει όλα τα απαραίτητα για να προσφέρουν δισεκατομμύρια δόσεις με πρωτοφανή ταχύτητα, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής ασυνήθιστων συνεργασιών με ανταγωνιστές για την επέκταση της παραγωγής. Η Moderna έβαλε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο διαδίκτυο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι χρησιμεύουν έτσι απλά.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλια - Η μάχη της πατέντας: Οι μεν και οι...«δεν» της άρσης"

Κοζάνη: Τίτλοι τέλους μετά από 47 χρόνια για τον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ

Τέλος εποχής για τον ΑΗΣ Καρδιάς Κοζάνης της ΔΕΗ που μετά από 47 χρόνια λειτουργίας «έσβησε» το βράδυ της Τετάρτης.

Ώρα 23:55 τα μεσάνυχτα. Ο Γρηγόρης Τσαλιάνης, διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Κοζάνης, δίνει ο ίδιος την εντολή στον μηχανικό λειτουργίας του σταθμού και ακολούθως στους χειριστές της νυκτερινής βάρδιας, που είναι στο κοντρόλ ελέγχου της μονάδας 4 του παλαιότερου εν ζωή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη της ΔΕΗ, να προχωρήσουν στην άμεση μείωση του φορτίου και του σβησίματος της μονάδας.

Το ασυγκρότητα του ΑΗΣ Καρδιάς, μετά από 47 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, περνά στην ενεργειακή ιστορία της χώρας. Χθες, αργά την νύκτα, ολοκληρώθηκαν οι 32.000 ώρες λειτουργίας που είχαν δοθεί στον σταθμό, προκείμενου να λειτουργεί κατά παρέκκλιση, ώστε να εξυπηρετεί όχι μόνο τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά, κατά κύριο λόγο, τις ανάγκες της Τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας, που λάμβανε θερμικό φορτίο 100 Mw από την 3η και 4η μονάδα του εργοστασίου.

Ο ΑΗΣ Καρδιάς είναι το δεύτερο λιγνιτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ μετά την κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και η λειτουργία του συνδέθηκε με την ολοκλήρωση του εξηλεκτρισμού της χώρας, την ενεργειακή αυτονομία και την βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας. Το 1975, σε μια περιοδεία του στην Κοζάνη, ο τότε πρωθυπουργός Κωσταντίνος Καραμανλής, περιηγήθηκε στις νεότευκτες εγκαταστάσεις και τα κοντρόλ λειτουργίας του σταθμού, με τις δύο μονάδες που είχε κατασκευάσει η Γαλλική ALSTHOM και για την εποχή θεωρούνταν από τις πλέον σύγχρονες στην λιγνιτική βιομηχανία της Ευρώπης.

Η μονάδα Μονάδα Ι, ισχύος 300Mw,τέθηκε σε λειτουργία το 1974 και έπαυσε τη λειτουργία της στις 13 Ιουνίου 2019, η Μονάδα ΙΙ, ισχύος 300 Mw τέθηκε σε λειτουργία το 1975 και έπαυσε την λειτουργία της στις 25 Ιουνίου 2019.

Η Μονάδα ΙΙΙ, ισχύος 306M w, τέθηκε σε λειτουργία το 1980 και έπαυσε να λειτουργεί στις 18 Απριλίου 2021 και η Μονάδα IVΙ, ισχύος 306M w, που τέθηκε σε λειτουργία το 1981, έπαυσε να λειτουργεί τα μεσάνυχτα της 5ης Μάϊου 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το αρχείο του ΑΗΣ Καρδιάς, ο ατμοηλεκτρικός σταθμός από την ημέρα της λειτουργίας της πρώτης μονάδας και για 47 χρόνια συνεχούς λειτουργίας σημείωσε ρεκόρ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με 293.464.797 MWh, ενώ για καύσιμο χρειάστηκαν περίπου 543.452.059 tn λιγνίτη. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς κ. Γρηγόρης Τσαλιάνης, στο μέγιστο της λειτουργίας του, στα μέσα της δεκαετίας του 80 έως και το 1994, απασχολούσε 1.200 εργαζόμενους, ενώ αργότερα μόλις 400 και περίπου 100 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ανέφερε ότι στην αίθουσα ελέγχου της μονάδας, “την ώρα που εκτελούσαμε χειρισμούς για το τελευταίο σβήσιμο της τελευταίας μονάδας το κλίμα ήταν ιδιαίτερο οι εργαζόμενοικάποιοι αμήχανοι, άλλοι συγκινημένοι, αφού οι περισσότεροι εξ΄ αυτών εκεί ξεκίνησαν τον εργασιακό τους βίο. Κλείνει ένα κύκλος για τα στελέχη κα τους εργαζόμενους και ανοίγει ένας άλλος για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους”, κατέληξε ο κ. Τσαλιάνης.

Στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης στις εκτάσεις που καταλαμβάνει ο σταθμός έχει αποφασιστεί από την ΔΕΗ ότι θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) Φυσικού Αερίου που θα τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια τις Τηλεθερμάνσεις της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, σχολίασε ότι «για κάτι λιγότερο από μισό αιώνα ο ΑΗΣ Καρδιάς αποτέλεσε έναν σταθμό σύμβολο, που χαρακτήρισαν και συνέδεσαν την περιοχή της Κοζάνης και τη χώρα μας με την ηλεκτρενέργεια, το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος, τη λειτουργία της πρωτοποριακής τηλεθέρμανσης» και ότι το σβήσιμο του ΑΗΣ «αποτελεί ένα σημαντικότατο οικονομικό πλήγμα για την περιοχή».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, τόνισε ότι η πόλη Της Πτολεμαΐδας οφείλει την θέρμανση της τόσο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που έκλεισε το 2011, αλλά και στον ΑΗΣ Καρδιάς, που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες και ανέφερε ότι “κάθε κλείσιμο λιγνιτικής μονάδας είναι μια τεράστια απώλεια για την περιοχή μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Τίτλοι τέλους μετά από 47 χρόνια για τον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ"

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές συζητήσεις Αιγύπτου-Τουρκίας

Η Αίγυπτος και η Τουρκία ανακοίνωσαν ότι είχαν «ειλικρινείς και εις βάθος συνομιλίες» για διμερή και περιφερειακά θέματα, στα οποία περιλαμβάνονταν η κατάσταση στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι διήμερες διερευνητικές συνομιλίες, υπό τους υφυπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, ήταν οι πρώτες εδώ και χρόνια μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

«Οι συνομιλίες ήταν ειλικρινείς και σε βάθος. Αφορούσαν διμερή θέματα καθώς και έναν αριθμό περιφερειακών θεμάτων, ιδίως την κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και την ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Οι δύο πλευρές θα αποτιμήσουν το αποτέλεσμα αυτού του γύρου των διερευνητικών και θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές συζητήσεις Αιγύπτου-Τουρκίας"

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του self test στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το μέτρο του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοιό (self test) στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους μαθητές, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας.

Οι προσφεύγοντες, οι οποίοι είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και οι περισσότεροι έχουν ανήλικα παιδιά, τα οποία είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υποστηρίζουν ότι οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι δύο φορές την εβδομάδα θίγουν τον πυρήνα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενώ παραβιάζουν τη διεθνή σύμβαση τoυ Oviedo για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (κυρώθηκε με νόμο από την Ελλάδα το 1998) που ορίζει ότι «επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνο αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεση του, κατόπιν σχετικής ενημέρωσής του».

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες παραβιάζουν ακόμη τη διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού (νόμος 2101/1992), την Ευρωπαϊκή σύμβαση για την άσκηση των δικαιωμάτων των παιδιών (νόμος 2502/1997), όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Αντιτίθενται ακόμη στις επιταγές των άρθρων 4 (ισότητα), 5 (προστασία προσωπικότητας), 21 (προστασία νεότητας και υγείας) και 25 (αρχή αναλογικότητας) του Συντάγματος.

Κατά συνέπεια η προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση τονίζουν είναι αντισυνταγματική και παράνομη καθώς προ του διαγνωστικού τεστ δεν έχει προηγηθεί η συναίνεση του εκπαιδευτικού και του μαθητή, όπως απαιτούν οι διεθνείς συμβάσεις, πολύ περισσότερο όταν με νομοθετική διάταξη επιβάλλονται τα self test, κ.λπ. και μάλιστα όποιος μαθητής δεν συμμορφωθεί προς την ΚΥΑ απομακρύνεται από το σχολείο.

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι η υποχρεωτική αυτοδιαγνωστική διαδικασία από τα ίδια τα παιδιά, παραβιάζει το νόμο 2101/1992 γιατί «συνιστά ανεπίτρεπτη επέμβαση και ως εκ τούτου προσβολή του σώματος των παιδιών» και παράλληλα συνιστά «υποχρεωτική βία προς το παιδί», η οποία είναι τόσο σωματική όσο και ψυχική.

Πλέον των άλλων, η διενέργεια διαγνωστικού τεστ είναι επικίνδυνη, όπως προκύπτει και από το φυλλάδιο «οδηγιών ατομικής χρήσης» και η επικινδυνότητα πολλαπλασιάζεται όταν το τεστ διενεργείται από ανήλικο και ιδίως κάτω των 13 ετών, προσθέτουν οι προσφεύγοντες.

Τέλος, αναφέρουν ότι η απαγόρευση εισόδου των μαθητών στα σχολεία οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ προσβάλει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και την ΕΣΔA, «δικαίωμα της εκπαίδευσης στον πυρήνα του», που είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση των νέων.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την από 10.4.2021 κοινή υπουργική απόφαση (κ.υ.α.), οι μαθητές οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης και δεν έχουν σχολική κάρτα (αρνητική στον COVID-19) που εκδίδεται από την σχετική πλατφόρμα, δεν θα γίνονται δεκτοί στα σχολεία, θα λαμβάνουν απουσίες και θα απομακρύνονται από τη σχολική μονάδα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του self test στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές"

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο 22χρονος που επιτέθηκε σεξουαλικά στη νεαρή σοπράνο

Για τρεις ακόμα επιθέσεις εναντίον γυναικών ερευνάται ο 22χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, 06.05.2021, από τις αστυνομικές αρχές, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον απεικονίζει να ακολουθεί μια νεαρή σοπρανό έως την είσοδο της πολυκατοικίας της, στη Νέα Σμύρνη, έχοντας το μόριό του έξω από το παντελόνι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 22χρονος που δεν έχει ακόμα τελειώσει τις σπουδές του, ελέγχεται συνολικά για τέσσερις σεξουαλικές παρενοχλήσεις εναντίον γυναικών. Εκτός από τη χθεσινή, όπου πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω» από την κάμερα ασφαλείας, ελέγχεται και επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον γυναικών σε Ακρόπολη, Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη.
Ποιος είναι ο συλληφθείς για την σεξουαλική επίθεση στην Νέα Σμύρνη

Ο νεαρός που είναι φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, είναι γνωστός στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, καθώς εργάζεται σαν σερβιτόρος σε γνωστό καφέ – μπαρ της περιοχής. Οι αστυνομικοί που κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν μετά τα στοιχεία που συνέλεξαν έκαναν έρευνα στο σπίτι του, και μάλιστα εντόπισαν τα ρούχα που φορούσε το βράδυ που ακολούθησε τη νεαρή γυναίκα.

Νέα Σμύρνη

Οι εξελίξεις με το που «ανέβασε» η γυναίκα στο προφίλ της στο Facebook το βίντεο αλλά και την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, ήταν ραγδαίες. Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. κινήθηκαν τάχιστα και κατάφεραν να αξιοποιήσουν σε χρόνο ρεκόρ κάθε πληροφορία που έφτασε στην κατοχή τους.

Νέα Σμύρνη

Έτσι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, 06.05.2021, προχώρησαν στην προσαγωγή του 22χρονου ο οποίος αναγνωρίστηκε από την σοπράνο. Αφού κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Στο πλευρό του έχει συνεχώς τον πατέρα του, ενώ στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει μια σεξουαλική παρενόχληση που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό εναντίον δύο ανήλικων κοριτσιών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πώς εξελίχθηκε η υπόθεση – σοκ

Η νεαρή γυναίκα ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook τόσο βίντεο από κάμερα ασφαλείας όσο και φωτογραφίες του νεαρού άνδρα τον οποίο καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση. Όλα έγιναν έξω από την πολυκατοικία που μένει στη Νέα Σμύρνη, κοντά στο σταθμό του τραμ στην Αιγαίου.

Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή γυναίκα καθώς πλησιάζει στην είσοδο της πολυκατοικίας, να κοιτά πίσω της. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοίγει και μπαίνει μέρα, στο πλάνο εμφανίζεται ένας νεαρός με βερμούδα, ο οποίος πλησιάζει στην πόρτα, κοιτά μέσα και αφού διαπιστώνει πως είναι κλειστή, φεύγει.

 

 

Όπως αναφέρει η νεαρή γυναίκα στην ανάρτησή της «χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.

Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο 22χρονος που επιτέθηκε σεξουαλικά στη νεαρή σοπράνο"

«Know your Customer»: Η εφαρμογή που φέρνει... το τέλος της χαρτούρας στις συναλλαγές με τις τράπεζες

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Μέσω του Know your Customer οι πολίτες θα μπορούν να επικαιροποιήσουν στοιχεία που χρειάζεται η τράπεζά τους μέσω των μητρώων του Δημοσίου, δίχως να απαιτείται να πάνε σε υποκατάστημα, να καταθέσουν οποιοδήποτε έγχαρτο πιστοποιητικό, ή να υποβληθούν σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Η ενημέρωση γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, εξαλείφοντας άκοπα την ταλαιπωρία που ενέχει η τακτική επικαιροποίηση στοιχείων.

«Καταργεί τη γραφειοκρατία - Η τεχνολογία σύμμαχος του πολίτη»

«Η νέα διαδικασία όχι απλά καταργεί τη γραφειοκρατία, αλλά προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα», τόνισε κατά την έναρξη της παρουσίασης ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η δράση αυτή ωστόσο, έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απλοποιεί το άνοιγμα και τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών, διευκολύνοντας τους πάντες. Τους απλούς καταθέτες, τους επιχειρηματίες, αλλά φυσικά κάνοντας πιο απλή, πιο εύκολη και τη δουλειά των υπαλλήλων των τραπεζών».



«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα από τα πολλά τα οποία έγιναν μέσα στην πανδημία, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή. Και όπως δείχνει εξάλλου και η εμπειρία του gov.gr, το οποίο πριν από λίγο συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, αλλά όπως απέδειξε και η άρτια ψηφιακή οργάνωση των εμβολιασμών, η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος του πολίτη και της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μέσο ανάπτυξης της οικονομίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, «βήματα όπως αυτό θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που θα χρηματοδοτήσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αφορούν ακριβώς τη συνέχιση αυτής της ψηφιακής μετάβασης».

Η δράση μάλιστα θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες δραστηριότητες στις οποίες οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν παρόμοια στοιχεία, όπως πάροχοι τηλεπικοινωνίας και ασφαλιστικοί φορείς.

«Είναι μία σημαντική βελτίωση και σε ό,τι αφορά την περιττή γραφειοκρατία και σε ό,τι αφορά γενικότερα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Και τα επόμενα βήματα αφορούν όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις. Θα εντάξουμε το ΓΕΜΗ στην πορεία για να μπορούμε να έχουμε υπηρεσία Know your Customer και για τις επιχειρήσεις και θα προχωρήσουμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τους ασφαλιστικούς φορείς. Αλλά το πρώτο ισχυρό βήμα έγινε από τις τράπεζες», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

siskepsi__1_

«Θεωρούμε και εμείς ότι είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση, από αυτές που δεν φαίνονται αλλά έχει πολύ μεγάλη ουσία και εξοικονόμηση χρόνου, κόστους, ταλαιπωρίας. Και επίσης εξυπηρετεί τον πολίτη. Είναι, δηλαδή, μία μεταρρύθμιση η οποία θα φανεί», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας.

«Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, όπως καταγράφηκαν και παρουσιάστηκαν, διευκολύνονται οι τραπεζικές συναλλαγές, περιορίζεται η γραφειοκρατία και βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι ο Υπουργός ανέπτυξε και τα επόμενα βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξυπηρέτηση με ασφάλεια σε δεδομένα και συναλλαγές

Η σύνδεση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του gov.gr ή μέσω του συστήματος e-banking της εκάστοτε τράπεζας, και επιτρέπει τη μεταφορά στοιχείων ταυτότητας, επικοινωνίας, εισοδήματος και επαγγελματικής δραστηριότητας, με προϋπόθεση τη συγκατάθεση του πολίτη.

Η νέα διαδικασία αναβαθμίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς οι τράπεζες θα λαμβάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που ορίζει ο νόμος. Παράλληλα, η ηλεκτρονική υποβολή συγκεκριμένων στοιχείων είναι σαφώς ασφαλέστερη από την προσκόμιση φωτοτυπημένων εγγράφων που συχνά περιέχουν πολύ περισσότερα στοιχεία από τα αναγκαία.

siskepsi__2_

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η δράση Know your Customer αφενός καθιστά τον πολίτη κυρίαρχο των προσωπικών δεδομένων του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εγκρίνει την κοινοποίησή τους στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται, και αφετέρου θέτει μία αυστηρή περίμετρο δεδομένων που είναι προσβάσιμα στα πιστωτικά ιδρύματα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Καλώς ήρθατε και από σήμερα μία ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση έρχεται να διευκολύνει, κ. Διοικητά, κυρίες και κύριοι, την καθημερινότητα του πολίτη.

Οι πελάτες των τραπεζών δεν θα επισκέπτονται πια, φορτωμένοι με δεκάδες έγγραφα και φωτοτυπίες, για να ενημερώσουν σχετικά με τα φορολογικά και τα οικονομικά τους στοιχεία. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, θα γίνεται γρήγορα, χωρίς μετακινήσεις και χωρίς περιττή ταλαιπωρία.

siskepsi__3_

Στο εξής αυτές οι ενημερώσεις -όπως θα μας δείξει και στη συνέχεια ο κ. Υπουργός- θα γίνονται είτε μέσω του gov.gr ή των ηλεκτρονικών σελίδων των τραπεζών, απευθείας με τον ίδιο τον πολίτη ο οποίος θα δίνει τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος και μόνο αυτά. Πώς; Δίνοντας πρόσβαση μέσω του κωδικού του στο Taxisnet και λαμβάνοντας προσωπικό μήνυμα στο κινητό του.

Η νέα διαδικασία, συνεπώς, όχι απλά καταργεί τη γραφειοκρατία, αλλά προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα.

Η δράση, ωστόσο αυτή, έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απλοποιεί το άνοιγμα και τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών, διευκολύνοντας τους πάντες. Τους απλούς καταθέτες, τους επιχειρηματίες, αλλά φυσικά κάνοντας πιο απλή, πιο εύκολη και τη δουλειά των υπαλλήλων των τραπεζών.

Για αυτό και θα επεκταθεί παντού όπου υπάρχει ανάγκη κατάθεσης τέτοιων στοιχείων. Για παράδειγμα στις τηλεπικοινωνίες ή στους ασφαλιστικούς φορείς. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα από τα πολλά τα οποία έγιναν μέσα στην πανδημία, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή. Και όπως δείχνει εξάλλου και η εμπειρία του gov.gr, το οποίο πριν από λίγο συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, αλλά όπως απέδειξε και η άρτια ψηφιακή οργάνωση των εμβολιασμών, η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος του πολίτη και της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μέσο ανάπτυξης της οικονομίας.

siskepsi__6_

Για αυτό και βήματα όπως αυτό θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που θα χρηματοδοτήσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αφορούν ακριβώς τη συνέχιση αυτής της ψηφιακής μετάβασης. Ώστε όλες αυτές οι επιμέρους μεταρρυθμίσεις να συγκλίνουν και να συγκροτήσουν όλες μαζί το συνολικό άλμα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της χώρας προς τις επόμενες δεκαετίες.

KYC-PM-1 

 KYC-PM-2 

 KYC-PM-3 

 KYC-PM-4 

 KYC-PM-5 

 KYC-PM-6 

 KYC-PM-7 

 KYC-PM-8 

 KYC-PM-9 

 KYC-PM-10 

 KYC-PM-11 

 KYC-PM-12 

 KYC-PM-13

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " «Know your Customer»: Η εφαρμογή που φέρνει... το τέλος της χαρτούρας στις συναλλαγές με τις τράπεζες"

Καιρός αύριο: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (07.05.2021) με τη θερμοκρασία να σημειώνει και νέα άνοδο

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές θα δώσει ο καιρός μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία όμως θα στραφούν στα ανατολικά σε νοτιοανατολικούς και στα δυτικά σε βορειοανατολικούς, με ένταση 4 τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή (07.05.2021) για όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια το πρωί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας"

Κορωνοϊός: Στα 3.421 τα νέα κρούσματα - 754 οι διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

Αυξημένο αριθμό κρουσμάτων λόγω των διακοπών του Πάσχα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του Εθνικού Οργανισμού, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.421, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 24ώρες σημειώθηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού καθώς όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 80.000!

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 355.445 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 83, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.847 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 754 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.153 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 370 (ημερήσια μεταβολή +0.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 395 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 Η γεωγραφική κατανομή των 3.421 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

162 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

182 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

95 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

224 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

564 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

167 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

195 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

15 κρούσμα στην Π.Ε.Νήσων

417 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

121 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

14 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

71 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

60 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

16 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

19 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

56 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

52 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

23 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

32 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε Καρπάθου

9 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

43 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας (περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου χρονικού διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Μητρώο covid-19)

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

27 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

42 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

33 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

78 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

12 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας

59 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Νάξου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

4 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

16 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

1 κρούσμα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

31 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

25 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

6 κρούσματα στην Π.Ε.Φωκίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

42 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε Χίου

141 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.421 τα νέα κρούσματα - 754 οι διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι"

Σοκαριστική καταγγελία: Έβγαλε το μόριό του καθώς ερχόταν προς τα εμένα (video)

Μια επώνυμη καταγγελία από μια νεαρή γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από νεαρό άνδρα το βράδυ της Τετάρτης (05.05.2021) στη Νέα Σμύρνη.

Η νεαρή γυναίκα ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook τόσο βίντεο από κάμερα ασφαλείας όσο και φωτογραφίες του νεαρού άνδρα τον οποίο καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση. Όλα έγιναν έξω από την πολυκατοικία που μένει στη Νέα Σμύρνη, κοντά στο σταθμό του τραμ στην Αιγαίου.

Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή γυναίκα καθώς πλησιάζει στην είσοδο της πολυκατοικίας, να κοιτά πίσω της. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοίγει και μπαίνει μέρα, στο πλάνο εμφανίζεται ένας νεαρός με βερμούδα, ο οποίος πλησιάζει στην πόρτα, κοιτά μέσα και αφού διαπιστώνει πως είναι κλειστή, φεύγει.

 

 

Όπως αναφέρει η νεαρή γυναίκα στην ανάρτησή της «χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.

Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστική καταγγελία: Έβγαλε το μόριό του καθώς ερχόταν προς τα εμένα (video)"

Αρ. Πελώνη: Το 8ωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του ν/σχ για τα εργασιακά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει. Διαστρεβλώνει τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει δεκάωρο εργασίας», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ όπως επεσήμανε, το οκτάωρο κατοχυρώνεται  σε ειδικό άρθρο  του  νομοσχεδίου. 

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», σημείωσε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 χρόνια.  «Και προφανώς είναι στο χέρι του εργαζόμενου -και μόνο με δική του συμφωνία- να κάνει χρήση, εφόσον θέλει να δουλέψει κάποιες ημέρες περισσότερο για να πάρει άδεια κάποιες άλλες ημέρες», είπε. 

Είναι ένα νομοσχέδιο, υποστήριξε η κ. Πελώνη, που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που δεν κλείνει τα μάτια στις εξελίξεις, καταιγιστικές στην αγορά εργασίας, με ψηφιακές πλατφόρμες, με την τηλεργασία. Αντιμετωπίζει, πρόσθεσε,  όλα αυτά τα ζητήματα και προστατεύει το οκτάωρο και το πενθήμερο της εργασίας και με σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. 

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Και προφανώς να διαβαστεί και να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όταν τεθεί σε διαβούλευση Να μην διαστρεβλώνουμε, να μην δημιουργούμε fake news, πριν καν παρουσιαστεί. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει πολλές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των γυναικών. Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας και ακολουθεί  βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, που αφορούν και στην ισορροπία επαγγελματικής και  προσωπικής και οικογενειακής ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία, ανέφερε ότι «Είναι μία άτυπη Σύνοδος, την οποία έχει συγκαλέσει η Πορτογαλική Προεδρία. Η κοινωνική ατζέντα είναι στο προσκήνιο. Τα κοινωνικά δικαιώματα, οι νέοι, οι γυναίκες. Μια προοδευτική ατζέντα, στην οποία έχει κινηθεί ήδη η Κυβέρνηση. Ατζέντα που συνδέεται και με ζητήματα που προωθεί η Κυβέρνηση και στο εργασιακό νομοσχέδιο. Τέλος υπάρχει Σύνοδος Ε.Ε.- Ινδίας το Σάββατο».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρ. Πελώνη: Το 8ωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του ν/σχ για τα εργασιακά "

Στις Φιλιππίνες όσοι διαδηλώνουν κατά του lockdown θα πυροβολούνται!

Απίστευτα πράγματα στο όνομα της «υγείας των πολιτών», καθώς ο Φιλιππινέζος πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε έδωσε εντολή να πυροβολούνται όσοι διαδηλώνουν κατά του lockdown. 

O Ντουτέρτε ζήτησε να συλλαμβάνονται ακόμη και όσοι έχουν τη μάσκα κάτω από τη μύτη, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έδωσε αυτή τη νέα εντολή μετά τη συνεδρίαση της ομάδας δράσης κατά του κορvνοϊού, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε από το γραφείο Τύπου του, στο οποίο φαίνονται όλοι να φορούν μάσκα εκτός από τον ίδιο τον Ντουτέρτε.

Από τα τέλη Μαρτίου που έχουν ενισχυθεί τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορvνοϊού στην πρωτεύουσα Μανίλα και τις γειτονικές περιοχές έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε χιλιάδες ανθρώπους για την παραβίασή τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διοικητής της αστυνομίας έχουν ζητήσει από τα μέλη των δυνάμεων της τάξης να επιβάλουν πρόστιμα ή κοινωνική εργασία στους παραβάτες, αντί να τους συλλαμβάνουν, μετά τον θάνατο ενός άνδρα τον οποίο αστυνομικοί ανάγκασαν να κάνει 100 κάμψεις επειδή παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όμως ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι αδιάλλακτοι με τους ανθρώπους που φορούν λάθος τη μάσκα τους. «Οι εντολές μου στην αστυνομία είναι ότι πρέπει να συλλαμβάνουν τους ανθρώπους που δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους», τόνισε.

Ντουτέρτε: Πυρ στους διαδηλωτές κατά του lockdown 

«Δεν το κάνω για εμένα, αλλά για εσάς. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να μην μολύνετε κανέναν και να μην μολυνθείτε», πρόσθεσε.

Πέρυσι ο Ντουτέρτε,είχε επισημάνει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να ανοίγουν πυρ εναντίον όποιου προκαλεί «αταξία» στις περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, με τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταφέρονται εναντίον του.

Ο εκπρόσωπος του Φιλιππινέζου προέδρου, ο Χάρι Ρόκε, επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνει όσους δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους, ενώ διευκρίνισε ότι ενδέχεται να παραμένουν υπό κράτηση 12 ώρες.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Karapatan απάντησε ότι πρόκειται για μια απόφαση «αντιεπιστημονική και αναποτελεσματική», ενώ κατήγγειλε και την «υπερβολική χρήση βίας» από την αστυνομία.

«Ο υπερπληθυσμός στα κέντρα κράτησης όπου οι συνθήκες είναι απάνθρωπες αποτελεί ήδη κίνδυνο για την υγεία των φυλακισμένων. Το να συλλαμβάνουμε εκατοντάδες άλλους για να τους βάλουμε σε εγκαταστάσεις όπου είναι αδύνατο να τηρούνται οι αποστάσεις απλώς θα διευκολύνει την γοργή εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών όπως ο covid19», τόνισε η ΜΚΟ.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις Φιλιππίνες όσοι διαδηλώνουν κατά του lockdown θα πυροβολούνται!"

Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 44χρονης στη Χαλάστρα

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 44χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε για τον θάνατο της γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca, αποσυνδέοντας τα δυο συμβάντα.

Με δηλώσεις του στο Open, ο κ. Γαλεντέρης σχολίασε πως «κάναμε τη νεκροτομή, εμείς δεν βρήκαμε κάποια ιδιαίτερα ευρήματα χθες. Δηλαδή κάποιο οξύ αίτιο, το οποίο να οδήγησε στον θάνατο δεν υπήρξε χθες. Δεν υπήρξε αυτή η θρόμβωση που αναφέρεται για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ούτε υπήρξε κάποιο άλλο οξύ επεισόδιο που να οδήγησε στον θάνατο».

«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις»

«Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος. Ήταν μια μικρή εστία, που αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά στην ασθενή, την εξέλαβε ως μυοσκελετικό πόνο και δεν το έψαξε ποτέ. Δεν είχαμε χθες εύρημα ούτε αιτία θανάτου. Από τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν βρήκαμε αιτία θανάτου», σημείωσε στη συνέχεια.

«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις. Πρέπει να καταλήξουμε στον μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο. Δεν ήταν θρομβώσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε ασφαλές συμπέρασμα», υπογράμμισε την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 44χρονης στη Χαλάστρα"

Προς σκληρό lockdown πάλι η Αιτωλοακαρνανία – Συναγερμός για τα κρούσματα

Σε «σκληρό» lockdown οδεύει ξανά η Αιτωλοακαρνανία. Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Το ενδεχόμενο να μπει η Αιτωλοακαρνανία σε νέο σκληρό lockdown φαίνεται να είναι πολύ κοντά, σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news.

Κατά τις ίδιες πηγές, η οριστική απόφαση θα ληφθεί σήμερα, Πέμπτη (06.05.2021) μετά την ανακοίνωση και των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο 24ωρο στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν 80 κρούσματα, σημαίνοντας συναγερμό.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας επιστρέφουν, σταδιακά, στην κανονικότητα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς σκληρό lockdown πάλι η Αιτωλοακαρνανία – Συναγερμός για τα κρούσματα"

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τα θετικά και οι παρενέργειες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Νέα αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, που χορηγείται πλέον και στη χώρα μας

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που διενεργήθηκε σε πραγματικές συνθήκες εμβολιασμού, το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου του εμβολίου της J&J θεωρείται θετικό. Η αποτελεσματικότητα του αγγίζει το 76,7% μόλις 14 ημέρες μετά την εφάπαξ χορήγηση της δόσης, ενώ, βάσει στοιχείων από μελέτη φάσης ΙΙΙ, το εμβόλιο παρέχει προστασία 100% έναντι της νοσηλείας εξαιτίας Covid-19.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Το μονοδοσικό εμβόλιο Covid-19 της Janssen (Johnson & Johnson)», που διοργάνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Γιώργο Βερνίκο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Cambridge και επικεφαλής της θεραπευτικής ομάδας εμβολίων της Janssen για την περιοχή Ελλάδας , Κύπρου , Μάλτας.

Όπως εξήγησε ο κ. Βερνίκος, το εμβόλιο Johnson & Johnson έχει ιικό φορέα ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26, η χορήγησή του συστήνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη δυνατότητα διενέργειάς του στα παιδιά και για το σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη σχετικές μελέτες.

Σύμφωνα με πολυκεντρική μελέτη που έγινε σε ΗΠΑ, Νότια Αφρική και Βραζιλία, η αποτελεσματικότητά του έναντι της μέτριας/σοβαρής νόσησης εκτιμάται ότι είναι της τάξεως του 66% ύστερα από 28 ημέρες από τον εμβολιασμό και για την σοβαρή/κρίσιμη νόσηση φτάνει και το 85,4%.

Ποιες οι παρενέργειες

Αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβολίου ο κ . Βερνίκος σημείωσε ότι η πιο συχνή είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης με ποσοστό 48,6%, η κεφαλαλγία με 38,9%, η κόπωση με 38,2%, η μυαλγία με 33,2% και η ναυτία με 14,29%. Συνοπτικά οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται εντός 1-2 ημερών μετά τον εμβολιασμό και είναι ήπιες έως μέτριες σε σοβαρότητα και μικρής διάρκειας 1-2 ημερών.

Επιπλέον έχουν αναφερθεί περιστατικά αναφυλαξίας και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει πάντοτε άμεση διαθέσιμη κατάλληλη ιατρική αντιμετώπιση και παρακολούθηση για τουλάχιστον 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό.

Επίσης έχουν αναφερθεί σοβαρές και πολύ σπάνιες- κάτω από 1 προς 10.000-περιπτώσεις θρόμβωσης σε συνδυασμό με θρομβοπενία.

Όπως ανέφερε ο κ. Βερνίκος, η συχνότητα αυτής της πολύ σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας είναι 0,5 ανά 100.000 γενικού πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί, 4,5-20 ανά 100.000 πληθυσμού που νόσησε από COVID-19, 10-12 ανά 100.000 σε έγκυες γυναίκες, 2,7-40 ανά 100.000 που λαμβάνουν αντισυλληπτική θεραπεία από το στόμα και 0,09 ανά 100.000 για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson.

«Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι μοναδικοί παράγοντες κινδύνου που φαίνεται να ξεχωρίζουν στις περιπτώσεις αυτές είναι το φύλο και η ηλικία. Τα περιστατικά που καταγράφηκαν, προέκυψαν εντός των πρώτων τριών εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό και κυρίως σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 60 ετών», τόνισε ο κ. Βερνίκος και συμπλήρωσε ότι «οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για τον εντοπισμό τέτοιων συμπτωμάτων.

Επίσης οι εμβολιασθέντες πρέπει να αναζητούν άμεσα ιατρική βοήθεια αν εμφανίσουν συμπτώματα όπως δύσπνοια, θωρακικό άλγος, οίδημα κάτω άκρων ή εμμένον κοιλιακό άλγος μετά τον εμβολιασμό».

Αναφορικά με την κύηση και τη γονιμότητα, υπάρχει περιορισμένη εμπειρία ανέφερε ο κ Βερνίκος σημειώνοντας ότι μελέτες σε ζώα δεν κατέδειξαν άμεση ή έμμεση τοξικότητα σε σχέση με εγκυμοσύνη, εμβρυακή ανάπτυξη ή μεταγεννητική ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο χορήγησης του εμβολίου κατά την εγκυμοσύνη θα πρέπει να εξετάζεται μόνο όταν τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των δυνητικών κινδύνων τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο, ακολουθώντας πάντοτε τις επίσημες συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Για τον θηλασμό ακόμη δεν είναι γνωστό αν εκκρίνεται στο ανθρώπινο γάλα, ενώ όσον αφορά τη γονιμότητα, μελέτες σε ζώα δεν κατέδειξαν άμεση ή έμμεση τοξικότητα στην αναπαραγωγική ικανότητα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τα θετικά και οι παρενέργειες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε"

Λοβέρδος: Ερώτηση στον Μητσοτάκη για την εφαρμογή των ρυθμίσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ερώτηση στον πρωθυπουργό για την αξιολόγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Mεταξύ αλλων, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει: «Εκτός από το όνομα στο οποίο η Ελλάδα έκανε παραχώρηση, κατά πόσο εφαρμόζονται οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών;».

Η ερώτηση του κ Λοβέρδου εχει ως εξής:

Προς τον Πρωθυπουργό

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Αξιολόγηση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και το κατά πόσο εφαρμόζονται τελικά, πλην της χρήσης του ονόματος Βόρεια Μακεδονία, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της Συμφωνίας αυτής».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

στις 6 Απριλίου 2021 κατέθεσα ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την αξιολόγηση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και το κατά πόσο εφαρμόζονται τελικά, πλην της χρήσης του ονόματος Βόρεια Μακεδονία, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της Συμφωνίας αυτής.

Το περιεχόμενο της ανωτέρω Ερώτησής μου έχει κατά λέξη όπως ακολουθεί:

«Δύο έτη και πλέον μετά από την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένουν άγνωστα τα επί της ουσίας αποτελέσματά της, εάν υπάρχουν. Εάν, όμως, δεν υπάρχουν αποτελέσματα, τότε η κριτική που ασκείται σε εκείνους που υπέγραψαν και κύρωσαν τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα χάρισε το όνομα στους γείτονές της και μετά αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα θέματα είναι βάσιμη. Με δεδομένο ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Συμφωνία αναφέρεται γενικώς σε "ενθάρρυνση", πχ ανταλλαγή επισκέψεων κ.λπ, ενώ σε άλλα σημεία είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και προβλέπει τη συγκρότηση και λειτουργία οργάνων/επιτροπών που θα παράξουν επιμέρους πορίσματα, όπως για παράδειγμα :

Άρθρο 8 Παρ. 5. Εντός ενός μηνός από την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, σε ισομερή βάση, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, τεκμηριωμένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση το έτος μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιεσδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δυο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μία Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 12.

Άρθρο 12, Παρ. 3. Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ΑΣΣ θα συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (έγινε;) και θα είναι το αρμόδιο όργανο για τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας και του απορρέοντος εξ αυτής Σχεδίου Δράσης. Το ΑΣΣ θα λαμβάνει αποφάσεις και θα προωθεί δράσεις και μέτρα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας (όπως;) μεταξύ των Μερών και θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που τυχόν προκύψουν κατά την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας και του απορρέοντος εξ αυτής Σχεδίου Δράσης, με στόχο την επίλυσή τους.

Άρθρο 14, Παρ. 9. Τα Μέρη θα θεσπίσουν μία Κοινή Υπουργική Επιτροπή (ΚΥΕ) για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία στους ανωτέρω τομείς της οικονομικής εταιρικής σχέσης, περιλαμβανομένης της οργάνωσης μεικτών επιχειρηματικών fora. H ΚΥΕ, που θα συνέρχεται μία φορά το χρόνο τουλάχιστον, θα καθοδηγεί την πορεία της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, τη συνολική εφαρμογή των σχετικών τομεακών δράσεων, συμφωνιών, πρωτοκόλλων και συμβατικών πλαισίων, καθώς και όλες τις σχετικές μελλοντικές συμφωνίες. Τα Μέρη ενθαρρύνουν τη στενότερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων τους.
Άρθρο 16, Παρ. 2. Τα Μέρη θα συνεργάζονται στενά στον τομέα πολιτικής προστασίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και στην ανακούφιση από τις συνέπειες των καταστροφών. Έκαστο Μέρος μπορεί να κάνει χρήση της ειδικής εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης του άλλου Μέρους και οποτεδήποτε είναι αναγκαίο και δυνατόν κάθε Μέρος θα παράσχει στο άλλο την ειδική υποδομή του, ειδικότερα στην πυρόσβεση. Τα Μέρη δύνανται να εξετάσουν την ίδρυση σχετικού μηχανισμού για συνδρομή στην εφαρμογή του παρόντος Άρθρου και τέλος ειδικά για το θέμα των εμπορικών σημάτων με το Άρθρο 1, παρ.3, (θ) προβλέπεται η λειτουργία σχετικής Επιτροπής, με ορίζοντα τριετίας.

Ερωτάσθε:

1. Η Ελλάδα ενασκεί τον δέοντα έλεγχο για την τήρηση των συμπεφωνημένων ;
2. Υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα ;
3. Με βάση τη μέχρι τώρα εφαρμογή της Συμφωνίας προκύπτουν ωφέλειες για τη χώρα μας ; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές ;
4. Η κριτική που ασκείται τόσο στην προηγούμενη όσο και στη δική σας κυβέρνηση πως υπεγράφη, κυρώθηκε και επικυρώθηκε η συμφωνία και έκτοτε η ηγεσία της χώρας αδιαφορεί για την εφαρμογή της, αφού όμως «έδωσε» το όνομα, είναι ανυπόστατη ;
5. Επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών είναι αρμόδιο για την εποπτεία της εφαρμογής της συμφωνίας, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικώς η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής;».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Λοβέρδος: Ερώτηση στον Μητσοτάκη για την εφαρμογή των ρυθμίσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Με μολότοφ και χημικά ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιά στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση.

 

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταθέτει στη Βουλή, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

– Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

– Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

– Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

– Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα».

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (pics)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news