facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης δέχθηκε η πρωθυπουργός της Δανίας – Συνελήφθη ο δράστης

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρκισεν, είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα, ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ritzau», επικαλούμενο την Αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρκισεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ritzau».

Μέτσολα: Αποτρόπαια η επίθεση κατά της πρωθυπουργού

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας είναι «αποτρόπαια» αντέδρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι «η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική».

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο Χ ότι «καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση», η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης δέχθηκε η πρωθυπουργός της Δανίας – Συνελήφθη ο δράστης"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, μέχρι τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (8.6.24) με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό αύριο Σάββατο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τους 31 με 33 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ειναι πιθανό στα ορεινά της Ηπείρου να σημειωθούν τοπικοί όμβροι .
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 και τοπικά στα νότια έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, μέχρι τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία"

Φωτιά σε βυτιοφόρο που ανετράπη στην Αθηνών – Κορίνθου: Χάος στους δρόμους, μήνυμα από το 112 (video)

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στο 75,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Ως αποτέλεσμα της ανατροπής προκλήθηκε μεγάλη φωτιά, η οποία αυτή την ώρα έχει σβήσει. Ωστόσο παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέττας, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Έχουν κλείσει τα διόδια Καλαμακίου, ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Γέφυρα του Κόμβου Λουτρακίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, λόγω του περιστατικού παρατηρείται αυξημένη κίνηση πριν τα διόδια Καλαμακίου. Εξαιτίας της ανατροπής του βυτιοφόρου πολλά οχήματα είναι ακινητοποιημένα.

Εστάλη μάλιστα μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, μέσω του οποίου παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Φωτιά σε βυτιοφόρο που ανετράπη στην Αθηνών – Κορίνθου: Χάος στους δρόμους, μήνυμα από το 112 (video)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε βυτιοφόρο που ανετράπη στην Αθηνών – Κορίνθου: Χάος στους δρόμους, μήνυμα από το 112 (video)"

Απόλυτο προβάδισμα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές «βλέπουν» 4 δημοσκοπήσεις – Από 14,5 έως 16,5 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νίκη της ΝΔ με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται από 14,5 έως 16,5 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου «βλέπουν» τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή (7.6.24) τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,7 μονάδες (26,3% έναντι 12,6%). Διαφορά η οποία εκτοξεύεται στις 16,5 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου (μέση τιμή στο 32% για τη ΝΔ, στο 15,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,5 μονάδες (28% έναντι 14,5%), ενώ στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 28,1% έως 33,9%, με μέση τιμή το 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 14,2% έως 18,8% με μέση τιμή το 16,5%. Με τη διαφορά να φτάνει στις 14,5 μονάδες.

Στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 13,7 μονάδες (26,3% έναντι 12,6%), ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά αγγίζει τις 15,8 μονάδες (μέση τιμή για τη ΝΔ στις 31,4 μονάδες και για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 15,6 μονάδες).

Τέλος, στη δημοσκόπηση της MRB για το Open στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 12,9 μονάδες (26,3% έναντι 13,4%) και στην εκτίμηση ψήφου ανέρχεται στις 15,5 μονάδες (31,5% η ΝΔ, 16% ο ΣΥΡΙΖΑ). 

Δημοσκόπηση Metron Analysis

«Αέρα» διψήφιας διαφοράς στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει, δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής (9.6.24), η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Παρασκευής (7.6.24).

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,7 μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου το προβάδισμά της ανέρχεται στις 16,5 μονάδες.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 6,9%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9%, το ΜέΡΑ25 2,7%, η Νέα Αριστερά 2,5%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Δημοκράτες 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 11,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 3%, ο Κόσμος 1%, οι Δημοκράτες 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Η ΝΔ αναμένεται να λάβει ποσοστό από το 29,7% έως 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 13,7% έως 17,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 10,4% έως 13,6%, το ΚΚΕ από 6,2% έως 8,8%, η Ελληνική Λύση από 7,15 έως 9,9%, η Νίκη από 3,5% έως 5,5%, η Πλεύση Ελευθερίας από 3,5% έως 5,5%, το ΜέΡΑ25 από 2,2% έως 3,8%, η Νέα Αριστερά από 2,2% έως 3,8%, η Φωνή Λογικής από 2,2% έως 3,8%, ο Κόσμος 0,5% έως 1,5%, οι Δημοκράτες από 0,9% έως 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 0,5% έως 1,5%.

Η ΝΔ αναμένεται να λάβει 7-8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3-4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση από 2 έδρες.

Όσον αφορά στην κομματική προέλευση, το 14% προέρχεται από τη ΝΔ, το 4% από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3% από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται αρκετά έως πολύ για τις ευρωεκλογές, ποσοστό που τον Μάιο του 2019 (στις προηγούμενες ευρωεκλογές) ήταν στο 72%.

Το 68% λέει ότι «σίγουρα ναι» θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, ενώ το 18% «μάλλον ναι».

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης στους αναποφάσιστους, το 29% έχει θετική άποψη, το 63% αρνητική και το 7% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Για την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους αναποφάσιστους, το 15% έχει θετική άποψη, το 77% αρνητική και το 6% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Δημοσκόπηση Pulse

Η κυριαρχία της ΝΔ αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ενώ τέσσερα κόμματα βρίσκονται στο 3%, λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse αναφορικά με την πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 28%
ΣΥΡΙΖΑ 14,5%
ΠΑΣΟΚ 11,5%
Ελληνική Λύση 7,5%
ΚΚΕ 7%
Νίκη 3%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
Νέα Αριστερά 3%
ΜέΡΑ25 3%
Φωνή Λογικής 2,5%
Πατριώτες 2%
Δημοκράτες 2%

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:

ΝΔ από 28,1% έως 33,9%
ΣΥΡΙΖΑ 14,2% έως 18,8%
ΠΑΣΟΚ 10,9% έως 15,1%
Ελληνική Λύση 6,8% έως 10,2%
ΚΚΕ 6,3% έως 9,7%
Νίκη 2,3% έως 4,7%
Νέα Αριστερά 2,1% έως 4,3%
ΜέΡΑ25 2,1% έως 4,3%
Πλεύση Ελευθερίας 2% έως 4,2%
Φωνή Λογικής 1,8% έως 4%
Πατριώτες 1,2% έως 3%
Δημοκράτες 1,2% έως 3%


Όσον αφορά στον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό, στην πρώτη θέση βρίσκεται με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ουσιαστικά ο… κανένας και τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ερώτηση για το πόσο σίγουροι είστε ότι τελικά θα ψηφίσετε αυτό που επιλέξατε το 72% λέει πολύ, το 18% λέει αρκετά, το 8% λέει μέτρια.

Δημοσκόπηση Alco

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής (09/06/2024) σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 29,2% έως 33,6%
ΣΥΡΙΖΑ 14% έως 17,2%
ΠΑΣΟΚ 11% έως 14,2%
Ελληνική Λύση 7,1% έως 9,1%
ΚΚΕ 6,7% έως 8,7%
Νίκη 3,8% έως 5,8%
Πλεύση Ελευθερίας 2,5% έως 4,1%
Νέα Αριστερά 2,5% έως 4,1%
Φωνή Λογικής 2,5% έως 3,7%
ΜέΡΑ25 2,2% έως 3,6%
Δημοκράτες 1,9% έως 3,3%

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 26,3%
ΣΥΡΙΖΑ 12,6%
ΠΑΣΟΚ 11,2%
Ελληνική Λύση 7,2%
ΚΚΕ 6,9%
Νίκη 4,7%
Νέα Αριστερά 3,1%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
ΜέΡΑ25 2,8%
Φωνή Λογικής 2,5%
Δημοκράτες 2%

Οι αναποφάσιστοι το 2023 ψήφισαν ΝΔ σε ποσοστό 43%, ΠΑΣΟΚ 11%, Σπαρτιάτες 8%, ΣΥΡΙΖΑ 7%,

Στην ερώτηση για το πόσο σας ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές το 56% λέει πολύ ή αρκετά, το 27% λέει λίγο και το 17% λέει καθόλου.

Στην ερώτηση αν η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα το 60% λέει όχι και το 35% λέει ναι.

Για το αν σε αρνητικό αποτέλεσμα της ΝΔ θα υπάρξει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση το 61% λέει όχι, το 26% λέει ναι και το 13% δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Όσο για το αν οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ψήφο διαμαρτυρίας το 48% λέει ναι και το 45% λέει όχι.

Δημοσκόπηση MRB

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δύο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το απόγευμα της Παρασκευής (7.6.24).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με 12,9 μονάδες, διαφορά η οποία αυξάνεται στις 15,5 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 26,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,4%, η Ελληνική Λύση 7,1%, το ΚΚΕ 6,7%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, η Νέα Αριστερά 2,6%, το ΜέΡΑ25 2,5%, η Φωνή Λογικής 2,3%, οι Δημοκράτες 1,7%  και στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην εκτίμηση ψήφου (ποσοστά κομμάτων με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει από 29% έως 34% με μέση τιμή το 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 14% έως 18% με μέση τιμή το 16%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 10,5% έως 14,5% με μέση τιμή το 12,5%, το ΚΚΕ από 6,5% έως 9,5% με μέση τιμή το 8%, η Ελληνική Λύση από 7% έως 10% με μέση τιμή το 8,5%, η Νίκη από 3% έως 5% με μέση τιμή το 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 2,5% έως 4,5% με μέση τιμή το 3,5%,  η Νέα Αριστερά από 2,1% έως 4,1% με μέση τιμή το 3,1%, το ΜέΡΑ25 από 2% έως 4% με μέση τιμή το 3%, η Φωνή Λογικής από 1,8% έως 3,8% με μέση τιμή το 2,8% και οι Δημοκράτες από 1% έως 3% με μέση τιμή το 2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» με 27,5%.

Το 42,8% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ το 11,3% θεωρεί πως ικανότερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και το 5,9% πως ικανότερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 30,1% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα θέματα οικονομίας, ενώ το 15,5% θεωρεί πως ικανότερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και το 9,5% πως ικανότερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 26,1% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα θέματα καθημερινότητας, το 17,1% πως ικανότερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και το 11,1% πως ικανότερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 20,7% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα θέματα δικαιοσύνης, το 17,4% πως ικανότερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και το 10,5% πως ικανότερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ποιες λέξεις ταιριάζουν σε Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Οι λέξεις που ταιριάζουν περισσότερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι:

Δυσαρέσκεια: 56,3%

Αδιαφορία: 29,5%

Προσδοκία: 21,7%

Σιγουριά: 17,4%

Ρίσκο: 14,6%

Ικανοποίηση: 13,1%.

Οι λέξεις που ταιριάζουν περισσότερο στον Στέφανο Κασσελάκη είναι:

Αδιαφορία: 43%

Ρίσκο: 35%

Δυσαρέσκεια: 32,8%

Προσδοκία: 24,5%

Ικανοποίηση: 5,3%

Οι λέξεις που ταιριάζουν περισσότερο στο Νίκο Ανδρουλάκη είναι:

Αδιαφορία: 52,7%

Δυσαρέσκεια: 29,2%

Προσδοκία: 21,6%

Ρίσκο: 19,6%

Ικανοποίηση: 7%

Σιγουριά: 4,4%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητστοτάκης με 27,5% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6% , ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5,5%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4,9%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,4%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3,5% και ο Δημήτρης Νατσιός με 2,5%.

Τι λένε για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Το 42,4% βλέπει αρνητικά τη δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τη λίστα με τα περιουσιακά του στοιχεία της Δευτέρα, ενώ το 30,3% τη βλέπει θετικά.

Αντίστοιχα, το 60% ζητεί και από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση για να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ το 33,2% απαντά πως δεν χρειάζεται γιατί η περιουσία του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστή από τη διαδικασία που ακολουθείται στη Βουλή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόλυτο προβάδισμα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές «βλέπουν» 4 δημοσκοπήσεις – Από 14,5 έως 16,5 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Kαθηγήτρια Πανεπιστημίου Σκοπίων: Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για «καθαρή παράβαση» της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο από τη μεριά της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, όσο και από την ηγεσία του μελλοντικού κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE κάνει λόγο η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, Έλενα Μιχαϊλοβα-Στρατηλάτη.

«Οι κρατικές αρχές είναι υποχρεωμένες από το Σύνταγμα να αποκαλούν τη χώρα Βόρεια Μακεδονία», σημείωσε η Έλενα Μιχαϊλοβα σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα των Σκοπίων «RESPUBLICA».

Η ίδια επισήμανε ότι εάν συνεχιστεί ο φραστικός «πόλεμος» μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, θα επιδεινωθεί η διεθνής θέση της Βόρειας Μακεδονίας.

Σχετικά με τις επισημάνσεις και αντιδράσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, των ΗΠΑ και διεθνών οργανισμών προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας για την ανάγκη πιστής τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Έλενα Μιχαϊλοβα σημείωσε:

«Είναι απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις αυτές, καθώς η συμπεριφορά της προέδρου της χώρας και του μελλοντικού πρωθυπουργού αποτελούν σαφή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεύτερον, τέτοια συμπεριφορά βλάπτει ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας διεθνώς».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς πως η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την ορκωμοσία της, όταν αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» επειδή κάτι τέτοιο είναι «προσωπικό της δικαίωμα», η Έλενα Μιχαϊλοβα ανέφερε ότι «οι δικαιολογίες αυτές είναι κατάλληλες μόνο για παιδιά».

«Η κα Σιλιάνοφσκα συνέχισε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον ίδιο όρο και μετά την ορκωμοσία της. Κοιτάξτε, ένα άτομο ή πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει τα συναισθήματά του και να πράττει όπως επιθυμεί, βάσει των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, όταν εκπροσωπεί μια κρατική αρχή, δεν έχει ανθρώπινα ή συνταγματικά δικαιώματα, αλλά έχει συνταγματικές αρμοδιότητες. Όσοι εκπροσωπούν κρατικές αρχές δεν έχουν δικαιώματα, έχουν αρμοδιότητες.

Ο κάτοχος του αξιώματος έχει δικαιώματα όταν ενεργεί υπό την ατομική του ιδιότητα, ως φυσικό πρόσωπο. Όταν εκπροσωπεί κρατική αρχή, υποχρεούται να ενεργεί σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του κράτους που εκπροσωπεί. Έτσι, είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο να αποκαλεί τη χώρα Βόρεια Μακεδονία. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε παραβιάζει τις υποχρεώσεις του έναντι του Συντάγματος και του διεθνούς δικαίου. Είναι τόσο απλό. Αν οι ηγέτες του VMRO DPMNE θέλουν να αποκαλούν τη χώρα Μακεδονία, μιλώντας ως άτομα ή στις κοινωνικές τους συναναστροφές, τότε μπορούν να το κάνουν αυτό. Αλλά όχι όταν αντιπροσωπεύουν την κρατική αρχή», σημείωσε η Έλενα Μιχαϊλοβα.

Η ίδια ανέφερε ότι η συμπεριφορά της ηγεσίας του VMRO-DPMNE δίνει «δικαίωμα» σε ευρωσκεπτικιστές δυνάμεις να μπλοκάρουν την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Στην πραγματικότητα, ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας μας ήταν γεμάτος εμπόδια, ένα από τα οποία ήταν η εμφανής διστακτικότητα των μεγάλων χωρών της ΕΕ να διευκολύνουν την πρόσβαση στα Δυτικά Βαλκάνια. Η θέση του VMRO-DPMNE δίνει στους σκεπτικιστές την τέλεια δικαιολογία για να μην διευκολύνουν τη διαδικασία. Θα πουν - δεν μπορούμε να δεχτούμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις. Ποιος θα ήθελε να διαπραγματευτεί με μια τέτοια κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα έχει καμία αξία;» ανέφερε η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Σκοπίων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Kαθηγήτρια Πανεπιστημίου Σκοπίων: Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη – Η ομιλία στο Σύνταγμα

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα.

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε, και προσέθεσε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία.

Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Σύνταγμα.

“Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης” είπε ο κ.Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης “απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα.

Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια” είπε.

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια.

“Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;” αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε “τυφλωμένη” την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε- επιδιώκει “να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Σηκώνουμε το γάντι η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε” τόνισε.

“Ανακοινώθηκε σήμερα νέα αύξηση του ΑΕΠ, ενώ μειώσαμε την ανεργία από το 18% προσεγγίσαμε το 10 % και δημιουργήσαμε 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας” είπε ο κ.Μητσοτάκης. Τόνισε ότι “δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας μέχρι να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια” και προσέθεσε:

“Νιώθουμε, ακούμε, μπορούμε, και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα πολύ καλύτερη”.

O κ.Μητσοτάκης ανέφερε το έργο της κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό του κράτους, και στη βελτίωση των συνθηκών στον αθλητισμό στη δημόσια διοίκηση, και την οικονομία, και είπε ότι “αυτό είναι Ευρώπη”. Παράλληλα, ανέφερε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο παρελθόν αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών, και τόνισε ότι έγιναν πράξη, λέγοντας ότι “γίνονται πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα”.

“Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στην εποχή που η Ελλάδα που φλέρταρε με τη χρεοκοπία” είπε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ” ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα που στοιχίζει 45 δισ.” Είπε ότι η αντιπολίτευση παρουσιάζει “εικόνα Βαβέλ και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να μην μιλάω για τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης”. Τόνισε, ακόμη, ότι “το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα που μας πάνε στον έλεγχο της οικονομίας, και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει δύσκολων χειρισμών που μας περιμένουν στα εθνικά θέματα. Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας” είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα “στους βόρειους γείτονές μας τόσο των Σκοπίων όσο και των Τιράνων ότι ο δρόμος για την Ευρώπη περνά από την Αθήνα. «Θέλουμε να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις με την Τουρκία, αναγνωρίζοντας πάντα τη μοναδική μας διαφορά, την χάραξη της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ”.

“Όλοι ενωμένοι στην τελική ευθεία, κανείς δεν θα λείψει και από αυτή τη μάχη” είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του. Παράλληλα επισήμανε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια εκλογική αναμέτρηση που έχει παράλληλες συνέπειες και στην εθνική πολιτική του κράτους μας, και ο πολίτης να συνυπολογίσει τα μεγάλα και σημαντικά και όχι τα μικρά και περιφερειακά. Τόνισε ότι “δεν μπορεί να είναι αψήφιστη ψήφος αυτή η ψήφος” και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πούνε “όχι στη ραθυμία που φέρνει η ζέστη και η κούραση” γιατί, όπως υπογράμμισε, “η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει λιμενοβραχίονας σταθερότητας στην Ευρώπη”.

Ο κ.Μητσοτάκης προσέθεσε ότι δεν κλείνει τα μάτια σε κάποια απογοήτευση, αλλά όπως είπε “δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά να εμποδίσουν την πρόοδο της χώρας. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε μια νέα περιπέτεια στο όνομα μιας άγονης διαμαρτυρίας. Όσα θα διακινδυνεύσουμε τότε δεν θα είναι ασήμαντα. Ο εφησυχασμός των φίλων μας είναι ο εχθρός μας τώρα, δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, οι κάλπες θα είναι άδειες” είπε και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες και να στηρίξουν τη ΝΔ.

“Το διακύβευμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω και η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη. Μόνο μπροστά” είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι “το οφείλουμε στα 50 χρόνια της δημοκρατίας που γιορτάζουμε και στα 50 χρόνια της ΝΔ”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη – Η ομιλία στο Σύνταγμα"

Συνελήφθη στη Χαλκιδική 24χρονος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη Σουηδία – Τον καταζητούσε η Europol

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε χθες (6/6) στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με εκείνες της Σουηδίας και την Europol συνέλαβαν τον νεαρό σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, για τον ανωτέρω είχαν περιέλθει πληροφορίες από τις Αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη Σουηδία.

Ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών, που ήθελαν τον νεαρό να κινείται στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, του έγινε έλεγχος από τις Αρχές, κατά τον οποίο επέδειξε πλαστή ταυτότητα.

Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν: 2.830 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές, χρυσίζουσα αλυσίδα με στρογγυλό χρυσίζον μενταγιόν, ασημίζον ρολόι, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια, 32 φυσίγγια και νάιλον συσκευασία συνολικού μεικτού βάρους 24,1 γραμμαρίων, περιέχουσα ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη σε μορφή σοκολάτας.

Εις βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Επιπλέον, ο ανωτέρω θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών, καθώς από τις Σουηδικές Αρχές εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρεία.

Δείτε φωτογραφίες από βίντεο που ανήρτησε η ΕΛ.ΑΣ.:

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στη Χαλκιδική 24χρονος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη Σουηδία – Τον καταζητούσε η Europol"

Ευρωεκλογές 2024: Που ψηφίζω και πώς – Οι σταυροί, τα ψηφοδέλτια και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται

«Που ψηφίζω;» «Ειδικός εκλογικός αριθμός, που τον βρίσκω;» Αυτές είναι οι συνηθισμένες ερωτήσεις που έρχονται στον μυαλό των ψηφοφόρων με αφορμή τις Ευρωεκλογές 2024 της 9ης Ιουνίου, ενώ, στην συνέχεια, ακολουθούν και οι αντίστοιχες: «Πόσους σταυρούς βάζω;» «Πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;»

Η απάντηση στην ερώτηση «που ψηφίζω» μπορεί να δοθεί με ένα κλικ. Έτσι, οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, «Μάθε πού ψηφίζεις», δεδομένου ότι το εκλογικό τμήμα των ψηφοφόρων καθορίζεται με βάση την διεύθυνση κατοικίας τους.

Στον ίδιο ιστότοπο, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν και τον ειδικό εκλογικό αριθμό τους. Συμπληρώνοντας τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Έτος Γέννησης και επιβεβαιώνοντας ότι «δεν είστε ρομπότ», τότε, θα εμφανιστεί ο ειδικός εκλογικός αριθμός.

Πως ψηφίζω και πόσους σταυρούς βάζω

Ο σταυρός προτίμησης σημειώνεται με στυλογράφο μαύρης ή κυανής απόχρωσης. Η εφορευτική επιτροπή κάθε εκλογικού τμήματος πρέπει να ενημερώνει τους εκλογείς ότι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων, κατ’ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός σταυρό προτίμησης. Συνεπώς στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.

Σε περίπτωση όμως που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου.

Πως είναι το ψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, στο έντυπο ψηφοδέλτιο αναγράφονται μόνο το όνομα και το έμβλημα του κόμματος ή του συνασπισμού συνεργαζομένων κομμάτων και τα ονόματα των υποψηφίων, με αλφαβητική σειρά επωνύμου. Παράλληλα, τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων που συνδέονται με ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα, μπορούν να αναγράφουν στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού, πριν από το έμβλημα και το όνομά τους, το έμβλημα και το όνομα του αντίστοιχου ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος.

Για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, το αρμόδιο υπουργείο έχει εφοδιάσει όλα τα καταστήματα ψηφοφορίας της χώρας, με ομοιόμορφα ειδικά διαχωρίσματα (παραβάν) που κατασκευάζονται από μεταλλικό λυόμενο σκελετό και καλύπτονται με μπλε χρώματος ύφασμα. Τα παραβάν τοποθετούνται στην αίθουσα ψηφοφορίας, προκειμένου να αποσύρονται οι εκλογείς στο χώρο τους για τη συμπλήρωση και τοποθέτηση στον εκλογικό φάκελο του ψηφοδελτίου της προτίμησής τους.

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών;

Να σημειωθεί ότι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Ηλία Γιαννίτσιο, διευθυντή έργου εκλογών της Singular Logic, η πρώτη ασφαλής εικόνα τόσο για την πρωτιά όσο και για το ποια πολιτικά κόμματα θα έχουν καταφέρει να περάσουν το όριο του 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτή θα υπάρχει γύρω στις 21:00.

Περί τις 23:00 εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για την σταυροδοσία των συνολικά 1.168 υποψηφίων ευρωβουλευτών που είναι κατανεμημένοι σε 31 κόμματα και διεκδικούν τις 21 έδρες που αναλογούν στη χώρα μας.

Η γρήγορη έκδοση του πρώτου αποτελέσματος οφείλεται στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης SRT, μέσω του οποίου οι 18.617 δικαστικοί αντιπρόσωποι των ισάριθμων εκλογικών τμημάτων της χώρας θα μεταδώσουν το τελικό αποτέλεσμα του τμήματος τους άμεσα μέσω συσκευής τάμπλετ που θα παραλάβουν το Σάββατο.

Παράλληλα θα στείλουν το αποτέλεσμα και μέσω του ειδικού εντύπου (τηλεγράφημα), όπως συμβαίνει ανελλιπώς από τις εκλογές του 1981.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2024: Που ψηφίζω και πώς – Οι σταυροί, τα ψηφοδέλτια και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται"

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι 35 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο"

Ρόδος: 28.560 ευρώ πρόστιμο και αυτόφωρο στον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης για τις παράνομες ξαπλώστρες στην θάλασσα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

Από αυτόφωρο πέρασε σήμερα (7.6.2024) το μεσημέρι ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο που σήμερα το πρωί σφραγίστηκε ο δημόσιος χώρος όπου παράνομα είχε καταληφθεί από ομπρελοκαθίσματα και αυθαίρετες μεταλλικές κατασκευές. Ο νόμιμος εκπρόσωπος κρατείται και πρόκειται να δικαστεί αύριο το μεσημέρι.

Η διαδικασία του αυτόφωρου ενεργοποιήθηκε από την Εισαγγελία έπειτα από την παραβίαση της σφράγισης με την αφαίρεση από την επιχείρηση της σήμανσης (κορδέλες) που είχε τοποθετήσει σήμερα το πρωί η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του Υπουργείου Οικονομικών και η Ελληνική Αστυνομία και απαγόρευε την πρόσβαση εντός του χώρου και την άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, σήμερα επιδόθηκε και το σχετικό πρόστιμο στην επιχείρηση ύψους 28.560 ευρώ, ποσό το οποίο ανέρχεται στο 4πλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση. Ο χώρος παραμένει σφραγισμένος και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αύριο μεταβαίνει στο νησί η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια για συνέχιση του συντονισμού με τις τοπικές αρχές.

Τα επόμενα βήματα

Μέχρι την Κυριακή το πρωί και με ευθύνη της επιχείρησης, θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα καθώς και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη για την απομάκρυνσή τους την αναλαμβάνει ο Δήμος.

Επιπλέον, μέσα στην επόμενες ημέρες θα εκδοθεί το σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης το οποίο θα διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για εκτέλεση του.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία πιστοποίησης της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, την ΕΛΑΣ και την ΑΑΔΕ σε λιγότερο από 48 ώρες, καθώς προχθές το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας.

Στην συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί.

Τέλος, τονίζεται ότι η παραπάνω διαδικασία και η σφράγιση του χώρου που παράνομα καταλήφθηκε από ομπρελοκαθίσματα είναι ανεξάρτητη από την απόφαση που έχει λάβει ο Δήμος Ρόδου για σφράγιση συνολικά της επιχείρησης, που αναμένεται να εκτελεστεί στις 20 Ιουνίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: 28.560 ευρώ πρόστιμο και αυτόφωρο στον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης για τις παράνομες ξαπλώστρες στην θάλασσα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας"

Εφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, η σπουδαία ηθοποιός, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου"

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη εξαιτίας απεργίας των δικηγόρων

Αναβλήθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στην Ειδική Εισαγγελία για εξέταση της έφεσης της υπόθεσης Μπελέρη.

Όπως αναφέρει το himara.gr, αιτία της δίκης ήταν η απεργία που πραγματοποιούν εδώ και τρεις ημέρες οι δικηγόροι, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου των Αλβανών Δικηγόρων.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου και ώρα 10:00.

Η έφεση αφορά την πρωτόδικη καταδίκη για εκλογική διαφθορά με ποινή φυλάκισης δύο ετών. 

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη εξαιτίας απεργίας των δικηγόρων"

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες κρέμας για τον έρπητα και την ανεμευλογιά

Στην ανάκληση τριών παρτίδων κρέμας για τον έρπητα, προχώρησαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

Αποφασίζουμε την ανάκληση των παραπάνω παρτίδων του φαρμακευτικού σκευάσματος Cevinolon cream 5% του παραπάνω πίνακα μετά από ενημέρωση από την εταιρεία λόγω έλλειψης δεδομένων σταθερότητας της δραστικής ουσίας Acyclovir.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BROS ΕΠΕ.

Η εταιρεία BROS ΕΠΕ, ως Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες κρέμας για τον έρπητα και την ανεμευλογιά"

Μετέωρα: Υπάλληλος της ΔΕΥΑ απουσίαζε από την εργασία του 13 χρόνια

Υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μετεώρων έλειπε από την εργασία του για 13 χρόνια. Πήρε αναρρωτική το 2011 και επέστρεψε πρόσφατα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε με εντολή της νέας δημοτικής αρχής.

Ο υπάλληλος της ΔΕΥΑ Μετεώρων, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, πήρε αναρρωτική άδεια το 2011. Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια νέες γνωματεύσεις γιατρών και αναρρωτικές άδειες, όμως, στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, υπήρξαν και μεγάλα χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία φέρεται να απουσίαζε αδικαιολόγητα.

Η μακροχρόνια απουσία του αποκαλύφθηκε όταν η νέα δημοτική αρχή, που ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου, ζήτησε να διενεργηθεί έλεγχος για την κατάσταση και την αποδοτικότητα του προσωπικού του Δήμου.

Από τον Δήμο Μετεώρων θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετέωρα: Υπάλληλος της ΔΕΥΑ απουσίαζε από την εργασία του 13 χρόνια"

Σε έξαρση η ενδοοικογενειακή βία – Δασκάλα έκανε καταγγελία μετά από σημάδια που είδε σε μαθητή της

Αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας την Πέμπτη 06/06.

Δεν έχουν τέλος τα βίαια περιστατικά, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κατά των γυναικών, με δράστες συζύγους και συντρόφους τους.

Μόλις σε ένα 24ωρο σημειώθηκα 5 τουλάχιστον σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

Στην Αρκαδία ένα 12χρονο παιδί πήγε στο σχολείο του και η δασκάλα του το εντόπισε με μώλωπες.

Η δασκάλα τον ρώτησε τι συνέβη και το παιδί είπα πως τον χτύπησε ο πατέρας και ο θείος του ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως χτύπησαν και τη μητέρα του.

Η δασκάλα έκανε καταγγελία και όταν η μητέρα και το παιδί πήγαν στο τμήμα η μητέρα αποκάλυψε πως ο σύντροφός της την απειλούσε με την κυνηγητική καραμπίνα.

Ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στην Χαλκίδα όταν άνδρας χτύπησε την γυναίκα του πολύ άσχημα μπροστά στα μάτια των τριών ανήλικων παιδιών του. Η γυναίκα δεν ήθελε ιατροδικαστική εξέταση.

Ένα ακόμη περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα όταν ένας άνδρας άσκησε σωματική βία στην σύντροφό του, την κλείδωσε στο σπίτι και της έκλεψε χρήματα από την τσάντα.

Όταν έφυγε, με τη συνοδεία αστυνομικών, πήγε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα στα αστυνομικό τμήμα.

Στην Κέρκυρα ένα ανήλικο κορίτσι κατήγγειλε τον ίδιο της τον πατέρα πως την χαστούκισε και την έβρισε.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε έξαρση η ενδοοικογενειακή βία – Δασκάλα έκανε καταγγελία μετά από σημάδια που είδε σε μαθητή της "

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία μπορεί να πλήττει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ βρίσκεται στη Σουηδία, από όπου επανέλαβε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε μια στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.

«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήττεις νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της επιτιθέμενης πλευράς, του επιτιθέμενου, σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία».

«Αυτός είναι ένας επιθετικός πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας, της Ουκρανίας, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για τη Ρωσία», συνέχισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος», είπε ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία μπορεί να πλήττει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία"

Καιρός: Από Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη ο καύσωνας με τα 44άρια – «Έρχεται» από Τρίτη, άγνωστο πόσο θα διαρκέσει

Από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη θα έρθει το ισχυρό «κύμα» καύσωνα που αναμένεται να «σκάσει» στη χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη (11.06.24), με θερμοκρασίες – «φωτιά», όπως προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Καμπανάκι» για επικείμενο καύσωνα με θερμοκρασίες που ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου χτυπά ο Γιάννης Καλλιάνος σε νέα ανάρτησή του.

Το «κύμα» αυτό από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του από την προσεχή Τρίτη και να κορυφωθεί την Τετάρτη, ενώ προς το παρόν είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου έχει ως εξής:

Προετοιμαστείτε σιγά σιγά, διότι από την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μας απασχολήσει ένας ισχυρός καύσωνας προερχόμενος από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη. Ο καύσωνας αυτός φαίνεται ότι θα αρχίσει να κορυφώνεται από την Τετάρτη 12 Ιουνίου και στη συνέχεια.

Η διάρκεια του είναι ακόμα άγνωστη, μιας και τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη “ευθυγραμμιστεί” σε ένα κοινό σενάριο ως προς τη διάρκειά του.

Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο, και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα. Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο.

 

Παρακαλώ θερμά, ας προετοιμαστούν οι συνάνθρωποί μας που αποτελούν τις ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι, οι γονείς να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τα μικρά παιδάκια τους και ασφαλώς να προσέξουμε τα ζωάκια μας και ειδικά τα αδέσποτα.

Όλοι οι κρατικοί φορείς να είναι έτοιμοι. Οι Δήμαρχοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για όλους και γενικώς να είμαστε πανέτοιμοι.

Σαφώς και έχει ξαναέρθει τέτοιος καύσωνας στη χώρα μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πανέτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε.

Ας είμαστε εμείς έτοιμοι για κάτι ισχυρό και ας έρθει και πιο εξασθενημένος. Μακάρι να έρθει πιο εξασθενημένος.

Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Από Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη ο καύσωνας με τα 44άρια – «Έρχεται» από Τρίτη, άγνωστο πόσο θα διαρκέσει"

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες για τον καύσωνα

Ο δήμος Αθηναίων, ενημερώνει τους πολίτες, ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την προστασία της υγείας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα, από τη Δευτέρα 10/6, 9:00 - 21:00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, οι επτά Λέσχες Φιλίας (ΛΕΦΙ) του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσουν ως κλιματιζόμενοι χώροι.

Συγκεκριμένα:

1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη 22 & Δύμης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 21092000269

2. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου, Χελντράιχ 15

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109240403

3. Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, Κοζάνης 4

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103423716

4. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 & Άστρους

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105140877

5. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102012334

6. Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Σκύρου & Καυκάσου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108815877

7. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου & Βαθέος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106459890
Διαβάστε Περισσότερα » " Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες για τον καύσωνα"

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 25χρονος για τον εμπρησμό στο δάσος του Σέιχ Σου – «Άγνωστοι με έγδυσαν και μου έβαλαν φωτιά»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε ο νεαρός άνδρας ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό στο δάσος του Σέιχ Σου το πρωί της Παρασκευής (07.06.2024).

Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε να περιφέρεται κοντά στο σημείο, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για εμπρησμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια που είπε ο 25χρονος στους πυροσβέστες είναι ότι κάποιοι άγνωστοι τον έδεσαν, του έβγαλαν τα ρούχα και του έβαλαν φωτιά.

Πάνω του φέρεται να βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, εξετάζεται και η συμμετοχή άλλων ατόμων στον εμπρησμό.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά προκλήθηκε λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί, κοντά στο Φιλίππειο, ενώ επί τόπου έσπευσαν άμεσα 18 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα που κατάφεραν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 25χρονος για τον εμπρησμό στο δάσος του Σέιχ Σου – «Άγνωστοι με έγδυσαν και μου έβαλαν φωτιά»"

Τέλος τα… ροζ χαρτάκια και το «σβήσιμο» των κλήσεων – Τι αλλάζει στον ΚΟΚ

Τέλος στα …ροζ χαρτάκια των κλήσεων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), βάζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ενεργοποιεί την ψηφιακή πράξη βεβαίωσης τροχονομικών παραβάσεων.

Αν και η απόφαση των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη δεν καταργεί εντελώς τη βεβαίωση παραβάσεων για επιβολή προστίμου ή για επιβολή προστίμου και διοικητικών ποινών σε έγχαρτη μορφή, αποτελεί την αρχή του τέλους για το σβήσιμο των κλήσεων, κάτι το οποίο έχει πολλές φορές εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Και μπορεί η αναθεώρηση του ΚΟΚ να βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2019, χωρίς ακόμα το επικαιροποιημένο κείμενο να έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά το σύστημα βεβαίωσης παραβάσεων γίνεται ψηφιακό. Στο εξής με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα πρόστιμα δύναται να επιβάλλονται ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (Police on Line).

eretikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος τα… ροζ χαρτάκια και το «σβήσιμο» των κλήσεων – Τι αλλάζει στον ΚΟΚ"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο 22χρονος που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 22χρονος που κατηγορείται για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», λίγες ώρες μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με νικητή τον Παναθηναϊκό.

Στον νεαρό, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό, επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 7.000 ευρώ.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απειλή, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, όπως επίσης και για κατοχή ποσότητας κάνναβης, η οποία βρέθηκε πάνω του κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Για την τελευταία κατηγορία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φαίνεται να είναι οργανωμένος οπαδός του Άρη, ενώ κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές με τη δράση του, έχοντας μάλιστα πρόσφατα αποφυλακιστεί.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή φαίνεται πως αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που έβαλε φωτιά στα γραφεία του Άρη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι εργάζεται περιστασιακά στην ασφάλεια του Άρη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο 22χρονος που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news