facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Κύπρος: 993 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Δεν καταγράφηκε θάνατος

993 (ποσοστό θετικότητας: 2,03%) νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 81.581.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 380.

Νέα αύξηση σημειώνεται στον αριθμό των νοσηλευομένων με 107 ασθενείς COVID-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 28 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 49.032 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 993 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Δεν καταγράφηκε θάνατος"

Δημοσκόπηση MRB: Το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Την… φωτογραφία της στιγμής και των διαθέσεων του εκλογικού σώματος δείχνουν οι τάσεις της MRB που αποτυπώνουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και στην δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου.

Έτσι, το κυβερνών κόμμα προηγείται με διαφορά της τάξης των 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που έπεται με ποσοστό 23,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% κι έπειτα η Ελληνική Λύση με 3,5%. Τέλος, το ΜέΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες δείχνουν να εδραιωμένη άποψη πως στις εκλογές πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η ΝΔ και στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%, αν και η διαφορά έχει μειωθεί από το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με τις περισσότερες… θετικές ψήφους των πολιτών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοφιλέστεροι υπουργοί"

Μύκονος: Οργισμένη επιστολή των επιχειρηματιών εστίασης στον πρωθυπουργό

Την οργισμένη αντίδραση των επιχειρηματιών της εστίασης της Μυκόνου προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Με ανοιχτή τους επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Τουρισμού, Οικονομίας, Υγείας, τους υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και παρά τω πρωθυπουργώ και τον πρωθυπουργό, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου, κάνουν λόγο για στοχοποίησή τους για την εξάπλωση της πανδημίας, για έλλειψη σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης και προαναγγέλλουν αντιδράσεις, εάν δεν επανεξεταστούν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους:

«Με τεράστια έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την λειτουργία της εστίασης οι οποίες τελικά στοχοποιούν τις επιχειρήσεις μας ως υπαίτιες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο μία κυβέρνηση – υποτίθεται φιλική προς την επιχειρηματικότητα- αντί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα να αποφασίζει την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και ποινών επειδή κάποιος πελάτης θα είναι όρθιος στο τραπέζι του ή επειδή θα κάνει το αποτρόπαιο “έγκλημα” να χορέψει όταν ακούσει μουσική.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση δημοκρατική που σέβεται το θεσμό της δικαιοσύνης να αποφασίζει ότι θα μπορεί να κλείσει μαγαζιά με μοναδικό πειστήριο κάποιο video σε social media που υποτίθεται θα απεικονίζει όρθιους πελάτες…

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως δεν έχετε τη στοιχειώδη ικανότητα να συνειδητοποιήσετε ότι όσο περιορίζετε και ακρωτηριάζετε τη νόμιμη διασκέδαση με μέτρα ανεφάρμοστα και παράλογα τόσο θα φουντώνουν τα παράνομα πάρτι στις βίλες που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας εξακολουθείτε να τα προστατεύετε ως κόρη οφθαλμού πριμοδοτώντας έτσι την παραοικονομία, την παραβατικότητα και τη μετάδοση του ιού.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως μας ζητήσατε να εμβολιαστούμε σε τεράστιο ποσοστό μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδος και τώρα προστατεύετε τους ανεμβολίαστους τιμωρώντας εμάς και βάζοντας μας στο ίδιο τσουβάλι με περιοχές που κυριαρχούν οι αρνητές του εμβολίου.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσατε το σχέδιο σας για αμιγείς και μικτούς χώρους και εμείς προσλάβαμε προσωπικό και ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε, ο καθένας μας, με τις δικές του επιλογές , όπως τις ορίσατε. Και τώρα αντί να βελτιώσετε το σχέδιο σας στις νέες συνθήκες, ανατρέπετε τα πάντα.

Ανατρέπετε τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων για μία ακόμη φορά , τον προγραμματισμό των τουριστών αγνοώντας τις λύσεις που υπάρχουν ή που μπορούν να διαμορφωθούν.

Με ένα φιρμάνι διαγράφετε τον τουρισμό και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ Κ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ..

Τα μέτρα που ανακοινώσατε μας οδηγούν χωρίς σχέδιο στην καταστροφή στο μέσο της τουριστικής περιόδου, που μόλις άρχιζε να ανεβαίνει.

Μας κόβουν τα πόδια κι μαζί με εμάς υπονομεύουν το μέλλον όλης της οικονομίας, του νησιού, και του brand της Μυκόνου, αν όχι όλης της Ελλάδας.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕ, ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΜΑΤΟ ΡΙΣΚΑ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΝΕΜΕΥΟΥΝ !».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μύκονος: Οργισμένη επιστολή των επιχειρηματιών εστίασης στον πρωθυπουργό"

Κορονοϊός και ταξίδια: Τι ισχύει για νησιά και ξηρά με τεστ και μάσκες

Ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test για τις χερσαίες μετακινήσεις απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο. Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που ισχύουν για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό το απόγευμα της Πέμπτης, 08.07.2021.

Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες απαιτούνται στο ταξίδι προς τα νησιά:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

* Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

* Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι επιβάτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το πλήρωμα του πλοίου ή του αεροπλάνου. Επίσης θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

Πώς πάμε… στην ξηρά

«Για τις χερσαίες μετακινήσεις δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο. Υπάρχει ισχυρότατη σύσταση να γίνονται self test», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά εξαιρούνται μόνο:

Α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων (αφορά νησιά το επαναλαμβάνουμε) για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση οι οποίοι πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα

Β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νησιά κοντινής απόστασης, πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα αν πρόκειται για εργαζόμενους και επίσης (self-test) πριν την μετακίνηση οι υπόλοιποι.

Τέλος υπενθύμισε ότι σε όλα τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η μάσκα.

«Καμπανάκι» για τους νέους από Παπαευαγγέλου

Ο συνωστισμός και η νυχτερινή διασκέδαση πυροδότησε νέα αύξηση των κρουσμάτων – κυρίως σε νέους – όπως φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία, στα οποία αναφέρθηκε στην ενημέρωση η καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, η οποία χρονολογείται από το τέλη Ιουνίου και καταγράφεται σήμερα. Όπως είπε, τις τελευταίες εβδομάδες υπερδιπλασιάστηκε ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων και καταγράφεται αύξηση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Η αύξηση αυτή αφορά κυρίως νέους, καθώς πλέον τα 23 έτη είναι η διάμεσή ηλικία όσων μολύνονται, η οποία, όπως τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, έπεσε κατά μία δεκαετία σε μία βδομάδα.

Ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες μεταξύ 15 έως 24 ετών, ενώ το 75% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άτομα νεότερα από την ηλικία των 34 ετών. Όπως είπε η καθηγήτρια, μικρή αύξηση παρατηρείται και στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 55 ετών, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα αύξηση στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Τα τεστ και οι εισαγωγές

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο αυξημένος αριθμός των τεστ συνέβαλε στον αυξημένο αριθμό των διαγνώσεων και είπε ότι το 51% των κρουσμάτων εντοπίστηκε μέσα από την διαδικασία του self test. Τα ενεργά κρούσματα στην χώρα σήμερα υπολογίζονται στα 9.000 και από αυτά τα 4.000 αφορούν την Αττική, ενώ η διάμεσή ηλικία τους είναι τα 22 έτη.

Κάθε μέρα καταγράφονται 48 περίπου εισαγωγές στα νοσοκομεία με μικρή αύξηση να εμφανίζουν οι εισαγωγές στην Κρήτη και στην Αττική. Ένας στους τρεις νοσηλευόμενος είναι στις ηλικίες 25-55 ετών, ενώ ένας στους 10 νοσηλευόμενος είναι κάτω των 24 ετών.

Freedom Pass

Όπως εκτίμησε η κυρία Παπαευαγγέλου, το τέταρτο κύμα, δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς υπάρχουν πλέον αρκετοί εμβολιασμένοι. Τόνισε ότι το νέο κύμα θα είναι διαφορετικό, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος νόσησης θα είναι μεγαλύτερος στις περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Όπως είπε, «υπάρχει μία πιθανότητα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη να δούμε μία μετακύλιση των κρουσμάτων σε πιο μεγάλες ηλικίες δηλαδή σε ανθρώπους άνω των 50 ετών και κατ’ επέκταση αύξηση των νοσηλευόμενων σε αυτές τις ηλικίες».

Φάκελος μετάλλαξη Δέλτα

Μιλώντας για την μετάλλαξη Δέλτα, η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι μέχρι προχθές είχαν καταγραφεί 121 περιπτώσεις της μετάλλαξης αυτής και αφορούσαν κυρίως ανθρώπους κάτω των 40 ετών. «Το 84% όσων έχουν την μετάλλαξη Δελτα είναι Έλληνες ενώ 13% των κρουσμάτων με Δέλτα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος για τον κορονοιό».

Η κυρία Παπαευαγγέλου καλέσε για μία ακόμη φορά τους νέους να εμβολιαστούν πριν φύγουν για διακοπές και όλους μας να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Τέλος η παρανόηση με την μάσκα

Όσον αφορά την ορθή χρήση της μάσκας η επιτροπή, όπως τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, «συστήνει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός καθώς η μετάλλαξη Δ είναι εξαιρετικά μεταδοτική». Φοράμε μάσκα όταν πάμε και όταν φεύγουμε από ένα εστιατόριο. Φέτος το καλοκαίρι η μάσκα θα πρέπει είναι στην τσάντα μας για να μας προφυλάξει την κατάλληλη στιγμή τόνισε και εξήγησε ότι η πορεία της πανδημίας εξαρτάται από το πόσοι είμαστε εμβολιασμένοι αλλά και πόσοι θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση των νέων διαγνώσεων αλλά μείωση προς το παρόν κατά 21% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι μειώθηκαν κατά 50% όσοι καταλήγουν από τη νόσο. Μιλώντας για την μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι αυτή είχε ηδη εντοπιστεί σε 100 χώρες, ακόμα και σε απομακρυσμένες όπως η Αυστραλία.

Ο ίδιος προέβλεψε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι αυτή που θα επικρατήσει λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας, η οποία την διακρίνει, και τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία. «Τα εμβόλια ήδη έχουν προστατεύσει από χιλιάδες θανάτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είπε ότι η μάσκα δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται η χρήση της, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και ιδίως της μετάλλαξης Δέλτα.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός και ταξίδια: Τι ισχύει για νησιά και ξηρά με τεστ και μάσκες"

«Καμπανάκι» από το αμερικανικό CDC: Σαρώνει η ινδική μετάλλαξη - Μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι είχαμε υπολογίσει

Με έκδηλη ανησυχία, η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί τη σαρωτική επέλαση του ιδιαίτερα μεταδοτικού ινδικού στελέχους κορωνοϊού που τείνει να αποδειχθεί κυρίαρχο σε πολλές χώρες του πλανήτη. Ήδη έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου ώστε η εμβολιαστική κάλυψη να προλάβει τις μολύνσεις από την ινδική παρραλλαγή. Σε χώρες όπως η Βρετανία, που η συγκεκριμένη μετάλλαξη απαρτίζει πάνω από το 90% των κρουσμάτων, έχει παρατηρηθεί εκθετική αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε αυτήν την κρίσιμη, για την πορεία του κορωνοϊού, καμπή αξιωματούχοι υπουργείων Υγείας ανά τον κόσμο καλούν τους πολίτες να θωρακιστούν με λήψη εμβολίων.

Η αγωνία για ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας κορυφώνεται, με ειδικούς από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να διατείνονται ότι ο ρυθμός διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα είναι πολύ πιο γρήγορος απ'ό,τι είχε υπολογιστεί.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση διατυπώνεται από κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης στον υγεονομικό τομέα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, η μετάλλαξη Δέλτα αποτελούσε το 51% των λοιμώξεων Covid στις ΗΠΑ, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Ωστόσο, με βάση τους ειδικούς, ο αριθμός των μολύνσεων που προέρχονται από την ινδική παραλλαγή είναι πολύ ηψηλότερος στην πραγματικότητα.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος υπάρχει παντού», τόνισε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη.

Ο ειδικός επί των ζητημάτων κορωνοϊού ξεκαθάρισε ότι υπάρχει προβληματισμός για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι στέκονται απροστάτευτοι απέναντι στον ιό και νοσούν, διασπείροντας με αυτόν τον τρόπο την παραλλαγή.

Σε πολιτείες της Αμερικής, όπως στο Αρκάνσας, Αϊόβα και τη Νεβάδα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 40% εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Politico, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανεβάσει ταχύτητες ώστε να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Από πολιτεία σε πολιτεία μεταβαίνει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντοντι Φάουτσι, με σκοπό να πείσει όλο και περισσότερους να εμβολιαστούν.

Η δυσοίωνη πρόβλεψη της διευθύντριας του αμερικανικού CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο, ανοίγει μεγάλη εστία ανησυχίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Καμπανάκι» από το αμερικανικό CDC: Σαρώνει η ινδική μετάλλαξη - Μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι είχαμε υπολογίσει"

Καιρός αύριο: 38 βαθμοί και βοριάδες 8 μποφόρ – Πού θα πέσoυν μπόρες

Ζεστός ο καιρός αύριο, Παρασκευή (09.07.2021) με θυελλώδεις βόρειους ανέμους. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στα δυτικά τους 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6,στα ανατολικά και τα νότια 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν βαθμιαία στην βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: 38 βαθμοί και βοριάδες 8 μποφόρ – Πού θα πέσoυν μπόρες"

Κορωνοϊός: Στα 2.107 τα νέα κρούσματα - 153 οι διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.107, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 433.021 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.773 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 153 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.720 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 49 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η Αττική συγκεντρώνει πάνω από τα μισά κρούσματα της χώρας καθώς εντοπίστηκαν 1.115 νέες λοιμώξεις. Η γεωγραφική κατανομή των 2.107 νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, έχει ως εξής:

* Ανατολικής Αττικής: 157 κρούσματα

* Βόρειου Τομέα Αθηνών: 164 κρούσματα

* Δυτικής Αττικής: 24 κρούσματα

* Δυτικού Τομέα Αθηνών: 139 κρούσματα

* Κεντρικού Τομέα Αθηνών: 271 κρούσματα

* Νήσων: 9 κρούσματα

* Νοτίου Τομέα Αθηνών: 220 κρούσματα

* Πειραιώς:131 κρούσματα

* Αιτωλοακαρνανίας 17 κρούσματα

* Άνδρου 1 κρούσμα

* Αργολίδας 4 κρούσματα

* Αρκαδίας 3 κρούσματα

* Αχαΐας 37 κρούσματα

* Βοιωτίας 4 κρούσματα

* Γρεβενών 16 κρούσματα

* Δράμας 2 κρούσματα

* Ευβοίας 20 κρούσματα

* Ζακύνθου 3 κρούσματα

* Ηλείας 24 κρούσματα

* Ημαθίας 5 κρούσματα

* Ηρακλείου 119 κρούσματα

* Θεσπρωτίας 2 κρούσματα

* Θεσσαλονίκης 74 κρούσματα

* Θήρας 8 κρούσματα

* Ιωαννίνων 79 κρούσματα

* Καβάλας 2 κρούσματα

* Καλύμνου 1 κρούσμα

* Καρδίτσας 24 κρούσματα

* Καστοριάς 2 κρούσματα

* Κερκύρας 15 κρούσματα

* Κεφαλλήνιας 3 κρούσματα

* Κιλκίς 5 κρούσματα

* Κοζάνης 18 κρούσματα

* Κορινθίας 5 κρούσματα

* Κω 8 κρούσματα

* Λακωνιας 1 κρούσμα

* Λάρισας 42 κρούσματα

* Λασιθίου 15 κρούσματα

* Λέσβου 6 κρούσματα

* Λευκάδας 1 κρούσμα

* Μαγνησίας 40 κρούσματα

* Μεσσηνίας 20 κρούσματα

* Μήλου 1 κρούσμα

* Μυκόνου 19 κρούσματα

* Νάξου 4 κρούσματα

* Πάρου 7 κρούσματα

* Πέλλας 6 κρούσματα

* Πιερίας 3 κρούσματα

* Πρέβεζας 6 κρούσματα

* Ρεθύμνου 89 κρούσματα

* Ρόδου 10 κρούσματα

* Σερρών 7 κρούσματα

* Σποράδων 1 κρούσμα

* Σύρου 1 κρούσμα

* Τρικάλων 4 κρούσματα

* Φθιώτιδας 13 κρούσματα

* Φλώρινας 3 κρούσματα

* Φωκίδας 3 κρούσματα

* Χαλκιδικής 4 κρούσματα

* Χανίων 18 κρούσματα

* Χίου 7 κρούσματα

* υπό διερεύνηση 138 κρούσματα

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.107 τα νέα κρούσματα - 153 οι διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι"

Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 6χρονη

Σοκαριστικό  δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στη Νίκαια με θύμα μία εξάχρονη. Γύρω στις 13:45, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορτηγό όχημα -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση παρέσυρε παιδιά.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ένα εξάχρονο κοριτσάκι και με βάση τις πρώτες πληροφορίες να έχει τραυματιστεί και ένα 12χρονο παιδί. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Αυτόπτης μάρτυρας: Ενώ βρίσκονταν στη μέση του δρόμου άναψε πράσινο

Αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος σημείωσε στο STAR: «Σταμάτησε ένα πούλμαν δεξιά, κατέβηκε μία γυναίκα με δύο παιδιά και προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο. Όταν βρίσκονται στη μέση του δρόμου, άναψε πράσινο για τα αυτοκίνητα και ξεκίνησαν τα οχήματα. Η γυναίκα με τα παιδιά έτρεξαν για να περάσουν τον δρόμο γρήγορα, όμως ένα φορτηγό ξεκίνησε κανονικά με αποτέλεσμα να πατήσει τα δύο παιδιά. Η γυναίκα ούρλιαζε, αλλά ο οδηγός δεν τους είχε δει και δεν κατάλαβε τίποτα» δήλωσε ο μάρτυρας.

«Εμείς οι περαστικοί πεταχτήκαμε στον δρόμο και αν δεν του κάναμε σινιάλο να σταματήσει αλλά ήταν ήδη αργά» σημείωσε.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » " Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 6χρονη"

Εστίαση σε Χαρδαλιά: Δεν μπορούμε να κάνουμε το «χωροφύλακα» στους πελάτες

Το αίτημα να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για την εστίαση ζητούν με κοινό τους ανακοινωθέν 45 σωματεία επιχειρήσεων του κλάδου, σε επιστολή τους προς τον Ν. Χαρδαλιά, η οποία κοινοποιήθηκε σε υπουργούς και βουλευτές. 

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τα σωματεία:  

«Κύριε Χαρδαλιά

για ακόμα μία φορά στις ανακοινώσεις σας την 6η Ιουλίου 2021, στοχοποιήσατε τις 82.400 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και τους τουλάχιστον 400.000 εργαζομένους σε αυτές ότι φταίνε για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του Covid-19.

Είναι οι ίδιες 82.400 επιχειρήσεις που μένουν κλειστές ή υπολειτουργούν για περισσότερους από 16 μήνες, οι οποίες πειθάρχησαν και πειθαρχούν σε υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα που λάβατε χωρίς να τις ρωτήσετε ή να μιλήσετε μαζί τους για το κατά πόσο αυτά τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα.

Είναι οι ίδιες 82.400 επιχειρήσεις που θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους για να τους πείσετε να εμβολιαστούν, θέτοντας περιορισμούς και απαγορεύσεις στην είσοδο των επιχειρήσεών μας, κάτι το οποίο θέλετε να εφαρμοστεί μόνο στην δική μας επαγγελματική ομάδα.

Όντας οξύμωρο ταυτόχρονα, ότι τον εμβολιασμένο πελάτη θα τον σερβίρει ανεμβολίαστος σερβιτόρος, τον οποίο δεν πείσατε ή δεν υποχρεώσατε να εμβολιαστεί για να κοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Και ενώ η πολιτεία δεν νομοθετεί για να σταματήσει τα πάρτι στα πανεπιστήμια, στις πλατείες και στους ιδιωτικούς χώρους, μένοντας απλός θεατής, την ίδια στιγμή, θέλει τις επιχειρήσεις μας να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα, υποχρεώνοντάς μας να απαγορεύουμε την είσοδο στους ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν αρνητικό τεστ covid, να υποχρεώνουμε τους πελάτες να κάθονται στις καρέκλες τους και στην περίπτωση που σταματήσουν να τρώνε, να τους επιπλήττουμε που δεν φορούν μάσκα. Και αν δεν ασκήσουμε σωστά τα αστυνομικά μας καθήκοντα και διαπιστωθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ή από κάποια ανάρτηση στα social media, να σφραγίζεται προσωρινά ή/και οριστικά μία επιχείρηση.

Η εμμονική στοχοποίηση του χώρου αποδεικνύεται περίτρανα από το ΦΕΚ 2979/07.07.2021 στο οποίο ορίζεται την εκ των υστέρων επιβολή κυρώσεων από social media και φωτογραφίες ΜΟΝΟ στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Στις υπόλοιπες 38 επαγγελματικές κατηγορίες (όπως δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια, αεροπλάνα, πλοία, εμπορικά καταστήματα) δεν μεταδίδεται ο Covid-19;;;

Αλήθεια, μπορείτε να μας απαντήσετε σε αυτό που εδώ και μήνες ρωτάμε εγγράφως από τα αρμόδια υπουργεία, πως μία επιχείρηση μπορεί να υποχρεώσει έναν πελάτη να παραμείνει καθισμένος και να φοράει μάσκα, όταν ο ίδιος ο πελάτης δεν φέρει καμία ευθύνη αν δεν πειθαρχήσει, αλλά τιμωρείται η επιχείρηση που δεν μπόρεσε να το επιβάλλει στον πελάτη;

Εδώ οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δηλώνουν δημόσια ότι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε θαμώνες σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, γιατί φοβούνται επεισόδια.

Εσείς, λοιπόν, θέλετε οι επιχειρήσεις μας να παίξουν τον ρόλο του «χωροφύλακα» στις περιπτώσεις που ο πραγματικός «χωροφύλακας» αδυνατεί να ενεργήσει;

Κύριε Χαρδαλιά,

μην χρησιμοποιείτε τις 82.400 επιχειρήσεις και τους 400.000 εργαζόμενους ως άλλοθι στο να καλύψετε τυχόν λανθασμένους χειρισμούς στην διαχείριση της πανδημίας.

Νομοθετείτε από τα γραφεία σας, χωρίς να έχετε καμία επαφή με τον επαγγελματικό μας χώρο και χωρίς, όχι να μας ρωτάτε, αλλά ούτε και να μας ακούτε.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε το παντελώς παράνομο και αντίθετο σε κάθε έννοια ισονομίας και ισότητας ΦΕΚ 2979/β’/07.07.2021

Σας προσκαλούμε σε συνάντηση για την θέσπιση βιώσιμων και εφαρμόσιμων υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να απαλλαγούμε το συντομότερο από την πανδημία.

Είμαστε εδώ, όπως πάντα ήμασταν, για να δωσουμε λύσεις και να συμβάλλουμε στον τουρισμό και την οικονομία. Πάντα όμως, με λογική και γνώμονα το καλό των πολιτών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εστίαση σε Χαρδαλιά: Δεν μπορούμε να κάνουμε το «χωροφύλακα» στους πελάτες "

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στις κερκίδες

Με το Τόκιο να έχει μπει ξανά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όλοι ήταν προετοιμασμένοι για τις ανακοινώσεις των διοργανωτών που επιβεβαίωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (που ξεκινούν στις 22 Ιουλίου) θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Εδώ να σημειώσουμε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες οι διοργανωτές δεν είχαν ανακοινώσει ποτέ επισήμως ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με την παρουσία φιλάθλων, αλλά εξέφραζαν την ελπίδα να μπορέσουν να έχουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό θεατών. Μόνο που οι τελευταίες εξελίξεις απέτρεψαν αυτό το ενδεχόμενο.

Η απόφαση πάρθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να μη γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα πηγή νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ενώ μιλώντας νωρίτερα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σείκο Χασιμότο είχε προϊδεάσει τους πάντες κάνοντας λόγο για «μία λυπηρή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετική απόφαση».

Την επίσημη ανακοίνωση για τη μη παρουσία θεατών στους Αγώνες του Τόκιο έκανε ο αμόδιος Υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταμάγιο Μαρουκάβα, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Στην Ιαπωνία ένα νέο κύμα μολύνσεων ξέσπασε μετά τον Απρίλιο, κι ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες φαινόταν να περιορίζεται η διασπορά, είχαμε νέα αύξηση των κρουσμάτων με τον απολογισμό της Τετάρτης να αναφέρει 2.180 νέες μολύνσεις οι 920 εκ των οποίων καταγράφηκαν στο Τόκιο. Έτσι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μόλις το 15% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα, ένα εκ των οποίων αφορά και τη μη παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στις κερκίδες"

«Καμπάνα» 50.000 σε τράπεζα για χρέωση εξόδων... αιτήματος δανείου σε στεγαστικό!

Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 50.000 ευρώ σε τραπεζικό ίδρυμα για επιβάρυνση δανειολήπτη στεγαστικού δανείου με έξοδα έρευνας, ελέγχου αιτήματος και έγκρισης δανείου, κατά παράβαση της Υ.Α. Ζ1-798/2008.

Συγκεκριμένα, μετά από κοινοποίηση της καταγγελίας του δανειολήπτη από την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή ήλεγξε το περιεχόμενο της σχετικής συμβάσεως του στεγαστικού δανείου διαπιστώνοντας την αναγραφή γενικού όρου συναλλαγών που προέβλεπε την είσπραξη από το πιστωτικό ίδρυμα εξόδων για την εξέταση αιτήματος δανείου.

Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή παρακολουθεί στενά και διερευνά υποθέσεις επιβαρύνσεων των δανειοληπτών από τα πιστωτικά ιδρύματα με δαπάνες που έχουν απαγορευτεί ως καταχρηστικές σύμφωνα την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση.

Διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίζεται η απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία τους και τους καλεί σε περίπτωση που διαπιστώσουν παρόμοια φαινόμενα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στην γραμμή καταναλωτή 1520.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 50.000 σε τράπεζα για χρέωση εξόδων... αιτήματος δανείου σε στεγαστικό! "

ΕΟΔΥ: Rapid test στο το λιμάνι του Πειραιά για όσους επιστρέφουν από τα νησιά

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Λιμενικό θα διενεργεί σήμερα από τις 2 μετά το μεσημέρι, δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test για την ανίχνευση SARS-CoV-2 σε επιβάτες πλοίων κατά την άφιξή τους από νησιά, στην προβλήτα 7, στο λιμάνι του Πειραιά.

Μεγάλη η προσέλευση πολιτών για rapid test στα νότια προάστια της Αθήνας

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και σήμερα η προσέλευση των πολιτών στα σημεία όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν ελέγχους rapid test. Ειδικά στους δήμους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ο κόσμος δείχνει να έχει θορυβηθεί από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού κι αυτό αποτυπώνεται στις ουρές που παρατηρούνται από το πρωί. Θυμίζουμε πως ο δήμος Γλυφάδας με επίσημη ανακοίνωσή του προχτές, έκανε λόγο για αύξηση των θετικών τεστ στην πόλη, κατά 8,49%, που είναι και η υψηλότερη από την αρχή της πανδημίας.

Τόσο στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στη Γλυφάδα, όσο και σε αυτό του Αλίμου, από το πρωί μεταβαίνουν δεκάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. Στη Γλυφάδα διενεργούνται καθημερινά δωρεάν έλεγχοι από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, σήμερα (8/7) στον δρόμο Ποιητών, στη συμβολή Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή (9/7 ) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, το Σάββατο (10/7) στη Γ' Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ' Μαρίνα. Στον δήμο Αλίμου διενεργούνται από τις 9.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72.

Η δημοτική Αρχή στον 'Αλιμο ανακοίνωσε αλλαγή και στον τόπο της προγραμματισμένης αιμοδοσίας με ραντεβού, αφού στο 1ο ΚΑΠΗ μεταβαίνουν πολίτες για τη διενέργεια των rapid test. Έτσι, στις 9 και 10 Ιουλίου η αιμοδοσία δεν θα γίνει στο 1ο αλλά στο 2ο ΚΑΠΗ, επί της Ελ. Βενιζέλου 17 στο Άνω Καλαμάκι (09:00-13:00).

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Rapid test στο το λιμάνι του Πειραιά για όσους επιστρέφουν από τα νησιά"

Ανακάλεσε παρτίδα με κριτσίνια ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΤΥΡΙ» με την επωνυμία MY BREADSTICKS / GRECIAN LIVING – INNOVATIVE RECIPES, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28-09-2021 και αριθμό παρτίδας Τ11612206 που παράγεται για λογαριασμό της εταιρείας Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με έδρα στη Λυκόβρυση Αττικής, από την εταιρεία ΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με έδρα στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το προϊόν, αναφέρε ανακοίνωση, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Kαλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακάλεσε παρτίδα με κριτσίνια ο ΕΦΕΤ"

YΠΑ: Παράταση έως 15/7 της notam για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα

Παρατείνεται, έως την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 06:00 η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια πτήσεων εξωτερικού και έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΑ, η αεροπορική οδηγία προβλέπει:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες - Προϋποθέσεις εισόδου επιβατών στην Ελλάδα για πτήσεις από το εξωτερικό:

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία, ισχύει η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της ΕΕ και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 32 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος,  Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο.

Tι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr. έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Είσοδος στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό PCR/RAPID TEST ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό:

Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μία από τις παρακάτω:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό Covid-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

4) Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ) στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό.

Έλεγχοι σε παιδιά από 12 ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων αυτών (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό), για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών με rapid test: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις ( 10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους.

Αεροπορική οδηγία για Ρώσους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "YΠΑ: Παράταση έως 15/7 της notam για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή-Δείτε το χάρτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή-Δείτε το χάρτη"

Μεγάλη φωτιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στη Χίο από το πρωί της Πέμπτης, με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους να δυσχαιρένουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα τρία μικρά χωριά Κατάβαση, Σιδουρούντα και Διεύχα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ριπές του ανέμου στο νησί έφτασαν κατά τόπους τα 85 χιλιόμετρα την ώρα.

Στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει τις μέγιστες ριπές του ανέμου στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται ότι στο σταθμό της Βέσσας Χίου στις 08:28 το πρωί καταγράφηκε ριπή ανέμου ίση με 85.3 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με το politischios.gr η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στον οικισμό Κατάβαση όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα νωρίς το πρωί, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, γι’ αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν στο Xiakoslaos.gr ότι στο σημείο πηγαίνουν με αεροσκάφος ATR της ΓΓΠΠ 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα λόγω της έκτασης που έχει λάβει η φωτιά, υπάρχουν σκέψεις στην πυροσβεστική να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης και το θηριώδες αεροσκάφος Beriev B.

Πληροφορίες του «Πολίτη» αναφέρουν ότι αίτιο της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 7 στην Κατάβαση μπορεί να είναι κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν οικισμοί"

Βαθμολογίες πανελληνίων 2021: Αύριο μετά τις 13:00 στα Λύκεια – Πως θα τις λάβετε με sms

Και επίσημα οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις θα αναρτηθούν αύριο Παρασκευή (09.07.2021) στα λύκεια της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες των πανελληνίων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να  ζητήσουν να τους αποδοθεί.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαθμολογίες πανελληνίων 2021: Αύριο μετά τις 13:00 στα Λύκεια – Πως θα τις λάβετε με sms"

Για εμβολιασμούς-μαϊμού κατηγορείται γιατρός στο Ασκληπείο Βούλας

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης σε βάρος 50χρονου γιατρού, ο οποίος καταγγέλθηκε και κατηγορείται για εμβολιασμούς-μαϊμού.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο γιατρός μετέβη στο Ασκληπιείο της Βούλας μαζί με πέντε άτομα, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν φίλοι του και ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά φοβούνταν, γι' αυτό τους συνόδεψε προκειμένου να τους εμβολιάσει ο ίδιος.

Την ώρα όμως του δήθεν εμβολιασμού, μία νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε τον γιατρό να πετάει το φιαλίδιο με το εμβόλιο στα σκουπίδια, να παριστάνει ότι εμβολιάζει τον πολίτη και τον κατήγγειλε. Προκλήθηκε αναστάτωση στο εμβολιαστικό κέντρο και ο γιατρός έφυγε αμέσως. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στον σχηματισμό της δικογραφίας που απεστάλη στον εισαγγελέα, καθώς ο γιατρός δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Για εμβολιασμούς-μαϊμού κατηγορείται γιατρός στο Ασκληπείο Βούλας"

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στέλνει μήνυμα στην Τουρκία: Ξεχάστε λύση δυο κρατών στην Κύπρο

Με ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έφτασε στην Κύπρο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: όποιος απειλεί ένα κράτος μέλος της Ε.Ε., απειλεί όλη την Ένωση. Και λύση στο Κυπριακό με δυο κράτη, δεν είναι… λύση.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο, είμαστε σταθεροί σε αυτό και άκρως ενωμένοι», δήλωσε από την Κύπρο, όπου βρίσκεται, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παραδίδοντας την έγκριση του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο στον Νίκο Αναστασιάδη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στα σχέδια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπν Ερντογάν να επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι μπορεί να αναμένει η Κύπρος από την ΕΕ, δήλωσε: «Αυτό που μπορεί να αναμένει η Κύπρος -και είναι το πλέον πολύτιμο κομμάτι- είναι η ενότητα της ΕΕ και η γνώση ότι όλα, και τα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, στεκόμαστε στο πλευρό σας.

Αυτό ήταν κάτι που είχε αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα, απέστειλε πολύ ξεκάθαρα μηνύματα. Οι γείτονές μας ενδιαφέρονται για καλές διμερείς σχέσεις. Αν αυτό είναι το ζήτημα και εμείς ενδιαφερόμαστε για καλές διμερείς σχέσεις.

Θέλω λοιπόν οι γείτονές μας να γνωρίζουν ότι εάν μιλούν σε ένα κράτος μέλος μας, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο, σε οποιονδήποτε τόνο, τότε μιλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και κατέληξε: «Είμαστε ενωμένοι σε αυτό. Στεκόμαστε στο πλευρό σας. Το ξεκαθάρισα αυτό στη τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οπότε να είστε βέβαιοι ότι έχετε την υποστήριξη ολόκληρης της ΕΕ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στέλνει μήνυμα στην Τουρκία: Ξεχάστε λύση δυο κρατών στην Κύπρο"

Νέα μέτρα: Καθήμενοι και στους γάμους - Θα χορεύουν μόνο νύφη και γαμπρός

Η απειλή τέταρτου κύματος κορονοϊού και η μετάλλαξη Δέλτα “κόβουν” το χορό όχι μόνο στα μπαρ, αλλά και στους γάμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται η ΚΥΑ με την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στα οποία περιλαμβάνεται και ρύθμιση μόνο για καθήμενους και στα γλέντια γάμου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιουλίου το όριο προσκεκλημένων σε γάμους και βαφτίσεις έχει αυξηθεί από τα 100 στα 300 άτομα. Αυτό δεν αλλάζει, απλώς διευκρινίζεται ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να κάθονται.

Εξετάζεται δε σύμφωνα με πληροφορίες να επιτρέπεται μόνον ο πρώτος χορός του ζευγαριού, ωστόσο μένει να διευκρινιστεί πως θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Σημειώνεται βέβαια ότι στην πραγματικότητα τυπικά και στους γάμους, όπως και στην εστίαση, δεν είχαν επιτραπεί ποτέ όρθιοι καλεσμένοι ή πελάτες. Όμως με την ΚΥΑ αυτό θα αποσαφηνίζεται, προκειμένου να σταλεί και ένα μήνυμα στους πολίτες, ώστε η πιο ευτυχισμένη ημέρα στη ζωή ενός ζευγαριου να μην εξελιχθεί σε τραγωδία.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα μέτρα: Καθήμενοι και στους γάμους - Θα χορεύουν μόνο νύφη και γαμπρός"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news