facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Συμμορία ανηλίκων Ρομά ξυλοκόπησε οδηγό ταξί – Επί δέκα λεπτά τέσσερα άτομα τον χτυπούσαν

Μια κούρσα από το Μενίδι με προορισμό την Εκάλη κατέληξε σε «εφιάλτη» για έναν ταξιτζή και μια γυναίκα που ήταν επιβάτιδα, οι οποίοι έπεσαν σε ενέδρα ανηλίκων.

Ενώ το όχημα εκινείτο μέσα στο Μενίδι, δύο ανήλικοι πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά στο ταξί. Ο οδηγός αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το όχημα για να μην τους πατήσει. Τότε, εμφανίστηκαν ακόμη τέσσερα άτομα, που περικύκλωσαν το όχημα.

Ήταν ενέδρα με στόχο την ληστεία. Οι δράστες της επίθεσης προσπάθησαν να βγάλουν με την βία από το όχημα τον οδηγό, με τον ίδιο να αντιστέκεται σθεναρά, για να δεχθεί στη συνέχεια την απίστευτη βιαιότητα των ανηλίκων Ρομά. Η γυναίκα άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει, ύστερα από παρότρυνση του ταξιτζή, καταφέρνοντας να γλιτώσει. Την βρήκαν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί που έσπευσαν στη περιοχή.

«Όλο το σώμα μου είναι γδαρμένο πίσω, από το σύρσιμο που έγινε. Το γόνατο το ένα είναι πρησμένο. Είναι επιδερμικά τα χτυπήματα, αλλά πονάει όλο το σώμα. Τώρα που έχει «κρυώσει» το σώμα, πονάνε μέχρι και τα χέρια», είπε ο οδηγός στον ΑΝΤ1.

Οι δράστες διέφυγαν με το ταξί, ενώ άρπαξαν όσα χρήματα είχε πάνω του ο οδηγός, καθώς και την τσάντα της γυναίκας, που την άφησε για να μπορέσει να ξεφύγει. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα έναν από τους δράστες.

«Το κινητό της το κράτησε, γιατί πέταξε την θήκη για να τους καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Όταν την είδα στο Τμήμα, ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ούτε στον χειρότερο εχθρό δεν λες να περάσει κανείς αυτό που περάσαμε εμείς», λέει στον ΑΝΤ1, ο οδηγός του ταξί.

Το ταξί βρέθηκε αργότερα, σχεδόν διαλυμένο, ωστόσο ο οδηγός του αισθάνεται, όπως λέει, «τυχερός μέσα στην ατυχία του».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία ανηλίκων Ρομά ξυλοκόπησε οδηγό ταξί – Επί δέκα λεπτά τέσσερα άτομα τον χτυπούσαν"

Γιώργος Τράγκας: Για τέσσερα κακουργήματα κατηγορείται η τελευταία σύζυγός του, Μαρία Καρρά

Τέσσερις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται στη διάταξη την οποία εξέδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς εις βάρος της Μαρίας Καρρά, χήρας του Γιώργου Τράγκα. Με το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο επιδόθηκε στην κυρία Καρρά, αιτιολογείται η δέσμευση της προσωπικής περιουσίας της. Οι κακουργηματικές πράξεις που καταλογίζονται στη Μαρία Καρρά είναι αυτές α) του εκβιασμού, β) της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, γ) της απιστίας και δ) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες – κοινώς ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οπως αναφέρεται στη διάταξη, οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι η κυρία Καρρά είχε ενεργή και πλήρη συμμετοχή σε όλες τις επαγγελματικές ενέργειες του Γιώργου Τράγκα, καθώς επίσης και στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά την αντίδρασή της, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Καρρά δηλώνει στους οικείους της έκπληκτη για τις έκνομες πράξεις που της προσάπτουν οι εισαγγελείς, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της.

Επιπλέον, η χήρα Τράγκα εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι το ύψος της περιουσίας, όπως έχει παρουσιαστεί ευρέως, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Κατά την άποψή της, τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα (πολυτελή ακίνητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, μετρητά, ράβδοι χρυσού κ.ά.) δεν είναι αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατ’ επέκτασιν στα ΜΜΕ. Παράλληλα, ο νέος συνήγορος της κυρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε πρόσφατα ότι η εισαγγελική διάταξη για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα προσδιορίζει τη συνολική αξία τους σε 23 εκατ. ευρώ. Και ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, οι ίδιοι οι εισαγγελείς διαψεύδουν όσα έχουν δημοσιευτεί στα media περί 140 εκατ. ευρώ κ.λπ.

Η Μαρία Καρρά δηλώνει στους οικείους της έκπληκτη για τις έκνομες πράξεις που της προσάπτουν οι εισαγγελείς, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της. Επιπλέον, η χήρα Τράγκα εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι το ύψος της περιουσίας, όπως έχει παρουσιαστεί ευρέως, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα

Ωστόσο, η διάταξη δέσμευσης αφορά αποκλειστικά και μόνο όσα αποκτήματα έχουν δηλωθεί επισήμως ως κοινή ιδιοκτησία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά και όχι οτιδήποτε άλλο είναι καταχωρημένο ως περιουσιακό στοιχείο εξωχώριων (offshore) επιχειρήσεων. Εγκυρες πηγές αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές πλουτισμού του Γιώργου Τράγκα. Βεβαίως, το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο δεδομένης της ιδιαιτερότητας των εταιρειών offshore, οι οποίες στην πλειονότητά τους εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, στο καταστατικό τους εμφανίζονται εικονικά στελέχη κ.λπ. Πάντως, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν έχει παραδοθεί ακόμη στη Μαρία Καρρά και τον συνήγορό της, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.
Εκτός έδρας επ’ αόριστον

Οσο για το πού βρίσκεται αυτή την περίοδο η κυρία Καρρά, θεωρείται βέβαιο ότι περνά χρόνο στο Μαϊάμι, παρά τη φημολογία που τη θέλει να παραμένει στην Ελλάδα. Οι επαφές με τον συνήγορό της γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, μια τακτική την οποία η κυρία Καρρά εφαρμόζει από την αρχή σχεδόν της υπόθεσης γύρω από την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μετά την εισαγγελική διάταξη και την απαγγελία τεσσάρων σοβαρότατων κακουργηματικών κατηγοριών καθίσταται όλο και λιγότερο πιθανή η επάνοδός της στην Ελλάδα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι σε όποιο deal έκανε ο Γιώργος Τράγκας, το οποίο μπορεί να ήταν επαγγελματικό ή να αφορούσε την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε πλήρως η Μαρία Καρρά

Απεναντίας, θεωρείται βέβαιο πως όταν η έρευνα γύρω από τα 17 ακίνητα, τις ράβδους χρυσού, τις θυρίδες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα έχει ολοκληρωθεί, θα κληθεί να καταθέσει σε σχέση με όσα της καταλογίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη, να απαντήσει σε ερωτήσεις της Εισαγγελίας κ.λπ. Οσο για μια διά ζώσης συνάντηση με τον δικηγόρο της, αυτή πιθανόν να πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό, σε ουδέτερο έδαφος (ευρωπαϊκό ενδεχομένως) και σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Εν τω μεταξύ, στη φερόμενη ως αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα προστίθενται επιπλέον υπάρχοντα.

Το τελευταίο εξ αυτών είναι μια βίλα στην Κέρκυρα, αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, έχει αγοραστεί από υπεράκτια εταιρεία και, βάσει των δηλωθέντων, στο 1/10 της πραγματικής αξίας της. Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στο «θρίλερ των κληρονόμων Τράγκα», το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατό του. Το διακύβευμα, προφανώς, είναι η περιουσία που κληροδότησε στους τρεις κληρονόμους του, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε οξεία διαμάχη που έφτασε έως την ανταλλαγή εξωδίκων.

Η διαθήκη και η ΕΣΗΕΑ

Οσο για τη διαβόητη ιδιόχειρη διαθήκη του εκλιπόντος, βρέθηκε και αυτή στο επίκεντρο ενός διαφορετικού θρίλερ. Αρχικά θεωρούνταν ανύπαρκτη, αίφνης όμως ανευρέθη στο Μονακό – για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη περίπλοκη υπόθεση, πυροδοτώντας νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ των κληρονόμων, δηλαδή της συζύγου και των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα. Ακολούθησε το πόρισμα για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου και εκδότη, το οποίο υπέγραψε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οπως και να ’χει, η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι ο πλήρης έλεγχος και η ολοκληρωμένη καταγραφή ολόκληρης της περιουσίας Τράγκα από τους οικονομικούς εισαγγελείς θα διαρκέσουν χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αποφάσισε να παρέμβει στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το λεγόμενο «φαινόμενο Τράγκα». Με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «στα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο Γιώργος Τράγκας άφησε απλήρωτους δεκάδες συναδέλφους μας ενώ ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται, επιδιδόταν σε ακραίο και αθέμιτο, όπως όλα δείχνουν, πλουτισμό.

Οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ έχουν χρονικό βάθος 20ετίας. Οι δύο εταιρείες του οι οποίες πτώχευσαν το 2010 άφησαν οφειλές από συνδρομές 25.000€ στην ΕΣΗΕΑ, από αγγελιόσημο 260.000€ και από εισφορές εργαζομένων 67.000€ στον ΕΔΟΕΑΠ. Οσον αφορά τις οφειλές προς την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις τις 450.000€ και 98.000€ αντίστοιχα έχουν αναγγελθεί και διεκδικούνται».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Γιώργος Τράγκας: Για τέσσερα κακουργήματα κατηγορείται η τελευταία σύζυγός του, Μαρία Καρρά "

Ουκρανία: Οκτώ άμαχοι νεκροί, 21 τραυματίες στο Λισιτσάνσκ σε ρωσικό βομβαρδισμό

Τουλάχιστον οκτώ Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό σήμερα, την ώρα που μάζευαν νερό στο Λισιτσάνσκ (ανατολικά), τη δίδυμη πόλη του Σεβεροντονέτσκ που κατέκτησαν πρόσφατα οι δυνάμεις της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

“Οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον ενός πλήθους ανθρώπων με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, καθώς οι άμαχοι μάζευαν νερό από μια δεξαμενή. Οκτώ κάτοικοι σκοτώθηκαν, 21 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο”, ανακοίνωσε στο Telegram ο Σέρχιι Γκαϊντάι, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ.

Το Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που έχει απομείνει για να πέσει στα χέρια των Ρώσων στην περιφέρεια Λουχάνσκ, μια από τις δύο επαρχίες της λεκάνης του Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η βιομηχανική ανατολική Ουκρανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Οκτώ άμαχοι νεκροί, 21 τραυματίες στο Λισιτσάνσκ σε ρωσικό βομβαρδισμό"

H Τουρκία κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean στην ΕΕ

Η Τουρκία ζήτησε να κατοχυρώσει τη χρήση της ονομασίας «Turkaegean» για την τουριστική της καμπάνια, με τους Αμερικανούς να τους λένε «όχι», κάτι που δεν συνέβη και με την Αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας και, μάλιστα, η ονομασία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031.

Σε επικοινωνία του MEGA με την επιτροπή, η απάντηση ήταν ότι δεν σχολιάζονται μεμονωμένες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο όργανο της ΕΕ χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη, ενώ το διοικητικό του συμβούλιο αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε κράτος μέλος, δύο εκπροσώπους της Κομισιόν και έναν εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " H Τουρκία κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean στην ΕΕ "

Πόλεμος στην Ουκρανία: ΟΗΕ και Βρετανία καταδικάζουν την πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ

Τη ρωσική επίθεση με πυραύλους κατά του εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας καταδικάζουν τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Βρετανία, από την οποία σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, εξέφρασε την ανησυχία του Οργανισμού για τις εντεινόμενες μάχες στην Ουκρανία και για την «αξιοκατάκριτη» επίθεση με πυραύλους στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ.

«Είναι αξιοθρήνητο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Οποιοδήποτε είδος μη στρατιωτικής υποδομής, κάτι που περιλαμβάνει προφανώς εμπορικά κέντρα και αμάχους, δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί στόχος», είπε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.
«Η σκληρότητα και η βαρβαρότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν» 

Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τη ρωσική επίθεση που όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, καταδεικνύει τη «σκληρότητα και τη βαρβαρότητα» του Βλαντίμιρ Πούτιν και το μόνο που κάνει είναι να «ενισχύει την αποφασιστικότητα» της Δύσης να στηρίξει το Κίεβο.

«Αυτή η φρικτή επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά τα βάθη της σκληρότητας και της βαρβαρότητας στα οποία είναι έτοιμος να βυθιστεί ο Ρώσος ηγέτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και όλων των άλλων χωρών της G7 να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.

Το ρωσικό πλήγμα σημειώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, όπου κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος που ξεκίνησε από τη Ρωσία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: ΟΗΕ και Βρετανία καταδικάζουν την πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ"

Διαδήλωση αντιεμβολιαστών έξω από την κατοικία του Θάνου Πλεύρη

Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν έξω από την κατοικία του, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μέσα στην κατοικία είναι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, έγραψε ο ίδιος τη Δευτέρα στο Twitter κάνοντας λόγο για στοχοποίηση και ζητώντας την καταδίκη του συμβάντος από όλο τον πολιτικό κόσμο.

Η ανάρτηση του κ. Πλεύρη: «Έξω από το σπίτι μου που βρίσκεται η γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά έχουν συγκεντρωθεί αντιεμβολιαστές και «Διαδηλώνουν» εναντίον της οικογένειας μου. Στοχοποιείται η οικογένεια μου για τις υπουργικές μου αποφάσεις. Αναμένω την αυτονόητη καταδίκη από όλο τον Πολιτικό Κόσμο».
«Αναμένουμε την ξεκάθαρη καταδίκη απο ολες τις πολιτικες δυναμεις» τόνισε η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το συμβάν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Το να στοχοποιούνται οικογένειες πολιτικών για τις πολιτικές τους αποφάσεις είναι απαράδεκτο, και κατάφωρα αντιδημοκρατικό. Αναμένουμε την ξεκάθαρη καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, της στοχοποίησης της οικογένειας του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη απο αντιεμβολιαστές που διαδηλώνουν έξω από το σπίτι του».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαδήλωση αντιεμβολιαστών έξω από την κατοικία του Θάνου Πλεύρη"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο

Νέες απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις τελειώσουν οι προετοιμασίες μας για την ολοκλήρωση των ελλείψεων του διαδρόμου ασφαλείας που ξεκινήσαμε στα σύνορά μας με τη Συρία, θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις και εκεί. Ποτέ δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Είπε ακόμα: «Η άσκηση Έφεσος 2022 που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία είναι ένα παράδειγμα που αντιπροσωπεύει τη στρατιωτική διάσταση αυτής της εικόνας. Εύχομαι επιτυχία σε όλα τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας, στο προπαρασκευαστικό τους έργο και στις δραστηριότητές τους».

Σε δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο Θάλασσα με τα 4 γεωτρύπανα και τα 2 σεισμογραφικά μας προκειμένου να βρούμε νέους πόρους».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο"

Αδιέξοδο στις συνομιλίες Αναστασιάδη-Τατάρ για το Κυπριακό

Κανένα δείγμα που να δημιουργεί ελπίδα διάρρηξης του αδιεξόδου, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών, δεν προέκυψε από τις σημερινές επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εμμένει στη θέση για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού με αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά, θεωρεί πως οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί θα πρέπει να είναι συνέχεια της διαπραγμάτευσης στο Κραν Μοντανά, με παράλληλο τερματισμό των μονομερών ενεργειών της τουρκικής πλευράς ιδίως στο Βαρώσι.

Ο Κόλιν Στιούαρτ μετά την συνάντηση του με τον Τατάρ, δήλωσε πως πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, «εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο προς τα εμπρός για μια πολιτική διαδικασία» και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο μερών. Ο κ. Στιούρτ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «αν σκοπεύει να συμπεριλάβει στην έκθεσή του την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και της ισότητας στην Κύπρο» με την έννοια της αναγνώρισης κυριαρχικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε πως συζήτησαν την ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο, ως θεμέλιο για την εξεύρεση τρόπου, ώστε να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού. Σε ερώτηση αν το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στα Βαρώσια θα περιληφθεί στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Κ. Στιούαρτ απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι όλες οι εξελίξεις επί του εδάφους καταγράφονται με λεπτομέρεια στις εκθέσεις του Α.Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι η αντίδραση του ΟΗΕ εναπόκειται στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πυρκαγιές και αλληλεγγύη

Ο Κ. Στιούαρτ μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ευχαρίστησε για τη στήριξη των Ελληνοκυπρίων προς τους Τουρκοκύπριους κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στα κατεχόμενα πριν λίγες μέρες, λέγοντας πως με τη βοήθεια αυτή καταδεικνύεται το βασικό σημείο για την Κύπρο που αφορά την αλληλεγγύη μεταξύ των Κυπρίων, όταν στη δεδομένη στιγμή υπήρξε η άμεση και αναμφίβολη βοήθεια από τους Ελληνοκύπριους προς τους Τουρκοκύπριους. Μετά τη συνάντηση με τον Ε. Τατάρ αναφερόμενος και πάλι στην πυρκαγιά και στη βοήθεια που παρασχέθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά είπε ότι ήταν «μια εξαιρετική απεικόνιση της αλληλεγγύης μεταξύ των Κυπρίων όταν προκύπτει κάτι τέτοιο. Και ναι, μιλήσαμε για την ανάγκη οικοδόμησης μεγαλύτερων δεσμών σε όλο το νησί, οικονομικών, κοινωνικών και ούτω καθεξής».

Όπως είπε, η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ίσως το ένα σημαντικό στοιχείο που λείπει αυτή τη στιγμή και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος σε γραπτή δήλωση του ανέφερε πως στη συνάντηση ο Πρόεδρος τόνισε την έντονη ανησυχία του από τα νέα τετελεσμένα που επιδιώκει η Τουρκία, αλλά και την απαράδεκτη ρητορική που αναπτύσσεται από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης και όσων την εκπροσωπούν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδιέξοδο στις συνομιλίες Αναστασιάδη-Τατάρ για το Κυπριακό"

Συνελήφθη 47χρονη από τη Γεωργία – Λήστευε ηλικιωμένους χρησιμοποιώντας υπνωτικά

Εξιχνιάστηκαν οι 4 ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς συνελήφθη μια 47χρονη από τη Γεωργία.

Η 47χρονη κατηγορείται για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς, καθώς φέρεται να τις διέπραττε εις βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας υπνωτικές ουσίες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, η 47χρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία σε Νέα Ερυθραία, Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά. Αρχικά εντόπιζε μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση. Κατά τις επικοινωνίες συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα, στην ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως αφαιρούσε από την κατοχή τους και τις οικίες χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία, πλήθος χαπιών, 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα, ένα μαχαίρι, 2 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, καθώς και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 47χρονη από τη Γεωργία – Λήστευε ηλικιωμένους χρησιμοποιώντας υπνωτικά"

Άγιος Δημήτριος: Πέντε συλλήψεις για συμπλοκή μεταξύ 20 ατόμων – Ανήλικοι οι 3 συλληφθέντες

Πέντε άτομα, εκ των οποίων οι 3 είναι ανήλικοι, συνελήφθησαν σήμερα Δευτέρα (27.6.2022) το πρωί από τις Αρχές, λόγω μιας συμπλοκής μεταξύ 20 ατόμων περίπου, το βράδυ της Κυριακής στον Άγιο Δημήτριο.

Λόγω της συμπλοκής τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι, οι οποίοι αναγνώρισαν τα άτομα που συνελήφθησαν καθώς οι Αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους σε όλη την περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, της συμπλοκής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Μάλιστα, στην κατοχή ενός εξ’ αυτών βρέθηκε μαχαίρι και κατασχέθηκε.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Δημήτριος: Πέντε συλλήψεις για συμπλοκή μεταξύ 20 ατόμων – Ανήλικοι οι 3 συλληφθέντες"

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 19 τραυματίες από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα, η οποία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Οι γιατροί παρέχουν την αναγκαία βοήθεια. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων επικαιροποιούνται» ανέφερε ο κυβερνήτης Ολέχ Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Νωρίτερα ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο στο Κρεμεντσούκ και υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 19 τραυματίες από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο"

Θεσσαλονίκη: Μάνα και γιος οι νεκροί επιβάτες του αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

Μάνα και γιος ήταν οι νεκροί επιβάτες του αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή των Ν. Επιβατών, στη Θεσσαλονίκη. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στον αλιευτικό λιμένα των Νέων Επιβατών, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τους συμμετείχε ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα περιπολικό σκάφος και ένα περιπολικό ΙΧ του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 50χρονος και η μητέρα του κοντά στα 70. Το αριστερό χέρι του άνδρα ήταν περασμένο με χειροπέδες στο τιμόνι και το δεξί χέρι του επίσης δεμένο με χειροπέδες μαζί με το αριστερό χέρι της συνοδηγού. Το δεξί χέρι της γυναίκας είχε επίσης χειροπέδες που έδεναν στο τιμόνι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο είχε πινακίδες από το Κιλκίς και ο 50χρονος φέρεται να το είχε αγοράσει πρόσφατα, αλλά δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. 

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι να μάνα και γιος να αυτοκτόνησαν. Πριν από δύο χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο άλλος γιος της γυναίκας και αδερφός του 50 χρονου και λίγο αργότερα πέθανε ο πατέρας μη μπορώντας να αντέξει αυτό που συνέβη στην οικογένεια. 

Δείτε εικόνες από τη στιγμή της ανάσυρσης του αυτοκινήτου


newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Μάνα και γιος οι νεκροί επιβάτες του αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα"

Δολοφονία 42χρονου στη Ραφήνα: Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας  σε βάρος των 2  συλληφθέντων  για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου στη Ραφήνα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή πήραν  προθεσμία για να απολογηθούν.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 42χρονου στη Ραφήνα: Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων"

Καιρός αύριο: Πού αναμένονται καταιγίδες την Τρίτη (28/07)

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στη Μακεδονία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και πιθανόν της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην ανατολική Στερεά 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πού αναμένονται καταιγίδες την Τρίτη (28/07)"

7.682 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι και 97 διασωληνωμένοι με CoViD

Στα ύψη η θετικότητα στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο, παρά το γεγονός ότι αυτό εν μέρει οφείλεται στην διενέργεια περιορισμένου αριθμού τεστ. 

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 7.682 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό και 12 ακόμη θανάτους ασθενών με CoViD.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 7.682   9.294       
Κρούσματα σε παιδιά 1.412 1.855
Σύνολο κρουσμάτων 3.624.556   3.616.874    
Επαναλοιμώξεις 24ωρου 1.382  1.592 
Νέοι θάνατοι 12  13+3* 
Σύνολο θανάτων 30.190      30.178    
Διασωληνωμένοι  97 93  
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι 43   44
Έξοδοι από τις ΜΕΘ 4 -
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  210  216
Σύνολο τεστ PCR 11.597.134  11.590.536     
Σύνολο rapid tests  73.321.148  73.286.840  
Τεστ ημέρας 41.266   61.003      
Θετικότητα τεστ  18,61%    15,23%      

*Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 4.475 στην Αττική (5.902 χθες).
  • 727 στη Θεσσαλονίκη (696 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 573 από την Ανατολική Αττική (745 χθες).
  • 828 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.106 χθες).
  • 109 από τη Δυτική Αττική (140 χθες).
  • 499 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (685 χθες).
  • 1.245 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.674 χθες).
  • 613 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (770 χθες).
  • 555 από τον Πειραιά (699 χθες).
  • 53 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (83 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε 65 επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 86 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου
  • 114 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 62 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 12 στην ΠΕ Άρτας.
  • 218 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 63 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 9 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 31 στην ΠΕ Δράμας.
  • 49 στην ΠΕ Έβρου.
  • 135 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 4 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 53 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 72 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 42 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 439 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 5 στην ΠΕ Θάσου.
  • 40 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 64 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 5 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 62 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 56 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 14 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 49 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 3 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 4 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 184 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 31 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 24 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 28 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 113 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 43 στην ΠΕ Κω.
  • 28 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 191 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 108 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 48 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 8 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 8 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 100 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 87 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 28 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 29 στην ΠΕ Νάξου.
  • 25 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 14 στην ΠΕ Πάρου.
  • 25 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 42 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 35 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 96 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 19 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 127 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 15 στην ΠΕ Σάμου.
  • 50 στην ΠΕ Σερρών.
  • 15 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 25 στην ΠΕ Σύρου.
  • 1 στην ΠΕ Τήνου.
  • 36 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 38 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 9 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 11 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 58 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 222 στην ΠΕ Χανίων.
  • 29 στην ΠΕ Χίου.

 232 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (527 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "7.682 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι και 97 διασωληνωμένοι με CoViD "

Κορονοϊός: "Μαύρη" πρόβλεψη Μαγιορκίνη για πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο - Πότε κορυφώνεται το νέο κύμα

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα, με τους ειδικούς να μιλούν για κορύφωση του κύματος έως τις 15 Ιουλίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε ανάρτησή του στο Facebook προειδοποίησε για μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και συγκεκριμένα αύριο.

Μάλιστα, εκτίμησε πως ο αριθμός των νέων διαγνώσεων θα φτάσουν αύριο τα 20.000.

Κορονοϊός: "Μαύρη" πρόβλεψη Μαγιορκίνη για πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο - Πότε κορυφώνεται το νέο κύμα
 
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογία της θερινής έξαρσης COVID-19.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).

Μαγιορκίνης 

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: "Μαύρη" πρόβλεψη Μαγιορκίνη για πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο - Πότε κορυφώνεται το νέο κύμα"

G7: Καλεί τη Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Οι χώρες της Ομάδας των επτά (G7) κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία προκειμένου να μην επιδεινωθεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη σύνοδό τους στη Γερμανία.

«Καλούμε επειγόντως τη Ρωσία να σταματήσει, χωρίς όρους, τις επιθέσεις της κατά των αγροτικών υποδομών και των υποδομών μεταφοράς και να επιτρέψει την ελεύθερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», ανέφεραν οι ηγέτες των χωρών της G7.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "G7: Καλεί τη Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία"

Ηλεκτρική ενέργεια: Ανεβαίνει η τιμή αύριο Τρίτη - «Σκαρφαλώνει» στα €364 η μεγαβατώρα

Σημαντική άνοδος στα 364,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφεται στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο Τρίτη σύμφωνα με το κλείσιμο της προημερήσιας αγοράς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Συγκριτικά η τιμή ήταν 327,7 ευρώ χθες, 255,64 ευρώ το Σάββατο και 291,71 ευρώ την Παρασκευή.

Ανοδικά κινούνται αύριο οι τιμές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (ενδεικτικά: Γαλλία 366,4 ευρώ +9,6 %, Γερμανία 331,52 ευρώ +4,7 %, Ιταλία 386,46 +11,1%, Βουλγαρία 361,83 ευρώ +11,3 %) λόγω της ανησυχίας για τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο από τη Ρωσία και της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδα πάνω από τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η ζήτηση ρεύματος αύριο στην Ελλάδα εκτιμάται στις 390 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί από μονάδες φυσικού αερίου (43,7 %), ανανεώσιμες πηγές (24,5 %), λιγνιτικές μονάδες (17,1 %), υδροηλεκτρικά (5,8 %) και εισαγωγές (4,4 %).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρική ενέργεια: Ανεβαίνει η τιμή αύριο Τρίτη - «Σκαρφαλώνει» στα €364 η μεγαβατώρα"

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Την Τρίτη (28/6) μετά τις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη (28.6.2022) μετά τις 13:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας χωρίς τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους για να δουν τις βαθμολογίες τους στα εκάστοτε μαθήματα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Ακόμη, σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από το υπουργείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα Πανελληνίων: Την Τρίτη (28/6) μετά τις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες"

ΠΟΕΔΗΝ: Για δεύτερη φορά στο ΣτΕ για εμβολιασμό και αναστολές εργασίας

Κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας νέα αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ, για την ακύρωση της αναστολής άσκησης καθηκόντων εις βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των Υγειονομικών: «Υπενθυμίζεται, ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει παραταθεί μέχρι την 31-12-2022 αποκλειστικά και μόνο για το υγειονομικό προσωπικό, την ίδια στιγμή, που το σύνολο των περιορισμών, που είχαν επιβληθεί για την προστασία από την διασπορά του Covid έχει αρθεί ήδη από τις αρχές Ιουνίου 2022 (χρήση μάσκας, υποχρεωτικός εμβολιασμός ατόμων άνω των 60 ετών κλπ).

Παράλληλα, αποτελεί κοινό τόπο πλέον μεταξύ των επιστημόνων, ότι τα υφιστάμενα εμβόλια δεν προφυλάσσουν από τις παραλλαγές του ιού ενώ με βάση τα επίσημα στοιχεία, τόσο εμβολιασμένοι όσο και ανεμβολίαστοι, νοσούν αλλά και μεταδίδουν την νόσο.

Με βάση τα νέα αυτά στοιχεία, το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει για μία ακόμα φορά, εάν το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων είναι συμβατό με σειρά εθνικών και υπερεθνικών διατάξεων, που κατοχυρώνουν την ελευθερία, το δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και εάν περαιτέρω συμβαδίζει με την αρχή της αναλογικότητας, η οποία επιβάλλει στον νομοθέτη να εξετάζει όλες τις δυνατές λύσεις, πριν αποφασίσει την επιβολή του δυσμενέστερου μέτρου, όπως συνέβη εν προκειμένω».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, οι οποίοι τελούν σε αναστολή και επιδιώκει την εξεύρεση λύσης, η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους υγειονομικούς να επανέλθουν στα καθήκοντα τους, στελεχώνοντας τις δημόσιες δομές υγείας.

Η πολύμηνη υποχρεωτική αναστολή, στην οποία έχουν τεθεί, επιβαρύνει πολλαπλώς τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους, στερώντας τους κάθε μέσο βιοπορισμού ενώ σε καμία περίπτωση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν παρίσταται πλέον δικαιολογημένη, όταν η χώρα έχει προβεί σε άρση όλων των μέτρων και περιορισμών ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Κανένας υγειονομικός δεν περισσεύει. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε το αίτημα τους να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στις δημόσιες δομές Υγείας Πρόνοιας που τόσο έχουν πληγεί τα τελευταία έτη από την πανδημία».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Για δεύτερη φορά στο ΣτΕ για εμβολιασμό και αναστολές εργασίας"

ΑΑΔΕ: Πότε δεν χρειάζεται πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ σε τροποποιήσεις συμβολαίων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει να απλοποιεί τη διαδικασία στις τροποποιήσεις των συμβολαίων.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, σε περιπτώσεις επανάληψης ή διόρθωσης συμβολαίου ως προς την περιγραφή των ορίων, του ονόματος ή του αριθμού ακινήτου, εφόσον δεν μεταβάλλεται κανένα άλλο περιγραφικό στοιχείο, η διεύθυνση και οι προσόψεις αυτού, δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Πότε δεν χρειάζεται πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ σε τροποποιήσεις συμβολαίων"

Πλεύρης για υπαινιγμούς Πολάκη: Ας ζούσε η μητέρα μου και ας μην κληρονομούσα τίποτα

«Έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι με τον Παύλο Πολάκη διότι όποιος ασχολείται μαζί του λερώνεται. Σήμερα ωστόσο πρέπει να απαντήσω στην αθλιότητα του. Διερωτάται πώς φαίνεται αύξηση του περσινού μου Πόθεν Έσχες τη στιγμή που αναφέρεται ότι πρόκειται για κληρονομιά» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δυστυχώς τον Ιούνιο του 2020 έχασα τη μητέρα μου σε τροχαίο, γεγονός που είναι γνωστό και στον πλέον αδαή. Θα προτιμούσα να μην είχα κληρονομήσει τίποτα και να ζούσε η μητέρα μου» τονίζει ο κ. Πλεύρης.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, είχε αναφέρει: «Για πες μας πώς τα 4 γίναν 32 και τα 323 φτάσαν τα 452;;;;»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης για υπαινιγμούς Πολάκη: Ας ζούσε η μητέρα μου και ας μην κληρονομούσα τίποτα"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αρχές καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη Λισιτσάνσκ

Οι περιφερειακές αρχές της πόλης Λισιτσάνσκ καλούν άμεσα τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη, καθώς δέχεται επίθεση από δυνάμεις της Ρωσίας. Σημειώνεται πως η πόλη βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας.  

“Αγαπητοί κάτοικοι της περιφερειακής κοινότητας της πόλης Λισιτσάνσκ και συγγενείς τους! Λόγω πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, σας καλούμε να απομακρυνθείτε επειγόντως”, έγραψε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ στην Ουκρανία, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, καθώς η Ρωσία πραγματοποιεί επίθεση στην περιοχή.

Ο ίδιος είπε πως η κατάσταση στην πόλη είναι “πολύ δύσκολη”, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι άμαχοι παραμένουν εκεί. Περίπου 100.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γκαϊντάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το Λισιτσάνσκ υφίσταται “καταστροφικές ζημιές” από τους βομβαρδισμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει στο στόχαστρο την πόλη μετά την πτώση του γειτονικού Σεβεροντονέτσκ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό προκειμένου να αποκόψουν το Λισιτσάνσκ από τον νότο. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης πλήγμα κοντά στο Λισιτσάνσκ, ανέφερε το επιτελείο στην καθημερινή ενημέρωσή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αρχές καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη Λισιτσάνσκ"

Θεσσαλονίκη: «Ζήτησα από όλους να φορέσουν μάσκα, δεν στοχοποίησα τον 11χρονο», υποστηρίζει ο οδηγός

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τον 11χρονο μαθητή που κατέβηκε από το αστικό λεωφορείο γιατί δεν είχε μαζί του μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό και χρειάστηκε να περπατήσει μόνος του, μέσα στη ζέστη, για τέσσερα χιλιόμετρα, δίνει ο οδηγός ο οποίος κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και όλα ξεκίνησαν όταν ο 11χρονος επιβιβάστηκε στο αστικό λεωφορείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, προκειμένου να πάει σε κατάστημα συγγενικού του προσώπου. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, ο οδηγός σταμάτησε το όχημα και ζήτησε από το ανήλικο αγόρι να φορέσει προστατευτική μάσκα κατά του κορωνοϊού. Ο 11χρονος απάντησε πως δεν είχε μαζί του μάσκα και τότε, σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού, ο οδηγός τού ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο.

Ο 11χρονος που υπάκουσε στον οδηγό, κατέβηκε από το λεωφορείο φοβισμένος και στη συνέχεια ξεκίνησε να περπατάει στον επαρχιακό δρόμο και με πολύ υψηλή θερμοκρασία, μέχρι τελικά να εντοπιστεί από τους γονείς του, οι οποίοι αγνοούσαν την τύχη του για περισσότερο από μία ώρα!

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο δικηγόρος του 58χρονου οδηγού, Αναστάσιος Γιακουμής, ο εντολέας του ακολούθησε τον νόμο και την υποχρέωση που είχε από την εργοδοσία και έκανε συστάσεις σε όλους τους επιβάτες του λεωφορείου για τη χρήση προστατευτικης μάσκας, καθώς ήταν υποχρεωμένοι να φοράνε εντός του οχήματος.

Ο οδηγός υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν το λεωφορείο 84Β έφτασε στον τερματικό σταθμό. Εκεί επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κάποιοι επιβάτες, ενώ μόλις ο οδηγός γύρισε πίσω και είδε κάποια άτομα να μη φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊο προχώρησε σε συστάσεις προς όλους, όπως ήταν υποχρεωμένος.

«Σηκώθηκε από τη θέση του και είπε σε όλους τους επιβάτες, όχι μόνο στον 11χρονο, να φορέσουν μάσκα διαφορετικά θα πρέπει να κατέβουν από το λεωφορείο. Ο οδηγός από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν υπέδειξε το συγκεκριμένο παιδί, καθώς κι άλλοι έμειναν χωρίς μάσκα μέσα στο λεωφορείο και εκείνος συνέχισε το δρομολόγιό του. Επίσης, κάνεις δεν τον ενημέρωσε ότι ο 11χρονος δεν συνοδεύεται από κάποιον και δεν μπορούσε να το ξέρει ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος είναι υπεύθυνος μόνο για να μπουν και να βγουν με ασφάλεια οι επιβάτες στο λεωφορείο και να φτάσουν επίσης ασφαλείς στον προορισμό τους. Αν κάποιος ανήλικος συνοδεύεται ή όχι, δεν είναι κάτι που μπορεί να το δει ένας οδηγός λεωφορείου», σημειώνει ο κ. Γιακουμής.

Η οικογένεια του 11χρονου τονίζει ότι «χειρότερη και από την απαράδεκτη ενέργεια του οδηγού είναι η προκλητική στάση του Οργανισμού έναντι της οικογένειας μετά το περιστατικό», καθώς, όπως είπε ο πατέρας του παιδιού στο protothema.gr, δεν ζήτησαν ποτέ ούτε μία συγνώμη όταν επικοινώνησαν μαζί τους, αντιθέτως ο τρόπος που του μίλησαν ήταν προκλητικός. Ο κ. Γιακουμής αναφέρει για τη συγκεκριμένη καταγγελία της οικογένειας, ότι αν η στάση του Οργανισμού ήταν πιο ανθρώπινη και ζητούσαν μια συγνώμη, το συμβάν πιθανότατα θα είχε λήξει εκεί.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον οδηγό, ο 11χρονος δεν κατέβηκε από το λεωφορείο σε ερημικό δρόμο, αλλά σε ένα πολυσύχναστο μέρος με αρκετές επιχειρήσεις και σπίτια και σε καμία περίπτωση η ζωή του παιδιού δεν τέθηκε σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

«Τον βρήκαμε μιάμιση ώρα μετά, κατά κόκκινο και με δάκρυα στα μάτια»

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πατέρας του 11χρονου ξεσπάει, περιγράφει όσα έγιναν εκείνη την ημέρα και τις στιγμές αγωνίας που βιώσαν καθώς το παιδί περιπλανιόταν μόνο του σε έναν επαρχιακό δρόμο για μιάμιση ώρα, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του.

«Το πρωί της Πέμπτης, στις 11.40, ο μικρός ξεκίνησε από το σπίτι μας στον Δρυμό για να πάει έως το συνεργείο του κουμπάρου μου στην Λητή, καθώς θέλει να γίνει μηχανικός και από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία του αρέσει να πηγαίνει για να βοηθάει και να βλέπει πως βάφει. Είχε πάει και την Τετάρτη με το λεωφορείο, χωρίς να φοράει μάσκα και δεν έγινε κάτι. Την Πέμπτη ανέβηκε στο λεωφορείο, το οποίο είχε μόνο τέσσερις επιβάτες και τα δύο ήταν παιδάκια, έκοψε κανονικά εισιτήριο και έκατσε μαζί με έναν φίλο του. Έφτασαν στο Μελισσοχώρι και κάποια στιγμή το λεωφορείο έστριψε προς Λητή, για να συνεχίσει τη διαδρομή του, ωστόσο είχε ένα όχημα της οδικής βοήθειας και δε μπορούσε να περάσει. Ο οδηγός κοίταξε προς τα πίσω και λέει στον γιό μου «μικρέ φόρα μάσκα» και ο μικρός σήκωσε την μπλούζα του να την βάλει στο πρόσωπο, καθώς δεν είχε μάσκα μαζί του. "Μη σηκώνεις τη μπλούζα σου ρε, αν δεν έχει μάσκα κατεβαίνεις", του είπε ο οδηγός, ενώ στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα και κατέβηκε ο μικρός στο Μελισσοχώρι», περιγράφει ο πατέρας.

Όπως εξηγεί, ο οδηγός κατέβασε το παιδί 30 μέτρα από μία στάση, όμως στον συγκεκριμένο δρόμο είχε μόνο σπίτια και πουθενά μαγαζιά και το παιδί δε μπορούσε με κάποιον τρόπο να βρει μία μάσκα για να αγοράσει, ενώ επάνω του είχε μόλις άλλα 0,50 ευρώ για να κόψει εισιτήριο της επιστροφής. «Ο μικρός έπαθε σοκ. Άρχισε να κλαίει και να αναρωτιέται τι θα κάνει. Ο κουμπάρος που τον περίμενε στο συνεργείο ανησύχησε όταν το παιδί άργησε να εμφανιστεί και κάλεσε την μητέρα του. Τον πήρε τηλέφωνο η μαμά του και το παιδί ήταν μέσα στα κλάματα και της είπε όσα έγιναν στο λεωφορείο. Η μητέρα του κάλεσε έναν φίλο μας για να πάει να τον πάρει, αλλά ο μικρός έβαλε το τηλέφωνο στο τσαντάκι και ξεκίνησε να γυρίζει με τα πόδια πίσω», αναφέρει.

Όπως λέει στη συνέχεια, όταν ο φίλος της οικογένειας έφτασε στην στάση που τον άφησε, το παιδί είχε αποχωρήσει. «Άρχισε να περπατάει μέσα στο κλάμα σε έναν επαρχιακό δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα με χίλιους δυο κινδύνους. Περπατούσε μέσα στον καύσωνα, χωρίς νερό και με κίνδυνο να του συμβεί κάτι σοβαρό. Η σύζυγός μου ξεκίνησε να τον αναζητεί με το αυτοκίνητο, ψάχνοντας στους δρόμους. Κάποια στιγμή, περίπου μιάμιση ώρα μετά, τον εντόπισαν κατακόκκινο και με δάκρυα στα μάτια σε ένα φανάρι του Δρυμού. Είχε περπατήσει πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα», σημειώνει ο πατέρας του παιδιού.

Ο ίδιος μόλις πληροφορήθηκε όσα πέρασε ο γιος του επικοινώνησε με το αμαξοστάσιο. «Δεν μου ζήτησαν ποτέ συγνώμη, αντιθέτως μου απάντησαν απαξιωτικά, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κάλεσα και άλλες φορές και μου το έκλειναν ενώ μετά ανέφερα το συμβάν στην αστυνομία», λέει ο πατέρας, ο οποίος αναρωτιέται γιατί ο οδηγός εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του σε ένα 11χρονο παιδί και τον άφησε μόνο του με κίνδυνο να του συμβεί κάτι σοβαρό.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για αυτό απευθύνθηκα στην αστυνομία. Θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι πολύ κακό στο παιδί μου και ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δεν μου ζήτησε κανείς ούτε μία συγνώμη. Θα μπορούσε ο οδηγός να ειδοποιήσει την αστυνομία ότι έχει αφήσει μόνο του ένα ανήλικο παιδί στον δρόμο και να με ειδοποιήσουν. Ούτε καν αυτό δεν έκανε, παράτησε το παιδί, αδιαφόρησε και έφυγε», λέει οργισμένος ο πατέρας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: «Ζήτησα από όλους να φορέσουν μάσκα, δεν στοχοποίησα τον 11χρονο», υποστηρίζει ο οδηγός"

Αυτοψία στις νέες καταστροφές από το χαλάζι στην επαρχία Φαρσάλων

Σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων και κυρίως στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων και εντεταλμένος για θέματα πρωτογενούς τομέα, κ. Δημήτρης Γούσιας μαζί με τον γεωπόνο του ΕΛΓΑ, επόπτη του Ν. Λάρισας, κ. Γιώργο Σαμαρά.

Όπως προέκυψε, η νέα χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού, σιτηρών, βιομηχανικής τομάτας και καλαμποκιού.

Ήδη ο Δήμος Φαρσάλων έχει προχωρήσει στις αναγγελίες ζημιάς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γούσιας τονίζει πως «είναι δυστυχώς αμέτρητα πλέον τα χτυπήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επαρχία Φαρσάλων. Ζητάμε από την πολιτεία και τον ΕΓΛΑ να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή και δίκαια αποζημίωση των αγροτών».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοψία στις νέες καταστροφές από το χαλάζι στην επαρχία Φαρσάλων"

Ραφήνα: «Ήταν η κακιά η ώρα» λένε οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 42χρονου

Στην «κακιά την ώρα» το ρίχνουν οι 24χρονοι που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 42χρονου στην Ραφήνα.

Οι συλληφθέντες υποστήριξαν πως έγινε παρεξήγηση στο μπαρ στην Ραφήνα, και μετά… η κακιά η ώρα τους έκανε να του στήσουν καρτέρι και να τον ξυλοκοπήσουν μέχρι να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής και πρόκειται για δύο 24χρονους με Αλβανική καταγωγή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας είναι κηπουρός και ο άλλος υπάλληλος συνεργείου.

 

 

Πως έφτασαν στην σύλληψη

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δρόμος των ερευνών άνοιξε από τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν δρόμους γύρω από το σημείο του φονικού ξυλοδαρμού.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην πλατεία της Ραφήνας συγκέντρωσαν το υλικό και πήραν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες.  

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής των δραστών και κατά συνέπεια τον ιδιοκτήτη του.  

Είχε δοθεί σήμα επίσης από τις αστυνομικές αρχές σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγουν εκτός συνόρων. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραφήνα: «Ήταν η κακιά η ώρα» λένε οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 42χρονου"

Απολογία Λιγνάδη: «Δεν είμαι βιαστής, κάποιοι χρησιμοποίησαν το #metoo για να παίξουν το ρόλο τους»

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη. Στη επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου την ερχόμενη Τετάρτη θα αγορεύσει ο εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής του ή μη.

Νωρίτερα, στην άρνηση του συνόλου των κατηγοριών που αντιμετωπίζει προχώρησε σήμερα κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποδίδοντας όλα όσα του καταλογίζονται σε πικρίες, αντιπαλότητες αλλά και σε δική του, όπως είπε, απερισκεψία, την οποία επέδειξε σε πολλά ζητήματα.

Από το πρωί ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απολογείται απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, όπως ο ίδιος ζήτησε. Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως γνωρίζει… 2,5 από τους από τους τέσσερις άνδρες που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική τους κακοποίηση, αρνούμενος σε κάθε τόνο όμως ότι τους έχει βιάσει! Μάλιστα αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι κάτω από την ομπρέλα του μπορεί να στεγαστούν και να παίξουν το ρόλο του θύματος διάφορα άτομα. «Λυπάμαι που ένα τέτοιο κίνημα τόσο σοβαρό, κάτω από την ομπρέλα του μπορεί να καούν και τα ξερά και τα χλωρά και αυτό είναι κάτι που θα οδηγήσει στην αυτοκατάργηση του. Κάποιοι προσπάθησαν να κλείσουν λογαριασμούς τους μέσω του #metoo. Εδώ σε εμένα ψάχνουμε να βρούμε μεγάλα κίνητρα σε άτομα που είναι τελείως φτηνά» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του επιμένοντας πως αποφάσεις του και χειρισμοί του κατά τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο ξεσήκωσαν αντιδράσεις και προκάλεσαν πικρίες.

Πρόεδρος: Είναι πολλοί οι άνθρωποι αυτοί που σας κατηγορούν. Γιατί να θέλουν κατηγορήσουν κάποιον που είναι παντελώς αθώος;

Κατηγορούμενος: Η ποιότητα μιας κατηγορίας φαίνεται ποιος ακριβώς τη λέει. Εσείς θα κρίνεται τι ποιόν είχαν όλοι αυτοί που παρήλασαν εδώ πέρα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Δημιούργησαν ένα πλέγμα, ένα σύμπλεγμα, επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι ενωμένοι σε μια αδιαίρετη μονάδα. …

Μιλώντας για την αυτοκριτική που όπως είπε έκανε στις φυλακές και τις σκέψεις που έκανε για το πώς ενεπλάκη στην υπόθεση, είπε μεταξύ άλλων: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Ο κατηγορούμενος μίλησε για σκευωρία σε βάρος του και ερωτηθείς από την έδρα για τον δεύτερο άνδρα που τον κατήγγειλε για βιασμό, τον S., ο κατηγορούμενος ανέφερε πως γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο μέσω του αδελφού μιας κοπέλας με την οποία έπαιζαν μαζί στο θέατρο. «Στις Βάκχες η μια από τις κοπέλες η Νάταλι Ερνέστα είχε ένα αδελφό που έφερνε στις πρόβες. Τον Θοδωρή. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου «λίγο φαντεζί προσωπικότητα». Πήγα και τον οποίο γνώρισα στα Goody’s στο κέντρο», είπε ο Δ. Λιγνάδης.

Πρόεδρος: Δεν συναντηθήκαμε σε μπαρ;

Κατηγορούμενος: Όχι, και δεν θα είχε πρόβλημα να το παραδεχτώ.

Πρόεδρος: Πως βρεθήκατε εκεί;

Κατηγορούμενος: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.

Πρόεδρος: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;

Κατηγορούμενος: Με την αδελφή του αλλά κι χωρίς εκείνη. Η Νάταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.

Πρόεδρος: Τι κοινό σημείο είχατε;

Κατηγορούμενος: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. ….

Πρόεδρος: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο Σ;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Πρόεδρος: Μας είπατε ότι καταλάβετε πως τον γοητεύσατε. Θα μας το εξηγήσετε λίγο;

Κατηγορούμενος: Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκέι, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω.

Πρόεδρος: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Κατηγορούμενος: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Πρόεδρος: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Κατηγορούμενος: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.

Πρόεδρος: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;

Κατηγορούμενος: Από τα λεγόμενα του τα πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…

Πρόεδρος: Την εποχή της Επιδαύρου είχατε επαφή;

Κατηγορούμενος: Πως εννοείτε την επαφή;

Πρόεδρος: Με γλειψίματα και αυτά που λέτε…

Κατηγορούμενος: Όχι, όχι.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για το περιβόητο ταξίδι με τον ανήλικο στην Επίδαυρο. «Το 2015 είχα εντατικές πρόβες στο Billy Eliot. Αποκλείεται να πήγα Επίδαυρο με αυτά τα άτομα… Μπορεί να πήγα το 2016 ή 2017 και να φωτογραφηθήκαμε. Το 2016 στην «Αντιγονη» με τον Λιβαθηνό κάναμε μια εκδρομή αναγνωριστική. Ένα μήνα πριν την παράσταση. Πιθανολογώ ότι ίσως να ήταν το 2016. Ίσως βρεθήκαμε, βγάλαμε μια φωτογραφία. Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων ότι σας είδαν… Υπάρχει και φωτογραφία από το ξενοδοχείο.

Κατηγορούμενος: Λόγω της φωτογραφίας κάνω την εκδοχή του 2016 ή 2017.

Πρόεδρος: Που ήσασταν εκείνη την περίοδο;

Κατηγορούμενος: Έκανα πρόβες εντατικά, ήμουν στο στούντιο «Αμαλία». Δεν έχω να το αποδείξω. Ξέρω ότι δούλευα πυρετωδώς, θα πήγαινα στην Ιθάκη να ξεκουραστώ και μετά ανέβαινε η παράσταση.

Αναφερόμενος στον τέταρτο καταγγέλλοντα ο Δ. Λιγνάδης είπε ότι τον γνώρισε σε μια πλατεία. Αναφερόμενος στον συγκεκριμένο άνδρα ο κατηγορούμενος είπε: «Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή πλύνει τα ρούχα μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και έμενε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2015».

Πρόεδρος: Διάβαζε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Ήξερα ότι πήγαινε σχολείο αλλά είχε μείνει τάξεις. Είχαν την εντύπωση ότι πήγαινε καθημερινά σχολείο. Δεν θυμάμαι…

Πρόεδρος: Αυτά είναι σχετικά κοντά. Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;

Κατηγορούμενος: Τον ρώτησα και μου λέει «δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι. Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.

Πρόεδρος: Μεγάλη ευθύνη…

Κατηγορούμενος: Είναι μεγάλη ευθύνη και ίσως ήταν και λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.

Πρόεδρος: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πως ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;

Κατηγορούμενος: Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.

Πρόεδρος: Ο τραυματισμός σας δεν σας τρόμαξε για το ποιους βάζετε σπίτι σας; Δεν ήσασταν πιο συγκρατημένος;

Κατηγορούμενος: Δεν καταλαβαίνω πως τα συνδέετε;

Πρόεδρος: Ήταν άγνωστος στο περιστατικό και το ίδιο συνέβαινε στο σπίτι σας. Έμπαιναν άνθρωποι που δεν τους ξέρατε καλά. Δεν σας έκανε πιο συγκρατημένο ο φόβος;

Κατηγορούμενος: Όχι, στο σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι ότι ήξερα δυο λεπτά.

Πρόεδρος: Ήσασταν ανοιχτός δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος.

Τέλος, αναφερόμενος στον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα κατασκεύασμα ένα «matrix», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε μάλιστα πως όταν έμαθε για αυτή τη καταγγελία έβαλε τα γέλια και παράλληλα ένιωσε φόβο. «Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Μ (σ.σ. το επίθετο του καταγγέλλοντα). Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» είπε και προσέθεσε: « Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ δεν το έχω δει ποτέ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απολογία Λιγνάδη: «Δεν είμαι βιαστής, κάποιοι χρησιμοποίησαν το #metoo για να παίξουν το ρόλο τους»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news