facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Στις 24 Απριλίου παραδίδονται τα ρεύματα κυκλοφορίας στις «Tρύπες Καραμανλή»

Tο Σάββατο 24 Απριλίου, θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου στις «Τρύπες Καραμανλή».

Το υπό εκτέλεση έργο άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελείται πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα βρίσκεται σε φάση αποπεράτωσης, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης 23 Απριλίου, όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στο χώρο ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση τους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινό, Οικονομικών, Νικόλαο Πέππα και την αρμόδια περιφερειακή σύμβουλο, Ευρώπη Κοσμίδη.

Τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου με σαφείς οδηγίες του περιφερειάρχη για επίσπευση των εργασιών, καθώς είχε αυξηθεί η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο «κρίσιμο» αυτό έργο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, το οποίο ήταν απαίτηση και της τοπικής κοινωνίας, επισήμανε: «Κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό».

Σημείωσε ότι τα έργα εκτελούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων ότι τα δίχτυα προστασίας τοποθετούνται ήδη από ειδικούς αναρριχητές και σύντομα θα παραδοθούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με απόλυτη ασφάλεια.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Κιούσης επισήμανε ότι το έργο για την άρση της επικινδυνότητας στην παραλιακή οδό τέθηκε ως αίτημα πριν από 7 χρόνια.


Το χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό για τους διερχόμενους οδηγούς, τους παραθεριστές και τους μόνιμα διαμένοντες σε όλο το μέτωπο της ακτογραμμής του Σαρωνικού» και ευχαρίστησε για την άμεση δραστηριοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας που έδωσε άμεσα λύση στο πρόβλημα.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 24 Απριλίου παραδίδονται τα ρεύματα κυκλοφορίας στις «Tρύπες Καραμανλή»"

Kλείνουν για 4 ημέρες τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω Πάσχα

Από Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα «παγώνει» το πρόγραμμα «Ελευθερία» και δεν θα γίνονται εμβολιασμοί.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι αναλογίζεται την κόπωση του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης και γι’ αυτό -προκειμένου να αντισταθμίσει τις ημέρες που χάνονται- αποφάσισε να επεκτείνει το ωράριο εμβολιασμών. Εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές ενώ θα διευρυνθεί και το ωράριο.

Πάντως την ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος σχολίασε: «Τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Δεν υπάρχουν αργίες στη μάχη για την καταστολή της πανδημίας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Kλείνουν για 4 ημέρες τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω Πάσχα"

ECDC: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις όσοι είναι εμβολιασμένοι

Τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας και οι κοινωνικές αποστάσεις, μπορούν σταδιακά να χαλαρώσουν μεταξύ όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η έκθεση του ECDC παρέχει οδηγίες σχετικά με την προσαρμογή των «μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις κ.λπ.) βάσει του κινδύνου για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να κολλήσουν κορωνοϊό ή να νοσήσουν βαριά.

«Καθώς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού, είναι ενθαρρυντικό ότι έχουμε τεκμηριωμένες συστάσεις ότι η ανοσοποίηση μπορεί αργά να επιτρέψει χαλάρωση μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, όπως η χρήση μάσκας και η φυσική απόσταση. Ενώ η χαλάρωση των μέτρων προστασίας πρέπει να γίνει σταδιακά και βάσει προσεκτικών εκτιμήσεων των σχετικών κινδύνων, είμαστε πεπεισμένοι ότι η αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη θα έχει θετικό και άμεσο αντίκτυπο στην επιστροφή στην κανονική ζωή» δήλωσε η Andrea Ammon, διευθύντρια του ECDC.

Προς το παρόν, συνιστάται η διατήρηση των προστατευτικών μέτρων κατά τη διάρκεια συναντήσεων μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων, εάν κάποιος από αυτούς είναι ηλικιωμένος, διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο COVID-19, ή υπάρχει υψηλή κυκλοφορία μεταλλαγμένων στελεχών.

Τα προστατευτικά μέτρα πρέπει επίσης να διατηρούνται σε δημόσιους χώρους και σε μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων, ανεξάρτητα από το εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απαιτήσεις για τεστ και καραντίνα για τα ταξίδια μπορούν να αρθούν ή να προσαρμοστούν για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Επίσης οι Αρχές μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξαίρεσης των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων από επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργασιακούς και άλλους χώρους.

Το ECDC τονίζει ότι η ταχεία ανάπτυξη του εμβολιασμού είναι απαραίτητη για τη μείωση του αριθμού των ευπαθών ατόμων, την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, των θανάτων και της κυκλοφορίας του κορωνοϊού στην κοινότητα, έτσι ώστε να επιτρέπεται μια μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ECDC: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις όσοι είναι εμβολιασμένοι"

Κύπρος: Νέο αρνητικό ρεκόρ νοσηλευομένων

Τα 843 έφτασαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού (ποσοστό θετικότητας: 1,59%) τα οποία εντοπίστηκαν από 53.024 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σήμερα στην Κύπρο.
Σε ό,τι αφορά τους νοσηλευομένους, ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από την έναρξη της πανδημίας με 291 ασθενείς covid-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 71 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο ανέρχεται πλέον σε 58.865.

Πάντως σήμερα εν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 295.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Νέο αρνητικό ρεκόρ νοσηλευομένων"

ΕΟΔΥ: Στα 1753 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού από self test

Ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι εντοπίστηκαν 1.753 κρουσμάτων κορονοϊού από self test ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος.

Όπως αναφέρει στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση που έδωσε σήμερα Τετάρτη (21/4) στη δημοσιότητα, «έως την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος.

Από τα 9.753 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 21 Aπριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 1.753 θετικά αποτελέσματα».

Παράλληλα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκαν 120 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.613 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 292 θετικά (1,87%).

Όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση, από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.513.075 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.116.332 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 54.308 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Στα 1753 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού από self test"

Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικος στις περισσότερες περιοχές – Εκεί θα βρέχει

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (22.04.2021) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπου θα βρέξει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Γρήγορα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινέςώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και γρήγορα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί και από το απόγευμα στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια, μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικος στις περισσότερες περιοχές – Εκεί θα βρέχει"

Πασχαλινό τραπέζι με έως 12 άτομα - Στις 10 απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ.Εβδομάδα, στις 9 το Πάσχα

Στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία, την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος αναφέρθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Η είδηση της ημέρας, εκτός από το σχέδιο σταδιακής άρσης του lockdown, δόθηκε νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι το άνοιγμα των ραντεβού για εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 30 ετών, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν στο πασχαλινό τραπέζι, λέγοντας πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν έως 12 άτομα στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μέσα στο σπίτι έως εννέα άτομα. Δήλωσε επίσης ότι τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό την ηλικιακή ομάδα 30-39, με το εμβόλιο της AstraZeneca και από την επομένη κιόλας, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όσοι το επιθυμούν.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι αν χρειαστεί, θα εξεταστεί νέα λίστα με ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας τόνισε:

«Θα ήθελα να πω ότι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ο αριθμός των εισαγωγών δείχνει να σταθεροποιείται, σε υψηλά νούμερα, με μία μικρή τάση υποχώρησης, με μέσο όρο εισαγωγών 504 την ημέρα.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1542 ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 981 κλίνες ΜΕΘ είναι Covid.

Αν παραστεί ανάγκη, το υπουργείο Υγείας θα επεξεργαστεί νέα λίστα με ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Θα ήθελα να αναφερθώ στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Η επιτροπή εισηγήθηκε για τους Ναούς να ισχύσει ένα άτομο ανά 25 τμ. Στους εξωτερικούς χώρους με απόσταση 10 μέτρων ανά άτομο, διπλή μάσκα εντός και εκτός

Η περιφορά του Επιταφίου να γίνει εντός του προαύλιο χώρου των ναών.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Επιτροπή πρότεινε να ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 9 το βράδυ την Κυριακή του Πάσχα».

Όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι έως 12 άτομα σε ανοιχτούς χώρους.

Με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής των επιστημόνων για το επόμενο διάστημα θα ισχύουν τα εξής:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

-Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00

-Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα,κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

-Δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στις 10 Μαΐου 2021 με τα μέτρα, που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο τεστ εβδομαδιαίως «self-testing» μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων και με δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία).

-Επαναλειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες), από 3 Μαΐου 2021, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα.

-Οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών, θα ισχύουν από 15 Μαΐου 2021.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 50.000 εμβολιασμούς.

Σήμερα, επίσης, άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 55 - 59 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Ήδη 138.000 έκλεισαν ραντεβού. Στις 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 50 – 54 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε και τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλιακή κατηγορία. Έτσι:

  • Για τους 85 ετών και άνω, εμβολιάστηκε 61% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 65,7%.
  • Για τους 80-84 ετών, εμβολιάστηκε το 61% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 66%.
  • Για τους 75-79 ετών, εμβολιάστηκε το 68% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 77%.
  • Για τους 70-74 ετών, εμβολιάστηκε το 50% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 70,57%.
  • Για τους 65-69 ετών, εμβολιάστηκε το 27% με μία δόση (είναι από τις ομάδες που άνοιξαν τελευταία) και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 68,5%.
  • Για τους 60-64 ετών, εμβολιάστηκε το 51% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 60%.

Τον Απρίλιο παραμένουν ελεύθερα ραντεβού για ΑstraΖeneca. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να προστεθεί και μία δεύτερη γραμμή για νεαρότερες ηλιακές. Από τη Μ.Τρίτη θα ανοίξουν τα ραντεβού για ΑstraΖeneca στους 30-39 ετών. Θα ακολουθήσουν οι 40 – 44 ετών και οι 45 – 49. Για τις ημερομηνίες θα υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα.

Το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται έως τις 10:00 το βράδυ και θα ξεκινήσει η επταήμερη λειτουργία. Επίσης Θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πασχαλινό τραπέζι με έως 12 άτομα - Στις 10 απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ.Εβδομάδα, στις 9 το Πάσχα"

Βόλος: Πέθανε 61χρονη με εγκεφαλικό – Δεν βρέθηκε ΜΕΘ για να νοσηλευτεί

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών εν μέσω πανδημίας και η ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας έρχονται στην επιφάνεια ξανά, στην περίπτωση μίας 61χρονης γυναίκας από τον Βόλο, η οποία κατέληξε.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με εγκεφαλική αιμορραγία και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς θεωρήθηκε πολύ σοβαρό και κρίσιμο περιστατικό.

Αμέσως μετά το χειρουργείο, οι γιατροί έκριναν οτι πρέπει να νοσηλευθεί σε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, κατάλληλο για νευροχειρουργικά περιστατικά. Όμως ούτε ο Βόλος, ούτε η Λάρισα, ούτε καν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είχαν διαθέσιμη κλίνη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να παραμείνει διασωληνωμένη στο “Αχιλλοπούλειο”, εκτός ΜΕΘ και σήμερα να εκπνεύσει.

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Πέθανε 61χρονη με εγκεφαλικό – Δεν βρέθηκε ΜΕΘ για να νοσηλευτεί"

Στον εισαγγελέα ο DJ των κορωνοπάρτι στην Κυψέλη

Σε εξηγήσεις καλείται 55χρονος που φέρεται να είχε αναλάβει την μουσική κάλυψη στα πάρτι που έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Μετά την ταυτοποίηση του και την διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα, ο 55χρονος Dj στα δύο αποκαλούμενα «κορωνοπάρτι» καλείται τώρα σε ανωμοτί κατάθεση, ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα στην Κυψέλη.

Ο ελεγχόμενος, φέρεται να είναι επαγγελματίας dj, ενώ σε πλάνα από τα πάρτι φαίνεται να έχει «στήσει» τον επαγγελματικό του εξοπλισμό, με κονσόλες κλπ, σε μία άκρη της πλατείας, βάζοντας μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Με εντολή της Εισαγγελίας, ο 55χρονος καλείται σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης των μέτρων κατά της πανδημίας (άρθρο 285 ΠΚ περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την κατάθεση του στους αστυνομικούς, ο φάκελος θα επιστραφεί στην Εισαγγελία όπου και θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση που θα έχει ο ερευνώμενος. Παράλληλα, οι έρευνες των αρχών για κάθε άλλο υπαίτιο συνεχίζονται, ώστε για κάθε περίπτωση που εντοπίζεται να αποστέλλεται δικογραφία στον εισαγγελέα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα ο DJ των κορωνοπάρτι στην Κυψέλη"

Στα 3.015 τα νέα κρούσματα - 831 οι διασωληνωμένοι, 86 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.015, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 323.639 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 61.323 τεστ ανίχνευσης σε ολόκληρη την χώρα. Από αυτά, τα 17.452 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 43.871 rapid.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 61 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.833 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.96 (95%Crl: 0.31 - 1.51)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.713 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 831 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.976 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 556 (ημερήσια μεταβολή +36.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 501 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).   

Self-tests: Εντοπίστηκαν 1.753 κρούσματα

Έως την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος. Από τα 9.753 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 21 Aπριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 1.753 θετικά αποτελέσματα.

Η γεωγραφική κατανομή

Η γεωγραφική κατανομή των 3.015 κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

139 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

169 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

127 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

203 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

422 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

142 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

206 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

10 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

442 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

13 κρούσματα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας

24 κρούσματα στην ΠΕ Αρκαδίας

3 κρούσματα στην ΠΕ Άρτας

65 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας

29 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας

4 κρούσματα στην ΠΕ Γρεβενών

19 κρούσματα στην ΠΕ Δράμας

15 κρούσματα στην ΠΕ Έβρου

72 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ευρυτανίας

9 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

20 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας

24 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας

52 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην ΠΕ Θάσου

4 κρούσματα στην ΠΕ Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Θήρας

29 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων

40 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας

16 κρούσματα στην ΠΕ Καλύμνου

9 κρούσματα στην ΠΕ Καρδίτσας

12 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς

1 κρούσμα στην ΠΕ Κέας-Κύθνου

6 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας

40 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς

52 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης

28 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας

8 κρούσματα στην ΠΕ Κω

5 κρούσματα στην ΠΕ Λακωνίας

101 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας

2 κρούσματα στην ΠΕ Λασιθίου

8 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου

2 κρούσματα στην ΠΕ Λευκάδας

36 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας

7 κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Νάξου

18 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης

1 κρούσμα στην ΠΕ Πάρου

52 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας

11 κρούσματα στην ΠΕ Πιερίας

6 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας

31 κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου

13 κρούσματα στην ΠΕ Ροδόπης

3 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

43 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών

2 κρούσματα στην ΠΕ Σύρου

5 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων

25 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας

10 κρούσματα στην ΠΕ Φλώρινας

2 κρούσματα στην ΠΕ Φωκίδας

17 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής

16 κρούσματα στην ΠΕ Χανίων

1 κρούσμα στην ΠΕ Χίου

99 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 3.015 τα νέα κρούσματα - 831 οι διασωληνωμένοι, 86 θάνατοι"

Με εξώδικο προς τον διευθυντή του λυκείου απάντησε ο πατέρας του μαθητή που επέμενε να μπει στην τάξη χωρίς self test.

Μήνυση σε βάρος του διευθυντή του 1ου Λυκείου Θέρμης κατέθεσε ο πατέρας του μαθητή που χθες προσήλθε χωρίς βεβαίωση αρνητικού self test στο σχολείο.

Πρόκειται για τον 58χρονο άνδρα που συνελήφθη χθες όταν προκάλεσε ένταση στο σχολείο του γιου του, επειδή δεν επιτράπηκε στον μαθητή να εισέλθει στην τάξη χωρίς προηγούμενη υποβολή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test).

Είχε προηγηθεί μήνυση εναντίον του 58χρονου από τον διευθυντή του σχολείου και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο ίδιος πάντως αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν δικασίμου, ενώ ο γιος του προσήλθε για δεύτερη ημέρα στο σχολείο χωρίς να έχει προηγηθεί self test.

«Παρέλαβα ένα εξώδικο από τον γονέα, όπου κάνει λόγο για εσχάτη προδοσία και σύστασης εγκληματικής τιμωρίας» ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο διευθυντής του σχολείου Π. Μάρκου.

Το παιδί, όπως είπε,  αρνείται κατηγορηματικά να κάνει το τεστ, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν συμμερίζονται την άποψη του συμμαθητή τους,  πρόσθεσε ο κ. Μάρκου.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εξώδικο προς τον διευθυντή του λυκείου απάντησε ο πατέρας του μαθητή που επέμενε να μπει στην τάξη χωρίς self test."

Δασικοί χάρτες: Καμία ιδιοκτησία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ξεκαθάρισε ο Γιώργος Αμυράς

«Καμία ιδιοκτησία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει και κανένας πολίτης δε θα ταλαιπωρηθεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αμυράς.

Παράλληλα τόνισε πως «η δημόσια διοίκηση θα αναδιαμορφώσει τους δασικούς χάρτες κατά τόπους με “λεπτοβελονιά”, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μετρήσιμα στοιχεία και τηρώντας απαρέγκλιτα τις επιταγές του Συντάγματος», από τη Λευκάδα και το Μεγανήσι, όπου παρουσίασε, την Τρίτη, αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τους δασικούς χάρτες, σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Μεγανησίου και στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αντίστοιχα, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τους κατά τόπους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα ζητήματα αναφορικά με την ανάρτησή τους.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός: «η Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψα ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών για τους ασπάλαθους, λύνει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλη τη χώρα. Σε μια Ελλάδα που πέρασε από μια δεκαετή κρίση θέλουμε να στρέψουμε τον Έλληνα στη γη του και όχι να τον αποξενώσουμε από αυτή».

Όπως έγινε γνωστό, στις συσκέψεις πήραν μέρος ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιος Καββαδάς, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός, ο δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας, ο δασάρχης Λευκάδας, Ευάγγελος Σκάρπος, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ, Πανταζής Κηρολίβανος, του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Θωμάς Κατοπόδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σωτήρης Σκιαδαρέσης και δυο νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Λευκάδας, ενώ τον υφυπουργό συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις -και είναι κοινά για τα δύο νησιά του Ιονίου- αφορούσαν τους δασωμένους αγρούς, στο ιδιάζον ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιόνιων Νησιών λόγω Ενετοκρατίας και στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός για την εξαίρεση των ασπαλάθων και της φρυγανώδους βλάστησης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ανέφερε: «Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να προχωρήσει η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση για την οριστική τακτοποίηση των ιδιοκτησιών αλλά και γιατί προβλέπεται από την κοινοτική οδηγία. Στο ΥΠΕΝ έχουμε δρομολογήσει και αυτοψίες, δεν θα εξετάσουμε τα ζητήματα μόνο επί χάρτου».

Ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιος Καββαδάς, τόνισε: «Ένα σπουδαίο βήμα έγινε. Οι ασφαλαχτοί, όπως λέγονται στη Λευκάδα, αποχαρακτηρίστηκαν χάρη στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος προσωπικά, έχει ενσκήψει ουσιαστικά στο ζήτημα των δασικών χαρτών».

Ενώ, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, δήλωσε: «Θα περάσουμε αυτή την περιπέτεια, θα συνεργαστούμε και θα φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η διαφάνεια και η τακτοποίηση των περιουσιών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δασικοί χάρτες: Καμία ιδιοκτησία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ξεκαθάρισε ο Γιώργος Αμυράς"

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι απαλλάσσονται οριστικά από τεκμήρια και e-αποδείξεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι περιλαμβάνονται στις λίστες των πληττόμενων, εργαζόμενοι οι οποίοι μπήκαν ακόμα και για λίγες μέρες σε αναστολή το 2020 ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων με απώλεια ενοικίου και τουλάχιστον μία εγκεκριμένη δήλωση Covid δεν χρειάζεται να ανησυχούν φέτος ούτε για τα τεκμήρια, ούτε για το εάν κάλυψαν τις απαιτούμενες δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Είναι αυτοί οι οποίοι περιγράφονται στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών (κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή) και γλιτώνουν από τα τεκμήρια και τον “πονοκέφαλο” των e-δαπανών για φέτος. Από την υποχρέωση εμφάνισης ηλεκτρονικών πληρωμών ίσων με το 30% του εισοδήματός τους απαλλάσσονται απευθείας και όσοι είναι άνω των 60 ετών, ενώ μισό φόρο (11% αντί για 22%) θα πληρώσουν όσοι δεν επλήγησαν από την πανδημία αλλά και δεν κατάφεραν να καλύψουν πλήρως ( μάζεψαν πάνω από 20% αλλά κάτω από 30%) τις απαιτήσεις του νόμου για τις αποδείξεις.

Για το «συγχωροχάρτι» των τεκμηρίων απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον μια από τις δύο τελευταίες χρήσεις.

Πιο αναλυτικά η τροπολογία ορίζει πως ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, για τα φυσικά πρόσωπα:

(i) τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία βάσει κανονιστικών πράξεων της διοίκησης, εντός του 2020 χαρακτηρίστηκε ως πληττόμενη, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ή ανεστάλη η λειτουργία της, ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος αναστολής,

(ii) των οποίων η σύμβαση εργασίας ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του έτους 2020 λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID -19, σύμφωνα με το άρθρο δέκατο τρίτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α' 76), το άρθρο 11 της από 20.3.3020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου {Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83) και το άρθρο 68 του ν. 4756/2020 (Α' 235),

(iii) των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης ανεστάλη κατά τη διάρκεια οποιοσδήποτε διαστήματος εντός του 2020 με βάση το άρθρο εξηκοστό τρίτο της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 75), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α’ 86), όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την από 1.5.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου {Α' 90), η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4690/2020 (Α* 104),

(iv) τα οποία εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος εντός του 2020, σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν. 4690/2020 και το άρθρο 123 του ν. 4714/2020 (Α' 148), (ν) τα οποία είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα εντός του 2020, για το οποίο έχει υποβληθεί έστω και μία εγκεκριμένη δήλωση COVID -19, κατόπιν σχετικής επεξεργασίας από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το άρθρο δεύτερο της από 20.3.2020 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020, όπως διαμορφώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4753/2020 (Α’ 227) και την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4690/2020 (Α' 104), όπως ισχύουν μετά και την τροποποίησή τους με το άρθρο 54 του ν. 4758/2020 (Α' 242), όταν προκύπτει διαφορά μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος κατά την παρ. 1 του άρθρου 30, δεν εφαρμόζεται το άρθρο 31, εφόσον σωρευτικά:

  • (αα) τουλάχιστον σε ένα από τα δύο (2) προηγούμενα φορολογικά έτη δεν έτυχε εφαρμογής ο εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας σύμφωνα με τα άρθρα 30, 31, 32, 33, 34,
  • (ββ) δεν υπήρξε αύξηση των αντικειμενικών δαπανών και υπηρεσιών του άρθρου 31 του φορολογικού έτους 2020 σε σχέση με το φορολογικό έτος 2019 και,
  • (γγ) σε περίπτωση δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 32, η εν λόγω δαπάνη δικαιολογείται από τα αναγραφόμενα στη δήλωση χρηματικά ποσά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4172/2013.

β. Μη θιγομένου του άρθρου 32, αν το εισόδημα των φορολογούμενων της περ. α' και για τα δυο προηγούμενα φορολογικά έτη, προσδιορίστηκε κατόπιν εφαρμογής του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας, σύμφωνα με τα άρθρα 30, 31, 32, 33, 34 και για το φορολογικό έτος 2020 προκύπτει προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, ως δαπάνη του άρθρου 31 για το φορολογικό έτος 2020, λαμβάνεται υπόψη το μικρότερο ποσό αντικειμενικών δαπανών και υπηρεσιών του άρθρου 31 μεταξύ των φορολογικών ετών 2018, 2019 και 2020, εφόσον δεν υπήρξε αύξηση των αντικειμενικών δαπανών και υπηρεσιών του άρθρου 31 του φορολογικού έτους 2020 σε σχέση με το φορολογικό έτος 2019.

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνονται υπόψη οι εγκεκριμένες δηλώσεις COVID - 19, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας».

Οι αποδείξεις

Στο άρθρο 8 της τροπολογίας περιγράφονται οι αλλαγές αναφορικά με το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Μια σειρά επιδομάτων και εκτάκτων ενισχύσεων δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος ενώ οι ποινές έξτρα φόρου για όσους δεν κατάφεραν να καλύψουν τις απαιτούμενες e δαπάνες είτε μειώνονται, είτε εξαλείφονται. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:

1. Στην παρ. 6 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 (Α' 167) προστίθεται περ. γΐ, ως εξής:

Για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου δεν υπολογίζονται στο πραγματικό εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα, τα παρακάτω εισοδήματα με έκτακτο χαρακτήρα:

* Τα εισοδήματα των παρ. 3 και 4.

* Το επίδομα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, καθώς και το επίδομα αναζήτησης εργασίας στο πλαίσιο δράσεων συμβουλευτικής {παρ. 5 του άρθρου 64 του ν. 4756/2020 [Α’235]). iii) Η αγροτική επιδότηση πρόωρης συνταξιοδότησης.

* Η είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης ή οικονομικής ενίσχυσης, λόγω διάλυσης αλιευτικού σκάφους.

*) Έκτακτες αποζημιώσεις, αμοιβές, επιχορηγήσεις και οικονομικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και αποτελούν εισόδημα.

2. Η παρ. 1 εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που αποκτώνται και για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από 1ης.1.2020 και μετά.

3. Στο άρθρο 72 ίου ν. 4172/2013 (Α' 167) προστίθεται νέα παρ. 71 ως εξής:

«71. α. Ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, κατά παρέκκλιση της περ. β' της παρ. 6 του άρθρου 15, εφαρμόζονται τα εξής:

Το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ορίζεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία - συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα και μέχρι είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ δαπανών. Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνονται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α και το ποσό της διατροφής που δίδεται στον/στην διαζευγμένο/-η σύζυγο ή σε μέρος συμφώνου συμβίωσης ή εξαρτώμενο τέκνο, εφόσον καταβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Στην περίπτωση που το δηλωθέν ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής υπολείπεται του απαιτούμενου ποσού δαπανών, ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή της κλίμακας της παρ. 1 προσαυξάνεται σύμφωνα με τις ακόλουθες περιπτώσεις:

(i) Σε περίπτωση που το δηλωθέν ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι υψηλότερο του 20% του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα, ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή της κλίμακας της παρ. 1 προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή έντεκα τοις εκατό (11%).

(ii) Σε περίπτωση που το δηλωθέν ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές υπολείπεται του 20% του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα, ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή της κλίμακας της παρ. 1 προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του είκοσι τοις εκατό (20%) του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα και του δηλωθέντος ποσού δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή είκοσι δύο τοις εκατό (22%) και, επιπροσθέτως, κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού δαπανών και του είκοσι τοις εκατό (20%) του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή έντεκα τοις εκατό (11%). Σε κάθε περίπτωση, η προσαύξηση του φόρου δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή είκοσι δύο τοις εκατό (22%).

Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή της κλίμακας της παρ. 1 παραμένει αμετάβλητος και δεν προσαυξάνεται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

i) Για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία, σύμφωνα με τις κανονιστικές πράξεις που εκδόθηκαν για τον προσδιορισμό των πληττόμενων επιχειρήσεων από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19, θεωρήθηκε ως πληττόμενη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του έτους 2020.

ii) Για τα φυσικά πρόσωπα των οποίων η σύμβαση εργασίας ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του έτους 2020 λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVIO - 19, σύμφωνα με το άρθρο δέκατο τρίτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α' 76), το άρθρο 11 της από 20.3.3020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83) και το άρθρο 68 του ν. 4756/2020 (Α1 235),

iii) Για τα φυσικά πρόσωπα των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης ανεστάλη κατά τη διάρκεια οποιοσδήποτε διαστήματος εντός του 2020 με βάση το άρθρο εξηκοστό τρίτο της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου {Α' 75), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α' 86), όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την από 1.5.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου {Α' 90), η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4690/2020 (Α' 104),

iv) Για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος εντός του 2020, σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν. 4690/2020 και το άρθρο 123 του ν. 4714/2020 (Α'148), όπως τα πρόσωπα αυτά θα αποσταλούν στη Φορολογική Διοίκηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

v) Για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα εντός του 2020, για το οποίο έχει υποβληθεί έστω και μία εγκεκριμένη δήλωση COVID - 19, κατόπιν σχετικής επεξεργασίας από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το άρθρο δεύτερο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020, όπως διαμορφώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4753/2020 (Α’ 227) και την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4690/2020 (Α' 104), όπως ισχύουν μετά και την τροποποίησή τους με το άρθρο 54 του ν. 4758/2020 (Α' 242), νΐ) Για φορολογούμενους που είχαν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας τους στις 31 Δεκεμβρίου 2019.»

β. Τα οριζόμενα στην περ. α' εφαρμόζονται αναλόγως για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία που φορολογούνται σύμφωνα με την κλίμακα της παρ. 4 του άρθρου 40.»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ   

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι απαλλάσσονται οριστικά από τεκμήρια και e-αποδείξεις"

Μητσοτάκης: Από τη Μ. Εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 - Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση

Τη διεύρυνση του προγράμματος των εμβολιασμών και για τους άνω των 30 ετών πολίτες από τη Μ. Εβδομάδα ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον οδικό χάρτη της εξόδου από το lockdown και ανακοίνωσε ότι η εστίαση θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 10 Μαϊου θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στις 15 του μήνα θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και θα ανοίξει ο τουρισμός.


 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού ακολουθεί: 

Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει.

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα.

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.

Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων.

Χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς 

Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.

Επανέρχομαι, ωστόσο, στο πιο κρίσιμο θέμα: τους εμβολιασμούς. Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο Υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Από τη Μ. Εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 - Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση"

Από σήμερα τα ραντεβού εμβολιασμού για άτομα 55-59 ετών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά της covid-19, σύμφωνα  με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19 για την  ηλικιακή ομάδα 55 - 59 και το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 - 54. Υπενθυμίζεται ότι εμβολιάζονται τώρα πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών. 

Χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, έχουμε παραλάβει  33.600 δόσεις και αναμένουμε  300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε από αυτήν ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Από σήμερα τα ραντεβού εμβολιασμού για άτομα 55-59 ετών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news