facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ι.Μάζης για Oruc Reis: «Πρόκειται για εξευτελιστική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» (βίντεο)

Για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και για το Oruc Reis μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης μιλά με καθαρή γλώσσα για την υπόθεση του Oruc Reis: “Πρόκειται για συστηματική, προσβλητική και εξευτελιστική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Focus 103,6 εξηγεί γιατί είναι αντίθετος στο να “καθίσουμε και να συζητήσουμε” με την Τουρκία. Δηλώνει ότι νιώθει απολύτως ασφαλής με τις ελληνικές ΕΔ, αλλά επισήμανε ότι κάποιος πρέπει να “απελευθερώσει τους κανόνες εμπλοκής”.

Αναφέρεται στους Ευρωπαίους και επισημαίνει την υποκρισία τους. “Δεν μπορεί να ασχολούμαστε με τη Λευκορωσία κι όχι με την Ελλάδα…Η ΕΕ εξελίσσεται σ΄ ένα γραφειοκρατικό απολίθωμα”.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνους τους πειραματισμούς της Γερμανίας, την οποία κατηγόρησε για εγωκεντρική πολιτική. “Η Γερμανία μπορεί με μία απλή δήλωση να συνετίσει την Τουρκία”, λέει. Αλλά δεν το κάνει. Είναι αυτά τα 40 δις των συναλλαγών της με την Τουρκία…

Ακούστε τι λέει ο κ.Μάζης:



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ι.Μάζης για Oruc Reis: «Πρόκειται για εξευτελιστική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» (βίντεο)"

Γαλλία: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Νέα μεγάλη αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Γαλλία το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, εντοπίστηκαν 2.238 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Τη Δευτέρα, μια ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει συνήθως μεγάλη πτώση, το υπουργείο ανακοίνωσε 493 νέα κρούσματα, αφού είχε καταγράψει περισσότερες από 3000 μολύνσεις και το Σάββατο και την Κυριακή.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Κεραμέως: Τις επόμενες μέρες η απόφαση για την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα

«Ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι η μάσκα «είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές». Επίσης, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, και θα παρέχονται αντισηπτικά από τους Δήμους, μεταξύ άλλων μέτρων.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.



Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Τις επόμενες μέρες η απόφαση για την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα"

Παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας

Παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2020 η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει παράλληλα ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για τους περιορισμούς του αριθμού των ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες τελετές, καθώς επίσης και για την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω διενέργειας πομπής.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας"

Προκαλεί ο Τσελίκ: Το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία

Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο η Τουρκία καθώς νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάει το μπόι της. Την προειδοποιούμε, αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία και δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι, δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας»., ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσελίκ όπως μετέδωσε το OPEN.

Όσον αφορά την συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πειρατική συμφωνία. Αν νομίζετε ότι υπάρχει συμφωνία χωρίς την Τουρκία, απατάστε οικτρά». Ενώ για την κοινή ναυτική άσκηση της Κύπρου με τη Γαλλία, ανέφερε πως «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Όσο για το θέμα του Καστελόριζου, είπε «είναι δύο χιλιόμετρα κοντά στην Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, επομένως δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ αυτό το νησί. Δεν θα δεχτούμε να φυλακιστούμε από την Ελλάδα στην Αττάλεια»

«Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην "Γαλάζια Πατρίδα", στην πατρίδα των αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Η δράση του Ορούτς Ρέις, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της "Γαλάζιας Πατρίδας" μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο».



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Τσελίκ: Το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία"

Σκόπια: Συμφωνία μεταξύ Ζάεφ και Αχμέτι για σχηματισμό κυβέρνησης

Οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, Ζόραν Ζάεφ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) και Αλί Αχμέτι του αλβανικού DUI κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία που διεξήχθησαν στις 15 Ιουλίου.

Επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα τεθεί ο Ζόραν Ζάεφ, με εξαίρεση τις τελευταίες 100 ημέρες της κυβερνητικής θητείας, όπου τον πρωθυπουργικό θώκο θα αναλάβει πρόσωπο που θα προταθεί από το κόμμα του Αλί Αχμέτι.

Η συμφωνία θα εγκριθεί από τα όργανα των δύο κομμάτων, τα οποία θα συνεδριάσουν σήμερα και αύριο, ενώ οι αρχηγοί των δύο κομμάτων δεν ανέφεραν ποια υπουργεία θα αναλάβει το κάθε κόμμα στη νέα κυβέρνηση.

Ο Ζόραν Ζάεφ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησής του, η οποία πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Στις εκλογές της 15ης Ιουλίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ ήρθε πρώτο καταλαμβάνοντας 46 έδρες στη νέα Βουλή, η οποία απαρτίζεται από 120 βουλευτές. Δεύτερο ήρθε το αντιπολιτευόμενο δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το οποίο κατέλαβε 44 έδρες, τρίτο το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με 15 έδρες, τέταρτη η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για τους Αλβανούς» με 12 έδρες, πέμπτο το λαϊκιστικό κόμμα «Levica» (Αριστερά) με 2 έδρες και έκτο το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) με 1 έδρα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα επίσης θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα έχει ισχνή πλειοψηφία στη νέα Βουλή, μόλις δύο εδρών, καθώς θα στηρίζεται από 62 βουλευτές (μόλις δύο παραπάνω απ΄όσους χρειάζεται για την διατήρηση της δεδηλωμένης).

Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συμφωνία με τον Αλί Αχμέτι ανέφερε ότι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα αποτελέσουν η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εκείνων που είναι απαραίτητες για την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, καθώς και η αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκαλείται από την πανδημία του Covid-19.

Ακόμη, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα υλοποιήσει πλήρως τις τρεις συμφωνίες-κλειδιά για τη χώρα: Τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη Συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία για Σχέσεις Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας και την ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Συμφωνία μεταξύ Ζάεφ και Αχμέτι για σχηματισμό κυβέρνησης"

Καιρός αύριο: Επιστρέφουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός χαλάει και πάλι από αύριο Τετάρτη (19.08.2020) με τις καταιγίδες να επιστρέφουν σε αρκετές περιοχές.

Ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα δώσει, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (19.08.2020) από την ΕΜΥ

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιστρέφουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Η απάντηση της Κομισιόν για το χρονοδιάγραμμα Κικίλια για το εμβόλιο του κοροναϊού

Διευκρινίσεις δόθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Λουνέλα, σχετικά με το εμβόλιο για τον κοροναϊό και το χρονοδιάγραμμα διάθεσής του στην Ευρώπη.

Η κα. Λουνέλα, κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου επεσήμανε χαρακτηριστικά «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία», δίνοντας έτσι μία απάντηση στα όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πως η πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα φτάσει στη χώρα μας στο τέλος Δεκεμβρίου και ότι η Ελλάδα θα λάβει τμηματικά 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την πανδημία, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με την AstraZeneca, σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της γρίπης το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει 4,2 εκατ. δόσεις. Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν αρχές Οκτωβρίου, θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη, και θα εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες.

«Πήραμε 1 εκατ. παραπάνω εμβόλια από πέρυσι και πέρυσι πήραμε 1 εκατ. παραπάνω από πρόπερσι» τόνισε ο υπουργός.

«Δεν είναι ατέρμονη προσπάθεια...Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Αντέξαμε τόσο καλά μέχρι τώρα, θα κάνουμε όλοι μαζί ξανά την προσπάθειά μας. Θα φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Θα πλένουμε τα χέρια μας, θα τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, θα φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και θα τα καταφέρουμε» είπε.

«Δεν με απασχολούν οι κυνικοί και δεν με απασχολούν αυτοί οι οποίοι μιλούν για σενάρια συνωμοσίας. Είναι λίγοι όλοι αυτοί, είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι στη χώρα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Η Βίβιαν Λουνέλα επεσήμανε παράλληλα πως στρατηγική της Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη - μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Αυτό, όμως, είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» είπε και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενες.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες» συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 31ο λεπτό του βίντεο:



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της Κομισιόν για το χρονοδιάγραμμα Κικίλια για το εμβόλιο του κοροναϊού"

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 269 καταγεγραμμένα το τελευταίο 24ωρο

Νέο αρνητικό ρεκόρ την Τρίτη στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 269.

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν 262 κρούσματα στις 12 Αυγούστου.

Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή τα αρνητικά πρωτεία πάνε στην Αττική με 98 κρούσματα εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με 70 κρούσματα εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

Αναλυτικότερα η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

-    39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-    10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
-    98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-    70 στην  Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-     2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,
-     3  κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
-     6 κρούσματα στην  Π.Ε. Ημαθίας,
-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
-    4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
-    1 κρούσμα στην  Π.Ε. Κέρκυρας,
-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
-    3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,
-    10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,
-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,
-    3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
-    4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

xartis
xartis-epiptosis

Απο τα 269 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό οι 1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενοι με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενοι με ήδη γνωστό κρούσμα.

pinakas-krousmata1
pinakas-krousmata2


Όσον αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων αυτός πλέον ανέρχεται στους 25 με τη διάμεση ηλικία να είναι τα 67 έτη. Επτά εκ των διασωληνωμένων (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

krousmata-thanatoi

Δείτε εδώ την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 269 καταγεγραμμένα το τελευταίο 24ωρο"

Δεν δίνεται παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους

"Δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων" , συνεκτίμησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα.

Για το λόγο αυτό , θα εντείνουν την ενημέρωση του κοινού έως τις 31 του μηνός, που λήγει η σχετική ρύθμιση, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «κοινή εκτίμηση ήταν ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1 εκατ. οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητα τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της».

Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρει η ανακοίνωση «δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση αυτών των προτάσεων στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει προς την κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν δίνεται παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους"

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Βρέθηκαν 14 κρούσματα – Κλείνει για τους ασθενείς Covid -19 μέχρι τις 21/8

Λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, μέχρι και τις 21 Αυγούστου το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Βρέθηκαν 14 κρούσματα – Κλείνει για τους ασθενείς Covid -19 μέχρι τις 21/8"

Σχολεία: Θα ανοίξουν με μάσκες, όλους τους μαθητές και με αλλαγές στα διαλείμματα

Με μάσκες, με όλους τους μαθητές παρόντες αλλά και με άλλες προσαρμογές όπως διαφορετικά διαλείμματα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από εισήγηση των ειδικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι λεπτομέρειες για το πώς θα ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως «οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Θα ανοίξουν με μάσκες, όλους τους μαθητές και με αλλαγές στα διαλείμματα"

Οριστικό: Η Αίγυπτος επικύρωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ

Χθες επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της Αιγύπτου επικύρωσε τη συμφωνία για την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα.
Σήμερα και με διαδικασίες-εξπρές την ιστορική συμφωνία που «ακυρώνει» επί της ουσίας το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης επικυρώθηκε και από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα μέλη της – βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου. Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι «η συμφωνία μεταξύ των δύο Δημοκρατιών, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο».
Το γεγονός ότι επικυρώθηκε η συμφωνία γνωστοποίησε το μέλος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Tarek El Khouly, γράφοντας:
«Πριν από λίγο ψηφίσαμε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Οι Αιγύπτιοι εγκρίναμε την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. τους χαιρετισμούς μας στην Αιγυπτιακή πολιτική και επί των Εξωτερικών ηγεσία γι αυτή την ιστορική συμφωνία «στα μούτρα» των φιλοδοξιών των πειρατών της Μεσογείου».
onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό: Η Αίγυπτος επικύρωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ"

Σύμβουλος ασφαλείας πρωθυπουργού: Έχει κάνει έρευνες το Oruc Reis

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Open.

Ο αντιναύαρχος ε.α. ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Διακόπουλος απάντησε επί λέξει:

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς "σηκώσαμε" το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή "σηκώθηκε" λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: "μαρκάρει" την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Δείτε το βίντεο:


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβουλος ασφαλείας πρωθυπουργού: Έχει κάνει έρευνες το Oruc Reis"

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων – Νέα έκκληση προς τους νέους

Νέα ενημέρωση για της εξελίξεις από τον Νίκο Χαρδαλιά. Μαζί του και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. “Δεν υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος περιοχών” τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ενημερώνουν το κοινό για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων τις οποίες κάνουν οι γιατροί και συγκεκριμένα η ΟΕΝΓΕ, τις οποίες διέψευσαν τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως δεν υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος περιοχών ώστε να παρθεί απόφαση για περιορισμούς, αλλά λαμβάνεται υπ’ όψιν η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αναφερόμενος και στην Πάρο και στην Αντίπαρο.

“Ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
“Η Ελλάδα δεν τα πάει χειρότερα από τις άλλες χώρες. Έχουμε άνοιγμα του τουρισμού χωρίς σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας” τόνισε. Για άλλη μια φορά κάλεσε σε αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ και πάλι έκανε αναφορά στους νέους της χώρας ζητώντας τους να φερθούν υπεύθυνα, όπως και κάνουν μέχρι τώρα όπως είπε.

Ανέφερε επίσης πως υπάρχει ειδική προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Δείτε την ενημέρωση



Κοντοζαμάνης: Συμφωνήσαμε για το εμβόλιο

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε 400 προσλήψεις στα νοσοκομεία από Σεπτέμβρη. Επίσης ανέφερε πως δημιουργούνται 50 νέες ΜΕΘ.

Επίσης αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για κορονοϊό σε όλη τη χώρα. Υποστήριξε πως από την αρχή το υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε επαρκώς στους εργαστηριακούς ελέγχους για κορονοϊό. Συνολικά έχουν γίνει περίπου 750.000 τεστ.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συμφωνία για προμήθεια του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στα τέλη Δεκέμβρη.

Διέψευσε επίσης και ο ίδιος τις καταγγελίες της Ομποσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων – Νέα έκκληση προς τους νέους"

Πελώνη στον ΘΕΜΑ 104,6: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για την Τουρκία στην Ε.Ε. αύριο

«Η κατεύθυνση, όπως έχει δείξει η κυβέρνηση, είναι όπου εντοπίζονται εστίες ή ενδεχόμενο έξαρσης, να υπάρχουν παρεμβάσεις» απέναντι στην πανδημία ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη, Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Μάκη Πολλάτο.

Η ίδια επισήμανε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι η επιβάρυνση είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και χαρακτήρισε ως «στοίχημα» την επιστροφή των ταξιδιωτών. «Υπήρξε εφησυχασμός μετά το άνοιγμα» σημείωσε η ίδια, παρότι «όσο αυξάνονται οι μετακινήσεις είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε.

Η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ακόμη πως «δεν ενοχοποιεί κανένας τους νέους» και υπενθύμισε ότι «χτυπάει καμπανάκι και ο ΠΟΥ για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών». Η ίδια εστίασε και στο διεθνές κίνημα κατά της μάσκας, «ένα κίνημα fake news», εξηγώντας πως «ο ιός δεν είναι κάτι που ισχύει στο φαντασιακό, μπορεί να πλήξει ακόμη και νεότερους ανθρώπους». «Κανένας δεν είναι άτρωτος» περιέγραψε η κ. Πελώνη και τόνισε ότι «η κυβέρνηση, όπου χρειάζεται, θα λάβει μέτρα».

Αναφορικά με την κριτική για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων από το άνοιγμα των συνόρων, «αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία ότι δεν τεκμηριώνεται. Προφανώς και υπήρχαν κάποια κρούσματα εισαγόμενα»υποστήριξε η κ. Πελώνη, γνωστοποιώντας πως «πλέον τεστάρουμε πολύ περισσότερους από πριν». «Η κυβέρνηση κρατάει εφεδρείες. Θα συνεχίσει να στηρίζει αυτούς που πλήττονται» δήλωσε η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας ότι «ο Πρωθυπουργός θα πει περισσότερα το Σεπτέμβριο».



Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν την επόμενη, οι συμφωνίες Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου για τις ΑΟΖ ανακοίνωσε η κ. Πελώνη, αφού «και οι δύο πηγαίνουν την επόμενη εβδομάδα προς κύρωση». Η ίδια αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει «και πάλι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» αύριο, κατά το έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για τη Λευκορωσία, ενώ στις 27 Αυγούστου αναμένεται και η ευρωπαϊκή λίστα των επιλογών για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πελώνη στον ΘΕΜΑ 104,6: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για την Τουρκία στην Ε.Ε. αύριο"

Νέα λουκέτα σε καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 17 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 36.522 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
- 9 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 4 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 286 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 22 άτομα.
-4 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 36 σχετικές παραβάσεις.
-3 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72 σχετικές παραβάσεις.
-241 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
  • 50 στην Αττική,
  • 47 στη Θεσσαλονίκη,
  • 22 στα Ιόνια Νησιά ,
  • 18 στην Κρήτη,
  • 17 στη Θεσσαλία,
  • 17 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 14 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 13 στο Νότιο Αιγαίο,
  • 13 στην Ήπειρο και
  • 12 στην Πελοπόννησο,
  • 12 στη Δυτική Ελλάδα και
  • 6 στο Βόρειο Αιγαίο .
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.783 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5.775 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των 300 ευρώ
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 70 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα σε Άνδρο, Νάξο και Πάρο.
Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:
  • στη Σαντορίνη 5 έλεγχοι με 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
  • στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 5 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας και 1 για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),
  • στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 11 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας
  • στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 13 έλεγχοι, με 1 για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας).
  • στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου 1 έλεγχος με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας)
  • στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 20 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
  • στη Μύκονο 11 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
  • στην Κέα 2 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και
  • στη Σύρο 2 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα λουκέτα σε καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων"

Τούρκος ΥΠΑΜ: Και Έλληνες πολιτικοί ανησυχούν από τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

«Δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο κρατικό κανάλι TRT, ο οποίος επισκέφτηκε χθες αιφνιδίως τη Λιβύη.

«Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν αντιληφθεί κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του ελληνικού λαού. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες σε μία λογική συμπεριφορά. Κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με την διαστρέβλωση των γεγονότων. Oι δραστηριότητές μας εκεί συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε εξαιρετικά σαφείς και διαφανείς. Επομένως, σεβόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο των γειτόνων μας και δηλώνουμε πάντα ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη από την Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία, Κατάρ και Λιβύη θα υπογράψουν στρατιωτική συμφωνία

Η Τουρκία, το Κατάρ και η Λιβύη συμφώνησαν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και συμβουλών μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Τρίπολη.

Η Τουρκία και το Κατάρ θα στείλουν συμβούλους και στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα των δυνάμεων της κυβέρνησης Σάραζ, που αναγνωρίζεται από τα ΗΕ.

Τουρκία και κυβέρνηση της Τρίπολης υπέγραψαν μια παρόμοια συμφωνία για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία τον περασμένο Νοέμβριο, μια κίνηση που βοήθησε την κυβέρνηση της Τρίπολης να ανατρέψει το τοπίο στη Λιβύη μετά από την 15μηνη πολιορκία του στρατάρχη Χαφτάρ.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος ΥΠΑΜ: Και Έλληνες πολιτικοί ανησυχούν από τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου"

Εφετείο Αθηνών: Παράνομη η απεργία στα ΚΕΠ -Επανεκκινεί το myKEPlive (απόφαση)

Παράνομη κήρυξε το Εφετείο Αθηνών, σε αντίθεση με το Πρωτοδικείο, την απεργία -αποχή διαρκείας από καθήκοντα των υπαλλήλων ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 5010/2020 ΑΠΟΦΑΣΗ, που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου (υπουργείa Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών), επί της Πρωτόδικης ΑΠΟΦΑΣΗΣ, με την οποία είχε απορριφθεί η αγωγή του.
Υπενθυμίζεται ότι ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, την Παρασκευή 07-8-2020 εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αγωγής του Δημοσίου, η οποία είχε κρίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο, όπως εκπροσωπούνταν δια των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, δεν είχε την ενεργητική νομιμοποίηση για να ζητήσει την κήρυξη της αποχής ως παράνομης και καταχρηστικής. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση «…οι εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Π. αποτελούν προσωπικό των κατά τόπους Δήμων και επομένως οι τελευταίοι ως εργοδότες τους, νομιμοποιούνται να στραφούν κατά της προκηρυχθείσας απεργίας. Το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο ασκεί εποπτεία στα Κ.Ε.Π. δεν αρκεί από μόνο του για να θεμελιώσει το έννομο συμφέρον για την άσκηση της αγωγής».
Το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων των ΚΕΠ είχε αποφασίσει την αποχή από τα παράλληλα καθήκοντα που δύνανται να επιβάλουν οι Δήμαρχοι για υπηρεσιακούς λόγους στους υπαλλήλων των ΚΕΠ που βρίσκονται σε Δημοτικές Ενότητες μέχρι 10.000 κατοίκους. Επίσης, ζητούσαν την αναστολή της λειτουργίας του προγράμματος myKEPlive μιας εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα μέσω video-κλήσης να εξυπηρετούνται πολίτες από εκπαιδευμένους υπαλλήλους των ΚΕΠ (την υπηρεσία αυτή παρείχαν 45 ΚΕΠ και 224 υπάλληλοι).
Πλέον με την με αριθμ. 5010/2020 απόφαση του Εφετείου που εκδόθηκε σήμερα κρίθηκε ότι «το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν ασκεί απλή εποπτεία επί των Κ.Ε.Π., όπως είχε γίνει δεκτό με την πρωτόδικη απόφαση, αλλά ασκεί ουσιαστικές αρμοδιότητες επ’ αυτών, αποτελώντας στην ουσία τον οιονεί εργοδότη του προσωπικού τους».
Ξεκινά και πάλι το myKEPlive
Επιπλέον, με την απόφαση του Εφετείου κρίθηκε ότι «η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη, διότι αφενός αποφασίσθηκε και κηρύχθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. και όχι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κατά παράβαση του ν. 1264/1982 και αφετέρου επειδή η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. δεν τήρησε την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 21 του ως άνω νόμου διαδικασία περί γνωστοποίησης του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού που διαθέτει για την άσκηση του δικαιώματος απεργίας».
Βάσει των ανωτέρω από σήμερα τίθεται ξανά σε εφαρμογή η εξυπηρέτηση του κοινού μέσω του προγράμματος myKEPlive, και δίνεται η δυνατότητα, σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν. 4714/2020, να ανατίθενται καθήκοντα του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ή καθήκοντα συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών τους, για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών των Δήμων σε υπαλλήλους Κ.Ε.Π.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ απείχαν:
1) Από καθήκοντα «αλλότρια» για όλους τους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) που στελεχώνουν τα ΚΕΠ, ήτοι, από καθήκοντα άλλων κλάδων ή συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών.
2) Από καθήκοντα εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του Προγράμματος MyKepLive, για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.

3) Από καθήκοντα της διαδικασίας χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία σε ισχύ, για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφετείο Αθηνών: Παράνομη η απεργία στα ΚΕΠ -Επανεκκινεί το myKEPlive (απόφαση)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news