facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Τα τρένα ξανά στις ράγες: Λειτουργεί κανονικά το τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη — Σε δύο φάσεις η πλήρης ανάταξη του σιδηροδρόμου

Επανεκκίνηση για τον σιδηρόδρομο, καθώς τα τρένα επέστρεψαν στις ράγες για πρώτη φορά μετά τις κακοκαιρίες που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα. Το τμήμα Λάρισα-Θεσσαλονίκη του προαστιακού λειτούργησε κανονικά, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύνολο της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Μετα τις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που υπέστη το σιδηροδρομικό δίκτυο απο τις κακοκαιρίες Danial και Elias, τα τρένα επέστρεψαν στις ράγες.

«Eπιτέλους, πάμε κι εμείς στην ώρα μας, είναι όλα εντάξει, ασφαλέστερα και πάμε να ξαναμπούμε στο τρένο, όπως ήμασταν» λέει ένας επιβάτης.

Aφού παραδόθηκαν τα έργα αποκατάστασης, επαναλειτούργησε ο προαστιακός στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

 
Επαναλειτουργία σε δύο φάσεις

Η πλήρης ανάταξη του ελληνικού σιδηρόδρομου θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά με τα έργα προσωρινής αποκατάστασης του τμήματος Δομοκός – Μεζούρλο, σε μήκος 35 χιλιομέτρων, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα εμπορικά τρένα θα κινούνται σε μονή γραμμή στο υπό κατασκευή τμήμα και συγκεκριμένα στη γραμμή καθόδου, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα κέντρα μεταφοράς κοντέινερ σε Ικόνιο, Θριάσιο και Θεσσαλονίκη.

Για την οριστική αποκατάσταση της βασικής γραμμής και των κάθετων αξόνων στα τμήματα Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα, ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να οριστεί τον Μάρτιο με ορίζοντα αποκατάστασής τους 20 μήνες για τη βασική γραμμή και 7 με 8 μήνες για τους κάθετους άξονες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τρένα ξανά στις ράγες: Λειτουργεί κανονικά το τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη — Σε δύο φάσεις η πλήρης ανάταξη του σιδηροδρόμου"

«Αναπόφευκτη η έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ακόμη και αν σκοτωθούν χιλιάδες»

Είναι «αναπόφευκτη» η διεξαγωγή επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα, κάτω από το οποίο υπάρχει – σύμφωνα με την IDF – κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς και δαιδαλώδεις σήραγγες, δήλωσε  ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Γιόρα Άιλαντ, προκαλώντας αίσθηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, ο υποστράτηγος ε.α. Γιόρα Άιλαντ εξέφρασε την ελπίδα πως οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια τέτοια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού ακόμη και εάν στοίχιζε τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους. Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της CIA Μπιλ Μπερνς στο Ισραήλ, ο Άιλαντ είπε: «Ελπίζω πως θα του το εξήγησαν. Και αν υπάρχει βούληση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο (νοσοκομείο) Αλ Σίφα, που τη θεωρώ αναπόφευκτη, ελπίζω ο επικεφαλής της CIA να έλαβε μια εξήγηση γιατί είναι απαραίτητη και γιατί οι ΗΠΑ πρέπει τελικά να υποστηρίξουν μια τέτοια επιχείρηση, ακόμη κι αν στη συνέχεια υπάρξουν χιλιάδες πτώματα αμάχων στους δρόμους».

Οι ΗΠΑ «δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι η Γάζα δεν είναι Μοσούλη… Είναι η πιο καλά οχυρωμένη τοποθεσία στην ιστορία της ανθρωπότητας, με προηγμένη ιρανική τεχνολογία και επενδύσεις δισεκατομμυρίων», υποστήριξε, προσθέτοντας  πως το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: «Αυτό παθαίνουν όσοι ευθύνονται για σφαγές στο κράτος του Ισραήλ».

Στη Μέση Ανατολή, λέει ο Άιλαντ, ο σεβασμός κερδίζεται από εκείνους που «ξέρουν πώς να ασκήσουν εξουσία και δεν έχουν ενδοιασμούς να το κάνουν».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Άιλαντ αρνήθηκε να διαχωρίσει τα μέλη της Χαμάς από τους αμάχους στη Γάζα, στους οποίους καταλογίζει μερίδιο ευθύνης για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. «Η Γάζα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ναζιστικό κράτος, στο οποίο (η Χαμάς) κατάφερε να στρατολογήσει όλη την κοινωνία στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ. Σχεδόν κάθε σπίτι στη Γάζα διαθέτει καταπακτή που οδηγεί σε υπόγειες σήραγγες. Πρόκειται για ιδιωτικές κατοικίες. Όλοι οι διευθυντές νοσοκομείων και σχολείων είναι υπάλληλοι της Χαμάς… (Οι κάτοικοι της Γάζας) είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ηγεσία της (Χαμάς), όχι σε αντίθεση με αυτήν», ισχυρίστηκε.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αναπόφευκτη η έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ακόμη και αν σκοτωθούν χιλιάδες»"

Εξάρχεια: Μικροένταση και φωτιές σε κάδους μετά την πορεία για το Μετρό

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη πορεία κατά της κατασκευής σταθμού μετρό στην περιοχή και στο κόψιμο δένδρων στην πλατεία λόγω εργασιών για το Μετρό.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στις οδούς Μπενάκη και Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, ενώ μπήκαν και φωτιές σε κάδους και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Μικροένταση και φωτιές σε κάδους μετά την πορεία για το Μετρό"

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Δυο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ – Στη ΜΕΘ ένας εργαζόμενος

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τη διαρροή αμμωνίας σε επιχείρηση στου Ρέντη το μεσημέρι της Δευτέρας (06/11), με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική στο σημείο.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο 72χρονος τεχνικός του εργοστασίου στου Ρέντη και ο 41χρονος υπεύθυνος του εργοστασίου. Από την διαρροή ένας εργαζόμενος ανασύρθηκε λιπόθυμος, και μεταφέρθηκς στο νοσοκομείο Αττικός όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Αμέσως μετά το συμβάν σήμανε συνεργασμός στην Πυροσβεστική και στην περιοχή του Ρέντη μετέβησαν 17 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και 5 οχήματα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Δυο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ – Στη ΜΕΘ ένας εργαζόμενος"

Κως: Το λιμενικό σώμα εντόπισε 31 αλλοδαπούς

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις έναντι τουρκικές ακτές προς τη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» στην Κω.

Το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων ακινητοποίησε το πολυεστερικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 31 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κω από έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ένας άντρας από τους ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Το λιμενικό σώμα εντόπισε 31 αλλοδαπούς"

Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με σκόνη από την Αφρική – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, 7 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την εμφάνισή της θα κάνει ξανά η σκόνη από τη Σαχάρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με σκόνη από την Αφρική – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία"

Γαλλία: Αντιδράσεις για προσευχή μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο του Παρισίου – Πολιτική διαμάχη για «ισλαμοφοβία»

Μια μαζική προσευχή μουσουλμάνων η οποία έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, μαζί και πολιτική διαμάχη.

Συγκεκριμένα, ο Πρώην υπουργος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νοέλ Λενουάρ και βουλευτης του κυβερνώντος κόμματος ανάρτησε φωτογραφία στο X/Twitter από μαζική μουσουλμανική προσευχή στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ Ντε Γκωλ, την Κυριακή. 

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι κοσμικό κράτος και οι προσευχές απαγορεύονται χωρίς άδεια σε δημόσιους χώρους.

Το δε αεροδρόμιο είναι μεν ιδιωτικός χώρος αλλά χρειάζεται άδεια η οποία δεν δόθηκε στην προκειμένη περίπτωση. Στα αεροδρόμια διατηρούνται αίθουσες για θρησκευτικούς σκοπούς. 

Εξ’ου και οι σφοδρές αντιδράσεις για την φωτογραφία μέσα στο πλαίσιο έντασης, λόγω και του Μεσανατολικού. 

Υπενθυμίζεται ότι η εβραϊκή και αραβική κοινότητα της Γαλλίας είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. 

Ο Υπουργός Μεταφορών Clément Beaune κάλεσε «σε αυστηρότητα του σεβασμού των κανόνων».

«Τι κάνει ο πρόεδρος των αεροδρομίων Roissy Charles de Gaulle όταν το αεροδρόμιο του μετατρέπεται σε τζαμί; Η αλλαγή χρήσης (του αεροδρομίου) έχει επισημοποιηθεί;» γράφει η Λενουάρ στην ανάρτηση της που συνοδεύει τη φωτογραφία. 

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας Augustin de Romanet του αεροδρομίου απάντησε ότι «πρόκειται για πρώτη φορά (που συμβαίνει κάτι τέτοιο), η συνοριακή αστυνομία έχει λάβει εντολές να τις απαγορεύσει» ενώ υποσχέθηκε ότι η τελευταία «θα διπλασιάσει την επαγρύπνηση της».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Αντιδράσεις για προσευχή μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο του Παρισίου – Πολιτική διαμάχη για «ισλαμοφοβία»"

Δημοσκόπηση Alco: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Αγκάθι» για τους πολίτες η ακρίβεια

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα προβάδισμα 20,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει και άλλο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Apha.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 34,1%
ΣΥΡΙΖΑ 13,5%
ΠΑΣΟΚ 12,7%
ΚΚΕ 8,6%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,2%
ΝΙΚΗ 3,2%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,6%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,6%
ΜΕΡΑ25 1,8%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,5%

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό οι απαντήσεις είναι οι εξής:

Μητσοτάκης 37%
Κασσελακης 8%
Ανδρουλάκης 7%
Κουτσούμπας 6%
Βελόπουλος 4%
Νατσιός 2%
Κωνσταντοπούλου 1%
Κανένας 30%

Στην ερώτηση για το αν τα μέτρα για την ακρίβεια θα βοηθήσουν το 46% λέει καθόλου, το 33% λέει λίγο, το 14% αρκετά και μόλις το 2% λέει πολύ.

Στην ερώτηση για το αν θα χρειαστεί τα νοικοκυριά να περιορίσουν τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση το 40% λέει αρκετά, το 27% πολύ, το 17% λίγο και το 12% καθόλου, ενώ το 4% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 43% λέει αρκετά, το 30% πολύ, το 19% λίγο και το 7% καθόλου.

Στην ερώτηση πόσο θα λέγατε πως πιστεύετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών για αποκλιμάκωση των αυξήσεων τις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης το 52% λέει καθόλου, το 22% λίγο, το 17% αρκετά, το 3% πολύ.

Για την άνοδο των τιμών των ενοικίων και τις επιπτώσεις  το 72% λέει πως δεν είχε, το 27% μετακινήθηκε στο μικρότερο και οικονομικότερο χώρο και το 1% πως έκλεισε η επιχείρηση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Αγκάθι» για τους πολίτες η ακρίβεια"

Ο πόλεμος της χαρουπιάς στα Εξάρχεια: Δεν θα κοπούν δένδρα, λένε από το Μετρό - Η μελέτη δεν είναι σοβαρή, απαντά ο Δούκας

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην υπόθεση της κατασκευής του σταθμού Μετρού στα Εξάρχεια, καθώς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χάρης Δούκας ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «ήδη κόβονται δένδρα στην πλατεία» - κάτι που διεψεύστηκε από την Αττικό Μετρό - ενώ μιλώντας στο protothema.gr είπε ότι δεν θεωρεί «σοβαρή» την μελέτη για την μεταφύτευση και φοβάται ότι θα υπάρξουν πολλές απώλειες δένδρων, που «είναι ακόμα και 100 ετών», όπως τόνισε.

Πάντως, στελέχη της Αττικό Μετρό διαβεβαιώνουν ότι τα δέντρα που πρόκειται να μεταφυτευτούν από  Εξαρχεια  είναι χαρουπιές, πεύκα, σοφόρες, ακακίες, μουριές, πλατάνια και μία ελιά. Υπολογίζεται ότι 90 θα μεταφυτευτούν σε φυτώριο του Δήμου αθηναίων και περί τα 5 θα κοπούν καθώς είναι ξερά και γηρασμένα. Σημειώνουν δε ότι σήμερα ξεκίνησαν  οι εργασίες πρασίνου, προκειμένου να προχωρήσει το πρώτο στάδιο που είναι να γίνουν τα απαραίτητα κλαδέματα προκειμένου τα δέντρα να μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στα φυτώρια.

«Δεν κόπηκαν δέντρα», τόνιζαν εμφατικά τα ίδια στελέχη - προσέθεταν δε  ότι υπολογίζεται πως οι εργασίες πρασίνου θα χρειαστούν 15 με 20 μέρες εάν δεν υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής. 

Η ανάρτηση Δούκα:  
Σε συνομιλία που είχε το «Πρώτο Θέμα» με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, ο κ. Δούκας επανέλαβε ότι είναι υπέρ του Μετρό. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η μελέτη που έχει γίνει για την τύχη των δένδρων «δεν είναι σοβαρή» και δεν δίνει εγγυήσεις για την διάσωση και μεταφύτευσή τους σε μεταγενέστερο χρόνο στην περιοχή. «Μιλάμε για δένδρα 100 χρόνων, δεν είναι κάτι επουσιώδες, πρέπει να υπάρξει σοβαρή μελέτη για το θέμα», ανέφερε, ενώ είπε ότι έχει έλθει σε επαφή με γεωπόνους οι οποίοι του είπαν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. 

Τι έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης


Αναδημοσιεύοντας και σχολιάζοντας την ανάρτηση του νέου δημάρχου της Αθήνας (σ.σ. αναλαμβάνει καθήκοντα την Πρωτοχρονιά του 2024), ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Ο @h_doukas έκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα….πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος».

H ανάρτηση του Zhukov για τον Φάμελο του ΣΥΡΙΖΑ


Ο λογαριασμός Georghy Zhukov ανέβασε στο twitter την εξής ανάρτηση: 

Αττικό Μετρό: Κλαδεύονται και θα μεταφυτευτούν τα δέντρα της Πλατείας Εξαρχείων


Διευκρινίσεις για τα δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων μετά και τις αντιδρασεις πολιτών και φορέων δίνει η Ελληνικό Μετρό ΑΕ τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων που βρίσκονται εντός της Υφιστάμενης Εργοταξιακης περιφράξεις και προκειμένου να μεταφυτευτούν προσωρινά στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων

Εν συνεχεία τα δέντρα αυτά αφού δεχθούν τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες, θα μεταφυτευθούν από την Εταιρεία Ανάπλασης Α.Ε. σε χώρους πρασίνου πλησίον της εν λόγω πλατείας σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της Ανάπλασης Α.Ε.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Δήμου Αθηναίων και της εταιρείας ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε., πρόκειται για πρώτη φορά στην κατασκευή έργων Μετρό στην Ελλάδα, κατά την αρχική φάση έναρξης των εργασιών να φυτευτούν 2000 νέα δένδρα σε θέσεις που θα υποδείξει ο Δήμος Αθηναίων, επιπλέον αυτών που η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει υποχρέωση να φυτεύσει σύμφωνα με την εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου στο πλαίσιο αποκατάστασης της Πλατείας για τη διατήρηση του ισοζυγίου.

Όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, το Μετρό αποτελεί το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς για το περιβάλλον σε μεγαλουπόλεις. Όταν θα λειτουργήσει, θα εξυπηρετούνται 340.000 επιβάτες ημερησίως, 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ημέρα θα κυκλοφορούν στους δρόμους, 17.000 λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα ετησίως θα εκλύονται στην ατμόσφαιρα, 1.216 MWh ενέργειας θα εξοικονομούνται καθημερινά.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κατά τη σύνταξη των μελετών για τη δημοπράτηση των έργων που αφορούν τα επίπεδα οδού, δηλαδή τις αναπλάσεις των πλατειών, εντάσσει τις κατασκευές (είσοδο, ανελκυστήρα, φρέατα αερισμού, κλίμακες, κ.λ.π.) στην αρχική φιλοσοφία των πλατειών, με γνώμονα τον τοπιακό σχεδιασμό, διατηρώντας τα κυρίαρχα στοιχεία τους, όπως παιδικές χαρές, σιντριβάνια, αγάλματα/προτομές και βεβαίως το πράσινο αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και εκσυγχρονίζοντας το σύνολο του εξοπλισμού. Σέβεται δηλαδή τον αρχικό σχεδιασμό και τον εμπλουτίζει με τις απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα της υπόγειας παρουσίας σταθμού μετρό. Για την πλατεία Εξαρχείων οι απολήξεις αυτές καταλαμβάνουν αρκετά λιγότερο από το 10% της επιφάνειας της πλατείας. Συγκεκριμένα στο σταθμό «Εξάρχεια» η επιφάνεια των εγκαταστάσεων Μετρό (σκάλες, ασανσέρ, φρεάτια εξαερισμού, κ.λ.π.) θα είναι 243,00 μ2 από τα 2.984 μ2 της πλατείας.

Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το έργο κράτησε ιδιαίτερα μακρύ χρονικό διάστημα συνολικά οκτώ μήνες και ότι κατά το διάστημα αυτής δεν υποβλήθηκε Οποιαδήποτε αντίρρηση για την Κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων.


eksarxeia-8

eksarxeia-7

eksarxeia-6

eksarxeia-5

eksarxeia-4

eksarxeia-2

eksarxeia-1

eksarxeia-3

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο πόλεμος της χαρουπιάς στα Εξάρχεια: Δεν θα κοπούν δένδρα, λένε από το Μετρό - Η μελέτη δεν είναι σοβαρή, απαντά ο Δούκας"

Σαρδέλες βγήκαν στην στεριά σε Άνδρο και στο λιμάνι του Κουφονησίου

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο φαινόμενο ήρθαν οι κάτοικοι της Άνδρου, καθώς αντίκρυσαν εκατοντάδες σαρδέλες που είχαν βγει στη στεριά.

Όπως σημειώνει το cyclades24.gr, οι σαρδέλες βγήκαν στην στεριά, επειδή τις κυνήγησαν μεγαλύτερα ψάρια.

Το περιστατικό συνέβη στο λιμάνι του Κορθίου στην Άνδρο.

 

Σαρδέλες πηδούν έξω από το νερό στο λιμάνι του Κουφονησίου

Έκπληκτοι οι κάτοικοι του Κουφονησίου, είδαν το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες σαρδέλες να έχουν κατακλύσει το λιμάνι του νησιού και να πηδούν ακόμη και έξω από το νερό, με όσους βρέθηκαν στο σημείο να τις μαζεύουν με απόχες ακόμη και με τα χέρια.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok καταγράφει την περίεργη συμπεριφορά των ψαριών.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρδέλες βγήκαν στην στεριά σε Άνδρο και στο λιμάνι του Κουφονησίου"

Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: Συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση για τις υποθέσεις των υποκλοπών και των Τεμπών

Σχεδόν μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με τον ομόλογό του, του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του, στη Βουλή, το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και ο διάλογός τους αφορούσε το θέμα των υποκλοπών και επικεντρώθηκε στην πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων για τον ορισμό των μελών της ΑΔΑΕ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον κ. Κασσελάκη, που παρατήρησε ότι «δεν σεβάστηκαν τα 3/5».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων Αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι κύριοι Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: Συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση για τις υποθέσεις των υποκλοπών και των Τεμπών"

ΑΑΔΕ: Ούτε τέλος επιτηδεύματος δεν πληρώνουν 75.000 επιχειρηματίες!

Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΑΑΔΕ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταδεικνύουν ότι λόγω της φοροδιαφυγής, ο μέσος μισθωτός στην Ελλάδα πληρώνει μεγαλύτερο φόρο ετησίως στο κράτος από το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εισοδήματα αμιγώς από το ελεύθερο επάγγελμα.

Παράλληλα και πάλι λόγω του προβλήματος της φοροδιαφυγής, η συνεισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα στον προϋπολογισμό είναι το 2,1% των εσόδων ενώ στην ΕΕ και την ευρωζώνη το 5,2%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΑΑΔΕ και του ΓΛΚ, το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό.

Επιπλέον:

- Από τους 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες, οι 500.000 περίπου έχουν εισοδήματα μόνο από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος ενώ οι 250.000 έχουν εισοδήματα και από μισθούς / συντάξεις. Το 54% των αμιγώς ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν μηδενικό εισόδημα, ενώ το 85% αυτών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ. Ο μέσος φόρος εισοδήματος που εισπράττει το κράτος από αυτό το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών -δηλαδή 425.000 ελ. επαγγελματίες- είναι 217 ευρώ ετησίως, ποσό που ανεβαίνει στα 867 ευρώ με το τέλος επιτηδεύματος.

Από την άλλη πλευρά, το μέσο φορολογητέο εισόδημα για 3,5 εκατομμύρια μισθωτούς είναι 12.300 ευρώ ετησίως και ο μέσος φόρος που καλούνται να καταβάλλουν είναι 1.160 ευρώ. Αντίστοιχα οι συνταξιούχοι πληρώνουν κατά μέσο όρο 847 ευρώ φόρο εισοδήματος.

- Το 37 % των αυτοαπασχολούμενων (272.000) πληρώνουν μηδενικό φόρο εισοδήματος. Από αυτούς οι 75.000 (10%) δεν πληρώνουν ούτε το τέλος επιτηδεύματος, άρα έχουν μηδενική συμμετοχή στα άμεσα φορολογικά έσοδα και οι υπόλοιποι 197.000 (27% του συνόλου) πληρώνουν μόνο το τέλος επιτηδεύματος.

- Είναι ενδεικτικό ότι 21.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τα όρια του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (2.400 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 3.600 ευρώ για ζευγάρι κ.λπ.) και έτσι τελικά εισπράττουν μηνιαίως τουλάχιστον 200 ευρώ μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

- Το 4% των αυτοαπασχολούμενων πληρώνει το 50% των φόρων στη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενων. Δηλαδή όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματά τους σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος στις πλάτες τους. Αυτό σημαίνει πως αν διαιωνιστεί το σημερινό σύστημα, ενισχύει και τις αδικίες μέσα στους ίδιους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

- Και πάλι λόγω του προβλήματος της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία (https://taxation-customs.ec.europa.eu/taxation-1/economic-analysis-taxation/data-taxation-trends_en), τα έσοδα από τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών το 2021 αντιστοιχούσαν στο 0,8% του ΑΕΠ, έναντι 2,1% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.

Επιπλέον, η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών στη χώρα μας αντιστοιχεί στο 2,1% των συνολικών φορολογικών εσόδων, έναντι 5,2% στην ευρωζώνη.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει από τους επαγγελματίες λιγότερα από τα μισά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

- Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα σε αναλογία με τους απασχολούμενους είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με την ΕΕ (η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα είναι 27%, υπερδιπλάσια σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 13%), η εικόνα για τη χώρα μας επιδεινώνεται.

Με άλλα λόγια, το ελληνικό κράτος εισπράττει από τους ελεύθερους επαγγελματίες το ένα τέταρτο του φόρου εισοδήματος που εισπράττουν οι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ από τη συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων.

ΤΟ ΑΠOΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Με τη μεταρρύθμιση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών, τα έσοδα του Δημοσίου από τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών θα διαμορφωθούν στο 1,1-1,2% του ΑΕΠ, από 0,8% που είναι σήμερα. Δηλαδή με την εφαρμογή των προβλέψεων του νομοσχεδίου, τα έσοδα του κράτος αυξάνονται χωρίς σε καμία περίπτωση η συνεισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών να πλησιάζει το 2,1% του ΑΕΠ, που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ.

Σήμερα το 47% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει φόρο έως 1.000 ευρώ τον χρόνο και το 27% πληρώνει από 1.000-3.000 ευρώ. Με το νέο σύστημα, η κατάσταση αλλάζει: μέχρι 1.000 ευρώ θα πληρώνει το 17% και το 54% (διπλάσιοι σε σχέση με πριν) θα πληρώνουν 1.000-3.000 ευρώ. Επομένως όσοι δεν πλήρωναν τίποτα ή πλήρωναν ελάχιστα σε σχέση με τα εισοδήματά τους, θα πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισημαίνεται ότι πρέπει να αποφασίσουμε ως κοινωνία αν μας εκφράζει το σημερινό σύστημα, που είναι κατάφωρα άδικο, ή θέλουμε να το διορθώσουμε στην κατεύθυνση ενός πιο δίκαιου συστήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους αλλά και τους ίδιους τους ελεύθερους επαγγελματίες μεταξύ τους.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Βασικός κανόνας του νέου συστήματος είναι ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορεί πλέον να φορολογούνται για εισόδημα κατώτερο από εκείνο του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Δηλαδή τα ποσά που υποχρεωτικά θα δηλώνουν πλέον ως έσοδα δεν μπορεί να υπολείπονται των 10.920 ευρώ/έτος (με ορισμένες εξαιρέσεις που αναλύονται παρακάτω), όσα δηλαδή δηλώνει και ο μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Θεσπίζεται επομένως το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής, το οποίο και αντανακλά την ελάχιστη αξία της προσωπικής εργασίας του αυτοαπασχολούμενου στην επιχείρησή του.

Το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής είναι μαχητό. Δηλαδή μπορεί να αμφισβητηθεί από τον φορολογούμενο, εφόσον μπορεί να αποδείξει με βάση πραγματικά στοιχεία (λόγοι ανωτέρας βίας, στρατιωτική θητεία, νοσηλεία, κ.λπ.) ότι τα κέρδη του ήταν λιγότερα.

Για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης προβλέπεται μείωση της ελάχιστης αμοιβής σε αρκετές περιπτώσεις. Για παράδειγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 80% (μείωση 50%) και σε εκείνους που ασκούν δραστηριότητα και έχουν την κύρια κατοικία τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους (επίσης μείωση 50%). Τονίζεται ότι σε επαγγελματίες με νεοσύστατη επιχειρηματική δραστηριότητα παρέχεται πλήρης απαλλαγή από το νέο σύστημα για τα τρία πρώτα χρόνια, μείωση κατά 67% τον τέταρτο και 33% τον πέμπτο. Επομένως, όπως φαίνεται και στα παραδείγματα, θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις νέων επαγγελματιών που θα πληρώσουν λιγότερα με το νέο σύστημα σε σχέση με το έως σήμερα υφιστάμενο.

Επίσης, από την άλλη πλευρά, το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του τεκμηρίου της ελάχιστης αμοιβής σε συνάρτηση με τον τζίρο, τον αριθμό των υπαλλήλων και την παλαιότητα της δραστηριότητας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ακολουθούν παραδείγματα εφαρμογής του νέου συστήματος:

1) Ασφαλιστής με έναρξη το 2006 και τζίρο 52.699€, δήλωνε μηδενικά κέρδη, είχε μηδενικό φόρο και πλήρωνε τέλος επιτηδεύματος 1.250€. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το φορολογητέο του εισόδημα προσδιορίζεται σε 15.011€ (14.196 + 815 € λόγω 10% μισθοδοσίας) και ο φόρος του σε 2.002€. (+752€).

2) Ελ. Επαγγελματίας με κατάστημα ηλεκτρικών, έναρξη το 1992 και τζίρο 51.215€, δήλωνε κέρδη 4.156€, πλήρωνε φόρο 374€ και τέλος επιτηδεύματος 650€. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το φορολογητέο του εισόδημα προσδιορίζεται σε 14.196€ και ο φόρος του σε 1.823€ (+799€).

3) Επιχειρηματίας με τουριστικά, έναρξη το 2000 και τζίρο 55.776 €, δήλωνε 4.163 €, πλήρωνε φόρο 375 € και τέλος επιτηδεύματος 650€. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το φορολογητέο του εισόδημα προσδιορίζεται σε 14.196€ και ο φόρος του σε 1.823€ (+798€).

4) Αρτοποιός με έναρξη το 2006 και τζίρο 59.737€, δήλωνε μηδενικά κέρδη, είχε μηδενικό φόρο και πλήρωνε 650€ τέλος επιτηδεύματος. Με το νέο σύστημα, το φορολογητέο του εισόδημα προσδιορίζεται σε 15.393€ (14.196 + 1.196 € λόγω 10% μισθοδοσίας) και ο φόρος του σε 2.086 € (+1.436€).

5) Δικηγόρος με έναρξη το 2012 και τζίρο 22.326€, δήλωνε κέρδη 17.691€, πλήρωνε φόρο 2.592€ και τέλος επιτηδεύματος 650€. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το φορολογητέο του εισόδημα παραμένει στα 17.691€ και ο φόρος του θα είναι 2.592€. Ο εν λόγω φορολογούμενος θα έχει μείωση 650€ (απαλλάσσεται σταδιακά από το τέλος επιτηδεύματος).

6) Ελαιοχρωματιστής με έναρξη το 2007 και τζίρο 43.458€, δήλωνε κέρδη 4.859€, πλήρωνε φόρο 438€ και τέλος επιτηδεύματος 650€. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 19.165 € (14.196 + 35% προσαύξηση ΚΑΔ) και ο φόρος του σε 2.916€ (+1.828€).

7) Νέος δικηγόρος με έναρξη το 2022 με τζίρο 17.140€ δήλωνε κέρδη 5.548€ και είχε φόρο 499€, ενώ δεν είναι υπόχρεος τέλους επιτηδεύματος. Με το νέο σύστημα, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 10.920€ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τα έτη 2023 και 2024 (2ο και 3ο έτος λειτουργίας), επομένως, θα έχει μείωση φόρου για τα δύο επόμενα έτη. Το έτος 2025 (4ο έτος λειτουργίας) θα πληρώσει το 33% του αναλογούντος φόρου, δηλαδή 364€. Το έτος 2026 (5ο έτος λειτουργίας), ο φόρος του θα ανέλθει σε 738€ (67% του αναλογούντος φόρου), ενώ από το έτος 2027 (6ο έτος λειτουργίας) κ.ε. ο φόρος θα ανέλθει σε 1.102€.

8) Νέος επιχειρηματίας στον χώρο του λιανικού εμπορίου καφέ με έναρξη το 2022 με τζίρο 28.253€ και υπάλληλο δήλωνε κέρδη 0€ και είχε μηδενικό φόρο και τέλος επιτηδεύματος. Με το νέο σύστημα, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 11.716€ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τα έτη 2023 και 2024 (2ο και 3ο έτος λειτουργίας). Το έτος 2025 (4ο έτος λειτουργίας) θα πληρώσει το 33% του αναλογούντος φόρου, δηλαδή 422€. Το έτος 2026 (5ο έτος λειτουργίας), ο φόρος του θα ανέλθει σε 856€ (67% του αναλογούντος φόρου), ενώ από το έτος 2027 (6ο έτος λειτουργίας) κ.ε. ο φόρος θα ανέλθει σε 1.278€.

9) Υδραυλικός με έναρξη το 2009 και τζίρο 40.510€ δήλωνε κέρδη 6.155€, είχε μηδενικό φόρο και δεν ήταν υπόχρεος τέλους επιτηδεύματος. Είναι δικαιούχος μείωσης 50% λόγω κατοικίας σε νησί κάτω των 3.100 κατοίκων ή σε χωριό κάτω των 500 κατοίκων. Με το νέο σύστημα το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 7.290€ (14.196 + 383 λόγω μισθοδοτικού κόστους - 50% λόγω κατοικίας) και ο φόρος του σε 656€.

10) Ξυλουργός με έναρξη το 1997 και τζίρο 24.591€ σε χωριό μικρότερο των 500 κατοίκων, δήλωνε κέρδη 3.404€, πλήρωνε φόρο 306€ και τέλος επιτηδεύματος 0€. Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 7.098€ (50% του 14.196) και ο φόρος του σε 639€ (+332€).

* Οι φόροι που αναφέρονται στα παραδείγματα εφαρμογής του νέου συστήματος δεν περιλαμβάνουν το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο μειώνεται από το 2024 και καταργείται στη συνέχεια.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Ούτε τέλος επιτηδεύματος δεν πληρώνουν 75.000 επιχειρηματίες!"

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι αρχηγός αριστερού κόμματος» λέει εσωκομματική τάση

Δριμύ κατηγορώ με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει η Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ).

Η τάση αυτή, που εντάσσεται στην ευρύτερη ομάδα της «Ομπρέλας», δηλαδή μιάς από τις πτέρυγες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για μεταμόρφωση του κόμματος σε κεντροδεξιό, γεγονός που χαρακτηρίζει «τερατογένεση».

Επιπλέον ζητά «να συζητηθούν πρώτα και κύρια με αφορμή τις “διαγραφές” οι παραβιάσεις των Αρχών λειτουργίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα του» κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στρέφει τα βέλη της ονομαστικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και καταλήγει: «Κόμμα της Αριστεράς με αρχηγό τον Κασσελάκη δεν είναι αριστερό κόμμα, ούτε ο Κασσελάκης μπορεί να είναι αρχηγός σε κόμμα της Αριστεράς. Ο κύβος ερρίφθη!».

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Για τον Στέφανο Κασσελάκη:
  • «…Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κρίση του κόμματος αντί να ανακοπεί οξύνθηκε στο μέγιστο βαθμό. Ο νέος Πρόεδρος και η ομάδα που τον περιέβαλε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν  την ηγεσία, αποδύθηκαν σε έναν αγώνα κατεδάφισης των αξιακών, προγραμματικών και καταστατικών Αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο χαρακτήρας και η ταυτότητα  του κόμματος λοιδορούνται και αμφισβητούνται από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να είναι οι πιο μαχητικοί υπερασπιστές τους, από τον Πρόεδρο και την ηγετική ομάδα…».
  • «Η ηγεσία Κασσελάκη, αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά προχώρησε σε αλλαγές στην εκπροσώπηση του κόμματος και στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 
    Ο Στ. Κασσελάκης στην ομιλία του στον ΣΕΒ αλλοίωσε ουσιωδώς την ταυτότητα του κόμματος, στρέφοντάς το σε μια νεοφιλελεύθερη φιλοκαπιταλιστική κατεύθυνση. Στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τοποθετήθηκε στην αρχή μονομερώς υπέρ του Ισραήλ και του Νετανιάχου και στη συνέχεια παρά τη λεκτική διόρθωση πλευρών αυτής της τοποθέτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κεντρικό επίπεδο απέχει από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις  και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια Αριστερά, κάτι που συνιστά όνειδος στην ιστορία αυτού του πολιτικού χώρου».
  • «Η δημοκρατική λειτουργία και τα όργανα του κόμματος χαρακτηρίζονται περιττά και μη αναγκαία από το νέο Πρόεδρο και στη θέση τους προβάλλεται η επικίνδυνη λαϊκιστική  ιδέα της “αδιαμεσολάβητης σχέσης” με το λαό…». 
Για τον Αλέξη Τσίπρα
  • «Τονίζουμε τις μεγάλες ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα για τις αρνητικές και καταστροφικές  αυτές  εξελίξεις.  Για τις λανθασμένες  επιλογές του  που εμπέδωσαν τον αρχηγισμό, την αντιδημοκρατική λειτουργία και τον άνευ όρων κυβερνητισμό στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ιδεολογικά και πολιτικά ασπόνδυλη διεύρυνση «από τα πάνω» και με κατεύθυνση προς το κέντρο και τη δεξιά. Για όλα αυτά που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή, αλλά, ταυτόχρονα, επέτρεψαν την εμφάνιση και την εξάπλωση παρακμιακών και εκφυλιστικών φαινομένων».
Για τα «τρολ» και τις διαγραφές
  • «Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτή την  πρωτοφανή απόπειρα βίαιης μετάλλαξης των βασικών χαρακτηριστικών ενός αριστερού κόμματος, αντιμετωπίστηκαν με απίστευτη χυδαιότητα από ένα στρατό νεοαυριανίστικων  τρολ- υβριστών  στο διαδίκτυο και με διοικητικό αυταρχισμό από την ηγεσία Κασσελάκη.
  • Με την αντικαταστατική απειλή  των διαγραφών και μάλιστα από το εξωτερικό, απέναντι σε τέσσερα ιστορικά στελέχη του κόμματος, ο Στ. Κασσελάκης, ξεπέρασε τα όρια και  έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και το γεγονός ότι με την πολιτική του ανεπάρκεια και το είδος της πολιτικής που πρεσβεύει αυτός και η ομάδα του αποτελούν μέγιστη απειλή για την πολιτική φυσιογνωμία  και την ενότητα του κόμματος. Ο κατηγορούμενος με απύθμενο θράσος μεταμορφώθηκε σε κατήγορο και σε διώκτη στελεχών ταυτισμένων με την ίδρυση και την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Για μια ακόμη φορά διακηρύσσουμε:

–  “Ενότητα” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έξω από το πλαίσιο των αξιών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συνιστά αιτία διάσπασης.

– “Κόμμα της Αριστεράς με αρχηγό τον Κασσελάκη δεν είναι αριστερό κόμμα, ούτε ο Κασσελάκης μπορεί να είναι αρχηγός σε κόμμα της Αριστεράς. Ο κύβος ερρίφθη!”.

Το πραξικόπημα που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρακμή, τον εκφυλισμό και τη γελοιοποίηση δεν γίνεται πλέον ανεκτό. Κανείς δεν είναι σε θέση να σβήσει την παρουσία και τη φωνή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κοινωνία και στην πολιτική».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι αρχηγός αριστερού κόμματος» λέει εσωκομματική τάση"

Πάτρα: Αγοράκι 3,5 ετών κατάπιε σκόνη από πυροσβεστήρα σε παιδικό σταθμό-Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε άμεσα

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ σε περιστατικό εισπνοής σκόνης από πυροσβεστήρα για έναν 3,5 σε παιδικό σταθμό της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το tempo24.news το παιδάκι περιεργαζόταν πυροσβεστήρα που βρίσκεται στον σταθμό, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός να λειτουργήσει και να εισπνεύσει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σκόνη.

Το παιδάκι εξετάστηκε από διασώστη του ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα στο σημείο, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί. Πάντως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Αγοράκι 3,5 ετών κατάπιε σκόνη από πυροσβεστήρα σε παιδικό σταθμό-Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε άμεσα"

ΣτΕ: «Όχι» στα αναδρομικά των βουλευτών – Ποιοι είχαν προσφύγει

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα με τα οποία βουλευτές ζητούσαν οι αποδοχές τους να φτάσουν στο ύψος των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων για το διάστημα 20.2.2008 έως 30.9.2009.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει βουλευτές και χήρες βουλευτών και ζητούσαν να τους καταβληθεί για το επίμαχο διάστημα η διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης που ελάμβαναν και των νέων αυξημένων αποδοχών (νόμος 3691/2008) των «ανωτάτων δικαστικών λειτουργών» (προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου) για το επίμαχο διάστημα, ωστόσο το Συμβουλίου της Επικρατείας έβαλε «μπλόκο».

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με μία εκ των αποφάσεων της ( υπ´ αριθμόν απόφαση 1959/2023 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας) έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου, με την οποία είχε επικυρωθεί απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που είχε δεχθεί αγωγή πρώην βουλευτή και είχε αναγνωρίσει υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει σ’ αυτόν αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη λόγω μη αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσής του σύμφωνα με το θεσπισθέν με τον ν. 3691/2008 ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του Δημοσίου και έκρινε ότι είναι μη νόμιμη η παραδοχή του Εφετείου ότι έπρεπε να αυξηθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις στο ύψος των αποδοχών του προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία μάλιστα ισχύει και για το μέλλον.

Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του βουλευτή και έκαναν δεκτή την έφεση του Δημοσίου, εξαφανίζοντας την πρωτόδικη απόφαση, που αναγνώρισε στον βουλευτή ότι το Δημόσιο πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 75.110 ευρώ και επιδίκασαν στον πρώην βουλευτή τη δικαστική δαπάνη του Δημοσίου ύψους 460 ευρώ.

Αναλυτικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ (με την ίδια σύνθεση) απέρριψε αναιρέσεις κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου, των βουλευτών (μερικοί εξ’ αυτών έχουν αποβιώσει): Δημητρίου Τσαντούλα (ΝΔ Πρέβεζας), Πέτρου Κατσιλίερη (ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας), Ηλία Παπαηλία (ΠΑΣΟΚ Αττικής), Κωνσταντίνος Καραμπίνας (ΝΔ Άρτας), Αντώνης Καρπούζος (ΚΙΝΑΛ Δυτικής Αττικής), Παναγιώτης Αδρακτάς (ΝΔ Ηλείας), Πέτρου Τατούλη (ΝΔ Αρκαδίας) και της χήρας του Θεόδωρου Κατσίκη, βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ και παλιότερα της ΔΗΑΝΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Όχι» στα αναδρομικά των βουλευτών – Ποιοι είχαν προσφύγει"

Νέα φωτιά στην Εύβοια: Συνελήφθη άνδρας που έβαλε την πυρκαγιά στη Δάφνη

Στη σύλληψη ενός άνδρα που προκάλεσε τη φωτιά στη Δάφνη Αυλωναρίου προχώρησε πριν από λίγο η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr ο άνδρας κλάδευε και πήγε να κάψει τα κλαδιά με αποτέλεσμα να προκαλέσει πυρκαγιά στο χωριό Δάφνη κοντά στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Αυτή την ώρα οδηγείτε στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες και υδροφόρες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. 

Η φωτιά καίει εντός του οικισμού στη Δάφνη Αυλωναρίου και κινείται προς το χωριό Λοφίσκος και η εικόνα είναι καλύτερη. 

«Στην περιοχή ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι», είπε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Αυλώνος, Γιώργος Κότσαρης.

Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στη Δάφνη Αυλωναρίου
 

 

  

 

evima 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα φωτιά στην Εύβοια: Συνελήφθη άνδρας που έβαλε την πυρκαγιά στη Δάφνη"

«Δεν υπάρχει λόγος να ζω άλλο και να βασανίζω τους γονείς μου» – Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 23χρονης που έπεσε στο κενό στην Πάτρα

Αυτοχειρία ήταν ο θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας από την Πτολεμαΐδα, το Σάββατο 4/11/2023 το απόγευμα, στην Πάτρα.

Τα μηνύματα που βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό της κοπέλας επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση των υπευθύνων της ΕΛΑΣ ότι η 23χρονη «βούτηξε» από τον 5ο όροφο του διαμερίσματός της στην πολυκατοικία, όπου διέμενε, στην οδό Χαραλάμπη και Καρατζά στα Ψηλά Αλώνια.

Ανδρες της Ασφάλειας και του Β’ ΑΤ, μόλις ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στον χώρο και αφού, οι γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν τον ακαριαίο θάνατο της κοπέλας, μπήκαν με τη βοήθεια κλειδαρά στο διαμέρισμά της.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου της Δευτέρας», βρήκαν τρία κουτιά με αντικαταθλιπτικά χάπια, αλλά αυτό που πιστοποίησε την αυτοκτονία ήταν τα μηνύματα της κοπέλας στο viber και στο messenger σε δικά της πρόσωπα.
«Δεν υπάρχει λόγος να ζω άλλο και να βασανίζω τους γονείς μου, αφού δεν μπορώ να γίνω καλάΔεν υπάρχει λόγος να χαλάνε άλλα λεφτά χωρίς λόγο…» ήταν ένα από τα τραγικά μηνύματα.

Η κοπέλα, όπως έλεγε ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ στην «ΠτΔ», αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και δυστυχώς σε μια έξαρση πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της μ’ αυτό τον τραγικό τρόπο, πηδώντας στο κενό από τον 5ο όροφο…

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας, σοκαρισμένοι, αντίκρισαν την κοπέλα χωρίς τις αισθήσεις της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, ενημέρωσαν άμεσα ΕΛΑΣ και ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.

Λίγη ώρα μετά, αστυνομικός ενημέρωσε τους εμβρόντητους γονείς της φοιτήτριας για το συμβάν.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν υπάρχει λόγος να ζω άλλο και να βασανίζω τους γονείς μου» – Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 23χρονης που έπεσε στο κενό στην Πάτρα"

Ρέντη: Διαρροή αμμωνίας σε επιχείρηση - Ένα άτομο διασωληνωμένο στο Αττικό

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για επιχείρηση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την αντιμετώπιση διαρροής αμμωνίας, από κύκλωμα ψύξης, σε χώρο επιχείρησης επί της Λεωφ. Κηφισού, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 17 πυροσβέστες με ειδική ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και 5 οχήματα.

Μάλιστα ως αποτέλεσμα της διαρροής αμμωνίας, ΕΚΑΒ παρέλαβε ένα άτομο δίχως τις αισθήσεις τους και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που πιθανόν είναι εργαζόμενος στον χώρο. 

Τα εργοστάσια χρησιμοποιούν την αμμωνία για βαθιά κατάψυξη στα ψυγεία τους. Η χρήση της είναι νόμιμη, παρότι τα καινούρια χρησιμοποιούν φρέον, που είναι υγρό υπό πίεση και όταν απελευθερωθεί, μετατρέπεται σε αέριο, ενώ θεωρείται πολύ τοξικό. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέντη: Διαρροή αμμωνίας σε επιχείρηση - Ένα άτομο διασωληνωμένο στο Αττικό"

Έφτασε στην Αίγυπτο το C-130 με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για τη Γάζα

Έφτασε στην Αίγυπτο στο αεροδρόμιο El Arish το C-130 με φορτίο ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας για άμαχους της Γάζας. Η βοήθεια συγκεντρώθηκε με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας.

Η αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας, περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε από το υπουργείο Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Δείτε τις αναρτήσεις 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτασε στην Αίγυπτο το C-130 με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για τη Γάζα"

Βόλος: Χτύπησαν γιατρό στο κεφάλι με κινητό-Εφημερία τρόμου στο Νοσοκομείο

Για εφημερίες του τρόμου, κάνουν λόγο γιατροί και νοσηλευτές, καθώς πληθαίνουν κρούσματα επιθέσεων, από ασθενείς και συνοδούς.

Νέα επίθεση, είχαμε αυτή τη φορά, στο Νοσοκομείο του Βόλου. Θύμα ένας χειρουργός , που χθες βράδυ δέχτηκε επίθεση από πατέρα ενός μικρού παιδιού. Μέσα στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, “μπουκάρανε” στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέκα Ρομά , συγγενείς ενός παιδιού που είχε κοπεί στο χέρι. 

Αμέσως παρέλαβε το παιδί χειρουργός και η εξέταση διεξαγόταν σε ένα κλίμα έντασης με τους συγγενείς του παιδιού να φωνάζουν και να προκαλούν χάος με υστερίες . 

Οταν ο χειρουργός τους είπε πως θα κληθεί παιδίατρος, ξαφνικά προκλήθηκε πανικός , από τους συγγενείς που κατάλαβαν πως  γιατρός θα “παρατούσε” το παιδί. 

Στην προσπάθειά του να εξηγήσει ο χειρουργός τι θα ακολουθήσει , χτυπήθηκε με κινητό στο κεφάλι. “Φωνάζω, ουρλιάζω και κανείς δεν ακούει. Η είσοδος που οδηγεί στο Τμήμα Επειγόντων ήταν αφύλακτη και δεν υπήρχε σεκιουριτάς. 

Η εταιρεία σεκιούριτι φυλά το πάρκινγκ του Νοσοκομείου και όχι εμάς που κάνουμε εφημερίες τρόμου. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ένα ξέφραγο αμπέλι. 

Ο χειρουργός από το Τμήμα μου είναι καλά , αλλά ο καθένα μπορεί να καταλάβει τι ζούμε. Μέσα στο Νοσοκομείο μπουκάρει ο καθένας και κάνει ότι θέλει. 

Ας έρθουν να εργαστούν στις συνθήκες που εργαζόμαστε εμείς”, δήλωσε στα gegonota.news ο διευθυντής του Τμήματος γιατρός κ. Καραμέτος.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Χτύπησαν γιατρό στο κεφάλι με κινητό-Εφημερία τρόμου στο Νοσοκομείο"

Απολύθηκε από το Δημόσιο ογκολόγος του Θεαγένειου – Κατηγορείται ότι έπαιρνε λεφτά από ασθενείς για αντικαρκινικά που χορηγούνται δωρεάν

Απολύθηκε από το Δημόσιο ογκολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που καταγγέλθηκε από καρκινοπαθείς για περιπτώσεις απάτης και χρηματισμού. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου είχαν απευθυνθεί με μηνύσεις ασθενείς του. Η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατά πληροφορίες, ο γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για αντικαρκινικά φάρμακα που χορηγούνται δωρεάν, ενώ, φέρεται να υποσχόταν – με το αζημίωτο – ότι είναι σε θέση να τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες, δίνοντάς τους ελπίδες ίασης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύθηκε από το Δημόσιο ογκολόγος του Θεαγένειου – Κατηγορείται ότι έπαιρνε λεφτά από ασθενείς για αντικαρκινικά που χορηγούνται δωρεάν"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικό όρο η 28χρονη για τις μολότοφ στο ΑΠΘ

Ελεύθερη, με περιοριστικό όρο, αφέθηκε η 28χρονη που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρέθηκε σακίδιο με επτά αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Καθώς μέσα στο σακίδιο υπήρχε η αστυνομική της ταυτότητα, κατέστη κατηγορούμενη και συνελήφθη από αστυνομικούς την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της. Εις βάρος της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της ανακρίτριας, η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει τις προηγούμενες μέρες το σακίδιο, στη διάρκεια φοιτητικού πάρτι στο Πανεπιστήμιο. Κατά πληροφορίες, δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο του σακιδίου και συγκεκριμένα για τις μολότοφ, την κατοχή των οποίων δεν αποδέχθηκε.

Όσον αφορά αντικείμενα που είχε στο σπίτι της, όπως σπρέι πιπεριού, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, πλαστικά δεματικά (tie wrap), σπρέι διαφορετικών χρωμάτων και συσκευασίες φαρμακευτικής πόσιμης γέλης, φέρεται να υποστήριξε ότι επειδή συμμετέχει σε φοιτητικές πορείες τα κατείχε για λόγους ατομικής προστασίας.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση και την παραπομπή της σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές σε ένδειξη συμπαράστασης προς την 28χρονη.

ΑΠΕ/ protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικό όρο η 28χρονη για τις μολότοφ στο ΑΠΘ"

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών – Δείτε τι δήλωσαν

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021) δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πρόκειται για 1.034 δηλώσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών, οι οποίες θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 10:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πόθεν έσχες δίνονται στην δημοσιότητα ενώ είναι ακόμα ανέλεγκτα από τους ορκωτούς λογιστές, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις των βουλευτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2023 (τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο), ούτε του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτό είναι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 35.842,32 ευρώ και εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο 33.993,93 ευρώ δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης που κατέθεσε για το 2022 και αφορά την χρήση του 2021.

Επίσης έχει εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα 3.692,42 ευρώ όπως και εισόδημα από ακίνητα, 12.710 ευρώ αλλά και ένα επιπλέον εισόδημα 1.500.000 από διάθεση περιουσιακών στοιχείων.

Οι καταθέσεις του πρωθυπουργού ωστόσο ανέρχονται συνολικά σε 1.291.130 ευρώ ενώ διαθέτει μετοχές στην εφημερίδα «Κήρυκα Χανίων» της τάξης των 383.967 ευρώ. Όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις του πρωθυπουργού αυτές είναι 164.796 εκ των οποίων όμως τα 150.000 είναι δάνειο από την αδελφή του Αλεξάνδρα Gourdain.

Από την πλευρά της η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνει εισόδημα 173.823 ευρώ από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, άλλα 141.176 ευρώ από διάθεση περιουσιακών στοιχείων και 34.000 ευρώ από ακίνητα. Οι καταθέσεις της ανέρχονται σε 744.390 ευρώ ενώ συμμετέχει σε δύο εταιρικά σχήματα με κεφάλαιο εισφοράς 10.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η κα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έχει δανειακές οφειλές της τάξης των 872.845 ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank. Τέλος το ζεύγος Μητσοτάκη δηλώνει συνολικά 39 ακίνητα και 4 οχήματα, τρία επιβατικά κι ένα φορτηγό.

Δείτε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πόθεν έσχες Αλέξη Τσίπρα: Συνολικές καταθέσεις άνω των 167.000 ευρώ μαζί με τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και ευρωβουλευτών για το έτος 2022 (χρήση 2021). Βάσει αυτών, το ετήσιο εισόδημα του ζεύγους Αλέξη Τσίπρα και Μπέττυς Μπαζιάνα ανήλθε συνολικά στο ποσό των 93.645 ευρώ, εκ των οποίων οι 37.280 ευρώ προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και είναι αφορολόγητα και άλλα 33.118 ευρώ που φορολογούνται, ενώ το εισόδημα της συντρόφου του ανήλθε σε 23.247 ευρώ.

Η κ. Μπαζιάνα διατηρεί επίσης τραπεζική θυρίδα που άνοιξε το 2013 ενώ οι συνολικές καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούν τα 167.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία τους παραμένει σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο έτος 2021 (χρήση 2020) και περιλαμβάνει ένα οικόπεδο έκτασης 292 τ.μ. στην Αρτέμιδα, ιδιοκτησίας της συζύγου, και διαμέρισμα 114 τ.μ. στην Αθήνα. Ο μέχρι πρότινος πολιτικός αρχηγός εξακολουθεί να διατηρεί επίσης τη μοτοσυκλέτα 652 κ.ε., όπως και το προηγούμενο έτος, και η κα Μπαζιάνα ένα ΙΧ αυτοκίνητο 1.200 κ.ε., ενώ αμφότεροι δεν έχουν οφειλές προς τις τράπεζες ή το Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι το 2020 το οικογενειακό εισόδημα του Αλέξη Τσίπρα και της συζύγου του διαμορφώθηκε σε 90.585 ευρώ και οι καταθέσεις σε 97.297 ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Πόθεν έσχες Νίκου Ανδρουλάκη: Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του 2022 (χρήση έτους 2021) δόθηκαν πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, τα συνολικά εισοδήματά του φθάνουν στις 311.622,41 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το 2021 όταν λάμβανε αποζημίωση (μισθοδοσία) ως ευρωβουλευτής, το σύνολο του εισοδήματός του έφθανε στις 178.586,3 ευρώ.

Η νέα περιουσιακή κατάσταση, αναφέρει εισόδημα «αλλοδαπής προέλευσης» της τάξεως των 130.407,51 ευρώ, που είναι η αποζημίωσή του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Βάσει του καταστατικού των Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποζημιώθηκε με το προαναφερθέν ποσό, κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2021, ενώ άλλα 54.912 ευρώ αφορούν την αποζημίωση γενικών δαπανών Ευρωβουλευτών Αλλοδαπής Προέλευσης.

Από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές έλαβε το ποσό των 108.900,18 ευρώ και από ακίνητα 17.402,72 ευρώ. Επίσης, έχει 13 λογαριασμούς σε τράπεζες, εκ των οποίων οι 5 είναι στην τράπεζα ING Belgium, όπου διαθέτει 554.632,56 ευρώ, εκ των οποίων τα 528.652,42 ευρώ προήλθαν από τη «διαχείριση γραφείου Ευρωβουλευτή Βρυξελλών». Στη χώρα μας έχει 8 λογαριασμούς σε τρεις τράπεζες, με το συνολικό ποσό των 16.481,71 ευρώ.

Όσον αφορά τις καταγραφές ακινήτων, εμφανίζει συνολικά 19. Εκτός δηλαδή από τα δύο διαμερίσματα στην Αττική και ενός στο Βέλγιο, όλα τα άλλα (διαμερίσματα, οικόπεδα, επαγγελματικές στέγες, αποθήκες) βρίσκονται στο νομό Ηρακλείου, τον τόπο καταγωγής του. Έξι προήλθαν από γονική παροχή, ένα από κληρονομιά, 8 από δωρεά και 4 από αγορά. Τέλος, έχει λάβει δάνειο από την ING Belgium συνολικού ύψους 80.000 ευρώ και βάσει του Πόθεν Έσχες οφείλει ακόμη 19.895,76 ευρώ, ενώ κατέχει και ένα επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο από το 1992.

Δείτε το πόθεν έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη

Πόθεν έσχες Δημήτρη Κουτσούμπα: Διαθέτει μόλις 4.843 ευρώ στην τράπεζα, ενώ η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται στο ΚΚΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των βουλευτών και ευρωβουλευτών από την αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου για το έτος 2022 (χρήση 2021) με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να δηλώνει εισόδημα 74.906 ευρώ, εκ των οποίων 42.878 είναι το συνολικό καθαρό εισόδημα, ενώ τα εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρους και εισφορές ανέρχονται σε 32.028 ευρώ.

Παράλληλα, η σύζυγός του, Αναστασία Κοντογιάννη δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα ύψους 9.575,40 ευρώ. Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχει μόλις 4.843 ευρώ σε καταθέσεις, ενώ η σύζυγός του 5.646 στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο κ. Κουτσούμπας δηλώνει επίσης ότι κατέχει δύο διαμερίσματα στη Λαμία, ενώ η σύζυγός του τρία στη Λιβαδειά συν ένα επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο γ.γ. του ΚΚΕ, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του εν λόγω κόμματος, τα χρήματα που λαμβάνει από την βουλευτική του ιδιότητα είναι σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ «έσοδα του Κόμματος και κατατέθηκαν στο Κόμμα».

Δείτε το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα

Πόθεν έσχες Κυριάκου Βελόπουλου: Εμφανίζει ετήσιο εισόδημα 245.747 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του

Συνολικά εισοδήματα ύψους 245.747 ευρώ εμφάνισε για το έτος 2022 (χρήση 2021) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και η σύζυγός του, Όλγα Πετροπούλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, περίπου 81.000 ευρώ προήλθαν από την βουλευτική αποζημίωση και 105.998 ευρώ ν από μερίσματα και τόκους. Η δε σύζυγός του δηλώνει 47.500 ευρώ από μερίσματα και 10.800 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

Ο πολιτικός αρχηγός διαθέτει παράλληλα τραπεζική θυρίδα που άνοιξε το 2019, ενώ αντιστοίχως θυρίδα σε χρηματοπιστωτικό κατάστημα διαθέτει και η σύζυγός του. Να σημειωθεί ότι οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούν τις 735.000 ευρώ, με τα περισσότερα εξ αυτών (434.058 ευρώ) να έχουν κατατεθεί στην Deutsche bank.

Η ακίνητη περιουσία του κ. Βελόπουλου παραμένει αμετάβλητη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαμέρισμα εμβαδού 312 τ.μ. στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει αγορά μονοκατοικίας στις Μηλιές Μαγνησίας 148 τ.μ. σε οικόπεδο 413 τμ. Για την αγορά καταβλήθηκαν 105.000 ευρώ (αντικειμενική αξία 113.000 ευρώ). Το ζεύγος δηλώνει επίσης τις συμμετοχές του στην εμπορική/βιομηχανική εταιρεία «Όλγα Πετροπούλου και Σία», ενώ δεν εμφανίζει χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο, καθώς φαίνεται ότι αποπληρώθηκαν 12.000 ευρώ τραπεζικών δανείων.

Δείτε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου

Πόθεν έσχες Βαρουφάκη: Δήλωσε ότι… του έκλεψαν τη βάρκα

Στο συνολικό ύψος των 161.638,64 ευρώ ανέρχονται τα εισοδήματα του Γιάνη Βαρουφάκη από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, εκλογική αποζημίωση αλλά και από μια χρηματική δωρεά της αδελφής του ιδρυτή του κόμματος ΜέΡΑ25, Τρισεύγενης Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2022 (έτος χρήσης 2021) πάντως η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, δήλωσε περισσότερα εισοδήματα, ύψους 198.899,48 ευρώ από ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες, μερίσματα και εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε καταθέσεις ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι κατέχει 128.884,64 ευρώ σε τράπεζες στην Ελβετία και την Ελλάδα με τη σύζυγό του να δηλώνει καταθέσεις 23.478, 72 ευρώ σε τράπεζα στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα ακίνητα ο πρώην κοινοβουλευτικός πολιτικός αρχηγός και η σύζυγός του δήλωσαν 11 ακίνητα στην Αττική. Ο γ.γ. του ΜεΡΑ25 δηλώνει επίσης τρεις μοτοσυκλέτες και δύο επιβατικά ΙΧ, ενώ άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι το 2021 του έκλεψαν μία βάρκα που είχε στην κατοχή του. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, το σκάφος με την εξωλέμβια μηχανή «κλάπηκε και επισυνάπτω τη βεβαίωση του Λιμενικού».

Δείτε το πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη

Πόθεν έσχες Ζωής Κωνσταντοπούλου: Δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 26.796 ευρώ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν στις 10:30 από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης βουλευτών και ευρωβουλευτών για το 2022 (έτος χρήσης 2021) και βάσει αυτών, η πρόεδρος του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας δηλώνει ετήσιο εισόδημα ύψους 37.363,58 ευρώ και… 90 λεπτά από «μερίσματα, τόκους, δικαιώματα».

Οι δε τραπεζικές της καταθέσεις ανέρχονται σε 26.796,83 ευρώ (εκ των οποίων οι 26.720,58 προέρχονται από «επαγγελματικό λογαριασμό ατομικού επαγγέλματος – δικηγορικό γραφείο και πιστώνεται από τα έσοδα ατομικής επιχείρησης, όπως αναφέρει). Επίσης, δηλώνει συνολικά 8 ακίνητα εκ των οποίων 7 στην Αιδηψό και 1 διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέχει παράλληλα μετοχές αξίας 103,32 και είναι κάτοχος ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου 1.600 κυβικών. Σύμφωνα με την δήλωση της ανήκει επίσης το 50% της δικηγορικής εταιρείας που διατηρεί με τον πατέρα της και πρώην πολιτικό αρχηγό, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Τέλος, όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές της κας Κωνσταντοπούλου, αυτές ανέρχονται στο ποσό των 48.333,61 ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Δείτε όλα τα πόθεν έσχες

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών – Δείτε τι δήλωσαν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news