facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ετοιμάζεται διάταξη περί αισχροκέρδειας για επιχειρήσεις που βάζουν «καπέλο» σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες

Καταναλωτές που έχουν ήδη κάνει αίτηση στην πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικής συσκευής, καταγγέλλουν ότι μπαίνουν σε καταστήματα και βλέπουν τιμές σε κλιματιστικά, καταψύκτες και ψυγεία ανεβασμένες. Αυτές οι αυξήσεις κινητοποίησαν το υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο θεωρούν ότι πρόκειται περί ενός «καπέλο»υ στις τιμές στην προσπάθεια κάποιων να βγάλουν χρήματα στους μήνες που διανύουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ γίνεται λόγος για μια διάταξη περί αισχροκέρδειας αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τα πρατήρια καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ που θα έρθει προς ψήφιση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα αφορά τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Θα μπαίνει και εδώ ένα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους που δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση παραβιάσει το πλαφόν, τότε θα υπάρχει υψηλό πρόστιμο και το κράτος δεν θα της καταβάλλει την επιδότηση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζεται διάταξη περί αισχροκέρδειας για επιχειρήσεις που βάζουν «καπέλο» σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες"

Με χάρτη πρόκληση ο εταίρος του Ερντογάν – Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη στην Τουρκία

Ξεπέρασαν κάθε όριο στην Τουρκία με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και  κυβερνητικό εταίρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να συμμετέχει σε μια απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας. 

Ο Μπαχτσελί βρέθηκε στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» και συναντήθηκε με διάφορα στελέχη της. Μάλιστα ο ίδιος είναι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ μετά τη συνάντηση που είχαν έκανε δώρο στον Μπαχτσελί ένα πίνακα που έχει χάρτη της Τουρκίας και στον οποίο υπάρχουν μέσα πολλά νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Τα παρουσιάζει δηλαδή ως τουρκικά και μάλιστα τα έχουν με κόκκινο χρώμα όπως είναι και τα υπόλοιπα εδάφη της Τουρκίας για να ξεχωρίζουν.

Να σημειωθεί ότι ο Μπαχτσελί έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές να φτάσει στα άκρα με την Ελλάδα και δεν αποκλείεται να επηρεάζει πρόεδρο Ερντογάν, αν κρίνει κάποιος από τις δηλώσεις του τους τελευταίους μήνες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με χάρτη πρόκληση ο εταίρος του Ερντογάν – Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη στην Τουρκία"

Κακοκαιρία: Παρέλυσε η Σκύρος – Συναγερμός στην Εύβοια – Έρευνες για 2 αγνοούμενους στη Χαλκιδική

Δυνατές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες. Θα μπορούσε να είναι μια μέρα περί τα τέλη Οκτωβρίου, ήταν όμως η εικόνα του τελευταίου 24ώρου, καταμεσής του καλοκαιριού. Θεσσαλία, Εύβοια και Σποράδες βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της ραγδαίας μεταβολής του καιρού.

Επιχείρηση εντοπισμού δύο αγνοούμενων που κολυμπούσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα. Για τον εντοπισμό τους επιχειρούν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Μέχρι στιγμής εντόπισαν τον έναν αγνοούμενο από τους τρεις συνολικά.

Περισσότερο με κανάλια, παρά με δρόμους έμοιαζε ο οδικός ιστός της πόλης του Ρεθύμνου. Οι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα πεζοδρόμια αδυνατώντας να περάσουν από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη. Μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 60 χιλιοστά βροχής, δημιουργώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος.

Στη Σκιάθο η κακοκαιρία βρήκε τους τουρίστες στις παραλίες. Φορώντας αδιάβροχα προσπάθησαν να προφυλαχθούν από τη δυνατή βροχή στο τουριστικό κέντρο. Πολλοί μαζεύτηκαν κάτω από ομπρέλες και υπόστεγα, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έκαναν ότι μπορούσαν για να απομακρύνουν τα νερά από τις εισόδους.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Σκύρο. Ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Έχει καταστραφεί γέφυρα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του νησιού, πλημμύρισαν παραλιακές κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμοι. Νωρίτερα, υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από την παραλία του Πεύκου.

Ήταν στην παραλία του Πεύκου, βρήκαν καταφύγιο σε μια ταβέρνα και 4 ώρες αργότερα μπορέσαμε και τους απεγκλωβίσαμε. Με μηχανήματα έργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, κάνουμε ό,τι μπορούμε” τόνισε ο Δήμαρχος.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό και στα παράλια της Λάρισας. Ο υδράργυρος πήρε την κατιούσα, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η έντονη βροχόπτωση φούσκωσε τα ρέματα που κατεβαίνουν σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα.

Στη Σιάτιστα η Πυροσβεστική επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κι ένα φροντιστήριο της πόλης. Με δυσκολία διεξαγόταν επί ώρες κυκλοφορία στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης.

Χείμαρροι κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού στα Λιμενάρια και τον Ποτό της Θάσου. Κατεγράφησαν περιορισμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και τον αιγιαλό των δύο περιοχών, ενώ πλημμύρισαν τα υπόγεια δύο ξενοδοχείων και ενός σπιτιού.

Υπό το φόβο μιας δύσκολης νύχτας, οι κάτοικοι στο Αχλάδι και την Αγία Άννα της Εύβοιας οχυρώνουν τις περιουσίες τους, ενώ άλλοι έφτιαξαν ξύλινο γεφύρι για να περνούν στο κανάλι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν την Κυριακή.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Παρέλυσε η Σκύρος – Συναγερμός στην Εύβοια – Έρευνες για 2 αγνοούμενους στη Χαλκιδική"

Καιρός αύριο: Βροχερή Κυριακή – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ο καιρός αύριο Κυριακή (10.07.2022) για όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά εκ νέου θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερή Κυριακή – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Κ. Πιερρακάκης: Τρία χρόνια Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο

«Υλοποιώντας τη στρατηγική μας, φέρνουμε την Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή. Τρία χρόνια Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για το έργο που επετεύχθη τα τρία χρόνια στο υπουργείο.

Όπως σημειώνεται στο βίντεο:

«Μέσα σε τρία χρόνια:

       Οι ψηφιακές συναλλαγές αυξήθηκαν από 8,8 εκατ. το 2018 σε 567 εκατ. το 2021
       Πάνω από 200 εκατ. έγγραφα έχουν εκδοθεί ψηφιακά μέσω του gov.gr
       Κάθε πολίτης απέφυγε κατά μέσο όρο περισσότερες από 60 ουρές τον χρόνο

Δημιουργήσαμε το gov.gr:

       Ένα μοναδικό ψηφιακό σημείο επαφής του πολίτη με το κράτος
       Αυξήσαμε τις ψηφιακές υπηρεσίες από 501 σε περισσότερες από 1.400
       Και ψηφιοποιήσαμε τις πιο συχνές αλληλεπιδράσεις του πολίτη με το Δημόσιο

Κάναμε το κράτος πιο φιλικό στον πολίτη:

    Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες γύρω από γεγονότα ζωής, όπως η δήλωση γέννησης.
    Διευκολύναμε την αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των μητρώων μόνο με τη συναίνεση του πολίτη.

Αναβαθμίσαμε τις τηλεπικοινωνίες:

    Η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις πρώτες χώρες στην ΕΕ που ολοκλήρωσαν τη δημοπρασία του φάσματος 5G.
    Επιταχύνουμε τη μετάβαση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις οπτικές ίνες.

Υλοποιήσαμε το emvolio.gov.gr:

    Σχεδιάσαμε ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα εμβολιασμού.
    Η Ελλάδα καθιέρωσε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη ψηφιακά πιστοποιητικά covid.

Αναβαθμίσαμε τις διαδικασίες της Υγείας:

    Ενεργοποιήσαμε την άυλη συνταγογράφηση και δημιουργήσαμε την εφαρμογή MyHealth.
    Ενισχύουμε ψηφιακά τα προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Επιλύσαμε εκκρεμότητες:

    Παραδώσαμε σε πλήρη λειτουργία το 112 μέσα σε έξι μήνες.
    Επιταχύναμε τη διαδικασία κτηματογράφησης.

Σκεφτήκαμε καινοτόμα:

    Δημιουργήσαμε το «Ταμείο Φαιστός» για την ενίσχυση των οικοσυστημάτων καινοτομίας 5G.
    Υλοποιούμε το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Δημιουργήσαμε τις συνθήκες για τη μετάβαση σε μία ψηφιακή Ελλάδα:

1)Θέσαμε τη χώρα σε κίνηση,

2)Δημιουργούμε ένα κράτος σύγχρονο και λειτουργικό,

3)Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Ελλάδα είναι μία μεταρρυθμίσιμη χώρα.

Τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο».

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Πιερρακάκης: Τρία χρόνια Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο"

Ν. Δένδιας: Η ΕΕ πρέπει να είναι περισσότερο παρούσα στα Δυτικά Βαλκάνια

Αυτό που μας διδάσκει όλους η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι η «ανάγκη να ευθυγραμμιστούμε πίσω από το Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στον αναθεωρητισμό, ενάντια σε κάθε είδους προσπάθεια αλλαγής συνόρων με τη βία, ενάντια στον πόλεμο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην παρέμβαση του σε πάνελ στο “Dubrovnik Forum” στην Κροατία.

Όπως σημείωσε άλλωστε το Ντουμπρόβνικ είναι το κατάλληλο σημείο να μιλήσουμε γι’ αυτό, καθώς εκτός από «μια πολύ όμορφη αρχιτεκτονικά πόλη και ένα τέλειο παράδειγμα παγκόσμιας πόλης στην Αδριατική, ένα προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO, είναι ταυτόχρονα και μια ιστορία επιτυχίας». «Μια πόλη που καταστράφηκε από τον πόλεμο και ανοικοδομήθηκε με τέλειο τρόπο. Αν περιηγηθείτε σήμερα στο Ντουμπρόβνικ, δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι πριν από μερικά χρόνια μαίνονταν πόλεμος εδώ γύρω», ανέφερε.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των Δυτικών Βαλκανίων. Για παράδειγμα όπως ανέφερε, όλοι θα θέλαμε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να γίνει μια ιστορία επιτυχίας, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δυνητικά είναι μια πυριτιδαποθήκη και υπογράμμισε την ανάγκη όλοι να συμβάλλουν όσο μπορούν στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν πρώτη χώρα της περιοχής που εντάχθηκε στην ΕΕ. «Αισθανόμαστε ότι έχουμε εκπληρώσει την υποχρέωσή μας όσον αφορά τα Ανατολικά Βαλκάνια: Ρουμανία, Βουλγαρία. Αλλά και τα Δυτικά Βαλκάνια χρειάζονται τη βοήθεια της Ελλάδας, της Κροατίας και των άλλων μελών για να εκπληρώσουν το ευρωπαϊκό τους μέλλον», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία έχουν καθυστερήσει πολύ και το γεγονός ότι έχουμε νέες υποψηφιότητες, όπως η Ουκρανία «δεν πρέπει να επιτρέψει να ξεχάσουμε πόσο σημαντικό είναι για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία».

«Πρέπει να δείξουμε ότι η ΕΕ είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. Και υπάρχουν και άλλες υποσχέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν, όπως για παράδειγμα η απελευθέρωση των θεωρήσεων για το Κοσσυφοπέδιο από την ΕΕ, την οποία δεν έχουμε εκπληρώσει», ανέφερε. «Η ΕΕ πρέπει να είναι πολύ πιο παρούσα στα Δυτικά Βαλκάνια», υπογράμμισε. «Πρέπει να εξετάσουμε τη δημιουργία περισσότερης διασυνδεσιμότητας μεταξύ μας με κάθε είδους τρόπους».

«Αν αυτή τη στιγμή ξεκινήσετε από την Τεργέστη και οδηγήσετε κατά μήκος της Αδριατικής, δεν μπορείτε να καταλήξετε εύκολα στη Μάνη, που είναι το νότιο τελικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Θα πρέπει να έχουμε έναν αυτοκινητόδρομο που να συνδέει τους πάντες», ανέφερε.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη να υπάρχει ενεργειακή διασυνδεσιμότητα, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή. Υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός εγκαινίασε χθες τον IGB, τον διασυνδετήριο αγωγό με τη Βουλγαρία και την ανάγκη να υπάρξουν ακόμα περισσότερα έργα που θα μας βάλουν όλους σε ένα κοινό δίκτυο. «Ένα πράγμα είναι σαφές: μέσω της συνδεσιμότητας και της συνεργασίας μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την περιοχή μας», κατέληξε.

Συναντήσεις με Ράντμαν και Καμέλ

Σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του Dubrovnik Forum. Ο κ. Δένδιας τον ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία, ενώ συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών Ελλάδας και Κροατίας, υπό το φως της φετινής 30ης επετείου σύναψης διπλωματικών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση είχε όμως και με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM) Νάσερ Καμέλ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις κοινές προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και για συνεργασία στην Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Η ΕΕ πρέπει να είναι περισσότερο παρούσα στα Δυτικά Βαλκάνια"

Ο Ακάρ απειλεί πάλι: Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι – Δεν αστειευόμαστε

Ο Χουλουσί Ακάρ εκτόξευσε νέες απειλές προς την Ελλάδα σε συνέντευξη που έδωσε, ανέφερε ότι η Τουρκία «δεν αστειεύεται», ενώ χαρακτήρισε και ως «κακομαθημένη» την Αθήνα, σχολιάζοντας τις ελληνικές θέσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε στο τουρκικό κανάλι, Haber Global και ανέφερε πως «εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδια μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες».

«Όμως αν η απέναντι πλευρά αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, δημοσιεύει φωτογραφίες ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει την Τουρκία πως δήθεν ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στα νησιά τότε τους λέμε πως “δεν μπορείτε να φτάσετε κάπου”. Είναι αδύνατον. Δεν μπορούν να φτάσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν λαμβάνετε υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης, αγνοείτε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ,για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τ.χλμ διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.χλμ και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχθεί. Μην πέφτουμε σε γελοίες καταστάσεις».

Επίσης, ο Ακάρ σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε.. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ακάρ απειλεί πάλι: Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι – Δεν αστειευόμαστε"

ΟΑΣΘ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων, καθώς αναμένεται μέσα στην προσεχή εβδομάδα η κατάθεση τροπολογίας για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης.

Επομένως, την Δευτέρα 11 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ υπενθυμίζει ότι εδώ και μέρες σημείωνε ότι δεν υφίσταται λόγος για κινητοποιήσεις, καθώς είχε δρομολογηθεί η επίλυση των όποιων ζητημάτων και αποτελούσε θέμα χρόνου η τακτοποίησή τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα"

18.214 νέα κρούσματα, 3.895 επαναλοιμώξεις, 23+3 θάνατοι

Στην ανακοίνωση 18.214 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και 23+3 ακόμη θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν το Σάββατο οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  Ανακοινώθηκαν, επίσης, 3.895 επαναλοιμώξεις.

Τα σημερινά στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα  18.214   18.948  
Κρούσματα σε παιδιά 3.247 3.252
Σύνολο κρουσμάτων  3.829.836  3.811.622    
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  3.895 3.929 
Νέοι θάνατοι 23 + 3* 22 
Σύνολο θανάτων 30.448   30.422       
Διασωληνωμένοι 101  101 
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι 36   36
Έξοδοι από τις ΜΕΘ 1 -
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  365    362
Σύνολο τεστ PCR 11.770.584  11.756.319     
Σύνολο rapid tests  74.788.199  74.664.805  
Τεστ ημέρας 137.659  142.312     
Θετικότητα τεστ  13,23%  13,31%   

* Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 9.394 στην Αττική (10.126 χθες).
  • 1.741 στη Θεσσαλονίκη ( 1.859 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.056 από την Ανατολική Αττική (1.177 χθες).
  • 1.456 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.637 χθες).
  • 364 από τη Δυτική Αττική (367 χθες).
  • 1.287 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.345 χθες).
  • 2.735 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.901 χθες).
  • 1.201 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.345 χθες).
  • 1.169 από τον Πειραιά (1.236 χθες).
  • 126 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (141 χθες).
Κατανομή

 Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 289 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 17 στην ΠΕ Άνδρου
  • 218 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 137 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 74 στην ΠΕ Άρτας.
  • 679 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 167 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 27 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 104 στην ΠΕ Δράμας.
  • 250 στην ΠΕ Έβρου.
  • 409 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 9 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 109 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 189 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 158 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 643 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 19 στην ΠΕ Θάσου.
  • 113 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 78 στην ΠΕ Θήρας.
  • 5 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 12 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 285 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 246 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 50 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 122 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 5 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 30 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 13 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 392 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 114 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 61 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 149 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 349 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 67 στην ΠΕ Κω.
  • 115 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 717 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 121 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 105 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 64 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 44 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 289 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 243 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 28 στην ΠΕ Μήλου.
  • 35 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 43 στην ΠΕ Νάξου.
  • 139 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 62 στην ΠΕ Πάρου.
  • 182 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 180 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 77 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 200 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 115 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 296 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 47 στην ΠΕ Σάμου.
  • 166 στην ΠΕ Σερρών.
  • 37 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 56 στην ΠΕ Σύρου.
  • 16 στην ΠΕ Τήνου.
  • 181 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 167 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 32 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 69 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 225 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 539 στην ΠΕ Χανίων.
  • 97 στην ΠΕ Χίου.

*696 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (579 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "18.214 νέα κρούσματα, 3.895 επαναλοιμώξεις, 23+3 θάνατοι"

Twitter VS Elon Musk: Ετοιμάζει μήνυση εις βάρος του μετά την ακυρωση της συμφωνίας «μαμούθ» για εξαγορά

Νομικά αναμένεται να κινηθεί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του Twitter, ούτως ώστε να επιβάλει στον Elon Musk την εφαρμογή της συμφωνίας, μετά την ανακοίνωση ακύρωσης της εξαγοράς απο τον δεύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια φημών επί σειρά εβδομάδων σχετικά με την κολοσσιαία συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, o ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τελικά αποσύρει την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φέρνοντας «βουτιά» 6% στην τιμή της μετοχής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας επικαλέστηκε ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας για την απόφασή του να ακυρώσει το deal.

Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για «ψευδή και παραπλανητική παρουσίαση γεγονότων», πάνω στα οποία βασίστηκε ο δισεκατομμυριούχος όταν συμφώνησε για την εξαγορά.

Πώντως, σύμφωνα με τον TheGuardian, o Musk θα πρέπει να αντιμετωπίσει, πλέον, το Twitter που αναμένει αποδείξεις για τον ισχυρισμό ότι παραβίασε την αρχική συμφωνία.

Αν αυτό δεν γίνει, το Twitter θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», ήτοι 1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Μπρετ Τέιλορ. πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet του, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει οτι η απόσυρση της προσφοράς του μεγιστάνα είναι απλώς «μία ακόμη ανατροπή στην πολυτάραχη ιστορία της σχέσης του Musk με την ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης» και «ενδέχεται να προμηνύει μια τιτάνια δικαστική μάχη το επόμενο διάστημα».

TheGuardian

Διαβάστε Περισσότερα » "Twitter VS Elon Musk: Ετοιμάζει μήνυση εις βάρος του μετά την ακυρωση της συμφωνίας «μαμούθ» για εξαγορά"

Μεγάλη απάτη με ψεύτικες συνταγές σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τέσσερις συλλήψεις

Μεγάλη απάτη σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) διακρίβωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και συνέλαβε τέσσερα άτομα, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση. Αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω ιατρικών συνταγών που είχαν αρπάξει, ενώ για την έκδοση των συνταγών προέβαιναν στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ασφαλισμένων.

Στη συνέχεια προσέγγιζαν γιατρούς για τη συνταγογράφηση, είτε παραπλανώντας τους ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούμενοι υπαλλήλους ιδρυμάτων, πετυχαίνοντας έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ., που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους. Μάλιστα, σε περίπτωση άρνησης των γιατρών να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.

Με την μέθοδο αυτή η οργάνωση πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς γιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη απάτη με ψεύτικες συνταγές σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τέσσερις συλλήψεις"

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε μπρούτζινες προτομές στην Βορειοανατολική Αττική

Χειροπέδες στα μέλη της συμμορίας που είχε γίνει πονοκέφαλος των δημάρχων της Βορειανατολικής Αττικής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τους, καθώς έκλεβαν τις μπρούτζινες προτομές από μνημεία σε πλατείες.

Μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, είχαν κλέψει συνολικά οκτώ προτομές, εκ των οποίων οι πέντε ήταν από την Νέα Ιωνία, (μεταξύ αυτών και του Στέλιου Καζαντζίδη, που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ), τις οποίες πουλούσαν τέσσερα ευρώ το κιλό, σε μάντρα με μέταλλα ανακύκλωσης (σκραπ) στις Αχαρνές, για να βιοπορίζονται.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, τριών ημεδαπών 36, 32 και 53 ετών και 35χρονης αλλοδαπής, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, από δύο η περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, αφαιρώντας πράγματα καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας που βρίσκονται εκτεθειμένα σε δημόσιο τόπο, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Πέμπτη (7-7-2022) συνελήφθησαν στην περιοχή της Αρτέμιδας, ο 36χρονος και η 35χρονη και στην περιοχή των Αχαρνών ο 53χρονος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του «σκραπατζίδικου» και αγόραζε τις προτομές από τους άλλους τρεις. Αναζητείται ο 32χρονος.

Η συμμορία αποκαλύφθηκε όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της 7-7-2022 ο 36χρονος και η 35χρονη, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν πλατεία στην περιοχή της Αρτέμιδος και αφαίρεσαν την προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου, αποκολλώντας την εξ ολοκλήρου από την βάση της.

Εκεί όμως τους είδε ένας κάτοικος της περιοχής, οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αρτέμιδος, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Τα πωλούσαν σε «σκραπατζίδικο» στις Αχαρνές

Από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι λίγες ώρες μετά την κλοπή, μετέβησαν σε «σκραπατζίδικο», στην περιοχή των Αχαρνών, όπου πούλησαν την προτομή.

Το «σκαρπατζίδικο» εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος αποδέχτηκε την αγορά της προτομής, έναντι του ποσού των 150 ευρώ, την οποία εν συνεχεία έλιωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανακριτική έρευνα, ο 32χρονος, ο 36χρονος και η 35χρονη, επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, προσέγγιζαν πρώτες πρωινές ώρες, πάρκα και πλατείες στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, στις οποίες είχαν ήδη εντοπίσει μνημεία με προτομές, τις φόρτωναν στο αυτοκίνητο και αμέσως πήγαιναν στο «σκραπατζίδικο» στις Αχαρνές, το οποίο άνοιγε εκείνη την ώρας και τις πουλούσαν κατευθείαν.

Μετά από έρευνα στην οικία του 36χρονου και της 35χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετική καραμπίνα και 3 φυσίγγια, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε η συμμετοχή των κατηγορουμένων συνολικά στις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

1. Την 7-6-2022 αφαίρεσαν την προτομή του ΜΑΛΕΒΙΤΣΗ που βρισκόταν απέναντι από το Λύκειο Φιλόθεης.

2. Την 14-6-2022 την πλατεία Δηλβόη στη Νέα Ερυθραία αφαίρεσαν την προτομή του ΗΡΩΑ ΔΗΛΒΟΗ

3. Την 7-7-2022 στην πλατεία Ελευθερίου στην Αρτέμιδα αφαίρεσαν την προτομή του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

4. Σε προγενέστερο χρόνο από την 17-4-2022 στην πλατεία Φιλήντα στη Νέα Ιωνία αφαίρεσαν την προτομή του ΦΙΛΗΝΤΑ

5. Την 18-4-2022 στη Νέα Ιωνία αφαίρεσαν την προτομή του ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

6. Σε προγενέστερο χρόνο από την 12-5-2022 στη Νέα Ιωνία αφαίρεσαν την προτομή του ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

7. Σε προγενέστερο χρόνο από την 26-4-2022 στη Νέα Ιωνία αφαίρεσαν την προτομή της ΣΟΥΡΗ

8. Σε προγενέστερο χρόνο από την 12-5-2022 στη Νέα Ιωνία αφαίρεσαν την προτομή του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε μπρούτζινες προτομές στην Βορειοανατολική Αττική"

Πάτρα: Έφοδος αντιξουσιαστών στο Συνέδριο Ποινικολόγων - Φραστική επίθεση στον Αλέξη Κούγια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έφοδο στο 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων, που είναι σε εξέλιξη στην Πάτρα, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Δεκάδες άτομα, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου, "μπούκαραν" μέσα στην αίθουσα πετώντας τρικάκια και αναρτώντας πανό μπροστά από το βήμα των ομιλιτών, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ ο γνωστός δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς ανέφερε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποδέχθηκε το αίτημα του κινήματος συμπαράστασης στον απεργό πείνας και ζήτησε να δοθεί λύση στο αίτημά του για υπό όρους αποφυλάκιση.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών επιτέθηκε φραστικά και στον Αλέξη Κούγια, με τον γνωστό ποινικολόγο να αντιδρά ψύχραιμα.

Δείτε εικόνες από την έφοδο των αντιεξουσιαστών:

292002023_491644782816702_8459660388930529304_n.jpg

292539595_584940656491027_7040127443789148790_n.jpg

291983498_578099540632947_7484610884633876442_n_0.jpg

 

292774825_783985026122118_2031250448278855904_n.jpg

292001312_524404479462251_6794280698493889162_n.jpg

292046398_842746456699601_6478896752655344749_n.jpg

291901388_527114422485272_72904619074848537_n.jpg

Σε κίνδυνο η ζωή του Μιχαηλίδη

Την 45η ημέρα απεργίας πείνας διανύει ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, καθώς διεκδικεί αυτό που δικαιούται βάσει νόμου, δηλαδή να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του υπό όρους και σε καθεστώς ελευθερίας. Ο κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου και πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση.

Ο Γ. Μιχαηλίδης καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή το 2011 με την αστυνομία στην Πεύκη, παρά την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Είχε επίσης κατηγορηθεί εις διπλούν ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά αθωώθηκε.

Ο 37χρονος απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019, όταν η αρμόδια εισαγγελέας έβαλε βέτο στις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε κανονικά επί ενάμιση χρόνο προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Συνελήφθη και πάλι από την Αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020 και έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Έφοδος αντιξουσιαστών στο Συνέδριο Ποινικολόγων - Φραστική επίθεση στον Αλέξη Κούγια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)"

Ο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για τη διασφάλιση της πρόσβασης των Αμερικανίδων στην άμβλωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για να βοηθήσει στη διασφάλιση της πρόσβασης των γυναικών στην άμβλωση και την αντισύλληψη, μετά την ανατροπή τον περασμένο μήνα από το Ανώτατο Δικαστήριο της απόφασης Ρόου εναντίον Γουέιντ που νομιμοποιούσε την άμβλωση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή στο υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών να αναλάβει δράση για να προστατευθεί και να επεκταθεί η πρόσβαση των γυναικών στην “φαρμακευτική διακοπή κύησης”, η οποία έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Επίσης θα δώσει εντολή στο υπουργείο να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε επείγουσα ιατρική περίθαλψη, υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού και μέσα αντισύλληψης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπάιντεν και σύμβουλος του Λευκού Οίκου θα συγκαλέσει εθελοντές δικηγόρους και άλλες οργανώσεις για να παράσχουν νομικές συμβουλές σε ασθενείς που θέλουν να κάνουν άμβλωση καθώς και στους παρόχους υπηρεσιών αμβλώσεων.

«Στην εκπροσώπηση αυτή μπορεί να περιληφθεί η προστασία του δικαιώματος μετακίνησης εκτός πολιτείας για την αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης», διευκρινίζει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Το εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο Μπάιντεν, θα έχει επίσης στόχο να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των ασθενών και να δίδονται εγγυήσεις για την ασφάλεια των κινητών κλινικών αμβλώσεων στα σύνορα των πολιτειών, ενώ δίνει επίσης οδηγίες για τη δημιουργία ειδικής ομάδας δράσης που θα συντονίζει την ανταπόκριση της διοίκησης στην πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, καταλήγει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για τη διασφάλιση της πρόσβασης των Αμερικανίδων στην άμβλωση "

ΗΠΑ: 35 βουλευτές με επιστολή τους στον Μπάιντεν του ζητούν να μην δώσει F-16 στην Τουρκία

Την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία εκφράζουν συνολικά 35 Αμερικανοί βουλευτές και των δύο κομμάτων με επιστολή που αποστέλλουν στον Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αμερικανοί βουλευτές, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου κατά την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της Τουρκίας ως «αντιΝΑΤΟϊκή». «Ζητήσαμε σθεναρά την απόρριψη αυτής της πώλησης γιατί θα ανταμείψει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αγνόηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας ως συμμάχου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και για τις τεράστιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που το καθεστώς του συνεχίζει να διαπράττει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Οι 35 βουλευτές οι οποίοι προέρχονται και από τα δύο κόμματα επισημαίνουν πως ο Ερντογάν δίνει προτεραιότητα στο προσωπικό όφελος και όχι σε αυτό της Συμμαχίας, γι αυτό κι επέλεξε να εμποδίσει την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας. «Η χρήση ανησυχητικών τακτικών από τον Ερντογάν που αντιτίθενται στο κοινό καλό της συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη», αναφέρουν.

Στην συνέχεια στην επιστολή προς τον Μπάιντεν γίνεται ειδική αναφορά στην τακτική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί την στρατιωτική της ισχύ προκειμένου να αποσταροποιήσει «την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Νότιο Καύκασο και τη Βόρεια Αφρική» εδώ και χρόνια. Στην επιστολή η Άγκυρα κατηγορείται πως έχει χρησιμοποιήσει αμερικανικής κατασκευής όπλα για να διαπράξει εγκλήματα πολέμου «συμπεριλαμβανομένων σκόπιμων βομβαρδισμών αμάχων στόχων όπως νοσοκομεία και σχολεία στο Ιράκ, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Παράλληλα οι Αμερικανοί βουλευτές κάνουν ειδική αναφορά στην παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα για την κακή χρήση των αμερικανικών όπλων αναφέρουν πως «έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να παραβιάσουν το κυρίαρχο έδαφος συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αυτές δεν είναι σχεδόν οι ενέργειες ενός αφοσιωμένου συμμάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη».

Δείτε την επιστολή:

FXLMNwMXEAMn8Jc

Παράλληλα στην επιστολή τονίζεται πως «η πώληση αμερικανικών προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία δεν θα δώσει κίνητρο στον Ερντογάν να μετατραπεί ξαφνικά σε καλό σύμμαχο. Πιθανότατα, αυτά τα όπλα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω θάνατο και καταστροφή. Η Τουρκία συνεχίζει επίσης να χρησιμοποιεί συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, τα οποία δυνητικά εκθέτουν σημαντικές τακτικές πληροφορίες σχετικά με τα όπλα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία», επισημαίνουν.

Τέλος σημειώνουν ότι «το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει να προωθεί άδικες εκλογές, να καταστέλλει την κοινωνία των πολιτών και να καταχράται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό για να διατηρήσει την εξουσία του. Με την τουρκική οικονομία σε παρακμή και τη θέση του Ερντογάν σε ιστορικό χαμηλό, τα ειδησεογραφικά μέσα που ελέγχονται άμεσα από το καταπιεστικό κυβερνών κόμμα του θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε μεγάλη πώληση όπλων ως προπαγάνδα για να τον στηρίξουν όπως έκαναν ήδη με τις παραχωρήσεις που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΠΑ: 35 βουλευτές με επιστολή τους στον Μπάιντεν του ζητούν να μην δώσει F-16 στην Τουρκία"

Συνταξιούχοι: Αναδρομικά για όλους σε δόσεις

Την επέκταση των αναδρομικών σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους σε δόσεις εξετάζει η κυβέρνηση για το 2023, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές. Ολα θα κριθούν -όπως φαίνεται – από την ύπαρξη ή μη του ανάλογου δημοσιονομικού χώρου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια παροχή που αγγίζει συνολικά τα 2,5 δισ. ευρώ και αφορά πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους. Στο οικονομικό επιτελείο, όπως εκτιμούν παράγοντες με γνώση του θέματος, θα πρέπει να έχουν αρχίσει τους υπολογισμούς και τις ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να διασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους. Οι οποίοι αυτή τη στιγμή – όπως μεταδίδουν αρμόδιοι αξιωματούχοι – δεν υπάρχουν. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με την πορεία των δημοσίων εσόδων και εφόσον υπάρξει «λευκός καπνός» οι ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανόν να γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ. Το πιθανότερο πάντως ενδεχόμενο είναι τα αναδρομικά – υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει θετικά –  να δοθούν σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα κομμένα δώρα και αναδρομικά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού αποκλείστηκαν από την επιστροφή αναδρομικών περίπου 1,3 εκατ. συνταξιούχοι, οι οποίοι προσδοκούσαν πως το ανώτατο δικαστήριο θα δικαιώσει όλους… ακόμα και αυτούς που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές.

in 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχοι: Αναδρομικά για όλους σε δόσεις"

O Elon Musk αποσύρει την προσφορά των 44 δισ. για το Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "O Elon Musk αποσύρει την προσφορά των 44 δισ. για το Twitter"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news