facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις έως και 65%

Έως και κατά 65% μειώνονται οι χρεώσεις στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Με τη νέα ρύθμιση για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ οι χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,0069 Euro/kWh.
Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,015 Euro/kWh (μείωση 30%).
Για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,03 Euro/kWh (μείωση 65%).

Στον τελικό λογαριασμό που λαμβάνουν οι καταναλωτές, ενδεικτικά, για νυχτερινή κατανάλωση 2.500 kWh η ισχύουσα χρέωση είναι 162,15 ευρώ και με τη νέα κλίμακα μειώνεται στα 120,65 ευρώ. Αντίστοιχα για νυχτερινή κατανάλωση 3.500 kWh η ισχύουσα χρέωση είναι 299,6 ευρώ και με τη νέα κλίμακα μειώνεται στα 203,1 ευρώ.

Οι χρεώσεις για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ εκτοξεύθηκαν με διάταξη που ενεργοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως έτσι έπληξε κυρίως τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά για τη θέρμανση των σπιτιών τους και εμφανίζουν έτσι αναγκαστικά αυξημένη νυχτερινή κατανάλωση.

Με την εν λόγω ρύθμιση εξομοιώθηκαν, συγκεκριμένα, οι χρεώσεις για το νυχτερινό τιμολόγιο με εκείνες της ημερήσιας κατανάλωσης και διαμορφώθηκαν ως εξής:

Οι τιμές διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,0069 Euro/kWh.
Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,05 Euro/kWh.
Για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,085 Euro/kWh

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις έως και 65%"

Άκυρος συναγερμός για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ

Κανένα τσουνάμι δεν εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Ελ Σαλβαδόρ, μολονότι οι Αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει ότι ένα στρατιωτικό αμερικανικό αεροσκάφος είδε ένα πιθανό παλιρροϊκό κύμα να κατευθύνεται προς τις ακτές.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ ανέφερε μέσω του Twitter ότι αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας είδε ένα «πιθανό τσουνάμι» σε απόσταση 600 μιλίων (965 χιλιόμετρα) από το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα. Έτσι, οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της χώρας, Ναγίμπ Μπουκέλε, κάλεσε σήμερα το απόγευμα τους συμπατριώτες του που κατοικούν κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο επειδή.

Ωστόσο, αργότερα, ο Ορλάνδο Τεχάδα, στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπήρξε απολύτως καμία καταγραφή τσουνάμι».

Αμέσως μετά η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε και αυτή ότι δεν διαπιστώθηκε «κάποια δραστηριότητα» που θα μπορούσε να προκαλέσει το φαινόμενο αυτό.

«Όμως, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία κινούνται τα παλιρροϊκά κύματα, το θεωρήσαμε συνετό να μοιραστούμε αμέσως αυτήν την πληροφορία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκυρος συναγερμός για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ"

WSJ: H Google «υπέκλεψε» δεδομένα υγείας από εκατομμύρια Αμερικανούς

Στην καταγγελία πως η Google χρησιμοποίησε ένα «μυστικό πρόγραμμα», σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ, προκειμένου να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται προσωπικές πληροφορίες για την υγεία εκατομμυρίων Αμερικανών σε 21 πολιτείες, προχώρησε η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης, πρόκειται για το πρόγραμμα με την ονομασία «Project Nightingale». Η Google ξεκίνησε την προσπάθεια της το 2018 σε συνεργασία με την Ascension, το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, επιταχύνοντας τον ρυθμό συγκέντρωσης δεδομένων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Τα στοιχεία που φέρεται να στόχευε η Google αφορούσαν μεταξύ άλλων αποτελέσματα εργαστηρίων, διαγνώσεις γιατρών και αρχεία από νοσηλεία, ενίοτε και το πλήρες ιατρικό ιστορικό. Ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί φέρεται να είχαν ενημερωθεί, αναφέρει η WSJ.

Τουλάχιστον 150 υπάλληλοι της Google έχουν ήδη πρόσβαση σε ένα μεγάλο μέρος των στοιχείων για δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς, αναφέρει η WSJ επικαλούμενη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Οι Amazon.com Inc., Apple Inc. και Microsoft Corp. επίσης προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, χωρίς να έχουν συνάψει συμφωνίες αυτού του μεγέθους, αναφέρει η WSJ.

Ορισμένοι υπάλληλοι της Ascension έχουν θέσει το θέμα της συγκέντρωσης και κοινοποίησης των στοιχείων αυτών, τόσο σε τεχνολογικό όσο και ηθική βάση, αναφέρει η WSJ, προσθέτοντας ότι εμπειρογνώμονες σε θέματα ιδιωτικότητας φαίνεται να έχουν αναφέρει ότι αυτό επιτρέπεται με βάση τον ομοσπονδιακό νόμο του 1996 (Health Insurance Portability and Accountability Act), ο οποίος επιτρέπει στα νοσοκομεία να μοιράζονται τα στοιχεία με επιχειρηματικούς εταίρους, χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι πληροφορίες να χρησιμοποιούνται «αποκλειστικά για να βοηθήσουν τον καλυπτόμενο φορές να διενεργήσει τις λειτουργίες υγειονομικής περίθαλψης».

Η Google στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιεί τα στοιχεία, εν μέρει, για να σχεδιάσει νέο λογισμικό το οποίο στηρίζεται από προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη το οποίο εστιάζει στον κάθε ασθενή για να προτείνει αλλαγές στην αντιμετώπιση του. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στη WSJ ότι το σχέδιο συμμορφώνεται πλήρως με τον ομοσπονδιακό νόμο για την υγεία και προβλέπει ισχυρές προστασίες για τα δεδομένα των ασθενών. Ένας εκπρόσωπος της Ascension δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: H Google «υπέκλεψε» δεδομένα υγείας από εκατομμύρια Αμερικανούς"

Παραπέμπεται σε δίκη ο Χ.Ξήρος: Προσπάθησε να βάλει φωτιά στη φυλακή

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο Χριστόδουλος Ξηρός παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επειδή φέρεται να έβαλε φωτιά σε κελί όπου κρατείτο, μέσα στις φυλακές Διαβατών, το 2018.

Ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», κατηγορείται για «εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο» και για «διακεκριμένη φθορά δια πυρός».

Το χρονικό διάστημα 2017-2018 ο Χρ. Ξηρός ήταν έγκλειστος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες κράτησης του και ζητούσε μεταγωγή στον Κορυδαλλό ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τη χρήση αναπτήρα έβαλε φωτιά στο στρώμα του κελιού του, στο χώρο του Πειθαρχείου.

«Προκάλεσε πυρκαγιά ασυνήθους έκτασης και έντασης που δεν μπορούσε να κατασβηστεί εύκολα, παρά μόνο με ειδικά μέσα πυρόσβεσης και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής σε άνθρωπο, λόγω της πυκνής και αποπνικτικής αιθάλης αλλά και της δυνατότητας εξάπλωσης αλλά και σε παρακείμενα κελιά συγκατηγορουμένων, ασθενών και μη» αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και επισημαίνεται ότι τελικά ο κίνδυνος αποτράπηκε μόνο με την άμεση και έγκαιρη επέμβαση σωφρονιστικών υπαλλήλων που έσβησαν τη φωτιά με πυροσβεστήρες.

Επίσης, ο ίδιος κατηγορείται ότι, με την παραπάνω πράξη του, «κατέστρεψε ξένα κινητά πράγματα» και «προκάλεσε φθορές στους τοίχους του καταστήματος, ρυπαίνοντας τους με την πυκνή αιθάλη που προκάλεσε η πυρκαγιά».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπέμπεται σε δίκη ο Χ.Ξήρος: Προσπάθησε να βάλει φωτιά στη φυλακή"

Ένταση στην Καλαμαριά μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό και αλληλέγγυων (VIDEO)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Καλαμαριάς μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για το προσφυγικό και ομάδας ατόμων που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους μετανάστες.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση εκτονώθηκε. Σε λίγη ώρα πρόκειται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.

Οι αντιδρώντες στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών προτίθενται να καταθέσουν ψήφισμα με το οποίο θα εκφράσουν την αντίθεση τους.

Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη για μα αποτρέψει σύρραξη μεταξύ των δυο πλευρών.
Δείτε στα βίντεο του thestival.gr τη στιγμή της έντασης και ακολούθως τις δηλώσεις των εκπροσώπων των δυο συγκεντρώσεων:







thestival
Διαβάστε Περισσότερα » " Ένταση στην Καλαμαριά μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό και αλληλέγγυων (VIDEO)"

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού: Δεν έχουμε χώρο για πρόσφυγες ή μετανάστες

Κατηγορηματικός ως προς την πιθανή έλευση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών σε Χολαργό και Παπάγου, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (11/11) ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, τονίζοντας πως ούτε ο Δήμος διαθέτει ελεύθερους χώρους φιλοξενίας, αλλά ούτε και οι ιδιοκτήτες πρόκειται να νοικιάσουν τους χώρους τους στην Ύπατη Αρμοστεία.
Συγκεκριμένα, και με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση του Σώματος, ο κ. Αποστολόπουλος επί λέξει ανέφερε:
«Θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και μιλάνε για θέματα προσφύγων και μεταναστών. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο το οποίο υπάρχει είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Ύπατη Αρμοστεία, όπως όλοι έχουμε διαβάσει στα Μέσα, ότι ψάχνει χώρους για να μισθώσει σπίτια στην περιοχή των βορείων προαστίων και φυσικά έχει βάλει όλους του Δήμους του βόρειου τομέα.
Τίποτα άλλο δεν υπάρχει αγαπητοί συνάδελφοι, δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφόρηση σχετικά με το θέμα. Το μόνο που είναι επίσημο και έχει βγει προς τα έξω είναι ακριβώς ότι η ύπατη αρμοστεία ψάχνει να νοικιάσει σπίτια για να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Έτσι νομίζω είναι η πρόσκληση η οποία έχουν δημοσιοποιήσει.
Θεωρώ ότι στην περιοχή του Παπάγου και του Χολαργού που με δυσκολία βρίσκεις σπίτι να μισθώσεις και τα σπίτια μας είναι και σχετικά μεγάλα σε τετραγωνικά, νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν αρκετοί συνδημότες μας οι οποίοι θα νοικιάσουν τα σπίτια στην Ύπατη Αρμοστεία. Ο Δήμος βέβαια παρακολουθεί το θέμα και βεβαίως για οτιδήποτε νέο έχουμε θα σας ενημερώσουμε και θα σας κρατάμε ενήμερους. Ευχαριστώ».
Λίγο αργότερα, με αφορμή σχετική επερώτηση του Παπαγιώτη στρατηγού και δημοτικού συμβούλου, Κώστα Τίγκα, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού συμπλήρωσε:
«Δεν έχουμε ελεύθερους δημοτικούς χώρους για να φιλοξενήσουμε σε δομές πρόσφυγες ή μετανάστες. Από εκεί και πέρα αυτό είναι μια γενική πρόσκληση ενδιαφέροντος που έκανε (σ.σ. η Ύπατη Αρμοστεία) για όλο το βόρειο τομέα. Πιστεύω θα ζοριστεί στις περισσότερες περιοχές του βόρειου τομέα να βρει σπίτια ή να νοικιάσει. Βεβαίως, ενδεχομένως σε κάποιους άλλους Δήμους μπορεί να έχει επιτυχία το εγχείρημα».
menoumeholargo
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού: Δεν έχουμε χώρο για πρόσφυγες ή μετανάστες"

Τρόμος στο Ελ Σαλβαδόρ: Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε κάλεσε τους συμπατριώτες του που κατοικούν κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο επειδή οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν ένα πιθανό τσουνάμι να κατευθύνεται προς τα παράλια.

Στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter ο πρόεδρος παραπέμπει σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε, στα αγγλικά και τα ισπανικά, ότι ένα αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εντόπισε ένα πιθανό τσουνάμι σε απόσταση 600 μιλίων από τα σύνορα Ελ Σαλβαδόρ-Νικαράγουας και κάλεσε το προσωπικό της στην περιοχή να μετακινηθεί σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ο Μπουκέλε επιβεβαίωσε ότι η προειδοποίηση ήρθε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ – που δεν είναι ο συνηθισμένος φορέας προειδοποίησης– επειδή ένας πιλότος είδε το τσουνάμι και η πορεία του ενδέχεται να οδηγεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Ελ Σαλβαδόρ: Προειδοποίηση για τσουνάμι"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλαγές στα πρωινά δρομολόγια της Προαστιακής γραμμής Αθήνα-Χαλκίδα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από αύριο, 12/11, τροποποιούνται τα πρωινά δρομολόγια της Προαστιακής γραμμής Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, ως εξής:

Από ΣΣ Αγίων Αναργύρων:

Αμαξοστοιχία 1533
Αναχώρηση Αγιοι Ανάργυροι στις 06:44, άφιξη ΣΣ Αθηνών 06:48
Αμαξοστοιχία 1535
Αναχώρηση Αγιοι Ανάργυροι στις 07:44, άφιξη ΣΣ Αθηνών 07:48

Από ΣΣ Αθηνών

Αμαξοστοιχία 1534
Αναχώρηση ΣΣ Αθηνών στις 06:51, άφιξη ΣΣ Αγίων Αναργύρων 06:55
Αμαξοστοιχία 1538
Αναχώρηση ΣΣ Αθηνών στις 08:51, άφιξη στο ΣΣ Αγίων Αναργύρων 08:55

Πρόκειται για επέκταση των πρώτων πρωινών δρομολογίων στο ΣΣ Αθηνών, από τον ΣΣ Αγίων Αναργύρων και αντίστροφα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλαγές στα πρωινά δρομολόγια της Προαστιακής γραμμής Αθήνα-Χαλκίδα"

Η Τουρκία απελαύνει Γερμανούς που είχαν φυλακιστεί για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον δέκα Γερμανοί πολίτες οι οποίοι θεωρείται ότι σχετίζονται με το «Ισλαμικό Κράτος» θα απελαθούν αυτή την εβδομάδα από την Τουρκία στην Γερμανία, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν μόλις σήμερα τις αντίστοιχες γερμανικές για την περίπτωση δέκα ατόμων των οποίων η υπηκοότητα δεν αμφισβητείται. Πρόκειται για τρεις άνδρες, πέντε γυναίκες και δύο παιδιά. «Οι γερμανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους», δήλωσε ο κ. Μπούργκερ σχετικά. Ένα άτομο βρίσκεται ήδη στην Γερμανία, θα ακολουθήσουν πέντε την Πέμπτη και δύο ακόμη το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, είναι ακόμη ασαφές εάν το Βερολίνο συμφωνεί ότι υπάρχουν στις τουρκικές φυλακές συνολικά 20 μέλη του «Ισλαμικού Κράτους», τα οποία έχουν γερμανική υπηκοότητα, όπως υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι περισσότεροι διέθεταν άδεια παραμονής στην Γερμανία, η οποία ωστόσο στο μεταξύ έχει λήξει.

Η BILD επισημαίνει ακόμη ότι οι γερμανικές αρχές δεν αναμένουν μεγάλο αριθμό απελάσεων από την Τουρκία, καθώς οι περισσότεροι γερμανοί υπήκοοι - μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» βρίσκονται σε υπό κουρδικό έλεγχο φυλακές στην Συρία και η Γερμανία δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τους Κούρδους. Το περασμένο καλοκαίρι πάντως επέστρεψαν στην Γερμανία τρία ορφανά παιδιά και ένα σοβαρά άρρωστο νήπιο, ενώ εκτιμάται ότι στις εν λόγω φυλακές κρατούνται περίπου 80 ενήλικες με γερμανική υπηκοότητα και 100 παιδιά τα οποία είτε έχουν ήδη γερμανική υπηκοότητα είτε την δικαιούνται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, 1050 άτομα έχουν ως τώρα εγκαταλείψει την Γερμανία προκειμένου να ενταχθούν στις δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» στην Συρία και στο Ιράκ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί στις αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία απελαύνει Γερμανούς που είχαν φυλακιστεί για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος"

Παπαγγελόπουλος: Άκυρη η Προανακριτική αν δεν εξαιρεθούν βουλευτές της ΝΔ

Την εξαίρεση των βουλευτών της ΝΔ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή εναντίον του και που έχουν «οποιαδήποτε εμπλοκή» στην υπόθεση Novartis, ζητά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του.

Όπως αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορείται από δικαστικούς για παρεμβάσεις στο έργο τους προκειμένου να «στηθεί» η υπόθεση Νοvartis, «η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή.Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή.»

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

Αν ισχύουν όσα προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τη δήθεν τέλεση αξιόποινων πράξεων από εμένα, οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους.

Η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή.

Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή.

Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος: Άκυρη η Προανακριτική αν δεν εξαιρεθούν βουλευτές της ΝΔ"

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ΕΕ: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις

Με προκλητικό τρόπο απάντησε η Τουρκία, στα μέτρα που υιοθέτησε σήμερα Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τις παράνομες γεωτρήσεις και δραστηριότητές της στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει πως «κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο».



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ΕΕ: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις"

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στην ΑΣΟΕΕ. Οι φοιτητές αποφάσισαν να κάνουν πορεία μετά τη συνέλευση που έγινε στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. 

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και έφτασε λίγο πριν τις 8.00μ.μ. στη Βουλή, όπου ήταν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 20:30, η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.






4950987
4950992
4951011
propilea1

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας"

Απόφαση «βόμβα»! Έπαθε έμφραγμα σπίτι του και χαρακτηρίστηκε εργατικό ατύχημα!

Εργατικό ατύχημα χαρακτηρίστηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας ο θάνατος ενός εργαζομένου από έμφραγμα στο σπίτι του λόγω εργασιακού στρες.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πρωτοποριακή απόφαση, η οποία έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα νομολογιακά δεδομένα της χώρας σχετικά με τον χαρακτηρισμό των εργατικών ατυχημάτων. Την απόφαση εξέδωσε πρόσφατα το Πρωτοδικείο Αθηνών (σ.σ. Πρόεδρος Μιχάλης Γιαννακάκος, δικηγόρος Παναγιώτης Μπουμπουχερόπουλος). Η απόφαση δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου νομικού περιοδικού «Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 8/2019 σελ. 962 επ.) και για πρώτη φορά χαρακτηρίζει ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο του εργαζομένου που προήλθε από έμφραγμα λόγω εργασιακού στρες!

Ο θάνατος, μάλιστα, συνέβη στο σπίτι του εργαζομένου και όχι στον χώρο εργασίας του, κάτι που πραγματικά αλλάζει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής.

Η απόφαση – σταθμός για το εργατικό ατύχημα χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η αιτία θανάτου του συζύγου της πρώτης ενάγουσας και πατέρα του δευτέρου ενάγοντος συνδέεται αιτιωδώς με το έντονο εργασιακό άγχος το οποίο αυτός βίωσε λόγω της ανασφάλειας και αβεβαιότητας ως προς την εργασιακή του σχέση ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης της εργοδότριας εναγομένης, η οποία αφενός μεν δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ούτε παρείχε εκ των προτέρων τις κατάλληλες διευκρινήσεις, με στόχο την προστασία των εργαζομένων από τις επιπτώσεις της ανακατανομής της εργασίας στην ψυχική και σωματική τους υγεία και αφετέρου δεν έλαβε κανένα μέτρο εξουδετέρωσης της πηγής του εργασιακού άγχους του ανωτέρω εργαζομένου, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό στους προστιθέντες από αυτήν προϊσταμένους του ότι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σε σχέση με την εργασία του, βίωνε έντονο εργασιακό στρες που τον είχε φανερά οδηγήσει στα όρια της κατάρρευσης.

Από υπαιτιότητα δηλαδή των οργάνων της εναγομένης και των προστιθέντων της. ο θανών υποχρεώθηκε να προσφέρει την εργασία του αλλά και να διάγει διαρκώς υπό εξαιρετικές και έκτακτες συνθήκες εργασιακού άγχους το οποίο προκάλεσε την ασυνήθη εξασθένηση του οργανισμού του και εν τέλει τον θάνατό του λόγω εμφράγματος παρά το γεγονός ότι θα αρκούσε η αποσαφήνιση των νέων καθηκόντων του ή του μέλλοντος της εργασιακής του σχέσης για να αποτρέψει το μοιραίο αποτέλεσμα.

Εξάλλου, όπως γίνεται δεκτό από την ιατρική επιστήμη, το έντονο εργασιακό άγχος συνδέεται αιτιωδώς με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων με συχνά μοιραία για τους εργαζομένους κατάληξη».

Και καταλήγει ότι: «Από όλα τα ανωτέρω το Δικαστήριο κρίνει ότι ο θάνατος του συζύγου της πρώτης ενάγουσας και πατέρα του δευτέρου ενάγοντος συνιστά εργατικό ατύχημα υπό την έννοια του ν. 551/1914.».

Αυτή η απόφαση-σταθμός με αριθμό 1358/2018 θα απασχολήσει, όπως φαίνεται, και τα ανώτερα Δικαστήρια της χώρας προσεχώς.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ χαιρετίζει την έκδοση της πρωτοποριακής αυτής απόφασης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση «βόμβα»! Έπαθε έμφραγμα σπίτι του και χαρακτηρίστηκε εργατικό ατύχημα!"

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ παραμονές της επετείου για το Πολυτεχνείο

Στο κόκκινο βρίσκεται το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το Πανεπιστήμιο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και τα σημερινά επεισόδια έξω από την Σχολή. Η παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μια ημέρα μετά την αποκάλυψη της «γιάφκας - ορμητήριο» των αναρχικών έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και κατηγόρησε ευθέως ότι ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες και οτι ουσιαστικά με την στάση τους πυροδοτούν ένα εκρηκτικό κλίμα ενόψει και της επετείου για το Πολυτεχνείο. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τις επεμβάσεις της Αστυνομίας στο «φιάσκο» όπως χαρακτηρίζει τη διαχείριση του προσφυγικού υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επιχειρεί έναν επικίνδυνο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. 

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Κώστας Γαβρόγλου καλεί τον κόσμο να κατέβει στην ΑΣΟΕΕ. «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα» έγραψε χαρακτηριστικά ενώ την ίδια ώρα η νεολαία του κόμματος μιλά για επίθεση της κανονικότητας στη Δημοκρατία! 

Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός ότι σε όλες τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του δεν γίνεται καμία αναφορά για το γεγονός ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχε μετετραπεί σε... ορμητήριο και εργαστήριο κατασκευής βομβών μολότοφ.

Ο Στέλιος Πέτσας

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος με εφορμή τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια. Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για μια ακόμη φορά να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες και ότι η κυβέρνηση μαζί με τους πολίτες θα ανοίξει και θα δημι8ουργήσει συνθήκες ασφάλειας στα Πανεπιστημία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:  «Η Κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά. Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας. Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών».

ΟΝΝΕΔ: Το πάρτι ανομίας τελείωσε

«Η χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την εφαρμογή του νόμου» επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ. Και σημειώνει: «Εδώ και μερικούς μήνες, χάρη στη γενναία απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας ανήκει στο παρελθόν. Ό,τι ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους ανά την Επικράτεια ισχύει πλέον και εντός των πανεπιστημίων.

Η νομιμότητα επιστρέφει και τα πανεπιστήμια παραδίδονται σε αυτούς που πραγματικά έχουν θέση σε αυτά, τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς. Τα «ευρήματα» της χθεσινής επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ προορίζονταν για επιθέσεις και καταστροφές σε βάρος συμπολιτών μας και δε θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η είσοδος της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο όταν σε αυτόν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Για κάτι, λοιπόν, που αποτελεί απλώς μια επιχείρηση ενάντια στα άβατα της παραβατικότητας, η μόνη υγιής αντίδραση είναι ένα μπράβο στην αστυνομία. Οποιαδήποτε άλλη, ειδικά από βουλευτές, αποτελεί συνενοχή. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ούτε γκρίζες ζώνες, υπάρχει μόνο η εφαρμογή του νόμου.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν φοβούνται να υπερασπιστούν τη νομιμότητα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά τώρα που οι πάγιες προτάσεις μας γίνονται πραγματικότητα από την κυβέρνηση. Δεν τρομοκρατούμαστε από τον επιθανάτιο ρόγχο ενός συστήματος που αντιλαμβάνεται πλέον πως οι μέρες της ασυδοσίας τελείωσαν.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες καθημερινά δίνοντας τη μάχη της λογικής. Και θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να σπουδάζουν σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο».

 ΣΥΡΙΖΑ Καλύπτουν το φιάσκο στο προσφυγικό!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της με νόμο και τάξη πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: 

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους. 

Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού. 

Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις».

Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ισως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ.Ραγκούση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις από τη Νεολαία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της αστυνομίας να μπει στην ΑΣΟΕΕ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο. 

«Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται», υποστηρίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της για τα επεισόδια και σημειώνει: «Έξι μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ. Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην αν. Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει: «Όταν η αστυνομία μπαίνει στο Πανεπιστήμιο για να διώξει τους φοιτητές που θέλουν να παραμείνει ανοικτό για να συνεχισθούν τα μαθήματα μας γυρνάει σε άλλες εποχές».


 
Καββαδία: Παλιά τους τέχνη κόσκινο

«Παλιά τους τέχνη, κόσκινο... Παραμονές Πολυτεχνείου και το δόγμα «Νόμος και Τάξη», σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...», ήταν το σχόλιο της πρώην βουλευτή του κόμματος,, Αννέτας Καβαδία.


 

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου υποστηρίζει:

«Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζήλευε την εικόνα αυτή»

Ο Γαβρόγλου καλεί κόσμο στην ΑΣΟΕΕ

Κάλεσμα να κατέβει κόσμος και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ κάνει ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου: «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοί ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες. Και ένα κλίμα ακραίας τρομοκρατίας από τα ΜΑΤ», λέει σε ανάρτησή του στο facebook.

 

Ραγκούσης: Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο;

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε ασύμμετρη και αδικαιολόγητη τη στάση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και αναρωτήθηκε: «Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;»

Η αφίσα που κυκλοφόρησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

syriza-afisa
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ παραμονές της επετείου για το Πολυτεχνείο"

Σε απολογία από τη διοίκηση της Φενέρ, ο Κώστας Σλούκας - Φίλοι της Φενέρ στο πλευρό του

Εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση που ξεκίνησε με την κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει το πανό που ήταν αφιερωμένο στον Κεμάλ και που έγραφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό», στον αγώνα της Φενέρ κόντρα στη Μπεσίκτας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Fanatik, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κίνησή του, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη γείτονα χώρα και ειδικά στις τάξεις των οπαδών.
Με την κίνηση αυτή, η διοίκηση της Φενέρ επιθυμεί να δώσει τέλος στην υπόθεση, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις, δεδομένου ότι το αντίστοιχο είχε συμβεί με τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς που έκαναν Τούρκοι αθλητές -σε διάφορα αθλήματα- με αφορμή την επέμβαση της Άγκυρας στη Συρία.

Τι απάντησε ο Έλληνας διεθνής

Ο Κώστας Σλούκας πήρε θέση μέσω διευκρινιστικής δήλωσης στην ιστοσελίδα του συλλόγου, υποστηρίζοντας πως ήταν συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν συνειδητοποίησε τι συνέβη εκείνη την στιγμή, ενώ ξεκαθάρισε πως σέβεται απόλυτα τη Φενέρμπαχτσε και γενικότερα την Τουρκία, αφού μένει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα.
Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας», ήταν η απάντηση του Σλούκα.

Φίλοι της Φενέρ στο πλευρό του Σλούκα

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, από αυτούς που είναι ενάντια στην κίνηση του Έλληνα παίκτη αλλά και από υποστηρικτές του.
Οπαδοί της Φενέρ εξέφρασαν τη στήριξή τους στον παίκτη με μηνύματα όπως «είμαστε πάντα μαζί σου», «ως φίλαθλοι της Φενέρ, σε αγαπάμε και σε στηρίζουμε», «θα σε αγαπάμε για πάντα, μην φύγεις».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απολογία από τη διοίκηση της Φενέρ, ο Κώστας Σλούκας - Φίλοι της Φενέρ στο πλευρό του"

Ευαγγελισμός: Τρεις φοιτητές τραυματίες κατά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», φέροντας ορθοπεδικά τραύματα, μετέβησαν τρεις άνδρες το απόγευμα της Δευτέρας.

Κατά δήλωσή τους, είναι φοιτητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευαγγελισμός: Τρεις φοιτητές τραυματίες κατά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ"

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Δύο τραυματίες αστυνομικοί και τρεις προσαγωγές

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στις 12:30, περίπου εκατό άτομα πλησίασαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο, δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν περίπου εβδομήντα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι τις 14:45, οπότε και αποχώρησαν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Δύο τραυματίες αστυνομικοί και τρεις προσαγωγές"

ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της με νόμο και τάξη πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, τονίζεται πως: «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα "νόμος και τάξη" για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους.

Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού».

«Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις», συμπλήρωσε στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ"

ΚΙΝΑΛ για ΑΣΟΕΕ: Όχι στην ανομία, ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών

«Επιβεβλημένη» θεωρεί το ΚΙΝΑΛ την επέμβαση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), όπου αποκαλύφθηκε οπλοστάσιο αναρχικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΙΝΑΛ τονίζει πως η θέση της «παράταξή μας διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου».

Πάντως το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε, με περιφρούρηση του χώρου, να είχαν αποφευχθεί.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: «Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας, εννοούμε κανένας…».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για ΑΣΟΕΕ: Όχι στην ανομία, ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών"

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες συλληφθέντων-καταζητούμενου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής η δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορούμενων γίνεται προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πρόσωπα και επί τούτου ζητείται η συμβολή των πολιτών.
1. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής.
Ο προαναφερόμενος συνελήφθη την 08-11-2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
11112019-dimosiop_daeev001
2. ΜΠΑΚΑΣ Διονύσιος του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής.
Ο προαναφερόμενος συνελήφθη ομοίως την 08-11-2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
mpakas
3. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής, ο οποίος αναζητείται για την ίδια υπόθεση.
xatzivasiliadis
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, χάριν της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των διωκόμενων εγκλημάτων αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας). Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες συλληφθέντων-καταζητούμενου"

Στις 21 Νοεμβρίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών για το Μάτι

Στις 21 Νοεμβρίου ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής στις 23 Ιουλίου 2018, η οποία κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Η σύγκλιση του Σώματος με αντικείμενο την δικογραφία για την πολύνεκρη πυρκαγιά, είναι η δεύτερη που προγραμματίζεται. Έχει προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η ματαίωση της Σύγκλησης της Ολομέλειας λόγω έλλειψης απαρτίας ώστε το Σώμα να λάβει απόφαση για την ανάθεση και να ορίσει τους Εφέτες που θα χειριστούν την δικογραφία.

Το αίτημα προς την Ολομέλεια έχει υποβάλει από τις 18 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης ο οποίος επικαλούμενος την σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης, ζήτησε την ανάθεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο στο Εφετείο ώστε να την χειριστεί Εφέτης Ανακριτής και επίκουρός του.

Με ανακοίνωση του ο συνήγορος της κ. Βαρβάρας Φύτρου, που έχασε σύζυγο και παιδιά στην φωτιά, κ. Βασίλης Καπερνάρος τονίζει: "Εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι αυτή τη φορά θα καταστεί δυνατή η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, θα υπάρξει απαρτία και θα αποφασιστεί η ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό και να γίνει ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας".

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 21 Νοεμβρίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών για το Μάτι"

Λάππας: Έξω φρενών για τα… θεία! “Κατάπτυστη διάταξη”!

«Ο Θεός έχει ανάγκη εισαγγελικής προστασίας; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας;» διερωτήθηκε ο Σπύρος Λάππας...

«Κατάπτυστη διάταξη» που δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα, χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, την επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας των θείων, κατά τη συζήτηση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχθηκε από ΜΜΕ λόγω της πρόσφατης τοποθέτησής του για το αδίκημα της μεταφοράς μολότοφ, και εξήγησε ποιο νόημα είχε η παρέμβασή του, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

«Μετά την τελευταία συνεδρίαση που είχαμε κάνει, βούιξαν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις ότι ο Λάππας είπε “τι αδίκημα διαπράττει ένας που κουβαλάει μολότοφ”.

Λες και δεν συζητούσαμε εδώ εάν είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, αλλά το εάν είναι αδίκημα. Μα είναι αδίκημα που προβλέπεται ήδη στον Ποινικό Κώδικα, έχει ποινή και μάλιστα εκτιόμενη. Τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις, ιδίως ο Σκάι, με ξέσκισαν, διότι, όπως είπε ο υπουργός, “εάν είναι δυνατόν να κουβαλάει κανείς μολότοφ, και να την πηγαίνει βόλτα”.

Το αποκαθιστώ, λοιπόν, η κουβέντα γινότανε αν είναι πλημμέλημα ή κακούργημα και όχι εάν είναι αδίκημα. Το αδίκημα το προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι ο Ποινικός Κώδικας έχει αναγάγει την κατοχή εκρηκτικών υλών σε αυτοτελές, ανεξάρτητο ποινικό αδίκημα, και χωρίς να υπάρχει πράξη, και έχει πλαίσιο εκτιόμενης ποινής 3 έως 5 έτη. «Τώρα έρχεστε και λέτε, ότι αυτός που έχει μια κατοχή, πριν ακόμα αρχίσει η πράξη, θα είναι αντιμέτωπος με 10ετή κάθειρξη. Εκεί είναι η διαφωνία μας», είπε ο βουλευτής.

Λάππας: «Ο Θεός έχει ανάγκη εισαγγελικής προστασίας;»

Αναφορικά με την επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας των θείων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του. «Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη».

Κακουργηματική απιστία τραπεζικών στελεχών

Ο κ. Λάππας επανέφερε την κριτική του στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για τη δίωξη, μετά από έγκληση, τραπεζικών στελεχών στην κακουργηματική απιστία και επέμεινε ότι η δίωξη θα πρέπει να είναι και αυτεπάγγελτη. «Όταν μιλάμε για το δημόσιο συμφέρον, ας προσέξουμε τι νομοθετούμε», είπε ο Σπύρος Λάππας και, σχολιάζοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι η διάταξη διευκολύνει την οικονομία και τις ρυθμίσεις δανείων, τόνισε ότι έχει ήδη προβλεφθεί πλαίσιο και ειδική διαδικασία ώστε να μην υπέχουν ευθύνη οι τραπεζικοί υπάλληλοι σε ρυθμίσεις δανείων. «Η Ελλάδα υιοθετώντας μια τέτοια διάταξη, πιστεύετε ότι θα βγει ωφελημένη, σε επίπεδο ευρωπαϊκό και διεθνές; Από τους θεσμούς που ελέγχουν και εποπτεύουν τη χώρα;», ανέφερε ο κ. Λάππας και επισήμανε ότι τον Ιούνιο του 2019 η χώρα αναβαθμίστηκε στην κατάταξη για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων διαφθοράς, αλλά πλέον μπορεί να υπάρξουν σοβαρά ζητήματα. Είπε ακόμη ότι η δίωξη κατ΄έγκληση σε κακουργηματική απιστία τραπεζικών στελεχών προκαλεί την κοινή γνώμη και θα έχει συνταγματικά ζητήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάππας: Έξω φρενών για τα… θεία! “Κατάπτυστη διάταξη”!"

Ασκήθηκε αναίρεση στην αποφυλάκιση Κορκονέα

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, που αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, με αποτέλεσμα να … σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, προχώρησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Μετά από την ενέργεια αυτή η «υπόθεση Κορκονέα» θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Και σε περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της επίμαχης απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο Κορκονέας είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η όποια απόφαση των ανώτατων δικαστών για την περίπτωση του Επ. Κορκονέα θα αποτελέσει νομολογία σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου , που αφορά σε δεκάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασκήθηκε αναίρεση στην αποφυλάκιση Κορκονέα"

ΑΣΟΕΕ: Άγριο “κράξιμο” σε Φίλη από φοιτητή – video

Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκε ο Νίκος Φίλης το μεσημέρι της Δευτέρας (11.11.2019) την ώρα που τα ΜΑΤ είχε "στριμώξει" στον προαύλιο χώρο φοιτητές που είχαν σπάσει το λουκέτο και είχαν μπει μέσα.

Ωστόσο ο Νίκος Φίλης δεν έτυχε και… της καλύτερης υποδοχής, αφού την ώρα που έλεγε πως τα ΜΑΤ πρέπει να αποχωρήσουν από της ΑΣΟΕΕ τα άκουσε χοντρά!

Συγκεκριμένα, φοιτητής που ήταν στο σημείο επιτέθηκε λεκτικά στον Νίκο Φίλη, ζητώντας του να αποχωρήσει άμεσα από εκεί και τονίζοντας πως οι φοιτητές δεν θα δεχτούν κανένα “καπέλωμα”.

powered by Rubicon Project

Προφανώς η συμμετοχή του Νίκου Φϊλη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα ως υπουργός Παιδείας, ήταν ένας βασικός λόγος που προκλήθηκε έκρηξη εναντίον του.

Ο φοιτητής μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως όσοι είναι εκεί δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για “πανηγύρι” που θέλουν τα στήσουν βουλευτές του με αφορμή τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ, ενώ όπως είπε είναι οι ίδιοι που έστρωσαν τον δρόμο να καταργηθεί το άσυλο.

Δείτε το βίντεο από την ΑΣΟΕΕ



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΟΕΕ: Άγριο “κράξιμο” σε Φίλη από φοιτητή – video"

Ζητείται σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών για τη Novartis

Τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της Novartis ζητά με έγγραφό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προχωρά στην ενέργεια αυτή λόγω της εξαιρετικής σημασίας της υπόθεσης της Novartis.

Ο κ. Πλιώτας, με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αναταράξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Επίσης ζητείται να ανατεθεί η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης τάχιστα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητείται σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών για τη Novartis"

Τουρκία: Αυτές είναι οι κυρώσεις από την Ε.Ε για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας αποφάσισε Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σε συνέχεια της σχετικής απόφασης κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, «με το πλαίσιο αυτό θα είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων έναντι προσώπων ή οντοτήτων που ευθύνονται για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο ή εμπλέκονται σε αυτές».

Οι κυρώσεις θα συνίστανται στην «απαγόρευση της μετάβασης των προσώπων στην ΕΕ και στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων και των οντοτήτων. Επιπλέον, θα απαγορεύεται σε πρόσωπα και οντότητες της ΕΕ να θέτουν κεφάλαια στη διάθεση όσων περιλαμβάνονται στους καταλόγους των κυρώσεων».

Ποιοι μπορεί να βρεθούν υπό καθεστώς κυρώσεων

1. Πρόσωπα ή οντότητες που ευθύνονται για δραστηριότητες γεώτρησης σχετιζόμενες με δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων για τις οποίες δεν έχει δοθεί άδεια από την Κύπρο εντός των χωρικών της υδάτων, της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης (ΑΟΖ) ή της υφαλοκρηπίδας της. Στις εν λόγω δραστηριότητες γεώτρησης περιλαμβάνονται, όπου η ΑΟΖ ή η υφαλοκρηπίδα δεν έχουν οριοθετηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δραστηριότητες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο ή να εμποδίσουν την επίτευξη σχετικής συμφωνίας οριοθέτησης·

2. Πρόσωπα ή οντότητες που παρέχουν οικονομική, τεχνική ή υλική στήριξη στις προαναφερόμενες δραστηριότητες γεώτρησης.

3. Συνδεόμενα με τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες.

«Η σημερινή απόφαση είναι άμεσο επακόλουθο των συμπερασμάτων που ενέκρινε το Συμβούλιο στις 14 Οκτωβρίου 2019 και τα οποία επικυρώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2019, όταν η ΕΕ επιβεβαίωσε την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Κύπρο όσον αφορά τον σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και κάλεσε την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλουν προτάσεις σχετικά με πλαίσιο για περιοριστικά μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Αυτές είναι οι κυρώσεις από την Ε.Ε για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news