facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Πτήση «θρίλερ» για τους επιβάτες της Ryanair από Μπέργκαμο για Αθήνα – Πρόβλημα με την πόρτα του αεροπλάνου

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της Ryanair από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο προς την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής (10/12).

Η πτήση της Ryanair ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί στις 19.15 από το Μπέργκαμο για την Αθήνα και αφού οι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί ενημερώθηκαν για μια καθυστέρηση 30 λεπτών, καθώς έπρεπε να επισκευάσουν την πόρτα του αεροπλάνου, η οποία παρουσίαζε πρόβλημα.

Τελικά το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 20.00, όμως λίγο μετά οι επιβάτες ενημερώθηκαν να μείνουν στις θέσεις τους. Το αεροπλάνο δεν μπορούσε να πάρει ύψος και επί μία ώρα έκανε κύκλους πάνω από την περιοχή του Μπέργκαμο λίγο έξω από το Μιλάνο.

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκ νέου στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο με τους υπεύθυνους να βγάζουν τους επιβάτες από το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλο αεροπλάνο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » " Πτήση «θρίλερ» για τους επιβάτες της Ryanair από Μπέργκαμο για Αθήνα – Πρόβλημα με την πόρτα του αεροπλάνου"

Ιταλία: Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (10/12) στη βορειοανατολική Ιταλία, σύμφωνα με πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Σύγκρουση μεταξύ μιας αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας Frecciarossa και μιας περιφερειακής αμαξοστοιχίας στη γραμμή Μπολόνια-Ρίμινι, μεταξύ Φαέντσα και Φόρλι», ανέφεραν η πυροσβεστική.

Το ατύχημα συνέβη στις 21:45 τοπική ώρα (22:45 ώρα Ελλάδας).

Οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας ολοκληρώθηκαν.

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Τουλάχιστον 17 τραυματίες σε σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών"

Βλάβη στο δίκτυο της Nova: Οι συνδρομητές της δεν μπορούν να δεχθούν κλήσεις από άλλα δίκτυα

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συνδρομητές της Nova από βλάβη του δικτύου. Σημαντικός αριθμός συνδρομητών της σε όλη τη χώρα δεν μπορεί να δεχθεί κλήσεις από τα άλλα δίκτυα

Η βλάβη ξεκίνησε από το πρωί σήμερα και από τη Nova λέγεται πως γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης.

Σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης η Nova αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους συνδρομητές κινητής ότι τυχόν αδυναμία λήψης κλήσεων και SMS από δίκτυα τρίτων είναι προσωρινή και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επαναφορά των υπηρεσιών. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση!».

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βλάβη στο δίκτυο της Nova: Οι συνδρομητές της δεν μπορούν να δεχθούν κλήσεις από άλλα δίκτυα"

Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στη νότια χώρα, καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί. Θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ μόνο στα νότια τμήματα του Αιγαίου έως το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 16 με 18 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Έως και τις πρωινές ώρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παράκτια και στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στη συνέχεια γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Έως τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στη συνέχεια σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί βόρειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους έντονες στην ανατολική Πελοπόννησο έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα ανατολικά τμήματα έως και τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός στις Κυκλάδες θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως και τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά έντονες έως και τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Σκυλιά κατασπάραξαν και σκότωσαν μητέρα δύο παιδιών σε αυλή σπιτιού στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα Νεοχωρούδας στη Θεσσαλονίκη από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 50χρονη μητέρα δύο παιδιών μετά από άγρια επίθεση που δέχθηκε από σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρούδας Χρήστος Σαραμούρτσης, περιγράφει στο ThessToday καρέ καρέ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην κοινότητα σήμερα το μεσημέρι.

“Η 50χρονη κλάδευε τον κήπο της με ένα συνεργείο εργατών. Είχε αφήσει τις πόρτες της αυλής ανοιχτές για να διευκολύνει τις εργασίες. Τα άγρια σκυλιά του γείτονα για άγνωστο λόγο φτάσανε στην αυλή και έγινε το μοιραίο. Υποθέτουμε πως το συνεργείο δεν άκουσε κάτι επειδή όλοι φορούσαν ειδικά ακουστικά προστασίας για τα μηχανήματα κλαδέματος. Όταν την είδαν ήταν αργά. Μετά ήρθαν τρία ασθενοφόρα, η γυναίκα όμως είχε καταλήξει” αναφέρει ο κ. Σαραμούρτσης.

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Όλη η κοινότητα είναι ανάστατη. Ήταν μητέρα δύο παιδιών η άτυχη γυναίκα” προσθέτει ο πρόεδρος της κοινότητας. “Δεν είχαμε ποτέ ξανά κάποιο παράπονο από κατοίκους για τα συγκεκριμένα σκυλιά ότι ήταν επιθετικά” καταλήγει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γείτονας της 50χρονης και ιδιοκτήτης των άγριων σκυλιών έχει οδηγηθεί στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου ενώ αυτή την ώρα δίνει εξηγήσεις στις αρχές.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλιά κατασπάραξαν και σκότωσαν μητέρα δύο παιδιών σε αυλή σπιτιού στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους"

Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Δίωξη για βαρύτατα αδικήματα άσκησε στον 18χρονο ο εισαγγελέας Πειραια

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγήθηκε σήμερα Κυριακή ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης του σοβαρού τραυματισμού με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη.

Ειδικότερα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για :

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις που αντιμετωπίζει ο νεαρός είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Δίωξη για βαρύτατα αδικήματα άσκησε στον 18χρονο ο εισαγγελέας Πειραια"

Κροατία: Με καπνογόνα υποδέχθηκαν τους χούλιγκανς που είχαν προφυλακιστεί για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στην Κροατία βρίσκεται ένα μέρος των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν την περασμένη Πέμπτη (08/12) καθώς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχε δολοφονηθεί ο Μιχάλης Κατσούρης.

Οι συμπρατριώτες τους τούς υποδέχθηκαν με καπνογόνα και ενθουσιασμό στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, τέσσερις μήνες μετά την επίθεση τους στους οπαδούς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα κροατικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ομάδα ατόμων να ανάβει καπνογόνα και να φωνάζει, μεταξύ άλλων, το όνομα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Πρόκειται για το πρώτο γκρουπ των αποφυλακισθέντων Κροατών χούλιγκανς, που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία Κατσούρη, ενώ όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν κι άλλα γκρουπ, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη την Παρασκευή (08/12) αποφάσισε την αποφυλάκιση ακόμα δέκα οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κροατία: Με καπνογόνα υποδέχθηκαν τους χούλιγκανς που είχαν προφυλακιστεί για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Βενετία: 28 συλλήψεις για το «βάψιμο» του μεγάλου καναλιού

28 ακτιβιστές συνέλαβαν οι ιταλικές αρχές, καθώς κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων, αφότου «έβαψαν πράσινο» το μεγάλο κανάλι της Βενετίας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, το Μιλάνο και το Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.

Οι περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.

Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους».

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βενετία: 28 συλλήψεις για το «βάψιμο» του μεγάλου καναλιού"

Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

"Συναγερμός" σήμανε το πρωί στο ΕΚΑΒ καθώς 17χρονη μαθήτρια που είχε έρθει εκδρομή με το σχολείο της στο Ηράκλειο, από άλλη περιοχή της χώρας, υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ.

Η μαθήτρια κατέρρευσε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει το σχολείο της, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ. Η 17χρονη διασωληνωμένη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κοπέλα φαίνεται πως κατανάλωσε κάποιο τρόφιμο το οποίο της προκάλεσε το αλλεργικό σοκ και στη συνέχεια την ανακοπή.

Οι γονείς της κοπέλας έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο για να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους, ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τη διοίκηση του Βενιζελείου χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της έφηβης.

Πιο συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν αναφέρει:

"Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).
Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.
Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.
Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη".

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη"

Απεργία πείνας Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές της Κέρκυρας

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, στη συντριπτική τους πλειονότητα αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι έχουν καταθέσει μία σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση.

Παράλληλα, θέτουν και μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικού λειτουργού, καθώς και μόνιμου ιατρού.

Κρατούμενος που μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ, ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας υπογράμμισαν στην ΕΡΤ ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Όσον αφορά τα αιτήματα στελέχωσης, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι υπάρχει προκήρυξη του ΑΣΕΠ τόσο για κοινωνικό λειτουργό όσο και για νοσηλευτές, θέσεις που αναμένεται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, παρ΄ όλο που υπάρχει προκήρυξη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση. Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ για μερικές ημέρες πριν, οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία πείνας Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές της Κέρκυρας"

Δείτε φωτογραφίες από τα χιόνια στην Εύβοια - Το έστρωσε στα ορεινά της Στενής

Τσουχτερό είναι το κρύο σήμερα στην Εύβοια καθώς τα περισσότερα βουνά στα ορεινά του Νομού έχουν ντυθεί στα λευκά από χθες το πρωί.
Τα πρώτα χιόνια έπεσα στη Διρφύς και μετά ακολούθησαν και τα ορεινά της Ερέτριας με το βουνό της Αμπουδιώτισσα στη Σέτα να δέχεται τις πρώτες νιφάδες. Πλήθος κόσμου έχει πάρει από το πρωί της Κυριακής τα βουνά για να βγάλει τις πρώτες φωτογραφίες με το χιόνι, καθώς η μέρα σήμερα είναι κατάλληλη για ορεινή εκδρομή.
 
 
Μέχρι το ξημερώματα της Κυριακής στα ανατολικά και ορεινά της κεντρικής Εύβοιας, στο όρος Όχης και στα ανατολικά αυτου και πιθανώς στην Σκύρο και στο πιο ΒΑ κομμάτι της βόρειας Εύβοιας τοπικές ψιχαλες ή βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα υπάρξουν φαινόμενα. Από το πρωί τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού και θα υπάρξει ηλιοφάνεια με πυκνές νεφώσεις.
 
Όπως αναφέρει η σελίδα προγνώσεις για την Εύβοια, προς το βράδυ τοπικές βροχές ποτιστικου τύπου θα εκδηλωθούν στα δυτικά τμήματα κυρίως του νησιού.
 
Χιονοπτώσεις έως μέτριας έντασης μέχρι τα ξημερώματα από τα 1.100-1.2000μ. και πάνω ενώ το βράδυ θα χιονίζει από τα 1.300-1.400μ. και πάνω στο όρος Δίρφυς.
 
Θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις εξασθενημένοι.
 
 
Ντύθηκε στα λευκά η χιονομάνα της Εύβοιας 
 
Στα ορεινά της Εύβοιας ξεκίνησε η χιονόπτωση από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου ντύνοντας στα λευκά την χιονομάνα του νησιού που δεν είναι άλλη από τη Δίρφυς.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και τώρα στα ορεινά της κεντρικής Εύβοιας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η σελίδα προγνώσεις για την Εύβοια, τις επόμενες ώρες και το Σάββατο θα γυρίσουν οι άνεμοι σε Β-ΒΑ και έτσι θα επηρεάσουν μέχρι τις προμεσημβρινες ώρες σχεδόν όλη η βόρεια Εύβοια και περιοχές που σήμερα δεν επηρεάστηκαν φαινόμενα ποτιστικου τύπου.

Ενώ τα χιόνια προς τα ξημερώματα οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές από τα 800-900μ. στην κεντροβορεια Εύβοια όσο πάμε προς το μεσημέρι θα ανέβουν τα υψόμετρα. Στη Σέττα έπεσε λίγο χιόνι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

 
evima
Διαβάστε Περισσότερα » " Δείτε φωτογραφίες από τα χιόνια στην Εύβοια - Το έστρωσε στα ορεινά της Στενής"

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού - Είναι 18 ετών, ήταν στους προσαχθέντες

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο Έλληνα που έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Τη σύλληψη έκαναν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. 

Τι ισχυρίστηκε ο 18χρονος δράστης

Στο μεταξύ, φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός ρίχνουν οι πρώτες πληροφορίες από όσα είπε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πέταξαμε αργότερα στους αστυνομικούς.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Οπαδός του Ολυμπιακού «κάρφωσε» τον 18χρονο

Χθες το μεσημέρι , ύστερα από πληροφορία της Κρατικής Ασφάλειας, προσήχθη οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ως ύποπτος.

Αυτός είπε ότι δεν ήταν ο ίδιος ο δράστης αλλά «κάρφωσε» τον 18χρονο. Οπως είπε,ο 18χρονος λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, έλεγε δεξιά αριστερά σε οπαδούς του Ολυμπιακού, πως «έκανα αυτό με τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη». Προσήχθη χθες το βράδυ και ομολόγησε.

«Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα το είχα πει εγώ στους αστυνομικούς», λέει ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μιλά στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του 18χρονου.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», λέει ο πατέρας του 18χρονου ενώ τονίζει πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», αναφέρει ο ίδιος.

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού - Είναι 18 ετών, ήταν στους προσαχθέντες"

Καιρός: «Έρχονται» βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Στο «μάτι» και η Αττική – Χιόνια στα ορεινά

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής (11.12.23), όταν και αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «έρχονται» βροχές και καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα, με τον καιρό να παρουσιάζει επιδείνωση. 

Πιο συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στη Κρήτη και σε τμήματα της Μακεδονίας οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. 

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο και στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11/12 θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Ιδιαίτερα για τον νομό Αττικής, αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 10/12 έως το πρωί της Δευτέρας 11/12. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: «Έρχονται» βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Στο «μάτι» και η Αττική – Χιόνια στα ορεινά"

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό

Στην ανακοίνωση κινητοποιήσεων προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέροντας ότι «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ/ΟΤΑ για την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Παράλληλα επισημαίνει πως: «Ταυτόχρονα, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 1ης του Δεκέμβρη, κηρύσσει στάση εργασίας την ίδια μέρα, 14 του Δεκέμβρη, από τις 10:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο) και στην πορεία που θα ακολουθήσει, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Διεκδικούμε:

-Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία

-Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων

-Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17

-Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

-Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

-Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

– προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό"

Κέρκυρα: Τσάκωσαν ανήλικο που κυκλοφορούσε με όπλο

Οπλισμένος με ένα αεροβόλο πιστόλι κυκλοφορούσε σαν... κύριος στην Κέρκυρα ένας ανήλικος Έλληνας, το πρωί της Παρασκευής, αλλά έπεσε σε μπλόκο ελέγχων που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε το όπλο.

Ο ανήλικος συνελήφθη και κατασχέθηκε το αεροβόλο, δεν εξήγησε όμως για ποιο λόγο το είχε μαζί του και τι σκόπευε να κάνει με αυτό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραπέμφθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθη για παράβαση του νόμου για τα όπλα

Με «γυμνό» το κυνηγετικό του όπλο κυκλοφορούσε στην περιοχή Αγία Παρασκευή της Λέσβου ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που του έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι παραβίαζε τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία, δηλαδή να το μεταφέρει μέσα σε θήκη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Τσάκωσαν ανήλικο που κυκλοφορούσε με όπλο"

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις και 20 προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Είκοσι άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία χθες το βράδυ μετά από συγκρούσεις έξω από το ΑΠΘ με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που φέρεται να συμμετείχαν σε πάρτι στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Όταν τα άτομα κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από ΑΠΘ αυτοί χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Τρία από τα άτομα που προσήχθησαν συνελήφθησαν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις και 20 προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ"

Fast track ξεμπλοκάρισμα επικουρικών - Οι πρώτοι 13.000 «τυχεροί» του Δημοσίου

Χιλιάδες ασφαλισμένοι στα επικουρικά ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών θα ευνοηθούν  από την ενεργοποίηση της διάταξης του μίνι ασφαλιστικού που δίνει το δικαίωμα θεμελίωσης επικουρικής σύνταξης απλώς με τη διαπίστωση συμπλήρωσης 15 ετών επικουρικής ασφάλισης (4.500 ένσημα) είτε σε έναν φορέα είτε διαδοχικά.

Όπως υπολογίζουν στελέχη του υπουργείου εργασίας, έως το Φεβρουάριο του 2024, θα ξεμπλοκάρουν με τη fast track διαδικασία, οι συντάξεις περίπου 13.000 ασφαλισμένων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που είχαν ταλαιπωρηθεί από τις καθυστερήσεις.

Ο Γολγοθάς της αναμονής 

Στον κλάδο των επικουρικών συντάξεων η αναμονή σήμερα μπορεί να φτάσει τα 4, 5, 6 ακόμα και τα 7 χρόνια σε ακραίες περιπτώσεις όταν ο υποψήφιος συνταξιούχος έχει διανύσει διαδοχικώς ασφαλιστικό χρόνο σε περισσότερα από ένα Ταμεία, συνθήκη που αφορά τους μισούς Έλληνες εργαζόμενους.

Με την απλοποίησή των διαδικασιών και τη θέσπιση ενιαίων προϋποθέσεων, οι ασφαλισμένοι βγαίνουν κερδισμένοι καθώς:

  • Μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος απονομής καθώς ο ασφαλισμένος θα μπορεί να παίρνει την επικουρική με βάση το ελάχιστο όριο των 15 ετών.
  • Μειώνονται οι απορριπτικές αποφάσεις που εκδίδονταν με βάση τη νομοθεσία των πρώην Ταμείων, η οποία απαιτούσε τη συμπλήρωση 25 η 35 ετών, προϋποθέσεις που δεν πληρούσε ο ασφαλισμένος. Οι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να  επανέλθουν με νέα αίτηση και να λάβουν επικουρική σύνταξη.
  • Δεν επιβαρύνονται οικονομικά για να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια προκειμένου να συμπληρώσουν 25 η 35 χρόνια.
  • Η fast track διαδικασία θα εφαρμοστεί αναδρομικά, στις 40.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις που είναι σε αναμονή. Όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις θα εξεταστούν με βάση τη 15ετία και όχι με βάση το χρόνο ασφάλιση που προέβλεπε το Ταμείο τους.
Τι προβλέπει το σημερινό καθεστώς για το Δημόσιο

Μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που έχουν ήδη λάβει την κύρια σύνταξη τους, έπρεπε να περιμένουν 25 έως 35 έτη, όπως όριζε το καταστατικό του ταμείου τους η να συμπληρώσουν τα 67 έτη προκειμένου να λάβουν την επικουρική. Εναλλακτικά θα έπρεπε να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια που στοιχίζουν ακριβά.

Ειδικότερα, στο Δημόσιο για την έκδοση επικουρικής απαιτείται η θεμελίωση με 25ετία και 35ετία. Στην 25ετία ο ασφαλισμένος παίρνει την επικουρική στα 67 ακόμη και αν πήρε την κύρια σύνταξη πολύ νωρίτερα (π.χ. στα 55 με 25ετία και ανήλικο). Για να πάρει την επικουρική πριν τα 67 θα πρέπει να έχει 35 έτη.

Καταργούνται τα εμπόδια

Με τη νέα διάταξη τα εμπόδια καταργούνται και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συμπληρώνοντας ως ελάχιστο όριο τη 15ετία ( 4.500 ένσημα) είτε σε έναν φορέα είτε με διαδοχική ασφάλιση, κάτι που σήμερα ισχύει μόνο για το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επίσης σημαντικό είναι ότι θα μπορεί να πάρει επικουρική στην ηλικία που έλαβε και την κύρια σύνταξη.

  • Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος του Δημοσίου που βγήκε με πλήρη σύνταξη στα 60 με 30 έτη ως εκπαιδευτικός θα πρέπει να περιμένει ως τα 67 για να πάρει την επικουρική επειδή δεν συμπληρώνει 35ετία.
  • Με την εφαρμογή της νέας διάταξης θα πάρει την επικουρική του χωρίς να περιμένει να πιάσει το 67ο έτος. 
ΔΕΚΟ - Τράπεζες

Στα επικουρικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών η έκδοση επικουρικής σύνταξης προϋποθέτει επίσης 25ετία ή 35ετία. Για παράδειγμα στο ΤΑΠ-ΟΤΕ όποιος δεν έχει 35ετία στην επικουρική ασφάλιση δεν παίρνει επικουρική σύνταξη, παρά μόνον με αναγνώριση πλασματικού χρόνου (στρατιωτική θητεία μόνον).

Με διαδοχική ασφάλιση

Με τη νέα διάταξη κερδισμένοι θα βγουν και οι ασφαλισμένοι που έχουν επικουρική ασφάλιση με διαδοχικούς χρόνους σε δύο ή περισσότερα Ταμεία (π.χ. αυτοαπασχολούμενοι με διαδοχική επικουρική ασφάλιση σε ΤΣΜΕΔΕ ή Ταμείο Νομικών με Δημόσιο, ΙΚΑ ή επικουρικό ΔΕΚΟ κ.λπ.).

Η φόρμουλα του υπολογισμού

Με την ενεργοποίηση του νέου μοντέλου, ο ασφαλιστικός χρόνος θα υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία, που «διαβάζει» το σύστημα. Αν τεκμηριώνεται ασφαλιστικός χρόνος 25 ετών, η επικουρική του ασφαλισμένου θα υπολογίζεται με βάση την 25ετία, αν διαπιστώνονται 20 έτη, με βάση την 20ετία κ.ο.κ. 

Η ειδοποιός διαφοράς είναι ότι στο εξής ο ασφαλισμένος θα μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα επικουρικής σύνταξης απλώς με τη διαπίστωση της συμπλήρωσης της 15ετίας, χωρίς να αναγκαστεί να εξαγοράσει πλασματικά χρόνια για να προσεγγίσει τα απαιτούμενα χρόνια. 

Και οι προθεσμίες

Η πράξη απονομής επικουρικής σύνταξης εκδίδεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από την ημερομηνία απονομής κύριας σύνταξης ή εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία αίτησης για την απονομή επικουρικής σύνταξης, αν αυτή υποβλήθηκε μεταγενέστερα από την αίτηση απονομής κύριας σύνταξης. Μετά την άπρακτη πάροδο των προθεσμιών, ενεργοποιείαι το μοντέλο απονομής της επικουρικής με βάση την 15ετία.

 Οι πράξεις απονομής επικουρικής σύνταξης που εκδίδονται με τη fast track διαδικασία ελέγχονται εντός ενός έτους από την έκδοσή τους, ενώ ο έλεγχός τους αποκλείεται μετά από την πάροδο τριών ετών από την έκδοσή τους.

Το ποσό της επικουρικής

Από το 2015 και μετά για τον υπολογισμό της επικουρικής εφαρμόζονται δύο τρόποι υπολογισμού:

  1. ένας για τα χρόνια ασφάλισης ως το 2014 και
  2. ένας από το 2015 και μετά.

Για τα έτη ως το 2014 η επικουρική υπολογίζεται με συντελεστή 0,45% ανά έτος και πολλαπλασιάζεται με τον συντάξιμο μισθό που είχαν οι ασφαλισμένοι ως το 2014, ενώ από το 2015 και μετά παίζουν ρόλο οι εισφορές που πληρώνουν κάθε χρόνο οι ασφαλισμένοι και η ηλικία αποχώρησης που όσο μικρότερη είναι τόσο μειώνει και το τελικό ποσό.

Για παράδειγμα:

  • Ασφαλισμένος με 30 έτη, ηλικία συνταξιοδότησης 67 και συντάξιμες αποδοχές 1.495,13 ευρώ
  • θα πάρει επικουρική σύνταξη 167,81 ευρώ μετά την κράτηση ασθένειας και πριν το φόρο.
  • Με τον ίδιο μισθό αλλά με συνταξιοδότηση στα 62 η επικουρική βγαίνει στα 123,86 ευρώ.
  • Με συντάξιμο μισθό 1.240 ευρώ και συνταξιοδότηση στα 62 η επικουρική βγαίνει στα 101,72 ευρώ.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » " Fast track ξεμπλοκάρισμα επικουρικών - Οι πρώτοι 13.000 «τυχεροί» του Δημοσίου"

Φρεγάτα της Γαλλίας στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε δυο drones προερχόμενα από την Υεμένη

Φρεγάτα πολλαπλών αποστολών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τα οποία κινούνταν προς την κατεύθυνσή της από τις ακτές της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στο Παρίσι, καθώς οι εντάσεις σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

«Η αναχαίτιση και η καταστροφή των δυο απειλών» έγινε στις 22:30 και στις 00:30 (ώρες Ελλάδας) «110 χιλιόμετρα από τις ακτές της Υεμένης, στο ύψος της Χοντάιντα» από τη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Languedoc, διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απείλησαν χθες Σάββατο να επιτεθούν σε οποιοδήποτε σκάφος διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και πλέει προς το Ισραήλ αν δεν διανεμηθεί στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει ανάγκη.

Η απειλή έχει φόντο τη ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρεγάτα της Γαλλίας στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε δυο drones προερχόμενα από την Υεμένη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news